Провали се проектът за полицейска държава с "носеща конструкция" а ла Пеевски и с "фасада" а ла Орешарски

Боряна Димитрова

© Георги Кожухаров

Боряна Димитрова"Дневник" направи отново анкета сред политолози, социолози, икономисти и наблюдатели за тенденциите, скандалите, изненадите, уроците на 2013 г. Всички мнения може да намирате и в специалната тема "Годината". Прогнозите им за 2014 четете след Нова година. Днес публикуваме оценката на социолога Боряна Димитрова от "Алфа рисърч". 


Какво спечели и какво загуби страната през годината?


- Спечели глътка въздух и надежда, че гражданите могат да променят съдбата и страната си. Загуби възможността да го направи по-бързо. Но научи урока на Мартин Лутър Кинг – "когато протестираме трябва да се задължим да го правим постоянно".
Какво не ви изненада през 2013 г.?


- Чевръстостта, с която ДПС се наложи над "мандатоносителя" БСП и за няколко месеца я превърна в свой умален и послушен придатък по модела "или гласуваме, или правителството пада". Нищо ново в "екзактността" на този изпитан модел.


 Коя е оставката/оттеглянето на годината?


- Несъмнено, принудителното оттегляне на Пеевски под натиска на гражданските протести. Номинирането му не беше нито случайно хрумване, нито необмислено действие. С невъзможното му оставане на поста се провали проектът на неговите създатели за перфектната полицейска държава – с "носеща конструкция" а ла Пеевски и с "фасада" а ла Орешарски.


Кой според вас е скандалът на 2013г.?


- Тук единственото число е неуместно. Всички номинации са сериозни и изградени все по теорията на Станиславски – ако в първо действие на сцената има пушка, до края на представлението тя непременно ще гръмне. Ето част от тях, без претендирам за изчерпателност:


- " Председател на БСП и ПЕС носи на главния прокурор сигнал за подслушване. В замяна – службите влизат открито в политическата игра";


- "Излита огромен ТВ балон в деня за размисъл. В замяна – горещият въздух от него изстрелва ТВ шоумена право в политиката";


"Една великолепна четворка - М.Миков, С. Станишев, Л.Местан и Хр.Бисеров внася промени по индивидуална кройка в закона за ДАНС. В замяна – десет дни по-късно неизвестно "КОЙ" номинира Пеевски за неин шеф" ;


-"Бял автобус с народни избранници гази протестиращи избиратели. В раз-мяна – БСП чрез МВР готви опорни точки за отразяване на протестите";


- "Правителството си осигурява златния глас на националистите от Атака. В размяна - те съвсем случайно шест месеца по-късно се озовават по златните пясъци на Варадеро".


С какво ще запомните служебното правителство на Марин Райков?


- С наредбата за деконцентрация на парите, които фирмите с държавно участие държат в банките.


Какво успя да свърши новото правителство? Къде се провали?


- Успя да се задържи на власт – предвид провокациите си към обществото и реципрочното недоверие, което събуди – това е огромно постижение. Иначе, като всеки човек и като всяко правителство в криза, изживява непрекъсната криза на идентичността – от експертно стана програмно, от програмно – отговорно, от отговорно – неподдаващо се на натиск, от неподдаващо се на натиск – най-доброто на прехода. Тези метаморфози на словесните му наметала добре описват и силата, и слабостта му – успя да овладее зависимите, не успя да овладее независимите. Поради това успехът му вече носи зародиша на провала.

Пламен Орешарски в пленарна зала

© Анелия Николова

Пламен Орешарски в пленарна зала


Справи ли се президентът с предизвикателствата, които му поднесе тази година?


- Президентът успя да избегне удобното изкушение на фалшивата междинна поза "и с тези, и с онези" и зае единствената възможна обединяваща позиция – тази на демократичните ценности, които като общество сами сме избрали да следваме. Предизвикателството, което не успя да преодолее, е личната му /не/убедителност, поставянето на цели и задачи, които да увличат и дават надежда.


 Коя е голямата промяна в политиката?


- Няма голяма промяна в политиката. Има повторение в по-тъмни и зловещи краски на онова, което вече сме живели в последните 24 години.


 Коя е голямата промяна в обществото?


- Възникналото чувството за общност между стотици хора, изолирали се в самотното си неприемане на господстващото лицемерие и двоен морал. В хилядите протестиращи непознати, тези хора срещнаха себе си. Управляващите инстинктивно разбират, че взаимната опора и солидарността между тези хора е най-големият им враг. Затова са и толкова яростни в опорните си точки.


Как оценявате първата година на новия патриарх?


- Обещаващо начало, с няколко силни заявки Църквата да не стои встрани от проблемите и терзанията на обществото и неясен край, покрай заплитането във вътрешни междуособици и скандали.


 А първата година на новия главен прокурор?


- По критериите, по които мога да съдя, т.е. по публично известните резултати от дейността му и по общественото доверие – разочароваща. Когато прокуратурата започне да извършва разследванията си по време на, а не след края на мандата на едно управление и изземе функциите на "вечните" парламентарни комисии за "разследване злоупотребите на предишното правителство" , тогава главният прокурор ще си е свършил работата.


 Коя тема/събитие незаслужено остана извън медийното внимание?


- В политически план – оставката на зам.председателя на парламента от ДПС Христо Бисеров. Случаят бързо беше забравен, нито едно журналистическо разследване не се опита да се зарови по-надълбоко, а можеше да разкрие много за механизмите на зависимост на прехода.


В социален план – драмата на българското образование, на българския учител, на лицата и личностите, които излизат от него.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (156)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  "Провали се проектът за полицейска държава с "носеща конструкция" а ла Пеевски и с "фасада" а ла Орешарски"

  Една от много малкото реалисти в социологиата. Като сравнявам отговорите на Димитрова с тия на "червен Кольо", просто се чудя, как човек може да падни толкова, че да даде отговори, като ч.Кольо!

  Явно, комунистите нямат ни морал, ни професионализъм, ни ценности!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Перфектен анализ! Съвпада и с моята оценка на събитията.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 3. 3 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 840 Любопитно

  Няма нито един ред за ГЕРБ и оставката на Боко. Защо бе Борянче? За добро или лошо трябваше да кажеш две-три думи.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 4. 4 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Проектът с Пеевски се провали? Така ли?

  И какво точно се промени?

  Имаме същия проект със същите правила (законът за ДАНС никой не го е отменял), със същите депутати (даже плюс двама), с продажен лъжец като Овчев начело на МВР, с бойковата цацаратура и със сменена изцяло висша държавна администрация.

  Понеже хората, вкл. тия из агенциите, са първосигнални и реагират най-вече на лицата, а не на правилата и институциите, такива като Овчев са по-добър избор за съселите и по-добър избор за кукловодите им.

  И в добавка вече има организирана шайка от разпространители на опорни точки, които спамят много по-ефективно, отколкото през юни -- по всички медии, вкл. и тукашния форум.

  Положението, независимо какво се привижда на мацата по-горе, е много по-лошо отколкото през юни.

  Който е млад и способен да се ориентира правилно - 1 януари, резюме, билет, куфар, терминал 2.

  ден година храни.
 5. 5 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 840 Неутрално

  [quote#4:"патиуанчо"]Положението, независимо какво се привижда на мацата по-горе, е много по-лошо отколкото през юни. [/quote]
  Лошо, по лошо, най лошо, хептен лошо - четири милиарда нови заеми. Как ще ги връщам, не знам!?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 6. 6 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Глътка нормалност с Боряна Димитрова, благодаря.

 7. 7 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1451 Весело

  Хайде сега червената команда огън по Боряна Димитрова , точно така както я хвалете , когато говореше против Борисов(а тя просто казва истината). За вас не е проблем да си смените мнението на 180 градуса за няколко месеца , стига да са спуснати опорните точки

  15.02.1989 - 07.02.2018
 8. 8 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#7] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  Тя убаво говори, ама бърка много. Държавните заеми и полицията спечелиха, няма достатъчно хора да им се противопоставят.

  Следващата стъпка на бкп(ч.б.) ще е да превземат майските избори за европарламент и като останат нормалните хора съвсем без глас в Европа, да прилапат и останалото.

  Протестът беше изключителна проява, но българската опозиция, която не го "яхна" се осра жестоко.

  ден година храни.
 9. 9 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Те от БСП и ДПС нямат морал и срама хванат ли кокала не го пускат.

 10. 10 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#5] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ": ≪Лошо, по лошо, най лошо, хептен лошо - четири милиарда нови заеми. Как ще ги връщам, не знам!?≫

  За съжаление, ако останем само с това, ще трябва да черпим. Мен ме е страх че с това няма да се задоволят. В края на краищата както се топят, другарите от партията ДПС/БСП могат да се сетят, че може това да им е за последно или просто да последват два-три мандата политически пост за тях, и да решат предварително да си окрадат и за тези мандати.

 11. 11 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Двете новини на годината са:
  лошата - ГЕРБ сдаде властта;
  по лошата - БКП взе властта.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 12. 12 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 408 Неутрално

  "Когато прокуратурата започне да извършва разследванията си по време на, а не след края на мандата..." - тука е така - без разделение на властите, респективно - липса на правова държава. Само, ако някой отвън ръчка прокуратурата (и то не някой от Брюксел, дето не го броят за нищо), тя може да се задейства. Но така е по тези ширини и дължини, виждаме че и при комшиите е същото.

 13. 13 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2423 Разстроено

  До коментар [#10] от "glog":Мнението на Боряна е компетентно и точно ,но от тук нататък - накъде?Въртим се непрекъснато из лабиринта на собствената си сбъркана народопсихология!Кога ще станем най-после нормална държава?

 14. 14 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Отговори типично по социологически .Пресметливо актуални. Изводът!? Социолозите се подготвят за "стрес тест"(предложен от един център.......) .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 15. 15 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Любопитно

  До коментар [#14] от "Чърчил":

  И какво точно значи тая лакардия? Малко по-подробно може ли?

  ден година храни.
 16. 16 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 973 Неутрално

  До коментар [#15] от "патиуанчо":Чети приятелю! И мисли!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3492 Неутрално

  Според моето скромно мнение, изтеклата година ще се запомни с това, че на власт дойде правителство, което няма легитимност дори в собствените си очи. Такова нещо България не помни: правителство, което да се делегитимира още с първия си акт; правителство, което преди стотния си ден да има под 20% подкрепа сред населението; правителство, с което абсолютно никой от съюзниците на страната да не желае да има нищо общо; правителство, на което да се подиграват открито иначе възпитаните посланици на цивилизовани държави.

  Не знам как се чувства Орешарски, чиято коалиция тип "орел, рак и щука" зависеше близо половин година от капризите на лудия гном Волен Сидеров - дали ще благоволи да натисне копчето за регистрация, или не; не знам как се чувства Станишев, стиснат в желязната хватка на "хронично депресирания" Доган и неговите пехливани; не знам как се чувства самият Сидеров, принуден да подкрепя едно правителство, изцяло доминирано от турска етническа партия и служещо на интересите повече на Анкара, отколкото на любимата му Москва.

  Що се отнася до твърдите електорати на тези хубавци - те са толкова безмозъчни, че едва ли проумяват абсурдността на ситуацията, в която са изпаднали лидерите им.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#16:"Чърчил"]Чети приятелю! И мисли! [/quote]

  Бих мислил, ама секво мислене над такива щуротии е загуба на време.

  ден година храни.
 19. 19 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#17:"Norman Granz"]Такова нещо България не помни: правителство, което да се делегитимира още с първия си акт; [/quote]

  Ако не броим всички преврати, всички изборни машинации и байганювщината на третото царство, целият социализъм и 20 години от прехода, не се помни.

  Ако гледаме реалната история, легитимните правителства се броят на пръсти.

  ден година храни.
 20. 20 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Страхотен коментар! +++++++++++++++++++++

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 21. 21 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1623 Любопитно

  [quote#8:"патиуанчо"]Следващата стъпка на бкп(ч.б.) ще е да превземат майските избори за европарламент и като останат нормалните хора съвсем без глас в Европа, да прилапат и останалото. [/quote]


  С това не съм съгласен.Това може да стане,само ако българите масово не отидат да гласуват.А това,след последните 6 месеца,е много малко вроятно

 22. 22 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Любопитно

  [quote#21:"popovski31"]А това,след последните 6 месеца,е много малко вроятно [/quote]

  Що?

  ден година храни.
 23. 23 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#3] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Точно това и аз се зачудих - думи срещу всички, но не и срещу Ръководителя.
  Явно за пристрастната мадама оставката на уволнението на сър Дянков, оставката на Баце и правителството и в последствие напусналите го двама бивши министри и трима депутати не е от значение, както и костинбродския скандал, скандала с тефтерчето и скандалите с масовите подслушвания. За Авиоотряд 28 няма да говоря.
  Дамата много ми напомня онези от Глас народен, които пък хулят абсолютно всички, без да посмеят да кажат лоша дума срещу БСП. Е, разбирам ги - Бригадир не дава!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 24. 24 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 840 Неутрално

  [quote#23:"Freedom of Speech"]Е, разбирам ги - Бригадир не дава! [/quote]
  Ами аз като попитах и виж оценките на пост 3.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 25. 25 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Едва ли има сериозен човек, който, който да си мисли, че Пеевски може да е "носеща конструкция" на каквото и да е било.

  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 26. 26 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 880 Любопитно

  "Една великолепна четворка - М.Миков, С. Станишев, Л.Местан и Хр.Бисеров внася промени по индивидуална кройка в закона за ДАНС. " - абсолютно вярно. Обаче симпатичният обединител -президент подписа този закон, без да му мигне окото. След което "зае единствената възможна обединяваща позиция – тази на демократичните ценности, които като общество сами сме избрали да следваме."

 27. 27 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Ех,Борянче,а толкова те харесвах.
  Какво ви стори тоя Боко,бе?!
  Тюленопоклонници.

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3492 Неутрално

  [quote#21:"popovski31"]Това може да стане,само ако българите масово не отидат да гласуват. А това,след последните 6 месеца,е много малко вроятно.[/quote]

  Опитът от 25 години демокрация ме е научил, че всеки оптимизъм по отношение на българския народ е ... прекален и неоснователен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1623 Весело

  [quote#22:"патиуанчо"]А това,след последните 6 месеца,е много малко вроятно - цитат на коментар #21 от “popovski31”


  Що? [/quote]


  Въпроса ти е риторичен

 30. 30 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Иначе "перфектната полицейска държава" вече я имахме, с "носеща конструкция" а ла Цветанов и с "фасада" а ла Борисов. Видя се, че не работи, за учудване на авторите.

 31. 31 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  Боряна е от талантливите българи.
  Мога да сравнявам Б. Димитрова само с Иван Кръстев, но тя е провинциалист в сравнение с него.

  подпис
 32. 32 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#29] от "popovski31":

  Напротив, въпросът въобще не е "риторичен". Кой ще изкара пасивните неодобряващи да гласуват и как?

  ден година храни.
 33. 33 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  [quote#28:"Norman Granz"]Опитът от 25 години демокрация ме е научил, че всеки оптимизъм по отношение на българския народ е ... прекален и неоснователен. [/quote]


  Съгласен съм.Но и за първи път мафията толкова нагло се опита да яхне държавата.

  Разговарял съм с мои приятели,които системно не гласуват,защото "всички са маскари",с колеги от университета,които също не гласуват редовно и всички са втрещени.

  Ще се гласува този път,още повече,че дясното се опитва да се коалира.Това дава нова възможност.

  Не забравяй,че българина изтърпя 5 века робство...

 34. 34 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 782 Любопитно

  Тази знае ли какво е държава?

 35. 35 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  [quote#32:"патиуанчо"]Кой ще изкара пасивните неодобряващи да гласуват и как? [/quote]


  Ще ги изкара "Пеевски",изцепките на Волен,средния пръст на Чукалов,наглостта на Местан,Кутев,Манолова,заемите,които това правителство взима,назначенията на бивши СИК и ВИС кадри,Белия автобус и т.н...Ще има и още.Убеден съм.

 36. 36 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#33:"popovski31"]Не забравяй,че българина изтърпя 5 века робство... [/quote]

  Ти забравяш, че щеше да продължи да го търпи още 5 века, ако Османската империя не беше рухнала с малко помощ от няколко велики сили.

  ден година храни.
 37. 37 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#0:"Боряна"]- Чевръстостта, с която ДПС се наложи над "мандатоносителя" БСП и за няколко месеца я превърна в свой умален и послушен придатък по модела "или гласуваме, или правителството пада"[/quote]
  Ето, точно това си мислим всеки ден и с тревога наблюдаваме събитията, като се надяваме да не е вярно! Браво, Боряна, в десетката си!++++

 38. 38 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3406 Неутрално

  Определено анализа не е лош въпреки ,че прилича на соросоидна поръчка
  -"Бял автобус с народни избранници гази протестиращи избиратели. " - човек ще си помисли ,че има поне 50 умрели !
  Аз започвам да се съгласявам с много от тезите на либертарианските фундаменталисти тук но трябва и те да се съгласят че, журналистите започнаха да си пишат каквото си искат и това си е един вид свобода на словото!
  По времето на Боковата хунта колко медии имаха свободата да си пишат против него ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 39. 39 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  По оценката:
  Годината на скандалите-2013година
  Държава-България
  Хиляди протестиращи-хиляди маса народ, които срещнаха себе си.Управляващите инстинктивно се бранеха и под напора на действащите още по-яростно забиваха опорните точки.В тези опорни точки се привързваха балони,сини,бели, зелени червени-балоните на надеждите ни.

 40. 40 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 686 Весело

  [quote#38:"comandante"]соросоидна поръчка [/quote]
  По добре Сорос от колкото Путин , Сорос има долари, а Путин чака Сорос да му купи подземните изкопаеми и да му даде долари с които да се прави Путин на "велик".

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 41. 41 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2423 Весело

  До коментар [#27] от "dedo pepo":

  Ти не можеш да се доближиш дори до малкия пръст на Бойко Борисов!Напред със Серго и БКП към победа на "сияйния комунизъм"на червената олигархия!

 42. 42 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#38:"comandante"]По времето на Боковата хунта колко медии имаха свободата да си пишат против него ? [/quote]

  Колкото искаха. Аз чета най-вече онлайн, но сума ти вестници, от Сега до Дневник, бяха пълни с критични материали. Блогосферата преливаше.

  Учудвам се, че си ги забравил толкова бързо, ама явно опорните точки не ти оставят място.

  ден година храни.
 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3492 Неутрално

  [quote#40:"RED MAFIA"]По добре Сорос от колкото Путин [/quote]

  За тоя катил и "енциклопедия Британика" е соросоидна поръчка, при това "класическа" - виж ми подписа. С такива аз отдавна не споря, все едно да се надвиквам със заводска сирена.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 796 Неутрално

  много точен анализ с едно изключение - проекта за полицейска държава не се е провалил, напротив - това е единствения успешен проект на това правителство. Държавата се управлява все още задкулисно, но все по-явно и с нарастваща наглост, от комунистическата тайна полиция.

 45. 45 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3527 Неутрално

  "службите влизат открито в политическата игра";
  Не че някога са излизали, де...

 46. 46 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Имало проект за полицейска държава, то бива пристрастност ама тая последните 4 години все едно е живяла на Марс.Трябваше на тая да и направят една акция пред децата.Този тумор от нпоо-тата трябва да се изреже.

 47. 47 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Тоа форум е засмърдел на боков тор още от заранта.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 48. 48 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#12:"dorko"]Само, ако някой отвън ръчка прокуратурата (и то не някой от Брюксел, дето не го броят за нищо), тя може да се задейства. [/quote]

  няма как да стане дори и с помощ от вън ( да се задейства Прокуратурата ) и това е доста видно ..Само ако проследиш публичните изяви на водещи прокурори първото нещо което забелязах е че те са зависими хора и работят по линия само на своята зависимост...

  Даже Боряна го е казала - "Председател на БСП и ПЕС носи на главния прокурор сигнал за подслушване. В замяна – службите влизат открито в политическата игра";

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 49. 49 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Иначе за мене Боряна Димитрова е направила точен и правдив разрез на обстановката в България за последната година...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 50. 50 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#33] от "popovski31":

  [quote#33:"popovski31"]Но и за първи път мафията толкова нагло се опита да яхне държавата.[/quote]

  Абе, Попе, ти да не си проспал последните четири години? Та едва тази година мафията подаде оставка. Защо хората искат пак да ги върнат, не знам...  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 51. 51 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#50] от "Dorian Gray":

  не знаеш , защото в "Опорните точки " , които си наизустил няма отговор на подобни въпроси ... Питай на позитано - там може и да ти отговорят ..Или потърси новите опорни точки , там определено вече е отразено ... Нещо от типа на - "Борисов открадна толкова много милиарди ,че няма проблем да продължи заплащането на протестите .." или "Цветанов си продава трескаво 6 - те апартамента за да плаща на протестиращите"....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 52. 52 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1623 Любопитно

  [quote#50:"Dorian Gray"]Абе, Попе, ти да не си проспал последните четири години? Та едва тази година мафията подаде оставка. Защо хората искат пак да ги върнат, не знам... [/quote]


  Ами аз съм го писал няколко пъти.Докарали сме се дотам,че трябва да избираме от две злини по-малката...

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  [quote#1:"lz2"]Като сравнявам отговорите на Димитрова с тия на "червен Кольо", просто се чудя, как човек може да падни толкова, че да даде отговори, като ч.Кольо! [/quote]
  В очите си този...."червен Кольо" работи за "Партията". Е и за заплата от нея де, ама това е в реда на нещата...според него.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 490 Весело

  [quote#46:"andimo"]Имало проект за полицейска държава, то бива пристрастност ама тая последните 4 години все едно е живяла на Марс.[/quote]
  Боже слез и си прибери вересиите ......!!!

 55. 55 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 490 Весело

  [quote#30:"stein"]Иначе "перфектната полицейска държава" вече я имахме, с "носеща конструкция" а ла Цветанов и с "фасада" а ла Борисов. Видя се, че не работи, за учудване на авторите. [/quote]

  Е май това е имала предвид другарката Димитрова....

 56. 56 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3397 Весело

  До коментар [#4] от "патиуанчо":

  И аз това се чудех като видях заглавието. Нищо не се е провалило, всичко си работи по план. ДрОгарете си назначиха старите муцуни, лапачката продължава, остават 3 години и половина.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 57. 57 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#52] от "popovski31":

  И? Каква ти е тезата?

  По-добре мутрите отколкото комунистите? Къде е разликата ми кажи, не виждам аз тук по-малко зло.

  По-малкото зло съществува само докато е в опозиция. Дай му власт на Буда и му гледай сеира. Аз не го виждам да предлага алтернтиви. Само некви страшни икономически апокалипсиси, падане на борда, международна изолация, трета световна война и т.н.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  [quote#46:"andimo"]Имало проект за полицейска държава, то бива пристрастност ама тая последните 4 години все едно е живяла на Марс.[/quote]
  Учудващ е стремежът ви да извинявате всички свои действия с предишните:
  "Предложили Пеевски щото бил най-страшния и само тий можел да уплаши Борисов и Цветанов видите ли!?"
  Цялата тази дандания около "полицейщината" на герберите е само параван, с който БСП/ДПС искат да извинята собствените си действия по узурпирането на властта.
  От началото на така наречения преход до сега не е имало такова ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ в центъра на София. Парламента никога не е бил ограждан с такъв ПОЛИЦЕЙСКИ кордон, толкова дълго време.
  Тръгнали да ми говорят за полицейщина! Как не ви е срам бе!? Все едно крадецът да вика "дръжте крадеца".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  [quote#33:"popovski31"]Ще се гласува този път[/quote]

  Верваш ли?............

 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  [quote#57:"Dorian Gray"]И? Каква ти е тезата?
  По-добре мутрите отколкото комунистите?[/quote]
  Че то има ли някаква разлика?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 755 Неутрално

  [quote#41:"doroteus"]Ти не можеш да се доближиш дори до малкия пръст на Бойко Борисов![/quote]
  Малкия пръст на Боко е най-големият, нали "doroteus" и неговата "харизма" е най-пленителната? Толкова сте заблудени, герберките, че се двоумя дали да ви съжалявам или да ви иронизирам.
  Но помнете едно, в момента в който ДС успеят отново да овладеят БСП, изритвайки Станишев и "червените номенклатурни принцове", поставяйки начело на столетницата отново агент Гоце Първанов, ще последва мощна прегръдка между ГЕРБ, БСП и ДПС в името на "националното съгласие и просперитет".

 62. 62 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#60] от "Храбър":

  Ами, колега, разлика няма, но плюнките са само в една посока, и така другата се превръща в един приемлив вариант. Все едно, че последните 4 години някой друг ни пиеше кръвта!

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 63. 63 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Напълно съм съгласен. Въобще не е странно, че Бисеров не занимава много-много зависимите ни журналисти. Това, разбира се беше грандиозен скандал, още по-скандално е как е разбрал бисеров предварително и заявленията на Местан. В една нормална държава тези ....хора биха си отишли само заради това, ама живеем в булгаристан

 64. 64 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Даа статийката е музика в ушите на онези които искат да чуят точно това.За мен обаче е пример как дявола чете евангилието.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 65. 65 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 755 Неутрално

  [quote#57:"Dorian Gray"]По-добре мутрите отколкото комунистите? Къде е разликата ми кажи, не виждам аз тук по-малко зло.
  По-малкото зло съществува само докато е в опозиция. Дай му власт на Буда и му гледай сеира. Аз не го виждам да предлага алтернтиви. [/quote]
  Нито едните, нито другите, Дориане. Злото си е зло. А алтернатива има - Реформаторският блок.

 66. 66 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 603 Весело

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Този е политическия резултат от "прехода" ни, Колега, стигнахме до кривата круша и сега ликуваме...

 67. 67 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  И защо трябва да вярваме на платени социолози?
  И без това, тук има достатъчно хора , дето ни разказват басни и съновидения

 68. 68 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#58] от "Храбър":Хе полицейщина ако е така да са опукани десетки лумпени... скъсани от бой и от водни струй,а то повече пострадали от полицията.Я виж на запад как се действа,а пропо не си никакъв Храбър ,,а анонимна мижитурка .

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 69. 69 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#65] от "choss":

  Ами а де! Ама залитат по Буда и те От глад за власт ли, от друго ли... бах мааму!

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 70. 70 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#47] от "Dorian Gray":

  Смрадта иде от чувала с непрани гащи в сектор "Геронтология"...

 71. 71 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 507 Неутрално

  [quote#65:"choss"]Нито едните, нито другите, Дориане. Злото си е зло. А алтернатива има - Реформаторският блок. [/quote]
  Абсолютно по същия начин разсъждават всички сектанти, например " Свидетели на Йехова". Само те ще оцелеят след потопа, защото са озарени, всички други са грешни и заблудени.
  Така режисьорите измислиха милиционерския режим на Герб и се заеха да го преборят, и вие им пригласяте и помагате, автентично и "демократично".
  РБ като някакъв Ноев ковчег в който се е спасил елита, плюс някакви странни индивиди, така за биоразнообразие.

 72. 72 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  [quote#71:"olly"]Абсолютно по същия начин разсъждават всички сектанти, например " Свидетели на Боко". Само те ще оцелеят след потопа, защото са озарени, всички други са грешни и заблудени.
  Така режисьорите измислиха милиционерския режим на Герб - хахахаха....Боко и Цоко не са мюлюцюнери, нали? И повечето герберски дупетати..... [/quote]

 73. 73 Профил на superstar
  superstar
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Харесвам коментара Ви!
  Спонтанно ми дойде наум името Орелоракщукарски!?

 74. 74 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  [quote#57:"Dorian Gray"]Дай му власт на Буда и му гледай сеира. Аз не го виждам да предлага алтернтиви.[/quote]  Буда,Муда,ама спря кранчето на комунистите - "Белене","Бургас-Аликсандропулис",заменките,лъсна далаверата на Доган за "Цанков камък",на Серго,който си прибра държавни пари чрез жена си,пуснаха му фондовете,а на тия им ги спират за втори път,разкара посланниците доносници...И най-важното - започна да откъсва България от Русия.

  [quote#57:"Dorian Gray"]По-добре мутрите отколкото комунистите[/quote]

  Тоя път ми се струва,че мутрите ще управляват с десните.Така че ОСТАВКА!

 75. 75 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Мога да напиша нещо нецензурирано/много искам/. но ......по същество.Трябва да си голям лицимер за да не видиш ,че БСП/ДПС спряха една фашизирана партия с полуграмотен фюрер да завземе държавата.Другото просто е незначително.ГЕРБ е фашиска партия ползваща почти всички похвати от арсенала им.И не си мислете ,че окончателно са отстранени.Продължават да купуват и развращават тълпата.Това трябва да се повтаря непрекъснато и на висок глас защото е изключително опасно.Бръщолевенето на една иначе красива жена не бива да Ви заслепява.

 76. 76 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 755 Неутрално

  [quote#69:"Dorian Gray"]Ами а де! Ама залитат по Буда и те[/quote]
  Ами, тъй като ги слушам, хич не го е.ват за слива.

 77. 77 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#74] от "popovski31":

  То и Хитлер направи същото.Но тези които го докараха на власт платиха със живота си.Зомбиран невежа.

 78. 78 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#75:"jelev_jelqzko"]БСП/ДПС спряха една фашизирана партия с полуграмотен фюрер да завземе държавата[/quote]

  Като гледам полицейското толериране на "гражданските патрули" по центъра и плакатите на фюрера, които са заляли София откак той влезе в коалиция с БКП/ДПС и ми е малко трудно да ти взема глупостите насериозно.

  ден година храни.
 79. 79 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2189 Неутрално

  До коментар [#74] от "popovski31":

  Нищо от това не е вярно. Боце напрактика вкара милиард и половина в Белене, а проектът спря, защото интересът към него е нулев. Иначе комунистите да го бяха рестартирали вече.
  Бургас-Александрополис се спря на международно ниво.
  Единственото, което направи Боце беше да удължи мъката по Белене с две години, два милиарда и няколко анекса.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 80. 80 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#61] от "choss":
  А никак не са заблудени,алчни и прости са!На простия власт му дай.По цялата страна се организират коледни банкети за пасмината от ГЕРБ.И Б.Б е чест гост!А познайте кой плаща и откъде?На изборите на изхода от секциите вземаха по 4Олв.Само журналистите не го видяха и разбраха.Работещи на сеникурни длъжности пък бяха в избирателните комисии често като представители на друга партия ,но работеха за ГЕРБ .фашизираните партии и държави ряпа да ядат в сравнение с това което стана тук в БГ.Социолозите яко мажат филията с измислените си проучвания важно е да обосноват изборните фалшификации.Но има съзаклятническо мълчание.Защо ли?Защото благословията идва от вън!

 81. 81 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  Борянка има за задача, за изкара провала на "протестите" като успех.
  Старае се жената

 82. 82 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#65] от "choss":
  И кое ще реформират?Това което самите те създадоха със съучастието на БСП /ДПС/ГЕРБ.Трябва лустрация за политиците и висшата държавна администрация!Да си чул подобно искане?

 83. 83 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#61:"choss"]Но помнете едно, в момента в който ДС успеят отново да овладеят БСП, изритвайки Станишев и "червените номенклатурни принцове"...[/quote]
  Пич, ДС дори за секунда не е спирало да владее БКП. Джафканията между Гоце и Сергея са за това кой формално да стои начело на БКП, но формалното ръководство никога не е било какъвто и да било фактор при вземането на важни решения.

 84. 84 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#1:"lz2"]"Провали се проектът за полицейска държава с "носеща конструкция" а ла Пеевски и с "фасада" а ла Орешарски" [/quote]
  "Провали се проектът за полицейска държава с "носеща конструкция" а ла Цв. Цв. и с "фасада" а ла Тиквоний"

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 85. 85 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1623 Любопитно

  [quote#79:"Тони!"]До коментар [#74] от "popovski31":

  Нищо от това не е вярно. [/quote]

  Ами да видим:
  "В момента проектът "Бургас - Александруполис" е даден в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за екологична оценка, каза премиерът и добави, че "ако МОСВ не одобри Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС), значи проектът не е изгоден и някой е заложил екобомба"

  "Белене"
  "този проект "има своите вътрешни спорове, защото българската страна не заплаща навреме за изработеното оборудване". "Затова задлъжняхме прилично и на руската страна се наложи да използва съдебна процедура, но това са нормални работи", обясни Кириенко, имайки предвид предявените претенции срещу НЕК за над 50 млн. евро за неплатено оборудване"

  http://www.mediapool.bg/rosatom-umoren-ot-nesposobnostta-na-bulgaria-da-reshi-za-belene-news190927.html

  Кога е поръчано оборудването,което е плащало предишното правителство?

 86. 86 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 434 Весело

  [quote#8:"патиуанчо"]Следващата стъпка на бкп(ч.б.) ще е да превземат майските избори за европарламент [/quote]

  Ми то същатата работа би станала и след толкова лелеяната оставака на Орешарски - ще да превземат януарските (февруарските, мартенските) извънредни избори.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 87. 87 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#3] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  И аз това се зачудих! Да не би ГЕРБ да са по-стока от другите? Всички те са от едно дърво одялани. Само цирковете им гледаме как уж много се мразят ,а единственият проблем между тях е ,че не могат да си разделят кокала.

 88. 88 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  Оценка "отличен" за Боряна Димитрова, особено що се отнася за скандалите на годината.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 89. 89 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#21:"popovski31"]С това не съм съгласен.Това може да стане,само ако българите масово не отидат да гласуват.А това,след последните 6 месеца,е много малко вроятно [/quote]
  За съжаление, хич не е малко вероятно. Първо, до тогава има още 5 месеца. През които комунистическата машина за лъжи ще работи с пълна пара. И ще се стреми да омаскари всичко и всички, с цел да отврати от политиката колкото се може повече хора и да ги държи настрана от гласуването. И второ, интереса към изборите за евродепутати по принцип е нисък, защото от тях не зависи нищо. Тъй че основната маса гласуващи може отново да са пенсионерите. Като добавим и платения цигански вот, БКП има солидна база. Не знам до кога българите ще продължават да нехаят за съдбата си и ще оставят най-лошото, с което разполагаме, да я определя на избори.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#7] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":
  Тя си казва много верни неща, да, само ме притеснява ,че не обсъжда и провалите на ГЕРБ ,освен на комунягите !! Ей сега ще ме заринат с минуси феновете на Боко. Атакаааа .....

 92. 92 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1475 Любопитно

  [quote#3:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Няма нито един ред за ГЕРБ и оставката на Боко. Защо бе Борянче? За добро или лошо трябваше да кажеш две-три думи. [/quote]

  Много е просто. Боко Умното никога не е съществувал. Цецо Гуменката_от_селски_тип никога не е бил министър на МВР. Никога не е имало 700 договора с охранителни фирми-фантоми за подизпълнителство. Всичко това са инсинуации на червените боклуци и комуняги. Не е имало никакви подслушвания на "вражески" бизнесмени, нито им е бил изземан бизнесът. Не е имало никакъв тетор над фирмите с помощтта на МВР, НАП и данъчните власти. Не е ОТКРАДНАТ нито лев от 9-те милиарда, превеждани като субсидии за пенсии, които така и не са стигнали до пенсионерите. Резерв на Здравната каса се привижда само на гламавата опозиция. Никога не е оказван натиск върху "синодалните старци" в БАН. "Калинките" всъщност са представители на опозицията. Нагла лъжа е, че вдигането на акциза на цигарите е увеличило двойно контрабандата на цигари под контрола на властта. БУДА никога не е съществувал, нито някога е бил свързан със СИК. Ами как да се коментират неща, които никога, никъде не са се случвали...

 93. 93 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#21] от "popovski31":

  Дано имаш право !! Дано народа да е поумнял и да е разбрал,че ако си стои вкъщи и реве "за к'во да ходя да гласувам , пак нищо няма да се промени", наистина никога нямя да се оправи тази страна!!

 94. 94 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#60] от "Храбър":

  НЯМА !!!!! Ама малко хора са го разбрали !

 95. 95 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  Много точен анализ! Жалко, чe комунетата са още на власт!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 96. 96 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 732 Неутрално

  не се е провалил той си е цял и жив и здрав, имаме фасадна демокрация, неокомунизъм с реално управление на ДС, всеки от вас да погледне за кого работи, за някой олигарх естествено

  BG e мини империя на злото.
 97. 97 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Някой задава ли си въпроса:какво е правил Пеевски в ДАНС цели два дена като шеф на ДАНС?!Някои хора знаят...и затова е бил пратен там.Теглил е и е препращал информация,която вече използват за компроматна война.

  4itatel
 98. 98 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 490 Весело

  "Провали се проектът за полицейска държава с "носеща конструкция" а ла Цвинокио и с "фасада" а ла Буда Мафиотски"....

  Да, дааа .... с идването на спасителното правителство на Орешарски, полицейската държава изчезна! Тя и полицията изчезна. Иначе в коя европейска или американска бяла държава, лумпените щеха да си развеват байрака, да се изпражняват 6 месеца безнаказано в столицата, да нарушават всекакви морални, писани и неписани закони .... в коя държава питам аз???

 99. 99 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Весело

  До коментар [#92] от "alexsilver":

  По-добре от това, не може да бъде казано

 100. 100 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 490 Весело

  [quote#81:"stenli1"]Борянка има за задача, за изкара провала на "протестите" като успех.
  Старае се жената [/quote]

  Абе сал едното старание не стига!
  Народа вече си има мнение за яловите протести ... то личи и по социологията ..... оформя се и още един мандат на това правителство....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK