Социална мръсна бомба

На Консултативен съвет по национална сигурност Волен Сидеров, Лютви Местан, Сергей Станишев и Бойко Борисов

© Георги Кожухаров

На Консултативен съвет по национална сигурност Волен Сидеров, Лютви Местан, Сергей Станишев и Бойко БорисовКоментарът на Николай Слатински е с оригинално заглавие "Огромната вина за ставащото не е у болния човек, а у онези партийни лидери, които позволиха той да крепи властта им с гласа си".
Той е публикуван на личния сайт на автора.
 

Имаше едно общество, което в миналото подцени бирения пуч и някои други лумпенски "изцепки" от този род и после милиони хора платиха цената на това безразличие към безпардонната наглост и социопатната простащина, намиращи се в основата на фашизоидността.


Това, което се случва в България тези дни е много опасно, бесовете като зли духове са излезли от бутилката и представляват нещо като социална "мръсна бомба" (да напомня, че "мръсна бомба" - това е взрив от рода на коктейл "Молотов" примесен с радиоактивни вещества).


Фактът, че голяма част от народа ни не осъзнава тази опасност говори за процеси на разпад в общественото съзнание - процеси, които могат да имат страшни последици за България.
Но фашизоидността и социопатията в случая са синдроми и симптоми на много по-дълбока и разяждаща държавата ни болест.


И тази болест не е само личностна, тя е колкото присъща на прекия й безчинстващ проявител, толкова тя е породена от аномалиите в политическия режим, който в момента изпива жизнените сокове на страната.


Трябва да е безпощадно ясно, че огромна, даже най-голямата вина за случващото се носят онези партийни лидери на сцената и в сянка, позволили на фашизоида и социопата, който в момента излага и позори страната ни, да държи златната акция на правителството и парламента, да се мисли за всьо и вся, да развие грандоманщина и мания за величие.


Вината на тези партийни лидери е не по-малка, защото те развързаха ръцете на болния човек и го превърнаха във волна граблива и хранеща се със социална мърша птица, внушила си безнаказаност и всепозволеност, присвоила си правото да вилнее и мародерства обществото...


Ето защо то, обществото ни трябва да проумее тяхната вина и да й отговори с морално осъждане. А може би и с морално презрение!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK