Васил Гарнизов: Появата на политически субект от протестите би била новината на 2014

Васил Гарнизов

© Анелия Николова

Васил ГарнизовСлед оценките на политолози, социолози, икономисти и наблюдатели в анкетата на "Дневник" за 2013 г., от началото на годината публикуваме техните прогнози какво ще се случи през тази година (може да ги намирате и в специалната тема "Прогнози 2014"). Днес ви предлагаме мнението на социалния антрополог Васил Гарнизов:


Очаквате ли парламентарни избори в рамките на 2014 година? Ако не - кога?


- Това е въпрос с повишена трудност и висока цена. На този етап сценарият с предсрочните парламентарни избори започва да изглежда слабо вероятен. За да се стигне до тях, политическата криза трябва да прерасне в парламентарна криза, вероятността за което в момента отслабва. От една страна, Борисов, Цветанов и други фигури в ГЕРБ са притиснати в ъгъла и свиват пространството си за маневри. От друга страна, депутати напускат парламентарната им група вероятно като независими да подкрепят парламентарното мнозинство. На трето място, това развързва ръцете на коалицията между БСП и ДПС, защото "Атака" губи ключа върху мнозинството. Четвърто, Първанов и недоволните в БСП все още не могат да наберат скорост и да отнемат първенството на Станишев в партията.
Тъй като бюджетът за 2014 г. вече е гласуван, единственото, което може да повлияе значително по отношение на предсрочните парламентарни избори, са резултатите от изборите за европарламент. Едно неубедително представяне на БСП и ДПС на тези избори може да задълбочи политическата криза и да доведе и до парламентарна криза.


Каква е прогнозата Ви за резултатите от евроизборите?


- Резултатът от евроизборите е труден за прогнозиране, тъй като има няколко неизвестни, които предстои да придобият определеност в началото на 2014 г., а именно:


- първо, силата на вътрешната опозиция в БСП и нейната решимост да се справят със Станишев;


- второ, степента на разпад в ГЕРБ, която е изградена като партия на властта и във властта и трудно съществува извън нея;


- трето, скоростта на политическото съзряване на Реформаторския блок, включително и оформянето на ясно лидерство;


- четвърто, готовността на протестното движение да се организира политически и темпото, с което ще го направи;


- пето, ефектите на националистичната и ксенофобска истерия, породена от провала на властта да адресира проблемите с бежанците.


Кой от сегашните политически играчи ще изчезне? Кой ще пробие?


- Бъдещето на Волен Сидеров е силно заплашено, но дали ще изчезне от политическата сцена зависи от представянето на другите по-умерени патриотични политици. Бъдещето на Борисов е също неясно, но след евроизборите ще оцелее макар и отслабен. Реформаторският блок има шанс да се върне в политическата игра, но не е ясно с какъв мащаб и влияние.


Напълно е възможно да се появи нов политически субект на основата на протестите #ДАНСwithme, "Протестна мрежа" и "Ранобудните студенти" и ако това се случи, това ще е новината на 2014 г. Тялото на протеста през 2013 съдържаше в себе си активни поддръжници на ГЕРБ и Реформаторския блок, но поне една трета от протестиращите никога не биха гласували за тези формации. Има пространство и потенциал за ново политическо представителство, но дали то ще стане факт е въпрос в ръцете и умовете на самите протестиращи.


Ще видим ли нови политически лидери?


- Ново политическо лидерство може да възникне в извън парламентарното пространство – Реформаторски блок, Протестна мрежа, патриотични организации, но може и да се случи в редиците на мандатоносителя на правителството, ако вътрешната опозиция срещу Станишев успее да се организира по-добре.

Васил Гарнизов: Появата на политически субект от протестите би била новината на 2014

© Юлия Лазарова


Каква е прогнозата Ви за бъдещето на националистическите партии? Да очакваме ли засилване на вълната от ксенофобия?


- Очаквам засилване на ксенофобската истерия непосредствено преди и по време на предизборната кампания. Това е проблем, с който българската политическа класа, партиите, институциите и медиите в страната не могат или не искат да се справят.


Има ли опасност за демократичния ред? Очаквате ли радикализация на ситуацията в страната?


- Опасността за демократичния ред идва отвътре: институциите са гнили и най-малките външни предизвикателства са в състояние да доведат до частичното или пълното им блокиране. Що се отнася до радикализацията, тя е възможна, но засега непредвидима: протестите продължеха твърде дълго и са на път да се банализират. В този смисъл е по вероятно да наблюдаваме взрив навътре, отколкото експлозия. Едновременно с това никога не трябва да подценяваме ефекта на неразумните управленски решения, някои от които радикализират ситуацията по-бързо от цените на електроенергията или студа през зимата.


Докога ще продължат протестите? Какъв ще бъде прекият и какъв - косвеният резултат от тях?


- Протестите са във фаза на затихване. Напълно е възможно някоя вечер шествието от Министерския съвет до Народното събрание да не се проведе и ... никой от нас да не разбере това. Шест месеца е срок, който нито една революция не може да понесе, защото започва да причинява разпад във всекидневието на перманентно протестиращите. Въпреки това протестът ще затихва, но няма да отмре – по-скоро ще се амбицира. Големият въпрос е дали фазата на затихването ще се превърне и във фаза на политическото узряване.


Иначе протестите постигнаха много. Прекият им резултат е в отказа на управляващите да проведат докрай свои неразумни решения и предложения, но не бива да се подценяват косвените резултати: реполитизиране на българското общество, организиране на протестното движение и поява на ново поколение и нови лица, загрижени за общото благо и търсещи своето място под слънцето.


Има ли опасност страната да се откаже от евроатлантическата си ориентация?


- Засега това е само кошмарна хипотеза, но тя не бива напълно да се изключва. По-скоро ние няма да можем пълноценно да се ползваме от предимствата на членството в ЕС, което ще отслаби допълнително властта, но и ще доведе до засилване на антиевропейските настроения.


Какво предстои за ЕС и Черноморския регион след решението на Украйна?


- ЕС е пред изпитание. Казусът с Украйна трябва да му припомни, че е загубил чувството си за мисия, от една страна, и да го подтикне към една по-твърда позиция по отношение на Русия, от друга. Това обаче е голяма въпросителна: ще разпознае ли ЕС в поведението на Русия неприемлива форма на заплаха, ще ли е готов на по-твърда политика спрямо Русия и колко далеч би стигнал в това втвърдяване.


Кое ще е фатално през 2014 г.?


- За света не очаквам фатално развитие през 2014 – дори глобалното затопляне като че ли ще отстъпи място на глобално застудяване. За ЕС обаче може да бъде фатална загубата на политически авторитет около конфликта в Украйна.


За България може да се окаже фатален институционалният крах, но по-скоро очаквам бавно спихване вместо внезапен срив. Без да е фатално, дългосрочно неблагоприятни ще бъдат последиците на решението за "Южен поток" и институционалното неумение да се справим с бежанската криза.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Ами, прди няколко месеца предложих да си организираме партия, но "гражданите" ме освиркаха, защото си искат ДСБ.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 2. 2 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Колко ти платиха да ги тропаш тия лъжи? Наистина,много ми е интересно за колко се продаде? Всичко се връща на този свят,иначе той нямаше да живее и до днес! Колко прост трябва да си,за да избереш парите пред това да те плюят в лицето!

 3. 3 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Сравнително балансирано и обективно мнение на Гарнизов. Но се съмнявам, че е възможна появата на нов политически субект на базата на гротескна мрежа, ранобудниците и т.н. Ако тези протести досега не родиха нещо ново, едва ли това ще се случи в бъдеще.

 4. 4 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  С две думи-на Драва е спокойно.Нищо не заплашва изградената с престъпления парламентарна република,макар и да се е вмирисала отвсякъде.

 5. 5 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Неутрално

  "ЕС е пред изпитание. Казусът с Украйна трябва да му припомни, че е загубил чувството си за мисия..."

  Доста точно казано. Съюзът от 2008 г в сериозна икономическа, структурна и идейна криза, а "казуса Украйна", задълбочи тези процеси. Мдаа, Украйна се оказа голям залък за ЕС.

 6. 6 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3313 Весело

  ...Бъдещето на Борисов е също неясно, но след евроизборите ще оцелее макар и отслабен...

  Тоя чувал ли е за Фейсбук ?

 7. 7 Профил на Граф Влад Задyнайски - semper idem
  *****
  Весело

  До коментар [#3] от "jozi81":
  [quote#3:"jozi81"]Но се съмнявам, че е възможна появата на нов политически субект на базата на гротескна мрежа, ранобудниците и т.н.[/quote]
  Jozi81, не смяташ ли за вероятно Гарнизов умишлено да говори така?
  А „„новия“ политически субект“ вече да са го създали и сега само да подготвят почвата да ни го наб...опс пробутат!
  Какво пречи да се появи уж на базата на ...кагота и да е?

 8. 8 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Може и да си прав. Друг въпрос е дали ще се хванем този път. Все пак последният продукт на политическото инженерство, роден в think-tank лабораториите на Кръстев и Бориславова, се провали с гръм и трясък.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  Всеки може да изкаже мнение,но никой не може да предвиди нищо съществено.Няма никаква стойностна база да се правят прогнози.Всички политически сили без ДПС и все още "Атака" постоянно се умножават и делят, така, че всичко е в ръцете и ума на избирателите,трябва да прибавя и активноста.

 12. 12 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  Протестите са ялови и едва ли ще се появи нещо ново и дясно точно от там. Има нужда от нещо ново в дясно и ще се появи, когато се разчистят старите муцуни оплескани от негативите на прехода. Както каза Бойко - има много свободно политическо пространство на ляво от БСП ... не е зле да се появи нещо ново и в ляво, заото и БСП носи бая негативи

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 13. 13 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  "Иначе протестите постигнаха много. Прекият им резултат е в отказа на управляващите да проведат докрай свои неразумни решения и предложения, но не бива да се подценяват косвените резултати: реполитизиране на българското общество, организиране на протестното движение и поява на ново поколение и нови лица, загрижени за общото благо и търсещи своето място под слънцето." - добре казано. Иначе поява на "ранобудна партия" едва ли ще има.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 14. 14 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Весело

  [quote#9:"Митев"] всички са заслепени и с размътени мозъци, неспособни за трезва оценка за себе си и обстоятелствата около себе си! [/quote] ... на коя ли ВЕЛИКА извънпарламентарна партия характеристиките са абсолютно същите ?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 15. 15 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Добре е обаче, когато човек не разбира нещо, да не прави коментари от типа "дори глобалното затопляне като че ли ще отстъпи място на глобално застудяване", щото просто не е вярно.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 16. 16 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Кой да бъде този политически субект по-точно? Асен Генов ли? Комитата? Иван Динев?
  Няма нужда от нови пешки на политическата шахматна дъска, а няма и да се случи.
  Аз го написах преди 3 месеца - тези "революционери" ще бъдат употребени и захвърлени. Мит е, че ще бъдат политически фактор, пък били те и подизпълнители на политически лидери в сянка. Защото тези лидери (без значение дали са от ГЕРБ, БСП или ДПС) си искат властта и нямат никакво намерение да управляват чрез други.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 17. 17 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#10] от "Граф Влад Задyнайски - semper idem":

  [quote#10:"Граф Влад Задyнайски - semper idem"]не отчетоха ходовете,които може да предприеме Россия[/quote]

  Тази пословична непредсказуемост на Русия понякога причинява, меко казано, неудобства... Само не разбирам как ЕС, според Гарнизов, може да предприеме по-твърда политика спрямо Русия, като е зависим от вноса на руския газ, суров нефт и въглища?

 18. 18 Профил на Граф Влад Задyнайски - semper idem
  *****
  Весело

  [quote#15:"stein"]Добре е обаче, когато човек не разбира нещо, да не прави коментари от типа "дори глобалното затопляне като че ли ще отстъпи място на глобално застудяване", щото просто не е вярно. [/quote]
  Вие метеоролог(по-точно геофизик) ли сте,та сте толкова сигурен,че не е вярно?
  Но по принцип сте прав - Гарнизов не е на ясно с климатичните промени!Предполагам репликата му е в рамките на шегата!

 19. 19 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  [quote#6:"SS"]...Бъдещето на Борисов е също неясно, но след евроизборите ще оцелее макар и отслабен... [/quote]Големите кораби потъват бавно и мъчително ... СДС, НДСВ, БСП също е поела натам, а сега и ГЕРБ ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 20. 20 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  До коментар [#14] от "EVOLYUCIONER":

  В най-силна степен това важи за ДСБ

 21. 21 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#1] от "Митко Василев": Кажи, моля те, каква я виждаш тази партия. Има ли някакви очертания според теб - лява, дясна, центристка, селска, градска, земеделска, женска, мъжка... Само да подчертая дебело, че не иронизирам, а наистина бих искала да чуя отговора.

  Доброто е заразно
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Цитат от статията:"Има ли опасност страната да се откаже от евроатлантическата си ориентация?
  Отговор:"Засега това е само кошмарна хипотеза,но тя не трябва да се изключва."
  Ето един чугун,който мрази всичко европейско!

 24. 24 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#17] от "jozi81":

  Но и Русия е тотално зависима от ЕС и САЩ! Само с едно намигване могат да я поставят на колене! Тоя руски номер да се дървиш без покритие вече не минава!

 25. 25 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#21] от "dogwoman":

  Добър въпрос, но непълен. Ще отговоря конкретно и на него, но накрая.
  Преди това бих искал да кажа, че основното е да бъде такава, че да ми дава думата, възможността да участвам във вземането на всякакъв вид решения относно дейността й, без да се налага да съм председател, депутат или някакъв друг вид висш функционер. Накратко казано - партия с много здрави демократични механизми, които да държат партийната власт в ръцете на редовия член. Той да определя каква политика, както и кой и как да я реализира от негово (мое) име.

  По същия принцип и политическото й определение - според хората вътре и взетите от тях решения.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 26. 26 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#25] от "Митко Василев":

  Историята се движи от лидери! Запомни го веднъж за винаги! А не от партии!
  ЛЕВСКИ! Стамболов! Стамболийски! Рейгън! Тачър!

 27. 27 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  [quote#21:"dogwoman"]каква я виждаш тази партия[/quote]
  не според кой какъв е бил в миналото както е до сега, а според икономически интереси в настоящето:
  - на дясно = едър и дребен бизнес, квалифицирани специалисти, предприемачи, частни лекари
  - център = занаятчии, средни специалисти, служители, учители, постоянни работници
  - ляво - надничари, безработни, оцеляващи

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 28. 28 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 685 Любопитно

  До коментар [#26] от "deaf":

  Историята? Туй, дето му казват и минало?
  Щот аз говоря за настояще и бъдеще, за моите настояще и бъдеще и възможността да имам контрол над тях в частта, която ме засяга, но е зависима и от останалите в качеството им на съставни части на обществото. За това става въпрос, а не за фикции и интерпретации на събития и хора пост фактум.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 29. 29 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Весело

  [quote#26:"deaf"]Историята се движи от лидери! Запомни го веднъж за винаги! А не от партии! ЛЕВСКИ! Стамболов! Стамболийски! Рейгън! Тачър![/quote] ...и без хората НЕстава! Какво ли щеше да нарави ВЕЛИК лидер, ако се беше родил в ескимоско иглу Само кучетата му щяха да знаят колко е велик

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 30. 30 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#28] от "Митко Василев":

  Ама аз не отричам това!
  Успехите на народа винаги са МАЛКИ успехи!
  Трябва да съвпадне раждането на велик човек с подема на народа!

 31. 31 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Любопитно

  [quote#24:"deaf"]Но и Русия е тотално зависима от ЕС и САЩ! [/quote]

  И в какво точно се изразява тази "тотална" зависимост на Русия от ЕС и САЩ?

 32. 32 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 696 Неутрално

  ≪Напълно е възможно да се появи нов политически субект на основата на протестите #ДАНСwithme, "Протестна мрежа" и "Ранобудните студенти" ..... Има пространство и потенциал за ново политическо представителство, но дали то ще стане факт е въпрос в ръцете и умовете на самите протестиращи.≫ – това е мнението на Гарнизов за появата на нов политически субект, което е пресилено оптимистично. Та те, протестите от лятото и есента на 2013-та,не си излъчиха лидер когато той беше наистина необходим, та сега ли ще излъчат. А това може би е за добро. Защото протестите бяха и си останаха безрезултатни по отношение на главната си цел, налагане на бързи нови избори, основно поради неадекватното им ръководство и поради спорната изолационистка политическа позиция на техните псевдоанонимни лидери. Защото именно тази им политическа позиция спрямо обикновените хора от народа и спрямо всички (без РБ) политически партии ги изолира и направи протестите недостатъчно ефективни дори когато са достатъчно многолюдни. Не само защото са неадекватно ръководени, но и защото когато протестите се превръщат от политическа борба в политизирано зрелище, а основните държавни институции макар и в утежнени условия, но могат да продължат да функционират, една политическа партия като БСП, която преди простото си десето по ред преименуване през 1990 година се е наричала БКП, при никакви условия не би изпуснала властта от ръцете си.

  Да, на нас ни е необходима нова партия, но не такава, на която лидери биха били псевдоанонимните лидери на летните протести или сегашните лидери на РБ или на другите основни партии. Нужни са лидери, които да са антиподи на лидерите на сегашните основни наши политически партии, които все пак трябва да разбират от политика и от управление.

 33. 33 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#29] от "EVOLYUCIONER":

  Смешно ли ти е?! Абсолютно сигурен съм,че през тези петстотин години робство,се е родил още някой велик човек като Левски! Но тогава българският народ е спал...

 34. 34 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#24] от "deaf":

  [quote#24:"deaf"]Тоя руски номер да се дървиш без покритие вече не минава![/quote]
  Ами явно не е без покритие, щото напоследък минава...
  Кажи сега по темата, как виждаш по-твърдата политика на ЕС към Русия, за която говори Гарнизов, като в ЕС-27 34.5% от вноса на нефт е от Русия, вноса на въглища е 27.1%, а на природен газ 31.8%?

 35. 35 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#31] от "jozi81":

  Добре де,сега ще тролиме ли! Русия нищо не произвежда! Донякъде ме е яд за руските самолети Ту-154,но никой не ги купува! Добре че американците се смилиха,та построиха един завод на "Боинг" в Русия! Да не говорим за "Лада"-та...

 36. 36 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#30] от "deaf":

  Не е вярно

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 37. 37 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  [quote#30:"deaf"]Успехите на народа винаги са МАЛКИ успехи!
  Трябва да съвпадне раждането на велик човек с подема на народа! [/quote]Народа си беше постигнал МАЛКИ успехи- компютри, роботика, промишленост ... Дойде "Великия лидер" и му наряза на скрап заводите на тоя жалък народ постигайки ГОЛЯМ успех - доказа на света, че еволюцията, гамотността и прогреса са обратими процеси - върна ни век назад. Найс а !?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 38 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#34] от "jozi81":

  Най-мразени на света са изнудвачите! Като Русия! Бъди сигурна,че ЕС и САЩ ще си го върнат!

 39. 39 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#35] от "deaf":

  Чакай малко. Всичко, което коментирам е по темата, така че не ми говори за тролене. И за да се придържаме към анализа на Гарнизов, отговори ми на въпроса в #34 - ако можеш и искаш, разбира се. Другият спор ще го продължим като му дойде времето, но се подготви по-добре, че си доста уязвим.

 40. 40 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#37] от "EVOLYUCIONER":

  Майка ми през 70-те нямаше 0,20ст. (двадесет стотинки) да ми даде да отида на кино! Въпреки,че работеше бръснарка! Виж днес бръснарите колко взимат!

 41. 41 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3945 Неутрално

  До коментар [#35] от "deaf":
  почти нищо . обаче произвежда производства .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 42. 42 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#39] от "jozi81":

  50% от заплатите на руснаците са от износа на газ и нефт! Това е официална статистика на Русия! Та те питам колко време ще издържи Путин,ако паднат заплатите в Русия наполовина?

 43. 43 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Ситуацията в момента е описа реалистично с хладен ум и добър изказ.

 44. 44 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Гневно

  [quote#33:"deaf"] Абсолютно сигурен съм,че през тези петстотин години робство,се е родил още някой велик човек като Левски! Но тогава българският народ е спал... [/quote]- Не е имало робство, а форми на васалитет и национален гнет , ИГО ! Пълна анексия е имало само 130 години в 16ти век - другото е измислица (р).
  - Родили са се много велики лидери - но са се вградили в системата на империята и не ни влиза в концепцията да ги споменаваме. Други велики лидери са работили за националната кауза - постигнали са възможното за момента.
  - Народа НЕ е спал, а е вдигал въстание след въстание и е богатял и се е образовал !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 45. 45 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#42] от "deaf":

  Никой не е изчислил досега с абсолютна точност колко запаси от нефт, газ и въглища има под една шеста от земното кълбо. Та да не ги мислим заплатите на руснаците на тоя етап, питам те за по-твърдите мерки на ЕС към Русия.

 46. 46 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#44] от "EVOLYUCIONER":

  Да бе,а през това време Западна Европа преживяваше Ренесанса и Колумб откриваше Америка! А ние,(включително и турците),живеехме в плъстени колиби...

 47. 47 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  [quote#0:"статия"] Четвърто, Първанов и недоволните в БСП все още не могат да наберат скорост и да отнемат първенството на Станишев в партията. [/quote]
  На оружие, другаре! Сички ятаци, скрити под псевдоними, да се активират! Комунизмо е в опасност! Сатанишев и Наместан са решили да бастисат стогодишната ни история! Вива ла революсион!

 48. 48 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3945 Неутрално

  До коментар [#42] от "deaf":
  открил си вечния двигател и следва срив на петролните пазари??
  IPO то кога е .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 49. 49 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  [quote#40:"deaf"]Майка ми през 70-те нямаше 0,20ст. (двадесет стотинки) да ми даде да отида на кино! Въпреки,че работеше бръснарка! Виж днес бръснарите колко взимат! [/quote]Когато говорим за политика ... хайде да разграничаваме "роми" от "ромеи" Става дума за големи групи, а не за един човек. Днес бръснарите вземат повече, ама само АКО ИМ ДАДЕШ Другите които не са бръснари трябва да ИМАТ ДОБРИ ДОХОДИ за да им ДАДАТ Безработният, нископлатеният НЕ са КЛИЕНТИ. За това трябва ВСИЧКИ или поне мнозина да са добре с $$$ !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 50. 50 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#45] от "jozi81":

  Е добре,щом искаш ще ти го кажа направо-Германия ще вземе твърди мерки! Вече няколко германски депутати се изказаха в този смисъл...

 51. 51 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#50] от "deaf":

  Аха. Ясно.

 52. 52 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#48] от "deribeev":

  Аз не мога да разбера русофилите! Наистина,непонятно ми е да мразиш собственият си народ,за сметка на чуждият,(руският)! Русия (Путин) се гаври с България,(троянският кон),а ти се смееш...

 53. 53 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  [quote#6:"SS"]Тоя чувал ли е за Фейсбук ?[/quote]
  Ся..нема са обиждами тука..квай тас култура на комуникация, срамота...

 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  [quote#46:"deaf"]Да бе,а през това време Западна Европа преживяваше Ренесанса и Колумб откриваше Америка! А ние,(включително и турците),живеехме в плъстени колиби... [/quote]Закъсня с хилядолетие западна Европа - когато ние и Византия бяхме център на култура - те живееха в пръстени колиби - викинги върлуваха там и инквизицията гореше живи хора = Цикличност ... запада зкъсня и тръгна напред , когато ние вече бяхме в упадъкИсторията не започва със запада

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Весело

  Протестът вече роди политически субект с много сериозна и необходима заявка - Реформаторския Блок/новото дясно/,заедно с голяма група от РаноБУДНИТЕ,както и събудилата се и вече осъзната част на българския народ!
  ОСТАВКА!

  Tony
 56. 56 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Весело

  До коментар [#51] от "jozi81":

  Та да си дойдем на думата! Кой сътвори автомат "Калашников"?!

 57. 57 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#52:"deaf"]Аз не мога да разбера русофилите! [/quote]
  Щото си потурнак, на за тва. Който не обича руснаците е предател на собствената си чест! Щом са те освободили, трябва да имаш малко признание. Иначе - рязана карабина и нахлюпен и презрян фес до ушите. Айде, беги в Анадола да плачеш. Руснаци и българи са дошли от едно място. Това няма как да се промени

 58. 58 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  [quote#47:"Култура ми Бойко"]На оружие, другаре! Сички ятаци, скрити под псевдоними, да се активират! Комунизмо е в опасност![/quote]Лявото няма да остане празно ... масовото неплащане на заработени заплати и безработицата ще родят някакъв зъл урод, а след това ще се появи и друго по-нормално ляво. Едва ли Първанов или Татяна са точните хора които биха предотвратили ексцесии канализирайки недоволните от БСП леви в някаква контролируема и жизнеспособна лява формация.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 59. 59 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#54] от "EVOLYUCIONER":

  Да де,а Византия поради идиотски междуособици падна под турска власт! Ние никога не сме писали като Шекспир,чети "Хамлет"...

 60. 60 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#57] от "Култура ми Бойко":

  Аз съм признателен на ТЕЗИ руснаци,които са ни освободили! Правиш ли разлика?! Или ти е трудно да вденеш?!

 61. 61 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3945 Неутрално

  До коментар [#52] от "deaf":
  ама ти верно ли . значи руски инвестиции са лоши , защото са руски , китайски , защото са китайски .... докато германия гради икономика ние си играем на средновековна омраза . айде бе

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 62. 62 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#61] от "deribeev":

  Кажи ми оня изтръсляк Болен кой му тъпче джобовете с пачки?! Русия нали?! Айде моля ти се...

 63. 63 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  [quote#59:"deaf"]Ние никога не сме писали като Шекспир,[/quote]И Шекспир не е писал като нас ... закъснял е половин хилядолетие Ти може и да не си писал, ама ние много сме писали като народ ,и сега пишем.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 64. 64 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#58] от "EVOLYUCIONER":

  [quote#58:"EVOLYUCIONER"] а след това ще се появи и друго по-нормално ляво[/quote]

  ... което ще е успешно само ако съумее да съчетае социалната справедливост с икономическата ефективност.

 65. 65 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#19] от "EVOLYUCIONER":Големите кораби потъват бавно и мъчително ... СДС, НДСВ, БСП също е поела натам, а сега и ГЕРБ ..."

  -България по-бързо би тръгнала напред,ако с ГЕРБ това се случи по-бързо.Примера с Титаник-пречупването.Има такива изгледи.

 66. 66 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#63] от "EVOLYUCIONER":

  "Да бъдеш или не! Това е въпросът!"
  Всъщност не Шекспир,а лорд Бейкън е написал това...Но ти като комунист и работяга не ги разбираш тези неща...

 67. 67 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3945 Неутрално

  До коментар [#62] от "deaf":
  а сега де . ние си избираме воленовци , русия ни виновна , сащ , ес
  тц пич акъла ни и омразата са ни виновни

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 68. 68 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#65] от "dedo pepo":

  Няма как да падне бързо ГЕРБ! Борисов така ни закопа,че ще са нужни още няколко години да се съвземем...

 69. 69 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  [quote#64:"jozi81"]... което ще е успешно само ако съумее да съчетае социалната справедливост с икономическата ефективност. [/quote]+++ Ха дано ... ! Само натрупаната социална несправедливост междувременно да не премине фатално критичната маса - в този случай креативно ляво не чакай = това ми е големият страх за БГ.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 70. 70 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#66] от "deaf":

  [quote#66:"deaf"]"Да бъдеш или не! Това е въпросът!"
  Всъщност не Шекспир,а лорд Бейкън е написал това...Но ти като комунист и работяга не ги разбираш тези неща... [/quote]

  А, стига бе. Ти Френсис Бейкън ли имаш в предвид? Аз го знаех само като основоположник на емпиризма... И в кое точно произведение го е казал?

 71. 71 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  [quote#66:"deaf"]Но ти като комунист и работяга не ги разбираш тези неща... [/quote]Хайде троли си с някой друг Написал съм и съм превел повече книги, отколкото ти си прочел

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 72. 72 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Освн новия проект на БСП Бюреков, няма нищо ново на хоризонта.

 73. 73 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 982 Любопитно

  До коментар [#71] от "EVOLYUCIONER":


  [quote#71:"EVOLYUCIONER"]Написал съм и съм превел повече книги, отколкото ти си прочел[/quote]
  Ти на Плейбой книги ли му викаш?

 74. 74 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Весело

  До коментар [#70] от "jozi81":

  Леко да те открехна! Само аристократ може да напише подобни сърцераздирателни слова! Виж себе си...Не знам дали да ти се извиня...

 75. 75 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  [quote#65:"dedo pepo"]България по-бързо би тръгнала напред,ако с ГЕРБ това се случи по-бързо.Примера с Титаник-пречупването.Има такива изгледи. [/quote] Едва ли ще стане с ГЕРБ - политиката там е като в БКП - "който слушка - папка". Докато има дамо един център на "папкане" ГЕРБ няма да се пречупи По-скоро за БСП има такава опасност след загуба на влияние в следствие негативите на управлението, ако изтърват някой олигарх като Ковачки и голяма част го разпознае като СВОЙ. С дребни люспи не става.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 76. 76 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#71] от "EVOLYUCIONER":

  Има само няколко книги,които си струва да бъдат прочетени! Като "Моби Дик" например! А ти си чети (и превеждай) на воля...

 77. 77 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Весело

  [quote#73:"blue rose"]Ти на Плейбой книги ли му викаш[/quote]
  Троловете тук са тъпи, но за сметка на това са евтини

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 78. 78 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#73] от "blue rose":

  Не се стърпях,но примера ти (?!) с Плейбой е неудачен! Освен ако имаш предвид как да го напиша,че да не ме баннат,(Дневник вече не се издържа,това си е жива цензура от ваша страна!). Онзи Мартин Захариев е п...

 79. 79 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Весело

  [quote#76:"deaf"]Има само няколко книги,които си струва да бъдат прочетени! [/quote]"Гаргамундска митология"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 80. 80 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#79] от "EVOLYUCIONER":

  Шегуваш ли се? Не я знам...

 81. 81 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 982 Любопитно

  До коментар [#77] от "EVOLYUCIONER":


  [quote#77:"EVOLYUCIONER"]Троловете тук са тъпи, но за сметка на това са евтини[/quote]
  От Позитано пинтии ще излязат, с конкурс ли ви избират там?

 82. 82 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  [quote#80:"deaf"]Шегуваш ли се? Не я знам... [/quote]Естествено, че се шегувам ... няма такава книга , но я пишем в момента във форума - гледай само колко неадекватни коментари и суеверни надежди витаят от най-десните... Създават си своя митологияУспех !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 83. 83 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Нищо няма да се появи.

  Реф. Блокът са техните хора.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 84. 84 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Весело

  [quote#81:"blue rose"]От Позитано пинтии ще излязат, с конкурс ли ви избират там? [/quote] Прочети ми горните коментари за БСП И най-злия гаргамун не би написал такива прогнози за БСП

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 85. 85 Профил на pe6kata
  pe6kata
  Рейтинг: 456 Весело

  Егати и заглавието. Нищо ново не се е появило, ама ако пък случайно се появи.... то БИ БИЛО голямата новина на годината.
  Нероден Петко, ама ако се роди БИ станал голям юнак! Евентуално. Браво. Да пием за Нероден Петко!

 86. 86 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  [quote#83:"socialen"]Нищо няма да се появи. Реф. Блокът са техните хора. [/quote]На РБ проблемът не е , че са техни хора - други няма от къде да дойдат и как да привлекат обратно избягалите седесари при ГЕРБ. Проблемът им е, че са ПРЕКАЛЕНО ТЕХНИ хора с всичките им негативи и междуособици от миналото без НОВА ИДЕЯ.
  За НОВА ПАРТИЯ нямат НОВА ДОКТРИНА !!!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 87. 87 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3238 Неутрално

  "Новината" по-скоро нЕма да се състои.
  Самият Гарнизов, който е сред протестиращите на площада от самото начало и ги е слушал и гледал отблизо, твърди, че ... цитирам ... Тялото на протеста през 2013 съдържаше в себе си активни поддръжници на ГЕРБ и Реформаторския блок, но поне една трета от протестиращите никога не биха гласували за тези формации ...

  И тук идва днешното интервю на Радан Кънев, http://www.mediapool.bg/satrudnichestvo-s-gerb-zashto-ne-ako-sa-se-otkazali-ot-loshite-si-praktiki-news215445.html, в което, коментирайки социологическите твърдения, си казва, че даваните им 6-7% практически били 12-13%. Т.е. предвиждат избирателна активност от порядъка до 55%.

  Та излиза, като съберем две и две от хората, които са в кухнята, че ... мат'рялът нЕма да се мЕтка да им мЕтка в урните.
  Предположението се потвърждава и от политиката на медийните "обгрижвания" от всички "присъдружни" към различните по-едри играчи, които поддържат целенасочено висок емоционален градус, но бягайки от сериозните теми, анализи и дискусии. Което, за мен поне, си означава, че пак се търси заиграване и надцакване изключително с твърдите електорати. Донякъде разбираемо, че чукащите на вратата Евроизбори по дифоут не могат да бъзнат "широките електорални маси" и партийните централи са си наясно, че трябва да се съсредоточат върху твърдите си поддръжници. Но това означава, че до лятото няма начин да има "изненда" за Гарнизов, а след това ... нЕма вече време. Ако паднат управляващите - нЕма време тепърва да се "пласира" "изненадата". Дневният ред вече ще е друг. Ако не падне - предполагам, че също, защото "акцента" ще е фокусиран върху прегрупиранията в партиите и ще изтегли не само вниманието, но и енергията към тях.
  P.S. Препоръчвам ви да прочетете цялото интервю на Радан Кънев.

 88. 88 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  "...Появата на политически субект от протестите би била новината на 2014..."
  Ако ще се ражда "нов политически субект"

 89. 89 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#62:"deaf"]Русия нали?! Айде моля ти се...[/quote]
  Не Русия, ве! Ако правилно се изразяваш, като примерно - сегашното комунистическо, олигархично управление на Русия, бих те оправдал. Но да ми дрънкаш Русия, руснаци, няма как да не те обвиня в русофобство. Което вече пряко засяга руската нация като цяло. За повече от сто и кусур години никой не е спечелил, като е хулил руснаците. Спомни си за капитан Петко воевода. Как е изгнил в зандана заради един скапан потурнак като Турчеф, този мръсен, дослен фес, за когото даже ме е срам да го причисля към моя народ. Ти нали не искаш да ми се представиш тук като наследник на..Турчеф?.

 90. 90 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Хитроумен е подхода на г-н Васил Гарнизов...
  Рисунката е точна, но следва да я проследим и като Движение...
  Именно в него е, точната Перспектива на общото ни Развитие...

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 92. 92 Профил на sapundzieva
  sapundzieva
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Всички прогнози на разни специалисти рядко се сбъдват. В едно нещо обаче този човек е прав - нещо май станахме свидетели на глобално застудяване вместо на затопляне.

 93. 93 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#25] от "Митко Василев":

  Прочетох внимателно мненията Ви! Това, което искате е невъзможно!

  --------------------------"Преди това бих искал да кажа, че основното е да бъде такава, че да ми дава думата, възможността да участвам във вземането на всякакъв вид решения относно дейността й, без да се налага да съм председател, депутат или някакъв друг вид висш функционер. Накратко казано - партия с много здрави демократични механизми, които да държат партийната власт в ръцете на редовия член. Той да определя каква политика, както и кой и как да я реализира от негово (мое) име"-----------------------

  Тази ваша партия, от колко члена/съмишленици/ ще е? 2-ма 3-ма?
  В такава партия, каквато е невъзможно да има, ще са членове всякакъв вид хора, с различни професии, политически ориентации, хобита, страсти, минало, настояще, бъдеще и каквото се сетите още! Та мненията и желанията ще са различни! Кое ще ви обединява? Имахме такива МАСОВИ партии, които се и разпаднаха, поради горе изброените причини. А и много от целите и желанията бяха умишлено променени и подменени от подставени лица, било то на ДС или на разните партийни олигарси.
  За мен лично, бъдещето е на класови партии, обединени от общи интереси! Тези интереси в основата си трябва да са икономически, а след това общи и като политически виждания!
  Та трябва партия на дребният и среден бизнес. Да ги обединяват общите икономически цели, както и тези за демократичните принципи! Тези двете неща съчетани заедно, са нещото което могат да променят сегашната действителност!
  Като се почне от всякакъв вид законови промени, стъпи се на тях и се промени из основи съдебната система, промени се полицията и се променят всякакъв вид условия, пречещи на нормалната работа и бизнес!

 94. 94 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3096 Любопитно

  До коментар [#9] от "Митев":

  Това ли са новите опорни точки?

 95. 95 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 524 Весело

  [quote#92:"sapundzieva"]Всички прогнози на разни специалисти рядко се сбъдват[/quote] Ей го "специалистът" -всичколог ...
  доц. д-р Васил ГАРНИЗОВ - член на Настоятелството на НБУ от 26.05.2000 г.
  след него в списъка е доц. д-р Веселин Методиев, по-нататък д-р Филип Димитров... там е и герберското недоразумение "проф." Сергей Игнатов, приютен в настоятелството на НБУ след изгонването му от МОН

  http://www.nbu.bg/index.php?l=76

  Доц. Васил Гарнизов е заместник-председател на Асоциация за антропология на Балканите и ръководител на Централното координационно звено по Специалната подготвителна програма на Европейския съюз за България. В периода 1999-2001 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството на Р България. Работил е в секция “Теория на фолклора” в Института за фолклор към БАН, бил е парламентарен експерт по местно самоуправление, регионално развитие и благоустройство, както и генерален директор на Националния център по териториално развитие и жилищна политика. Член е на Международната асоциация по прагматика в Амстердам, Асоциацията на европеистите в Брюксел, Управителния комитет по местни и регионални власти на Съвета на Европа, Междуведомствения национален съвет по етнически и демографски въпроси към Министерски съвет, Програмния съвет на Българска национална телевизия.

  Има над 100 публикации в областта на фолклора, етнологията, социалната антропология и многобройни участия в радио и телевизионни предавания на образователни, културни, социални и политически теми. Реализирал е консултантска дейност по програми на ФАР, ЮНДП, Бритиш Ноу-хау фонд, Съвет на Европа, Европейски съюз и др.

 96. 96 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 655 Неутрално

  ти ли се намери да го кажеш бе,трол.

 97. 97 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6558 Неутрално

  никой не може да прогнозира изборите . дори врачките . но все пак левите и те се делят на два блока - та може и да спечелят .Не дай си боже .

 98. 98 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 801 Весело

  Просто и ясно.
  На всички им се иска Герб за Партньор, но на никой не му стиска да си признае.
  И следват небивалици, на измислени хорица.
  Така, до като стане ясно, кой е по по най!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 99. 99 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#89] от "Култура ми Бойко":

  Ти всъщност схващаш ли,че терминът "русофил" е психиатричен,демек е психично заболяване?! Нещо като маниакална,извратена любов към всичко руско,в случая! И понеже дълбоко в себе си ви беше срам,си измислихте контра обвинение "русофобство"! Само че няма такова нещо,няма нито един българин,(дори и Стамболов),който да мрази Русия! Лично на мен пък,Русия просто ми е безразлична!
  Капитан Петко войвода е велик,като хайдутин,но така и не разбра,че Русия ни мисли лошото...Прочети Захари Стоянов...

 100. 100 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#98] от "Белият Негър":

  Всеки който е бил близо да Борисов накрая е бил завличан от него! От Румяна Желева та до Дянков!
  На последните избори ГЕРБ загубиха 600 000хил.,(шест стотин хиляди),гласоподаватели!!! Такова поражение може би само Костов е преживявал!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK