Реформаторският блок - в търсене на себе си

Създаването на Реформаторския блок

© Анелия Николова

Създаването на Реформаторския блокПрепубликуваме текста на Иван Бедров от "Дойче веле". Оригиналното заглавие е само "В търсене на себе си": 


Курсът на Реформаторския Блок (РБ) вече изглежда малко по-ясен и предвидим, но все още препятствията пред него са толкова много, че и попътният вятър не може да го изтласка напред. Засега буквалният отговор на въпроса "Накъде върви Реформаторският блок?" изглежда най-лесен - тръгнаха първо към Шумен, а след това и към други градове из страната, за да представят плана си "Шест стъпки за излизане от кризата". Стъпките са: оставка на правителството, бързи промени в Изборния кодекс, провеждане на избори, постигане на съгласие в следващия парламент за спешни мерки в икономиката и правосъдието, реформаторско правителство с 18 месеца мандат и после Велико народно събрание за нова конституция. Въпреки че са единствените, които имат конкретни предложения за излизане от политическата криза, Реформаторите все още не успяват да привлекат по-сериозен интерес към себе си.


Всъщност успяха, но не за добро. Напускането на Надежда Нейнски и нейната формация се случи в най-добрите традиции на жанра, наложен от серията драматични и шумни раздели в синьо от последните две десетилетия. Покрай тази новина подписването на коалиционното споразумение между петте партии мина незабелязано, но сега вече технологичната работа изглежда почти приключила и нищо не би трябвало да пречи на Блока да погледне и извън собствения си двор. Преди това обаче трябва да убеди публиката, че има отговор не само на въпроса какво предлага, но и на още два - с какви лица ще поиска доверието на избирателите и къде е границата между допустимите и недопустими партньорства.
Два вида прогнози


"Принципно са на прав път", коментира социалният антрополог Васил Гарнизов. Според него Реформаторският блок се стреми към "единно лидерство, ясно представителство и ясна система за вземане на решения". Всъщност официално решение за лидерството все още няма, но реалността е пред очите на всички - председателят на ДСБ Радан Кънев е основен говорител по вътрешнополитическите теми, а лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева - по външнополитическите.


Според политолога Евгений Дайнов, на Блока все още му липсва лидерство, по повод на което той казва: "Да действаш, дори погрешно, е по-добре отколкото да бездействаш, докато пресмяташ ходове". Дори и в ситуация, когато вятърът духа в тяхна посока - идват избори, левицата е в шок заради действията на Първанов - те отново не успяват да тръгнат на плаване, констатира Дайнов. Прогнозата му е, че ако Блокът продължава да не реагира с позиции на възникващи ситуации, "това му обещава да повтори параболата на "Движение България на гражданите" на Кунева и да не се класира с депутати".


Колко далече от ГЕРБ?


Реформаторскитя блок вече декларира, че за постигане на първата точка от плана си - оставката, ще партнира с всички, които споделят тази цел. Това стресна някои техни привърженици, които го разчетоха като подаване на ръка към ГЕРБ, а лидерът на ДСБ Радан Кънев го потвърди в прав текст: "По отношение на оставка и нови избори сме готови веднага на сътрудничество с ГЕРБ". Според него това не означавало сътрудничество и след изборите, което било възможно, само ако "биха участвали в правителство, което променя лоши практики, в това число и на тяхното управление".


Политологът Евгени Дайнов допълва: "Ако се търси власт веднага, без ГЕРБ не става. Но поне в началото РБ даваше заявка, че търси радикални, системни и дългосрочни решения." Дайнов очаква Реформаторският Блок да се консолидира и да бъде сериозен фактор в по-следващите избори.


Според Васил Гарнизов обаче позиционирането спрямо ГЕРБ не е най-важният въпрос. Приоритет сега било да си изградят ясна идентичност и да отговорят на въпросите: "Кои сме ние, за какво се борим, защо сме против сегашното управление, какво не му е наред на днешното институционално устройство, каква е алтернативата, какъв общ ред искаме да изградим... и чак накрая идва въпросът с кого ще го изграждаме".


С Меглена Кунева към Европарламента


Източници от средите на РБ твърдят, че Меглена Кунева ще води листата за изборите за Европейски парламент. Това е често задаван въпрос към лидерите на Блока и никой досега не е отговорил отрицателно. Макар и да не бе обявено официално, именно водаческото място е сред причините за раздялата с Надежда Нейнски, която не одобрила фаворизирането на Кунева. "Темата за Кунева като водач на Евролистата създава вътрешно напрежение", коментира Васил Гарнизов. Той не изключва опасността при този вариант довчерашните избиратели на ДСБ да не се припознаят на евроизборите и да потърсят алтернативна листа.


Още по-тревожен за Блока е коментарът на Дайнов, който очаква при издигане на Кунева за водач, всички опоненти да я споменават като "бивш министър на Станишев", което според него може да изненада РБ с изборен погром. "Безсмисленото упорство, с което Кунева и Нейнски се вкопчиха в ръководните постове на партийките си - и привнесоха в младия РБ пагубните нрави на старото СДС/НДСВ - е част от причината РБ да изглежда вече изморен и беззъб, вместо тепърва да изгрява", казва Евгений Дайнов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (151)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Няма какво да търси и да не се прави, че "търси". Има кой да им/му каже БКП не е оставила нито една своя рожба в безпътица?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 660 Неутрално

  от многото бабуване и врачуване ша се пръкне хилаво отроче-ще поживеем ,ще видим!

 3. 3 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ми то е ясно - патеричка за изпаднали царисти и още по-абсурдното подкрепа за агентите на ислямистите в Анкара дето дори нормалните турци не понасят. Трябва да признаем че Реформаторския блок се очертава като екстракт на антибългаризма.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 4. 4 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Хилаво, хилаво, ама за да говорят всички за Реформаторски блок, значи има защо
  На път е, на път е да си иде комунизма най-накрая!
  ДПС, ГЕРБ, БСП - това са пътници вече.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 5. 5 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#4] от "Freedom of Speech":

  Всички говорят за него щото е еквивалента на студения синтез, химера някаква.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 6. 6 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 660 Весело

  Темата се очертава много интересна: сега ще проличат напълно опорните точки и на властта, и на "опозицията".
  Вие сте на ход, другарчета

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 7. 7 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Весело

  До коментар [#4] от "Freedom of Speech":


  [quote#4:"Freedom of Speech"]Хилаво, хилаво, ама за да говорят всички за Реформаторски блок, значи има защо[/quote]Ми те вестниците всеки ден пишат и за нещастия и смърт,ама не защото ги обичат и харесват...

 8. 8 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 652 Весело

  В търсене на четири депутатски места. Човек ще каже, че квотата на България е минимум 50, ако събере претенциите на всички мераклии за постовете

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 9. 9 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  Търсенето на себе си при РБ се изразява в постоянни опити да се заинтригуват "мощните народни маси", без да осъзнават, че там картите са разпределени. Няма как да надговориш БСП, Сидеров и Бареков на тема задължителна казарма, руските пазари, изтегляне от мисиите на НАТО, данъци за богатите, връщане на смъртното наказание, безакцизен украински спирт на корем, рестарт на Кремиковци, продажби на забранени от ООН противопехотни мини от ВМЗ за африкански диктатори и пр. любими теми на "святия и благочестив и мъдър български народ"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#4:"Freedom of Speech"]Хилаво, хилаво, ама за да говорят всички за Реформаторски блок, значи има защо [/quote] Бих искала да си прав, обаче не си. Далеч не "всички" говорят за РБ. И за съжаление Дайнов, макар и грубо, доста точно е описал ситуацията в последния абзац. Гледах Кунева в последната "Панорама", след впечатляващ репортаж за три млади момчета. Подадоха й почти цялата тема на тепсия, а тя я отигра безобразно слабо... ама много слабо. А тя май се очертава водач на листата за евроизборите... дано си променят мнението, защото не ми изглежда като добро решение. Има много хора в РБ, които поотделно могат да съберат симпатии и да бъдат чути, но така им липсва чар и убедителност, че направо боли.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2620 Любопитно

  "спешни мерки в икономиката и правосъдието" - ако ГИ изпреварят, КАКви търсения ще имат?!?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#6] от "Freedom of Speech":

  Те поне имат опорни точки, а вашето блокче и това няма напълно висите във въздуха. Щяли това, щяли онова, а как ще го направят нямат никаква идея. Заявката че ще оправи България за 18 месеца показва само че сте по-изкукали и от цървуля дето няма и основно образование.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 13. 13 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#9:"cinik"]Няма как да надговориш БСП, Сидеров и Бареков[/quote] Не ги надценявай, прав си в казаното, но това е само сегмент от гласуващите. Такива винаги ще има и ги има и по целия свят, не само в България.

  Доброто е заразно
 14. 14 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5811 Неутрално

  да , евгени дайнов е прав в случая . тия дами не се ли сещат , че трябва вече да се оттеглят от политиката . аман от такива , които са износени като старите и окъсани дрехи . да оставят младите и не опетнени хора да вървят на пред .

 15. 15 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#9] от "cinik":

  Това което си изброил става с много работа и труд, а не с висене по телевизиите, нещо което т.н. десни упорито отказват да свършат.
  Много ми е интересно на база какви постижения издигнахте Радан Кънев за лидер на ДСБ? Привлякъл е много подкрепа?

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 16. 16 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 714 Весело

  Когато не знаеш къде отиваш, никой вятър не е попътен.

  Всеки кораб има капитан, само ако си сал не е задължително. Така че Синият блок никой нищо не може да каже, къде го отнесат теченията - там.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 17. 17 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#12:"42"]Те поне имат опорни точки, а вашето блокче и това няма напълно висите във въздуха[/quote]

  Ние нямаме опорни точни, защото зачитаме свободата на словото и личната позиция и мнение. Не сме като вас да действаме по заповеди предадени чрез смс-и и да нямаме право на мнение.
  У ЛЕВО!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 18. 18 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 652 Любопитно

  Всички говорят за РБ, защото, когато някой се насере, обикновени всички говорят за него. Не, че го хвалят, но говорят
  Лично моето предположение е, че РБ има 95% шанс да вкара 1 (един) евродепутат, 5% да вкара 0 (нула), 0 процента да има повече от един представител и 100% да предизвика гейзер о неспираща цигания след изборите.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 19. 19 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#10] от "dogwoman":


  [quote#10:"dogwoman"]Гледах Кунева в последната "Панорама", след впечатляващ репортаж за три млади момчета. Подадоха й почти цялата тема на тепсия, а тя я отигра безобразно слабо... ама много слабо.[/quote]Кунева е изключително слаб лидер.Няма харизма,няма собствено лице.Когато човек я гледа и слуша вижда само фалш и лицемерие.Да не говорим,че тази жена няма собствен речник-всички думи и изрази,които ползва са заучени бюрократични фрази,които нищо не значат за никого.На предните избори се опита да каже нещо с нейни думи(че не била Василиса Прекрасна) и се получи доста нелепо.Да не говорим,че тя веднъж предаде хората,гласували за нея на евроизбори и не вярвам и,че сега да е водач на листа,ще отиде в Брюксел-тя се цели по-високо-премиер или президент.

 20. 20 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#6:"Freedom of Speech"]Темата се очертава много интересна: сега ще проличат напълно опорните точки и на властта, и на "опозицията".
  Вие сте на ход, другарчета [/quote] Изключително съжалявам, че си направих труда да отговоря на предишния ти пост. Ако бях видяла този (което не стана, понеже вече пишех), въобще нямаше да го направя. Считай го за моя лична опорна удивителна.

  Доброто е заразно
 21. 21 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Сред цитираните имена в ръководството на РБ отсъства това на др. Иванов като председател, което превръща блока в несериозна организация с практически нулеви шансове за власт.
  Така заради стиснатост РБ ще отиде в историята!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 22. 22 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Реф. Блокът е сборище от икономически пазарни либерали + пазарни фундаменталисти, познати като неолиберали, и либертарианци.

  Тези хубавите и "умните" с iPad, iPhone и прочие. Като такива представители на софийската буржоазия.

  "Реформаторското" в тяхната "икономическа програма", написана от юнаците от ИПИ, Центъра за Либерални Стратегии и подобните им, се изразява в замяната на боя (неолибералните промени в икономиката и в политиката ни през с последните 17 години) с още повече бой, т.е. още повече намаляване на Държавата и Държавността, както е по идеологията на кумирите им фон Мизес, фон Хайек и Фрийдман.

  Защото, видите ли, Държавата и Държавността били само за това, за да хранят олигархията и пречели на "свободния" пазар.

  Че кой на кого пречи в този "свободния" пазар според тях?
  Нашата олигархия, която пречи на олигархията, идваща от вън като инвеститори?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 23. 23 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#17] от "Freedom of Speech":

  Това на ниво индивиди добре, макар че се съмнявам че покрепяте свободата да се изказват съмнения в холокоста.
  Тук става дума за партия и блок от партии които би следвало да имат близки мнения и да гледат в една посока и да искат подкрепа за това, а не гласувайте за нас а накъде ще отидем ще решим после, това е абсурдно.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 24. 24 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Ако Кунева се дръпне малко назад ще свърши много добра услуга на РБ. Иначе е много вероятно да се наложи, рано или късно, да я избутват останалите, което отново ще струва време, разочарования и интриги.
  Кунева просто е спорна фигура, уязвима на всякакви кампании срещу нея и без шанс за широка подкрепа. Ако РБ наистина успее да я измести от евро-листата ще докаже, че наистина е първата формация в България, която наистина се води безапелативно от, и слуша гласа на избирателите си!
  Но все пак, с Кунева или без, РБ се очертава като най-демократичната и безалтернативна формация, амбицирана за истински реформи на тоя етап.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 25. 25 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#22] от "socialen":

  Трудно можем да ги наречем буржоазия, тъй като доходите им са само от фондациите на западните разузнавания. По-скоро са на соц. помощи.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 26. 26 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#24] от "virtual brain":

  Не, защо!

  Нека да си стои там и да си "ръси" пазарно либералните си възгледи.

  Така ще е добре да я изобличаваме.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 27. 27 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 388 Неутрално

  С Меглена Кунева към Европарламента
  ============================
  извинявам се за незнанието,но може ли една партия,която не е в парламента да излъчва свой евродепутат на предстоящите избори през май.

 28. 28 Профил на Прокопеевски
  Прокопеевски
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Търсят?
  Да пробват с търсачката Google.

  Пишат: "Партии, претърпели провал на парламентарните избори 2013г." - и всичко ще им излезе по списък.

  Като разширено търсене препоръчвам: "Кой плю най-много по Кунева преди изборите?"- и тутакси ще се появят на екрана сегашните й партньори.
  Може да напишат още и "Най-безпринципна коалиция в новата история на България". - Пак ще се видят.
  Друг вариант : "Десет партии - пет депутата. Що е то?" - като гатанка, така да се каже.
  А, сега деца, нека вдигне ръка онзи, който знае, кой ще остане без нито един евродепутат тази пролет?
  Я?! Гора от ръце!
  Кажи ти, Иванчо!....

 29. 29 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Нищо не печелят от участието на Кунева, само губят електорат. Не вярвам в никакви реформи, предлагани от бившата снаха и предателка на българските интереси. Тази кариеристка и службогонка ще повлече към дъното и без това хилавия реформаторски блок.

 30. 30 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#24] от "virtual brain":


  [quote#24:"virtual brain"]Ако Кунева се дръпне малко назад ще свърши много добра услуга на РБ. [/quote]Как си го представяш,след като тя е човека с парите?

 31. 31 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#27] от "papipo":

  Може.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 32 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Виждате ли защо не можете супа на безплатен да вземете, да не говорим за избори?
  Никой досега не обели дума за политика, само взаимно си плюете водачите! Всеки иска една силна партия в дясното, но само и едиствено ако неговите любимци я ръководят, а другите "се дръпнат назад", а по възможност дапуснат и само гласуват.

  Чеп за каца не става от дясното! Трябва да сте благодарни, че съществува БСП, иначе с такива партийки и техните партизани държавата да се е разпаднала.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 33. 33 Профил на Прокопеевски
  Прокопеевски
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#27:"papipo"]извинявам се за незнанието,но може ли една партия,която не е в парламента да излъчва свой евродепутат на предстоящите избори през май.[/quote]

  Майтап и суматоха голяма ще настане, когато от цялата дандания една Кунева само се шмугне в европарламента на топло, а в българските избори синята банда остане отново капо.
  Да видиш тогаз, какъв вой, цепене и роене ще се получи.
  Само стой и гледай...

 34. 34 Профил на Прокопеевски
  Прокопеевски
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Къ-Ку" бенд /Кънев и Кунева - водещи вокалисти/ са най-дивата банда в родния поп-фолк кокошкарник.

  Взаимно се ненавиждат, а останалите от бенда пък и двамата не могат да ги понасят.

  Кой да повярва, че гротескната сцена отпреди време, когато Мартин и бат' Ваньо бяха принудени да се движат ръка за ръка залепени в пакет днес ще се повтори в още по-трагикомичен сюжет?
  Пустата четрипроцентна бариера, до какви извращения води...

 35. 35 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#32] от "др. Иванов":

  Ние крайно десните не се страхуваме от разпад на държавата. Какво толкова ще стане освен че милиони паразити ще умрат щото няма кой да ги храни. Предпочитам да няма държава и да не плащам данъци и да хрантутя милиционери, военни, цигани и чиновници.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 36. 36 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2678 Неутрално

  [quote#3:"42"]Ми то е ясно - патеричка за изпаднали царисти и още по-абсурдното подкрепа за агентите на ислямистите в Анкара дето дори нормалните турци не понасят.[/quote]
  Кака Кунева и реформаторите са пример за това що е то политическа проституция!
  И то са от тези дето не поддават на комшулука а само на араби и хамериканци и западно европейци с дебел портфейл!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 37. 37 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#33] от "Косьо Хубен Тушев":

  Не разбирам защо се натискат за бг парламента като могат да имат представителство в европарламента.А то е ясно Пръмова защо е в РБ. Тя евромед е яла и преди ,хем царски.

 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#32] от "др. Иванов":

  ДрОгарю, пак не сте внимавал на партийното събрание. РБ ли не предлага политики? Това казано на фона на изказването на Кутев, че БСП няма управленска платформа?

  До коментар [#34] от "Косьо Хубен Тушев":
  Разбира се, всеки един роден хрантутник си мисли, че депутатстването е нещо велико, и затова прескачането на 4%ната барера е логично да е цел на всички. А що да е цел на въпросните лидери не е ясно, нали? Просто трябва да драснем нещо из форума...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на stoqn8386
  stoqn8386
  Рейтинг: 388 Неутрално

  аз ще гласувам за рб дано да има повече хора които им гласуват доверие само те предлагат пълна промяна към по-добро а това изключително много ме интересува не само аз да съм по-добре ами и целия български народ не искам да сме не 9-тата дупка на кавала а да сме достойни за уважение народ според мен не е толкова трудно да се постигне последното но все пак трябва някой да свърши това

 40. 40 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Хомункулуси, заченати в червени политически лаборатории, са мътрвородени. Как да откриеш несъществуващото (идентичността на РБ)? Разровиш ли го, ще мирише... на Царя, БСП, Лостов, ДПС и политически труп.

  'Let light surround you' Dream Theater
 41. 41 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#31] от "Тони!":

  Мерси,а може ли всички шефове на партии в РБ да станат още тази пролет евродепутати.

  п.с. извинете ме за неинформираността по този въпрос.

 42. 42 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#35] от "42":

  Винаги съм казвал, че дясното няма бъдеще догато основната му политика е дива омраза към България и като следствие от това и такава към православието и Русия.


  До коментар [#38] от "Тони!":

  РБ няма никаква политика! БСП не ги мисли, те са на абонамент за властта и не е нужно да се гърбят с платформи.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 43. 43 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#39] от "stoqn8386":

  Колега, това което пишете няма смисъл, не може да искаш добруването на българския народ и да гласуваш за РБ чийто лидери дори не са българи. Радан Кънев е еврей, който като всички евреи го интересува само Израел и неговите интереси, Кунева е католичка и доказан некадърник и предател на българските интереси, а да покрепяш ислямистите от Анкара трябва съвсем да си слънчасал.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 44. 44 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#25] от "42":

  +!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 45. 45 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Весело

  До коментар [#41] от "papipo":

  Не. Моля.  До коментар [#40] от "ariel28":

  Гербав да говори за червен производ, НДСВ и ДПС? Явно новата директива е - описвате вас, обвинявате нас.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 46. 46 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  [quote#32:"др. Иванов"]Никой досега не обели дума за политика, само взаимно си плюете водачите![/quote]
  Моля, моля, любимо занимание на почти всички червени тук във форума е да обсъждате и компрометират водачите на опозиционните партии и движения. Колко пъти съм чел тук от тъмночервени списвачи лозунга - "С Кунева РБ нямат шанс. РБ трябва да изхвърли Кунева, защото е такава и такава...". Тъмночервени ботове, които никога и при никакви обстоятелства няма да посегнат на друга бюлетина, освен тази на БСП! Каква е тая загриженост за опозицията!? Във всеки случай не е искрена.
  А относно политиката - програмата и целите на РБ за мен са без алтернатива, коментирал съм го милион пъти!
  [quote#32:"др. Иванов"]Трябва да сте благодарни, че съществува БСП, иначе с такива партийки и техните партизани държавата да се е разпаднала.[/quote]
  Винаги ще предпочитам структури в които има демократичност, различни мнения и конкуренция, пред организации с авторитарен военен ред и дисциплина, колкото и да са "разединени" първите и "силни" вторите.
  А разпадналата се държава се е управлявала през целия преход предимно от БСП.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 47. 47 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#42] от "др. Иванов":

  Колега, аз съм написал че съм ултра дясна консерва, не ме слагайте под общ знаменател с тия псевдо десни либерални уроди дето карат на подаяния от западните разузнавания. За мен интересите на България никога не са съвпадали с интересите на Запада, не съвпадат и сега и няма да съвпадат и за в бъдеще. Затова намирам за абсурдно членуването ни в ЕС и НАТО. Всеки който мисли, че не съм прав изгледжа има претенции да ги разбира нещата по-добре от Крум, Борис Първи, Симеон Велики, Иван Асен и Калоян, което си е чиста диагноза.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 48. 48 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#25] от "42":

  Ок! Много си прав!

  По-правилните понятия са -

  Тарикати, лапачи, асоциални.

  Макар, че "буржоазия" описва икономическия и социалния им статус най-добре.

  Както и този на автора, който е някъде м/у дребна и средна буржоазия.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 49. 49 Профил на stoqn8386
  stoqn8386
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#43] от "42":

  а кой тогава до сега всички се доказаха че не стават с едно малко изключение на борисов но и той направи много лоши грешки които му струваха много скъпо и сега си плаща за тях а аз определено не искам комунисти да ме управляват или българия да бъде ориентирана в източна посока бяхме един път вече там или още по-лошо да се лакатушим в посока изток запад това граничи с война или със затриване на българия

 50. 50 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#30] от "yanne":
  [quote#30:"yanne"]Ако Кунева се дръпне малко назад ще свърши много добра услуга на РБ. - цитат на коментар #24 от “virtual brain”

  Как си го представяш,след като тя е човека с парите? [/quote]
  Като разбере сама, че не е тя човека с гласовете.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 51. 51 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#39] от "stoqn8386":


  До коментар [#49] от "stoqn8386": Някакъв технически проблем ли имаш, че пишеш по този начин? Избягвай опорните точки, но обикновените точки, запетаи и др. са си нужно нещо

  Доброто е заразно
 52. 52 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#47] от "42":

  Тука не съм съгласен!

  "Крайно дясна, ултрадясна", демек, националистическа, не е решението за България!

  Ама хич даже!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 53. 53 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  Реформаторскитя блок вече декларира, че за постигане на първата точка от плана си - оставката, ще партнира с всички, които споделят тази цел.
  -----------------------------------------------------------------------
  Ами прегърнете се тогава и с Гоце, Р.Петк и АБВ.
  Те също искат оставката на Станишев.
  Точно тази ОПОРНА ТОЧКА на Реф.блока,за оправдаване на съешаването с ГЕРБ показва,че "реформаторството" ще се изразява в партниране със статуквото,ха-хаааааа...

 54. 54 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#46] от "virtual brain":

  Нямаше ли да е по-лесно да дадеш пример за някакви политически промени, канвито иска РБ?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 55. 55 Профил на stoqn8386
  stoqn8386
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#51] от "dogwoman":

  ок

 56. 56 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#49] от "stoqn8386":

  Съдейки от твоя коментар, разбирам, че ти изобщо си нямаш представа за какво става дума.

  Нормално положение за Г"Е"РБ!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 57. 57 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  [quote#47:"42"] Всеки който мисли, че не съм прав изгледжа има претенции да ги разбира нещата по-добре от Крум, Борис Първи, Симеон Велики, Иван Асен и Калоян, което си е чиста диагноза.[/quote] Отдавна не се бях смяла толкова. Тези изброените за крайнодесни ли се броят също?

  Доброто е заразно
 58. 58 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#48] от "socialen":

  Буржоазия е нещо лошо, разбира се...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 59 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 388 Разстроено

  До коментар [#45] от "Тони!":

  Жалко,мъка ми е за тях. Съсипаха се покрай тези избори тук и им се полагат няколко години богат и охолен живот в Брюксел. Тъй и тъй сме потънали тук ,но все можем да помогнем я с данъци,я с безкрайно доверие на тези истински демократи да се насладят на демокрацията в демократична Европа.

 60. 60 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  РБ щеше да спечели много повече, ако се беше отървала от старите и познати лица.. А то сега там кой ли не се присламчи..

 61. 61 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  [quote#53:"Hawaii"]Реформаторскитя блок вече декларира, че за постигане на първата точка от плана си - оставката, ще партнира с всички, които споделят тази цел.
  -----------------------------------------------------------------------
  Ами прегърнете се тогава и с Гоце, Р.Петк и АБВ.
  Те също искат оставката на Станишев. [/quote]
  Оставката на правителството, драги, на правителството! Правителството на Догановата мафия. За тая оставка Гоце не е казал НИЩО, а ако я искаше, то той е в състояние да я постигне за три дни! Вътрешнопартийните игрички са си проблем на БСП, а ласкателствата към Гоце идват от друго едно място...

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 62. 62 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#59] от "papipo":

  Твърде невероятно е който и да е от тях да има нужда от нещо такова.


  До коментар [#60] от "paf":

  От 50 човека граждански съвет и около 20 човека лидери и заместници, колко стари муцуни има?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 63. 63 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  "Да действаш, дори погрешно, е по-добре отколкото да бездействаш, докато пресмяташ ходове".

  Дайнов, измисли нещо оригинално, а не префразирай Теодор Рузвелт.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 64. 64 Профил на stoqn8386
  stoqn8386
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#56] от "socialen":

  това си е моята позиция и не е задължително да съвпада с твоята, но определено виждам какво става поне около мен а то е че всичко отива на вятъра,а на мен не ми се иска да живея извън българия ,но не и да бъда ограбван в българия и да ми обесняват когато някой мой близък се разболее, че няма пари за лечението му, след като се е осугурявал и аз да плащам за спасението му от сигурна смърт и да лишавам семейството си и да живеем в недоимък, след като и двамата с жена ми работим,има и още примери,но няма да задълбавам

 65. 65 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#62:"Тони!"]Твърде невероятно е който и да е от тях да има нужда от нещо такова.[/quote]
  Е,прав сте. Има един между тях ,който може да иска да изучава демокрацията по съвместителство я на Кушадасъ,я в Дубай и Мека на държавни разноски.

 66. 66 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#57] от "dogwoman":

  Хе хе, предполагам са били такива, но по-важното е че те са определяли политиката на България и никой от тях не е намерил интересите на Запада и България за сходни, сал един чуждоземец и друговерец Монката Паси реши че без НАТО и ЕС не можем, а другите продажници за шепа жълтици му пригласят.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 67. 67 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  [quote#61:"virtual brain"]Оставката на правителството, драги, на правителството! Правителството на Догановата мафия. [/quote]
  Оставка.Чудесно.
  Но,не стана ли и на слепите ясно,че ако ГЕРБ наистина искаха оставката на кабинета те можеха да предприемат парламентарни действия,които щяха да радикализират обстановката и отдавна това провалено правителство нямаше да го има.
  Само,че ГЕРБ играеха,играят и ще продължават да играят В ПОЛЗА НА КАБИНЕТА.
  В това ли ще им партнира Реф.блока ?

 68. 68 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  [quote#29:"apolitichna"]Нищо не печелят от участието на Кунева, само губят електорат. Не вярвам в никакви реформи, предлагани от бившата снаха и предателка на българските интереси. Тази кариеристка и службогонка ще повлече към дъното и без това хилавия реформаторски блок.[/quote]Не съм фен на Кунева, но ДБГ спечели почти толкова гласове колкото всички други партии в РБ взети заедно. Което идва да покаже, че Кунева е по-популярна от останалите лидери в РБ. Казвам го със съжаление.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 69. 69 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#54] от "др. Иванов":
  [quote#54:"др. Иванов"]Нямаше ли да е по-лесно да дадеш пример за някакви политически промени, каквито иска РБ?[/quote]
  Ами влез на страницата на ДСБ и прочети за "Чисти ръце" в сектор правосъдие , мерките за борба с мафията и бедността и т.н.
  Не забравяй и това:
  http://dsb.bg/uploads/files/ikonomika(2).doc

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 70. 70 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#62] от "Тони!":

  Д.В.; М.К.; Н.З..
  Предполагам тези букви ти говорят нещо... И от къде се появиха...., продължавам да питам.?
  И в края на краищата искрено ли им вярваш?

 71. 71 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#69] от "virtual brain":

  Всичко това са лозунги, като повечето противоречат един на друг, а вкупом на ангажиментите ни към ЕС. Дори изключвам фактът, че от управлението на ОДС започна масовото въвеждане на разрешителни и лицензионни режими и мачкането на малкия и среден бизнес.
  Как напр. ще се предоговорят задълженията ни по американската Марица? И като започнат тези "предоговорания" кой ще гледа сериозно на България? Едно е да вдигаш лозунги в опозиция, друго е реалното управление.

  Това напр. би ли ми го обяснил, като се съобразим с реалността? (пак няма да коментирам кой разгроми тези сектори, говоря за реолното състояние в момента):

  Приоритетни области: производства с висока добавена стойност, например информационни и комуникационни технологии, машиностроене, биоземеделие и други.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 72. 72 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Весело

  Какво търсят, себе си ли ? Трудна работа , така са се изгубили в мъглата и вонята , че ще падне яко търсене Как да намериш нещо в едно нищо, най много някой наивник задрямал във файтона

 73. 73 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Като гледам колко са послушни на снимката Зелениягорски и Раданчо , гледайки я в очите като гладни кутрета май са първи домашни любимци на др Кунева

 74. 74 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#70] от "paf":

  Велико. От 70 човека, изброи трима. Процентът е съкрушаващ направо.
  Колкото до вярата, вярвам на политически платформи, и идеи, облечени в документи, които носят гаранцията за осъществяването им. Няма друга алтернатива в тази област. Факти искаш ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 75. 75 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 718 Разстроено

  Много вожд...

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 76. 76 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  [quote#68:"Николай Николов"] ДБГ спечели почти толкова гласове колкото всички други партии в РБ взети заедно. Което идва да покаже, че Кунева е по-популярна от останалите лидери в РБ. Казвам го със съжаление. [/quote]
  Не е само популярността.
  Кунева и партията й успешно използват организационния потенциал на НДСВ.
  Към това сега прибавят и Н.Зеленогорски.Същият е може би единствения извън НДСВ-ДБГ който е доказал,че може да печели избори.
  За съжаление,всички други партии в Реф.блока се правят на умрели лисици,все едно нещата в края на краищата не опират до избори и до организацията им.

 77. 77 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1254 Весело

  [quote#70:"paf"]искрено ли им вярваш?[/quote]

  За предпочитане са пред Цоко и Бока!........

 78. 78 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#34] от "Косьо Хубен Тушев":

  [quote#34:"Косьо Хубен Тушев"]Кой да повярва, че гротескната сцена отпреди време, когато Мартин и бат' Ваньо бяха принудени да се движат ръка за ръка залепени в пакет днес ще се повтори в още по-трагикомичен сюжет?
  Пустата четрипроцентна бариера, до какви извращения води...[/quote]


  Бариери - много. Другата пуста бариера е тази на мнозинството в НС. Заради неумолимостта й още 1992 г. БСП ще-не-ще е въвлечена в едно къде по-грозно извращение: да е в тандем с най-антинационалната и мафиотизирана структура на прехода: ДПС. Разбираемо - от тази платена любов се раждат само уродства.

 79. 79 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#74] от "Тони!":
  Аз написах трима, но се вгледай усърдно и в другите. Ще си спомниш и забележиш и за други боядисани лица. Аз лично на такива не вярвам! Вярвам на хора, които като кажат "А", това наистина да значи "А".
  Както и да е:изборът си е твой. А и не искам по този начин и тук да спорим.

 80. 80 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Кунева може да се превърне в следващия препъни камък на РБ.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 81. 81 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1254 Весело

  [quote#19:"yanne"]Кунева е изключително слаб лидер[/quote]

  По слаба ли е от Цецка.Ц. или Монтанския монтафон?

 82. 82 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#77] от "dobrich":

  При това без капка доза съмнение. Поне в това сме единодушни!

 83. 83 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  За съжаление,от Реф.блока говорят както се говори на Бузлуджански електорат.
  Брой спечелени места,проценти.
  Нито дума за това,че има МИЛИОН И НЕЩО МЪРТВИ ДУШИ В ЕЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ.
  Които МЪРТВИ ДУШИ ЩЕ МОДЕЛИРАТ РЕЗУЛТАТИ ПО ПОРЪЧКА.
  Което ОБЕЗСМИСЛЯ ИЗБОРИТЕ и ги превръща във фарс.
  ЗАЩО СЕ ПРАВЯТ,че подобен проблем не съществува.

 84. 84 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Весело

  [quote#76:"Hawaii"]Н.Зеленогорски.Същият е може би единствения извън НДСВ-ДБГ който е доказал,че може да печели избори. [/quote]
  Да бе...печели, с минимална разлика и сто тумби цигани от плевенския регион!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 85. 85 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ако иска да успее, РБ трябва да търси тотална промяна .Не трябва да прилича на нищо, което в момента ни предлага политическият цирк , защото всичко на манежа е тотално опротивяло на хората.Ако гледат на властта като самоцел и се прегърнат с ГЕРБ , под каквато и да е форма, ще се провалят с гръм и трясък..

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 86. 86 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2187 Гневно

  "Безсмисленото упорство, с което Кунева и Нейнски се вкопчиха в ръководните постове на партийките си - и привнесоха в младия РБ пагубните нрави на старото СДС/НДСВ "

  подпис
 87. 87 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#79] от "paf":

  Както казах, вглеждането в хората не ми е приоритет. Важно ми е вглеждането в идеите, и в гаранциите, че те могат да бъдат осъществени. Тук съм напълно зад РБ. Иначе, като се вгледам, мога да ги докарам до около 5-6 човека, което пак ще е един невероятно съкрушителен процент на фона на цялото ръководство и взимащите решения. Гредичка... но щом те кефи - твоя си е.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 88. 88 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  Колкото и да ми се иска, не виждам алтернативата на управлението в сегашния Реформаторски Блок. Кунева наистина не ми вдъхва доверие като лидер.


  До коментар [#47] от "42":

  Тук вече оплете конците. Хан Крум се коалира с имп. Карк Велики. за да срази окончателно Аварския хаганат през 804/5 - разделят си плячката - до Пеща - България, от Будин на запад - васални на франките княжества. Св. цар Борис I и той се опитва да води политика с франките против Великоморавия, която пък се съюзява с Византия. Симеон I играе пак с франките, докато Византия замества разпадащата се Моравия с унгарците. Калоян сключва уния с Папството само и само да получи кралска корона - 1204, търновският архиепископ да стане примас и кардинал (второто не се получава) и да може спокойно да играе против латинския император на Константинопол, без да го е страх от наказателни походи от Запад. Йоан II Асен се връща към православието, за да получи императорска (царска) корона и търновският архиепископ да стане Патриарх - 1235, но пък се жени за унгарска принцеса и е протектор на западащата Латинска Империя и настойник на императора й.
  Въобще трезвото разглеждане на българската външна политика от Първото и Второто Царства не показва еднозначна източно-западна ориентация, а доста безскрупулни игри в името на България (понякога просто в името на династическия интерес).

  E PLVRIBVS VNVM
 89. 89 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1254 Весело

  [quote#83:"Hawaii"]МИЛИОН И НЕЩО МЪРТВИ ДУШИ В ЕЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ. [/quote]

  Алоооо.......РБ не са в парламента и няма да приемат закона за изборите. Това е задача на парламентарната опозиция!........

 90. 90 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1254 Любопитно

  До коментар [#84] от "Кремена":

  Ти уж си в Австрия, пък знаеш колко тумби цигани имало в плевенския регион?!

 91. 91 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#90:"dobrich"]Ти уж си в Австрия, пък знаеш колко тумби цигани имало в плевенския регион?[/quote]
  Удобно пропуска последните избори , които са еманация на коалицията Боце-Гоце..Тогава с измами и с подкрепата лично на Румен Петков кандидата на ГЕРБ спечели с няма и триста гласа..

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 92. 92 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1254 Весело

  До коментар [#91] от "1Sion1":

  Сложна личност е Кремена, била българска туркиня, живеела в Австрия и поддържа Герб.....

 93. 93 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Реф.Блок...Щипка мерудия но не са основно

 94. 94 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  [quote#89:"dobrich"]Алоооо.......РБ не са в парламента и няма да приемат закона за изборите. Това е задача на парламентарната опозиция!........[/quote]
  Така е.
  Не са в парламента.
  Но на кого се надяват да ги вкара в парламента,щом НЕ ПОСТАВЯТ И НЕ НАСТОЯВАТ ТОЗИ ВЪПРОС да бъде решен.
  НЕ ГИ ЧУХМЕ ДА ПИТАТ ГЕРБ,какво смятат да правят по въпроса ?!?
  Нали Св.МАЛИНОВ и Н.НЕЙНСКИ са в ЕВРОПАРЛАМЕНТА.
  КОЙ ТАМ РАЗБРА,че В БЪЛГАРИЯ "ИЗБОРИТЕ" СА ФАРС тъкмо по тази причина ?!?!?

 95. 95 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  След като Надето бе отстранена Кунева остана проблем за РБ. Ако с дружни усилия на европейските избори успеят да я вкарат в Европарламента, каквато е и целта и, и тя отпада, като проблем. След това останалите лидери да помолят Боко, да ги вкара в листите на ГЕРБ и програмата им максиум е изпълнена. Боко повече няма да им даде, защото местата са за неговите хора. В противен случай Боко няма сметка от предсрочни избори, защото знае че те искат неговите места, а не на БСП и ДПС, откъдето нищо няма да получат.

 96. 96 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#41:"papipo"]Мерси,а може ли всички шефове на партии в РБ да станат още тази пролет евродепутати.[/quote]
  Не, от ДСБ например ще номинират Светослав Малинов.

 97. 97 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Само факта,че са се събрали хора,след толкова противоборство,и че са го преодоляли дава основания за надежда.Защото това говори,че целта е по-важна от евтините партийни битки.Нима двадесет години не се нагледахме на перчене,дрънкане,на всичко друго само не на смислени дебати за бъдещето на Б-я.Мисленето,което и във форума демонстрират противниците на РБ е примитивно,елементарно,разрушително.За това страната ни е на този хал.Ме дийте продължават да се интерисуват от интригата,а не от същностните въпроси.Ако се вслушаме в здравия разум на хората,ще чуем"Съгласие!"

 98. 98 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#23] от "42":Тук става дума за партия и блок от партии които би следвало да имат близки мнения и да гледат в една посока и да искат подкрепа за това, а не гласувайте за нас а накъде ще отидем ще решим после, това е абсурдно. "

  -Така е.Бях убеден привърженик на ДСБ,повагах активно,сега за съжаление,не мога да бъда такъв за РБ.
  Исках да се постигне обединение на дясното пространство,а сега съм разочарован от постигнатото.Големи надежди възлагах и на Гражданския съвет,и от там така.Тези шест стъпки-утопия.Живеят извън реалността.Допуснаха неоправдани грешки и при изборите,и особено след тях.Чак не ми се говори,много съм притеснен.Следя напрегнато действията им и развитието на събитията.Най-точно ще можем да коментираме с наближаването на евроизборите.

 99. 99 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#42:"др. Иванов"]Винаги съм казвал, че дясното няма бъдеще догато основната му политика е дива омраза към България и като следствие от това и такава към православието и Русия.[/quote]
  Дрогар, любовта към България в никакъв случай не минава през любов към Русия.
  Дори е точно обратното. България ще просперира тогава, когато успее да се откъсне напълно от руската си зависимост.

 100. 100 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#47:"42"]Колега, аз съм написал че съм ултра дясна консерва, не ме слагайте под общ знаменател с тия псевдо десни либерални уроди дето карат на подаяния от западните разузнавания.[/quote]
  Колега, ти си просто ..... консерва.
  При това развалена, нападната от червени червеи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK