ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът и активността са от ЦИК при 100% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник"

Как може да решим кризата на политическата легитимност

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (186)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1185 Гневно

  "всички говорят за реформи, но никой не ги прави" - Това е проблема на проблемите. Съсела по едно време беше казал - ние да не сме дясна партия, че да правим реформи. Боко пък се провикна през есента на 2010 г. - Защо ние трЕба да правим реформи във време на криза, защо Станишев не ги е правИл, когато нЕмаше криза. Всичко се отлага, за да не си погубят политическото бъдеще....С политици, които кърпят статуквото, като наливат още пари в неефективно сфери, винаги ще бъдем бедни!.........

 2. 2 Профил на foxtrot_uniform
  foxtrot_uniform
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Кога хората са имали доверие в институциите в България, та сега изведнъж да го загубят?

 3. 3 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4139 Неутрално

  политическата криза е голяма , до някъде решение ще има ,ако на евроизборите излязат всички българи , включително и Гъбарите , да им покажем на леваците , че може да се обърнат нещата , и поне част от 200 000 - те да остане в България .

 4. 4 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#1] от "dobrich":

  много правилно. Надявам се скоро да се намери политик, който да не му пука дали ще го преизберат и да не се огъне. Че вече става все по късно. Ако човек сравни БВП-тата на България, Гърция и Естония в последните 20 години, би трябвало да се разплаче. Това за тези, които мислят, че е (било) невъзможно да се оправим.

 5. 5 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1874 Весело

  Ти да видиш! Според Кръстев за да излезем от кризата 1) Герб трябва да гласуват за изборния кодекс на Мая Манолова. Но 2) после всеки да обещае, че ако не направи 9/17 веднага хвърля пешкира.

  Да се смееш ли. Да плачеш ли...

 6. 6 Профил на abee
  abee
  Рейтинг: 381 Весело

  危机 забравят, че тази дума има две значения. Концертирали са се в пъпа си и съзерцават света

 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  Ако БСП и ДПС имат по-малко или повече.....За да има подобни заявки, трябва да има честни политици.А няма! Лъжци и страхливци! Когато го питаха Орешарски КОЙ? Той каза ,че било политическо решение.Когато питаха Местан и Станишев КОЙ? Те казаха,че кабинетът бил експертен и не му се бъркали.На тези ли да вярваме,че ще спазят договорка за европейския вот?

 8. 8 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Българинът трябва да се научи да говори за икономика, не за политика. Тези тримата на снимката са пълни гадни боклуци, то е ясно, но тези зад тях-ДС кукловодите, са още по-гадни-успяват да не допускат в държавното русло читав човек. Или успяват да го корумпират... Как не се намери човек, несвързан с всички политически партии....

 9. 9 Профил на КъщИчка за птици
  КъщИчка за птици
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  "Това може да стане ако:
  - в обществото има увереност, че изборите ще бъдат честни...
  - ако още днес политическите сили ясно декларират, какво значи да спечелиш или да загубиш..."

  Значи това няма да стане, защото:
  - в обществото има огромно недоверие, че хората, дошли на власт чрез изборна манипулация (добре подготвена предизборна кампания с внушение, че изборите няма да бъдат честни; театрални нападения над политически лидери; организиране на партийни пресконференции в деня за размисъл, оказали се напълно съобразени със закона (?!); печатарски сюжети и прокурорски моноспектакли, купуване на гласове, "обработен" за всеки случай КС и т.н.), показали на Европа от първия ден на НС, че не се интересуват от нея, тръгнали на явни репресии срещу политическите си опоненти, използващи (напълно в стила на ДС) "слухове" и незаконни аудиозаписи за дискредитация на "враговете", прикрили се зад един премиер -"сламен човек", няма да приемат ЧЕСТНИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА, и
  - НИКОГА няма да заявят честно и открито каквото и да било.

  Борбата е безмилостно жестока - или те нас, или ние тях.
  Стига най-накрая да си отворим очите, да разберем какво искаме и да го направим.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 10. 10 Профил на Ivaylo Daskalov
  Ivaylo Daskalov
  Рейтинг: 808 Неутрално

  България не е самоизолирана , политическия й елит е изолиран.Колкото до ЕС то той не ме интересува , защото не е направил нищо конкретно за мен специално през всичките тези години- освен писане на доклади и чиновнически дейности.Самия ЕС е в дълбока криза и все по-слаб на международната арена , тъй като няма ясна визия как ще продължава Европа - индустриално ли , аграрно ли и т.н.Още по фаталното е че самия съюз е просто сбор от държави на икономическа основа, липсва духовната спойка , а сила без духовна основа е обречена на гибел беше казал един исторически персонаж.
  Колкото до българския елит - проблема е че той е захранван с мръсни пари , защото големите пари в България са само такива.Именно този ресурс корумпира умовете и действията на нашия "елит" и те се превръщат просто в едни слуги на дадени скрити кукловоди.Докато обществото не си възвърне контрола над всички отрасли с голямо значение за държавата, то тези кукловоди ще продължават да генерират този мръсен ресурс и като резултат партиите ни ще представляват тях , а не нас.

 11. 11 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  Едно вярно твърдение: "Четвърто, бизнесът вече не се възприема като алтернатива на политиците, а като част от тях."

  Видно е от първата графика, че чисто икономическите трудности - данъци, кредит, бавно ДДС, данъчни проверки са сред най-малките пречки пред бизнеса. Втораченият в политиката бизнес определя несигурната политическа ситуация като основен проблем. Бизнес, който оправдава съществуването си чрез уния с политиците и държавни реверанси си заслужава неволята. Да мрат.

 12. 12 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 381 Любопитно

  По читанките не пишеше ли, че кризи на легитимността се решават с мажоритарни избори, не с европейски?

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 13. 13 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#11:"Lemmy"] Втораченият в политиката бизнес определя несигурната политическа ситуация като основен проблем. [/quote]
  + х10! Те и посланиците на ЕС ни го казаха - олигархичен модел на управление.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 14. 14 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#1] от "dobrich":

  Според мен нищо не се отлага - просто нашите политици нямат никакви идеи за реформи, чрез които икономиката и държавата като цяло ще спре да се срива и ще започне да се развива.
  Колкото и да са красиви кръпките, гащите ще си останат кърпени.

 15. 15 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Според мен заглавието на статията е твърде претенциозно. Констатациите на г-н Кръстев действително са верни, но какво предлага:
  - честни избори, в което никой не вярва и е малко вероятно да се случи;
  - декларация за действията на политическите сили след поредната битка БСП и ДПС срещу другите - това мисля, че е абсолютно несъстоятелно.
  Моето мнение е, че хората очакват смяна на политическия модел, в който сме затънали от началото на промените. Също така формираната през годините политическа класа следва да се оттегли, защото доказа своята неспособност да изведе страната от кризата.
  В този смисъл, очакване на резултата от поредния сблъсък, между копрометирани политически субекти, няма да доведе до нищо позитивно.

 16. 16 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Всичко е точно. Кръстев с послания, омотаващи бизнес и политика. Кръстев, какво казваш - бизнеса прави политика или обратно?
  пп. Очаквам отговор от автора, другите не сме наясно.

 17. 17 Профил на Ivan Peev
  Ivan Peev
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Хайде да си отговорим на въпроса къде трябва да се направят реформи и какви. Оказва се, че всичко трябва да се реформира - образование, здравеопазване, администрация и т.н. А реформи означава пренаписване на процедури, нова организация, съкращаване на хора. И къде да работят съкратените в съвременната български икономика(дето я няма)? Резултатът от едни реформи е поне още 20% безработица над сегашната. Има ли някой да вярва, че коя да е политическа сила - лява или дясна, без значение, ще рискува да поеме такава отговорност? Да сте чули реална програма за работни места? Работа се създава от бизнеса, а не от политиците.

  Два дебила это сила!
 18. 18 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Колкото и мандата да получат на Евроизборите БСП и ДПС няма да се откажат доброволно от управлението. Не им вярвам в нищо и за нищо. Те са бедствието на България.

 19. 19 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Много сложно, бе Кръстев. И още по-подозрително, че и съмнително
  Не е ли по-добре, и по полезно, всички партии и вождове да признаят резултатите от изборите на 12.05.13. И да си седнат на зад....те, и да водят редовно в НС, а не неистово да искат получат власта /при това някои въобще нямат готовност и възможност да управляват/ с цената на сатанизиране и демонизиране на опонентите, подриване държавноста и деинституционализиране.
  Още по-вече, че и Вие самия признавате, че резултатите от изборите биха били приблизително същите. В резултат на прекаленото и вредно противопоставяне

 20. 20 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1185 Гневно

  [quote#17:"pc"]къде да работят съкратените [/quote]

  Има отрасли, в които реформите могат да се направят без съкращения - образованието....Но щом има работещи пенсионери на държавна хранилка, значи държавните органи изобщо не ги е еня за нищо!..

 21. 21 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Констатации, констатации, констататации..)
  Някои, по ИЗКЛЮЧЕНИЕ - верни .:).
  Повечето -жельожелевски, като на съветника му и затова сме .. стигнали :дотук)
  Кой бизнес Кръстев ?? Едрия ли ?? Изцяло червен и мафиотизиран Или по- голямата част от средния ?? И той ..
  Ако не си наше момче , в този бизнес - просто нямаш място в този бизнес , кръстев:
  Та, от какво е недоволен бизнеса ?? :)
  От цените на бензина или от заплатите български е недоволен Златев например ?? :)
  Или крепостните трябва да мълчат, дребният бизнес да бъде смачкан, другарите да пунтират "пазарна " икономика и дъх на руски ботуш ???
  Има ли в други страни такъв бизнес ? От какво са недоволни тимаджиийте , или златевчето ?? А свиняра ? А ДС- муцууните , които обират поръчките ??
  Изобщо, смееш ли да кажеш думата ЛУСТРАЦИЯ , кръстев ??
  Има ли друга страна в ЕС - с такъв 'бизнес " и такава ВЛАСТ , в момента ??
  А такава Съдебна система , има ли ??
  А уникално верни , влюбени в ссср другари на власт - има ли ??
  Кръстев , с констатации- отгоре , отгоре , без задълбочено разглеждане на проблемите - НЕ става ..
  Лаладжийство е .. За хонорар:)

  BIG AL
 22. 22 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Изборите , кръстев , САМИ по себе си , не винаги решават проблемите ...в България :)
  Те може да са купени или компроментирани - имаме практика ..При три турчета , ОСЪДЕНИ за купуване на гласове / и колко не осъдени? /., при абсурдни коалиции, при лумпен- популизъм , при случая- пеевски , бисеров , сидеров - последните избори ли трябва да "увековечаваме " , бетонираме ???
  Следователно, всеки има правото да ИСКА нови избори ...

  BIG AL
 23. 23 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  не можем да разкажем какво се случва в България.:)
  .................
  Не искаш , кръстев, не ти стиска да кажеш , какво се случва ..А е просто ,..за разлика от друго бивши соц. страни - ТУК мафията е най- силна , червената и управлява с ВСИЧКИ средства ..И няма държава , управлявана от такава , мафия, която да ..просперира :
  Тук руската агентура е уникална , бетонирана , възпроизвеждаща се :)
  Само у нас - може да има Южен поток - без ЦЕНТ за 20-25 години , за държавата .
  САМО у нас- има дупки за по 1.5 мулиарда лева /Белене /, и НИКОЙ в пандиза - за това !!

  BIG AL
 24. 24 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#21] от "BIG AL":

  Много си подробен, Кръстев ще се изчерви, ако чете. И аз чакам отговор от него, ма едва ли...

 25. 25 Профил на ivanasenov2
  ivanasenov2
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Събрали се да си почешат езиците.
  Нито политиците, нито големия и средния бизнес /от тях зависят повечето хора/ са честни. Освен това са така тясно свързани, че какви противоборства, какви политики.
  Никой от тях няма да инвестира без изгледи за далаверка...

 26. 26 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 754 Любопитно

  [quote#12:"Иван55"]По читанките не пишеше ли, че кризи на легитимността се решават с мажоритарни избори, не с европейски?[/quote]
  -С парламентарни,май трябва да се решават т.н."кризи на легитимността". Затова има предсрочни избори на 12 Май 2013 г.

 27. 27 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Ние сме във филм без сюжет и с герои, които всеки ден дописват ролята си. :)
  ..............
  И сюжетът НЕ ти е ясен, кръстев ..:)))
  Той, сюжетът , който ни пробутват , си е много добър за червената мафия и е един и същ - вече 23 години ..Прост е .
  .И го има :) Не е да го няма :)
  Лапане и власт - само за нашите хора от ДС-БКП и ДПС ..олигарси - наши , преса - наша, руски агенти - НИЕ, евро мангизи - при нас , лъжи, измами - ОТ нас , крепостните да мълчат , да будалкаме ЕС- само ние , купуване на избори - когато има опастност - от НАС , съдебна система- наша , "конкурси -" за баламите , обществените поръчки - за НАС , големите пенсии - пак само за НАС , контрабанда - наша , ..
  С две думи - власт - САМО за нас , мангизите - само за нас , пресата - пак наша и т.н. и т.н...
  Само жельожелевците словоблудствате тук и там :)
  Е , от време на време има разни "смущения" - кой е по- наш : Гоце или сергея , воленчо или доган , бареков или вмро и т.н..
  Но , те се преодоляват , защото само една ПАРТИЯ ги решава ...
  И русофилство - за простолюдието - всеки ден ,навсякъде - пак от НАС :)))

  BIG AL
 28. 28 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#24] от "Доби Велков":

  Абе , какво да правиш ..
  Така сме , ние НЕплатените ..Пишем ли , пишем :))

  BIG AL
 29. 29 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 702 Неутрално

  "Как може да решим кризата на политическата легитимност?"- цитат от статията.
  Ами като сменим управляващия "елит" чрез мажоритарни избори в два тура.
  Иначе така зададен въпросът от една част от мутроолигархичния "елит" на държавата задава и техния отговор- като дойдем ние. Да, ама не. Като дойдете вие, ние ще сме на същото дередже.
  А като се смени една част от управляващите от неизбрани от сегашния псевдоелит нови лица ще заработи и държавният механизъм. Сега той работи за мутролигархията. Ако и да свърши нещо положително, то то не е заради обществото,а защото интересите на една част от управляващите в даденя момент и дадената ситуация случайно са съвпаднали.

 30. 30 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3016 Неутрално

  Решение има ! Преформатиране на цялото политическо пространство и ВСИЧКО НА НОВО и на ЧИСТО без негативите и миналото. Не просто "рестарт" с избори, а пълна ПРЕИНСТАЛАЦИЯ - според СЕГА както го пише в дебелите книги. комунисти -социалисти - демократи -либерали- консерватори. Тогава всеки да си ходи при своите

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 31. 31 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3016 Весело

  [quote#28:"BIG AL"]Така сме , ние НЕплатените ..Пишем ли , пишем [/quote]На полза роду ! просвещаем безграмотних

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 32. 32 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  как ЕС отдавна не се дели на изток и запад, а на север и юг, как се превръщаме в никому неинтересна периферия, :))
  ..............
  Общи приказки, кръстев..Север- юг..Сигурно италианската икономика е по- зле от датската или норвежката или шведската ??
  Това , че има лидери - Германия , не я дели на тези от юга - Франция :) Имат си особености, гонят си интересите ..Югът не е само Гърция или Испания - де да имахме испанската икономика:)
  Но делението запад- изток си остава ..Ние сме изтокът- мътния, мафиотския, изостаналия , под властта на мафията : И Румъния, даже, от изтока - ни задминава , вече :)Няма и как - там поне руските агенти - са по- малко :)
  А, ние, ние - сме уникати, в това отношение :) Тодорживковска държава- по истоия и народ- голяма част от него, икономика, психология, наици и т.н...)
  А Европа , още години ще се дели на Западна и Източна - виж Беларус ,. Украйна , Молдова и малкия пробив - Прибалтийските републики ..Който е близо до Империята - той има да пАти :))
  Когато над 50 % ое един народ , разбере , ЗАЩО пАти - защо не върви напред , /поради близостта си с Империята/, чак тогава , този народ ще просперира , ТОГАВА ...)))

  BIG AL
 33. 33 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3016 Неутрално

  [quote#20:"dobrich"]има работещи пенсионери на държавна хранилка[/quote]Това е социален канибализъм - изяждат работните места на децата си ! + напрежение= За "нашите" пенсия + заплата, за "другите" пост и молитва !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 34. 34 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 820 Неутрално

  В краткосрочен,дори в средносрочен план не е възможно да се излъчи дори и приемливо правителство,на което да могат да се поверят интереси.Единственото ,което реално може да направим,е да сведе до възможния разумен минимум обхвата на държавата и да принудим правителството,което и да е то да се въздържа от действия ,засягащи значително легитимни интереси,и от агресивна намеса на пазар в полза или вреда на някого.Кактои да предложим и наложим на държавата ефективни механизми за защита от действия на нейни органи.
  Сега е момента да отвоюваме правата си от правителството.По принцип,не само от сегашното.

 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1458 Весело

  Мдам.
  И Кръстев запецна ...

  Имаме тотална загуба на легитимност, пък той го измислил ... да седнат да се разберат, (на практика е точно това), .... нелегитимните. И така да си придадели легитимност?!

  Вересиите, вересиите, Господи!
  #приберисигибе!

 36. 36 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3016 Неутрално

  [quote#1:"dobrich"]"всички говорят за реформи, но никой не ги прави" [/quote]Всяка рефорна засяга болезнено живи хора и семействата им. Видяхте какво стана с единствената партия дръзнала да прави реформи - и в Парламента не може да влезе. За това НЕОБХОДИМИ реформи трябва да се правят с КОНСЕНСУС. Иначе е полит. самоубийство за партията и за лидера.Никой не смее

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 37. 37 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Любопитно

  БСП и ДПС може да декларират каквото си искат, кой казва, че ще го изпълнят сега а не другото десетилетие. Каде търсиш честност сред рубладжиите?!

  chavo64
 38. 38 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "ситият на гладния не вярва",как тогава ще искаме от днешните ни политици да откликват на щенията на хората,като те си живеят в своя уютен,безметежен и сит свят и от устата им се леят елейни слова за глупаците долу.

  "Пази боже сляпо да прогледне"!

 39. 39 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3016 Неутрално

  [quote#27:"BIG AL"]Лапане и власт - само за нашите хора от ДС-БКП[/quote]+++ Имам чувството че това аз съм го писал 1989
  ... коя година сме? Пишем едни и същи работи

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 40. 40 Профил на Swan_
  Swan_
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#1] от "dobrich":

  Костов правеше реформи и виж докъде стигна. Кураж трябва!

  https://swansphotography.com/
 41. 41 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  [quote#40:"Swan_"]Костов правеше реформи и виж докъде стигна[/quote]

  Как да го разбирам - че е сгрешил или не?

 42. 42 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1185 Весело

  [quote#40:"Swan_"]Кураж трябва! [/quote]

  С кур-аж без реформи до къде ще стигнем като държава и народ?

 43. 43 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  и ако утре се окаже, че сме напуснали ЕС, навярно няма и да забележим това. ::))
  .............
  О..о..о...о, кръстев :), ще го забележи, ще го видим , ще го усетим :)
  Ще загубим и малкото , което имаме ..) Свободата , Санчо ......Нея я дължим на САЩ и Европата )
  Ти , например , вече ще внимаваш КАКВО ще пишеш и говориш, защото ВЕЧЕ разни НПО-та и граждански организации- ще бъдат обявени за 'чужди' агенти, по путинов 'вкус" ..
  Някои дори , ще заминават за Белене, защото са пеели в църквата :)
  Ще си имаме визи и нови Лади, партийни секретари, които ще те гледат втренчено и ще ..решават , дали да отидеш на Запад :))) Толкова нови - стари неща , ще си имаме ..)
  Ще си имаме някой Лукашенко - за 30 години напред ..
  Може и млад путинец :)
  Ще си имаме единствено ПРАВДИВА , правилна , преса и някои журналисти , които периодично ще бъдат отстрелвани - на живо - защото си писали нещо или искали нещо..
  Може даже , украйнски събития да си имаме - ама , надали :)
  Ще има и много снимки - путинец на лов, на реката , в залата , на конгреса , сред баби плачещи, че го виждат :)и т.н...
  Ще има и тайни политбюра- кой да е на власт и кой е по- заслужил руски агент ...:)))
  Ех, какви работи само може да имаме , ТОГАВА :)))

  BIG AL
 44. 44 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  [quote#17:"pc"]Хайде да си отговорим на въпроса къде трябва да се направят реформи и какви. Оказва се, че всичко трябва да се реформира - образование, здравеопазване, администрация и т.н.[/quote]Мантрата "Всичко трябва да се реформира" е точно толкова полезна колкото мантрата "Всички са маскари". Не, че не е вярна, но просто не дава никакво решение. Никое правителство няма как да "реформира всичко". Няма как да стане. Затова е нужно да се набележат приоритети. За мен приоритет номер едно е образованието и науката защото в икономика на знанието един неграмотен абсолвент автоматично се превръща в безработен. А според PISA и TIMSS неграмотен е всеки втори български ученик. Едва след това бих се втурнал да реформирам каквото и да е друго.

 45. 45 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3016 Неутрално

  [quote#43:"BIG AL"]и ако утре се окаже, че сме напуснали ЕС, навярно няма и да забележим това.[/quote]Аз по нищо и не разбрах, че сме влезли в ЕС

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 46. 46 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Върти, сучи, в крайна сметка всичко е политика. Погледнах първата диаграма и не мога да се отърва от усещането, че на първо място е поставена удобната дъвка. Защото:
  - българският бизнес страда от липса на идеи, а не от липса на финансиране и достъп до средства по европейски фондове;
  - направо се изумих от "...липса на пазари и клиенти..."; че кой трябва основно да се грижи за да няма такава "липса"; във всяка фирма всички са мениджъри, а виж ти, каква интересна липса;
  - като няма кадри, създайте си ги; взимате още от гимназиите кадърните, плащате им, финансирате им висшето образование /не в пернишките университети/, обучавате ги - имате крава, ще пиете мляко, ето ви кадрите;
  - нелоялна конкуренция; кой я създава? 80% от далите отговор са се занимавали точно с такъв род дейност;
  - условията с връщане на ДДС се подобриха; първо да не крадат ДДС;
  - данъчни проверки; къде по света ги няма? вярно, някъде по света може да не са в такъв мащаб, но там подписът на човек под декларация е синоним за почтеност и законност;
  - забавени плащания от страна на държавата; вярно е, но се мълчи за пълната липса на плащания към държавата от близо 40% бизнесмени; бизнесмени, които не са и сиви дори, но...! приключват с 5 лв. печалба или дори на загуба всяка фискална година;

  Смешен бизнес плач. Слушам го от години, направиха им стотици отстъпки, които плаща Ганчо, те недоволни.
  Текущите управляващи ще си заминат, други ще дойдат, недоволните бизнесмени ще останат. И пак ще плачат.

 47. 47 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  "Ако това не стане и в нощта на изборите всички обявят победа, политическата криза никога няма да свърши. "

  Точно това ще стане - както стана и при референдума за Белене. Всички победиха. Сергей губи пет поредни избора (2 парламентарни, местни, президентски, европейски) и все обявява победа. Така са го учили червеноармейците.

 48. 48 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3016 Неутрално

  [quote#17:"pc"]И къде да работят съкратените в съвременната български икономика(дето я няма)?[/quote]ТОВА Е ВЪПРОСЪТ !!! Все едно какво пише по учебниците на либерастията - нашето общество идва от друга система. Трябва да има работа за ВСЕКИ желаещ за МРЗ. Да не се губят трудови навици !!! На "бизнеса" като му трябва работник - да даде 50 лева отгоре и да си го вземе готов. Национален приоритет

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 49. 49 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  [quote#46:"Мърмор"]Погледнах първата диаграма и не мога да се отърва от усещането, че е поставена удобната дъвка. Защото:
  - българският бизнес страда от липса на идеи, а не от липса на финансиране и европейски фондове;
  - изуми ме "...липса на пазари и клиенти..."; че кой трябва основно да се грижи да няма такава "липса";всички са мениджъри, а виж каква интересна липса;
  - като няма кадри, създайте си ги;[/quote]Много добре казано. Най-големият проблем е изключително ниското качество на родните "мениджъри". В браншовете където има значителен чужд мениджмънт (авточасти, добивна промишленост, банки, ИТ, телекоми) нещата вървят. Не, че кризата не ги лови, но просто си решават проблемите и вървят напред без да чакат държавата да ги "оправя".

 50. 50 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3016 Весело

  [quote#41:"dobrich"]Как да го разбирам - че е сгрешил или не? [/quote] Хи-хи-хи-хи-хи-хи-хи-хи-ха-ха-ха-хо-хо ....
  На колко избори трябва още да ходи за да разбере?
  Без консенсус не става ! Не ви увряха кратуните !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 51. 51 Профил на dark'star
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Как може да решим кризата на политическата легитимност
  --------------------------------------
  Първата стъпка е да запишем в учебниците по история, че на 11 май беше извършена престъпна манипулация на изборите за парламент.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 53. 53 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4049 Неутрално

  "Намираме се във филм без сценарий" Изключително точна метафора. Няма значение кои са главните герои . Резултата е еднакъв които и да са те.

  klimentm
 54. 54 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4049 Неутрално

  До коментар [#49] от "Николай Николов":

  Дори шефа на парламентарната комисия по бюджет е бивш чейнчаджия.

  klimentm
 55. 55 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 541 Неутрално

  От имагинерното обяснение към имагинерния чужденец за ситуацията у нас излиза, че единствената разлика между предишното и настоящото правителство е, че последното не контролира контрабандните канали. К'во да кажа? Не е малко...

 56. 56 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#52] от "diva_ovtsa":


  [quote#52:"diva_ovtsa"]Първата стъпка е да запишем в учебниците по история, че на 11 май беше извършена престъпна манипулация на изборите за парламент. [/quote]
  Нека съдът реши. Ти не си фактор, душа.

 57. 57 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "Как може да решим кризата на политическата легитимност"

  1. Кои сте вие?
  2. Кои сте вие?
  3. Кои сте вие?

  Още преди повече от 6 месеца в този форум обясних на няколко пъти как проблем с легитмността имат само протестиращите - както анонимните, така и явните. И така и не го решиха. А няма и как - след като никой друг не ги подкрепи.

 58. 58 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 752 Гневно

  Не, не, не и не!
  Никакви изпълнение от рода на 9 от 17 било вот на доверие.
  На Евроизборите ще гласуват много малко хора, а на т.н. управляващи гласоподавателите ще са под строй, платени или не. Изборите за европарламент не решават проблема с легитимността на националния парламент и изроденото от него правителство-недоносче. Парламентарни избори колкото се може по-скоро, и до дупка. Ако не могат да съставят правителство, Плевнелиев да назначава пак Райков за 3 месеца, и така, докато на матряла му увре в главата, че просто трябва да отиде в неделя до урните и да си поеме отговорността за собственото си бъдеще.
  И без изпълнения от рода "никой не ми харесва, няма за кого да гласувам". Избираш си и не се лигнявиш 3-4 години. Прост народ, дето не може да различни педиатър от педофил, си заслужава съдбата.
  Няма такова нещо като доброволна еволюция.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 59. 59 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "най-големият проблем, пред който е изправен бизнесът, е политическата ситуация в България"

  "Първо, страната е залята от потоп – потоп от недоверие, " - много удобно авторът смесва двете понятия - политическа нестабилност и недоверие, но накрая е пределно ясно, че те нямат общ критерий - нестабилната политическа ситуация се зароди от протестите, а недоверието е между хората и не на последно място меката политика на управляващите срещу протестиращите.

  "нагласите за емиграция не намаляват" - факт за последните 25 години. няма статистика за годините преди 89-та, но съм уверен, че процентите са по-ниски

  "поради драматичната политическа несигурност всички говорят за реформи, но никой не ги прави" - напълно невярно - реформи под път и над път. очевидно са неудобни на автора и го играе ощипана госпожица.

  "бизнесът вече не се възприема като алтернатива на политиците, а като част от тях. " - моментите, когато това не е било факт, се броят на пръстите на едната ръка;

  "В резултат на политическата криза " - не е ясно за коя политическа криза говори автора - последната беше през февруари 2013 - може би за нея?!

  "обяснява всичките си неуспехи с предишното правителство" - авторът не може да посочи пример и само голослови;

  "постъпленията от митниците не са се увеличили" - това е така, но е отчетено още преди месеци - "Основните причини за неизпълнението, според анализа на Агенция Митници са: по-ниският ръст на БВП, спадът при цигарите и намалелият внос на фотоволтаични системи." - контрабандата винаги е била проблем и борбата с нея е имала променливи успехи.

  "според същите социологически проучвания, ако изборите бяха днес, мнозинството има добри шансове да бъде преизбрано" - 'Дневник' са забравили да подчертаят това ключово изречение

  "България е не просто в изолация", "ако утре се окаже, че сме напуснали ЕС, навярно няма и да забележим това. " - авторът пак го играе ощипана госпожица и използва по-глупави популизми от Сидеров

  "как слагаме край на тази политическа неопределеност" - къде и коя е ТАЗИ политичека неопределеност?!

  "че изборите ще бъдат честни" - докато ГЕРБ са в играта, няма как да стане

  "Опозицията трябва да е готова да заяви, че ако БСП и ДПС спечелят 9 от 17 евродепутати, то тя приема, че правителството е получило от обществото мандат да управлява. Правителството трябва да е готово да декларира, че ако БСП и ДПС не спечелят 9 от 17 мандата, ще предизвикат предсрочни избори през есента." - ако това го напишеш в Германия, Франция или Англия населението им рязко ще намалее, защото ще са умрели от смях

  "политическата криза никога няма да свърши" - напротив, свърши още през май месец;

  текстът е написан плоско, едностранчиво с неверни заключения с цел манипулация, но нали затова сме свободна държава със свободни медии?! някой ден може би ще имаме и безпристрастни медии, но надали ще съм жив, за да го видя.

  авторът има още да учи (препоръчвам нещо в областта на политическите науки и философията, ако смята някога пак да ни занимава с опитите си за словоблудство в национален ефир), а 'Дневник' направо се уляха с тяхната пропаганда

 60. 60 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#10] от "palermo88":
  За теб ЕС не е направил нищо, защото той прави нещо за предприемчивите, хора, давайки им възможност да се възползват от инвестиции в активи, от които после да изхранват себе си и семействата си. ЕС НИКОГА няма да направи нещо за социални паразити като теб, които седят и чакат някой да направи нещо за тях. ЕС стимулира личностното развитие и може да ти помогне единствено ако искаш да се развиеш и да инвестираш в себе си и в дейността, която ти е присърце. ЕС е философия на анти-паразитизма и не се връзва с философията на паразита, която изповядваш ти ("на мен още никой не ми е пратил пари в плик докато си лежа"

  Global Genocide Forget Heaven
 61. 61 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Като започнат да поемат политиците вината и отговорността си. Демек - нема да стане

  Birds of a feather flock together.
 62. 62 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Обществото ни се нуждае от Реформа на политическия Модел, който практикуваме...
  Тя държи връзката с ключове към всички останали...
  Само дълбока реформа в системата на политическо общуване, е способна да роди и адекватния ни, Политически субект на реформацията, пред която и отдавна, вече сме "наведени"...
  Евроизборите са първата ни стъпка към нея или Да...


 63. 63 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "само 19% от анкетираните искат правителството да завърши мандата"
  "според същите социологически проучвания, ако изборите бяха днес, мнозинството има добри шансове да бъде преизбрано."
  Според мен, тези две напълно противоречиви тенденции са в основата на проблема. И не виждам решение.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 64. 64 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#63] от "Lady Zeppelin":

  В доднешния им вид и /не/морална кондиция,
  цоциологическите изследвания и техните автори у нас,
  следва да паднат под едикта за опазване на общия ни живот...
  Не им посягай, Господи, и те са рожби на Андрешко...

 65. 65 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1284 Любопитно

  Проклятието на българия е, че т.н. бизнес, заченат в гигантска кражба с упоение плячкосва всичко от материални ценности до духовни такива, едновременно с това неистово ненавижда цялото население на територията и жестоко унищожава държвата. Дори враг, завладял държавата ни не би се отнесъл така с придобивката си. България е подложена на геноцид. Парфюмирано назоваван пазарна икономика и демокрация.
  Изходът е само един - колапс.
  Дори не се дописват роли, Кръстев. Всичко е ясно.
  !

 66. 66 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Кръстев не разбира. Умерените в БСП отдавна са казали, че БСП е загубила изборите и тези и предишните и по-предишните. Това означава, че Моника и Сергей отново ще се обявят за победители, дори с един мандат, дори в опозиция(но не са спечелили заради фалшификации и еврейски заговор). Те просто не могат да си позволят загуба, както Асад и Янукович, защото участват в някаква глобална кремълска стратегия. Те са способни включително да обявят партизанска война или революционен терор, зависи какво ще наредят от Кремъл. В този смисъл те са близо до Милошевич и просто България е заложник на тази ситуация. Това ще свърши когато падне Путин и просто българите надживеем всичко това. ЕС в тази ситуация може да ни помага, но не може да ни спаси. Спасението е в наши ръце и Първанов направи един отличен ход за България, което ме прави оптимист.

 67. 67 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Как може да решим кризата на политическата легитимност?

  -----------
  Много лесно - със оставка и затвор. Други въпроси?

 68. 68 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 493 Неутрално

  по добре да дойде развития соц. , за да ни приемат за политически емигранти

  BG e мини империя на злото.
 69. 69 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 705 Любопитно

  [quote#17:"pc"]Хайде да си отговорим на въпроса къде трябва да се направят реформи и какви[/quote]
  Еврокомисията ни казва, че без независимост на съда е невъзможен напредък!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 70. 70 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  На първо време със 100% мажоритарен избор в два тура - останалото малко по малко ще си дойде на мястото . И в най -дивите държави мажоритарните избори са респектиращо средство за влияние на избирателите върху политиците .

 71. 71 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#54:"klimentm"]Дори шефа на парламентарната комисия по бюджет е бивш чейнчаджия[/quote]
  ... ми... кат' го срАвним с предишниА премиер- мутра... си е напра'о "ангелче"

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 72. 72 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 594 Весело

  ... Кръстев, бизнеса мно'о отдавнв не е алтернатива, а е уполитиката... Не помниш ли Бизнесблока, Жорж Ганчев и начина на купуване на мЕсто у листите... ВнушениА, че 'сичкото зло ни е дошло на главата през т'ва лято... са лАжа и който я говоръ к'ъв ли е...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 73. 73 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#59] от "Николов":

  Боже, боже... Ако не си от платените тролове, яко си загазил. Искай от личния лекар направление за психиатър. Може пък и да помогне. Тц, тц, тцъ...

 74. 74 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#1] от "dobrich":

  Надай се, куме. Колкото форумните вестници да престанат да цензурират. Еми, няма да стане.

  България е древна и заслужава много повече!
 75. 75 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#59] от "Николов":

  Само да те помолим да не измъчваш българския език. Не пиши. ЧЕТИ ПОВЕЧЕ!

  България е древна и заслужава много повече!
 76. 76 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 594 Весело

  [quote#60:"kopelsony"]За теб ЕС не е направил нищо, защото той прави нещо за предприемчивите, хора, давайки им възможност да се възползват от инвестиции в активи, от които после да изхранват себе си и семействата си. ЕС НИКОГА няма да направи нещо за социални паразити като теб, които седят и чакат някой да направи нещо за тях. ЕС стимулира личностното развитие и може да ти помогне единствено ако искаш да се развиеш и да инвестираш в себе си и в дейността, която ти е присърце. ЕС е философия на анти-паразитизма и не се връзва с философията на паразита, която изповядваш ти ("на мен още никой не ми е пратил пари в плик докато си лежа[/quote]

  Ей такива като теб са ми... любими...

  Какви "философии на паразита" бе човек... Да разбирам ли, че според теб ЕС е някаква организация, подпомагаща само разните му там бизнесмени (в българския вариант- магазинери), а всички останали са "паразити"?

  В смисъл- докато бизнесменското ти дупе седи на един мек стол, в един уютен офис, трябва да ти се "помага" от едни близо 20 държави, а в същото време миньорът, копал рудата за стола ти, металургът, излял метала за стола ти, заварчикът, заварил стола ти, тапицерът, тапицирал мекичкото под дупето ти, и не на последно място- чистачката, която ще влезе след теб да ти почисти под стола- са... паразити?!?

  Само защото не са станали... биснесмени?!?! И всички такива като тях, във всички държави на ЕС трябва да те "подпомагат"? Щото си "предприемчив"? И щото само ти имаш семейство?

  Забележи, че по- горе примерът е само с един... обикновен стол...

  Какво да направят учителите, за да не "паразитират"? Лекарите? Въобще милионите, които си работят на заплата? Всички до един да си отворят частни училища, респективно- болници, или в БГ- варианта- магазини и кебапчийници?

  Не може всички да станем биснесмени. Не за друго- ами ако стане- няма да останат "паразити", които да ни "подпомагат" в предприемачеството...

  Само за протокола- живея в държавата, чийто подобие се опитват да направят в Европа с този Европейски съюз. Тук милиони хора работят на заплата, разбирай- не са толкова предприемчиви, да въртят биснес, но пък са активни участници на един пазар. Този на труда. Продават труда си. И понеже всеки труд е достоен- тук ти плащат достойно за стоката, която продаваш. Така е и в "европейските" държави на Европейския съюз.

  Тези хора НЕ мразят бизнесмените. Не ги наричат олигарси. Не ги наричат мафиоти. Когато се отнасят с тях коректно, разбирай- когато им плащат достойно за тяхната "стока"- те се радват на успеха на частната компания...

  И- повярвай ми- никъде, ама никъде (освен може би в крепостна Русия преди векове, и на още едно място в наши дни)- никой предприемач не си позволява да нарича тези хора "паразити"...

  В този ред на мисли- ако това, което сте направили в Европа, наистина има логиката, описана от теб (философия на анти-паразитизма)- сте обречени...

  Защо ли обаче си мисля, че не това е истинската логика...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 77. 77 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  без значение какъв е резултатът им на евроизборите, щом сегашното мнозинство управлява в интерес не на обществото, а на олигархията, значи е нелегитимно. ако ще и 100% от гласовете да спечелят.

  Истината ни прави свободни.
 78. 78 Профил на АК
  АК
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Запекът на демокрацията се лекува с избори.
  антична поговорка

 79. 79 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Как може да решим кризата на политическата легитимност",при това като спасим България от пропаст-само с предсрочни избори!

 80. 80 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  "Ако това не стане и в нощта на изборите всички обявят победа, политическата криза никога няма да свърши."

  Натам вървят нещата!
  Заявките са толкова ясни. Боко върти рефрена: "бия ги където ги хвана". Станишев от своя страна припява, "изборите само ще възпроизведат статуквото..."
  Разсичането на възела, неизбежно минава през персонални промени на върха в БСП. При ГЕРБ рокада няма как да стане, освен ако Борисов не изтрещи дотолкова, че да се кандидатира за президент.

  I Want To Believe
 81. 81 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 510 Весело

  ама сериозно ли някой очаква акъл от политолог... пък бил той и баш-политологът...

 82. 82 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Като си приберем доверието и имунитета! Имунитета, който Сидеров и атакистите захвърлиха като употребена салфетка! Интересно, но депутатските се кресла не захвърлят! Здраво са се вкопчили в тях!

  goblenka
 83. 83 Профил на The Blue Danube
  The Blue Danube
  Рейтинг: 488 Неутрално

  какво нищожество трябва да си , за да търпиш това унижение и колко пропаднала трябва да е една държава, за да може да позволява на една група развилнели се маимуни от атака, да занимават всеки ден телевизии и радиа със себе си? на какво се учат младите и какъв шанс имат при тази вакханалия?

  За човека можеш да съдиш по приятелите му.
 84. 84 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 488 Весело

  шъ съ опраим-кога такава снимка бъде невъзможна.

  за чиста и свята република-но не с този народ
 85. 85 Профил на bigl
  bigl
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#2] от "foxtrot_uniform": До 1944 година , от тогава нататък терористичната групировка БКП и шефовете им на Лубянка правят всичко възможно това доверие да се руши !

 86. 86 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  Проблемът на България не е кризата предизвикана от някаква си "политическа легитимност", да ти имам словосъчетанието, а кризата предзвикана от отчайващата бедност, безработица предзвикани от урбулешката приватизация на Лостов и на Деди 1997-2004.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 87. 87 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Неутрално

  [quote#85:"bigl"]До 1944 година ,[/quote]
  Особено по времето на англо-американските бомбардировки над България.... например на 10.01.1944... или 30.03.1944 ....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 88. 88 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  [quote#0:"Иван Кръстев"] да чуем хората и да продължим все едно нищо не се е случило [/quote]
  Това е големия проблем на повечето ни политици. Просто оглушелите да се махнат и да дойдат тези, които чуват. Някои може и с промити уши.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 89. 89 Профил на bigl
  bigl
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#86] от "boby1945": Ясно , така било значи , Костов е виновен ! Малко се изтърка тази опорна точка , не мислите ли ? За 24 години фасадна демокрация , Костов е управлявал 4 години и 13 години след неговото управление , пак има балъци да се връзват на празни приказки . Твоите господари от БКП и КГБ докараха до бедност, отчаяние , неграмотност и необразованост ( какъвто явно си и ти , щом подкрепяш тези партизани ) . Убиха интелигенцията и сложиха на тяхно място необразовани и лесно манипулируеми селяни , докараха ги по галоши от полето и им дадоха власт ! След 1989 година , синовете и внуци на тези неуки трудоваци ги замениха , но те не са нищо по-различно . Напротив , дори са още по мързеливи , както всички комунисти , които са свикнали народът за който милеят , да работи за тях . По големи капиталисти от комунистите няма ! Така ,че боби ли си , къв , шушумига ли си , ходи си набий една ножка и ти позволявам да свършиш на портрета на Станишеф или на Цола Драгойчева , все ми е тая , еднакво ги ненавиждам всички !

 90. 90 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3016 Неутрално

  [quote#46:"Мърмор"]- българският бизнес страда от липса на идеи[/quote]"бизнес" 80 % със средно и ПО-НИСКО образование
  ... За това всичките им бизнес идеи са безподни
  # ... истината НЕ е обида , а констатация ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 91. 91 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#89] от "bigl":

  Доколкото в основата на кризата е бедността, безработицата, липсата на работеща индустрия, хранителна и военна промишленост, 80%-ен внос на най-елементарни храни в страната, якото поскъпване на електроенергията 1988-2004, няма как Лостов да не е виновен с урбулешката си приватизация 1998-2004 .... и му е ред и му се пада

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 92. 92 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Ама Глупости бе Дневниче, глупости на търкалета пишете. Стига манипулативна журналистика, не бъдете част от нея, макар че просто няма как.Употребявате думи и клишета които са световни, а не на Сорос , Костов, и разни други.Прозира виждането Ви за чиста манипулаця.Целувахте се с БСП през миналият мандат, сега обърнахте бузите.Цирк стана тоя форум.Не остана ли в редакцията някой , който го има това усещане етика, или срам?
  За манги какво сте готови да спретнете?
  Не мога да повярвам.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 93. 93 Профил на bigl
  bigl
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#91] от "boby1945": До колкото си спомням енергетиката се контролира изцяло от Русия , така , че се обръщайте към тях защо е толкова висока цената на тока . Лукойл е на руската комунистическа подлога Валентин Златев , от там си отговори на въпроса , защо поскъпват най - елементарни стоки , когато тока и горивата са високи До 1997 предприятията бяха опоскани от комунистите ( за тях важи максимата " след нас - потоп " ) и продадени машини или на свои хора или на крап . За селското стопанство няма какво да се коментира . Земите пустеят , нали не искате да ги продавате , да защитим българската зема и прочие . Отиваш , взимаш си парче земя , обработваш , береш плодовете на своя труд и не купуваш вносни стоки . Но е много по -лесно да се дават предписания какво трябва да се направи , вместо да почнеш и да го правиш . Но аз още работлив комунист не съм виждал , така че е разбираемо твоето положение . Мрънкане за помощи , за подаяния , за безплатна почивчица , за ходене на работа и скатаване , за равнопоставеност , т.е някой друг да работи и да издържа мързеливците и подлогите. Разбирам ви другари , кой не би искал да живее в такъв строй

 94. 94 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#93] от "bigl":

  Не пиши дълги и глуповати постиги неподготвен по материята....

  Ами висока е цената на тока именно заради приватизацията на електросектора предприет от Лостов и Деди.... за времето на приватизацията (1998-2004) цените скочиха 3 пъти от 6 на 17.6 ст/кВтч, а и преди и след това отношенията с Русия са си все същите ....
  Апропо АЕЦ Козлодуй, снабдявана с гориво от Русия практически не покачи цените на тока на едро....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 95. 95 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 861 Неутрално

  В кои сектори реформите трябва да продължат?

  - образование и наука
  - здравеопазване
  - пазар на труда, заетост и доходи
  - икономически растеж
  - социална политика и пенсионна система
  - съдебна система
  - култура и медии
  - енергетика
  - вътрешен ред и национална сигурност
  - разузнаване и контраразузнаване
  - демографски проблеми
  - външна политика
  - подкрепа на потребителите срещу монополите
  - регионални политики

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 96. 96 Профил на bigl
  bigl
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#94] от "boby1945": Та АЕЦ Козлодуй е 2000 мегавата , от общо произвеждани средно между 10000-12000 мегавата за страната . Как ти се вижда дела на аец-а спрямо общото производство , още повече , че неговата енергия се изнася на цени , по-ниски от тези в България . А ти плащаш тока на червените гниди , които държат всички ВЕЦ централи и продават ток само във пиковите часове на максимална цена , държавната ТЕЦ 2 , Мини Марица Изток , където има дотации от моите данъци , НЕК която е във фалит и с куп задължения към банки , които скоро ще я придобият , БЕХ - явно руско комунистическо вличние и прочие и прочие . Темата е обширна и задълбочена , но не е за партизански мозъци Слагайте кашкавала в хладилника ... по - добре някой лев отгоре за ток , отколкото разстопен кашкавал Айде със здраве


 97. 97 Профил на bigl
  bigl
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#94] от "boby1945": Та АЕЦ Козлодуй е 2000 мегавата , от общо произвеждани средно между 10000-12000 мегавата за страната . Как ти се вижда дела на аец-а спрямо общото производство , още повече , че неговата енергия се изнася на цени , по-ниски от тези в България . А ти плащаш тока на червените гниди , които държат всички ВЕЦ централи и продават ток само във пиковите часове на максимална цена , държавната ТЕЦ 2 , Мини Марица Изток , където има дотации от моите данъци , НЕК която е във фалит и с куп задължения към банки , които скоро ще я придобият , БЕХ - явно руско комунистическо вличние и прочие и прочие . Темата е обширна и лкото разстопен кашкавал Айде със здраве
  задълбочена , но не е за партизански мозъци Слагайте кашкавала в хладилника ... по - добре някой лев отгоре за ток , отколкото разстопен кашкавал Айде със здраве

 98. 98 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#97] от "bigl":

  Не се произнасяй по неща от които не разбираш, не еприлично....
  АЕЦ е наистина 2000 МВт, заради Пръмовица и Деди, но средния товар на страната е 4000-6000 МВт, не 10-12000 направи справка тогава пиши по форумите....
  Апропо в техниката и физиката производството електроенергия се мери в МВтчаса, в Мегавати се мери само мощността....
  Във вашия град училище няма ли, къде е учителя по физика, да не е на гурбет в САЩ???

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 99. 99 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#95] от "ISTORIK":

  Ако искаш да си точен и акуратен нито рехформи нито рИформи ни трябват...
  "Риформите", например, 1992-2004 направиха досаттъчно бели на народа ни и го доведоха до просешка тояга....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 100. 100 Профил на bigl
  bigl
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#98] от "boby1945": Бате ти си малоумен , не че се учудвам , но все пак да си кажа . Така , първо никой не пише за товар -"Козлодуй е 2000 мегавата , от общо произвеждани средно между 10000-12000 мегавата за страната ", т.е останалите 8000-10000 Мвч са от други източници. ОБЩО ПРОИЗВЕЖДАНИ глупако , т.е това е енергията произведена от АЕЦ,ТЕЦ , ВЕЦ , ПАВЕЦ , фотоволтаици и вятърни паркове и други малки мащности . А иначе си много прав , товара е 6000 мегаватчаса , и то в пикови моменти . Сега ти ми обясни физико , за какво ми е това Белене и 7 блок на Козлодуй , които вашите другари предлагат , при положение че и сега консумираме по -малко от половината произведена енергия , а другата не съумяваме да продадем , заради високите такси пренос , наследство от ГЕРБ. Заповядай в моя град да се ограмотиш по физика и не само , имаш нужда С такива повърхностни опорни точки , деди - меди , куневи , костовци , ес и още много неща които пречат на умния и надарен бай Ганьо . Айде партизанче , ходи хАпни кашкавалче

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK