Подмененият свят

Отново протест

© Георги Кожухаров

Отново протестИма хора, които за да не признаят провала на своите идеи, или провала на своите усилия да постигнат нещо, отричат фактите от обективната реалност и си създават един свой свят, в който те не са се провалили, а са преуспели.


Ако тези хора са политици, те се опитват да убедят и народа да си затваря очите за действителността и да живее постоянно в един измислен свят, в който всичко е прекрасно и става все по-добро. Комунистическата държава се крепеше на такава постоянна подмяна на действителността.


Но не се ли опитват да направят същата подмяна и управляващите днес? Те постоянно се стараят да убедят и себе си и нас, че са успешни политици. И че управлението им е добро за хората.
Дали си вярват?


Последният доклад на Европейската комисия за България беше разгромяващ. И силно депресиращ. Оказва се, че България, най-бедната страна в ЕС, ще трябва вече да догонва не само европейския запад и север, но и съседна Румъния, с която до скоро вървеше ръка за ръка.


Загубата на доверие в нашето правителство от страна на Европейската комисия се дължи главно на отново несъстоялата се съдебна реформа, на постоянната намеса на изпълнителната власт в съдебната, на очевидните задкулисни манипулации, на скандалните назначения, като това на медийния магнат Пеевски за шеф на ДАНС.


Разбира се, управляващите, както и медиите подчинени на избрания и оттеглен под обществен натиск шеф на ДАНС, не се притесниха изобщо от този доклад. Нещо повече – те откриха в него главно повод за критики към Европейския съюз. Министърът на външните работи Кристиан Вигенин каза: "Няма как да се депресирам от доклада на Европейската комисия, защото очакванията не бяха високи."


Не мога вече да понасям безизразното лице на Вигенин, който от нищо не се депресира. Или запотеното свръх амбициозно лице на Станишев, или лицето на словоблудстващия Местан, които обясняват как откакто те са на власт всичко се било нормализирало в държавата, как голямото зло бил Бойко Борисов и как тяхната основна мисия била да не му позволят да се върне на власт... Йовчев пък, по повод на същия съсипващ доклад, каза че управляващите имали вече "екшън план".


Да, те нямат план за действие, а "екшън план"


Като в екшън филм, където две крила на мафията се избиват помежду си, докато света около тях се проваля. Управляващите нямат и не могат да имат план за действие, защото, за да променят нещо в тази държава, те трябва да започнат от себе си, което няма да направят.


Но те имат "екшън план": да продължават да водят война с политическите си опоненти, да стискат кокала, да ръмжат, да се зъбят, да се пазят някой да не им го вземе – дори и вътре в собствената им партия. (Всъщност става дума за два кокала – един европейски и един руски.) С приближаването на изборите апетитите за кокал стават все по-големи.


Управляващите не се депресират от нищо важно за държавата. Нито от масовите протести, нито от мнението на Европейската комисия за България. Интересува ги само властта. Почвам да се страхувам, че дори и да изчезне България от картата на света, пак няма да се депресират, пак няма им направи впечатление. И пак някой друг ще е виновен за провала. А те ще отидат да си дояждат кокала в някоя друга страна.


Но ние докога ще гледаме всичко това безучастно? Гражданското общество у нас, за разлика от правителството, има подкрепата на Европейския съюз. То не трябва да дава нито ден, нито час, нито секунда спокойствие на управляващата олигархия! Трябва всички да се обединим и да не се подаваме на манипулациите на проправителствените медии. Те разбира се ще действат на принципа "разделяй и владей."Разделяй отделните формации в Реформаторския блок, противопоставяй опонентите на правителството един на друг. Или ще действат на принципа: "Ти го оплюй, пък нека той после да се оправдава. Важното е семето на съмнението и раздора да бъде посадено."


Разбира се, медиите на олигархията имат вече и по-амбициозни цели, не само да манипулират обществото и да подменят действителността, а и да налагат свои политици. Понеже е трудно постоянно да си променяш позицията – да защитаваш първо Станишев, после Борисов, после пак Станишев – олигарсите започват да финансират и промотират и свои собствени пионки във властта. За всеки случай.


Медиите цитираха следния бисер на новоизлюпения политик Бареков: "... в страната има наистина богати хора. Купуват си яхти, имения, пътуват. Ние няма да репресираме богатите хора, както беше досега. Когато пътувам в страната и виждам бедните хора, аз плача. Имам богати приятели, те ме помолиха да кажа – и ние плачем, когато виждаме бедните"...


Kолко трогателно! Хайде да се съберем всички, бедни и богати, и заедно да си поплачем! Какво друго ни остава наистина с такива управляващи? И с такива, като Бареков, мераклии да ни управляват с помощта на банки и медии на богати приятели (които хлипат за бедните по своите яхти и имения)...


Ако тези сълзи на олигарсите и слугите им за бедните струваха пет пари – да бяха дали на бедните парите. Но най-добре е да ги освободят от феодално-олигархическата си тирания, за да могат бедните, т.е. мноизинството от хората, сами да изкарват пари, a не да получават съчувствени сълзи и жалки подаяния от богатите приятели на Бареков.


Това е принципът на олигархическата власт: Дръж народа в постоянна бедност и от време на време го подкупвай с коледни надбавки. Или с 2-3 лева увеличение на пенсията. Така народът хем ще бъде постоянно зает да се бори с мизерията си и ще бъде безопасен, хем ще те благославя за дребните коледни подаяния.


Кои са богатите приятели на Бареков? Както често се казва в холивудските кримки, но такава е и реалната стратегия на ФБР -


"следвайте пътя на парите!"


Пътят на парите е най-сигурната нишка, ако искаме да се ориентираме в лабиринта на задкулисните влияния и зависимости. Според повечето независими източници на информация, тези пари идват от медийната империя на Пеевски и от КТБ. Каква изненада!...


Медийната империя на Пеевски открито защити Бареков и нападна Люба Колезич, когато стана разговор за богатите му приятели. Тази медийна империя с прилежашата й "Лафка", както и други финансови зависимости в българските медии, ни доведоха дотам, че днес свободата на словото в България е много по-малка отколкото беше преди десет години.


Медиите се изпозват за разчистване на лични сметки, за политически шантаж, за разпространяване незаконни записи на подслушани разговори, записи, произвеждани и разпространявани от настоящи или бивши служители на тайните служби. Обслужващите олигархията медии се опитват да разгромяват едни политици или общественици и да налагат други.


Медиите, и особено една телевизия, а и лично Бареков, раздухаха скандала с Костинбродските бюлетини в предизборния ден, в който по закон не трябваше да се говори за политика. И това определено повлия на изборния резултат. Макар че ГЕРБ пак спечели, в крайна сметка стана възможна безпринципната и пошла коалиция между бивши "възродители" , бивши "възраждани" и една партия със скандално антималцинствена и антиевропейска реторика.


Но мисля, че опитите на олигарсите да използват "четвъртата власт", за да контролират другите три власти – изпълнителната, законодателната и съдебната – чрез компромати и шантажи, опитите им систематично да подменят действителността – са обречени на провал.


Първо, в наше време младите хора не четат хартиени вестници и се информират главно от интернет. А там, слава Богу, все още има плурализъм и свобода на информацията. Не че няма и там дезинформация, лични пристрастия и политически борби. Но в интернет няма монопол на една медийна империя. Сами можем да избираме своите източници на информация.


Второ – тези от нас, които помнят комунизма, знаят, че когато всички медии са контролирани от един център, когато следват една и съща политическа линия, едни и същи "опорни точки", рано или късно хората разбират, че ги баламосват и престават да вярват . По комунистическо време почти никой не вярваше на официалните "средства за масова информация", макар че на практика нямаше други. А малцината, които публично твърдяха, че им вярват, най-често просто се подмазваха на властта.


По думите на Ейбрахам Линкълн, "Можеш да мамиш някои хора през цялото време, или всички хора за известно време, но не можеш да мамиш всички хора през цялото време." ("You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.") Така че медийните импрерии като манипулатори на общественото мнение са обречени на провал.


Хората не са чак толкова глупави. Нито манипулаторите им са чак толкова умни. В България вече има гражданско общество. А това е нещо съвсем различно от крепостното селячество, което феодалите –олигарси могат да водят за носа.

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Неутрално

  .."По думите на Ейбрахам Линкълн, "Можеш да мамиш някои хора през цялото време, или всички хора за известно време, но не можеш да мамиш всички хора през цялото време."
  Предполагам,че те това си го знаят,но не ги притеснява,по една проста причина-нямат нужда да мамят всички хора през цялото време.Стига има да мамят някои хора през цялото време.И пак ще са си много добре.Достатъчно е да накараш няколкостотин хиляди да ти вярват на глупостите,и хоп-ето ти го следващия парламент с Атака,Бареков,БСП и АБВ в коалиция,каквато ми се струва е целта на цялото им упражнение...Въобще,ситуацията никак не е розова...

 2. 2 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Това, че след 10.11.1989 година са запазени всички лоши управленчески практики от преди и са внесени всички лоши управленчески практики от Запада, а е изхвърлено всичко, което е било или е хубаво в тях, е ясно още преди десетина-петнайсет години. Проблемът е, че това го правят всички наши основни политически партии. А не само БСП или ДПС. И корупцията от времето на Иван Костов до сега постоянно нараства. Е, може би БСП и ДПС го правят повече от другите, но принципно нещата са почти еднакви. Или поне са еднопосочни.

  Долу-горе така е и в рамките на ЕС. И там смяната на политическата европартия не води до принципни промени в политическия курс. Та би ли ни казал другаря Левчев как да се оправим, когато когото и да изберем, все корупция получаваме?

 3. 3 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Тоя пак какви е набърботил в този "текст".

  Изводите и паралелите са умопомрачителни.

  Само, че отново липсва отговорът на въпроса, защо Борисов, Цветанов и Плевнелиев имат право да "управляват", а Пеевски не, въпреки, че е законно избран.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 4. 4 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 680 Неутрално

  да,отново стана дума за гражданското общество,а къде е то?явно ще действа на принципа"тука има-тука няма" или в зависимост от метеорологичните условия.щом Станишев казва,че всичко ни е наред-майчински,пенсии,помощи и пр.,бизнесът доволен от правителството,подобрена медийна и икономическа среда???/за кого ли/,значи раята също трябва да бъде доволна!и докато има люде,които смятат,че от тях нищо не зависи и не могат да променят нещата и ние останалите ще сме зависими!

 5. 5 Профил на mathilda
  mathilda
  Рейтинг: 210 Неутрално

  В тази добре написана дискретна възхвала на ГЕРБ е пропуснато само едно нещо - това, че преди година хората бяха толкова озверели, нещастни и отчаяни, че се палеха. По времето на управлението на ГЕРБ. Които в момента се опитват да играят добрите и опозиционните. Това е то подмяна на света.

 6. 6 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 396 Неутрално

  До коментар [#5] от "mathilda":

  Гражданското общество е в града.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 7. 7 Профил на datekata
  datekata
  Рейтинг: 360 Неутрално

  БСП и ГЕРБ баща и дете, създадени с единствената цел да се работи за облагодетелстването на определени хора а ДПС им помага колкото може и с каквото може. Никога тези глупаци не са работили за тази държава, никога не са правили каквото и да е за народът на тази страна, единственото което са правили до сега е да действат във свой интерес, гледат и се стараят само и единствено Те да се замогнат и сега Мали колко са разочаровани от докладът на ЕС, и как трябва да се направи нещо. Ами то трябваше да се направи много отдавна но Вие нищо не правехте, и винаги за вас е било по добре да можете да си взимате подкупите и рушветите за да правите "услуги" на този и онзи но не и да направите нещо за Българският гражданите

 8. 8 Профил на sapundzieva
  sapundzieva
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Държането на хората в бедност продължава през целия преход и е плод на "усилията" на всички политици. Това е най-лесният начин да се запази мълчанието и пасивността на хората. Доказано е, че когато не са удовлетворени първичните основни нужди от храна, вода, подслон, хората не могат да мислят за друго и губят и социалното чувство за принадлежност. На политиците просто им трябват послущни хора.

 9. 9 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 470 Весело

  Променете заглавието на "Религиозни песнопения за ГЕРБ"

  Бе то всичко през ред си е както викаш....ама направлението на посоката е напълно погрешно. Е па за тва и ти плащат де.

  А иначе навлизаме в Новото Средновековие.
  С тия "политици" и тоя "народ" друго не ни остава.

 10. 10 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 396 Неутрално

  До коментар [#7] от "datekata":

  Имаш предвид, като баща с 21 годишен, умствено недоразвит, син.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 11. 11 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#5] от "mathilda":

  Сега понеже вече "хората не се страхуват"според др. Орешарски те предпочитат да изберат Терминал 2!Може би това е по добре ,според Вас?А това за паленато ,позволете ми да съм на особено мнение!ОСТАВКА на ОЛИГАРХИЧНИЯ ПАРЛАМЕНТ И ПРАВИТЕЛСТВО!Искаме децата ни да останат в България ,а тези,които избраха Терминала да се върнат!

 12. 12 Профил на stanimir62
  stanimir62
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Референдумът ще свали по-бързо управляващите отколкото протестите. Затова те се плашат от него като дявол от тамян. Да започваме да събираме подписи за него. При 500 000 подписа промените стават задължителни.
  Хубава статия!

 13. 13 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Герб не е решение, не е и алтернатива.Трябва революция и борба с мафията!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 14. 14 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "опитите на олигарсите да използват "четвъртата власт", за да контролират другите три власти – изпълнителната, законодателната и съдебната ..."

  Не, не съм съгласен. Олигарсите, чрез няколко вожда и още толкова "похарчени", контролират "меко" законодателната власт. През нея те контролират изцяло правителството, а в съдебната власт са си осигурили квалифицирано мнозинство. В последните месеци народното събрание, като "най-демократичен орган" /баси опашатата лъжа/ си гласува 100% контрол и над ДАНС, а предстои същото да стане и с ЦИК. Четвъртата власт си е четвърта власт, ако беше по-важна от сигурността /негласния контрол/, един закон за медиите щеше да изпревари този за ДАНС.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 15. 15 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1342 Разстроено

  Дали си вярват?"

  -А ти дали си вярваш,Левчев?
  Аз не!

 16. 16 Профил на katyamatya
  katyamatya
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Как да я реформират тази съдебна система като това означава да ги излови всичките :Д

 17. 17 Профил на кръвожаден джендър
  кръвожаден джендър
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  Има гражданско общество.Това им бърка плановете.Те предпочитат овци.Събирайте подписи за референдум!

 18. 18 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#14] от "Иван55":То контролът над медиите и ДАНСе от едно и също място- КТБ и Пеевски!ОСТАВКА!!!

  Те трябва да бъдат изметени!

 19. 19 Профил на diversant
  diversant
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Баща ти ще ти дърпа ушите!
  (не може да ми забраните да ви обичам др.Живков)

 20. 20 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3731 Неутрално

  Левчееееееев, късно е.
  Олигархията е взела държавата на концесия.
  Опасявам се, че е дългосрочно.

 21. 21 Профил на noemis
  noemis
  Рейтинг: 392 Неутрално

  "Първо, в наше време младите хора не четат хартиени вестници и се информират главно от интернет."

  Млади хора не останаха, а колкото са останали са на път да напуснат и те, така че по тази точка няма много място за оптимизъм.

  Единственият шанс да ги върнем обратно като избиратели е електронното гласуване, но задачата няма да е никак лека - така нареченото статукво ще направи всичко възможно, за да не се случи в обозримо бъдеще.

 22. 22 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Силно и вярно...
  Подмениха ни света... И го правят вече 70 години...
  Поне да бяха го подменили с по-добър, а то - чалга, и то от най-долнопробната.... Но след като елита ни е пролетарски, какво друго може да се очаква...
  Поздравления за автора! Както винаги - на висота!

 23. 23 Профил на Cassi
  Cassi
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  Браво на Владо Левчев, верен и силен анализ, на моменти и ме разсмя...

  Джордж Бърнард Шоу: „Свободата значи отговорност. Ето защо мнозина се страхуват от нея”
 24. 24 Профил на liberalche
  liberalche
  Рейтинг: 230 Гневно

  Левчо, питай баща си защо сме на тва дередже! Питай идеологическия гуру на Тодор Живков - как не те е срам? Взех да мисля, че щом такива като теб плюят Станишев, значи живковистите и съветофилите яко са ги настъпили. Нали?

 25. 25 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2136 Неутрално

  До коментар [#1] от "eurogi":

  На пръв поглед нещата наистина изглежда, че се решават със сто-двеста хиляди гласа, но това е така и става възможно при изборна активност, подобна на последните избори, когато гласуваха 50%, от които 20% си загубиха гласа, защото гласуваха за партии, които не преминаха бариерата или гласуваха с нередовни бюлетини. И от 30-те% гласували, 16-17 бяха дадени за днешната коалиция, в голямата си част от хора с много ниско и/или никакво образование и напазаруваните гласове в секциите с концентрирано циганско и турско население, което ни (пред) "реши" въпроса.
  Да се опитаме да си отговорим, как би изглеждал същия резултат при гласували 75%, а защо не и повече?
  Ясно е че нямаше да сме цъфнали и вързали, че щяхме да сме недоволни и да роптаем и ругаем за хилядите неща, за които си заслужава, ама да ми прости Господ, нямаше да се чудим дали сме в Европа или крачим с широки крачки на Изток, водени от умелите днешни пастири, техните измекяри (Волен, Бареков и с-ие) и техните рупори, като Делянчо и Ко.
  Така че, като го добутаме до избори, помислете добре, преди да хванете гората, за да не я хванем всички и то в буквалния смисъл. Ум царува, ум робува, ум патки пасе.

 26. 26 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#25] от "tsvetko_51":
  За изборната активност и нейното влияние върху крайният резултат спор няма.Лошото е,че 75% едва ли ще ги видим някога,и за това гореспоменатите господа работят активно-с помощта на медийните си подлоги от пресгрупата на Пеевски те масирано работят в посока окалване на всички неудобни политици,така че да се създаде усещане сред масата,че всички са маскари и по този начин да се поддържа една ниска избирателна активност...

 27. 27 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 409 Неутрално

  24 Колко ти плаща Кутев да повтаряш до умопомрачение същата глупост? Поне измисли нещо по-интересно. Секретар на ЦК беше бащата на съветския гражданин Сергей Дмитриевич Станишев. Любомир Левчев е бил председател на Съюза на писателите. И международно известен поет. Владимир Левчев, за разлика от Сергей Станишев никога не е бил член на вашата партия. И не си е променял, доколкото си спомням, политическите възгледи още от края на 1980-те когато издаваше "Глас". Но явно опорните точки са щом Владимир Левчев нещо напише против БСП да се припомня, че баща му е бил човек на Живков. Доста елементарно. Слаби опорни точки))

 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7947 Неутрално

  Г-н Левчев,ако бяхте искрен и истински демократ,към всички измамници политици,които сте посочили трябваше да прибавите и ГЕРБ.Другото е непочтено.

 29. 29 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  В страната ни, уви е налице огромна подмяна. Всекидневно сме заливани от манимулации, лъжи, откровено безсрамие. Дори Оруел не би могъл да опише родната действителност. Дразня се , много и то

 30. 30 Профил на k.stefanov
  k.stefanov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Лошото е, че ние си пишем коментари, ние си ги четем и ние си ги коментираме. Онез, другите, или пращат тролове, като тез отгоре, или изобщо не четат.

  k.stefanov
 31. 31 Профил на kotuo
  kotuo
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#1:"eurogi"]но не можеш да мамиш всички хора през цялото време."[/quote]
  = задължително гласуване...

 32. 32 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 888 Любопитно

  Да не би Левчев-младши да е минал към яслата на ГЕРБ? Повтаря втръсналите на всички герберски обяснения на политиката у нас. Удобно забравя, че концентрацията на поръчки към приятелските фирми, натискът върху съдебната власт и създаването на медийна олигархия бяха патент на предишното управление.

 33. 33 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 409 Неутрално

  32. Естествено олигархията се опива да ползва всяка политическа власт. И да я сваля, когато вече не й уйдисва. И дори си прави собствени партии - като Бюрековата.

 34. 34 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Но майката и бащата на злото са БС(К)П и Държавна сигурност.

 35. 35 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Много добър анализ,но, може би малко прекалено оптимистичен. Или пък аз съм станала твърде голяма песимистка?
  Не са прави някои от коментиращите наричайки материала " религиозни песнопения за ГЕРБ". Но,разбира се, Левчев можеше да бъде и малко по-обстоятелствен, за някои от изключително късопаметните читатели
  При предишното управление любенето,таченето и милееното между управляващи и Прас прес бе не по-малко интензивно и жадуващо за подмяна на действителността. Просто през последната половин година любовното заиграване достигна нови "висоти" - паралелните реалности между управляващи и останалия свят се отдалечиха на севтлинни години....

 36. 36 Профил на Kami
  Kami
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  [quote#8:"sapundzieva"] Доказано е, че когато не са удовлетворени първичните основни нужди от храна, вода, подслон, хората не могат да мислят за друго и губят и социалното чувство за принадлежност. На политиците просто им трябват послущни хора.[/quote]
  Браво за коментара! В десетката, за жалост обаче...
  А статията е непрепоръчителна за тролове..

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 37. 37 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2649 Неутрално

  [quote#3:"socialen"]Само, че отново липсва отговорът на въпроса, защо Борисов, Цветанов и Плевнелиев имат право да "управляват", а Пеевски не, въпреки, че е законно избран. [/quote]
  Абсолютно си прав! Но има не малко бг идиоти, които са пуснали бюлетината, въпреки че са видели името на Пеевски.


  [quote#8:"sapundzieva"]Държането на хората в бедност продължава през целия преход и е плод на "усилията" на всички политици. [/quote]
  1997-2001г. стандарта на живота започна много бързо да се повишава. Няма да влизам в детайли, но само малоумен, тъп (съжалявам ако съм обидил някого), може да повярва, че за 800 дни доходите му могат да се увеличат от 50 долара на 2000!

 38. 38 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Много добър материал на Вл.Левчев! Поздравления!
  ОСТАВКА!
  ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ за НОВА КОНСТИТУЦИЯ!
  ЛУСТРАЦИЯ!
  Много бързо трябва да се ОБЕДИНЯТ всички нормални и читави българи, за да изхвърлят мафията от БСП/ДПС/Атака, съсипваща България. Всяка загубена минута е фатална.
  И да започваме незабавно подписка за Референдум по въпросите , които предложи Президента!

 39. 39 Профил на perperikon
  perperikon
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Референдум му е майката. Поредица от референдуми. Докато не са ги забранили. Нищо друго няма да ги свали тези.

 40. 40 Профил на ypa
  ypa
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#3] от "socialen":

  Защото първите трима са маймуни, последният е свиня. Май още говорим за управление на бананова република, но като стане кочина и свинята ще стане цар, спокойно.

 41. 41 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2131 Неутрално

  До коментар [#37] от "хисторама": " 1997-2001г. стандарта на живота започна много бързо да се повишава"
  Това бяха най-кошмарните времена за мнозина! = За това на изборите на 12 май 2013 г. Оня и вандалите му и в Парламента не можаха да влязат с поне с 4 % подкрепа ... Облажиха се само малцина!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 42. 42 Профил на emil 121 ПРЕВРАТАДЖИИ ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМА
  emil 121 ПРЕВРАТАДЖИИ ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМА
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  Дотук на всички вече беше станало ясно че днешната политическа класа е некадърна и корумпирана. Няма нормален човек който да не го знае и няма човек който да не се пита защо по дяволите продължаваме да ги избираме. Благодарение на предложения от президента референдум хората разбраха как всъщност политическата класа надхитрява хората и се задържа на върха. Това стана ясно както от единното им възражение както срещу референдума така и срещу предложените точки. Стана ясно и от вчерашната дискусия около недоносчето на Мая Манолова предназначено за по-нататъшно възпроизвеждане на статуквото. Лъснаха им голите задници поради увъртането и поради явното саботиране на даже идеята за това хората да се произнесат как точно искат да ги избират и кое е най-добре за държавата.

  Слава Богу благодарение на ЕС в закона за самоуправлението беше добавена точката за 500 хиляди подписа правещи референдума задължителен за Народното събрание. Ако трябва и това ще направим.

  Като виждам какво е подавляващото мнение на хората си мисля че ако тия и тогава продължат да го увъртат това вече ще бъде узорпация и държавен преврат. Мисля си че тогава народът ще има правото да влезе в парламента и да ги излови защото много от тях биха могли да бъдат съдени за държавна измяна.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ. И АЗ МОГА ДА БЪДА ТАМ КОЛКОТО И ТЕ
 43. 43 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  Че НС няма да приеме въпросите, предложени от президента, е ясно.
  Сега ще видим ГЕРБ дали ще хвърлят искрено всички усилия да предизвикат референдум с тях. Сега слушах партизанската внучка как обясняваше до болка ясни неща само и само да не отговори на Ани Цолова защо не въведоха електронно гласуване, когато бяха на власт.

 44. 44 Профил на ivanof
  ivanof
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Владо, добре написано, но ... липсва контра-екшън план. Гражданските движения, колкото и да са активни, все още са мнооого наивни. Сегашното комунистическо -олигархично управление е изключително мерзко и опасно, борбата с него изисква реалистичен и последователен план. Всеки референдум проведен от това правителство ще е манипулиран, маяманоловски и лютвиместановски, следователно - контрапродуктивен. Промяната в Бг трябва да мине през няколко етапа и първият ще бъде да се избере по- малкото зло. Това са РБ+Герб+граждански формации. Ето тук се изисква реализъм, а не инфантилни емоции. В Европа няма да има революции; борбата не е за чиста и свята република, а за една що годе европейска нормалност с ограничена корупция и действащо законодателство. Едно ново коалиционно правителство на анти-сегашните, това е необходимата първа стъпка. Всичко друго е червено-кафява мъгла.

 45. 45 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 528 Неутрално

  [quote#25:"tsvetko_51"]Така че, като го добутаме до избори, помислете добре, преди да хванете гората[/quote]
  Съгласен съм с написаното, но... КЪДЕ Е АЛТЕРНАТИВАТА???! Некомунистическата!?

 46. 46 Профил на Yuliya
  Yuliya
  Рейтинг: 8 Весело

  На bluescreen му е време да се прекръсти на redscreen.

 47. 47 Профил на Питащият
  Питащият
  Рейтинг: 448 Неутрално

  И?
  Какво друго да се случи,когато дори пишман демократите когато бяха на власт със 137 дупедавци се издъниха точно в съдебната реформа, приватизацията, декомунизацията, демократизацията. Попитайте ги защо не направиха нито един референдум по най-важните въпроси, а днес се пишат РБ и септемврийчета безчет. С такъв безгръбначен и подъл политически Елит няма как резултата да е друг. И Изход няма! Няма защото парите и медиите са у Мафията. Какво да си мисля за народ,който гласува за Буда, Сидеров, Станишев и останалата измет на прехода, за народ който се връзва на Царя или Бареков. Изход няма защото кадърните 2 милиона са в чужбина и нямат право на глас, защото няма истинска левица, нито десница. Само ментета, проекти на върхушката.

  Обичам да питам
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах