Екатерина И. искрено съжалява за Хитлер

Екатерина И. искрено съжалява за Хитлер

© Иван КутузовЗа 13-тия рожден ден на "Дневник" се опитахме да обобщим медиата и ценностите й в 13 ключови думи. Съкратихме до: свобода, позиция, принципи, кауза, качество, достоверен, почтен, космополитен, толерантен, аналитичен, общителен, черна овца, тънка червена линия.
През следващите дни ще публикуваме текстове от архива, които си заслужава да бъдат препрочетени отново. При избора им свързахме всеки от тях с някоя от думите. Започваме с толерантен и един материал на дългогодишния ни автор Юлиан Попов, публикуван в "Дневник" на 26 януари 2010г.


Екатерина И. твърди, че искрено съжалява, че Хитлер не е наоколо, и смята, че той би свършил добра работа. Хитлер би се справил с циганите.


Екатерина И. не се притеснява от възгледа си, чието публично заявяване е криминален акт и би могъл да я вкара в затвора в ред европейски страни. Тя би могла да бъде преследвана и в България по член 162 на Наказателния кодекс, който гласи: "Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към расова, национална или етническа вражда или омраза или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева..."
Екатерина И. не се притеснява да сподели с всички и коя е, какво прави и какво друго я вълнува. Любими книги са й "Под игото" и "Отнесени от вихъра", любимият й филм е "Аспарух", обича да слуша Андреа Бочели. Готова е винаги да помага на хората и винаги е готова да се учи. Тя е на средна възраст, през 1987 г. е завършила е Техникум за обществено хранене в София, а сега върти козметично студио "Пустинна Роза" в "Люлин-8". С две кликвания в Google ще намерите и имейла, и мобилния телефон на Екатерина.


Екатерина И. не се притеснява предимно защото не е сама. Тя беше член на групата във Facebook "Кастрирайте първо циганите, а после бездомните кучета". Групата достигна около 20 000 членове. (Групата "Не искам да ме подслушват" има 5000 членове.)


Хилядите горди с националната си принадлежност членове на групата й се надпреварваха в своите технически предложения за решаване на проблема, с който се бяха захванали. Думите


геноцид, сапун, сода каустик


летяха весело вътре като лотарийни топки, хвърлени от хора, които не правеха и опит да се скрият. Напротив, те гледаха всеки посетител усмихнати от снимките си, често прегърнали невръстните си деца или любовта на своя живот, с която наскоро бяха сключили свещен съюз, най-вероятно благословени от местния православен свещеник.


Еакатерина И. вероятно не знае, че една от първите инициативи на холокоста е именно стерилизацията на циганите. После идва ред на хората с наследствени болести, но покрай тях и на много други. Не след дълго десетки хиляди "несъвършени" граждани с умствени увреждания са просто избити. Тези акции може би са се сторили на множеството германски Екатерини оправдани и необходими за предпазване на чистотата и просперитета на германската нация. Същевременно те полагат основите на най-зверската глава в човешката история.


Спасяването на българските евреи по време на Втората световна война може и да е един от най-светлите моменти в съвременната история на България. Противопоставянето на холокоста независимо от съюза ни с Германия е най-сериозното историческо основание на България да бъде член на Европейския съюз. Екатерина И. може би не знае, но именно


предотвратяването на нова европейска война и на нов холокост


е основната и дори единствената причина за създаването на ЕС.
Именно тази идея, изложена в декларацията на Шуман, Европа празнува на 9 май. Заради разликата във възгледите ни за чистотата на нацията Сърбия още не е в ЕС, а България е, независимо че преди 20 години за нас Югославия беше Запад. Екатерина И. вероятно ще ми каже да не сравнявам евреите с циганите. Нейният идол обаче не е правил разлика между тях. Той е правил единствено разлика между "нас" и "тях".


Спасяването на евреите винаги ме е карало да си мисля, че България няма нужда от закон срещу отричането на холокоста или пропагандата на нацизма. Екатерина И.  и двайсетте й хиляди приятели от Facebook обаче ме карат да се замисля дали не е необходим закон в "толерантна" България, който да е специално насочен към актове на


глорификация на престъпни режими, практикували геноцид


Или може би, наред с противопоставянето на следенето в интернет и защитата на личните данни и кореспонденция, на нас ни трябва и закон, който се движи в обратна посока – преследва публични прояви в интернет, които биха били наказуеми от закона, ако се извършваха в реално, а не във виртуално пространство.


В резултат на много оплаквания Facebook групата е закрита. Дали това е победа на нормалните над онези, чиято инфантилност се е смесила примитивната им омраза? За жалост не е. На мястото на тази група са се появили няколко други – "Набираме цигани за ядрени опити" (в която някоя си Жени Ж. ги праща "направо в газовите камери") и уж шеговитата група "Да подарим безвъзмездно 1 милион цигани на Щатите по случай 4 юли", която предлага циганите да бъдат използвани за "кукли за краш тест", а нейните над 35 000 членове също не пропускат да предлагат "Аушвиц", сапун, разстрел и издавяне. В неин отговор се е родила групата "Подаряваме 1 милион български расистки отрепки", засега само с 630 членове.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (161)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Ще ме разплачете, това да не е платено от БХК

 2. 2 Профил на Miss Daisy
  Miss Daisy
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Благодаря на автора!
  Благодаря на Дневник!

  I'll be there...
 3. 3 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Извън фейс и други буци. В Япония официално пратеници на правителството обикаляли бездомници и клошари и им предлагали дом, храна и заплащане за почистване на отпадъците на ядрената централа в Фукушима.

 4. 4 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Нищо чудно няма, нацизмът има привърженици и днес, защото:
  1. предлага "расови" предимство ..... За да "прескочиш" Айнщайн във физиката се иска много акъл и дълга работа, при Хитлер е достатъчно да не си евреин..... а и защото
  2. ясно дефинира "кой е виновен" за проблемите, а проблеми у нас много, достатъчно е да не си евреин и вече не си проблем.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 5. 5 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  ,,...че една от първите инициативи на холокоста е именно стерилизацията на циганите. После идва ред на хората с наследствени болести, но покрай тях и на много други. Не след дълго десетки хиляди "несъвършени" граждани с умствени увреждания са просто избити. Тези акции може би са се сторили на множеството германски Екатерини оправдани и необходими за предпазване на чистотата и просперитета на германската нация. ..,,
  За сведение на читающата публика стерилизация на ,,непълноценни индивиди,, , алкохолици и пр. са се извършвали в същия период и в ю-ес-ея - чак докъм войната.
  Стрилизация на другорасови индивиди /черни/ се е вършила в швеция докъм 70-те години...
  Ха на бас.

  Homo ludens sum
 6. 6 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 618 Весело

  ех, как ми бяха залипсвали дълбоките просвещенски текстове на министъра-хуманист...

  благодаря ти, Дневник...

  къде се загуби този добър човек напоследък

  Je suis дани кирилов
 7. 7 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Когато държавата не взема отношение по проблема с циганите , неминуемо се появяват екатерини.
  Ако държавата беше на място, не плащаше на циганките да живеят само от разплод, арестуваше и съдеше циганите за ежечасните кражби и още много много нещя нямаше да ги има. Нямаше да има отряди за самозащита по селата с цигани, нямаше да има изнасилени баби и още много неща.
  Екатерините са отчян опит за справедливост и някакво решение. На думи!

 8. 8 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#3] от "ahasver":

  Сигурно и сам не си вярваш, защото

  [quote#3:"ahasver"]бездомници и клошари и им предлагали дом, храна и заплащане за почистване на отпадъците на ядрената централа в Фукушима. [/quote]
  не могат на практика на "почистят отпадъците", каквото и да разбираш под тези думи.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  .... Думите
  геноцид, сапун, сода каустик
  летяха весело вътре като лотарийни топки ...

  Сорри, ама това не може да е вярно!
  Тази порода горди родолюбци са на "геноциТ".

 10. 10 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Куче, което лае, не хапе.

  Ако има военен режим, ако ще и да им дадат позволение да "правя сапун", 99% от тези хора няма да направят нищо и ДОРИ съм убеден, че биха се застъпили за живота на циганите, ако събитията се развиваха пред тях или поне близо до тях.

 11. 11 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  И още нещо. Екатерините пишат глупости и всички скачат срещу тях. Циганите подлагат на РЕАЛЕН тормоз и геноцид хората край тях (не само българи) и всички мълчат или говорят за правата им.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#5] от "Nacho Libre":

  "Стрилизация на другорасови индивиди /черни/ се е вършила в швеция докъм 70-те години... "

  Малка поправка, започва през 1934 и приключва 1975. В обсега влизат: сами( ескимоси) цигани, алкохолици и т.н.

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Весело

  [quote#7:"hunt"]Когато държавата не взема отношение по проблема с циганите , неминуемо се появяват екатерини. [/quote]
  Тц!
  Не е виновна държавата, освен ако не беше "Това съм Аз". При което пак се натрисаш на Екатерините, че на тях се крепи и въпросното "Аз".

  Виновни са всички, тия, дет' им викат мат'ряла, че те са държавата. И първо така са си възпитали детето, такъв манталитет са му задали, след това най-естетсвено детето си фаща образУванието съответстващо, а всички заедно и най-въодушевено спрятат това, което си е и "държавата". От най-доле до най-горе!

 15. 15 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#1] от "shileto":

  Не точно, но на този брат му е първия шеф на ''отворено общество'' у нас..........За останалото, сам се сещай......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 16. 16 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Протестиращи: Ако съдът продължи да слуша мюсюлманите, а не българите, сме готови на крайности


  1:29 Протестиращите в Пловдив срещу претенциите на Главното мюфтийство по отношение на Куршум джамия в Карлово потеглиха към турското консулство. Те вече са над 1500 души. Шествието минава по бул. „Шести септември" и е предвождано свещеник, държащ голям кръст и икона на Исус Христос. Протестиращите скандират: „Българи, юнаци" и „За България - свобода или смърт".

  11:13 Протестиращите в Пловдив срещу претенциите на Главното мюфтийство по отношение на Куршум джамия в Карлово блокираха кръстовището на централните булеварди „Шести септември" и „Цар Борис Трети Обединител". Протестиращите се придвижиха дотам със запалени факли, димки и пиратки. Те бяха следвани от полицията, докато пееха химна на България. Шествието беше предвождано от деца от народно читалище „Христо Ботев"-Калофер, докато биеха тъпани. Протестиращите заявиха, че са готови за крайни действия, за да защитят страната и гражданско неподчинение, ако съдът продължава да слуша мюсюлманите, а не българския народ.

  10:26 Над 1000 са вече протестиращите от цялата страна, събрали се пред Съдебната палата в Пловдив, където се гледа делото за Куршум джамия. Кордон от жандармерията е застанал пред входа на съда, с лице към тях протестиращите държат плакати с надписи и пеят възрожденски песни. Деца от народно читалище „Христо Ботев"-Калофер изсвириха Калоферска сюита в подкрепа на протеста.

  09:59 Протестът започна с група фенове от Пловдив, които запалиха димки в жълто-син цвят. Те носят със себе си почти десетметров транспарант, на който е написано: „Всекиму ще се държи сметка според делата".

  До момента са пристигнали три автобуса с граждани на Карлово. Футболни фенове от цялата страна скандират: „Долу ДПС", носят плакати, на които пише: „Няма да позволим, Апостоле", а под лика на Васил Левски е изписано: „С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите".

  Заради протеста временно се затваря бул. „Шести септември" в Пловдив, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта". Временно се спира движението по бул."Шести септември" в участъка от кръстовището с бул."Руски" до кръстовището с бул."Цар Борис III Обединител" за времето от 09.30 ч. до 11.30 ч. във връзка с провеждането на протестни прояви. В тази връзка маршрутите на автобусни линии № 6, 11, 15, 20, 21, 22, 37, 44, 93, 99 и 116 от вътрешноградския транспорт се променят.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 17. 17 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Весело

  Но иначе сме от "левскар" нагоре. Какво ридаене ще пада на паметника след няколко дни, а после сапуна, каустика и другото какво беше

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 18. 18 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  Ето един типичен представител на провинциалната българска интелигенция, въпреки че живее в ЮК: високомерие към простия народ и призиви за тоталитарни забрани.

 19. 19 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#14:"xm..."]Не е виновна държавата[/quote]
  Не ми се навлиза във философски и политоложки спорове кой и какво е държавата.
  Факт е, че в някои села е опасне не само нощем!!!
  И тук не може да обвиниш матряла, за това , че полицията я няма.

 20. 20 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  А, и да добавя, че заради такива инелектуалци и заради такива забрани за първи път ще отида на Луков марш.

 21. 21 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  И понеже се промъква и думата ,,холокост,,....
  Нарочена за антиеврейски действия е само Германия.
  Ами айде някой да вземе да преброи погромите над еврейството в Русия,в Полша,в Испания в последните 5-600 години....
  След което ще светне лампичката,че германският антиевреизъм е само последната страница на една почти хилядогодишна история.
  А защо е така-всеки сам да си отговори.
  Жокер 1 - ,,Гетото,, е измислено от евреите за да се отделят ,,чистите,, от ,,гоите,,.Не е измислено от ,,гоите,,.
  Жокер 2 - Кой е Сюлейман паша,извършил ,,холокост,,/всесъжение/ над Ст.Загора.
  Жокери 3,4,5 и т.н. - ще си го даде всеки един от вас,съобразно историческите си познания.

  Homo ludens sum
 22. 22 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#20] от "spiegel":

  Ти можеш да си бъдеш нацист и самосиндикално, не е нужно да се мешаш с идиоти.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 23. 23 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#19:"hunt"]И тук не може да обвиниш матряла, за това , че полицията я няма.[/quote]
  Но можеш да упрекнеш матряла,че е избирал и избира /активно или пасивно/такава власт,която дефинира такъв вид полиция и съд.

  Homo ludens sum
 24. 24 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  До коментар [#5] от "Nacho Libre":

  Някои други режими избиха доста съвсем здрави хора.
  Имаш ли да кажеш нещо за тях?

  klimentm
 25. 25 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Дневник, имам сериозен въпрос. Аз че имам пропуски в правописа - имам, но защо налагате думата медиА, а не медиЯ?!

 26. 26 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#25] от "ungeheuer":

  Щот са юропейци

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 27. 27 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#22] от "Митко Василев":

  Затова, че не одобрявам интелектуалната импотентност и тоталитарните забрани, съм нацист? Още един ентелектуалец с готови обяснения за света.

 28. 28 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1435 Любопитно

  Циганите и в Америка си остават цигани!

  http://www.youtube.com/watch?v=HPgZ1Fu6gVU

  Изводите си правете сами.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 29. 29 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Любопитно

  До коментар [#27] от "spiegel":

  Туй, за което говориш се нарича либерален фашизъм, който между другото проповядващите го отричат, че съществува - нямало го в Уикипедия
  И да, маршируването с нацисти те прави нацист

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 30. 30 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1206 Гневно

  Г-н Попов, когато няма адекватни мерки за справяне с циганската престъпност от държавата, на мода излизат радикалите. Питайте хората от циганизираните региони как се чувстват, когато редовно са ограбвани, бити, изнасилвани, убивани дори....Само не ми казвайте, че проблемът ще се реши с наливане на още пари!....

 31. 31 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Станало е куул да се тъгува за Хитлер. (И за Сталин също, но Путин върши работа да утешава тези тъги.)
  Чудовища, велики лидери, велики държави, славно минало.
  По тези неща въздишат масите. Волен добре се беше наместил в нишата (златна ниша), но лекомислено я изтърва. Какъв глупав човек. Но не тъгувам за него, де.

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 32. 32 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 839 Любопитно

  До коментар [#5] от "Nacho Libre":
  Ха на бас,че това са практики определени от същите тези общества за "срамни и нацистки", там не се гордеят с наследството на "еугениката",миналото-било преди 65-70 или 45 години е осъдено и дебати около него не предизвикват лековати коментари или търсене на причините/или само на част от тях/ за това,което се е случило в жертвите....

 33. 33 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#29] от "Митко Василев":

  Колебая се дали твоето е "правозащитен фундаментализъм" или добре познатия комунистически "антифашизъм".

 34. 34 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  До коментар [#4] от "boby1945":
  "при Хитлер е достатъчно да не си евреин.."

  Чудя се защо сега толкова много ми харесва твоето мнение, а най-често път съм ужасно против. Кога си демократично мислещ и кога комунист?

  подпис
 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Весело

  До коментар [#19] от "hunt":
  Каква философия и каква политология ви патила?
  Това си е а-бе-то, което стои в основата на проблема!

  "Полицията я нямало".
  А защо "я няма"?
  Ами ей тъй, "няма я" и това изчерпва всичко. Факт и ... до тук.
  Утре ... пак "факт", вдругиден ...
  И вие отричате да се прави връзка, да се правят изводи, та да се направи поне опит за търсене на решение, а само да се вторачваме в моментния "факт". Който "обяснявате" с "държавата". Дори не опирате поне до някой "Пешо", например и дори. Та да намеква поне за някаква конкретика, а не само за общи и безлични лафове ...
  И после страдате, най-малкото душевно, като ви чета?
  Е, ще страдате, нЕма как ...

 36. 36 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Екатерина И. може да е малко крайна но пък циганите толкова са ни омръзнали с техните цигански номера, тунеядство, кражби, обири и убийства, че на някои такива като нея става симпатична...

 37. 37 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#24] от "klimentm":
  Имам,разбира се,въпреки,че не му е в тази тема мястото.
  И казвам следното - С какво и защо ,,холкостът,, над еврейството е по-важен за масовото съзнание отколкото Гладомора в Украйна,ГУЛАГ и затриването на Източна Европа за половин век.
  А не би следвало да е така.

  Homo ludens sum
 38. 38 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Проблема с циганите има едно решение - ИЗСЕЛВАНЕ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ!
  Как ще стане, това вече е друг въпрос.
  Ако не стане... горко и на България. Или да си го кажем направо - помен за България.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 39. 39 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 426 Неутрално

  На пръв прочит статията е заплашителна (член 162 от НК). Хайде нека да не дискутираме с помощта на Наказателния кодекс, а да намерим други аргументи. Не трябва ли да се анализира защо у тези млади хора се е появила тази омраза към циганите. Не е ли защото властта непрекъснато ги толерира и хрантути за наша сметка. Не е ли заради убитите и изнасилени старци по селата, ограбените къщи, откраднатите релси, обърнатите влакове, оплячкосаните електрически съоръжения? Вместо да заплашвате хората, които се възмущават от циганските безчинства, погледнете какво става около вас.

 40. 40 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  [quote#5:"Nacho Libre"]Стрилизация на другорасови индивиди /черни/ се е вършила в швеция докъм 70-те години... [/quote]

  Това оправдава ли, тези призиви към насилие над определени групи хора? Основания за такава "справедливост", винаги ще се намерят, нали?" Целта, оправдава средствата", нали!
  Хуманистите, посочили нов път в духовното развитие, вероятно не са предполагали, че стотици години след тях, ще съществуват такива човеконенавист, антихуманност и злоба към различните. Стадото "павиани", които подскачат освирепели от възможността да излеят злобата си, към всеки и всичко, не разбират че тази злоба ги "изяжда" от вътре и опустошава душите им безвъзвратно.

 41. 41 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  [quote#23:"Nacho Libre"]Но можеш да упрекнеш матряла,че е избирал и избира /активно или пасивно/такава власт,която дефинира такъв вид полиция и съд. [/quote]
  +1

  И да не забравяме, че и редовият селски полицай, който не смее да се намеси, а си кюта колкото да взема някаква заплата, също си е мат'рялоиздънка.

 42. 42 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#32] от "thepirineagle":

  Да,срам ги е /на повърхността/ от евгениката,но се ползват от последиците й.

  Homo ludens sum
 43. 43 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 848 Неутрално
  До коментар [#29] от "Митко Василев":

  "И да, маршируването с нацисти те прави нацист"

  Страшна логика. Тогава живеенето с цигани ни прави цигани. Следователно не се учудвайте защо халът на държавата е такъв.... Цигански.
  Та, ако пътят към оправянето на държавата минава през национален социализъм, прегръщам идеята. Справка, вижте в исъорически план, кога българската държава е стабилна, при силна централна власт или децентрализирана.

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 44. 44 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#40:"batzdravo"] Целта, оправдава средствата", нали! [/quote]
  Не.
  Средствата са според размера на целта и никоя етична система не ги оправдава.Оправдава ги нуждата и прагматизма.
  До едно време може со кроце и со благо,като се премине една точка и целта нарастне твърде много-идват не-кроцето и не-благото.
  Иначе казано - ,,докле е мъничка змията,елате да се съберем,с крака да й строшим главата...,,- Добри чинтулов.

  Homo ludens sum
 45. 45 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#34] от "Иван К":

  Нито съм "демократично" мислещ (каквото и да разбираш под това словосъчетание), нито съм комунист.... води ме само "мислещ".....
  Апропо в България комунистите изчезнаха някъде към 1954-56 години...... доколкото си спомням.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 46. 46 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 979 Весело

  [quote#23:"Nacho Libre"]Но можеш да упрекнеш матряла,че е избирал и избира /активно или пасивно/такава власт,която дефинира такъв вид полиция и съд.[/quote]Можете да упрекнете гласоподавателите кого избират, само ако първо ИМА ПРАВОСЪДИЕ, второ всички КЛЕВЕТНИЦИ преди, повреме и след избори се наказват ефективно, трето мнозинството от най-популярните медии са обективни и безпристрастни. Това може да звучи като утопия на много българи, но го има в развитите демокрации.

 47. 47 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 839 Любопитно

  До коментар [#30] от "dobrich":
  Проблемът не се решава с пари, а с възстановяване на държавността,която отдавна е изчезнала от териториите на Източните Балкани. "Циганизацията",ако приемем термина за коректен/символизиращ хаотичност,неорганизираност,незачитане на върховенството на друг закон,освен своя собствен,низката хигиена и безпросветност/,е обхванал цялото общество-тук няма българи,цигани или други. От години всички морални и цивилизационни норми са под обсада- от мутренско-олигархична пошлост и разюздана крадливост и беззаконие/по-скоро налагане на някакви "закони" единствено на почтените и смирените/ , терор и страх сред популацията.
  И да не се лъжем - бандите от мургави събратя са само най-долната и неорганизирана част от една стройна и строго йерархична разбойническа пирамида. Другият мит е, че всички цигани са генетични престъпници,лентяи и неграмотници .
  Поради ред причини сред тях тези явления са средностатистически по-разпространени,отколкото сред други общности в Бг. Но когато обществото ни не може да се справи успешно със сериозните си проблеми,именно циганите са най-лесната изкупителна жертва, колко е лесно да повярваш, че без тях България ще бъде на светлинни години напред,че няма да има престъпност,че в чужбина няма да те е срам да се наричаш български гражданин.....

 48. 48 Профил на tromokrat
  tromokrat
  Рейтинг: 374 Любопитно

  глорификация

  Това какво е? Питам защото конституцията определя българския като официален език. Да не би да има някаква връзка с думата възхвала?

  Иначе много добър текст на БХК, любимата ми организация след българска комунистическа партия.

  Gott mit uns! Meine Ehre heißt Treue! Православие или смърт!
 49. 49 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Неутрално

  [quote#43:"Bullet"]ако пътят към оправянето на държавата минава през национален социализъм, прегръщам идеята[/quote]

  Казваш "ако", а ако този път води другаде? Нали битува схващането, че педерасите лесно се уреждат и един приятел разсъждава върху това - казва, ако стана педерас ще преуспея, но ако не преуспея ще съм само педерас. И се отказа от плана

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 50. 50 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 374 Гневно

  е тоя измекяр автора е класически пример за задкулисие и срастване на олигархията с държавата.Назначен от плевнвелиев за министър,по заповед на Прокопиев

  България над всичко!
 51. 51 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#42] от "Nacho Libre":
  В Швеция е пълно със всякакви раси и народности,има много,много смесени бракове,защо тогава са ги допуснали?
  За САЩ е безмислено да говорим

 52. 52 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  [quote#44:"Nacho Libre"]Средствата са според размера на целта и никоя етична система не ги оправдава.Оправдава ги нуждата и прагматизма. [/quote]

  "Нуждата и прагматизма" са описани в законите! Избирателността на прилагането им, е проблема в нашето общество, и тя не е свързана с етиката, по скоро е свързана с отсъствието на такава!

 53. 53 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1206 Любопитно

  Г-н Попов, когато критикувате нечия позиция, би трябвало да предлагате и решения на проблемите. Любопитно ще ми бъде, как мислите да тушираме това расистко противопоставяне?

 54. 54 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 374 Гневно

  До коментар [#51] от "thepirineagle":

  мултикултурата,толерастията и либерастията в България,набийте си го в главите.За да не ви бъде набито.

  България над всичко!
 55. 55 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Сълзливо и лигаво /според мен/

 56. 56 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 374 Неутрално

  д
  [quote#54:"Борис Тодоров"]мултикултурата,толерастията и либерастията в България[/quote]
  няма да успеят

  България над всичко!
 57. 57 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#39] от "apolitichna":
  А защо тези или подобни млади хора не се организират срещу продължаващите побои,изнасилвания,масово раздаване на дрога на непълнолетни от местните мутри, срещу постоянното ограбване на обществени средства от политическите шайки,което оставя пенсионерите да тънат в мизерия,да се затварят болници,да караме по разбити пътища и т.н.?

 58. 58 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  До коментар [#47] от "thepirineagle":

  Браво! Добре описани са причините, за това състояние на социалните и междуетнически отношения. Не бих могъл да го кажа по-добре!

 59. 59 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 583 Разстроено

  Сигурно има много вярно в това, което е написал авторът. Но не смята ли, че и циганите трябва да дадат нещо на обществото, в което живеят. Малко усилия, малко труд, малко желание да вложат в обучението си, в грамотността си, в желанието да станат пълноправни членове на нашето общество, да си плащат данъците, да......... . Не трябва само да лежат и чакат безценните социални помощи и грижи. В края на краищата, човек живее с някакви принципи, с някакви норми..

 60. 60 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#5:"Nacho Libre"]Ха на бас. [/quote]
  Ха на бас че страната с най много затворници на 100000 души сега за мнозина е върха на демокрацията. Имат още много от тоя сорт. Мат,риала е навсякъде,не само у нас, затова вЕрва на приказките за "демокрация" и даже се сомобичува, че е много по-ниско от оня мат,риал, избрания.

 61. 61 Профил на k
  k
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Дневник, имам предпожение за Вас. Нека предложението да важи и за автора:

  Ако за месец пренесете офиса си на някоя от следните софийски улици:

  "Гайтанци";
  "Метохия";
  "Метал";
  "Нов живот" /как само звучи .../

  ... всеки понеделник, сряда и петък, лично ще чета на глас подобни статии, на което място кажете по "Шишман"!

 62. 62 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 501 Неутрално

  До коментар [#26] от "Митко Василев":

  това съм го забелязал на няколко места, много ме дразни. Явно вече е модерно да си от Софиа...

 63. 63 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#47] от "thepirineagle":

  Много точно. Може да се каже и така: циганското гето е гето в българското гето. И затова в него липсата на държавност и успехът на криминалните модели на поведение са удвоени.

  А агресията нарочно се отклонява към тях, за да не се насочи към големите престъпници. Заслуга за това имат и ентелектуалците, които разсъждават по същия колективен начин за обикновения българин, както ксенофобите - за циганина. Няма как ентелектуалеца да снизходи до нивото на Екатерина И. и да й обясни, че повечето от циганите искат да живеят нормално и почтено, както и повечето българи. Защото смята, че Екатерина е неспособна да го разбере, а и защото не е ставал сутрин в 5 часа, за да може да й каже, че по това време излизат на работа основно големи групи цигани.

 64. 63 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Разстроено

  На наще политици и олигарси им трябва общество от примитиви, за да си ги манипулират лесно. И малко по малко го създават. Тъй че лафа за софийския ускорител на елементарни частици ( тунела за Люлин), май си има основание.

  chavo64
 65. 65 Профил на gogobyte
  gogobyte
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хитлер е малка цена за спасението ни от циганите. Бих се съгласил и на 10 Хитлера само и само да ни избави от тези чудовища - циганите.

 66. 66 Профил на pecheneg2014
  pecheneg2014
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Децата на Юлиан Попов - наследници на двама премиери и на банкера, довел Фердинанд
  "
  много ти благодарим за фердо лисицата юлияне
  и срамното е че се гордееш с този факт
  с какво си по добър от тази кифла екатерина която вместо да си гледа клиентелата я избива на расизъм

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 67. 67 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#65] от "gogobyte":

  Ми тогава Сталин ти е по мярка.

  chavo64
 68. 68 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 501 Неутрално

  По статията: нали някой трябва да ни е виновен? Ако не са евреите, ще са педалите. Ако не са педалите, че е ЦРУ. Същите опорни точки ги имаме налице във всяка бивша соц република. Наскоро имаше (контра)протест в Армения на тема "европейските ценности срещу традиционното арменско семейство".

  Поне ако някой е съжалявал, че не е видял студената война, ще се класира за повторната прожекция. Дали ще спечелим най-после?

 69. 69 Профил на pecheneg2014
  pecheneg2014
  Рейтинг: 217 Неутрално

  и малко доплълнение ти си станал британски поданик а това означава че си се отказъл от българско гражданство
  аз приемам критики на това което става в родината ми само от моите сънародници без значение етническият им произход
  от невъзвращенци свети не приемам
  екатерина е наш проблем ти по добре напиши нещо за вашите ксенофоби във великобритания такива като фарадж или камерън

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 70. 70 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  До коментар [#37] от "Nacho Libre":

  Гузна съвест, Холокоста се случи пред очите на целия свят.
  Престъпленията на нацизма бяха после разказани и осъдени.
  Не така стои въпроса с жертвите на комунизма, до днес няма нито известност нито покаяние .

  klimentm
 71. 71 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#59:"paf"]Малко усилия, малко труд, малко желание да вложат в обучението си, в грамотността си, в желанието да станат пълноправни членове на нашето общество, да си плащат данъците, да......... [/quote]
  Ама защо малко бе,джанъм.
  Ако аз и ти сме вложили немалко за да сме това,което сме,тогава те ще трябва да вложат много по много /оттук до довечера/за да станат членоразделни индивиди и да имат претенции за равноправие.
  Иначе казано - не се става лесно човек.Или ,,Arbeit macht frei,, което е пак същото.
  Като стана въпрос за равноправие-кога най-после ще се въведе образователен ценз /8 клас/ и имуществен ценз /който не плаща данъци не гласува/ за гласоподаване.
  Не искам да издържам разплода на павиани,а на всичко отгоре те да дават мнение накъде да върви Родината ми..../неслучайно казах ,,ми,, вместо очакваното ,,ни,,./

  Homo ludens sum
 72. 72 Профил на pecheneg2014
  pecheneg2014
  Рейтинг: 217 Неутрално

  вие си мислите че холокоста е най ужасното престъпление извършено от политик
  а какво ще кажете за 10 милиона жертви на белгийският крал леополд в конго
  за това филми в холивуд не правят

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 73. 73 Профил на frequentflyer
  frequentflyer
  Рейтинг: 426 Разстроено

  самите ние сме си най-големия проблем че позволяваме на цигани, ченгета, свинчо, съсела и вся остальная сволач да ни се качват на главите

 74. 74 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 479 Весело

  Бе един вид всички, които мислят различно от политкоректната линия нямат право на мнение.

  Афторе...афторе...

 75. 75 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#70] от "klimentm":

  Забравяш т.н. "Гладомор" в Молдова и Украйна. За 1-2 години 2 млн. в Украйна и 1 млн. в Молдова - доказан факт.

 76. 76 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 501 Неутрално

  До коментар [#74] от "bluescreen":

  не, всички, които се имат за по-хора от други, и искат привилегии за това, нарушават свободата. Това не е политкоректна линия, а единствената линия, ако искаш да живееш в свободно общество - законът да не ти дава привилегии.

 77. 77 Профил на pecheneg2014
  pecheneg2014
  Рейтинг: 217 Неутрално

  ungeheuer а защо все за холокоста пишат защо тогава не минае резолюцията в нашия парламент за арменският геноцид

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 78. 78 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 979 Весело

  "Екатерина И. и двайсетте й хиляди приятели от Facebook обаче ме карат да се замисля дали не е необходим закон в "толерантна" България, който да е специално насочен към актове на
  глорификация на престъпни режими, практикували геноцид"

  Много ми е смешно, когато хора с претенции да са "интелектуалци", разглеждат даден проблем едностранчиво. В случая появата на групи с десетки хиляди участници в социалните мрежи, които "възхваляват" фашизма, съесем не е случайно. Основната причина е некадърността на управляващите държавата, да се справят с множеството проблеми, които са предизвикани от необразовани граждани. Обикновенните граждани, засегнати от мародерствата, кражбите, убийствата и терора ( да терор) на тези необразовани граждани, е нормално да търсят някакво решение след като държавата не им предлага такова. Друг е въпроса, че някои от тези граждански предложения за "решаване" на проблемите са крайни и нечовешки.

  Проблема с циганите не е толкова сложен, ако човек се замисли за корените му и предпоставките направени от самата държава.

  Моето предложение е:
  1. Национална кампания сред необразованите български граждани как да използват презервативи и какво е това семейно планиране.
  2. Незабавно премахване на детските, защото точно ТЕ стимулират необразованите българи без доходи да раждат деца с единствената цел да вземат пари за тях!
  3. Наистина задължително образование за всички деца от социално слаби семейства, с целенасочена помощ от държавата с учебници, помагала, тетрадки, чанти и т.н. , и осигуряване на безплатен транспорт при нужда.
  4. Програми за образоване, обучение и квалифициране на необразованите безработни.

 79. 79 Профил на pecheneg2014
  pecheneg2014
  Рейтинг: 217 Неутрално

  не приемам съвети от човек който казва че циганите са бъдещето на българия и нарича дими паница последният будител на българия

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 80. 80 Профил на селянин
  селянин
  Рейтинг: 479 Гневно

  "глорификация на престъпни режими, практикували геноцид" - ееех това ми звучи като "Лопе де Вега" от стария добър виц!!!! О не разумни и юроде, не знаеш ли българския език?

 81. 81 Профил на abee
  abee
  Рейтинг: 374 Любопитно

  Имаше ли подобни проблеми преди 89 г., нямаше. Защо, защото тогавашните милиционери и биеха, и стреляха ако трябва, и държавата стоеше зад тях. Сега "десните" ще ревнат комунист. Намерете тогава някой старец живял в градовете преди 44 г. и го питайте циганин кога е влизал в града и докъде. Но тогава пък не е имало комунисти, но полицията пак е биела и стреляла ако трябва, и държавата е стояла зад нея. На запад как е сега, полицията бие и стреля ако трябва, и държавата отново стои зад нея. Какъв извод се налага?

 82. 82 Профил на abee
  abee
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#78] от "BlueWater":

  С палиативни мерки нищо няма да решиш Заблуждаваш се. Проблема с плевелите се решава като се изкореняват изцяло, не с посичането на стъблото.

 83. 83 Профил на abee
  abee
  Рейтинг: 374 Неутрално

  И ако може ми спестете за правата на престъпниците и нарушителите. Гражданите и тяхното право е над правата на престъпните елементи. Сами се поставят извън правота на защита и съответно трябва да се прилагат спрямо тях най-строгите процедури, а правата си могат да ги заврат, където слънце не ги огрява.

 84. 84 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#5] от "Nacho Libre":

  на бас.
  давай, за какво?
  къде ги четете тия глупости, неграмотници такива.

 85. 85 Профил на abee
  abee
  Рейтинг: 374 Любопитно

  До коментар [#84] от "owen":

  За Швеция ли? Потвърждавам, и не само в Швеция до средата на 70-те години всички с поведение и начин на живот несъответстващ на възгледите са подлагани и то тайно на кастрация и принудително лечение. Има и документални филми по въпроса.

 86. 86 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 535 Неутрално
  До коментар [#59] от "paf":

  59. първият горе-долу нормален коментар.

  социалните помощи не са безценни. те са мизерни.

 87. 87 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 535 Неутрално

  само като прочете човек коментарите и му става явно колко сме на светлинни години от европейската цивилизация. приемането ни в ЕС е най-голямата загадка в историята на България.

 88. 88 Профил на abee
  abee
  Рейтинг: 374 Любопитно

  До коментар [#87] от "owen":

  Ако направим като шведите и в продължение на 50 г кастрираме 60 000 цигани, ще се присъединим ли към европейските ценности според теб?

 89. 89 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 583 Неутрално

  А защо Екатерина И. съжалява не можем да се запитаме. По-лесно е да кажем кой е виновният. То и в Лонднон да живееш, значи пак по същия начин мислиш.

 90. 90 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 484 Неутрално
 91. 91 Профил на abee
  abee
  Рейтинг: 374 Весело

  Хайде всички защитници на правата към книжката
  "Eugenics and the Welfare State: Sterilization Policy in Denmark, Sweden, Norway, and Finland" Ed. by Gunnar Broberg and Nils Roll-Hansen. East Lansing: Michigan State U. Pr., 1996
  Да прочетете как се е практикувала в Скандинавските страни и да ни спестите моралните си глупости.

 92. 92 Профил на abee
  abee
  Рейтинг: 374 Весело

  Да не говорим, че в Швеция едва миналия януари отмениха закон от 1972 г. задължаваш всеки сменящ си пола да бъде кастриран.

 93. 93 Профил на abee
  abee
  Рейтинг: 374 Любопитно

  До коментар [#87] от "owen":

  Чакам прост отговор? Ако направим като едни от най-демократичните общества, скандинавските, ще се присъединим ли към европейските ценности? Да или не, лесно е.

 94. 94 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 481 Неутрално

  За да бъдем точни,не са само скандинавските страни,тази практика се е прилагала в цяла Европа,включително и в страните от *братския* социалистически съюз - Чехословакия и Унгария,но тихичко,под сурдинка.

 95. 95 Профил на nonsense
  nonsense
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Кой е по-краен?Екатерина с неините думи или циганите с техните действия?Не съм расист,но тези хора най-малкото не пращат децата си на училище и крадат,не защото ще забогатеят,а защото това им е начина на живот и така са ги научили.

  shut up retard
 96. 96 Профил на Dimitar Pehlivanov
  Dimitar Pehlivanov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#13] от "Bullet":

  Това не означава, че САЩ (Швеция) и нацистка Германия са едно и също! Едва ли цитираната стерилизация там е била масова и насилствена и е имала за цел "окончателно решение", както при нацистите, била е при отделни случаи, места или времена, като наказание, по медицински показатели и пр. Всъщност, да, интересно как са оцелели тези хора, след като са били стерилизирани....

 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  [quote#7:"hunt"]Екатерините са отчян опит за справедливост и някакво решение. На думи![/quote]
  Дошло е време за кук-клус-клан!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Весело

  [quote#97:"Храбър"]кук-клус-клан/quote]

  Не се съмнявам, че тук може да направи само това. Аха-аха, като истиниския Ку Клукс Клан.

  Ама нищо чудно, то и без друго адидасите ни са аБидас

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 99. 99 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#40] от "batzdravo":
  +++++++
  Почти всички коментари ме засягат дълбоко като човешко същество. И потвърждават мнението ми, че доста от българите си оставиха да оскотеят. Противно е и е на светлинни години от обикновенната човешка хуманност...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 100. 100 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  Автоорът Попов смята ли, че в Холандия или Германия феновете на група като: “Кастрирайте първо циганите, а после бездомните кучета”.

  ...ще бъдат по-малко?!
  Стига евтина пропаганда. Страната ни има проблем с циганите и невъзможността да бъде решен ескалира в подобни мнения!
  Сигурен съм, че ако тротоара пред дома ви ежедневно е миниран с кучешки изпражнения, нищо чудно и вие да се “джойнвате” в подобна група, независимо колко обичате животните...

  I Want To Believe
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK