С тебе ли сме двама (спомен за Пламен Горанов)

С тебе ли сме двама (спомен за Пламен Горанов)

© Иван Стефанов, фейсбукПриятели разказват за енергията, силата и преживяванията си с Пламен Горанов. Текстът беше публикуван преди една година, в деня на неговото поклонение във Варна (06 март 2013 г.), а днес (20 февруари) се навършва точно една година от пламването му пред входа на община "Варна".


Настроение.


Пламен Горанов обича да прави всичко с настроение. В последните си два коментара във фотофорум, където редовно пуска сюжетните си фотографии и има своите верни фенове, той (pacolon) пише: "Това, че протестираме със сериозни искания, не означава, че не трябва да го правим с настроение. Протестът във Варна е масов, но скучен. Протест на роби, не на граждани". Постът му е под чужда снимка. И другият: "Слав - не съм съгласен със съвета ти. Предлагам друг - Протестирайте с настроение от начало до край! :)))"
Усмивка и настроение пробиват и на лицата на приятелите му, когато заразказват за историите си с Пацо (разговаряхме с тях на 28 февруари и 1 март, Пламен почина на 3 март, а днес е поклонението във Варна - бел. ред.).


"Познаваме се от 2000 г., когато Пацо беше барман в "На тъмно". То няма нужда да прекараш дванайсет години с него, за да кажеш ето


този е страшен човек


Срещаш го и след пет минути вече си му приятел и си влюбен в него. От тези хора, които нямат дистанция с хората, просто влиза в хората", са начални едри щрихи от портрета на Пламен - нахвърля ми ги Людмил Божков докато в софийския бар "Maze" (миналия четвъртък вечер) тече концерт за Пацо, по-точно за даряване кръв за него. Вади цигара "Горна Джумая" с бърз коментар, че от миналата сряда (21 февруари) пак е започнал да си купува редовно. Марката я споменава, защото с Пламен много се обичат и за това, че и двамата пушат точно нея. "Пацо е много светъл и интересен човек, най-вече заради прямотата и интелигентността му. Не изкривява нещата. Идеите му бяха забавни, интересни и вълнуващи най-вече", продължава Людмил.


В онези години (началото на века) Пламен е организаторът на група "Вело сити клуб", която една вечер в бара от раз намира името си "Огнени педали", лепнато сполучливо от близкия му приятел Весо Златков. Група ентусиасти обикалят "с цел изучаване на кръчмите в близките на Варна села, използвайки велосипеден транспорт,", представил задачата pacolon.


Тактика еклектика


"Пацо дава всичко. Към мен винаги е давал, аз не помня нещо да съм му дал. Oще има една негова жилетка вкъщи," разказва Мимо от Джанго Зе, който току що е пял на сцената. Познава го едва от две години. Общи приятели ги срещат, защото препоръчват Пламен като най-добрия човек за снимки на групата "Тактика Еклектика". Нещата се случват от раз, веднага се появяват идеи за снимки на паметника, после на едни комини. "Той човекът е диктатор. Има си ясна идея какво иска да направи - то се вижда от снимките му. И никой да не му се бърка. Много прям", представя стилът му на работа Мимо.


За тези две години много неща са им се случили заедно. Толкова земни, истински са, че и сега той има усещането, че може да ги пипне, а Пацо... просто е заминал за Австралия. "Прекрасни моменти!" като запечатания на втората минута и 26 секунда в клипа "Двама" (видеото е по идея и организация пак на Пацо, който успява да събуди и събере в 4 часа сутринта в деня на снимките огромно количество хора, замесени в заснемането, а това не е лесно, когато няма хонорари).

Заглавие: Пълен пансион (Пешкар, Индия)<br />От автора: Панаирът в Пешкар е най-големият панаир за продажба на ютии. По време на 10-дневния фестивал, този индиец и синът му живеят в дъска за гладене. Те са си осигурили пълен комфорт в скромното си жилище и даже сензационият за тези географски ширини сняг по никакъв начин не смути съществуването им.

© Пламен Горанов, Фото форум

Заглавие: Пълен пансион (Пешкар, Индия)
От автора: Панаирът в Пешкар е най-големият панаир за продажба на ютии. По време на 10-дневния фестивал, този индиец и синът му живеят в дъска за гладене. Те са си осигурили пълен комфорт в скромното си жилище и даже сензационият за тези географски ширини сняг по никакъв начин не смути съществуването им.


Винаги като е увесил нос, Пацо е човекът, който идва и го измъква от дупката.


Идва вкъщи, за да ме ритне отзад фактически


Уж "Здрасти, какво става", но всеки път иска да ме побутне. "Аре дай да направим нещо!" Постоянно ме караше да правим нещо заедно - снимки, театър (през септември 2012 г. - бел.ред.), за едно турне ни намери ван, беше ни и шофьор..."


Една сутрин Пламен пак се обажда на Мимо, този път с предложение да си купят дрехи "на килата" (стари дрехи, продавани на килограм - бел. ред.). Там изравят страхотни неща, шапката, с която после Мимо е в клипа "Двама", костюми. Пацо изнамира един кадифен червен костюм, а Мимо после е с него на концерта си с Тодор Колев в "Строежа". Връщат се вече доволни с автобуса - с торбите, и точно там идва идеята за видео в циганската махала. Два дни по-късно са на оглед в "Максуда". Пламен отива и после сам да търси снимачен терен и в циганската махала в Балчик, обикаля дълго.


"И при всичкото това, което прави за другите, той държи да остане незабелязан.


Той прави нещата така, че да се движат, рита задници, но нищо в замяна, иска да си стои ъндърграунд.


Той беше ъндърграунд на ъндърграунда," разказва Мимо.


Из песента "Двама" на Мимо от "Джанго Зе", чийто клип е сниман с помощта на Пламен, а той се появява и в клипа (виж видеото)


Уууууу, с тебе ли сме двама?
Скуууууката я няма.
Чуууууй отново тази песен.
С песен живота става лесен.
Интересен! Йеааа!


Забрави, човек - ела със мен. Ще те водя.
Там където, забавлява се народа.
Там където, пеперудките танцуват.
Нещастни хора, там не съществуват! Йеее!

"Изключително организиран човек. Нещата, които прави може да изглеждат на пръв поглед шегаджийски, но те са много добре обмислени, изпипани и планирани," казва най-близкият му човек Димитър Събев. Пламен е негов кум. Семейството на Митко е семейство и на Пламен, децата са много привързани към него. Двамата обичат да обикалят планините, губили са се в Стара планина през зимата, Пламен го е вдигал и спасявал от бяла смърт. Били са в критични и опасни ситуации.


За да разбера за какво говори, Митко съобщава, че Пламен е запален рибар, табиетлия, нещо, което не е за всеки. Трябва да си много търпелив и да знаеш какво правиш. От 2006 г. пък започва да се занимава с топлоизолация, за което ако не си добре подготвен, загиваш. "Много обича живота, пази си го, макар да има много опасна професия. Ако е искал да се самоубие, е знаел как да го направи докрай, без да се подлага на тези нечовешки мъки, явно не е била това целта, но нещо се е объркало в плана," разсъждава Митко.


Пламен притежава и един мрачен хумор. Това е огромна сила да можеш да се шегуваш, да се самоиронизираш. Едни от последните му думи са показателни "Киро, Киро, сега можеше да съм в Анталия." И при тази болка се е шегувал. Докато е горял обаче е казал и друго, казал е, че не е искал да се самоубива. В този момент Митко се сеща за нещо и от портфейла си, под снимките на двете си малки дъщери, вади малко парцалче в цвят каки. Намерил го пред входа на варненската община, където е горял приятелят му. Парче от дрехата на Пламен.


Изложба в "Лавандула"


Едно от житейски теории на Пацо е, че всичко, което човек прави трябва да е изкуство. "Не знам дали е истинско изкуство, това което върша, но знам, че е много повече, когато си го правя като изкуство. Със себеотдаване, себевглъбяване...", казал Пацо при последното си гостуване в дома на Митко в София. Ако повече хора подхождат отговорно и с желание към работата си, тогава ще се оправим, разсъждавал. Имал си и мечта да се занимава с пчеларство един ден.


Видка Атанасова помни първата си среща с Пламен преди едно турне на "Джанго Зе". Ентусиазиран, подскачащ висок човек. Тогава той забеляза една огромна нощна пеперуда на решетката на колата й. Иска да я снима. "Човек, който забелязва детайлите и ги вижда. Аз му бях фен на снимките във фотофорума и като разбрах, че това е той, страшно се зарадвах."


Пацо редовно ходи в бар "Лавандула" (където Людмил е собственик и барман, преди да се премести в София). Известен бил с честите си нахилени забележки "аре стига сте я пушили тая трева и така си имаме настроение, я ме вижте мен какъв съм весел".


"Лавандула" е и мястото, където организират фотографската изложба на Пламен. Правят и плакат за нея, и диапорама. "Много хора дойдоха, Пламен през цялата вечер обясняваше на гостите си коя снимка каква е, беше много въодушевен. Получи се много хубава", разказва Людмил, който точно преди разговора ни се постара доста, за да намери най-доброто място в бар "Maze", за да прикрепи проектора, който да показва цяла вечер прословутите фотографии (и с ютиите) с още по-прословутите текстове на автора им под снимките. Помни и духовитата реч на Пацо (видеото) при откриването на изложбата, съветва ме "да я видя в тубата", струва си:"Много харесвам фотографиите му. Всичко е мизансцен там. Снимките без историята и контекста едва ли говорят сами за себе си, но авторът казва какво иска да каже и това е готиното. Няма друг такъв фотограф като него, за това ми харесва, той е тотално неклиширан дух със замах", продължава Людмил. Сюжетни фотосесии, майтапчийски, всичките много изпипани. Може би е по-точно да се каже, че това са фоторазкази - придружени с много забавен коментар от автора.


Истории с ютия


Всичко със снимането и споделянето във фотофорума (за да набере смелост на pacolon му трябва време) тръгва от неговия приятел Иван Стефанов, който публикува пътепис от Индия с много снимки във фотосписание. Пацо се вдъхновява да прави кавър версии на тези снимки в български контекст. Като например няколко кадри от най-големия пазар за ютии в Пешкар (Индия), индийско (или индианско) дете с тухли в ръце. А във всички снимки от първата му фотосерия присъства винаги един детайл - ютия, около която се върти всичко.


Фотогалерия: Светът според Пламен Горанов (pacolon) >


Пламен винаги използва два модела в сесиите си и това са неговите колеги, с които правят височинни топлоизолации заедно. За снимката мисли и как да ги облече или съблече. Понякога екипът отива специално в полето, носят се портативни телевизори, дъска за гладене, легени, метла, акордеон. И ютия, разбира се. Често се случва да снимат на работен терен, което понякога значи мазето на стара кооперация, и в момента, в който дядо Иван слиза за компоти.


С тебе ли сме двама (спомен за Пламен Горанов)

© Пламен Горанов, Фото форум


Артист е, но по-скоро не се взима на сериозно, но много си изпипва нещата. Снимките си ги подготвяше с дни. И много се развиваше, споделя Митко, който в момента работи като икономически журналист в списание "Тема". Там публикуват няколко снимки на Пацо. Една от тях е на закачулените глави на статуи на паметника на българо-съветската дружба. Идеята за акцията пак е на Пламен - с още двама приятели, изкатерват се и ги слагат в знак на подкрепата на Варна за руската пънк група "Пуси Райът" (22 август миналата година).


Каузата на Пацо


Пацо е и алпинист, много добре може да си преценява рисковете, знае какво прави. Човек, който много обича живота, не е лекомислен. Тези реплики се повтарят в разговорите с различни негови приятели.


Людмил го нарича радикален идеалист и не се колебае в тази дефиниция, разказва как хем се е потресъл, хем не е учуден от случката. Дава и важната подробност, че Пацо е радикален в принципите, на които държи много. Абсолютно не търпи шикалкавене и измекярстване. Не понася да бягаш от отговорност, да се скатаваш заради мързел, пасивност. Не само това, бута хората около себе си. Давай, движи се, прави нещо и тн. Възпламенява наистина...и така".


Пламен Горанов

© Иван Стефанов, личен архив

Пламен Горанов


В последните години Варна стана бунище, Варна умря, е мнението на Людмил, който е сигурен, че самият той се е променил след 20 февруари. За родния си град казва: "Направиха вуду магия и духа на Варна изчезна, по много циничен и премерен начин го унищожиха." От над година каузата на Пламен е била да се събори кметът, да се изкара на светло ТИМ и всичките далавери, които се въртят между тях и свързаните им фирми.


Говорел за това директно, агитирал, но правел и доста неща като ТИМатичната театрална пиеса на Раковината (малка открита сцена) в Морската градина. Историята, измислена в рими от Пацо е за три червейчета, които си мислят, че са триглав змей (всъщност ТИМ), а златната ябълка е Морската градина.


"ТИМ Тиририм"


Видка помни добре репетициите на "ТИМ Тиририм". Как Пацо обикаля домовете на актьорите, за да репетират. Супер запален, надъхващ хората, просто не можеш да седиш безучастен, докато ти говори. Толкова е енергичен. Първо изрепетира сина й Радо (той е разказвачът на историята), веднага запомня репликите. На Мимо (от "Джанго Зе"), който е едно от червейчетата, му е много трудно. "Какъв режисьор съм, няма друг такъв да ви идва на крака", смеел се Пацо. Когато разбира, че Радо рисува, му предлага той да е сценограф. Когато предлага да повторят на закрита сцена постановката, Мимо отказва: "Паци, твойта революция си е твоя, аз си има моя."


Има и идея "да украсят" града, но това не се случва...Всичко прави с приятели. "Аз не мога да си представя да може да оцелее сам без хора, сред приятелите си той се чувства активен, иска да бъде полезен," казва Людмил. Мимо пък не спира със случките им, разказва за една вечеря, на която Пацо поканил това лято куп приятели, наловил миди в морето, сготвил ги, подготвил всичко, посрещнал ги и после седнал и без да хапне хапка, се радвал.


"Имахме едни фуги на вилата, дупки, в които влизаха животинки, бях му споменавал за този проблем, той каза, че ще го оправи. После отишъл сам в Припек, без дори да съм там, и всичко запушил. Изобщо не го очаквах," допълва пъзела Людмил и поема в други описания: "Позитивен е много, дори и цялата си ненавист, която я има към ТИМ, общината, кмета и системата, минава през шегите. Дори и плакатите от последните протести са много шеговити".


Въпросът защо?


Според Митко през последните месеци Пацо е започнал все повече да гледа на живота и от политическата страна. Говорят много по тези теми, има трезв поглед над случващото се, но не може да се примири с продажността, корупцията. Изкарва го от равновесие това, че всички знаят кой е лошият, кой прави далавери, и медиите говорят за това, дори националните медии, и политиците говорят, но съдебният процес не работи. Приятелите си обясняват постъпката му с това, че когато се е включил активно в протестите през февруари, е видял как започва да се манипулира тълпата, да става все по-аморфна маса, в която всеки вика за каквото му падне. "Той се страхува от тълпата, не иска да бъде част от нея", казва Митко. Дразнело го е например това, че хората викат срещу празната сграда на общината в неделя.


Когато взима микрофона и призова протестиращите да викат срещу ТИМ, показва, че той иска да насочи хората в една посока. Наистина много присърце беше взел тази кауза, казва и Видка, но беше и шегаджия. "Тръгваме на лов за Кирил Йорданов!" е едно от тематичните му стихчета по време на протестите.


"Шокиращо е за тях, но после си казват, че Пацо е способен на това, защото е разбрал, че ако хората не се стреснат по някакъв начин, нищо няма да се случи. Медиите отразяват лумпените в тълпата като лице на протеста. Силното му чувство за справедливост е било накърнено.Той е принципен и това не му позволява да направи компромиса да каже нищо няма да стане от тези протести, ама е така, защото сме в България. Актът му е самоосъзнат, силно мотивиран, не е само срещу управниците на Варна".


Заглавие: Те мачкат!<br />От автора: Това е документална снимка от серията "Историята на Огнените педали". Вело-сити клуб "Огнени педали" беше създаден някъде около 2003 г. от група ентусиасти с цел изучаване на кръчмите в близките на Варна села, използвайки велосипеден транспорт.

© Весо Златков, Фото форум

Заглавие: Те мачкат!
От автора: Това е документална снимка от серията "Историята на Огнените педали". Вело-сити клуб "Огнени педали" беше създаден някъде около 2003 г. от група ентусиасти с цел изучаване на кръчмите в близките на Варна села, използвайки велосипеден транспорт.


Приятели


"Ние, приятелите му сме му много ядосани, че го направи. Няма човек, който да не му е ядосан, защото леке като кмета Йорданов не заслужава саможертва на човек като Пацо. Нито една кауза не заслужава жертва на човешки живот. Ядосани сме, защото обичаме Пацо, правехме много неща заедно", казва тихо Митко.


Колкото й да сме му ядосани, след първият шок, сълзи и емоции, решихме, че трябва да се съобразим с позицията му. Ще довършим каузата му срещу тази стадност и липса на отговорност в обществото. Това е протест срещу това, че хората викат в една тълпа, разтоварват се и се връщат после пак на старото си място. Няма промяна.


Всички в компанията ни сме силни индивидуалисти. И Пламен е силен характер, но той беше човекът, който ни свързваше, той ходи между нас, събираше ни, обяснява Митко защо приятелят му е душата на тяхната компания. С много от нас се е карал, изкарваше го от контрол, когато хората не си държат на думата и са мърлячи.


"Малко е дървена глава, като си навие нещо, не можеш да го разубедиш. Няма и да мълчи и затова се поскарваше с приятели. С мен никога не се е карал", казва Мимо и сам продължава "Вечерта преди да се случи... ме дърпаше да му звънна, не му се обадих. И той не ми се обади, а обикновено той се обаждаше." Мимо продължава:


"Ако може ш.... кмет да остане още двайсет години, но да си ми върне Пацо. Бахти ш..... кмет. Хвана ме яд в началото на Пламен, защото имахме да правим още много с този човек. Не му беше достатъчно, дава, дава. Всичко дава..."


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 75 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1182 Разстроено

  "Изкарва го от равновесие това, че всички знаят кой е лошият, кой прави далавери, и медиите говорят за това, дори националните медии, и политиците говорят, но съдебният процес не работи" - Бог да го прости, Пламен, заради самоубийството! Очевидно нервите не са му издържали от безвремието, лъжите, самодоволството, подкрепено със самохвалство на политиците ни, манипулациите им, липсата на перспектива за хората, поради поддържаното статукво в полза на монополите, олигархията, шапкарите, циганите и чиновниците....

 2. 76 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 473 Неутрално
 3. 77 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Една ужасно бесмислена и направо нелепа смърт.

 4. 78 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 470 Разстроено

  горкото момче-отиде си мърцина

  за чиста и свята република-но не с този народ
 5. 79 Профил на Tata Mata
  Tata Mata
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#75] от "dobrich":

  Ако си беше направил труда да прочетеш статията, да прочетеш заключението на прокуратурата и ако се беше интересувал малко повече от Пламен, щеше да знаеш, че пред Общината не го заведе отчаянието, а точно обратното. И никога не е искал да се самоубива. Много е глупаво, че все повече хора преиначават постъпката му и я изкарват самоубийство заради правителство, кмет и т.н. Не! Няма такова нещо! Човекът беше с нестандартно мислене и подход. Той искаше да събуди народа, но не като се пали, а като им покаже как се налага воля на властта, за да отстъпи. Загина заради грешка. Мислише си, че някой ще го загаси навреме или че заради добрите му умения, ще успее сам да се загаси търкаляйки се. Всъщност акта на самозапалване сутринта нямаше да се случи, ако не беше провокиран.
  Пренасяйте истината, а не изкривявайте фактите. Целият ни живот е объркан, защото и историята ни е изкривена. Комунистическите прийоми да бъде подменена реалността все още действат и явно хората се връзват.

 6. 80 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Младежът се жертва напразно ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 7. 81 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1182 Гневно

  До коментар [#79] от "tamaya":

  Знам, бе знам...Викаше да жювей бат Бойко и .....се запали от радост....

 8. 82 Профил на Olga
  Olga
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Много хубаво е разказано какъв човек беше Пламен. Душа-човек. Покрай инцидента гледах някакво видео, където докато той говори, някой се обажда отзад "викайте..." едикакво си. Точно защото беше такава душица се възползваха от емоционалността му. Палеше се бързо, лесно и искрено! Не можеш да не му повярваш. Такива хора са идеални за протест. Поддържат настроението, шума (един качествен протест трябва да е шумен, не кротък), не се притесняват, дори напротив - търсят публика и искат да предадат своята емоция на всички. Но в тълпата не бяха само обикновени граждани, които стачкуват за високите сметки на тока. Имаше такива, които още му цапат името със мръсна политика и зелена боя и както се вижда...няма да го оставят да почива в мир.

 9. 83 Профил на Максим
  Максим
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Стига сте го идеализирали този!

  Sic transit gloria mundi...
 10. 84 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Не познавах Пламен допреди година и нещо!
  Порази ме съчетанието между една слънчева личност с толкова широки интереси и природна интелигентност,както и неговата неистова нетърпимост към лъжата,мафията,корупцията и безвремието , в което живеем.Все още не мога да повярвам,че него го няма,че някой му помогна да се самозапали,че и до ден днешен има недоизказани неща за неговата саможертва.Тази саможертва ни води и днес.Почивай в мир,Пламене!

  Tony
 11. 85 Профил на kalina_v
  kalina_v
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Лека му пръст, както и на останалите четирима, които загинаха по този начин! Жалко, че саможертвата им май ще се окаже напразна, тъй като не виждам нещо в държавата да се е променило по този повод - все едни и същи монополи, символично намаление на цената на тока, с което да ни приспят... А колко още хора слагат край на живота си непрекъснато заради тая бедност и немотия.

 12. 86 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#75] от "dobrich":

  няколко пъти вече се изясни, че не е самоубийство а нещастен случай, неправилно стечение на бостоятелства, ще те замоля подробно да прочетеш този коемнтар [#79] от "tamaya" и да спреш да наричаш Пламен самоубиец

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 13. 87 Профил на karak
  karak
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Цитирам написаното от BIKER миналия март по повод фотографиите на Пламен:

  "Страшна сила и въобръжение излъчват фотографиите, всеки трябва да си дава сметка, че липсата на такива хора около нас ни превръща в това което четем по вестниците. Чувствам се по-беден, чувствам се ограбен в душевен аспект."

  Година по-късно нямам какво да добавя към това.

 14. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 89 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Много добра идея, да се почете Пламен чрез разказите на приятелите му.
  Дай Боже повече пламеновци сред нас!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 16. 90 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#76] от "julesta":

  ей за тва не заслужаваме да имаме герои

 17. 91 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Въпросът, който си задавам днес е послужи ли смъртта на Пламен Горанов, промени ли нещо към по-добро.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 18. 92 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Браво на Дневник! Променям си мнението, защото си мислех, че като проБойков медиен инструмент няма да го отбележите това събитие! Браво!++++++

 19. 93 Профил на lil.brain
  lil.brain
  Рейтинг: 653 Неутрално
 20. 94 Профил на mcu
  mcu
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#75] от "dobrich":

  Пламен не се е самоубил а е убит!

 21. 95 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1182 Любопитно

  До коментар [#94] от "mcu":

  От кого?

 22. 96 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1182 Любопитно

  [quote#86:"Øϰϰå Çҩßё"]няколко пъти вече се изясни[/quote]

  Кой го изясни твоето твърдение, дай линк?

 23. 97 Профил на aleva
  aleva
  Рейтинг: 213 Разстроено

  Паце, много те обичаме и ужасно ни липсваш, всеки ден тихом и мълком, еле ако ядем миди с Миро или минаваме покрай гюрлата или ти гледаме снимките и мислим за другите, несниманите, с конкретните планове. Светльо замина обратно, има щерка, Плами и Ванката едвам се съвземат, аз какво да кажа, накрая ще отида да портретисам Балотели заради теб, ти би викал пак за италиянците, ама те вече отпаднаха.

 24. 98 Профил на aleva
  aleva
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Тъй, реших вски ден да ти пиша. Това влиза в архив и надали друг ще погледне някога, но Събев явно ти деактивира профила въф ФБ. Разбрах, че се е позицонирал към АБВ, точно Миткото да, и аз не очаквах.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK