Бойко Борисов - политик по природа

Борисов - като премиер

© Георги Кожухаров

Борисов - като премиерПреди една година на тази дата - 20 февруари, премиерът Бойко Борисов изненадващо подаде оставка пет месеца преди датата за редовни парламентарни избори. 


Решението дойде на четвъртия ден след многолюдните антиправителствени протести в страната, които завършиха с 15 ранени при сблъсъци между полицията и демонстрантите. Предната вечер Борисов беше обявил, че няма намерение да сдава властта. Промяната в позицията си обясни така: "Вчера заявих, че държавата ми е по-мила, но нямаше пролята кръв. Не полагам асфалт, за да се лее кръв по него и мирни граждани да се избиват помежду си. Днес заявявам отново, че държавата ми е по-мила и затова подавам оставка." 


"Дневник" публикува отново портрета на Бойко Борисов с автор Петя Владимирова, който търси отговор на въпроса защо се случи това.
Било е август 1999. Неделя, на работа съм във вестник "Демокрация". Търси те някакъв Борисов, казва ми дежурната на броя. Мъча се да се сетя и не мога...


Едва на другия ден, виждайки  интервюто  с охраната на царя в един вестник, който в неделя си е заминал от поредната си визита в България, се сещам, че два дни по-рано при посещението на Симеон Сакскобургготски в Рилския манастир се запознах с шефа на охраната му и му предложих да направим кратко интервю. И той обеща с уговорката разговорът да стане след заминаването на царя. В неделята при него пристигнал колега от друг вестник, но бодигардът, помнейки ангажимента си към репортера на "Демокрация", звъннал, преди да даде интервюта на другите.


Тогава, впечатлена от обаждането на един охранител, чието име съм забравила веднага след разговора, се позамислих: дали е звъннал, защото е отговорен и държи на думата си, или понеже... "Демокрация"... вестникът на синята власт, която управлява в момента... му поднася изневиделица шанса, тъй да се каже, за пробив при власт, отнасяща се с нескрита неприязън към царя и съответно към хората около него...


Това беше първото ми замисляне за човека Бойко Борисов. Оттогава - и до днес - при всяко замисляне над личността и политика Бойко Борисов, установявам, че разсъждението върви все по същата противоречива линия: "дали - или".  (Включително и в сряда: Дали подаването на оставка е единственият възможен доблестен ход, или добре направена сметка с цел завръщане във властта с минимални съпътстващи щети, което е... безотговорност...)


Фотогалерия: Правителството "Борисов" в оставка >


Уникална дарба за общуване


От 2001 г., когато Бойко Борисов беше посочен за главен секретар на МВР и звездата му изгря, до днес, ако има едно негово качество, което е неоспоримо  - то е уникалната му дарба да общува непосредствено. И симпатизанти, и противници признават тази дарба. Той не се нуждаеше от пиари и съветници, от чертаене на тактики и модели на публично поведение според случая. Той беше естествен и непосредствен в публичното си поведение и това беше неговата лична PR стратегия. Днес някои журналисти не знаят къде е централата на ГЕРБ, но всички знаят номера на личния му мобилен телефон, който не е сменил от времето, когато е бил охранител.


Каквито и повече или по-малко конспиративни сценарии да се ширят за механизмите, по които довчерашният охранител стига до най-високия пост на властта, тази дарба е в "началото на пътя". Тя не се придобива в колежи и школи за политици. Но му подсказва верния тон, за да бъде харесван. Внимание - харесван от кого? От масите.


Може Бриго Аспарухов наистина да го е препоръчал на царя, както твърди днес, може и царят да е повярвал в лоялността на своя бодигард. Едно изпускане на Борисов пред тесен кръг журналисти през септември 2001 г. ("той царят знае какви са в МВР, какво представлява министърът и взема мен, за да има свой сигурен човек там") издава доверието на Симеон. Що се отнася до лоялността на довчерашния бодигард, тя беше пожертвана, след като ГЕРБ спечели властта през 2009 г.  - с гласуването на мораториума върху върнатите имоти на царя. И съвсем не от черна неблагодарност, нищо подобно. А за да се хареса ГЕРБ на масите, които гледат по телевизията заседанието на парламента. Масите не се интересуват от лоялност и правни аргументи за реституцията на царските имоти, а искат възмездие според собствената си идея за справедливост и ако не го получат, ще харесат някои като Яне Янев или Волен Сидеров. (Паралелът с днешното недоволство на масите се налага сам, но за разлика от проблема с царя, с когото може да се постъпва всякак, понеже той никога не  повишава глас и лоялността за него е само морален проблем, с ЕРП-тата не може всякак,  с тях има договори, които ангажират държавата.)


Борисов - като главен секретар

© Асен Тонев

Борисов - като главен секретар


Уникален усет и афинитет към реална, не към мнима власт


Като главен секретар на МВР Борисов беше вече завоювал обществен авторитет и спечелил народна любов, с която идващата на власт през 2005 г. БСП трябваше да се съобразява. Тогава възкачващият се на министерския пост в МВР Румен Петков и партийният лидер Сергей Станишев бяха съгласни - от немай къде - Борисов да запази поста си на главен секретар.


Но Борисов отказа. Това е важен и специфичен детайл за политика Борисов: той не виждаше възможност за реално властване в оставането на поста, след като предстоеше промяна в Закона за МВР, която отнемаше правомощия на главния секретар и той трябваше да се съобразява твърде много с министъра. А вече беше отвикнал да се съобразява. Затова и конфликтът му с Георги Петканов като вътрешен министър по време на царското управление беше обясним и неизбежен. Този усет за неделимост между пост и реална власт остава основна отличимост на Бойко Борисов и до днес.


Нежеланието да бъде споделяна властта ще му осигури три и половина години управление, без то да бъде делено с други политически сили. Несподелена с никого  власт, която той с гордост нарича управление в малцинство.


Еднолична власт, която не се притеснява да демонстрира всякак - на срещи и в телефонни разговори, със снизходително дезавуиране на закони, процедури и разделение, разпореждайки директно на шефове на митници, агенции, прокурори, на медии... (С уточнението, че има журналисти и медии, на които никога не е нареждал.)


Уникална способност за осигуряване на мнозинство "с всички средства"


Но как успя Бойко Борисов с недостигащо му мнозинство в парламента да покрие всички важни постове в държавата с кадри на ГЕРБ? Точно по тази "точка" ще трябва да употребим нелицеприятното обяснение: с всички средства. Тоест максимата "целта оправдава средствата" тук беше приложена без притеснения.


Борисов показа умение да разбие "Атака", когато тя реши да стане опозиция, да извади от строя групата на Яне Янев, докато се заканваше да уволнява премиера и накрая да го превърне в говорител на правителството срещу опозицията. Как? Вероятно по прастария начин: за каквото и да се говори, знай, че става дума за пари. Вероятно от пренасочената към ГЕРБ субсидия на отреклите се от партиите си депутати са се облажили и те самите. (Явление, заради което днес хората крещят по площадите, отвратени - с пълно право - от морала на партийните представители, на които са дали доверието си на избори.)


Уникално непрозрачна и компрометирана кадрова политика  


Въпреки заявката за дългата резервна скамейка на ГЕРБ, управлението често беше разтърсвано от скандали, предизвикани от липса или фалшиво образование, от обвързаности и конфликт на интереси на хора на висши постове. А през есента на миналата година социологическо проучване показа, че освен корупцията около 40% от българите са разочаровани от непрофесионализма на заемащите ръководни позиции. На какъв принцип бяха правени тези спорни назначения - дали за да бъдат контролирани през слабите си места, дали заради сериозен дефицит на компетентни и безукорни кадри или заради обграждане с послушни и ласкаещи го хора...


А дискредитиращият избор на съдия Венета Марковска за член на Конституционния съд, която беше бранена самоотвержено от юридическото острие на партията Искра Фидосова? Този въпрос също стига към Борисов, тъй като е публично известно, че нито една номинация  не минаваше без неговата санкция.


В един момент от управлението стана ясно, че какъвто и гаф да направи Мирослав Найденов, той е несменяем. А независимо какви са успехите на Цветанов, който освен че не постигна по-висока разкриваемост на престъпленията, особено на т. нар. битова престъпност, допусна от неговото министерство да тече класифицирана информация като през решето. Каквато и да е партийната близост между вътрешния министър и премиера, не е нормално да хвалиш до степен "безапелационният отличник" такъв министър - дори не само защото те злепоставя, а принципно - защото показва, че не знае какво става в министерството му (ако наистина не е знаел при изтичането на телефонните разговори в полза на Мишо Бирата, дискредитирали премиера).


При цялата иначе откритост - в смисъл достъпност на Борисов - забулената в мъгла мотивация на кадровата му политика доведе до блокаж на тъй наречените независими регулаторни органи, като се почне от ДКЕВР и се стигне до  Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за конфискация на незаконно придобитото имущество, Комисията за конфликт на интереси... - все институции, чрез които се очакваше да функционира върховенството на закона и оттам - справедливостта. Вече не се и очаква.


Борисов в пленарна зала - по време на вот на недоверие към правителството през 2012г.

© Красимир Юскеселиев

Борисов в пленарна зала - по време на вот на недоверие към правителството през 2012г.


Уникално - до опасно - желание да се харесва


"Това е моята социология - като се срещам с хората, като ме посрещат с баница и вино, искат да се снимат с мен, да ме докоснат..." Така премиерът Борисов възразяваше на социолозите, които отмерваха лекия спад на рейтинга му миналата година.


"Ние сме избрани от хората, моята сила е била винаги когато откривам нещо, да ходя сред тях, да се здрависвам и да ги слушам. Не мога да понасям да мина покрай парламент със заграждения." Така обясни завчера оставката на правителството си.


Ако има нещо също толкова неоспоримо за Бойко Борисов, колкото дарбата му да общува непосредствено, то е дълбокото, непреодолимо желание да се харесва на най-широкия кръг хора. От това желание идва противоречивостта в неговите ходове, която стана пословична.


Той преобръщаше намеренията на правителството за дни и дори часове, съобразявайки ги с протести, петиции, настроения според моментната му представа за масовост и значимост. Мисля, че това неумолимо до опасно желание да се харесва, да бъде обичан от народа, с който той самият се идентифицира, което по-скоро е психологическа особеност на личността, отколкото култивирана черта на характера, е в основата на противоречивостта и непредвидимостта на политическите ходове на Борисов. А не неспособност за рационална оценка на политическите рискове и ефекти. Просто първото доминира над второто.Именно това желание го превръща и в уникален популист - да обещава и да поема ангажименти, за които е ясно, че не могат да бъдат изпълнени (дори само защото противоречат на закони).


Премиерът въведе и уникален начин за седмично изявление - през монолозите и разпорежданията му по време на заседанията на правителството. Всяка седмица стенограмите се публикуваха. Искаме откритост на политиката? Ето ви я.


А почти всяка критика или неудобен въпрос Борисов удавяше в обвинения към предшествениците във властта и изреждане на всички свои строителни постижения (които са безспорни, но и недостатъчни едно управление да бъде успешно).


И... уникално непредвиждане на възможните последици


Желанието да бъде харесван докара Борисов до озадачаваща логиката слепота за възможните последици. Това желание плюс поемането на цялата власт в държавата, дори съдебната (чрез войната, обявена от вътрешния министър Цветанов и почти спечелена над съдебната система и най-вече над прокуратурата) изигра лоша шега на всевластния премиер. Точно когато обществените сетива сякаш бяха вече закърнели за възприемане на скандали и спорни властови решения, площадите избухнаха в искане на промяна. И то радикална промяна - на модела (каквито и да са версиите за организацията на недоволството освен провокаторите и партийни участници излязоха и искрено разочаровани и отчаяни хора - хора от масите, чийто любимец всякак се старае да бъде Борисов).


Скандиращите по площадите, колкото и да визират "всички управлявали досега, всички виновни за несправедливия преход", протестират при конкретно управляваща партия и премиер, който, щом иска да е техен изразител, щом не може да понесе да бъде лишен от народната любов, ще трябва именно той да изпълни исканията. И тъй като това е невъзможно, оставката идва съвсем "естествено".


Оставка, мотивирана реално от себичното желание да запазиш възможност  да се върнеш на власт, вместо да похарчиш всеки шанс в опит да овладееш положението и да продължиш да управляваш - че и нехаресван и дори презиран, отгоре на всичко.


Дали протестите са организирани и насочвани, или са спонтанни; дали досието "Буда" е било извадено от недоволния вече кръг "Банкя", "защото са бивши ченгета", както твърди Борисов (впрочем МВР призна поне за част от документите, че са истински), или Бойко Борисов е бил разработван от ГДБОП заради нелицеприятни днес за него мотиви, е важно, но неустановимо. Парадоксално - неустановимо е именно защото властта не желае да бъде установено. Съдим по това, че той редовно избягва конкретиката на проблемите, които се нуждаят от изясняване, покривайки ги с оценки. Което го прави допълнително уязвим...


А уязвим ли е наистина и има ли зависимости и от кого, остана най-сериозният въпрос при неговата власт.


Бойко Борисов - политик по природа

© Анелия Николова


И не можеше ли при владеене на цялата държава и на първо място  - полицията, да удържиш властта и да спечелиш изборите? Та нали през тези три и половина години Борисов започна да изглежда почти като извънземен, нереален - дотолкова не се отразяваха върху стабилността му и признанието на народа никакви скандали, които се застигаха, прошумяваха и угасваха. Нито препоръката за телешките пържолки за полицейското куче, нито съветът към близките на Мирослава от Перник да се извинят на полицията, която намери момичето убито, нито самоубийството на човек в белезници пред очите на шефове от ГДБОП, нито след изтеклите СРС, в които премиерът препоръчва на шефа на митниците да изведе инспекторите от една бирена фабрика, нито след всички гафове на вътрешния министър Цветанов, включително и оповестяване на данни от СРС от парламентарната трибуна, което е непозволено от закона, нито от темата "Буда" ...


Сигурно можеше. Можеше и сега - с необятните възможности на Цветанов, включително и пропагандистките, премиерът пак да се справи с недоволството на площадите. Но този вариант за Бойко Борисов е изключен по две причини: той вече е показал, че държи особено на външната партньорска подкрепа. (Макар че Западът пък е доказал своята лицемерност и би могъл да подкрепя и политици с диктаторски уклон, стига да му засвидетелстват абсолютна лоялност.)


Но има втора причина - за реално, в смисъл открито "диктаторстване" в генералски мундир трябва мъжество - нека да не е в добрия смисъл на думата, но все пак


кураж и мъжество са нужни, каквито той очевидно не притежава


Но най-вече този вариант е невъзможен - връщам се на психологическата особеност - заради непреодолимото желание да бъде обичан -  от възможно най-голям брой българи - без показване наяве на "силната ръка", макар че народът би я приел. (За такъв начин за печелене на народна обич, ще повторя, се изисква своеобразно мъжество...)


Обладаващият огромна власт политик, власт, уголемявана многократно от признанието на масите дори само като се появява сред тях, е опасна, защото размива реалността. И когато властникът, възприеман като безалтернативен, няма около себе си истински коректив - близък, смел и откровен, а разчита на (споменавани официално и неофициално) кръгове "по интереси", бивши бизнес- и настоящи партньори по спорт, накрая посреща загубите наистина сам. Сам и самотен.


Всичко в името на... завръщането на власт


Дали заради нараненото и вече неосъществимо желание да бъде масово харесван, или в името на запазването на властта на всяка цена с кратко отлагане на завръщането в нейното лоно, доведоха до оставката, ще анализираме дълго и след изборите.


Дали за да насочи към себе си точката на обществена съпричастност - рискувал е  живота си, за да лови престъпници, само минута след оставката Борисов хвърли името на Ахмед Доган от парламентарната трибуна като поръчител на атентат срещу него. Секретна информация на службите, която освен че не може да бъде изнасяна заради забраната на закона, е и непроверима официално никога. Или просто си изпусна нервите... Вече няма значение. Зададен е тонът на най-ожесточената предизборна кампания, в която няма да се подбират средствата.


Цената? Хаос, нестабилност, и то в условията на икономическа стагнация, повсеместно обедняване, нагли олигархични интереси и вилнеещ партиен популизъм.


Дали самородният политик Борисов ще излезе от хаоса с нова победа, или качествата, които досега макар и парадоксално му осигуряваха власт и повече власт, ще се обърнат срещу него, ще можем да анализираме най-рано през май.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (202)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Грижата за излишното често се съчетава със загуба на необходимото.

 2. 2 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Човекът е с природна дарба, безспорно, но трябва и малко надграждане, което му липсва.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 3. 3 Профил на mutata
  mutata
  Рейтинг: 217 Неутрално
 4. 4 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 845 Весело

  Честит първи рожден ден на опозиционера Слънчо!
  Той така и се държи -като едногодишно дете.Нито поже да си поиска членоразделно нещо,бързо забравя какво е искал и иска друго и реве непрекъснато за мама /разбирай властта/.
  Лошото е ,че малкия палавник опозиционер нема никакви изгледи да порасне.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 5. 5 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Борисов лесно печели бързо се отказва,не може да влачи несгодите.Защо подаде оставка на днешната дата,подобно на въпроса защо Сакскобургготски заяви, че може да постигнем качествен желан напредък само за 800 дни-въпрос на съвет

 6. 6 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Благодарим на авторката за припомнянето на този анализ....

 7. 7 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Никога повече Б.Борисов на власт , не защото другите са по-добри, напротив! Той Б.Б. пропиля всички шансове , които имаше България да се модернизира, пропиля надеждите на хората за дправедливост и промяна. Накрая ,разбира се доведе държавата до ръба на фалита и народа до непоносима бедност и апатия!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 8. 8 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Пак ще бие на изборите Станишев като куцо пиле домат.Но се чудя кога ще го видя с Бистришките Тигри в лига Европа.

 9. 9 Профил на diversant
  diversant
  Рейтинг: 374 Любопитно

  Единственият засега доблестен мъж сред политиците!

 10. 10 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 861 Неутрално

  "кураж и мъжество са нужни, каквито той очевидно не притежава."
  Да, виждаме куража на Орешарски, Станишев, Местан и сие да стискат власта на всяка цена, дори и с риск да съсипят докрай държавата. Мерси от такъв кураж и такова мъжество. Истината е че при Борисов народа взе да си вярва че с действия може да промени нещо.(е и от изминалите 24 години от 40, които са необходими да умре и последния помнещ робството)

 11. 11 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Уникално е честа дума в материала. Иуникално вторачване на Владимирова в Борисов и вследствие на якаква лична неприязън, уникално плюене.

  Няма шики-мики.
 12. 12 Профил на kotuo
  kotuo
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хубав, лош, наш си е. Ние сме си го избирали, няма какво да мрънкаме.

 13. 13 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 481 Весело

  според мен е по принуда.сега обаче няма кой да го принуди да се откаже.

  за чиста и свята република-но не с този народ
 14. 14 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  Д-р Николай Михаилов в 2010 г.:......Неотдавна г-н Борисов провъзгласи ГЕРБ за десницата в България.
  ...- ГЕРБ е десен анекдот, а не десница. Това силно персонализирано движение от турбо фолклорен тип беше наето от електората за изтребление на тройната коалиция и по-специално на Доган.
  - Борисов е сладкодумен разказвач на политически приказки, лукав и простодушен балкански актьор. Борисов е конгениален на своя народ, свръхлегитимен по тази причина. Лумпенизираният електорат го преживява като магьосник от последна инстанция, но не гарантира лоялност......Това управление е обективирано безобразие на нашата обща политическа некадърност - лявата, дясната и народната" - това са ваши думи. От тази оценка лъха обреченост.....
  Бойко Борисов е резервен коз, закономерен и простонародно убедителен. Това родихме, това ни връхлетя. За никакъв изход не мога да говоря, питайте производителите на политическа надежда. По силите ми е да помня, че сме членове на ЕС.

 15. 15 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ах този мръсник Борисов, 3 .5 години и Петя и другите като нея го обвиняваха , че е диктатор, а сега за една нощ обърнаха палачинката, че е безхарактерен, а трябваше като Янукувич да държи фронта.

 16. 16 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  Поне е забавен в сравнение с останалите шушумиги.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 17. 17 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#12:"котьо"] Ние сме си го избирали[/quote]

  Не ние, вие сте си го избирали...

 18. 18 Профил на lowec
  lowec
  Рейтинг: 374 Весело

  Тази снимка е култова като главен секретар,как дискретно се показва пищова,като по филмите за сицилианската мафия.

 19. 19 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Весело

  Като Windows 95 е.
  Не се крашва, но и не позволява ъпдейт към по-новите версии.

 20. 20 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#6:"dobrich"]Благодарим на авторката за припомнянето на този анализ.... [/quote]

  На фона на ставащото в Украйна, анализа изглежда по глупав отколкото преди година когато е писан.

 21. 21 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Че има доста вярно в описанията не споря. И все пак негативното в отношението си личи. И по повърхностността на анализа, и по изводите, а най-вече по предпочитанията на авторката. Която 100% харесва повече Стоянович, Станишев и Орешарски, за които няма да смогне да напише толкова просторен анализ.

 22. 22 Профил на alex_p
  alex_p
  Рейтинг: 426 Весело

  Човека подаде оставка, защото имаше недоволства, имаше и кръвопролитие и то не заради протестиращите, а за онези на който БСП, ДПС и други брояха на ръка пари за да безчинстват и провокират. Както БСП и ДПС Твърдят, че на протестите срещу тяхното управление имало много провокатори платени от ГЕРБ, то защо не признаят, че първо те са наемали същите тези провокатори - друг е върпоса как можеш да бъдеш продажник на страната си, касаещ именно онези измекяри слабоумно взели решение да продадат етиката си и да буйстват срещу други хора!
  Борисов постигна целта си - искаше да е в полза на народа. Някой казват, че е подал оставка от страх, че не може да изпълни цялата си програма, други казват, че е подал оставка с надеждата хората да си кажат "Той се вслушва в желанията на народа", нещо което се вижда ясно не може да се каже за сегашното управление и нещо което не е можело да се каже и за предишни техни управления провокирали щурм на НС през 1997 г.
  За мен Борисов можеше да задържи властта още няколко месеца, но бе постигнал повечето от целите си и плановете си, бе спечелил още от доверието на много българи и по-разумното и човешко решение, бе да остави властта, за да провери народния глас подкрепя ли го или вече не, макар и няколко месеца по-рано. Защо?! Защото след протестите станали миналата година февруари, то всеки доблестен човек би го направил. И както казах, не бе в началото на управлението си, за да залъгва както сегашните управляващи "Почакайте и ще видите"... БСП няма да пуснат властта и през 2014 г., независиомо ресултата от майските избори за ЕП. Тъжната истина е, че всяка партия би подала оставка при хорско недоволство в края на управлението си, няколко месеца преди изтичане на мандата им, но малко биха го направили в средата му. Борисов бе по-праям, по-убедителен, по-харизматичен от всеки един досегашен български мин.прецедател, включително й г-н Пл.Орешарски. Единствено на Сергей Станишев му се отдаваше словото (заради, което преди го харесвах като политик и политическо държане, въпреки, че твърдно отричам идейте му), но сравнен за мен с Борисов е класа по-долу. Бойко Борисов и култа възникнал към личността му, не е случаен - някой хора или го могат, или не. Друг е върпоса, че тези, които не го могат постоянно завиждат, вбесяват се, испускат си нервите и се излагат...наблюдавали сме го, наблюдаваме гои сега и пак ще го наблюдаваме...

 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  До коментар [#15] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":

  МИ то диктатурата и безхарактерността почти винаги вървят ръка за ръка.

  Иначе, авторката има някои доста грешни изводи в анализа си.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3194 Весело

  До коментар [#8] от "galia66":

  То вече да биеш Станишко на изборите не е повод за гордост. Докато тия двамата се надцакват, държавата затъва все повече.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 25. 25 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  До коментар [#6] от "dobrich":

  Авторката прави един поръчков анализ,в който би трябвало да припомни,че Б.Б.подаде оставка не само заради "кръвта по асфалта на София",но и за това,че тя бе искана многократно от всички тезе,които така "сполучливо"управляват в момента и са се хванали за властта като кърлежи!А какво правят кърлежите???Смучат кръв от жертвите си и колкото повече толкова по-добре за тях!А освен това стана ясно,че пренасят смъртоносни болести!Всички ни е страх от КЪРЛЕЖИ на каквото и да е ниво !!Тях никой не ги "харесва" ??

 26. 26 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Гневно

  До коментар [#15] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":

  Д-р Николай Михайлов за Борисов на 14.6.2012 г: Режим на бездънна простотия

  ....Има една заръка на този човек, който управлява еднолично със силата на една вече преупотребена специфична харизма, да значи извънредно много, да се състои като емблема, да означи България, да я персонифицира, да бъде нейно лице, в последна сметка да се идентифицира с българската тайна, с мистерията на това да бъдеш българин. Тази работа е бездънно инфантилна, тя е много дълбоко незряла, както в почина на самото лице, за което говорим, така и в готовността на публиката да обслужва този инфантилен нагон. Ние сме не в едноличния режим на Бойко Борисов, а в масовия режим на бездънна простотия, с която сме се съгласили по повод това лице и преди него, защото ние го подготвихме с коментираната от вас преди това медия. Аз съм напълно съгласен, че всичко започна с проституцията на думите, което означава с проституцията на духа, с дълбокото покушение срещу духовните начала на живота. Това може да звучи в някакъв смисъл патетично в днешния ден да се говори. Но е така, защото накрая се консумират резултати, които ще трябва да ни върнат към причините. А ние говорим за тях сега. Причината е когато потъпкваш нещо, чрез което човек е жив. Какво е то? Усетът за разстояние, тактът за другия, това, че има равнища, че има горница, че има долница, че има облечен и че има съблечен човек, че има проститутка и че има човек на достойнството. Тези неща не могат да бъдат събаряни без санкция. Аз ще повторя това, което казах вече. Ние сме в режима на човек, който носи контракултурни послания. Той разсъблича, а не облича в културния смисъл на думата. Той не създава знаци, не създави символи, не създава такт, не създава дълг. Той създава непосредствено инсталиране на проста некултивирана човешка субективност пред погледите на цяла една общност, която не прави нищо друго освен да му подражава в бездънната простотия на почина.”....

 27. 27 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#7] от "gotze":
  Абсолютно съм съгласен с теб, но само ако смениш в текста си, името на Борисов с това на Костов.


 28. 28 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#24] от "vesolr":

  На герберите това им е гордостта - Боко биел на избори, а че след това нищо не прави, не ги интересува....

 29. 29 Профил на beroe
  beroe
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Не виждам смисъл от подобен анализ. Политиците трябва да оценяме не по плихогическите им портрети, а по резултатите, особено измеримите. Оценките и заклинанията а ла Станишев са предназначени за друга аудитория. Резултатите на Борисов са впечатляващи впредвид ресурса, с който раполагаше до 2009г.- сам създаде партия, без позиции в държавните органи - съдебна власт, прокуратура, в МВР и ДАНС, в икономиката, медиите и т.н. Имаше само гласовете на хората. Резултатите - България, подвластна на мафията от 20 години тръгна напред. Сравнете възможностите и ресурсите на ГЕРБ с властовия и организационен ресурс на БСП, ДПС, ДСБ и т.н. и постигнатите от тях резултати. Затова Борисов ще остане в историята.

 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  Четях с интерес стенограмите от заседания на МС и смятам, че така трябва да се прави. Липсва ми също диалогичността, която мнозина смятаха за мекушавост. Интересно е как човек започва да тълкува по друг начин нещата, когато види с какво могат да бъдат заместени или подменени те.

  Доброто е заразно
 31. 31 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 695 Неутрално

  [quote#12:"котьо"]Хубав, лош, наш си е. Ние сме си го избирали, няма какво да мрънкаме.[/quote]
  Да, ваш си е.
  Да ви е жив и здрав.

 32. 32 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Гневно

  До коментар [#27] от "valin":
  Д-р Николай Михайлов 12.1. 2013 г.: Бойко Борисов е страхлив политик и немощен лидер!

  Беше съвършено ясно от самото начало, че Борисов няма профила на човек, който може да извърши радикални реформи към по-добро. Той произтича от подземните нива на българския преход и няма морална и политическа сила. Той не може да се сблъска с тези, от които собствено произхожда и да реформира България. Този човек няма нито капацитета, нито мотива. ..... неговият изумителен PR-талант успява до голяма степен да покрие злоупотребите на собственото му управление, които рано или късно ще бъдат разкрити. Той в последна сметка ще инкасира негативите. ....Гледах присъединилите се Цветан Цветанов и Цецка Цачева към протестите в Банско. Лицата на властта протестираха срещу себе си.Това изобщо не ме изненада, защото това е почерка на самия Борисов. Той има изумителното нахалство и светлия почин да протестира срещу себе си, напълно солидарен с тези, които протестират срещу него. .....

 33. 33 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Секретна информация на службите, която освен че не може да бъде изнасяна заради забраната на закона, е и непроверима официално никога.

  Авторе просто за протокола,това което цитира от Борисов от трибуната в парламента не бе официален документ, за това Борисов го цитира..Беше нещо като препоръка от чужда разузнавателна служба....и Цацаров го каза...не си измисляй новини,проучи преди да пишеш свободни съчинения...

 34. 34 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 695 Неутрално

  [quote#16:"Нефертити"]Поне е забавен в сравнение с останалите шушумиги.[/quote]
  Бе то майтап на гол г.з си е живо ......

 35. 35 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 426 Неутрално

  до коментар #27 valin .Прочети коментарите на dobrich .

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 36. 36 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#9] от "diversant":

  ?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 37. 37 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  До коментар [#32] от "dobrich":

  Колегата Михайлов в никой случай,поне за мен ,не е бил и няма да бъде никога символ на обективност,достоверност на информацията и интелект!!Това е един озлобен и неосъществил се професионално човек,който смята,че с оригиналност на изказа ще приобщи хората към каузата,за която му е платено да пледира !!!

 38. 38 Профил на kotuo
  kotuo
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#17:"dobrich"]Не ние, вие сте си го избирали...[/quote]

  Признавам си... с пълното съзнание да избераш по-доброто зло.
  Признавам си също, че не ме удовлетворява тоза вариант на избор.

 39. 39 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 637 Любопитно

  Чисто и просто се въртят за да не се промъкне някой отвън и да им обърка сметките. Те са около 2.5 млн. червен електорат които държат все още властта в България.
  Къде са останалите 5 млн. български граждани които ако вземат властта ще направят за 2 години от България втора "Германия" в Европа ?!

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 40. 40 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3284 Неутрално

  До коментар [#33] от "keepwalking":


  [quote#33:"keepwalking"]това което цитира от Борисов от трибуната в парламента не бе официален документ, за това Борисов го цитира..Беше нещо като препоръка от чужда разузнавателна служба..[/quote]
  Според теб е написано на салфетка и няма гриф за сигурност, така ли? Много си умен...

 41. 41 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  До коментар [#37] от "doroteus":

  Д-р Николай Михайлов: ГЕРБ се мъчи без власт, в абстиненция е

  ГЕРБ е в абстиненция, мъчат се без власт. Парламентарният им дебют на опозиция е катастрофа, мащабен групов анекдот. Борисов е неизтощимо съчетание на официално и абсурдно. Но е в криза. Сервира ортопедичните си проблеми като политически коз, като подкупваща човечност и сила в слабостта. Телодвиженията му издават разклатеност на неговата гвардия, изнервена от дисциплинарната опека на Цветанов и Фидосова и лишена от утешенията на властта. Влачи до себе си Цветанов като неотстранимо бреме и по ирония правоохранителна развалина за назидание. ГЕРБ е манталитетна партия. Залезът може да се проточи. Ако прокуратурата не го ускори. .....

 42. 42 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Мутра за мокри поръчки, тъп пожарникар, некадърник, некомпетентен"....Чуваме го от сегашните "кадърни и експерти"...Виждаме - раздаване на пари на ръка от заеми и облигации....Като видим "дебелия" ще потърсим Бойко. Ама той няма да е съгласен да плаща задълженията , както плаща непремерените увеличения на песии и заплати на предишната Тройна и да ни пусне по "пързалката"...И това е вариант за наказание на човешката глупост...

 43. 43 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3194 Весело

  До коментар [#28] от "dobrich":

  То пък Станишев щото много е направил, освен да се дупи на ДПС, за да крадат заедно...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 44. 44 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Борисов е нашият Цар Ивайло през 21-и век. Стигана до престола, но за малко. Също като Цар Ивайло макар да е народен кумир, той се провали безапелационно: ако Борисов беше управлявал още, то март 2013 г. народът щеше да е по-зле от февруари, а април, щеше да е по-зле от март. Провали се, защото е дребен тарикат, "играещ" за рейтинга си, а не е държавник. Избяга от властта, защото е страхливец и беше неспособен да понесе отговорността на онова, което сам направи.

  По-смущаващото е, че изборът на Борисов е много показателен за политическата ни култура като народ - вярваме в "народния цар" точно толкова, колкото и през 13-и век.

 45. 45 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  До коментар [#37] от "doroteus":

  Ами че щом ти е колега, напиши публично за него мнението си, разкритикувай го? Тука на форума и бабите могат да пишат..

 46. 46 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1968 Весело

  [quote#32:"dobrich"]Д-р Николай Михайлов 12.1. 2013 г.[/quote] Извинявай, но това с щатния психолог започва да прилича на спам. Ако държиш да му публикуваш всички излияния, може би е редно да се договориш с редакцията... това вече не е единичен цитат, а набиване в мозъка. И то точно пък на Михайлов, който има остра нужда от помощ от колеги...

  Доброто е заразно
 47. 47 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  Безспорно ББ има харизмата да бъде лидер, но какво НЯМА?
  Няма добър избор за хората от най-близкото си обкръжение, които непрекъснато го дънят, въпреки добрите замисли, а както е известно:" Пътят към ада е постлан с добри намерения"! В стремежа си към властта, той се обкръжава с "Калинки", които го компрометират, използват и уронват авторитета. Боко, изгони "търгашите" от управлението и ще спечелиш!!!!

 48. 48 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Гневно

  До коментар [#43] от "vesolr":

  Вчера един дърт комуняга ми каза: "Нашите пак се излагат в управлението". На моя въпрос защо ми отговори: "Разликата им с управлението на Герб е минимална"......Станишев-Борисов са политици на статуквото!.....Вземи единия, удари другия....Разликата е в подробностите!....

 49. 49 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  До коментар [#46] от "dogwoman":

  хехехехе....Че помогнете му на човека, щом имал нужда от помощ.....Защо ли го канят във всички медии, щом е така?

 50. 50 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#47:"Дедо Либен"]той се обкръжава с "Калинки"[/quote]

  Само калинка може да се обкръжи с калинки....

 51. 51 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Спомням си този текст от миналата година. Спомням си и един хубав портрет на Дайнов за същата личност от миналата година... Добре е да се помни, че да не се повтарят стари грешки...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 52. 52 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Спомням си този текст от миналата година. Спомням си и един хубав портрет на Дайнов за същата личност от миналата година... Добре е да се помни, че да не се повтарят стари грешки...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 53. 53 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 922 Весело

  То ако от всяко дърво ставаше политик,нямаше какво да горим в печките....

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 54. 54 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  [quote#49:"dobrich"]Че помогнете му на човека, щом имал нужда от помощ.....Защо ли го канят във всички медии, щом е така?[/quote] По същата причина, по която канят Червен Кольо, Андрей Райчев и кой още беше... толкова им е акълът, ако искаш честното ми мнение.

  Доброто е заразно
 55. 55 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Ако имате възможност да поговорите насаме с най-близките му съратници, ще чуете същото, което отбелязват и Петя Владимирова и Николай Михайлов: Борисов е страхливец!

  Това са хора нямащи други политически пристрастия, нито принадлежат към журналистическата гилдия.

  Горната статия е общо-взето обективна и в никакъв случай не може да се приема като насочена срещу Борисов. Разбира се с последното поклониците му няма как да се съгласят.

  "Я з москалями не балакаю!"
 56. 56 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1214 Разстроено

  До коментар [#7] от "gotze": Накрая ,разбира се доведе държавата до ръба на фалита и народа до непоносима бедност и апатия! "

  -Кратък,но изключително точен коментар.
  Поздравявам ви +++++++++++
  Не ми се мисли какво би ни се случило,ако допуснем пак да придобие властта-държавата отвъд ръба на фалита!

 57. 57 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  [quote#54:"dogwoman"]Червен Кольо, Андрей Райчев[/quote]

  Не знам защо сравняваш д-р Михаилов с горепосочените!? Той е психоаналитик и не принадлежи на левия спектър....

 58. 58 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#42:"hinin37"]Като видим "дебелия" ще потърсим Бойко.[/quote]
  Наистина трябва да сте много заблудени за да разчитате на човек, който бяга панически при всяка по-напечена ситуация или си измива ръцете с други.

 59. 59 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Уникално много пари се наляха в тоя проект ,уникално много журналисти бяха купени. А колко, уникално много беди е донесъл на България ще разбират и нашите внуци.

 60. 60 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#32] от "dobrich":
  Борисов може да е всякакъв, но ШАНСОВЕТЕ и НАДЕЖДИТЕ ги пропиля точно Иван Костов-с неотварянето на досиетата, с отказа от лустрация, РМД-тата...има и още, но и това е предостатъчно.

 61. 61 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Ще ме извиняват пристрастните, но Бойко Борисов е всичко друго, но не и политик...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 62. 62 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#60] от "valin":

  Няма да оправдаете некадърността и поддържането на статуквото от вашия шаман, с постоянните обяснения колко лош бил Костов....

 63. 63 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  [quote#57:"dobrich"]Не знам защо сравняваш д-р Михаилов с горепосочените!? Той е психоаналитик и не принадлежи на левия спектър....[/quote] Не го сравнявам с горепосочените, а посочих принципа. Никъде не съм твърдяла, че прилича на тях. Той е отблъскващ по свои си, уникални причини.

  Доброто е заразно
 64. 64 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  [quote#63:"dogwoman"]Той е отблъскващ по свои си, уникални причини[/quote]

  Щото критикува вашия идол, затова ли е отблъскващ?!......Д-р Михаилов е критикувал и критикува и други политици и партии. Но само факта, че "позори" името на "великия" ви настройва срещу него!? Ти примерно, не се замисляш, че той прави прогностични констатации за Борисов и неговото правителство още в 2010 г.!?

 65. 65 Профил на ЕТ
  ЕТ
  Рейтинг: 522 Весело

  "Уникално непрозрачна и компрометирана кадрова политика"

  Ето едно от нещата, които вече не са уникални...

 66. 66 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#62] от "dobrich":
  А, обратното не е ли по-точно? Я се позамисли "надпартийно", ако можеш, де.
  "Гласуваш за Борисов получаваш Костов"-помниш ли?
  За съжаление на практика се получи обратното. Поради предателсрвото на Костов получихме всички след него, в това число и Борисов.
  Така, че не ми обяснявай, ако обичаш, колко е умен единият и колко е прост другият!

 67. 67 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  Аййй, това баш от Петя Владимирова не го очаквах!

  Като започнем от политик, че бил Боцко ...
  Тогаз ... що е това "политика" в такова разбиране?
  Бихте ли ми посочили поне една Негова статия или реч визионерски, извън моментното, тактическо политиканстване и интриганстване за властта и упражняването на властта?
  Да не говорим, че в самата си статия Петя е извела акцентите, които показват и доказват точно политиканската Му същност.
  Ама в заглавието - "политик"!
  То вярно, че политиканстването, интриганстването и фатките са изместили и заместили политиката в китната ни Мамковина, ама не бива да се приема и утвърждава това като норма. Не бива!

  А това "по природа" - хептен ме изумява!
  Какво е същността на политиката и как може да бъде някой политик "по природа"? Това е същото като прословутото "природно интелигентен", което е така любимо на българското мат'рял. Който е прост и недоучен, но заради и поради което се тупа един-друг по раменете, когато някой се изхвърли "по-така". Я тарикатски, я с някой купешки лаф и клише, я поизкласи спрямо другите материално или кариерно, но без бекграунд. Демек - над нивото си на компетентност, но додрапал ...
  Па ако задълбаем още в това "по природа" ... к'во? Излиза, че има генетично заложени? Тогава, респективно, имаме и генетично заложени ... ъъъ ... управлявани ...
  Вай, вай, вай, до къде ни води това, а, Петя?

 68. 68 Профил на Miro Nikolov
  Miro Nikolov
  Рейтинг: 217 Неутрално
 69. 69 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 845 Весело

  До коментар [#44] от "inn":
  [quote#44:"inn"]Избяга от властта, защото е страхливец и беше неспособен да понесе отговорността на онова, което сам направи. [/quote]

  Не му за сефте!
  От малък се е подготвял да си плюе на петите стане жежко.Валери Найденов бог да го прости-треньора му таекуондо му беше направил характеристика в едно интервю.


  ".................. Познавате качествата и на двамата ви възпитаници. Какви са ви прогнозите?
  - Ако Бойко Борисов се яви на двубой със Слави Бинев и победи, аз ще се откажа от дана си.
  За доказателство на думите си мога да ви направя паралел на физическите изяви и на характерите, тъй като ги познавам добре и двамата. Бойко Борисов го знам от 1982 г. До 1985 г. беше мой възпитаник в таекуондо. След това премина към каратето в МВР. Между другото, аз го изгоних от нашия клуб.
  - Защо?
  - За клюкарство, лъжи и интриги, но не искам да издребнявам и да го бистря сега. През тези години, за които ви говоря, че е тренирал при мен, той беше един млад пожарникар. Дойде в 27-мо училище в “Люлин”, където започна да се занимава с таекуондо. Бинев се появи към 1985-86 г. Борисов беше един трудолюбив ученик.
  Но нямаше талант. Докато Бинев имаше таланта, който много бързо разгърна и стана шампион на Европа и на Балканите.
  - Какво означава талантът в бойните спортове?
  - Това е чувството за сигурност, увереност, дистанция, гъвкавост, да можеш да усещаш партньора, да можеш да го разгадаваш, да го помирисваш, както се казва. Докато, ако си само един робот, който може да рита, ти си оставаш просто ритащ човек. Плюс това Бинев се занимаваше много и с философската подложка на бойното изкуство. Ако не си се докоснал до нея, ако не си вътре в тая философия, ти не можеш да се изградиш пълноценно в това бойно изкуство. Не можеш да бъдеш майстор. За жалост като трениращ Бойко показваше страхливост. В таекуондото той успя да защити син пояс, а това е едно посредствено ученическо ниво.
  - Чел съм, че има черен пояс?
  - Това е от каратето. Аз говоря за таекуондото. Той започна първите си стъпки при мене и говоря за тези три и половина години, когато е бил при мен. Черният му пояс и седмият дан, с който той се хвали, че е най-висок в България, му го е дал неговият дългогодишен авер Румен Николов-Пашата.
  Човек, с който през 90-те години си построиха къща близнак. Пашата беше председател на федерацията по карате.
  - Къде му е къщата?
  - В Банкя. Преди 5-6 години му е даден на Бойко данът. Все едно аз да взема някой приятел от махалата, да пием по едно и да му кажа: Глей какъв си пич, я да ти дам един дан, щото нямаш.” Не е сериозно.
  - Казахте, че Бойко Борисов бил страхливец. Няма вид на такъв.
  - Ще ви дам прост пример. Годината е 1984-та. Ние сме поканени от основателя на стила киокушин във Варна на състезание по правилата на киокушин. Предизвика ни на състезание Коце Божилов, който е доайенът на карате-киокушин в България, един много уважаван от мен боец. Той беше поканил всички от бойните изкуства, но отидохме само ние. Някъде около 10-15 състезатели, между които и Бойко Борисов. При една от първите срещи на мой състезател – Денислав Скорчев, един от състезателите на Божилов го удря лошо и му чупи челюстта. След две срещи трябваше да играе Бойко Борисов. И тогава Бойко идва при мен и почва да кърши ръце – тука аз мога ли да не играя… Вдруги ден съм на дежурство в пожарната, ако нещо се случи…” И аз го питам: “Абе, пич, страх ли те е, какво?” “Ми аз предпочитам, такова…” “Страх ли те е, бе? Щом те е страх, тая вечер взимай влака и заминавай за София.” И го върнах. Всички останали, даже имаше жени, се биха, играха. А той нямаше доблестта дори да излезе на татамито, да играе и на втората секунда да падне, уж се подхлъзнал. Него дори го беше страх да излезе на спаринг.
  Аз имам чувството, че самият мирис на адреналин го плаши. Много често чета по медиите – той е митичен герой, много добър каратист… При нас той имаше два прякора, които го характеризират отлично. Единият му беше измислен от Пламен и Данчо от Търново, които тъй като си биеха Бойко редовно, го бяха нарекли Праните гащи.
  Вторият прякор, който аз съм чул за него, е Борсука, понеже все странеше от хората. Той е един такъв, все се цупеше. Това определя донякъде субекта Бойко. Аз дори не мога да кажа, че е бил изявен таекуондист – той никога не е имал един медал, една купа по простата причина, че той никога в живота си не се е състезавал. Говоря за таекуондо. След като излезе от таекуондото през 1985 г., него го направиха треньор по карате в пожарната – някъде 1986-87 г. Сетне национален треньор по карате на МВР...............

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 70. 70 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#66:"valin"]Гласуваш за Борисов получаваш СТАТУКВО"[/quote]

  Това се получи.....

 71. 71 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Политическите проекти Борисови/Симеон и Бойко/, Сидеров, Бареков и др. подобни са дело на едни и същи архитекти населяващи ''Позитано'' и чертаещи бъдещето на България с съветски карандаши. Хубаво е , че простият нашенец им вярва и избира ''демократично'', лошото е, че му се налага да живее под тяхно управление.

 72. 72 Профил на miami3
  miami3
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Политик по природа ??? Треньорът му Валери Найденов споделя, че го изгонил от школата по таекуондо заради „клюкарство, лъжи и интриги”.

  http://www.novazora.net/2010/issue02/story_01.html

 73. 73 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  [quote#69:"navy"] Глей какъв си пич, я да ти дам един дан, щото нямаш. [/quote]

  хахахаха......Не е истина.....

 74. 74 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 479 Неутрално

  бб е политик по природа, пеевски бизнесмен по природа

  да не са ги отглеждали около чернобил ...

 75. 75 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#64] от "dobrich": Доктор Михайлов не го издържам не отпреди пет години, а доста повече, не намесвай фиксидеята си в разговора..

  Доброто е заразно
 76. 76 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1963 Весело

  [quote#11:"Daniel Defoe - БСП капут, Хитлер гиби"]Уникално е честа дума в материала. Иуникално вторачване на Владимирова в Борисов и вследствие на якаква лична неприязън, уникално плюене. [/quote]

  И вие"уникално" биете чело в земата, кога стане дума за Слънчо, но ние не ви плюем, нали!

 77. 77 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1439 Весело
 78. 78 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Борисов е самороден политик, който се вслушва в гласа на хората, поправя грешките си и се стреми да върви към демократична Европа. Не случайно е единствен и най-голям враг на предателската комунистическа клика, която чрез измами завзе властта! Добрите му политически характеристики преобладават, но е добре той да отстранява недостатъците, които пречат най-вече на него самия.Борисов е нужен на политическия живот в страната. Добре е да привлече и се вслуша в разумните предложения на демократите от Движение "22 септември". Полза от това ще има България!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#70] от "dobrich":
  Не се измъквай като мокра връв!
  Ако Костов не ни беше предал, сега Борисов и ГЕРБ, а и не само те, нямаше да ги има в политиката.

 81. 81 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  [quote#78:"glas"]единствен и най-голям враг на предателската комунистическа клика[/quote]

  хехехехе....В миналия парламент комунетата имаха 40 дупеетата, сега имат 84!?

 82. 82 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  До коментар [#80] от "valin":

  Как те предаде Костов?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 83. 83 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  До коментар [#80] от "valin":

  Ако Борисов беше правил реформи в държавната сфера, сега щеше да има 40 дупетата на Герб в парламента.....Да ти обяснявам ли защо?

 84. 84 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1410 Любопитно

  Чакам анализ за Станишев, Орешарски, Местан и Волен. Тогава всичко ще е обективно.

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 85. 85 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  До коментар [#84] от "kas.":

  Търпение, след това и сравнителна характрристика.

 86. 86 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1410 Весело

  До коментар [#85] от "Тsonkooo":

  Ето, тогава ще се изпълни идеалът ми.

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 87. 87 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1963 Весело

  [quote#29:"beroe"]Затова Борисов ще остане в историята. [/quote]

  Напълно вярно! Като първият Министър-председател, бивша мутра (а има ли бивша мутра?!), на България! Като "човекът-оркестър", играещ футбол, режещ лентички, "строящ" магистрали, борещ престъпността(?) сам с голи гърди и един гранатомет, но не влизащ в парламентарната зала, за отчетите на правителството, щото по-важни "дела" го чакаха... Да, вероятно, ще остане в историята!

 88. 88 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Гневно

  До коментар [#80] от "valin":

  Борисов:...."Защо аз да права реформи, да ме намразат хората ли" - Цинично оправдаване на собствена некадърност, егоизъм, пазене на статуквото, изгодно за такива като приятелката му олигарх....

 89. 89 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 952 Неутрално

  ББ е мокрият сън на Манолова, Станишев и др. В смисъл, че всички комундери се напикават като чуят за Борисов.

 90. 90 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  До коментар [#45] от "dobrich":

  Първо не съм "баба",а дядо и второ нямам намерение да пиша против колеги!Това,което четеш са просто констатации,с които не ангажирам никого!

 91. 91 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#87:"batzdravo"]ще остане в историята[/quote]

  Ще се нареди сред другите премиери крепящи статуквото, определено е най големия самохвалко, голям лъжец, с многобройни словесни гафове, заслужава почти всяка седмица скункс, но Нова е негова телевизия...

 92. 92 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#80] от "valin":

  Първите тролове се появиха срещу Костов. Трябва да поискаш пенсия, ако си от тях

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 93. 93 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#90:"doroteus"] нямам намерение да пиша против колеги![/quote]

  Че ти вече писа на форума....

 94. 94 Профил на Ѧниматорът®
  Ѧниматорът®
  Рейтинг: 688 Весело

  [quote#84:"kas."]Чакам анализ за Станишев, Орешарски, Местан и Волен. Тогава всичко ще е обективно.[/quote]
  И аз чакам, ама надали. За "наши" хора такива "уникални" дисекции не се полагат
  Ааа...да, към горния списък бих включил и Бареков

  Мъдър е този, който знае не много, а нужното. Есхил
 95. 95 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8410 Неутрално

  "Еднолична власт, която не се притеснява да демонстрира всякак - на срещи и в телефонни разговори, със снизходително дезавуиране на закони, процедури и разделение, разпореждайки директно на шефове на митници, агенции, прокурори, на медии... "
  Когато си във властта,заради самата власт,когаато командваш,вместо да управляваш,когато рейтинага и егото ти е над всичко,ти не си никакъв политик.Или по-скоро си новия политик.

 96. 96 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  До коментар [#41] от "dobrich":

  Това потвърждава само моетомнение,а то е ,че истинсики образованият,интелигентен и без комплекси човек говори кратко,разбрано и компетентно,но така че да бъде разбран от максимален брой хора.Друг е въпросът дали ще успее да ги убеди в правотата си.Нагледахме се вече /и наслушахме/на псевдоинтелектуалци с високо самочувствие,които говорят "много възвишено и сложно "/виж спортната министърка - професорка по синтаксис/ и накрая не се разбира какво точно искат да кажат!

 97. 97 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  До коментар [#87] от "batzdravo":

  Всички остават в историята, щом са били министър-председатели. Един с едно, друг с друго.

 98. 98 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  К'ъв политик може да е тоя!?

  'ми той и тумбата му от нищо съществено не разбират.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 99. 99 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1410 Весело

  До коментар [#94] от "Антисоциалист и Анти всичките им производни":

  Бареков е друга бира. За него е нужен психиатричен анализ.

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 100. 100 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#82] от "Тони!":
  Написах го вече-неотваряне на досиетата, отказ от лустрация, масова, а не касова приватизация,...и не само това.
  И не става дума за мен, а за около 2 милиона десни избиратели, които след това гласуваха с краката си.
  А добричлията да не слага каруцата пред коня.
  Първо е причината, а после следствието.
  Ще го повторя пак-ако Костов не ни беше предал сега нямаше да обсъжаме Борисов.


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK