Лавка за политически боклук

Николай Бареков и Росен Петров на шествие на "България без цензура"

© Георги Кожухаров

Николай Бареков и Росен Петров на шествие на "България без цензура"Лично за мен това (което вършат Николай Бареков и Росен Петров) е почти равно на престъпление.


Без думите, поставени в скоби, изречението е дословен цитат от писмото, което Петров съчини навръх Трифон Зарезан, докато кастреше лозе в пловдивското село Брестник заедно с новия си лидер Николай Бареков.


В краткия текст, разпространен от пресцентъра на партията им "България без цензура", "кръв", "кървав", "окървави", "България", "български" и пр. са употребени общо 25 пъти.
Самият Росен Петров твърди, че трябва "да се прави разграничение между хората, които влизат в интернет и тези, които живеят из страната". По тази причина писмото изглежда като набързо струпано от поривите, завладели автора му в село Брестник.


Вероятно е точно обратното!


Журналистът – лейтенант (както сам обича да припомня за себе си Петров) няма как да не знае, че повторението е сред основните литературни инструменти за постигане на експресивна изразност. За превръщането на емоциите в слово или за злоупотреба със слово. Сигурно затова и думата "кръв" вече цяла седмица чертае свързващите линии между опорните точки в политическото поведение на Росен Петров. От "загиналите във войните за национално обединение", през химна – лозунг на латиноамериканския марксизъм "El pueblo unido, jamás será vencido" * , до турците, турците, турците – нашите и чуждите, на Ердоган, на Касим Дал, добрите, лошите, злите...Всички.


Вътрешни войски


Докато миналия петък гологлавите футболни хулигани пробваха да запалят пловдивската Джумая Джамия, Петров топна перо в ранената българска душа и написа следното:


"...като лейтенант от Вътрешни войски, които се обучаваха по времето на социализма да се борят с турските командоси, искам да кажа, че българското общество не се нуждае от етнически войни и етническа кръв. Протестът в Пловдив е плод на политиката на ГЕРБ на сближаване с партията на Ердоган, създаването на турската партия на г-н Касим Дал, които достатъчно изнервиха голяма част от българите".


"Вътрешни войски" бяха създадени през януари 1985 г. с решение на тогавашния Министерски съвет като въоръжен отряд от 2 хил. души на т. нар. Народна милиция. По това време цялата българска войска – от трудоваците до ракетчиците, беше обучавана за борба с "турските командоси". Но всекидневните занимания на въоръжените милиционерски формирования бяха други. Да охраняват краварниците, в които мъже – български етнически турци бяха "мобилизирани", докато насилваха жените и децата им да сменят имената си. В часовете за почивка войската разпускаше с истории за погромите си из турските села, а болниците във Варна едва смогваха да настанят пребитите в Делиормана, докарвани през задните им входове.


Толкова за фолклора на вътрешни войски.


Горния пасаж от текста на Петров е манипулативен и по още една причина. Разбира се, че "българското общество не се нуждае от етнически войни и етническа кръв". Но да съшиеш към тази универсална теза вулгарните лъжи, че протестът в Пловдив е предизвикан от политиката на ГЕРБ, сближаването на Реформаторския блок с Ердоган или създаването на партия, да речем на Касим Дал, е долнопробна провокация.


Лозето на Батето


"Ние се нуждаем от национално помирение и единение!, пише по-нататък Петров. (...) Най-важното в момента е да се запази етническият мир, да не се пролива и капка кръв, защото ние българите сме пролели достатъчно много кръв. Над 25 хиляди сме избили помежду си, делейки се на леви и десни. 200 хиляди са загинали във войните за национално обединение".


Бареков наследява Иван Славков - Батето в лозарския масив на с. Брестник

© България без цензура

Бареков наследява Иван Славков - Батето в лозарския масив на с. Брестник

"Национално помирение и единение" е лозунг. При това кух, като всички останали лозунги. Българите не воюват. Онази част от тях, за които демокрацията е ценност, се борят за нея вече 25 години. Останалите, на които тя никога не е липсвала, или очевидно е пречила, ще канят Бареков "да наследи подрязването на лозите им след смъртта на Иван Славков**" защото "години наред Батето е извършвал ритуала на празника Трифон Зарезан и е носил добра реколта на местните лозари". (Из друг трифонзарезански пресрилийз на "България без цензура"). А после ще целуват портрета на зарязващия, и даже ще се снимат, докато го вършат. Пак като Росен Петров.


На избирателите, дирещи "новото Бате", кашата от "помирение", "единение", "етнически мир", "кръв", "ляво", "дясно" и "войните за национално..." може лесно да бъде пробутана като празничен обяд. Все по-силно мирише на избори и лавките за дистрибуция на политически боклук вече отвориха. От там ще се носят и пискливите хлевоустия за "мъдростта на избирателя – суверен", който никога не бъркал.


Уви, макар и рядко, суверенът също греши! При това тежко! За последен път го направи, когато повярва, че има цар и се вслуша в глупостите му за онези "800 дни". Последиците от грешката тежат до днес.


Политиката се прави от политици, а те се избират от избиратели. Затова и качеството на политиката винаги е функция на интелекта им. Или на липсата му. Да се възползваш от второто е просто низост.


В нашите културни какавиди


Росен Петров не е първият тв водещ (наричат го журналист - бел.ред.), прекрачил в кръга на политиците. Други свършиха обратното и нито една от двете стъпки не е грешна. Но никой досега не го беше правил с толкова бляскав телевизионен цинизъм. Освен Бареков. Затова хорът: "Дайте им шанс!" трябва да млъкне. За срам в него чухме дори и гласът на "синия" президент Петър Стоянов!


Начинът, по който и Николай Бареков и Росен Петров слязоха от екрана на телевизора не подсказва, а доказва, че са били зависими дълго преди това. Не от собствената си убеденост в някаква правота, не в принципи, не в ценности! Били са зависими от други гласове, от гримьорната.


Бареков и Петров лъгаха аудиторията си прекалено дълго, за да им се подхвърля втори шанс. Освен ако подобна щедрост не е съмишленическа, съучастна или някакъв групов, гузен сеанс за прикриване на арогантно нарушени етика и норми. В тази игра няма невинни.


Омерзените и отвратените от "България без цензура" високомерно ще отвърнат глава и от Конушенските пеещи баби. За тях самият Бареков разказва: "Те бяха сред първите, които ме подкрепиха, когато бях отчаян и на кръстопът след Костинбродската афера. Казаха ми: "Вдигни се! Страната има нужда от хора като теб!" (Из все същия трифонзарезански пресрилийз на "България без цензура").


Парализиран от спектаклите на подобна наглост без граници, елитът на нацията сякаш глътна езика си. Остави такива като Петров сами да призовават: "Нека говорят смелите!" и после пак сами да отвръщат на поканата си. Хора с глас, сцена и трибуна си позволяват да се чувстват унизени от перспективата да влязат в тази битка. А разумът губи окоп след окоп в схватките с децата на KLETA MAJKA BALGARIQ.


Само че, така се умира колективно, защото:


"Нашето въображение може да се свие. Сърцата ни може да се стопят. А нашата човечност може да увехне, ако останем твърде дълго в нашите културни какавиди".


Цитатът е на турската писателка Елиф Шафак.


*"El pueblo unido, jamás será vencido" - "Обединеният народ няма никога да бъде победен" - песен, написана от чилийския поет и композитор Серхио Ортега , през юни 1973 г. По-късно се превръща в химн на марксистките революции в Южна Америка.

**
Иван Борисов Славков - Батето –зет на диктатора Тодор Живков, управлявал България от 1954 до 1989г.

***Дармадан -
(От тур. darmadağan, darmadan) - разхвърляно, разнебитено, съсипано, разтурено.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (105)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Pima
  Pima
  Рейтинг: 458 Разстроено

  от гнусно по-гнусно става....

  Най-страшното на комунизма е това което идва след него...
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3014 Неутрално

  Росен Петров определено би бил МНОГО опасен човек, ако беше интелигентен.

  Сега е просто един клоун.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  "Да охраняват краварниците, в които мъже – български етнически турци бяха "мобилизирани", докато насилваха жените и децата им ..."

  Това изречение е ... и аз не знам как да го определя, въпреки че след "насилваха" следва "да сменят имената си".

  Повече внимание към думите и тяхното значение!

  TAKE THE RED PILL!
 4. 4 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Ми ... боклука все пак е нещо ... а тия са съвсем нищо.

 5. 5 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Очаквам, по скоро надявам се, всички явни (и криещи се до сега като Петр-off) крастави магарета да се съберат в кочината на главният Цензур, да се обозначат, самоизобличат и така да са видни отвсякъде за всички трезво мислещи и искащи да останат да живеят на тази територия българи.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 6. 6 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  "Затова хорът: "Дайте им шанс!" трябва да млъкне. За срам в него чухме дори и гласът на "синия" президент Петър Стоянов!"
  ---------------
  Много моля, не им давайте шанс! И между другото - за Бога, не купувайте от Лафка.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 7. 7 Профил на Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Бареков ли?
  Ами кой ще лежи в панделата заради Костинбродската манипулация? То само депутатския имунитет няма да е достатъчен пред пандизчийската любов...

  ЖУСТИС (фр.- правосъдие) ИЛИ ЖОСТЕРИС (бълг. - гьостерица)!!!
 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Когато на някой му липсва вътрешна сила, вътрешно излъчване, той се опитва да компенсира с външни атрибути.
  С тъпите си умове тези двамата си смятат, че като са се омотали в българския флаг са станали по-големи патриоти.
  Палячовци!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Гневно

  "Журналистът – лейтенант" - Освен, че беше ура патриотарски журналист, завършилият мюлюцюнерската школа в Симеоново Росен Петров се похвали в едно от последните си предавания, че бил шумкарски внук. Чийто дядо бил убит в 1942 г.......Край нямаха!?............

 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2125 Весело

  Кубовидните медузи си приличат с хората само по това,че и техните очи са изградени от ретина,роговица и леща.

 12. 12 Профил на Враждебен дух от яката вяра
  Враждебен дух от яката вяра
  Рейтинг: 497 Неутрално

  В краткия текст, разпространен от пресцентъра на партията им "България без цензура", "кръв", "кървав", "окървави", "България", "български" и пр. са употребени общо 25 пъти.

  И при положение, че Росен Петров е гагаузин според негово собствено проучване на родата му.

  За тези дето не знаят гагаузите са тези дето са тичали и са клали след Ботевата чета.

 13. 13 Профил на jon19356759
  jon19356759
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Моля, не използвайте за тези недоразумения думата "журналист". Те са бивши телевизионни водещи - нищо повече.

 14. 14 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  [quote#12:"Star Man"] гагаузите са тези дето са тичали и са клали след Ботевата чета[/quote]

  Това къде го прочете?

 15. 15 Профил на Чавдар Михов
  Чавдар Михов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Те са си лика прилика – повратливи, безскрупулни, нагли и цинични. И двамата не са се поколебавали да ухапят ръката, която им е давала хляба /лейненантът предаде Слави Трифонов и БТВ, а борецът против цензурата своя цензор и кумир Борисов/, стига някоя друга ръка да им подхвърли кокал. Но и новите им благодетели трябва да имат едно наум с тях. Който веднъж е станал предател, с охота ще го направи отново, стига да има изгода.
  http://www.chavdarmihov.com/bg/home.php

  Чавдар Михов
 16. 16 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  [quote#15:"Чавдар Михов"]кумир Борисов[/quote]

  Кумир и кум....

 17. 17 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  "Парализиран от спектаклите на подобна наглост без граници, елитът на нацията сякаш глътна езика си. Остави такива като Петров сами да призовават: "Нека говорят смелите!" и после пак сами да отвръщат на поканата си. Хора с глас, сцена и трибуна си позволяват да се чувстват унизени от перспективата да влязат в тази битка. А разумът губи окоп след окоп в схватките с децата на KLETA MAIKA BALGARIQ.
  Само че, така се умира колективно, защото:
  "Нашето въображение може да се свие. Сърцата ни може да се стопят. А нашата човечност може да увехне, ако останем твърде дълго в нашите културни какавиди".
  Да,така е...

 18. 18 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Поредната партия на "тъпите" ... Има много електорат и правилно са се ориентирали ... Месец вече слухтя да чуя нещо определящо за вижданията на ББЦ ... Либерали ли са, радикали ли са , популисти ли са ???

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 19. 19 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Очакваме към групата да се присъедини и Недал Алгафари и партията да се нарече :Партия на предателите ,предатели или предалите веднъж предават вечно и последователно .

 20. 20 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Що ни занимават с тези двамата.

 21. 21 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Елементи от войнстващата простащина.

 22. 22 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Спасе,
  прав си за дудуците, тук спор няма.
  Ама айде нема нужда да пресоляваш манджата точно по дудукски с истории за погроми над села и насилени жени и деца.
  Достатъчно истински грехове си имаме - ние, българите, за да ни се вменяват и хиперболичните си фигури на напъващ се журналист без усет за нюанса и чувство за мярка.

  "А разумът губи окоп след окоп в схватките с децата на KLETA MAIKA BALGARIQ."
  Тъй, тъй, а пишман-либералите, като СМЕРШ, се лутат зад окопа и крещят истерично "Не отступать, вернуться вперед!"

 23. 23 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 522 Разстроено

  Ама престанете да наричате ченгето Петров журналист! Той е само един хуморист, който се опитва да избива комплексите си като води предаване. В него е попаднал, благодарение на приятелите си, а не на някакви журналистически талант или умения. И той се отблагодари на тези приятели чисто по ченгеджийски, като им се из..а в предаването. Неговите изяви са толкова незначителни, че не виждам защо трябва да им се обръща някакво внимание!

 24. 24 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 924 Гневно

  "България е с население 2 милиона души, което е разделено на три групи: бивши министри, настоящи министри и бъдещи министри". Иречек го е казал. Преди 130 години. Като сменим числото на населението, картината е долу-горе същата. Продажен водещ лелее премиерско кресло, лейтенант със соц тежнения се изживява като вътрешен министър. Завидна експертиза, подплатена с мръсни пари. И всичко в това в името на България. Как не се задавят тия хора, докато бълват самонадеяните си лъжливи глупотевини? И как се намират бедни хора, които да се връзват на лъжите им?

  Едно голямо и миризливо в красив целофан. Без цензура. Селфмейд. Пфу!

 25. 25 Профил на sapundzieva
  sapundzieva
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Българите не воюват в прекия смисъл на думата. Но за съжаление се случи по-лошото - воюват един срещу друг, озлобиха се и най-малкото ги разделя. Така че призивът за национално единение въобще не е кух. Стига да има кой да го чуе.

 26. 26 Профил на anthony68
  anthony68
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Когато стигнах до абзаца, в който обясняват за Вътрешни войски - че били създадени през 1985 година, спрях да чета. Явно писалият материала въобще не е в час с тематиката. Оттам нататък е ясно колко е в час за другото в темата.

 27. 27 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Не забравяйте и Каракачанов,видният владелец на имотите на ВМРО.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 28. 28 Профил на tonio26
  tonio26
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Няма неоплют човек в България,решил да се занимава с политика!

 29. 29 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 497 Неутрално

  При определена конфигурация в следващия парламент точно "България без цензура" и "АБВ" ще са новата патерица на БСП и ДПС за съставяне на кабинет. Сигурно ще кажат, че в ДПС са "добрите" турци.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 30. 30 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Лично за мен това (което вършат Николай Бареков и Росен Петров) е почти равно на престъпление. "

  Защо "почти"? Престъпление си е, макар и трудно доказуемо. А Бареков и Петров са само едни наемници. Истинските престъпници са тези, които ги проектираха и сега ги промотират.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 31. 31 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Добре.
  Дудука и тва ... кюфте, са отпадъци, това ясно.
  Делата им няма какво да се коментират, че се цапа ефира.
  Това, че ще се намерят бунаци да им повярват също ясно, нагледахме се прес полседните си години.
  Патриотарските им речи също няма каво да се коментират, който споменава много кратно за кръв, явно жадува кръв.
  Ама защо споменаването на думата "българи" се зловидина г-н Спасов?
  Да се именуваш българин и да държиш за рода, земята, езика и вярата си, срам някакъв ли се явява вече, че не разбрах?
  Г-м Спасов, пишете, пишете, уж добре звучи, па като лепнете някаое неадекватно изречение и вземете та о...цапате всичко.
  Понякога още от заглавието.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 32. 32 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Запознайте се с програмата на Бареков.Това е достатъчно. Абсолютно диктаторски режим и лишаване на хората от свободата и правата им.Ако това се случи в България,тук няма да остане един свестен човек.Но и циганите ще хукнат да бягат.
  Ще останат само болните и възрастните,които не могат да пътуват.Не бих оставила децата си да учат и живеят по неговите програми.

 33. 33 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#28] от "tonio

  ама тези двамата ли ги наричаме политици?от две лепкави л...а,става клозет.в това ли се надяваме да превърнат държавата ни?те да да ядат меда,а ние гражданите-лумпени да ядем л.....а!
  от всяко дърво,свирка не става,но да свири по команда-може!

 34. 34 Профил на Nan_Kurunir
  Nan_Kurunir
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Политическата безпътна жена Бареков,до преди 8 месеца даваше мило и драго за генералските "ласки и милувки" на бившия премиер..Същата политическа безпътна жена наричаше зърнопроизводителите селяндури,чиито гуми лично той щял да нареже с нож..Дано тези заблудени люде,които искат да гласуват за него,си спомнят тези неща,когато стигнат до урните..

  "Представи си,че не съществуваш и бъди свободен!"- Омар Хаям
 35. 35 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#31] от "rapidfire":

  Не "споменаването", злоупоменаването и злоупотребата с думата "българи" ми се зловиди, rapidfire.

 36. 36 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Бих определила текста на "България без цензура" като опасно словоблудство.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 37. 37 Профил на optimu_s
  optimu_s
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  О да, повечето диктатори имат съчетанието от тези и много други качества. Но това, че той не е достатъчно интелигентен не означава, че трябва да се пренебрегва. Със сигурност има кой да му дърпа юздите в "правилната" посока.

 38. 38 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ама кво се учудвате, че има хора дето ще гласуват за барбекюто на догЪн и аверчето му.....Спомняте ли си преди няколко години колко хора се подадоха на чара на сикаджийчето.....


  п.п. Преди уважавах рп заради операция ''Слава'' в предаването му, ама ся вече не ......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 39. 39 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 511 Весело

  До коментар [#4] от "bluescreen":някои дават сливи за боклук-а за тия сливи какво да дадеш-ГЛАСА СИ.

  за чиста и свята република-но не с този народ
 40. 40 Профил на mutata
  mutata
  Рейтинг: 225 Неутрално

  а това което вършат Борисов и Цветанов какво е ?

 41. 41 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 723 Любопитно

  Да върнем лентата малко назад:

  -Когато Бареков напускаше БиТиВи , каза че си отива защото "му е предложено да се заеме с нов проект".Отиде в 7дни; А сега се вижда какъв е всъщност е проектът...

  -Когато изпъдиха Иво Инджев от БиТиВи, той каза че единственият човек от телевизията, който не си е взел довиждане с него е бил Бареков...

  Семантиката ли беше наука за знаците?

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на The Dragon Reborn
  The Dragon Reborn
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ще ми се някоя жена да ме гледа така, както Петров гледа Бареков..

  Големият проблем е, когато се придава значимост на простотията.
 44. 44 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 388 Весело

  Не знам другаде как е, но при нас с достатъчно пари може и прасе да вкараш в парламента. Примери много.
  Тези "цензурни борци" не са изключение. С неограничения бюджет който им е отпуснат, с медийната и административна подкрепа на местно ниво от ДПС и БСП, влизането им в парламента е гарантирано.
  Смешно ще е да имаме г-н с прякор "Дудука" за Премиер.
  Защо ли не, както беше казал един бивш вице-премиер "Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер!"... или както казваше депутата Георги Петров, известен още като Гошо Тъпото: "Щом масата е шведска, аз ще стана, като дойдат шведите."

 45. 45 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1538 Разстроено

  Чудесен анализ, но се питам, как би могло подобни текстове да достигнат и до онези, които не "влизат в интернет" ?
  Ние тук си пишем коментарите и си слахаме плюсовете, съгласни един с друг, но там, по села и градчета?
  Отговорът е ясен - с много работа на място, с непосредствени разговори с хората. За съжаление обаче не виждам никой от Реформаторския блок да е създал такава организация и да обикаля, както го прави Бареков - и затова той печели позиции, а ние ще се утешаваме омърлушени с поредните 4-5 % на изборите.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 46. 46 Профил на glo2w
  glo2w
  Рейтинг: 225 Неутрално
 47. 47 Профил на casinoto
  casinoto
  Рейтинг: 660 Весело

  Петров просто полудЕ! Няма да съберат много гласове тия лудяци!

 48. 48 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 975 Неутрално

  [quote#2:"Norman Granz"]Росен Петров определено би бил МНОГО опасен човек, ако беше интелигентен. [/quote]

  До някъде си прав, но според мен този е по опасен, поради кристалната мъдрост!

  "Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."

 49. 49 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1457 Любопитно

  Ехее как се нахилил Роската. Хааа весло му е. Що ли?

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 50. 50 Профил на valko_mg
  valko_mg
  Рейтинг: 225 Неутрално


  "Журналистът – лейтенант" - това ми напомня за един стар виц, но перефразирайки го, в случая по-подходящо за лицето Р.П. е
  "РаПон - Лайненянт".
  Не можех да гледам тъпата му физиономия в предаването, което водеше по БТВ, не искам да го виждам по никакъв повод, още повече да слушам тъпите му остроумия и идиотски смях.

 51. 51 Профил на simmons
  simmons
  Рейтинг: 225 Неутрално

  само не мога да се начудя с какво успява да убедят росен петров да дойде при тях

 52. 52 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Обнадеждаващо е! ! ДС банката кадри от марионетки се изчерпва и са принудени да вадят на сцената хен,луди,хем тъпи,хем противни индивиди, които са приели да се излагат неограничено за неограничено количество мангизи...Предстои им да узнаят,че никакви пари и кретени не могат да спрат възмездието на народа..

 53. 53 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Много точен анализ за нахъсаните простаци, запътили се към властта с психопатични амбиции и зли намерения!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 54. 54 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Г-н Спасов, заглавието не Ви прави чест. С него демонстрирате същото, което и Росен Петров. Просто имате различни каузи. Не съм очаквал това от Вас.

 55. 55 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#24] от "cor.ne.edito": Как не се задавиха и тия преди тях,които също ставаха с името на България на уста по сто пъти на ден. Като гледам до къде я докараха България и българите свят ми се извива.

 56. 56 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#46] от "гло2в" : "пише се KLETA MAJKA BALGARIQ"
  Точно този сбърканяшки надпис е огледалото на България = за 25 години не се споразумяхме как се пишат 5 букви на латиница енозначно и всеки си има своя латинизация ... и се чудим как да си сричаме йероглифите! В случая е "Методица":
  = щом е използвано "J" = "Й" то следва "Ja" = "Я"
  тогава "Y" = "Ъ" и става "Kleta majka Bylgarija"
  Остава да се разберем за "Ж","Ч","Ш" от"X","Q","W"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 57. 57 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  “Начинът, по който и Николай Бареков и Росен Петров слязоха от екрана на телевизора не подсказва, а доказва, че са били зависими дълго преди това.”

  Браво на автора!
  Още повече за Петров тази зависимост беше ясна от самото начало. Такова животно като Милицюнер / Сценарист в чалга шоу / Водещ в ерзац ТВ предаване / Журналист / Политик досега не бяхме срещали. Бивши милицюнери няма, както и бивши комунисти... При дудуците не е ясно?!

  I Want To Believe
 58. 58
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 59. 59 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#20] от "2029":

  [quote#20:"2029"]Що ни занимават с тези двамата. [/quote]
  Щото според повечето социологически проучвания на едни избори ще вземат колкото или дори повече гласове от интелигентните в Реформаторския блок.
  За жалост това е нивото на мат'риала.

 60. 60 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тия двамата са една гротеска...
  Гротеска - Гротеска в ежедневния език означава нещо странно, причудливо, фантастично, но и грозно или изопачено и за това е често използвана да показва странни и изкривени форми, включително и в сакралното изкуство.

 61. 61 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  [quote#58:"Кентавър"]Колкото и да си чешете езиците, Бареков ще е в следващото НС по простата причина, че си има елекорат - онези, които досега гласуваха за Яне Янев, Христо Ковачки, ВМРО - най-обикновени "професионални" (разбирай платени) гласоподаватели.[/quote]

  Ето затова искам гласуването да е задължително.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 62. 62 Профил на machibo
  machibo
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Росен Петров прилича на несполучлива картина на Пикасо и има още по-малко мозък от такава. Много хубав анализ на автора, иначе, браво!

 63. 63 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Няма ли букмейкър където да заложа ,че Дудука ще вземе по- малко от осемдесет хиляди гласа на Евро изборите!?!?

 64. 64 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  До коментар [#61] от "biss Mark":


  [quote#61:"biss Mark"]Ето затова искам гласуването да е задължително. [/quote]
  Точно тогава ядосаните, дето ги караш да гласуват насила ще гласуват за такива като Бареков, за да ти натрият носа. Бъди сигурен.

 65. 65 Профил на salinarka
  salinarka
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Политическата импотентност с огромни усилия роди тези "герои" на нашето време - Николай Бареков и Росен Петров, както и всички онези, които политически се смърсиха с тях. От всички нас зависи, дали няма да им дадем гласовете си.

 66. 66 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#54] от "Доби ВЕЛКОВ":

  Извинете ме, г-н Велков! Не ви разбрах. Казвате, че Р. Петров има "кауза", ли? Хм...
  А иначе мога даже да повторя: Николай Бареков и Росен Петров произвеждат политически боклук. Да, боклук(!), не отпадък.

 67. 67 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Разстроено

  Последните 25 години винаги е имало подставени кукли по изборите, за объркване на посридствените хора и да правят идиотщини, но щадящи лицето на Майката Партия БСП/ БКП. То не бе Жорж, Кире, Яне, Волен и т.н. Чак толкова нагли и отвратителни типове не очаквах. Нооо хак му е на българина, имало глава да пати!

  chavo64
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  До коментар [#66] от "Спас Спасов":

  Политиците, г-н Спасов, произвеждат политики. Ако споменатите от Вас произвеждат боклук, би ми било интересно кои /пак според Вас/ произвеждат годен продукт.

 70. 70 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#18:"t' Ankus"]Месец вече слухтя да чуя нещо определящо за вижданията на ББЦ ... Либерали ли са, радикали ли са , популисти ли са[/quote]
  Не се напрягай нищо определено няма да изтъкнат "центристите" велики. Те отсега говорят за експерност във всичко, страх да те хване!
  Исках да пиша за Вътрешни Войски и за това колко много послъгва другаря лейтенант-разузнавач... но би било излишно. На всеки ДВЕ изречени думи от Росен'Бареков, ТРИ са откровена лъжа!
  Гнус без граници!

  the more we learn, the more we die...
 71. 71 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Следейки начините по които се създават партии, граждански организации и др. субекти които драпат към политическа власт очаквам партийните архитекти на управляващите в сянка скоро да създадат партия/движение с лидер или криско или 100 кила или някой подобен. Гарантирам че сегашните 16-17 годишни когато са на по 18 след 2-3 годинки могат да вкарат някой такъв в парламента ако им се приложи правилна мотивация и манипулация.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 72. 72 Профил на mary777
  mary777
  Рейтинг: 225 Любопитно

  ЗАЩО под снимката пише Росен ПЕТКОВ??

 73. 73
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8064 Неутрално

  За лейтенант,лейтенант е,ама пък и журналист.И двамата са чалга политици.
  Омръзнаха ни тези сенки от зоната на здрача.

 75. 75 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Лавка за политически боклук..

  - Безплатно Шоу ,
  на поредните напористи мечтатели ..
  за Държавни постове ..

  urkobozambo
 76. 76 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2383 Гневно

  Не знам кое ма отврати повече поредните изяви на Баречко и лейтенанта му или туркофилските излияния на журналистчето. За негово сведение турските командоси избиха 1600 кипърски гърци при окупацията на Северен Кипър. Явно има голямо желание да извършат същото но в много по-големи мащаби и у нас.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 77. 77 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7114 Неутрално

  както се казва " господ ги събира " , а тук става дума за два боклука в един боклук- партията им .

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Урук-хай и орк... из "Властелини на бюлетината"

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 80. 80 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#66] от "Спас Спасов":


  [quote#66:"Спас Спасов"]Бареков и Росен Петров произвеждат политически боклук. Да, боклук(!), не отпадък.
  [/quote]
  Мисля си, че сте доста здържан. Аз бих ги нарекъл направо ИЗМЕТ!

 81. 81 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#56] от "t' Ankus":

  по тази логика трябва да пишем ЙА вместо Я?

  Birds of a feather flock together.
 82. 82 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 458 Любопитно

  интересно е кой се почувства застрашен та бе обявена тази война с бареков и партията му,не знаете ли че всекидневното му оплюване може да доведе до някакви симпатии към него и така вместо да му извадите очите може да му изпишете веждите))

 83. 83 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Айде сега се извъдиьте и защитници на имената на турците. Ей това седесарията няма лекуване

 84. 84 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#82] от "miglen lokunev":

  Всички се чувстваме застрашени от поредният популист плачещ за бедните. А ти не разбираш ли, защо?

  Birds of a feather flock together.
 85. 85 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Добър вечер. Кръглоглавият, неумен милицонерски възпитаник, назначен за "водещ" и "сценарист" в предаването на "славето" - селски комсомолски секретар, "шеф" на предаване в "телевизията" на офицера от КДС - красимир гергов, назначен на поста "телевизионен началник" още преди десетилетия, лъжещ пак толкова, че бардакът в пристройката на НДК "Людмила Живкова", бил на "Мърдок", бил скрита лимонка. Ами че да се бяхте зачудили още преди години от какъв зор предизборното студио на архар Първанов и Петър Стоянов (напиращ за втори мандат) - друг дълбоко архивиран ДС-субект, се провежда именно в "предаването" на славето и с водещ росен петров.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 86. 86 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  Дон Кихот и Санчо Панса са направили партия на изгонените водещи от БТВ,която се финансира вероятно от кандидата за Председател на ДАНС,който всички много добре знаете.

 87. 87 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  НОВИ ПОРЪЧКОВИ КОМУНОИДИ (без цензурни)...Носители на новото статукво как да приспособим България към себеси!

 88. 88 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Всичкото хубаво бе Спасчо, ама спрях да чета писанието ти до пасажа..."За последен път го направи, когато повярва, че има цар и се вслуша в глупостите му за онези "800 дни". Защото с това твърдение се нареждаш точно до Росен Петров, като манипулатор! Без да привеждам стсистически факти, само ще напомня, че при Царя, България "живна" за перви път през "прехода" и осъществи най-бързия стопански растеж от поне 50 години насам! БВП на страната нарастна почти 4 пъти! Хората спряха да се наричат "фашисти" и "комунисти"! Безработицата падна под 7%! Раждаемостта тръгна нагоре! Църквата преодоля разкола! Царят изпълни двете национални цели в най-новата история на България – членството ни в НАТО и в Европейския съюз. Та така за "800-те дни"!

 89. 89 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz": ≪Росен Петров определено би бил МНОГО опасен човек, ако беше интелигентен.≫

  И неинтелигентният, след като се докопа до властта, също може да бъде много опасен.

 90. 90 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#4] от "bluescreen": ≪Ми ... боклука все пак е нещо ... а тия са съвсем нищо≫

  Някога в Германия по същия начин са се отнасяли пренебрежително към Хитлер и към Гьоринг.

 91. 91 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#22] от "forza": ≪.... а пишман-либералите, като СМЕРШ, се лутат зад окопа и крещят истерично "Не отступать, вернуться вперед!"≫

  Смерш е нещо като военно контраразузнаване. А зад окопите и изобщо зад фронтоваците са специални военни части, наречени „заградителни отряди”, които са разстрелвали атакуващите, ако атаката се провали и те тръгнат назад. Така на много хора по време на Великата освободителна им се наложили, щат–не щат, да станат герои. Защото вървейки напред, те можели и да останат живи, но повърнат ли назад, нямало е как да останат живи. И затова за първите няколко месеца от началото на войната има пленени около 4 милиона руски войници.

 92. 92 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#28] от "tonio26": ≪Няма неоплют човек в България,решил да се занимава с политика!≫

  Така е! Интересното е, че до сега всички те са доказали, че с право са ги оплювали.

 93. 93 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#42] от "too_many": ≪....Но това и малко ме натъжава , защото е показателно за съвкупния интелект на нацията ....≫

  Показател е за твоята собствена неинтелигентност. Народът не е виновен, че има такива продажни политици. Виновни са такива, като вас, които го оплюват без вина, за да оправдаят собственото си неумение и неразбиране. И как искаш народът да подкрепи твоята кауза, когато го обвинавяш незаслужено? Докато такива като тия двамата го ласкаят и му обещават нещо, което вие му отказвате. Те поне обекщават, макар че нямат намерение да го направят. И не го обиждат, като вас и като другите като вас, на които все народат им е виновен.

 94. 94 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 442 Гневно

  [quote#18:"t' Ankus"]
  Поредната партия на "тъпите" ...[/quote]
  По-скоро поредната партия ЗА тъпите...
  За ошашавяне на "умния матрял"...

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 95. 95 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  Така, така. Още дори не са насрочени евроизборите и вече ревем колко многоброен бил тъпия матрял. Добрутро! Удивлението от успеха на разни популисти и народняк-демагози можеше да е по-умерено ако протесталниците не витаеха в света на белите рояли и фейсбук. Уви, сблъсъка с грубата шаячна правда отново ще бъде болезнен.

 96. 96 Профил на datekata
  datekata
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Все повече умни и можещи хора се присъединяват към ББЦ, това е знам че народът се пробужда и започва да се бори за оцеляването си, последните 25г както и последното петнисто правителства се подиграха брутално на обикновеният човек и на малкият и среден бизнес действайки само и единствено в частни интереси (срещу пари) ..... е на народа вече му писна и е време да мете ме в НС

 97. 97 Профил на dragoman
  dragoman
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Не разбирам какво лошо има в това да провеждаш политиката на партията си? А, още повече проблемът за презсрочни избори, никой не иска това правилство на власт.

 98. 98 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар №88:"laundromat" "че при Царя, България "живна" за перви път през "прехода" и осъществи най-бързия стопански растеж от поне 50 години насам!"
  Боже ,боже, а народа какъв неблагодарник излезна и взе , че му би шута, тъй като си помисли, че дедо Симо е дошъл единствено да си вземе имотите(които не са и негови), а той ни бил оправил без да разберем !!! По голям балон от нашия т.н. цар не мога да си представя !!! Пълна порнография !!! Инай-много ме е яд , че съм глаасувал за този въздухар !!!

 99. 99 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Новите барон Мюнхаузеновци, които се канят да управляват България !!! Жалка пасмина от провалени и набедени за журналисти , решили, че щом може куцо, кьораво и сакато да се прави на политик, е дошъл и техният ред да се направят на велики !!! И се очертава оста Цв. Василев(Борат), Д. Пеевски(Олигофрена), Н. Бареков(Дудука), Р. Петров(Милиционера), А. Славчев(Че Гевара) и други, които могат да бъдат купени като цигански гласове !!! Тези ли ще оправят България или ще забият последния пирон в ковчега и !!! Народе, ти решаваш !!!

 100. 100 Профил на dragoman
  dragoman
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Защо нищо не се казва за г-н Президента, които също зарязваше лози?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK