Сривът, или накъде е повел правосъдието Висшият съдебен съвет

Сривът, или накъде е повел правосъдието Висшият съдебен съвет

© Надежда Чипева, КапиталПитам се защо пиша този текст, след като вече съм го написала на 29 септември 2013 г. с безапелационното заглавие "Висшият съдебен съвет като лейтенант на задкулисието" по повод уволнението за максималния позволен от закона срок от 6 месеца на члена на ВСС от прокурорската квота Камен Ситнилски. И още тогава описах детайлно пълната несъстоятелност на дисциплинарното дело, заведено срещу него за уронване престижа на съдебната власт.

Днес предстои ВСС да сложи венеца на това дело по два възможни начина. Като уволни набързо Ситнилски, бивш зам. главен прокурор, окончателно и впише в кратката си история безпрецедентен акт - досега не е отстраняван изборен член на ВСС; или като обсъди задълбочено и безпристрастно решението на дисциплинарния състав и гласува по съвест и според доказателствата, което в известен смисъл ще е пак безпрецедентен акт, съдейки по преобладаващата  дисциплинарна дейност на съвета досега.


Пиша отново, защото се запознах с решението на дисциплинарния състав на ВСС, което се обсъжда в момента. И виждам, че то не опровергава нищо от онзи, споменатия мой пространен текст. И най-вече  защото


Не Ситнилски е важен, въпросът е кой командва ВСС, а оттам и правосъдието!
Решението на дисциплинарния състав (Галя Георгиева, Магдалена Лазарова и Васил Петров - запомнете тези имена) е писмен текст от трийсетина страници, в които:


- първо, няма ново доказване на законовото основание да бъде въобще заведено дисциплинарното дело


-  и второ, решението е лишено от доказване по същество на обвинението за уронване на престижа на съдебната власт и нарушаване на Етичния кодекс на магистратите.


Не би могло да бъде мотивирано това решение. Питате защо.


То бе заведено въз основа на изтекли в медиите подслушани със законни СРС телефонни разговори по досъдебни производства на двама прокурори и още трима магистрати, от които се разбира според дисциплинарния състав, че се договарят да бъде подкрепена кандидатурата на бившия зам. главен прокурор Камен Ситнилски за член на ВСС от прокурорската квота. Законът за СРС и Наказателният кодекс не позволява използването на придобитите със СРС сведения да се използват за други цели - уморих се да го пиша! - извън целите на наказателния процес и националната сигурност - еднозначно не позволяват. И въпреки това делото беше образувано. Предложителите са същите, които поискаха и да бъде заведена и втора дисциплинарка срещу Ситнилски, а няма съмнение, че те като членове на ВСС познават законите по-добре от мен: Ясен Тодоров (който е и председател на Етичната комисия на съвета), Галя Георгиева, Каролина Неделчева, Даниела Костова, Димитър Узунов.


И именно защото не може на основание на СРС, дисциплинарният състав, извика свидетели  - 36 магистрати.


Затварям си очите за забраната на закона да бъде образувано дело на основание СРС и гледам решението на дисциплинарния състав по същество. От 36-имата разпитани свидетели са взети под внимание показанията на шестима, които обслужват обвинителната теза. Останалите не са дори коментирани! Посочено е, че са ирелевантни, това значи - несъотносими към предмета на делото. Защото - сега внимавайте, читатели! - "противоречат на показанията", които са относими, тоест на шестимата.


Който е написал това - а той не е кой да е, той е член на върховния управляващ съдебната власт орган, е опасен за правосъдието, затова казвам, че имената на тримата магистрати от дисциплинарния състав трябва да бъдат запомнени: като им изтече мандатът на управители на съдебната власт, те ще се върнат на техните съдийски и прокурорски длъжности и тежко и горко на всеки, ако ни обвиняват и съдят по начина, по който са събрали доказателствата по тази дисциплинарка.


Затварям си очите и за горния нонсенс (ирелевантността на показанията на мнозинството свидетели) и... какво виждам в релевантните: Нито едно пряко доказателство, че Ситнилски е упражнявал натиск, че е уреждал с непозволени и/или уронващи престижа на съдебната власт средства подкрепа за себе си. Ако всички членове на ВСС са прочели решението, са видели същото, убедена съм, но от тях днес се очаква да гласуват за отстраняването на Ситнилски!


И по-нататък ще питам защо!


А и как "се извежда" заключение, че е нарушен Етичният кодекс от... говоренето между магистрати кого да издигнат за член на ВСС, което е протичало в контекста "хайде да издигнем Х, У, Z", дори той да е заместник главен прокурор. Не е ли нонсенс да обявим за уронване престижа на съдебната власт разговорите във всяка гилдия, нали навсякъде магистратите са обсъждали, вероятно спорели за едно или друго име? За всяка квота се споменаваха в медиите поне по две-три имена, които после се оказваха наистина избрани. Самият главен прокурор беше избран, след като месеци наред името му се споменаваше за сигурно - а беше посочван като подходящи  от премиера! Ако ползваме аргумента на дисциплинарния състав, ВСС трябва да провери как е избрана и съдебната квота, и парламентарната, и в заключение да вземе да се саморазтури заради нарушение на Етичния кодекс!


Подчертавам: Не защитавам Ситнилски, но


обществото, което чака независимо и справедливо  правосъдие, има право да  знае истинската причина


- може пък да е основателна!


И понеже тя се премълчава и подменя, ето първоначалната хипотеза: Ситнилски трябваше да бъде отстранен временно, докато бъде свършена определена работа - докато бъде избран титулярен шеф на най-ключовата прокуратура в страната - Софийската градска прокуратура, която преследва нарушенията на висшите етажи на властта и лицата с имунитет. Този избор беше протакан и извършен едва след отстраняването на Ситнилски за 6 месеца, които изтичат на 26 март.


Упоритостта обаче, с която се търси той да бъде окончателно елиминиран (вчера беше заведена втора дисциплинарка срещу него, отново със съмнителни основания и пак със същите предложители от ВСС! -  плюс Светла Петкова и Милка Итова), подсказва втора хипотеза:
че Ситнилски евентуално има влияние във ВСС и то трябва да бъде неутрализирано с цената на всички средства, включително описаните дотук. А може би през тази демонстрация да бъдат неутрализирани и други средни, дребни и всякакви центрове на власт в съдебната система, които явно  пречат на придобиването на пълен контрол върху нея от едно лоби.


Ситнилски винаги е отричал тези хипотези, както и вчера.


В упоритото ми търсене на истинската причина, също толкова упорито премълчавана официално, стигам до стряскащ извод:


Прокуратурата пожали Цветанов, за да се разправи със Ситнилски!


Каква е връзката ли? Единственото обвинение, което можеше да изправи на съд бившия вътрешен министър Цветан Цветанов с обоснована прогноза осъждане, е онова -  за изнасянето от Цветанов от парламентарната трибуна (на 3 декември 2010 г.) на придобитите със СРС сведения от подслушаните разговори на горнооряховските лекари. То изпълва на 100 процента състава на член 145 "а" от Наказателния кодекс, ще ви го каже всеки юрист. Припомням текста на НК:"... Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева."

Прокуратурата внася в съда дело след дело срещу Цветанов за всичко друго (няма да прогнозирам тук изхода на тези дела), но не и за онова, за което може да бъде осъден!  Защо?


Ами много просто - защото ВСС прегазва член 145"а" от НК по същия начин, по който го е прегазил Цветанов от трибуната на парламента. С две думи: Ако прокуратурата беше изправила на съд Цветанов по чл. 145 "а", щеше да върже ръцете на ВСС да се разправи по същия начин със Ситнилски!


Може ли описаното да стане без знанието на г-н Сотир Цацаров?


Изразявам се меко... казвам "без знанието". В желязно-йерархичната прокуратура, каквато е българската, честният, адекватният израз щеше да бъде: може ли описаното по-горе да стане без волята и санкцията на главния прокурор? Защо главният прокурор не каже истинската причина за елиминирането на Ситнилски, а то, отстраняването му, ако се осъществи днес, ще бъде прокарано чрез формирано с неясни, тайни, задкулисни средства мнозинство във ВСС?  Защо обществото няма право да ги научи тези методи и средства, може пък да са законни и морални, а?


В контекста на този въпрос,  в смисъла на прикритостта на пружините, които движат цялостната политика - кадрова и дисциплинарна, на ВСС, се убеждавам, че сегашният Висш съдебен съвет е по-опасен за правосъдието от предишния, за който беше ясно, че кадрува, наказва и въобще администрира съдебната власт по внушенията на вътрешния министър Цветанов.  И аз знаех кого да анализирам критично, свободно и открито. Сега командващият субект стои зад кулисите. В мъглата на хипотезите...
И главният прокурор носи цялата отговорност за това - той има цялата процесуална власт и механизмите да освободи съдебната власт от тайния кукловод!


Станишев и Местан си траят, защото си въобразяват, че прокуратурата ще им свърши работата


да "вкара където му е мястото Цветанов". (Премиера Орешарски съвсем съзнателно го пропускам - той е извън пространството и времето, що се касае до съдебната власт.) Но свят ще им се завие на партийно-правителствените водачи, като влезе в действие механизмът на ЕК за гарантиране върховенството на закона, представен завчера от Европейската комисия! Хич да нямат съмнение, че в ЕК следят какво става във ВСС и това се видя в последния мониторингов доклад, в който беше изрично визирана точно Етичната комисия на ВСС, ръководена от Ясен Тодоров. И рано или късно ще бъде поставен въпросът какво значи върховенство на закона в тъй наречената държава България, след като то, върховенството, се гази от органа, който управлява фундамента на държавата - каквато се смята съдебната власт в правовите държави!


Тъй че не е важен Ситнилски - той си има своите шансове, има правото да обжалва евентуалното си отстраняване и тук, и в Страсбург.  Да му мислим ние, гражданите, които се надяваме на независимо безпристрастно правосъдие. Затова е важен  ВСС  и накъде е повел той правосъдието.


Днешното заседание е тест за върховния управляващ орган на съдебната власт - той или ще се еманципира от тайните кукловоди, или ще си ликвидира легитимността окончателно. А оттам и легитимността на държавата.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Докато Петя, Дайнов и пр. вдигаха врява за "Новите варвари", демек ГЕРБ, въобще не се сещаха (май, а може би се сещаха), че ще се върнат старите варвари, демек БСП/ДПС. Всъщност старите варвари никога не са си тръгвали и тепърва ще сърбаме надробеното от тях с помощта на някои полезни...писачи.

  Няма шики-мики.
 2. 2 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 571 Неутрално

  И със Ситнилски ,и без Ситнилски ,все тая. Българската съдебна система ( доколкото я има) е зависима ,корумпирана, неефективна, вредна за обществото в този си нелицеприятен вид.

 3. 3 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално


  Уважаема Владимирова,

  Цецо им го казваше в прав текст

  а Вие пишехте за Цецо ..............

  - Как кой ...... командва задкулисно
  ... Цецо ги назоваваше поименно.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 4. 4 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  А иначе едни мафиоти махнаха друг мафиот. Свикнете с мисълта че там читави няма. Всички са протежета или зависими от гнойната хидра БСП/ДС.

  Няма шики-мики.
 5. 5 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно


  АЛО ПЕТЯ, ... пак питам ....

  - КОЙ НАЗОВАВАШЕ
  ПОИМЕННО ЗАДКУЛИСНИТЕ ИГРАЧИ
  В КЛОЗЕТНАТА СИСТЕМА ... ??!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 6. 6 Профил на rembrandt
  rembrandt
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Докато съдебната система не излезе от зависимостта си, никога няма да има истинска демокрация в България.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  И рано или късно ще бъде поставен въпросът - какво значи върховенство на закона в тъй наречената държава България ???

  Аз още от сега мога да дам отговор на този въпрос, и той е - България е най-ограбената и най-разнебитена "държава" в Европа, и за това няма нито един осъден. Тези дето цялата страна ги знае, като крадци, измамници и мошеници, излизат от съдебните зали с документ, че се невинни. Ето това е върховенството на закона в България.

 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3236 Неутрално

  Някой който седи зад кулисите ,командва и ВСС и Цацров. А комуноидите ни се смеят.че питаме КОЙ? КОЙ?

 9. 9 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Истинско безобразие. Да бяха го направили поне кадърно и не толкова нагло. Наглеци. Тези хора не заслужават да бъдат в съдебната система. Поми.ри

 10. 10 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1179 Разстроено

  Всеки народ си заслужава магистратите!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 11. 11 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 846 Неутрално

  "Сривът, или накъде е повел правосъдието Висшият съдебен съвет"- Никъде просто се разхождат в безданта.

 12. 12 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "се убеждавам, че сегашният Висш съдебен съвет е по-опасен за правосъдието от предишния, за който беше ясно, че управлява по внушенията на вътрешния министър Цветанов и аз знаех кого да анализирам критично, свободно и открито. Сега командващият субект стои зад кулисите. В мъглата на хипотезите... И главният прокурор носи цялата отговорност за това"

  Това прозрение май може да се разпростре далеч извън рамките на съдебната система, за съжаление. Дали е закъсняло - Костинброд.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 13. 13 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4602 Неутрално

  Както винаги безпощаден и точен анализ на Петя Владимирова.
  Няма обаче кой да чуе истината. Уви.

  klimentm
 14. 14 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Въпросът е,
  КОЙ командва съдебната Власт в България...
  Нищо повече...

 15. 15 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#10] от "grand funk railroad":

  да са само магистратите,а управляващите къде ги слагаш?!

 16. 16 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  Не слушам Бареков, не гледам Слави Трифонов и не чета Петя Владимирова.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 17. 17 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  До коментар [#8] от "hodounski": А комуноидите ни се смеят.че питаме КОЙ? КОЙ-"

  -То да бяхте само смешни...

 18. 18 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 571 Гневно

  Борба за оцеляване между комунистически и агентурни престъпници ,до един наследници на тези изверги ,които с гордост се именоваха болшевики по партиините събрания на БКП.Все повече става ясно ,че само Германският модел на тотална декомунизация на всички нива в обществото ,Лустрация за период от 35 год.,Национализация на заграбеното от съдебните бандити и Народен съд над всички тях по Германски модел ще възродят България.Всичко друо е от ЛУКАВИЯ.

 19. 19 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ....... МЪКА .......  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 20. 20 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  Петя, делото се протака, за да се печели време, за да се намери нещо, за което да се хванат и да не изгонят Ситнилски. ВСС е много гнило място и там е змиярник, но в едно се обединяват - когато трябва да се защитят по между си. В такива случаи работят против всякакви правни принципи и всичките им решения могат да бъдат отменени ако се стигне до съд. Познай защо!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 21. 21 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  До коментар [#9] от "daam":

  То акъл се иска за да го направят така както пишеш.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 22. 22 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9262 Неутрално

  болно ми е като чета и и не вярвам на очите си , до къде сме я докарали - да нямаме вяра на съдебната система . да така е при тая тройна комуно-фашистка и .... коалиция .

 23. 23 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Браво Владимирова, браво! Човек не трябва да се отмята от думите си, и е добре да ги припомня на късопаметните тук!
  При съдебна власт, изградена според мафиотските интереси на власт имащите, не вирее "силата на правото", а "правото на интереса". Казусът "Ситнилски-Янева" е толкова прозрачен, че само слепия ГЕРБер "не може" да види, плаващите под повърхността интереси и обвръзки.
  Само да не забравят поговорката: "С каквато мяра съдиш, с такава ще ти отсъдят!"

 24. 24 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  До коментар [#15] от "matera":

  Перефразирам.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 25. 25 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Брилянтна статия. Поздравления за автора.

 26. 26 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Петя, нека се опитам да отговоря на вашия въпрос: "Прокуратурата внася в съда дело след дело срещу Цветанов за всичко друго, но не и за онова, за което може да бъде осъден! Защо?"

  Защото за системата е жизнено важно наказания да няма. Така са измислени нещата, че обвиненията да могат да се атакуват, да се точат с години, а накрая да приключат по давност, с оправдания по липса на доказателства или нещо подобно. Ако дори и само един от най-високите етажи бъде осъден наистина, това ще разруши цялата им добре измислена къщичка от карти с един удар. Затова масово делата са по медийни публикации - за да е сигурно че няма истински доказателства, а всичко да си остане на ниво Риалити "Всички са маскари" - епизод ХХХ.

 27. 27 Профил на blue79
  blue79
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "Прокуратурата внася в съда дело след дело срещу Цветанов за всичко друго, но не и за онова, за което може да бъде осъден! Защо?"

  Нека не забравяме,че И виден деец на националното и международно дело! и (скромен)теоретик на лЕвото,като...лЕво-"Защото сме (соц!?)цоциалисти''-другаря дмитриевич,СЪЩО има подобно "недуразомение" със закона...

 28. 28 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1080 Гневно

  За тази ОГРОМНА ЛИПСА на ПРАВОСЪДИЕ е виновна САМО

  КОМУНИСТИЧЕСКАТА КОНСТИТУЦИЯ от 1991г., която направи независими от НИКОГО прокуратура и следствие!

  Най-големите престъпници и престъпления просто НЕ се разследват или НАРОЧНО се ОПОРОЧАВАТ от цацаратурата!

  Един от примерите е че по случая с Красьо Черния, който кадруваше в съдебната система, НЯМА ОСЪДЕНИ, НЯМА НАКАЗАНИ, НЯМА УВОЛНЕНИ!

  ОСТАВКА ЦАЦАРОВ!
  ОСТАВКА на ЦЕЛИЯ ВСС!

 29. 29 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 461 Неутрално

  положението вместо да се влошава става безнадеждно

  Global Genocide Forget Heaven
 30. 30 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Докато ВСС е зависим от политиците, и резултата от работата му ще е като...нещо сътворено от политиците.
  За Петя Владимирова поздравления за статията.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 31. 31 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#30] от "Cherry":

  +++++

  Присъединявам се, статиите на Петя Владимирова винаги са били обективни и стойностни.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 32. 32 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 571 Неутрално

  уморих се да чета за кашите на ВСС. пропуските изглеждат фрапантни дори за хората извън системата. това не може да е нормален държавен орган. не за такива боклуци плащаме данаци!

 33. 33 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално


  - Владимирова, четем се нали ...... ?!?
  .... при толкова малко коментари ...........

  Минорното Ви звучене
  придобива мъчителни измерения и с последните Ви напъни да пишете за Цецо вече се отмествате към някакъв друг цецо .... приемете, че не Ви върви на цецовци.

  Тези мафиоти могат да бъдат "пробити" единствено отвътре - ако се изяждат един-друг, ако бъдат разделени, ако се "топят" и се разделят на лагери. За това е нужно да бъдат "осветени" и да са под наблюдение (мониторинг) от нас и от ЕС. Цветанов поведе това фокусиране-насочване към съвсем знакови, очевидни и недоказуеми безобразия в клозетната. Маргарита Попова ги подхвана с тяхната каламбурна фразеология и започнаха да се случват неща немислими до момента. В първата година и половина вървеше с пълна сила и знаковите дела. Тогава започнаха и компроматите (флашки, "записи", "СРС-та", гнусни внушения и журналистически джихад)

  - Какво направихте Вие и полу-журналистиката ?
  1. изживявахте се като съдийки
  2. изживявахте се като следователки
  3. изживявахте се като писателка на криминално-психологически-съдебен трилър описващ атмосферата в седебното помещение (мухи, шумолене, физиономии ....изказ)

  - Какво постигнахте Вие и полу-журналистиката в тази блудкава помиярска кампания ?
  1. налагане на опорните точки
  2. обезсърчаване на няколкото свестни прокурори по знаковите дела.
  3. сплотяване на мутрите в съдебната
  4. затъмнение вместо осветяване
  5. изместване на фокуса от обвиняемите към Цецо и прокурорите.

  - Какви бяхте по време на Цецо и след Цецо ?

  Вие бяхте и сега сте - като църковен хор .......
  Попа чете Господи <=> вие припявате Алелуяаа .... Попа чете Господи <=> вие припявате Халелуяа.. алелъя... уяааа .... Попа чете Господи <=> вие припявате и налагате опорни точки.

  - Като търсите доказателства срещу Ситнилски > какви са Ви доказателствата срещу Цецо ??

  Мутрите в съдебната в Сицилия бяха разбити от техни колеги: следователи; прокурори и съдии които спяха по казармите със семействата си, а не в имения в БГ и в Испания. Получиха подкрепата на медиите и хората ... и нещата започнаха да се случват. Помиярската "левичарска-журналистика" която пишеше за "полицейщина" беше натикана там където и е мястото ... някъде в Милано .... да си пишат седебно-процесуалните Мемоари и Казуси и да славят Министерството в Рим ....... и за 10-15 години нещата се канализираха

  - Открихте ли Вашата роля в сицилианската сага ........ ееее ... няма да я откриете ..... само ще Ви слушаме припяването Алелуйяааа .... ама и то е до време.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 34. 34 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  До коментар [#33] от "barcelonski":

  Свалям шапка за това мнение!

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 35. 35 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  [quote#31:"Велислав"]Присъединявам се, статиите на Петя Владимирова винаги са били обективни и стойностни.
  [/quote]
  Разбира се.
  По герберското хленчене под тях познвам,че пак е ударила в десетката.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 36. 36 Профил на today
  today
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Христо Динев е поредния човек на ДПС в съдебната система, и поредният кадър, увъртян в имотни афери http://www.legalworld.bg/33997.kandidatyt-za-shef-na-sgp-hristo-dinev-e-zatynal-v-dylgove.html

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK