Три реформи, от които се нуждае Реформаторският блок

Лидерите на партиите в Реформаторския блок

© Красимир Юскеселиев

Лидерите на партиите в Реформаторския блокКато направиш нещо ново, нормално е то да не работи много добре. Важно е да си способен бързо да го поправиш. Такъв е случаят с Реформаторския блок. Той беше създаден набързо, за да отговори на буйното подсещане от улицата, че една част от обществото не е представено в парламента, а партиите, които се опитват да го представят, са безобразно и безотговорно разпокъсани. Сега е време Реформаторският блок да се реформира.


Първо, Реформаторският блок трябва да спре да употребява думата дясно. Да си я забрани. Знам, това е като да кажеш на Българската православна църква да не се нарича православна, но е необходимо. Всички знаят, че "дясно" в България не означава нищо. То дразни, и с право, хората. Доколкото "дясно" значи нещо, то това нещо не е онова, зад което РБ стои. А и очакванията към РБ не са да бъде десен или ляв, а да бъде почтен, отговорен и прозрачен. Има леви и десни почтени хора, има леви и десни мошеници. Извън почтеността какво по-дясно иска РБ от България? Да намали още данъците? Да направи плоския данък 3%? Да намали бюджета за образование до 1% от БВП? Да забрани държавните болници? Последният проблем на българския избирател е, че не му е достатъчно дясно в България. Надали някой от хилядите способни хора, които напускат страната, я напускат, за да идат някъде, където е по-дясно.


Второ, РБ трябва каже какво ще прави и каква позиция има по отношение на няколко важни неща. РБ няма навика да казва важни неща, които да се помнят. РБ например беше последната по-значителна политическа група, която излезе с позиция за Украйна и изпусна възможността да поведе националния дебат. Той се отказа от възможността да бъде силна опозиция, като остави на правителството да формулира доста смислена позиция, за която може само да каже: "Да, и ние така мислим". Не е ясно какво точно РБ мисли за атомната енергетика, за възобновяемата енергия и за "Южен поток". Тоест няма политическа позиция за енергетиката, а това означава за зависимостта от Русия и за един от най-обърканите сектори в страната.
РБ няма ясна позиция за образованието и за здравеопазването – две съсипани сфери, които трябва да бъдат в центъра на програмата на всеки един политик. Нито пък има ясна позиция за проблемите на околната среда, на които РБ дължи своето съществуване, защото именно екопротестите в последните четири години консолидираха общността, която застави партиите от РБ да създадат РБ. България е най-мръсната страна в ЕС, но РБ не споменава нищо за мръсотията. Шестте точки, които РБ изброява като решенията, от които България се нуждае се свеждат до твърдението "системата е виновна за всичко". Тоест до нищо. Дванайсетте начала, които РБ заявява като основни принципи покриват не повече от една десета от онова, от което хората се интересуват. И, разбира се, в тях няма нищо дясно.


Трето, не може нещо, което се нарича Реформаторски блок, до такава степен да не включва във видимите си позиции жени, че на човек да му иде да се замисли дали това не е блок на женомразци. В снимката си, с която РБ гордо заявява, че негова делегация ще присъства на конгреса на ЕНП, сякаш някой се вълнува от това посещение, сред многото костюмирани мъже име само една жена. Не става въпрос за политическа коректност, а за представителност. България е страната в ЕС с най-голям дял жени с висше образование. Може би само в скандинавските страни има толкова жени във високи ръководни позиции в бизнеса. РБ обаче е решил, че жените нямат място в редиците му. Защо образованите и успелите жени да гласуват за РБ? На пръв поглед нямат причина. Много от избирателите не гледат втори път.


Тези проблеми на РБ не са непреодолими. Те лесно могат да се оправят. Но трябва да се оправят бързо. Иначе на следващите избори, и европейски и общи, партията на почтените ще присветне около бариерата, ще вкара някой и друг депутат, ще се оплаче от системата и с това ще си остане. 


Още текстове от Юлиан Попов може да четете в блога му www.julianpopov.com.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (143)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 727 Неутрално

  стига тази формация да оцелее във времето и хората да я припознаят,силно се надяваме РБ да се реформира и модернизира в крачка!

 2. 2 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 458 Неутрално

  малеееееееееееееееее....
  дали това са проблемите на РБ - жените, дясното....

  е нееееееееееее, няма надежда......

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 3. 3 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Хубав текст, пълен с разумни съвети. Дано има кой да ги чуе.

 4. 4 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Та значи според автора България е ултрадясна страна, не могло вече милиметър повече в дясно.
  Ей това другари ни е проблема. Не, че сме десни а че сме безмозъчни комунисти.

 5. 5 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 571 Неутрално

  С "първото" и второто" съгласен. Третото е изкуствен проблем, подобен на този с турците(ДПС) да речем, които продължават да си иската квотен принцип, според процента на етноса, за разпределение порциите в държавната и общинска админстрация(баница), а не на принципа на къдърност, образование, опит и други "второстепенни" за ДПС принципи.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 6. 6 Профил на hashtag
  hashtag
  Рейтинг: 402 Неутрално

  За съжаление Реформаторите трудно ще успеят... Твърде много багаж си носят от предишни "проекти". Хората искат промяна, а няма как да стане това с хора, които са участвали в една купчина неуспяли партии и си носят наследството. Аз искам нови партии, а не пребоядисани и ребрандирани стари. Това политиката не е outlet, и е глупаво да се пробва да продава на гласоподавателите залежала стока с набързо напляскана нова боя и събрана на топка.

 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2843 Неутрално

  РБ са еманация на др.Костов. Колкото той направи Здравна реформа, толкова и те ще направят. Това е сбирщина, която иска да управлява не за хората, а за себе си. Поредното лакомо недоносче.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Нищо няма да стане от от тези РБ. Те от 6-месечни активни улични протести и университески окупации срещу едно корумпирано управление след като не успяха да се възползват, няма какво друго да им помогне. Да не говорим, че за вече 7-8 месеца не успяха да кажат какво искат да променят. Със заклинания от рода "борба срещу задкулисието" и някакъв пещерен антикомунизъм, когато всички най-отявлени комунисти са вече едри капитаталисти, до никъде няма да стигнат.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 9. 9 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#5] от "нуцо":

  тъкмо чрез този квотен принцип САЩ успяха да излязат от задънената улица на расовия конфликт.
  Естествено квоти за малцинства и квоти за ДПС са доста различни неща.
  Иначе статията добра.
  Съмнявам се , че ще я прочетат тези, за които е предназначена.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5274 Неутрално

  Невключването на жени на ръководни постове е най-незначителния и измислен проблем за РБ.
  Реалният пробем е
  ЛИПСАТА НА СОБСТВЕНИ МЕДИИ.
  Видя се как една телевизия като СКАТ как вкара Атака в Парламента и ще вкара втора партия там.
  ЛИПСАТА НА ОРГАНИЗАЦИЯ.
  Избори и влияние се печелят с организация и дисциплина.
  Неглижираната лежерност и безразличие към обикновения човек ще отблъснат много хора.
  Които иначе с радост биха дали гласа си за РБ ако имаше кой да иде при тях да чуе проблемите им
  И ДА ГИ НАКАРА ДА ПОчУВСТВАТ чЕ СА чАСТ ОТ ОРГАНИЗИРАНА СИЛА,КОЯТО ДА ГИ ЗАщИТИ И ДА Я чУВСТВАТ ЗАД ГЪРБА СИ.
  И още....и още...

 11. 11 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#7] от "lz2":

  Друго си е Бокоолу, нали? Каква яка здравна реформа направи само, а? Не един, а 4 здравни министри ваяха здравната реформа с все сили Как я изваяха, а? За чудо и приказ !!!

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 12. 12 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  нито дума за анти-ГЕРБ говоренето.

  да се чуди човек, дали като са толкова анти-ГЕРБ, накрая няма да се окажат про-БКП.

 13. 13 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно


  Реформи ... =>

  на кукувиче гнездо ....


  Тя като е снесла кукувичите яйца,

  > още 2 месеца да ги мътят

  и после ще отглеждат малки кукувичета .....

  Такива неща
  ги очаква Кукувичият Блок ..... Ммъкаа ....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 14. 14 Профил на asparuhkanchov
  asparuhkanchov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Една чужда мисъл за блоковете, която споделям напълно:

  http://chitanka.info/text/2789/23#textstart

 15. 15 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  Реформаторският блок трябва да направи само едно нещо - да представи Приемлива за Повече Хора дясна алтернатива на развитие спрямо Нашите условия, а не според схоластиката на пазарния талибанизъм. Няма начин проблемите да нямат десни решения и десни перспективи = от РБ се иска да ги обяснят като за четвъртокласник ! Само толкова ...и шанс за развитие на всеки. (Вече ни обясниха колко сме тъпи, мързеливи, неконкурентни - да не ни го повтарят повече, защото още дълго ще пасат патките извън Парламента)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4589 Любопитно

  До коментар [#7] от "lz2":

  ГЕРБ каква точно здравна реформа направи?

  Gunter glieben glauchen globen
 18. 18 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#1] от "matera":

  грешка, ще я припознаят, когато се реформира и модернизира, а не обратното. Още повече, че там нови лица няма и е трудно да се повярва, че те ще се променят. Ако можеха щяха вече да са го направили.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 19. 19 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Реформаторския блок трябва да се реформира, това е ясно! И най-добре се почва с #Оставка, #Лустрация, #OccupySU, #DANSwithme. Всичко останало са шменди-капели обслужващи статуквото и задкулисието!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 20. 20 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  [quote#7:"lz2"]РБ са еманация на др.Костов. Колкото той направи Здравна реформа, толкова и те ще направят.[/quote]
  Колкото вашето Гуру Бойко направи здравна реформа имаш предвид,ъхм,да?

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 21. 21 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 595 Неутрално

  "България е страната в ЕС с най-голям дял жени с висше образование."

  Брях, това що не го споменават медиите?

 22. 22 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1191 Весело

  До коментар [#20] от "Cherry":


  [quote#20:"Cherry"]Колкото вашето Гуру Бойко направи здравна реформа имаш предвид,ъхм,да?[/quote]

  Хахах, дам, друго си е като сменяха здравните министри като носни кърпички, а оставиха здравния сектор нереформиран...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 23. 23 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Трябва да се разбере, че само Иван Костов може да реформира Реформаторския блок! Само той може да го спаси. Такава тежка задача не е по силите на Радан Кънев, на Миглена Кунева, а най-малко на Мартин Димитров.
  Надежда Нейски има някакъв демократичен потенциал, но за съжаление тя напусна тази формация

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 24. 24 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Липсва им това, което по света наричат политически умения. Интелигентните хора, неподдали се на окалването от ченгесарските медии, помнят Костов като най-добрия шеф на правителство през прехода, но липсват контактите и подхода. Авторът е прав. Охранителят батбойко печели всичките избори, защото знае по рождение как - говори на простия народ бащински, важно, важно. Впрочем това го знае всеки селски тарикат. Интелигентните хора са малко - 3 - 5 процента, трябва да се баламосва простотията.

 25. 25 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 249 Неутрално

  Да ти имам анализа ... Особено точка 3 е много силна и на място.

 26. 26 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 461 Неутрално

  " Всички знаят, че "дясно" в България не означава нищо. То дразни, и с право, хората."

  Много точно казано.
  В началото на прехода у нас се допусна една огромна грешка - демократично мислещите се етикетираха като "десни", за да са в опозиция на уж левия тоталитаризъм. Само че тоталитаризмът не е ляв, той не и десен, в него тези понятия нямат съдържание. Обратното на тоталитаризма не е "дясното", а демокрацията.

 27. 27 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Тъй като у нас демократична лява партия няма, а съществува само про-руска групировка с олигархични мераци, на демократично мислещите леви хора у нас ни остава единствено да гласуваме за демократите.

 28. 28 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#7] от "lz2":
  Една секта може да си тананика с векове "Костов, Костов, Костов ..." и да се друса от кеф ... ама на останалите 96 % това им звучи като "грабеж, уволнения, кражби, безработица, корупция, неплатени заплати" ... самото споменаване на това знаково име праща в небитието всяка идея. РБ ще скъса с "костовизма" по-трудно и от БСП с комунизма. Хората са озверени и много помнят. Тук във форума се изненадах приятно , че има свестни и съвсем диалогични симпатизанти на ДСБ.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 29. 29 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Една формация съставена от 5 партии с обща популярност от 5% има само една единствена задача, да заяви ясно и категорично 1."Коя партия" от политическия спектър ще подкрепи и 2."Защо". Двата въпроса изглеждат лесни но не са, а са много важни. Първият ориентира избирателите в кой сектор на ценности да разположат този политически субект, а отговорът на "защо" ще даде физиономията на формацията и аргументи на симпатизантите и да я подкрепят. Всичко останало са словесни еквилибристики.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 30. 30 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3545 Неутрално

  Рецепта в 3 точки, как всички потенциални симпатизанти да се разбягат:

  1. няма да намаляваме данъците
  2. (вие първото си го знаете, защото) няма да затваряме държавни болници и няма да разрешим частно образование (а за покриване на неефективността им трябват пари)
  3. за жените ОК, но в момента знаете ли в кой парламент в света има най-голямо дамско присъствие? Не? Казвам ви: в Република Македония, центърът на "античката" премъдрост. Тоест глупостта е имунна спрямо половете - покосява еднакво.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 31. 31 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Е тоя направо ги разби, прати им прословутите 6 стъпки и 12 крачки в нищото. А те толкова се гордееха с тях. От всичко ще оправим(каквото и да е ), през ( ще реформираме, дори и да не знаем какво), до ще е вечно лято.
  И накрая били женомразци, тук не съм съгласен, те са всичкомразци. Защото те са ЕДИНСТВЕНИТЕ, на които лабораторията казва отговорите на въпросите. Те са на млякото каймака и на сиренето дупките. Те са и сини, и десни, и автентични, и центристи, и нови, и модерни, и...... За всичко лошо са виновни онези дето ги цепеха, но това не е Лаборанта от първия ред. Щото без него за къде?

 32. 32 Профил на Благороден Елен
  Благороден Елен
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "Всички знаят, че "дясно" в България не означава нищо. То дразни, и с право, хората. "

  Абсолютно! Нема такова животно!

 33. 33 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  "РБ няма ясна позиция за образованието и за здравеопазването "

  И не само за това.
  РБ се капсулира в себе си.Имам чувството, че разчитаха на инерцията сама да свърши работата.
  Да, ама не.Българския избирател,тоя който мисли, а не се лови на еднодневки, тоя който е разочарован и не гласува, тоя изборател трудно ще ти прости пасивността и кухите приказки.
  На мен ми липсват: ясни послания и позиции,които се отстояват, бързи реакции(не писане на декларации два дни и на третия - ей ни ,на, и ние да се изкажем),основна визия за проблемните сектори,която да бъде налагана и комуникирана ефективно с прости и лесноразбираеми послания.
  По опростено и пълно със смисъл говорене, хората нямат нерви да слушат бръщолвенеци и празни приказки.
  ПОвече медиийни изяви и публичност,Радан да не си мисли,че избирателите ще дойдат сами в сайта и блога му.
  По - категорична намеса в обществените дела,това че са извън Парламента не означава,че не може да му се влияе чрез граждански съвети,предложения и участие в дискусии и каквото се сетите там взаимодействие.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 34. 34 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3545 Неутрално

  До коментар [#4] от "lordcris":

  В България няма дясна партия. Като ги гледам тези как почват, и те няма да бъдат.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 35. 35 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2535 Весело

  [quote#30:"cinik"]в момента знаете ли в кой парламент в света има най-голямо дамско присъствие? Не? Казвам ви: в Република Македония, центърът на "античката" премъдрост. Тоест глупостта е имунна спрямо половете - покосява еднакво.[/quote]

  ...няма начин да не отнесета някой(-) за това!

  I Want To Believe
 36. 36 Профил на Emil Horozov
  Emil Horozov
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Не ми е работа да давам или отричам съвети към политици. Но моята бележка е свързана с тотално неверни данни, които са се просмукали и които за съжаление се просмукват всеки ден "между другото". Става въпрос за въпроса на автора "Извън почтеността, какво по-дясно иска РБ от България? ...Да намали бюджета за образование до 1% от БВП?

  Съжалявам, но страни, които никой не слага на друго място освен в "дясно" образованието е финансирано от ДЪРЖАВАТА най-много. Пример от Уикипедия:

  "The U.S. spends more on education per student than any nation in the world, spending more than $11,000 per elementary student in 2010 and more than $12,000 per high school student."
  или в CBSNews.com от 25.06.2013.

  Може да не разбирам, но за мене САЩ е дясна, дори при управлението на Демократическата партия. А освен това тези данни са постоянни, независимо кой управлява. Впрочем достъпни са данни и за други страни, напр. Швейцария, която не бих причислил към левите.

  Крайно време е да се разбере, че ниските разходи за образование и наука не са признак за ляво или дясно, а за тотална изостаналост, съчетана с тотална некадърност за управление на държавата.

  член-кор. Емил Хорозов

 37. 37 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#27] от "persifedron1": "Тъй като у нас демократична лява партия няма"
  То па Бойко и Костов .... едни демократи = култа към личността ряпа да яде пред полубоговете на "десните"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 38 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Много се успаха нещо тези Реформатори, требва да действат

 39. 39 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Весело

  [quote#22:"Велислав"]Хахах, дам, друго си е като сменяха здравните министри като носни кърпички, а оставиха здравния сектор нереформиран[/quote]
  Да бе,представяш ли си,забъркаха адската каша в Здравето,министрите ги събираха по кръстопътищата,нищо не свършиха и накрая другите виновни.
  Герберска му работа.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 40. 40 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1191 Любопитно

  До коментар [#33] от "Cherry":

  +++++

  Браво за обективното мнение! Ето, това прави разликата с безкритичните към себе си "правоверни" гербери, за които капризите на гуруто са закон...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 41. 41 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#39] от "Cherry":


  [quote#39:"Cherry"]министрите ги събираха по кръстопътищата,нищо не свършиха и накрая другите виновни.
  Герберска му работа. [/quote]

  Абсолютно! Цялата им работа е такава...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 42. 42 Профил на sospecha
  sospecha
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Пъръво:Със стари марионетки нищо не се прави а само ще се руши.Водачите да си погледнат както близкото така и далечното минало.Не става така до вчера да си играл в друг екип и хоп днес си нов човек.Тази комунистическа порядка ще изиграе лоша шега на самонадеяните реформатори.Просто Първанов ще им отнеме гласовете,поне той си казва директно че е ляв и ще защитава лявата позиция а тия сега не знаят какво да лъжат народа дали са леви или десни за център не стават ами да си признаят че и те са си с комунистическа закалка и докрай ще си отстояват ленинските идеи.

 43. 43 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2843 Неутрално

  [quote#17:"Blood Red Skies"]ГЕРБ каква точно здравна реформа направи? [/quote]

  ГЕРБ че не направи реформи-си плати! Ама въпросът не е до ГЕРБ а до РБ! До ден днешен никой, включително и те, не са на ясно, какво аджеба ще правят! Дори нямат мнение, капитализъм ли ще правим, или пак социализъм! За протестите да не говорим. Придържаха се към мнението на Костов, че няма смисъл да се протестира и мънкаха и то през сурдинка! До сега не съм чул от тях и намек, какво ще правят с доходите, с болниците, с енергийната зависимост от Русия! Нищо! Само ясно се изказаха, че са против ГЕРБ! Нито против БСП, нито против ДПС, нито против Атака! Въобще, отчаяна работа!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 44. 44 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  [quote#40:"Велислав"]"правоверни" гербери[/quote]
  Това беше добро
  Каква критичност у ГЕРБерите,това е тоталитарна партия, изградена от бивши комунисти-популисти, помислили се за десни,щото извършили мнимо затягане на коланите на държавните харчове.
  Точно герберите съсипаха дясното и в тоя контекст би било добре наистина да се бяга от дясно самоопределение.Тук автора на статията е прав,поне за мен.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 45. 45 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#44] от "Cherry":

  ++++++++

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 46. 46 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Винаги съм твърдял, че понятията ляво, център, дясно, са относителни в пост комунистическа България! За мене има два вида партии у нас - за и против статуквото. Бсп, Гепб, Дпс и Атака са доказано партии на безвремието....

 47. 47 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 507 Неутрално

  [quote#44:"Cherry"]Точно герберите съсипаха дясното и в тоя контекст би било добре наистина да се бяга от дясно самоопределение.Тук автора на статията е прав,поне за мен.[/quote]
  Т.е понеже не успяхте да яхнете протестите и да окрадете ГЕРБ, а не искате да ви питат какви сте, за това вече не сте десни????? И така никой няма повече да ви задава въпроса с кого ще управлявате поне 18 месеца????
  Уникално! И какви сте, лаборанти? Експериментьори?

 48. 48 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  С втората точка съм сравнително по съгласен, без иницииране на дебат за Украйна. РБ не е парламентарна опозиция да се заема толкова ребром с въпроса, въпреки че е взела страна....

 49. 49 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 591 Разстроено

  1. Кунева не е за тук.
  2. Вън Кунева от РБ.
  3. РБ без кунева.
  Добре звучат, иначе под чертата...

 50. 50 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Весело

  [quote#47:"olly (Дневник=Цензура)"]Т.е понеже не успяхте да яхнете протестите и да окрадете ГЕРБ[/quote]
  И какво да открадна от ГЕРБ, акъла им, може би?

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 51. 51 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  [quote#43:"lz2"] РБ! До ден днешен никой, включително и те, не са на ясно, какво аджеба ще правят![/quote]

  Ти май обърка Герб с РБ? Алооооооо.....Автора ти е дал линк към програмата на РБ, която сега се разработва подробно.......От Герб не се чува и вижда нищо, освен:...Боко е велик, великият Боко....Боко, Боко, Боко, Цоко.....продължителни ръкопляскания....

 52. 52 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#50] от "Cherry":

  Покзват си герб тоталитарното мислене... бсп същото говорят за на гоце проекта... за тоталитарните партии конкуренцията е равно на кражба...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 53. 53 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Независимо как са наричат, или какви програми се правят, докато наистина не се стигне до социално-либералния проект ( напримар християн-социалния и христиан-демократите в Германия са такива ) проектът няма да има успех.

  Преведено това означава - докато не се стигне до социално движение с конкретни резултати и то с демонстративно демократичен начин няма да има успих. Ако не знаят как да ми се обадят.

 54. 54 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Весело

  [quote#52:"Велислав"] за тоталитарните партии конкуренцията е равно на кражба...
  [/quote]
  Хаха, прав си.Вчера една дама от ГЕРБ беше възмутена на изказването на Радан Кънев,че РБ и ГЕРБ са конкуренти за гласове.
  Ама, те някой гербери тука бая скандираха за Гоцевия проект.КАто нищо, вместо в РБ, гласове от ГЕРБ да прелеят у АБВ.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 55. 55 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 507 Неутрално

  10 месеца РБ плюе ГЕРБ, понеже така казал Оня, плюе всъщност по избирателите на ГЕРБ, като постоянно им повтаря колко са тъпи. Е да де ама хората са гласували за ГЕРБ и намират много положителни неща. Отиваш на митинг и три сектантчета от протестна мрежа ти крещят насреща милиционер, гербер. После цъфва Раданчо и фъфли нещо си как десните трябвало да се осъзнаят. Сега вече не бил и десен! Простотия от всякъде!
  Наистина трябва да си малоумен за да не го видиш и разбереш, или да си зависим. В същото време Костов пише доклади за Йовчев и хвали правителството по график, поне веднъж месечно.

 56. 56 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  [quote#29:"трафоПОСТ"]"Коя партия" от политическия спектър ще подкрепи и 2."Защо"[/quote]

  Не се подкрепят партии, ами се подкрепят програми за управление и тяхната реализация!...Няма да подкрепят Герб заради сините очи на вашия гуру, бъди сигурен!!!!

 57. 57 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Весело

  [quote#51:"dobrich"]Боко е велик, великият Боко....Боко, Боко, Боко, Цоко.....продължителни ръкопляскания.... [/quote]
  Вчера как скандираха под една статия ГЕРБ,ГЕРБ,ГЕРБ.. си немаш и на идея. Сигурно са пляскали и пред компютрите,знам ли ги.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 58. 58 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2748 Неутрално

  Ако Кунева не е там, ни пари, ни жени ще има в съюза. И е време анализаторите да разберат, че от известно време това е съюз. Очаква се до края на годината и партия да стане.

 59. 59 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  [quote#55:"olly (Дневник=Цензура)"]хората са гласували за ГЕРБ и намират много положителни неща[/quote]

  Магистрали+Бокова власт = на Благоденствие, нали? Да.....

 60. 60 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1191 Весело

  До коментар [#54] от "Cherry":

  +++++

  Така е, забелязах и аз, гоце си има симпатизанти там. И са се водили десни...да "преливат" където си желаят.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 61. 61 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#30] от "cinik":
  По какво тогава те се вписват дясна партия или са само такива ,защото медиите им лепват такъв етикет.
  И каква е разликата между Кунева и Бесепетуууууууу.
  Имам чувството,че всички(основни партии) са А,Б,В,Г,Д..................отборът на БКП.

 62. 62 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Любопитно

  [quote#57:"Cherry"]Сигурно са пляскали и пред компютрите, знам ли ги[/quote]

  100 пъти съм ги питал на форума: Добре, искате властта, но какво предлагате като управленска идея?! Глас в пустиня...И продължават с лозунгите колко другите са нищожни, пък те ни управлявали и щели да ни управляват пак!?

 63. 63 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#7:"lz2"]Колкото той направи Здравна реформа, толкова и те ще направят. [/quote]
  Хе хе, ами нали ОДС я започна бе умник.

 64. 64 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар №6:"tic_tac" " Аз искам нови партии, а не пребоядисани и ребрандирани стари !"
  Нови партии бяха НДСВ, Атака, ГЕРБ и какво добро направиха ??? Сега поредното мекере с нова партия- Бареков се кани да ни оправя с "Чисти ръце" !!! Не нови партии , а нови хора с нов морал ни трябват , които да са в състояние да рестартират системата, но аз вече и в това не вярвам, защото трябва да има достатъчно апостоли като Левски, които да изметат тази политическа помия и да наложат нов ред и морал !!! Но с този калпав материал няма как да стане !!!

 65. 65 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 507 Неутрално

  [quote#62:"dobrich"]Добре, искате властта, но какво предлагате като управленска идея?! Глас в пустиня...[/quote]
  Предложиха ви власт за да си реализирате идеите, приеха ви условията, ама вие май само лаете. Е и автора на статията и той се чуди какво точно предлагате? Нещо и на него не му е много ясно, що ли?

 66. 66 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 796 Весело

  Единствено точка 2 има някакъв смисъл.

  Точка 1. Авторът откровено не разбира какво значи дясна политика, щом говори само за намаляване на данъци. "Свободата, Санчо...". Разковничето е в освобождаването на бизнеса: намаляване на разрешителни и регистрационни режими, подобряване на конкурентната среда на пазара. Ето две полета за действие, където има много работа.

  Точка 3. Пълна идиотщина. Кой ти гледа професионализма, дай да има там бройки... Кое е точно дясното в подобна философия?

 67. 67 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#60] от "Велислав":

  Да си чул Бойко или кой да е гербер да каже нещо лошо за Гоце?

  Бойко даже забрани преди президентските избори да се говори против Гоце. Плевенлиев се чудеше с какво да изпъква.

 68. 68 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#67] от "Знам и Мога":

  +++++
  Абсолютно...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 69. 69 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  [quote#62:"dobrich"]Добре, искате властта, но какво предлагате като управленска идея?! Глас в пустиня... [/quote]
  Е как да ти отговорят, като самите те не знаят каква им е управленската идея.
  За тях изборите са мач- "ще ви бием".Толкоз.
  Важното е, че са в Парламента, какво правят там, и те не знаят.Ма са набили конкурентите на изборите.Това е важното,другото са досадни подробности.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 70. 70 Профил на НЕДКО ЦАНЕВ
  НЕДКО ЦАНЕВ
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Това е най-тъпия материал ,който съм чел в Дневник.

 71. 71 Профил на Една българка
  Една българка
  Рейтинг: 458 Весело

  И сега какво - трябва да гласувам на изборите, за да иде Куневица в Брюксел? Щото един евродепутат "струва" около 6%. А РБ едва ли ще стигне 11-12%... Та тя ми е като рибя кост на гърлото откакто направиха РБ-то.И сега да я вкарвам в европарламента.... неееее.....Ако не е начело Светослав Малинов, няма да се моря....

 72. 72 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Съвети се дават на мислещи хора и затова няма нищо чудно, че на ГЕРБ никой не дава такива.

 73. 73 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Гневно

  [quote#69:"Cherry"] самите те не знаят каква им е управленската идея[/quote]

  Да попитат Боко, Цоко, Цецка, Красимир, Лиляна? Иначе знаят да ядат мармалад на форума.....

 74. 74 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Пет формации за 5 % !?!?!?
  "БРАВУС" !!!

 75. 75 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  До коментар [#71] от "Една българка":

  Госпоице, ами дали знаеш, че листата може да се пренарежда от гласоподавателите?! Напразно се хабиш, да се правиш на негерберка......

 76. 76 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  В момента сред лидерите в РБ не намирам нито един, който да е в сътояние да говори с хората на разбираем език.
  Имам предвид с всички избиратели, а не малка част от тях, които се самоопределят като по-умни...
  Сега в РБ гъмжи от “фронтмени”, говорещи на висок език, които остават тотално незабележими за избирателите, които се надяват да мобилизират.
  Затова ще се наложи и да приемат последиците от тази “елитарност” - недоимък откъм проценти във вота!

  I Want To Believe
 77. 77 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 950 Неутрално

  "Второ, РБ трябва каже какво ще прави и каква позиция има по отношение на няколко важни неща. " - това е единствената силна точка.
  според мен освен позиция има остра липса на конкретни действия които РФ би предприел във всяка една сфера - конкретни решения за конкретни проблеми в здравеопазването, образованието, икономиката.
  идеи за Велико Народно Събрание и нова Конституция може да са добри, но са средства, а не решения и звучат доста отдалечено за повечето избиратели. освен предложения, РФ трябва с представителите си по места, най-вече в местната власт да трупа авторитет с конретни действия. ако това не се случи, таванът им на изборите е 5%, главно от центъра на София и големите градове.

  Истината ни прави свободни.
 78. 78 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Темата е интересна и много мисли могат да се споделят,но аз ще кажа само едно.Каквато програма и идей да имат в РБ,ако не умеят да ги популяризерат по достъпен и понятен начин за средния и не само за него българин,ако не открият внушаващи послания ,които да достигат до всички,ако не се научат да общуват активно и непрестанно с редовия българин,нищо няма да се получи.А за много от нас РБ е единствената надежда,събрал интелигентни и почтенни хора,мислещи като нормални хора ,заинтерисувани за важни неща.Неумението да се общува с хората,отчуждението беше характерно за ДСБ и за това виняха Костов.Сега него го няма и се предполага,че новите млади хора ще се възползвуват от модерните приоми на съвременните политици.Дано!

 79. 79 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Оооф,и това комунистче дето и министър беше и то тръгнало акъли да дава и да грачи из от Лондонът...
  И кое ни е дясното на държавата че нещо се не сещам,бе драги ми смехурко??
  5милионна държава в която милион работещи(немалка част от тях и в сивото) носи на гърба си 2милиона пенсионери,милион деца,милион държавна бюрокрация,един етнос който чака на помощи и един друг етнос дето лидера му-един виден хидроинженер е несменяем президент от 89та насам...
  Кое и е дясното на тая цялата ситуация??За да захванеш най-малката търговска или производствена дейност ще ти съдерат гърба от налози,такси и изисквания.20 мазни писарушки-хрантутници ще ти искат за всяка ненужна хартишка,подписче и печатче по 20лв.Накрая ако все пак предпринемателската ти дейност потръгне ще дойде някой монополист с партийни протекции в града ти и ще те смачка...Междувременно за да е по-сигурно че ще те смачкат ще те ръфат кат бесни псета от всички страни данъчни,казепета и прочие регулаторна сган която ще те проверява през ден щото не си плащаш на правилното място...
  Това ли е дясна икономика???
  То неслучайно от Виденово време насам всички месиански партии,които идват с претенции да ни оправят-все се пъчат че са десни(и все излизат в крайна сметка пипала на партията столетна).Даже новоизгрялата звезда на небосклона-Дудука да питате-и той е десен!Да ви пикам на десното!

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 80. 80 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Глупости, въобще не е там проблемът. Проблемът им е какво правят Пръмова и Вълчев там, а за Надежда Нейнски няма място.

 81. 81 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1308 Весело

  До коментар [#78] от "Чико":Неумението да се общува с хората,отчуждението беше характерно за ДСБ и за това виняха Костов.Сега него го няма и се предполага,че новите млади хора ще се възползвуват"...

  -Като привлекат жени,по съвета на автора...

 82. 82 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9079 Неутрално

  статията е добра и съветите също , но дали има кой да ги чуе , и какво може да излезе от РБ - не се знае .

 83. 83 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#62:"dobrich"]Добре, искате властта, но какво предлагате като управленска идея?! [/quote]

  А сигурен ли сте ,че искат властта ? Като си на власт си под отговорност ,а като не си си свободен в критиките .

 84. 84 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3545 Неутрално

  [quote#32:"Благороден Елен"]Абсолютно! Нема такова животно! [/quote]

  И най-десният български политик не успява да навърже повече от 3 изречения, без да използва словосъчетанието "държавата ще даде".

  Има един виц за шопа, който се преселил в Чирпан. Всеки път, когато се извиело хоро на мегдана, той се хващал и подвиквал традиционното трънско "ицу-цу" (иху-ху). Накрая селяните го изкушили, че ще му подарят крава с теле, ако изкара една цяла обиколка на хорото, без да извика любимото си междуметие. И така, амбицирал се шопът, хванал се, направил 10 стъпи и повече не се стърпял: обърнал се към зяпачите и извикал с пълни гърди: "Нечем ви краву со теле: Ицу-цу! Ицу-цу! Ицу-цу!".

  И така и с десните лидери: нечем ти десна партия - държавата да почерпи! Ицу-цу!

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 85. 85 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  България има нужда от национално отговорна партия, не такава която непрекъснато се оправдава с разни искания на ЕС. Защото дупе ги лъже че българското общество ще приема разни изисквания , които са в разрез с националните интереси. Всяка партия лява, дясна или центриска е осъдена на забвение щом не следва дневния ред на обществото-работа, доходи, образование, здравеопазване.

 86. 86 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Това за жените го пропускам.
  Дефинирането за дясно у нас също прескачам.
  Но сега виждаме например Бареков как привлича всякакви хора, не им поставя критерии /и не им обяснява, че са полуграмотни, неинтелигентни, ченгета и пр. и пр./. И за мой ужас, вероятно ще успее повече в привличане на електорат. В този смисъл авторът е съвсем прав.
  И за другото е прав- липсват ясно заявени позиции по основни въпроси.
  Силно се надявам да преодолеят недостатъците си.

 87. 87 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1175 Весело

  Какво ще риформират , червената куквица ще я боядисат и ще ни я пробутат за славейче Петимата ремсисти , риформисти

 88. 88 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 515 Разстроено

  До коментар [#86] от "danid":

  На Бареков това е таргет групата.Той се е прицелил в най-тъпите и непросветените.Само те могат да се хванат на глупашките му приказки. За съжаление таргет групата му е много голяма.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 89. 89 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Мисля,че времето на Костов е много близко.Съвсем скоро ще тръгнат от всички партии да го канят да управлява държавата.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 90. 90 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 462 Неутрално

  )))
  А в РБ има ли един човек, който е имал фирма, която е управлявал толкова добре, че тя се е развила и като следствие от това е направил щастливи работници с високи доходи. И да го е направил върху морални принципи, с които се съобразяват всички във фирмата. Не, няма такива хора в РБ. Първо докажи, че можеш да постигнеш растеж във фирма с 5 човека и че можеш да възпиташ морално тези 5 човека, после се хвърляй да управляваш 7 млн. души. Струва ми се, че тази партия тотално е изгубила връзка с "главния" и изобщо не осъзнава колко е импотентна и колко вреди. Какви жени, какви послания, какви реформи от партия без грам мениджърски потенциал и капацитет. Единственото, с което ще ги запомнят хората е как по време на протестите предпочетоха да си гледат дългосрочните тясно партийни цели, вместо да да застанат до народа, който беше насмотал в ъгъла комунистическото правителство. Някой ден историята ще ги прати в графа "предатели".

  Global Genocide Forget Heaven
 91. 91 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#80] от "HAGBARD":

  Колко коментара прочетох и какво?Боко такъв,Костов онакъв,Радан еди какъв и само вижте какъв съм. Истината за РБ май е точно това,че няма как да бъдат приети Кунева,Вълчев и други мераклии от РБ за лидери.

 92. 92 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Реаниматорски блок

  О, Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахил ..........
 93. 93 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  на първо място да спре да реформира стари проекти

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 94. 94 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Да не говорим каква крадлива партия е ДСБ. Едно време ми откраднаха времето, което дадох от себе си, за да пиша в група във фейсбук, която "имаше" десетки хиляди "последователи", които се оказаха несъществуващи тролове; сега ми откраднаха личния протест, като ме сложиха в тяхна пропагандна снимка от летните протести, където бях НЕ, за да подкрепя ДСБ, а протестирах принципно срещу безобразията на правителството. Крадливия генезис на тази партия е един от най-големите и проблеми, не ГЕРБ, бареков и "простите хора", които са толкова прости, че бла бла какво се занимавам с вас и ви правя услуги да ви показвам проблемите ви. Дано да влезете в парламента и дано да поумнеете малко, защото единствените, на които доставяте ползи в момента, са БСП, която стои на власт и поради вашата стръвнишка алчност.

  Global Genocide Forget Heaven
 95. 95 Профил на Blagoy Georgiev
  Blagoy Georgiev
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ами да направят първа спешна реформа с изклюването на Кунева Хохохо Че със стари ... нов ресторант... не става...

 96. 96 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 668 Неутрално

  -Добро е коалицията и хората и интересите да са ясни преди изборите , за разлика от коалиция тип БСП-ДПС-Атака .
  -Добро е тези десетина процента предимно високообразовани гласоподаватели да имат представителство в парламента .
  -Добро е да се загърбят грандоманските лидерски амбиции на посредствени хора / като Бареков сега /
  - Добро е да разберат политиците , че народа вече не чака месия , а има информация /поне образованите/ за всеки и няма как да го излъжеш лесно

 97. 97 Профил на geri.miteva
  geri.miteva
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Ще имат повече шансове ако изключат Кунева, с нея нямат надежда.

 98. 98 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Жизненият опит е много важен.
  Трябваше Попов да стане министър, за да успее да напише нещо смислено.
  Не, че му липсва умение да пише.

 99. 99 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#71] от "Една българка":
  абе мацее колко пъти да ти се казва - като не харесваш Кунева гласувай за РБ и мажоритарно за Малинов!
  ама то май това е новата "опорна точка на червените" да разединят РБ - "харесва ми, ама без Кунева". А пък като срещнат симпатизанти на Кунева казват "харесва ми, ама без ДСБ"! Ами то това е коалиция - компромис - имаш предпочитания към някоя от партиите но разбираш че трябва да приемаш и останалите! А сега законът ти позволява да покажеш предпочитанието си! един вид вътрешно допитване на популярността на участниците в коалицията!

 100. 100 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  Форматът на РБ е прекалено тромав за да реагира достатъчно бързо и адекватно на каквото и да е. Всякакъв от известните техни форуми е по-скоро преговорна група по организационни въпроси. Различията между организациите са толкова големи че всякаква самостоятелна позиция би противоречала на позицията на някоя от другите организации. Общественият им съвет не е политически орган и не е ясно изобщо каква роля има и доколко решенията им имат накаква тежест.

  За съжаление гледам на РБ като на временно формирование което не би могло да просъществува по-дълго от едни сериозни избори. Формация която ще вкара в парламента няколко партийни лидера (по един от формация) е обречена на липса на интерес от страна на собствените си членове. От друга страна още първият изборен неуспех ще е моментална смърт за целия блок. Няма какво да се заблуждаваме.

  Единствено някаква форма на сътрудничество с ГЕРБ би могла донякъде да заинтересова избирателите на тези организации и да даде шанс на членовете им да учавстват в някакво бъдещо управление. Време е РБ да се замислят. Крайно време е да потиснат и обидата си и неподплатеното си самочувствие за уникалност.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK