По-ниско бѝлото, майстори

Николай Бареков

© Юлия Лазарова

Николай БарековМиналата неделя видяхме един по-различен Николай Бареков. Лидерът на "България без цензура" гостуваше в предаването "Всяка неделя" на "Нова телевизия". Дали поради умора, дали от уважение към водещия Кеворк Кеворкян, той беше някак послушен и благовъзпитан. Не се опитваше да води разговора. Пъчеше се по-малко от обикновено. За всеки намираше добра дума. Запитан за някого, когото повечето хора смятат най-малкото за неприятен, той казваше, че човекът има и добри страни. "Подценяват качествата му", каза за току-що излезлия от студиото Волен Сидеров. Запитан пък за някого, когото всички смятат, че му помага с користни цели, отговаряше, че с този човек го свързва истинско приятелство. "Ами, ние се чуваме", каза, уж между другото, за Цветан Василев, отговаряйки на въпроса какви са отношенията му с банкера. Явно глаголът "чуваме" не беше случайно употребен. Обикновено човек казва, че се "чува" с някого, само ако онзи му е близък или той иска онзи да му е близък.


И все пак в кацата с демагогския мед капна и капка катран. Малка, но достатъчна, за да се вгорчи работата. Единственото, за което Бареков се изказа остро и негативно, беше ръководството на ДПС в лицето на Лютви Местан и Ахмед Доган – те ръководели всичко в страната и отгоре на това се големеели и се държали недостъпно. Ако човек се вгледа по-внимателно, ще забележи, че казаното за Лютви Местан и Ахмед Доган е абсолютна антитеза на казаното малко преди това за Цветан Василев. Ако по отношение на големеца Василев лайтмотив в приказките на Бареков е откритостта, близостта и възможността за добронамерено общуване, по отношение на големците Местан и Доган лайтмотив е дистанцията, чуждеенето и невъзможността за общуване. Ако с Василев се "чувал", с Местан Бареков изобщо не можел да проведе разговор. Потърсен през миналата седмица по телефона, за да вземе отношение по замислената от Бареков операция "Чисти ръце", Местан се направил на "тежкар" (думата е на Бареков) и не отговорил на двете му позвънявания.


Участието на Бареков завърши със заплахата, че скоро
"циреят ще се спука"


Да не би някой да не я е чул, тя е казана два пъти. Кого обаче засягаше тази заплаха, сме оставени да гадаем, тъй като Бареков не уточни към кого я отправя, а и водещият си спести да го попита. Можем да се досетим, че сред заплашените са редовното зло на Бареков – Борисов и Цветанов. Но по логиката на разговора трябва да поставим сред заплашените също така Местан и Доган. Това на свой ред повдига два важни въпроса. Първо, дали атаката срещу ДПС от страна на Бареков е еднократен акт, дължащ се на наранено честолюбие, или, както в събота писа "Капитал", става въпрос за тенденция, а може би дори за обмислен и целенасочен ход, който ще унищожи подозренията, че "новият политик" е зависим от Делян Пеевски и респективно от Ахмед Доган? И, второ, ако Бареков си е наумил да удари по време на предизборната кампания едновременно по Делян Пеевски и Бойко Борисов, като разкрие някакви техни отношения и зависимости, кой какво ще спечели от това?


Да вземем най-напред Бареков. Той е от политиците, които много държат да имат собствена идентичност (винаги повтаря, че сам е постигнал всичко в живота си), само че разбират постигането на собствена идентичност негативно. Бареков се определя като някой и някакъв или посредством нещо, което изобличава като невярно, или посредством нещо, с което радикално скъсва. В този смисъл колкото по-силно той вика, че царят, на когото доскоро е служил с цялото си сърце, е гол и престъпник, толкова по-добре ще се представя за някой. Той вече веднъж направи това, викайки, че Борисов се е оказал гол и престъпник. И спечели немалко фенове (че дори и депутати), между онези, които бяха по една или друга причина разочаровани от Борисов. Защо сега да не завика още по-гръмогласно, че не само Борисов, ами и Доган, Местан и Пеевски са голи и престъпници? Това навярно ще го направи разпознаваем като свой човек и алтернативен лидер не само в очите на разочарованите привърженици на ГЕРБ, но и в очите на една по-широка маса от непредставени бивши седесари, националисти от котилото на Красимир Каракачанов и дори протестиращи срещу олигархическото управление безпартийни, смятащи, че протестите не са постигнали нищо.


Може да изглежда абсурдно, но


ако Бареков тръгне открито срещу Пеевски,
от това навярно ще спечели немалко и Пеевски


Първо, ще има богат на сапунени мехури сюжет, за който да пише във вестниците си. Но има и второ, което е много по-важно. Вероятно вече и самият Пеевски е разбрал, че негативното обществено отношение към него няма да изчезне и че няма как без насилие той да напредне в обществения живот. Вероятно също така е разбрал, че единственият начин да се измъкне от капана на общественото внимание, в което го натикаха глупостта и честолюбието му, е някой да го превърне в жертва. Той вече се опита, в средата на февруари, сам да се представи за жертва на Цветан Цветанов, но никак не успя да спечели общественото съчувствие. Може би защото сам предизвика разправията с Цветанов, може би защото, докато се оплакваше, не спираше да важничи, а може би защото изглеждаше, че именно той предава доверието на ГЕРБ, на които до този момент безропотно е робувал. Все едно, в сегашния случай положението би било друго. Ако Бареков го разобличи заедно с Борисов, той – Пеевски, ще изглежда предаденият. При това предадения благодетел, който може да се надява на малко симпатия.


Третият печеливш са управляващите


Открити конференции, открити симпозиуми, открити дебати – тяхната нова стратегия е да представят управлението като видно за цялото общество. Съответно новата им мантра, новата им опорна точка е откритостта. Затова и толкова мило се напъват да изслушват неприятни въпроси, че и някак да им отговарят. Този опит обаче не отменя напълно проблема на управляващите с общественото говорене. Когато се говори за откритост, винаги – било явно, било скрито – трябва да се говори и за липса на откритост. И понеже управляващите упорито са подозирани в неоткритост и задкулисни действия, когато те се хвалят, че взимат решенията си открито, това неминуемо ни изглежда или като нескопосан театър, или като недъгаво оправдание и изкупване на гузна съвест. Затова и за тях би била добре дошла една голяма обществена разправия, която пренасочва най-тежкия символ на задкулисието – Пеевски, от тях към основния им политически опонент ГЕРБ.


Управляващите обаче печелят и още нещо от подобен сценарий. Ако той се осъществи, със сигурност отново ще се породи усещане за обществен хаос и нелигитимност на участниците в политическия процес. Не че то е преставало от февруари 2013 г. насам. Но ако до този момент БСП нямаше нито един особено легитимен аргумент, че трябва да управлява, и затова някак казваше с половин уста, че трябва да управлява, защото е станало тъй, че управлява, евентуалното опозоряване на ГЕРБ чрез Пеевски ще ѝ вдъхне увереност да твърди, че е единственият гарант на демократическия ред в страната и затова... трябва да изпълни целия си мандат на управление. Та от тази гледна точка трябва да се помисли добре дали в името на властта БСП и ДПС няма да се опитат предварително и съгласувано помежду си да пожертват или изолират Пеевски, като запазят в свои ръце медийната му империя? И дали, при положение че успеят да отстранят Пеевски, ако не чак да помогнат, то поне няма да попречат на Бареков да проведе през май 2014 г. акция в духа на онази, която проведе през май 2013 г. в Костинброд?


Последният печеливш
са онези неясни лица и интереси


които се предполага, че стоят зад Бареков и Пеевски. Няма как да знам кои са, затова и ги наричам "неясни лица и интереси". В конкретния случай няма и особено значение кои са и какво искат, защото олигархията навсякъде – независимо дали в древна Атина, в Колумбия или в България – се подчинява на едни и същи основни правила. Между които и правилото за това какво я застрашава и кара да рухне. Аристотел го е казал много ясно и точно в Шеста книга на "Политика". Олигархията рухва, първо, ако онеправдава твърде много народа. И, второ, ако в нея се появят лица, които, водени от честолюбие, поискат по-голяма власт от тази на другите олигарси. Ако българските олигарси пожертват Пеевски (все пак ще си позволя да напиша, че той е тяхно произведение и те спокойно могат да си позволят да го засилят към пропастта), ще се отърват и от двете заплахи срещу реда, който са построили. Защото не нещо друго през последните двадесет години, а именно Пеевски беше разпознат от българския народ като непоносима обида от страна на олигархията, и именно Пеевски е онзи, който постоянно дава заявки, че иска не просто власт, а цялата власт.


Но макар да изглежда, че съвсем скоро благодарение на Бареков ще се отървем от Пеевски, не изглежда, че това е печалба за нас като общество. Защо? Защото всяка публична справедливост, особено очакваната и изстрадваната от всички, възмездява най-вече принципите и истините, които ни позволяват да живеем заедно. Агентът на обществената справедливост е нещо като майстор на покрива, под който ще живее обществото. Той е майсторът на общественото бѝло. Той е в крайна сметка онзи, от когото зависи височината на общия ни критерий за вярно и невярно, за възможно и невъзможно, за полезно и вредно.


Ако допуснем Николай Бареков да бъде майсторът на нашето ново обществено бѝло, всички ще трябва да стоим приведени в собственото си общество. Защото, ако той ще бъде този, който ще раздаде справедливост по престъплението, дето Пеевски изобщо присъства в обществения ни живот, това не е никаква, ама никаква справедливост, а най-обикновено заменяне на една остаряла лъжа с една нова лъжа.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Любопитно


  КАКВО СЕ ЧУДИТЕ

  НЕКА ПРИПОМНИМ ЧЕ ДУДУКЯ Е

  ПРЕДИ ВСИЧКО ЖУРНАЛИСТ .......


  манипулативен, нагъл и си променя лакардиите през ден.


  Да споменавам ли за другите журналисти в политиката: Сидеров, Криво-Носко, Македонското милиционерче, Кошлука .....
  - Въпроси ... ?

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 2. 2 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  "Циреят ще се спука,в скоро време"дано само не смърди много,
  a ще се наложи и дезинфекция,после зашиване с конци бели или черни, по избор

 3. 3 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1084 Весело

  Наглият ЛЪЖЕЦ и МАНИПУЛАТОР дудука не заслужава коментар!

  Той е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРОЛ!

 4. 4 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Неутрално


  Толкова плитко, че дори не Ви се вярва:

  - Прехвърля всичките си негативни качества >
  на опонента си:
  зависимост от Цвъ Вас, Прасчо и Свинкя; единодействие с Петното, Русофилчето, Журналиста Сидеров ...... и Мутрата Герстапо. ...... накратко политическо инжинерство за да държат журналиста-бияч в Парламента а после да го заместят.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 5. 5 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Неутрално


  BG журналистиката
  +
  BG полу-журналистика

  някак си пропускат да коментират и "само-забравят" гигантската манипулация на последните избори =>"Костинбродската Манипулация". Защо не коментирате истеричните внушения на един журналист в деня за размисъл и в деня на вота ??! Защо не заклеймявате ежедневно долнопробните внушения и действия на колегата Ви Дудукев .... ??!!

  Тази журналистическа простотия ще се мултиплицира в следващите години както наложихте опорните точки чрез Флашки, "записи", "СРС-та", бележки, списъци и контролираната манипулация на Уикилийс и Биволъ-арската простотия.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 6. 6 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 672 Неутрално

  За Бареков, винаги с едно наум!това напористо момченце е готово и през трупове да гази,много си е повярвало и добре е научило ролята,която са му отредили кукловодите му.след Костинбродската ДС-бутафория/но хвана декиш/,каквито и бисери и послания да пръска-няма нищо случайно.жалко,че голяма част от хората не умеят да четат между редовете!няма как от Ивайло-свинарят да се пръкне-цар/може ама за кратко/.

 7. 7 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Агент Димитър в мисия за лансиране на още едно ДС изчадие....

 8. 8 Профил на february
  february
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Алеко Константинов е описал безпощадно Бареков в едноименното си произведение "Бай Бареков“.

 9. 9 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 727 Разстроено

  "...Да вземем най-напред Бареков. Той е от политиците, които много държат да имат..."

  Какъв политик (дори и в българското мини разбиране на понятието) е Бареков? Та той стана смешен и нарицателен още преди да смени посредствената журналистика с посредствена "политика". Като такъв е съизмерим само с ДАНС специалиста Делянчо Мамин Пеевски.
  Палячовци.
  Които обаче ни излизат скъпо.

  the more we learn, the more we die...
 10. 10 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 450 Неутрално

  до # barcelonski
  Няма никаква Костинбродска маниполация. Това си е обичаен начин за фалшифициране на избори ползван 20г. Интересно е защо и на каква цена БСП развали омертатата, пожертва технологията за да се докопа до властта?! Ясно е за всички, че герб планираше "успеха" си на база фалшификация, заради това се чувсват толкова прецакани!Лакомията , алчността на Бойко и Цв. Цв. принуди всички останали играчи да пожертват метод за печелене на избори пред преспективата да загубят всичко. Сега е наред операция "чисти" ръце- всички от противниковия клан ( АБВ, ГЕРБ ) ще бъдат детронирани, ще си платят за безцеремонната алчност. Народа ще го духа, както винаги!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 11. 11 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 506 Любопитно

  Кой му налива толкова много пари не мога да разбера ?

  Има ли живот след демокрацията ?
 12. 12 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Много добра статия и добър анализ. Само с това, ГЕРБ да се изкарват жертвено агне не мога да се съглася...

 13. 13 Профил на VT
  VT
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "Да вземем най-напред Бареков. Той е от политиците, които ..."
  Бареков - от политиците!?

 14. 14 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  Барексов е ясно, че изпълнява полит. поръчка на управляващатна ни мафия, ама го прави грозно и отблъскващо. Съжалявам хорицата, които му вярват, колкото и малко да са

 15. 15 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Гочев, защо така в заглавието?
  По-ниското било значи по малък наклон на стрехите. Това увеличава риска от прокапване на покрива. Ама проверявайте ги тези неща преди да ги пишете, малко повече професионализъм не пречи...
  А за Бареков каквото и да кажем, вече е късно. Те успяха...

 16. 16 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Невъзможно е анализ на Бареков, ако не си вътре в задкулисието. Такива писания са загуба на време - кой, кому, как и колко, може да се пишат всеки ден.
  По-добре си помислете как да въздействате на народа("материала", така че да изобличите просто и ясно новия "месия". Народа-материала не чете Дневник и Капитал, нито пък Култура. Подобни статии са писателстване само за одбраните люде и за задоволство на егото на автора. Никаква полза за обществото.

 17. 17 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#5] от "barcelonski":

  Ясно е, че няма как да приемем начина, по който се отрази от Дудука Костинбродската далавера, нито него самия като спасител на народа, НО като казваш манипулация, какво имаш в предвид? Че реално не е имало надпечатани над 400 000 бюлетини? Или че е имало опит за манипулация чрез тях?

 18. 18 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  [quote#1:"barcelonski"]КАКВО СЕ ЧУДИТЕ

  НЕКА ПРИПОМНИМ ЧЕ ДУДУКЯ Е

  ПРЕДИ ВСИЧКО ЖУРНАЛИСТ ....... [/quote]
  Какъв журналист пък е бил Бареков? Ако кажем посредствен, ще излъжем. Той е много под това ниво. Като води предаване, гостите му служат само за фон. Канонадата от тежки и остри пристъпи на устна диария не стихва до края на предаването. Никой не не може да се вклини в разговора. Задава въпроси, сам им отговаря и накрая нагло обобщава отговора като да е изречен от събеседника. Журналист. Какъв журналист, бе?! Той никога не е бил и няма да стане журналист. Политик също.

 19. 19 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До mediator37: Финансирането на кукли като Бареков,Доган,Сидеров,Шаренкова, минва през много проксита, но краткия отговор е Путин.Целта е чрез тези безродници България да се дезинтегрира от Европейския съюз...

 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  Много думи и време ,за да се кажат неща кристално ясни.Както каза Павката тези ,които трябва да го знаят не четат Дневник.

 21. 21 Профил на p911
  p911
  Рейтинг: 450 Неутрално

  " ... Защо съм Ганьо Балкански, ако няма да зная и този занаят. Ти, господине мой, тури ме в която щеш околия и ми кажи когото щеш да ти избера. Едно магаре тури за кандидат, и магарето ще ти избера, майка му стара! Само дай ми околийския с жандармите и ми дай 1000-2000 лева. ..."

 22. 22 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#21] от "p911":


  [quote#21:"p911"]Защо съм Ганьо Балкански, ако няма да зная и този занаят. Ти, господине мой, тури ме в която щеш околия и ми кажи когото щеш да ти избера. Едно магаре тури за кандидат[/quote]
  Позната история, нали? Някой наскоро го беше казал за президентските избори май...

 23. 23 Профил на Solingen007
  Solingen007
  Рейтинг: 561 Весело

  статия с твърде пожелателно мислене. освен това на фона на хора като доган, столетницата с всичките й разклонения да се твърди, че пеевски е символ на наглостта и олигархията на всичките отминали 25 години е неточно и пресилено.
  ясно е, че статията цели внушения с цел да го "засилят към пропастта", защото пеевски не като политика, а като медиен магнат е проблем за дневник на прокопиев. в крайна сметка пак няма журналистика, а защита на определени икономически интереси... иначе си харесвам дневник, ама тва ми е в повече.

 24. 24 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#13] от "dessides":"Да вземем най-напред Бареков. Той е от политиците, които ..."
  Бареков - от политиците!? "

  -Фактите трябва да се признават.И за мен е изненадващ,но се случва.А примери доста:
  Боко-политик????!
  Цвъки-политик!...
  Има да изреждам до утре.

 25. 25 Профил на journey
  journey
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#11] от "mediator37":

  Е, кой?
  Ти пък, още ли не си разбрал?

  А, плюенето по Доган и Местан нищо не означава. Те самите знаят, че подобно поведение би привлякло избиратели. Реално, за тях няма значение дали и кой ги плюе-публично или не.
  Важен е крайния резултат. А, той е Барека да влезе в парламента.
  Дано този прост народ не допусне това.

  Но, само с приказки не става.

 26. 26 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Дневник, моля не легимитирайте това нищожество като го нареждате сред политиците. То аслъ след павиана, Цецко и лелката всеки мърльо с интелигентност под санитарния минимум може да се самонарече "политик", ама и този откровен чалгаджия... вече взе да ми идва множко... на матрияла как не му се гади не знам...

 27. 27 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Бареков не е политик.
  Научете се на журналистика.

 28. 28 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#11] от "mediator37":
  Цветан Василев и групичката седяща зад Цветан Василев -- Доган и Първанов. А най-отзад всъщност си е Москва и руските служби

 29. 29 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2135 Весело

  Както казват в родното ми село, намерихме си майстора...

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 30. 30 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3506 Неутрално

  До коментар [#15] от "ДОБИ ВЕЛКОВ":

  "Гочев, защо така в заглавието? "

  Статията ми допадна, но и аз възразявам срещу заглавието. Да се перифразира разказ на Селинджър, за да се пише за Бареков...
  Това са личности от различни вселени, не планети!

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 31. 31 Профил на Чавдар Михов
  Чавдар Михов
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Патриот е - душа дава
  за наука, за свобода;
  но не свойта душа, братя,
  а душата на народа!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек - що да прави?
  продава си и душата.

  И е добър християнин:
  не пропуща литургия;
  но и в черква за туй ходи,
  че черквата й търговия!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек - що да прави?
  залага си и жената.

  И е човек с добро сърце:
  не оставя сиромаси;
  но не той вас, братя, храни,
  а вий него със трудът си!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек - що да прави?
  изяда си и месата.
  Христо Ботев
  www.chavdarmihov.com

  Чавдар Михов
 32. 32 Профил на Стеф
  Стеф
  Рейтинг: 229 Любопитно

  [quote#28:"nea"]Цветан Василев и групичката седяща зад Цветан Василев [/quote]

  Ти някакво проверено инфо ли имаш или само си повтярш мантрата на Икономедиа по въпроса?

 33. 33 Профил на sheldonm
  sheldonm
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#19] от "aramissss":

  Ех тая Русия .... с извинение някой ако оправи жена ти пак по негова вина ще е... през няколко проксита.

 34. 34 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 782 Весело

  ..."циреят ще се спука"...

  Абе не го наричайте така човека... следовател е, бизнесмен, кандидат за ДАНС беше... какво неуважение..

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 35. 35 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#1] от "barcelonski":

  чак пък журналист...

  Birds of a feather flock together.
 36. 36 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#0:"Статия"]Да вземем най-напред Бареков. Той е от политиците, които много държат да имат собствена идентичност (винаги повтаря, че сам е постигнал всичко в живота си), само че разбират постигането на собствена идентичност негативно. [/quote]

  Никакъв политик не е барбекюто....Тоя е поредния политикан дето се гласи да ни оправя......Аман от политикани - оправачи......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 37. 37 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Весело

  Агент Димитър се държа много наведено към Бареков.Не зададе нито един остър въпрос.Това беше закономерно продължение на френската любов, която извъртя на Болен преди това. Разбирам го,все пак пред него стои бъдещ министър председател,но две френски любови последователно, в едно предаване,доскучават.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 38. 38 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1323 Весело

  “Ако допуснем Николай Бареков да бъде майсторът на нашето ново обществено бѝло, всички ще трябва да стоим приведени в собственото си общество.”

  В по-горния цитат името на Дудука може спокойно да бъде заменено от Деди, Жорж, Яне, Волен... и това са само малка част от отрочетата на политическото инженерство!
  Стратията не казва нищо ново.
  За съжаление, “ЩЕ ДОПУСНЕМ” ББЦ в слевдващия парламент!
  Нещо повече, позицията която заема го прави удобен за почти всички, които на пръв поглед биха получили мандат за съставяне на правителство. Може да изглежда абсурдно, но съм убеден, че никой не бива да го изключва като вариант преждевременно!
  Разбира се, след като по живо по здраво, електоратът го проводи в парламента! Какво пък, нищо чудно на следващите избори куцо и сакато да гласува с таблети...

  I Want To Believe
 39. 39 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Политиката в днешно време се прави не с идеи, а с лъжи, демагогия и много пари. В това отношение Бареков е на мястото си. Зад него стоят парите на определен олигархичен кръг, така че има реални шансове да спечели електорат. Не коментирам качествата му, защото като имаш пари, не ти трябват качества. Колкото до негативното му отношение към Местан и Доган, това е полезен ход, защото хората са настроени срещу тях. Прекалено много власт им дадоха комунистите и прекалено им се качиха акциите. За Пеевски да не говорим, колкото по-скоро се отърве политическата класа от него, толкова по-добре. Никой не печели от присъствието на Пеевски в политиката.

 40. 40 Профил на gad
  gad
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Бареков играе .Той е с Пеевски и Доган- всичко това е постановка,защото в противен случай ако явно беше обявил, че е с горните, нямаше да има с кой да направи политически проект. За кой ли път казвам, че най потърпевши ще са ВМРО.Парите които до този момент са наливани за него, нали сте наясно, че трябва да се върнат ако той замине на друг фронт.Само тази логика е достатъчна.

 41. 41 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1413 Любопитно

  [quote#5:"barcelonski"]някак си пропускат да коментират и "само-забравят" гигантската манипулация на последните избори =>"Костинбродската Манипулация". [/quote]

  Гигантска манипулация КАЙШ? Опозицията организирала държавен преврат КАЙШ? И през 2011 година провела успешно КОСТИНБРОДСКА ЗАВЕРА 1 кайш? А сега, като се счупи стомната и Бочката се търкулна извън властта, ГИГАНТСКА МАНИПУЛАЦИЯ било. Заедно със съмнителния Договор за печат на бюлетините, къдет НЕЗАКОННО са поръчани 900 хиляди бюлетини В ПОВЕЧЕ. Тая Мая Манолова е опасен манипулатор, да подведе службашите от Служебното правителство да организират и проведат ГРАНДИОЗНАТА МАНИПУЛАЦИЯ. barcelonski, твоята глАва не е за два крака, шъ знайш...

 42. 42 Профил на somon
  somon
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#10:"gotze"]Ясно е за всички, че герб планираше "успеха" си на база фалшификация, заради това се чувсват толкова прецакани![/quote]

  Хммм ... ПОЧТИ вярно твърдение! Ето едно още по вярно:

  Ясно е за всички ТРОЛОВЕ(да мултиплицират опорната точка), че герб планираше "успеха" си на база фалшификация, заради това се чувсват толкова прецакани!

  Който мисли първото твърдение за ПО ВЯРНО от второто нека ме уважи с едно минусче(... водя си статистика за тролактивността ...)

 43. 43 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  Бареков плюс Кеворкян е твърде много за един ден.
  Еманация на българската политика!

  klimentm
 44. 44 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Мистър Гочев, искаш да ни втълпиш ,че Бареков е политик?! БарекОФФ не е политик. Той е момчето ,което пее "Радка пиратка" в кръчмата ,после някак си станал журналист който лижеше подметките на силните на деня през годините и благодарение на парите на Пеевски и Василев, и на медийната подкрепа на ТВ7 лицето БарекОФФ беше подготвено да представлява интересите на Пеевски и Василев под формата на регистрирана партийка. Скрити зад партийния параван те по-лесно ще си въртят далаверите. Всичко останало е демагогия и брутална лъжа.

 45. 45 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  """. . .престъплението, дето Пеевски изобщо присъства в обществения ни живот """
  ========================

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 46. 46 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 703 Неутрално

  НАРОДЕ????
  ... много глави за колене и бесене се надигнаха в последно време ... бая се бяха поснижили, ама пак цъфнаха, като въшка на чело ...

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 47. 47 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Дудук, политик или журналист няма значение. Любеният ту РФ ще му гълта прахта, защото е съставен от тъпаци.

 48. 48 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 701 Весело

  До коментар [#10] от "gotze":
  Ей че се пенявиш амаааа!
  Стига с тези конспиративни теории, че хората ще изгубят и малката искрица надежда. Това никой няма право да им отнема.
  Надеждата за по-добро не прави хората глупави, а им дава сила да преодоляват ежедневното блато.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 49. 49 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#1] от "barcelonski":

  НЯМА ... точен си ...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 50. 50 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 640 Неутрално

  [quote#10:"gotze"]Няма никаква Костинбродска маниполация. Това си е обичаен начин за фалшифициране на избори ползван 20г. Интересно е защо и на каква цена БСП развали омертатата, пожертва технологията за да се докопа до властта?! [/quote]

  смешко ... има ли още някой който да вярва , че в "случая Костинброд " има и зрънце истина...класическа схема за омаскаряване.Точка гоцко

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 51. 51 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#17] от "hinhril":

  още един Костинбродски .. хайде сега човече , да обясниш как точно се реализира една такава "далавера" .. но ако може по подробно за да я разберем веднъж за винаги ...и защо тази същата далавера , както твърди един друг луд не проработи 2009 г например.

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 52. 52 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#17] от "hinhril":
  Приемаме каквото казват независимите експерти, не ЗАВИСИМИТЕ клакьори, тв говорители /за журналистика се учи пет години в университет, препоръчително в СУ, дудука кога е учил?/ като въпросният.
  Има надпечатани бюлетини, както е имало и ще има винаги при подобни типове неконтролирани държавни поръчки. Експертите няколко пъти се произнесоха аргументирано, че това е в рамките на технологичният брак, не е прецедент и няма количества напуснали печатницата и влезли неконтролирано в избирателни урни със зачеркнати кандидати на ГЕРБ. Точка. Справка - прокуратурата. А експертизите си ги потърсете сам - лесно става.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 53. 53 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#41] от "alexsilver":

  сашко , ясно че просташкото ти наречие ти е любимо , но и тебе да попитам как става номера с напечатвам бюлетини и правя "грандиозна световна манипулация"... ама така че никой да не разбере... Всички вярващи в "Костинброд" сте участвали на избори може би един път и то случайно ..Представа си нямате как протича процеса..Но на такива като вас разчиташе мая костинбродската ...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 54. 54 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#52] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  не се приема .. и знаеш ли защо ...Защото не го е казала мая общата..Един ден ако тя излезе и си признае (скромно) ,че всичко е било лъжа , а бе и тогава може да не повярват....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 55. 55 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#51] от "too_many":

  Значи твърдението на Гербавите, е че някой е нагласил цялата тая работа. Така, хайде първо ти ми обясни, как така, хората на тогавашната опозиция, са се вмъкнали в тази печатница собственост на член на ГЕРБ, печатали са няколко дена бюлетини, нарязали са ги, опаковали са ги, подредили са ги на палети и са ги надписали, без ама никой да го забележи това нещо? Или не е имало саботаж, а просто са решили да си понапечатат ей така половин милион бюлетини отгоре....да има?
  Смешни ставате! И комунетата и ГЕРБ са един отбор, едни и същи ДС-та, с едни и същи номера!

 56. 56 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#52] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Хайде без да си експерт, влез в интернет и се позаинтересовай, колко е допустимия технологичен брак.
  Второ, там където ме препращаш за справки, в момента правят справки, защото не могат да обяснят точно това -как така се печата и опакова технологичен брак в размер на 460 000 броя?

 57. 57 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  [quote#10:"gotze"]Няма никаква Костинбродска маниполация. [/quote]
  Хе-хе-хе "маниполация" може и да няма,но.................
  Манипулация има!!!! Анадък?

  А иначе, за дудука - на кирлив кон са заложили играчите зад завесата!

  В очите на хората дудука, делянчо , депесе-то ,бялата златка
  все едни и същи продажници са!

 58. 58 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#56] от "hinhril":
  Мисли си каквото искаш, но отказвам да играя ролята на развалена грамофонна плоча. Своевременно, когато скандала бе произведен и набутан в медиите за разпространяване, изписахме стотици коментари, мнения и спорихме ожесточено. Няма да ме въвлечеш в безмислиците си. Ако пък наистина си забравил - форумът има добър архив. Потърси статиите, около 12 май 2013 г и чети коментарите отдолу, както и самите статии. Гледайки от днешна гледна точка и през филтъра на времето, нямам никакво съмнение, че беше гнусна чугунщина и бюрекчийница.
  Добро пожаловать.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 59. 59 Профил на franklin
  franklin
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  До коментар [#14] от "daam":

  Дочувам, че никак никак не са малко, за съжаление...

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 60. 60 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 664 Неутрално

  може пиар да е работил с него, знае ли човек

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 61. 61 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Авторът подхожда към въпроса от напълно грешна позиция:
  "Бареков. Той е от политиците"
  Капутят далеч не е такъв. Той е обслужващ персонал.

 62. 62 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#0:"statiq"]Можем да се досетим, че сред заплашените са редовното зло на Бареков – Борисов и Цветанов. [/quote]
  Абе, ако беше само за Бърбореков, с мед да ги намажеш. Вредни са за България!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 706 Неутрално

  [quote#63:"bango"]просто си върши работата[/quote]
  Именно. Всякави опити за нализ на поведението му като самостоятелна личност са напълно безпредметни. Куклата на конци няма собствено поведение.

 65. 65 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 727 Весело

  [quote#15:"ДОБИ ВЕЛКОВ"]По-ниското било значи по малък наклон на стрехите. Това увеличава риска от прокапване на покрива. Ама проверявайте ги тези неща... [/quote]
  Предполагам, че авторът не дава строителни съвети, а по-скоро визира един разказ "По-високо билото, майстори!"

 66. 66 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Само хора, които вярват в Дядо Коледа могат да повярват, че Бареков работи "на ползу роду". Той е уникален за човешкия вид каква вероломност може да прояви някой за да постигне личните си цели. Борисов му е бил кум на сватбата, а Пеевски прекалено добре му е плащал за да "дари" журналистът-политик огромна сума на партията си. Тази Майна трябва да бъде старателно изследвана от науката след което да бъде пратена на майната си като гавра на природата или съхранена в стъкленица със спирт.

 67. 67 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  [quote#57:"Да бе да"]А иначе, за дудука - на кирлив кон са заложили играчите зад завесата! [/quote]
  Не драги! Играчите зад завесата са избрали най-доброто. Това което най ще им свърши работа. Един лидер на популистка формация трябва да бъде автентичен. Т.е. да играе себе си. Така отпада страха от сценичен провал.
  Освен това трябва да е повърхностен и ограничен. Сиреч - прост.
  Умните са склонни към импровизации и може да оплескат нещата. Освен това страдат от скрупули и ... боже упази какво може да стане.
  Простака не може да ти поднесе изненада - той изпълнява точь в точь каквото му се каже воден единствено от многоцифреното число на хонорара. Няма скрупули, няма умувания, няма залитания и шикалкавене.
  Тъй, че Цветан Василев е подбрал точният персонаж на който може да разчита.

 68. 68 Профил на republika
  republika
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Не пиша често мнения, защото считам, че е загубено време! Но този "анализ" ме предизвика! Откога журналистическата работа представлява написване на някакво съчинение с елементи на разсъждение!?!?!? Отвратително слаба статия и свободни съчинения за ефекта от Дудуковото появяване в ефир и като цяло от съществуването му!
  А иначе- гответе се, Новият политик ще влезе в парламента! В страната ни има достатъчно малоумници, които да му повярват!

 69. 69 Профил на Христомир Йорданов
  Христомир Йорданов
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Е, ама може ли така. Пълен #Ignore!

 70. 70 Профил на Kiril Vitqnov
  Kiril Vitqnov
  Рейтинг: 396 Неутрално

  И представете си, господа, в този момент аз съжалих бай Ганя! Вярвайте! Съзнавах, че постъпката му е безобразна, че той е отвратителен скъперник, егоист, лукав хитрец, лицемерен експлоататор, грубиян и простак до мозъка на костите… но съжалих го: в тънките вибрации на тона, с който той изговори последните думи, моето ухо схвана една нежна нотка, която се таила и се таи в сърцето на бай Ганя, но рядко – боже, колко рядко! – се появява… Не зная, може да ви се покаже смешно, неестествено, но ще ви кажа, господа, че в този момент аз инак погледнах на бай Ганя; като че някой ми внуши: "Недей презира този простичък, лукавичък, скъпичък нещастник, той е рожба на грубата среда, той е жертва на груби възпитатели; злото не се таи в него самия, а във влиянието на околната среда. Бай Ганю е деятелен, разсъдлив, възприемчив – главно възприемчив! Постави го под влиянието на добър ръководител, и ти ще видиш какви подвиги е той в състояние да направи. Бай Ганю е проявявал досега само животната си енергия, но в него се таи голям запас от потенциална духовна сила, която очаква само морален импулс, за да се превърне в жива сила..."

 71. 71 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1413 Любопитно

  [quote#55:"hinhril"]Значи твърдението на Гербавите, е че някой е нагласил цялата тая работа. Така, хайде първо ти ми обясни, как така, хората на тогавашната опозиция, са се вмъкнали в тази печатница собственост на член на ГЕРБ, печатали са няколко дена бюлетини, нарязали са ги, опаковали са ги, подредили са ги на палети и са ги надписали, без ама никой да го забележи това нещо? [/quote]

  Не се връзвай да обясняваш на професионален ТРОЛ от бостанско потекло каквото и да е. Той пише бабините си диветини не за тебе или за мене, а за доверчиви читатели без възможност за оценка на случващото се у нас. А то е пародия на това, което се случи в Украйна и другите страни, пострадали от "цветни" революции. Сценарият е същият, дори ЮМРУКЪТ е същият. Ако не беше пресен споменът от ВЛАСТВАНЕТО на СИКаджийската сбирщина, която не би се спряла и пред планина от трупове в името на властта и личното обогатяване на вождовете, резултатът можеше да бъде доста по-различен...

 72. 72 Профил на Мартин Akakka
  Мартин Akakka
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Капута е чист наемник. Недоумявам кой би гласувал за него

 73. 73 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Вече е снижено билото и е помислено! Споко!

  goblenka
 74. 74 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Подмазвач.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 75. 75 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#72] от "Мартин Akakka":

  Поне 250 000 300 000 българи, както се очертава според разните проучвания а може и да извади късмет на изборите... зависи, как ще се развъртят скандалите след Великден....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 76. 76 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#28] от "nea":Е те това е. Веригата сте я посочили много точно.
  Но от Москва и руските тайни служби има много други разклонения: столетницата, сидеров и кой знае още колко.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK