Удобното мълчание на властта

Втори автомобил на журналиста Генка Шекерова беше запален

Втори автомобил на журналиста Генка Шекерова беше запаленВластта има полза престъпленията срещу журналисти да останат неразкрити, защото това прави медиите по-послушни, казва Иван Бедров в коментар за "Дойче веле".


Преди два дни бе опожарен автомобилът на Генка Шикерова - журналистка от най-голямата българска телевизия бТВ. Извършителят обаче все още не е разкрит. Това не е изненада. Преди повече от шест месеца изгоря предишният автомобил на същата журналистка, по случая обаче вече дори не се води разследване – то е прекратено поради невъзможност да бъде открит извършителят.


За съжаление това не е първият случай на посегателство срещу журналист в България. Мнозина са били заплашвани, пребивани, заливани с киселина... А някои дори са разпитвани като заподозрени дали например сами не са взривили колите си.
България не е единствената държава, в която се случват такива инциденти. Тя обаче е единствената в рамките на Европейския съюз, където властта и огромна част от обществото остават безмълвни след всяка подобна "новина". Нито един от властимащите не сметна за необходимо да изрази възмущение, солидарност, притеснение, а това безразличие прави проблема още по-дълбок.


Широко затворени очи


Поредното посегателство предизвика очакваното възмущение на редица български и международни правозащитни и журналистически организации. Единици извънпарламентарни политици прецениха, че е необходимо да споделят в социалните мрежи, че осъждат инцидента. И толкова. Представителите на властта се обърнаха на другата страна и удобно не забелязаха случая. Единствено главният прокурор, в типичен популярен стил, обеща да провери как са били разследвани някои от последните случаи на посегателства над журналисти. Всъщност всички знаят как – те не са разследвани.


Преди броени дни Българският хелзинкски комитет публикува годишния си доклад за състоянието на човешките права в България, в който са събрани само случаите за 2013 година – палеж, полицейско насилие, смъртна заплаха, натиск за издаване на източници, открито размахване на пръст от политици, корпоративен натиск, избирателни данъчни проверки... "Никакъв прогрес не бе отбелязан по случаите на нападения от тази и предходни години", констатира докладът. И това обаче не се оказа достатъчно сериозна новина, за да предизвика реакция от страна на властимащите. За тях това е досадното "мрънкане" на неправителствени организации, които в очите на някои от политиците са "антибългарски".


Отказът да се разследват посегателствата срещу журналисти е възможно най-естественият "партньор" на друга българска реалност – все по-голямата концентрация на медийна собственост в ръцете на един корпоративно-политически кръг. В рамките на проучване на "Асоциацията на европейските журналисти – България" 47% от работещите в българските медии споделят, че са били притискани заради съдържанието в свои публикации или предавания. Две трети пък са били свидетели на натиск от страна на собственици на медии, рекламодатели или фирми и лица, свързани с политиката.


Може ли да е различно?


Подчиняването на медиите е част от статуквото. Затова и при сегашния модел на упражняване на власт нещата няма как да са по-различни. В други години вероятно всеки политик се е изкушавал да злоупотреби с влиянието си, за да получи по-добър образ в медиите. В последно време обаче превземането на медиите е част от стратегията – едни ще купим, други ще страхуваме. Изобщо не е необходимо управляващите (които и да са те) да имат нещо общо с конкретните случаи на насилие над журналисти. Те обаче имат общо с неразкриването на престъпленията. И колкото и парадоксално да звучи, те имат много повече полза от бездействието - залавянето и осъждането на конкретните извършители може да им донесе краткосрочни ползи, докато неразкритите посегателства им служат за дълго.


Остава съмнението, че смелите разследвания и задаването на въпроси могат да доведат до нещо неприятно. Остава и чисто човешкият извод, че честната журналистика не е най-сигурната професия. Няма по-ефективен натиск от този.


Затова мълчанието на държавните мъже изглежда неадекватно, но само на пръв поглед. То напълно съвпада с участието им в един непрозрачен модел на обвързаности между политика, медии и бизнес - понякога законен, понякога не чак толкова. Този модел позволява на малко на брой хора да продължават да източват публичния ресурс и да възпроизвеждат статуквото с помощта на финансова, медийна и административна мощ. Свободата на словото не е част от този модел. Няма как да искаме от държавните мъже да защитят нещо, в което не вярват.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  България е на 87-мо място по свобода на пресата, от 179 страни в Доклада на Репортери без граници, за 2013-та г. През предходната 2012-та е била на 80-то място. А през настоящата 2014-та ще се срине още повече.

  А причината е, че медиите у нас са в симбиоза с организираната престъпност владееща държавата. Всичко останало е бла-бла.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Немия мълчи! И какво да каже? Че негови хора са поръчали палежа ли? Няма да го каже! Спират му фондовете-мълчи. Социалистите от ПЕС гласуват против него-мълчи. Бил експерт! И по какво?! По забатачване ли? Като ще мълчи, да ходи да мълчи на друго място!Тука трябва да говори и да отговаря! И ще отговаря!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Много точна статия.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 4. 4 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  не е имало управляваща власт до сега която да ми напомня толкова силно тоталитарната преди 89-та,ние вървим назад ден след ден с висока скорост само защото позволихме на неграмотните и простите да изберат некадърните неразбиращи и никога не живели в развита истинска демокрация чиито методи и свободи те не разбират

 5. 5 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 418 Неутрално
 6. 6 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Много точен анализ. Подкрепям +++++
  Иван Бедров само е пропуснал да напише за директния физически натиск върху журналисти,фоторепортери, блогъри и отеделни граждани от страна на МВР в нощта на '' белия автобус '' когато същите бяха атакувани от необозначени полицеиски подразделения и на повечето бяха счупени фотоапарати, камери и мобилни телефони които са средства за упражняване на професията и доказване на живо какво се случва там.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 7. 7 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  И тук ще го напиша - спиране на по-малко от 5 метра преди или след пешеходна пътека е нарушение на закона за движение по пътищата, защото създава риск от това водач на мпс да не види пешеходец и да го блъсне. В този случай от снимките е видно, че автомобилът е паркиран на не повече от 50 - 100 (максимум) см. от пешеходната пътека а едновременно с това е и върху тротоара, като допълнително затруднява и движението на пешеходци. Наричайте колкото искате това твърдение опорна точка, но аз наричам удобното пропускане на този факт от всички журналисти чисто лицемерие. Палежът е престъпление, още повече ако има специалната цел да сплаши и да окаже натиск върху свободната журналистика (ако приемем, че журналистиката в тази телевизия е свободна) индикира висока степен на обществена опасност, но не бива да се пропуска, че и бременната г-жа създава такава паркирайки по този начин. Особено бременната трябва да се замисли и за майките с детски колички които паркирания автомобил затруднява, както и дечицата които биха могли да останат незабелязани когато са близо до автомобила преди да пресекат и да станат жертва на "шофьор убиец" (който обективно няма да може да избегне сблъсък дори да е карал със 30-40 км.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 8. 8 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Мълчат и за неправилно паркираните автомобили на наши хора

 9. 9 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 410 Неутрално

  ...."и огромна част от обществото остават безмълвни след всяка подобна "новина".

  Да ме прощавате г-н Бедров, но повечето от колегите ви в БГ практикуват по скоро "най-старата" професия в света отколкото истинска журналистика. Така че, е напълно нормално обществото да не реагира.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 10. 10 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#4:"ergen4ev"]... само защото позволихме на неграмотните и простите да изберат некадърните неразбиращи и никога не живели в развита истинска демокрация чиито методи и свободи те не разбират [/quote]
  Много точна и за съжаление тъжна констатация..

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 11. 11 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Този модел позволява на малко на брой хора да продължават да източват публичния ресурс и да възпроизвеждат статуквото с помощта на финансова, медийна и административна мощ."

  Колко пъти е казвано и писано това, но малко хора го осъзнават. Затова викащите "оставка" не осъзнават, че дори да я получат, не променят нищо.

 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  Трябва да защитим малкото останали свободни журналисти.

 13. 13 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3563 Неутрално

  Без свобода на словото няма демокрация.

  klimentm
 14. 14 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 470 Гневно

  Не съм чул до сега да има атентат срещу проправителствени медии,като тези на Пеевски.Може би само онзи срещу Труд.За това се правят атентатите,за да се сплашват непослушните и любопитните.Генка много натискаше Олигарски да каже КОЙ и след няколко месеца.....КОЙ и спретна огнено шоу.Дава пъти за да се подчертае заплахата.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 15. 15 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Съгласен съм с всичко казано в статията.
  Обаче днес сутринта специално слушах новините на БиТиВи. Закона за заобикаляне на правита на ЕК за Южен поток, беше представен единствено от гледна точка на потреботелите. Нито дума за смяната на статута на тръбопровода.
  Е как да съм истински солидарен с журналистите от тази медия сега?

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 16. 16 Профил на rrrrrr
  rrrrrr
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#14:"д-р Петроff"]Генка много натискаше Олигарски да каже КОЙ и след няколко месеца.....КОЙ и спретна огнено шоу.[/quote]
  О, да, много натискала Генка... Айде сега изкарайте Генка някаква суперсмела журналистка, която притискала властимащите с неудобни въпроси и много ги уплашила. Генка е типичната безлична служителка на бтв - държачка на микрофон, назначена временно на длъжност "водещ на сутрешен блок". Като се върне от майчинство, могат пак да я направят държачка на микрофон или пък да я сложат да води някакво женско предаване, в което да си бъбри с попфолк звезди - все тая. Ако наричате това "журналистика", значи имате много ниски критерии. Разбира се, случилото се е изключително неприятно, но хайде по-полека с възвеличаването на Генка. Нито е някакво име в професията, нито ще бъде. Да, хубаво е да усети солидарност в този момент, но няма нужда случаят да се използва за ново разпалване на протестърската истерия.

 17. 17 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 418 Неутрално

  анализа на проблема - ок. а решението?

  Global Genocide Forget Heaven
 18. 18 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  Сега сигурно пак ще се оплачат от Бедров в ДВ. Че изкривявал факти.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 19. 19 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Цялото управление и правителство са неадекватни по въпросите които ни интересуват и са важни за нас - здравеопазване, енергетика, образование, првосъдие и какво ли не. Всъщност те си мълчат но действат единствено от позицията отредена ни от Русия - троянски кон в Европа, по точно техния троянски кон.
  Специално Йовчев, и да се среща и да не се среща с журналисти, не дава информация и директно заявява, че не му е работа да се занимава с подслушване или битова престъпност, да не говорим за корупция и организирана престъпност. Негова единствена и важна задача е да пази управляващите от нас и стана специалист по оградите. Известен е и с това, че свободно борави с бюджетни пари, командирова смело полиция от страната в София или обратно - било по граница, било по селата, при това с ясното съзнание, че това няма да реши в никакъв случай проблема, но той смело имитира дейност, на която може би някой може би се връзват.
  Така че с тези хора толкова, а останалотоп си е все още в наши ръце - идват избори и не само европейски .

 20. 20 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 674 Неутрално

  '' Този модел позволява на малко на брой хора да продължават да източват публичния ресурс и да възпроизвеждат статуквото
  с помощта на финансова, медийна и административна мощ. ''
  Това е жалката българска реалност, но за да се стигне до тук, основна вина имат хората манипулиращи медииното пространство. Малкото достойни политици, бяха демонизирани и обратното, неуки, алчни, некадърници представяни, като спасители на нацията. С изключение на Иво Инджев, Бедров, Йорданов и още 2-3, всички са с ШИРОКО ЗАТВОРЕНИ УСТА.

 21. 21 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  "Нито един от властимащите не сметна за необходимо да изрази възмущение"

  Е, защо да са възмутени от делата на другарите им от престъпния свят ?

 22. 22 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Има си крушката опашка, няма как да няма!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 23. 23 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Мълчат защото са накадърни и защото са гузни... още по озадъчавъщо е защо и Генката мълчи, втора кола и палят а все нямала представа защо може да е това... така паленето може цял живот да си продължи... абе трагедията е цялостна.

  Отделно, ако човек има малко достойнство като журналист не би трябвало да взима парите от дупка като БТВ и гергов... но май толкова си можем у нас

 24. 24 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Весело

  Мдам. Опорните точки по случая Шекерова са ясни - паркирала е неправилно, затова нека да й палят колата.
  Да ви се връща, ченгьовци, да ви се връща!

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7072 Неутрално

  А медиите и журналистите да не би да са съвсем невинни.Колко от тях се продадаха на силните на деня,колко от тях защитиха принципите на свободната преса.В този свят всичко се плаща,рано или късно.

 26. 26 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Много добре написано!

  4itatel
 27. 27 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 572 Неутрално

  От Фейсбук:

  Tодор Чонов
  Ако някой си мисли, че фашизъм е това, което дават по филмите, горчиво се лъже.
  Да ти вменят вина за опорочаване на избори, които сам главният прокурор на Републиката опорочи с безпрецедентната си пропагандна кампания в деня за размисъл - това е фашизъм
  Да ти вменят вина за подслушване на опонентите от друга политическа сила и да не могат да посочат един подслушван от тях - това е фашизъм.
  Да ти повдигнат обвинения за подслушване и да те съдят за отказ да подпишеш разрешително за подслушване - това е... идиотизъм.
  Да ти спретнат дело за изплащане на полагащи се ен на брой заплати при уволнение, сякаш ти си касиер или счетоводител, а не министър и вицепремиер - това е фашизъм.
  Да те осъдят за инициали и записки в лично тефтерче, защото си от противникова политическа партия - това е фашизъм.
  ****
  Към горното бих добавила кратък коментар - не е фашизъм, а е много по-страшното - КОМУНИЗЪМ! Или по-точно - СТАЛИНИЗЪМ в най-урудливата му форма - когато владееш изпълнителната, законодателната и съдебната власт, в добавка - и медиите, и използваш цялата смазваща машина за да манипулираш, тероризираш и подлагаш на ОТКРОВЕН ГЕНОЦИД собствения си народ!
  Тук някои ще възразят, че другарите са вдигнали пенсиите с 3 лева. Нека напомня на тези ентусиазирани другари, че бабите не раждат деца! Тарелката кебапчета, която ще си купи пенсионера, няма да спре десетките хиляди млади хора да напускат страната, подгонени от небивалото безочие, наглостта и безизходицата, пред които ги изправя поредното крадливо управление на позитановската мафия!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 28. 28 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#0:"Бедров"]България не е единствената държава, в която се случват такива инциденти. Тя обаче е единствената в рамките на Европейския съюз, където властта и огромна част от обществото остават безмълвни след всяка подобна "новина". [/quote]
  Малко късно се усетихте, г-н Бедров! Нещо повече - много малко сте тези, които се усещате, че сами режете клона, на който седите! Кой манипулира и лъже систематично и целенасочено цялото общество, кой го деморализира и му вменява, че всички са маскари, следователно, няма нищо лошо и ние, обикновените граждани, да станем такива? Журналистите ли не знаеха, че Пеевски изкупува медиите в страната? Кога алармирахте за това? Когато вече ги беше завладял. Задавате ли неудобните въпроси на властта в момента? По времето на Борисов го питахте и с какви гащи си е легнал, Орешарски го оставяте да се държи като Луи XIII-ти; Защо не го карате да се извини за Пеевски, както вече пет години карате Цветанов да се извинява за някакви прочетени СРС-та? А той се извини поне десет пъти, човека. Защо не настояхте за разследване на авиоотряда по времето на станишевото правителство? Нали сте честни и служите на обществото? Служите само на господарите си с дебелите портфейли и поради това съвсем скоро ще ви мразят не по-малко, отколкото мразят политиците. И ще е съвсем заслужено!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 29. 29 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Да погледне дали наоколо няма платен паркинг вместо да паркира на тротоара. Ако политик е паркирал така е проблнем, но ако е журналист не е! Трябва да се научим да спазваме и най-малките правила, особено ако прететдираме да сме будната съвест на обществото!

  ATX
 30. 30 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Застрахователят да изплати щетата...

  ATX
 31. 31 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1932 Весело

  Сгромолясването на свободното слово у нас е в пряка връзка със слугинския манталитет на журналистическата гилдия. А служенето на мафията си има както своите екстри, така и некои неудобства, които требва да се преглъщат стоически в името на славата.

 32. 32 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2103 Любопитно

  До коментар [#7] от "bludniq_sin":

  Абе колега ти 100% ли си сигурен, чè колата е била паркирана там където е снимана след запалването? Дали пожарникарите не са я "преместили", за да не се запалят други автомобили?

  Или викаш "такива са опорните точки", защото ако автомобила е бил
  [quote#7:"bludniq_sin"]паркиран на не повече от 50 - 100 (максимум) см. [/quote]
  то нали там е ходила полиция? Да вземат да и напишат акт, но тук говорим за ПАЛЕЖА на колата й.
  На теб сигурно ти харесва последното другарю, а? Така се "затварят уста"?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 33. 33 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ...твърде беззъба е Генка за да се хаби .мафиотски ресурс,за нея и колата й...Тия дето са реална пречка се пращат при Боби Манджуков..А,че полицията служи само да краси жълтите павета,
  спор няма.

 34. 34 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 550 Разстроено

  Самата журналистическа гилдия е виновна за пренебрежението, с което се отнасят към нея - никой не уважава онези, на които липсва професионално достойнство! Единичните изключения само затвърждават това усещане! Толкова за мълчанието! Колкото до полиция и прокуратура - ами те могат само и единствено да изпълняват поръчки, не и да работят за обществото / примери бол, да не изброявам/. Интересно, че и самото общество по-скоро гледа сеира, а не се активира - та утре могат по този начин да "страхуват" всеки един от нас!

  Sic transit..
 35. 35 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  Правилно- журналистит сами са си виновни за това положение. И те прекрасно разбират това и го демонстриат!!

 36. 36 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 948 Любопитно

  Бедров удобно премълчава, че бивш премиер от Банкя притежава национална телевизия, която изцяло прокарва неговата политика.
  Премълчава, че същия този СИКаджия от Банкя, като премиер" всекидневно пращаше смс-и на журналисти от всички телевизии, с инструкции какво да говорят или да не говорят. Това продължава да е тема табу и за това не се говори.
  Това е "свободата" на журналистиката

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на ssg
  ssg
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Авторът какво точно иска? "Властта" - МВР и прокуратура - трябва да започне (и сигурно е започнала) разследване срещу неизвестен извършител. Мотивите на този етап не могат да са ясни - могат да са хулигански, сплашване с лична/имуществена/политическа и незнайно каква цел и тнт. Съответно не могат да се правят декларации. Професията журналист нито дава имунитет, нито привилегии, нито нищо.

  Оттук насетне какво иска Бедров - декларация на правителството, декларация на Народното събрание, минута мълчание в памет на автомобила или какво?

 39. 39 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#32] от "Чарли":
  колега ако знаеш как протича едно съдебно следствие ще установиш, че НЯМАТ право да я преместят. Освен това като гледаш снимката такал и са я преместили - все едно са я паркирали То като се мести кола която гори съм убеден, че я хващат (някак си горящата кола), и внимателно я поставят в близост до дървото (да може да го запали естествено) и близо до пешеходната пътека (да може да пречи естествено) и то я поставят не просто върху тротоара а едната половина на тротоара а другата половина на пътя - точно както би я поставил някой който паркира НЕгорящ автомобил? Стегни се малко колега - ставаш смешен.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 40. 40 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  До коментар [#3] от "Велислав":Много точна статия. "

  -Статия на Иван Бедров.

 41. 41 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  До коментар [#38] от "ssg":Мотивите на този етап не могат да са ясни - могат да са хулигански, сплашване с лична/имуществена/политическа и незнайно каква цел и тнт."

  -Точно такива мотиви са обосновано предполагаеми.
  Ако разследването ги докаже,тогава ще напише ли Бедров подобаваща статия?!
  А как ще се чувстват пренебрегваните журналисти?!
  Другото е протестърско вдъхновение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK