"Изпердашването" на Пенгезов - прегрупиране в мрака на тайната власт

Веселин Пенгезов

© Красимир Юскеселиев

Веселин Пенгезов"Не съм очаквал, че ще ме изпердашат. Вдигнаха ме във въздуха и с карфичката – бум."


Така описа на знаменателната си извънредна пресконференция вчера председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов камшичния удар, който главният прокурор Сотир Цацаров му нанесе с привличането му като обвиняем точно когато той се кандидатира за втори председателски мандат. По дело, което е престояло на "трупчета" 4 години (тази подробност, за четирите години, е незаобиколима, каквото и да ни обясняват оттук нататък от прокуратурата, и ще се върнем на нея.)


Обърнете внимание на спонтанно-непосредствения език на Пенгезов, той казва всичко:
за да е изпердашен, той трябва да е бил заложил на "сигурно"


И сам го доказва с публичното си признание, че е ходил при главния прокурор, за да обсъжда дали следственото дело срещу него няма да му попречи на предстоящото второ кандидатиране. (Впрочем и г-н Цацаров дължи обяснение кой разследван ходи при главния прокурор да си обсъжда делото и откъде Пенгезов знае подробностите по следствието, без да е бил към оня момент привлечен като обвиняем?!) 


Явно е придобил сигурност шефът на САС -"вдигнаха ме във въздуха..." (на 12 март той е получил и отлична атестация от ВСС като ръководител на апелативния съд), и изведнъж "с карфичката - бум".


След такова (неопровергано) признание - ако ще и сто пъти оттук нататък австрийският вестник "Щандарт"  (да, медиата, през която говори банкерът Цветан Василев, съобщи за разследването срещу Пенгезов - бел.ред.) да похвали в заглавие прокуратурата, респективно главния прокурор, че ударът е борба с корупцията; ако ще и още по-гладко и красиво самият главен прокурор да уверява в четвъртък сутрин журналистите, че прокуратурата просто си върши работата, а "не живее от избори до избори", било на шефове в съдебната власт, било политически, той ще остава неубедителен. Поне за мислещите хора, доколкото са останали.


Но не само признанието на Пенгезов подсказва, че същинският смисъл на удара


не е борба с корупцията, а цирк който гледаме със смях през сълзи


Ако отстрелването на Пенгезов беше борба с корупцията, главният прокурор нямаше да  ни съветва да му задаваме въпроси само за периода от януари 2013 насам, откакто е заел върховния прокурорски пост, а щеше да поеме отговорността за състоянието на прокуратурата, особено на Софийската градска, и щеше да разчисти най-напред делата на трупчета срещу магистрати, чрез които те са държани на къса каишка;
щеше да впрегне прокуратурата да разследва сигналите и знаците за това състояние особено след скандалните признания на бившия шеф на СГП Николай Кокинов в онзи непреходен разговор в Банкя, а не просто да го отстрани;
щеше да обърне внимание на изнасяните в медиите данни за конфликт на интереси на подкрепяните от него кандидати за съдебни шефове (коeто утвърди "традицията" в кадровата политика на ВСС като перманентен спектакъл с предизвестен финал), вместо да поощрява атаките срещу медии и журналисти, които си позволяват да изнасят на бял свят такива данни....


Иначе ние - журналистите - знаем много добре какво представлява Веселин Пенгезов и без активизираното разследване срещу него - та нали самите съдии събраха безпрецедентна подписка срещу избора му за първия мандат през 2009, но той беше предпочетен от тогавашния ВСС пред двете безупречни кандидатури на съдии от същия съд! Нали чак в Брюксел обърнаха внимание на неговия избор! Нали сме го слушали внимателно и на предишната му извънрдена пресконференция през 2010, когато му се беше наложило да се срита публично с Цветан Цветанов - тогава вътрешен министър, и с Цветлин Йовчев - тогава шеф на ДАНС, сега вътрешен министър.


Отварям стар мой репортерски тефтер - попитала съм тогава най-наивно Йовчев защо ДАНС се остави да бъде изиграна от Пенгезов (по повод дискредитиращото за ДАНС публично изявление на Пенгезов, че Йовчев му звънял да го притиска за задържането на обвинените по "Октопода")... А Йовчев ми отвърнал тогава с всеопрощаващо снизхождение: "Много неща не знаете!"


Но нали ДАНС ги е знаела и сега ги знае тези "неща". Нали главният прокурор - тогавашен, сегашен и бъдещ - ги знае. Тогава защо сега, а не по-рано, трябваше да бъде изпердашен Пенгезов !


Ключът "защо" ни го подава пак непосредственият и непукистки език на Пенгезов: "Ами приемете че Богдана Желявска има подкрепата на Пеевски". 


(Желявска - зам.-председател на Софийски градски съд, доверено лице на председателката на СГС и семейна приятелка на Цветанов Владимира Янева, оглавяваща алтернативната на Съюза на съдиите съсловна  организация, която стриктно защитава статуквото в съдебната власт, е името, което се спряга за фаворит за високия стол на Пенгезов. Че имала подкрепата на Пеевски го твърди Пенгезов,  но дали ще има подкрепата на Цацаров - сами ще видим. Публична тайна е, че едно устойчиво формирано мнозинство във ВСС не избира за шефове, и то не само на прокуратурата, но дори и на съдилищата -  магистрати, които нямат подкрепата на главния прокурор...)


Просто дошло е време за 


разместване, наместване, прегрупиране на пластовете в тъмнината на подмолието


- лобитата на тайните интереси само се сръфаха, както винаги е било, но то ще бъде представяно на лековерната публика като принципна борба със злото. Веднъж Пенгезов ще ги надцака (2010), друг път те ще надцакат него (2014).  "Ако ще си играем, да си играем. Те така, и аз така. Много весело ще бъде" (пак той).


Неизменен остава


само обединеният бой, продължаващ и днес, от  всички лобита срещу всеки, осмеляващ се  да поиска дръпване на завесата


пред "прегрупирането", за да видим залозите на тяхната битка. Затова тъй естествено, непосредствено и най-искрено избухна вчера Пенгезов срещу съдия Мирослава Тодорова, бившия председател на Съюза на съдиите, който години наред не спря и не спира да пише писма и сигнали до ВСС за пороците на системата  - през 2010 Пенгезов успя да се откупи пред тогавашния силен, като хвърли за уволнение смутителката на "реда". И сега ще успее - най-малкото да размъти водата на конкуренцията в подмолието, без да му се случи нищо особено.


Затова е символно гневното избухване на Пенгезов пред журналистите, като го попитаха за Тодорова - то  блестящо илюстрира нерушимото вездесъщо единство на лобитата, независимо от ожесточените им  вътрешни междуособици, срещу всеки смутител на техните битки за надмощие в мрака на тайната власт.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на today
  today
  Рейтинг: 897 Неутрално

  А КОЙ ще потърси отговорност на прокурорите, които толкова време са държали делото по чекмеджетата? За безобразията на Пенгезов четохме много отдавна по медиите, тия къде спаха досега?
  КОЙ? Кой ще потърси отговорност? И КОЙ ще отговаря?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 2. 2 Профил на goshe55
  goshe55
  Рейтинг: 563 Гневно

  Отврат!

  "Русия е бензиностанция маскирана като държава!"
 3. 3 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Ама той защо подскача толкова високо, като още даже не са почнали да го опердашват? Кога ще ни покажете галерия от личния му замък?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 4. 4 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Пенгезов света вода ненапита, още малко ще поиска и да го канонизират

 5. 5 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 648 Неутрално

  ще стане ясно като се види кой ще е новия председател на САС

 6. 6 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 701 Разстроено

  Всяко осветляване на съдебната ни система води до трудно преодолими позиви за повръщане

  the more we learn, the more we die...
 7. 7 Профил на gg_01
  gg_01
  Рейтинг: 8 Весело

  Пеевски "не го бил натискал", Пенгезов бил "изпердашен".

  Богатия речник на българския елит.

 8. 8 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#1:"today"]А КОЙ ще потърси отговорност на прокурорите, които толкова време са държали делото по чекмеджетата?[/quote]
  Смятате ли, че има независим прокурор, депутат, полицай и журналист? Независими са докато някой не им подхвърли кокал...Под "независими" да се разбира времето в което драпат, за да им се подхвърли кокала.

 9. 9 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 648 Неутрално

  много се рева как Цветанов бил овладявал съдебната власт, а то си е от ясно по-ясно че тя винаги се е държала от червените с руска помощ

 10. 10 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1699 Любопитно

  Интересно,дали ползването на апашки жаргон от представители на правосъдната система е професионална деформация или им иде отвътре?

  КУЧИЯТ СИН НА КОРУМПЕТАТА ОТ ЕНП
 11. 11 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1392 Любопитно

  Пенгезов е човек на Гоце.
  Гоце - чао = Пенгезов - чао.

  Пенгезов, какво става със заменките в Приморско?
  Ти нали беше социално слаб, а?

  Жената е покана за щастие
 12. 12 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2972 Неутрално

  Пляс, пляс педалите,
  пляс, пляс педалите-
  водно колело...

  *ПКП-Проста кърджалийска путка-неформално любезно обръщение на мин. председателя към председателя на Нар. събрание
 13. 13 Профил на o1e
  o1e
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Пенгезов да каже чрез кои адвокати е получавал указания- че това е много по-интересно от кадруването на Цацаров. Да не се окаже накрая че шеф на съдебната система е ... адвокат

 14. 14 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1072 Неутрално
 15. 15 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 953 Неутрално

  разместване, наместване, прегрупиране на пластовете в тъмнината на подмолието
  ----------------------------------------
  От години е така, но всеки започва да говори когато е “изпердашен“ Къде сте преди това?
  От време на време трябва да изгори някое бушонче. Сега се е паднало на теб Пенгезов .

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 16. 16 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 381 Весело

  Изборни удари! Почна се.
  ... Борбата е безмилостно жестока.
  Борбата както казват, е епична.
  Той падна. Друг ще го смени и...
  толкоз.
  Какво тук значи някаква си личност?!...

 17. 17 Профил на sarasota
  sarasota
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Пазете се от комбинацията БП = БългарскаПартия = БарековПеевски = БългарскиПодлоги = ....и т.н. Единственното лекарство е 70% участие на избори без значение за кого гласуваш......без гъбари и рибари......иначе ще има сълзи на 26 май ???????

 18. 18 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Типичен представител на милиционерско-чалгаджийската шайка в правосъдието.
  Това са утаечните постсоциалистически кадри, дето се докопоха до власт. Зависими са от други хора и режат по поръчка на лево и десно. Като стъпят някъде на криво и квичат като заклани, защото кранчето спира и видимо охолния начин на живот някак ще секне. Преди години беше публична тайна, че някои върховни съдии не ходят с месеци да си получават заплатите.
  Проядената съдебна система ща почне да функционира, когато такива като Пенгезов влезат в затвора. Но не е само той. Заради такива нечистоплътни образи страдат обаче стотиците честни и кадърни магистрати.

 19. 19 Профил на mitkoha
  mitkoha
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Цацаров уверено върви по стъпките на Филчев и му трябва още съвсем малко, за да се укичи със званието "най-вредния главен прокурор в историята".

  Иначе театралната му активност покрай избори е всеизвестна.

 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3392 Любопитно

  Някой знае ли какво стана с Красьо черничкия?

 21. 21 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  Много добра статия на Воденичарова .
  Авгиевите обори са дано много чисто и подредено място пред съдебната ни система!

  klimentm
 22. 22 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  До коментар [#20] от "hodounski":

  Радва се на плодовете на труда си. Лошото се оказа ча висшите магистрати са хиляди пъти по опасни и радиоактивни от него!

  klimentm
 23. 23 Профил на Yuliana Metodieva
  Yuliana Metodieva
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Петя Владимирова е единственият журналист през текстовете на която може да се формира преценка за безобразната съдебна система. Браво , Петя

 24. 24 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До като не се въведе 100% мажоритарно избиране на всички ръководители и членове на висши структури в съдебната система ще е все така!
  За съжаление, няма да стане доброволно, защото ще трябва да влизат в затвора!

 25. 25 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  "Вдигнаха ме във въздуха и с карфичката – бум."

  Признание, че си пълен с въздух балон

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 26. 26 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 939 Неутрално

  [quote#11:"bgpainter"]Пенгезов, какво става със заменките в Приморско?
  Ти нали беше социално слаб, а[/quote]
  Щерката му е получила като социално слаба парцел в Приморско, неговият дворец бил на друго място

  П.С. За който още не чул за кампанията "Да помогнем на Чардо", моля да прочете първия коментар в темата http://www.dnevnik.bg/comix/075984/
  До коментар [#19] от "mitkoha":


  До коментар [#18] от "SSS":


  До коментар [#17] от "sarasota":


  До коментар [#16] от "emi1ian":


  До коментар [#14] от "Eisbär":


  До коментар [#13] от "olelemaiko":


  До коментар [#8] от "StanDim":


  До коментар [#7] от "gg_01":


  До коментар [#2] от "goshe55":


  До коментар [#1] от "today":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 27. 27 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Истината е, че прокуратурата трябва да бъде извадена от кадровия орган на съдебната власт, а мисля, даже и от системата на съдебната власт.
  Когато едната страна в процеса(прокуратурата, обвинението), която трябва да доказва срещу другата(обвиняем, подсъдим) нейната виновност, същевременно е и незаобиколим фактор при кадруването и кариерното развитие на съдиите в съдебната йерархия, то независимостта на съда става фикция. А ако същите тези хора държат в ръцете си и правото да превръщат "колегите" си в обекти на наказателно преследване, то нещата добиват още по-трагичен вид. Това руши темелите на държавата и разбирането за справедливост и за ред откъдето и да бъде погледнато.

  Ecrasez l’infâme
 28. 28 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  Резултата на мача на 25 май ще бъде БСПДПС срещу ГЕРБ 3:2

  Русия- проказата на планетата Земя.
 29. 29 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Много добър журналистически поглед върху нещата!Действа отрезвително.

 30. 30 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1392 Любопитно

  До коментар [#26] от "Мойше! Моля отвори линковете в сигнатурата ми!":

  Така де.

  Ама на кого децата са социално слаби? На социално слабите или на шефа на Апелативния?

  Ама ей го тоя - гьонсурат.
  Предупредиха го веднъж официално чрез дъщеря му - Гоце разпъна цяла шатра. Сега пак го пускат по пързалката, но Гоцко вече не е фактор... и вместо да се оттегли, той се резили.
  Като си на такъв пост и те "помолят" учтиво, ако си достатъчно умен би трябвало да се си сбереш цирка и да се оттеглиш... защото позицията си е политическо назначение, колкото и да са разделени уж властите.

  Жената е покана за щастие
 31. 31 Профил на hristovata78
  hristovata78
  Рейтинг: 221 Неутрално

  всички магистрати са яко подкупни, а около този имаше само скандали

 32. 32 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 500 Весело

  До коментар [#10] от "Майндърбайндър":Отвътре, отвътре!

  Sic transit..
 33. 33 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Добър опит на авторката да повдигне крайчето на тежката и плътна завеса, която прегражда пътя на обикновенния българин към така желаната справедливост. Тези лица, споменати поименно в статията и мнозина техни колеги имат наглостта да наричат себе си магистрати. Някой си Пенгезов, с речетатив и изглед на кебабчия си е построил дворец, какъвто не могат да си позволят и арабските шейхове. Как спечели тези милиони? Ужас и безумие! Как нормално общество може да допусне подобни индивиди да се гаврят с правораздавателната му система?

 34. 34 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#18] от "SSS":

  Стотиците? Ти наистина ли си толкова наивен?

 35. 35 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  До коментар [#34] от "iron_cross":

  Ами общият брой на магистратите гони някъде 5000 души - защо си мислиш, че поне 10-20, че и повече процента са честни и независими? Или си мислиш, че всички са един дол дренки?!Там работят много читави хора, нека да не поставяме всички под общ знаменател.

 36. 36 Профил на skrita_sila_m
  skrita_sila_m
  Рейтинг: 434 Гневно

  Абе дневник, вие тотално изпушихте бе. Редуцирахте се до нивото на Прас Прес ама с обратен знак. Жалка картинка, бяхте последния читав вестник.

 37. 37 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Много точно изведено заглавие на статията...за Владимирова +100...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 38. 38 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ИЗПИРАНЕТО ГОСПОДА .!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 39. 39 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  "той ще остава неубедителен. Поне за мислещите хора, доколкото са останали."

  Главният прокурор е просто момчето за мокри поръчки на мафията , включително БСП и ДПС

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на petiav
  petiav
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Не е защита на Пенгезов, моля ви, четете внимателно!

 42. 42 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално
 43. 43 Профил на Питащият
  Питащият
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Нормално за едно цигански племе в една Бананова република след толкова години царизъм, комунизъм и пладнешки грабеж наречен преход. В България нормалните хора просто нямат шанс да стигнат до върховете на която и да е власт. Усетят ли ,че си нормален, ще ти видят сметката просто за кеф и от страх. Независимият и принципен човек е заплаха за олигархията и всяка институция налазена от амбициозната посредственост.

  Обичам да питам
 44. 44 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  отново лъсна старата истина-не всеки важен човек прокурватурата му "спретва"едно делце-така казват самите прокурори и го оставят да втасва.Когато се наложи делото се вади и воала-човекът е зависим.Така е защото прокуратурата е абсолютно безконтролна.Щом др.Филчев казваше сериозно над мен е само Господ правете му сметка.Стигна се до там прокурори да правят убийства,защото знаят,че са наказателно неотговорни.Познавам главните герои като Весо и Сотьо и ми се гади.

 45. 45 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2894 Весело

  "Впрочем и г-н Цацаров дължи обяснение кой разследван ходи при главния прокурор да си обсъжда делото и откъде Пенгезов знае подробностите по следствието, без да е бил към оня момент привлечен като обвиняем?!"

  Отличен въпрос!
  Копърката да вземе, да отговори... Досега по традиция, все е бил "насаждан" в някаква ситуация, така че очаквам и този път случайно да е попаднал на едно място с Пенгезов, напр. в тоалетната на Съдебната палата!

  I Want To Believe
 46. 46 Профил на goodman69
  goodman69
  Рейтинг: 488 Неутрално
 47. 47 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#30:"bgpainter"]Като си на такъв пост и те "помолят" учтиво, ако си достатъчно умен....... [/quote]

  Достатъчно умните в България не ги допускат до висок пост. И за съжаление не малък принос за това има и негово превъзходителство избирателя.

 48. 48 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1392 Любопитно

  До коментар [#47] от "fribble":

  Всичко е политика.
  Коцето Пенчев е умен човек - помолиха го учтиво и сдаде поста на председател на ВАС. От 20 октомври 2010 година Пенчев е национален омбудсман, а на мястото му във ВАС е избран Георги Колев... или назначен по скоро.
  Дали нямаше и него да го орезилят ако беше решил да стои там?

  Жената е покана за щастие
 49. 49 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Не съм очаквал, че ще ме изпердашат. Вдигнаха ме във въздуха и с карфичката – бум."
  ...........................

  Уникален език в устата на един висш магистрат. Стилистическата принадлежност на подобен тип изказ е несъмнена и е стопроцентово доказателство за омутряването на съдебната система. В бяла държава съдия, който говори като мутра хората биха прогонили с тояги от съдебната зала!

 50. 50 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Това"бум" с карфичката се получи добре.
  Защо ли закъсня?!

 51. 51 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Да вземем да ги изгоним докато се прегрупирват...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 52. 52 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Поредният блестящ материал на Петя Владимирова разследващ разклонението на българската организирана престъпност в съдебната система. За съжаление ,скоро няма да бъдем свидетели на подобен откровен материал по някоя от най-гледаните телевизии,нито пък автора ще бъде поканена да говори пред по-широка аудитория. Опасявам се,че единствената причина да не бъде посегнато досега на подобна смела и истинска журналистка, е ограничеността на читателския кръг на Икономедия,макар и от "достатъчно интелигентни" читатели.......

 53. 53 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#52:"thepirineagle"]Поредният блестящ материал на Петя Владимирова разследващ разклонението на българската организирана престъпност в съдебната система[/quote]

  Напълно подкрепям, поздравления за автора и от мен!
  И едно много тъжно наблюдение: под тази блестяща статия, която визира един от насъщните проблеми на българската съдебна система / нещо, което пряко засяга всеки един от нас, а заедно с това - бъдещето на страната и нацията ни/, са се отзовали около петдесетина души. В секцията "Украинска криза", в която 90% от статиите са партенки, се водят люти битки с по над 300 отзива...
  Не умеем да ценим себе си, това личи дори при повърхностни статистически наблюдения - великолепни, критични, същностни текстове посветени на най-важните проблеми на родината ни удостояваме с пренебрежение, докато се избиваме да защитаваме чужди тези, политици, позиции!
  Това трябва да се промени, ако искаме да напреднем като народ !

 54. 54 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Каква кочина е тази държава! Примитивни, прости хора, без никакви добродетели, без морал, не признават никакви закони, правила ! Такива са политиците, такива са "магистратите" ! Изключенията са малко и са пълни нещастници сред тази пасмина !!

 55. 55 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Кога ще дойде Българският вариант на Путин ,Ердоган ,Кадафи да направи тотална чистка в тази кочина нар. съдебна система и да ги вкара в затвора без какъвто и да е съд присъда тези нагли същества

 56. 56 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#53] от "nenad":
  Абсолютно вярно! Пример:Украйна / отново / ,този път за спряната поливна вода за Крим, близо 700 коментара?! Не че кризата в Украйна не е важна и директно свързана с бъдещето и на България,но...все пак

 57. 57 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Най-много престъпници има в прокуратурата. И са недосегаеми.

  Има ли живот след демокрацията ?
 58. 58 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2156 Неутрално

  Г-жо, с удоволствие чета материалите, писани от Вас!
  Само една забележка, защо в повечето материали, изнасяте ограничен брой връзки (зависимости) между магистрати, политици и мафиоти? Мисля че, единствения начин да се справим с мафията, плъзнала пипалата си в правосъдието, е открито и честно да се излагат на "показ" всички тези зависимости изцяло, без премълчаване!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK