"Необяснимата" любов към Путин на крайната десница в Европа

"Необяснимата" любов към Путин на крайната десница в Европа

© blogspot.comНа изборите на 25 май за Русия най-вероятно ще има една лоша и една добра новина. Лошата ще дойде от Украйна, където президентските избори ще придадат легитимност на властта след бягството на Виктор Янукович (ако междувременно Москва не ги провали). Добрата ще дойде от изборите за Европейски парламент, където крайно десни популисти ще съберат рекорден брой депутатски места.


Докато Брюксел се опитва да препречи със санкции главния вход на ЕС, проруски креатури и флиртуващи с Кремъл националисти ще влязат през задната врата.


Наистина ли е толкова парадоксално наличието на "руска връзка" в политическия лагер, точно противоположен на традиционно смятаните за симпатизанти на Москва леви и комунистически партии?
Странно ли е, че докато в Кремъл говорят за "фашисти" в Киев, поддържат връзки с партии, които не прикриват симпатиите си към нацизма?


Толкова ли е шокиращо, че партия, заявяваща категоричното "България над всичко", започва кампанията си за евроизборите от Москва и много се гордее с това?


Не, разбира се, просто събитията около Украйна и особено анексирането на Крим оголиха изграждани години наред връзки, а


партиите в ЕС, обвързани с тях, все по-открито демонстрират желанието си да са адвокати на Москва в Брюксел


Не че Москва има нужда от каквито и да е адвокати - тя има нужда от хора на подходящите места и с власт, които да изпълняват инструкциите и нарежданията й. Просто евроизборите ожесточиха конкуренцията в т.нар. антиевропейска крайна десница за това кой да се покаже по-лоялен.


"Мисля, че можем да бъдем добър партньор с Русия в Европейския парламент и Русия също гледа на нас като на потенциален партньор", казва Филип Девинтер от ръководството на фламандската партия Vlaams Belang, цитиран от "Шпигел". "Надяваме се резултатите от европейските избори да дадат повече власт на тези хора", казва и Сергей Марков, един от консервативните руски политолози с близки връзки в Кремъл. "Трябва да развиваме сътрудничеството си с европейската десница."


Германското списание посочва, че това, което евроскептиците харесват у Путин, не е само управлението с желязна ръка, а също критиките му срещу имиграцията, антиислямистката му позиция и почти хомофобски разбирания.


"Необяснимата" любов към Путин на крайната десница в Европа

© economist.com


Но това, което категорична поставя


крайната десница и сегашната власт в Москва в една лодка, е антиамериканизмът


Вече няма руски политик от което и да е ниво, който да не критикува ЕС, че със санкциите си се е огънал под натиска на САЩ и че протестите срещу Виктор Янукович и новата власт в Киев са разработени и поддържани от неправителствени структури в САЩ и директно от Вашингтон.


Показателно е, че на т.нар. референдум в Крим за наблюдатели бяха поканени не представители на ОССЕ, които традиционно се занимават с тази дейност в Европа, а пъстра смес от представители на водещите европейски крайно десни партии "и няколко ексцентрици", както писа сп. "Икономист".


В началото на месеца депутати от италианската Северна лига и австрийската Партия на свободата организираха в Европарламента вероятно най-ярката проява на подкрепа за Москва - конференция под иначе благовидното "ЕС - Русия: Деескалиране на кризата - пътна карта за мир в Европа". На нея лидерът на Партията на свободата Хайнц-Кристиян Щрахе изпрати послание, че "вместо да се подмазваме на Америка и да им съучастваме в обкръжаването на Русия, Брюксел трябва най-накрая да изгради позитивни отношения с Москва и да демонстрира разбиране за руските интереси". Малка делегация на партията начело с Щрахе посети Женева за среща с руския посланик в ООН Алексей Бородавкин и за да осъди още веднъж западните санкции.


Този кураж на крайната десница идва и от социологическите проучвания в Западна Европа, които показват, че макар европейците да са загрижени от анексирането на Крим и събитията в Източна Украйна, те също така са притеснени, че ако правителствата им наложат санкции, това ще удари първо тях самите. Подкрепата за финансова помощ за новата власт в Киев е още по-слаба и социолозите казват, че открито осъждане на санкциите от крайната десница всъщност й носи потенциал за още повече гласове на 25 май.


Лидерът на "Йоббик" Габор Вона (вдясно) и Александър Дугин, смятан за основен идеолог на съвременната версия на евразийската идея.

© jobbik.hu

Лидерът на "Йоббик" Габор Вона (вдясно) и Александър Дугин, смятан за основен идеолог на съвременната версия на евразийската идея.


Идеологическо сходство


Връзките на Москва с крайната десница на Европа не са от вчера и редица изследователи сочат, че сближаването върви от години. Унгарският неправителствен Институт за политически капитал разпространи през март свой доклад на тази тема и в него се казва, че симпатиите към Русия не са нещо повсеместно в крайната десница, но има масово "идеологическо и политическо сходство". Става дума за известната евразийска концепция, чрез която Москва не само се опитва да се върне като суперсила на световната сцена, но и обещава на съседите си от бившия СССР икономическо развитие и "истински суверенитет" без "щедрите ограничения" на Брюксел. Това унгарски анализатори определят като "посткомунистически неоконсерватизъм", атакуващ западните ценности, които били в упадък, включително заради икономическата криза.


"Русия би искала да дестабилизира и отслаби европейската политическа сцена, а тези партии всичките са антиевропейски. Те искат съюзът да изчезне. Мисля, че това е очевидната им цел, както и да отслабят евро-атлантическите отношения", коментира Петер Креко, един от авторите на изследването за "руската връзка сред европейската крайна десница". Запитан дали има някакъв ефект от такава връзка, Креко отговаря: "Ако смяташ, че нямаш силни съюзници, опитваш се да намериш по-слаби - точно това наблюдаваме в момента."


"Необяснимата" любов към Путин на крайната десница в Европа


"Атака" и останалите


Институтът в Будапеща твърди, че поне от 2009 г. насам забелязват активизиране на тези връзки, които оценява като опасни както на национално, така и на нивото на ЕС, включително заради вероятността - макар и малка засега - от формиране на проруски блок в Европарламента. В доклада се посочва Унгария, но специално се изтъкват България, Сърбия и Словакия като страни, особено подходящи за изграждане на такива връзки поради културни, исторически и и икономически фактори, но също така и защото елитите в тези страни са по-склонни да симпатизират на Москва.


Всички водещи антиевропейски партии в тези страни - "Атака", Словашката национална партия или унгарската "Йоббик" веднага подкрепиха избягалия президент Виктор Янукович и референдума в Крим, говорят за "колонизаторите и предателите" от ЕС, за Русия като пазител на европейското наследство и се интересуват как страните им биха могли евентуално да се включат във все още несъществуващия Евразийски съюз. Иначе казано, те веят знамената на национализма и дори за напускането на ЕС, но това според тях не противоречи на съюзяването на страната им с Москва.


Една от любопитните маневри на десните популисти в Източна Европа е, че чрез подкрепата си за Русия и завръщането на имперската й мощ, те фактически започват и да ревизират в положителна светлина комунистическото минало на собствените си страни. Това си личи и косвено през призивите им за ограничаване на пазарната икономика и завръщане на държавно управление в цели сектори - предимно такива като енергетиката и комуналните услуги.


"Необяснимата" любов към Путин на крайната десница в Европа


Не пари, а мрежи


Има множество твърдения за финансирането на крайната европейска десница от Русия, но не и убедителни доказателства. Всъщност Москва вече не действа толкова директно и използва други средства.


През 2011 г. Синикукка Саари публикува доклад за евразийския проект и в него бяха изброени следните инструменти, използвани преди всичко в "близката чужбина" на Русия:


1. Проактивни политически действия, т.е. изграждане на връзки с политически играчи, подпомагане на реогранизирането и координацията на проруски партии, износ на политически технологии и особено на консултации преди избори.


2. НПО дипломация, т.е. създаване и подпомагане на проруски младежки организации, малцинствени и сепаратистични граждански организации и неправителствени институти.


3. Създаване и управление на добронамерена медийна среда, т.е. изграждане на руски медийни компании, кампании в руските медии или въздействие върху местните национални медии.


Тези инструменти, насочени основно към руски говорещите малцинства като "канал" за влияние в постсъветското пространство, се комбинират обикновено със структурните връзки по линия на енергетиката и руските инвестиции.


"В това няма нищо от опитите да се създаде някаква привлекателност, т.нар. "мека сила", на Русия, а се възражда съветската традиция на манипулиране чрез активни мероприятия", пише Саари.


Авторът припомня за какво се използваха по съветско време тези методи: "въздействие върху друго правителство, подкопаване на доверието към неговите лидери и институции, влошаване на отношенията с други държави, засилване на съюзниците на СССР и дискредитиране и отслабване на правителствени и неправителствени опоненти на съветската държава с цел създаване на благоприятна среда за постигане на съветските външнополитически цели".


Картина с нюанси


Днес според унгарския доклад това означава вероятност от поява на мрежа от проруски настроени партии в Европа (или на проруски лобистки групи вътре в паневропейските партийни структури), предимно от крайнодесния сектор - от Британската национална партия или доста по-популярната Партия на независимостта на Надйжъл Фараж до "Златна зора" в Гърция и от "Атака" в България до Националния фронт във Франция.


Разбира се, картината не е черно-бяла и в средите на националистическата десница има партии, които са от страни като Румъния, балтийските държави или Полша. Има такива, които у дома говорят срещу Русия, но в чужбина се срещат с руски представители и подкрепят някаква конкретна руска инициатива без особено ясна аргументация защо го правят. 


Проблемът е, че в групата на откровено проруските структури попадат повечето големи крайно десни партии в Европа с очаквано силно представяне на евроизборите - от 1.3% за германската Национална партия през 10% за "Златна зора" до 19-21% за "Йоббик" в Унгария, Националния фронт във Франция и Партията на свободата в Австрия.


В статията си "Западните съюзници на Путин" във "Форин афеърс" в края на март Мичъл Оренстийн призова: "за да контрират Русия, европейските лидери трябва да започнат публично разследване на външното финансиране на крайно десните партии. Ако се установят широки връзки с Русия, този факт трябва да бъде разгласен и след това да бъдат наложени санкции на Русия, които да затруднят оказването на такава помощ от Москва". 


"Необяснимата" любов към Путин на крайната десница в Европа


Случаят с Марин льо Пен


В големите западноевропейски държави най-силната подкрепа от крайната десница Москва получава във Франция от Националния фронт на Марин льо Пен.


Нейните симпатии към Русия са от години и всяка година тя посещава страната и се среща с политици, предимно от националистическите среди. Така бе и миналото лято, както и през януари, когато разговаря с председателя на Държавната дума Сергей Наришкин и вицепремиера Дмитрий Рогозин (и двамата вече са в списъка със санкции заради Украйна) и говори в Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО), където заяви, че "Русия спаси Сирия".


"Както съвършено правилно каза Владимир Путин, след 20 години Франция ще стане колония на бившите си колонии", каза тя в интервю за държавния телевизионен канал "Россия 1". (Но руските медии пропускат, че подкрепата за нея сред французите не се дължи единствено на антиимигрантски настроения, а на недоволството им от традиционните леви и десни големи партии.)


Идейната близост между Льо Пен и Путин е по линията на желанието страните им да водят политика, независима от Америка и от големите геополитически съюзи. Тя харесва у него, че поставя акцент върху националното, върху "вечната Русия", върху консерватизма в нравите, който според нея е на изчезване във Франция и Европа.


По думите й Западът ненужно демонизира Русия и това е кампания, която се ръководи от върховете на Европейския съюз (тази световна аномалия, както я нарича Льо Пен) и с помощта на САЩ. Тук вече Националният фронт и Кремъл имат общ противник и има за какво да си говорят. А за екипа на Путин е много важно да има някой, който от чужбина и извън разни международни организации може да говори по държавната телевизия за "добрите страни на руската демокрация".


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (317)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Рубладжии от всички страни, съединявайте се!

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 688 Весело

  Обичат го, що не им е у дома

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 3. 3 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1019 Весело

  "Лошата ще дойде от Украйна, където президентските избори ще придадат легитимност на властта след бягството на Виктор Янукович"

  защо сме така сигурни, да не би да знаем и точните резултати?

  Евроатлантида
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на dnda
  dnda
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Необяснимата любов към Путин ? Ами необяснимото изливане на огромни пари за НПО-та в България ? И за медии в България ?

 6. 6 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Нищо ново! Нали във Великобритания в навечерието на Втората световна война е имало доста креслива и запалена по Хитлер нацистка партия.

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 7. 7 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1583 Весело

  До коментар [#3] от "sa6":

  [quote#3:"sa6"]защо сме така сигурни[/quote]

  Да, прав си, може пък партията на Янукович да вземе да спечели

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Заменете Русия със САЩ, крайно-дясно с крайно-ляво и оставете точките за манипулацията същите и ще има чисто нова също напълно вярна статия

  Та, като кажете "а", кажете и "б"...

 10. 10 Профил на Real Adventure Machinery
  Real Adventure Machinery
  Рейтинг: 516 Неутрално

  нищо необяснимо няма, още Сталин е подкрепял Хитлер през 30-те години на 20-ти век. Всички действия на Русия са повторение тези на СССР - империя на злото са и двете.

  proudly built in Bulgaria
 11. 11 Профил на Real Adventure Machinery
  Real Adventure Machinery
  Рейтинг: 516 Весело

  До коментар [#8] от "Федор Венедиктович Езерский":
  До коментар [#9] от "blaf":

  Четете в-к Дума - издателят и е директно финасиран от Кремъл

  proudly built in Bulgaria
 12. 12 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Само дето Атака са крайно леви,а не крайно десни.

  писнало ми е от левичари
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 907 Любопитно

  Кои са тия наивници, смятащи рубладжията Сидеров за националист?

  Да разлая троловете!!
 15. 15 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  На първата снимка.

  Путин " спасителя" на подводницата " Курск"

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 16. 16 Профил на Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Нищо ново! Дългата ръка на КГБ си работи безотказно.
  Просто е време да бъде отрязана...

  ЖУСТИС (фр.- правосъдие) ИЛИ ЖОСТЕРИС (бълг. - гьостерица)!!!
 17. 17 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 907 Неутрално

  До коментар [#13] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Басирам се че нямаш банков влог в рубли!

  Да разлая троловете!!
 18. 18 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "за да контрират Русия, европейскит елидери трябва да започнат публично разследване на външното финансиране на крайно десните партии. Ако се установят широки връзки с Русия, този факт трябва да бъде разгласен и след това да бъдат наложени санкции на Русия, които да затруднят оказването на такава помощ от Москва".

  А добро утро.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 19. 19 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1102 Любопитно

  Някой да е казал, че сред европейците няма глупаци???

  Няма шики-мики.
 20. 20 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Весело

  Путин се намира в ситуация, описана сполучливо от Тери Пратчет:
  „Ненамесата в събитията е като обещание да не плуваш. Абсолютно никога не го нарушаваш, освен ако не се озовеш във водата."
  Да видим как е с плувните "спортове.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#9:"blaf"]Заменете Русия със САЩ[/quote]
  Пробвах, но не става.
  А ти пробвай да замениш Путин с Хитлер и ще видиш, че приликата е на 90%. Е, лисват перчем и мустачки, но това лесно се компенсира...

  ЖУСТИС (фр.- правосъдие) ИЛИ ЖОСТЕРИС (бълг. - гьостерица)!!!
 23. 23 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#11] от "Real Adventure Machinery":

  И що да чета Дума? Щото имате някакво особено мнение за хората, които предпочитат да казват всичко, а не да премълчават? Не отричам, че Русия се меси във вътрешната политика на България, но същото важи и за САЩ. Особено точките дадени по-горе в статията - НПО-та, медийна среда и тнт. Същото го има и за САЩ.

 24. 24 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  За крайно левите и крайно десните може да се каже:Търкулнало се гърнето,пък си намерило похлупака,а похлупака е Москва,то вече толкова е ясно,че няма как да се отрича.

 25. 25 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 953 Неутрално

  До коментар [#17] от "lone_wolf":

  Нямам, разбира се Моите са в петродолари

 26. 26 Профил на gad
  gad
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Всички путлеровци при Путлер-надявам се там да се чувстват добре.....

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 753 Весело

  Никой да не си и помислюва нещо подобно за нашта крайна "десница" - Атака...Са-кън

 29. 29 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Весело

  На 23 август 1939 година е бил подписан Пактът Молотов-Рибентроп.
  Този пакт е поставил в небрано лозе българските комунисти...щото как ще обясниш, че Великият СССР се съюзява с фашистка Германия! Абе ...тъжна история!

  The best way out is always through Robert Frost
 30. 30 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Че какво чудно има. Ленинските убийци дойдоха на власт с активното съдействие на Кайзера. Някой да е забравил любовните отношения на Сталин и Хитлер та чак до 1941, когато Хитлер изпревари Сталин в инвазията. И нека да не намесваме наще "националисти" като Атака. То си е руски проект, е може и да са руски националисти, не ми дреме.

  chavo64
 31. 31 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 409 Весело

  [quote#17:"lone_wolf"]Басирам се че нямаш банков влог в рубли![/quote]
  и рубладжиите искат да им се плаща в долари. никой не иска да работи за рубли, никой!

  zenrus.ru
 32. 32 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Флиртът на европейските лидери с Путин, и американския наивитет скъпо ще им излязат, и на ЕС, и на САЩ.
  Колкото по-настрани стоиш от Русия, толкова по-добре.

 33. 33 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Крастави фашисти през девет дерета се подушват.

 34. 34 Профил на abee
  abee
  Рейтинг: 409 Любопитно

  Още началото на статията и вече поставя грешно въпросът, защо така?
  Хайде една алтернативна версия кой има интерес от провал на изборите в Украйна. Интерес имат сегашните, защото ако спечели някой друг от кандидатите, на тези ще се наложи да им се търси сметка за всичките провали от февруари до сега, а едно военно положение в Украйна изпраща изборите в небитието, затова и толкова напират да предизвикат руснаците да влязат в Украйна, идеално ще ги устрои и бетонира във властта за неопределен период.
  Какво ще кажете за подобна гледна точка?
  А по повод останалият превод и компилация за статията, хайде си отговорете какво е дясното, какви са неговите ценности и дали не се разминават с текущото състояние. Замислете се защо крайно-дясната част на Републиканската партия в САЩ също симпатизират на Путин?

 35. 35 Профил на u.f.o.
  u.f.o.
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Няма нищо необяснимо. Част от "тихата война". Политиката "разделяй и владей" прозира в действията на Москва спрямо ЕС. Впрегнати са всички възможни механизми за нарушаване на консолидацията в Европа. Мисля, че и наскоро публикуваното изявление на Газпром по отношение на Южен поток също има за цел да подклажда огъня на разединението.

  If you listen to fools, the mob rules
 36. 36 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  "традиционно смятаните за симпатизанти на Москва леви и комунистически партии?"

  Това стига.
  "Писателят" даже не е разбрал, че днешна Москва е на светлинни години от комунизми, болшевизми и други подобни реликти.
  Какви леви, какви комунистически сънища са подгонили писача сред отрочето на либералните инженери от десните тинк-танкове?
  Та Русия днес, това е вчерашното дете на Гайдар, Чубайс и сие.
  Да им е честита на западните инджелери...

  Ecrasez l’infâme
 37. 37 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#12] от "koiot":

  и по-точно - националкомунисти

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 38. 38 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 810 Весело

  [quote#12:"koiot"]Само дето Атака са крайно леви,а не крайно десни.[/quote]
  Ами то е едно и също!

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 39. 39 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Съвсем обяснима си е. Фашисти, лумпени и маргинали няма как да не поддържат Путин Комплексирани от собствената си незначителност и от злобата си към чужденци, евреи, западняци и т.н., съвсем естествено те виждат сродна душа в кремълския диктатор.

 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Европа много бързо забрави Мюнхенската конференция от 1938 г., на която Франция и Великобритания де факто приемат анексирането на Судетската област от хитлеристка Германия, и за Ялтенската конференция от 1945 г., на която Западът и Съветският съюз договарят подялбата на Европа.
  Последиците от това "Велико дело"не можем и до днес да забравим и още по-лошо,да преодолеем.

 41. 41 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#36:"Graf"]"Писателят" даже не е разбрал, че днешна Москва е на светлинни години от комунизми, болшевизми и други подобни реликти. [/quote]

  Путин: я не выходил из КПСС
  https://www.youtube.com/watch?v=kEZHu5S5jKU

  The best way to predict the future is to invent it.
 42. 42 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#30:"chavo64"]Някой да е забравил любовните отношения на Сталин и Хитлер та чак до 1941[/quote]
  Ако Сталин не беше помогнал на Хитлер, последния никога нямаше да завземе власта в Германия.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 43. 43 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 753 Весело

  Драгой Федя, по рано вашего брата - да го кажа най-най меко, "русофилът" будеше смях. От известно време буди вече недоумение и пренебрежение. Виждам обаче, че сте решили да я карате да край, съгласно зададената от североизток линия.Този път обаче ще я докарате до "1989 г.", но много по-бързо. Вервай ми...

 44. 44 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Атака е толкова десница, колкото аз съм балерина! Но, какво пък толкова! Нали големият финансов експерт - Орешарски, беше зам.председател на СДС и даже от тази политическа сила беше издигната кандидатурата му за кмет на София.
  Тя ,Надето Неинска (тогава Михайлова), го издигна, пък после изтегли кандидатурата му.
  Същата тази Неинска, която иска пак да се пожертва за моето добруване в качеството си на евродетутат!

  The best way out is always through Robert Frost
 45. 45 Профил на Real Adventure Machinery
  Real Adventure Machinery
  Рейтинг: 516 Весело

  До коментар [#21] от "Федор Венедиктович Езерский":

  това което си чувал е публично известно и не се крие - можеш да провериш отчетите на Америка за България с колко и защо са финансирали Икономедия. Не съм им адвокат, но ти се чудя на мазохизма - очевидно си русофил, защо четеш русофоби - за да влезем в кремълската реторика на фили и фоби? Или си мурзилка? по 38 рубли на пост?

  proudly built in Bulgaria
 46. 46 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 688 Весело

  Някой изобщо чете ли статията? Аз - не, признавам си. Не съм толко шашав, а и е време тия да се научат, че интернет-човека мрази дългите бози - тук няма нужда от плява за гонене на обем. ДА ЗНАЕТЕ в бъдеще

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 47. 47 Профил на Gligani
  Gligani
  Рейтинг: 466 Неутрално

  В подтекст се чете, че в Европа се увеличава населението, на което му идват в повече "ценностите" на либералната демокрация, която САЩ неуморно разпространява като универсално приложима по света, без да отчита местни културни различия.

  Явно дори и в Европа на непренебрежимо малък брой хора започва да им идват в повече браковете между гейове, осиновяването на деца от гейове, крещяща еманципация на жени, което пряко рефлектира на семейните връзки, имигранти, бежанци, ислям и т.н. Все неща, към които хората са принудени от политическите елити да бъдат толерантни и политически коректни.

 48. 48 Профил на bastaa
  bastaa
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#21] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Така и не отговаряш, защо се мъчиш да четеш статия като тази? Нали е финансирана от загнилия капитализъм? Защо се цапаш? Можеш ли да отговориш?

 49. 49 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Трябва да си пълен шизофреник, за да се оплакваш от голямо влияние от страна на САЩ и в същото време да искаш сближаване с доказани държави-изнудвачи като Русия.
  Внимание: рублите са вредни за вашето психическо здраве, а ако нещата станат по-сериозни може и за физическото в бъдеще.

 50. 50 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#1] от "virakocha":
  Рубладжии,мила моя майнольо и петоколонници. На тези "националисти" принципите и моралът са им като на колегата им Волен Варадеров....

 51. 51 Профил на unbiased
  unbiased
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Защо националиситите се наричат крайнодесни?

 52. 52 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  До коментар [#41] от "virakocha":

  [quote#41:"virakocha"]Путин: я не выходил из КПСС [/quote]
  То и Боце "не выходил из КПСС" упссс.. БКП.
  А тази каква връзка има с "действителността" наречена комунизъм и комунизмите му?
  Или реши да се приобщиш сред това: http://khmer-news.org/videos/vdetail.php?vid=790172037661627

  Ecrasez l’infâme
 53. 53 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 731 Весело

  До коментар [#8] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Пожелавам ти дълъг, и здрав живот. Да се насладиш на всички глупости, които си надробил през годините

  България, къде е нашия change we can believe in?
 54. 54 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3299 Весело

  [quote#42:"magen_enoshi"]Ако Сталин не беше помогнал на Хитлер, последния никога нямаше да завземе власта в Германия. [/quote]
  Мдам.
  Ама ако преди това "Великите сили", най-вече Франция и с изключение в голяма степен на Щатите, не баха разорали и наторили така почвата, та да се пръкне и избуи от нея Хитлер, то дядя Джо нЕмаше да има на кого да помага.
  Та да не се оставяме да ни скатават в дебелата сянка на Монстър Джо тези умници.
  И пак трябва да сме благодарни отново на Щатите, които след ВСВ се противопоставят на подобни умници, които са искали да повторят упражнението направо едно към едно!

 55. 55 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#5] от "angora_bg":


  мда,борбата между различните НПО-та в България отдавна е започнала,долара срещу рублата,и двете страни са еднакво противни

 56. 56 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Много вярно е и това, че всички такива фашистки и антиевропейски партии трябва да бъдат разследвани и да се направи подробна данъчна ревизия - сигурен съм, че ще се открият крайно интересни неща Едва ли има човек, който да се съмнява, че Атака например получава пари от руснаците и работи с руските тайни служби - което е едно от най-тежките престъпления по НК. За съжаление имаме цацаратура и ченгета от ДС, а не нормална прикуратура и служби ...

 57. 57 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  [quote#36:"Graf"]Москва е на светлинни години от комунизми, болшевизми и други подобни реликти. [/quote]
  Ти сериозно ли?

 58. 58 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  До коментар [#52] от "Graf":

  Въпросът не е в това, че Путин е тръгнал да възражда комунизма, а в това, че един и същ престъпен номенклатурен елит управлява Русия, а и България, и той е продукт на този комунизъм, а зад какъв идеологичен бълвоч се крие, за да оправдава политическото си съществуване, позволяващо му да разпръсва криминалните си корупционни и далавераджийски метастазии е просто подробност от съпътстващия ги псевдоинтелектуален фонов шум.

 59. 59 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Редакторите на Дневник или са сбъркали, променяйки местата на добрата и лошата новина, или ако има ирония, тя е неразбераема от мене.

 60. 60 Профил на abee
  abee
  Рейтинг: 409 Весело

  Несъгласните с моето мнение, ще признаят ли, че са били в заблуда и грешка, когато преди 25 май в Украйна въведат военно положение и отложат изборите? Всичко натам отива, колкото и да не ви се вярва.

 61. 61 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#9:"blaf"]Заменете Русия със САЩ, крайно-дясно с крайно-ляво и оставете точките за манипулацията същите и ще има чисто нова също напълно вярна статия [/quote]
  За ваше най-голямо съжаление не се получава, защото крайно левите също поддържат Путин. Обичат си го екстремистите и това си е. Може би виждат у него истинския, успешния екстремист.
  Най-смешното е, че Путин и Русия се обявяват за антифашистка сила по определение. Щом си руснак, значи си антифашист. Така беше и в бившата източна Германия. Докато след обединението и със Западна Германия се оказа, че за разлика от Западна Германия там има много силни фашистки движения. Така е, нали тотализмът има две лица, фашизъм и комунизъм. Или както беше казал някой, комунизмът е фашизъм с повече късмет.

 62. 62 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 466 Весело

  проруски креатури и флиртуващи с Кремъл националисти ще влязат през задната врата.
  ..............................

  Изборите за европарламент - "задна врата"?!?
  Хе, хе - ново откритие на Дненик!

 63. 63 Профил на КАМАЗ
  КАМАЗ
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Аман от дневнишка пропаганда, кога ще напишете нещо връзките на САЩ със ислямиските терористи?

 64. 64 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#12:"koiot"]Само дето Атака са крайно леви,а не крайно десни.[/quote]
  Точно така, Атака е продажна крайно лява партия с националистическа реторика.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 65. 65 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Американците надробиха тази каша , а сега искат помощ от Европа за санкции. Демек да не изглежда че само САщ се бият срещу Русия.Това е подла игра на САщ

 66. 66 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  До коментар [#57] от "Ментор":
  [quote#57:"Ментор"]Ти сериозно ли?[/quote]

  Съвсем сериозно.
  Дори и при Зюганов това е само опаковка. В Русия имаме дикенсов капитализъм и клерикално-патриотарски шовинизъм от най-чист вид. Всякакви там интернационализми, либерални ценности, глобализационни тенденции и споделяне на пространства и идеи са обект на атака, присмех и преследване.
  Последната държава от която ще тръгнат на някъде разни комунизми и болшевики вече е Русия.
  То и затова Рон Пол си я харесва такава. А и не само той от сферата на крайното дясно.

  Ecrasez l’infâme
 67. 67 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 466 Весело

  почти хомофобски разбирания
  ................

  Уаууууууу, Путин е........почти хомофоб?
  Хе, хе

 68. 68 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  [quote#34:"abee"]Хайде една алтернативна версия кой има интерес от провал на изборите в Украйна. Интерес имат сегашните, защото ако спечели някой друг от кандидатите, на тези ще се наложи да им се търси сметка за всичките провали от февруари до сега[/quote]

  По същата логика абсолютно същия интерес има и Путин, защото ако спечели проевропейски кандидат цялата му теза за огромното мнозинство в Украйна, противопоставящо се на властта в Киев и сближаването с ЕС отива на кино.
  Хипотезата ти не е толкова гениална, колкото ти се иска.

 69. 69 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#66:"Graf"]В Русия имаме дикенсов капитализъм[/quote]

  В Русия никога не е имало капитализъм.

  The best way to predict the future is to invent it.
 70. 70 Профил на batiara
  batiara
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Какво му трябва на Путин? Разединена Европа. За какво се борят националистическите партии? За разединена Европа.

 71. 71 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  До коментар [#69] от "virakocha":

  Горе съм ти пуснал нещо, учи се от него и моля, без нескончаемото и "интелигентно" бееее, което постоянно мучиш...

  Ecrasez l’infâme
 72. 72 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  [quote#14:"lone_wolf"]Кои са тия наивници, смятащи рубладжията Сидеров за националист? [/quote]
  Той е нацонал-социалист,Путин е пародия на Хитлер,върви по неговите стъпки.Историята се повтаря,веднъж като трагедия,втори път като фарс.Сега е ред на фарса.

 73. 73 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Няма никакво значение дали в Русия има капитализъм, който така или иначе няма нищо общо със западния капитализъм, основаващ се на предприемачество, законност, борба с монополите и т.н., или комунизъм.
  Още от времето на руските царе, през комунизма, и до днешния путинизъм, огромната част от богатствата на тази държава са били съсредоточени в ръцете на един изключително тесен елит, което между другото прави руснаците, търпели нечувани репресии в продължение на почти един век в името на една идеология, базирана на и щедро обещаваща справедливо разпределение на благата, жертва на една безпрецедентна по размерите си историческа измама.
  В такова общество поне един век още няма да може да се говори за каквато и да било нормалност, камо ли да бъде сравнявано със Запада.

 74. 74 Профил на Binko Georgiev Binev
  Binko Georgiev Binev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Тъкмо в другата статия бях написал,че трябва да се внимава, за да не тръгне Европа по руския път.

  Каква е приликата между крайнолевите и крайнодесните - и двете групи искат да казват на другите как да си живеят живота.


 75. 75 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Много ми е интересно според авторите Атака 'крайна десница' ли е? Защото това си е чиста комунистическа партия.
  По принцип дясно в политиката значи по-малко държава, по-малко преразпределение, свободна конкуренция, но най-вече - лична свобода. Това няма абсолютно нищо общо с Русия, и всякакви завери между наистина десни партии и кагебистката клика в Масква са невъзможни.
  Ако някоя партия има топли отношения с московската клика, то ръководството и е сбирщина от продажници и/или глупомери - друг вариант няма.

 76. 76 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Крайно леви, крайно десни, крайно глупави: всичките са за бащицата Путин.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 77. 77 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Това е една от малкото статии, които третират фундаментални въпроси за ЕС.
  Доволни ли сте от сегашното положение в ЕС? Много от хората не са. Защо? Отговора е елементарен.
  Диктата на "нелегитимните" брюкселски зелки, изобщо поставени по същия начин както и украинското правителство. Само че без майдан.
  Фактически хора, които ние не сме избирали, имат пълен контрол над България.

 78. 78 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  До коментар [#73] от "oos19355380":
  [quote#73:"oos19355380"]Още от времето на руските царе, през комунизма, и до днешния путинизъм, огромната част от богатствата на тази държава са били съсредоточени в ръцете на един изключително тесен елит[/quote]

  Хм...
  А ако знаеше, че с тези си редове описваш не само Руския капитализъм, бил той царски, сталински или елцинско-путински, а и другия, истинския...
  Нема да се притесняваш че не знаеш, щото и из истинския капитализъм са малко наясно с тази: http://people.duke.edu/~dandan/Papers/Other/BuildingBetterAmerica.pdf

  Ecrasez l’infâme
 79. 79 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 887 Неутрално

  И аз ставам все повече антиевропеец. Повръща ми се от тая мекушавост към комунетата.

  Тука некви гей дружинки на Любен Гоцев редят правилата на държавата. В Русия естествено са ни задминали с педофили-канибали дето си играят на императори на Третия Рим. А Европа ще ми говорят за европейски ценности и ще пищят че САЩ ги били подслушвали. Ми как няма да ги подслушват като въоръжават серийни убийци. Станали са за посмешище на бандитския свят. Старческа деменция я тресе Европата. Ама хак им е Путин, да видят хубаво ли е.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 80. 80 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Цялото прогресивно човечество и международно положение са с нас!
  Умни хора предупреждаваха САЩ и няколкото им ятаци в ЕС, че много скоро ще изпаднат в пълна международна изолация.

  Във връзка с горното на евроизборите да няма грешки - № 15, разрешавам и за Атака.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 81. 81 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Затова десните нционалисти в Европа подкрепят Путин. Защото искат да имат национална политика. А не чиновници в Брюксел, сложени с активната намса на САЩ, които да решават вместо избраните от народа национални правителства.

 82. 82 Профил на america1332002
  america1332002
  Рейтинг: 466 Неутрално

  в унгария партията йоббик е основана от героя на революцията от 1956 г. понграц Гергей, който е считал че на страната е нужна силна десница. категорична антикомунистическа и антисъветска партия, след неговата смърт явно става израждането и в антисемитска, антициганска и проруска партия. очевидно платено от русия на лидерите и.

 83. 83 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 653 Неутрално

  [quote#80:"др. Иванов"]Цялото прогресивно човечество и международно положение са с нас!
  Умни хора предупреждаваха САЩ и няколкото им ятаци в ЕС, че много скоро ще изпаднат в пълна международна изолация.

  Във връзка с горното на евроизборите да няма грешки - № 15, разрешавам и за Атака. [/quote]

  Мъко, мъко рублофилска !

 84. 84 Профил на КАМАЗ
  КАМАЗ
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#75:"Ментор"]По принцип дясно в политиката значи по-малко държава, по-малко преразпределение, свободна конкуренция, но най-вече - лична свобода.[/quote]

  Това е икономическото дясно.

 85. 85 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Десните искат точно това, което е и записано в договора на ЕС - съюз на държави. И ще получат силна поткрепа в Западна Европа. Но и в някой други - Унгария, бившата Югославия, Гърция. В Румъния национализма има малко фашистки модел, там не са за самоопределение а просто гълтане на Молдова и порумънчване.
  В Русия, Рогозин е представител на националистическите партии, Путин не.Десните руски националисти са опасни, но Путин успява да ги държи на каишка. Руските фашисти са по опасни от украинските.

 86. 86 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1490 Весело

  Стига с тия комунисти бре.
  У Раша всичко е капитал, пари, пари и пак пари. И Украйна е пари.

  Мен Путака си ме кефи. Винаги ме е кефел.
  Показа им среден пръст на всички.

  Аре като ЕС са толкова ербап, що швабите им отказаха подкрепа за санкции срещу Раша?
  Нищо няма да направят. Нищо.
  Американската позиция е ясна, но при отказ на Меркел да подкрепи санкции и ЕС ще клекне.

  Жената е покана за щастие
 87. 87 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тони!":

  До коментар [#12] от "koiot":

  Крайнодесен и десен са две съвсем различни неща в политическата терминология. "Атака" съвсем правилно биват определяни като крайнодесни - а именно крайни националисти, ксенофоби, расисти, реакционери, шовинисти и пр.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Far-right_politics

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 88. 88 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1876 Разстроено

  Няма нищо необяснимо. Сега спокойно може да се префразира Маркс: "Един призрак броди из Европа-призракът на фашизма". Най-уродливото е,че скелетът на този призрак е изграден от бивши комунисти, ядрото на страховития КГБ. По-лошо от това едва ли можеше да се случи на бедната Европа. Единственото, което може да направи е, да не се отнесе към възраждането на това чудовище също така лекомислено, както при появата му преди 80 години.

 89. 89 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1490 Весело

  До коментар [#78] от "Graf":

  Именно.
  Тъпо парче.
  Уж комунизма раздаваше на народа, на всички, па сега било всичко съсредоточено в трима души. Все едно в САЩ доларите ги раздават на всички по равно.

  До коментар [#73] от "oos19355380":

  Та кво казваш за монополите? Дали франсетата продават оръжие в САЩ? Ако дадат по-добра цена дали ще спечелят някоя поръчка?

  Жената е покана за щастие
 90. 90 Профил на Binko Georgiev Binev
  Binko Georgiev Binev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#80] от "др. Иванов":

  Брех, че и разрешавал
  я бягай при лекаря ти да те успокои малко.

  Вчрно е, че Европа има проблеми. Прекалено сложна структура, много бюрокрация.

  Но в сравнение с Русия си е направо рай.
  Аз съм за това. Нека във всяка страна на Ес да се проведе референдум, за или против.
  Но ако е за ЕС, цялата путинска измет да бъде изметена в Русия.

 91. 91 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#86] от "bgpainter":

  Вижте този постинг!
  Той е от наша българска художничка!
  Браво! Какъв художествен изказ, какъв "среден пръст", каква възхита от "Путака", който винаги я бил възхищавал.
  Късно е, чадо! Твоят "Путак" подари своята сексуална мощ на Кабаева и в момента е младоженец!
  За теб останаха само въздишките!
  А това, кой не ти харесва е повече от ясно!
  Вперьод, дарагая!

  The best way out is always through Robert Frost
 92. 92 Профил на Binko Georgiev Binev
  Binko Georgiev Binev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#87] от "doneva_a":

  Десен и ляв са разговорни понятия.

  Това, което имат предвид Тони и другите под дсен е либерализъм. Обратното понятие на либерализъм не е ляв, а етатизъм, демек държавата се намесва в доста сфери в живота.

 93. 93 Профил на Binko Georgiev Binev
  Binko Georgiev Binev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#91] от "Realistka":

  те едни си късаха блузките за Путин.
  Оная руската Дианка от клипа Порву за Путина не бе зле.
  Съвременнта хирургия може да направи всяка жена красива, но за съжаление имплантация на главен мозък май все още не е възможна.

 94. 94 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1490 Любопитно

  До коментар [#91] от "Realistka":

  ... много ме радвате застаряващите десняци.

  Жената е покана за щастие
 95. 95 Профил на Binko Georgiev Binev
  Binko Georgiev Binev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#86] от "bgpainter":

  И тъкмо затова терористите направиха тази глупост да хванат немски наблюдатели.
  да не би терористите да работят за ЦРУ?

  Ако Путин е имал привърженици в Германия, то след това залавяне на полковник от Бундесвера, тези привърженици рязко биха намалели.

  Немски офицер пленен от руснаци - това стига, за да обърне мнението на доста германци.

 96. 96 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#92:"bachmann1"]Десен и ляв са разговорни понятия. [/quote]

  Това не е така. Не са само разговорни понятия, а приети термини в политологията и политиката. Съвсем друг е въпросът даден политически субект /било то политик или формация/ колко "чисто" ляв или десен е. Просто терминът "крайнодесен" си се употребява много точно за националистически уклони и не толкова като определител на икономически платформи.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 97. 97 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 581 Неутрално

  напълно вярна статия! Русия за по-малко от 70 години се завъртя на 180 градуса - от основен враг на Нацизма в негов най-горещ привърженик.
  Не вярвам разни крайни елементи да имат тежката дума в Брюксел.

 98. 98 Профил на Ръкоделев
  Ръкоделев
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Гледах Путин на протокола по подписването на договора по присъединяването на Крим.Беше меко казано доста решителен,да не кажа брутално твърд... Американците от Третия ПОЛ да внимават,щото пак може да настъпят пак мотичката

  Най-любимите властници на западняците-''демократи'' са тези от породата ''YES SIR''!
 99. 99 Профил на Binko Georgiev Binev
  Binko Georgiev Binev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  В Славянск е открит трети труп на мястото, където бяха открити труповете на депутата на Горловския градски съвет Владимир Рибак и на студента Юрий Поправко.
  По тялото са открити следи от насилие както при другите две тела.

  Телата изплуват от река Северский Донецк.

  Та докато тук някои го обърнаха на спор между запалянковци, в Славянск изплуват трупове.

 100. 100 Профил на talkman
  talkman
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#36:"Graf"]Москва е на светлинни години от комунизми, болшевизми и други подобни реликти. [/quote]

  Ей сега на 9-ти май, ще я видим москва колко ти е далечна от комунизма. Същите паради, същите приказки, същите ракети - само думичката комунизъм е изрязана, понеже вече дори обикновенния руснак разбра, че не работи. Обачеееее ... еша им няма на рубладжиите да продължават да го проповядват, пример - Сидеров.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK