Ляво-дясната война срещу либералната демокрация

"Атака" обяви, че е открила предизборната си кампания в Москва. (На снимката лидерът на партията Волен Сидеров по време на събития в София)

© Велко Ангелов, Капитал

"Атака" обяви, че е открила предизборната си кампания в Москва. (На снимката лидерът на партията Волен Сидеров по време на събития в София)Странно ли е това, че крайно десни и крайно леви партии в Европа имат на практика обща кауза – отслабването или разформироването на Европейския съюз?


Мусолини, създателят на фашизма, е бил виден социалист и главен редактор на "Аванти", централния социалистически вестник в Италия преди Първата световна война. Фашистката идеология обявява залеза на световния капитализъм в демократичната му форма и се противопоставя на либералната демокрация не по-малко яростно, отколкото на болшевизма. Но същото отношение към либералната демокрация имат и комунистите. Много е говорено за приликите между двете тоталитарни идеологии на 20 век, за приликите между националсоциалистическата диктатура в Германия и диктатурата на "реалния социализъм" в СССР и сателитите му в Източна Европа като НР България. За това ставаше дума и в книгата на Желю Желев "Фашизмът", публикувана погрешка през 1982 г., но веднага след това иззета от властите и унищожена.  


Макар и двете държави да водят най-кървавата война в историята на човечеството една срещу друга между 1941 и 1945 г., нацистка Германия и СССР твърде много си приличат. Не става дума толкова за договора Рибентроп-Молотов за преразпределение на Източна Европа, а по-скоро за държавното устройство. Не е чудно и това, че посткомунистическият диктатор Путин, бивш офицер от КГБ, има привърженици сред крайната европейска десница (за това стана дума в статията "Необяснимата‘ любов към Путин на крайната десница в Европа").
Ултралевите и ултрадесните в Европа се консолидират отново


Обединява ги омразата към обединената демократична Европа. Един екзотичен пример е българската партия "Атака", която макар и да върви рязко надолу като подкрепа, събира гласовете както на крайни националисти и ксенофоби, така и на тези, които мечтаят да се върне комунизмът. Сидеров, който уж е ултрадесен и ксенофоб, не крие, дори подчертава духовната си, а вероятно и финансова близост с Путин (впрочем импреският олигархизъм на Путин също е по-скоро крайнодесен, отколкото ляв).


При нас в България обаче ситуацията е още по-опасна за нас, отколкото другаде в Европа. Не само защото сме най-бедната страна в Европейския съюз, но и заради нашата силна енергийна и политическа зависимост от Русия. С анексирането на Крим изглежда, че Русия навлиза в нов период на студена война със Запада, с Европейския съюз и НАТО, в които България членува. Отново в Москва се издига нещо като желязна завеса, включително информационна. Но руската пропаганда влияе и на много хора у нас.


Една дама на стената ми във фейсбук с дълбоко убеждение ми каза, че Европейският съюз не ни бил съюзник за разлика от Русия. Това е горе-долу като да се каже, че България не е съюзник на Варна. Ние СМЕ част от съюза, а не негов партньор. Така че нашият съюз не може да ни бъде или да не ни бъде съюзник. Но някои хора у нас, изглежда, мечтаят един стар съюзник и Голям брат да прeскочи от Крим до Варна с танковете и да ни "освободи" от лошия Европейския съюз.


Ние не можем да бъдем едновременно вътре в съюза и вън. Или сме в Европейския съюз, или не сме. 


България не е Норвегия или Швейцария, нито колебаещата се Великобритания, така че


вън от Европейския съюз за нас ще означава неминуемо отново да станем руски сателит


На някои явно това би се харесало. Но се надявам че те са малцинство. Нямам никаква носталгия към съветския тоталитаризъм. Но още нашите възрожденци мечтаеха България да бъде част от демократична Европа, а не от Руската или някаква евразийска източна империя.


Навсякъде по света класическите представи за ляво и дясно като че ли се променят.  В Европа политическите програми на ляво- и дясноцентристите се доближават, а срещу тях се изправя един крайноляв в Гърция и крайнодесен във Великобритания антиевропейски популизъм. 


И у нас лявата БСП въведе плосък данък (една дясна икономическа мярка). Но БСП за разлика от западните социалдемократи се опитва да прави сложна политическа акробатика, като стои с единия крак в Брюксел, а с другия в Москва. Можем ли хем да обслужваме руските енергийни интереси (които определено са различни българските), хем да получаваме пари и от Брюксел и да гласуваме за Европейския парламент? "Никой не може да слугува на двама господари: защото или единия ще намрази, а другия ще обикне, или към единия ще се привърже, а другия ще презре" (Евангелие от Матея 6:24).


Фатална грешка на Русия е, че никога не се разграничи категорично от Сталин, от лагерите, от зверствата на комунизма, както Германия отдавна се раграничи от Хитлер и фашизма. У нас БСП също иска хем да се гордее, че е наследница на БКП, хем да не се разграничава от престъпленията на комунизма. Но и да бъде някак европейска социалдемократическа партия. Който не може да се справи с миналото си, няма бъдеще. И винаги ще тъпче на едно място или ще се връща към остарели форми на вътрешен и международен политически живот.


Либералната демокрация, която направи Западна Европа и САЩ такива, каквито са днес, която създаде свободния и толерантен, технологически напреднал модерен свят, е под сериозна заплаха.  


Не става дума само за феодално-средновековната неграмотност на част от света, където доминира ксенофобията, страхът от и омразата към всичко, което не мирише на роден цървул - уви, наскоро бяхме свидетели на такава примитивност и средновековна изостаналост в село Розово, но


в интернет има едно доста по-голямо българско село, което определя с просташки неологизми на омразата – като "либерастия" – всичко, свързано с либералната демокрация


Не, за съжаление не само на такива примитивни места, но и в приемания за по-цивилизован западен свят днес се води война срещу либералната демокрация.  


Както лявоцентристи и десноцентристи се сближават по програми в света на либералната демокрация, така и ултралевите и ултрадесните популисти, неокомунистите и неофашистите се сближават и съюзяват. Сближава ги общата им омраза към либералната демокрация и бунта им срещу Обединена Европа. Европа, в която вече от близо 70 години цари процес на разбирателство и сближаване, който е без прецедент в историята. Най-лявата и най-дясната част от политическия спектър в Европа също се обединяват в своята битка с либералната демокрация. 


У нас това антилиберално, антидемократично, антиевропейско обединение има напълно гротесков характер. Защото


нашите антиевропейски популисти обслужват българската или руската олигархия


У нас телевизионни кебапчии с "богати приятели" пледират за възстановяване на Народната република. "Ултрадесни" джавкащи пудели на Путин искат национализация. И, разбира се, искат да отбият България от европейския й път в посока назад  –  към Евразия. Лидерите на "възродители" и "възродени" позират за снимка в братска прегръдка. Овчи стада гласуват под строй за когото им кажат с одобрително блеене. 


Ще ги оставим ли те да определят бъдещето на България? Убеден съм, че мислещите хора у нас все пак са мнозинство! Вместо да гледаме отегчено отстрани с презрителна полуусмивка, трябва всички да участваме, да задаваме въпроси, да изискваме отговори, да гласуваме, да показваме, че сме граждани на едно гражданско общество. Тогава няма как да им стане играта. Те разчитат на това, че са ни отвратили, елиминирали са ни, не участваме.


Колкото по-масово се гласува, толкова по-малък шанс има статуквото да се запази. Ако гласуват по-малко от половината хора с право на глас, нищо няма да се промени. Трябва всички да гласуваме – независимо за кого! Наше право е да решим за кого.


Но също така е добре да си даваме сметка за кого гласуваме да не легитимираме политическите клоуни, пуснати на сцената от нашата олигархия или дори директно от Москва. Аз лично не бих гласувал и за тези, които се опитват да стоят с единия крак в Европа, а с другия в Евразия, или да обслужват собствените си ориенталско-олигархични интереси с европейски пари. Важно е да останем в обединена Европа.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (170)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Пълно объркване на термините! Не може една чиновническа империя да се определя като либерална демокрация?!? Египетската, персийската, отоманската и други чиновнически държави и империи са били много по либерални от ЕС.
  Какво либерално има в една империя управлявана от над 100 хиляди нормативни документа и където има наредби за поставяне на пердета, форма на краставици, цвят на ябълки и какво ли не?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  [quote#0:"автора"]Но се надявам че те са малцинство. Нямам никаква носталгия към съветския тоталитаризъм. [/quote]

  Няма нормален човек с носталгия по съветския тоталитаризъм. Любовта на петата колона към Русия е платена

  The best way to predict the future is to invent it.
 6. 6 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2967 Любопитно

  "У хас БСП също иска хем да се гордее, че е наследница на БКП, хем да не се разграничава от престъпленията на комунизма."

  В горния израз между двата "хем" съществува еднозначно взаимно съответствие-едното е органично следствие от другото: нежеланието на БСП да се разграничи от престъпленията напълно подхожда и е необходимо условие за наследницата на БКП.
  При това положение, не ми е ясно,какво прави там "хем"?

 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  [quote#3:"др. Иванов"]Египетската, персийската, отоманската и други чиновнически държави и империи са били много по либерални от ЕС. [/quote]

  ЕС не е държава...

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3195 Неутрално

  Просто трябва да гласуваме ЗА ЕС! За партиите,които искат България да е равностоен член на ЕС!

 9. 9 Профил на grod
  grod
  Рейтинг: 395 Неутрално

  ''Либерастията'' във всичките и форми докара Европа до невиждана криза, не само финансова, но и криза на морала и ценностите.

  Путин - враг номер едно на Тутраканска селищна система !
 10. 10 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#7] от "virakocha":

  Тихо! Не му разваляйте рахата на дУругаря. Щом казва, че е държава, значи е. А "Слънчев бряг" е мегаполис връз остров. Мислете ги тези неща. С комуноид си общувате все пак.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Нищо ново под слънцето, икономическата стагнация и увеличаващото се неравенство, водят до поляризацията в западните общества и избуяването на разни екстремисти и популисти, които искат да разтурят демокрацията. Случвало се е и преди в историята. А по отношение на либералната демокрация в БГ, бе виждам как ще издържи дълго след като сродни държави като Унгария вече се предадоха. Пък и като чуе и види човек изказванията и действията на екстремистите, наричащи себе си либерали и демократи в БГ, съвсем му става яясно накъде отиваме...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Всички искаме в ЕС, защото това е нашето бъдеще. Аз просто не искам ЕС да се превръща в машата на Белия дом в Европа и да изповядва двуличието, ширещо се зад Океана по отношение т.нар. ценности. ЕС е и трябва да остане самостоятелен.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 561 Весело
  До коментар [#5] от "virakocha":

  Ярък пример Станка Шопова.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 17. 17 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1451 Весело

  По повод приликите между лявото и дясното, малко материал за размисъл. Кои са авторите на тези два цитата:

  1) “НИЕ СМЕ СОЦИАЛИСТИ, ние сме врагове на днешната капиталистическа икономическа система за експлоатация на икономически слабите, с несправедливите й заплати, с непристойната й оценка на човешките същества според богатства и имоти, вместо според отговорности и действия, и всички ние сме решени да унищожим тази система на всяка цена”

  2) “Да разгледаме действителния, земния евреин – не религиозния евреин, както Бауер – а обикновения евреин. Нека не търсим тайната на евреите в тяхната религия, а да потърсим тайната на религията им в истинския евреин. Каква е светската основа на юдеизма? …Практическа нужда, личен интерес. Каква е светската религия на евреина? Пазарлъкът. Кой е светският му бог? Парите. Много добре! Еманципацията на търгашеството и парите, а следователно и на практическото, действително еврейство, ще бъде еманципацията на нашето време… в края на краищата, еманципацията на евреите е еманципация на човечеството от еврейството.”

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 18. 18 Профил на nologo
  nologo
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Статията е чудесна!
  Тъжното е, че икономически стимулирани партии, ще ни докарат до политическа и социална катастрофа, отдалечавайки ни от ЕС и набутвайки ни в ръцете на "Майка РАССия".

  Затова и трябва да гласуваме за европейските партии, а не за демагозите, платени от местни олигарси.

 19. 19 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 664 Весело

  Много ми е любопитно и ако някой се навие да ми обясни внимателно, като на напълно неразбиращ за какво става дума, какво означава "дясно".

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 20. 20 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Почти всички политици са противници на дело на либералната демокрация,а либералната икономика е противопоказна за тяхното партийно добруване.

 21. 21 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Изключително точно попадение на автора.
  Поздравления!

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 22. 22 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 769 Весело

  [quote#19:"Митко Василев"]Много ми е любопитно и ако някой се навие да ми обясни внимателно, като на напълно неразбиращ за какво става дума, какво означава "дясно".[/quote]
  Както вече съм казвал,в България тоталитарното се представя за "дясно".И докато на никой не му пука,така и ще си бъде.

 23. 23 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  [quote#15:"Скромност Станишева"]А най-странното наглед ще стане, когато и в ЕС, и в Русия, и в САЩ, независимо от всякакви привидни външни разлики, стане задължително чипирането на хора.[/quote]

  В Русия с тяхната безаналогова техника сигурно ще им имплантират в главите процесор 486.

  The best way to predict the future is to invent it.
 24. 24 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#3] от "др. Иванов":


  [quote#3:"др. Иванов"]Египетската, персийската, отоманската и други чиновнически държави и империи са били много по либерални от ЕС. [/quote]Така си е.То затова областните управители в Персийската Империя са останали и до днес със името на длъжността си- "сатрапи" а по-либерално от кръвния данък и аз не мога да се сетя..Освен може би крепостното селяèство в Русия,де.Само до преди около 130 години голяма част от руските селяни са били на практика роби-собственост на помещиците..

 25. 25 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Изключително повърхностна статия.
  Все едно Дневник са я дали на един от троловте във форума да я напише.
  Нямам какво повече да кажа.

  "Да, България"
 26. 26 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2635 Любопитно

  [quote#00:"Владо за левче"] За това ставаше дума и в книгата на Желю Желев "Фашизма", публикувана по грешка през 1982 г., но веднага след това иззета от властите и унищожена.
  [/quote]
  Някоя от нашите либералствуващи медии ще даде ли трибуна на Жельо да видим какво мисли за Десният сектор в Украйна те националсоциалисти ли са или борци за демокрация или може би агенти на Путин според умници като Владо Левчето.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4219 Неутрално

  [quote#9:"grod"]''Либерастията'' във всичките и форми докара Европа до невиждана криза, не само финансова, но и криза на морала и ценностите.[/quote]
  Ало!
  В такъв случай би ли представил методите и средствата, с които "педерастията" в ПЕС ще реши описаните от теб проблеми?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#23:"virakocha"]В Русия с тяхната безаналогова техника сигурно ще им имплантират в главите процесор 486. [/quote]
  Грешиш. Все ще се намерят благотворители, които ще им подарят последната дума на техниката.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 29. 29 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#19] от "Митко Василев":

  Действията на родните политици девалвираха и изпразниха от съдържание не само "дясно", но и "националист".

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 30. 30 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3574 Весело


  До коментар [#16] от "Consumer":


  [quote#16:"Consumer"]Ярък пример Станка Шопова. [/quote]А сигурно прилича на Цола Драгойчева...

 31. 31 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Само,че у нас няма никакви десни, нито ултра десни. Атака не са десни националисти , а обикновени УЛТРАЛЕВИ екстремисти -най крайните крила на една обикновена комунистическа партия. Членовете им са всякаква сбирщина без идеологическа основа: комунисти от втората редица, изпаднали социалисти, алкохолизирани марксисти, американофоби , съветофили, потомци на обеднели комунистически функционери, тук там млади националисти ,които не знаят , че не са в дясна националистична организация, а в откровенна паракомунистическа структура.
  Атака е просто един отпаден продукт на комунистическата фабрика за преработка и рециклиране на червени боклуци.
  Програмата им е без рационална платформа, непродуктивна , основана само на гола омраза, която е обявена за национализъм. Не върши работа и за това не случайно мислещите хора с национално самосъзнание бягат от тях...

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 32. 32 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  хайде да видим кои са "либера -демократи" и къде се намира "либрелната демокрация " в Европа .
  # Кои са либерал-демократи:
  ALDE - либерали (ДПС, НДСВ)
  EPP - ЕНП -демократи (РБ, ГЕРБ)
  # кои са от ляво = Green/EFA(зелени), S&D (социалдемократи = БСП), GUE/NGL(северни зелени), крайна левица -СИРИЗА +комунисти
  # кои са от дясно = ЕСР (консерватори), EFD (свободни демократи - НФСБ), Nazi (Атака)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3402 Неутрално

  Владимир Левчев изглежда разумен човек, само не знам защо определя Атака като "ултрадясна" партия, каквато тя не е, дори в кавички. Атака са крайнолеви лумпени, които искат национализация, зържавна намеса във всички сфери на икономиката и обществения живот и превръщането на България в политически васал на Кремъл срещу някакви имагинерни икономически изгоди - т.е. някой да ги храни, без да работят.

  "Десни", та отгоре.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4219 Неутрално

  [quote#31:"Dr_Doolittle"]алкохолизирани марксисти[/quote]
  Ей тази част все ми напомня за измисления професор от СУ Драгомир Драганов.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  У Библията пише-"по делата им ще ги познаете"!
  Е, 25 години гледаме резИлтата! Съдопроизводство, оневиняващо на 1000% богатите и управляващите, че и цялата политическа класа! 10000% безнаказалост!
  Липса на отчетност пред медиите!
  Пълна безконтролност!
  България-най бедната държава в ЕС!Най-корумпираната също!
  И най-БАВНО РАЗВИВАщАТА СЕ! Що така? Елита ли е бавно -развиващ се? За държавните дела е такъв! Но за себе си и близките до властта-добре се урежда!
  Безконтролност! Безнадеждност! Важното е, че не създаваме финансови проблеми на развитите държави...

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 36. 36 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Радвам се, че доста хора ми слагат минуси на коментар #15, което косвено означава, че не биха желали да бъдат чипирани. Само че от ЕС няма да ви питат, уважаеми.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 37. 37 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  До коментар [#29] от "Consumer": Действията на родните политици девалвираха и изпразниха от съдържание не само "дясно", но и "националист".
  # Цалата ни политическа система е тотално сбъркана и никой не е наясно със себе си ! За това се получава като при сексуално неориентираните. "Леви" фабриканти и банкери, "десни" даскаля и чиновници, "либерални" милиционери ... СМЯХ !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4219 Весело

  [quote#25:"errata"]Изключително повърхностна статия.
  Все едно Дневник са я дали на един от троловте във форума да я напише. Нямам какво повече да кажа.[/quote]
  Хе-хе!
  Защото освен тъпите и нищо незначещи клетви и мантри, просто нямаш каквато и да е теза да противопоставиш!
  Дори сам си го признаваш!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#24] от "yanne":

  Имаш ли представа защо хората недоволствали от кървавия данък? Защо напр. недоволства един родител, когато взимат детето му за да стане богат и властен държавен служител и практически да управлява империята? Да не би да е защото са били православни и с приемането на исляма са щели да загубят безсмъртните си души?

  За Персийската империя, много векове пред гръцките градове-държави по демокрация не си компетентен да спориш.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4219 Неутрално

  [quote#35:"Диверсификация на корупцията и излишните проекти"]Е, 25 години гледаме резИлтата!
  Съдопроизводство, оневиняващо на 1000% богатите и управляващите, че и цялата политическа класа! 10000% безнаказалост!
  Липса на отчетност пред медиите!
  Пълна безконтролност!
  България-най бедната държава в ЕС!Най-корумпираната също!
  И най-БАВНО РАЗВИВАщАТА СЕ! Що така? [/quote]
  Само да напомня, че през гореуоменатия период БКП/БСП са били на власт почти перманетно!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на 4uk4a
  4uk4a
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Тоя плазмодий на снимката какво общо има с политиката изобщо?
  Той няма постоянна позиция.
  Неговата позиция е "подкрепям това което ме държи в парламента".

 42. 42 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1451 Весело

  [quote#17:"Bacillus_Bulgaricus"] Кои са авторите на тези два цитата: [/quote]


  Съдейки по минусите никой не знае, но го е срам да си признае.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 43. 43 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Крайно време е да се смени стереотипа за разделение само по оста ляво-дясно.
  Всъщност "крайните" леви и десни (у нас) са много, много близо като идеология и методи. Разделението би било по-скоро удачно да става в окръжност, определяйки позициите според отдалечеността от центъра и спрямо 2 перпендикулярни диаметъра. В такова пространство споменатите биха били в ляво и дясно на вертикалния диаметър, в долната част на окръжността (ретроградни, ревизионисти) еднакво близо до центъра (държавата). В горната част би следвало да бъдат по-отворени, либерални идеологически теории, по-близо до външната окръжност - теориите допускащи по-голяма свобода на индивида. Типичното място горе, в ляво напр. е за скандинавските леви партии.

  И престанете моля, да определята БСП като "лява"! Няма НИТО ЕДИН признак, че споменатата е лява. Отчайващо ретроградна и куха "идеология", безидейна членска маса и социална база.
  По-скоро е "елементарно-популистка, ветро-показателна, интересчийска и конюнктурна".
  АТАКА, преди да бъде определена като каквато и да е, би трябвало по-скоро да бъде освидетелствана от психиатри, ведно с лидерите, членовете и електората им!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 44. 44 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 561 Весело

  [quote#41:"4uk4a"]Тоя плазмодий на снимката какво общо има с политиката изобщо?
  Той няма постоянна позиция.
  Неговата позиция е "подкрепям това което ме държи в парламента". [/quote]

  всички са плазмодии........

  както човекът от снимката

  така и авторът на публикацията..
  пише на ишлеме , според плащача

  докато има овце-ще има и вълци

 45. 45 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3380 Неутрално

  [quote#18:"nologo"]Затова и трябва да гласуваме за европейските партии, а не за демагозите, платени от местни олигарси. [/quote]
  Освен РБ виждаш ли друга проевропейска партия?
  Защото ГЕРБ-ерския кмет във Варна успешно превърна мероприятrето Tall Ships в реклама на South Stream=

 46. 46 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  На 25 има Европейски избори ! В коментар #32 съм ви написал кои са в Европейския парламент и къде ще отидат тези които избирате ... За какво ми пляскате (-) Нали за това ще гласувате ... Не за Бойко или за Станишев, или за Волен или Радан ... ами за Европейски парламент който да решава точно колко да либералното, колко да е социалното, колко да е зеленото и колко да е консервативното, колко да емиграцията и колко да националното. Другото да заяждания между агитки на махлеско ниво

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 47. 47 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Г-н Левчев,

  "Обединява ги омразата към Обединената демократична Европа" - това много Ви отърва, но фактът е, че ги обединява нежеланието да се прилага неолибералния модел с такава истерия. Никой няма нищо против демократична Европа, но въпросите се появяват един след друг:

  1. Защо Европа няма собствена военна система, организация и т.н. а "разчита" на НАТО (и най-вече на САЩ)? Ако Турция реши да ни нападне какво ще направи НАТО? Да Ви припомня Гръцко-Турските конфликти, където и двете държави са членки на НАТО.

  2. Защо Европа няма единна визова политика към САЩ? Защо някои членки на ЕС нямат визи за САЩ, а ние имаме? Това съюз ли е? Това ли е защитата на всички под благородното крило на ЕС?

  Европейският Съюз има още много път да измине докато се превърне в нещо което да наподобява дори съюз. До тогава интересите на всеки участващ в играта наречена ЕС и дългата ръка на САЩ ще прозират на всяко едно ниво (за справка Лисабонския договор).

  И девойката в интернет много правилно Ви е казала за България. Ако бяхте от Варна нямаше да давате примера за Варна и България, защото България срещу Варна означава управляващите от София срещу управляващите Варна.

  Припомнете си думите на Бойко Борисов като премиер:
  "Във Варна ще си останете едно село!" ...


  Вече свикнах да ме трият без причина
 48. 48 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1159 Весело

  До коментар [#23] от "virakocha":


  [quote#23:"virakocha"]В Русия с тяхната безаналогова техника сигурно ще им имплантират в главите процесор 486. [/quote]

  Изразът "избиха му шайбите" ще си възвърне блясъка....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 49. 49 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#33] от "Norman Granz":

  Когато крайнолевите не са само крайнолеви, но освен това ксенофоби и расисти, се е приело да ги наричаме "крайнодесни." Няма логика, знам - просто така си е останало.

  Иначе най-точното определение за Атака в момента е прокремълска (пропутинска) партия.

 50. 50 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#45] от "historama":
  [quote#45:"historama"]Освен РБ виждаш ли друга проевропейска партия? [/quote]
  РБ е много добра проевропейска партия, само дето не е българска. Препратка: Кунева - 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй, а и други моменти от предприсъединителните преговори.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 51. 51 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  Изглежда европейските народи виждат спасение от ЕС на банките само чрез съюзяването на левия патриотизъм с десния национализъм !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 52. 52 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3304 Весело

  До коментар [#5] от "virakocha":

  Според комунетата, точно те са нормални, а ние сме луди. Въпрос на гледна точка .

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 53. 53 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Аз лично предпочитам "либерати", от literary liberals. Начетени, живеещи в главата си, в света на идеите. Непознаващи някои по-базови за човека реалности. Мислят си, че човешката природа може да се дефинира, а оттам човешкото достойнство и права да се облекат в закони и директиви.

  Стига се до парадокса, че ми се забраняват базови човешки свободи, за да има някаква теоретична свобода на личността, която вече е тавтологично дефинирана. Нямам право на стандарти, на традиции, на предпочитания- за да не настъпя някого по мазола.

  Така човек си губи душата.

 54. 54 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Статията може да се напише с еди ред...... Всичко е ясно... Никакви гъби и никаква риба.... На 25 май копието на св. Георги в задника на триглавата ламя.......

 55. 55 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Когато отидете на пазара и искате да си купите кило домати има два вида продавачи - едните дават да си изберете доматите, а другите не. Аз знам как си изкарвам парите и не мога да си позволя лукса да ги давам за стока, която не е качествена т.е. да ми ги избира продавачката на сергията...

  В този ред на мисли призива на автора Левчев
  "Трябва всички да гласуваме – независимо за кого! "...

  Ами не.. няма да гласувам.
  Това не са избори, а назначения.  Вече свикнах да ме трият без причина
 56. 56 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Освен Либерасти може и Либерачи)

  Вече свикнах да ме трият без причина
 57. 57 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 671 Неутрално

  До коментар [#23] от "virakocha":

  Тяхната система е отдавна изпитана - заселване на Сибир, превръщане на всеки втори в доносник, доносниченето срещу собствените ти роднини - героизирано

  Birds of a feather flock together.
 58. 58 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1062 Весело

  До коментар [#38] от "Храбър":


  [quote#38:"Храбър"]Хе-хе!
  Защото освен тъпите и нищо незначещи клетви и мантри, просто нямаш каквато и да е теза да противопоставиш!
  Дори сам си го признаваш! [/quote]

  Хехе. Ако знаеш каква е антитезата на един тюрлюгювеч, моля те, просветли ме.

  "Да, България"
 59. 59 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#3] от "др. Иванов":
  Друго си е еднолична власт на императора, нали?

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 60. 60 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Както обикновено, много добра статия на г-н Левчев. Днес технологиите и демокрацията разкриха дълго незабелязваната повреда в главите на полуобразованите, полуморални, полуфашисти, особено в опустошените от болшевиките общества. (виж прору и антиеу форума). Путин и Фараж, Сидеров и Станишев са пълноценни неудачници и съотвно - лидери на аутсайдери. И тук искам дебело да подчертая, че умните и красивите, които имат куража да се докажат в конкурентната Европейска трудова среда не са само от жълтите павета, а и от мизерните турски и помашки села. В този смисъл е разбираемо некадърните или мързеливи англичани, холандци, българи и т.н. да са възпалени и да се самоизолират. При руснаците е далеч по-безнадеждно. Дори Беларус ще ги изпревари...

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 61. 61 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#39] от "др. Иванов":


  [quote#39:"др. Иванов"]Защо напр. недоволства един родител, когато взимат детето му за да стане богат и властен държавен служител и практически да управлява империята? Да не би да е защото са били православни и с приемането на исляма са щели да загубят безсмъртните си души? [/quote]Ами да пробваме с твое дете,а и да проверим,а?!Нали дъртите комунета станахте новопокръстени православни?!

 62. 62 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Съгласен съм, че статията не заслужава унизителния образ на Сидерв.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 63. 63 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#33] от "Norman Granz":


  [quote#33:"Norman Granz"]Владимир Левчев изглежда разумен човек, само не знам защо определя Атака като "ултрадясна" партия, каквато тя не е, дори в кавички. Атака са крайнолеви лумпени, които искат национализация, зържавна намеса във всички сфери на икономиката и обществения живот и превръщането на България в политически васал на Кремъл срещу някакви имагинерни икономически изгоди - [/quote]Аз от самото появяване на АТАКА казвам,че са крайнолеви-просто бишвш електорат на БКП,който смята дори БСП за предатели на комунизма.АТАКА казва това,което БСП се срамува да каже,но си мисли.

 64. 64 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#55] от "zethron":


  [quote#55:"zethron"]Когато отидете на пазара и искате да си купите кило домати има два вида продавачи - едните дават да си изберете доматите, а другите не. Аз знам как си изкарвам парите и не мога да си позволя лукса да ги давам за стока, която не е качествена т.е. да ми ги избира продавачката на сергията... [/quote]Само,че си по-скоро в ситуацията на гладен и жаден,попаднал в пустинята.Накрая стигаш оазис и питаш дали там продават еклери с крем брюле(щото имаш пари да си ги купиш) .Казват ти,че имат само вода и хляб.А ти казваш,че щом нямат еклери,то по-добре да умреш от глад и жажда,но няма да им пиеш гадната вода и да им ядеш от хлебеца.Естествено умираш,а бедуините около трупа ти се смеят и те преджобват и ти взимат всичко.Също като нашите цигани,които отиват под строй и избират този,който ще те преджобва 4 години.Щото си "умен" и си "над тези неща" ...

 65. 65 Профил на portocala
  portocala
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "Ляво-дясната война срещу либералната демокрация"
  Те пък либералите са едни китки за мирисане, не ти е работа...

 66. 66 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1070 Весело

  Браво, другарю Левчев, громете империализма, преди е било безпроблемно да се громи американския, а сега руския. Или иначе казано, сегашната конюктура е:
  Който пише срещу евреите е антисемит.
  Който пише срещу цветнокожите е расист.
  Който пише срещу руснаците е борец за свобода

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 67. 67 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Ами умен съм, да, защото знам как се правят партийните листи и как преминават вътрешно-партийните избори. Също така знам, че няма значение кой ще изберат редовите членове на партиите.

  В примера само не ми стана ясно как така ще съм в пустиня и търся еклери.. пък после хем нищо нямам хем ме преджобват?
  Ако съм в пустиня не е ли по-естествено някак си да съм отишъл там я с джип на сафари, я с камила и дисаги? Кой нормален ходи из пустинята ей така? То и в космоса без скафандър може някой да ме прати ...

  Вече свикнах да ме трият без причина
 68. 68 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Къде ми е коментара, моля!?...

  Вече свикнах да ме трият без причина
 69. 69 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  Ето какво разказва Андрей Бъчваров във фейсбук:
  "В събота след полунощ се озовах с приятел в столичното заведение „Магнито“ на ул. „Георги С. Раковски“ 112. В заведението имаше по-малко от 10-на посетители, включително Волен Сидеров, Десислав Чуколов и две жени на средна възраст. В един момент, без никой да го е канил или провокирал, Волен Сидеров започна да обикаля малкото запълнени маси в заведението и да пита всички дали ще гласуват за партия „Атака“. След нашия отрицателен отговор, той видимо подразнен се върна на нашата маса заедно с Десислав Чуколов и започна да крещи, че го обиждаме и сме „груби и невъзпитани“. При настоятелната молба Сидеров да напусне масата ни, Сидеров видимо изключително надрусан (разширени зеници и особено неадекватно поведение) избутва насила човек седящ до мен и продължава да настоява за „трите ми имена“, „да се разбираме като мъже“ и да използва епитети най-слабия от които бе „торба с лайна“. При опит за преместване на друга маса и избутването му, Сидеров губи контрол и ме удря два пъти, след което веднага викнах полиция. Това, явно с влязлата в сила присъда за хулиганство, подейства дори на неговото съзнание, защото веднага напуснаха заведението. Днес, на 05.05.2014 е заведена жалба в Първо РПУ в София (бул. Шипченски Проход 8), разполагам с входящ номер и копие от жалбата, в която подробно е описано всичко.
  Моята позиция е на предприемач, даващ заплата и осигуряващ до стотинка над 40 човека в България и чужбина. Като български гражданин, аз плащам своите данъци и дарявам каквото мога за всевъзможни каузи свързани с деца и Църквата. Моята позиция е и на представител на национална професионална организация представена в България и в Брюксел и заявявам, че ние работещите често правим невъзможното да отстояваме Българските интереси в чужбина, защото основния предмет на дейност е свързан с инвестиции и то на чужди капитали у нас. С гордост заявявам, че нашите усилия са привлекли над 100 милиона ЕВРО чуждестранен капитал ВЪПРЕКИ трудностите, въпреки бюрокрацията и ужасяващия имидж, който политици като Сидеров упорито налагат у нас и в чужбина. Ние сме бити и ритани от живота достатъчно за да осигурим прехраната на десетки семейства и всяка стотинка е плод на неимоверен труд, стрес и понякога снизходително отношение от Европейски институции заради имиджа създаван от такива като Сидеров. Стискайки зъби обаче е вече НЕВЪЗМОЖНО да сме обект на физическо унижение и ПОДИГРАВКИ от човек, който не е създал НИЩО и харчи НАШИТЕ пари под формата на ДЪРЖАВНА субсидия.
  Не мога и няма да се примиря с насадения СТРАХ в обществото от Сидеров и компания. Вече не мога, не искам и няма да търпя бездействието на национални институции от прокуратура до психо диспансери, които въпреки РАЗБИРАНЕТО на ужасяващото блато в което сме изпаднали продължават да осигуряват безпрецедентен политически, битов и медиен комфорт на шайка нео-фашисти, умело залъгващи изпаднали в безпросветна мизерия хора и поддържащи „имиджа си“ единствено и само със скандали. Настоявам на широка гласност на този случай и въпроси към прокуратурата, защо човек осъден за хулиганство буйства по столични заведения."

  nemo malus felix, minime corruptor.
 70. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3402 Неутрално

  До коментар [#69] от "СДС":

  РЕСПЕКТ!! И късмет на този доблестен българин в неравната борба с руската маша!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 71. 71 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Айде пак почна промиването на мозъци покрай предстоящите избори.

  Вече свикнах да ме трият без причина
 72. 72 Профил на beroe
  beroe
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#69] от "СДС": След европейските избори милионен митинг в София и измитане на цялата руска пета колона от парламента и властта.

 73. 73 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#17] от "Bacillus_Bulgaricus":
  [quote#17:"Bacillus_Bulgaricus"]По повод приликите между лявото и дясното, малко материал за размисъл. Кои са авторите на тези два цитата: [/quote]
  До коментар [#42] от "Bacillus_Bulgaricus":
  [quote#42:"Bacillus_Bulgaricus"]Съдейки по минусите никой не знае, но го е срам да си признае. [/quote]

  Драга РУС-титутке,
  ти не се срамуваш да преписваш, но
  като преписваш , преписвай всичко подред.
  Ето и това:
  "Тук думата обаче е за двама световно известни политико- икономически "актьори" , чиито думи, пък и дела направиха такива големи дупки в преносния, (пък за единия и в прекия) смисъл, че още не можем да се измъкнем от тях....и едва ли ще можем скоро..

  Няма да ви оставям да гадаете кое изказване чие е, мисля, че стряскането ще е достатъчно и без този ефект...."

  http://kjelqzkov.log.bg/article.php?article_id=25028

  Нашата РУС-титутка иска да изглежда умна ! Ха-ха-ха

  The best way out is always through Robert Frost
 74. 74 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#37] от "dark'star":

  Sad but true. Тези които би трябвало да бъдат крайнодесни и националисти обърнаха палачинката на 360 градуса, капиталисти и милионери станаха бивши ръководители на ДКМС, а в средата е онова журналистическо недоразумение.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 75. 75 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 739 Неутрално

  " Който не може да се справи с миналото си, няма бъдеще. "
  За жалост това важи не само за политиците, но и за овчия електорат, който ги избира.

 76. 76 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Рядко слаба статия, без структура, без мисъл, без познаване на родната ни психология и история.

 77. 77 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 671 Неутрално

  До коментар [#36] от "Скромност Станишева":

  успокой се, слагат ти минуси на мнението, не на имагинерните събития които предвещаваш.
  иначе само тоталитаристите биха се зарадвали да ги чипират, но те същия резултат го постигат по безаналогови начини

  Birds of a feather flock together.
 78. 78 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Крайно тъпо е да се слага Атака в ляво или дясно, да и се лепят разни кухи етикети. Защото Атака е един цигански катун, който им даде пари, такава и песен ще запеят.

 79. 79 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#64] от "yanne":

  Казват ти,че имат само вода и хляб.А ти казваш,че щом нямат еклери,то по-добре да умреш от глад и жажда,но няма да им пиеш гадната вода и да им ядеш от хлебеца...
  ................
  ::::)) Добре ...))))

  BIG AL
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#67] от "zethron":

  Ами умен съм, да, защото знам как се правят партийните листи:))
  ............................
  Затова , защото съм ""умен", ще предоставя на ПО- умните от мен , за ИЗБЕРАТ , КОЙ да ме управлява :))
  А те са - мааалите , атакаджиийте , фуражките , турските села ..)
  Защо подушвам , обаче старата комуно тактика - НЯМА смисъл да гласувате ::)))
  НИЕ , червените , ще ви изберем , КОЙ да ви управлява , но ще развиваме 'философията"- няма смисъл да се гласува :), защото все пак , НЕ сме 50+1 % в държавата :))
  Хахаааааа.. Ще ви управляват пеевски и сидеров , серГЕЙЧО и доган - все лидери , заслужаващи ...)
  Хахаааа....

  BIG AL
 82. 82 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  Ако от неюо се страхувал комунизюЪма и другарите , през цялото си съществуване ,
  ТО Е : Страх от мислещите хора , граждани - и да не станат МНОЗИНСТВО !!..
  Тогава , тогава е свършено с ..тях и идеологията им ,и управлението им , особено в условията на Демокрация ......))

  BIG AL
 83. 83 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Владко, баща ти беше добре при комунизЪма. Струва ми се, че ти не би харчил татковите пари и да си джаркаш статийки, а щеше да се скъсваш от бачкане.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 84. 84 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3402 Неутрално

  [quote#80:"42"]Българския народ не е глупав и много добре вижда колко са му "съюзници" западните империалисти.[/quote]

  Другарю, ти в кой век живееш? Защо писанията ти звучат като цитати от "Работническо дело" някъде преди Осмия конгрес на БКП?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 85. 85 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Браво, Вл.Левчев !
  Великолепно написано!
  Няма нужда да се коментира.
  ОСТАВКА!
  Презрение за Путиновите слуги - национални предатели !

 86. 86 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4479 Неутрално

  Извън ЕС ни чака отново съветско робство!
  Това е вярно и безспорно! Вижте политическата ни класа която упорито ни влече към Москва ако и да сме членове на ЕС . Какво щеше да бъде ако не бяхме??

  klimentm
 87. 87 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 931 Весело

  Г-н Левчев, след като българомразци като Волен Сидеров минаваха успешно за патриоти, у нас всички е възможно...

 88. 88 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 851 Весело

  [quote#3:"др. Иванов"]Какво либерално има [/quote]
  Първо обясни какво (според теб) значи либерално!?
  Свободата вълкът и агнето я разбират различно

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 89. 89 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#79] от "BIG AL":


  [quote#79:"BIG AL"]...............
  :::) Добре ...)))) [/quote]Имам предвид,че българския избирател трябва да престане да се държи като инфантилно момиче,което чака принца на бял кон,да му сбъдне всичките мечти,а да започне да се съобразява с реалностите и да се възползва от това,с което разполага.Хубаво -лошо-това е!Трябва да се избира,иначе пенсионерите и циганите ще избират.

 90. 90 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#67] от "zethron":


  [quote#67:"zethron"]Ами умен съм, да, защото знам как се правят партийните листи и как преминават вътрешно-партийните избори. Също така знам, че няма значение кой ще изберат редовите членове на партиите. [/quote]А достатъчно умен ли си да проумееш,че ако не гласуваме ние,то пенсионерите и циганите ще гласуват и те ще решат кой да управлява?!Както е в момента.Кой доведе Орешарски,а?!Пенсионерите,циганите и негласувалите!

 91. 91 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#80] от "42":

  Наистина ли си вярваш? Спри се с тия православни глупости, като си толкова праволинеен ходи в троянския манастир при баба Гуци, о-гуци, о-гуци

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 92. 92 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#71] от "zethron":


  [quote#71:"zethron"]Айде пак почна промиването на мозъци покрай предстоящите избори. [/quote]Ти си си готов-нали каза,че няма да гласуваш.На Доган маминия златния.На такива като тебе той си дължи влиянието...

 93. 93 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#84] от "Norman Granz":


  [quote#84:"Norman Granz"] Защо писанията ти звучат като цитати от "Работническо дело" някъде преди Осмия конгрес на БКП? [/quote]Май онзи виц за кихането в Москва и тукашното наакване още важи.Само,че перефразирано:Когато в Москва започнат да вадят цитатите от Правда,тук започват да вадят от Работническо дело ...

 94. 94 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#31] от "Dr_Doolittle":Браво Докторе!

 95. 95 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#31] от "Dr_Doolittle":Сложих ти плюс. Българските партии са все производни на БКП.

 96. 96 Профил на adibo
  adibo
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Поредната неолиберална каша от термини и понятия без всякакъв смисъл.
  Има противопоставяне и то е между либерал-фашизма, властващ в европа, и християнските ценности.

 97. 97 Профил на adibo
  adibo
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#95] от "neznaiko_2011":

  Оставас и да обясниш какво според теб е БКП>

 98. 98 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#35] от "Диверсификация на корупцията и излишните проекти":През 2007 година беше внесен законопроект за отмяна на партийните субсидии, и о чудо на чудесата не се намери нито един депутат нито от управляващите , нито от опозицията който да го подкрепи. На тези шмекери само това им е каузата, която ги обедини.През 2003 година субсидийте за партиите беше около 2 700 000 лева, през 2012 са вече 50 000 000 лв. Сега не знам. Наглеци.

 99. 99 Профил на Венко Пройков
  Венко Пройков
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#3] от "др. Иванов":

  Иванов, живеете в Швеция и сте български руснак. Престанете да смърдите в общественото пространство на българския говор.

  Пушач (пуша лула и пури, никога цигари)
 100. 100 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 744 Неутрално

  [quote#8:"hodounski"]Просто трябва да гласуваме ЗА ЕС! За партиите,които искат България да е равностоен член на ЕС![/quote]
  Аз дори предлагам РБ и ГЕРБ поддръжниците до Евроизборите временно да заровим ''словесните томахавки'', защото тъй или иначе сме от едната страна на барикадата - тази на ЕС, а после пак може да се правим на кой по-десен.
  Така че нека дружно да зовем хората да излизат и да гласуват за Европейския избор на България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK