Журналистическият батальон на Кремъл

Журналистическият батальон на Кремъл

© Reuters



Триста журналисти, наградени за "обективно отразяване събитията в Република Крим", са си цял батальон. Понятно е, че награждават само най-добрите от най-добрите - това означава, че обективно събитията в Крим са отразявали стотици и дори хиляди журналисти.


Цяла армия!


И това сравнение е вярно поради това, че колегите приравняваха перото и подобни джаджи към щика и самоотвержено се сражаваха на фронтовете на информационната война.




И действително си заслужиха наградите, защото смятайте, че тази война вече е спечелена. Мозъците на нашите съграждани почти напълно са компостирани и ако бойните действия в ефира и страниците на пресата продължат още известно време, ще достигнем съветските показатели, когато хората поголовно вярваха в посегателствата на Америка и НАТО и не се съмняваха, че Западът иска да разпали срещу нас ядрена война. 


Ето, руснаците скоро напълно ще повярват в милионите неонацисти в Украйна и в желанието на всички жители на Югоизточна Украйна колкото се може по-скоро да се присъединят към Русия и да гласуват на референдуми още по-масово от Крим с неговите 97%. 


Така че да поздравим стотиците колеги с наградите.


Но искам и да напомня, че медиите все пак са наричани четвърта власт. И тази формула означава, че пресата трябва да бъде също толкова независима, колкото едно от друга трябва да са независими законодателната, изпълнителната и съдебната власти. 


Смятам, например, че президентът не може да награждава депутати, сенатори и съдии. Че


журналистите не могат да получават награди от властта


- освен ако са извършили някакъв подвиг, който не е свързан с професията им. Ако са спасили някого от пожар или са измъкнали давещ се.


Нашата работа е в това не само максимално изчерпателно да информираме гражданите за случващото се, но и да не даваме на властта да живее и работи спокойно. Постоянно трябва да наблюдаваме и критикуваме властта. Ако се приемат награди от властта, как след това ще я критикуваме? Как ще се въздържим от ответни комплименти?


Приемайки тези ордени и медали, ние губим независимостта си и като че ли сме задължени с нещо на властта. И вече не можем професионално да си вършим работата. 


А ако 300 журналисти ги награждават за обективност, има голямо изкушение някой да бъде наказан за субективност и неправилно отразяване на събитията в Крим или някъде другаде. И тогава, вероятно, трябва просто да се радваме, че все още не е публикуван такъв алтернативен списък.


Засега.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 627 Весело

  Фортификация на руската журналистика

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 2. 2 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Лошото е,че тази армия от журналисти има разклонение и у нас.Всички сме свидетели как всеки ден се публикува дезинформация в подкрепа на Путин.

  писнало ми е от левичари
 3. 3 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Браво! Много добре казано!

 4. 4 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Журналистическият батальон, както и по-ниско квалифицираният мурзилски батальон, вече са в България.
  От нас зависи да не нахлуят и другите батальони.

 5. 5 Профил на u.f.o.
  u.f.o.
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Съвест продали... за медали

  If you listen to fools, the mob rules
 6. 6 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 714 Неутрално

  .. и във всяка редакция табло "Наша гордость"
  Блях!

  the more we learn, the more we die...
 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  И у нас има такива.Да видим Путин дали ще ги награди.

 8. 8 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Тези журналисти бяха наградени лично от журналиста на журналистите,бащицата на журналистиката в Расия,другаря Путин.

 9. 9 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Руският император си купува журналисти.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 10. 10 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Аз затова спрях да слушам и гледам руски предавания. Това не е журналистика, а откровена пропаганда. Най-гадното е, че половината е истина, но ти не знаеш в момента кой половина. В такъв случай по-добре не слушай за да ти е чиста работата.
  Тази масирана пропаганда достига и до европейските читатели защото доста западни предавания я цитират. И тя дава козове на руските приятели да защитават руската политика. Докато се разбере кога са излъгали белята е станала, референдумът е минал. После се жалвай на арменския поп.

 11. 11 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Втората власт награждава четвъртата власт за "правилно" отразяване на събития.

  Хлебников и Политковская не отразяваха "правилно". И спряха да отразяват завинаги.

  Кашин не отразяваше правилно. И го пребиха няколко пъти.
  Въобще, важно е събитията да се отразяват "правилно".

  Добро пожаловать в Россию!

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 993 Неутрално

  На някой им се иска да забранят на други държави да правят това, което правят те!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 14. 14 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Ха, ха, направо падам от смях!

  Путин си имал армия журналисти, а западна Европа си няма?

  Ето гледайте, знам че ще го изтрият демократите от Дневник >>>

  Eva Herman über: Böser Russe, guter Westen in den deutschen Medien
  https://www.youtube.com/watch?v=snuuH6SqnGw

  или тук какво казва професорка по журналистика

  Deutsche Medien am Pranger: Journalistin packt aus!
  https://www.youtube.com/watch?v=e0L75NhOwbI

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 15. 15 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 407 Неутрално

  "Но искам и да напомня, че медиите все пак са наричани четвърта власт. И тази формула означава, че пресата трябва да бъде също толкова независима, колкото едно от друга трябва да са независими законодателната, изпълнителната и съдебната власти."

  От автора путинист не става.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 16. 16 Профил на antequera
  antequera
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Машината за промиване на мозъци на товарищ Путин се върти на пълни обороти. Политагитацията се вихри както в родните виртуални поля, така и във форумите на световни медии, известни с либерално-демократичните си възгледи. Да се чуди и мае човек за каков е масираният напън да се докаже истинността на кауза, отдавна доказала несъстоятелността си.

 17. 17 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Обикновения наивен западняк и хабер си няма за отровната маниакална имперска руска пропаганда. Но,,, спете спокойно, ние си ви знаем.

 18. 18 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 388 Неутрално

  тези ОБЕКТИВНИЦИТЕ много БЕ!!!!!!!!!!
  че те 300 спряха КСЕРКС на ТЕРМОПИЛИТЕ

  А сега 300 с ПЕРОТО И МИКРОФОНА направиха
  100 ооо ооо мужики щастливи

  НО НЕ ЗАБЕЛЯЗАХ ,чЕ ПАВЕЛ ДУРОВ ПОКИНУЛ
  РОДИНУ защото отказа да предаде на ФСБ
  ЛИчНИТЕ ДАННИ НА АКТИВИСТИТЕ НА МАЙДАНА

 19. 19 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Путин да не се мота ами да награди и Интернет троловете. Особена награда заслужава др.Кутев който още преди 2 години поведе дружината тролове към Дневник и гороломно изрева "Дръжте ги, тамо са раите!". И ние вече 2 години браним Шипка.

  Специална награда и за другарката СтаниШефова за подготовката на мунициите във вид на Опорни точки. Не особено разнообразни но за сметка на това многобройни.

  И като привърженик на гнилата западна демокрация протестирам пред др.Путин защо така не зачита авторското право на др.Кутев а безсрамно си присвоява технологията му и я използва срещу вестник Guardian. Веднъж модераторите го изтриха че не било по темата ама сега съм бетон.

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/may/04/pro-russia-trolls-ukraine-guardian-online

  [quote#0:"Guardian"]The readers' editor on… pro-Russia trolling below the line on Ukraine stories

  Trolling covers a multitude of sins but a particularly nasty strain has emerged in the midst of the armed conflict in Ukraine, which infests comment threads on the Guardian and elsewhere, despite the best efforts of moderators. Readers and reporters alike are concerned that these are from those paid to troll, and to denigrate in abusive terms anyone criticising Russia or President Vladimir Putin.
  ...
  On 23 April the writer complained again: "One need only pick a Ukraine article at random, pick any point in the comments at random, and they will find themselves in a sea of incredibly aggressive and hostile users (the most obvious have accounts created since February 2014 … but there also exist those who registered with the Guardian before the high point of the crisis) who post the most biased, inciteful [sic] pro-Kremlin, anti-western propaganda that seems as if it's taken from a template, so repetitive are the statements. Furthermore, these comments are consistently capturing inordinate numbers of 'recommends', sometimes on the order of 10 to 12 times what pro-Ukrainian comments receive.
  ...
  On 7 February 2012 the Guardian reported: "A pro-Kremlin group runs a network of internet trolls, seeks to buy flattering coverage of Vladimir Putin and hatches plans to discredit opposition activists and media, according to private emails allegedly hacked by a group calling itself the Russian arm of Anonymous.
  ...
  In fairness there is no conclusive evidence about who is behind the trolling, although Guardian moderators, who deal with 40,000 comments a day, believe there is an orchestrated campaign. Harding, who is inured to the abuse, would simply like better systems to deal with it, as would the moderation and community teams.

  A senior moderator said: "We can look at the suspicious tone of certain users, combined with the date they signed up, the time they post and the subjects they post on. Zealous pro-separatist comments in broken English claiming to be from western counties are very common, and there's a list of tropes we've learnt to look out for. These posts may be suspicious but it's when the content of them breaks our community standards that we will step in.

  [/quote]

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 20. 20 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#2:"koiot"]Лошото е,че тази армия от журналисти има разклонение и у нас.Всички сме свидетели как всеки ден се публикува дезинформация в подкрепа на Путин. [/quote]
  Я дай примери за дезинформация?
  Пак цитирам Лавров и Чуркин - "А где доказательства?"
  Сирийските бунтовници - добрите. Източноукраинските - лошите терористи. А почему так?
  Жалки ставате, че се кланяте на тези с двойния стандарт. Даже и относно България прилагат двоен стандарт, ма вас не ви плюят, дъждец ви вали.

 21. 21 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  [quote#10:"bawarec"]Най-гадното е, че половината е истина, но ти не знаеш в момента кой половина. [/quote]
  Е то това е истинската манипулация - малко истина , доста полуистини и накрая като си глътнал въдичката ти пробутват голямата лъжа. Ако бяха само лъжи лесна работа, каквото казват ог обръщаш на обратно и това е истината. Така че най-добре такива информации в кошчето да не си губиш времето. Аз например отдавна напълно съм изключил ТВ7. То и преди не ги гледах, само "Пред банята" но сега дори и нея спрях.

  От вестниците Дневник, Капитал, малко Медиапул, няколко качествени блога и толкова. Тези жълти парцали на Блъсков/Тошо Тошев не съм ги пипнал от самото им възникване, медиите на Пеевски дори не ги знам кои са. От социолозите само Алфа Рисърч, като чуя менте-Галъп, Афис, Кънчо и знам че лъжат поне 5-6% плюс за БСП. Държа си главата чиста от червени боклуци и си пазя спокойствието.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 22. 22 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 877 Неутрално

  То пък да кажеш, че журналистиката на Дневник е лишена от пристрастност ...

 23. 23 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  [quote#10:"bawarec"]Докато се разбере кога са излъгали белята е станала, референдумът е минал. После се жалвай на арменския поп[/quote]
  Така е, нямало войници в Крим ами "самоотбрана", троловете крещят "нападат мирни жители", стадото се озърта смутено па тръгне в указаната посока. След това се оказва че са били редовни войски ама референдума минал. Сега и да им го припомниш полза никаква, трол и съвест са несъвместими неща.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 24. 24 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#23:"Fred"]Така е, нямало войници в Крим ами "самоотбрана", троловете крещят "нападат мирни жители", стадото се озърта смутено па тръгне в указаната посока. След това се оказва че са били редовни войски ама референдума минал. Сега и да им го припомниш полза никаква, трол и съвест са несъвместими неща. [/quote]
  Фреди, само тези войничета от базата отърваха Крим от помията която става в Украйна. Защото, както казаха през декември 2013-та - тук да се гори и Десен сектор да бие хората няма да стане. Ти сега кажи, без войничетата какво щеше да е в Крим при тази им позиция? Ех, да имаше една руска база и в Славянск, да видим украински кон боб маа ли.

 25. 25 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  [quote#10:"bawarec"]Аз затова спрях да слушам и гледам руски предавания. Това не е журналистика, а откровена пропаганда.[/quote]

  Баварец, ами обърни внимание откъде е статията - Антон Орех, радио Ехото на Москва. И в Русия има свестни журналисти които заслужават уважение за куража си като се има предвид против политиката на кого пишат. Попаднах случайно и на една on-line телевизия - "Дождь" - и там не прославят Путин меко казано.
  Не ми се иска да правя съпоставки с видни представители на нашата журналистика.

 26. 26 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#25:"nigel"]Аз затова спрях да слушам и гледам руски предавания. Това не е журналистика, а откровена пропаганда.- цитат на коментар #10 от “bawarec”


  Баварец, ами обърни внимание откъде е статията - Антон Орех, радио Ехото на Москва. И в Русия има свестни журналисти които заслужават уважение за куража си като се има предвид против политиката на кого пишат. Попаднах случайно и на една on-line телевизия - "Дождь" - и там не прославят Путин меко казано.
  Не ми се иска да правя съпоставки с видни представители на нашата журналистика. [/quote]
  И аз мислех, че Навални е свестен тип, докато не разбрах, че се е срещал с Маккейн. Да, същият Маккейн с антрируската президентска платформа и вице психото му Пейлин.
  Не ни требват такива патриоти.

 27. 27 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4346 Неутрално

  ПРИДВОРНЯГИ

  Това НЕ СА "журналисти"
  Това са ПРИДВОРНЯГИ
  ПРОДВОРНЯГА
  е съчетание от две думи
  ПРИДВОРЕН и
  ДВОРНЯГА
  Руският еквивалент на нашенското
  "ПОМИЯР"

 28. 28 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 514 Неутрално

  [quote#10:"bawarec"]Аз затова спрях да слушам и гледам руски предавания. Това не е журналистика, а откровена пропаганда.[/quote]

  И двете страни правят пропаганда, за да се информираш добре трябва да четеш всичко и после да можеш да четеш между редовете!

  Грешка е да се чете само едната страна, получава се добре полирано мнение!

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 29. 29 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Хайде да видим кой ще е смелчагата, който ще излезе и каже, че в Киев всичко е спокойно и демократично по европейски, а че не се налага я с шамари, я със заплахи правилното мислене и позиция на редовия украинец? Хайде един да обясни, как украинеца се радва на замразените доходи и вдигнатите с 50% услуги за нула време дружба с ЕС, САЩ и МВФ.
  Дерзайте, пичове!

 30. 30 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  "Дождь" на Навални ли е ? Не съм в течение кой кой е там, попаднах случайно на сайта им и ми направи впечатление едно сериозно и струва ми се обективно представяне на настроенията в Донецка област.

  Ако Навални се е срещал с Маккейн това е съпоставимо с някой наш опозиционер, независимо коя партия е на власт в момента, да се е срещал с Ердоган (всъщност в сравнение с Маккейн даже и Ердоган изглежда по-мек вариант на хардлайнер).

 31. 31 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#7] от "hodounski":

  Вярно е: “И у нас има такива...“ Всяко лято братя Диневи събират журналистите и СЕМ да гостуват на “Марина Диневи“ в Св. Влас. Ядене и пиене на корем и 10 000 лв награда, за най-добрия! Само да не се пише и излъчва нещо негативно за тях!

  Та не е нужно Путин да идва. Нашите политици раздават наградите и рушветите за платените статии!

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 32. 32 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3723 Неутрално

  Винаги има хора да услужат на власта кой с перо кой с четка кой с камера. Власта в Русия е изключително развратна и пошла!

  klimentm
 33. 33 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  "Нашата работа е в това не само максимално изчерпателно да информираме гражданите за случващото се, но и да не даваме на властта да живее и работи спокойно."

  Точно така.
  Друг е въпросът дали точно това се прави на практика, не само в Русия...

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 34. 34 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  "Мозъците на нашите съграждани почти напълно са компостирани..."

  Този израз ми хареса

  Проблем е, че дори руснаци, не живеещи в Раша са заразени с тази пропаганда...

 35. 35 Профил на chugunitz
  chugunitz
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ако авторът е искрен, нека тогава да призове всички журналисти, получили награди от организации финансирани от бюджета на САЩ, да върнат наградите си.

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8105 Неутрално

  Че в държава като Русия,каква друга журналистика да има.

 37. 37 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 388 Неутрално

  По Великден бях в Банско, три дни дъжд и потърсих вестници на една сергия. Разглеждах, избирах и продавачката любезно ме попита може ли да ми помогне? Поисках някакъв опозиционен вестник, не ме разбра, поясних - антиправителствен, антикомунистически, след което и тя започна да рови по сергията, но накрая си тръгнах със спортен вестник. Каква демокрация, каква четвърта власт ?

 38. 38 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#5:"u.f.o."]Съвест продали... за медали[/quote]

  ++++++++++

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 39. 40 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Parteigenosse Путин да не би да е близък родственик с parteigenosse Гьобелс?

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 40. 41 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2312 Любопитно

  Аз така и не разбрах какъв е източникът на тази информация която ми прилича повече на активно мероприятие след като се появи по един и същ начин и в Дневник и в телевизията на Атака.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 41. 42 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Така и не разбрах, от къде накъде се направи връзката Украйна -фашизъм?! Ясно, че е Пут@и74новска партенка, но що за болни мозъци я подемат?! Прочете един стих от Маяковски, възхваляващ дружбата между комунисти и фашисти, малко преди ВСВ:

  "Товарищи фашисты, милости просим.
  Вместе власть буржуев сбросим.
  Фашисты и большевики – пролетарии-братья.
  Крепите над миром красные объятья.
  Пролетарии, стройтесь в единую линию
  Сегодня командуют Троцкий и Муссолини.

  Красное знамя борьбы пролетариев.
  Сегодня развернуто от России до Италии."

  chavo64
 42. 43 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3416 Неутрално

  Кръстоносците тръгнаха срещу Русия. Още преди Олипиадата и след това. Преди Крим и след това. А Украйна не е причина, даже и повод не е. Украйна е инструмент за натиск срещу Русия, който цели отслабването и. Заради световното господство и природните ресурси. И не че Русия им пречи. Как би могла? Русия само се брани. Тя знае че е по-слаба от Запада. Но би могла да им попречи. Включително да ги изпържи в ядренния тиган. И това не им дава мира. Който има очи-вижда, който има съвест-чувства. Останалите просто заработват при своя работодател.

 43. 44 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  [quote#43:"judjuk"]Украйна е инструмент за натиск срещу Русия, който цели отслабването и. [/quote]
  Не само срещу Русия, срещу славянството, чрез самоунищожението му, а и срещу ЕС.

 44. 45 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 863 Неутрално

  [quote#37:"beroe"]Разглеждах, избирах и продавачката любезно ме попита може ли да ми помогне? Поисках някакъв опозиционен вестник, не ме разбра, поясних - антиправителствен, антикомунистически, след което и тя започна да рови по сергията, но накрая си тръгнах със спортен вестник. Каква демокрация, каква четвърта власт ?[/quote]
  Ако отидеш в Ню Йорк и попиташ същото някоя продавачка, кой вестник мислиш, че би ти препоръчала?

 45. 46 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3723 Неутрално

  До коментар [#45] от "Отнесен":

  Уол стрийт джърнал,Вашингтон поуст.Другите всички са безнадежно леви!

  klimentm
 46. 47 Профил на Венко Пройков
  Венко Пройков
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Все пак в Русия има и истински журналисти. Почти е изненадващо, че коментарът е бил излъчен и че дори е преведен на български, та да се чуе гледната точка на нормален руски интелектуалец, работещ в медия.

  Пушач (пуша лула и пури, никога цигари)
 47. 48 Профил на Венко Пройков
  Венко Пройков
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#46] от "klimentm":

  Уошингтън поуст е ляв вестник. Десен е "Крисчън Сайънс Монитър". Също и Ю Ес Ей Тудей, обаче той е за вътрешнощатска американска консумация.

  Пушач (пуша лула и пури, никога цигари)
 48. 49 Профил на Венко Пройков
  Венко Пройков
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#37] от "beroe":

  В Щатите и във Франция е същото, съфорумнико. Най-високотиражният ежедневник "Ю ЕС ЕЙ Тудей" се занимава главно със спортните новини. "Ню Йорк Таймс" и "Уошингтън Поуст" са вестници, близки до Демократическата партия, сиреч социалистически. Единствено бостънският "Крисчън Сайънс Монитър" отразява обективно събитията в Щатите и по света.

  И в Англия е така. "Таймс" е на Мърдок, знаем какво направи той от "Ефир 2": започна с американските филми на Кончаловски, покани Слави Трифонов от милиционерската телевизия "7 дни" (канала на вътрешно министерство отпреди 1990 г.), покани сръбска снаха за говорителка и същевременно вече по кабел не може да се гледа Си Ен ЕН.

  Валери Трирвильор (наричана "Ротвайлер", приятелката на Франсоа Оланд, е отразявала дейността на Френската социалистическа партия в "Пари Мач", люксембургско френскоезично дясно издание, предназначено за Франция, което се ръководи единствено от вкусовете на потребителите (а Франция левее вече над 38 години)...

  Пушач (пуша лула и пури, никога цигари)
 49. 50 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 864 Весело

  Не му се връзвайте много на автора Антон Орех, „няма връзка с министър председателя на България“, в Русия винаги се намират интелигенти готови да изпратят поздравителна телеграма на Микадо по повод победата на японската флота над руската, както станало в 1905, например.....
  Особености на руската интелигенция..... нищо специално..... хора разни.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 50. 51 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#49] от "Венко Пройков": Безспорно е така, но все пак тези общества имат много повече основание да са аполитични, едва ли се поставят под съмнение демократичните ценности в значителни обществени прослойки, институциите са работещи и доверието в тях е високо, трайни обществени деформации едва ли са възможни. Докато при нас обществено съзнание много бавно наваксва 45 години промиване на мозъците. На какво може да разчита коя да е обществена формация поставила си за цел ускорени реформи освен на приобщаване на обикновени хора след като цели отрасли от икономиката, държавния апарат, прокуратура, съдебна система, банки, медии и т.н. се контролират от БКП/БСП или руски капитали. А това приобщаване може да стане само с нова медийна среда, със смела журналистика и неподкупна интелигенция. Иначе и ние си имаме в-к "Капитал", но твърде недостатъчно на фона на масираната и направлявана антиевропейска и антиамериканска кампания последните година и половина у нас.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK