От блоговете: Сложиха георгиевските ленти, остават маските и да се обявят за сепаратисти

Кадър от честването на 9 май на паметника на Съветската армия в София, на което беше лидерът на БСП Сергей Станишев и други представители на партията.<br /><br />Хората на събитието носеха т.нар. "георгиевски лентички". От 1769г. това е двуцветната лента, на която се окачва руският орден "Св. Георги". Във времената на СССР тя не се използва, възстановена е през 1992г., но особено масово започва да се използва десетина години по-късно при президента Владимир Путин и особено след кратката война срещу Грузия през 2008г. Днес тя се е превърнала в основен символ на руската бойна слава, но и силно е компрометирана от това, че с нея се обозначават маскираните проруски сепаратисти в Източна Украйна.

© Юлия Лазарова

Кадър от честването на 9 май на паметника на Съветската армия в София, на което беше лидерът на БСП Сергей Станишев и други представители на партията.

Хората на събитието носеха т.нар. "георгиевски лентички". От 1769г. това е двуцветната лента, на която се окачва руският орден "Св. Георги". Във времената на СССР тя не се използва, възстановена е през 1992г., но особено масово започва да се използва десетина години по-късно при президента Владимир Путин и особено след кратката война срещу Грузия през 2008г. Днес тя се е превърнала в основен символ на руската бойна слава, но и силно е компрометирана от това, че с нея се обозначават маскираните проруски сепаратисти в Източна Украйна.Препубликуваме текста от блога на Илиан Василев. Акцентите са на "Дневник", а оригиналното заглавие е "Сложиха георгиевските ленти, остава да сложат маските и да се обявят за сепаратисти".


Изборите за Европейски парламент у нас все повече се превръщат в рубикон за самопределянето на съвременния българин. На този фон гизденето с георгиевски лентички (с ярък съветски привкус) и клиповете, в които открито се проповядва неприязън към членството ни в ЕС като център на педофилия, хомосексуализъм и на антихриста преляха чашата на търпението ми. Става дума за конкретните състави по Наказателния кодекс, а няма никакви изгледи прокуратурата или службите, призвани да бранят националната сигурност, да се размърдат. Те са пленени от свещената думичка "целесъобразност".


Лидери и депутати от управляващата коалиция се появяват в медии с лентичката на сепаратистите в Украйна и на тези, които превзеха Крим. Законодатели лобират, при това твърде несръчно, за интересите на руския газов монопол. Не е трудно да се разберат схемите и подбудите дори без писмата, които очакваме от Министерството на икономиката и енергетиката. Всеки професионален консултант ще ви каже, че за тази цел е достатъчно да се прочете текстът на предложения закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Нали не си представяте господата Куюмджиев и Ерменков, или експертите в МИЕ да разполагат с такова прозрение и най-вече тънко познаване на сложна юридическа материя, че да изведат като първостепенна необходимост в дневния си ред именно дефиницията на понятието морски газопровод. Това е
по силите само на скъпоструващите юридически кантори, които съветват "Газпром"


Известно е, че от известно време компанията е наела цяла армия от топ юридически консултанти в битката си срещу Европейската комисия, като атакува Третия либерализационен пакет пред СТО, подготвя арбитражни искове и се организира за битка по целия фронт на проблематика във връзка с предстоящото решение на ЕК по разследването за злоупотреба с монополно положение срещу "Газпром". Подробностите са все тайна, но няма съмнение за посоката на съждение на комисията.


Част от тази група взривоопасни проблеми е и проектът "Южен поток" и България се намира в епицентъра на тази битка. След изготвените зад граница юридически формулировки, нужни на "Газпром" в противостоенето срещу Европейската комисия, единствено е останало да се наемат местни изпълнители. Правителството логично е предпочело да остане в сянка, за да не бъде обвинено с пряко ангажиране с лобистка дейност в полза на "Газпром". За това са възложили законодателната поръчка на двамата матросовци, които днес носят георгиевски лентички.


В известен смисъл съм благодарен на носителите на тази символика на чужда армия, както и на предизборния клип на руския националист Сидеров. Предпочитам откритите опоненти, отколкото мимикриращите фасадни евродемократи. Защото тяхната откровеност разкрива размера и характера на бедата, която може да сполети и вече разрушава България отвътре. Досега проруските активисти  - от тази група изключвам хората, които държат на равноправните отношения с Русия - някак си успяваха да се разтворят в общата маса и да управляват прехода, скрити зад еврожаргон и демократична реторика. След Крим и Украйна тези остриета на руските интереси получиха кураж, съзряха своя дългоочакван шанс Русия да развие инициативите си в балканско направление и решиха да излязат на светло.


Поддържам контакти с различни хора в Русия, САЩ и Западна Европа по силата на професионалните ми ангажименти и за пръв път в последните 25 години съм обезкуражен от това, което се формира като мнение за политиката и пътя на развитие на страната ни. Без никакво преувеличение съществува пряка опасност страната ни да бъде поставена във фризера, защото и на Запад, и в Русия виждат системност в усилията за преориентация в евразийска посока и за атакуване на всичко и всеки, които са свързани с евроатлантическата ни ориентация. Нека не се заблуждаваме,


Путин няма нужда от ново гърло за хранене, достатъчно му е да ни контролира като анклав в чужда територия


Атаката срещу чуждестранните инвеститори в енергетиката, постепенното им изтласкване или недопускане в стратегически сектори в икономиката, в това число при помощта на местни банки и финансови групировки, са част от цялостна схема за "анексиране" на България към евразиийската схема на руския президент. Преценете сами - големи западни компании, които до този момент заобикаляха страната ни, се изтеглят от проучване и добив на нефт и газ - сфера, критична за енергийната ни сигурност. Остават само дребните, които могат да бъдат склонени да се договорят с "Газпром".


Намаляват чуждестранните инвестиции, а тези които влизат у нас, са рециклирани български.


В енергетиката се атакуват на практика всички западни инвеститори, за да се отвори място за дегизирани като местни руски инвестиции


Чрез генериране на дългове или компрометиране приходи от продажби, в това число и чрез инициирани от Русия грандпроекти, на практика се подчини българската енергетика. Очакват се само финалните акорди на конверсията дълг срещу собственост. Заявката вече е направена, но истината се спестява от българските управляващи на обществеността.


Политическият контрол върху развитието е почти стопроцентов - коалиции на удобството, като последната между БСП, ДПС и "Атака" се практикува от близо двадесет и пет години. Поредните проруски патерици Бареков и АБВ служат за презастраховка и най-вече да държат под контрол основните играчи, в случай че решат да кривнат от пътя. В


БСП още се залъгват, че може да съчетаят несъчетаемото - европейската ориентация с прокремълска доминанта  - взривът е неизбежен


ДПС макар, че съзнава за какво става реч, предпочита комфорта на властта.


Основната опозиционна партия - ГЕРБ, също поддържа "топла" руската си връзка, като атакува властта за "Южен поток", но не защото проектът е безпрецедентна грандкорупционна схема, която е клин в отношенията ни с ЕК, а защото правителството се забавило с реализацията на тази сделка!? При такова единодушие между власт и опозиция по ключов антиевропейски проект човек се чуди кой у нас ще защитава европейските ценности.


Президентът е единствената "бяла" врана, но атаките срещу него не спират - веднъж чрез Конституционния съд, втори път през парламента.


Политиците и политическите запалянковци, които днес се кичат със символиката на чужда армия - георгиевските лентички -


са потенциални наши бъдещи сепаратисти, които ще са първите, които ще си сложат и качулки, за да минат в безнаказана и безотговорна анонимност


Те и днес манипулират избори и организират референдуми с контролиран вот. Мислите, ли че няма да призоват на помощ Кремъл или да ползват неговите ресурси, ако са защитени властовите им интереси тук. Путин едва ли ще се ангажира открито и военно, защото все още важи гаранцията на НАТО. Но това едва ли е пречка, защото доктрината на руския нашизъм предполага вадене на горещите кестени с чужди, основно местни ръце и най-вече наемници. За тази цел има достатъчно националисти, заинтересовани бизнес кръгове и политици у нас.


Тези кръгове нямат шанс да спечелят в открити демократични изори - пробваха много пъти. Българските граждани имат изграден проевропейски стойностен рефлекс. Въпреки постоянното напомпване на носталгия по миналото и внушения за исторически дълг мнозинството българи никога няма да гласуват за смяна на курса в североизточна посока. Но винаги могат да спретнат една телевизионна сепаратиска революция като политически бизнес проект.


Волен Сидеров, разбира се, ще предпочете да се освежава по европейски дестинации. За него дори няма значение, че днес "Атака" няма особен шанс да представлява България в Европейския парламент. Той и Бареков са изключително успешни политически бизнес проекти, в който няколко лидери разполагат с огромни финансови ресурси далеч над законово определените и това, което могат да генерират сами, с които


провеждат скъпи дестабилизиращи и антиевропейски кампании


Макар и не многобройни, те могат да осигуряват кворуми, чрез които да държат в зависимост правителствени малцинства и най-вече далеч от властта прозападните кръгове. Тези нашистки шпицкоманди успешно демонстрират безнаказаност и вседозволеност не защото сами по себе си са силни с политическата си представителност, а защото прокуратура и специалните служби се страхуват от реакцията на техните покровители.


Нашите органи за сигурност са на практика обезоръжени и блокирани от страна на политиците в способността си да отразят заплахи, свързани с експанзионистичния курс на Кремъл. Това важи както за откритите и видими прояви на обслужване на чужди интереси - като изборните клипове или билбордове, които манипулират, насаждат омраза на расов, етнически, религиозен, сексуален принцип - т.е. на практика разделят нацията, така и за по перфидни форми - чрез


прецизно таргетирани финансови потоци към обществени и политически групи, които мотивират за раздухване на евроскептизицъм и антизападни настроения


България е на кръстопът, на който трябва да избере дали да остане интегрирана в Европа, или да се върне във васалната си зависимост от Русия, която изключва възможност за изравняване с европейските жизнени стандарти. Няма никакво съмнение, че именно вътрешните и външните ограничения на модела на прехода и най-вече постоянното изтичане на значителен финансов ресурс към Русия стоят в основата на устойчивата ни бедност и нереализирани европейски перспективи.


Проектът "Южен поток" е симптоматичен за тази несбъдната възможност и външна зависимост, която е ключов геополитически ограничител на развитието ни. Ако проектът не се реализира, ще пресъхнат финансовите потоци и ще се сгромоляса текущият модел на управление на страната. Неговите архитекти отчаяно се борят за своето оцеляване, като обслужват стратегическите нужди на руския газопровод както у нас, така и в ЕС. Техният стратегически план е вграждането на устойчива линия на съмнения и отрицание на Запада, изгонване на чуждестранните инвеститори, които не подхранват корупционния модел и върху носещата конструкция на  примитивния, провинциален тип национализъм постепенно да ни откъснат де факто и де юре от ЕС и НАТО.


За радетелите на българската управляема демокрация членството ни в тези организации бе част от техния бизнес проект, който основно разчита на финансови инжекции от Русия. Спирането на "Южен поток" застрашава политическия им бизнес, поради което те няма да се поколебаят да ни извадят от НАТО и ЕС. Няма граници за тяхното родоотстъпничеството. Те ще бъдат против санкции срещу Русия, дори ако Кремъл завладее Европа или ако руски войски пресекат границата, за да ни "освобождават" за пореден път. Тези хора не са изобщо в състояние да дефинират българския национален интерес освен като производен или подчинен на руския национален интерес. В този смисъл те представляват постоянна и кървяща рана в тялото на българската национална сигурност.


Не се залъгвайте -


конфронтацията между Запада и Русия тепърва ще се задълбочава


тъй като става дума за системна несъвместимост и дългосрочно разминаване на същностни интереси. В този процес трябва избираме дали да останем със сегашните ни партньори в Европа, или ще ни прикрепят като георгиевска брошка към ревера на поредния руски император.


Ако не действаме днес и не излезем от дрямката на прехода, като гласуваме, не се учудвайте, ако лишените от финансиране проруски кръгове се трансформират в сепаратисти и наденат маските.


Следващите поколения българи дори могат да нямат шанса да емигрират.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (315)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1002 Весело

  много дърти сепаратисти у нас...
  могат като нищо да обявят Народната Старческа Република
  или Народна Република Трета Възраст
  или Народния Трети Райх на Старчоците

  РЕФОРМИ !
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#2:"reakzioner"]Апропо Илиан Василев! КОй е той??? [/quote]

  Бивш посланик в Москва, енергиен експерт и лобист на Шеврон.

 4. 4 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  И кой ще им плаща пенсиите на тези мумии като се отделят ....Путин или некой друг болшевик от родните...?

 5. 5 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Малко са дърти за неидентифицирани зелени човечета. Там трябват млади тренирани богатири. Нашите пенсии с колорадската лентичка ще си останат и спомените по буйната младост, когато от гората ги хванаха и ги направиха началници. Свърши тая, няма вече такива мандри и такъв кашкавал.

  Няма шики-мики.
 6. 6 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Браво на този Василев, не ми е познат. Чудесен текст.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 7. 7 Профил на dnda
  dnda
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Авторът беше посланик в Русия и се оказа, че е доносник на ДС.
  В едно решение а Комисията по досиетата той е огласен като агент. Василев е вербуван през 1988 г. Той е бил агент на ДС с псевдоним Сашо-11. Илиян Василев е бил и щатен служител на Първо главно управление (ПГУ).
  Същият от 1981 г. до 1990 г. е бил в международния отдел на смешното червено БЗНС. Нали знаете кои можеха да работят в такива отдели ?

  Сега тоя е на западна хранилка и е голям противник на "Южен поток". Явно БГ демокрацията е голяма криза след като морални стожери станаха доносниците на ДС.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Когато пише за Южен поток и българското законодателство по въпроса, обещавам ви, всеки журналист в Дневник ще внимава безкрайно много да опази в тайна от читателите дефинициите, ползващи се в германското законодателство по същия въпрос.

 10. 10 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#7] от "angora_bg":

  Най ми е смешно когато комунисти обвиняват някого че бил доносник или член на БКП.

  Няма шики-мики.
 11. 11 Профил на The Blue Danube
  The Blue Danube
  Рейтинг: 479 Неутрално

  българия никога няма да се оправи , заради комунистите, путин ще си направи газопровода, а ние ще стамен по бедни и по зависими. много ги е страх да са зависими от европа, а от един мужик не ги е страх да са.

  За човека можеш да съдиш по приятелите му.
 12. 12 Профил на dnda
  dnda
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#10] от "Черен Гологан":

  Нито съм комунист, нито съм бил такъв и никого не обвинявам. Просто има решение на Комисията по досиетата.

 13. 13 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Бесни Стари Пенсии.А като се замисля,че именно този вид пенсионери получават най високите пенсии ми призлява.Като партиини секретари,ОФ деятели,бивши военни и милиционери те по онова време получаваха напълно незаслужено най високите заплати.И затова сега получaват крайно високи пенсии.Те също имат вина за ниските пенсии на хората.

  писнало ми е от левичари
 14. 14 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Ето това са кумирите на форумните пишман дИмократи. Бивши и сегашни ченгета, лобисти, нечистоплътни типове...

 15. 15 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 895 Неутрално

  А що се отнася за цивилизационния ни избор, който също се засяга в статията, аз се чувствам притеснен да живея сред народи, избрали жена с брада на конкурс с най-голям брой гласове.

 16. 16 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Уникална, но безподложна статия. Освен името "Василев" няма други. Той ли не ги знае, или не му дават да ги пише?
  Кой не му дава?
  КОЙ!

 17. 17 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Геронтофилията европейска ценност ли е или евразийска?

 18. 18 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  Прав е Илиан Василев, но си мисля, че у нас вече не остана достатъчно критичната маса, която все още може да се противопостави на желанията на БСП, Атака, ББЦ, АБВ и др. да ни вкарат във "васална зависимост от Русия".

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2797 Неутрално

  Хора като тези на снимката, които могат да изпитват носталгия по казармения комунизъм, по несвободата, по лъжите на казионната пропаганда, по вечната сянка на ДС, по живота в принуда: ученически бригади, съботници, "манифестации" и пр.; по недоимъка и безправието, по телените мрежи, по съветската телевизия в петък вечер, по връзкарството на "правоимащите", по слухтенето на кварталния - такива хора заслужават СЪЖАЛЕНИЕ, а не ПРИСМЕХ. Те дори не подозират колко са нещастни, жалки и нищожни.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Аз наричам тези хора червени талибани - толкова ли са слепи и не виждат накъде отиваме,както са тръгнали - към пропаст!
  За шепа жълтици в своите джобове ни продават на Русия!
  Безмозъчни,корумпирани,арогантни,безбожни,че на това отгоре и некадърни!

  Tony
 21. 21 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#1] от "Rage Against": "много дърти сепаратисти у нас...
  могат като нищо да обявят Народната Старческа Република"

  Писах Ви плюс, разбира се, само че след текста на г-н Василев, от вашият хумор хич не ми стана по-смешно! Опасността, за която той предупреждава е абсолютно реална и за нея говорят вече доста български и чуждестранни анализатори. Единсдтвеното, което лично мен ме успокояваше до момента е фактът на действително, при това доста активно мленство на БГ в НАТО, но г-н Василев ми отне дори и тази сламка - " Путин няма нужда от ново гърло за хранене, достатъчно му е да ни контролира като анклав в чужда територия", т.е. дори на натовска територия!

 22. 22 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  Цитат: "Става дума за конкретните състави по Наказателния кодекс"
  направете живота СЕГА да е ПО-ДОБЪР от СОЦа ... и никакви лентички няма да са заплаха за ЕС и НАТО ... Не можете и за това ви е страх от лентички ... наказателния кодекс няма да помогне да се скрие безработицата и мизерията = ТОВА Е ПРОБЛЕМА

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 23. 23 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  С много пристрастие е написана статията........не мислите ли???

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 24. 24 Профил на slovenia
  slovenia
  Рейтинг: 386 Неутрално

  Правителство на младите демократи с президент Неделчо Беронов.

 25. 25 Профил на Misho Iliev
  Misho Iliev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Абсурдното е, че Георгенский крест и бант едно време (1917-1922) са носили белогвардейците.

  А сега стари, изпечени болшевики и комунистически апаратчици ги надяват...

 26. 26 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 571 Неутрално

  А тези на снимката не трябва ли да бъдат съдени за това,че носят чужди бойни символи.Къде е прокуратурата защо не се самосезира,защо спи ДАНС та тези хора са потенциално опасни за България.

  писнало ми е от левичари
 27. 27 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#18] от "Jessika": Уви, така е! Единствената политическа сила, която е диаметрално противоположна, както на управляващата проруска клика, така и на псевдо-опозицията от ГЕРБ, това е РБ, но дори и при най-оптимистичните очаквания, те не биха получили повече % при едни предсрочни парламентарни избори, от тези, които биха взели на 25-ти, според мен някъде около 7-8 %.

 28. 28 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Любопитно

  [quote#2:"reakzioner"]Еха какви велики прозрения в мозъчето на Илиан Василев! Апропо Илиан Василев! КОй е той??? [/quote]

  õвек който е казал някои смислени неща. А ти кой си !

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 29. 29 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Рубладжии и национални предатели, нищо ново.

 30. 30 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#22] от "dark'star":

  Животът за мнозинството българи е много по-добър от времето на соц-а, за съжаление не е толкова добър, колкото в по-голямата част от ЕС и в статията достатъчно ясно е обяснено защо.
  Относно хората, за които животът се е влошил, едно общество няма никакво бъдеще ако остави губещите, маргиналните и застаряващите си членове да определя развитието му.

 31. 31 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  [quote#7:"angora_bg"]Авторът беше посланик в Русия и се оказа, че е доносник на ДС. [/quote]

  Ами толкова по-зле защото дори умните ченгета се отказаха от скверната ви идеология, само тъпаците останаха на амбразурата.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 32. 32 Профил на verschrikt
  verschrikt
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Станаха известни подробностите за клането в Мариопол! Началника на полицията, Валерий Андрощук, назначен наскоро от Киев, заповядал на подчинените си да стрелят стещу участниците в митинга в чест на победата. Когато те отказали, той извадил пистолета си и започнал да стреля срещу подчинените си. Ранил един полицай и се заключил в кабинета си, откъдето позвънил и извикал воиската. После се опител да избяга, но бил сграбчен от митингуващите граждани, набит и откаран в неизвестно направление. Тогава дошли военните и започнали от танковете да стрелят срещу полицията. Сградата се подпалила, но военните не позволили на пожарникарите да я угасят и 3 часа я обстрелвали, докато не избили всички полицаи. След това военните стреляли срещу митинга и избили много хора!
  Днес началника на полицията, Валерий Андрощук е бил намерен ОБЕСЕН в района на летището на Мариопол.

 33. 33 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 517 Гневно

  [quote#20:"Free person"]За шепа жълтици в своите джобове ни продават на Русия! [/quote]

  Пари раздава само чичко Сам, 5 милиарда долара за Украйна, навремето с 2 милиона долара Чили получи военна фашистка хунта!

  САЩ пак се пробваха в Украйна да "инсталират" демокрация, получило се както всеки друг път >> Афганистан, Ирак, Сирия, Либия и так далше!

  Но американската пета колона, захранвана с току що напечатани долари, затваря смело очи и започва да лъже и маже!

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на dnda
  dnda
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#2:"reakzioner"]Еха какви велики прозрения в мозъчето на Илиан Василев! Апропо Илиан Василев! КОй е той??? [/quote]


  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/10/30/1936552_agenti_na_slujbite_e_imalo_i_v_sdrujenieto_na_edriia/

  "Сред вече оповестяваните имена е и това на Илиян Василев, вербуван през 1988 г. и работил под името Сашо-11, сътрудничил на Първо главно управление - разузнаването. Илиян Василев заема различни високи постове в годините – оглавявал е Агенцията за чуждестранни инвестиции, бил е посланик на България в Москва в периода 2000-2006 г., а в момента е енергиен експерт."

 36. 36 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  [quote#12:"angora_bg"]Нито съм комунист, нито съм бил такъв и никого не обвинявам.[/quote]

  Не си БИЛ комунист защото ти и СЕГА си комунист. Абсолютно - 100 % - парекселанс комунист.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 37. 37 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#22:"dark'star"]направете живота СЕГА да е ПО-ДОБЪР от СОЦа ... и никакви лентички няма да са заплаха за ЕС и НАТО[/quote]
  Живота сега е видимо по добър отколкото при СОЦа има хиляди неща които са в полза на настоящето.Нужно е само да си махнете червените очила и ще ги видите.През цоца освен партиините функционери и обслужващия им персонал никой не живееше добре.

  писнало ми е от левичари
 38. 38 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 517 Разстроено

  [quote#32:"verschrikt"]Днес началника на полицията, Валерий Андрощук е бил намерен ОБЕСЕН в района на летището на Мариопол. [/quote]

  Труден живот имат предателите и марионетките!

  Сигурно като Юда е сложил край на живота си?

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 39. 39 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Направо не ми се мисли какви ще ги намислят за 100 годишнината от Лениновата революция. Оптимистичното е все пак, че събитието е след три години, а тия както ги нарече някой бесни пенсии ще оредеят още. Чудя се обаче дали нашите т.н. националисти не са бъдещата бодра комунистическа смяна?

 40. 40 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  [quote#14:"reakzioner"]Ето това са кумирите на форумните пишман дИмократи.[/quote]

  Ния нямаме кумири товарищ - вие сте тези които още пазите азиатската мумия на Червения площад. Ако зависеше от вас и в София щеше да има една, но понеже не можахте да я опазите сега пазите само духа и.
  Също така вие сте тези които свято пазите истукана наричан още МОЧА.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 41. 41 Профил на dnda
  dnda
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#31] от "Ian Smith":

  Ама разбира се доносниците са най-умните. Дялани камъни са - за всичко стават. И за писане на доноси и за писане на демократични мисли и за лапане на западни пари и въобще голяма работа са. Дали пък не е време да бъде създадена Нобелова награда за доносничество ?

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  [quote#15:"Отнесен"]А що се отнася за цивилизационния ни избор, който също се засяга в статията, аз се чувствам притеснен да живея сред народи, избрали жена с брада на конкурс с най-голям брой гласове. [/quote]

  'Фащай пътя към Сибир - няма да жалим за теб.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 44. 44 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2797 Неутрално

  [quote#22:"dark'star"]направете живота СЕГА да е ПО-ДОБЪР от СОЦа ... [/quote]

  Кой да ти направи живота добър бе, другарю? Моя живот кой го е направил добър? Не може 25 години да мрънкаш, че си безработен - тежиш на бюджета, храня те с данъците си! Вземи се в ръце!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 45 Профил на mathilda
  mathilda
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Абе... играем го палето, което се вре и джафка, когато се ритат атовете, ама нейсе.

 46. 46 Профил на emiromar
  emiromar
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Неутралитет ни е нужен, това е то. Не виждам иначе как ще се справим. Не трябва да се опъваме нито на едните нито на другите!

 47. 47 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Талибаните на Станишев не се посвениха дори да изгорят европейското знаме в Деня на Европа:
  http://www.trust.org/item/20140509164927-abix3/?source=search
  Положението вече е извън контрол.

 48. 48 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#32] от "verschrikt":


  До коментар [#33] от "Милена - "демократично" ме подготвят за бан!":

  Напълно сте свободни да отидете да помагате на братята си руснаци,а не да сте тука на тихия фронт провеждайки руска пропаганда.България няма нужда от руски сепаратисти,нямаме нужда от хора с георгиевски ленти и маски.

  писнало ми е от левичари
 49. 49 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#38:"Милена - "демократично" ме подготвят за бан!"]Труден живот имат предателите и марионетките! [/quote]

  Личен опит ли споделяш?

 50. 50 Профил на verschrikt
  verschrikt
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#44:"Norman Granz"]Моя живот кой го е направил добър?[/quote]

  Другарят не се е научил да лъже и краде, като тебе, а работа наистина вече няма. Недоволен е с право, човекът!

 51. 51 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#30] от "oos19355380":
  До коментар [#34] от "gedk":
  До коментар [#37] от "koiot":
  Щом след избори сега управлява БСП
  Щом червените спечелиха Референдим за АЕЦ
  Явно за КРИТИЧНА маса СОЦа е ПО-ДОБЪР
  с лъжи и плюене това няма да се промени !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2797 Неутрално

  [quote#46:"emiromar"]Не трябва да се опъваме нито на едните нито на другите![/quote]

  И момата така си мислела, та давала на всеки...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 517 Весело

  Свиквайте господа-другари!

  Светът вече не е еднополюсен! Америка се провали с ролята си на световен джандар, факт!

  Русия, Китай и други проспериращи държави вземат по-активна роля в международната политика!

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 54. 54 Профил на verschrikt
  verschrikt
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Основание да те пребият в Турция е че си комунист, пиеш алкохол а не айрян или обида на прорика Мохамед! Честито! Скоро и България дотам ще я докатате, господа демократи!

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 585 Неутрално

  [quote#22:"dark'star"]Цитат: "Става дума за конкретните състави по Наказателния кодекс"
  направете живота СЕГА да е ПО-ДОБЪР от СОЦа ... и никакви лентички няма да са заплаха за ЕС и НАТО ... Не можете и за това ви е страх от лентички ... наказателния кодекс няма да помогне да се скрие безработицата и мизерията = ТОВА Е ПРОБЛЕМА [/quote]

  Не обвинявай за собствената си некадърност и мързел останалите ! Соца никога няма да се върне, а ти и такива като теб отивате по естествен път при него и при СССР, свиквай !

 57. 57 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#51:"dark'star"]Щом след избори сега управлява БСП
  Щом червените спечелиха Референдим за АЕЦ [/quote]

  Ами щом БСП са толкова популярни (оставям настрана факта, че със Станишев никога не са печелили избори) и щом във тях е цялата власт може би към тях трябва да насочиш въпроса си защо животът ти е толкова сговнян.

 58. 58 Профил на gedk
  gedk
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#53] от "Милена - "демократично" ме подготвят за бан!":

  Русия в какво просперира? В износа на газ и Наташки ли?

 59. 59 Профил на verschrikt
  verschrikt
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#51:"dark'star"]Явно за КРИТИЧНА маса СОЦа е ПО-ДОБЪР
  с лъжи и плюене това няма да се промени ! [/quote]

  На гладен стомах само с пропаганда не става! През соца западната пропаганда хващаше декиш, защото бяхме нахранени!

 60. 60 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#50:"verschrikt"]а работа наистина вече няма.[/quote]
  Работа разбира се има стига да ти се работи.
  [quote#50:"verschrikt"]Другарят не се е научил да лъже и краде,[/quote]
  Тука излъга другаря не отрича да е членувал в БКП,а както всички знаем това беше главното условие да те приемат в партията.

  писнало ми е от левичари
 61. 61 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#44] от "Norman Granz": " Кой да ти направи живота добър бе, другарю? "
  Чл. 48 ал.1 от Конституцията = ПРАВО на ТРУД и задължение на правителството да осигури това право !
  = Не ме храниш - не вземам помощи
  = Сам си плащам и осигуровките
  = Взел съм се в ръце - оправям се
  = НЕ се отказвам от ПРАВОТО си на ТРУД !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 62. 62 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  [quote#22:"dark'star"]направете живота СЕГА да е ПО-ДОБЪР от СОЦа ... и никакви лентички няма да са заплаха за ЕС и НАТО ... Не можете и за това ви е страх от лентички ... [/quote]

  Преди всичко ни е страх от масовото тъпоумие и имбецилност царящи сред българския народ.
  Живота отдавна мнооого отдавна е много по-хубав от времената на соца - отлично помним мизерията на соца.
  Лично за мен живота е по-хубав още от следващия ден в който прости като талпа партийни секретари не можеха да ми задават наклон в живота.
  Можехме да направим живота по-хубав и за такива като теб - искаше се само да ни позволите да го направим.
  Няма как обаче ден след ден, тъпо и упорито да гласувате за комунисти, атакисти и прочее, а после от нас да искате да ви направим живота по-хубав.
  Гласувате както ние ви кажем и тогава можете да имате претенции към нас.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 63. 63 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 585 Неутрално

  [quote#44:"Norman Granz"]направете живота СЕГА да е ПО-ДОБЪР от СОЦа ... - цитат на коментар #22 от “dark'star”


  Кой да ти направи живота добър бе, другарю? Моя живот кой го е направил добър? Не може 25 години да мрънкаш, че си безработен - тежиш на бюджета, храня те с данъците си! Вземи се в ръце! [/quote]

  Казвам му да си търси работа, ама ресто, не струва ! Свикнал е партията да му дава и да се се гордее с мотокарите и заводите от едно време, нищо че те са нерентабилни и са с милиони загуба ! Соца насърчава такива посредствени индивиди като него и няма отучване !

 64. 64 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  [quote#25:"mihaililiev"]Абсурдното е, че Георгенский крест и бант едно време (1917-1922) са носили белогвардейците.

  А сега стари, изпечени болшевики и комунистически апаратчици ги надяват... [/quote]

  Точно и аз това си помислих. Тези които сега се кичат с този символ са били и разстрелвали истинските носители на Георгиевския кръст.
  Това е руски царски символ, а помним кой и как приключи с руското царско семейство и с хилядите руски офицери, войници, аристократи, духовнци и обикновени хора дръзнали да се противопоставят на лъжите на болшевиките.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 65. 65 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 585 Неутрално

  [quote#2:"reakzioner"] Апропо Илиан Василев! КОй е той??? [/quote]

  Някой в пъти по-умен от теб, макар че това не е кой знае колко трудно. Я напсувай Костов да ти олекне !

 66. 66 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#0:"статия"]Няма никакво съмнеиие, че именно вътрешните и външни ограничения на модела на прехода и най-вече постоянното изтичане на значителен финансов ресурс към Русия, стоят в основата на устойчивата ни бедност и нереализирани европейски перспективи.
  ...
  Ако не действаме днес и не излезем от дрямката на прехода, като гласуваме, не се учудвайте, ако лишените от финансиране проруски кръгове се трансформират в сепаратисти и наденат маските.

  Следващите поколения българи дори могат да нямат шанса да емигрират.[/quote]

  Според комунистите, при капитализма благата се разпределят несправедливо.
  Истината е, че при социализма нищетата се разпределя по братски - на всички по много, с изключение на Червената мафия. Не напразно, навремето имаше един лаф за това какво символизира българският национален флаг: бели къщи, на зелени поляни, на червени хора от лъв нагоре... И преди и сега, е все така.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 67. 67 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  [quote#19:"Norman Granz"]Хора като тези на снимката, които могат да изпитват носталгия по казармения комунизъм, по несвободата, по лъжите на казионната пропаганда, по вечната сянка на ДС,[/quote]
  Ти нали разбра, че и автора на статията е агент на ДС?
  Или щом пише неща,които се харесват, тутакси му се прощава злодеянието да доносничи на репресивния комунистически апарат, срещу който ти ежедневно се сражаваш по Интернет.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2797 Неутрално

  [quote#60:"koiot"]Тука излъга другаря не отрича да е членувал в БКП,а както всички знаем това беше главното условие да те приемат в партията.[/quote]

  Въпросният "другар" ми е ясен като стъклена чаша с минерална вода.

  Инженер, който от 25 години е безработен. Който е можел да произвежда само едно единствено нещо, и след като са закрили фабриката му (явно е била страшно печеливша и успешна, та не се е намерило кой да я купи на никаква цена), не е могъл да се пресвалифицира и да произвежда нещо друго.

  И чака държавата да му осигури работа - инженер! Да не е инвалид или с церебрална пареза?!

  Никакво съжаление към такива!

  Днес на пазара на труда има ГЛАД за инженери, всевъзможни западни инвеститори се оплакват, че няма кой да работи, няма квалифицирана работна ръка! А той мрънка колко било хубаво при бае Тодар, щото имало работа за всички. Щеш, не щеш - бачкаш.

  Сори, вакантни места за партийни секретари, профгрупорзи и завеждащи културно-масовата дейност НЯМА. И НЯМА ДА ИМА.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на Misho Iliev
  Misho Iliev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#30:"oos19355380"]Животът за мнозинството българи е много по-добър от времето на соц-а, за съжаление не е толкова добър, колкото в по-голямата част от ЕС и в статията достатъчно ясно е обяснено защо.
  Относно хората, за които животът се е влошил, едно общество няма никакво бъдеще ако остави губещите, маргиналните и застаряващите си членове да определя развитието му.[/quote]

  Бих ти сложил едновременно и плюс и минус за това изказване (и по-скоро за начина, по който е казана втората част - един ден и ние ще сме пенсионери и ще искаме да консумираме).

 70. 70 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 395 Весело

  статията е рев на един лобист,които ще остане безработен скоро.Желая му успех във новите поприща и повече късмет.

  България над всичко!
 71. 71 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#61] от "dark'star":

  А аз съм останал с впечетление,че си пенсиониран бивш партиен функционер и затова сега получаваш висока пенсия.

  писнало ми е от левичари
 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2797 Неутрално

  [quote#66:"Питанка"]Според комунистите, при капитализма благата се разпределят несправедливо.[/quote]

  И правилно! Никъде не пише, че всички трябва да сме еднакво заможни и да ползваме еднакви блага.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#56] от "viktor4o_rs": "Соца никога няма да се върне"
  И аз така си мислех в 1989 ... че капитализма няма да се върне = Ха дано, ама надали ... май закона за спираловидното развитие се потвърждава ... Ясно е че СОЦа ще се върне ... под друго име и под друго знаме , само дано не е в по-извратен вид ... както капитализма се върна в далеч по-извратен вид дори от преди 1944 г.
  Дано тоя път ти да си прав , а аз да греша
  ... ама рядко се случва!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 74. 74 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  В тоталния си провал днес болшевизма и кагебизма се връща към символи за които е бил, интернирал и убивал. Комунизма се хваща като удавник за сламка защото вече усеща как колелото на историята бавно , но сигурно го мачка.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77 Профил на verschrikt
  verschrikt
  Рейтинг: 374 Весело

  На гладен стомах само с пропаганда не става! През соца западната пропаганда хващаше декиш, защото бяхме нахранени! Малко музика от "Вефа" по "Свободна Европа", дето уж я заглушаваха, и купчина лъжи, колко хубаво е на запад и колко лошо е в България. Ние слушахме с пълни стомахчета и вЕрвахме. Вече го видяхме запада и не вЕрваме! А и стомахчетата на всички не са вече вълни!

 78. 78 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  [quote#32:"verschrikt"]Днес началника на полицията, Валерий Андрощук е бил намерен ОБЕСЕН в района на летището на Мариопол. [/quote]

  Вечна памет на този достоен Човек и Украинец.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 571 Любопитно

  [quote#77:"verschrikt"]На гладен стомах само с пропаганда не става! [/quote]
  И къде си видял гладни хора в България,а ти лично да не би да се храниш един път в седмицата.

  писнало ми е от левичари
 82. 82 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  [quote#50:"verschrikt"]Другарят не се е научил да лъже и краде, като тебе, а работа наистина вече няма.[/quote]

  За политруците няма работа вече ( сал един Кутев остана да ви храни ). За можещите и работливите работа колкото щеш.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Бившите ченгета и комунистите изпитват някакъв ужас от това,което се случва.Разбираемо е.Най-големият кошмар за комунистите е да не дойде пак съветската власт у нас.Спокойно,момчета,няма такава опасност.

 85. 85 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#80:"Гражданин"] а 85% от българите продължават да вярват на тях, а не на крадливия убиец чичо ВИ Сам?[/quote]

  Не бяха ли 97%?

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на verschrikt
  verschrikt
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Основен недостатък на капитализмът е че иначе способни или просто късметлии хора, получават толкова много пари, че поколенията от деца, внуци, правнуци, праправнуци... и т.н. след тях няма нужда да работят. Генерира се паразитна прослойка на обществото, която се увеличава със скоростта на прогресия, докато доведе обществото до криза, революция или война. След анулирането на спестяванията от кризата, революцията или войната и премахването на паразитите, цикълът се повтаря.

 88. 88 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Любопитно

  [quote#51:"dark'star"]Явно за КРИТИЧНА маса СОЦа е ПО-ДОБЪР[/quote]

  Ами щом е по-добър защо не го върнете, а ! Защо в парламента няма ни една партия която да призовава и работи за връщането му, а ! То и извън парламента да има 1-2 световно неизвестни, останалите и дума не обелват за връщане на соца.
  Що не си направите партия поне да ви видим колко сте наистина.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 89. 89 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#83:"Милена - "демократично" ме подготвят за бан!"]Много се радват, когато техен бивш колега от ДС напише някой пасквил за някой долар повече! И Иво Инджев им е пътеводна звезда, също доносник, също бивш комунист, чичко Сам ги е завербувал всички комунета! Щото са продажници по дефолт![/quote]

  Ами продали са се някои през соц-а, не е тайна, ти може би не си, ама някой искал ли е да те купи изобщо?

 90. 90 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#80:"Гражданин"]Такива , като вас, знаете ли колко са плюли срещу братята руси, а 85% от българите продължават да вярват на тях[/quote]
  Хайде дай линк към такова проучване.И разберете най после руснаците не са ни братя те са славяни,а ние не.Аз лично се обиждам ако някой ме сравнява със славянин.

  писнало ми е от левичари
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на pavaroti
  pavaroti
  Рейтинг: 165 Неутрално

  Трябва да сме по-неутрални, защото нямаме дипломация като хората.

 93. 93 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2797 Неутрално

  [quote#82:"Ian Smith"]За политруците няма работа вече ( сал един Кутев остана да ви храни ).[/quote]

  С нашите пари (партийната субсидия).


  Да са живи и здрави, ама поне едно мерси да кажат...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 94. 94 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  Великолепен анализ на човек, който знае твърде много и "отвътре" за великата братска Русия и нейния всесилен господар (батюшка)!
  Господи, Илиян Василев, колко сте прав! Тези Ваши думи трябва да бъдат написани с големи букви и всеки ден да се четат като молитва за спасението на България! Всеки, който милее за тази страна, трябва да ги научи наизуст!

  "Ако не действаме днес и не излезем от дрямката на прехода, като гласуваме, не се учудвайте, ако лишените от финансиране проруски кръгове се трансформират в сепаратистки и наденат маските."

  "Путин едва ли ще се ангажира открито и военно, защото все още важи гаранцията на НАТО. Но това едва ли е пречка, защото доктрината на руския нашизъм предполага вадене на горещите кестени с чужди, основно местни ръце и най-вече наемници. За тази цел има достатъчно националисти, заинтересовани бизнес кръгове и политици у нас."

  "Без никакво преувеличение съществува пряка опасност страната ни да бъде поставена във фризера, защото и на Запад, и в Русия виждат системност в усилията за преориентация в евразийска посока и за атакуване на всичко и всеки, които са свързани с евроатлантическата ни ориентация. Нека не се заблуждаваме, Путин няма нужда от ново гърло за хранене, достатъчно му е да ни контролира като анклав в чужда територия..."

  "Не се залъгвайте - конфронтацията между Запада и Русия тепърва ще се задълбочава, тъй като става дума за системна несъвместимост и дългосрочно разминаване на същностни интереси. В този процес трябва избираме дали да останем със сегашните ни партньори в Европа, или ще ни прикрепят като георгиевска брошка към ревера на поредния руски император."

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 95. 95 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#88:"Ian Smith"]Защо в парламента няма ни една партия която да призовава и работи за връщането му, а ![/quote]

  Ти как си отговаряш на този въпрос?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Поздравления за точния анализ, Илиан Василев!
  За съжаление такава е българската действителност - платени предатели и промити мозъци!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 98. 98 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Тезите на Ил. Василев са изключително логични и убедителни. Въпросът е как да противодействаме наруския сценарий за България? Единственственият шанс е обединение на всички проевропейски сили - ГЕРБ, РБ, НДСВ, Синьо единство и т н. Идва време разделно и няма място за акцентиране върху разлчията на фона на рисковете за европейското бъдеще на България.

 99. 99 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#2:"reakzioner"]Еха какви велики прозрения в мозъчето на Илиан Василев! Апропо Илиан Василев! КОй е той??? [/quote]-------------------------------Няма да го описвам, кой е и какъв е, защото ще ме баннат този път завинаги, а на мен ми харесва да се гъбаркам в този форум! Сещай се тогава за какво става дума! През 1981–1990 г. по времето на комунистическия режим e сътрудник в Международния отдел на БЗНС.

 100. 100 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  [quote#59:"verschrikt"]На гладен стомах само с пропаганда не става! През соца западната пропаганда хващаше декиш, защото бяхме нахранени! [/quote]

  Ха-ха-ха, каква уникална тъпня. Соца ни нахранил, но запдната пропаганда хващала декиш. Ами соца като ни бил нахранил защо така е оставил идеологическия си враг да се облагодетелства.
  Точно при соца пропагандата му не минаваше на гладен стомах.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK