Безсмислие на една година

Пламен Орешарски с лидерите на управляващите партии БСП Сергей Станишев (на заден план) и ДПС - Лютви Местан

© Георги Кожухаров

Пламен Орешарски с лидерите на управляващите партии БСП Сергей Станишев (на заден план) и ДПС - Лютви МестанНа 29.05.2013 г. БСП и ДПС съставиха правителство с обещанието не да властват, а да управляват. Те навярно са имали предвид, че ще упражняват дадената им власт според правилата на парламентарната демокрация и според предварително обявената им програма – 46 страници, озаглавени "Държавност, развитие, справедливост". Затова в началото на мандата БСП и ДПС наричаха своето правителство "програмно", а министрите в него - "експерти".


Една година по-късно България малко прилича на страната, която завари правителството на БСП и ДПС. Преживяхме опит за олигархически преврат, почти шест месеца живяхме между протести и контрапротести, надигна се невиждана носталгия по времената на социализма, заля ни вълна от бежанци, поради разпада на Украйна сме заплашени от военен и икономически конфликт с Русия. Не ни бяха спестени нито кризи, нито изпитания.


Как обаче отговориха на тях нашите министри и експерти?
Премиерът стана марионетка на задкулисни интереси
и дълго време усърдно изучаваше задните входове на обществените сгради


Вътрешният министър и военният министър, мъже едри и поне на пръв поглед решителни, се изчервяваха като ученички всеки път когато някой изнасилваше общата ни сигурност. Външният ни министър не спря искрено да се учудва, че е външен министър.


Понеже тези хора отрано показаха, че не могат да управляват, други веднага се намърдаха в техните роли. Нароиха се властници от всякакъв вид, пол и характер. Една нахална и проста жена превърна шетането си из парламента в законодателна дейност. Един мустакат дявол се опита да обсеби нашите главни изкушения и източници на сигурност – цигарите, парите и истината. Едно посивяло, мършаво куче хапеше наред всичко живо и представяше лудостите си за патриотизъм.


Не видяхме много управление през тази една година, но пък видяхме много гримаси на безпомощност, униние и досада. Не чухме и много смислени твърдения по темите, които вълнуваха всички българи. Чувахме шикалкаване, бойки антитези, засукани софизми и най-често атавистични глупости, които пиарите на правителството наричаха "опорни точки". И усещахме, че светът около нас става все по-неразбираем и непоправим, че живеем ден за ден, както дойде, с малко житейски ходове – същества атомарни, без обществена идентичност.


Затова отново обърнахме погледи навън, към страни с по-ясна идентичност. Но се оказа, че не всички българи гледаме в една посока. Докато едни гледахме на Запад, други, не по-малка група, гледаха на Изток – към Путиновата Русия. Що се отнася до правителството, то се опитваше да гледа и в двете посоки.


Така, станала официално разногледа,
България все по-често се съмняваше във вече направените преди десетилетие избори


все по-често говореше и действаше не като реална част от ЕС и НАТО, а като страна, която още се колебае за своя път.


Е, добре, питам се, след като това правителство не отговори категорично на нито един от въпросите, важни за всички българи, не взе нито едно важно решение за общото ни благо, не се справи с нито една криза и в крайна сметка напълно обърка посоката на нашите ценности,


как така правителството оцеля цяла една година?
Как така оцеля?


Отговорът, който най-напред си давам, е, че след като гражданските протести не убиха това правителство, те го направиха по-силно. Проваленото назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС даде на властимащите безценен урок. То ги научи да не се изсилват. Научи ги да бъдат търпеливи и да поемат властта на по-малки хапки. Затова и те повече не повториха грешката си от 14 юни. Във всичко, което след тази дата казваха и правеха, личеше, че те съзнателно властват по-пестеливо, отколкото им е възможно, за да запазят властта си за по-дълго време. Урокът, научен в движение, се беше превърнал в користолюбив обществен стоицизъм.


Протестите обаче направиха още една услуга на властимащите. Дадоха им възможността да имат враг. И те не пропуснаха да използват тази възможност. Враг те откриваха всекидневно и навсякъде. В обществото врагове им бяха протестиращите, в медиите – "Капитал", "Дневник" и "Медиапул", в парламента – ГЕРБ, в собствените им редици – отцепниците около бившия президент Първанов и евродепутата Калфин. Цялата пропагандна машина на властта беше включена в очернянето на тези врагове, целият обществен дискурс беше ангажиран с това да ги представя като пречка пред осъществяването на бленуваните от цяла България реформи.


Снабдени с враг, властимащите спокойно заеха дефанзивна позиция спрямо обществените процеси


От тях вече не се очакваше да правят твърдения по смисъла на кризите, които ни се случват, нито пък бързо да стартират реформи. Очакваше се само и единствено да защитават от вражеска идеология и вътрешна идеологическа диверсия своята програма. Това им позволи да отлагат радикалните промени, които в началото на своя мандат бяха обещавали – например преборване с монополите и бедността – и да ги заместват с дребни козметични мерки. Позволи им спокойно да надуват балоните на големи проекти, след това постепенно да изпускат въздуха от тях, после отново да ги надуват.


Например от първия ден във властта те говореха, че ще съживят социалистическата индустрия. Не спряха също така да обещават, че чутовен инвеститор ще налее много пари в АЕЦ "Белене" и проектът за нула време ще донесе огромна печалба на страната. Никога обаче няма да съживят социалистическата индустрия, нито пък ще видим този чутовен инвеститор. Затова, защото тези проекти са нужни на правителството не като житейски ходове, а като мощни тапи върху изворите на истина и смисъл за бъдещето на България. БСП и ДПС ще спечелят много повече от тези проекти не ако тръгнат да ги осъществяват, а ако постоянно ги размразяват и затапват с тях възможността да мислим и говорим за друго. И те разбират това и го правят.


Така, прикрити под благовидния предлог, че защитават ценностите и благополучието на малкия човек, БСП и ДПС последователно упражняваха терор върху обществената истина. Първо, те написаха десетки управленски програми и стратегии с едничката цел да покажат, че управляват, но всъщност задръстваха общественото внимание с празни приказки. Второ, казваха, че ценят обществения диалог, но много внимателно се обграждаха със съветници и питащи, които чинно повтаряха техните догми. И трето, заявяваха себе си като експерти, сиреч хора на обективното и точно знание, а последователно изкривяваха фактите за действителността в страната и ги тълкуваха както им падне.


Благодарение на този терор върху обществената истина те оцеляха.
Само че той съсипа смисъла на нашия обществен език


Поради този терор върху обществената истина днес най-омразната и най-куха дума в българския език е думата "власт", най-безсмислената и раздрънкана фраза – фразата "българско общество", най-досадната и избягвана отговорност – отговорността да се управлява. Поради този терор днес нашето възмущение от управляващите звучи пресилено и дори фалшиво – защото който тръгва да ги критикува, той трябва да нагази в тяхното празнословие и реторика. Най-сетне поради този терор всеки опит да се появи алтернатива на властимащите изглежда като непосилен труд. Защото този, който ще поиска да управлява след това правителство, той ще трябва да реформира не само обществените отношения, но и смисъла на думите, които управляващите използват.


Най-големият терор през тази една година обаче
понесе истината на т.нар. малък човек


В резултат на правителствените решения той може би живее днес с няколко лева повече отпреди. Но дали живее с по-голям дял от обществената истина? С по-голям дял от обществената справедливост и отговорност? Съмнявам се. Защото наместо да му покажат как той се свързва с останалите българи властимащите цяла година му показваха какво го отделя от тях. Наместо да му показват как да разбира и използва по-пълно съдбата си, те го настройваха срещу други българи с по-добра съдба от неговата, но иначе същите като него. Цяла една година властимащите го настройваха в немалко случаи и срещу децата му.


Така, наместо да го направи гражданин и достоен родител, правителството на БСП и ДПС направи "малкия човек" траен обществен маргинал, храненик на държавната трапеза и, в крайна сметка, нещо като символ на цялото обществено безсмислие.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Едва ли някой разумен човек е очаквал нещо повече от това правителство. Още от метежа, с който дойде навласт стана ясно, че това правителство не е българско, а руско с една задача - да бъде добър троянски кон и с един приоритет- Южен поток. Българските приоритети са съвсем други, но за целта трябва да имаме българско правителство.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Добър текст, смели думи.
  Предистория на промяната, която всички очакваме.
  И заслужаваме!

  the more we learn, the more we die...
 4. 4 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Това правителство да си ходи, народът ясно му го показа. Изкуфелият му електорат го направи за посмешище, а останалата част ясно показа, че не го иска. Едногодишното му управление е пълен провал.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 5. 5 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 916 Весело

  Поредните интелигентщини.... правителството се справя моного добре с проблемите в икономиката въпреки кризите в които ни топят нон стоп нашите партньори от ЕС, били икономически „5 години“ били политически, инвазия за няма нужда в Украйна по никое време....
  Икономиката отлепя от дъното след 3.5 години на Бат БАм и Флик....
  Ако искате пак февруари 2013, сменете правителството с нови фликовци жадни за власт..... просто кризата ще се повтори.... няма да е за първи път....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 6. 6 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Това правителство няма да си отиде ей така по думи на някои.Всичко следва своя естествен ход даже след една година плювачите лично ще го хвалят,ще го хвалят и в комикси

 7. 7 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Болезнено остър текст, насточен освен към власт имащите, но и към потърпевшите от тази власт. Докато за първите нямам илюзии че ще си вземат поука и ще се променят и вразумят, то се надявам поне вторите да узреят че живота който им се предлага е живот на заем, че е подаяние, че е паралелна реалност, захарасона със сладки приказки(лъжи) и успоредно с нагли манипулации и псевдо свобода и демокрация, основана на принципа на моркова и тоягата.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 8. 8 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Съгласна съм с всичко, освен че имало носталгия по соца. Странно е, че нормални хора се връзват на тролски напъни. Народът ясно показа на изборите, че не страда от никаква носталгия и иска най-после да погледне напред.
  Оставка, превратаджии! Не ви искаме!

 9. 9 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  [quote#5:"boby1945"]Поредните интелигентщини..[/quote]
  То интелекта на управляващите ни е в пряка връзка с интелекта на избирателите им.
  Кръгчета квадратчета...се тая.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 10. 10 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  1 година управление на
  цинизма,
  дебелоочието,
  наглостта,
  на бруталното обсебване на всички институции,
  особено внимание и употреба на ДАНС и прокуратурата за партийни и властови цели.
  Власт заради самата власт , но и заради ангажименти към наши и чужди/руски/ корпоративни интереси.
  Власт на инат, власт заради параноично-маниакалните обсесии на Доган, Сергей и Сидеров.

  Власт- Разруха за държавата!

 11. 11 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  [quote#6:"xalikarans"]Това правителство няма да си отиде ей така по думи на някои.[/quote]
  Глас народен,Глас Божи.
  Или ти не приемаш резултатите от гласуването за Глас народен?

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 12. 12 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1112 Весело

  Една нахална и проста жена и т.н. и т.н.
  Право куме в очи!!!
  Браво Гочев!
  Поздравления!

 13. 13 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1112 Весело

  До коментар [#6] от "xalikarans":
  "......и ще ги хвалят и комикси"

  Ей светна ми!!!!
  Сега вече разбрах защо НЕ разбирам комиксите ти!,,

 14. 14 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 638 Разстроено

  [quote#3:"v_vendeta"]Добър текст, смели думи.
  Предистория на промяната, която всички очакваме.
  И заслужаваме! [/quote]

  До коментар [#3] от "v_vendeta":

  Само да добавя,промяна с кой.Бойко,фИДОСОВА,Калинка,здравен министър(усмихвам се)Цецо и КУМЕЦО.Още може да се изброява.Това ли е промяната.

 15. 15 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#14:"mentra65"]Това ли е промяната[/quote]

  Промяната ще е с, за когото си гласуваш.
  Скоро.

  the more we learn, the more we die...
 16. 16 Профил на dj.14
  dj.14
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Дали ще ни уври главата, че да ги изнесем всички тези клоуни на бунището, където им е и мястото?! Всичко това е въпрос на зрялост на обществото ни, на порастване и раздяла с инфантилщината. Дано сме достатъчно порастнали!! !

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 17. 17 Профил на спейс мен
  спейс мен
  Рейтинг: 466 Гневно

  Глупаци, докато спорите и се карате дали щял да дойде Бойко или нямало да дойде Бойко, дали сме щели да го хвалим в комикси и дали имало или нямало тролове, тези кретени продължават да са на власт и времето минава ли минава. Няма да усетите как ще ни заврат обратно в 1997, а те ще си тръгнат ухилени с по 2-3 милиарда лева заеми "буфер, нека има" (?!?!), от които няма да платят и стотинка. ТЪПИ СТЕ...СМЕ! Знам, че не ви харесва, ама истината боли.

  Да си тъп, необразован, заблуден и лишен от критично мислене в XXI век е въпрос на избор.
 18. 18 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 756 Весело

  [quote#0:"Статията"]Една нахална и проста жена превърна шетането си из парламента в законодателна дейност. Един мустакат дявол се опита да обсеби нашите главни изкушения и източници на сигурност – цигарите, парите и истината. Едно посивяло, мършаво куче хапеше наред всичко живо и представяше лудостите си за патриотизъм.
  [/quote]

  FTW! И спорът за/против Бойко е безпредметен! Няма по-лошо управление от онова, в което участва БСП! Няма по-голям дефицит на демокрация от времената, в които начело е БСП! Това е!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 19. 19 Профил на Кака Пенка
  Кака Пенка
  Рейтинг: 799 Гневно

  Това правителство не е руско. Това е правителство на националните предатели. Предатели, които се опитват да получат подкрепата на една уж велика сила, за да легитимират крехката си власт и затова продават нещо, което никога не е било тяхно - държавата ни. Аз лично не виждам дълбока руска конспирация в цялата работа, а виждам една делегация, тръгнала с националната баница, за да я положи в краката на някой друг. За да може този някой да се обърне към тях, да ги погледне с "топлия си взор" и те да зобят от ръката му. И като се обърнат към нас да кажат - "Ето, "той" ни подкрепя. Страхувате се!" А ние сме тъпи да вярваме, че някой ще ги защити, ако вземем метлата и ги почнем по главите. Те, предателите, не ги обичат и господарите им. ВЕрвайте и се страхувайте...

 20. 20 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  Разбира се ,че има много забележки към правителството и неудовлетвореност,но се правят някакви опити,все пак,докато спомените ми за управлението на ГЕРБ е за тотален геноцид на народа.Там нямаше никакви опити-тотално се обедняваше народа и държавата,ограбваше и потискаше бизнеса,безсрамно се ширеше корупция,контрабанда,грабеж.
  Къса памет или отблъскваща продажност,а?!

 21. 21 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 577 Неутрално

  А всъщност това писание за какво точно е написано и публикувано ? Същото, особено последните редове, се отнася за всяко едно правителство и всяка една партия досега.
  Безсмислие, но за властимащите на деня си е доста добро положение.
  Сега като имаме 1 ден безсмислие от нещото евроизбори какво ?
  Дървен философизъм ?

 22. 22 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 577 Весело

  Нищо няма да се промени с писане. Колкото и да е хубаво или лошо написаното, то нищо не променя и няма да промени.
  Имахме големи писания по повод "протестите", Сирия или Крим и Украйна. Нещо промени ли се след голямото викане ?

 23. 23 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Квадратен кръг, кръгъл квадрат, диаметър на квадрата и диагонали на кръга - все сложни понятия и за управляващите, и за електората им.

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 24. 24 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 410 Неутрално

  До коментар [#20] от "dedo pepo": Интересно, Вие да не би да пишете от името на Станишев?

 25. 25 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  За избирателите на БСП квадратурата на кръга е равна на 15.

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 26. 26 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  На тези избори избирателите на БСП решиха, че квадратурата на кръга е равна на 15.

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 27. 27 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#24] от "beroe":

  Интересното е,че пиша от свое име.
  Не е интересно да стоиш зад нечии гърбове.

 28. 28 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  Добър текст, но щеше да е по-значим ако беше публикуван преди изборите. Сега някак си е като лееекинко навеждане към победителите на изборите.

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 29. 29 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 410 Неутрално

  До коментар [#20] от "dedo pepo":
  Все пак някакви конкретни факти за "ограбваше и потискаше бизнеса,безсрамно се ширеше корупция,контрабанда,грабеж" имате ли? Кажете ги, в случай, че имате повече информация, иначе действително звучи като заклинанията на Станишев.

 30. 30 Профил на Максим Добрев
  Максим Добрев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Како Пенке (№19), ми то баницата я занесоха в Киев, ма! Де Москва, де Киев?!

 31. 31 Профил на Максим Добрев
  Максим Добрев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За гледащите на Запад: България не беше приета нито в Еврозоната, нито в Шенген. Няма и да ни приемат. Защото за разлика от нас, на Запад винаги са си давали сметка, че ние сме само една протегната ръка на Изтока към тях. Накъде вървим в такъв случай? Да, харесваме благосъстоянието на Запада, искаме го и за себе си. Но охолният живот не се постига с васалство, а с работа. С васалство се стига само до заробване.

  Никаква реална част не сме от ЕС и НАТО. Пък и за какъв избор преди десетилетие говори авторът? Кой направи такъв избор? Беше ли ни предложено въобще да избираме? Не!

 32. 32 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Много точен анализ за комунистическото правителство на провала!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#9] от "El Chuncho":
  [quote#9:"El Chuncho"]Кръгчета квадратчета...се тая. [/quote]
  Ами сложно е това: квадратчета, кръгчета...
  Що не сложиха квадратче с петолъчка и кръгче с петолъчка, за да знаят хората как да гласуват...а така става объркване...

  The best way out is always through Robert Frost
 35. 35 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#30] от "awers":
  [quote#30:"awers"]Како Пенке (№19), ми то баницата я занесоха в Киев, ма! Де Москва, де Киев?! [/quote]
  Каква баница, колеги?!
  Престанете с този национализъм...
  Ето сега даже Ути Бъчваров вместо "Котлет по киевски" дава рецепта за "Котлет по московски"...
  Хайде да свикваме вече...Ха-ха-ха!

  The best way out is always through Robert Frost
 36. 36 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 466 Неутрално
 37. 37 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  Тази година бе безмислена и загубена за България. За Орехарски, министрите му и клиенталата, не! Бъдете сигурни, техните лични сметки са набъбнали многократно. В политически план положението е още по плачевно, защото всички важни позиции в държавния апарат, за тази година преминаха в техните ''експертни'' ръце. Лошото е, че комунист кокала лесно не пуска.

 38. 38 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Точен анализ и заключения покриващи истината. Уви, колко от хората го виждат.

 39. 39 Профил на rrrrrr
  rrrrrr
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#11:"El Chuncho"]Глас народен,Глас Божи.
  Или ти не приемаш резултатите от гласуването за Глас народен? [/quote]
  Гласът народен за подредбата в Народното събрание важи при парламентарни избори. Ако управляващите загубят при междинни избори (европейски или кметски) по време на мандата, това не може да бъде основание за искане на оставка. Членовете на загубилата партия имат основание да искат оставка на лидера й, но това си е техен вътрешнопартиен проблем. Иначе дай направо да разтуряме парламента и да дадем на Бареков полагащите му се места. Как така? Ще се яви на парламентарни избори, когато му дойде времето. Боцко също. Никой не му дължи нищо. Нека да си вземе властта, ако може. Ако не може, да си кюта в парламента и да си чака звездния миг.

  Оставка ще има само в случай на национални масови протести (подчертавам - национални, и подчертавам - масови) или на сътресения в управляващата коалиция. С пърформанси Протестна мрежа няма да свали това правителство, ако ще да направи сто окупации и да изкара сто бели рояла на площада.

 40. 40 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4310 Неутрално

  Вярно е казаното от Гочев , прибавихме още една година към многото безсмислени преди това. Чуството за дежа ву е много силно. Кражбата е основното занаятие на управляващите ни субекти. Така ще бъде до като не изградим истинско гражданско общество което в момента нямаме. До тогава ще ни крадат и яхат всякакви !

  klimentm
 41. 41 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Някакви странни паранои са подгонили Гочев, а го е подкарал и минорно и бедзнадеждно някак.
  "Една година по-късно България малко прилича на страната, която завари правителството на БСП и ДПС. Преживяхме опит за олигархически преврат, почти шест месеца живяхме между протести и контрапротести, надигна се невиждана носталгия по времената на социализма, заля ни вълна от бежанци, поради разпада на Украйна сме заплашени от военен и икономически конфликт с Русия. Не ни бяха спестени нито кризи, нито изпитания."
  С първото изречение съм съгласен. Онова което бе страната в началото на 2013-та, с повсеместния бунт и живите факли го няма. И министърът на МВР не прави избори, та опозицията може да се хвали с "утрепахме ги", "пребихме ги". Част от опозицията даже се върна на терена, щото съвсем я бяха пребили, ама не сегашните, а онези от 2013-та. Тогава Гочев не пишеше така унило. Никак не пишеше Гочев даже.
  Каква война с Русия му се мота през погледа на Гочев не е ясно, ама очевидно е имал да пълни знаци, заради изданието.
  Ако продължим надолу, "литературата" става още по-нетърпима и долнопробна, но ще спра само до тук, защото, да цитирам: "който тръгва да ги(го) критикува, той трябва да нагази в тяхното(неговото) празнословие и реторика.

  Ecrasez l’infâme
 42. 42 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Kакво ни предлага др. Гочев. Нещо конкретно и прагматично?
  Нищо смислено и разумно.
  Посочва ни кои са враговете /по стар комунистически навик/, които требе да мразим. А враговете са: В обществото врагове им бяха протестиращите, в медиите – "Капитал", "Дневник" и "Медиапул", в парламента – ГЕРБ, в собствените им редици – отцепниците около бившия президент Първанов и евродепутата Калфин. Цялата пропагандна машина на враговете на враговете, следвайки "правилната " редакционна политика беше включена в очернянето на тези врагове, целият обществен дискурс беше ангажиран с това да ги представя като пречка пред осъществяването на бленуваните от цяла България реформи.
  Че, даже и последните избори показаха, че няма категорична и пълна промяна на обществените нагласи. Че и това да бяха парламентарни избори, то съотношението на силите е такова, каквото е о една година. Даже по-вече - ще трябва да се съобразяват с още един играч, което прави коалициите още по сложни

 43. 43 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2200 Неутрално

  До коментар [#17] от "спейс мен":
  Много си прав, в момента само се дърпат средсва, които потъват някъде. Дали пък да не дочакаме нов мораториум върху плащането на външните задължения? Колко от вас са наблюдавали лично този процес от 1984 г до 1991 г.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 44. 44 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Много точен текст. Поздравления за автора!

  За съжаление из форума пак се появяват познатите червени заклинания на БСП и сие. Показват тотална демонстрация на "като ми пееш Пенке, ле, кой ли ми те слуша"....
  Това дебелоочие е характерна черта на червените и на лидера им. Дай Боже да прогледнат и да се смирят, но надали...

 45. 45 Профил на gunner
  gunner
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#31:"awers"]Никаква реална част не сме от ЕС и НАТО. Пък и за какъв избор преди десетилетие говори авторът? Кой направи такъв избор? Беше ли ни предложено въобще да избираме? Не![/quote]
  Сега ще ти обясня за какъв избор преди десетилетия става въпрос, защото ми писнахте такива като теб които твърдите че ЕС и НАТО едва ли не са ни били наложени и даже лекинко са ни изнасилили.
  Та така след поредната икономическа катастрофа до която ни беше докарало поредното мъдро управление на БСП през 1997г. се проведоха предсрочни парламентарни избори. На тях гласуваха над 70% от имащите право на глас и 54% от тези гласове отидоха за политическа сила която беше записала в програмата си изрично че един от основните приоритети в управлението ще е подписване на предприсъединителни договори с ЕС и започване на преговори за членство в НАТО. Никоя политическа сила преди и след това не е избирана с толкова много гласове! Ето тогава е направен избора! Година след това когато ни свалиха визите и започнахме преговори за присъединяване към НАТО и ЕС българите се радвахме (за небългарите с червени задни части не знам), нямаше и помен от някакви настроения за референдуми и други такива глупости, никой намаше нищо против да вървим към ЕС и НАТО. Такива гласове против се появиха след 2005г. техен рупор беше Болен Сидеров, дето сега се е заврял в миша дупка и си ближе насинения от ритници задник. Та това е историята общо взето.

 46. 46 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 416 Неутрално

  До коментар [#20] от "dedo pepo":

  Тролския хонорар - за лекарства да го дадеш, и да не стигне, и да не помогне!

 47. 47 Профил на ana1973
  ana1973
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#45] от "gunner":

  Много удобно е сега да се забравя, че правителството на Виденов(БСП), започна преговорите за членство в ЕС през 1996г.. Ама това не съвпада с готовата теза на автора. БСП никога не е подлагала на съмнение европейската переспектива за развитието на България . Стига с тези глупави заклинания!

 48. 48 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Защо безсмислието да е само на 1 година? Не е ли на 25 години?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 49. 49 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 867 Неутрално

  "Дневник" напреднаха много в развитието си в последните дни. Честно и остри статии.

 50. 50 Профил на Товарищ Бoярышников
  Товарищ Бoярышников
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#20] от "dedo pepo":

  Не гласувам за ГЕРБ, но за каква къса памет говориш, когато и на изборите 2013-та, а и сега по-голяма част от българите ги предпочитат пред БСП?
  Или и вие, като ошашавения Станишко си живеете в някакъв паралелен свят!
  Общото заключение от ВСИЧКИ избори е че българите, които имат някаква вяра в БСП, са МНОГО МАЛКО!

 51. 51 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#47] от "ana1973":

  помня този момент> [quote#47:"ana1973"]правителството на Виденов(БСП), започна преговорите за членство в ЕС през 1996г[/quote] Тогава Пирински пбе председател на НС, а единното тогава СДС, в качеството си на опозиция, вдигна основателно страхотен скандал, защо БСП, от позиция на властта, подарява на Гърция водите на Места със съответната споготба "за водите на Места"

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 52. 52 Профил на ssg
  ssg
  Рейтинг: 447 Неутрално

  [quote#1:"beroe"]Още от метежа, с който дойде навласт стана ясно,[/quote]
  Какво имаш предвид под "метеж"? Всичко си протече по конституционните процедури.

 53. 53 Профил на GORDON GEKKO
  GORDON GEKKO
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#47] от "ana1973":

  А, появихте се платените тролчета. Добре дошли.

  GORDON GEKKO
 54. 54 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#47] от "ana1973":
  До коментар [#31] от "awers":

  Здравейте дрОгаре, опитайте се да направите нещо от жалкия си живот на червени тролове, безмозъчното копи-пействане води до резултат 15-15.

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 55. 55 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Хубав анализ, трудно може да се добави нещо, но само искам да вметна едно размишление за т.н. русофилство. Според мен да е грешно ( а може би е търсено точно този ефект) да се слага равенство между Русия и Путин. Може да харесвам Русия , но това не значи че харесвам Путин, КГБ или Газпром. Както харесвам България , не значи че харесвам Орешарски.

 56. 56 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Статията на г-н Гочев е субективен политически анализ резониращ в честотата на Борисовата или дори Барековата следизборни пресконференции. Явно тежкият популизъм, хуленето на инакомислещите политически опоненти и огромното его на определени партийни лидери привличат поддръжници и симпатизанти.

 57. 57 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 410 Неутрално

  До коментар [#52] от "ssg": Метежът бяха тъй наречените "стихийни протести" за сметките за ток и масираната подкрепа на петоколонниците - политици, журналисти, политолози, социолози. Някой беше казал, че в България спонтанни са само абортите и мисля, че е прав. Метежът си беше до голяма степен руско дело /участие на младежко движение "русофили" към БСП, анархисти ит.н./ и беше потвърдено както от президента в интервю пред ББС, така и от министър - председателя Марин Райков пред "Панорама". А това са хора, които имат информация. Само действията на Русия бяха по-рафинирани, не както в Крим и Донбас.

 58. 58 Профил на list46
  list46
  Рейтинг: 409 Неутрално

  А за безмислието на предните 4 год.тъпако,нещо писал ли си,след хунтата ГРОБ?.Разгрома беше пълен.Кои са тези факири,които за година могат да решат проблемите на страната?.Затова торнадото ГРОБ никога повече няма да бъде на власт.

 59. 59 Профил на don_toni1979
  don_toni1979
  Рейтинг: 409 Неутрално

  ДА ПОДАВАТ ОСТАВКА И ЩЕ СЕ УПРАВИ ВСИЧКО

 60. 60 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#5] от "boby1945":

  как не те е срам, гнидке
  всичко хубаво и добро, което се случва в икономиката е въпреки правителството
  всичко лошо, гнузсно и контрабандно се случва заради правителството и въпреки съпротивата на гражданите.

  ако нямахме Тройна коалиция през 2005-2009, икономиката ни щеше да се развива с 2-цифрен ръст и би могла да се преструктурира така, че днес да имаме конкурентна икономика, която да привлича западни производители, а не само бетонджии в курортите.

  ако нямахме Тройна коалиция днес, при първите признаци на събуждане на икономиката на ЕС и САЩ, нашия износ би трябвало да скокне, а вътрешното ни потребление да покаже, че ние сме една замогваща се държава и не сме най-бедните в ЕС...

  и я обясни ми, гнидке вмирисана, на Чехия, Полша, Словакия, западните партньори от ЕС пречат ли им, или им помагат? и защо все на вас, комунистите, Запада ви пречи?!?

  РЕФОРМИ !
 61. 61 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#50] от "Urko The Ape":Общото заключение от ВСИЧКИ избори е че българите, които имат някаква вяра в БСП, са МНОГО МАЛКО! "

  -Не гласувам за БСП,но още по-малко за ГЕРБ.

 62. 62 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#46] от "gmranger":Тролския хонорар - за лекарства да го дадеш, и да не стигне, и да не помогне! "

  -Гербар си-издаде те високото възпитание и интелект.

 63. 63 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Когато говорим за една политическа година, като за "безсмислие",
  сме и всякак длъжни да го дефинираме,
  като Престъпление в политиката, с известен извършител...
  По-нататък е повече от ясно...

 64. 64 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#46] от "gmranger":

  Искрено се извини, новобранецо...
  В Дедо Пепо ли видя трол,
  а и такъв да беше той,
  ти нямаш право на подобна простотия...

 65. 65 Профил на tribun
  tribun
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време. —Ейбрахам Линкълн

 66. 66 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3204 Неутрално

  Една година Пеевски и производните, върховният продукт на сто годишната мърша!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 67. 67 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#5] от "boby1945":

  И как по-точно се "справя" правителството? Какво конкретно е направило за развитието на капитализма и пазарната икономика в България?
  Що за "правителство" е това, чийто член е "енергийният биберон" Стойнев, който надмина по глупави и идиотски изказвания предишните "икономически министри" на БСП?
  Нови "висини" в кретензизма и некомпетентността?

  Отделно и много по-важно- май не ти изнася, че язвата на злото е в Парламента и затова когато се говори срещу правителството, всъщност това трябва да разбира като повод за нови избори.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 68. 68 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#47] от "ana1973":

  Поредна висота на тъпометъра. Не само Жан Виденов, но и самото членство стана факт по времето на Станишев и Първанов - ВЪПРЕКИ ТЯХ.
  Нито един от социалистите не е възприемал и не възприеа понастоящем членството сериозно и по същество.

  Те просто изпълняват повелята на Москва за троянски кон в ЕС и НАТО. Нито повече, нито по-малко.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 69. 69 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 810 Весело

  "сме заплашени от военен и икономически конфликт с Русия."

 70. 70 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Гн Гочев и каква е алтернативата? Какво да се направи и кой да управлява?
  От последните избори се видя, че кризата е доста по-дълбока отколкото някои си мислят че е. След нови избори, пак същите ще управляват.

 71. 71 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#5:"boby1945"]Икономиката отлепя от дъното след 3.5 години на Бат БАм и Флик.... [/quote]
  Ами то и магарето Марко да беше начело, икономиката пак шеше да се отлепи от дъното, защото Германия расте с 2%. Номерът е да растем не с 2% а с 12%, както китайците навремето, защото имаме да догонваме.

 72. 72 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Аз разлика между комунистите и бодигарда на Тодор Живков не виждам.И в двете партии копнеят по комунистическият строй/Борисов каза,че това което е построил Живков не може никага да се постигне/.И двете партии искаха да строят АЕЦ-Белене и хвърлиха милиарди левове за осъществяването му/даже Борисов каза,че сме щели да плащаме 18 пъти по-скъп ток,ако не построим Белене/.И двете парти подкрепят "Южен поток"-Борисов подписа договора за изграждането му.Така че битката БСП-ГЕРБ си е битка болшевики срещу меншевики-т.е разклонения на комунистическата партия.Не виждам за какво да се радвам от изборните резултати.

 73. 73 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  аз си мисля че те не искат да са на власт ама са си продали и живота не само душите и просто страха ги кара да дрънкат всякакви глупости,това на черното бяло нищо не е...ама така е няма безплатен обяд

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 74. 74 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 649 Любопитно

  "Дневник" осени ме идея: Не е зле да ни припомните с една или повече фотогалерии протестите, автобуса със счупени стъкла, и прочее, и прочее... Почваме да забравяме.

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 75. 75 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Заключенията в статията са изключително неверни. За една година Орешарски изправи икономиката на крака. как да си обясним прогнозите за над 2% ръст? През последните 4 години това изобщо не е минавало даже и през ума на който и да е от досегашните управляващи? все се придържайте към фактите, фаже и когато се опитвате да омаловажите труда на способните хора. Не всички са комунета в тази държава, дайте да се разбереме. И не всички са некадърни като герберите. последното е самодоказано, защото мандатът беше прекратен предсрочно, поради невъзможност на хората да си плащат тока.

 76. 76 Профил на runmen._
  runmen._
  Рейтинг: 476 Неутрално

  А безсмислието на цял мандат? Или магистрали с моите пари, а иначе чувам само аз, аз, аз...Чудя се, кои са тези високо образовани, които са гласувли за мутро - шебек? Моля, някой да даде информация, в коя държава на ЕС, партия спечелила евровота иска предсрочни парламентарни избори? Пиша рядко, но ви чета. Виждам форумци пишат по цял ден. С това ли си изкарвате хляба? Не се притеснявам от минуси, гледам ви в очите.

 77. 77 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Специално копнах текста, за да видя има ли някакво смислено обвинение срещу правителството, изобщо някакви факти, а не празни приказки.
  Ако откриех, щях да ги маркирам в цвят и да си правя изводи.
  Нищо не открих.
  Само твърдения и то доста общи, неподкрепени с нищо.

 78. 78 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Ако пръднеш по миризмата ще разберем, че няма какво да кажеш.

 79. 79 Профил на iniesta
  iniesta
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#31:"awers"]За гледащите на Запад: България не беше приета нито в Еврозоната, нито в Шенген. Няма и да ни приемат. Защото за разлика от нас, на Запад винаги са си давали сметка, че ние сме само една протегната ръка на Изтока към тях. Накъде вървим в такъв случай? Да, харесваме благосъстоянието на Запада, искаме го и за себе си. Но охолният живот не се постига с васалство, а с работа. С васалство се стига само до заробване.

  Никаква реална част не сме от ЕС и НАТО. Пък и за какъв избор преди десетилетие говори авторът? Кой направи такъв избор? Беше ли ни предложено въобще да избираме? Не! [/quote]
  На Боко Тиквата феновете глей колко минуси са ти нацвъкали.....
  много то4но им го казваш 4е са само една протегната ръка...да грабне малко муфта от запада
  А автора ..не е никакъв автор а е пропаганден папагал.....
  кайто се е заел да ни обяснява за някаква си пропусната година....а си трае и дума не обелва за тези цели 25 пропуснати години.....!!!!!!!!

 80. 80 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не исках статията да свършва.
  +1 млрд

  Global Genocide Forget Heaven
 81. 81 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4438 Неутрално

  [quote#57:"beroe"]Метежът си беше до голяма степен руско дело /участие на младежко движение "русофили" към БСП, анархисти ит.н./ и беше потвърдено както от президента в интервю пред ББС, така и от министър - председателя Марин Райков пред "Панорама". А това са хора, които имат информация. Само действията на Русия бяха по-рафинирани, не както в Крим и Донбас[/quote]
  Протестите започнаха във Варна, отнесе го ЧЕЗ от София.
  Във Варна живеят постоянно 40 000 руснаци постоянно (10% от населението), още 1 000 може и незабелязани да останат, но не и действията им.
  Защо газовото находище "Хан Аспарух" не се разработва, а безмислено се харчат стотици милиони (евро)?

 82. 82 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 916 Весело

  До коментар [#60] от "Rage Against":

  Боклучекът от икономиката на бате..... ако беше така както пишеш, Флик и Бат Бам нямаше да ги наритата през зимата на 2013....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 83. 83 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 916 Весело

  До коментар [#67] от "Rhapsody of Fire":

  Ами прочети икономическите коментари във вестника и прогнозите на банките и сам ще видиш, как по точно ...
  "Пенчо бе чети, Пенчо го мързи..." .. е твоята работа...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 84. 84 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#82] от "boby1945":

  Бубка,
  ако Виденов и комунистите имахте можещи и способни правителства, нямаше да живеем в така бедност и мрак днес.

  РЕФОРМИ !
 85. 85 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4069 Весело

  До коментар [#82] от "boby1945":

  Какво наритване, превратаджиите от БСП организираха зимните протести, с водач Петното.
  До коментар [#60] от "Rage Against":
  Защото... са социалисти! Вечно търсят външни врагове, а своите кражби не виждат. Този е краен случай, още рони сълзи за воденичния камък Кремиковци - не трябвало да го закриват...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 86. 86 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1157 Весело

  "Една нахална и проста жена превърна шетането си из парламента в законодателна дейност." - не е само една, Гочев, спомни си също кой бе председател на предното НС.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 87. 87 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#48:"Диверсификация на корупцията и излишните проекти"]Защо безсмислието да е само на 1 година? Не е ли на 25 години? [/quote]

  На 70 е.

 88. 88 Профил на t.rex
  t.rex
  Рейтинг: 409 Неутрално

  след избори винаги си казвам "по-зле не може да стане", но всяко следващо правителство ме кара да се чуствам засрамен и с носталгия да си спомням за предишното такова

 89. 89 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 916 Весело

  До коментар [#84] от "Rage Against":

  Живееш в "бедност и мрак", само заради седесаро-реститутската урбулешка приватизация 1997-2004 и унищожаването на земеделие, хранителна и военна промишленост от ФД и компания 1992 „земята в релани граници, ликвидационни съвети и прочая" .....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 90. 90 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#89] от "boby1945":

  Буби, отговори ми на въпросите.

  не ми карай на опорни точки. аз и моите близки живеем много по-добре днес, отколкото по времето на АПК-тата ви и Кремиковци-те ви. просто защото работим смислена работа, изкарваме си заплатите с честен труд и дори ни остава за по една ваканция

  вашите най-големи поддръжници в мнозинството си живеят много по-зле и като скотове, в сравнение с годините от преди 89-та. просто защото и тогава бяха скотове и днес са скотове. но тогава поне имаха гарантирани 250 лв. на месец, евтин ток и парно до насита и при отворени прозорци а днес трябва да се борят за работата си всеки ден, когато срещу тях са изправени много по-големи и по-сериозни професионалисти.

  РЕФОРМИ !
 91. 91 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#90] от "Rage Against":
  +1

  Global Genocide Forget Heaven
 92. 92 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  Много точно и вярно описание на живота ни през тази загубена за обществото ни година. За мен тя беше (и продължава да е) успешна. Но някак не се чувствам, кой знае колко щастлив от това, а спокоен изобщо не мога да бъда. Защото вероятно ми предстоят все по тежки години, заради алчността на шепа негодници.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 93. 93 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1180 Любопитно

  "....Безсмислие на една година...."

  Безсмислие, небезсмислие, въпрос на гледна точка. Важното е, че банкянският ботушар е извън ОФИЦИАЛНАТА власт.
  За неофициалната знаем, много неща знаем...

 94. 94 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 916 Весело

  До коментар [#90] от "Rage Against":

  Не трескай глупотевини във форума..... как живеят един или двама не етолкова важно за Обществото....
  Като цяло 3.5 годишното управление на Флик и Бат Бам закопа българите, затова и се надигнаха и го наритаха.....
  Сега нещата при Орешарката потръгнаха.... могат и да спрат естествено, колко му е.... няма за къде да бързаме....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 95. 95 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 916 Весело

  До коментар [#85] от "vesolr":

  През зимата на 2013 БСП, от много акъл, даже не си мръдна пръста да подбутне Бат Бам да падне от стола......
  По същество Бат Бам сам се катурна от столето..... и сега му е мъка.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 96. 96 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#94] от "boby1945":

  Буби,
  или ми отговори на въпросите, които съм ти задал, или спри да ме засипваш с пропаганда и откровени лъжи и глупости.
  българите никога не са живели по-добре в историята на България, отколкото през последните 15-16 години.

  влязохме в ЕС, станахме членове на НАТО, построиха се повече хубави и ефективни жилищни и офис сгради, създадоха се добри условия за бизнес, пътуване, свобода.

  истината е, че за тези 15-на години от времето на Иван Костов до днес, можеше да сме много години с 2-цифров ръст на БВП и да сме забогатели близо до южнокорейците.

  но трябваше да лустрираме всички червени боклуци и да създадем условия за прогресираща и адаптираща се пазарна икономика, образование от световно ниво и много добре работеща съдебна система.

  а на това вие, червените боклуци, пречехте всячески. защото в пазарна икономика вие сте кръгли нули.

  РЕФОРМИ !
 97. 97 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 916 Весело

  До коментар [#96] от "Rage Against":

  Трескай мантри на воля, особено ще впечатлиш 400 000 безработни..... от разпердушинените от приватизацията предприятия......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 98. 98 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4069 Весело

  До коментар [#94] от "boby1945":

  Потръгнало? Тряскай комуноидни мантри и да не ти пука.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 99. 99 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 916 Весело

  До коментар [#98] от "vesolr":

  Ами чети икономическите новини на Дневник, като не вярваш....
  http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/05/28/2309946_optimizmut_na_biznesa_se_zasilva_prez_mai/

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 100. 100 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4069 Весело

  До коментар [#99] от "boby1945":

  Аха, комунистически глупости пак, все едно Стойнев ги е писал.
  И да има оживление, то е в резултат на подема в света.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK