Пеевски чака нашето извинение

Делян Пеевски в изборната нощ

© Георги Кожухаров

Делян Пеевски в изборната нощПрепубликуваме текста от портал "Култура". Вътрешните заглавия са на "Дневник".


Делян Пеевски поиска да му се извиним. Това беше върхът на неадекватността и цинизма в следизборната нощ: "Ако бях чул някакво обвинение, бих се оттеглил като цяло от политиката… И през това ще мина, но когато всичко свърши, кой ще ми се извини?" Чувал само: "Пеевски, Пеевски… кой, кой…?" И не чул нито едно стойностно обвинение срещу себе си. Дебелоочието, дебелоочието е обвинението! Същото това дебелоочие, с което в следизборната нощ задаваше този въпрос!


Пеевски не усеща дебелоочието като недостатък, защото е заобиколен от дебелооки и дебелокожи хора, които не чуват многомесечните протести и освирквания, на каквито не е било подлагано нито едно друго българско правителство. Нито едно правителство не е съставяно по този задкулисен, циничен и безскрупулен начин. И първото решение на това правителство беше задкулисния избор на Пеевски. Така Пеевски стана символ на дебелоочието, некомпетентността, арогантността и наглостта. Пеевски стана събирателен образ на монополизма и олигархията.
Пеевски стана събирателен и емблематичен образ
на озлочестения и провален български преход


А въпросът "Кой предложи Пеевски?" стана лайтмотив на протестите.


В този смисъл на евроизборите се потвърди това, което бях писала през есента на миналата година, когато протестите започнаха да утихват – че те утихват само външно. Защото хората се измориха, изгубиха надежда, защото виждаха, че насреща си имат хора без сетива, без морал, без достойнство. Не човеци, а комунисти. И писах тогава, че протестите само външно утихват, но вътре в нас гневът и несъгласието остават. Че никога няма да се примирим с безчовечието, защото е противно на човешката природа. През цялата изминала година всички социологически агенции, дори тези, които прогнозираха победа на БСП, показват, че почти три четвърти от българите не подкрепят правителството, искат оставката му и предсрочни избори.


Правителството остана глухо и сляпо за волята и протеста ни. В продължение на една година управляващите провеждаха зверска пропаганда против предишните управляващи. Да, предишните управляващи имаха много трески за дялане. Но не повече от по-по-предишните, тоест днешните. И въпреки тази чудовищна пропаганда или "ваденето на зъби", както го нарече един самозабравил се ренегат и зам.-председател на парламента и на ДПС, въпреки арогантността и манипулациите на тази незапомнена в българската политика пропаганда, управляващите загубиха изборите катастрофално. Подведомствените им социологически агенции провеждаха проучвания с неуморна честота – почти всяка седмица, като уверяваха неуморно и прокобно избирателя, че победата на управляващите е неминуема и неизбежна. Водени от Гьобелсовия принцип за ефекта от повтаряната лъжа, втълпяваха манипулативните проценти по всички медии. Медиите на медийния монополист Пеевски разбира се бяха най-неуморни. Плашеха ни с тези, които преди това ни били "страхували". Тази нечувана и непозната досега дори в България креслива пропаганда в края на краищата не успя.


Ако не друго, през изминалите трудни години на прехода, българският народ се научи да разпознава лъжците и крадците. Научи се да разпознава, че крадецът е този, който вика: "дръжте крадеца!" Научи се да разпознава от кого да се страхува.


Дори "червените бабички" започнаха да проумяват,
че тяхната партия не мисли за тях


Това е причината за ниската им активност на тези избори. И на следващите. Не защото изборите били европейски. Не защото не успели да ги мобилизират да гласуват.


Верни ще им останат само тези, които съвсем не могат да се ориентират, защото са с образование основно и по-ниско от основното. Диаграмите показват, че най-много избиратели с най-ниско образование са сред червените гласоподаватели. Не се отнасям с неуважение или пренебрежение към хората с ниско образование. Но когато тези хора са групирани преобладаващо в бившата комунистическа партия, виждаме, че това става опасно за страната. Защото с гласовете си те помагат на власт да бъдат олигарсите, а в резултат на това техните собствени деца и внуци да си търсят работа и препитание в Европа. В същата тази Европа, срещу която те говорят.


Същите избиратели сътвориха и феномена на изборите – 15/15 – за по-сигурно гласували и в квадратчето, и в кръгчето. За да спечели тяхната партия! В резултат на това спечели Момчил Неков и дори измести лидера на европейските социалисти. "Щастливец 15" било техническа грешка. Ами защо избирателите на друга партия не направиха подобна техническа грешка? Грешката не е техническа, а е грешка в мисленето. Грешката в мисленето направи щастливеца Неков евродепутат, но години наред вече прави нещастен цял един народ!


"Знаете ли колко е хубаво чувството да имаш думата да говориш, а другарят Станишев да ви слуша!" – закачливо подхвърли щастливият евродепутат. Дано да послуша другарят Станишев, ама надали. Но весело и радостно е, че преференциалното гласуване проработи именно по този начин,


по рецептата на "Щастливец 15" –
"да се пие био отвара 2 пъти по 15 капки"


Рецептата подейства, но благодарение на тази  "техническа грешка" много хора се убедиха, че преференциалното гласуване работи, убедиха се, че има смисъл, че дава надежда. Засега ефектът е, че Станишев е отхвърлен като водач от собствената си партия. Дано на следващите избори повече хора да се възползват от възможността за преференциално гласуване, но да го направят умно и с мисъл, а не както го направиха сега нискообразованите избиратели.


Ние пък да не се водим по прогнозите на разни сови, аписи, галъпи и медиани, а да мислим с главите си – на тези избори показахме, че можем. Да не бъркаме основното с второстепенното – да не забравяме, че на българска почва виреят много вредни плевели, но най-вредният е червеният. Да не забравяме, че единственото противодействие на упоритостта на плевелите е упоритостта на тяхното плевене. Да не се захласваме по красиви лозунги – и без това всички примамливи лозунги вече са обсебени от Бареков. Толкова години вече ни лъжат по схемата на телефонните измамници – май е крайно време вече да сме разгадали тази схема. Обидно е някак си, ако не сме.


Още две хубави новини ми идват наум. С усмивка посрещнах решението на Пеевски да се откаже от мандата си на евродепутат. Независимо какви са мотивите му, по-достойно и по-представително е за България. Другата добра вест пак е от него – на пресконференцията той съобщи, че в "депутатския му проект" не влиза посещение на Народното събрание. Ние пък му казваме, че няма да ни липсва.


От нас зависи в следващото Народно събрание да изберем достойни хора. За да бъде Народно събрание. Така ще се извиним на прокудените си деца, на озлочестените си родители. И на България.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Има да чака!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Можеше да отиде при протестиращите да му се извинят ама си скри дебелия гъз тогава.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 3. 3 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  Извинявай Свиньо! Коледа идва!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 4. 4 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 674 Весело

  Нека чака, ей с'а ще цъфнат налъмите

 5. 5 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Въпиюща наглост! Пфу...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  Гласуващите за ДПС да помислят/ако могат/ за КОЙ гласуват.За хора ,които не си вършат работата и се явяват на избори само за да докажат,че могат да се катерят по главите на електората.

 7. 7 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ние, мнозинството НЕдебелокожи, чакаме извинение, не, а оставка.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 8. 8 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  Те всички са дебили, но този е най,най.
  За какво да му се извиняваме ?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 9. 9 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 594 Весело

  Грух, грух , кой ми е ял от копанята. #ИЗВИНИ СЕ БЕ !

 10. 10 Профил на zlatediki
  zlatediki
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Който го предложи за шеф на ДАНС и за евродепутат, той да му се извини !

 11. 11 Профил на u.f.o.
  u.f.o.
  Рейтинг: 390 Неутрално

  +++++++++++++
  Да не бъркаме основното с второстепенното – да не забравяме, че на българска почва виреят много вредни плевели, но най-вредният е червеният.
  +++++++++++++

  If you listen to fools, the mob rules
 12. 12 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 488 Разстроено

  В едно барче "Хебър", в Пловдив,от северната страна на тунела в ляво,имаше табела "Простака е непобедим".Стопанисваше се от Стратко Младенов,бивш футболист на Локото.35-40 г по-късно ми идва да си сложа на врата табела със същата мисъл и така да ходя по улиците.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 13. 13 Профил на logomat
  logomat
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ".....много хора се убедиха, че преференциалното гласуване работи, убедиха се, че има смисъл...."

  Бъдете сигурни, че щом работи, ще го махнат!

 14. 14 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#8] от "AModoMio":
  На този са му дебели и очите,за това да отиде при Болен.Там "Извини се бе!" беше на мода.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 15. 15 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  Пореден изключителен текст от Теодора Димова! Едно друго нещо се сещам напоследък. От една година никой не говори за Шенген, за еврозона и пр. фундаментални за бъдещето на България проблеми. ГЕРБ при всичките си кусури работеха упорито и по двата проблема. Сегашните - обратното, чудят се как да ни изкарат от ЕС. Наистина, няма по отроен плевел от червения. Изкореняването му е жизненоважно.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 16. 16 Профил на u.f.o.
  u.f.o.
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Българското прасе - по-малък брат на Руското

  If you listen to fools, the mob rules
 17. 17 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 808 Весело

  Извинение? А да паднем ли и на колене?

  Или по надолу? А целувката на помирението?
  .
  Все пак целият християнски свят се клани на любовта, а не на прошката.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 18. 18 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 594 Любопитно

  Браво на все пак ведрия тон на авторката. Явно резултатите от изборите са обнадеждаващи за свестните нормални българи.

  Трудно проговорилата и проходила парламентарна свиня, да започне да подбира лимончета за зурлата.
  По Коледа ще гризне лимона по стар български обичай.

  Navigare Necesse Est
 19. 19 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  До коментар [#3] от "Тони!":

  Продължение:ИДВА БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА !
  Ще се роди Синът Божий и ще изчезнат завинаги Разните там Пеевски и подобните му !
  Не искаме да ни се извинява , нито пък ние ще се извиним някому,освен на хората,които бяха лъгани и използувани за ЕЛЕКТОРАТ от такива като него и ГОСПОДАРИТЕ МУ !

 20. 20 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Днес вестникът е пълен с текстове за нагли хора - Пеевски, Гуцанов, Станишев.... и с още по-наглите им изказвания.
  Пожалете ни, моля...

 21. 21 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Дневник, спрете с тоя Певски бре, омръзна ни вече. Да си чака извинението кога цъфнат лалъмите, нарочно лалъмите, щото е негова любима дума

 22. 22 Профил на greengoblin
  greengoblin
  Рейтинг: 438 Неутрално

  '...Не човеци, а комунисти...' - no comment ! bullseye .

 23. 23 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Така се смях, когато Серго каза, че е от добрите.

 24. 24 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 488 Неутрално

  " .... да не забравяме, че на българска почва виреят много вредни плевели, но най-вредният е червеният. Да не забравяме, че единственото противодействие на упоритостта на плевелите е упоритостта на тяхното плевене. "-Страхотия! Много е вярно казаното от Теодора Димова

  Дневник-токсичният сайт
 25. 25 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Е ... не може да се извиниш на прасето, че е свиня!
  Не може да се извиниш на орангутана, че е маймуна!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 26. 26 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1330 Неутрално


  И за какво се смееш българино?
  За туй че нямаш опит в управлението а искаш,искаш,искаш...
  Пеевски е прав за себе си и той "поработи" за родината,нали му смяхте.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5075 Неутрално

  ами нека да му се извити този КОЙТО го предложи за шев на ДАНС .

 29. 29 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 944 Неутрално

  къде е застанал да чака , че тука с 20 -30 приятели много искаме да му се извиним ...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 30. 30 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  "При някое подобно избълвление Араминта избъхваше в още по-силен смяф, стигащ почти до границата на кистерията. Тя пищеше :'Хии! Хии! Хии!' - като да биваше обладавана от нечестивия.”
  [quote#26:"xalikarans"]нали му смяхте.[/quote]

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 31. 31 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#27] от "SS":


  [quote#27:"SS"]Ако не сте виждали хипопотам затънал в [/quote]
  Ха ха ха затънал в пари а ти си дърдори

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6859 Неутрално

  Ние пък чакаме да изчезне.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#31] от "xalikarans":

  Зная, че за такива като теб най-еротичната част на някого е неговият портфейл. Честно, Ксали, би ли се прежалила само заради парите му?

 36. 36 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Нарочно си разделям коментарите. Смятам, че повечето коментиращи излишно се спират върху един... хм... излишен... хм... човек... А това е само въведението в темата, втората част е много по-силна!

  Не искам да вярвам, че не сте дочели текста до края!

 37. 37 Профил на .
  .
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Щастливец 15" било техническа грешка. Ами защо избирателите на друга партия не направиха подобна техническа грешка? Грешката не е техническа, а е грешка в мисленето.

  Че избирането на Неков беше техническа грешка е ясно на всеки, който има за 5 пари акъл в главата си. Който има претенции да бъде обективен, нека бъде обективен докрай, вместо да търси под вола теле. Мая Манолова (по правило лъжеща безугледно) извади статистика от ЦИК, според която за всички партии до Номер 18 има същата "техническа грешка". Просто ГЕРБ бяха по-назад, а другите партии са достатъчно малки, за да изпаднат от коментарите. Това с преференцията е ново и почти никой не се поитересува. Като добавим и факта, че за Европейски парламент липсата на преференция не се отчита като вот за партийната листа, така както е подредена (докато за вътрешните избори ще се отчита като такъв вот) ето ви го "феномена"

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/02/11/2239480_bivolu_internet_trolove_sa_proizveli_nad_10_000/
 38. 38 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1192 Любопитно

  Ако сравняваме Буда и Пееща, Пееща поне не се е набутал в кокаиновите канали. Та найстина не чух нищо смислено като обвинения срещу него, освен че е дебел и грозен. Ама това май е достатъчно в колонията Бантустан...

 39. 39 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2889 Весело

  До коментар [#31] от "xalikarans":

  Философски погледнато , парите трансформирани в пищни банкети , ягоди , шампанско и хайвер и будещи искреното ти възхищение - на свой ред се трансформират в лайна !

  Халал да са му ! Халал да му е и възхищението и обожанието на възхищаващите и обожаващите го !!!

 40. 40 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#38] от "alexsilver":

  Обвинения няма защото там са навързани много непрани гащи и ако някой разрови ще се разсмърди. Много хора забравят една интересна история около края на комбината "Кремиковци", заглавието е многозначително:

  http://skandalno.net/sobstvenikat-na-kremikovtsi-lachez-19303/

  Ето и малко продължение на историята:

  http://www.omda.bg/public/bulg/news/mafia/nadin.htm

  Та, няколко младежи стават крупни собственици на разни неща из милата ни татковина по времето на управлението на ГЕРБ. След управлението на ГЕРБ обаче единия - Пеевски, решава да се еманципира и някой(!) решава да го използва като оръжие срещу осигурилите му шеметна кариера (самия Пеевски е заинтересован да бъде оръжие, защото по този начин си осигурява безгрижно бъдеще, изчистено от много въпроси). Целия сблъсък е между някакви елити, които засега са невидими и идва от това, че в татковината ни не останаха свободни за усвояване ресурси, затова трябва да се посяга на ресурси "собственост" на някой доскорошен колега...

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 41. 41 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Весело

  Пеевски чака нашето извинение...
  Тц...Нема да стане..Чакайте да мине лятато!

  "Така Пеевски стана символ на дебелоочието, некомпетентността, арогантността и наглостта. Пеевски стана събирателен образ на монополизма и олигархията."

  Те така... че кой не го знае...

  Статията на адашката...упс извинете гжо/гце Теодора Димова ама като прочета името ви и фамилното съм на щрек!
  Тука нема да има 65! Разгромяващо!
  По темите на деня.
  Ама що ли искам да пишете това което наистина е литература! Доказала сте го!
  Вместо да се занимавате с идиоти, олигофрени, дебили/и това не го трийте, това са мед. диагнози по последната МКБ, не са обиди към конкретни лица.

  П.П. Абе Дневник...с конкурс ли ги избирате снимките към статийте?
  Добри фотографи, добри попадения!
  Добре...добре...даже много


  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 42. 42 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1743 Любопитно

  Когато няма идеи и Пеевски става повод за статия.
  Да забравим Пеевски. Не просто като ненужен спомен, а като угнетяващ спомен под една българска ГРАМАДА!
  Толкоз! До тук!
  Всяко последващо споменаване ще бъде реклама за него.
  Както между другото се получава с тази безвкусна подгряваща статия. Пеевски плюс мизерен, дежурен антикомунизъм.
  Само че комунисти вече не останаха. Тези с власта са нещо друго, различно, много по трансформирано. Със заклинания за антикомунизъм няма да бъдат разкарани. ТАка че авторите на подобни есета да вземат да напрегнат интелекта си /ако имат/ и да анализират реалните проблеми на всекидневието. На човешкот всекидневие. Не на утопичното антикомунистическо всекидневие. И тогава ще се появат решенията, с които тези на власт, беззъбо и по инерция наричани комунисти, ще бъдат отстранени от нея. Защото няма да имат адекватно противодействие. Със сегашният елементарен словесен антикомунизъм властващите биват само усилвани, понеже също по инерция, мобилизират един беззъб спомен и задържат подръжници.
  Така че стига с дитирамбите за Пеевски и антикомунизма. Те са без бъдеще.
  А на България и трябва БЪДЕЩЕ!
  С него ще се побеждава за власта!
  !

 43. 43 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 1048 Весело

  Извинявайте,че дишаме Пеевски,извинявайте,че не искаме Абсурдистан,извинявайте че като чуем и видим такива като Вас, ни навяват мисли за коледния шопар....."Силни" сте и няма да има революция, но извинявайте,че не можем да спрем да се смеем

  ThePirinEagle
 44. 44 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#42] от "AzDebil":

  Ах, Нямало комунисти?! Щото се били прекръстили в "социалисти"?
  То ако мисленето се променяше в един ден всички щяхме да бъдем айнщайновци. Но не се променя. И комунистите у нас си состават комунисти, както и да се прекръщават.

  The best way out is always through Robert Frost
 45. 45 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#31] от "xalikarans":

  В България никой , затънал в пари не се гордее с това. Защото това се крадени пари. Те не са спечелени с умение и труд, нито са натрупани с труда и пестеливостта на няколко поколения.
  Виж им физиономиите на Пеевски и на майка му - Ирена Кръстева. Отсътствие на всякакъв интелект. Затова ги наричат мутри, защото вместо лица имат мутри.

  The best way out is always through Robert Frost
 46. 46 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#45] от "Realistka":

  Някои са го направили и го правят. Итаче откъде ще имат фотоапаратче, че да спамят целодневно из разни форуми?

 47. 47 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Сетих се за 1 виц:

  Две мутреси си разговарят:
  - Оня ден го пратих моя да вземе картофи, те па го гръмнАли...
  . И кво?
  - Ми готвИх ориз...

 48. 48 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2656 Весело

  Пеевски чака нашето извинение
  =========
  Ще му се извиня по Коледа...преди да гътна прасето винаги му се извинявам щото по евростандартите трябва да е щастливо...

 49. 49 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 488 Весело

  [quote#15:"Blood Red Skies"]Пореден изключителен текст от Теодора Димова[/quote]

  Пореден!? Откакто стана част от движението на Едвин Сугарев - май това и е първото появяване в Дневник.

  Въпрос на редакционна политика

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 50. 50 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Мислех си, че писателите употребяват думите майсторски. Оказа се, че не винаги е така. Авторката например използва "комунист" като синоним на "лош човек", макар това да е политически термин със съвсем определено значение. Отделно ми се струваше, че писателите могат да броят поне до 17. Да, но не винаги. Да пишеш, че "управляващите загубиха изборите катастрофално" при резултат 6/4/4/2/1 значи да си в паралелната реалност. Всеки има право на свое мнение и заблуждения, но ако отказва да анализира и го кара на заклинания, от писанията му ползата е нула.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 51. 51 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Хубава статия, става. Е има и хора (как беше- не хора, а комунисти), дето немогат да четат. Интересно е, как са се научили да целят клавишите?!

  chavo64
 52. 52 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Може да си чака! И аз чакам извинение от него за демонстрираната арогантност, но няма да получа! Така че, ще си чакаме до второ пришествие!

  goblenka
 53. 53 Профил на ddm2010
  ddm2010
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Дневник- еталон за медийна безпристрастност...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 54. 54 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Не е Християнско да се хули една нещастна, жертва на обстоятелствата и времето особа. Пеевски наистина се възприема от обществото като символ, като олицетворение на всичко лошо, което ни се е случило през последните 25 години. Обществото винаги има нужда от изкупителна жертва. Някой да бъде посочен за виновник и изгорен на кладата. На времето Наполеон е заклеймяван като като кръволок, чудовище, днес го смятаме за гениален пълководец. Но! България е може би единствената страна в света, в която МАФИЯТА успя да легализира всичките си бизнеси. Държава на мафията: над 130 казина само в София; заробване на населението чрез раздаването на бързи кредити на подрастващото поколение, само срещу лична карта; парите от тези бързи кредити захранват естествено казината, наркотрафикантите и производителите на наркотици; проституция и парламент, който гласува много закони под диктовката на мафиотите...

 55. 55 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Извинявай Прасчо, че Коледа е далече, потрай още малко, макар, че в тази криза не знам дали ще дочакаме Коледа и може по-рано да ти излезе късмета и това ще е нашата благодарност !!!

 56. 56 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Хубав текст! Оптимистичен при това!
  Единсвено не се съгласявам с последния абзац: "От нас зависи в следващото Народно събрание да изберем достойни хора."
  Докато не мине Референдумът и не се прокара прякото избиране, пряка преференция, ние все ще си избираме мътни партийни централи, чиято кадрова куца политика ще тласка напред недоразумения като Дани-Георгиев-Тъпото или куп рояк безполезни политически прост*тутки.

  the more we learn, the more we die...
 57. 57 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  "Нито едно правителство не е съставяно по този задкулисен, циничен и безскрупулен начин"

  Казвам аз, това е най-ужасното правителство, което сме имали. А, дали някой си спомня какви ги редиха преди парламентарните избори, то експерти, то чудеса. Големи престъпници ни управляват

 58. 58 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#54] от "bobhunter":

  Той не е нещастна жертва на обстоятелствата и времето. Той моделира, определя обстоятелствата във нашето време!

  goblenka
 59. 59 Профил на Kbeam
  Kbeam
  Рейтинг: 274 Неутрално

  То е ясно, че Ги Ферхофстад (или както му се транлитерира името на шефа на европейските либерали) още преди изборите е натиснал Пеевски де не стъпва в ЕП и сделката е била да не се оттегля кандидатурата на Пеевски, но той да се откаже от депутатското място в ЕП.
  А за правителството и изборите - нека някой от нашите социолози да разясни:
  Как се управлява държава от две партии в малцинство, крепено от трета партия, за която са гласували 66210 човека? Т.е. хора на брой колкото малко градче, които гласуват за ксенофобска партия на практика решават съдбата на държавата!

 60. 60 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Браво за статията!
  Но, за съжаление я четат тези, на които им е ясно!
  Българийо, Българийо !?

 61. 61 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1743 Любопитно

  До коментар [#44] от "Realistka":

  Безспорно е възможно да приемаш желаното за реалност, но колизията с реалността е неизбежна.
  !

 62. 62 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Ще ме извинява свинята, но няма да му се извиня. Това, че си пие кафето с главния прокурор в кабинета на шефа на ДАНС е единствената пречка срещу него да има "сериозни обвинения". Нашите обвинения са сериозни, каквото и да си мисли той.

 63. 63 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#3] от "Тони!":
  "Извинявай Свиньо! Коледа идва!"

  ++++++++

  Много добро!!

  I don't want to believe. I want to know.
 64. 64 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#26] от "xalikarans":

  Рейтингът Ви само от минуси ли е натрупан...

  www.soundcloud.com/x2805
 65. 65 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Ето това нагло-арогантно поведение на детето КОЙ? трябва да бъде санкционирано!

  Tony
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK