Зомби власт, щети за нас

Премиерът Орешарски заедно с лидерите на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан (вляво)

© Велко Ангелов, Капитал

Премиерът Орешарски заедно с лидерите на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан (вляво)Най-яркият пример за зомбита в икономиката са т. нар. зомби структури (най-често банки или големи фирми), които отдавна са умрели, но илюзията за съществуването им се поддържа изкуствено с пари на данъкоплатците по политически или користни причини, което води до изкривявания и сътресения, дори страх в живота на нормалните хора и фирми. Важно е да се знае, че зомбитата не знаят, че са умрели и извършват страшни, но нелогични вредни действия в тяхното обиталище и особено извън него.


В България имаме най-доброто от злото – зомби правителство


чиято реална смърт настъпи на 14 юни 2013 г., но илюзията за живота му се поддържа дори и днес след евроизборите от май 2014. Зомби правителството естествено изисква поддържане на зомби семейство от умрели структури, които трябва да изглеждат работещи – добри примери са "Химко", НЕК, БДЖ, мини "Бобов дол", "Белене", "Южен поток", мултиплексите и куп неживи държавни агенции и регулатори като ДКВЕР, КФН, Агенция за бежанците и т.н. (за някои банки – да не говорим)
Цялата тази зомби схема на иначе умрялото управление всъщност се храни от публичния ресурс, изземван от всички нас, но тя не произвежда нищо, даже напротив – създава само отрицателна енергия. Т.е произвежда минус за всеки от нас и за все по-малко от нас, които все още не сме зомбита.


В резултат елементите, подвластни на зомбитата – хора и бизнес, бавно обедняват и затъват заради растящата издръжка на илюзията и зомби страха, налаган на българите и външните ни партньори и приятели.


Искам


да обобщя най-сериозните щети за нас от това зомби управление


и то за период от 12 месеца – защото всички сме засегнати от данъците и дълговете без значение дали сме в бизнес, на пенсия или социални помощи – плащаме ДДС, плащаме подоходен данък, плащаме лихви по кредити (ако въобще има кредити), новите ни добри бизнес идеи не се осъществяват от липса на жизнеспособни партньори или няма приток на ноу-хау и т.н.:


- Нов външен дълг от 1.5 млрд. евро (3 млрд. лева) и евентуално понижен международен рейтинг на България – следователно по-високи разходи за финансиране и липса на приток на външен ресурс като заеми или инвестиции – т.е. по-малко средства за развитие на нови проекти и съответно липса на реализация за много хора. Това се случва върху сметката от 1 млрд. лева дълг от 2013 г.


- Сериозно задлъжняване през БЕХ над 1.75 млрд. евро (3.5 млрд. лева) - половината пари за прескъпия руски проект "Южен поток", нежелан от общността, в която България членува, мътен като параметри и с наредени по неясен принцип строители, които даже попадат под ембарго на САЩ. Това върху вече изтеглен и усвоен 500 млн. (1 млрд. лева) евро облигационен заем на БЕХ през 2013


- Увеличена задлъжнялост на НЕК от над 1 млрд. лева заради некадърно управление – по-скъпа енергия за нас


- Спрени пари от ЕС по програма "Околна среда", което ще натовари разходите на държавния и общинските бюджети с над 1 млрд. лева – изваждане от джоба на всички нас. Спрени плащания по програма "Регионално развитие"


- Безумни регулации в енергетиката (по отношение на възобновяемите източници), които са на път да превърнат близо 4 млрд. лева в лоши кредити за банките и да затрият над 5 млрд. лева инвестиции. След време сметката ще бъде представена на данъкоплатците


- Увеличен бюджетен дефицит за 2014 - 864 млн. лева до този април, спрямо 286 млн. към края на април 2013 г. Разликата идва основно в изоставането при ДДС и акцизите


- Изчезване на рекорден брой външни инвеститори заради властови и регулаторен произвол – неизмерими щети за много години


Сметката за всички българи е в размер на много милиарди, и то натрупани само за 12 месеца – рекорд за скоростно "усвояване" и то само с безумната цел да се поддържат зомбитата заради илюзията, че са живи.


Границите на търпението на българите са пословични, но Алис (филмовата героиня на Мила Йовович в "Заразно зло") няма да ни спаси от злото. По-скоро всеки един от нас трябва да прави своя избор, всеки ден и всеки ден да прави по едно действие за връщане на зомбитата под земята – и най-важното да следи и


наказва всеки управник или кандидат-управник, който е зомбиран


или дружи със зомбита и така очаква да яде още от вашите пари и имоти.


Иначе не само ние, нашите деца ще плащат тежко и отново, и отново…, а обиталището на зомбитата в България ще расте, но и няма да останат нормални посетители.


Така ли искаме да се развие животът ни?


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на u.f.o.
  u.f.o.
  Рейтинг: 402 Гневно

  Зомбитата са контролирани от Империята на Злото и работят в нейна полза срещу България

  If you listen to fools, the mob rules
 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Драгомир Стойнев ми се вижда най-изявеното змби в това "правителство"?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Зомби,
  по-зомби,
  предишното!

 4. 4 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1082 Весело

  "В България имаме най-доброто от злото – зомби правителство
  чиято реална смърт настъпи на 14 юни 2013 г., но илюзията за живота му се поддържа дори и днес след евро-изборите от май 2014. "

  Поддържано от зомби избиратели едните чугунени а другите икономически роби!

  ОСТАВКА!

 5. 5 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Без да казва някакви сензационни за нас неща, автора е свършил една много добра и навременна работа - обобщил е това което ни сполетя (до голяма степен и с наша помощ, без значение дали сме били в позиция "пас' или екзотичен избор) и не по-малко важно, автора ни показва и какви са перспективите, ако продължаваме да ги търпим.
  А избора е (пак) наш, така че...каквато я свършим, такава ще я сърбаме)

 6. 6 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 698 Неутрално

  зомбитата в България си имат общо минало - ДС! по филмите им пръскат главите с куршум, в реалния живот - с лустрационен закон. ама вече 25 годин го чакаме...

 7. 7 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Животът ни свършва, ако не ги изметем!

  http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/22027-desni-gerb-da-napusne-parlamenta-grazhdanite-na-protest.html

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 8. 8 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2694 Разстроено

  До коментар [#2] от "Къти":

  Няма "изявено" зомби, има по-кръвожадни и настървени, но сравнението е много добро. Зомби управлението позволява съществуването на зомби-шофьори, помитащи деца и старци по площадките, зомби-учители, нехаещи за зомбираните си питомци и така, до събуждането или...

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 9. 9 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 503 Гневно

  Незабавна оставка!!!! Благодаря на г-жа Траянова за напомнянето: вече цяла година ни размотават, до есента да изкарат, зимата ще паднат, след евроизборите щели да паднат... Вече обявиха следващата дата - Декември 2014... те така може и целия мандат да си изкарат и все за наша сметка докато ние си повтаряме: айде още няколко месеца само!!!!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 10. 10 Профил на today
  today
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Такива палячовщини и такава наглост нямаше дори по времето на Виденов! Тотална некомпетентност, арогантно предателство на националните интереси ... моля всички нормални хора да отидат да гласуват на следващите избори! Иначе няма оправия, ако не гласувате нещата пак ще се решават с купен и контролиран вот!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 11. 11 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  И това е благодарение за зомби избирателите - чугунени глави, станали за посмешище с афератат 15/15.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 12. 12 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#10] от "today":

  И Виденов вече ни се жижда готин, нали? Тези го скриха в малкия си джоб! Той поне имаше малко мозък и си тръгна...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 13. 13 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  КОстов продаде БГА Балкан и Нефтохим-Бургас, БСП ще направи същото с АЕЦ-козлодуй и НЕК!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 14. 14 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 909 Разстроено

  То целия народ е пълен със зомбите, които си мечтаят за една отминала и мъртва епоха, когато хлябът беше стотинки, градският транспорт направо без пари, работа имаше за всички и ... се редяхме на опашки за телевизори, хляб, луканка, банани и т. н. и т. н. Да не говорим за покупшката на автомобил или екскурзия в чужбина.
  Та такива зомбита какво правителство да си изберат?

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 15. 15 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Изключител но ДОБРА , отлична статия - от жена !!??

  БРАВО , г-жа Траянова ...)))
  Браво Елена ..!!!
  Когато няма мъже журналисти на ниво -трябва да има ЖЕНИ !!!
  ::))))))

  BIG AL
 16. 16 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  Да, това е най-вредното и неадекватно управление, което някога сме имали

 17. 17 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  Така и така сме на зомби тематика.. как се неутрализира зомби, знаете ли? РЕЖЕ МУ СЕ ГЛАВАТА! Няма друг начин! Време е! ОСТАВКА!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 18. 18 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  The Walking Dead...

  Добра статия...!

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 19. 19 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Година 2014 е година на Путин.У нас да видим дали на ДПС или на БСП

 20. 20 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Ами като позволяваме на корумпирани некадърници да ни ограбват безнаказано от 25 години така ще е. Май няма нито един читав от бившите и сегашните министри и депутати. Всички са обединени около своята партийно-мафиотска структура и грабят като за световно. Докато не попаднат с ефективни и то дълги присъди (при това заслужено получени) в Централния, нищо няма да се промени. В началото на прехода кандидатите за български депутати раздаваха прослувутите кебапчета на ромите и те гласуваха послушно за когото им се казва. Сега ромите започнаха да се усещат, че всички ги използват. Идва моментът в който те си изяждат кебапчетата ама гласуват както си искат. А накрая на прехода ще стане така, че кандидатите за депутати от ромски произход ще раздават кебапчета на българското малцинство - да гласува за тях.

 21. 21 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Любопитно

  Наскоро чух две баби-зомби да говорят ожесточено против ЕС!

  След като сме страна член на съюза, трябвало и пенсиите им автоматично да станат като в другите европейски държави, защото сме плащали членски внос на ЕС?! В противен случай - да излизаме и да си отиваме при "братушките"?! По-бедни сме станали с това еврочленство?! Европа ни излъгала, путин ще ни спасявал?!

  Ето това е резултата от пропагандата на чугуните в пенсионерските клубове и орките им!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 22. 22 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Porednoto dokazatelstvo 4e socialist nikoga ne biva da bbade dopuskan v demokrat4no upravlenie, vredite koito nanasiaha na balgaria za 45 god sa neizmerimi sega za 1 god nanesah 6teti za o6te 45 napred, hora kakvo o6te 4akame 4e ne sme gi prebili s kamani vatre v parlamenta

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3214 Неутрално

  Много добре ,сбито и ясно! Ама кой ще го прочете?Ние,които си го знаем.Трябва много бързо да ги изметем.

 24. 24 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 624 Разстроено

  ОСТАВКА!!! ПРОТЕСТИ ДО РАЗПУСКАНЕ НА ЗОМБИ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗОМБИ ПАРЛАМЕНТА!!!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 25. 25 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  До коментар [#10] от "today":

  [quote#10:"today"]Такива палячовщини и такава наглост нямаше дори по времето на Виденов! [/quote]
  Не е по Виденов. Томва е едно към едно кабинета Беров през който за две години става такова опоскване и народа бе докаран да се бие по опашките за хляб и други основни продукти. Ако новия сламен човек Кокошкарски изкара още една година страната ще е като един Бобовдолски магазин на Ковачки.
  С празна хазна, задлъжняла до гуша, режим на тока и опашки за дизел и бензин които са с купони.
  Единственото което не е ясно дали след подаването на оставката им догодина народа ще реагира като през 94-та да избере Сполуката за България на Виденов или просто ще запали гумите пред Народното Събрание като на Майдана и ще почне да ги влачи за косите по жълтите павета.
  Тази несигурност като че ли ги притеснява леко последните дни.

 26. 26 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  От 1989 година до ден днешен освен мизерия и затягане на колана нито едно правителство не ми е предложило нещо друго. Орешарски също не прави изключение. Та така не разбрах, за кого да гласувам?

 27. 27 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  До коментар [#26] от "neznaiko_2011":
  За този който ти осигури повече повече свобода и ти взима по-малко данъци за да може да остава повече от заработеното от теб лично за собствени нужди.
  Личния ти доход зависи единствено от твоите лични способности и усилия които влагаш за да го придобиеш.

 28. 28 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Всички правителства в България са калпави. Един пример, най -голямото предприятие в Чили е държавното"КОДЕЛКО''.Такова остава при всички правителства,те казват че не се приватизира кокошка която снася златни яйца.

 29. 29 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 571 Весело

  За повече яснота.
  Руската зомбитройка са
  Доган, Пеевски и Станишев (ДПС).
  От такива пишман диверсанти Русия ще фалира. Толкова разходи за нищо. И с Крим се загробиха и с бандитите в Източна Украйна и най-жалкото фиаско - НЕНУЖЕН ПОТОК.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#3] от "dedo pepo":

  Лош Боцко от една година им сере в гащичките на БСП... Или те са много плитки/прашки може би/ та се препълват лесно... И не не съм му почитател. Но вече става смешно една година Зомбитата все с него да се извиняват. Некадърни сме - заради Бойко...

  www.soundcloud.com/x2805
 32. 32 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#27] от "k_":Поне в сферата в която работя нещата не седят по този начин. уменията ми, знанията ми се оценяват по същия начин по който са оценени и леваците.Работя като медицинска сестра в реанимация 32 години. Получавам толкова колкото получава сестрата на кабинет. Квалификацията и уменията ми , кучета ги яли.

 33. 33 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#26] от "neznaiko_2011": за кого да гласувам?

  Еми така де. Какъв незнайко си, ако знаеше. Айде сега вдигни дясната ръка и признай: винаги, ако ме държат краката, гласувам за бкп.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 34. 34 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#33] от "Bulgerman":Не позна, никога не съм гласувала за БКП. Гласувах за СДС , докато не ми стана ясно
  че са едно от пипалата на червения октопод.

 35. 35 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1082 Весело

  [quote#33:"Bulgerman"]Какъв незнайко си, ако знаеше. Айде сега вдигни дясната ръка и признай: винаги, ако ме държат краката, гласувам за бкп.[/quote]Моля, игнорирайте този известен ТРОЛетарий, който е част от зомбираните избиратели и/или трудещи се за БКП (БСП).

 36. 36 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 909 Неутрално

  А Серго твърди, че е от добрите и се бие със злото.
  Злодейд Станишев.

 37. 37 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4072 Неутрално

  Комунистите не знаят друго. Да крадат и грабят виж това - да.

  klimentm
 38. 38 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 576 Неутрално

  О С Т А В К А !!! Д Р У Г А Р И !!! Д Е П Е С А Р И !!! А Т А К И С Т И !!! П Р Е Д И Д А С Т Е З О М Б И Р А Л И Н А Ц И Я Т А С Ъ В С Е М !!! О Л И Г А Р С К И , Р А З Т У Р Я Й С Е Д Е Н К А Т А И С Е С П А С Я В А Й Д О К А Т О М О Ж Е Ш !!!

 39. 39 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 815 Любопитно

  Я да видим толкова ли е трагично:

  "Нов външен дълг от 1.5 млрд. евро (3 млрд. лева)" - основно за реструктуриране на стари дългове при по-изгодни условия, което едва ли е толкова лошо;

  "евентуално понижен международен рейтинг на България" - това на базата на какви аргументи?

  "Безумни регулации в енергетиката (по отношение на възобновяемите източници)" - че това не беше ли точно борба с източването на дъжавни средства към частните джобове на разни уж инвеститори?

  "Увеличен бюджетен дефицит за 2014 - 864 млн. лева до този април, спрямо 286 млн. към края на април 2013 г. Разликата идва основно в изоставането при ДДС и акцизите" - ДДС и акцизите да не би да са отписани?

  "Изчезване на рекорден брой външни инвеститори заради властови и регулаторен произвол" - примери за такива инвеститори? "Шеврон" и "Атоменергострой"?


  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 40. 40 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 686 Неутрално

  гледам ги тримата буфосинхронисти на снимката и се чудя на търпението ни ,да гледаме как се подиграват с нас и опоскват държавата.какво доживяхме ,ефенди местан и криещите се зад него БСП да определят кога да има избори-гьонсуратлък се вика на това.народе,защо те е страх от избори до дупка?!!!

 41. 41 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1119 Гневно

  Зомби власт НЕ Е от 1 година, коклото и на някой да им се иска!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 42. 42 Профил на galbi
  galbi
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Недоволни крадци ,сочат с пръст другите!! Вижте крадат !!
  Да ги свалим от власт ,та да дойдем ние!
  Наш ред е!!
  Да крадем!
  Българска идилия!!
  пАРТИЙНИЯ МОДЕЛ Е ПОБЪЛГАРЕН!
  --МАФИОТСКИ !!
  -НЯКОЛКО БАНДИ КРАДЦИ!!

 43. 43 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7600 Неутрално

  ОСТАВКА на зомбираното правителство и тяхната тройна коалиция , комунистическо недоразумение .

 44. 44 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#35] от "BlueWater":Де да бях е да ми се налага да ходя на работа за мижавите 400 лева.трол, няма

 45. 45 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#42] от "galbi":

  жалко само, че малко хора го осъзнават и кратка е родната памет .. с такъв народ нищо добро не ни чака.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 46. 46 Профил на hellwitch
  hellwitch
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#6] от "zidane":

  Че те зомбитата си възтановиха и люпилнята Д(АН)С си е ДС.
  Някой да е чул с нещо по различно да се занимават от ДС, даже голяма част от ДАНС-аджиите са бивши ДС-ари

 47. 47 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Чудесна статия! Зомби = комуняга!

 48. 48 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3016 Неутрално

  Чудесна статия! Комунистическите зомбита ни пият кръвта вече 70 години. Те така живеят - с народна кръв. Справка - българската история.

 49. 49 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Весело

  А я сега гледам филма...

  /"Humans Versus Zombies -
  Хора срещу зомбита"/

  Що ли? Щото чета политическите новини...
  Аз съм си виновен, признавам

  А сега някой да ми каже че в живота няма/има случайности

  Гледайте го!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 50. 50 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4576 Весело

  До коментар [#3] от "dedo pepo":

  Да, повтаряйте тази мантра комунета, но вече никой не ви вярва. Големите експерти докарахте, изгонихте страна и резултат - никакъв.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 51. 51 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  До коментар [#50] от "vesolr":

  Доста се объркваш.
  Остави мен,гледай реалността.

 52. 52 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4576 Неутрално

  До коментар [#51] от "dedo pepo":

  Реалността? БСП затънала до уши в собствената си некомпетентност, но заедно със симпатизантите си опитва да изкара ГЕРБ винове. Това е реалността.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 53. 53 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#26] от "neznaiko_2011": А преди 1989г какво да не би да беше мед и масло.
  Ако помните тези години какво си спомняте? Дали огромните режими на ток 1985г (имахме шест атомни реактора) а и след 1985-та но в по малка степен. Режими на тока имаше и шейсетте и седемдестте в определени периоди.
  Купони за хляб през шестдесетте. Липса на основни хранителни стоки (от Варна непрекъснато имаше потоци от коли за Толбухин да се снабдяват хората със сирене, салам и др.елементарни стоки защото там беше по добре). Непрекъснато се рзчиташе на някой приятел за да те снабди с нещо. Да не говорим за стротелството. Един елементарен ремонт беше ужасно преживяване няма цимент, тухли, д.материал и т. н. денонощно висиш в "Топливо" да купиш нещо и то ако дадеш на ръка на някой циганин посредник. Да продължавам ли? Много бързо забравихте тези неща.
  А цените торба цимент тогава 7лв. и сега толкова само че тогава ср. заплата 100 - 150 лв.
  Изборът на стрителни материали на нивото на 19-ти век но с изключително ниско качество. За коли и телевизори да не говорим. За един "В.Търново-84" съм дал четири заплати а вземах над средната.
  Това всичко съм го преживял и не съм го забравил, затова такова изказване като вашето ме вбесява. Показва само злонамереност към българския народ.

 54. 54 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#48] от "GreenEyes": ++++++++++++++++
  Истинската история дава отговорите на всички въпроси но кой да я изучава, много по лесно е да вярваш в безкористната руска дружба и величието на комунизма.
  Затова нашият народ се върти в омагьосан кръг.

 55. 55 Профил на Мартин Akakka
  Мартин Akakka
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Винаги до сега съм гласувал за БСП ,майка ми учителка по руски баща ми по география някак естествено беше ... След тази изминала 1 година повече никой от моето семейство няма да гласува за тези слабохарактерни двуличници. Заклех се!

 56. 56 Профил на galbi
  galbi
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#45] от "bludniq_sin":
  Причината че социализма в Б-я се провали , същата и за провала за демокрацията!
  Теоритично и двете имат предпоставки!
  И най-главната е ВИСОКО НИВО НА ИНТИЛЕГЕНТНОСТ НА ХОРАТА!
  Или средна класа над определен процент!
  Някой да вижда нещо такова в Б-я!
  За това и демокрацията ни ще последва пътя на социализма.

 57. 57 Профил на lynyrdskynyrd
  lynyrdskynyrd
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Статията е срам за Дневник. Нито е оригинална, нито е вярна, нито е обективна. Агресивният начин, по който авторката ми навира в очите нейната теория, с претенции за последна вярност, е меко казана обидна за читателя.

 58. 58 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#53] от "pomnesht":

  +++++++++++++++++++++++
  Трябва да им се напомня че хората вече одъртява и забравят бързо какво е било има само спомени "Е какви бонбони имаше ядеш един и цяла вечер правиш секс!!! А сега и цяла кутия пак не става...!!!"

  www.soundcloud.com/x2805
 59. 59 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Зомби власт, щети за нас.

  Ще ухаеме на газ. возейки се на ''КАМАЗ'',

  из червената им паст.

 60. 60 Профил на 2last
  2last
  Рейтинг: 402 Весело

  Истински съжалявам, че не съм студент в УНСС, да слушам вицовете на Орешарски по време на лекция, сега сигурно има обогатен репертуар с вицове. УНСС направете така да се слушат или поне записват лекции на доц. Орешарски!

  Сега разбирате, че не може един крадлив цига*ин да се представя за честен и голям политик, като Стамболов." - Никола Филчев
 61. 61 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#10:"today"]моля всички нормални хора да отидат да гласуват на следващите избори![/quote]

  ... май ви е трудно да смятате... 7 млн(по списък) - 2млн.(мъртви души) - 2,5млн. емиграмти = 2,5млн.... гласували 2,2 млн. (според ЦИК)... кой чакаш още... папата ли...

  ... решенията са другаде...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 62. 62 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#12:"Нефертити"]И Виденов вече ни се жижда готин, нали? Тези го скриха в малкия си джоб! Той поне имаше малко мозък и си тръгна... [/quote]

  ... тръгнал си! или му се обадиха по Червения телефон... ама сметката за плащане остана и шефовете му също... айде моля

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 63. 63 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#39:"stein"]Я да видим толкова ли е трагично: [/quote]


  ... даже и повече... ама не гледаш където трябва... погледни улиците, магазините, промишлените зони, селата... нема никой... хората избягаха... останахте само орките с по 100 ника и 1000 айпита всеки...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 64. 64 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#3] от "dedo pepo":

  Нещо ти липсва: Морал и Срам!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 65. 65 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#60] от "mrscience":

  Доцента Орешарски би следвало да чете лекции на празна аудитория./разбира се ако има студенти с морал/.
  По-голям плазмодий от него е само министъра на вътрешните работи..

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 66. 66 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#52] от "vesolr":

  В собствените си л**на!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 67. 67 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#51] от "dedo pepo":

  че ти си херувим на регреса?

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 68. 68 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#34] от "neznaiko_2011":

  Почервенял хамелеон.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 69. 69 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#33] от "Bulgerman":

  Като в онзи виц: IQ -> 0 , значи гласуваме за БСП!?

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 70. 70 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#19] от "xalikarans":

  Като си фен на Путлер, вземи си руски паспорт и прав ти път към Сахалин или Колима.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 71. 71 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#68] от "Captain Shakespeare":Аман от бивши комунисти, настоящи лъжедемократи като Вас ръсещи акъл и стожери на морала. В главите ви още звучат залповете на Аврора щото нямате и зачатък на демократично мислене.Всеки, който изразява несъгласие за вас е комунист. Нещата в живота обаче не са черно-бели. И двамата ми дядовци са бивши концлагеристи, единият в Белене, другият в Скравена. Сигурно се обръщат в гроба ако знаеха що за демократи сте. Капиши.....дрогарю......?????

 72. 72 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 1201 Любопитно

  Уикипедия-зомби
  Преносното значение на думата в съвременният език е това на човек който извършва работата си механично,без желание и без да влага смисъл във вършеното,човек без собствена воля.
  Жив човек може да се превърне в зомби и ако е ухапан от такова.
  Та въпросът ми е?Хапани ли са сегашните управляващи или по рождение са такива.Ако са хапани има лечение.Ако така са родени лечението 50/100 год.Дупе да му яко на Българският Народ.

  Ръй! Ръй!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK