Триумфът на задкулисието, или фалити по български

Триумфът на задкулисието, или фалити по български

© ДневникДокато започвах коментара си за това как смело и безотговорно главният прокурор прехвърли отговорността за тримата обвинени в опит за убийство на Пеевски от прокуратурата на МВР, което пък вътрешният министър дори не намери за нужно ясно и еднозначно да отрече или поне да го обясни, във Варна потопът погуби 11 души, сред тях и деца. И темата ми се смени.


Докато гледах втрещена как политици и варненският кмет се замерят взаимно с обвинения за трагедията, връхлетя  новината, че КТБ, банката на Цветан Василев, "фалира". Впрочем нека говоря коректно - с езика на управителя на БНБ Иван Искров: "КТБ не е фалирала, тя е под контрола на БНБ, така че вложителите в тази банка не трябва да се притесняват и няма смисъл да се нагнетява общественото напрежение."  В банката влязоха квестори, мажоритарният акционер Цветан Василев е аут, както и всички с дялове над 10 процента, с изключение на ВТБ (руската държавна Внешторгбанк), която има случайно 9,9 %. И темата пак ми се смени.


"Триумфът на задкулисието" e заглавие на мой текст от 31 октомври 2012 (и неползвана дотогава дума за явлението, която впоследствие се профанизира от употреба), нали помните - когато ГЕРБ, БСП и ДПС се спазариха да си подкрепят взаимно кандидатите за Конституционния съд независимо от съмнителната им професионална репутация (случая Венета Марковска). 
Сега си мисля, че тогавашното спазаряване си е било направо осветена сцена в сравнение с днешното. Думата си е абсолютно на мястото. И темата ми е една и съща.


"Фалитът" на банката с държавните пари, пардон поставянето й под специален надзор, би трябвало да се гледа  


през събитията от войната Пеевски - Василев,


които го предшестваха. Първо арест на едни трима, които щели да убиват Пеевски. Да, прокуратурата обяви впоследствие грешка (за да се излага до такава степен главният прокурор, значи залогът е страшен) - важното е че Цветан Василев  поне няколко дни беше медийно злодеят, който подготвя убийства. И паралелно, влизане в дружествата кредитополучатели на КТБ. Паралелно - анонимката, с която трябваше да се извести за обвинението срещу подуправителя на БНБ, защото прокуратурата не се реши да обяви за разследването със свое официално съобщение, само го потвърди устно постфактум главният прокурор.


Като преди това прокурорската институция  се разграничи от медиините информации за "влизане в банката" - прокуратурата внимава да не предизвика паника с "банкови"съобщения, затова я предизвика с криминалната сензация - за ареста на "убийците". И лавината се завъртя. Пеевски победи. Засега. Докато дойде и неговият ред. Прокуратурата му свърши работата.


С една дума -


КТБ е на колене не защото е порочно заякнала с наливане на държавни средства и е финансирала  не по правилата, а защото Пеевски поиска това. 

"Капитал" три години пише какво представлява КТБ и как тандемът Пеевски - Василев придобива финансова и икономическа мощ. Нищо. Мълчеше и независимият управител на БНБ, който сега заеква като ученик, който не си знае урока, мълчеше и целият му банков надзор. В един момент Пеевски се сби с Василев и ... Василев вече няма банка.


Това е фалит по български.


Тъй че "поставянето на КТБ под надзор" не е възмездие за прегазването на закони и правила (ако беше затова, щеше да е направено отдавна и без цирковете с "опита за убийство" на Пеевски), а е само доказателство за силата на Недосегаемите зад г-н Пеевски, на които козирува прокуратурата.


- Банката ще я вземе онзи, когото недосегаемият посочи, и тогава, когато той каже, а не когато БНБ реши какво да прави с нея. Тази е страшната поука от този фалит!


- Цветан Василев ще бъде - евентуално - подкаран към затвора, но не защото е раздал необезпечени кредити на свързани дружества, а защото Пеевски е поискал това.


- Търговските дружества на Цветан Василев ще бъдат унищожени, но не защото са кухи или не си връщат кредитите, което би трябвало да бъде основанието в нормалната държава, а защото Пеевски - недосегаемият зад него, е поискал това.


(А как ще бъдат унищожени? Като се паднат на "подходящата съдийка" всички дела за обезпечения и запори.)


"Доган пръв разбра, че който владее съдебната власт, може да управлява", заяви преди време Бойко Борисов. Ако това е неговото кредо, а него инстинктът му никога не го лъже, не чакайте промяна - банки ще се сриват и прекупуват, правителства ще падат и ще се качват не когато реши БНБ и т. нар. суверен, а когато е изгодно на недосегаемия. Така е в мафиотизираната държава. В нея независимят върховен надзирател на закона и всевъзможните "независими" регулатори, дори  и БНБ - да страшно е, но го виждаме с очите си! -  треперят пред Недосегаемия и безмълвно  козируват. Мачовете са свирени, реферите са бити.


Лично за мен най-стресиращото и обезкуражаващо в този гаден сюжет е йезуитското използване от прокуратурата на сигнала на "Протестна мрежа", за да бъде придаден благонравен демократичен оттенък на прокурорските действия.


Когато чуя заключенията от проверките за доходите на Пеевски и Бареков; и когато прокуратурата се сезира за фалшивите дарения на "... кой беше третия...";  и когато ни бъде отговорено кой е реалният собственик на "Булгартабак"; и когато бъде проверено към кого се източват средства от холдинга...  тогава - може би - ще напиша по-нюансиран коментар.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (134)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Нека преди да започнем да се възмущаваме, да си зададем въпроса защо допускаме всичко това! Оставка!!!

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 2. 2 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Тия двамата ми ги изтипосват на обща снимка за втори път тази сутрин. Що ми разваляте денят бе?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 3. 3 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  С всяка изминала минута вонята от кочината се сгъстява и разнася все по-надалече. Не е ли крайно време тези двамата да бъдат озаптени в кауша и да се проветри?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 4. 4 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1002 Весело

  Сега знам в коя страна на чудесата е ходила Алиса, България!

  ОСТАВКА и НОВА Конституция за да станем отново нормални!

 5. 5 Профил на u.f.o.
  u.f.o.
  Рейтинг: 374 Любопитно

  Василев май ще ходи на гости на Веска Меджидиева

  If you listen to fools, the mob rules
 6. 6 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Прасето и Доган не просто искат да откраднат КТБ, те искат да сринат финансовата система за да си девалвират задълженията.
  Цялата отрицателна енергия и протест на обществото трябва да е насочена срещу тях-Прасето и Доган. Не кой, а той!
  Пред сараите всички с амбиции за линч и разплата, към всички :БСП, ГЕРБ, ДПС, АТАКА, няма невинни!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 7. 7 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  "Доган пръв разбра, че който владее съдебната власт, може да управлява"
  За съжаление ! Години наред се убеждаваме в това.
  И какво, като банката не е фалирала, хората за 3 месеца /поне/ няма да могат да разполагат със средствата си .

 8. 8 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2862 Весело

  Червените да обявят конкурс на тема.
  "Опорна точка за обясняване на състоянието на КТБ/Пеевски с подмолната роля на Сорос"

  подпис
 9. 9 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  "Доган пръв разбра, че който владее съдебната власт, може да управлява", заяви преди време Бойко Борисов. Ако това е неговото кредо, а него инстинктът му никога не го лъже, не чакайте промяна - банки ще се сриват и прекупуват, правителства ще падат и ще се качват не когато реши БНБ и т. нар. суверен, а когато е изгодно на недосегаемия. Така е в мафиотизираната държава. В нея независимят върховен надзирател на закона и всевъзможните "независими" регулатори, дори и БНБ - да страшно е, но го виждаме с очите си! - треперят пред Недосегаемия и безмълвно козируват. Мачовете са свирени, реферите са бити.

 10. 10 Профил на marteniza_de
  marteniza_de
  Рейтинг: 374 Неутрално

  какво малко блато, само дето е наследствено; в крайна сметка - колко да са ключовите "маристрати", които Д...н-холдинг е хванал на конци - 10, 50, 100; от другата страна другият кукловод е хванал Цацата за топките и взаимно си раздават десерти; МВР пък са толкова безобразни, та никой не ги регистрира; дано децата им им го върнат с лихвите, явно жабите няма да напуснат на собствен гръб блатото (за жалост)...

 11. 11 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Дневник, сериозна медия се опитвате да бъдете, а Петя е много интелигентна, но употребата да думата "фалит" няколко пъти е меко казано непрофесионално. Вярно покрай бедствията истерията затихва, но прекалено многото говорене за "фалит" е самосбъдваща се прогноза. Дано не е умишлено.
  И защо накрая никой не каже истината. В момента всички играят в полза на Пеевски, волно-неволно, користно - безкористно, но ефектът е този.

 12. 12 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  Докато този диктатор Путин е на власт,никакви руски капитали не трябва да играят на нашия пазар.Днеска в предаването на Люба Кулезич,някъкъв ортодоксален комунист с невинен тон каза:Няма значение кой ще купи КТБ,дали ще е ВТБ и Barclays Bank,важното е да се спаси КТБ.Много моля болшевиките от Русия да не се чувстват задължени постоянно да ни спасяват от нещо,бъктън.

 13. 13 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1926 Разстроено

  От вчера в мен се въртят ДВА въпроса :

  1 . Време ли е пак да сменяме левовете в ""марки"" ?

  2 . И защо това все се случва по време на управление на комуниодите ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 14. 14 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Разстроено

  КГБ създаде ДС=>ДС създаде Доган=>Доган създаде ДПС

  Един умен мъж преди доста години каза:
  "ДПС е проклятието над България!"

 15. 15 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 426 Неутрално

  .... много тъжна картина на нашата държава .... нека се замислят и тези, които дадоха гласа си за тези мафиози ...

 16. 16 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#5:"u.f.o."]Василев май ще ходи на гости на Веска Меджидиева[/quote]
  Той върна ли се от Виена, вчера трябваше да си дойде? Или става "невъзвращенец"?

  'Let light surround you' Dream Theater
 17. 17 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Задкулисието.То е!Те са!
  Които го създадоха и сега,скрити зад уютно широкия му гръб,раздават ритници,хаотични на пръв поглед,но фалца им е стриктно насочен към устремилия се за голов удар.
  Мащабна атака на широк фронт.

 18. 18 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1144 Разстроено

  Всичко това е добре известно. Новото наистина беше в самоосветяването. И после какво? Някакв промяна да се задава?

  "тогава - може би - ще напиша по-нюансиран коментар"

  Уф, страшно се изплашиха г-жо Владимирова. И от този и от предишните ви. И от нашите във форума. Сега всички потърпевши ще се поправят, за да заслужат по-нюансирания ви коментар. Не се заяждам. Всички сме в това положение. Това трае вече много години. Очевидно е, че само с коментари по медиите (в които е възможно) не става. Четох и маса материали във възхвала на гражданското общество, което свалило правителството. Нещо абсолютно невярно. Гражданското общество го има, но далеч не е тази сила, която би трябвало да бъде. Бъдете "пдстрекател" г-жо Владимирова. В добрия смисъл на думата. Само с писано слово няма да стане.

 19. 19 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Триумфът на тъпанарите !
  Бунтът на бездарните !
  Всичките,абсолютно всичките сте омазани в изпражнения от глава до пети !
  Театрото на идиотите!
  (Визирам цялото икономическо-финансово-политическо спектро)
  Абе,що не си......

 20. 20 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#4:"BlueWater"]ОСТАВКА и НОВА Конституция за да станем отново нормални! [/quote]

  Ние никога не сме били нормална държава, не в последните 25 години, а още от Освобождението, ако някога и преди това сме били де, та няма как да станем пак нормални след като никога не сме били. Просто от време ставаме по малко ненормална държава отколкото обикновено сме и това го считама, че сме станали нормална страна. Това го казвам не като нихилизъм и песимизъм, а като факти. Да живеем на Балканите и сме заобиколени от същите като нас и не е нормално критерият за нормалност да е висок колкото в Западна Европа, но критериятни за нормалност трябва да ние за страни като Чехия , Унгария, Словения, Полша, Хърватия и Прибалтийските Републики, а ние сме доста далеч и от тях въпреки, че и тези страни направиха маса глупости през годините. Уви за жалост не съм оптимист и за бъдещето предвид раждаемостта сред малцинствата, която е 50 процента от тази на мнозинството, а при тях 10 процента са хора и 90 процента боклуци това не го казвам като расизъм, а като факт.

  И какво да правим в този случай, ами каквото българите умеем да правим най добре - Да се спасяваме поединично, някой ще каже, че ние затова сме на този хал, да може и да прав, но понякога може и да няма друга алтернатива освен спасението.

 21. 21 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Я, Бойко Борисов и Цветан Цветанов не са споменати? Е, има го един път ГЕРБ де, ка' щяло

  'Let light surround you' Dream Theater
 22. 22 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Петя винаги е на ниво: Нищо конкретно не мога да ви кажа,но и това,което Ви се казва,вятър го вее на бял кон.Точно в десятката.

 23. 23 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  "Тъй че "поставянето на КТБ под надзор" не е възмездие за прегазването на закони и правила (ако беше затова, щеше да е направено отдавна и без цирковете с "опита за убийство" на Пеевски), а е само доказателство за силата на Недосегаемите зад г-н Пеевски, на които козирува прокуратурата."

  Напълно съм съгласна този път! Поздравления, г-жо Василева!
  Може да продължите анализа си, ако сложите парченцата от пъзела "размер на акционерно участие на ВТБ", "Бареков - част от отмъщението на Василев срещу Доган", "ролята на правителството за поставянето на КТБ на колене", "кой и какъв интерес има от срутването на банковата ни система", "Управниците в БНБ съучастници ли са в този пореден преврат" и какво ли не още. КОЙ има интерес е въпросът. След като разбрахме кой стои зад Пеевски, трябва да си зададем въпроса КОЙ стои зад Василев. Кой е Василев в края на краищата?

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 24. 24 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  [quote#23:"дъждовита"]Поздравления, г-жо Василева! [/quote]
  Владимирова, простете.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 25. 25 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2519 Неутрално

  Хубаво е да се запитаме, каква развръзка, различна от тази можеше да се очаква за банка натъпкана с политически хормони?! Как да очакваме, че някой, който преяжда с клиенти осигурени в резултат на политически гешефти, ще ползва привлечените средства по нормален начин, а не за да възпроизведе същата патология?!
  Трагичното е че под различна форма това се случваше постоянно последните 20 г. Веска Меджедиева, Славчо Христов, Цветелина Бориславова... С какво са по-различни?

  I Want To Believe
 26. 26 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Някой преди време беше казал, че Доган е страшно отмъстителен и че е готов да мине през трупове, за да постигне целите си. Оказа се прав - КОЙ в момента гази през трупа на дръжавата заради интереси, своите и на кликата, която дърпа конците.

  Жална ни майка, ако ВТБ купи банката. Това означава, че при този надзор всяко следващо правителство може да бъде свалено за 24 часа.

 27. 27 Профил на som45
  som45
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "gotze":

  Да отиват и да го изваждат от Сараите веднага. Не виждам какво се бавят и от какво ги е страх ?! Тук трябва да се действа hardcore, противно на всички законилр така както се действаше цяла седмица срещу банката, т.е. срещу вложителите на банката

 28. 28 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Доган пръв разбра, че който владее съдебната власт, може да управлява", Доган също така каза, че парите са власт, а властта е пари, Доган владее една голяма част от медиите, Доган контролира етническия мир в страната, Доган е везната в Парламента. Доган е държавата. Доган контролира бизнеса, Доган казва кой и с колко в селското стопанство, доколкото има такова, да бъде субсидиран с европейски и държавни пари. А бе хора, защо търпите това. Защо не си зададете въпроса кой и чии пари стоят зад тази мижитурка. Все още сме болшинството в тази държава, която все още се нарича България.

 29. 29 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 718 Неутрално

  [quote#1:"danvan"]Нека преди да започнем да се възмущаваме, да си зададем въпроса защо допускаме всичко това![/quote]
  Защото сме туземци и само медиите могат да ни направят съпричастни на нещо,за което до ден днешен изобщо не ни е пукало.А медиите сами си решават с какво ще ни баламосват.

 30. 30 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  До коментар [#28] от "baxter":
  [quote#28:"baxter"]Защо не си зададете въпроса кой и чии пари стоят зад тази мижитурка.[/quote]
  "Другарите от Кремъл" трябва да се разглеждат като събирателен образ. Импресионистична картинка.
  Когато се вгледаш в него и проследиш историята им от пуча срещу Горбачов насам (и особено след възкачването на Путин на престола), ще забележиш и добре скритите противоречия между отделни властови центрове, на които се раздели бившата КГБ. Следвайки я неотклонно, нашата "любима" ДС също се разпада - ще не ще. Изводът е, че зад другарите Доган и Василев стоят РАЗЛИЧНИ алчни и хищни групички с едно и също потекло. Кой от двата враждуващи лагера ще победи, ще разберем. Засега вдигаме ръката на ... ВВП.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 31. 31 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Хората не са проблем, Пеевски, Доган, Василев идват и си отиват.
  Въпросът е защо ние допускаме всичко това?

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 32. 32 Профил на Даниел Калъчев
  Даниел Калъчев
  Рейтинг: 5 Неутрално

  От както се помня все се възмущаваме искаме оставки правителства идват и си отиват и нещата са едни и същи, едни и същи ни управляват, едни и същи правят такива неща за които в една що годе нормална държава ще са в затвора, едни и същи противни мутри виждам по медиите всяка сутрин. Поне за мен извода е, че управия няма да има приятели и колкото и грозно да звучи всеки се оправя сам и както може. Много хора го осъзнаха и се прибират само за ваканциите от чужбина. Така, че да се изнасяме и да видим тогава с чий пари ще плащат социалните на мангалите където по цял ден си бъркат в носа и се чудят какво да откраднат.

 33. 33 Профил на petiav
  petiav
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Да отиват и да го изваждат от Сараите веднага." / №27 /
  ..................
  Не, това не решава проблема, не е достатъчно - винаги ще има някой, който ще иска да бъде недосегаем и да диктува.
  Демафиотизация е възможно поне теоретично само ако имам независим върховен надзираотел на законността - тоест истинска независима прокуратура. Ние такава нямаме. Във властта на политиците е да я направят истинска но те не искат д9а е независима, приемат дори да я владее мафията /ако самите те не са мафията/ но само и само да не е независима. Ако искаха държава без недосегаеми, първо досега щяха да свият мандата на главния прокурор /7 години космична власт!!!/ и щяха да извадят прокуратурата от съдебната власт, за да си носят отговорността за нея - така си мисля понякога...

 34. 34 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1327 Весело

  [quote#31:"Краси"]Въпросът е защо ние допускаме всичко това? [/quote]
  Ако някой открие рецептата "КАК", ще трябва да го предложим за Нобелова награда.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 35. 35 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Няма как в бананова република като Чалгария да има стабилна банкова система. Чалгария, като моделите си от Латинска Америка, ще си има генерал бащица за пожознен лидер, нестабилна финансова система, социално неравенство и дълбока обществена поляризация. Национални съдби...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 36. 36 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  [quote#33:"petiav"]истинска независима прокуратура. Ние такава нямаме. Във властта на политиците е да я направят истинска[/quote]
  Писах някъде тук, че безбрежната власт на главния прокурор зависи от една малка поправка на ЗСВ, тъй като КРБ не му я дава, нито пък предвижда йерархичната структура на прокуратурата, която главният "коли и беси". Никой не се заинтригува. Защо ли?

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 37. 37 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  Световната финансова криза, която пресуши паричните потоци към страната ни,приключилата приватизация и желанието на Борисов да бъде самостоятелен политически и икономически играч, подлагайки крак на създатели си, унищожиха единството на българското задкулисие. Днес виждаме отделните негови кланове се изяждат и крадат едни други. Този процес в крайна слетка е

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 38. 38 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  ... този процес в крайна сметка е непреодолим и невъзвратим, което е добра новина за България.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 39. 39 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#30:"дъждовита"]"Другарите от Кремъл" трябва да се разглеждат като събирателен образ. Импресионистична картинка. [/quote]

  Като чета подобни приказки ми става жал за хората които ги пишат. Комунизмът до такава степен им е замъглил съзнанието и комплексирал, че не са в състояние да правят обективна преценка на светът който ги заобикаля. Нещата не са толкова прости. Кремъл е едната страна на монетата. Държавна сигурност си свърши своята работа и помогна държавата да бъде ограбена и държавността унищожена. Но, е време да се погледне и другата страна на монетата. Тя е още по унищожителна и коварна.

 40. 40 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Тъпата ви "оставка" със скрит сценарий изгони хората от площада - те не искат смяна на един червен чакал с друг - тиква, дудук, риформатор и прррр. С тъпи лъже-протести и кухи искания спасихте задника на бандата /тъп номер, но работи/.

 41. 41 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1002 Весело

  [quote#33:"petiav"]Демафиотизация е възможно поне теоретично само ако имам независим върховен надзираотел на законността - тоест истинска независима прокуратура. [/quote]Написали сте абсолютна ГЛУПОСТ!

  Точно независимостта на прокуратурата от НИКОГО според сегашната комунистическа Конституция е основната причина за ВСИЧКИ проблеми в България, защото НЯМА ПРАВОСЪДИЕ!

  1. Прокуратурата НЕ трябва да е в съдебната система, защото тя е СТРАНА по делата и не правораздава!
  2. Прокуратурата трябва да е в изпълнителната власт и да подлежи на парламентарен КОНТРОЛ за действията и бездействието си!
  3. В САЩ министърът на правосъдието е и главен прокурор.
  4. Дори и ангели да сложат за прокурори, те бързо ще се корумпират, защото не носят отговорност за действията си освен пред главният прокурор над който е само Бог, както каза Татарчев!

 42. 42 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Малка утеха ми е съществуването на няколко журналисти като ПВ в голямото българско блато.Такива думи не можеш да чуеш по ''националните'' телевизии,там с помощта на всевъзможни''изми'',чуждици и лакейски префърцунвания орално се възхвалява ''гросмайстора''в сараите,а с д*пето се облажава интелектът от Банкя.Ето,че можело да се пише просто , умно и правдиво,така че да те разбере и работника,и академика.Не се предавай ,Петя,не си сама,всички нормални българи мислят като теб и все още сме повече!

 43. 43 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1002 Весело

  До коментар [#33] от "petiav":

  Вижте коментар 41

 44. 44 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1598 Разстроено

  "най-стресиращото и обезкуражаващо в този гаден сюжет е йезуитското използване от прокуратурата на сигнала на "Протестна мрежа", за да бъде придаден благонравен демократичен оттенък на прокурорските действия."

  Съкрушителен извод, към който се присъединявам с голямо неудоволствие. Какво ли още чака зад ъгъла?!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 45. 45 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1598 Разстроено

  [quote#13:"Чардо"] И защо това все се случва по време на управление на комуниодите ? [/quote]

  Чардо, като човек, който добре помни социализма, наистина ли задаваш този риторичен въпрос?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 46. 46 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1327 Весело

  [quote#39:"baxter"]"Другарите от Кремъл" трябва да се разглеждат като събирателен образ. Импресионистична картинка. - цитат на коментар #30 от “дъждовита”


  Като чета подобни приказки ми става жал за хората които ги пишат. Комунизмът до такава степен им е замъглил съзнанието и комплексирал, че не са в състояние да правят обективна преценка на светът който ги заобикаля. Нещата не са толкова прости. Кремъл е едната страна на монетата.[/quote]

  От #28 разбрахме "простото" решение, пардон - май бяха само въпроси. От думичката "болшинство" пък усетихме чие съзнание е "замъглено" и от какво.
  [quote#28:"baxter"]А бе хора, защо търпите това. Защо не си зададете въпроса кой и чии пари стоят зад тази "мижитурка". Все още сме болшинството в тази държава, която все още се нарича България. [/quote]
  Е, кой и чии пари стоят зад тази мижитурка? Коя е другата "страна на монетата"? Кои сме "болшинството" в тази държава? Слушам, щото нищо конкретно досега не чух, освен малоумни подозрения и съжаления към този, който се е осмелил да каже мнението си. Само да не се окаже, че сте от агитката "Костова", другарко!

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 47. 47 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 1889 Гневно

  [quote#13:"Чардо"]1 . Време ли е пак да сменяме левовете в ""марки"" ?

  2 . И защо това все се случва по време на управление на комуниодите ?[/quote]

  До коментар [#13] от "Чардо":


  Що? Що?
  Защото са (крадливи) социалисти. За това.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 48. 48 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  [quote#15:"опа"]нека се замислят и тези, които дадоха гласа си за тези мафиози[/quote]

  Тези от тях, които са способни да мислят, са го сторили напълно съзнателно. Останалите... какво да обсъждаме!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 49. 49 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#46:"дъждовита"] Само да не се окаже, че сте от агитката "Костова", другарко! [/quote]

  Не избивай комплекси. Това, което искам да кажа е че живеем в джунгла, в която силният побеждава, а умният оцелява. От лъвовете по лесно можеш да се спасиш като се свреш например в някоя дупка или се покачиш на някое дърво. Но най опасни са змиите, дори няма да ги усетиш, когато нанасят смъртоносния си удар. Кои сме ние ли? Ние сме гражданите на тази държава, суверена. Обикновено политиците ни третират като придатък, е това което казвам е че не бива повече да търпим това. Не бива да позволяваме една незаконна, противоконституционна партия, с неясни спонсори да диктува дневния ред. Не трябва да забравяме че се намираме в горещата точка наречена Балкани. Нещо неясно да съм казала?

 50. 50 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#46:"дъждовита"]Само да не се окаже, че сте от агитката "Костова", другарко! [/quote]

  Не знам какво искаш да кажеш с агитката "Костова", но ако ме питаш дали харесвам Костов, ще ти отговоря с - Да, защото мисля че това е един от малкото политици които са наясно за какво става въпрос. Жалко, че се оттегли от активната политика.

 51. 51 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 412 Неутрално

  [quote#23:"дъждовита"]След като разбрахме кой стои зад Пеевски, трябва да си зададем въпроса КОЙ стои зад Василев. Кой е Василев в края на краищата?[/quote]
  Интересен въпрос. Може би ако знаем враговете му можем да си отговорим кой е той. Досега си мислехме, че Пеевски му е бил първа дружка, пък то не било съвсем така. Отговор може да има в една статия в "Банкеръ", ама тя е с абонамент:

  Подуправителят на БНБ Цветан Гунев е отказал да изпълни поръчка за съсипването на Корпоративна търговска банка с дата 13 юни, научи от свои източници "БАНКЕРЪ". Потвърдиха го и високопоставени лица от банковите среди, които са запознати с детайлите по случая. От надзорното управление в БНБ е било поискано да изфабрикува мотиви, на базата на които да бъдат наложени тежки санкции към КТБ, които на свой ред да доведат до въвеждането на квестори и до отстраняването на някои от сегашните й...
  http://www.banker.bg/?Channel=2&Category=1&;Article=498504

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 52. 52 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  [quote#49:"baxter"]Нещо неясно да съм казала? [/quote]
  Всичко. Метафоричният език е недостатъчно смел начин за изразяване на мнение. Необоснованите обвинения в "комунизъм" и "избиване на комплекси", когато се опитах да отговоря на един от въпросите Ви - също са подозрителни, за да се мисли, че сте безпристрастна.
  Заключението:
  [quote#49:"baxter"]Не бива да позволяваме една незаконна, противоконституционна партия, с неясни спонсори да диктува дневния ред. [/quote]
  няма нищо общо с поставените от самата Вас въпроси. Скачате като ужилена, щом се назове КГБ?! Кой стои зад "мижитурката", коя е "другата страна на монетата"? Стига общи приказки и изразяване като след четене на статия в "Работническо дело", моля. Излезте си от стереотипите, че писнахте с многознайковщината си. Апропо, за разлика от Вас, дори Тони! не си позволява да използва като лична нападка добре усвоения "командирски" метод на комуникация тук.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 53. 53 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#1:"danvan"]Нека преди да започнем да се възмущаваме, да си зададем въпроса защо допускаме всичко това! Оставка!!![/quote]

  Само с оставка няма да се промени нищо, докато го има това задкулисие. Трябват политици, които да имат смелостта да изрежат това раково образувание. Защото в скоро време ще се разпростре навсякъде и лечението няма да е възможно. Трябва и натиск от нас. Иначе няма да стане. Протестите трябва да се насочат към задкулисието и прокуратурата и съда, а не към конкретно марионетно правителство. Ако сменим едни марионетки с други, нищо няма да постигнем.

 54. 54 Профил на Dr.Jotker
  Dr.Jotker
  Рейтинг: 426 Неутрално

  или да обобщим: има системен проблем във функционирането на демокрацията.
  Разделението на властите е само бутафория.
  Търси се лидер, който да обясни наново и да вдъхнови народа в ценностите на демокрацията, да го накара да ги споделя и изисква.

 55. 55 Профил на petiav
  petiav
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Пост 53 - БРАВО, този е ключът, това мисля и аз!!!

 56. 56 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3417 Гневно

  До коментар [#13] от "Чардо":

  Защото "сме социалисти".
  Нека пак гласуват за тях наивниците.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 57. 57 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Само ще кажа, че който "задкулисие" вади...Е, останалото се сещате. Тепърва ще се йока и чува.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 58. 58 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#3] от "Къти":

  В крайна сметка, "тия двамата" са подставени бушони, но твоя аналитичен ум не ще да съзре, защото си се вторачил в собствения си пъп.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 59. 59 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1327 Любопитно

  [quote#53:"Форд Префект"]Трябват политици, които да имат смелостта да изрежат това раково образувание.[/quote]
  И кои са тези политици Вие знаете ли? Да си спомним ли, че всяка дума срещу "независимите" съд и прокуратура, бяха наказвани безпощадно... по един или друг начин. И още се носи ехото за глупостите, че Цветанов си е позволил да направи оценка на един или друг магистрат. Още си спомняме думите на Куцкова, която се изживява като председател на СС, че Цветанов трябвало "много, ама много да се моли", за да му се "падне" безпристрастен съдия. Знаем какво стана с него, знаем и кой стои зад тези атаки. Тъй че, КОЙ да им се противопостави, ако (вече се убедихме в това) истинският граждански протест не може да ги помръдне, но пък платеният (да си спомним казуса Ситнилски) мести пионките както им хрумне?

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 60. 60 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#52:"дъждовита"]Скачате като ужилена, щом се назове КГБ?! Кой стои зад "мижитурката", коя е "другата страна на монетата"? Стига общи приказки и изразяване като след четене на статия в "Работническо дело", моля.[/quote]

  Човече, има една болест наречена" посткомунистически синдром"
  Симптомите са много характерни - болният страда от комплекси и е неспособен реално да оценява заобикалящата го действителност. Вижда навсякъде конспирации, някои бълнуват за КГБ, други сънуват ЦРУ. Те съществуват, но са далече от нашата тема на разговор.

 61. 61 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 560 Весело

  До коментар [#55] от "petiav":
  Преструктурирането на днешният ни
  Модел на политическо общуване в модерно Общество,
  се налага отдавна и все все по-остро...
  Неговият рефрен се налага тихо и скромно от поне 4-5 години
  и не бива да цепим пространството с кухи "открития"...
  Навлизайте в детайлите на налагащата се дълбока Промяна,
  Нова Конституция,
  Нова структура на властите като система и поотделно,
  Президентско управление и Двукамарен парламент...
  ГЕРБ да не се ослушва, всичко това нас и тях чака...

 62. 62 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4145 Неутрално

  До коментар [#60] от "baxter":

  Никак не са далеч ами са направо вътре в нещата . И не болест ами живата истина.

  klimentm
 63. 63 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#61] от "dimko":

  Звучи много добре, но ще бъде ли постигната формулата, по която може да се случи всичко това? До колко разумът ще надделее над популизма и ще успее ли обърканият избирател да отсее плявата от житото. Мисля че за това е необходимо чудо. И все пак аз съм оптимист.

 64. 64 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Пеевски, Доган, Местан и бизнес дружеството ДПС - аут от България! Докога ще ги търпим бе хора???

 65. 65 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 589 Весело

  Понеже куцо и сакато в форума споменава "Недосегаемите", пожелавам им да гледат филма и да видят какъв е епилога.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 66. 66 Профил на explorerv
  explorerv
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "...КТБ е на колене не защото е порочно заякнала с наливане на държавни средства и е финансирала не по правилата, а защото Пеевски поиска това. "

  тук не съм съгласен, защото това е частично отразяване на истината. Истината е, че по същия начин както се разрасна, по същия начин биде спихната.
  В случая Пеевски е само изразител на чужда воля и икона на преяждането с власт на едни кукловоди.

 67. 67 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#62] от "klimentm":

  Е, време е да се научим да оцеляваме.

 68. 68 Профил на petiav
  petiav
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До № 66:
  Ам али аз точно това казвам - което и вие:

  " Истината е, че по същия начин както се разрасна, по същия начин биде спихната.
  В случая Пеевски е само изразител на чужда воля и икона на преяждането с власт на едни кукловоди."

 69. 69 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4145 Неутрално

  До коментар [#67] от "baxter":

  25 години се учим и все настъпваме една и съща мотика!

  klimentm
 70. 70 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#69:"klimentm"]25 години се учим и все настъпваме една и съща мотика! [/quote]

  Е, след още 25 години, ако оцелеем, пък може и да ни дойде акъла. Кой знае?

 71. 71 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#5] от "u.f.o.":

  В Уругвай или Аржентина също не е лошо. И от там не връщат.

  Това което се случи с КТБ се нарича "self-fulfilling prophecy". Поискаха да го направя, имаха средствата и властта, направиха го.

  Proud to be anonymous!!!
 72. 72 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3307 Неутрално

  Защо се забравя, че Ц. Василев си направи нова банка?
  Купи си българския клон на "Креди агрикол", и го прекръсти в търговска банка "Виктория" (с червените прашки). Цецо пак ще си остане банкер.

 73. 73 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 636 Разстроено

  Пеевски и Василев играят театър! Вече съм убеден, че го играят, за да изкарат медиите и народа виновен за фалита на КТБ, а не бездарните финансирания на ТВ7, Барека, Булгартагак и още 100 сигурно сделки, от които никога не може да се търси възвращаемост на капитала! Тв7 само май беше на 70 млн. лева загуба??! Как ще се върнат тези пари?!? НЯМА КАК!!! Сега затова трябва да се играе цирка - ето медиите и хората, защото си теглят парите, фалираха баката! Лошите медиии.......нямам представа, но смрадтта е НЕПОНОСИМАА! АКо някой хване пушката ще се радвам като малко дете на пясъчник. Без пушка няма да се оправим. Много народ се е самозабравил. Това е от мен.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 74. 74 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#41:"BlueWater"]Написали сте абсолютна ГЛУПОСТ!

  Точно независимостта на прокуратурата от НИКОГО според сегашната комунистическа Конституция е основната причина за ВСИЧКИ проблеми в България, защото НЯМА ПРАВОСЪДИЕ! [/quote]
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  'Let light surround you' Dream Theater
 75. 75 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4145 Неутрално

  Интересно че Местан и ДПС не взимат никакво отношение към ставащото и към действията на техния успял млад бизнесмен?!
  В крайна сметка нали е представител на тази партия?

  klimentm
 76. 76 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#8] от "Иван К":

  Какъв Сорос те гони?
  Сорос е по целия свят. Само у нас се случват такива неща. Защото така са написани законите от крадците които са в управлението. ..

 77. 77 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 895 Неутрално

  [quote#5:"u.f.o."]Василев май ще ходи на гости на Веска Меджидиева[/quote]
  Той неслучайно е във Виена. И когато попитах онзи ден какви са му неотложните дела, получих предимно минуси....
  Също, и когато говорих за "контролиран фалит" - обвиниха ме в някакви глупости.
  Пък то какво се оказа....

  Петя Владимирова - безпощадна и ясна, както винаги! Моите поздравления за статията!
  Не знам колко по-силно трябва да се изкрещи, че топ мафиота в България е Доган и всички останали, които му се кланят са само негови пешки!

 78. 78 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#51] от "geo_19 (отпочинал си цял месец)":

  http://test.nda.bg/banker.bg_cover/fnc/pic_v2.php?id=57

 79. 79 Профил на vili_vilcho
  vili_vilcho
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Петя Владимирова има реноме на добър журналист, но бива ли в такава ситуация, да се използва толкова често понятие като "фалит" на определена българска финансова институция? Госпожа Владимирова наясно ли е, че ако всички тръгнат да си теглят парите от която и да било банка в света, нищо няма да е по-различно от това, което се случва в момента с КТБ? Всяка банка дава кредити, всяка банка има депозити на физически лица и фирми, а коя банка ще издържи на подобна медийна и защо не политическа и прокурорска атака и няма да се стигне до момент, в който БНБ ще трябва да доказва доверието към банковата ни система? Банковата ни система е стабилна, КТБ няма да фалира, защото това не е в интерес на народа, и ви моля като правите анализи, да го съобразявате със страховете на българските граждани, които стискат по 1000-2000 лева по банките и всеки стрес, който им се създава, клати кокошарника. Квесторите ще си свършат работа, измами кухи кредити няма да бъдат намерени, просто защото няма такива. Напрежението ще спадне и хората до 2 седмици ще имат достъп до сметките си и няма да има наплив от клиенти, които да искат да си теглят парите. Успокойте малко топката - трагедията покрай наводненията достатъчно много ни смазва психиката, че да трябва да намесвате и други фактори.

 80. 80 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Добавка към моят №61 :

  Желязното правило е,
  недосегаемите да нямат общо с мишените...
  Още трябва да се "разбулва" ...

 81. 81 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 487 Неутрално

  № 14 Walter_White: Един умен мъж преди доста години каза: "ДПС е проклятието над България!"

  Не, драги, този умен мъж беше доста по-точен; каза си го в прав текст: Ахмак Доган е проклятието на България.

 82. 82 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#63] от "baxter":

  Като казвам НИЕ,
  следва да разбираме, обществото...
  Подкрепям единствената ни днес партия,
  заради перспективата, с която тя е "естествено" заредена...
  Останалото,
  както би казал Енгелс,
  газене на "калта на бракоразводния процес"...
  Няма да е лесно, Колега,
  от нас се иска само и повече убеденост,

 83. 83 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 560 Весело

  До коментар [#67] от "baxter":

  Оцеляването е не само "съхраняване на целостта",
  оцеляването е и "постигане на целта"...
  Реч е, за може би най-сложната категория в Системния анализ...

 84. 84 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#83] от "dimko":

  Лошото е че нашето общество е с дезорганизирана сложност, с голям брой променливи и висока степен на случайност.

 85. 85 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#84] от "baxter":

  В такава ситуация няма място за тревогите, които споделяш...
  Тя ги елиминира автоматно,
  тъй като е провокиран, Хомеостазиса на народното "общуване"...
  Сложничко се изразявам,
  но не след дълго и на всички ще ни "просветне"...

 86. 86 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  А за какво се скараха всъщност Пеевски и Василев?

  Любовта ще спаси света!!!
 87. 87 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Хайде де, АД и сиеда не се пръкнаха и укрепнаха от нищото
  Не на нас тия.

 88. 88 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#85] от "dimko":

  Прородосъобразно това е така, ако хомеостатичните условия се поддържат в определени граници, но ако тези граници се нарушат, системата може да прескочи неуправляемо в изцяло нова и нежелана ситуация.

 89. 89 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#88] от "baxter":

  Наред с останалото, тази е главната ни грижа...

 90. 90 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Липсва само истината че т.нар. недосегаеми са "бившата" държавна сигурност !!

 91. 91 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Този театър ще се разиграва докато не успеят тези от задкулисието ,които играят в комбина с управлявящите ( БСП + ДПС) да изтеглят откраднатите държавни средства и ги скрият по страни , в които никой никога не може нищо да проследи. Чак тогава ще подаде и правителството оставка, защото целта е изпълнена.
  А ние ще гледаме безпомощно седнали на диваните, ще псуваме, ще пиеме ракия ....... и ще чакаме да ни окрадат докрай.
  После ще ни дойде някога акъла , ще изберем нови лица , които пред една фалирала държава въобще нищо няма да могат да постигнат и псуването ще започне на нов ред.

 92. 92 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Към моя коментар 91:#
  Забравих да прогнозирам , че пак ще се появи някой като Костов , който в желанието си да изкара страната от дълбоката криза, или по точно от фалита, ще направи пак грешки и ще бъде хулен докато умре..... Сценарият ще се повтаря докато народа не разбере , че трябва да изгоним всеки , който действа против народните интереси! А това става само с постоянен граждански контрол, протести , гласуване!

 93. 93 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#86] от "hope":

  Всичко е постановка! Така им е наредено!

 94. 94 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Най-тревожно ми се вижда закупуването на КТБ от ВТБ. Нашите политици, способни да се възползват от вложителите на КТБ са обикновени мишоци, сравнени с руската брадва. Това не е просто бизнес, а застрашаване на националната сигурност, пряк път до енергетиката ни и до ЕС. Сериозно подсилване и разширяване на санкциите на САЩ и ЕС по Русия, както и други подобни маньоври биха могли да неутрализират апетита на ВТБ за покупки, ако същата трябва да спасява себе си.

  Nobody is perfect. I am Nobody.
 95. 95 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Да, бушоните вършат чудесна работа в ел.системите.Явно инж.хидролог филосфски е разбрал смисъла на предпазителите ,НО защо започна да ги напряга до червено,не е ли причината ,че БИСЕРОВ все пак гръмна ненадейно.Не е ли това демонстрация ,че вече службите ,западните такива сами си водят разследването и това ,като че ли изнерви НЕДОСЕГАЕМИЯ.
  Василев няма да може да отиде при западните служби ,заради руските си бутуши но май все повече КГБ е опуснала въженцето и демонстрацията с Орешарски само запали фитила на бомбата заложена още от Бисеров...там е заровено и кучето и кофчежето.
  Пейшънт ...се чува от някъде!
 96. 96 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  [quote#3:"Къти"]Не е ли крайно време тези двамата да бъдат озаптени в кауша и да се проветри?[/quote]

  В материала много точно се подчертава, че не са само тия двамата, а най-вече т.н. Недосегаем. Въпросът е дали ще се намерят и у нас няколко като Елиът Нес или следващият Недосегаем ще застреля сегашния.

 97. 97 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  "Василев е аут, както и всички с дялове над 10 процента, с изключение на ВТБ (руската държавна Внешторгбанк), която има случайно 9,9 %."
  Сутринта при Л.Кулезич някакъв Иванчо от БСП се изпусна и издаде четата. От думите му се разбра, че руснаците отдавна са искали да купят КТБ и сега вече това може да стане. Т.е. лесно може да се породи съмнение, че мустакатия не им я е давал и те са му спретнали всичко това, което се струпа на главата му, а и на нашите.

 98. 98 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#6] от "gotze":

  Защо път ГЕРБ? За да мине опорната точка, че всички са маскари.

 99. 99 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ужас. Имам чувството, че гледам филм от епохата на първоначалното натрупване на капитали.
  Но не е филм

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 100. 100 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  Сега вече ми е ясно защо Местан предлагаше късни дати за изборите, за да продадат на безценица КТБ на руснаците. Направят ли го ще е най-голямото национално предателство досега, дори Виденов не даде газопроводите на Булгаргаз а тук става дума за много повече.

  Изглежда такъв е сценарият, никак не са случайни тези 9.9%. Много удобно под границата на блокиране на акционерното участие. Сега ще предложат с цел оздравяване увеличаване на капитала, Мустака отказва и ВТБ благородно се съгласява като така става собственик. Не само на банката но и на голяма част от заложените в нея обезпечения. Няма търг няма нищо, поднесено на тепсийка. Прекрасен плацдарм за официално финансиране на руската пета колона.

  Стане ли това смятайте че България вече е на Путин. Да започват още от сега всички да предупреждават за тази опасност. Реформаторите имат отново прекрасен повод за активност, досега с Южен поток добре се справиха.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK