Задава се нов преврат

Бойко Борисов обяснява колко спешно и какъв нов заем трябва

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов обяснява колко спешно и какъв нов заем трябваГраждани висят пред банки, защото някакви мутри се скарали помежду си. Този филм не го ли бяхме гледали вече?


Не, това не е филмът от 1997-а.


Няма нищо общо. Това е филмът, който ни прожектират откак преди 5-6 години Иван Костов констатира, че живеем във "фасадна демокрация". Просто сега от фасадата падат парчета, толкова големи, че се вижда какво има отзад.
Държава, в която публичните институции не обслужват интересите на публиката, а някакви свои си, не е лабиринт от правила и забрани, както би трябвало да бъде. А е празен тепих, на който различни хора излизат, за да си премерят силите. В последно време гледаме как двама пехливани в сблъсък помежду си се опитват да илюстрират кое е по-ефективно:


да имаш власт, от която да правиш пари,
или обратното – да имаш пари, от които да правиш власт


Делян Пеевски представя на публиката тежестта на тезата, че за да имаш власт, най-добре е да имаш... власт. Неговата позиция е следната: имам власт – с нейна помощ вземам пари – влагам ги в медии – добивам още власт – вземам пари... и т.н. Цветан Василев градеше доста по-дълга и, както се оказа, по-слаба верига: имам пари – давам ги на пеевските медии – ползвам част от неговата (на Пеевски) власт, за да имам още пари.


В тази надпревара Пеевски е очевидно в по-добра позиция, защото директно упражнява власт, а не  както Василев – чрез пари, чрез други хора (Пеевски) и партии (ДПС). Пътят от "Аз искам да стане еди-какво!" до "Стана онова, което искам" при Пеевски е много по-къс. Ще рече: шансовете да стане онова, което иска Пеевски, са по-големи, отколкото шансовете да стане това, което иска Василев.


Днес става очевидно, че някъде през юни миналата година и двамата сегашни врагове са стигнали до горе-долу едно и също заключение: че


искат по-пряк досег с властта


Дори позицията на Пеевски, макар по-печеливша от тази на Василев, е по онова време прекалено далеч от мигновеното сбъдване на желания. За да постигне желаното, Пеевски трябва да мине поне през две партии (ДПС и БСП) с взети назаем (от Василев) пари и накрая – през своите медии, с помощта на които да заплашва всеки, който би могъл да му попречи. Но и тази заплаха е прекалено непряка.


Друго е да станеш шеф на контраразузнаването, което пък междувременно се е сдобило и с въоръжено крило в лицето на бившия ГДБОП. Като шеф на ДАНС Пеевски би разполагал както с безконтролен апарат за събиране на информация за всички противници, така и с въоръжено формирование за налагане на своята воля върху тях. И най-сладкото в случая – това не би му струвало и лев. Би се плащало от данъкоплатците.


Още тогава направи впечатление изумителното късогледство на останалите замесени в тази схема. Давайки на Пеевски ДАНС и ГДБОП, как точно Станишев и Местан си мислеха, че след това ще могат да го контролират те него, а не той тях? Поради какви причини той не би обърнал силовия си апарат срещу своите благодетели?


Отговорът е, както обикновено в такива случаи, че


те са си мислили,
че са по-хитри от него


В ДПС са смятали чрез ДАНС и ГДБОП да упражняват реалната власт в страната, натиквайки в миша дупка мандатоносителя БСП. Социалистите пък са били убедени, че с помощта на ДАНС и ГДБОП Пеевски за часове ще вкара в затвора и Бойко Борисов, и Цветан Цветанов.


Ето как паднали парчета от фасадата разкриват гледката отзад. Отговорът на въпроса "КОЙ (предложи Пеевски)?" днес е очевиден – ДПС (и самият Пеевски). Ясен е вече и отговорът на по-важния въпрос – ЗАЩО? За да може, разбира се, ДПС да вземе обем власт, далеч надхвърлящ онзи, който е даден от електората.


Това бе опит за държавен преврат


и затова протестът, който го предотврати, е от историческо значение.


На този фон съвсем детински изглежда поведението на БСП, влезнала в тази схема само поради надеждата, че Пеевски ще вкара на топло ръководството на ГЕРБ. На фона на тази пък детинщина на свой ред съвсем естествено изглежда последвалото развитие – как ДПС все пак успя, макар без Пеевски в ДАНС, да открадне цялата власт от БСП, стоварвайки й обаче цялата отговорност. Забележително е, че сред фирмите, спрягани като замесени в строителството на "Южен поток", няма нито една, свързана с БСП. Всички са от поредицата "Пеевски-ДПС".


Днес, година по-късно, по всичко личи, че в момента, в който Пеевски решава да поеме пряка власт (ставайки шеф на ДАНС и така – де факто диктатор на България), другият играч, Цветан Василев, също стига до заключението, че ще му е по-изгодно, вместо да упражнява власт чрез различни предавки (пари, партии, медии), да я поеме директно. Да направи така, че да стане ни повече, ни по-малко министър-председател лично или най-много през един човек.


За разлика от Пеевски обаче, който действа внезапно и от засада, Василев тръгва по дългия път – достатъчно дълъг, за да имат време околните да разберат каква е играта. Докато ДПС е заета да поглъща БСП като смок жаба, Василев създава нова партия, чрез която да постига целите си, заобикаляйки ДПС – "България без цензура" на Бареков. И някъде в началото на тази година банкерът по изумително глупав начин дава да се разбере, че подкрепя смяната на лидера на БСП Станишев с някой друг, по-управляем (т.е. от страна на самия банкер). Та в един бъдещ парламент коалиция БСП-ББЦ да може да излъчи онзи министър-председател, който Василев би искал.


Отново обаче


схемата на Василев се оказа прекалено сложна,
за да бъде успешна


и при всички случаи – много по-неефективна от стратегиите на Пеевски. Пиар стратегията на Василев е също губеща и, както се оказа – самоубийствена.


Докато Пеевски успява да внушава на основните политически играчи, че той работи за това, те (а не той) да имат повече власт (вчера ДПС и БСП, утре ГЕРБ), Василев прави точно обратното. Съобщава на основните играчи, вкл. на ДПС и Пеевски, че му е писнало от тях. И че той се бори не за това те да бъдат велики, а за това той да им бъде началник. С което, разбира се, още в разгара на пролетта на тази година бетонира всички политически играчи срещу себе си и така обрече на гръмък провал политическите си амбиции.


Ответният удар срещу Василев стана неизбежен в момента, в който се разбра, че наистина ще има предсрочни избори – т.е. че е съвсем близо моментът, в който мустакатият банкер ще може да задейства системата ББЦ-БСП. Онова, което беше крайно неочаквано, беше съкрушителната свирепост на този ответен удар. Системата не цапна по носа като предупреждение кандидат-политика Василев; а с един замах унищожи завинаги банкера Василев. Ударът беше нанесен внезапно, от засада и с демонстративна жестокост – типично в стил "Пеевски".


Отново обаче


падна парче от фасадата и се видя какво става отзад


Онова, което се разкри пред всички, беше,, пак,, нещо, срещу което застана протестът – превръщането на публични институции в обслужващ персонал на частни интереси. В унищожаването на Василев и КТБ участваха БНБ, МВР и прокуратурата. Вместо да наложат закона еднакво към всички, тези институции избраха да се намесят на страната на Пеевски срещу бившия му касиер. С което демонстрираха, че превратът, спрян миналата година, всъщност в някаква степен се е случил. Институциите, на които плащаме, за да бранят националната сигурност, се оказаха бранещи сигурността на... Пеевски.


Не ХААРП или рептилите сринаха КТБ. Това сториха институциите на държавата, отговарящи за нейната сигурност. И не виждам защо днес се чудят, че изведнъж хората престават да вярват в стабилността на банковата система. Та нали хората вече разбраха, че всички държавни институции са наказателни бригади на повикване от частни лица?


В такава ситуация откъде да знае човек кого и в чий интерес ще отнесат институциите утре. Животът става непредсказуем и това е причината така наречените похитени държави да произвеждат единствено несигурност, бедност и насилие. Защото вместо стабилност и предсказуемост похитените институции произвеждат нестабилност и непредсказуемост. Никога не знаеш какво ще стане – макар онова, което трябва да става, да е разписано в куп закони и наредби.


Вече виждаме илюстрация на току-що казаното. Добре, МВР заплаши, че ще се разправя с онзи, който организирал смс-ите, с които е атакувана банката на Цеко Минев. Хайде обаче да се запитаме точно това МВР какво ще направи, ако в разследванията си разбере, че онзи няКОЙ, КОЙто е организирал атаката, е точно този няКОЙ, КОЙто не бива в никакъв случай да бъде закачан? Няма, разбира се, да го накаже. Ще прибере някой квартален псувач по Фейсбук (това май вече се случи...). И така ще даде сигнал към всички, че всичко е възможно. И безнаказано.


След толкова много лъжи и будалкания, след контрапротести и контраподкрепящи, след като цяла година министър след министър се опитва да ни докаже, че сме пълни идиоти – как да им се вярва дори когато наистина казват истината?


Дори в тази изострена ситуация държавата благоволява да демонстрира, че не е плетеница от забрани и правила. Че продължава да е тепих, на който пехливани си мерят мускулите. А ръководителите на институциите играят публика, която бърза да се ориентира кой ще излезе по-големия бабаит, та да започнем да го обслужваме него?


От тепиха слезе Цветан Василев, но веднага се качи Бойко Борисов, който ни съобщава следното: "Мислите си, че това е криза? Хе-хе... Чакайте да видите какво ще стане тепърва. Всичко ще се срине. Всичко ще фалира. И затова още отсега е добре да се примолим на МВФ за едни 5-6 милиарда..."


От тепиха липсва Борисовият противник


Все пак Станишев излезе от този пехливанлък и отиде на по-високото ниво, откъдето в крайна сметка ще се намесят, за да ударят българските играчи през пръстите. Липсата на Станишев обаче не спира Борисов от това да маха юмруци и да иска този път цялата власт.


И това е днес най-голямата от всички конспирации. На този фон амбициите на Пеевски и Василев да се облекат с държавна власт изглеждат почти невинни. Защото в схемата, завъртяна от ГЕРБ, целите са много по-мащабни: масирана финансова криза; катастрофално рухване на икономиката; удавяне в този въртоп на БСП, ББЦ, "Атака", РБ и връщането на ГЕРБ на бял кон, с пълно мнозинство, като спасител на една рухнала "заради комунистите, дето утепаха дедо ми" държава. А около белия кон да се върти мулето на оръженосеца ДПС, яхнато от самия оръженосец - Пеевски. До който пък вече са се подредили пешаците – онази групичка сегашни властимащи, които от седмици обясняват из софийските потайности, че в момента правителството е единствено на ДПС.


Спряният миналото лято преврат се задава отново


този път в много по-катастрофален вариант. И с по-мощни играчи.


Не са се отказали. Вместо да се откажат те, решили са да накажат нас. Опитват се да произведат такава титанична криза, в която да сме благодарни на всеки, който реши да ни "спаси от комунистите".


Да се вкараме в тази схема би било точно толкова глупаво, колкото висенето на опашка пред банка заради разправиите между мутри.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (232)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  Някой пак е започнал да дружи с Буруджиева...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 2. 2 Профил на bosev.asen
  bosev.asen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Много вярна статия... За съжаление...

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  "ДПС все пак успя, макар без Пеевски в ДАНС, да открадне цялата власт от БСП"

  Алчността и късогледството на БСП я докара до тук. А, иначе продължават да са добри в манипулациите и лъжите

 5. 5 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 718 Любопитно

  Защо им са на тези хора толкова много пари....Даваш ги на кучето , не ги яде.Даваш ги на прасето , въргаля се в тях....

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 6. 6 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 367 Неутрално

  е и какво от многото верни неща в статията? да не гласуваме за никой защото всички са маскари... нещо изпуснах от цялатата патаклама или автора би искал да ни предложи реформаторския блок да вземе властта,може би... но май и автора скромен като РБ...

 7. 7 Профил на FTA
  FTA
  Рейтинг: 367 Неутрално

  За съжаление, съвсем точно. Особено при положение, че е пълно с дебили, част от които само след малко, ще се наредят на опашка пред клонове на банки да теглят и да крият под дюшека (за по-сигурно естествено)...

  Социализъм - превръща паразитирането в държавна политика.
 8. 8 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Весело

  Авторът на това писание твърде много е надценил нашите политици . Те са просто обикновени крадци, живеещи на гърба на оглупяло население ...

 9. 9 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  [quote#0:"Генчо Дайнов"] Давайки на Пеевски ДАНС и ГДБОП, как точно Станишев и Местан си мислеха, че след това ще могат да го контролират те него, а не – той тях? Поради какви причини той не би обърнал силовия си апарат срещу своите благодетели?
  [/quote]
  Генчо много го издигна Пеевски. Той си е бил и си остава домашният любимец на Доган, така че щеше да изпълнява поръчките му и през ум нямаше да му минава за самостоятелна игра защото Коледата щеше да дойде преждевременно за него.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 10. 10 Профил на .......
  .......
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#1:"nv"]Някой пак е започнал да дружи с Буруджиева.[/quote]
  =======
  или е прочел "Световна конспирация VIII"

  ..........

  " където има глупост, няма нужда от конспирация"

  Наполеон Бонапарт

  След КТБ Накъде Ли.....ДАНО е само КТБ !!!
 11. 11 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Дайнов прави някакви констатации/само той си знае защо/,общо взето всички са маскари , но не казва какво да се прави/какво всъщност предлага/ ..как и с кого..?

 12. 12 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Съгласен съм с почти всичко, освен със заключението, че Б.Б. искал "масирана финансова криза", за да се върнел на бял кон... Без да съм му фен, по всичко личи, че ще се върне, но дори и той едва ли има интерес да се срине и малкото останало от държавата България. Все пак човекът иска да управлява нещо, а не да стои насред пустиня.

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 13. 13 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Дайнов прави /както винаги/ твърде произволен прочит на фактите и ситуацията.
  Всички нормално мислещи хора са наясно, че именно адекватните действия на правителството в момента са основната причина да бъде овладяна паниката .
  Затова призивите в момента, за незабавна оставка трябва се приемат като призиви за хаос и срещу държавността. Само едно легитимно и работещо правителство е гаранция срещу безвремието и безвластието, към което ни тласкат безразсъдни и заинтересовани хора

 14. 14 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Аха, разбрах. По някаква причина Дневник го играят анти-Герб. Лошо няма, само РБ-то да вземат поне 10%.
  Иначе за какво се морим.
  А относно МВФ, Дайнов, те идват именно в провалени държави каквито описваш

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Oberyn
  Oberyn
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Страхотен текст. Браво!

 17. 17 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  КОЙ предложи Пеевски за шеф на ДС?
  КОЙ умишлено съсипва България?
  КОЙ ни разделя, за да ни владее?
  КОЙ развъжда циганите, за да всяват смут и напрежение между българите?
  КОЙ пусна новини на турски и безчет турски сапунки?
  КОЙ иска земята на българите?

  Мисля, че знаете КОЙ.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 822 Любопитно

  Интересното е че един от основните играчи до момента винаги успява да остане в сянка!
  Ирена Кръстева!
  А парите са нейни!

  Да разлая троловете!!
 20. 20 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 799 Неутрално

  [quote#12:"Станислав"] Все пак човекът иска да управлява нещо[/quote]
  Никога не знаеш един нарцис какво иска!

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 21. 21 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Няма нужда да се чете световната конспирация 8.
  Евгени Д. ни разказа, това което виждаме на тепиха!
  Кой ще отрече казаното от Ив. Костов? От там нататък всичко се подрежда в разказаната история.
  Браво Дайнов!

 22. 22 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  Да се надяваме Дайнов да не е прав в заключението, че Борисов ще се съюзи с ДПС.
  Защото за всичко останало е прав.
  Всъщност ние не трябва да го поставяме в ситуация да избира м/у предаване на мандата на БСП или съюз с ДПС.
  Реформаторския блок трябва да влезе в парламента иначе точно това ще стане.

  Любовта ще спаси света!!!
 23. 23 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Браво на Дайнов. Както винаги много точен анализ.

 24. 24 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 799 Любопитно

  Играчите наложиха резултата от евроизборите върху парламентарни и гледката не им хареса.Герб+РБ-110 мандата,БСП+ДПС-110 мандата и 20-те мандата на ББЦ решават кой да управлява.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на today
  today
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Проблема е в прекалената алчнотия на лидерите на БСП, държат на всяка цена да захапят кокала, и са готови и на коалиция с дявола. Съответно ДПС моментално прекаляват и ситуацията става брутално. Накрая какво излиза? За да приберат няколко човека от БСП 100 млн под формата на заплащане на дружество-подизпълнител по някой голям проект, другите завишават цената двойно, и обществото плаща 1-2 млрд повече.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 27. 27 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1818 Весело

  Лабораторията на Костов пак е пуснала миризлив газ от поредната епруветка. Дойнов по-добре да каже, каква е топлата връзка между Костов и Василев по времето, когато последният беше прощъпулник. И въобще, КОЙ засади Цв.Василев в градината на българския политически живот? Пеевски ли го създаде (?!???) или го взе наготово от нечия лаборатория?

 28. 28 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Хе хе преврат измишльотини на Борисов."Призива" няма да мине(следва мазна усмивка от мен

 29. 29 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Само да му кажа на г-н дайнов че превски не е искал да става шеф на ДАНС , поръчано му е от КОЙ.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 30. 30 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Странно политолог като Дайнов да обяснява всичко случващото се с личните амбиции на Пеевски- Василев - две очевидно фасадни лица на политческата сцена. Кой и защо ги е създал, кой ги управлява - този въпрос не стои пред Дайнов. Още по-странното е да нарежда до тях Б. Борисов - неоспорим политически лидер и всички избори доказват този факт.Жалко за Дайнов.

 31. 31 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  Хора, Борисов не случайно говори за МВФ, имаме проблем с бюджета. Приходите не стигат за покриване на заложените от правителството разходи и това ще стане ясно последните няколко месеца.
  Въпроса е с колко!
  Това естествено няма нищо общо с банковата система и с мутренските заплахи за пиб.

  Любовта ще спаси света!!!
 32. 32 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1818 Разстроено

  Към мой коментар #27:
  Натиснал съм "О" вместо "А" и е излязъл "Дойнов" вместо Дайнов, за което се извинявам,въпреки че...имаше един Огнян Дойнов.

 33. 33 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Добре написано...даже, прекалено добре...
  И какво от това...???

  Цяла година се изтощихме от протести, които баш-пехливаните, в крайна сметка употребиха като салфетка за да избършат мазната си, ненаситна, вечно млящеща нещо, уста...оригн@ха се звучно, изп*рдяха се и започнаха да си стягат куфарите за Брюксел...
  А тук да става каквото ще...
  Отврат, та отврат...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 34. 34 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Както често се случва Дайнов напипва и формилира доста правилни неща, но цялостната картинка и най-вече някаква идея за справяне с нея някак типично отсъстват.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 35. 35 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Съгласен съм с Дайнов за причините и механизма за разложението на държавата в лицето на нейните институции.
  Не съм съгласен с изводите и внушенията.
  При всички случаи, обаче, в България трябва спешно да започне дълбока реформа на правоохранителните органи и съдебната власт. Прокуратурата задължително трябва най-после да заеме мястото си в изпълнителната власт.
  А конкретните лица, ръководещи сега институциите и допуснали да се манипулират от някакъв си доносник на ДС/КГБ Доган и мафиотския кръг около него, трябва незабавно да подадат ОСТАВКА!

 36. 36 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2930 Неутрално

  преврата е в ход още с връщането на мандата от герб . не от самите герб , те нямат капацитет . въпреки понижението на рейтинга (част от преврата) имаше успешно пласиране на дцк , и тук вече герб не издържаха и за щастие провалиха плана . единствения критерий за доверие са финансовите пазари . б.б падна за дузпа , ама след мача . и след всеки опит за преврат идва ...дайнов . съвпадение !!

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 37. 37 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 799 Любопитно

  [quote#31:"hope"]Хора, Борисов не случайно говори за МВФ, имаме проблем с бюджета[/quote]
  Гербавите си скъсахте опорната точка да се жалвате,че не ви дават информация,а сега изведнъж-много информирани и знаете колко не стигат на бюджета и какви заеми да се вземат.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 38. 38 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#1] от "nv": По-скоро - с Костов. Друг е въпросът, ако и двамата обслужват едни и същи интереси.

 39. 39 Профил на sweet_candy
  sweet_candy
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Докато народа избира едни и същи политици, произведено от едни и същи задкулисни игри, които не смеят да демонстрират какво и кой седи зад тях, обречени сме на повтаряне.

 40. 40 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 873 Неутрално

  хубаво си го пишете ама няма кой да чете.Който може да чете няма мерак да разбере.На изборите пак ще сме същите.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3411 Неутрално

  "...в схемата, завъртяна от ГЕРБ, целите са много по-мащабни: масирана финансова криза; катастрофално рухване на икономиката; удавяне в този въртоп на БСП, ББЦ, Атака, РБ; и връщането на ГЕРБ, на бял кон, с пълно мнозинство, като спасител на една рухнала "заради комунистите, дето утепаха дедо ми" държава."

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ХОРА, БДЕТЕ!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Внушенията на Дайнов за нов преврат може да му донесат голямата награда за фантастика, надминаваща по известност приказките от 1001 нощ. Вероятно в неговия сценарий действието се развива в Атакама, извън обсега на заобикаляща цивилизация където изброените играчи играят покер, а другите са изпратени на оглед в Патагония.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 842 Неутрално

  [quote#11:"adam1966"]но не казва какво да се прави[/quote]
  На мене ми се струва че го е казал от ясно по-ясно:Внимавайте с Борисов!
  Откакто е влезнал в политиката Борисов е бил без власт само година и нещо.Аз нямам нищо против да се стреми отново към властта,и той и партията му.Това е нормалното.Но да си подбира средствата.

 45. 45 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ммм даа,

  От Евгений Дайнов!

  Кой е Евгени Дайнов?
  Голяма работа е мрежата.
  Ето какво даде гугличката
  http://forum.skycode.com/topic.asp?whichpage=21&topic_id=33785
  Пък на другата страничка видния политолог Андрей Райчев.
  РАБ-ФАКОВЦИ. Първи седесари.
  Първия нямаше ли го миналата година на протестите?
  Повтаряме 1990 -та година ли?

  Българио!!

 46. 46 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Някои ги заболя партийния орган. Тъкмо се наслаждаваха на това, че казаното е супер, понеже е за други и авторът взе, че включи и тях. Сега, разбира се ще пишат против автора, понеже иначе трябва да се замислят защо подкрепят някого, който е част от свинщината.

  "Я з москалями не балакаю!"
 47. 47 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Ако МАТ'РЯЛА не се вразуми и разбере, по някакъв начин, че лидерът Борисов не е точният човек - жестоко ще съжалява до няма и година време.

 48. 48 Профил на dragoman
  dragoman
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Нали тръгна проверка над тримата Пеевски, Цветанов и Бароков. Излече, че Пеевски е напълно изряден. За останалите двама чакаме.

 49. 49 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#47:"convince"]Ако МАТ'РЯЛА не се вразуми и разбере, по някакъв начин, че лидерът Борисов не е точният човек - жестоко ще съжалява до няма и година време. [/quote]

  Кой е точния човек?

  Костов с Дайнов , Райчев ли?

  Народе!!!

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3411 Неутрално

  [quote#46:"Инспектор Стрезов"]Сега, разбира се ще пишат против автора, понеже иначе трябва да се замислят защо подкрепят някого, който е част от свинщината.[/quote]

  ++++++++++++

  Боко и БСП и Пеевски и Бареков и Доган са глави на една и съща ламя.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Някой не дружи с Буруджиева. Някой плаши ББ с Костов и още страхотии, защото Румяна Бъчварова не му вдига телефона. А някой иска възлагане, наемане или поне плащане.
  А, че ББ ги плещи квито му дойдат е друг въпрос. И ще си плати на изборите. Протестът е много по-масов и съвсем не е в полза на статуквото. Едно е ясно - дудучето отшумя, като скъпо платена приказка, ДПС се осра до уши, а бсп се разцепи. Атака е в Москва.
  Надеждата е в Реформаторския блок.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 52. 52 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 859 Неутрално

  До коментар [#21] от "Alexander97":

  Като чуя името КОСТОВ веднага ми светват всички червени светофари!
  С каква цел Дайнов цитира Лаборанта???

 53. 53 Профил на 404
  404
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#10:"Апологет Халикарнейски."]" където има глупост, няма нужда от конспирация"

  Наполеон Бонапарт[/quote]
  ++++++++++

 54. 54 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#47] от "convince":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 55. 55 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#45] от "rorikabc":

  По казаното в статията имаш ли нещо да кажеш?

  "Я з москалями не балакаю!"
 56. 56 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3984 Гневно

  БКП хамелеони констатират...

  ОСТАВКА БЕ!

  ОСТАВКА, ИЗБОРИ, РЕФЕРЕНДУМ, ЛУСТРАЦИЯ!

  "Това е филмът, който ни прожектират откак, преди 5-6 години, Иван Костов констатира, че живеем във "фасадна демокрация"."

 57. 57 Профил на 404
  404
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#12:"Станислав"]Без да съм му фен, по всичко личи, че ще се върне, но дори и той едва ли има интерес да се срине и малкото останало от държавата България. Все пак човекът иска да управлява нещо, а не да стои насред пустиня. [/quote]

  Според мен бат Бойко точно затова поиска огромен заем - да пълни дупки всякакви, а не за банковата криза... но с типичния си изказ и хамалски манталиет обърка всичко...

  Въпреки това в сравнение със сегашните ******** си е направо дар божии

 58. 58 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#55] от "Инспектор Стрезов":

  Ами казала съм.
  Дайнов като мислене.Като грешно мислене и грешен анализ.
  Не знам кой си кръг партийни секретари/ СДС / , на превратаджийте на БКП - БСП.
  Кръговрат на историята.
  Историята се повтаря, но само че като фарс.

 59. 59 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  Може да няма нужда от конспирация и тя пак да е от полза.
  Като глупостта - има манипулативен заряд или потенциал

  Където има политикономическа тайна,
  няма нужда от конспирация.

  Когато един Суверен позволява на държавата си
  да го държи в неведение... достатъчно е глупав.

  До коментар [#10] от "Апологет Халикарнейски.":

  " където има глупост, няма нужда от конспирация"

  Наполеон Бонапарт

 60. 60 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#49] от "rorikabc":

  ДЪРЖАВАТА НИ има стойностни хора, но те нямат НЕОБХОДИМАТА НАГЛОСТ, която ги обезкуражава да потърсят подкрепа от един дезориентиран мат'риал.

  Самият мат'риал трябва да ги търси под дърво и камък за да ги открие и да им гласува доверието си.
  В никакъв случай, неможе да продължава управление с хора ПОСОЧЕНИ от този или онзи бил той и смятан за особено властово компетентен.

 61. 61 Профил на .......
  .......
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#59:"dnevnikar"]Може да няма нужда от конспирация и тя пак да е от полза.
  Като глупостта - има манипулативен заряд или потенциал [/quote]
  за това иде реч...за колективната глупост

  както казва Георги Първанов:

  "българинът се управлява по телевизора"

  за едни е манипулация.........
  за "бенефициентите" - откровена глупост

  След КТБ Накъде Ли.....ДАНО е само КТБ !!!
 62. 62 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  За една огромна част от дезориентирания мат'рял, лидерът Борисов не е точно този, който биха си представяли, че е най-подходящия представител на българският модел за управление, защото носи в себеси неприкрит цинизъм, страх и непоследователност.

  Той е едно парче и то голямо от бутафорната фасадна демокрация, което е виснало над главите на мат'ряла, който седи отдолу и се надява то да не се сгромоляса върху главите му.

 63. 63 Профил на muny
  muny
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#5] от "kasko": и аз все това се питам...

 64. 64 Профил на .......
  .......
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#41:"Norman Granz"]ХОРА, БДЕТЕ!![/quote]
  хората не обичат да Бдят........

  предпочитат да Блеят и да Спят

  След КТБ Накъде Ли.....ДАНО е само КТБ !!!
 65. 65 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#60:"convince"]Самият мат'риал трябва да ги търси под дърво и камък за да ги открие и да им гласува доверието си. [/quote]

  Ммм даа,
  Ами много скромни тия стойностни хора , бре!
  Да ги търсим ,ние, под дърво и камък , мухлясали.
  Не смеят да излязат на светло, даже , да не се види че са станали на прогнила дантела.

 66. 66 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#65] от "rorikabc":

  Мат'ряла гласува наготово, за посочени му хора, вече 25 години.

 67. 67 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Добро описание на ситуацията в страната и отчайващо неточни и манипулативни изводи. Типично за Дайнов. Явно наистина вечната дружба с Буруджиева си казва думата.

  Няма шики-мики.
 68. 68 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Сега разбрахте ли, защо ни трябва правосъден борд от ЕС?

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 69. 69 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#66:"convince"]До коментар [#65] от "rorikabc":

  Мат'ряла гласува наготово, за посочени му хора, вече 25 години. [/quote]

  Да точно! Не материалът , а народът се опитва 25 години да се измъкне от превратите, които му поднасят вече 25 години.
  Търпеливо като индианското наказание, капка, ползва, от натрапените му преврати на столетницата , чака да се пробие чугунения череп на столетницата.
  И се проби.

 70. 70 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#58] от "rorikabc":

  Не. Не си казала. Нито дума по казаното. Вероятно защото засяга партийните ти пристрастия, при което в такива случай сработва мехънизмът "щом е срещу партията, не може да е вярно, тя винаги е права, ерго авторът е против нас, а против нас са комунистите/фашистите и значи той трябва да бъде обявен за такъв".
  Дали казаното е вярно няма връзка с това кой го е изрекал, нито с това, дали ни харесва.

  "Я з москалями не балакаю!"
 71. 71 Профил на .......
  .......
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#69:"rorikabc"]Не материалът , а народът се опитва 25 години да се измъкне от превратите, които му поднасят вече 25 години.[/quote]
  матрЯл = население.......

  ако 25 год не е яснен пътя...........

  ще минат още 25 ........и още 25...

  сит на гладен не верва

  След КТБ Накъде Ли.....ДАНО е само КТБ !!!
 72. 72 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1357 Любопитно

  Дано и РБ вляза по-сериозно в парламента,за да не управляват ГЕРБ сами....

 73. 73 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Днешното състояние на България може да се охарактеризира не с названието криза, а разпад на държавността. Да изброявам ли имената на всички знайни и незнайни херои допринесли твърде много за това ни дередже. Все по често си мисля че това подобие на държава е пред закриване и на никой не му пука. Нацията е разединена, липсва каквато и да е спойка в обществото. Като прибавим и отчайващата липса на каквито и да е морални задръжки, нещата стават страшни.

 74. 74 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Анализът на случилото се през последната година е изключително точен, което прави прогнозата още по-зловеща, тъй като вероятността и там Дайнов да е прав е също толкова голяма.

 75. 75 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1076 Гневно

  Най-накрая някой да каже нещата без никакви заобикалки. Булгарбаши Борисофф гласи следващо управление с ДПС.
  [quote#0:"статията"]Защото в схемата, завъртяна от ГЕРБ, целите са много по-мащабни: масирана финансова криза; катастрофално рухване на икономиката; удавяне в този въртоп на БСП, ББЦ, Атака, РБ; и връщането на ГЕРБ, на бял кон, с пълно мнозинство, като спасител на една рухнала "заради комунистите, дето утепаха дедо ми" държава. А около белия кон да се върти мулето на оръженосеца, ДПС, яхнато от самия оръженосец - Пеевски.[/quote]

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 76. 76 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  За това е речта - за организирания "матрял"
  от савецки "индивидуални герои":

  Гоцэ, Командиря, Дайнов... "на всеки километър"...
  "матрял" от там до тук и края на света.

  Ленин се втелявал, още - впечатлявал, от киното,
  а този от телевизията. Голэмо "савецко" откритие...

  Затова този путлеристки резидент, уж безпартиен,
  се мъдри на Телевизора, от бивш вожд на БСП стана вожд на партия АБВ и се гласи за президент на президентска реСпублика.

  Все Народът им е "крив" на такива ненаситно лакоми лъжци.
  Гражданите са им "криви".
  За по-просто: "българинът".

  ОСТАВКА, ИЗБОРИ, РЕФЕРЕНДУМ И ЛУСТРАЦИЯ!

  До коментар [#61] от "Апологет Халикарнейски.":
  Може да няма нужда от конспирация и тя пак да е от полза.
  Като глупостта - има манипулативен заряд или потенциал - цитат на коментар #59 от “dnevnikar”

  за това иде реч...за колективната глупост

  както казва Георги Първанов:

  "българинът се управлява по телевизора"

  за едни е манипулация.........
  за "бенефициентите" - откровена глупост

 77. 77 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Интересен анализ на Дайнов. Извинете, анализ ли казах?
  На всички ни е ясно, че има задкулисни лица. Кои са те? Това трябва да се констатира и каже, а не всеобщо известните факти.
  Що си мисля, че в тази цялата схема липсва ЖЕНА? Те са по задкулисните номера и подлите изпълнения! И бутат напред мъже, които да опират пешкира. А липсва и същественото присъствие и на Доган. Липсва и онова подло образувание ДС.
  Доста неща липсващи, според мен.

 78. 78 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#25] от "mrx77":

  Ех,и ти.Що се абиш.
  Любовта,почитта и преклонението им е несъкрушимо.
  Какъвто е той,такива са и те.
  Затова се разбират.Обичат.

 79. 79 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Когато не знаеш за къде си тръгнал, стигаш до никъде.Тъй като българските политици са пълни комплексари, не вярват на собствените си сили и способности, непрекъснато тичат до Москва, до Берлин или до Вашингтон за да сверяват часовника, за да ги напътстват, да не се изложат. В резултат преди 25 години внедриха западния тип демокрация покрай, която в държавата ни се промъкна и трайно настани МАФИЯТА: с порнографията (вестниците като "чук чук"; пирамидите, бинго залите, ротативките и казината, кредити, кредитните милионери, фалитите на банките, бързите кредити, наркотиците и масовата смърт на младежите от наркотиците през периода - 1990- 2000, проституцията, латифундиерството и експлоатацията на еврофондовете, и всякакви други мафиотщини. Мафията има една единствена идеология: да прави пари по всякакви възможни и невъзможни начини. Мафията, трайно настанена в България и обсебила целия ни обществено политически и икономически живот е самоизящото се, самоубиващо се паразитно животно. С други думи мафията създава такива непоносими, идиотски условия за живот, в които дори сама тя не може да оцелее. Има няколко начина за унищожаване на мафията:1) приемане на закони за поставяне на всичките и дейности извън закона (закон за забрана на хазарта на територията на България за вечни времена; закон за инкриминиране раздаването на "бързи " кредити"; закон за доживотен затвор за всички производители и трафиканти на наркотици); 2) създаване на условия за истинско гражданско общество : всеки да следи за всекиго и да докладва напълно анонимно за всички нередности, които е забелязал, както и за скоростта и адекватността на реакция от съответните държавни институции. Иначе само в условията на тоталитарната държава нямаше мафия, поради съществуването на Държавна Сигурност, която изпълняваше функциите на "добросъвестната гражданка".

 80. 80 Профил на .......
  .......
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#76:"dnevnikar"]За това е речта - за организирания "матрял"
  от савецки "индивидуални герои": [/quote]
  приятелю ,
  не е важно какво е казал един или друг пророк по телевизора..

  важното да знае правилната посока...

  а МатрЯла НЕ знае , блее и чака да го "оправят".......

  иначе нямаше да се говори
  за МатрЯл а за Нация...

  разликата е Огромна

  След КТБ Накъде Ли.....ДАНО е само КТБ !!!
 81. 81 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 941 Неутрално

  към края става ясно, че дайнов пак е предрусал с някаква конспиративна субстанция.

  не е в ред тоз чиляк.

  комунистите не били виновни, а това била схемата на ББ. хахав до немай къде.

 82. 82 Профил на bigbolkit
  bigbolkit
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#17] от "Bulgarische Motoren Werke":

  +++++++++++++++++++++++++++++!
  Само, че ТОЙ е "табу" за нашите "независими" медии! А аз или ти като го казваме индиректно някак си се "приема" по-благослонно! Но когато съм го посочвал директно, напоследък по други "форуми", обикновено отнасям много минуси и коментари, че едва ли не съм апологет на "Путиновите амбиции", за които също твърдя, че са голямо зло за разбиването на България. А това, че имаме много "душмани" е очевидно, но кой е най-заинтересования и най-близкия си е просто "табу" да се споменава. Като си имаме за ЕЛИТ "компрадорско-чорбаджийска" продажна олигархия - така е!

 83. 83 Профил на ktmfreak
  ktmfreak
  Рейтинг: 8 Разстроено

  А най-тъжното е, че няма алтернатива!

 84. 84 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1818 Весело

  До коментар [#52] от "doroteus":


  "Като чуя името КОСТОВ веднага ми светват всички червени светофари!
  С каква цел Дайнов цитира Лаборанта???"

  Със същата цел с която е написана и статията-да провокира и манипулира,той други задания няма!

 85. 85 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Хубава статия! Обаче "...да ни "спаси от комунистите" не е по силите на един комуняга, дори да се казва Боко! Там е цялата трагедия на България - няма КОЙ да ни спаси от комунистите, облечени в червено, зелено, синьо и турско синьо....

 86. 86 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#83:"mean"]А най-тъжното е, че няма алтернатива![/quote]
  Няма ли?
  А бе я не се правете на гръмнати!
  Алтернативата е РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК!!!

 87. 87 Профил на turlakov
  turlakov
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Прасчо е хванал доста хора за достойнствата им и не пуска. Много бързо му порасна работата, големи проблеми ще има с него...

 88. 88 Профил на Hermit Bob
  Hermit Bob
  Рейтинг: 418 Неутрално

  вижте сега - когато Вождът каза да не демонизираме Пеевски, Той не е казвал, че Истинският Демон от Банкя не трябва да се пипа. Другари, на борба с машата на световния империализъм - Борисов-Тиквата!
  ПС - хубаво е на фона на непрекъснатата подкрепа от ЕС, Герматния и САЩ да чуваме червено-синия хор на антигерберите и да си правим изводите. Още повече Вождът неведнъж е изразявал своите резерви към позициите на Западните ни партньори.

 89. 89 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Ако някой знае отговора за всичко случващо се в държавата, без съмнение това е Дайнов. Периодично е обливан от вълни на прозрението, които като също цунами се стоварват върху невежия материал. Е, вярно вълните идват постфактум, а не априори, което би превърнало 100 милилитровите вълни в същински нострадамки, но да не издребняваме, още повече, че Нострадамус вече се обяви.

 90. 90 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 851 Неутрално

  точен анализ ,Задава се нов преврат ,преврата на герберските мутри и калинки

 91. 91 Профил на ПерсоналиСка
  ПерсоналиСка
  Рейтинг: 3044 Любопитно

  Интересно, Дайнов! С каква цел раздухваш сапунените мехури на Чучел Бю, че Василев щял да става премиер? Нали уж си вещ в мафията или поне си гледал "Кръстникът"? Би трябвало да знаеш, че техен консилиере и банкер никога не стават "кръстници" и винаги са в сянка. От тюрлюгювеча, дето си го нахвърлял, ясно си личи, че БСП е бялото зайче, погълнато от боата ДПС, че лелеяната от комунистите "цяла власт" пак ще отиде при неподходящия човек. А пък др. Костов бил казал нещо си, ама то пак било демокрация, ама без фасада... За едно си прав - преврат имаше и сега, когато превратаджиите (БСП, Д(п)С и Атака...ти май ги акламираше възторжено?) са тъжни заради това, че не успяха да заграбят "цялата власт" и др. Путин трябва да си подвие опашката, ударен от ЕС тези дни със спирането на ЮП и подписването на лелеяното от украинците споразумение, ти Дайнов, ни размахваш отново опасността от Борисов и ГЕРБ?!
  Все по-прозрачен ставаш и все по-малко ти личи, че си учил из Оксфорд. За сметка на това, изложен на слънце, светиш в кърваво червено.

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 92. 92 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 829 Неутрално

  На това му се вика лъжепророк. Уж казва истини, па вземе та извърти нещата както му се харесат. Всъщност кукловодите въобще не са споменати.

 93. 93 Профил на Hermit Bob
  Hermit Bob
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#91] от "дъждовита":

  Така е - основните опорнии точки на Дайнов ВИНАГИ са само две - бсп са зайчета-невинни, Боко е фашист и истинската заплаха. Но ако някой досега не е разбрал, че Дайнов е рекламен агент на червената хунта, е безмислено да му се обяснява, че 2 плюс 2 е 4.

 94. 94 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#51:"Bulgerman"] Едно е ясно - дудучето отшумя, като скъпо платена приказка, ДПС се осра до уши, а бсп се разцепи. Атака е в Москва.
  Надеждата е в Реформаторския блок.[/quote]
  ++++++++Колкото повече хора го разберат, толкова по- добре за България. И лустрация!!!!!! Без нея няма да стане. Чакайте сега да видите сценариите от Москва и ДС и ще разберете. То ще има масирана атака от всички страни. Помним Костов, срещу когото и сега не са спряли. И реформа на прокуратурата и съда, преди здравеопазването и образованието дори.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 95. 95 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  Нещо някъде по веригата кой чрез кого иска да държи властта и защо да направи така, а не инак, съвсем се къса. А накрая изводите са съвсем без връзка с началото... този път никак не ти се е получила плетката, Дайнов.

  Доброто е заразно
 96. 96 Профил на ppe45357823
  ppe45357823
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Много строен анализ, но е пропусната една формация - Реформаторският блок с двете му големи съставни партии. Няма аргументи, посочващи гаранции, че и в тях спящи клетки на Пеевски/ДПС не чакат подходящия момент. Защото шумната реторика срещу героите на деня не означават непременно и действия, нали? Това поне го знаем от последните 25 години и липсата на съдебно възмездие .

 97. 97 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#91] от "дъждовита":

  Дъжда, който си изсипала е доказателство за правотата на Дайнов да предупреждава. В твоите очи твоите любимци може да са спасители, но това не означава, че са.

  "Я з москалями не балакаю!"
 98. 98 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  [quote#86:"choss"]Алтернативата е РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК!!![/quote] Дали? Дайнов защо не ги е окепазил тогава?

  Доброто е заразно
 99. 99 Профил на Teaser
  Teaser
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Не са се отказали. Вместо да се откажат те, решили са да накажат нас. Опитват се да произведат такава титанична криза, в която да сме благодарни на всеки, който реши да ни "спаси от комунистите".

  Да се вкараме в тази схема би било точно толкова глупаво, колкото висенето на опашка пред банка заради разправиите между мутри.

 100. 100 Профил на ПерсоналиСка
  ПерсоналиСка
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  [quote#97:"Инспектор Стрезов"]В твоите очи твоите любимци може да са спасители, но това не означава, че са.[/quote]
  Точно така. Всичко си остава в моите очи, щото Дайновите гледат все наляво... или накриво.

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK