Защо трябва да празнуваме свободата да бъдем себе си

Снимка от София Прайд 2013

© Анелия Николова

Снимка от София Прайд 2013На 5 юли в столицата ще се проведе шествието София прайд 2014, като два дни по-рано - на 3 юли, посланиците на няколко страни изразиха подкрепата си в общо изявление и насърчиха хората и институциите в България да застанат зад непредубедеността и толерантността към ЛГБТИ общността (лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални хора). Днес британският посланик Джонатан Алън публикува текст по темата със заглавие "Защо трябва да празнуваме свободата да бъдем себе си". "Дневник" публикува текста, предоставен от Британското посолство, без съкращения:


Това се случи в една съботна вечер през юни 2012 г. Заедно със съпругата ми бяхме в кухнята, когато спокойствието се пръсна на парчета (буквално), както и един от прозорците от хвърлена от улицата бутилка. Беше голям шок. Имаше задържан, който прекара нощта в полицейския арест и беше глобен 1000 лв.


Защо го направи? Защото не беше съгласен с факта, че пред резиденцията се вееше знамето с цветовете на дъгата в подкрепа на толерантността към хомосексуализма. Простичкото послание, че трябва да имаме свободата да сме такива каквито сме, го беше засегнало толкова много, че бе изпитал желание да му отговори с агресия.
За съжаление, не само прозорците на резиденцията са застрашени. Ситуацията се подобри съществено в сравнение с началото, когато имаше повече полицаи отколкото участници, но все още след всяко шествие "София Прайд" се съобщава за случаи на насилие.


Разбира се, повечето българи биха заклеймили подобни действия. Но в същото време, когато разговарям с български приятели и колеги, рядко чувам мнения в подкрепа на Прайда. Обичайната нагласа е, че хората могат да бъдат гей в личното си пространство, но не и да парадират и да "се показват" с това.


Намирам това мнение за опасно. Не е достатъчно да се вярва, че хората не бива да бъдат обявявани за престъпници или преследвани заради хомосексуалната си ориентация. С настояването сексуалната ориентация да бъде пазена в "личното пространство", тези гласове всъщност казват, че хората трябва да пазят в тайна това, което са.


Подобно поведение може да е много вредно за личността. Имам гей приятели, които са имали късмета да израснат сред любящи и подкрепящи ги семейства и приятели. Това им е дало свободата да са открити относно сексуалната си ориентация, без да се страхуват, че могат да бъдат отблъснати от най-близките им хора.


Имам и приятели, които са чувствали, че трябва да се прикриват, защото ако не го правят ще навредят на много важни за тях взаимоотношения. Познавам хора, които са се борили със сексуалната си ориентация, несигурни и безпокойни в юношеските и ранните си младежки години, уплашени от последствията, които чувствата им биха могли да имат, и поради това са ги потискали дълбоко в себе си.


Това е изключително пагубно и за обществото, защото ако мислим, че е приемливо да бъдем себе си само в личния си свят, мълчаливо подкрепяме и насърчаваме активно упражняващите дискриминация и тормоз. Позволяваме на изразителите на една крайна нагласа да говорят от името на мнозинството от почтени хора.


Замислете се върху това. Колко от приятелите и близките ви открито изразяват своята хомосексуалност? Колко от колегите ви? Ако отговорът ви е нито един, то тогава или България е изключение от всички останали държави по света, или някои от приятелите и колегите ви са нещастни в своя двойствен живот. Правилно ли е това? Какво можете да направите, за да го промените?


Заедно с други държави, Великобритания с гордост и тази година подкрепя "София Прайд". Не налагаме идеите или ценностите си. Просто се включваме в шествието, за да покажем солидарност. Надявам се да ви видя там.


И тази година, както и досега, знамето с цветовете на дъгата ще се развее над резиденцията ми. Човекът, който хвърли бутилка, далеч не ни разколеба и миналата година организирахме гражданска церемония между двама британци в резиденцията. И с това наистина се гордея.

Коментари (241)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Да , очакваме третия пол,ама наред с всички останали проблеми,които имаме ни идва в малко повече............

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 2. 2 Профил на Jeremy Irons
  Jeremy Irons
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Драги Алън, имаме много, ама много по-голям проблем - една зловеща сцена с неясни сценаристи и режисьори, пеевщина и корупция. Това не чупи просто прозорец на кухня, а взривява едно цяло общество. Съпричастност по тази тема кога?

 3. 3 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Категорично съм против този "парад". Да се парадира със сексуалност, каквато и да е тя ми се струва - грозно, дразнещо и дори отблъскващо. Това е някакъв краен либерализъм, който върви за ръка с нихилизма и отказа от идентичност. Скоро ще ни убеждават как трябва да защитаваме правата на педофилите / не правя връзка между гей и педофил/

 4. 4 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 459 Неутрално

  началото на края ..

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 5. 5 Профил на nikel59
  nikel59
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Какво по дяволите е интерсексуален?

 6. 6 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Цитат: " България е изключение от всички останали държави по света"
  Светът е доста по-голям от гей-света. Никой на никого не пречи дабъде какъвто си иска. Дори по времето на най-върлия соц бях в Строителни войски, където масово се декларираха за "манафи"... Дори и сега шофьорите отправят сексуални намеци към мъже и жени наред на всяко кръстовище ... както и каруцарите от миналите епохи към животни = каква свобода ви липсва?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 7. 7 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Дали ще има два последователни дни без про-гей пропаганда?

 8. 8 Профил на iu
  iu
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Г-н Алън, какво видях преди една седмица. Хетеросексуални хора с "Макдонълдс" в едната ръка и деца в другата, с малко по-надценен от нас интелектуален капацитет, махат любопитно и неразбиращо на гей парад, не означава че евентуално го одобрявят, ако го правят, обезателно нямат идея защо кимат одобрително...отдавам го на вредната храна и навици които "косумират".Свободни хора....докато не им казват, че е храната е вредна.Така беше миналата седмица на "гей маскарада" в Лондон...Свободни ли сме още....

 9. 9 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Айде пак се почна с ...толерантността към ЛГБТИ общността... Абе само на мен ли ми се струва че всяка година се добавят все нови и нови букви към горното съкращение. Кви са тези интерсексуални, дане са хомосексуални привърженици на Интер .

 10. 10 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Хора,бъдете каквито искате,обаче престанете да ме занимавате със себе си,почвам да се чувствам дискриминиран като хетеросексуален,като не-циганин,не-жена с брада,която всъщност има топки и т.н.!!!!

  rock n' roll is king!
 11. 11 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Ето ви пример за деклариране на поли-сексуалност насред едно патриархално село в моето стихотворение "Козар" :

  Винарска хизба,стар казан събрал е пак отбор засмян.
  Слънце грее - икиндия , тънко точи се ракия.
  Край реката , от гората , тежко нижат се стадата,
  най - отдире , същи цар се задава стар козар.

  Да лекува тежка рана спря се малко край казана,
  да получи като дар първак ракийчица за цяр.
  Та се пръснаха козите , навред поклащат си рогите,
  но той завтори и потрети и накрай за тях се сети.

  Набързо стадото огледа и го сепна мисъл бледа,
  този стар и грозен пръч пак някъде е хвърлил къч.
  Няма го ни край реката , ни върви връз махалата!
  Горе тропот го изправи , всичко друго той забрави

  - пак по стария дувар на покрива е пръча стар.
  Заредиха се глаголи , образни картини голи,
  че чак почна да се дави ала никой не забрави.
  Ни на дядо му рогата , ни на баба му торбата,

  ни на чичо му брадата , ни на кака му краката.
  Чу се даже за устата на някаква коза крилата.
  За майка му-да не говорим , за баща му-да не спорим.
  Пострадаха от размножение до девето поколение.

  Резултата не се бави , Дружно замучаха крави.
  Зла магия сякаш беше . Магаре вързано ревеше.
  Над селото мина хала и уплашен вий чакала!
  Дъртите се изпотиха - келешите се изпокриха!

  Цигаре в устата тикна и после силно се провикна:
  - Знаеш ме във делника , знаеш ме във празника.
  Със сюрека, по егрека, тежко аз си вадя надника
  и както си на вратника , ще ти сцепя задника!

  Съмнително от висотата пръча поклати рогата:
  - Не-е-е-е -раздра тишината!Само не отвори се земята.
  Велик позор.И беше прав. Не беше вече тъй корав.
  Това му скъса етикета , ама падна му каскета.

  А на баба си подпрян се кикоти мълчуган,
  ала баба му стои , вехти спомени таи.
  После се оттегли бавно И вървеше плавно , плавно
  плетеше нещо я в краката и го мътеше в главата.

  Отдире му край реката и пръча махаше рогата.
  Тъй приятна и позната бе на козаря миризмата.
  А тази буйна реч изпята помнят и до днес децата,
  от думите - магия свята стои пукнатина в стената.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#9] от "foxa5":

  То затов ги наричат вече GLW - gay, lesbian and whatever.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 395 Неутрално

  А защо трябва трябва някой да ни натяква, че можем да празнуваме свободата да бъдем себе си ако сме единствено извратени??

  Аз искам да празнувам себе си без мутри, мутреси, чалгаджии и вся остальная сволоч вкл. костовисти. Трябва ли да направя парад за целта? Трябва ли да си организирам алтернативен Хелзинкски Комитет, който да размахва под носа на всеки заплахи, че не мога да бъда себе си в нормална среда? Може би, да.
  А къде е американския посланик да ме защити, че имам право
  да празнувам себе си?>>...

  Вече свикнах да ме трият без причина
 16. 16 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 671 Неутрално
 17. 17 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 758 Весело

  До коментар [#5] от "nikel59":
  Има интерсексуални и пансексуални. Забелязала съм, че ако не си към тази група, обикновено не знаеш какво е.

  I don't want to believe. I want to know.
 18. 18 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Надявам се Негово превъзходителство, който си е направил труда да понаучи български (евала!), да попрочете тук коментарите и да си даде сметка, че се опитва да дава акъл на хора, които, когато те са се основавали като кралство, ние сме имали собствена азбука от 200 години.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 19. 19 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Нямам нищо против хомосексуалните или хетеросексуалните. Но е дразнещо и противно, когато парадираш с ориентацията си. Затова се казват интимни отношения - защото са само между теб и другия човек. Било то от същия пол или от противоположния.

  I don't want to believe. I want to know.
 20. 20 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 459 Неутрално

  TAC

  всичко се прави с цел , а то е да влезнем в общия кюп на консуматорски западни общества .Да забравим кое е добро и зло , какво е да си българин и най вече някой друг да решава вместо теб или хората покрай теб. Казват , че Българина е виновен за всичко -войната Ирак,Сирия,Украина и т..Виновен затова ,че неиска сватби на мъже с мъже или жени с жени ..
  С една дума Българина е виновен за всичко лошо по света ..Дали е така или виновника е другаде ..

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 21. 21 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Замислям се !
  Можем да гледаме къде с любопитство къде с недоволство парада на насилието с които АТАКА удостоява различните от тях граждани.За този парад сме толерантни,НАЛИ!!!Може би защото сме живели и възпитавани в диктаторска държава,където насилието се толерираше,диктатурата(на пролетариата) го позволяваше,но сексуално различните ,за тях толерантни не можеше да сме.Социалистическия морал и възпитание не позволяваха !!!
  Още ли живеем в тези времена?Нека на този въпрос си отговорят всички тук пишещи .Мисля ,че ДА!!!! И коментарите по текста на Н.Пр Джон Алън красноречиво го доказват.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 22. 22 Профил на 123
  123
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Тънката граница е точно в това изречение:
  Хората могат да бъдат ПЕДЕРАСТИ само в личното си пространство. Но не и да парадират с това или да го пропагандират сред населението и малолетните и непълнолетните.
  А сега заменете думичката ПЕДЕРАСТИ с думичката ЕВРЕИ или думичката НЕГРИ. А пробвайте с ГЯУРИ, НЕВЕРНИЦИ, БУГАРИ, етц..?
  Или да започнем да им слагаме розови триъгълници и жълти звезди по домовете и бизнесите?

  Kолко българи са нужни, за да завинтят една крушка? Трима. Един, който да я смени и двама, които да спорят колко старата е била по-добра.
 23. 23 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#6] от "dark'star":
  [quote#6:"dark'star"]Цитат: " България е изключение от всички останали държави по света"[/quote]
  Откъде е този цитат, ако може. Не е от написаното от посланника. Както сам си отбелязал в някои среди и обстановки /кварталната кръчма например/, разликата между лъжец и ... ясно отправено послание и подкана да участваш в първите редици в парада под цветовете на дъгата, е минимална.

 24. 24 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#23] от "цаки":
  Цитата е от статията.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 25. 25 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#24] от "dark'star":
  Добре.

 26. 26 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#18] от "Mark Twain":

  Всъщност на Острова келтите си имали кралства още преди новата ера. И Рим видял бая зор докато ги вкара в римския свят. После дошли англите. После дошли саксите. После дошли норманите... Всъщност келтите си имали кралства и по нашите земи по времето когато ние сме били далече, далече някъде в степите на Азия.

 27. 27 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#2] от "Jeremy Irons":

  Значи докато не изчистим кочината всичкия домашен боклук го замитаме на скришно под юргана?

 28. 28 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#3] от "daam":

  А си сипи една мастика "Пещера" - http://www.monitor.bg/img/?id=212342&sz=0&cut=yes докато се радваш на Кубрат Пулев - http://kliuki.ws/wp-content/uploads/2013/01/andrea.jpg

 29. 29 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#6] от "dark'star":


  [quote#6:"dark'star"]Никой на никого не пречи дабъде какъвто си иска. [/quote]

  Е, малко чупим прозорци, ама то щото сме южен народ, темпераментни. И от време на време някои заблудени издигат плакати с лозунга: "Аз не съм толерантен, аз съм нормален".

  Така де, толерантността не е нормална.

 30. 30 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#15] от "zethron":

  Бъдещите костовисти си направиха парад през Виденовата зима на 1997 г. Тебе кой те е спрял да направиш парад срещу днешните костовисти? Дето се вика докато траеше ДАНСwithme можеше да си парадираш срещу костовистите с Нина Гергова и анти-соросоидите.

 31. 31 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#19] от "Milva":

  Подразбирам, че не гледаш реклами по телевизията
  И правилно, аз също не ги понасям. Нашенските реклами са идеален образец за мъжки хетеросексизъм, сексистко третиране на жената като обект на сексуално потребяване и мизогиния.

 32. 32 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4507 Неутрално

  Миналата седмица около един милион участваха и наблюдаваха гей парада в Ню Йорк.Дейли нюз публикува в понеделник на първа страница снимки с обширен репортаж.Никой никъде не каза нищо лошо за събитието.

  klimentm
 33. 33 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4507 Неутрално

  [quote#18:"Mark Twain"] ние сме имали собствена азбука от 200 години.[/quote]
  Която много хора днес трудно ползват.

  klimentm
 34. 34 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#22] от "Никола Георгиев":

  Традиционният православен хетеросексуален чистокръвен българин вярва, че като изчисти Родината от всичко чуждо на Българщината - роми, хомосексуални, сирийски бежанци, ще настане Рай.

  Не си дава сметка, че тогава любителите на чалга ще поискат да изчистят любителите на класическата музика. Почитателите на необработения фолклор ще поискат да изчистят почитателите на чалгата. Истински вярващите православни ще поискат да изчистят агностиците и атеистите...

 35. 35 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Нека си празнуват гордо всичко, което им е на сърце, но моля нека го правят примерно на Бузлуджа. Да празнуват там колкото щат, на никого не пречат!

 36. 36 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#15] от "zethron":

  Ако не си го разбрал, а явно не си го разбрал - посланиците, подкрепили с декларация София Прайд и сега посланик Алън правят точно това: защитават и подкрепят правото на всеки един, независимо какъв е да отстоява себе си, интересите си, същността си със всички позволени от закона средства.

  Ето, казвам ти го: със посланието си Н. Пр. Джонатан Алън защитава и теб. Защитава дори и Атакистите. В правото на всеки един да е себе си. Да го заявява. И да го отстоява. С всички позволени от закона средства.
  Точно за това Софийска община не спира София Прайд. Както не спря и анти-гей парада, който се проведе. Както не спира маршовете на (наци) футболните ултраси.

 37. 37 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 458 Любопитно

  До коментар [#26] от "kh":

  Знам.

  Сега да си ги мерим ли искаш? Едва ли Алън е келт, нали? Хайде да не стигаме до най-старото обработено злато в света, щото и то е у нас.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 38. 38 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#37] от "Mark Twain":

  Алън едва ли е келт. Чистокръвен. Ама и пичовете, оставили ни Дуранкулашкото злато едва ли са кутигури. Или оногундури

  Дай да не си ги мерим наистина. Че и ние с теб не сме точно от генофонда на рода Дуло. Или на Вокил. Или на Угаин.

 39. 39 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#35] от "Митев":

  Бузлуджа вече е резервирана. Дай на о. Болшевик. Или на о. Белене...

 40. 40 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  И камъка и знамето са две страни на един и същ проблем.Не се интересувам от ничия сексуална ориентация или други различия,нито дискриминирам,нито толерирам когото,която или каквото и да било на тази база .Но не съм съгласен някой да ми ги натрапва,както и личния си избор.

 41. 41 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Лошото е, когато борбата за права на хомосексуалистите, която е безсмислена в демократично общество, защото никой не ги преследва за това, се изроди в борба за привилегии. Тогава активистите им започват да натрапват странностите си на цялото общество и да осъждат всеки, които не възприема възгледите им. И това го правят хора, които с нищо друго не могат да привлекат внимание. Да сте видели Евгени Минчев на подобни прайдове? Или Долче и Габана (които живеят заедно, но са против хомо браковете) ?
  Преди няколко години в Монреал се разрази скандал, понеже женска компания имала "неблагоразумието" да влезе в гейско кафене. Отказали да им сервират и ги изгонили, понеже осквернявали заведението с присъствието си. Извиниха им се чак след заплахата от съдебен процес.
  Тъй че нека да помним поговорката за лисицата и миндера...

 42. 42 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 458 Любопитно

  До коментар [#38] от "kh":

  Сигурен/а ли сте?

  Вие да не сте платен трол на английското разузнаване? Защо флъдите тази тема с толкова много мнения?

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 43. 43 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Toз посланик не ни трябва. Не знам дали трябва на Разединеното кралство.

 44. 44 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#42] от "Mark Twain":

  За кое да съм сигурен?

  Иначе наистина съм платен от правителството трол. За съжаление като български държавен служител съм платен от българското, а не от правителството на Нейно Величество

 45. 45 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2027 Любопитно

  До коментар [#29] от "kh": "Е, малко чупим прозорци, ама то щото сме южен народ, темпераментни. И от време на време някои заблудени издигат плакати с лозунга: "Аз не съм толерантен, аз съм нормален". Така де, толерантността не е нормална."
  Приятел ... в този форум сън отнесъл толкова обиди , защото съм на обратното мнение на преобладаващите тук. Същото е по стадионите , ако не си от "правилния " отбор. Не са толерантни, защото са дребни душици = само Силния е великодушен. Аз съм силен и съм толерантен

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 46. 46 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#42] от "Mark Twain":


  [quote#42:"Mark Twain"]Защо флъдите тази тема с толкова много мнения? [/quote]

  Защото съм толерантен човек. Глупостта не ми пречи. Нямам нищо против стереотипното и предразсъдъчно поведение и говорене. Не ме бърка отказът на маса народ да мисли рационално. Разбирам, че страхът и емоциите са силен мотиватор. Приемам, че егоизмът надделява над логиката.

  Но ако може да не ми ги навират в лицето на публично място.

 47. 47 Профил на drumbass
  drumbass
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Половината хора тук са директно на версията "за сапун", а другите са пак за същото, ама малко ги е срам да го заявяват така открито, затова казват "абе то нека си правят каквото искат, ама да не го натрапват/парадират/развращават и т.н.". А той посланикът си го е казал - изключвайки шествието веднъж годишно, хората не парадират, а искат да си живеят живота. Обаче за останалите, държането за ръце, прегръдки и целувки е парадиране и натрапване...и е съвсем нормално да се забрани на еднополовите двойки да го правят по улиците. Само че е ясно, че на същите "толеранти" не им пука те самите да го правят, както и други хетеро двойки да го правят, че дори някой и на лесбийки ще кимат окуражително или пък ще се кефят на хетеро публичен секс. Но двама мъже да се държат за ръка - ужас, содом и гомор. Точно това е разковничето, хората искат да имат същата възможност да показват своята емоционална привързаност един към друг. Ако това е нередно, следва да е нередно за всички, без значение от пол и така нататък. Ако пък двойките могат да изразяват своята привързаност на открито, то полът не следва да има значение. И ако някой приема държането за ръка за натрапване, то каквото и да ни разправя, този някой не е изобщо толерантен. На последните позицията не е много по-различна от тази на арабите - жените са свободни и равни да си правят каквото искат, но само и единствено у дома. На вън с разрешение, под строй и завити. Та и вашата позиция за гейовете е така - да си правят секс, ама вънка да се държат сякаш не се познават. И това е търсената промяна. Никой никого не зарибява, не кара да бъде и не може да направи някого гей. Просто всеки трябва да бъде оставен да бъде какъвто е и да не се страхува да обича.

  Моля всички дето ще ги засърбят пръстите да ми опонират с педофили, зоофили и т.н. изобщо да не почват.

 48. 48 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1289 Разстроено
 49. 49 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#18] от "Mark Twain":


  [quote#18:"Mark Twain"]Надявам се Негово превъзходителство, който си е направил труда да понаучи български (евала!), да попрочете тук коментарите и да си даде сметка, че се опитва да дава акъл на хора, които, когато те са се основавали като кралство, ние сме имали собствена азбука от 200 години.[/quote]

  Като скачаш в басейни, викаш ли "Булгар"?

 50. 50 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 518 Весело

  Много се смях ... колко, малко знае за историята средностатистическия българин,както чуждата,така и родната...
  А и този вой...тип ощипана мома на селска вечеринка!
  Всички канят Ватмана акъл да дава за етикет и стил,ама парада,на който хората просто демонстрират,че не ги е срам какви са и че съществуват и не искат да се крият...писък и възмущение.
  Ама пушачите дето,ако не сте такъв и им дишате димът всички сте готови да защитавате...че не може да им се забранява да пушат на публично место...

  haokarapora
 51. 51 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Отчайващо е с какъв дебилизъм се посреща статията. Имам подозрения, че каквато и да беше написано в нея, коментарите на хомофобите щяха да са едни и същи. Как не ви омръзна все едно и също да мелите като латерни. Много интересно - в държавите, в които гей парадите не пречат на никого се живее добре, обаче на наш Ганю му се струва, че това е чиста случайност. Да, точно ти, Ганьо, ще вразумиш британския посланик за нещо, което цивилизованите хора са решили от години насам.

 52. 52 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Ще станем нормална страна едва когато подобно обръщение бъде направено от премиера на България.

  Аз съм с "нормална" хетеросексуална ориентация, но ми е пределно ясно, че България има проблем с хомофобията. А и не само с нея - с расизма, ксенофобията и ред други "фобии". Просто сме едно изостанало и примитивно (в сравнение със Запада) общество. Това са част от нещата, които спъват развитието ни и ни родеят по-скоро с Близкия Изток и Азия отколкото с Европа.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 53. 53 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#18:"Mark Twain"]Надявам се Негово превъзходителство, който си е направил труда да понаучи български (евала!), да попрочете тук коментарите [/quote]

  Аз пък силно се надявам никой англичанин никога да не прочете нито един български интернет форум, че ще ни сметнат за нация от идиоти.

 54. 54 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Сега, аз имам типична женска сексуалност, която е доста колоритна и е доста голяма сила. Ако се постарая, мога да парадирам с нея- но не го правя. Просто защото на доста хора ще им стане неудобно.

  Пак съм си аз, пак я имам тази сексуалност, тя е важна част и буквално определя живота ми и решенията в него. Обаче ми се налага все пак да я крия с дрес код, поведение, други норми. Не се оплаквам, смятам го за нормално. А женската сексуалност може би е била преследвана доста повече от хомосексуалността- и сега се преследва на много места.

  Така че гейовете да не се оплакват, можеше да се родят женки и тогава да видят какво значи граници и себеизразяване.

 55. 55 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Чудно ми е ако нямаше малцинства, как ли щеше да изглежда политическата дейност на (псевдо)националистите? Някои хора не осъзнават как обслужват интересите именно на нацитата. Гей парадът е дискутиран казус единствено заради противниците му.

 56. 56 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#54] от "lil_alex":

  Как точно бихте парадирала със сексуалността си?

 57. 57 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#47:"drumbass"]Само че е ясно, че на същите "толеранти" не им пука те самите да го правят, както и други хетеро двойки да го правят, че дори някой и на лесбийки ще кимат окуражително[/quote]

  Според статистически данни за потребителите на лесбийско порно, хетеросексуалните мъже са с най-голям относителен дял сред потребителите на въпросното лесбийско порно


  [quote#47:"drumbass"]Ако това е нередно, следва да е нередно за всички, без значение от пол и така нататък. [/quote]

  Забелязал съм, че логиката не е най-силната страна на привържениците на здравия традиционен морал, на исконните православни ценности и последователите на природния закон.

 58. 58 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#56] от "northatlantic":

  Латекс, черен лак, кожа. Страпон колан
  Напръчени "любеници"
  Бич. Моторна резачка. Косата на стегната плитка, заплетена с кабърки

  Оооооо, радвам се сам на себе си, каква богата фантазия имам

 59. 59 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 458 Весело

  В тази тема има 3 души, които пишат постоянно. Скука. Не е нужно да отговаряте на всички и да натрапвате присъствието си. Това се опитваме да Ви кажем и по повод парада. Но явно е нужно нещо повече от мисъл.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 60. 60 Профил на drumbass
  drumbass
  Рейтинг: 232 Неутрално

  [quote#54:"lil_alex"]Така че гейовете да не се оплакват, можеше да се родят женки и тогава да видят какво значи граници и себеизразяване. [/quote]

  тука имате или много ниска оценка за себе си, че да се наричате "женка" или директно обиждате другите.

  [quote#58:"kh"]Латекс, черен лак, кожа. Страпон колан
  Напръчени "любеници"
  Бич. Моторна резачка. Косата на стегната плитка, заплетена с кабърки

  Оооооо, радвам се сам на себе си, каква богата фантазия имам[/quote]
  Е тя нека, никой няма да я напердаши, нацитата няма да се пенят, най-много да има сексуални мераци за нея, ако реши да ходи така по улицата. А пък на работа, освен ако не е в някой СМ клуб, направо портиерът ще я върне от вратата.

  Та питам пак, въпросната "женка" държи ли се за ръка и целува ли се с някого на улицата? Та да не ми разправя после, че не парадирала със сексапила си и че не може да се вее като чалга певица на работното място, а и се налага да слага блузка без дълбоко деколте и дълга пола. Някой май бъркат етикета с дискриминация.

 61. 61 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#59] от "Mark Twain":

  Можеш за разнообразие да споделиш кое точно не е вярно от казаното от посланика и защо...

 62. 62 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#43] от "oakleaf":

  Може би и сам на себе си не трябваш.

 63. 63 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Аз преброих до около 10 потребителя, в болшинството си представители на традиционната българска толерантност - не ми пречи, ако си седи скришно под юргана. И трима или четирима, които опонираме.

  Еми, вярно, че е скучно.

  До сега нито един, който да ми обясни какъв е извечния Закон на Природата. И нито един, който да ми обясни тънкостите на православните ценности.

 64. 64 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#60:"drumbass"]най-много да има сексуални мераци за нея, ако реши да ходи така по улицата. [/quote]

  И всички хетеросексуални мъже, които "лъскат" на лесбийско порно и гласуват за Атака ще искат да бъдат минати от мацката със страпон колана

  Честно, това искам да го воайорствам

 65. 65 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Нямам нищо против да има хора с такава ориентация,ама нищо против-но това да се прави тържество в такава чест нещо не го разбирам!Сори!

 66. 66 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#65] от "gembirdkz":

  А всяко нещо, което не разбираш, ли искаш да го няма?

 67. 67 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  [quote#50:"haokarapora"]Всички канят Ватмана акъл да дава за етикет и стил[/quote]

  Именно - точно Ватмана не е за показване, но не заради сексуалната му ориентираност, а заради неспасяемата му снобска вулгарност, чрез която заразява публиката, неспособна да разграничи истински вкус и стил. Той е индивидът най-слабо квалифициран да дава каквито и да са съвети, относно етикет и облекло - самият той има патологична нужда от цялостно префасониране на евтиния му, парвенюшки изглед!

 68. 68 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  [quote#59:"Mark Twain"]Но явно е нужно нещо повече от мисъл. [/quote]

  Може би мъничко остроумие, каквото сигурно претендираш да притежаваш, ако се съди по 'името' ти.
  Какво ли би казал Туейн по темата?

 69. 69 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#56] от "northatlantic":

  Стига да си сложа едно по-изрязано потниче и готово. Айде сега, не сте виждали фатални жени или провокативни. Женската сексуалност може да е скрита, може и да е открита. Напоследък е по-скоро мода да се парадира с нея. Преди е била свенливо прикривана.

 70. 70 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Интересно, колко са последователни родните "демократи" в отричането на един обикновен, шарен и весел парад, който с нищо не вреди никому, а колко са индиферентни към развяването на черните знамена на "Атака" и останалите фашистки организации в България. Примитивите на Волен и останалите "националисти" могат безнаказано да вилнеят по улиците на София и страната, и това по никакъв начин не предизвиква неодобрение и масово отричане, а артистичните изпълнения на членовете на ЛГБТИ общността се приемат едва ли не като посегателство срещу обществения морал. Нека ви напомня, скъпи мои съграждани, че от тези, дефилиращи под черните знамена, са загинали стотици милиони по целия свят. А Педро Алмодовар, Федерико Гарсия Лорка, Оскар Уайлд, Анди Уорхол, Фреди Меркюри... и стотици други са в библиотеките и фонотеките ви. Има нещо гнило в българската ценностна система... Или в Дания беше? Забравила съм.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4221 Неутрално

  Не разбирам смисъла на парада, на парадирането.
  Хайде различен си. Хората могат да го разберат това…
  Но да демонстрираш, да парадираш с тази си различност вече не говори за страмеж към свободата, а за опит да превъзмогнеш чувството ти за лична непълноценност.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4221 Неутрално

  [quote#70:"Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!"]Интересно, колко са последователни родните "демократи" в отричането на един обикновен, шарен и весел парад, който с нищо не вреди никому, а колко са индиферентни към развяването на черните знамена на "Атака" и останалите фашистки организации в България. [/quote]
  Да оправдаваш собствените си действия с действията на други не е признак на повече демократичност, а на слободия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#63] от "kh":

  За тънкостите на православието: целта не е да се носят златни дрехи и да се пее носово. Православието е дълговековна традиция за контрол над човешките импулси и съзнание, така че да се повиши качеството им, докато се стигне до състояние на "теозис" или "обожване". Тоест човек така да промени битието си, че да се превърне в същество със съвсем различен вид възприятие. Това си го пише черно на бяло, не е езотерична измислица.

  А за да си прекроиш съзнанието до правилните параметри, някои импулси следва да се обуздаят, като сред тях са и хетеро-и хомосексуалност.

  Православието не го интересува къде ще си го завираш, стига да може да спреш за момент, да преоцениш поведението си и да видиш дали наистина това е твоят Аз, или може и нещо повече.

 74. 74 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4221 Неутрално

  [quote#69:"lil_alex"]Напоследък е по-скоро мода да се парадира с нея. Преди е била свенливо прикривана.[/quote]
  С което е загубена голяма част от истинската сексуалност и чувственост.
  Чудя се дали един….петел би се качил на една кокошка от щанда за пилешко! Та нали там всичките са голи!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 75. 75 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Ето какво казва по някои от разискваните въпроси един човек, който е вътре в нещата:

  http://www.telegraph.co.uk/news/religion/10730495/Brian-Sewell-Why-Im-no-convert-to-gay-marriage.html 76. 76 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#69] от "lil_alex":

  Не, просто ми беше чудно какво имате предвид под демонстриране на сексуалност, иначе съм виждал жени по потници. Но не съм чувал масово да биват обругавани жени, ходещи по потници. Е да, на село сигурно ще ги порицаят...Но те там ще порицаят още един бюлюк неща

 77. 77 Профил на mrtoyaga
  mrtoyaga
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#68] от "princess_x":

  Ето какво е казал по въпроса (е, не е само това) Марк Твен, в оригинал:

  Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of the earth all one's lifetime.

  Mark Twain


  Също, за отбелязване:

  Collective fear stimulates herd instinct, and tends to produce ferocity toward those who are not regarded as members of the herd.

  Bertrand Russell

  А защо не и нещо от сър Пол Маккартни:

  I used to think anyone doing anything weird was weird. Now I know that it is the people that call others weird that are weird.

  Paul McCartney

  Честно, толкова много умни и проникновени неща са казани по темата - няма кой да чете и да осмисля, ей! По-лесно е някакси да използваш отвратителни неологизми като "толерастия" например и да разказваш наляво и надясно вица за лорда, прислужника и горките педерести.

 78. 78 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#71] от "Храбър":

  Всеки има право да се бори с комплексите си.
  Проблемът на хора като вас е, че сте хомофоби, но пък някакси странно осъзнавате, че да си хомофоб е лошо. И се получава едно въртене, сучене, едни и същи псевдоаргументи, нищо съществено, което да ни убеди, че гей парад не трябва да има.
  Не разбирате ли, че се изправяте срещу хода на историята. Сигурен съм, че навремето е имало хора, които са смятали, че и жените да гласуват не е правилно.

  Вижте, голяма част от проблемът е в конспиративното ви мислене. Според вас тия закони се гласуват заради някакво гей-лоби. Хипотезата е адски нелогична и невероятна. Всъщност тези закони се гласуват, понеже човечеството се развива. Но явно на доста хора това им пречи.

 79. 79 Профил на mrtoyaga
  mrtoyaga
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#71] от "Храбър":

  "Приоритетите на Реформаторския блок са работни места, високи доходи, енергийна независимост"

  Това поне, разбираме, Ви е ясно.

 80. 80 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Поредното паксвилче, което би трябвало да ни заинтригува. Е, и то не успя.

 81. 81 Профил на mrtoyaga
  mrtoyaga
  Рейтинг: 427 Любопитно

  До коментар [#80] от "TPOTOAP":

  Е, и кой беше злепоставен и оклеветен, щом говорим за "пасквилче"? Може би онзи, който потрошил шарения джамлък на Н.Пр. Посланика на Великобритания? Или привидно толерантните му български познати?

  От друга страна, щом дотолкова не те е заинтригувало това "пасквилче", как така пък си направи труда да ни осведомиш писмено за това си незаинтригувано състояние?!

 82. 82 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#80:"TPOTOAP"]Поредното паксвилче, което би трябвало да ни заинтригува. Е, и то не успя.[/quote]

  Това дали вас ви интригува или не, не е критерий за нищо, поне толкова можете да осъзнаеш, нали?

 83. 83 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1792 Весело

  До коментар [#14] от "Haflinger":

  Много добър коментар...

 84. 84 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#72:"Храбър"]Да оправдаваш собствените си действия с действията на други не е признак на повече демократичност, а на слободия.[/quote]
  В коментара си разглеждам отношението на обществото към двете събития, господине, не оправдавам и не обвинявам. Научете се да разбирате това, което четете.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 85. 85 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#73] от "lil_alex":

  А като тънък познавач на православието - канон и догма, забелязахте ли, че Светият синод, в обръщението си към Държавата и Общината с искане да отменят прайда, цитира 1 Кор. 6:9-14, много удобно акцентирайки и наблягайки на "ни мъжеложници". И остави без абсолютно никакъв коментар, че "Или не знаете, че неправедници няма да наследят царството Божие? Не се лъжете: нито блудници, ни идолослужители, ни прелюбодейци, нито малакийци, ни мъжеложници, нито крадци, ни користолюбци, ни пияници, нито хулители, ни грабители няма да наследят царството Божие"?

 86. 86 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Между другото, предвижда ли се ден за хората с нормална сексуална ориентация?
  Или те може да бъдат дискриминирани съгласно последните педалски директиви?

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 87. 87 Профил на galbi
  galbi
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Нещо което едно общество което не трябва да допусне!!!
  ДА ЗАГУБИ МОРАЛНИТЕ ЦЕНОСТИ ЗА САМОВЪЗПРОИЗВОДСТВОТО СИ!!
  И да не толирира неща които го унищожават!
  И тези ,които по една или друга причина са на 'яловата ясла' , да не се толерират .А напротив , трябва да бъдат порицавани от обществото , за да не поеме по лесния път--без деца.
  Защото това е лесния начин на живот , и всеки би избрал това!
  И ще ни смени исляма!
  Там такива неща не допускат!
  И за това те са бъдещето на света!

 88. 88 Профил на own
  own
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Толерантност - думата е термин в медицината, с който се обозначава способността на организма да не реагира на вредни за тялото агенти. В медицината толерантността се измерва в определени граници, а пълна толерантност се постига при смърт.

  Категорично против съм гей-парада. Неприятен ми е и смятам че моите убеждения и ценности са дълбоко засегнати. Но не мисля да проявявам толерантност!

 89. 89 Профил на mrtoyaga
  mrtoyaga
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#87] от "galbi":

  А че защо да ни смени исляма? Защо да заменяме едно лошо нещо с друго?

  Религията е една от детските болести на човечеството. Тресе ни няколко хилядолетия вече. Или ще я преболедуваме, или...

  А това "морални ценности за самовъзпроизводство" като как да го разбираме? Да не би случайно да Ви е страх, че "обратните" ще стават повече и повече, докато не прехвърлят санитарния минимум и ще изчезнем като вид едва ли не? Не е ли такъв страх твърде преувеличен при положение, че много повече хора са умирали без да оставят поколение - във всички исторически времена - от болести, глад, войни?

  Та ние сме господстващият вид на планетата, за Бога! Как ли се е получило това, ако не сме се "самовъзпроизвеждали", морално или не, въпреки всичко? Хайде, моля ви се!

 90. 90 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#81] от "mrtoyaga":

  Защо така нетолерантно и злобничко, нали трябва да разбираме чуждото мнение, не са ли такива посланията

  Ето каква манипулация се съдържа в думите на посланика:
  "когато разговарям с български приятели и колеги, рядко чувам мнения в подкрепа на Прайда. Обичайната нагласа е, че хората могат да бъдат гей в личното си пространство, но не и да парадират и да "се показват" с това.
  Намирам това мнение за опасно. Не е достатъчно да се вярва, че хората не бива да бъдат обявявани за престъпници или преследвани заради хомосексуалната си ориентация. С настояването сексуалната ориентация да бъде пазена в "личното пространство", тези гласове всъщност казват, че хората трябва да пазят в тайна това, което са."

  Хайде, де! Едно време партията казваше какво мисля, сега явно посланика се е засилил да заеме нейното място.

  Да обясня все пак.
  Не харесвам и не поощрявам парадирането с никаква сексуалност. Нито хетеро-, нито хомо-. Намирам за просташко някой мъж да се прави на мачо. Отвратително е също така как се държат и обличат чалга певиците. Те също парадират със сексуалност. На техния фон, признавам, прайдът просто бледнее

  Но и телевизия планета, и прайдът са в същата категория - експлоатират теми под кръста, обличайки ги в по-благовидни форми. Едните във формата на изкуство, другите - в някакви движения за граждански права.

  Прайдът е кич. Това е истината.

 91. 91 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 498 Неутрално

  [quote#62:"princess_x"]Може би и сам на себе си не трябваш.[/quote]

  Любимите ми хора казват, че им трябвам на тях.

 92. 92 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 498 Неутрално

  [quote#74:"Храбър"]Чудя се дали един….петел би се качил на една кокошка от щанда за пилешко! Та нали там всичките са голи!?[/quote]

  Малко умрели ми изглеждат.

 93. 93 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#90] от "TPOTOAP":

  Ти все още не можеш да дадеш реален аргумент срещу думите на посланика. Сега разбрахме с кой пасаж конкретно не си съгласен, но не и защо. Направи си експеримент - каквото и изре4ение да вземеш, твоите "аргументи" ще могат да се отнесат към него с абсолютно същатс сила, или по-скоро безсилие. Всеки може да каже за нещо, 4е е манипулация. Това не е аргумент. трябва да покажеш кое и защо не е вярно. Просто е супер смешно как се мяткате като риба на сухо в безсилието си, а накрая му лепвате ее дно патети4но етикет4е "моето мнение": универсалното оправдане на хората, които говорят глупости.

 94. 94 Профил на mrtoyaga
  mrtoyaga
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#90] от "TPOTOAP":

  Че посланникът е заел мястото на Партията като нов самопровъзгласил се морален стожер на българската нация, или поне се домогва до това, съм съгласен абсолютно с Вас, няма какво да добавя, нямам думи.

  Аз пък намирам карнавала в Рио де Жанейро за абсолютен кич и излишество... или пък Mardi Gras, или пък... Октоберфест, да речем. Ами да взема да отида да им кажа скъпоценното си мнение, белким се вземат в ръце и се поправят ама веднагически.

  "Не харесвам и не поощрявам парадирането" с религиозни, сексуални и алкохолни предпочитания. Е, и? Днеска си тук, утре те няма. Живей си живота и остави другите да си го живеят както намерят за добре! Айде стига с този детински егоцентризъм!

  Свободният човек мисли каквото си иска и яде каквото има. Ние искаме обратното. Не е проблемът в скромната персона на Посланника на Великобритания, не еее!

 95. 95 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#93] от "northatlantic":

  Няма нужда да давам никакви аргументи. Достатъчен е фактът, че някой излиза и казва... какво мисля аз. Вместо мен. Без да съм го упълномощавал. Горе казах какви са ми аргументите. Ако не си ги разбрал, ми е все тая. Но етикети като 'опасен', 'вреден за личността' и т.н. няма да използвам. Под нивото ми е.

 96. 96 Профил на mrtoyaga
  mrtoyaga
  Рейтинг: 427 Весело

  До коментар [#88] от "6c":

  Следващата дума, която трябва да проверите в тълковния речник, е "медицина". Сериозно, не се шегувам. После може да продължите с "психология", "психопатология", "сексология"... Абе, защо не прочетете няколко книги по въпроса, и - така?

  А, и проверете също за "толерантност" в широкия смисъл на думата все пак, и как и от кого се проявява.

 97. 97 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#95] от "TPOTOAP":

  Глупости. Никой не ти казва какво мислиш ти. Просто казва какъв е подтекстът на вече казани думи. И то доста логично съждение е направил - не е като да свързва някакви несвързани неща. Да подканяш хората да показват нещо само в личното си пространство е именно да ги караш да тържат нещо в тайна от теб - какво чудно има в това. О, каква грандиозна манипулация е това, няма що. Кой ли би си го помислил?
  И още нещо - ако не е това подтекстът, то можеше да споделиш какъв е, но не виждам да си го направил.

 98. 98 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#69:"lil_alex"]Напоследък е по-скоро мода да се парадира с нея. Преди е била свенливо прикривана. [/quote]

  Ахъм
  Значи "женка" с предизвикателно изрязано потниче може, е пе`али да се държат за ръка не може

  Има един прекрасен български филм 9 "Селянинът с колелото" и там има един въпрос: За кучета и котки може, а за прасета - не може.

 99. 99 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#87] от "galbi":

  Уважаема, на естествения подбор и на възпроизводството не им дреме за морал и традиционни ценности. Дреме им само за добрата ерекция, подвижността на сперматозоидите и гостоприемността на яйцеклетката. Хайде малко да прочетете Чалз Дарвин

 100. 100 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#88] от "6c":

  Ти, разбирам, си дипломиран медик с докторска степен?

  Хайде сега вземи да прочетеш и Джон Лок и "Писма за толерантността", че да не бъркаш гювеча с ошава и да правиш коктейл от камилска пикня и тухли четворки

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK