За икономическата цена на хомофобията

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4ove4en
  4ove4en
  Рейтинг: 395 Гневно

  Какъв е този термин "хомофобия"? Кой го измисли и разпространи? Директният превод би трябвало да е "мразене или нетърпимост към хората". Кой реши, че има тъждество между хората (homo sapiens) и хомосексуалистите? За какво, по дяволите, става дума? Докараха ни до ситуация, в която да не смеем да се афишираме като "хора", за да не се направи паралел с противоестественото. Колко ли мъка ни чака в близкото бъдеще...

 2. 2 Профил на Ала-бала с Президента
  Ала-бала с Президента
  Рейтинг: 2206 Весело

  Това, което забелязвам сега, след като живях в София последните 2 години, е намаляващия брой на ЛГБТ или ЛГБТ-френдли места, където може да се отиде. Останали са около 50% от моя стар списък, от интернет страницата...

  Невидимата ръка на пазара

  Чехов е Толстой, а Братя Карамазови са Три Сестри!
 3. 3 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  Да си поплачем на раменцата по тоз повод... Няма достатъчно гей-барове в България и това си е. Докога, ма?!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 4. 4 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 506 Неутрално

  интересно какъв е икономическият ефект на гей-френдли икономиката , дали талантлив служител , който "не понася гейове" би отишъл в гей ориентирана компания и не се ли губи така също талант.
  или не може да има талантлив служител , който да е с предразсъдаци към хомосексуалните?

  подобни статии са разбира се едностранчиви и обидни за средния човек, който не хресва хомосексуалните и поради това му е вменена вина. ей сиктер.

  чете повече кант.

 5. 5 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#2] от "#оставка":

  ++++++++++++++++++++++

 6. 6 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#2] от "#оставка":

  анджък ! ++++++++++++++

 7. 7 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  "хомофобията е струвала на Индия от 0,1 до 1,7% от БВП през 2012 г. Обърнато в долари това е между 1.9 и 31 милиарда щатски долара. "

  Доста широк диапазон на цифрите.
  Еми, да се афишираме всички като гейове, за да са доволни нашите американски и британски "приятели"

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Не всичко е пари хомофилче, не всичко е пари . . .

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 10. 10 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Това, което авторът е казал за гейовете, важи в стотици пъти повече и за циганите в България. Или някой смята, че от тях няма икономическа вреда за държавата и за самите българи? Действа абсолютно същият принцип и в тези два случая и в който и да е друг пример за дискриминация и сегрегация.

 11. 11 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Затова пък хетеро хомофобията от страна на гей обществото, липсва като точка в статията. Например, живял съм няколко години в Англия, там ако кандидатсват гей и хетеро за едно работно място, винаги ще изберат лявата китка! Ами подкрепят се, и то много, но и там половината са такива, дано България да не достигне тези гей висоти. Не че съм хомофоб, ама дайте да си оправим демографската криза!

 12. 12 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#10:"oos19355380"]Или някой смята, че от тях няма икономическа вреда за държавата и за самите българи? [/quote]

  Да поясня, че говоря за условията, в които са оставени да се развиват и живеят, а не за самите хора, че като чета коментарите под подобни статии явно трябва да уточнявам подобни неща.

 13. 13 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Ясно, съпругът на един мъж се прави на макроикономист и ни заявява,че немотиятани е в резултат на затворените педалски сборища. Ами и те (педалите) видяли,че тук прокопсия няма и заминали да пълнят чуждоземските такива.
  Не си на ясно,ма. Ние не ви мразим,просто не ви издигаме на пиедестал. Анала си е твой и проблема си е твой. Ние аналите си ги ползваме по предназначение.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 14. 14 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#2:"#оставка"]Невидимата ръка на пазара [/quote]

  Ами пазарна икономика. Фалирали са. , г-да американци и англичани.
  Някой забранил ли им е да ходят в другите барове?
  Ааа, не било безопасно , за тях , така ли?
  Ами по нашите ширини е така. Има неписаноправило, че не си показваме на улицата , какво правим под юргана. Независимо кой какво прави.Отишъл си на бар ,а не да си отвиваш юргана.

 15. 16 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2425 Гневно

  Всяка форма на дискриминация се има икономическа цена. Дискриминацията по работнически произход пречеше на комунистическите държави, дискр. на жените държи арабите на дъното. Но не смятам, че дискриминацията на гей обществото е центърът на проблема. Самите гей-общества носят по-голямата част от вината.
  Има пресен пример. Тези дни се провали един гей парад в Киев. Що за хора могат да организират празненство точно тогава, когато всеки ден загиват десетки хора!
  "Пир по време чума" Нима гей обществото няма капчица чувство за солидарност със своите съотечественици. Не мога да съчувствам на хора препълнени с егоизъм.

  подпис
 16. 15 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 672 Неутрално

  ≪Неравенството е пропусната възможност за по-високи доходи за по-голямата част от населението — е цитиран още в началото на статията за коментиране Лоуренс Самърс. Но ако е така, ако това се отнася не само за онова равенство, без което спокойно можем да минем, то защо тогава въведем не равенство в доходите? Или, хайде, от нас да мине, знаем че равенството в доходите води до комунизъм и застой, но защо поне не създаваме такива закони, които намаляват прекалената имуществена диференциация между държавите (в рамките на планетата) и между социалните групи (в рамките на отделната държава)? Хем по този начин веднага ще решим и основния рисков проблем на човечеството, за къкъвто е обявена прекалено голямата пропаст между доходите на хората и социалните групи в съвременния свят от Форума в Давоc`2014?
  à è ѝ ò „” – ≫

 17. 17 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 672 Неутрално

  За да има гей-френдли икономика трябва да има съответен пазарен сегмент. Явно в България няма

  The best way to predict the future is to invent it.
 18. 18 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 503 Неутрално

  България губи от хомофобията по няколко направления. Първо няма гей-туризъм, а той носи големи приходи: например топ-гей-дестинацията на Гърция, о-в Миконос, има безбожни цени, но винаги е пълна с туристи. Врото гей-хората са наистина подложени на стрес, което вреди на производителността им. И трето, което всъщност е може би най-важното: гей-миграцията е доста широко явление, т.е. наистина способните, талантливи или добре образовани гей-хора просто се изнасят, което усилва изтичането на мозъци. Ако България беше страна във възход, може би това нямаше да е толкова значимо, но в условията на тотален разпад всеки "изтекъл мозък" е пирон в ковчега на държавата...

 19. 19 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#15] от "glog":

  Все на комунизъм ви избива, бе хора. Говори се за равенство на възможностите, чрез което най-добрите представители на едно общество, без значение от какъв етнос, сексуалност, пол, вяра и т.н., могат да развият потенциала си и по този начин да допринесат максимално за облагодетелстването на всички. Това е донякъде утопична идея, но идеалите са за това да бъдат следвани и да подтикват към постоянно усъвършенстване.
  Не знам как от тази мисъл ти скочи директно към уравняване на приходите на куцо и сакато.

 20. 20 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#17:"Петоколонен еврокомисар"]За да има гей-френдли икономика трябва да има съответен пазарен сегмент. Явно в България няма [/quote]

  Може би е прав , американеца,а?
  Те са в сивия сектор на икономиката , май ?
  Крайно време е да им сложат "син""червен" фенер и касов апарат , да плащат данъци.щото сега я карат през просото , щото подозирам какви пари се въртят, там.

 21. 21 Профил на mesambria
  mesambria
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Демек повече гейове - по-голям икономически растеж. Манипулация от висша степен.

 22. 22 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 616 Неутрално

  пропаганда

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 23. 23 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Да кажа, че статията е неубедителна, ще е доста меко. Тя е едностранчива и направо тъпа.
  Направете си гей-френдли икономика, за да си решите проблемите.
  Изумен съм. Трябва да се чувствам виновен, че нямало достатъчно гей-барове? Да има специална държавна политика и реклама на заведения от този сорт ли? Може би икономически стимули и даначни облекчения?
  Защо изобщо пускат подобни материали, не мога да разбера. Постигат точно противоположен на желания резултат.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  "ЛГБТ или ЛГБТ-
  френдли места"

  Трябва да са по-различни ли тези места? Някакви диванчета ли искат или какво? Нали сме еднакви? Аз нямам проблем да ходя в какъвто и да е бар, а се съмнявам някой гей да го изгонят от заведение, само защото е такъв.

 26. 26 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Всъщност в България хомофобия няма. Никой не закача обратните, ако те не демонстрират дразнещо своята различност. А има агресивна хомофилия, която със своите агресивни паради (паради, а не протести, защото те парадират със своята различност и не протестират срещу нищо, защото всъщност никой не им пречи да са си такива, каквито са)!) само провокира хората с целесъобразна полова ориентация. Така че ако в България има икономическа загуба от тези паради, вината е на обратните, а не на тези, които имат природоцелесъобразна полова ориентация.

  Впрочем, икономическите проблеми са предизвикани от съвсем други проблеми. И единствената реална полза от тази статия е само в това, че вместо да разглеждаме реалните си проблеми, разглеждаме един измислен, реално несъществуващ, но постоянно поставян за разискване псевдопроблем. Много умно! И много полезно за тези, които искат българският народ вместо с реални, да се занимава с измислени проблеми.

 27. 27 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  Накрая ще се стигне до това:

  http://bilder.bild.de/fotos-skaliert/aufmacher-39616448-mbqf-36681614/4,w=650,c=0.bild.jpg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 28. 28 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Една вреда от хомофобията в България, която лично съм наблюдавал. Имах двама съученика в гимназията, които се оказа, че са гей и станаха гаджета. Даже по някое време май мислеха да се омъжват. Та тези двамата бяха явно хора с интелектуален потенциал да станат добри учени. През студентските ни години те си поддържаха идеалите от гимназиално време, за един по-добър свят, за морал в живота и политиката итн.
  Но следването свърши и те осъзнаха, че този номер с тяхната връзка в България няма да мине, ако искат да правят кариери. И си взеха жени, че си народиха и деца. Да, но като направиха първата крачка с тази лъжа, така и продължиха и днес си ползват интелектуалния потенциал за да участват в схеми и да източват милиони от държавата. Прекършването на човешки същества винаги рефлектира негативно върху отговорните за това прекършване общности...

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#11:"lager"]Англия, там ако кандидатсват гей и хетеро за едно работно място,[/quote]
  т.е. проверяват ви секс ориентацията при кандидатстване ли? За каква по-точно работа става дума в този случай?!

 31. 31 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 506 Весело

  Амиии тоооо гаспажа Зарзавати...тооо как да ви съ обясни ся съвсеем просто, че да разбирети...

  - след като искат да са "едни от нас", то значи не са им необходими "ЛГБТ-френдли" места ... нал тъй... и се явява изводя че баровете дали фира по чисто иконУмически причини...нема посещения, понеже геювите си щъкат навсейде свободну и необезпокоявано и хомофобски обезопасено...

  В опитите си за уж свръхцивилизовано и свръхинтелигентно реване по въпросите за ЛГБТ-то, агитиращите постоянно изпадат в глупави противоречия. Едната причина е, че може би съвсем не са интелитентни, а другата че не им пука за геювете, а провеждат някаква си "политика" без оглед на лъжи и средства...

 32. 32 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#28] от "minusm":

  Достойно за роман. Каква опорна точка, ей!
  А къде са марсианците?

 33. 33 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Е, щом от Щатите ни препоръчват гейски туризъм, крайно време е да се осъзнаем. Само с алкохолен не става.
  Авторката добре се е ориентирала, че страниците на Дневник са френдли, каквото и да значи това на чист български.

 34. 34 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Просто вижте в какво състояние Станишев оставя БСП и няма нужда да търсите други примери от вредата на прикритите гейове върху една общност.

 35. 35 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 503 Весело

  До коментар [#32] от "gogo2011":

  Марсианците са в главата ти... там има достатъчно празно място.

 36. 36 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Хетерофобията на автора е агресивна, а глупостта му - очевидна.


  Ами ако гей-баровете в София са затворени поради икономическа нерентабилност?! Чисто и просто, а и не съм чувал за погроми над гей-заведения, напротив, модата им мина преди години.

  С това този хетерофоб започва и статията си и изчислява ... загуби? От какво, от това, че са затворени заведения поради нерентабилност?

  Мистър Зарзавати от позицията на съпруг на зам-посланик пишел статии, моля ти се, защо просто не се ограничи в параметрите на леглото там, за където е избран демократично с един глас и един член?

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 37. 37 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Не ми е приятно да ми се демонстрира публично сексуална ориентация - права, обратна, закривена и т.н.

 38. 38 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 492 Неутрално

  [quote#28:"minusm"]Но следването свърши и те осъзнаха, че този номер с тяхната връзка в България няма да мине, ако искат да правят кариери. И си взеха жени, че си народиха и деца. Да, но като направиха първата крачка с тази лъжа, така и продължиха и днес си ползват интелектуалния потенциал за да участват в схеми и да източват милиони от държавата. Прекършването на човешки същества винаги рефлектира негативно върху отговорните за това прекършване общности...[/quote]

  Ха-ха-ха-ха, ей отдавна не се бях толкова смял. Ми то оттам иде източването на държавата! Неудовлетворени, изменили на гейската си същност хомота я източват.
  То мой и до сте прав

 39. 39 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#10:"oos19355380"]Това, което авторът е казал за гейовете, важи в стотици пъти повече и за циганите в България. Или някой смята, че от тях няма икономическа вреда за държавата и за самите българи? [/quote]
  между гейове и цигани няма нищо общо. Естествено, от циганите (поне от 80% от тях) има огромна икономическа (и не само) вреда. Разбира се, това важи и за всички не-цигани които само лежат, крадат и получават помощи, но при циганите напълно безполезните са подавляващо мнозинство.
  За разлика от циганите, гейовете влизат в средните стойности за обществото като цяло в социално, образователно и т.н. отношение. Няма някакви видими вреди или ползи свързани с качеството им на гейове.
  Колкото до фобиите, и тук картината е напълно различна. Омразата към циганите е много лесно обяснима, стига веднъж да ти оберат къщата и да ти изкъртят дори дъските от пода и да ти изтръгнат кабелите от стените. Или пък за една нощ да ти оберат реколта, която си отглеждал с къртовски труд месеци. Фобията към гейовете е в голяма степен измислица, а доколкото я има, е в голяма степен предизвикана от т.нар. защитници на правата им с непрекъснатото преекспониране на 'проблемите' им.

 40. 40 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Бе тез посланици и съпрузите им ... Нещо не ми се иска да си представям какво става зад стените на американското посолство.

 41. 41 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#39] от "Ментор":

  Ако условията на живот на циганите бъдат подобрени под формата на стимули за образование, равни възможности на трудовия пазар и т.н. и самите цигани ще се променят. Поне това е моето убеждение, аз не съм привърженик на теориите за някакви вродени качества. В случая фокусирането върху "особеностите" на циганите и отношението на обществото към тях е просто заместване и обясняване на причината за проблема със самия проблем. Просто ги давам за пример, защото там последствията от дискриминацията са много по-видни, отколкото сред ЛГБТ общността, за която реално нямам голяма представа доколко е активно дискриминирана в България, но като гледам явно не се радва на особено радушно отношение.
  Не казвам, че това е най-големия проблем на държавата, но със сигурност носи повече вреди отколкото ползи.

 42. 42 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 492 Неутрално

  [quote#36:"bibian"]
  Ами ако гей-баровете в София са затворени поради икономическа нерентабилност?! [/quote]

  Да, докато са били тук бившият зам-посланик на САЩ и съпругът му, и гостите им, въртели са оборот, но сега кой, кой да поддържа огъня жив?

 43. 43 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#19] от "oos19355380": ≪Все на комунизъм ви избива, бе хора. Говори се за равенство на възможностите, ...≫.

  Лъжеш, че се говори за равенство на възможностите. Прочети цитата и ще се убедиш, че пише просто за равенство, което на практика означава равенство във всичко. Така че ако някой е виновен, това е авторът, който в такъв случяай очевидно не знае как да цитира.

  Колкото до равенството във възможностите, нали за да имам възможност да се занимавам, примерно казано, с едра търговия, трябва да имам равенство и в материалното състояние с хората, които се занимават с такава търговия? И нали ако съм се родил беден, моите възможности далеч не са равни в каквото и да било отношение с възможностите на сина на един мултимилионер или на един милиардер в евро или в зелено? За какво равенство на възможностите говориш тогава?

  Всъщност вие говорите не за равенство във възможностите, а за равенство пред законите. Но равенството пред законите не дава равенство във възможностите. Защото законите са направени така, че който има пари, той да има предимство. И затова всички наши политици говорят, че трябва да осигурим по-високи печалби на капиталиста, за да може той да инвестира и така икономиката да се развива. Но увеличавайки печалбата на капиталиста, ние увеличаваме и неговите възможности и в същото време намаляваме възможностите на хората, които продават своя труд на капиталиста.

  Така че хайде да не говорим за равенство на възможностите. Това са празни приказки за хора, които мислят позитивно и само позитивно дори когато другите ги тормозят, експлоатират или ограбват. Ние тук мислим не позитивно, а адекватно.

 44. 44 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 503 Весело

  До коментар [#38] от "oakleaf":

  Е, то е ясно, че не само те я източват... но за тях двамата е сигурно, че ако не ги бяха така прекършили обстоятелствата, сега щяха да са си тихо, софистицирано хомо-семейство и щяха да пишат статии, вместо да подпомагат източването на държавата. Просто пречупените хора в един момент престават да имат каквито и да било задръжки и така нанасят вреда на обществото. Нали се сещате, как ще си възпитат децата тези хора?

 45. 45 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Не знам, според мен поне в София в повечето заведения на никого не му пука кой пол предпочиташ, стига да си плащаш сметката. Е, понякога ще се намери някой примитивен маймуняк, несигурен в собственото си "мъжество", да се изрепчи, но за съжаление ще минат още известен брой години, преди това да се изчисти.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 46. 46 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1287 Любопитно

  Аз са чуда дали напоителната катадневна река от пидирасомилство е плод на вътрешно убеждение , или е $$$ ради?

 47. 47 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 534 Неутрално

  [quote#34:"oos19355380"]Просто вижте в какво състояние Станишев оставя БСП и няма нужда да търсите други примери от вредата на прикритите гейове върху една общност. [/quote]


  Разкъсван между партията и любовта. Направо старогръцка трагедия. Eх къде е Омир да възпее неразбрана Любов между Серж и Виген.
  А иначе по темата - колко повече толерантни да бъдем. Сега само остава да поискат да подкрепим толерантността с СМС 1,20 с ДДС. Нека всяко нещо да има някакви граници все пак.

 48. 48 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#41] от "oos19355380":

  подобряването на условията на живот на някой е на първо (а също и на второ до десето) място въпрос на лично негови усилия и желание, и чак после на други работи. Ако това го няма, никакви стимули няма да свършат работа. За опити по отношение на циганите са потрошени купища пари, и както е очевидно - без никакъв ефект. Парите отиват главно при най-големите престъпници сред циганите, с което ги правят по-силни и намаляват шанса на някой да се измъкне от това отровно обкръжение. Помощите които им дават са само стимул да не работят, а детските - стимул да раждат като зайци деца, които ще израстнат болни, сополиви и неуки крадци. Т.е. в случая всякакви стимули имат точно обратен на преследвания ефект - не само циганите не заживяват по-добре, но се ликвидира и мотивацията им да го направят, което ги обрича на гарантиран провал.
  Общото между гейове и цигани, ако трябва да търсим такова, е че дискриминация към тях няма (циганите дори се ползват с права за които други могат само да мечтаят). А опитите да бъдат извадени като някаква обособена група към която да има някакво особено отношение само им вредят.

 49. 49 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3115 Неутрално

  В частния сектор, където днес цари международна конкуренция, все повече и повече американски компании осъзнават необходимостта да запазят най-добрите си служители, независимо от сексуалната им ориентация.
  ________________
  Това малко е пресилено ! Тенденцията е по-скоро обратната!
  До края на миналия век за кариерата на всеки топ меринджей или бизнесмен е било важно да има деца , жена и здраво семейство с което да показва колко е отговорен към живота !

  Сега в много корпорации и финансови институции е направо задължително в топ мениджмънта да се внедряват хора с различна сексуална ориентация които търгуват с влияние и назначават още себеподобни !
  Така ,че кой точно е репетиран ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 50. 50 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#45] от "The Shadow":


  [quote#45:"The Shadow"]но за съжаление ще минат още известен брой години, преди това да се изчисти[/quote]

  Ха дано, ама надали. В последното десетилетие България въобще не върви към изчистване откъм простотии, а търпи постоянен регрес в развитието си в резултат от възхода на пропутинистките партии и организации. По-вероятно е след няколко години да е по-зле, а не по-добре от сега...

 51. 51 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#48] от "Ментор":

  От изброените от теб примери няма един стимул, който реално да бъде насочен към промяна на статуквото, от което просто следва, че се действа в погрешна насока. Сам казваш, че средствата отпускани по различни програми биват усвоявани не по предназначение, а социалните помощи просто задълбочават проблема.
  Аз говоря за равнище на управление на средата, на което личността е функция на тази среда. Това включва до голяма степен промяна на отношението на обществото като цяло към проблема с циганите, позитивни модели на поведение, които показват как доброто образование и трудът биват възнаграждавани, а произходът и етносът не са определящи фактори за бъдещето на един човек, а не просто безразборно наливане на пари без никакъв резултат, което после бива сочено като аргумент срещу каквито и да било други опити да се търси решение.
  Не съм оптимист, че това ще се случи в България в следващите няколко десетилетия.
  Между другото да се слага знак на равенство между социалните помощи и липсата на дискриминация е абсурдно, дискриминацията и расизмът по отношение на циганите в България са просто шокиращи за държава в Европа в 21-ви век.

 52. 52 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1122 Весело

  До коментар [#36] от "bibian":

  Хахаха! С абсолютно мнозинство!++++++++++++++++++

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 53. 53 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#30] от "kaloianski":

  Разбира се, че се вписва в бланката за кандидатстване, това за тях е съвсем нормално. И става въпрос за доста добре платени сектори - банков, финансов, ПР и много други!

 54. 54 Профил на xxxxx1
  xxxxx1
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Този не може да ме убеди в нищо, защото не разполага с дарбата на убеждението. Доводите му са смешни, глупави и жалки. Тези явно не са чували за чест и морал и говорят само за пари. С такива хора нямам общ език.

 55. 55 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#11:"lager"]Например, живял съм няколко години в Англия, там ако кандидатсват гей и хетеро за едно работно място, винаги ще изберат лявата китка![/quote]

  Абсолютно съм съгласен. В Америка имам лични наблюдения над същото. Гей мениджър винаги се обгражда с гейове и дискриминира останалите.

 56. 56 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Това с икономическите загуби в Индия от хомофобията са ала-бала изследвания. Индия губи толкова много от корупция и простотия, че изобщо не е опряла до подобни резерви.
  А вместо за гей-барове по-добре да се помисли за гей-тоалетни, защото навремето хората са ги разделили на мъжки и женски именно поради сексуални причини. И е крайно неудобно когато човек отиде да се облекчи, някой да го заглежда и задиря с нечисти помисли.

 57. 57 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#35] от "minusm":

  Гневиш ли се? С агресия няма да си помогнете.

 58. 58 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Повечето хора в този форум изглежда изобщо не могат да "вдянат", че хомофобията е забранена със закон! Тук изобщо не става дума дали на тях им харесва или не!
  Нека всички уж толерантни байганьовци да се замислят как биха реагирали, ако видят двама мъже да се целуват в някой бар! А дали биха реагирали по същия начин, ако видят мъж и жена да се натискат?

 59. 59 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Нормалните имат нужда от защита!

 60. 60 Профил на telv
  telv
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#59] от "dedo pepo":

  Споко, никой не би си легнал с тебе колкото и пари да даваш, гъзинката ти е в безопасност. Хората все пак имат вкус и изисквания, трябва да се държи някакво елементарно ниво.

  Каква защита ти трябва? Пробвай със слънцезащитен крем, че май от жегата мозъкът ти се е поскапал вече...

 61. 61 Профил на mrtoyaga
  mrtoyaga
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Много повече губи държавата от сегрегацията на циганите, от дървената мафия, от ДДС измамите... но това не значи, че нямаме загуби и "от хомофобия".

  Не е невероятно - социалните и икономическите проблеми вървят ръка за ръка. От статията си личи, че има и методика да ги измерват тези щети.

 62. 62 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Всяка дискриминация, независимо от критерия, по който се прави, е опасна за икономиката. Когато наемам някой да ми работи, не ме интерсува личният му живот, а как се е представил при приемането и с какво може да помогне.
  Позитивната дискриминация има същия пагубен ефект, както негативната.

  E PLVRIBVS VNVM
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  До коментар [#60] от "telv":

  Ти си гей-недоразумение-без възпитание!

 65. 65 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 853 Весело

  Хм, сигурно са сменили теляците в Централна баня.

 66. 66 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Аз лично не познавам по гей-френдли народ от българите. От няколко години целокупното население се е одупило на едни манафи, и то съвсем дороволно, и не мислят въобще да си сменят позата....

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK