Защо постоянно настъпваме мотиката

Ахмед Доган и Делян Пеевски в предишния парламент

© Анелия Николова

Ахмед Доган и Делян Пеевски в предишния парламентКоментарът на Николай Слатински е от "Фейсбук". Заглавието е на "Дневник"


Глупавото общество или поне не-съвсем-умното-общество се познава по това, че непрекъснато си задава въпроса КАКВО става? - когато лошото стане.


И постоянно настъпва мотиката по един и същи начин и после се чуди, че пак по абсолютно същия начин го е ударила болезнено по челото.
Умното общество или поне започналото-постепенно-да-поумнява-общество се познава по това, че винаги си задава въпроса ЗАЩО става? - когато лошото стане.


Никога няма да се получи верен отговор на неверен въпрос, зададен в неправилно време, по неточен начин от сбъркано общество...


Затова е добре обществото ни да се замисли над и да тръгне по някои навеждащи към намирането на верния отговор следи. Ето четири от тези следи:


ПЪРВО, защо и трите банкови катастрофи (Луканов, Виденов, Орешарски) се случват при управлението на една и съща партия?


Един път е случайност, втори път е тенденция, трети път е закономерност (четвърти път е закон - да го дочакаме ли?)


ВТОРО, спомняте ли си лидерите на коя партия ликвидираха най-напред накуп цивилното контраразузнаване, военното контраразузнаване и финансовото разузнаване, създавайки от тях нещо като нищо на света, наречено ДАНС, а след това оставиха МВР без службата за борба с организираната престъпност?


ТРЕТО, защо независимо от кого се ръководи (от безвредния, меко казано, Татарчев; от неуравновесения, меко казано, Филчев; от апатичния, меко казано, Велчев; от неадекватния, меко казано, Цацаров) Главна прокуратура се оказва раково образувание, което е единствената (освен въпросната в пункт 1 партия) дестабилизираща константа и перманентният рисков фактор в България през годините на Прехода?


ЧЕТВЪРТО, цялата система за национална сигурност нищо ли не знае и неспособна ли е да извади на светло ролята във всички кризи през последните няколко години на българския гражданин Ахмед Доган?


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK