Случаят КТБ – буржоазна мелодрама с болезнен изход за зрителите

Цветан Василев и Делян Пеевски

© Дневник

Цветан Василев и Делян ПеевскиЕмоциите около рухването на КТБ утихват, държавата гарантира влоговете на спестителите, след направен одит БНБ излезе с доклад за състоянието на банката, главният прокурор вече е сезиран за установените нарушения. Междувременно няколко души бяха арестувани, задето са разпространявали невярна информация за състоянието на друга банка. Слуховете, че ще ни сполети банкова катастрофа като онази през 90-те, бяха опровергани. И въпреки това


върху успокоението лъсна едно мазно петно


Не стига че цял месец волю-неволю гледахме жалката семейна свада между Делян Пеевски и Цветан Василев, ами накрая се оказа, че ще плащаме и за техния развод. Сметката за загубите на КТБ, както изглежда, ще бъде покрита с обществени средства от специален фонд на БНБ, гарантиращ, в случай на банкова криза, влоговете до 100 000 евро. Обяснението за това действие – всички трябва да защитим стабилността на банковата ни система.
Добре, само дето БНБ побърза да обяви, че ще плати загубите на вложителите в КТБ преди още квесторите да са се произнесли точно какви са тези загуби и на какви действия или бездействия се дължат те. Това бързане води до две предположения. Че в БНБ всъщност са били наясно какво е ставало в КТБ; и че някъде вече е било взето решение да не се търси материална отговорност от собственика на банката, ако той не си търси обратно банката.


Първото предположение се подкрепя от необичайната бързина, с която прокуратурата събра улики и повдигна обвинение срещу Цветан Гунев – подуправител на БНБ, отговарящ за банковия надзор. Второто – от необичайното спокойствие, с което Цветан Василев, иначе потаен в работите си, сам повика някой да му рови в банката и на практика я остави да премине в чужди ръце.


Освен това, между първите сигнали за проблем в КТБ и реалното поставяне на банката под надзора на БНБ, минаха няколко дни. Ако някой е разполагал с информация, че предстоящото да се случи, той навярно се е възползвал от нея и е


спечелил в създалия се хаос


От хората, които са разпространявали (или може би по-точно – търгували) с такава информация, също би трябвало да се потърси отговорност.


Та искам да кажа, че нашата държава би била безукорен гарант по случая КТБ, ако освен частните влогове до определената сума, тя гарантираше и две други неща, също толкова важни като парите на вложителите – че, първо, ще разкрие цялата истина за създаването, захранването и рухването на КТБ, и, второ, ще дири съдебна отговорност от лицата, довели тази банка до състояние, което много прилича на фалит – макар и упорито да не се назовава фалит.


Първата стъпка в тази посока беше направена от БНБ на 11 юли – от доклада за одита категорично става ясно, че в КТБ са извършвани финансови злоупотреби в особен голям размер. Ден преди банката да бъде поставена под надзор, от нея със знанието на Цветан Василев са били изтеглени 205 милиона лева. "Разследващите органи могат да отговарят на въпроса дали по този начин мажоритарният собственик не е ограбил собствената си банка", се казва още в доклада.


Следващият ход вече е на прокуратурата и политиците. Но дали те ще го направят? Изглежда по-логично друго –


да ни спестят конкретната истина


за делата на Цветан Василев и да добавят още един епизод към буржоазната драма ала Молиер, която ни разиграват от началото на кризата в КТБ.


Припомням най-ярките епизоди, които гледахме до този момент.


Най-напред, след като Делян Пеевски нададе вой срещу Цветан Василев, прокуратурата, до този момент задрямала край сцената, изведнъж се плесна по челото и хукна към КТБ. Оказа се обаче, че нейният сценарий не съвпада с нашия. Бригадата на Цацаров не търсеше следи от престъпни сделки и търговия с влияние; търсеше улики за поръчано от Цветан Василев покушение срещу Делян Пеевски.


Във втория епизод защитниците на реда се оттеглиха от сцената, за да влязат жените. Първо, все едно бае на банките, финансовият министър монотонно повтаряше думата "сигурност". След него Бойко Борисов ревна с цяло гърло, че съпартиецът му Вежди Рашидов ще си посегне на живота, ако не получи обратно парите си. Разстроен и умилен, човекът на изкуството тръгна по телевизиите, за да обяснява как с честно длето и честен чук е спечелил... над два милиона лева.


В третия епизод вече владееше хладнокръвието. След като пред ПИБ се извиха опашки от уплашени вложители, Цветлин Йовчев показа пред журналисти банковата си карта и се зарече, че няма да я използва, защото вярва в стабилността на финансовата ни система. Веднага след това Иван Костов се яви по БНТ и с помрачена сериозност декларира, че е "страж" на банковата стабилност – удобно забравяйки, че възходът на Цветан Василев започва именно по негово време.


След като в предпоследното действие ни се представи страж, на края на мелодрамата вече трябваше да ни се представи и спасител. Свалил костюма на оплаквачка, пуснал на пълна мощност месианската си аура, Бойко Борисов от сутрин до вечер опяваше по медиите, че само ГЕРБ ще ни спасят от предстоящото бедствие – и той удобно забравяйки, че при неговото управление държавата влагаше огромни суми в банката на Цветан Василев.


Та, в крайна сметка, какво ни казаха политиците с тази реторична смес от


патетика, фалшива строгост и прекроени истини


Че банкова криза няма, че валутният борд е стабилен, но има икономическа и обществена криза, която обаче не е банкова. Дори отделните части на твърдението да са верни, то би объркало абсолютно всеки – камо ли пък общество като българското, чийто инстинкт за истина и справедливост е хронично недохранван и малтретиран от властта.


Страховете на едно такова общество се лекуват не като му повтаряш да не се плаши, а като назовеш истинските имена на неговия страх и му посочиш причините да се страхува. Колкото повече политиците повтарят, че банкова криза няма, толкова повече обществото ще разбира, че банкова криза има.


Единственото лекарство в случая КТБ е истината
за забогатяването на Цветан Василев и Делян Пеевски


Всичко друго би било неефикасно обществено плацебо.


Разбира се, тази истина е част от една по-голяма истина за формирането на съвременното частно богатство в България. Нея обаче едва ли някога ще научим. И сега, вторачени в банките, пропуснахме дори това, че съвсем скоро ще изтече законовата давност за престъпленията, извършени от комунистическия режим – между тях и финансовите престъпления, довели страната ни до три пълни фалита и създали условията за властта на днешните олигарси.


Политиците обаче нямат никакъв интерес да разкриват нито конкретната истина за възхода и падението на КТБ, нито по-общата истина за преминаването на социалистическите държавни средства в частни ръце. Първо, защото голяма част от тях са участвали активно в този процес. И, второ, защото


амнезията за политическите грехове
и страхът от бедността и безпомощността


са двата основни фактора, които от налагането на комунизма та досега легитимират властта в България. От много отдавна ние живеем обществено и се управляваме като дефанзивно общество – като общество, което се свързва и управлява от своите страхове и кризи.


Затова в края на едно абсолютно провалено управление, при едва-едва кретащо доверие в политическия елит, точно преди избори, политиците имат огромна нужда да се говори за криза. Управляващите – за да могат да се изсулят от властта, без да обясняват на своите клети избиратели какво са вършили през последната година. Опозицията – за да има кауза, с която да обедини недоволните гласове. Неспособни да измислят що-годе прилично обяснение за своите безобразия, управляващите ги скриха зад призрака на кризата. Неспособна да ни обедини в позитивна цел, опозицията ще ни обедини – за пореден път – в борбата за оцеляване.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (164)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Велики Българи, Веждито да не се тюхка, ами да взима чука и длетото и да им опъне по един паметник, в цял ръст.

 2. 2 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 554 Любопитно

  Не разбрах мутрите какво общо имат с буржоазията ?

 3. 3 Профил на Darth Чебуратор
  Darth Чебуратор
  Рейтинг: 627 Весело

  Пост-социалистическа, не буржоазна. Никой от тия лекета, израсли покрай машинации на куки и партийци не е "буржоа".

  Отново в бан за "нарушение" на прогербаджийската агитпроп линия на "Дневник"
 4. 4 Профил на Darth Чебуратор
  Darth Чебуратор
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#1] от "442":

  Ами айде да го мотивираме, като откажем да плащаме за спасяването на влоговете на тарикатите в КТБ.

  Отново в бан за "нарушение" на прогербаджийската агитпроп линия на "Дневник"
 5. 5 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 684 Весело

  Тия всичките "банкери", "бизнесмени" са социално слаби хора които разчитат на нерегламентирана държавна помощ. Това са като почнеш от циганите с дребна държавна помощ, минеш през партийците със средна държавна помощ и стигнеш до ГУБ Горди Успели/да си осигурят голяма държавна помощ/ "Бизнесмени". Никой от тях не създава брутен вътрешен продукт, а консумира от него, взема се от общата каца без да слагат там.
  Тия които могат да пълнят кацата, прогресивната част, са отстранени от нея.
  Това е модела на 130 годишните червени боклуци започнали с мандрите и стигнали до държавния трезор БНБ.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 6. 6 Профил на Martim
  Martim
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Молиер е известен с комедиите си. Нека авторът си избере някой измежду Корней и Расин.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  КОй пие и кой плаща след края на комунизЪма! Платецът винаги е един-народа!
  А пиещите за негова сметка се сменят! Како се сменят и келнерите, които носят "безплатното" пиене на разбойници като Цветан Василев, а после носят сметката да я плащаме ние! Че не било хубаво, разбирате ли, някой да пие и да не се намерел кой да му плати сметката! В ролята на келнери са и управителят на БНБ и подопенчните му от банков надзор, и всички политици, допрели се до властта през последните 8-9 години! 3 парламента! Невинни келнери няма! Нека Искров, Орешарски, ББорисов, Станишев и Местан/доган да платят сметката, а не да ми я дават на мен, аз да я плащам!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 9. 9 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1553 Весело

  [quote#4:"Darth Чебуратор"]Ами айде да го мотивираме, като откажем да плащаме за спасяването на влоговете на тарикатите в КТБ. [/quote]

  Все едно някой ни пита

  15.02.1989 - 07.02.2018
 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  "... било взето решение да не се търси материална отговорност от собственика на банката, ако той не си търси обратно банката."

  Пито-платено.

  От нас.

  Както и 12-те милиарда долара дълг, наследени от "недоносчето" на Тодор Живков & Co. (част от които продължават да се стичат обратно във вид на загадъчни "дубайски", "катарски" или "малдивски" инвестиционни фондове); както и банковите фалити от средата на 90-те, както и милиардите, с които сегашната тройна коалиция "съживи" икономиката, както и 5-те милиарда "стабилизационни", за които вече се облизва следващият бивш титуляр на властта - Бойко Борисов от Банкя.

  Много ни е яка гърбината и дълбок джобът, след като можем вече 25 години да плащаме безропотно изпитото от други...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  На тия избори ще има голяма изненада. В момента си мислят - правителството е в оставка , няма да има протести - можем да си правим каквото си щем! Хората няма какво да направят. Само дето идват избори и на тях ще има голяма изненада. Не знам каква точно , но ще е голяма. От много приятна 15%+ за РБ до крайно неприятна - 10%+ за АБВГЗ и Нова Левица или недай Боже квалифицирано мнозинство на ГЕРБ

  15.02.1989 - 07.02.2018
 12. 12 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 515 Любопитно

  До автора на статията : Това , че Костов е виновен за ВСИЧКО го научиха и бебетата. Бихте ли ни обяснили все пак, как в случая е виновен , след като банката тръгва "нагоре" след 2003-а ?

  Простщината победи с ИПОН
 13. 13 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  [quote#10:"Norman Granz"] както и 5-те милиарда "стабилизационни", за които вече се облизва следващият бивш титуляр на властта - Бойко Борисов от Банкя. [/quote]

  Е това е най-страшното. Борисов ще води проевропейска политика , понеже така му казват ,а той е просто момче и знае само да изпълнява. Ако му кажат да спре патока - прави го, в такъв смисъл е по-добре от тия , доколкото няма мераци да ни прати в Путинленд.

  Проблемът е ,че във вътрешно политически аспект между него и тях няма НИ-КАК-ВА разлика. И той точно колкото и тия е в състояние за 30 сребърника да бута банки , да емитира ДЦК и какво ли още не

  15.02.1989 - 07.02.2018
 14. 14 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  "Веднага след това Иван Костов се яви по БНТ и с помрачена сериозност декларира, че е "страж" на банковата стабилност – удобно забравяйки, че възходът на Цветан Василев започва именно по негово време."

  така е. най-накрая Костов излиза виновен за всичко.
  авторът малко е попрекалил с ацтекските гъби...

  РЕФОРМИ !
 15. 15 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1553 Любопитно

  До коментар [#12] от "Винету - 2 серия":

  Нали не очакваш , че някой ще дискутира с трол с 600 рейтинг ?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 16. 16 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 684 Неутрално

  "Случаят КТБ – буржоазна мелодрама с болезнен изход за зрителите"
  Каква мелодрама? С тези снимки под заглавието всичко прилича на филм на ужасите.

 17. 17 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Много думи, нищо смислено. А е толкова просто - откраднати са няколко милиарда от богатите вложители в КТБ. Сега искат да ги платим данъкоплатците и понеже няма такава законова база, ще се опитат да я приемат.
  Крадците ги знаем - соколи, прасета, наместани. Съучастниците също - НС, БНБ, ДАНС, МВР, цацата.

 18. 18 Профил на victor troska
  victor troska
  Рейтинг: 684 Неутрално

  и костов на дъното, както винаги.
  " Веднага след това Иван Костов се яви по БНТ и с помрачена сериозност декларира, че е "страж" на банковата стабилност – удобно забравяйки, че възходът на Цветан Василев започва именно по негово време."
  някой би ли ме просветлил в какво се изразява този възход, щото аз имам малко по-различни спомени.

  Ако имате 5 лева, Костов може да открадне от вас 6 лева.Костов е откраднал целия свят 5 пъти, като два от тях от самия себе си.
 19. 19 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Емоциите около рухването на КТБ утихват
  ............
  Това внушение, можеше и да хване, ако бе направено от Кашпировски, но дори и за него ме съмнява...
  Цунамито тепърва се разраства, очакват ни купища кирливи ризи изкарани от действащите лице и порой от сълзи на ужилени вложители, начело с Вежди.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 20. 20 Профил на bad_religioner
  bad_religioner
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#0:"статията"]политиците имат огромна нужда да се говори за криза[/quote]
  Печално вярно! Ако социализмът има(ше) нужда от враг, за да оправдава режима си, режими като сегашния несвършен - и не само - имат нужда от мътна вода, в която да си наловят риба...

 21. 21 Профил на Брадвата
  Брадвата
  Рейтинг: 515 Неутрално

  В КТБ ли е субсидията на ГЕРБ и ДПС, и ако да защо трябва да им я плащаме втори път?До тук стана ясно, че тая банка е изпусната от ГЕРБ и БНБ с наливането на огромни държавни пари и проспиването на раздадените милиарди на свързани с Цветан Василев фирми което стана ясно ще с публикациите в Капитал и 24 часа.Твърдо против народа да плаща за възстановяването на парите на вложителите до пълния размер!

  treasurer
 22. 22 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 940 Любопитно

  Случаят КТБ - благодатна почва за упражнение на всякакви врачки ,гадатели ,манипулатори

 23. 23 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  Какво значи вложителите няма да понесат загуби? Какво значи държавата ще покрие? Сякаш пито-платено. Тези пари да не би да ги плаща Великобритания? Плаща ги България, т.е. всички ние, включително същите тези вложители. Покритите от държавата откраднати милиарди са откраднати от нас!

  Каквото и да покрие държавата ако тя не събере кредитите, това ще е загуба за всички българи точно такава каквато и да не бяха покрили сметките на вложителите. Ако тая работа не се разнищи и завляклите пари не бъдат изправени на съд цялата тая операция ще е едно замазване и потушаване на гнева на хората за да не се надигнат и накажат виновните.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 24. 24 Профил на hij10535874
  hij10535874
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Тъй де, поредното смешник, който ни разкри, че Костов е виновен и за банкрута на КТБ . Костов е най- удобният виновник за абсолютно всички беди сполетели Българите. Сигурен съм, че след 100 години внука на Георги Гочев с упование ще пише за вината на Костов за бедите, които тогава ще се стоварват на главата нещастните Българи. 25. 25 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Ключови са следните 2 момента:
  "Веднага след това Иван Костов се яви по БНТ и с помрачена сериозност декларира, че е "страж" на банковата стабилност – удобно забравяйки, че възходът на Цветан Василев започва именно по негово време.

  След като в предпоследното действие ни се представи страж, на края на мелодрамата вече трябваше да ни се представи и спасител. Свалил костюма на оплаквачка, пуснал на пълна мощност месианската си аура, Бойко Борисов от сутрин до вечер опяваше по медиите, че само ГЕРБ ще ни спасят от предстоящото бедствие – и той удобно забравяйки, че при неговото управление държавата влагаше огромни суми в банката на Цветан Василев.""

  Който може да мисли - да си прави изводите.
  Други - да повтарятбезмислени мантри и да се самозаблуждават

 26. 26 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]"Веднага след това Иван Костов се яви по БНТ и с помрачена сериозност декларира, че е "страж" на банковата стабилност – удобно забравяйки, че възходът на Цветан Василев започва именно по негово време."[/quote]
  1. Всички знаем, че Костов е виновен за всичко. Авторът е можел да бъде малко по-оригинален;
  2. Въпреки че е виновен за всичко, Костов никога не е казвал по БНТ, че той е "страж" на банковата стабилност. Не знам защо авторът се опитва да внушава неистини, но е факт че го прави;
  3. С голяма част от останалия текст съм съгласен, но като цяло авторът не казва нищо ново. "Необратим институционален срив" на Петя Владимирова е в пъти по-силен и по-конкретен;

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  [quote#26:"DrAvalanche"]Не знам защо авторът се опитва да внушава неистини[/quote]

  Подава реплики на комунистическите баячки като др. "Пророк" Илия по-горе.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Отказвам да плащам за тая простотия!
  Да си търсят милиардите от олигарсите!

 29. 29 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Разстроен и умилен, човекът на изкуството тръгна по телевизиите, за да обяснява как с честно длето и честен чук е спечелил... над два милиона лева.

  Автора, завиждаме ли, кво? Голямо сиромахилство в БГ да му се невиди.
  Иначе гледам успял е да ядоса Костовистите, очаквам всеки момент и от Герб да ревнат, само някак си за ролята на Бсп някак се плъзгаме по повърхността.

 30. 30 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Взето назаем от друг форум.
  "Някой все още да не е разбрал откъде се взеха милиардите за охранването на “преуспелия млад човек” и изграждането на медийната /и не само/ империя на майка му? Или да не му е ясно с чии пари беше създаден на гламавия дудук образ на “политик” и от къде се плащаха стотиците му офиси, приемни и хасиенди, обслужвани от младички “секретарки-собственички”, пътуванията на тайфите му из страната и чужбина, бодигардовете му и “кебапчетата” по селски мегдани и цигански махали? Някой да не се е досетил, че гореупоменатите “герои” и съпътстващата ги сган са се погрижили да си осигурят охолен живот до трето поколение?
  Е, драги изгъбаркани, /и най-вече – гласувалите за да може БСП, ДПС и ББЦ да си вкарат баш-бабаитите и в Европарламента/, познайте от три пъти, кой сега ще връща заграбените 3-4 милиарда! Вече ви предложиха и “чаша хладка вода”, за да преглътнете горчивия хап – оня мушмурок, дето уж управлявал българската уж-народна банка, ви успокои от екрана на уж-националната телевизия, че няма страшно – ще се получите влоговете /Веждито и той неговите 2 милиона/, а “добрата държава” ще върне откраднатите милиарди от бюджета. Само дето пропусна да обясни на наивниците, че “добрата държава” пълни бюджета от техните джобове. И от нашите!"

 31. 31 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  [quote#27:"Norman Granz"]Подава реплики на комунистическите баячки като др. "Пророк" Илия по-горе.[/quote]Ами той хубаво подава реплики, ама поне като е почнал да кара докрай: Костов е лош, виновен за всичко и яде деца! (а иначе се преструва на вегетарианец)
  Като цяло намирането и осветяването на универсално зло и "архизлодей" участващ във всичко лошо, е точно част от мелодрамите описвани от автора. Да разбираме ли, че и той самият е част от тези мелодрами.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 32. 31 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  Като цяло текстът е много добър, но г-н Гочев, нали знаете за капката катран в кацата с мед. Капката "Веднага след това Иван Костов се яви по БНТ и с помрачена сериозност декларира, че е "страж" на банковата стабилност – удобно забравяйки, че възходът на Цветан Василев започва именно по негово време" поставя под съмнение искреността на думите Ви.
  Между другото има и още нещо: от текста Ви излиза, че ще бъдат гарантирани само депозитите до 100,000 евро. Но така е по закон, т.е. суми над тази не би трябвало да бъдат изплатени. Разплащателни сметки също не би трябвало да се гарантират.
  Вчера, като слушах и четох изявлението на БНБ, обаче, останах с впечатление, че ще бъдат гарантирани всички суми, извън тези, свързани с Цветан Василев.
  Вие друго ли разбрахте?

 33. 33 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Другарете защитаващи мосю Костаки, айде отново прочетете статията му в "Работническо дело". Като е невинен защо винаги знае кой пръдна в рейса... да го кажа иносказателно.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 34. 34 Профил на hij10535874
  hij10535874
  Рейтинг: 458 Неутрално  До коментар [#26] от "DrAvalanche":

  Някак си " анализа " на автора на статията, Гочето за вината Костов не лови дикиш. Ако твърди, че при Костов банката е започнала възхода си да даде числа. Например колко милиарда Лева пари на държавни фирми са държани в КТБ ? Или ако иска в проценти, колко процента от парите на държавните компании са вкарани в КТБ от правителството на Костов. Колко милиона или милиарда Лева лоши кредити са раздадени от КТБ по времето на Костов и така нататък. Като ни даде тези данни ние сами ще си съставим представа за вината на Костов. Авторът обаче някак си бяга от числата и набляга на мантрите и лозунгите. 35. 35 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 684 Неутрално

  "Веднага след това Иван Костов се яви по БНТ и с помрачена сериозност декларира, че е "страж" на банковата стабилност – удобно забравяйки, че възходът на Цветан Василев започва именно по негово време"
  Господин Георги Гочев, вмъкването на лъжи всред истините е точно лъжичката катран, която разваля цялата каца с мед. Неслучайно обществото ни от толкова време не може да осъзнае какво точно се случва и , съответно да избере верните пътища за подобряване на положението и успешно развитие. Журналистите носят огромна отговорност за това. Ето доказателствата. Първите годишни отчети на КТБ са от 2002 г. По времето на Иван Костов , Цветан Василев е бил , да, висш банков мениджър /чиновник/ зам. изп. директор или изп. директор на не от най големите тогава банкови институции и едва ли е имал някакво значително влияние в национален аспект. Трудно може да се каже обаче , че положението в което го виждаме днес, започва от тогава.
  http://www.corpbank.bg/financial_reports.html
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD_%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B2#.D0.91.D0.B8.D0.BE.D0.B3.D1.80.D0.B0.D1.84.D0.B8.D1.8F

 36. 36 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  " и че някъде вече е било взето решение да не се търси материална отговорност от собственика на банката, ако той не си търси обратно банката."-Чакай бе! Банката е на минус 3,5-4 млрд лв! 2млрд от фонда за гарантиане на влсоговете, и още 2 млрд от бюджета!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 37. 37 Профил на hij10535874
  hij10535874
  Рейтинг: 458 Неутрално  До коментар [#33] от "mdaa":

  Аха той Костов с тази статия е банкрутирал КТБ. Не може да ти се отрече, че за разлика от автора на статията на теб поне " мисълта " ти тече гладко. 38. 38 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  " в БНБ всъщност са били наясно какво е ставало в КТБ; и че някъде вече е било взето решение да не се търси материална отговорност от собственика на банката, ако той не си търси обратно банката."

  Не искам да плащаме на тези престъпници. Всъщност, ако се вярва на БНБ ще си получат парите два пъти, май ?

 39. 39 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Нямам пари в нито една банка, просто няма как да спестявам от подаянието което за благозвучие именуват заплата. Съчувствувам обаче на тези, които имат.В закона за защита на вложителите няма фиксиран срок за възстановяване на спестяванията. Така че може и най-вероятно на спестителите да се наложи да почакат много, ама много дълго.

 40. 40 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1022 Весело

  Мелодрамата не е буржоазна а руска, съвецка с участие на мафията

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 41. 41 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#2] от "bluescreen": "Не разбрах мутрите какво общо имат с буржоазията ?"
  В България подобно на Светата троица = "буржуазията" и "мутрите" са единосъщни с отца си "ДС" = "3 в 1"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 42. 42 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#34] от "genadi.": Затруднен е бил с намирането на цифри. Нямал е достъп до архива на Икономедия откъдето да види, че [quote#0:"Икономедиа"]През 2009 г. публична справка показа, че става въпрос за над 1.2 млрд. лева. Тогава в КТБ бяха концентрирани около 420 млн. лв., т е. около 35% от общия ресурс. В началото на 2010 г. стана ясно, че тази концентрация се увеличава. Последната официална справка към есента на 2010 г. показа, че 70% от средствата на компаниите с принципал Министерството на икономиката, енергетиката и туризма са в същата банка. След това ГЕРБ реши да мълчи и не предоставяше никакви данни за парите на държавните фирми. [/quote]http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2013/03/26/2030085_na_borba_s_monopola_vurhu_durjavnite_pari/

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 43. 43 Профил на hij10535874
  hij10535874
  Рейтинг: 458 Неутрално  До коментар [#42] от "DrAvalanche":

  Ама за какво въобще си говорим. Сега проверих в Уикипедия и там пише, че Цветан Василев става собственик на КТБ през 2003 година. Две години след като Костов не е на власт. Преди това мажоритарния собственик е бил друг.
  Всичко това означава, че авторът преди да седне да си пише статийката дори не е благоволил да направи елементарно проучване на фактите около банката и хората в нея ами направо се е заловил да си пише лозунгите. Ако някой иска да напише сериозна статия по проблема трябва първо да прочете много неща и далеч не само в Уикипедия , да проучи фактите и хората около КТБ и тогава да пише. И най-важното да проучи числата. Георги Гочев обаче не е читател, той е писател. 44. 44 Профил на Darth Чебуратор
  Darth Чебуратор
  Рейтинг: 627 Весело

  Между другото, Дневник са пропуснали да публикуват писмото на шефовете на КТБ по темата. А то е много интересно:

  http://offnews.bg/news/Икономика_59/Отстраненото-ръководство-на-КТБ-отговори-на-БНБ_362365.html

  Отново в бан за "нарушение" на прогербаджийската агитпроп линия на "Дневник"
 45. 45 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#40:"Gouverneur général"]Мелодрамата не е буржоазна а руска, съвецка с участие на мафията [/quote]
  Турска,турска...

 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Жалък автор, жалка статия, виновен Костов... Гочев, Гочев, мурзилко...


  И ето една снимчица за неразбралите:

  https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10527840_10203865691670231_8686576955194987926_n.jpg

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#19] от "СДС":Това внушение, можеше и да хване, ако бе направено от Кашпировски, но дори и за него ме съмнява...
  Емоциите утииихват...Напрежението спааада...Спокойни сме...Спокойни сме...Никой нищо от нас няма да вземе,нито стотинка дори...Спокойни сме.....
  ....А къде са ни паветата и гьостериците-неокастрените?!?!

  Дневник-токсичният сайт
 48. 48 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 571 Гневно

  До коментар [#47] от "kashpirovska":

  Ей тва е въпросът - останалото е овчи плач!!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 49. 49 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Доскоро тази банка и шефът и ,се ползваха с една много добра репутация в банковите среди.Василев винаги е твърдял,че България трябва да има силна банкова система ,която да подкрепя БЪЛГАРСКИЯ бизнес,приоритетно..Ако си направите труда да проследите интервютата му, ще видите ,че той смята че държавата трябва да подкрепя местния бизнес и местните инвеститори като залог за една силна икономика и просперитет.Във водевила ,който се развихри напоследък,смятам че са замесени и чужди интереси-политически и икономически..
  Всички видяхме какво стана.Аз не смятам ,че сам се е самообрал,изнасяйки чували с пари от банката , както Искренов( протежето на Цветелина Бориславова) обяви ,четейки листчето,написано по инструкции на Пеевски-който принизява интелектуалния капацитет на слушателите до собствения си.Явно е ,че една от целите на всичко това е да се изтрият кредитите на Пеевски-все пак раздора започна с това ,че той отказа да ги плаща..А..и още нещо..Как Борисов знаеше точната сума на дефицита ,за който апелираше за заем,много преди да излезе одита??

 50. 50 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 554 Весело

  [quote#41:"dark'star"]В България подобно на Светата троица = "буржуазията" и "мутрите" са единосъщни с отца си "ДС" = "3 в 1"[/quote]

  А Партията-майка, кърмилница и закрилница се разплоди и народи БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, АТАКА, РБ, ББЦ и другите знайни и незнайни отрочета...
  Зер властта не се дава току така. Само нашите демократи мислят иначе и все остават изненадани.

 51. 51 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 554 Весело

  [quote#49:"Irina"]Ако си направите труда да проследите интервютата му, ще видите ,че той смята че държавата трябва да подкрепя местния бизнес и местните инвеститори като залог за една силна икономика и просперитет.[/quote]

  Той и Трактора така смята. И много други така говорят. Обаче вършат съвсем друго...

 52. 52 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#31:"Мондиана"]Вчера, като слушах и четох изявлението на БНБ, обаче, останах с впечатление, че ще бъдат гарантирани всички суми, извън тези, свързани с Цветан Василев. [/quote]

  И аз това разбрах!
  Вадиш си парите от левия джоб и ги влагаш там където ги влага държавата - КТБ!
  Държавата ти гарантира, че парите няма да изчезнат и плаща от твоите пари, едни здрави пари на едни умни и честни за да контролират процеса!
  Когато обаче изчезнат едни пари (между които и твоите) в размер на 2 пъти бюджетния дефицит на държавата, то държавата ти бърка в десния джоб и ти връща парите за левия!
  Така бития - бит и ....................!
  Човека е доволен, че не е загубил парите!
  Това, че ще му вземат от десния джоб ще е по-малко, защото ще вземат от всички, дори и от тези, които никога не са имали пари в левия джоб! Социализъм му се вика! Всичко е общо - и парите, и жените, и отговорността!
  Единственото, което обаче човека не забелязва е, че е мазохист!
  Дава си парите и си плаща за да ги пазят, а когато изчезнат си плаща за да му ги върнат!
  Има такива като Веждичката, дето леко се отклонили от коловоза и не разбрали, че трябва да си ги изтеглят по-рано!
  За някои кръгове това си е било обществена тайна! До сега не съм чул някоя държавна структура или предприятие да се вайка, че парите му са загубени!
  Умния човек се учел от грешките си, а мъдрият от грешките на другите!
  Не знам как по-елегантно да се изразя за България, след като видяхме какво се случи в Европа (като цяло), в Гърция и в Кипър!

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 526 Любопитно

  От цялата статия се разбра едно! За всичко е виновен Костов.Прочетете внимателно анализа,наистина е много добре написан.

 55. 55 Профил на q18
  q18
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Хубаво е да знаем каква е структурата на депозитите в КТБ. Колко, какъв %, като брой от всичките депозити са до 100000 евро и колко над тази сума.

 56. 56 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Съжалявам,че прочетох това,вече след статията на Петя Владимирова.

 57. 57 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Червено- мутренска , ДС-БКП-бандитска , номеклатурно - наследствено- шумкарска мелодрама .., но уви , ПАК с ограбване на целия народ !!!
  Поредната ..

  BIG AL
 58. 58 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  Величие и падение на куртизанките!
  Фалшив духовник, фалшиви пари, фалшиви дългове, фалшива любов.
  Очакваме последното превъплъщение на Вотрен!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 59. 59 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#12] от "Винету - 2 серия":

  Ами много прост е отговорът. За онези които имат по-дълга памет. КТБ (Корпоративна Търговска Банка) е всъщност наследник на лиценза на КБ (Корпоративна Банка) , част от групата на БВТБ (Българска Външно Търговска Банка), впоследствие Булбанк, създадена и възкръснала от нищото от един от най-големите банкери на съвременна България - (между другото провел успешно преговорите за външния дълг на фалирала България през ранните 90 години). Когато започна банковата приватизация през 1997 година, за да може да бъде приватизирана българската банкова система акциите на българските тогава държавни банки бяха съсредоточени в БКК (Банкова Консолидационна Компания) и продавани на тоя и оня - гръцки банки, други банки и т.н. Няма държава от бившите Източни държави - Словакия, Чехия, Полша и т.н. която да се е самоотказала тотално от банковата си система - кръвопотока на икономиката си по този глупав (или преднамерен) начин, който направи КОСТОВ. Навсякъде в тези държави, ДЪРЖАВАТА оставяше и има дялове и глас в банковата система - и до ден днешен. В България - НЕ.
  Та , след като отделиха Корпоративна банка (КБ) от Булбанк я продадоха на 10 офшорки с по 9,95% , за да спазят законовото изискване за предоставяне на информация за собствениците. Адвокатът по сделката на "купувача" с 10-те офшорки е адвокатът на Алексей Петров всъщност.
  И така ИВАН КОСТОВ, след като "очисти" Булбанк от странични банкови активи като КБ и "Литекс" в Бейрут и клона във Франкфурт (Германия) я продаде на "Уникредито Италиано" С.А. В зестра получи образование на една от дъщерите си в Италия и брак на същата тази дъщеря с един от синовете на член на Управителния съвет на "Уникредито ". Оттам нататък за "великия" ИВАН КОСТОВ е отредена роля от тези, които не могат да покажат летателната му книжка от Коломинското летателно училище, където уж се бил учил да лети (летял е в друга школа, школата на ГРУ и то в друг град).
  Така, че стига с този ИВАН КОСТОВ - "спасителя на България" - да си носи кожената "тужурка" - символ на КГБ и ГРУ , която носеше по време на протестите през зимата на 1996-1997 (щото пък ние българите не знаем кое кое е и сме "прости" - не не сме ) и да бъде жив и здрав и да гледа теменужки и Лаборатории за глупости и не знаем какво е. "Черните орли " излетяха. Това е. Точка.

 60. 60 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3769 Неутрално

  Гочев, да обясните с какви конкретни факти разполагате, та използвате името на Костов. КТБ е създадена много по късно, по времето на Симеон мисля, пък за него нито дума.
  Иначе се превръщате в обикновен жълт интригант.

  Любовта ще спаси света!!!
 61. 61 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  В центъра на София, в една голяма каменна сграда , има луксозен почивен дом , станция на държавна издръжка : казва се БНБ..
  Почиващите вътре в лукс, с големи заплати , спокойствие , леки коли и секретарки, луксозни офиси , тишина и климатици ,рядко се паказват навън ..Живеят си собствен , потънал в лукс- живот ..
  ТЕ, не отговаряли за състоянието на банките : нямали такива ПРАВА и задължения !!??- каза председателят им :
  Над 300 души персонал - изпълнителни и контролни , надзорни съвети и одитори, ревизори и т.н.,
  НЯМАЛИ право да надзирават, контролират ..) ..Един път в годината- правели нещо като взгляда - и установявали стабилността на банките :)
  Не четат вестници - НЕ знаят КОЯ банка хвърля милиарди на пазара , спонсорира даже и футбола ,политически изтърсаци , телевизии и т.н..ЗАЩО да се ИНТЕРЕСУВАТ ???
  Те са БОНЗИ - и това е под тяхното достойнство ..
  Те не се интересуват дори , КАК една потомствена шумкарка - обемиста и подобие на жаба- купува вестници, телевизии ,имоти , хотели - с парите на ЕДНА банка- в малка България..)
  Защо да правят извънредни проверки, като и така си живеят добре ???
  Те и днес не знаят КОЛКО стотици милиони ДЪЛЖИ друг един шумкарски внук, плондир- защо не си връща борчовете - огромни ?? Какви са обезпеченията и прочие..
  Оказва се, по думите на искров, че САМО имали право да понапишат 20-ина НАРЕДБИ - повечето преведени от ЕК и толкова :)
  За 10 години престой в БНБ !!??
  Това е БНБ управата - един луксозен почивен дом , в който ДАЖЕ им плащат да почиват в центъра на София ..
  А лапнишараните , ПАК ще плащат поредния ОБИР на български пари - от пеевски или василевци - ИМА ли ЗНАЧЕНИЕ ???

  BIG AL
 62. 62 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3769 Неутрално

  До коментар [#59] от "gosho3":

  Ей, тази приватизация много ви мъчи. Най-вече защото от държавата лесно се крадеше и се имитираше работа.
  Приемете, че банкета приключи, Костов ви го развали.
  Няма държавни банки, няма държавни ткзс-та, далаверата свърши. Сега всички трябва да работите.
  Впрочем освен ако не се касае за спасяване на някоя фалирала банка, всички останали Търговски банки са частни.

  Любовта ще спаси света!!!
 63. 63 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#61] от "BIG AL":

  Не коментар, а Фейлетон...
  Ако не беше жалка истина, щях да умрЪ от смях...
  Поздрави!

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 64. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#59] от "gosho3":

  Всъщност, КТБ е създадена 88ма година, и то от ВТБ, с което приключва цялото ти малоумие по темата.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 65. 65 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  До коментар [#59] от "gosho3":
  Лъжлив Гошо! КТБ е създадена през 1994 година.
  http://www.bip.bg/bg/%D0%98%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%86%D0%B8%D0%B8/%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%A2%D1%8A%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0/13/

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 66. 66 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#17] от "bilbotorbins":

  По-точно не би могло да се дефинира...

 67. 67 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Четох статията докато стигна до името на Иван Костов:
  "Иван Костов се яви по БНТ и с помрачена сериозност декларира, че е "страж" на банковата стабилност – удобно забравяйки, че възходът на Цветан Василев започва именно по негово време."
  Знаем, че Костов е виновен за всичко.
  Анализът на Петя Владимирова е доста по - стойностен.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 68. 68 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Веднага след това Иван Костов се яви по БНТ и с помрачена сериозност декларира, че е "страж" на банковата стабилност – удобно забравяйки, че възходът на Цветан Василев започва именно по негово време.=================================================================================
  Въпросът ми към автора и Дневник е да посочи с аргументи и факти твърдението си(все пак не е толкова трудно да се докаже с дати и цифри)или за мен ще остане ,като един един от журналистите ,които пишат по спуснати от някъде клишета,а Дневник като сайт ръководещ се от конюнктурни интереси

  Моля, не ме свързвайте.нито с Позитано ,нито с ГЕРБ.... Свободен съм да пиша това което мисля....
 69. 69 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3769 Неутрално

  Цветан Василев е мажоритарен собственик на КТБ от 2003 година.

  Любовта ще спаси света!!!
 70. 70 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  "Веднага след това Иван Костов се яви по БНТ и с помрачена сериозност декларира, че е "страж" на банковата стабилност – удобно забравяйки, че възходът на Цветан Василев започва именно по негово време."
  ============
  лелее - е па това като го прочетох се смях с глас

  крайно време беше да обвиним Костов ......

  между другото - Костов и за градушката във вторник ли беше виновен, че не съм чел новините през седмицата ?

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7962 Неутрално

  Награда „Банкер на годината“ на в. Банкеръ: 2004 г. – награда за динамичен банков мениджмънт [28]
  2008 г. – награда за утвърждаване на българския капитал в българската банкова система [29]
  2010 г. – награда за пазарна устойчивост[30]
  2013 г. – награда за ефективна политика и устойчиво присъствие на пазара[31]

  2008 г. – доктор хонорис кауза на Минно-геоложкия университет в София[32]
  2009 г. – почетен знак на Университета за национално и световно стопанство.[33]
  2011 г. – награда „Мистър Икономика“[34] на сп. „Икономика“ за цялостен принос за развитието на българската икономика[35]
  2012 г. – награда от Българската федерация по мотоциклетизъм за цялостен принос за развитието на мотоциклетните спортове в България.[36]
  2014 г. – награда за благотворителност на сдружение „България си ти“[37]
  2014 г. – специална награда от Асоциацията на балканските атлетически федерации за принос към балканската лека атлетика.[38]
  Тези награди не му ги е дал Иван Костов.Каквото се издъни,все Костов виновен.

 72. 72 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1219 Гневно

  Отново ли започнахте да обвинявате Костов? Няма смисъл, дрогаре - ние вече го знаем отлично

  Но какво ще правите сега, днес, дрогаре? Наиграхте се със Царо, после със "В" отбора на БСП, сега като гледам "Б"отбора на БСП (ДПС естествено) ви е виновен, а? Хвърлихте ла*ното във вентилатора със театъра покрай Василев и Пеевски, в суматохата прибрахте поне 3,5млрд лева от КТБ и смятате пито-платено?

  Но ПАРТИЯТА отново цялата в бяло - тя няма нищо общо със ДПС и ГЕРБ, нали?
  Гадни алчни копелета - това сте БСП!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 73. 73 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  До коментар [#59] от "gosho3":

  въх лелеле - ама си и вярваш а

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 74. 74 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Но сега няма да има Иван Костов и всенароден подем - да ви обърше посраните задници!
  Нито Иван Костов ще се наеме, нито има някой готов да си жертва всичко в името на добруването на България! Няма такъв човек, няма такава личност! Дори зад хоризонта няма!
  И най-вече електората е тотално объркан, а народа е обезверен! - така, че и на РАБОТА и ентусиазъм от тази посока пък въобще не се надявайте!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 75. 75 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1219 Гневно

  За пореден път ще го напиша: комунистите познават народопсихологията на българина отлично!
  И затова БСП, ДС и КГБ успяха напълно да разбият и унищожат каквато и да било смислена опозиция на БСП!
  Направиха ни като рушняците - да чакаме някакъв Месия да дойде и да ни спаси. Нещо което в цялата си история сме правили!
  И сега електората чака Евразия, народа чака Европа
  И наесен на изборите отново комунистите ще яхнат власта и пак ще викнат: Дий, воле, дий!
  Чисто и просто: в момента няма кой да замени комунистите!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 76. 76 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Дневник!Защо допускате този човек(не пиша журналист)да ви свали до нивото на жълтата преса???

  Моля, не ме свързвайте.нито с Позитано ,нито с ГЕРБ.... Свободен съм да пиша това което мисля....
 77. 77 Профил на frequentflyer
  frequentflyer
  Рейтинг: 458 Неутрално

  проблема не е в тях, а в мен и в нас

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 78. 78 Профил на tequila_sunrise
  tequila_sunrise
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Някой влязъл в КТБ щипнал 205 милона, ( ама Те не били 205 милиона, ама били по - малко ) )друг излязъл, трети се качил на частният самолет на Божков, четвърти натоварил саковете...

  на пети му звъняли по джиесема във Виена ...?

  шестият ги чакал на летището в Кейп Таун...

  Още някой нема ли ? )) )) ))

  Ми това си е чиста проба БАНКОВ ОБИР - ОТВСЕКЪДЕ ПОГЛЕДНАТО !

  ШШШШШ.......................Алоооу, Вие май, хептен за канарчета ни взехте...

  Аз казах и преди - вложителите накрая най - усърдно ще духат таратора...

  А и не само ТЕ ! 79. 79 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  До коментар [#17] от "bilbotorbins":
  Браво, поклон. Доста хора си чешем езиците, но написаното от теб е кратко, ясно и ТОЧНО.
  Успех.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 80. 80 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 783 Весело

  Е и, какво толкова е станало?
  Няма убити, няма ранени.
  Няколко милиона наб.... ани. И кво от това?
  Ония мекерета в Народното Събрание добре ли са?
  Щом те са добре, всичко останало е добре.
  Ние не сме народ. Ние сме люспа.
  И за сметка на това, имаме качествени боклуци, които ни управляват.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 81. 81 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  [quote#23:"emil"]Каквото и да покрие държавата ако тя не събере кредитите, това ще е загуба за всички българи точно такава каквато и да не бяха покрили сметките на вложителите. [/quote]
  Нищо не се губи! Взетите кредити ще се върнат, но не на държавата или банката, а на този който държи документите за обезпеченията по тези кредити!!! Разбираш защо Искров декламира " липсват съществени части от кредитните досиета" и "липсват документи които да определят обезпеченията по кредитите". Качулки ровиха, прибираха документи, прокурори ги разглеждат, сортират... и сега кредитополучателите ще върнат на държащия обезпечението, не на банката. Е, на нашите хора кредитите ще отпаднат, но мнооооого кредити ще се върнат на когото трябва.
  Успех.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 82. 82 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7028 Неутрално

  Всички политици и банкери са виновни за източването на КТБ, като не се подминат и ДАНС и прокуратурата .

 83. 83 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  До коментар [#74] от "skara":

  Уви, много сте прав. Във всичките си коментари.

 84. 84 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Да бе то така става, аз съм взел кредит от Цветан, а ще връщам на Доган. Няма такъв филм.

 85. 85 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 515 Весело

  И кой сега е по десен!? - Радан или Бойко:
  -------------------------------------------------------
  Бойко Борисов:

  Банковият закон казва всичко ясно и точно – рискуваш си парите, слагаш ги за голяма лихва, държавата солидарно ти дава 100 хил. евро. Оттам-нататък рискът е твой. Трябва ли сега ние да им платим пълните пари с лихвите на тези хора в същото време да им дадем възможност с тези пари да си изкупят фирмите може би там", попита председателят на ГЕРБ.
  „Вчера наглостта на едни финансисти, които сега са като ято обикалят, те казват: „Бюджетът няма да пострада, държавата ще ги даде”. Трябва ли, ако сме солидарни, да извадим и дадем пари на всички изстрадали от градушката – Божа работа, какво са виновни хората? Трябва ли да извадим пари на всички, които са пострадали от наводнението във Варна, да ги дадем? Ако даваме така за вложителите на една банка, защо не даваме на всички и това не е ли тежък прецедент държавата да се яви, като една застрахователна компания и да поеме риска на всеки, който не иска да си го поеме сам. Що за политика е това, къде го има”, каза още Бойко Борисов.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 86. 86 Профил на tequila_sunrise
  tequila_sunrise
  Рейтинг: 402 Любопитно

  От Цялата Далавера, Така и няма да се разбере, кой бе мозъка на операция " Вземи парите и бегай "..?

  Едно обаче лично за мен е повече от сигурно !

  Нито един от тия двамата измекяри, горе на снимката , не е !

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Бившият премиер пръв оценил финансовият ум на Цветан Василев

  Откъде се взе Цветан Василев и кой го издигна до върха?
  Твърди се, че първият голям политически покровител в живота на Цветан Василев и Иван Костов. Двамата са приятели още от 1999 г., когато по времето на управлението на Командира гръмва скандалът с приятелския кръг „Олимп”. Тогава личният банкер на тогавашния премиер – Славчо Христов е осветен. Така Иван Костов решава да заложи на нов финансов играч и това е Цветан Василев.
  Част от финансовите потоци на Иван Костов са насочени към неговата банка КТБ. Години по-късно бившият премиер ще бъде забелязан кажи-речи всеки месец пред Корпоративна търговска банка (КТБ), чийто председател на Надзорния съвет е Цветан Василев.

  Цветан Василев Иван Костов
  Костов заложил пръв на Цветан Василев
  Иван Костов е бил засичан дори в ранни зори да излиза от централата със сак в ръка, в който най-вероятно е имало солидно количество пари. Именно със спонсорство от страна на Цветан Василев лидерът на ДСБ основана своята лаборатория за изследване на риска, отворила врати миналата есен. Говори се, че лептата на банкера била близо 800 хил. лв .
  За Цветан Василев се знае, че е от тази порода хора, които нямат приятели. „Той има само свои лични интереси и за тях е готов да предаде всеки” – твърдят хора от обкръжението му.

  В последните дни усилено се говори, че Цветан Василев е напуснал Виена. Не е известно обаче местонахождението му към настоящия момент.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 89. 89 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#87:"hhhuuunnn"]моля костовистите да ми обяснят защо г-н Кънев е за рефинансирането от бюджета с 2 млрд, г-н Тиквата е против[/quote]
  Сигурен ли си че Тиквата е против? Сигурно не знаеш, че си мени мнението 2 пъти дневно... Това ще проличи когато дойде време за гласуване на закона "Вежди Рашидов". Ловя се на бас, че ГЕРБ ще го подкрепи безусловно. А без ГЕРБ този закон няма как да мине.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 90. 90 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Не е ясно защо трябва да се спасява КТБ. Вчера приехме правила, че ще се гарантират спестявания до 100 000 евро и днес вече сме готови да нарушим правилото, защото във въпросната банка държат депозити определени хора, в ръцете на които е властта да нарушат въпросното правило и да натоварят държавата с проблемите на КТБ. Разбира се, пробутват ни версията, че спасяват държавата, когато всъщност спасяват собствените си и на приближените си пари.

 91. 91 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#88] от "mr.lovebites.":

  Велико! Ченгетата в атака срещу Костов точно в момента, в който се оакаха до ушите! Безценно!  До коментар [#87] от "hhhuuunnn":

  Може би, ако прочетеш добре изказването на Радан, ще ти стане ясно. Това обаче ти е доста над възможностите, така че си лягай спокойно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 92. 92 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#85] от "Лаборанта ☺":

  Категорично, Радан.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 93. 93 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3730 Неутрално

  Това че всички ще платят не е най лошото. Най лошото е че не е за първи път нито за последен.Грабежа започна още през 1989 и не е спирал.Просто днешният е особенно арогантен и става с подкрепата и на държавата ,това е най лошото.

  klimentm
 94. 94 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  В най-новата ни история България е имала един Държавник и това е Иван Костов! Всички останали са политици от среден ранг и комунисти...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 95. 95 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#27] от "Norman Granz"
  Да ,обаче фактите и истината е категорична и неоспорима.
  От 71% одобрение , фарисея Костов достигна 1,7%, и то въпреки че се умилкваше около Борисов като коте, да се качи на борда. И накрая потъна в политичèското небитие, завличайки със себе с милиони надежди. Единствения измерител за значимостта на един политик е общественото доверие към него. А Вие ако искате, паметник му издигнете, или свещи му палете всеки ден, но истната няма как да бъде променена.
  След Костов остана само една секта, самовлюбена, и самодостатъчна в своята "неповторимост и непогрешимост" - какъвто беше и комунистичèския зет и кандидат член на БКП Костов. Нищо друго.....

 96. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  [quote#95:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Единствения измерител за значимостта на един политик е общественото доверие към него[/quote]

  Значи Тато е бил велик! Много ме кефи когато някой примат реши да обвързва смисъла на дадено решение с числеността на подкрепата му..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 97. 97 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 976 Разстроено

  Авторе, тая лъжичка катран, дето я хвърлихте със споменаването на Иван Костов, ви съсипа кацата мед.
  Колко сме жалки, цялата държава впрегната в разчистването на някакви лични сметки между застанали на сянка групировки! А журналистите пишат, пишат - изпълняват си, видите ли, обществения дълг!

 98. 98 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3730 Неутрално

  [quote#88:"mr.lovebites."]Цветан Василев Иван Костов
  Костов заложил пръв на Цветан Василев
  Иван Костов е бил засичан дори в ранни зори да излиза от централата със сак в ръка, в който най-вероятно е имало солидно количество пари[/quote]
  Защо не в среднощен час? Не е ли по криминално ако е нощя?
  И колко пъти е бил видян? Какво каза жената?

  klimentm
 99. 99 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#74] от "skara":
  Споко, не се кахърете.
  Всенародния подем , който продължава да обожествява фарисея Костов, е около 1,7% /едно цяло и седем десети процент/ от мъдрите български избиратели. Толкоз
  Така, че останалите 98, 3% са спокойни - няма какда бъдат ощастливени от единствения, неповторим, безгрешен и самодостатъчèн Костов и неговата себеподобна секта

 100. 100 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3081 Неутрално

  [quote#69:"hope"]Цветан Василев е мажоритарен собственик на КТБ от 2003 година. [/quote]
  Което, кой знае защо, съвпада с времето, когато ДПС за първи път влезе реално във властта с НДСВ. А, и възходът на един друг успял малд мъж, в момента на 33 започна тогава.
  Чиста случайност, предполагам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK