Затегнете коланите

Делян Пеевски на излизане от Столичната следствена служба в края на юни

© Юлия Лазарова

Делян Пеевски на излизане от Столичната следствена служба в края на юниСледват нови трусове - затегнете коланите. Срива се системата на Прехода." Така заключава скорошен анализ на Илиян Василев, фокусиран върху икономиката и институциите на страната. Изводът е същият и от гледна точка на политиката.


Докато ни прожектират филма "Лошият мустакат банкер", отзад вече са се подредили мераклиите да поемат цялата власт през есента. Проблемът не е, че отсега потъркват ръце. Проблемът е, че за всички замесени властта това не е възможност да приложиш идеите си за общо добруване. За тях властта е плячка и няма нищо общо с нашите, на гражданите, интереси.


Но дори и това не е проблемът. Истинският проблем е, че така събралите се в една коалиция бъдещи властимащи се опитват да направят онова, което се опита Путин в Украйна – със сила да спрат постепенното европеизиране, за да бетонират властово-паричните отношения, създадени в края на прехода. Гражданите искат справедливост, прозрачност, подотчетност, почтеност и добро управление. Сговорилите се наши бъдещи управници искат да продължават да управляват като олигархия, пуснала пипала из банките, икономиката, политиката, медиите, гражданското общество и европейските фондове.
Задава се сублимният сблъсък – Сталинградската битка – между онези, които вярват в ценностите на Протеста, и онези, които искат да продължат безвремието на онова, което Илиян Василев нарича "Прехода". Олигархичният сговор е убеден, че ни е хванал цаката с прожекцията на филма "Лошият мустакат банкер". Както Путин беше убеден, че е хванал цаката на малоумните според него малоруси (украинци). Украинците показаха, че не са нито малоруси, нито малоумни. Въпросът е дали българите ще покажат, че не са онези будали, за които ги мислят олигархичните коалиционери.


Преди да стигнем до този въпрос обаче, трябва да видим друг. Както скоро писа Евгени Петров: "Чорапът започна да се разплита, въпросът е кой навива кълбото."


За наш късмет публичните разправии из върховете на олигархията ни дадоха достатъчно досега скривана информация, за да можем да разберем кой каква игра играе в олигархичния сговор, готвещ се да плячкоса властта наесен.


Сближаването на ГЕРБ, ДПС и Пеевски
е придобило такава интензивност


че видни гербаджии се гънат по медиите като червеи на рибарска кукичка само и само да не кажат нещо лошо за движението или за неговия олигарх. Но вече ръсят намеци за коалиционно управление с тези именно субекти. Същевременно Николай Бареков, макар да продължава с половин уста да напада Бойко Борисов, е оттеглил своята оферта да управлява със социалистите. Тя, разбира се, беше валидна в съвършено различна ситуация – тогава, когато Цветан Василев изглеждаше силният и кроеше планове да управлява чрез коалиция БСП - ББЦ, при условие че лидерът на БСП не се казва Сергей Станишев.


С изритването на Василев от голямата игра траекторията на Бареков е очевидна: рязко сближаване с коалицията Пеевски - ДПС - ГЕРБ с оглед поемането на властта наесен. Тази перспектива решава едновременно няколко проблема. Първо – вкарва "нови лица" в управлението и така му осигурява по-голяма степен на стартова подкрепа (или поне коалиралите се така си мислят). Второ – дава на ДПС шанса да управлява на една ръка разстояние чрез ББЦ като подпорка на ГЕРБ. И трето – захлопва вратата пред Реформаторския блок, който е схващан като заплаха поради факта, че не участва в протичащите договорки, а се позиционира на принципа "сам срещу всички".


Ама, ще кажете, как така Бареков внезапно ще се сближи с ГЕРБ например, след като тръбеше, че именно той е свалил Борисов от власт? Как така той ще отиде при тях и как така те (а и ДПС) ще разговарят с него?


Тук много важно да се знае психологията на участниците.


Всички те се договарят помежду си
като сицилиански донове


Няма абсолютно никакво значение кой кого как е наричал в миналото. Няма обида, защото няма нито личен интегритет, нито лично достойнство. Всичко е въпрос на полза. Вчера Бареков те е наричал дебела мутра, днес иска да управлява с теб. Е, да заповяда... Всичко – наистина всичко, включително животът и смъртта – е въпрос на договорки.


Клатенето на държавата в момента е част от подготовката за поемането на властта наесен с максимална електорална подкрепа. Очевиден е напънът на стратезите на коалицията Пеевски - ДПС (+ББЦ) - ГЕРБ (която Иван Бакалов за по-кратко нарича коалицията "Пеевски") да повторят ситуацията от 1997 г.: държавата да бъде вкарана в такъв хаос, че омерзеният народ да се хвърли да гласува за всички, които не са "комунистите". Или, както пише вече цитираният Иван Бакалов: "И цялата тази операция, която провежда коалицията "Пеевски" чрез държавата, ще изкара бюджета на червено. И за това ще са виновни комунистите."


Поради тази стратегическа насоченост на играта засега от АБВ предимно си траят. Но отдавна е ясно, че бившият президент Първанов без проблеми ще се включи в управление, оглавявано от ГЕРБ.


Доказателството за сговора за фалиране на държавата е очевидно: опитът на ДПС, ГЕРБ, правителството и БНБ да наложат "банкова ваканция", натъкнал се на успешен отпор от страна на банкери и на БСП. Ако коалиционерите бяха успели, такова затваряне на банките с един замах щеше да вкара страната в ситуация, наистина много наподобяваща катастрофата от 1997 г. Само че тогава тя беше неизбежна; сега наблюдавахме опит катастрофата да бъде изкуствено създадена, за да гарантира повече гласове за коалицията "Пеевски".


Доказателство е и разделението на ролите между ДПС и ГЕРБ по повод актуализирането на държавния бюджет. От една страна, ГЕРБ иска актуализация не само на здравната каса, но и на целия държавен бюджет, защото, разбира се, комунистите били фалирали държавата. От друга страна, правителството (което изживява себе си като придатък на ДПС) крайно неочаквано, в последния момент, излиза с отказ за актуализация на бюджета на здравната каса. Разчетът, разбира се, е ситуацията да се изостри до крайност и да налее подкрепа към ГЕРБ на изборите. В играта се включва и лекарският съюз, който през 2010-2011 г. позволи на ГЕРБ да изземе към 2 милиарда (!) лева от здравната каса за други цели. Днес лекарският съюз натиска за актуализация и се опитва максимално да паникьоса населението, та да осигури пациентски гласове за коалицията "Пеевски".


В играта, разбира се, са и прокуратурата (обслужваща Пеевски във войната му срещу Цветан Василев), БНБ (правеща същото, като прокуратурата), ДАНС и МВР. Очевидно е, че тези държавни институции също играят роли, написани им от коалицията "Пеевски".


Ще има, разбира се, още жертвани хора, за да бъде задоволен гневът на населението. Очевидно се клати столът на шефа на БНБ Искров, както и на шефа на финансовия надзор Мавродиев. И двамата години наред приемаха абсурдните отчети на КТБ и на други "проблемни" (да се изразим витиевато, за да не ни обвинят във всяване на паника сред вложителите) банки. Правиха го в угода на своите сенчести босове. Утре обаче именно те най-вероятно ще го отнесат. Защото обратната страна на принципа на босовете – че могат да се договорят с всеки – е това, че могат във всеки момент да хвърлят на вълците всеки "свой", който вече не им трябва. Това е цената, която се плаща за участие в тази игра. Вежди Рашидов, ако не спре да проклина ДПС и да сравнява Пеевски с въшка, наедряла до размерите на динозавър, също ще го отнесе.


Докато ни прожектират филми за лошите банкери, група политици и ръководители на държавни институции си


сглобяват олигархия,
която да ни подлъже да я поставим на власт


Убедени са, че само като натиснат копчето "лошите комунисти", населението ще се втурне да им дава властта. Готвят, както вече имах възможността да пиша, преврат. В смисъл: с помощта на гласоподавателите да вземат многократно повече власт, отколкото им се полага в една демократична среда. Може и да не вземат конституционно мнозинство (което заявиха чрез прясно активирания Яне Янев); но при всички положения са убедени, че ще вземат онази власт, която реално им трябва - парламент, правителство, прокуратура, МВР, ДАНС и БНБ.


Какво повече му трябва на един човек за пълно политическо щастие?


В тази схема изпъква едно много важно нещо. Тези хора ни презират. Имат ни за олигофрени. Смятат, че могат да ни накарат да гласуваме като кучетата на Павлов: светва червена лампичка – ние задраскваме съответното квадратче в интегралната бюлетина. Гледат на нас, както Путин гледаше на украинците допреди месец-два. Като на недорасли малоумници.


Само че в България все пак има демокрация и подобна схема не може да всмуче всички. Коалицията "Пеевски" вече се натъкна на неочакван отпор, даден им от безпрецедентен съюз между всички работодателски организации и всички профсъюзи. От тези среди засега видимо само лекарският съюз е в комплота с Пеевски, ГЕРБ, ДПС и ББЦ. Но не професионални общности управляват една държава. Това правят, поне докато има демокрация, политическите партии.


Две от наличните партии очевидно не са в коалицията "Пеевски" –
БСП и Реформаторският блок


Дали от тях може да дойде спасението?


От няколко години насам "традиционните" леви и десни периодично дават сигнали, че може би ще рестартират класическата двуполюсна политика и така ще могат да спрат или поне да ограничат формирането на съдружия от типа коалицията "Пеевски". През 2011-2012 г. Станишев успя да неутрализира кремълското крило на партията си и наложи победата на "проевропейското" крило. И даде заявка за превръщането на БСП в нормална европейска партия. По същото време, отдясно, Меглена Кунева и нейната партия даваха сигнали, че се заемат да рестартират нормална десница, която да противостои на имитацията ГЕРБ.


Тогава нито вдясно, нито вляво се получи рестарт. Нов опит за рестарт на цялата политика, т.е. за заместването на договорките между босове с нормални партийни политики, беше заявката при раждането на Реформаторския блок: всички срещу мафията. Напомням: причината блокът да не се казва "десен" е очакването нормалните леви също да се включат, като така създадат


изцяло ново политическо пространство
от ляво до дясно


Влизането в блока на Зелените носеше същото послание. И този опит обаче не успя. "Левите" (с достойното изключение на професор Близнашки) дезертираха за дни. С което оставиха десните в РБ да потънат в обичайната си семейна свада "кой е по-най-десен" и така да доведат и до отпадането на Зелените.


Днес и БСП, и РБ получават нов шанс. В коалицията "Пеевски" за тях място няма. Всички нейни участници презрително подритват БСП и няма как да не се опитат да ликвидират РБ, който е принципно против политиката на договорките.


И БСП, и РБ имат, разбира се, опцията да тръгнат да се договарят с коалиционерите. Както видяхме, коалиционерите нямат нищо против да се договарят с когото и да е. Това обаче би бил краят и на БСП, и на РБ. Ще бъдат приватизирани и разпарчетосани за седмици.


Шансът и на левите, и на десните е да използват всеобщото договаряне, за да се позиционират като антидоговарящи се, автентични партии с принципи и програми. За целта РБ трябва да изолира онези свои членове, които непрекъснато притичват при Бойко Борисов да "си приказват", както и онези, които напоследък ходят из улиците с големи неонови надписи на челата: "Ще бъда министър при Бойко!" Да изолират своето гербистко крило така, както Станишев направи с кремълското си крило преди три години. За да стъпят на здраво и да използват идващите години управление на коалицията "Пеевски", за да възстановят лека-полека нормите на класическата политика.


БСП също има изненадващ шанс да свърши работа за общото благо. Социалистите са в процедура на избор на нов лидер. Това е моментът да постъпят, както се прави в политиката: претендентите за поста да представят пред публиката (не само пред партията) своите диагнози, анализи, програми и политики за бъдещето. Влизането в подобен режим на политическо говорене неминуемо ще върне политиката там, където досега имаше само договорки – от които основният, фатално губещ се оказа именно БСП. Ако обаче загърби схемите и тръгне по пътя на политиката, и БСП като РБ трябва да има готовност да седи в опозиция на коалицията "Пеевски" и да използва това време, за да възстановява нормалните политически нрави.


Няма парадокс в това, че отново чакаме градивен импулс
едновременно от десницата и от левицата


В една нормална европейска страна левицата и десницата са водещите партии. Те са опоненти помежду си, но заедно са гаранти на демократическия начин на подредба на властта. И имат дълга да я пазят, заедно, срещу всяко посегателство. Затова няма нищо странно в това, когато изпаднем в състояние на не-нормалност, да очакваме помощ както отдясно, така и отляво.


"Ама комунистите", ще кажете. А аз ще ви кажа следното: рано или късно в европейска България ще има нормална лява партия. И това ще бъде за добро. Защо това да не започне да се случва сега? Все пак в състава и на Реформаторския блок има хора, които са били министри при "комунистите", но ние не намираме в това повод за заклеймяване. Решили хората да станат полезни – станали.


"Ама лошият Костов", ще кажете. Аз пък ще ви кажа, че лошият Костов отдавна обитава не коридорите на властта, а коридорите на Нов български университет, където си общува с лошите Едвин Сугарев, Михаил Неделчев, Екатерина Михайлова и други вечно виновни.


Да завършим с позоваване на вечната мъдрост на най-политическата от всички духовни книги, Свещения Коран. Ако заменим думата "коалиционери" (с която дотук обозначавахме участниците в коалицията "Пеевски") с кораничното "съдружаващи", получаваме следните напътствия:


"О, вие, които вярвате, съдружаващите са скверност!


... Съдружаващите нямат право да устройват храмовете на Аллах, свидетелствайки сами за неверието си (защото) на тези, в чиито сърца има болест, тя увеличава скверността им с още скверност и умират като неверници."


Вярващите в демокрацията нямат работа със съдружаващите се в коалицията "Пеевски". На тяхната скверност трябва да се отговори с недвусмислен отпор. Защото те нямат място в храма на държавата, която се опитват да разрушат, свидетелствайки за неверието си и за скверните си намерения.


Ще отнеме време обаче. Затегнете коланите, защото идват още трусове.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (220)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1522 Любопитно

  "Две от наличните партии очевидно не са в коалицията "Пеевски" –
  БСП и Реформаторският блок"

  "През 2011-2012 г. Станишев успя да неутрализира кремълското крило на партията си и наложи победата на "проевропейското" крило. И даде заявка за превръщането на БСП в нормална европейска партия."

  Ммдаа, Дайнов набързичко смени плочата...

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 3. 3 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Призивът не е "затегнете коланите". Трябва да е, "грабнете сопите". Щото колани затягаме откакто се помня. Ако поне веднъж вместо да затягаме коланите бяхме взели сопите, сега щяхме да сме забравили за Прехода.

  Няма шики-мики.
 4. 4 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 948 Весело

  "Две от наличните партии очевидно не са в коалицията "Пеевски" –
  БСП и Реформаторският блок "

  Нима!

  Серж не каза ли на депутатите си, че ако не изберат пеевски за шев на ДАНС правителството пада!

  НАГЪЛ и ПОРЪЧКОВ шаман!

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1522 Гневно

  "Ама комунистите", ще кажете. А аз ще ви кажа следното: рано или късно в европейска България ще има нормална лява партия. И това ще бъде за добро. Защо това да не започне да се случва сега?

  Да, БСП отново на власт: рестарт на Белене, Южен поток, връщане на пушенето, репресии срещу чуждестранните инвеститори, още милиарди похарчени на вятъра уж със социални цели,... Алоооу?

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 7. 7 Профил на pp90
  pp90
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Информация за отпуснатите заеми и обезпечения от КТБ се регистрира на достатъчно много места – ЦКР, Търговски регистър, Имотен регистър, Централен регистър на особените залози и т.н. Всеки, който твърди, че ги "няма" трябва да си скъса дипломата и в затвора.

 8. 8 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Всичката писаница може да се обобщи в четири думи - в политиката морал няма.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 9. 9 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 994 Неутрално

  " отзад вече са се подредили мераклиите да поемат цялата власт през есента..."

  Мъчно ли ти е Дайнов??? Пак старата песен на нов глас. Буруджиева какво казва по въпроса??? А иначе свиквай с мисълта.

  Колкото до сближаването на ГЕРБ с ДПС колкото и упорито да квичите тая опорна точка заедно сини и червени, няма да ви помогне особено. Само ставате по-гадни на хората.

  Няма шики-мики.
 10. 10 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 948 Весело

  [quote#1:"BlueWater"]Бившият син шаман, който порозовя, а сега направо е казмазъ[/quote]поправка: кармазъ (тъмно червено)

 11. 11 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#3] от "Черен Гологан":

  Ти прочете ли какви глупости пише по-надолу? Коалиция БСП - РБ?!

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 12. 12 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Пълна глупост е този анализ!
  Пак сме хванала червената вълна, а Дайнов?

 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Нищо читаво ли не е останало в тази държава.И как един,не дотам умен и интелигентен /Пеевски/ще ни прави на маймуни.

 14. 14 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#7] от "pp90":

  Уау, Василев още има пари за тролове...

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 15. 15 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 994 Неутрално

  "Ама комунистите", ще кажете. А аз ще ви кажа следното: рано или късно в европейска България ще има нормална лява партия. И това ще бъде за добро. Защо това да не започне да се случва сега?

  Дайновче... май ти лъсна червеното... чело... след всичките години на напъни... колко добре стана че заграбихте властта преди година, защото лъснахте всички червени къртици. След всичките безобразия и погрома от последната година, да цвилиш че идвали ГЕРБ и що да не оставим една добра левица да управлява... не си ли малко нагъл??? Или неадекватен??? Или Купен??? Или червен???

  Няма шики-мики.
 16. 16 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Нещо много ми левее, този "анализ". Спасението да дойде от БСП? Я бегай!!!

  The best way to predict the future is to invent it.
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  "Няма абсолютно никакво значение кой кого как е наричал в миналото. Няма обида, защото няма нито личен интегритет, нито лично достойнство. Всичко е въпрос на полза. Вчера Бареков те е наричал дебела мутра, днес иска да управлява с теб. Е, да заповяда... Всичко – наистина всичко, включително животът и смъртта – е въпрос на договорки."

  Nothing personal - just business.

  Ще ми е интересно да си побеседвам с някой убеден Боков фен, когато завоят към Пеевски и Бареката стане факт.

  Разбира се, ще ми бъде припомнено, че съм костовистко зомби, слуга на комунистите и пр.

  Първосигналните им реакции са hard wired, босът никога не греши.

  Е, интересни времена се задават...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на u.f.o.
  u.f.o.
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Нещо ала-бала е този анализ ми се струва. Само пак да не ни "спасява" БСП(к), както Дайнов ни я пробутва под масата като бъдеща "нормална лява партия"

  If you listen to fools, the mob rules
 19. 19 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Неутрално

  "захлопва вратата пред Реформаторския блок, който е схващан като заплаха поради факта, че не участва в протичащите договорки, а се позиционира на принципа "сам срещу всички".

  Тази позиция на РБ може и да изглежда губеща съпоставена към настоящия момент, с оглед на факта, че ще коства загуба на потенциално участие във властта, но трябва да се отбележи, че е достойна, и второ, ще се "осребри' в един бъдещ политически период.
  Ако РБ има смелостта да се разграничи рязко от ченгесарското статукво и задкулисните договорки на ГЕРБ,ДПС, ББЦ и заеме принципна и твърда позиция, ще спечели само дивиденти и шанса да привлече много нормални избиратели,разочаровани от свинщините на милиционерите.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 20. 20 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Трябва ли да коментираме как се е срутила системата и как трябва нов извънреден закон когато става въпрос за най-обикновени неща:

  корупция, политически лобизъм, криминален грабеж от банка.

  Евроатлантида
 21. 21 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 979 Любопитно

  Колко мъка има на тоя свят!!! (От такива аНализи)

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 22. 22 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 888 Неутрално

  рязко сближаване с коалицията Пеевски - ДПС - ГЕРБ с оглед поемането на властта наесен.
  -------------------------------------------------------------
  Това ДС-отроче кога най-сетне ще вземе публично да си изяде дипломата.
  Опс, тя беше по история на изкуството.....

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 23. 23 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 994 Неутрално

  До коментар [#11] от "nv":


  [quote#11:"nv"]Ти прочете ли какви глупости пише по-надолу? Коалиция БСП - РБ?! [/quote]

  Прекрасен анализ. Чудесен анализ . Още след простотиите с "Новите варвари" и Буруждиева трябваше на всички да стане ясно, що за стока е Дайнов. А след този "анализ" всеки незаслепен десен избирател ще се плесне по челото и ще каже "Чакай малко, какво става тук?"

  Няма шики-мики.
 24. 24 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Не мога да си изкривя душата, не мога да кажа на бялото черно и затова трябва да се признае, че този път Дайнов е написал нещо вярно и правилно.

  Искаме, не искаме - това е решението. Останалото са диви балкански страсти, реванишизъм и келепирджилък.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Верно е,че битката ще е колосална.Това трябва да разбере електората.РБ няма алтернатива.Всички други са омазани.Само РБ може да противостои на задкулисието и да върне България в европейското семейство...

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#15:"Черен Гологан"]да цвилиш че идвали ГЕРБ[/quote]
  Не само ГЕРБ, а ГЕРБ с ДПС и Пеевски, окомплектовани с ББЦ.
  По милиционерския ви вой, бясното тролене и истеричното насаждане на паника е ясно, че автора е на прав път.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 29. 29 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 947 Любопитно

  [quote#15:"Черен Гологан"]Дайновче... май ти лъсна червеното... чело... след всичките години на напъни...[/quote]
  Или червеното дупе?

  Бая са ти платили че да повтаряш като развалена грамофонна плоча "Сближаването на ГЕРБ, ДПС и Пеевски
  е придобило такава интензивност"

 30. 30 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Весело

  До коментар [#25] от "Черен Гологан":
  Червен, я да ме светнеш като си такъв правоверен анти-комунист, защо гласуваш за другаря Бойко Борисов, все още член на БКП?

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 31. 31 Профил на novak2010
  novak2010
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Нещо тази статия ми напомня "Истината, само истината, но в никакъв случай цялата истина".
  Изведнъж се появяват някакви лоши, за други нищо не се говори. БСП изчезва от погледа, въпреки че там цари някаква небивала вътрешна борба за власт. Реформаторският блок присъства като някакъв "клуб на самотните сърца".
  Че в момента върви кулминацията на невиждан спектакъл с елементи на римейк - така е, ама нещо листата с героите и изпълнителите ми изглежда непълна.

 32. 32 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#3] от "Черен Гологан":
  +++

  От комунистическото блато измъкването е изключително трудно ...Трябват достойни личности, които да поведат демократите, отвратените, търсещите свободата...! Алекс Алексиев, Движение "22 септември" ...

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 33. 33 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 538 Любопитно

  Реално единственият изход е масово гласуване за РБ. Добри или лоши поне до момента не са купени, официално, от Пеевски и компания. Това е единственият възможен изход от ситуацията, тъй като ще внесе смут в редиците на Пеевски и компания за поне година време - докато купят тоя, оня. За година време обаче може западняците да прогледнат и да ударят едно рамо в полза на европеизацията на българската действителност.

 34. 34 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#29] от "Да бе да":

  "опитът на ДПС, ГЕРБ и БНБ да наложат "банкова ваканция""

  Интересно ми е как ще коментирате това?

 35. 35 Профил на tonio26
  tonio26
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Тези колани ще ни задушат накрая!

 36. 36 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#33] от "znayko84":

  дано някой се вслуша в думите Ви

 37. 37 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Сър Норман, с ръка на сърцето, след всичко, което се случи последната година, действително ли би бил ОК с оставане на БСП на власт?

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 38. 38 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#2] от "nv":

  Дайнов е съвсем прав. Докато ти, и подобните ти, не се събудите, и спрете да разсъждавате в посока - бяло-черно, Левски-ЦСКА и т.н., ще продължаваме да плащаме сметките на Цецо, Пеевски, Доган и Тиквоча.

 39. 39 Профил на 404
  404
  Рейтинг: 367 Весело

  [quote#33:"znayko84"]Реално единственият изход е масово гласуване за РБ. Добри или лоши поне до момента не са купени, официално, от Пеевски и компания. [/quote]

  ех, ако я нямаше пръмова...

 40. 40 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#38] от "peaspiring":

  Като се замисля, прав си. Ще гласувам за БСП през октомври.

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 41. 41 Профил на emiromar
  emiromar
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Те коланите ще ни скършат на две скоро. Колко да затегнем още ?

 42. 42 Профил на dragoman
  dragoman
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Не може да няма договорки, но трябва да с цел по-добро.

 43. 43 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Призовавам всичко горе изказали се и всички, на които им предстои да го направят по-долу: хора, четете внимателно и МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ!

  Този път Дайнов е съвсем прав в очертаването на възможно най-лошия сценарий за всички нас. Освен това мисли с 2-3 хода напред, а не малко от вас, като за по-лесно, се хващат за отделни реплики и словоблудтват, за да си напомпат самочувствието си на разбиращи от политика българи.

  Дайнов е прав най-вече за РБ и БСП. Двете са все още, поне донякъде, автентични политически сили, а не аморфна смес от клиентелисти, които си плащат по 100-200 бона за депутатско място. И двете са нужни като силни партии, за да може да се нормализира политическия живот в страната и да се изолират от властта всякакви мимикрически и псевдо-политически тумори.

  За десети път повтарям, че който ни пробутва антикомунистически лозунги, целенасочено, или просто от силни емоции, ни отклонява от най-важното-борбата срещу олигархията.

  Четете и мислете!

 44. 44 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 948 Весело

  [quote#26:"д-р Петроff"]РБ няма алтернатива.Всички други са омазани.Само РБ може да противостои на задкулисието[/quote]Нима!

  Кукувицата и вицепремиерът на Серж са света вода ненапита!

  Ще ме уморите от смях. Дръжте ги още в РБ и ще видите вот на избирателите и власт през крив макарон.

 45. 45 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Весело

  [quote#23:"Черен Гологан"]А след този "анализ" всеки незаслепен десен избирател [/quote]
  Вие, милиционерите за десни ли се имате?
  Като сте десни, защо в ГЕРБ няма вътрешнопартийна опозиция, а всички чакат Той да се изкаже и после подхващат като латерна да Му повтарят бръщолевениците?
  Защо не сме виждали гербери да критикуват Св.милиционер и пророка Му?
  Защо не сме виждали няколко кандидатури и честно състезание за избор на председател на ГЕРБ, вместо обичайното преизбиране на гуруто със 100% гласове, както едно време БКП?
  Защо национализирахте парите от пенсионни фондове, нали сте десни?
  Защо опукахте резерва от 4 млрд, след като се обявявате за финансова дисциплина?
  Защо вдигнахте дълга, след като сте за затягане на коланите?
  Защо издънихте резерва на касата?
  Защо не направихте реформи,нали сте десни?
  Защо не подвигнете въпроса за партийната книжка на БКП, на вашия Св.Милиционер - Буда след като сте анти-комунисти?

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 46. 46 Профил на u.f.o.
  u.f.o.
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#42] от "dragoman":

  [quote#42:"dragoman"]

  Не може да няма договорки, но трябва да с цел по-добро.[/quote]

  =========================

  Всичко в името на човека, всичко за благото на човека.
  Въпросът е КОЙ е човека?

  If you listen to fools, the mob rules
 47. 47 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 726 Весело

  "държавата да бъде вкарана в такъв хаос, че омерзеният народ да се хвърли да гласува за всички, които не са "комунистите". -
  Особено ми е приятно да видя че Евгени Дайнов най-накрая е възприел моята теза,че единственият сигурен начин комунистите да се върнат във властта е,като се представят за "антикомунисти".Отдавна пледирам да се внимава с тази поза.

 48. 48 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Хе, хе...Дойнов пак е пушил трева и така се раждат свежите идеи, коалицията бсп с псевдореформаторите. Не, че не е възможно, предвид болшевишкия манталитет на двамата учатсващи, но те са толкова хилави,че заедно надали ще минат 20 те процента.

 49. 49 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3325 Неутрално

  До коментар [#2] от "nv":
  Защо да я е сменил Дайнов плочата?
  Тая Дайнов си я пее откак приде и възходи Царя.
  Когато и Костов изпищя за подмяната на политиката с менте, същото, на което вече в изпедепцания му, уродлив стадий се дивим и гневим в момента.

  Живеем в капитализъм. И си мъцаме за демокрация.
  Е, кои са основите на тези двете?
  Собственост, труд, капитал ... нали?
  А къде са ви политическите проекции на собствеността, труда и капитала? Ми ... нЕма ги! Овъртолени в "Задкулисието", "Пеевски", Цветан Василев" и "Кой". Които две модни клишета пак прикриват удобно конкретната беля - че са подменени и овъртолени с измамни клишета в съзнанието мат'рялско, при това умишлено, фундаментални обществени взаимоотношения и изразяването им. Което осигурява воденето на същия този мат'рял за носа "в единен строй", макар и "поколонно", според мюрето, на което кълве, към доилката.
  Това е "таз робска люлка", за която върти плочата Дайнов. С когото съм за това напълно съгласен.

  А вие пак се хващате за "наште" и "ваште"?

 50. 50 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Искров да ми напълни едно превозно средство с пари по неговия начин и да тръгвам да търся ЦАР.

 51. 51 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 682 Неутрално

  [quote#3:"Черен Гологан"]Ако поне веднъж вместо да затягаме коланите бяхме взели сопите, сега щяхме да сме забравили за Прехода. [/quote]
  Мястото и времето блеше 17.11.89г пред тогавшното народно съблрание. За съжаление една голяма уста тогава каза "Ние не сме като тях". Резултата е тая агония дето я гледаме 25г. изразяваща се в "мирен преход" - преход който даде големия шанс да се трансформира политическата в икономическа власт, да се капитализира в лично имущество и финанси , това което беше общонародна собственост, доено от народа в продължение на 45г. Даде се възможност над 60 млрд лева в основни фондове да минат в частни ръце - ръцете на отпадъка на обществото, криминални и икономически бандити, без никой да се поинтересува след приватизацията кой какво е направил и дали е спазил и 10% от приватизационните договори.
  В края на краищата всички тези схеми превърнаха България в една напълно абсурдна държава.
  Така, че вината е на оня човек, дето не си затвори устата, когато му беше времето.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 52. 52 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Защо не прочетох нидъде името АхмеТ Доган...???

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 53. 53 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Текстът е добър. Почти нищо ново не казва, но е добър. Не разбирам защо някои му се нахвърлят заради очевидни констатации. Ако има нещо спорно, това е за "левите". Истинска левица няма все още и според мен едва ли ще бъде преродената БСП. Тук Дайнов малко се е изсилил. Основната теза, че няма политика, а договорки (коалицията "Пеевски", е очевидна за всеки здравомислещ.

 54. 54 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Аман от ОПОРНИ ТОЧКИ ! ! !
  ОТДАВНА СТЕ РАЗПОЗНАВАЕМИ !
  А СТИГА ВЕЧЕ НИ СМЯТАХТЕ ЗА БУДАЛИ !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 55. 55 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Прав е Дайнов, ама зомбираните „антикомунисти“ не щат и дума да чуят,че дали една партия се определя като дясна или лява в икономически план няма толкова голямо значение за благосъстоянието на народа и държавата , а дали е съставена от сравнително почтени хора или откровени мафиоти/ тук вече чувам нечовешки писък от тиквените фенове/.

 56. 56 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3325 Весело

  До коментар [#11] от "nv":
  ... какви глупости пише по-надолу? Коалиция БСП - РБ?! ....

  Къде видя такова нещо?
  Дайнов пише да поставят оста ляво-дясно като опозиция на "Задкулисието".
  Те ти и конкретния цитата:
  Ако обаче загърби схемите и тръгне по пътя на политиката, и БСП като РБ трябва да има готовност да седи в опозиция на коалицията "Пеевски" и да използва това време, за да възстановява нормалните политически нрави.

  Няма парадокс в това, че отново чакаме градивен импулс
  едновременно от десницата и от левицата

 57. 57 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#1] от "BlueWater":

  "Къмъзъ" -> червен

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 58. 58 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#28:"Cherry-новата БКП коалиция-Бостан(Боко+Местан)"]Не само ГЕРБ, а ГЕРБ с ДПС и Пеевски, окомплектовани с ББЦ[/quote]

  Това ли ви е новата мантра?

  The best way to predict the future is to invent it.
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#53] от "zg":

  Паодкрепям коментара ти, с уточненението, че същото може да се каже и по отношение на десницата.

 61. 61 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 420 Неутрално

  [quote#53:"zg"]Основната теза, че няма политика, а договорки (коалицията "Пеевски", е очевидна за всеки здравомислещ.[/quote]

  Господин здравомислещ сигурно иската да кажете, че когато бсп или сдс управляваха сами договорки нямаше, управляваше се принципно и държавата цъфтеше и връзваше плод. Дали договрките ще са между две партии или между бандитските кланове в една партия, все тази.

 62. 62 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Скъпи съфорумници, мисля, че за мен чашата вече преля.
  Не мисля да чакам изборите на есен. Ще си търся нова държава, на която да стана гражданин.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 63. 63 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Вчера прочетох статията на Радан Кънев, и не подкрепям искането му за гарантиране на вложенията над 100 000 евро. Такова е мнението и на повечето пишещи във форума. Съд и затвор за виновните, стига народа е плащал кражбите на политическия елит. Наистина сме на крачка да хванем тоягите и да трепем наред.

 64. 64 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 525 Разстроено

  Кухи мисли и кухи схеми.
  Все едно,че чувам постулатни речи на Дедо или на агент Павел..
  Много плява, малко зърно и прекалено усложнени комбинации...
  Този път слаба парцуца Дайнов!
  Анализите на Илиан Василев са много по добри.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 65. 65 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 979 Неутрално

  [quote#60:"viva13"]същото може да се каже и по отношение на десницата[/quote]

  Донякъде. Още не е изкристализирала.

 66. 66 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Айдеее, Дайнов обърна палачинката!

  Дневник-токсичният сайт
 67. 67 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 420 Неутрално

  [quote#62:"lazy_and_sleepy"]Не мисля да чакам изборите на есен. Ще си търся нова държава, на която да стана гражданин.[/quote]

  ТЪрсете си, но не парадирайте. Нищо оригинално или геройско няма в това.

 68. 68 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#4] от "BlueWater":

  А пък Костов рече, че Пеевски се демонизира. Но в никакъв случай не е в коалицията Пеевски.

  Дайнов явно смята, че четящите го са малоумни.

 69. 69 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 424 Весело

  Направо съм изненадан от себе си. Или от Дайнов. Никога, никога не съм предполагал, че мога да се съглася на 100% с него и да се подпиша под всяка една дума в статията му.

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 70. 70 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#16:"Петоколонен еврокомисар"]Нещо много ми левее, този "анализ". Спасението да дойде от БСП? Я бегай!!! [/quote]

  Къде е казал, че спасението ще дойде от БСП? Казал е, че трябва друга лява партия. Предвид това, че в България има 20 десни партии (или поне такива които казват, че са десни) не е нормално уж лявата БСП да няма алтернатива (АБВ не е такава), а и БСП е възможно най дясната партия в България, предвид това, е от нейните среди произлиза най едрия капитал в страната, затова не е чудно, че БСП провежда и най дясната политика тук.
  ПП: През прфехода в България се получи един парадокс - провъзгласилите се за десни партии се включиха в политическия пейзаж чрез... леви програми и искания (демонополизация, отпадане на привилегии, връщане на земите в реални граници под формата на малки стопанства - ленинизъм та дрънка). Всички ревове срещу "комунистите" в България са ревове срещу едрия капитал, който бивши номенклатурни кадри днес притежават). Затва електората е с лека форма на шизофрения и вече разчита само на Спасителя или не разита на нищо, освен да си направи сливовицата докато има безплатни джанки.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 71. 71 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  ,,Ще ми е интересно да си побеседвам с някой убеден Боков фен, когато завоят към Пеевски и Бареката стане факт.,,

  А на мене ще ми е много интересно как ще се оправдават костовистите когато се състави широката коалиция за която се просмукват клюки. Широка коалиция от РБ, БСП, АБВ, ДПС и ББЦ за спасяването на България от управлението на ГЕРБ.
  Защото на БСП, ДПС сме им яли попарата, за АБВ си я знаем, че е отцепница от БСП, винаги готова да помогне на БСП.
  Дручко си е БСП и ДПС да успеят да привлекат към себе си автентичните и ,,умните,, десни и ББЦ, че пак да се изокат на ние пак победихме морално ГЕРБ като успяхме да направим широка коалиция в името на спасението (доограбването) на България.

 72. 72 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  сега? Все пак в състава и на Реформаторския блок има хора, които са били министри при "комунистите", но ние не намираме в това повод за заклеймяване. Решили хората да станат полезни – станали.
  Нека си пише Женята Дайнов, демокрация сме уж, но защо по дяволите този ни мисли за идиоти и ни пробутва подони лъжи, били искали да станат полезни и станали , но за кого полезни.

 73. 73 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 690 Неутрално

  ""...Сближаването на ГЕРБ, ДПС и Пеевски
  е придобило такава интензивност..."
  Браво г-н Дайнов, пишете, говорете за тази схема, тази нова врътка, която са замислили старите играчи. Дано, честните хора между избирателите на Б.Б. чуят и осмислят истината. Защото след изборите ще е късно.

 74. 74 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Две от наличните партии очевидно не са в коалицията "Пеевски" –
  БСП и Реформаторският блок

  =============================

  Браво, Евгений! Това е една много точна констатация, и се радвам, че не си го мисля само аз!  Дойде време да се молим за БСП.... сигурно това е дъното.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 75. 75 Профил на katyamatya
  katyamatya
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Оле, оле Дойнов ги е навървил пак...

 76. 76 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  До коментар [#52] от "Γαλλα":

  ,,Защо не прочетох нидъде името АхмеТ Доган...???,,

  Защото е капо ди тути капи и е табу за истинските десни.

 77. 77 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#76:"сидер"]Защото е капо ди тути капи и е табу[/quote]

  Здраво сме я закъсали, щом фесовете станаха тутти каппи...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 78. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  До коментар(#0):

  Защо му е на Дайнов да пише толкова много ? Можеше само с няколко думи да напише : Не гласувайте за ГЕРБ, а за РБ ! Смисълът на тази статия , както и на последните две е този!!

  Слугинска история,която силно мирише !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 79. 79 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#39] от "404":

  По-добре Пръмова, отколкото Тиквата и Влади Горанов. Последният, ако не знаеш, е повече ДПС отколкото ГЕРБ.

 80. 80 Профил на philipo
  philipo
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Дайнов, Дайнов, дотам ли я докара - да пласираш опорните точки на Моника???

  Както си тръгнал, скоро може да те приютят Патрашката и Дачков в "Галерия", ще си паснете идеално!

 81. 81 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#71] от "сидер":

  Така е. Друго си е да те управлява пожарникар, изградил цивилизационния си подход в компанията на такива видни мислители като Тодор Живков, Румен Пашата и Ахмед Доган.

 82. 82 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  И това наричате добър текст! Да няма граматически грешки, ползвана е българската азбука... но е написал дървено желязо!!!написал е полубременна!!!
  Ако след два часа Цацаров и Искров напишат как:" Всеки кръгъл час касиерката на КТБ е залепяла банкнота от 5 лева на лявата си подметка и на куц крак я изнасяла от банката и така от 2011 г до сега е откраднала 205 млн лева"- това добър текст ли е?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 83. 83 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3325 Весело

  До коментар [#74] от "Dorian Gray":
  ... Дойде време да се молим за БСП.... сигурно това е дъното...

  Дъното, щото опираме до фундаменталното

  На българите и България им трябва визия, нали.
  Е, другото име на визията е идеология.
  На мат'рялско ниво я наричат още реформи.

  Та Кой дава някаква визия? Единствено РБ е предлагал нещо различно от злободневното и от днес за утре "уреждане на положението". т.е. извън "договорката".
  ГЕРБ ... ГЕРБ не само практикуваше "уреждането на положението", т.е. "договорката", докато беше на власт, но и след падането си, и до днес, се занимава само и единствено с "уреждането на положението", т.е. "договорката".
  На ДПС визията, (защото наистина си имат истинска визия), и е властта и само властта, при това технологично изпълнявана чрез "договорката".
  Додуци и тем подобни маргинални мюрета не ги броим.
  И така остава БСП с някаква идеология. Поне като рефлекс.
  Така че е най-нормалното да се търси там.
  Е, въпросът дали ще го бъде е също наличен. И си зависи от самата БСП. Поне в назрелите обстоятелства имат този шанс.
  А дали ще се роди Петко ... ще видим ...
  За мен е 60:40 умерено песимистичен шансът ...

 84. 84 Профил на turlakov
  turlakov
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Да, все си мислех, че реформаторите са китка и ще го играят сами срещу всички. Пределно ясно им е, че нищо няма да направят така. Единствената им възможност, ще е да търсят коалиция, но с кой, не мога да се ангажирам да гадая.

 85. 85 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 624 Неутрално

  „Абе, друарко, къде му е на това пуделче муцунката, за да го ритна по дупенцето“!?/по Иво Инджев/.

  Homo ludens sum
 86. 86 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Поздравления за автора Дайнов. Мога да изям супа с букви от фиде и няколко часа след това, с лек напън, да произведа по-хубав текст.

 87. 87 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  Аман заман червен шаман...

  РБ е свежо и крехко създание, така че е рано да се каже.

  Столетницата обаче - в лицето на БКП, БСП, ДПС, Атака и АБВ,
  подмладявана с вуду грим... или дуду ББЦ,

  управлява с върла еврофобия, която е повече автентична, отколкото фалшива.

  От страх или друго: Не ще и не ще да излезе в ОСТАВКА.

  Това е КОЛОСАЛНИЯТ ПРОБЛЕМ - удобно прикриван с чадър от медийни партенки.


  ""Две от наличните партии очевидно не са в коалицията "Пеевски" –
  БСП и Реформаторският блок""

 88. 88 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ЕД може и да няма срам(по едно време беше бесен фен на бате Бойко),но поне има интуиция.Сигурно затова оцелява в родното медийно-дезинформационно блато.

 89. 89 Профил на philipo
  philipo
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Докато хората в РБ не осъзнаят, че основен противник не им е ГЕРБ, а БСП/БКП , ДПС, ЦЕнзурата и пр., нищо добре не ги очаква като резултати.
  Единственото разумно нещо в обозримо бъдеще е съвместно управление ГЕРБ-РБ !!! Иначе - сбогом Европа и здравей Еврайзийска путинска кочина!
  Останолото е от Лукавия! И от Рогатия!

 90. 90 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#19] от "Cherry-новата БКП коалиция-Бостан(Боко+Местан)":

  Те имат, ама медиите са заети с филма "Мустакатия бандит". Даже уж другите журналисти също.

 91. 91 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 571 Гневно

  БСП не били свързани с Пеевски?!?!!!??!

  Дайнов да не е на метадонова програма? Та нали лично Станишев наложи кандидатурата на Пеевски на групата на БСП с мотива, че инак правителството пада!

  Veritas odium parit obsequim amicos
 92. 92 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#1] от "BlueWater":
  Ако щеш вярвай, през цялото време докато четях се чудех тоз човек луд ли е? БСП ще ни спасява, и токова чудо доживях да видя написано в Дневник. Ужас.

 93. 93 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2050 Разстроено

  Този път не са коланите на панталоните, това са коланите в самолета, заради турболенцията.
  Със смесени чувства (до едно неприятни) четох този текст. Не е неверен. Малко е истеричен. Няма предвид коалиция между РБ и БСП, както са го разтълкували мнозина.
  Факт е, че НЕ ИСКАМ още от същото, както и да го нарекат.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 94. 94 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#11:"nv"]Ти прочете ли какви глупости пише по-надолу? Коалиция БСП - РБ?![/quote]
  Луд човек, направо ми причерня като прочетох че БСП ще спасява България.

 95. 95 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2050 Любопитно

  [quote#62:"lazy_and_sleepy"]Ще си търся нова държава, на която да стана гражданин. [/quote]

  Ако наистина сте "lazy_and_sleepy" - няма да е лесно.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 96. 96 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3272 Неутрално

  Каквото и да пише Дайнов битката е предрешена . Пристига Спасителя на нацията на бял кон, агонията продължава и така края му се не види.
  Единственото което може да ни спаси еРБ но това няма да се случи както не се случи и през 1990 г. когато избрахме БКП да ни управлява и теглим от това до днес. Българският избирател има неограничени възможности вече е доказано!

  klimentm
 97. 97 Профил на anonymousx
  anonymousx
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Аз като казвах, че БСП е по-малкото зло от ГЕРБ, слушахте ли?

 98. 98 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Весело

  [quote#58:"#‎нямадаплатим"]Това ли ви е новата мантра?
  [/quote]
  Ква нова мантра бе Кочко, нал' и ти си демократ и за РБ гласуваш,сега страната на ГЕРБ взимаш, последно?
  Милиционер - комунист-анти-комунист, какво си?
  Или важното е да си с форумното мнозинство според конюнктурата под статията, щото да ти пишат плюс и да се чувстваш значим, е по-важно от всичко друго?

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 99. 99 Профил на Hermit Bob
  Hermit Bob
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Дайнов хвалеше Герб само докато предполагаше, че ще играят по свирката на Москва. След това свали маската и участва активно в прокремълския преврат. Заедно с костов и с други червени лимонки с теменужени елечета. А позицията му за коалиция бсп-рб не е никак странна - поне половината от дсб са съгласни с него. Моного пъти съм сочил, че това се дължи на общ манталитет - 80% и просто на семейно-родово-ченгесалски зависимости, какъвто е случая с червения шаман Дайнов - на 20%.

 100. 100 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Няма накъде повече,пък и айде стига вече.
  Да не съм чул!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK