Дъждът след оставката

Дъждът след оставката

© Георги КожухаровПрепубликуваме текста на Тони Николов от портал "Култура". Акцентите са на "Дневник":


Капка по капка, нерешително и колебливо, решението за оставка на правителството "Орешарски" се сцеждаше особено мъчително на финала, което идва да покаже, че властта възприема оттеглянето си едва ли не като "окончателно решение" за себе си.


Безумието е пълно. Още от Аристотел знаем, че личната свобода започва там, където свършва отговорността за управлението. У нас усещането за индивидуална свобода е друго, то очевидно избуява единствено чрез властта.
Без тази власт сегашните й носители се оказват "никои". Затова не знаят не само "кой?", а и "кои" са те, защото нямат друго упование освен властта. Затова са се вкопчили в нея като удавник в сламка. Или, ако предпочитате, като куче, захапало кокал.


Оттук и паниката, извираща при спомена за предупреждението, което акад. Благовест Сендов отправи някога към народните избраници, цитирайки стих от Новия Завет по протестантския превод:


"Вкупом съгрешихме и вкупом непотребни станахме"


(Рим. 3:12). А представете си колко страшно е да се окажеш "непотребен". Не говоря за "прегрешението", защото всички политици по дефиниция са "безгрешни", те са "другото име на почтенността". Ако има зло и корупция в света, те явно идват от някъде другаде и ако все пак не падат от небето и е неудобно да бъде обвинен "суверена"- народ, най-вероятно тези злини са привнесени от чужди, злокобни сили.


Ето защо цялата власт в страната даже не от седмици и месеци, а от 14 юни миналата година висеше като черна капка.


Като тази капчица мастило от писалката на премиера Орешарски, която в допира си с белия лист хартия най-сетне освободи него от нас, а и всички нас от него, от правителството и от този бутафорен парламент. Вкупом и окончателно.


Но пак в последния момент. Минути преди 18 ч., малко преди да хлопне прозорчето на деловодството на Народното събрание.


Така повече от година си играхме на шикалки. Или на "орехи". Лятото и зимата по площадите. Преди и след европейските избори. Отваряхме прозореца и поглеждахме навън не за да видим дали ще вали или няма да вали, а сякаш с надеждата, че някой лист хартия, дето го носи вятъра, може пък да е прословутата "оставка", та най-сетне да стъпим на нещо сигурно и да поемем нанякъде.


Пълна обществена аномалия


Вече няма "контрапротестиращи", дето безутешно да ридаят, че не можем без "експерта Орешарски". Скоро те може пак да заридаят, но вече заедно с всички нас като стане ясно на какъв хал е държавата. И колко ни струва тази една година.


Държавата е напълно блокирала, администрацията не работи, няма еврофондове, споровете за "дупката в бюджета" са за милиарди.


Парламентът няма кворум и отдавна се е саморазпуснал, без да може да постигне съгласие за нищо. Може би само по оставката, даже не и по актуализацията на бюджета на здравната каса, да не говорим за актуализацията на бюджета на страната. Финансовият стратег на БСП Румен Гечев откровено заяви пред БНТ, че те не са "чак такива джентълмени", че да оставят служебното, а и следващото правителство "да не се мъчат".


Затова нека се мъчи страната.
Да не може да си поеме дъх.
Да агонизира.


Хората сами да се оправят. Или да мрат без лекарства. Те са си виновни, ако се разболяват и така увеличават дефицита на касата с над 300 млн. лв.


В същото време ръководството на БЕХ иска да взима заем от 620 млн. евро от "Газпром", за да продължи работата по "Южен поток". Нищо, че в началото на юни все още действащият премиер Орешарски нареди работата по проекта да спре. Нищо че Европейската комисия обяви, че започва наказателна процедура срещу България заради този проект.


Ала на кого от управляващите му пука?


Още една мръсна капка, виснала на перото на това управление. И никой не поема отговорност. Нали в последния момент, по стара традиция,  министерствата подписват решения за милиони.


За едни неща пари винаги се намират, а за други не – хората да се оправят сами.


Няма 328 лв. за болните, а ще има 620 млн. евро за един "спрян проект".


Никой не е "чак дотам джентълмен", че да ни отговори.


Затова мръсните капчици продължават да валят като из ведро, те барабанят по нервите ни, сякаш, за да изпробват докъде ще издържим.


Че ще издържим във войната на нерви, ще издържим, въпросът е какво ще се случи след нея в българската политика. Още колко хора, отвратени, ще си тръгнат от България или ще откажат да гласуват на 5 октомври.


А и общата картина е доста безрадостна.


Политическата агония


на БСП се трансформира в креслив гърч, над който не просто се извисява гласът на Мая Манолова, а всички там започнаха да говорят като Мая Манолова. Може би в опит да се прикрие процеса на вътрешно самоизяждане, в който някой все трябва да надделее на другите и да ги поведе. Но към какво? За всички е ясно, че пред БСП се очертава само една реалност: не "колко" ще спечелят на изборите, а с "колко" ще ги изгубят.


ДПС както винаги мълчи. Напоследък хората на Доган ограничават личните си изяви до минимум. Тяхната игра започва след изборите.


Проблемът на ГЕРБ е личното его на Бойко Борисов, който хем знае, че ще му се наложи да влезе (след изборите) в коалиция (най-вероятно с Реформаторския блок), хем не иска и да помисли, че може да не е отново министър-председател. Макар че това би било най-добре както за него, така и за България.


"Реформаторите" също имат проблем, който е в тях самите; те продължават да са "орел, рак и щука" с неизчистени вътрешни противоречия.


"Новият политик" Бареков е най-новата "политическа еднодневка", танцувала на политическата сцена само една пролет. Ударен отляво и отдясно, предаден от Ангел Славчев и от Красимир Каракачанов, той няма как да не очаква и ответния удар на Цветан Василев. Скоро, съвсем скоро ще научим цената на една политическа кампания.


За Волен Сидеров не си струва да говорим, защото "Атака" потъна под тежестта на неговия "златен пръст", подплатен с всевъзможни колективни истерии.


И как на фона на всички тези кални пръски, безбройни далавери, безумни договори и непомерни заеми, да не отправяме поглед, пропит с надежда единствено към небето?


Само то ни остана. А оттам тътне оглушителен гръм.


Скоро ще се разрази силен дъжд, по-силен от обичайния юлски дъжд, който идва да отмие толкова много неща, колкото и да са запушени отходните шахти на българската политика.


Ала преди да се разрази дъжда, гражданите трябва да имат план за действие – какво да правят и как да устроят общия си живот оттук насетне.


Още повече, че падна една дълго чакана капчица. Този път мастилена. От подписа на Пламен Орешарски върху листа с оставката.


Приключи една наистина трудна за всички нас година, тя вече е част от историята.


Не ми се иска някой ден историците да описват това време само като контрапункт на едно несъстояло се безумно назначение или на един бутафорен премиер, защото това би означавало да възпеят Пеевски или Орешарски.


А те не го заслужават.


Ако на историята е нужно знамение, по-добре би било при описанието на тези дни да се сетят за огромния юлски дъжд, излял се над България, който, нека се надяваме, покрай щетите и наводненията, да е отнесъл със себе си и немалко струпана мръсотия.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Какъв дъжд - то си е направо градушка....

 2. 2 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 945 Неутрално

  След оставката - затвор, а след затвора - Закон за лустрацията! Да изчистим България за един ден!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 3. 3 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Гневно

  "...Румен Гечев откровено заяви пред БНТ, че те не са "чак такива джентълмени", че да оставят служебното, а и следващото правителство "да не се мъчат".

  Затова нека се мъчи страната.
  Да не може да си поеме дъх.
  Да агонизира..."

  Като си помисли човек каква клетва са направили тези гадове в началто на мандата си!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 4. 4 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Кога е било да управляват ДПС с БСП, и после да не е страшен батак?
  Та на тия изобщо не им пука за България или за българите! На тях им пука само за личните им интереси, и от там за интересите на други държави, които са готови да дават рушвети, за да реализират проекти, от които да извлекат големи печалби на гърба на българския народ!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 5. 5 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1085 Разстроено

  ЕхТони,Тони!
  Ако с дъжд ставаха нещата????
  Необходимо е много ,много изриване на "компетенциите" насадени във всички структури на държавата и два пъти повече прокурорски разпореждания за разследвания!

  Аз искам да им връчим сметката, която ни завещаха!


 6. 6 Профил на tonio26
  tonio26
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Най-пагубния сценарий сега ще е ако Герб и ДПС съберат достатъчно гласове,за да управляват

 7. 7 Профил на sweet_candy
  sweet_candy
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Бареков е единственият политик, който за по-малко от 4 месеца стана такъв. И ако си мислят, че Ангел или Каракачанов ще го спънат- няма да се случи.

 8. 8 Профил на dragoman
  dragoman
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Как и защо не зная, но на 5 октомври се реши датата.

 9. 9 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#3] от "Храбър":

  Нали същите боклуци най-нагло изнудиха собствената си парламентарна група с лафа "или гласувате Пеевски, или правителството пада"!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 10. 10 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  И колкото да гледам и да се взирам
  пустинното небе тежи над мен,
  като безплодна лира.
  Не че небето в мен е празно,
  не че реките в мен са мъртви,
  не че градовете в мен са неотзивчиви
  и като пустинни вихри
  улиците ме въртят из тях.
  А защото не предвидих Сушата...
  А защото хвърлях камъни
  по всички изворни места...
  И на вред се разпилявах
  И на дребно се раздавах
  без да се пестя...

  Дъжд!
  Дъжд няма да вали.

  Не ти се вярва? Не ти се вярва?
  За капчица сърцето те боли.
  Но дъждът го нама,
  няма го цветът на Любовта.
  Но вече е време,
  вече е крайно време да завали.
  Само някакъв си час,
  някаква си минута само
  от Големия Дъжд ме дели.
  Затова е този вик към облаците,
  и това проклятие, и този страх.
  Облаци, мечти от дъжд или от прах,
  проклинам ви и ви обичам като първи грях.
  Дъжд!

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 11. 11 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#6] от "tonio26":

  Дали тогава Тони ще им бъде благодарен,че ще има много повече материал за статии.

 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  Егото на Борисов може да изиграе лоша шега на България.Не ми се мисли за римейк на това НС и този МС

 13. 13 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1085 Весело

  До коментар [#7] от "sweet_candy":

  Още един наивен смешник:
  1- во - политик не се става за 4 месеца!
  2 - ро - мислиш ли ,че някога ще си получиш парите!

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  До коментар [#10] от "The Shadow":

  +++++

 15. 15 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  [quote#0:"статия"]"Проблемът на ГЕРБ е личното его на Бойко Борисов, който хем знае, че ще му се наложи да влезе (след изборите) в коалиция (най-вероятно с Реформаторския блок), хем не иска и да помисли, че може да не е отново министър-председател. Макар че това би било най-добре както за него, така и за България." [/quote]
  Тук приключих с четенето. Глупости не ми се четат. По-добре би било за България?! Кое е добро за България, г-н Николов? Та Вие сте оплюли всички! Някой прозорлив, интелигентен и решителен, добър анализатор (освен Вас?), достоен за министър-председател остана ли?!
  Да тръгнем от противоположната теза и да си представим, че в името на "доброто" за България Борисов се откаже да бъде министър-председател. Кога може да се случи това? Ами при спечелване на изборите от ГЕРБ и мандат на президента за съставяне на правителство! Кого ще предложи ГЕРБ на президента за съставяне на правителство? Това е вътрешно-партийна работа, г-н Николов, а не Ваша преценка! С кого ще се коалира ГЕРБ, ако спечели изборите? Това е вътрешно-партийна работа, г-н Николов, а не Ваша! Кой се харесва и кой "не" на разбитата лъжлива команда, нарекла се претенциозно с абревиатурата на България, няма никакво значение. Вашето мнение по този въпрос - също.
  Затова когато казвате "ще му се наложи", аз Ви отговарям:
  А, не! Няма да му се наложи! Нека РБ си намерят другарчета без "лично" его (може ли "его"-то да бъде "общо"?) в средите на естествената си червена среда - БСП (безспорно ще имат нужда от подкрепа), ДПС (чакаха да се сформира новото "дясно", ББЦ (той е готов за коалиция с всички, стига да му дадат поста на министър-председател). Кой остана? ГЕРБ НЕ ВИ ИСКА като съюзник. Това беше ясно заявено от Борисов вчера с ясно назоваване на причините (твърде прясна е раната, за да забравяте, нали?). Имате възможности и право на избор с кого ще се коалирате "в името на доброто" на България! Първо спечелете изборите обаче!
  И накрая, моля не се опитвайте да ни отровите радостта в един от малкото радостни дни за последната година и нещо. Колкото и да ви боли!  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  [quote#7:"sweet_candy"]И ако си мислят, че Ангел или Каракачанов ще го спънат- няма да се случи.[/quote]
  Абе!
  Ами то Бареков си е спънат по начало.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  [quote#17:"Храбър"]Абе!
  Ами то Бареков си е спънат по начало.[/quote]

  До коментар [#17] от "Храбър":

  Не само.
  И парите май са на свършване?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 19. 19 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това май е краят.По лошо е само гражданска война.

 20. 20 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#15] от "дъждовита":

  БулгарБаши сам се доказа че не става не само за премиер, а даже и за ръководител на отряд охранители.
  Той е доказан некадърник и неговото "премиерство" само ще доведе до нови неописуеми трагедии.
  Затова да си смаже хималайското его, да стои отстрани и да пусне някой кадърен, например Томислав Дончев, да бъде премиер от името на ГЕРБ.
  А междувременно заедно с Цецо да си стягат багажа да си хортуват зад решетките.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 21. 21 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2566 Весело

  [quote#20:"Rhapsody of Fire"]Той е доказан некадърник и неговото "премиерство" само ще доведе до нови неописуеми трагедии. [/quote]
  Да, разбира се. Набиваха ни го в главите от парламентарната трибуна година и половина. Вадиха им зъбите, "осъдиха" ги даже ... Другарчето ви Пеевски бесня из държавата, която трябваше да чете фалшиви тефтерчета, да брои фъстъците и да проверява дължината на полите на стюардесите в полетите на Борисов до Марс и обратно.
  Прав сте, точно така е - Борисов и Цветанов си стягат багажа, но... за НС. Кой ще гледа решетъчно небе? Позволете да почакаме - отговорът ще бъде даден в следващите месеци.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 22. 22 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 561 Неутрално

  След следващото гласуване: Местан премиер, Пламен- министър на външните работи, Мариана-пак министърка на спорта!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 23. 23 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#21] от "дъждовита":

  Глупости говориш - нали му гледахме "подвизите" и сеира още от 2009 г.
  Собствените им действия са обосновката на моята категорична "присъда", а не внушенията на който и да било.
  Проблемът е че ти не виждаш дивотиите им. Да възприемаш тези "примати" за "лидери" е просто срамно и обидно.
  За мен не са.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 24. 24 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  наистина, наследството от 'управлението' на престъпната червено-кафява измет е кошмарно. Фалирали енергетика, здравеопазване, голяма банка. Спрени евросредства. Безработица. Колосална камара от нови дългове, като парите от тях изчезнаха без никой да разбере как и къде. Понижен кредитен рейтинг. Огромен дефицит. Наказателни процедури от ЕС заради действията в интерес на КГБ-мафията в СССР. Отново хиляди умни, млади и образовани българи започнаха да бягат в чужбина. Вместо тях прииждат африканци. Грабеж, невиждан в 13-вековната ни история - пълния му размер тепърва ще се изяснява, но са откраднати над 10 милиарда по консервативни оценки......КОШМАР!!!!!!!!!!
  Хора, това се случва за пореден път. Не позволявайте утайката на обществото отново да даде власт на червено-кафявата слуз. Не позволявайте приматите с две мозъчни клетки (които вие изхранвате, обличате и лекувате) отново да дадат власт на престъпници, и да лишат децата ви от бъдеще или да ги прогонят в чужбина. ПРОСТО ОТИДЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ!!!!!!!!!

 25. 25 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#7] от "sweet_candy":

  Бареков е точно толкова политик, колкото онези шутове Жорж Ганчев и Яне Янев и стойността им е не по-голяма от стойността на онова кафяво и смрадливо нещо, което оставят след себе си.

 26. 26 Профил на bally
  bally
  Рейтинг: 525 Неутрално

  ГЕРБ и реформаторите - в колиция? Ето това ще закопае България за десетилетия напред

 27. 27 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 682 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Проблемът на ГЕРБ е личното его на Бойко Борисов, който хем знае, че ще му се наложи да влезе (след изборите) в коалиция (най-вероятно с Реформаторския блок), хем не иска и да помисли, че може да не е отново министър-председател. Макар че това би било най-добре както за него, така и за България.[/quote]Няма как да не се съглася с това. Липсата на експертност в Борисов, Цветанов и ко не е толкова голям проблем, колкото огромното им его.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 28. 28 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 568 Неутрално

  До коментар [#17] от "Храбър":Абе! Ами то Бареков си е спънат по начало.

  ) в главата е спънат, така си е. то там, в "елита", неспънати няма

 29. 29 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 775 Весело

  До коментар [#15] от "дъждовита": Охооооо, още еда черна капчица дъждовна се отрони...и гербаджиите сте като комунягите...силно да любим и силно да мразим....

 30. 30 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Поздравления за статията!

 31. 31 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 450 Разстроено

  До коментар [#15] от "дъждовита":

  Дъждовитке, ще разбереш ...
  Така и така, следва още агония - с Борисов премиер - по - кратка, а без Борисов премиер - по - дълга /до като разберем, че надеждите ни са излъгани/!
  Но като узреем, след това, ще има мажоритарни избори!
  Тогава ще изгрее слънцето, отначало слабо!

 32. 32 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4125 Неутрално

  Удивително е как пропиляхме цели 25 години в напразни усилия и лишения. Кой ще върне изгубеното ни време? Нима трябва да пропилеем още толкова?

  klimentm
 33. 33 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#15:"дъждовита"]Тук приключих с четенето. Глупости не ми се четат. По-добре би било за България?! Кое е добро за България, г-н Николов? Та Вие сте оплюли всички! Някой прозорлив, интелигентен и решителен, добър анализатор (освен Вас?), достоен за министър-председател остана ли?! [/quote]

  И аз така... "Егото" на Борисов - опорна точка № 3456 Ще ни надуят главите до изборите с повече или по-малко подмолна анти-ГЕРБ реторика.

  'Let light surround you' Dream Theater
 34. 34 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Така или иначе и мътните капки Орешарски и Ко, Станишев и Ко, Бареков и Ко се оттичат, но това не е всичко, защото всяка вода лесно се мъти, ако има мераклии да я размътят.
  А дори последните удари по банковата система и опити в мътната вода да се уловят едри риби (пак) дойде от ДПС, чрез различните Пеевски, Цоневци и прочее кукли в ръцете на неизвестно за какво, обябявяния за голям политик Доган. А той самия, както и останалите тройнокоаличници, служат на строгия но справедлив руски господар, др. Путин.
  А на нас ни остава не леката задача, първо да заличим доколкото може следите от това управление и да поизправим кормилото и посоката на бая раздрънканата българска каруца.
  Но за да може дори и това да се случи, трябва наистина да се вземем в ръце, да гласуваме по съвест за тези които ни допадат и да не разпиляваме силите си в дърляне, за кой е бил по-по-най десен, а срещу ясно очерталия се октопод, който смуче силите ни вече толкова години.

 35. 35 Профил на gunar
  gunar
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Адмирации за автора. Текста е безпощадно добър.

 36. 36 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Не вярвам нормален човек да е очаквал нещо друго освен крах, разруха, кражби, безхаберие, арогантност и орехоглавие от Орехарски и господарите му. Това е и резултата на една загубена за нацията година. Има и печеливши. Те са от средите на румен гечев/не мога да впиша главни букви в това име/, който проведе най-перфектната хиперинфлация в Европа.

 37. 37 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 399 Неутрално

  "Проблемът на ГЕРБ е личното его на Бойко Борисов"

  Що пък да е проблем? А до какво води липсата на его - Ореха го видяхме! Толкова безгръбначни политици и министри отдавна не сме имали - гьонсурати до безбожие! Стоят навряни в дупчиците си и не обръщат внимание на нищо докато не светне лампичката на спонсорите - като опитни мишки!

  Голямото его в политиката не е непременно нещо лошо, даже трябва да се уповаваме на идеята, че заради голямото си его Бойко три пъти ще мери преди да реже - вече е наясно какво може да му се случи! А той не иска да остави лошо впечатление. Което всъщност може да е добре за държавата!

  Друг е въпроса, че очаквам БСПДПС с прас прес и цацата да започнат с помията и ченгесарските номера веднага! Само да не стане така че аферата костинброд да ни изглежда като детска приказка. Защото ДС няма лесно да се откаже от власта!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 38. 38 Профил на СашоK
  СашоK
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Абе не точно по темата, ама къде е Дмитриевич?

 39. 39 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1310 Весело

  Да,оставката беше подадена,както беше обещано.Нищо специално и драматично не се случи.Това,съвсем,естествено ще докара тежки и непоносими страдания на партийните агитатори,какъвто е Тони Николов.Още в първата част си личи че това,което го няма,трябва да се внуши че го има-някакво "държане на удавник за сламка",и не знам какви си други измишльотини.По-нататък да чете който хигиената я няма за нищо.Мене ме е гнус.

 40. 40 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#15] от "дъждовита":
  Браво Дъждовита, браво. Добре си го написала, но като гледам оценките ми се изправя косата! От къде има толкова тролчета на Костов, парите му блокирани в КТБ, а пръска щури пари по тролчета! Сигурно е разпечатал бурканите с долари от Мариците! Щото от Лукойл нищо не е взел, там го прецакаха велико!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 41. 41 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  "И как на фона на всички тези кални пръски, безбройни далавери, безумни договори и непомерни заеми, да не отправяме поглед, пропит с надежда единствено към небето?

  Само то ни остана. А оттам тътне оглушителен гръм."

  Най-добре е да започне да тътне един друг оглушителен гръм - на народния гняв, който да принуди корумпираната ни съдебна система да поиска отговорност от национални предатели като Шишарски, йОвчев, Искров и компания. Това едва ли може да се случи у нас, защото нямаме човекът, който ни трябва - българският Пиночет.

  Пазете се от доносника vesolr
 42. 42 Профил на Рапона
  Рапона
  Рейтинг: 395 Неутрално


  Без съмнение Орешарски се оказа най-добрия премиер за последните 11 години !

 43. 43 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  [quote#42:"mladost77"]Без съмнение Орешарски се оказа най-добрия премиер за последните 11 години ! [/quote]

  Това правителство се оказа много по-вредно за България, отколкото изглеждаше в началото на протестите през юни 2013 г.
  Единствената добра новина е, че се оказа вредно и за БСП.

  Пазете се от доносника vesolr
 44. 44 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  [quote#24:"Ментор"]Грабеж, невиждан в 13-вековната ни история - пълния му размер тепърва ще се изяснява, но са откраднати над 10 милиарда по консервативни оценки......КОШМАР!!!!!!!!!! [/quote]

  Тази сбирщина от бездарници воглаве с уникално некадърния и безобразно нагъл Орешарски загуби цяла година за България, за ограбените пари да не говорим.
  Всеки път като БСП (к) яхне България и настъпва мрачно безвремие...

  Пазете се от доносника vesolr
 45. 45 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5272 Неутрално

  Много добра статия и точна , а за комунистите останах вече без думи .

 46. 46 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Весело

  Значи от самото начало Орехчето е трябвало да се ориентира към кариерата на лазарка... не на нещо по-съществено.

  Свобода за Надежда Савченко!
 47. 47 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3991 Любопитно

  Може би и в оригиналния текст е казано в този смисъл?

  Човек е индивидуално същество,
  но когато забравя тази си същност...

  Вкупом съгрешихме,
  някак колективно...
  някак безопасно...
  Простичко и ясно.

  Плъзнахме в синхрон.
  Марш вървехме в крачка.
  Строя защитихме.
  Партия юнашка!

  "Оттук и паниката, извираща при спомена за предупреждението, което акад. Благовест Сендов отправи някога към народните избраници,

  цитирайки стих от Новия Завет по протестантския превод:

  "Вкупом съгрешихме и вкупом непотребни станахме"

  (Рим. 3:12)."

 48. 48 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Отново сме на гола поляна, Авторе и отново се чудим,
  като как да постъпим...
  Не сме стигнали десетата си Грешка в историята,
  за да сетим и историческата си Поука...

 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  Румен Гечев:
  ,,Не са дотам джентълмени..."
  Др.Гечев джентълмен е преди всичко човек,не само родил са в едно аристократично,елитно семейство,но и асимилирал и носещ в себе си една високоморална ценностна система ! Като те зная като син на мандраджия и част от обществото на мандраджии,станали в днешния ден безочливи пладнешки разбойници,смятам,че за джентълменство във обществото от чугуни е ИЗНАСИЛВАНЕ НА РАЗБИРАНЕТО ЗА ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ,, ДЖЕНТЪЛМЕН " !


  Без извинение !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  До коментар [#7] от "sweet_candy":

  Ще се случи,ще се случи дружке,защото финикийските знаци ги няма и няма да ги има !Барек Дудуков се появи и просъществува в политическото пространство,благодарение на десетките милиона с които си пазаруваше цигански гласове !
  Господин за един ден, или еднодневка,свободна сте да си избирате !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  До коментар [#16] от "Никола Георгиев":
  ,,Костов много добри неща направи,но лустрация - не. Оттам идват проблемите ни "
  Отличен коментар ! Много,много често ми се налага да обяснявам,че Лустрацията която Костов съвсем съзнателно не направи, и продажника Желев са виновни за днешния хал на България !
  А сега С УДОВОЛСТВИЕ очаквам атаките на Костоваците !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 52. 52 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  До коментар [#23] от "Rhapsody of Fire":
  ,,Да приемеш тези ,,примати " за ,,лидери" е просто срамно и обидно ".
  Като изключим неправилното и ненавременно поставяне на някой думи в кавички,искам да запитам : Кои са автентичните лидери ? А не искаш ли да ти помогна ? Ако ,,да " - започвам : Луканов,Лилов,Виденов,Гечев,Желев,Доган,Местан,Сидеров,Бареков,Станишев,Манолова,Йотова,Кобурга.......
  Така по ли ти харесва ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 53. 53 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1222 Любопитно

  [quote#4:"today (we are not going to pay)"]Кога е било да управляват ДПС с БСП, и после да не е страшен батак? [/quote]

  Аре стига простотии. И аз смятах, че след Троегъзата ламя няма да има нещо по-тъпо, но страхотно се излъгах. Мутро-милиционерите надминаха и най-смелите ми очаквания. Троеглавата им остави 8.5 МИЛИАРДА ЛЕВА фискален резерв. ОПГ ГРОБ остави 2.8 милиарда фискален резерв, след като просто ОТКРАДНА Резервът на НЗОК, събиран от ЧАСТНИ вноски. С него тия клептомани трябваше да са построили 200 км магистрали в повече. Къде отидоха ЧАСТНИТЕ пари? КОЙ ги прибра в ЧАСТНИТЕ си джобове? И пак се пъчат да властват мутраджиите. А народецът трудно съобразява...

 54. 54 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 450 Весело

  Какво се е ухилил?

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 55. 55 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  "Вече няма "контрапротестиращи", дето безутешно да ридаят, че не можем без "експерта Орешарски""

  На какъвто и хал да е държавата, със сигурност за тях няма да са виновни тяхната партия и стоящите зад нея сенки

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK