Как рейтингът на Путин продължава да расте

Владимир Путин

© Reuters

Владимир ПутинТекстът е публикуван в "Независимая газета". "Дневник" го препечатва от портала "Култура".


Доверието на руските граждани към Владимир Путин продължава да расте победоносно. Водещата американска компания Gallup съобщава, че 83% от руснаците одобряват неговите действия. Впрочем чуждите експерти са скромни – част от руските социолози вече прескочиха този процент в изследванията си. Тази седмица се очаква център "Левада" да публикува резултатите от юлското си допитване, които показват, че юнските 86% са надхвърлени. Всъщност експертите отбелязват, че при такъв ръст два-три пункта повече нямат никакво значение. Те обясняват, че теоретично подемът може да продължи още, но независимо от това отливът е неизбежен.


Специалистите от Gallup отбелязват, че одобрението на президента е на едно от най-високите си нива за последните години.
Действително, на сайта на компанията е публикувана графика, от която се вижда, че през далечната 2008 г. – преди настъпването на икономическата криза и временното оттегляне на Владимир Путин от Кремъл – са го подкрепяли 83%. По-късно рейтингът му пада до 54% през 2012-2013 г. Сегашният рязък скок се обяснява най-вече с "анексирането на Крим" – по израза на американците.


Американските социолози посочват, че освен одобрението на действията на държавния глава


руските граждани подкрепят
и избрания от ръководството на страната курс


– 73%, твърда увереност във високата боеспособност на въоръжените сили на Руската федерация имат 78%, повишено е и доверието към действията на правителството – 64%. Днес нашите сънародници са удовлетворени дори от честността на руските избори. С 39% срещу 23% преди една година. Изобщо, според данните на Gallup, Русия е свободна страна, тъй като така смятат 65% от нейните граждани.


Струва си да отбележим, че чуждестранните експерти предлагат по принцип усреднени стойности. Руските служби са или по-радикални, или малко по-умерени. Например, ако според център "Левада" рейтингът на Путин през май е 83%, а през юни – 86%, то фонд "Обществено мнение" му дава 80% през юни, а ВЦИОМ – само 73%. Наистина в случая става дума за готовността на руснаците да гласуват за следващ президентски мандат на Путин, а тези стойности са винаги по-ниски от измерваните рейтинги.


Коментирайки високия рейтинг на Путин, председателят на Центъра за политически технологии Борис Макаренко твърди, че


макар теоретично одобрението да не може да надхвърли 100%, в крайна сметка не съществуват никакви предели


"Както се казва, инфлацията е икономическо явление, а хиперинфлацията – психологическо. Така е и в този случай – щом рейтингът е на такова ниво, точните числа вече нямат особено значение", смята експертът. Според него това означава, че на практика в днешната ситуация гражданите не виждат никаква алтернатива на Путин. На въпроса на какви чувства на руснаците се дължи този висок процент, Макаренко отговаря, макар и с уговорката, че за това се нужни сериозни научни изследвания, че: "Това е по-скоро сплотяване около националния флаг с усещането, че целият свят е против нас". Той напомня, че това чувство е работило активно през съветските години и сега изглежда е отново актуално. Макаренко не се съмнява, че ръстът на доверие към Путин ще се обърне в спад, но предупреждава, че никой не знае кога ще се случи това.


Генералният директор на Центъра за политическа информация Алексей Мухин смята, че това е


защитна реакция на руснаците


предизвикана от сериозния външен политически натиск. Експертът допълва мисълта си: "Включително опонентите на президента се отнасят сега с нарастваща симпатия към него, защитават своя президент, доколкото именно този натиск мобилизира населението. И колкото по-голям е той, толкова по-висока ще е мобилизацията и съответно рейтингът на президента". Щом се смени посоката на американската политика, ще се стигне до естествен спад на този рейтинг, твърди Мухин.


Да напомним още веднъж, че според данните на център "Левада" за юни 86% от населението одобряват политиката на Путин. Този четвъртък ще бъдат публикувани данните за рейтинга на президента през юли, според които неговата популярност нараства с още няколко процента.


Същевременно ръководителят на център "Левада" Лев Гудков напомня, че през декември-януари тази година готовността да се гласува за Путин беше на най-ниското си равнище за целия период на неговото управление. Само 30% от руснаците бяха готови да подкрепят неговата политика. "Хората казваха, че са се уморили да чакат да бъдат изпълнени обещанията. 60% от запитаните смятаха, че през 2018 г. трябва да бъде избран нов президент". Но пропагандата, свързана със събитията в Украйна, стимулира ръста на одобрение. Всъщност днешните показатели не са най-високи. През август-септември 2008 г. рейтингът на Путин достигна 88%, припомня Гудков.


Той обяснява днешния рязък скок на статистическите показатели по следния начин: "Цялата тази история е по-скоро някаква великодържавна и агресивна компенсация на масовото чувство за непълноценност и национално унижение.


Чувството за хронично унижение и зависимост


се изля в одобрението на тази агресивна поза и тон и демонстрацията на сила преди всичко пред самите себе си". Гудков подчертава, че структурата на отношението на руснаците към Путин съвсем не е еднородна: "Това че го одобряват 86% от населението, не означава, че той им е симпатичен. Напротив, основното отношение към Путин е равнодушието. През всички години на неговото управление симпатия към него са проявявали от 20 до 50% от гражданите. Пикът бе през 2007-2008 г. – най-спокойното време, когато равнището на доходите достигна своя максимум и хората свързваха подобряването на жизненото си равнище именно с политиката на Путин. Това не предизвика особена любов, но одобрението бе безусловно. Веднага щом през есента на 2008 г. се разрази кризата, всички позитивни емоции бяха заменени с раздразнение. Макар че силна антипатия също нямаше. Като цяло равнодушието е свързано с чувството за безпомощност по отношение на политиката. Толкова често в путинската мелодия звучат два основни тона – безалтернативността на положението и илюзията на хората на този фон, че той може да промени нещо в страната".


Всъщност не е нужно руснаците да се питат кога техният президент ще промени нещо – Путин променя страната и сега. Все по-жестоки стават, например, условията за действие на гражданите в интернет, всяка опозиция на режима бива съсипвана – уличната опозиция е наречена "пета колона", а парламентарната е превърната в клоунада. Това не е учудващо, смята Борис Макаренко: "Трудно е за властите да се въздържат да не затегнат гайките при такава изгодна ситуация, та нали после хората ще се опомнят и няма да им позволят това".


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (161)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  Скоро одобрението ще е 103.99999%!!!!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Ами, нормално!
  И ние да имахме такъв истински президент и неговият рейтинг щеше да бъде подобен..

 4. 4 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Слабак. Ким Джон Ун има 99%

  The best way to predict the future is to invent it.
 5. 5 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Повече да не чуваме: горките руснаци, Путин им се е натресъл, а те страдат заради него Каквото стадото, такъв и пастирът.

  Санкциите трябва да са и за "обикновения" руснак.

  'Let light surround you' Dream Theater
 6. 6 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#4:"virakocha"]Слабак. Ким Джон Ун има 99%[/quote]

  Още един мирен самолет като свали или като взриви някой блок (пази Боже!), и ще мине Кимчо

  'Let light surround you' Dream Theater
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#3:"paf"]И ние да имахме такъв истински президент и неговият рейтинг щеше да бъде подобен..[/quote]

  В нормалните (цивилизовани) страни такива рейтинги няма. Противоречи на свободата на мисълта и демокрацията. А за такива "президенти" - да не говорим.

  'Let light surround you' Dream Theater
 9. 9 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  "Днес нашите сънародници са удовлетворени дори от честността на руските избори. С 39% срещу 23% преди една година."

  С течение на времето честността на последите избори нараства. Най-накрая няма да има нужда от тях

  The best way to predict the future is to invent it.
 10. 10 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#7:"Rage Against"]България не е много по-различна от Русия.[/quote]
  Тук не съм съгласна. При всичките ни кусури, и в най-тъмните времена за нас сме били светлинни години по-цивилизовани от руснаците. Затова неистово ни завиждат и мразят.

  'Let light surround you' Dream Theater
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#3:"paf"]И ние да имахме такъв истински президент[/quote]

  Слава богу тук нямаме пожизнен премиер-президент. Който има желания за азиатска диктатура - куфарчето-влакчето-Москва!

  The best way to predict the future is to invent it.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#11:"Great Satan"]В.В.Путин не е 4овек-политик,той е 4овек- проект[/quote]
  И логичният въпрос е: чий проект?

  'Let light surround you' Dream Theater
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  До коментар [#2] от "БамБам":не бъди краен. Живял съм по времето на социализмъ в БГ и знам колко трудно да си създадеш реална картина на това което се случва. Особено ако не владееш чужди езици и те облъчват от всякъде с пропаганда. Хората от по-големите градове не ги извинявам ,там би трябвало да могат да разберат какво се случва в собствената им страна. Руснаците живеят с някаква носталгия по миналото и Путин им създава чувството че пак са нещо значимо. Всеки човек се ласкае да бъде част от някакъв успех или прогрес. Но това опиянение ще отмине много бързо. Има един обаче неприятен факт. Малкото руснаци които са начетени и граждани на света нямат друга алтернатива освен да напуснат Русия, С което положението няма да се подобрява. Те са заплашени физически от режима на Путин и на всеки му е мил живота. Руснаците ми приличат на деца които не разбират как функционира този факт. Ем трябва да се пазишот тях хем трябва да ги пазиш и тях че само бели могат да направят. Абсурдна ситуация. Затова западният свят е предпазлив. И още нещо- дадоха по немската телевизия филм за националисти и откровени десни и фашисти в Русия. Те твърдят че имат вече 70 хиляди обучени паравоенни.. Това на немците им е болна тема и затова филмът имаше силен отзвук. И най-интересното- тези групировки се толерират от властта.!!!! Накъде вървиш Русийо??????

 17. 17 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Весело

  Ех, ако можеше и на ръст да порасне джуджето, та да му намалее комплексът за малоценност!

  'Let light surround you' Dream Theater
 18. 18 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 506 Любопитно

  [quote#8:"ariel28"]В нормалните (цивилизовани) страни такива рейтинги няма. Противоречи на свободата на мисълта и демокрацията. А за такива "президенти" - да не говорим.[/quote]

  Какво имаш предвид под "такива рейтинги няма"?

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 19. 19 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  За да не МУ пада рейтинга,ще го изберат за пожизнен президент.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 20. 20 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  До коментар [#13] от "virakocha":
  Апропо нацизъм-прочкети коментара ми по-горе...

 21. 21 Профил на agl52316780
  agl52316780
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#10] от "ariel28":

  Те имат Чехов и Тургенев, ние имаме Елин Пелин и Вазов, те имат Чайковски ние Панчо Владигеров - познай кой е по-известен в световен мащаб. Да не говорим за наука, музика и балет - че докато Ломоносов е работил тук сме били на килийни училища. Говориш за отминали времена през средновековието ...

 22. 22 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#12] от "virakocha":

  За там даже Сидеров лети със самолет...Там не сме е да си прави магариите,защото :... Стюардеса как принцеса.Надежная как весь граждански флот... по Висотски.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 23. 23 Профил на Николай Ангелов
  Николай Ангелов
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Умом Россию не понять/Аршином общим не измерит/У нейособенная стать/В Россию можно только верить./Тютчев

 24. 24 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#21:"agl52316780"]Те имат Чехов и Тургенев, ние имаме Елин Пелин и Вазов, те имат Чайковски ние Панчо Владигеров - познай кой е по-известен в световен мащаб. Да не говорим за наука, музика и балет - че докато Ломоносов е работил тук сме били на килийни училища.[/quote]

  Безроднико, ние сме били 500 години под мюсюлманско робство, а споменатите от тебе руснаци са били един малоброен елит, експлоатиращ мужиците, за да може да твори по дачи и в странство. Тургенев е говорел повече френски, отколкото руски, и е оплаквал съдбата на мужика, докато се е наслаждавал на френските демоазели из Францата
  Не нам, тавариш, не нам!

  'Let light surround you' Dream Theater
 25. 25 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3514 Весело

  Като рейтинга на Ким Чен Ун!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 498 Гневно

  Рейтингът му расте,а държавата му загива!

 28. 28 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#10] от "ariel28":

  дано да си права.
  моят умерен оптимизъм за България винаги е придружен от черен песимизъм, който на моменти взема превес.

  съдейки по глупащината, която отново превзе България през последните 12-на години, начинът по който лесно сме склонни да се разделим с правата и свободата си в случай на някаква икономическа криза, недалновидността и лекотата, с които предаваме суверенитета си на Русия не вдъхват оптимизъм.

  но, че не искам да имаме нищо общо с културата, икономическия диктат и фасадната демокрация на путиняците е 100% сигурно!

  РЕФОРМИ !
 29. 29 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Няма нищо за чудене!
  Ако анкетата се прави ЯВНО сред групи руснаци, а не, когато мнението ти няма да стане достояние на околните, ПРОЦЕНТА ЩЕ Е 100%

  Да разлая троловете!!
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Путин, с тази пропаганда залага капан на самият себе си. Съвсем скоро олигархичният кръг около него, който вече го гледа с лошо око, ще започне да го презира - опарен от санкциите на международната общност. Ще започне вътрешен натиск и Путин - ще не ще трябва да започне отстъпление. Но то ще бъде трудно, почти невъзможно, защото остро ще се конфронтира с имиджа който неговата собствена пропагандна машина му създава. Боже, как ли ще се пукне този цирей?!

 32. 32 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#21] от "agl52316780":

  Припомни ми какво имат след 1917 г.Те имат Шолохов,ние С.Караславов....да продължавам ли.Всичко свястно след 1917 г са все десиденти...

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 33. 33 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#21:"agl52316780"]Говориш за отминали времена през средновековието ...[/quote]
  Говоря за всички времена след Средновековието. Дори под турско робство българите не са били закрепостени и са имали собственост, за разлика от мужиците в Русия на Ломоносов и Тургенев Знаем вече всички злобата и шока на руските дворяни и мужици, дошли да ни "освобождават", когато заварват уредени къщи и стопанства. За времето след Освобождението да не говорим: България се изгражда като европейска страна за разлика от Северноазиатската сатрапия, където крепостничеството е сменено от див "социализъм". И по време на "социализма" тук бяхме на светлинни години от сесесерето: още помним стадата диви руснаци с басмени рокли и шарени ризки, които се озъртаха по улиците ни като хванати от гората. България и тогава, и сега, е ЗАПАД за тях. И все повече ще е така

  'Let light surround you' Dream Theater
 34. 34 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#18] от "doneva_a":

  В демократичните и свободни държави има плурализъм и конкуренция на идеи. Няма как да всички да мислят еднакво...
  В тоталитарните държави пропагандата обслужва диктатора, критиката се задушава с репресии, хората живеят в страх и се научават да "подкрепят" властта за да оцелеят. Тогава се стига до 99% "одобрение" какъвто е случая в днешна Русия.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 35. 35 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#10] от "ariel28":

  Е не си прав.Руснаците мразят всички...

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 36. 36 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#23] от "vista2010403":

  Слепота и фанатизъм.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 37. 37 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1683 Весело

  Бавно и полека всички ще узреят за простата истина - руснаците са 86% быдло. Но... еще не вечер, некои още пърхат по Пушкин и Чайковски.

 38. 38 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До коментар [#21] от "agl52316780":

  Защо не продължите?
  Екатерина Велика! (Немкиня)
  Леонард Ойлер (швейцарец)
  Бернули съшо е работил в ЦАРСКА Русия, и също е руснак, колкото мене!

  ..... "Обели руснака, и ще откриеш татарин!" - Достоевски! .....

  Да разлая троловете!!
 39. 39 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#21:"agl52316780"]Да не говорим за наука, музика и балет - че докато Ломоносов е работил тук [/quote]

  А, ясно, вие "гаварите" от Терораша

  'Let light surround you' Dream Theater
 40. 40 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#28:"Rage Against"]съдейки по глупащината, която отново превзе България през последните 12-на години[/quote]

  Руската тъпащина се насажда по българските земи от 1878 г. Те са ни гласили за Задунайска губерния и основите на новата държава - армия, държавно устройство, образование, здравеопазване и т.н. - са по руски образец, "точ в точ". Само Конституцията не са успели да порусят. И до днес, въпреки всички превратности, този отпечатък стои. Да не говорим за до голяма степен успешния опит на СССР чрез БКП да направи от българите обезземлени и лишени от собственост и инициатиова крепостни, държани на държавната копанка и следователно тотално несвободни и с промити мозъци. Кой ти дава да лочиш от копанката, кой я пълни? Майчицата Партия и СССР, дето е слънцето и въздуха за всяка крепостна свиня.
  И все пак, българинът е от друго тесто, просто друг ген, и никога не може да бъде отрепка като руснака.
  Така че горе главата

  'Let light surround you' Dream Theater
 41. 41 Профил на agl52316780
  agl52316780
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#32] от "д-р Петроff":

  Инсталацията за термоядрен синтез примерно е съветска. Проектът Итер е на нейна основа. За което няколко физика получиха нобелови награди. Освен това и съвсем наскоро един техен математик беше номиниран за наградата Фийдс. И това е само на пръв поглед

 42. 42 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Не знам какъв му е рейтинга, но сянката му от новата корица на Time е показателна. Харесва ми и посланието http://timedotcom.files.wordpress.com/2014/07/putin-cover.jpg?w=814

  The best way to predict the future is to invent it.
 43. 43 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#35:"д-р Петроff"]Руснаците мразят всички...[/quote]
  Защото всички са по-нормални от тях.

  'Let light surround you' Dream Theater
 44. 44 Профил на agl52316780
  agl52316780
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#33] от "ariel28":

  Не познаваш османската история - всичко е било на местния спахия, който е бил назначен да събира данъците. Земята е била на султана, спахията също е претендирал за нея, собствеността е била само формална. А са могли да просперират само назначените да събират данъци християни или да извършват някакви функции за османската държава

 45. 45 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#15:"Great Satan"]„Когато на света се появи истински гений, ще го познаете по това, че върху него ще се нахвърлят всички глупци.“[/quote]

  А този, за който гласуват и рейтнга му е 86% какъв е?

  The best way to predict the future is to invent it.
 46. 46 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#42:"virakocha"]сянката му от новата корица на Time е показателна[/quote]
  Това сянката на малайзийския самолет ли е? Защото той ще му изяде главата на Пут*ин!

  'Let light surround you' Dream Theater
 47. 47 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#21:"agl52316780"]Те имат Чехов и Тургенев, ние имаме Елин Пелин и Вазов, те имат Чайковски ние Панчо Владигеров - познай кой е по-известен в световен мащаб.[/quote]

  Ще доказваш, че са по-велики от нас ли? Е, по велики са. И какво? Защо не са по-велики от САЩ, Франция, Германия, Австралия, Холандия, Италия?

  The best way to predict the future is to invent it.
 48. 48 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#44:"agl52316780"]Не познаваш османската история - всичко е било на местния спахия, който е бил назначен да събира данъците. [/quote]
  Човече, щом плащаш данъци, имаш собственост А мужиците са ги залагали на карти и едно ловно куче е струвало повече от бай мужик. Всеки българин е имал ако не друго, къща с двор. А "двор" в Русия са имали само дворяните, откъдето и името им

  'Let light surround you' Dream Theater
 49. 49 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#30:"loremipsum"]Всъщност само помагат на Путин, осигурявайки му това, което прави руснаците най-щастливи -- враг. [/quote]

  Което не ги прави по различни от населението на КНДР.

  The best way to predict the future is to invent it.
 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Любопитно

  [quote#3:"paf"]И ние да имахме такъв истински президент и неговият рейтинг щеше да бъде подобен..[/quote]
  И какво точно му харесват руснаците, а очевидно и ти?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Да,а в САЩ едно семейство продаде ядрената бомба на руснаците. Потвърдено е вече...Баха екзекутирани.Крадат на общо основание.Спомни си злополучният проект ТУ144. А номинация,не означава призьор.Предложен е с много други.Сещаш ли се Оскарите.Сещам се и за академик Сахаров,направил и първата водородна бомба на СССР и по-късно лауреат на Нобелова награда за мир.Ти сещаш ли се за него?

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 52. 52 Профил на n1984
  n1984
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Все пак - да цитираме ТОЧНО някои неща от статията в сайта на GALLUP: "Results are based on face-to-face interviews with 2,000 adults, aged 15 and older, conducted April 22-June 9, 2014, in Russia." Месец преди свалянето на самолета и спешните обсъждания на ЕС за разширяване на санкциите...

 53. 53 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#31:"petyo9"]Боже, как ли ще се пукне този цирей?![/quote]

  Като Сталин. Сам и в страшни мъки. Три дена е лжал на пода. Никой не е смеел да го доближи. Такъв е края на диктаторите!

  The best way to predict the future is to invent it.
 54. 54 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#43] от "ariel28":

  Това имах в предвид.Там се мрази всичко нормално...

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 55. 55 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  [quote#0:"статията"] "Включително опонентите на президента се отнасят сега с нарастваща симпатия към него, защитават своя президент, доколкото именно този натиск мобилизира населението. И колкото по-голям е той, толкова по-висока ще е мобилизацията и съответно рейтингът на президента". [/quote]

  С други думи тъпи но упорити.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 56 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3991 Неутрално

  Гоци?

  Ще бъде. Неприлично би било да се равнява на путлеристкия,
  но... някъде наблизо. Само първо трябва путлер да се справи с ЕС, НАТО и злостната международна реакция.

  Тя няма да успей, но се пробва да дестабилизира завидно високия рейтинг на путлеризъма с абсурдни твърдения, че подкопавал Крим, Украйна и гражданската авиация от Холандия чак до Малайзия.
  А и България - с мистериозен "южен поток".

  Ненормалница (международната реакция).

  До коментар [#3] от "paf":

  Ами, нормално!

  И ние да имахме такъв истински президент и неговият рейтинг щеше да бъде подобен..

 57. 57 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  няш мяш крым наш
  http://m.youtube.com/watch?v=TBKN7_vx2xo

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 58. 58 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#52:"n1984"]Все пак - да цитираме ТОЧНО някои неща от статията в сайта на GALLUP: "Results are based on face-to-face interviews with 2,000 adults, aged 15 and older, conducted April 22-June 9, 2014, in Russia." Месец преди свалянето на самолета и спешните обсъждания на ЕС за разширяване на санкциите...[/quote]
  Е, значи сега рейтингът е ударил тавана

  [quote#54:"д-р Петроff"]Това имах в предвид.Там се мрази всичко нормално...[/quote]

  Пази Боже от комплексирани хора и нации... А с Путин начело на Русия имаме и двете.

  'Let light surround you' Dream Theater
 59. 59 Профил на agl52316780
  agl52316780
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#51] от "д-р Петроff":

  http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2010/03/25/878553_genii_jivee_v_mizeriia_i_otkazva_nagrada_ot_1_mln/

  Моя грешка - получил я е но я е отказал. Що се касае до краденето - всички го правят. Абсолютно всички, примерно Франция най-много краде от Германия, САЩ слухтят навсякъде. Що се касае до злополучните проекти - то всеки успешен проект няма как да не е предшестван от неуспешни - примерно руските ракети сега са с най-добрите двигатели

 60. 60 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#44:"agl52316780"]Не познаваш османската история[/quote]

  Всъщност преди освобождението сме били доста по-напред от Магучая. Имало е много богати българи, масово българи са учели в Европа, хората са имали собственост върху земята си. Първата фабрика в Османската империя е в Сливен и Добри Желязков не е бил "роб", а съдружник на султана:
  "Такива лица, намиращи се в империята ми, като него, са заслужили моето императорско благоволение - най-първо той е освободен от данък и други подобни тегоби в държавата ми... следователно внимавайте, щото от 1251 (1836 г.) да не искате от него никакъв данък и други подобни даждия, за която цел е обнародван настоящият ми ферман..."

  The best way to predict the future is to invent it.
 61. 61 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#44] от "agl52316780":
  "Велката" русия може да се сравнява единствено с България - най-бедната държава в Европа и въпреки историческите различия дори и в момента "качеството на живот" в България е по-високо от това в Русия. А за това че България е най-бедната страна в Европа е виновна пак "велика' русия, защото промиха съзнанието на огромна част от бългрския народ по техен образ и подобие. Не може крадците на мандри избили интилигенцията на България и техните отрочета някакси на управляват България и тя да е успешна. Детето на крадеца някак си най-му се отдава да краде а не да създава.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 62. 62 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  "юнските 86% са надхвърлени."

  Толкова беше и резултатът от "референдума" в Крим.
  А Хитлер е имал по- висок. Толкова за процентите.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 63. 63 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#41] от "agl52316780":

  И кои са тези "няколко физици", поименно кажи. Щото иначе твоето си е гола фантазия.

 64. 64 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#60:"virakocha"]Всъщност преди освобождението сме били доста по-напред от Магучая. [/quote]

  Да отбележим и за килийните училища, които другарят русофил подиграва. Изключително явление е нивото на образованост на българите до Освобождението, постигнато с неистовите усилия на просветители, черковници и незнайни родолюбиви люде, покрили българските земи с мрежа от училища, не само начални, а и гимназии! За българина тогава образованието е култ, тухла по тухла и с грошове са строени училища по села и паланки, сградите им още ги има, макар и на много места - в руини (заради унищоженото от комунистите българско село, живителният извор на българина). Българинът и тогава, и сега е ГРАМОТЕН, за разлика от масата мужици, и тогава, и сега.

  'Let light surround you' Dream Theater
 65. 65 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#7] от "Rage Against":

  Един познат германец ми разказваше как отишли със съпругата му на къмпинг в планината до езеро и попаднал на руснаци, които не спряли да го тормозят - искали да му натикат караваната в езерото, обрали ги и т н. Едва се отървал, потрошил си и караваната понеже докато се спасявал се наложило да мине през джендеми.

  Срещал съм руснаци, които са много критични към политиката в Русия. Би било интересно да се проучат мненията на руските емигрантите в САЩ и Западна Европа.

 66. 66 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 990 Неутрално

  И доказателство за това ми твърдение са 300000те руснаци искащи да живеят в Бългрия


  До коментар [#59] от "agl52316780":

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 67. 67 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#61:"iak"]дори и в момента "качеството на живот" в България е по-високо от това в Русия.[/quote]

  Много са ми смешни другарите, които се опитват да ни убедят колко били богати в Русия. Заплатите били много високи. За мен най-верния източник на информация е този, базиран на реални заплати - 42 000 рубли заплата в Москва http://rabota.yandex.ru/salary.xml
  Звучи много, ама я да сравним цените в София и в Москва? Наем за коптор от 20 квадрата на 25 км от центъра тръгва от 30 000 рубли нагоре!!

  The best way to predict the future is to invent it.
 68. 68 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#59] от "agl52316780":не я е отказал,а не го пуснаха да я вземе.Отиде съпругата му Елена Бонер и и беше дадена чак 1975.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 69. 69 Профил на многодобре
  многодобре
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#24] от "ariel28":

  Без обиди,моля и е "османско" а не "мюсюлманско"!

  magazinitisia
 70. 70 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#7] от "Rage Against":

  Българите сме много по-адаптивни и приятелски настроени от руснаците. Все пак сме граждани на ЕС, докато Русия е много далеч от ЕС. Корупцията там е начин на живот и както това изледване показва те се и гордеят с това.

 71. 71 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#65:"БамБам"]Един познат германец ми разказваше как отишли със съпругата му на къмпинг в планината до езеро и попаднал на руснаци, които не спряли да го тормозят[/quote]

  Наскоро в случаен разговор жена с имот близо до "Албена" ми се оплака от съседка рускиня - бетер от циганите. Крадяла и цветя и инструменти, плодове и зеленчуци, разваляла й оградата и пускала кокошките си вътре. Жената беше вдигнала ръце и мисли да продава, не се излизало наглава с "рускинката". Да не говорим за някои културни особености на руския туризъм и специално руската туристка, за които ми сподели. Доста са гнусни, за да ги препредам...

  'Let light surround you' Dream Theater
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73 Профил на agl52316780
  agl52316780
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#63] от "marker":

  Тия двамата са Игор Там и Андрей Сахаров. Същата година получават награди и Черенков и Иля Франк

 74. 74 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#69:"многодобре"]Без обиди,моля и е "османско" а не "мюсюлманско"![/quote]
  Османците да не са християни? Умишлено използвах "мюсюлманско", за да наблегна на дваж по-голямата тежест да си под робство на иноверци, с враждебна и агресивна религия. Друго си е да те владее Австро-Унгария, питайте братята словенци например. А бай мужик е бил и е владян от "свои", "православни скотове", и пак по-тъп от нас

  'Let light surround you' Dream Theater
 75. 75 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#67] от "virakocha":
  Качеството на живот не е само заплата.
  1.Българите са вече хора на света.Могат да работят, учат и си купуват имоти където си поискат
  2.Няма визи
  3.Европа ни е прготвила 30 милиарда лева за усвояване
  4.Икономиката ни е балансирана
  5.Има валутен борд - т.е. нормална инфлация
  6. За 3 часа можжеш да достигнеш всяка точка на БГ - в русия няма магистрала дори му Москва и Спетерсбург
  7.Няма казарма
  8.Законноста ни колкото и мизерна да е е в пъти по-голяма от руската. Там жсичко принадлежи на цар Пу@ин и помешчиците му. Живота, честа и собствеността на обикновения гражданин му принадлежът- опитай да откажеш нещо

  и т.н и т.н. не ми се пише повече

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 76. 76 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#75:"iak"]Качеството на живот не е само заплата. [/quote]

  Да, но аргумента на другарите е, че заплатите били високи, виждаш ли. Само, че като сравним покупателната способност, изведнъж се оказва, че са по-бедни и от нас, бедняците на Европа. А за другите показатели за качество на живот сте абсолютно прав.

  The best way to predict the future is to invent it.
 77. 77 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Той и Хитлер е имал висок рейтинг...

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на agl52316780
  agl52316780
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#71] от "ariel28":

  На времето имахме такъв съсед на село. И какво?

 80. 80 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Повечето коментиращи пропускате, че реално руснаците заживяха значително по-добре, откакто той е на власт. Вярно, основно благодарение на суровините, но преди нямаха ли суровини!? След това, той върна Русия в голямата политика. И аз не харесвам Бойко, защото фундаментално не му е ясна демокрацията, но ако той успее през следващите четири години да удвои доходите на хората, такива като мен ще са единици.
  Основния проблем на Путин е, че трябва да развива технологично Русия. Там изоставането им е огромно, трябват инвестиции в образование, Институти, Университети и т.н. Но все пак това са мислещи хора, като ги обучиш, как да ги задържиш в Русия, там е фундаменталния проблем, ако го разреши тогава наистина Русия ще е голям играч, не само благодарение на ядрените си оръжия.

 81. 81 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Скоро ще настигнат Северна Корея!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 82. 82 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#80:"stoiank"]Но все пак това са мислещи хора, като ги обучиш, как да ги задържиш в Русия[/quote]

  Точно обратното - Путин иска да изгони малкото останали мислещи хора в чужбина. Тъпаци лесно се управляват.

  The best way to predict the future is to invent it.
 83. 83 Профил на многодобре
  многодобре
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Общо взето,се занимавате с ненужни спорове.Във всяка една нация си има хора с по-ниска култура и възпитание,за които не е важно,да спазват някакви правила и задължения свързани с общото благо.
  Според мен, причината за високият рейтинг на този човек и съответно ниският на американският президент е ,че хората в тези страни са в течение на нещата случващи се по света и съответно подкрепят или не личността,която е взимала решенията.

  magazinitisia
 84. 84 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#79:"agl52316780"]На времето имахме такъв съсед на село. И какво?[/quote]
  ЕДИН съсед... а руснаците ВСИЧКИТЕ са такива. Мародери. Сега се изтипосали по социалните мрежи с дрехите и вещите на убитите от тях хора в самолета. Сигурно и децата си обличат в чуждите дрешки... отврат!

  'Let light surround you' Dream Theater
 85. 85 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#83:"многодобре"]ниският на американският президент[/quote]

  Обама е слаб президент. Ако САЩ имаше президент от ранга на Рейгън, изобщо нямаше и да чуем за кремълското недоразумение.

  The best way to predict the future is to invent it.
 86. 86 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  До коментар [#82] от "virakocha":
  Обърна ли внимание, когато описваха обичайните му дни, че иска да научава истината. Това подлизурковци трудно може да ти го дадат. Въпроса е, че дали той иска или не, трудно може да ги задържи.

 87. 87 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#80] от "stoiank":
  Помисли малко - и преди е имало суровини и при Путин има но основното което пропускаш е че тези суровини имат цена. При Елцин цената на барел нефт беше 20 $ а при Путин 100$ - т.е. цените на нефта и газта което прави 60% от приходите в бюджета са нараснали ПЕТ пъти.И каде е заслугата на Путин за това? По мое мнение заслугата му е че разлиата му нарастването на цените 5пъти а на доходите на хората 2 пъти е отишла в джобчетата му. Е много е велик - да му мислят руснаците

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 88. 88 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ех на времето и германския народ боготвореше Хитлер а после видяхме резултатите и продължаваме да го хулим следствие на историците подменили някой фрапиращи факти.Най-важният от които е кой е водил Хитлер за носа и го е подтикнал към война и защо след като е знаел че ще загуби войната е предприел тази стъпка.Като си отговорите на това ще разберете какво е направил за Европа и защо победителя е отказал да приме парада на победата.Иска му се на Путин да застане в първите редици в историята на Русия но няма ума и смелостта на предците си.

 89. 89 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  За това основно допринасят лъжливите обвинения и неоправдани атаки на САЩ и послушната Европа.

 90. 90 Профил на многодобре
  многодобре
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#74] от "ariel28":

  Робството си е робство. Що за възгледи?

  magazinitisia
 91. 91 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#23:"vista2010403"]Умом Россию не понять/Аршином общим не измерит/У нейособенная стать/В Россию можно только верить./Тютчев[/quote]
  Но,Россию,умом и хитростью НАДО унчтожить-такова как она и есть.Ето будет сделано,надеюсь,в кратчайшими сроками-на благо всему миру.
  Ждем.

  Homo ludens sum
 92. 92 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#86:"stoiank"]Обърна ли внимание, когато описваха обичайните му дни, че иска да научава истината.[/quote]
  И затова чете най-вече "Комсомолска правда"

  'Let light surround you' Dream Theater
 93. 93 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#73] от "agl52316780":

  Първо, Игор Там е наследствен германец, а не руснак. Второ, Сахаров получава Нобелова награда за мир, а не за физика и трето, другите двама разделят наградата с Там. Така, че тя е една единствена.

 94. 94 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  До коментар [#92] от "ariel28":
  Да защото формира мнението в Русия. В България виж тиража на Уикенд, Трета възраст и на Капитал. Ако си управляваш кой от трите мислиш, че формира общественото мнение?


  До коментар [#93] от "marker":
  Ландау има награда за физика и мисля, че поне още един но тогава я получават няколко руснаци заедно.
  Но това реално нищо не доказва. Достоевски няма, но неговите "Братя Карамазови" са повече от библия за живота, човешките отношения и т.н.

 95. 95 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Русия винаги е била една от най-изостаналите страни. Това датира от много векове назад във времето. В същото положение е и сега - имперските амбиции на лилипутин отново отреждат роля в ариегарда на света. Ще дойде време, когато и в таз изстрадала държава ще победи демокрацията. Ние все пак трябва да сме благодарни на тези хора, които ни подариха свободата. Иначе щяхме да сме част от Турция. До ден днешен, защото всички останали велики сили биха били доволни от това. Искам да подчертая, че, ако демократичните събития се случат скоро, ние също бихме могли да помогнем, като допълним подаръка си - към Дянков да прибавим и Бойко Борисов. За хич време ще въдвориме световния мир и светът ще ни бъде признателен. Алилуя, Боце, ти си нашта гордост!

 96. 96 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  "Чувството за хронично унижение и зависимост се изля в одобрението на тази агресивна поза и тон и демонстрацията на сила преди всичко пред самите себе си"
  ---
  ето това е. Руснаците винаги са били комплексирани и са се чувствали втора категория хора. Уж победители във велика война, пък не могат да стъпят на малкия пръст на победените. И трябваше да ги ограждат с бодлива тел и минни полета, за да не бягат при тях. Уж били освободили тоя и оня, пък освободените не могат да ги понасят. Уж били велики и могучи, а пък караха жигулки и мосвичи след 20-годишно чакане, и не можеха да произведат дори телевизор. Поради всичко това СССР беше посмешище за цивилизования свят, но изглеждаше посмешище и в очите на руснаците. Да манипулираш комплексари е лесно, и кагебистката мафия го прави добре. Ако Пу*ин нападне още някоя държава или свали още един самолет с невинни хора, одобрението му ще надхвърли 100%.

 97. 97 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#94:"stoiank"]Да защото формира мнението в Русия.[/quote]
  Което е на Путин Не намирате ли за шизофренично Путин да чете преса, която отразява собственото му "обществено мнение"

  'Let light surround you' Dream Theater
 98. 98 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  До коментар [#97] от "ariel28":
  Всеки с толкова много власт е с шизофренично поведение по дефиниция. Но специално за пресата е прав. Четеш какво се пуска за масовка, а после и какво мислят несъгласните с теб, защото там е по-вероятно да прочетеш истината.

 99. 99 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#94:"stoiank"]В България виж тиража на Уикенд, Трета възраст и на Капитал. Ако си управляваш кой от трите мислиш, че формира общественото мнение?[/quote]

  Хайде, хайде българите не сме такива тъпаци като руснаците. Не позволяваме да ни промиват мозъците. Доказателство е, че през седмицата рухна правителството подпирано с много рубли и пропаганда от Москва. Рейтингът му в края беше 8%. И това е въпреки свинксата преса, "социолозите", платените тролове в интернет медиите.....

  The best way to predict the future is to invent it.
 100. 100 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#98:"stoiank"]Четеш какво се пуска за масовка, а после и какво мислят несъгласните с теб, защото там е по-вероятно да прочетеш истината.[/quote]

  Не останах с впечатление Путин да иска да знае истината. Иска да си живее в паралелната реалност, за да се надъхва, иначе трябва да се гръмне.

  'Let light surround you' Dream Theater
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK