Задават ли се нови стъпки в кадрила "Пеевски - депутат, Пеевски - следовател"

Депутатът от ДПС Делян Пеевски на разпит в Столичната следствена служба, където той се връща, когато не е депутат.

© Юлия Лазарова

Депутатът от ДПС Делян Пеевски на разпит в Столичната следствена служба, където той се връща, когато не е депутат.Препечатваме статията от сайта "Съдебни репортажи" с незначителни съкращения заради значимостта на темата за реалната зависимост на Висшия съдебен съвет (ВСС) като кадрови орган на съдебната власт. Акцентите са на "Дневник".


42-ото Народно събрание, в което Делян Пеевски е депутат от ДПС, избран от гражданската квота, ще бъде разпуснато на 6 август. Предсрочните парламентарни избори ще се състоят на 5 октомври. Два месеца делят тези две дати. В този период (преди обявяване на кандидат-депутатската кампания, в случай че Пеевски отново се включи в изборите) вече бившият депутат от ДПС трябва да направи постъпки да се върне в съдебната власт, защото,ако не го направи, прекъсването на стажа му ще означава окончателно напускане от следствието.


Съгласно чл. 195, ал. 3 от Закон за съдебната власт (ЗСВ) след освобождаването си в 14-дневен срок депутатите, кметовете и общинските съветници подават молба да бъдат възстановени на длъжност като магистрати. Освен това между края на мандата и началото на новата парламентарна кампания бившите депутати, в това число и Пеевски, нямат имунитет. (Това означава, че от края на мандата до евентуалното му възстановяване в редиците на следователите Пеевски няма да има имунитет от наказателно преследване.)
Опитът досега  не оставя място за съмнение, че


неуспелият кандидат за шеф на ДАНС за пореден път ще иска от Висшия съдебен съвет (ВСС) да го възстанови за малко като следовател

какъвто той формално е от 2005 г. насам. В биографията си на магистрат той има едва осем месеца реален стаж, а през останалото време е парламентарен секретар на Министерството на транспорта, зам.-министър по бедствията и авариите, депутат и кандидат за евродепутат. Независимо че промеждутъкът между двата парламентарни мандата е съвсем кратък, Законът за съдебната власт не допуска изключение – за да продължи да се пази мястото на Пеевски в съдебната власт, той следва отново да влезе в следствието, за да излезе дни по-късно като кандидат-депутат след ново решение на ВСС за освобождаването му.


До съдебната ваканция остават две редовни заседанията на ВСС – на 30 и 31 юли, които са преди разпускането на парламента. Доколкото в дневния ред не е включено разглеждането на молба на Пеевски, това означава, че най-вероятно ВСС ще свика извънредно заседание през август, за да разгледа искането му, което според ЗСВ трябва да бъде подадено най-късно до 20 август. Според правилата в Изборния кодекс кандидат-депутатските листи се регистрират не по-късно от 32 дни преди деня на изборите. С други думи Пеевски ще придобие качеството на кандидат-народен представител най-късно на 3 септември, от която дата пък отново няма право да бъде магистрат, защото ще изпадне в несъвместимост (Според източници на "Съдебни репортажи" първото заседание на ВСС през септември ще е на 11-ти). Това означава, че Делян Пеевски ще прекара най-много 15 дни като следовател. През тези дни ВСС ще трябва да реши въпроса с магистратския статут на Пеевски два пъти – веднъж като разгледа молбата му за възстановяване и още веднъж – молбата за освобождаване от длъжност, която според Закона трябва да бъде подадена в едномесечен срок в от възникване на несъвместимостта (регистрирането на кандидат-депутатската листа).


Увереност в бързината, с която ВСС разглежда кадровите въпроси, свързани с Пеевски, ни дава отново историята – през март миналата той бе възстановен на длъжност следовател без дебати и няколко часа преди 41-вото Народно събрание да бъде разпуснато официално. Това ще рече, че кадровият орган на съдебната власт наруши закона и назначи за магистрат действащ депутат. Пет дни след като бе възстановен миналата година в съдебната система, се разбра, че той си е взел неплатен отпуск.


Оттук-нататък обаче за ВСС ще възникнат истинските проблеми, защото


Пеевски вече се превърна в сложен казус и истински тест за партийната (не)зависимост на кадровия орган


чиято основна конституционна задача е да защитава именно независимостта на съдебната власт от другите власти, от партийни и икономически влияния.


Желанието на ВСС да възстанови Пеевски няма да е достатъчно, защото членовете на кадровия орган ще трябва да си припомнят последното заседание на 4 април миналата година, на което той бе освободен като следовател поради включването му като водач на две листи на ДПС – в Пазарджик и Стара Загора. Тогава съветът се натъкна на няколко трайни проблема, свързани с несъвместимостта на депутата-следовател Пеевски, както и с нововъзникнали такива от Изборния кодекс. Натъкнаха се, но отложиха решението за момента, в който Пеевски реши да се върне обратно.


Тогава дискусията започва членът на ВСС Калин Калпакчиев, който казва: "Само да допълня, за да не изглежда ВСС като "щрауса, който си е заврял главата в пясъка", принципният въпрос, който аз съзирам в този казус е, че магистратите – съдии, следователи и прокурори, по дефиниция, по закон нямат право да осъществяват, независимо дали към момента осъществяват тази функция или временно не осъществят магистратска дейност, имам предвид политическа дейност, да могат да бъдат депутати, кметове, общински съветници, да, но идеята на закона е те да осъществяват това като независими кандидати, тъй като не е възможно един магистрат за определен мандат да бъде от политическа сила, макар и формално да не е член на политическата партия, да бъде депутат, общински съветник или кмет, и в момента на изтичане на мандата му да се приеме, че той е деполитизиран и се е деполитизирал автоматично. Няма как да се случи това, да заспи кмет, избран от политическа сила, номиниран от политическа сила и да се събуди независим магистрат".
Калпакчиев стъпва на тогавашния чл. 100 от Изборния кодекс (сега чл. 158 от ИК на Мая Манолова), според който: "Не може да бъдат посочвани и регистрирани като кандидати от името на партии и коалиции… съдии, прокурори и следователи, както и други лица, за които със закон е забранено членство в политическа партия. Тези граждани може да участват в изборите като независими кандидати".


Желанието на ВСС да възстанови Пеевски няма да е достатъчно, защото членовете на кадровия орган ще трябва да си припомнят последното заседание на 4 април миналата година, на което той бе освободен като следовател поради включването му като водач на две листи на ДПС – в Пазарджик и Стара Загора. 

© Надежда Чипева, Капитал

Желанието на ВСС да възстанови Пеевски няма да е достатъчно, защото членовете на кадровия орган ще трябва да си припомнят последното заседание на 4 април миналата година, на което той бе освободен като следовател поради включването му като водач на две листи на ДПС – в Пазарджик и Стара Загора. 


Калпакчиев настоява заявлението на Пеевски да се приеме като оставка от съдебната власт, но колегите му категорично отказват да обсъждат въпроса с мотив, че той не стои на дневния ред на съвета. Незабравка Стоева, номинирана за член на ВСС от БСП, признава, че въпросът, повдигнат от Калин Калпакчиев, "може да създаде казус" и уточнява – "в едно бъдеще време", когато евентуално Пеевски поиска да бъде възстановен като магистрат. "Тази дискусия засяга по-скоро един последващ момент, в който той евентуално би могъл да поиска възстановяване", съгласява се и председателката на Правната комисия, номинирана от квотата на ГЕРБ, Юлиана Колева. И допълва: "Очевидно щом подава такава молба, той е избрал да бъде политически ангажиран, което автоматично го отнася в разпоредбата на точка 6 на ал. 1 на чл. 195 от ЗСВ (б.а. – несъвместимост между следователския и кандидат-депутатския му статут)… а оттам нататък, дали той ще има основание, ако поиска да бъде възстановен, това е един въпрос, който наистина е въпрос, който не може да бъде предмет на обсъждане в днешното заседание".

С това дискусията приключва в напрегнато очакване.


Безпартийният депутат и неговата партия ДПС


Освен казуса "чл. 100 от Изборния кодекс на Фидосова" Пеевски има и фундаментален сблъсък с изискването за партийна независимост на магистратите с история дълга точно толкова, колкото е продължителна кариерата му в съдебната власт.


Краткият фактически престой (говорим за престой, защото засега няма нито едно доказателство за свършена работа по нито едно дело) на Делян Пеевски като следовател показва, че пребиваването му в съдебната власт е по-скоро уютен безопасен пристан, в който се трупа кариерен стаж с перспектива да послужи тук-там (например – за поста шеф на ДАНС).


Същевременно на сайта на ВСС не фигурира нито една атестация на депутата-следовател, макар ВСС да е задължен да оценява работата на всеки магистрат през четири години. Сметката показва, че от 2005 г. до сега след промяната на ЗСВ би следвало съветът да е изготвил поне една атестация на следователя Пеевски.


Всички опити на медиите да получат информация за статута на Пеевски като следовател обаче удрят на камък


Извън липсата на фактически свършена работа, пречка да смятаме Пеевски за следовател по служба и манталитет е неговата партийна кариера. Формално той не е партиен член, но в предишния парламент е избран с листата на ДПС, участва активно в кампанията на партията, заснет е на предизборни прояви, в които скандира "ДПС", носи шапка с логото на партията. "След 12 май ДПС взима властта, което значи, че вие ще бъдете добре, ще се грижим за вас, ще имате работа. Нали искате да имате работа?", обръща се към избирателите на ДПС Пеевски на предизборен митинг в Крън. Присъства на първия ред на партийния конгрес на партията през миналата година.


Последните самопризнания като допълнителни препятствия пред тихото завръщане


Последното интервю на неуспелия шеф на ДАНС пред "24 часа" от 26 юли не оставя никакво съмнение, че


съществува несъвместимост между статута на Пеевски като магистрат и партийната му обвързаност.

Цитираме дословно какво ще трябва да обсъдят ВСС на предстоящото си заседание:


"За себе си аз избрах да остана политик и да бъда с моята партия ДПС."


"Лютви Местан е моят партиен лидер. Виж, с него общувам редовно."


"Имате ли предпочитан кандидат за лидер на БСП?

- Казах, че съм от ДПС."


Припомняме, че чл. 195, ал 6. от Закона за съдебната власт гласи: "Съдия, прокурор и следовател, докато заема длъжността си, не може да членува в политически партии или коалиции, в организации с политически цели, да извършва политическа дейност, както и да членува в организации или да извършва дейности, които засягат независимостта му."


Думите на Пеевски не търпят различни интерпретации – в медийната си изява депутатът недвусмислено заявява дълбоката си обвързаност с една партия. Това няма как да се приеме, че не е нарушение на забраната по чл. 195, ал. 6 ЗСВ.


И още един щрих в подкрепа на тезата, че ВСС трябва да прочете фактите по единствено възможния начин. Съгласно Устава на ДПС, публикуван на сайта на партията, членовете на парламентарната група на ДПС (какъвто е Пеевски в 42-рото Народно събрание), са длъжни да осъществяват дейността си въз основа на Правилника на НС, Вътрешния правилник на групата и Устава на ДПС. Или с други думи, дори и избрани като кандидати от гражданската квота, народните представители, членове на парламентарната група на партията работят съобразно правилата на партията за постигане на целите, очертани от партията.
Иначе казано – от години Пеевски се е посветил на целите на партията.


Един-два етични въпроса и схемата "Доганчо на Делянчо, Делянчо на главния прокурор, главният прокурор на твърдото ядро във ВСС"


В същото интервю пред "24 часа" Пеевски прави и няколко други (само)разкрития, които допълниха картината на бизнес начинанията му, последователно очертавана в медийните му изяви от последните месеци. След дългогодишно отричане, че притежава редица медии, депутатът от ДПС обяснява какъв е генезисът на отношенията му с мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев и в какви бизнес направления са си партнирали. "С Цветан Василев дълги години бяхме приятели. Запознахме се през 2002 г. Той бе и партньор на моето семейство в бизнеса. Закупихме вестниците "Телеграф" и "Монитор" с кредит от КТБ, в началото Василев имаше процент в нашите фирми. След това остана съдружник в бизнеса с имоти, който започнахме със закупуването на ИПК "Родина", където имахме идея да построим бизнесцентрове. По-късно семейството ми продаде участието си в бизнеса с недвижими имоти", казва Пеевски.


И макар на името на депутата от ДПС да няма нито една регистрирана фирма, в съответствие със забраната в закона, от думите му се разбира, че той е деен участник във фамилния бизнес, което е в пряка колизия с Етичния кодекс на магистратите и по-точно с нормата, според която магистратът не участва "по какъвто и да е начин в партийно-политическа дейност и не се намесва в политически или бизнес среди на влияние" и не може да заема "друга длъжност, да извършва дейност или упражнява професия извън предвидените в ЗСВ".


Независимо от формалната необвързаност на депутата с бизнеса на неговото семейство, публичната война между Пеевски и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, която се разгоря преди месеци, даде неоспоримо доказателство от кого се взимат решенията в медиите на неуспелия шеф на ДАНС. На 10 февруари в поредния епизод на взаимни обвинения Делян Пеевски казва, че Цветанов го е молил да осъществява "чадър в моите медии над няколко престъпни босове, с които той и Станимир Флоров били близки". И признава, макар "със съжаление", че "е оказвал такова съдействие". Така на практика депутатът дава отговор на въпроса кой управлява редакционната политика на изданията на семейството – дейност, която също е несъвместима със статута му на следовател. Към широкия профил на заниманията на политика от ДПС могат да се добавят и още няколко сфери на интереси, ако вярваме на доскоро близкия му партньор Цветан Василев. В първото си интервю пред бТВ след раздора между двамата мажоритарният собственик на КТБ разказва, че в последната година бизнесът в България страда и обяснява причината за това: "Тези държавни поръчки се разпределят основно по каналите на този човек (Делян Пеевски – б.а.), който в момента обяснява как аз, едва ли не съм искал да го убия". А ако приемем думите на Василев за чиста монета, не можем да не се запитаме дали не става въпрос за търговия с влияние.


Не по-малко сериозни са и обвиненията на бившия председател на Софийския апелативен съд към депутата от ДПС, чиято истинност ВСС отказа да провери. През април Веселин Пенгезов в прав текст каза, че е получавал съобщения от "един човек, който разпределя баницата" с указания как да бъдат решавани конкретни дела в съда. По думите му "съобщенията" от Пеевски гласели, "че е по-добре Митхат Табаков (бивш депутат от ДПС, окончателно осъден за престъпления по служба – бел.ред.) да бъде оправдан". В противен случай депутатът от ДПС заплашвал чрез свои пратеници, че Пенгезов ще види втори мандат начело на САС "през крив макарон".


Пенгезов посочи и друго дело, по което Пеевски имал интерес – срещу нападателя на Ахмед Доган Октай Енимехмедов, и останал недоволен от решението на САС да пусне от ареста подсъдимия. Два месеца по-късно Пенгезов обяснява отказа на ВСС да го преизбере за втори мандат начело на САС с думите: "Каквото беше заданието, се изпълни достойно. На Делянчо (Пеевски) е заданието, като излезе главният прокурор го питайте, поставена му е такава задача. Доганчо заповяда на Делянчо, Делянчо заповяда на главния. Сериозно, какво да ви кажа повече. Какво да направи главният прокурор? Има си твърдо ядро, което си гласува, което бях сигурен, че ще гласува против".


Мълчанието на кадровия орган на съдебната власт по скандала е оглушително и скандално – ВСС дори не отрече, че няма такава схема "Доганчо на Делянчо, Делянчо на главния прокурор, главният прокурор на твърдото ядро във ВСС". Въпреки настоятелните призиви на Съюза на съдиите съветът да провери твърденията на Пенгезов за натиск по дела и така да защити независимостта на съдебната власт, ВСС се направи, че не разбира мащаба на дискредитирането му.


ВСС не реагира никак и на публикацията във вестник "Капитал", която е в подкрепа на схемата на Пенгезов, че прокуратурата е покрила Пеевски от скандала с тефтера на бившия шеф на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси. Оказа се, че по време на пресконференцията в началото на разследването не са прожектирани записките за инициалите ДП, за "ДПеевски – за цигарите"; "Е.Димитров – внимаваме, първо да се съгласува с ИФ и ДП (да се видят само дружествата; – може да се пусне? ИФ преди президента и Д. Ранкова"; "Огнян Донев-ДП.).


За добро или лошо обаче политическата криза направи възможно в рамките само на година и половина на този състав


на ВСС да се налага да обсъжда цели четири пъти дали Пеевски е годен по закон да бъде магистрат


а още третият път ще ни покаже еднозначно зависимостите на ВСС – от самия Пеевски, от неговата партия, от всички елементи от схемата на Пенгезов или от някоя друга. При всички положения обаче с решението си по (не)зависимостта на Делян Пеевски ВСС се произнася окончателно и по собствената.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (30)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Пеевски обесен, ми звучи най-добре!

 2. 2 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Преди две години някъде, бях споделил една моя идея за нещо от сорта на частична лустрация, когато става дума за преход от силовите структури към политиката и пълна такава за движение в обратната посока. Идеята е, че човек, без значение "КОЙ?", е компроментиран за служба в службите, след като веднъж е бил политически ангажиран.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 3. 3 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Ново амплоа за Длянчо- за постоянно в сарая, да налива уиски на д-р Доган от сутрин до другата сутрин, и да плетат козни срещу България.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 4. 4 Профил на vigilo_confido
  vigilo_confido
  Рейтинг: 395 Весело

  Може, може. Ако не се даде отпор отново скоро може и да бъде Пеевски премиер, президент, фараон или император. Успелия има капацитет, всичко може маминото.

 5. 5 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#1] от "lager":
  Без да съм пророк, ако не мине сега с бюджета врътката за КТБ смятай го сигурно. Лошото е, че ще мине и всичко пак ще се забрави. Явно това иска болшинството от хората, може би несъзнателно или пък вече и не му пука.

 6. 6 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Конкретно в този случай смятам, че Пеевски е непригоден за битие на никаква държавна, общинска или обществена длъжност.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 7. 7 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 640 Весело

  В Прас прес не пише нищо за такъв вариант. Вероятно е решил да си почива и да се погрижи за "корпулентността" си.

 8. 8 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Убеден съм, че българският народ никога няма да допусне такава ерудирана, комплексна личност, като Д.П., да напусне така нелепо и безвъзвратно съдебната ни система и рано или късно ще го сложи там, където му е мястото.

 9. 9 Профил на today
  today
  Рейтинг: 958 Неутрално

  За пореден път ДПС, с любезното съдействие на услужливи магистрати, ще се подиграят със законите и народа.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 10. 10 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#5] от "stoiank":

  Активните управляват света, но те не винаги са на страната на правдата! Трябва да сме активни, за да променим статуквото, ако трябва дори само с камък в ръка или с глас в урната!

 11. 11 Профил на vigilo_confido
  vigilo_confido
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#8] от "yorddj":

  Лошото е че колкото по дълго продължава това, толкова по трудно ще бъде.

 12. 12 Профил на nec4e
  nec4e
  Рейтинг: 217 Весело

  Следовател, ДАНС, депутат .... и какво ли още не , ама ако бяхме малко по нормална държава сега щеше да е при бай Ставри.
  (ех мечти , мечти)

 13. 13 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Статията е сбит преразказ за пътят и делото на националната ни светиня, на националното ни достояние, на националното ни ....
  Егата Държавата, егати ВСС, егати марионетните правителства, щом целият държавен административен апарат и една камара служби и структури, работят в името и за благото на един човек - Пеевски(Доган), ерго са зависими от същият отбор "юнаци".

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 14. 14 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#1] от "lager":

  Пеевски е само една трудно подвижна бухалка. Проблемът е над Пеевски.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 15. 15 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1218 Любопитно

  Делян ли е позор за съдебната власт,или съдебната власт си е позор,откъдето и да я погледнеш?

 16. 16 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 479 Неутрално

  КОЙ и ДПС свалят ли си чадъра от Дилян Пеевски,веднага ще започнат юридичеки упражненията върху него.Същото може да стане и ако ДПС не са във властта.Има да слушаме сълзливи изповеди тогава.....

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 17. 17 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#3] от "shinjuku":

  Сава-Доган по-добре да си вземе някоя ханъма.Какво да си говорят алкохолик и преуспял човек на 33.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 18. 18 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3739 Весело

  Нищо не е сигурно докато не приключат одитът и изтичане на Корпулентна търговска бaнкa.

  До коментар [#7] от "aleko":

  В Прас прес не пише нищо за такъв вариант. Вероятно е решил да си почива и да се погрижи за "корпулентността" си.

 19. 19 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 905 Неутрално

  Хубава статия, но всички знаем, че ВСС ще клекне пред ДеПеевСки. Отново. Човекът е млад и успял на 33, естествено, че е квалифициран за всички постове в държавата. Дори за президент, няма какво да чака да навърши 40, Конституцията да си гледа работата, тя е за неуспелите.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 20. 20 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Предлагам нов кадрил със заглавие "Без Пеевски".

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 21. 21 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Много добър материал на "Дневник"

 22. 22 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Защо ли не отиде в Брюксел, негово корпулентно величество?? Още се чудя....
  Щеше да ни отърве от тези чуденки...

 23. 23 Профил на dimid
  dimid
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Въц Франция арестуваха бившият си президент за търговия с влияние, у нас "успелият" младеж го пазят НСО и прокуратурата. ВСС е най-корумпираната институция в България.

 24. 24 Профил на Kiril Dimov
  Kiril Dimov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  съдебната с-ма да се преназначи наново с необвързани хора ! веднага!

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6798 Неутрално

  Всъщност,ние не разбрахме какъв е Пеевски.Той не е следовател,защото вече четвърти мандат е в парламента.Но не може да се каже,че и това работи,защото не стъпва там.Какъв депутат е тогава.Най-добре е да го освободят отвсякъде и да започва отначало.

 26. 26 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Нека им е за обеца на българина ( гламадна обеца) случая с извангабаритния товар в българската политика.

  chavo64
 27. 27 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 772 Весело

  До коментар [#1] от "lager":

  Де такова здраво въже

 28. 28 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1770 Весело

  Делянчо е добре да има връзки със съдебната система, но да ги "практикува" през бай Ставри от ЦСЗ.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 29. 29 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2390 Неутрално

  До коментар [#2] от "Митко Василев":
  "... нещо от сорта на частична лустрация..."
  Г-Василев,
  Вероятно ще се съгласите с мен,че всички беди на България идват от ченгетата на всички нива и перестройчиците. Ето защо за мен са най-важни Референдума и Лустрацията,а частичната такава не помага не България !
  Надявам се да ме извините !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 30. 30 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Твърдо съм убеден, че ВСС е много далеч от правото и справедливостта. Важни са желанията и намеренията на господарите им от ДПС, сиреч престъпните групировки

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK