Опасното правителство

Министри в служебния кабинет

© Анелия Николова

Министри в служебния кабинетСлужебното правителство изглежда прилично, та чак умилително. Никой не се заявява като някакъв чутовен херой, който ще оправи нещата с един замах. Напротив, всички изглеждат леко стреснати от онова, което започват да научават за ресорите си. И чат-пат правят по някое детинско гафче, което изобщо не може да бъде сравнявано с високите постижения на управлението на ГЕРБ или на Орешарски. Защо тогава е тази безмилостна стрелба по правителството? Защо силите на мрака – от васалната на Пеевски съдебна власт, през медийните бухалки, та до глашатаите на Кремъл – са се втурнали в тотална война, все едно животът им зависи от нея?


Защото са усетили, че в някаква степен, ако не животът, то благополучието им наистина зависи от това правителство. И ако то не може да бъде унищожено, трябва да бъде


компрометирано и обезсилено
Ако и това не може – поне да бъде забълбукано, омотано в паяжината на интригата и насочено в посоки, където ще си прахосва силите, без да постигне резултати.


Кое прави това правителство с кратък мандат и стеснени правомощия толкова опасно за прословутото задкулисие? Едва ли е само заявката, че всичко тайно ще стане явно – и по отношение на "Южен поток", и на финансовата каша, и на подземието с ужасите в съдебната система. Всяко правителство започва с разкрития, от които обикновено не следва земетръс.


Задава се възможността да се случи нещо много, много по-лошо за силите на мрака – да започне възстановяването на правилата и на техните носители, институциите.


Там, където институциите налагат правилата и работят за общото благо, хората живеят в мир и благополучие. А там, където институциите са отвлечени от частни интереси и се ползват като наказателни отряди – там хората живеят в бедност и насилие.


Това е изводът, направен от стотици изследователи в последния четвърт век, след анализа на десетки страни "в преход". Най-ясно е описан в неотдавна представената в София от автора си Джеймс Робинсън книга "Защо се провалят нациите?". Веднъж плячкосани, институциите се превръщат в "екстрактивни" (буквално "добивни"). Вместо да поддържат ред така, щото хората да работят и увеличават общото богатство, такива институции "добиват" блага само за онези, които са ги плячкосали – и добиват тези блага не защото ги произвеждат, а защото ги вземат от останалите. Затова в такава ситуация хората стават все по-бедни, все по-зависими и в крайна сметка потъват в насилие. За сведение: Зимбабве, Нигерия, Узбекистан, Русия и все повече България във варианта "Пеевски".


Това имаше наскоро предвид и Радан Кънев, когато каза, че там, където се живее по договорки (между главатари), се живее зле; защото добре се живее там, където се живее по правилата.


Българският "модел"


има и своя специфика. Докато в Зимбабве или Русия политическите лидери се появяват само по телевизора, докато институциите плячкосват хората и ресурсите на страната, то в България това, че институциите не работят, се прикрива с трескавото тичане на водещите политици из страната. Това започна преди десетина години. Стане пожар – и вместо с него да се оправят институциите пожарна, полиция и бърза помощ, на място цъфва самият Бойко Борисов. Да се пребори лично. Стане наводнение – и вместо десетките институции, имащи отношение към него, да поемат кризата, мястото се наводнява от политици и министри. Да се преборят лично и героично.


И Крали Марко да си, не можеш да огрееш навсякъде. Затова има институции – те да огряват навсякъде, всеки ден, по осем часа на ден, рутинно, а не героично; заради което получават заплати. За задкулисието няма по-голям подарък от това те да си ползват институциите като собствени бригади, а в същото време някой приличен министър да тича из страната и да се опитва да компенсира липсата на институции, което е принципно невъзможно.

Вицепремиерът и правосъден министър Христо Иванов (в средата) сред колеги слубежни министри при представянето на кабинета. Иванов обяви сред задачите си актуализиране на стратегията за реформа на съдебната система. Той е и сред министрите, който веднага беше атакуван

© Георги Кожухаров

Вицепремиерът и правосъден министър Христо Иванов (в средата) сред колеги слубежни министри при представянето на кабинета. Иванов обяви сред задачите си актуализиране на стратегията за реформа на съдебната система. Той е и сред министрите, който веднага беше атакуван


Затова между другото трябва да очакваме от медийните бухалки да започнат всеки момент да кряскат – защо министър Х не е на мястото на произшествие У? Не го е грижа за народа, а?


Но разговорът е по-дълбок. Всеки, който не е натопен в тинята – а служебното правителство очевидно не е – ще се опитва да възстанови институциите просто за да може да си върши работата. Това обаче е катастрофа за задкулисието. Защото едновременно ще се случат две неща, които ще го ударят. Първото: институциите ще започнат да налагат правилата, а


задкулисието, когато бъде поставено в рамката на правила, увяхва като вампир на изгрев слънце


И второто: задкулисието вече няма да може да "добива" ресурси чрез институциите.


Ако БНБ например не беше "добивна" институция, обслужваща "добивните" шефове, нямаше да се стигне до кризата с КТБ. Ако съдебната система, вместо да подпомага добивните дейности на олигархията, налагаше закона, нямаше да се крадат милиарди. Ако над 70-те контролни органа, съществуващи в държавата, контролираха поверените им ресурси (а не ги "добиваха" за тоя и оня велможа), нямаше да има постоянни екологични протести. Защото горските нямаше да добиват дървесина от Странджа и Централния Балкан например, а щяха да пазят гората.


Възстановяването на институциите е естествената мисия на това правителство. Тя е толкова очевидна, че дори мрачните мозъци на тварите от тинята са я разбрали и затова е тази канонада по кабинета "Близнашки".


Страх ги е. И има защо.


Служебното правителство е свързано с единствената останала в страната институция, президента, която – защото е последна – се радва на огромна обществена подкрепа. И, бидейки последна, олицетворява нагледно проблема – така щото обществото да иска и другите институции да престанат да бъдат "добивни" фирми. Освен това този път обществото дава такава категорична подкрепа на служебното правителство, каквато не сме виждали от времето на кабинета "Софиянски", защото в продължение на повече от година се бореше именно за това – да има правила, овеществени в работещи за общото благо институции.


Разбира се, едно служебно правителство не може да възстанови всички институции. Но може, стъпило върху авторитета на президента и върху обществената подкрепа, да стартира процеса – така че всяко следващо правителство да бъде преценявано по това дали работи за прекратяване на "добивните" функции на институциите. Или чрез тях самото то добива собственото си благополучие.


Ще друса още години наред. Задкулисието е много дълбоко окопано и ще трябва да бъде изчегъртвано с лъжичка. Но служебното правителство има реална възможност да направи своя принос към това изчегъртване – да постави летви и отметки, с които следващите, ако не се съобразят, ще бъдат пометени.


Днес лошите пак ги е страх. Дано този път да е защото наистина има защо.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (136)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 942 Неутрално

  А дано ...

  Аз не зареждам в Лукойл.
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на mseven
  mseven
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Затова в такава ситуация хората стават все по-бедни, все по-зависими и в крайна сметка потъват в насилие. За сведение: Зимбабве, Нигерия, Узбекистан, Русия и все повече България във варианта "Пеевски".
  ---------------

  Хе-хе-хе, айде по малко да заблужаваме
  2000 година когато Путин дойде на власт заплатата в Русия беше 100 долара. Сега наближава 1000.

  Икономиката на Русия беше колкото Холандия като БВП в долараи, сега е колкото 3 Холандии, и задмина Италия по обем.

 4. 4 Профил на mseven
  mseven
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Докато в Зимбабве или Русия политическите лидери се появяват само по телевизора,
  ------------

  Що Камерън или Обама по водопровода ли се появяват?

  Путин колкото се е срещал с хората в Русия, сигурни Меркел, Камерон и Обама не са взети заедно в техните си страни.

  Потърсете в Тубата колко срещи има Путин с журналисти, в който отговаря на всякакви въпроси, ... сигурно са стотици.
  Айде сега манерете такива сводобни срещи с журналисти на Обама, Буш, Меркел, Камерън.

 5. 5 Профил на Мале, малеее....
  Мале, малеее....
  Рейтинг: 466 Неутрално

  1. Президентът и Премиер-министърът започнаха дейността на това правителство с дълги речи, пълни с пожелания, неизпълними задачи и само липсата на преглед на международното положение ги отличаваше от речите на Бай Тошо...
  Особено празно звучаха думите на г-н Близнашки.
  2. Започнаха едни назначения....
  Явно подсказват връзките между Президента и ГЕРБ, които знаем, но сега научаваме къде е мястото на г-н Близнашки...
  А конкретните задачи, днес и сега, като заплатите в Бърза помощ, няма да станат /както си призна новия здравен министър/...


 6. 6 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Опасно е правителството за московското задкулисие, защото е българско и проевропейско. Адмирации за президента.

 7. 7 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  Хубаво е да се правят черти и резки, летви и отметки, но ето да речем още утре научим цялата истина например за "Южен поток"... Женята как мисли, ще се намери ли поне един от т.нар. "добри" да каже, че газопроводът е във вреда на националните интереси и не бива да се строи независимо какво казва Европа? За мен това е един от тестовите въпроси при класифицирането на добрите и лошите. Всичко друго са дребни тарикатлъци в най-добрите андрешковски традиции.

 8. 8 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  защото се търси нов месия и като няма, и служебното правителство е месия. все някой друг трябва да оправи българите, те все не са виновни за лошите си управници.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 9. 9 Профил на mseven
  mseven
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Тази статия е като за децата - имало лоши дето правят злини (Баба Яга, и подобни ) и сега дошли добрите (Крали Марко) да направят добрини

  Така работи политическата система, и то не само в България.

 10. 10 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 854 Неутрално

  [quote#9:"dpq56372515"]имало лоши дето правят злини (Баба Яга, и подобни ) и сега дошли добрите (Крали Марко) да направят добрини [/quote]
  Баба Яга, целата в синини и рани, гледа Крали Марко хърка под едно дърво и му дума: Да си ми жив и здрав баби! Я какъв си хубав, като си трезвен.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 11. 11 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 2106 Неутрално

  Аз чакам да видя. Резултати от действия.

  Никола Йорданов
 12. 12 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Добър материал на Дайнов. Само един въпрос остава без отговор: имат ли основание критиките на "медийните бухалки" към членове на правителството? Все пак, ако някой заявява, че ще извади всички договорки на светло, очакваме самият той/тя да е достатъчно безупречен.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 13. 13 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Трудно ми е да споделя оптимизмът на Дайнов, ама а дано.

 14. 14 Профил на Мале, малеее....
  Мале, малеее....
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#2] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Не знам дали се мазни, но тази статия не е добра, за разлика от някои други в последните 12 месеца...

 15. 15 Профил на Толерантен
  Толерантен
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#3] от "dpq56372515":

  Икономиката на Русия беше колкото Холандия като БВП в долараи, сега е колкото 3 Холандии, и задмина Италия по обем.

  Ще имаш повод за хвалба, когато задмине икономиката на целия ЕС или на САЩ. В момента по паритет на покупателна способност БВП на глава от населението (което всъщност е истинският измерител на богатството на една нация) е колкото на една 70-милионна Турция, тоест около 18 000 долара на чвек. А в една 11-милионна Холандия, която ти даваш за пример, е над 42 000 долара на човек. Дори в Италия е над 30 000 долара на човек. Телевизионният екран е любимото място на един диктатор като Путин, нали само по този начин може да поддържа култа към своята личност. На европейските лидери подобна публичност не им е нужна, защото днес са на власт, а утре ги няма. Нещо, което е невъзможно да се случи в сатрапията Русия.

 16. 16 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Дайнов,добър анализ този път,само стига си пробутвал Кънев,защото заприличваш на бТВ и червените им началници,които между добрите неща,които правят,пробутват комунистическите "ценности".

 17. 17 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 913 Неутрално

  "Днес лошите пак ги е страх. Дано този път да е защото наистина има защо."
  А дано ама надали ,защото моралът ни е различен от европейският .При нас лошите се делят на наши и ваши ,когато нашите лоши крадат е добре , но когато чуждите лоши крадат е много лошо .Ние не приемаме че кражбата и лъжата са лошо нещо , има престъпления но няма наказания .И с назначения на вчерашни лъжци и престъпници моралът ни няма как да се промени .

 18. 18 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Дано най-после започнат истинските демократични промени в нашата пост-тоталитарна и изсмукана от комунисти и техните протежета държава

 19. 19 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Както се казваше в една реклама на бира Guinness, Not everything in black and white makes sense...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 20. 20 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#3] от "dpq56372515":

  Това, с което хвалиш Русия е срамно.
  (1) Русия изнася само суровини (природните дадености не зависят от акъла на нейния елит) и въпреки това се сравнява с нищожната по площ Италия в състояние на криза, която е лишена от всякакви суровини. Това говори за огромно предимство на организацията на труда в Италия.
  (2) Разликата между сравнението с Холандия и Италия е в цената на петрола.
  (3) Официалната путинска статистика и реалната работна заплата са две различни неща. виж, например тук: http://opengov.newschallenge.org/open/open-government/submission/mapping-the-divide-between-russian-teachers-2019-official-and-actual-salaries/
  За да се увериш в това, виж данни за емиграцията от страни, в които средната работна заплата е наистина 1000 долара и сраовни с емиграцията от Русия. Това е признанието за реалната работна заплата. Останалото е комунистическа пропаганда и скоро данните за икономическото развитие на Русия скоро отново ще се отбелязва с бяло петно, както беше при комунизма т. е. няма надеждни данни.

 21. 21 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#14] от "gradu6kata.bie":

  Ви двамата май работите бюро до бюро на Позитано: единият плюе, пък другият го "коригира" като критикува.

 22. 22 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1105 Весело

  Поредната боза написана от Дайнов, която не заслужава коментар.

  Както един колега от форума писа вчера, от "Дневник" всеки ден ни редуват първо Кънев, на следващия ден Дайнов, пак Кънев, пак Дайнов. Защото сме глупави и не можем да проумеем, колко велики, неповторими и уникални са "автентичните десни", които дори след обединение на ПЕТ партии едвам взеха 6% от гласовете на "глупавите" избиратели.

 23. 23 Профил на millton
  millton
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Повтаряно хиляди пъти - ясни правила и норми, върховенство на закона, и всеки трябва, по един или друг начин, да е убеден да си свърши работата прозрачно, отговорно и според правилата...звучи лесно, но как да започне?
  Когато двама заобикалят без последствия, за третия е почти невъзможно да спазва...трябва едновременно - отгоре надолу и отдолу нагоре

 24. 24 Профил на Мале, малеее....
  Мале, малеее....
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#21] от "авторът":
  Давай конкретно:
  - произнесоха ли безсмислени речи?
  - провеждат ли безсмислени назначения?
  - говорят ли ясно за конкретните, актуални и належащи за населието въпроси....
  Защо при лошо начало да очакваме добри резултати?
  Професорите ли ще спасят България?
  Нещо не ми се вярва!

 25. 25 Профил на mseven
  mseven
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#15] от "Толерантен":
  До коментар [#20] от "авторът":

  Явно трудно разбирате.

  Какво казва Дайнов:
  "Затова в такава ситуация хората стават все по-бедни, все по-зависими и в крайна сметка потъват в насилие. "

  Не, в Русия не стават по-бедни хората, последните 15 години.
  Обратното е, стават по-богати.
  Затова и преизбират Путин основно.

  Иначе пропагандата ала-Дайнов я знаем(нормално, всеки си искарва заплата с труд) - Путин диктатор, затова печели избори.

 26. 26 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#3] от "dpq56372515":


  [quote#3:"dpq56372515"]2000 година когато Путин дойде на власт заплатата в Русия беше ...[/quote]

  Когато Путин дойде на власт в 2000 г. цената на петрола беше около $18 (осемнайсет). Във момента е $ 97.14.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 27. 27 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#24] от "gradu6kata.bie":
  - произнесоха ли безсмислени речи?
  На фона на това огромно задкулисие как си представяш една мобилизираща реч, която предлага решения като в урок на начална учителка?!
  - провеждат ли безсмислени назначения?
  Спомняш ли си с какви назначения започна предишното правителство, за което работиш? - изпълнени със смисъл за задкулисието.
  - говорят ли ясно за конкретните, актуални и належащи за населението въпроси....
  Най-важният въпрос за населението е този за осветляване и санкциониране на задкулисието, за продажбата на националния ни суверенитет на Русия. Остане ли това - проблемите, които вероятно имаш предвид, нямат смисъл.
  Защо при лошо начало да очакваме добри резултати?
  Професорите ли ще спасят България?
  Учудва ме 70-годишната омраза на БКП/БСП към интелигенцията. В това отношение си заслужава да се систематизиратметодите за потискане и неутрализиране на влиянието на умните и образовани хора. Когато сравняваш един професор с един, вече 34-годишен успял бизнесмен, показваш кой си и за какво работиш.

 28. 28 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3019 Разстроено

  До коментар [#25] от "dpq56372515":

  Прочети внимателно линка за учителските заплати в Русия!
  А най -вече коментарите на учителите!!!
  У нас е същото. Нямам какво да добавя.. С такива като вас не се спори!
  ПП Ако поназнайваш английски, в което се съмнявам.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Още един отличен коментар на Дайнов. Браво!

 31. 31 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Добър списък на пропадналите държави, ама Дайнов е пропуснал най-прясно пропадналата - Украйна. Там институциите за частна употреба докараха бедност, мизерия и в крайна сметка Украйна потъна в насилие. Украйна е "канарчето в мината" за други кандидатки.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3019 Весело

  До коментар [#29] от "dpq56372515":

  Имаш ли завършено средно?
  Хайде сега си прочети поста, че почнах да се съмнявам в познанието ти на български език!
  Прочете ли справката за учителските заплати в Русия - официална /според правителството/ и реална /според учителите/?

 34. 34 Профил на new_ghost
  new_ghost
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#6:"beroe"]Адмирации за президента. [/quote]
  Оставка! Осртавка веднага на президента!

 35. 35 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#10] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":


  [quote#10:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"] Крали Марко хърка под едно дърво и му дума: Да си ми жив и здрав баби! Я какъв си хубав, като си трезвен. [/quote]
  ======================

  Преди да захърка , Крали Марко стъпил с единия крак на Витоша , а с другия на Стара планина.
  И мястото дето му било под **я - го кръстили Подуяне ,
  а мястото дето му рил **** го кръстили Курило

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 36. 36 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 960 Неутрално

  назначаването на танов сложи край на илюзиите че това правителство е различно ,оставка !

 37. 37 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#33] от "Alexander97":

  Няма и да ги прочете.Той е тук да спами не му плащат да чете.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 38. 38 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Не споделям оптимизма на г-н Дайнов по отношение на това правителство. Няма как да го направя, след като виждам кой е министър на финансите, при положение че искаха да сложат Адамова за зам. министър на правосъдието, връщат Танов за шеф на митниците, а Лазаров за шеф на АПИ.
  Искрено се надявам да не съм прав в опасенията си

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 39. 39 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#3] от "dpq56372515":

  Вероятно си клонинг на Кисельов то RT/Russia Today/.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 40. 40 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Днес от рано троловете са в атака.Стегнати редици и по анбразурите, Матушка Рус да се опази от коварният Запад. Товаришчи, родина вас зовет.Тов Путин тоже...Да запеем : "Хе от Запад се надига, черна вражеска вълна..."
  До коментар [#29] от "dpq56372515": дай тон....

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 41. 41 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Това служебно е лъч надежда, след годината на мрак с Олигарски и компания.
  България е 5 милиона страна, може да дръпне напред в рамките на няколко години. Единственото условие е силно правителство с Премиер който е патриот, не го е страх и иска да промени историята на България. Никой и нищо не може да спре такъв човек, нито задкулисие, нито Кремъл или Вашингтон.
  Невъзможно, наивно?
  Дали... Справка историята на развитие на Сингапур. От 1965 година (независимост) досега икономиката им расте средно с 9% на година и са една от най-развитите и богати страни на планетата. А бяха много, ама много по зле от нас.

 42. 42 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Като видях, че статията е от Дайнов, си рекох, че няма как в рамките на първите пет изречения да не се появи плюнка по ГЕРБ. И познах.
  А интересно, че в същото изречение, в което се споменават "гафове" на ГЕРБ, се говори за гафовете на Орешарски, не на БСПДПСАтака.

  Дайнов просто очебийно си получава хонорарите от Позитано 20.

 43. 43 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  "Днес лошите пак ги е страх"

  Не зная дали ги е страх, но дано им се пообъркат плановете

 44. 44 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#3] от "dpq56372515":

  Цената на петрола беше над три пъти по-ниска около 2000-та година.

  А междувременно заради глобализацията куп западни фирми отвориха производства в Русия, а олигарсите напазаруваха бизнеси на запад.

  С настоящата конфронтация обаче нещата ще си дойдат по на място. Дето има една приказка, пази боже сляпо да прогледне.

 45. 45 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#12] от "stein":

  Странна позиция. Според теб, всички договорки трябва да се крият докато не дойде някой абсолютно безгрешен да ни управлява? Ти да не си Стойнев?

 46. 46 Профил на Kiril Dimov
  Kiril Dimov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  като гледам как някои тук пишат с възхита за Путин, се чудя каква им е файдата от Русия и Путин. Що не вземат да си се изселят в Русия и да взимат по $1000, ами седят на мизерия тук? Или може би се борят да сме васална република на Русия? За жълти стотинки и майка си ще продадете, тролчета скапани!

 47. 47 Профил на Кирил Ангелов
  Кирил Ангелов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чета коментарите и си мисля - КГБ ще продължи да работи срещу
  останалия свят и след като Путинова Русия изчезне.Хора - бдете!

  К.А
 48. 48 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3103 Неутрално

  [quote#7:"Lemmy"]например за "Южен поток"... Женята как мисли, ще се намери ли поне един от т.нар. "добри" да каже, че газопроводът е във вреда на националните интереси и не бива да се строи независимо какво казва Европа?[/quote]

  Ами няма да се намери. И ще ти кажа защо няма да се намери такъв човек в новото правителство. Защото "началникът" разясни само с една фраза на подчинените си да внимават в картинката. Фразата "комунизмът е светъл идеал" никак не беше случайна, тя не бе предназначена за избиратели бузлуджанци и червени бабички (все пак говорим за служебно правителство), а за членовете на неговото правителство. Трябваше да се разбере от всички, че промяна, такава каквато я виждаха някои хора в това правителство няма и не може да има. Не са случайни и някои последвали изказвания на хора от правителството, които се разграничиха от някои "компрометиращи" ги факти от собствената им биография. Всяка крушка си има опашка, а иначе думите на Дайнов звучат красиво и носят надежда, но само за тези, които идват от Марс и не знаят нищо за България.

  Пазете се от доносника vesolr
 49. 49 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#45] от "anonymous_":

  Нещо си се объркал. Договорките трябва да се извадят на светло, но тези, които го правят, трябва да защитават обществения интерес, а не да имат скрити мотиви. Затова е добре да чуваме критики към тях.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 50. 50 Профил на Мале, малеее....
  Мале, малеее....
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#27] от "авторът":
  Не ме сравнявай с БКП и прочее.
  В моите думи няма грам комунизъм/социализъм.
  Аз говоря конкретно, т.н. технократски, или практични неща. Те са извън политиката. Ясно!
  Когато сравняваш сегашното правителство с предишното, а не с някакъв еталон, вече бъркаш. че то предишното беше най-лошото досега. И от Ж. Виденовото беше по-лошо.
  А Близнашки, като интелигент е продукт на соц-а, както и повечето професори. Може да е отличен юрист, но конституцията ни не е добра, а той е конституционалист, нали....
  Това, че е против Станишката не го прави способен да управлява държавата. Може да е честен, но трябва и да е способен. А това засега не го виждаме.
  Дясна и демократична политика не може да се прави от ляв БСП-ар, нали...

 51. 51 Профил на Мале, малеее....
  Мале, малеее....
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#41] от "emi1ian":
  не може да дръпне с това население...
  Няма как, нужно е единомислие, което нямаме:
  - софия срещу провинцията
  - работещи срещу пенсионери
  - частници срещу държавата
  - държавата срещу всички
  - всички срещу лекари
  и т.н. и т.н.
  Няма как...

 52. 52 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Добре, но защо Дайнов не задава резонния въпрос:
  Кой, кой назначи В. Танов - символа на задкулисното управление /заедно с един още по митичен херой/ ?
  И какво да очакваме сега - предините да се страхуват, а още по-предните да се радват и да очакват пак телефонната правда"Алоо, Ваньо"?

 53. 53 Профил на bolivar
  bolivar
  Рейтинг: 237 Любопитно

  До коментар [#34] от "new_ghost":

  Защо бе, мурзилка загубена, защо?

 54. 54 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  До коментар [#46] от "bladeroko":

  много е просто.
  лакея-комунист намира смисъл единствено
  в одобрението на господаря си-путин.
  след като му се провиди такъв
  избликва нечовешка жестокост
  към всеки посочен от господаря.

 55. 55 Профил на dido73
  dido73
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Мазно, мазно та чак лепне. Но какво говорят фактите:
  1. Няма търсене на отговорност от предишните (то няма как)
  2. Южен поток няма бъде спрян (то няма време)
  3. Договора с Уестингхаус няма да бъде анулиран (само прах в очите)
  4. Договорите с златните концесионери няма да бъдат публикувани (няма как, държавна тайна)
  5. Скъпия ток от Марица 1 и 3 и зелените централи, ще продължим да си го плащаме (няма как, наши хора са там)
  6. Подарената на Цеко, Ски зона Банско няма да бъде преразглеждана (каква ски зона?)

 56. 56 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#52] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Агенция митници е ресор към министерството на финансите. Сега финансов министър е Румен Порожанов.Танов е назначен най-малкото за това, че няма никакво доказано" ало, ало".

 57. 57 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  А,не.
  Оптимизмът ми,особено след това правителство и имайки предвид следващото,за което се опъва червения килим,окончателно се изпари.
  За това спомогна и Дайнов.

 58. 58 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2154 Неутрално

  [quote#12:"stein"] ако някой заявява, че ще извади всички договорки на светло, очакваме самият той/тя да е достатъчно безупречен. [/quote]
  Кои сте вие, с високите си претенции за безупречност, които не искате да се крие истината за договори за милиарди, докато не намерите кой да ги извади?

 59. 59 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#42] от "anonymous_":Нима смятате , че ГЕРБ е нещо различно от БСП ???.......Наивник.

 60. 60 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1340 Любопитно

  "....Служебното правителство е свързано с единствената останала в страната институция, президента, която – защото е последна – се радва на огромна обществена подкрепа...."

  Дайнов ПАК се оля. Точно ТОЯ президентин, правещ гаф след гаф, да се радва на ОГРОМНА обществена подкрепа, говори ЛОШО, МНОГО ЛОШО за такова едно увредено общество.
  За какво го подкрепят? За това, че стана слуга на чужди интереси, като стана домакин на тазгодишния ИФТАР? Я си представете нещо подобно да направи Ердоган за християните в Турция? Няма как да стане нали? Ама за ТОЯ няма проблеми да приема треторазредни турски представители, защото ТУРЦИЯ е висоооко над България. Срамно, че няма накъде повече. А овченаселението одобрява националното предателство. Така излиза...

 61. 61 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Добри попадения Дайнов и
  не ..е нужно да четеш Робинсън - просто го живеем и сме го преживяли и сега пак , го живеем , - "добивната " философия ..)
  Все за това си пишем , вече десетилетия ...
  Но защо все пропускаш ЧЕРВЕНИЯ цвят - на "добивното " задкулисие ??/:)
  То , поне 90 % е потомствено , червено ...))
  Имаме си работа с ЧЕРВЕНА мафия , дайнов , не с някакво безцветие ...)))

  BIG AL
 62. 62 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Целта е да се внуши на народите, че нещо ще се промени, че лошото трябва да бъде забравено, защото е вече в миналото. Елементарни маневри за отвличане на вниманието, докато новото задкулисие пренарежда декорите и актьорите се подготвят за седващото действие, пред ошашавената публика.

 63. 63 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Съмнявам се и в "силата" на президента и ..съветничките му ..))
  А и пеевски, и съдебната система - с малки изключения , и глашатайте на Кремъл , и бухалкаджиите - са все ЧЕРВЕНИ , Дайнов ...)))
  И това не са крайности - а ФАКТИ от реалния живот ...)

  BIG AL
 64. 64 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#34] от "new_ghost":

  Я а а а !Останал тук там някой трол-стогодишен!

  Дайнов, много хора са с този оптимизъм!
  Дано,, сле 400 дневните протести, на всички влезнали във властта да им е ясно какво се очаква от тях!

 65. 65 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1256 Весело

  За пръв път от доста време нещо прилично от Дайнов, само дето пак не се е сдържал да плюе ГЕРБ на общо основание.
  Нищо, бидейки доказан ветропоказател, сигурно след 5 октомври и това ще се поправи.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 66. 66 Профил на flamendialis
  flamendialis
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Аз вярвам, че повечето от министрите в това правителство, са способни и амбициозни. Просто им трябва време. Дори се моля да се проточат изборите, за да покажат,че може и интелигентно и най-вече с чувство за отговорност и грижа към останалите да се управлява. Заради всички нас.

 67. 67 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 546 Весело

  Смях в залата. Самите министри реват, че са специалисти, а отстрани платените оплаквачки пляскат с ръце и крещят "всички ги е страх от вас".

 68. 68 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 499 Неутрално

  ПОредната Дайнова глупост, написана при това в условно наклонение, ако правителството направи, ако направи онова. А ако не направи? Ще излезе ли тогава Дайнов и си признае, че за нищо не го бива?

 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7807 Неутрално

  Каквито и специалисти да са за 2 месеца едва ли ще сътворят чудеса.Любопитна съм да видя,какво ще направят с ЮП.

 70. 70 Профил на angelimoto
  angelimoto
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Та в тази връзка...какво стана с касиера на ДПС, г-н Христо Бисеров ???

 71. 71 Профил на kykowski
  kykowski
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "dpq56372515":

  "А дали е така ...? " В. Найденов

 72. 72 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Прав си е човекът, но и от нас зависи да не ги оставяме да ни мамят.

 73. 73 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#56] от "man_un":
  "Танов е назначен най-малкото за това, че няма никакво доказано" ало, ало". "
  A,бе, срещу Пеевски също няма никакво доказателство. За каквото и да е. Даже не е бил разследван .
  Тогава защо некои скочиха срещу назначението на Пеевски? Е Пеевски ли е готин, или не?

 74. 74 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4024 Неутрално

  Мисля че Дайнов говори за някое друго правителство а не за служебното . Объркал се е.

  klimentm
 75. 75 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1441 Весело

  Горкото... взе, че се оказа под сериозен творчески напън.... Иди и си прасни нова татуировка, Женя, не ни досаждай излишно...

  Свобода за Надежда Савченко!
 76. 76 Профил на skrita_sila_m
  skrita_sila_m
  Рейтинг: 466 Весело

  Направо се разплаках от тази ода

 77. 77 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 409 Весело

  Лелеее Дайнов ритна кошеро....не мога се доредим от пчели...
  Требе да си прав....големо бръмчене настана....

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 78. 78 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Мечти... Даже ми е чудно, че някой все още се поти да мечтае за такива неща.

 79. 79 Профил на Hermit Bob
  Hermit Bob
  Рейтинг: 466 Неутрално

  факти: Дайнов нарече правителството на ГЕРБ фашистко и заяви, че БСП и Станишев са по-европейци и затова е добре да се мисли за съвместни действия на РБ и БСП против ГЕРБ;
  Дайнов е бивш историк към института по история на ЦК на БКП и номенклатурно отроче 100% червена буржуазия;
  извод - Дневник правилно ни насочват към идеята, че единствено червената буржуазия може да се погрижи за демокрацията и е способна за борба с фашизма на члена на ЕНП - ГЕРБ.
  Да живее червената буржуазия, да живее пророка и мъдреца Дайнов, смърт на фашидма, свобода на народа!

 80. 80 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#59] от "neznaiko_2011":

  Не мисля, че съм наивна. А и да бях, по-добре наивник, отколкото синьо-червен трол.

 81. 81 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4205 Весело

  Лаборатория "ВИИ Крал Мас"

  Какъв червен цвят бе човек...

  След четвърт век перестройка - политспектъра е тотално мулти културен и цветен, включя мазни нюанси.

  Май те разсейва брюкселска мъгла, а ориентирът си е там.
  Пусиводната Звезда - на Северозапад.

  Царствен ли е Пусин?
  Эстествено. Некой да има нещо против?

  Какъв е цветът на Кралете... Императорите... Царете?
  Точно така: Морав, Виолетов, Лилав.

  Приблизително: мешавица от червено и синьо.

  Ха сега кажи къде във вашенските/нашенски условия
  е най-изявена тази тъй Царствена политическа смес?

  Позна. Около НДСВ.
  От двете страни: от лево и (особено) от десно.

  Царствени са десничари - десните.
  Нема с вчерашни другари
  (жални долни левичари)
  да се асоциират я...

  Цола Другарчева... Командиря... с Рамадан отпред.

  (Радан... Кънев... Дайнов)

  НОВОТО старо ДЕСНО.

  До коментар [#61] от "BIG AL":

  Добри попадения Дайнов и
  не ..е нужно да четеш Робинсън - просто го живеем и сме го преживяли и сега пак , го живеем , - "добивната " философия ..)
  Все за това си пишем , вече десетилетия ...
  Но защо все пропускаш ЧЕРВЕНИЯ цвят - на "добивното " задкулисие ??/
  То , поне 90 % е потомствено , червено ...))

  Имаме си работа с ЧЕРВЕНА мафия , дайнов , не с някакво безцветие ...)))

 82. 82 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 581 Весело

  [quote#3:"dpq56372515"]Хе-хе-хе, айде по малко да заблужаваме
  2000 година когато Путин дойде на власт заплатата в Русия беше 100 долара. Сега наближава 1000. [/quote]

  Ама комрад, що чиниш още тука?! Тичкай към вокзал и газ за Мадър Рашъ... Там само тебе чакат...

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 83. 83 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 581 Любопитно

  [quote#34:"new_ghost"]Оставка! Осртавка веднага на президента![/quote]

  Поне една причина можеш ли да посочиш?

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 84. 84 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#81] от "dnevnikar":

  Тц, не вървиш , не вървиш ..Стара опорна червена точка пускаш ....
  ВСИЧКИ - не сме ..Нито пък Миленчо велчев или Бриго или другите около царя - са "десни" ,,,Само на думи ..А като отвориш списъка на ЦК на БКП- и гледаш - ,мултимилионер- другарите ...и изброяваш ..
  След това - гледаш СИК и ВИС - другарят гоцев, после манджуковци, герговци - двамата , и караш- Цветита , баневци и сие , :)
  и почти 99 % - червен цвят , кармазъ ..и като добавиш и ДС-ДПС донодниците - е ясно на ВСЕКИ непредубеден ...
  Не съм чул Радан , и другите да са МУЛТИМИЛИОНЕРИ ...)
  Но за горните - знам ..)

  BIG AL
 85. 85 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 668 Неутрално

  "Защо се провалят нациите?" "Силата на силните" на Джек Лондон е един много кратък и добър разказ точно по темата.

 86. 86 Профил на gg_01
  gg_01
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Стане наводнение и отидат политици - недоволни сме, че отишли.

  Стане наводнение и не отидат - недоволни сме, че не са отишли.

  Наводнени, безсилни и недоволни, време да минава.

 87. 87 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Констатациите в статията са верни. На апологетите на Пут@ин да припомня, че и при хитлер Германия се въстановява икономически , но на каква цена?! В Рус обаче няма сериозна съвременна индустрия с изключение на военната донякаде.

  chavo64
 88. 88 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  "Ще друса още години наред. Задкулисието е много дълбоко окопано и ще трябва да бъде изчегъртвано с лъжичка. Но служебното правителство има реална възможност да направи своя принос към това изчегъртване – да постави летви и отметки, с които следващите, ако не се съобразят, ще бъдат пометени."
  Бързо идва само лошото,доброто се изгражда ден след ден.
  От способността ни да отсяваме зърното от плявата и откровените лъжи от нужната критика,от акъла ни на 5.Х. зависи дали ще вървим напред или отново ще задушим сами в блатото на лъжците.

 89. 89 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4205 Весело

  Лаборатория "ВИИ Крал Мас"

  Всички може да не сме, [#84], но си остава вярно.

  Партенката "В Десните бекапета е истината!"
  е любима дъвка за десни бекапета.

  Без леви бекапета сте заникъде "десните".

  Факт.

  При това, фактът пасва много добре на
  МЛТП (Марксистко-Ленинска Теория и Практика).

  Тъжно е, че досега МЛТП не позволява да й пасва факт,
  различен от прежде разголения.

  Параван е млад лидер... за него има време.

  Твърде селективно не знаеш.

  Командиря... да изчакаме одита на КТБ, който щеше да привърши на 5 август (или 5 октомври) тази или някоя друга година.

  Цола Ку.. Бръмова Другарчева.
  Пари ба, пари... банки... пари.
  Ако с честен труд печели - лошо няма.
  Ако.

  Не разбирам опорната ти контра точка...
  Тази:

  Сред десните не сме чували да има мултимилионери.

  Значи:
  -- десните са по-неискрени и прикрити ; или
  -- никой от десните не е заработил или иначе спечелил
  2 милиона (да не говорим за повече...).

  Значи:
  десните не стават дори за двойкаджии.

  Не стават.

  Как десните да увлекат за десната си кауза едни или други маси,
  ако си крият милионите или
  (алтернативно и с полагаем респект)
  са бедни като църковни мишки?!?

  С хилави "милионери" напред е... с трици маймуни да ловиш.

  Пролетарий да привлечеш - безнадеждна работа.
  По дефиниция, пролетарият е ситуиран вън възможно най-лево,
  че и в невъзможно там...

  Мечтата - осъзната или не, на всеки пролетар,
  е статусът му да бъде придвижен в десно
  (и/или нагоре по вертикалата, но това е по-трудно).

  Мечтае да е пълноценен член на средната милицонерска класа,
  а защо не - на милионерската и дори мулти.

  Левото е жизнено необходимо за всеки десен другар
  (като слънцето и въздуха...)

  До коментар [#84] от "BIG AL":
  До коментар [#81] от "dnevnikar":

  Стара опорна червена точка пускаш ....

  ВСИЧКИ - не сме ..

  Нито пък Миленчо велчев или Бриго или другите около царя - са "десни" ,,,Само на думи ..А като отвориш списъка на ЦК на БКП- и гледаш - ,мултимилионер- другарите ...и изброяваш ..
  След това - гледаш СИК и ВИС - другарят гоцев, после манджуковци, герговци - двамата , и караш- Цветита , баневци и сие ,
  и почти 99 % - червен цвят , кармазъ ..и като добавиш и ДС-ДПС донодниците - е ясно на ВСЕКИ непредубеден ...

  Не съм чул Радан , и другите да са МУЛТИМИЛИОНЕРИ ...)

  Но за горните - знам ..)

  BIG AL

 90. 90 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Дори служебният кабинет да има волята да започне да управлява по правилата, да пререже дълбоките корени на корупцията обхванала държавата, ще е на напразно. След него идва Бъ Бъ и гербавата мафия. Те знаят как бързо, акуратно и ефикасно да върнат системата в ''нормален'' режим на трупане на печалби. Щото се поохарчиха около опозиционерстването. Ама, хак ни е!

 91. 91 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  Това правителство и Плевню реставрират ГЕРБ. На който не му е ясно, няма и да му се изясни. Едни агенти и комунисти се заменят с други агенти и комунисти. Едни фирми, дето печелят поръчки и европари, се заменят с други. А народа пак ще го ду.а както винаги. Едниствения шанс за българите е и правителството на ГЕРБ да си замине бързо и трите основни играча на ДС и задкулисието - БСП, ГЕРБ и ДПС да бъдат изхвърлени завинаги от политиката.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 92. 92 Профил на simon40
  simon40
  Рейтинг: 238 Неутрално

  До коментар [#4] от "dpq56372515":

  Свободни?? Гледал съм такива срещи с народа. Да, има много по тубата. И така му лижат задника чак срамно ти става. И ти майка ти баща болницата в Иркутск е в развалини децата мрат... спаси нас батюшка.
  Точно за това става въпрос, за батюшките които ни спасяват а не им е това работата. А е работа на институцууте.

 93. 93 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Следствие и прокуратура ако заработят както трябва, не след дълго ще заработят и останалите институции. Но никак няма да е лесно. Там мрежата е много добре оплетена и трудно ще се преодолее.

 94. 94 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#9] от "dpq56372515":

  ДъПГчо, четивото на Е. Дайнов е полезно, защото в прав текст се опитва да обясни на момчетата и момичетата, като как са стигнали нещата до под кривата круша. Кой ни докара там, и как можем, ако искаме да се разделим с това непрестижно място. Това не са приказки и басни. Колкото за политическата система и начина и на работа, авторът точно е посочил и държавите, които плзват подобна. Чети ДъПГчо, чети!

 95. 95 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 665 Неутрално

  не ги е страх, комунистите олигарси те са толкова богати и безкрупулни, че буквално вървят по трупове и не им дреме

  BG e мини империя на злото.
 96. 96 Профил на pietro
  pietro
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Eх, такава завист по този Борисов, че сън не ги хваща . Bъв всяка статия, няма Cтанишев, няма Mестан, няма Гергов, Борисов, та Борисов. ами Kостов като имаше цялата власт 4 години, защо нищо не направи? Cамо станаха богати със Cофиянски.

  Soyez tranquille!
 97. 97 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 812 Любопитно

  Задава се възможността да се случи нещо много, много по-лошо за силите на мрака – да започне възстановяването на правилата и на техните носители, институциите.

  *

  Дайнов, "силите на мрака" в момента са на море, при това не на Каваците. Новоназначените да свършат финалните приготовления за изборите (заместник министри) без много да шумят ще направят това, което трябва да се направи за ОНЗИ, за когото трябва. Е, с Медарова не се получи, с Танов пък стана.

  [quote#22:"BlueWater"]Както един колега от форума писа вчера, от "Дневник" всеки ден ни редуват първо Кънев, на следващия ден Дайнов, пак Кънев, пак Дайнов. Защото сме глупави и не можем да проумеем, колко велики, неповторими и уникални са "автентичните десни", които дори след обединение на ПЕТ партии едвам взеха 6% от гласовете на "глупавите" избиратели. [/quote]В следствие на което вие упорито продължавате да коментирате. Pik и Blitz са доста по-посещавани онлайн медии - защо не пренасочите постовете си натам? Несъмнено тамошната читателска аудитория ще ви е благодарна за просветлението си. Питам се дали тайно не се надявате, че критиките ви надлежно се събират в "книгата за оплаквания" на Дневник и при определено натрупване редакционната колегия ще се съобрази с тях?
  Мазохистични наченки прозират тук ми се струва...

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 98. 98 Профил на tarakan
  tarakan
  Рейтинг: 8 Неутрално
 99. 99 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Феномена "задкулисие" е НЕВЪЗМОЖЕН, без поддържането на перманентна Криза в политическия живот на хората...
  Не преструктурираме ли днешният ни Модел на "общуване",
  винаги ще бъдем в Криза,
  винаги ще храним Задкулисие
  и винаги ще се "борим",
  за Общество с модерна Политическа демокрация...
  Както и да се "убеждаваме",
  предстои ни непростата,
  "фаза на излизане" от "кръга" на прехода...
  Тя ще е ВЪЗМОЖНА, само чрез
  Смяна на модела на политическото ни общуване с такъв,
  който да има солидните си, Структурни основания,
  да гради и развива успешно,
  гражданската и политическа демокрация у нас ...
  "За повече Общество, в собствено политиката !", г-н Дайнов ...


 100. 100 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1167 Весело

  Горещо е.Трябва да се носи шапка.Иначе канчето се напича и миражите изплуват.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK