Късметът изневери на Путин

Късметът изневери на Путин

© Reuters"Дневник" препечатва текста от портала "Култура"  


Походът на Путин срещу Украйна не промени света. Той даже не промени Европа. Европейският съюз се поколеба да заклейми агресията като война. И макар Съединените щати и ЕС да се договориха за въвеждането на санкции срещу Москва, истинският спор в западните столици се водеше не за това как да реагират, а по-скоро за това как да проявят решимост, като сторят минималното.


Затова кримската авантюра на руския президент Владимир Путин приключи удивително успешно. Това беше дръзка и безкръвна акция, идеално прикритие на факта, че Кремъл изгуби Украйна по време на протестите на Евромайдана в Киев. Вътре в Русия рейтингът на Путин литна до небесата, нарасна и неговият международен престиж извън западния свят.
В толкова различни страни като Аржентина, Египет и Израел Путин все повече се възприема като решителен лидер, който противостои на политиците, нежелаещи да поемат риск. Ето защо Путин имаше всички основания да очаква, че заинтересоваността на Запада от въвеждане на санкции срещу неговото обкръжение ще се пукне като сапунен мехур още щом той в съответствие с плановете на Кремъл заяви себе си като незаменим миротворец в Източна Украйна.


След което обаче "Боинг 777", изпълняващ полет MH17 на малайзийските авиолинии, бе свален, и то, както мнозина предполагат, от произведена в Русия зенитна ракета, като загинаха всички 298 души на борда. С това късметът изневери на Путин.


Съединените щати и Европа втвърдиха санкциите срещу Русия. Сега, когато вниманието на целия свят е фокусирано върху Източна Украйна, на Русия й става все по-трудно да поддържа сепаратистите и едновременно с това да отрича, че го прави. Медиите дават все повече информация за действията на Москва в Украйна – действия, които не се различават съществено от онова, което тя вършеше там през цялото лято.


Сега на руските войски ще им се наложи открито да влязат в тази война, иначе Путин няма да успее да спаси сепаратистите. В Русия вече има натиск над Путин с искане той да влезе в битката. Националистите, включително техният идеолог Александър Дугин, започнаха да критикуват президента за това, че отначало е окуражавал проруските сепаратисти, а после ги е изоставил на произвола на съдбата. Както неотдавна предупреди Мартин Демпси, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на американската армия, по-решителни действия на Путин "могат да запалят огън, който той да не е в състояние да потуши".


Самият факт, че Путин завзе Крим без нито един изстрел, повиши неговия рейтинг и популярността му у дома, но в Източна Украйна той рискува да вкара руската армия в ожесточен трансграничен конфликт с незначителна подкрепа от страна на местното население и без ясно поставени цели.


И като че ли изброеното дотук е малко за Путин, руската пропагандна машина също пренави гайките. Много по-лесно е да се убеди аудиторията в Русия, че Киев се намира под контрола на фашистите, отколкото да се докаже, че пропадането на улики от зле охраняваното място на самолетната катастрофа е от съществено значение за руските национални интереси. Засега популярността на Путин в Русия си остава висока, но това се дължи на идеализирания образ на проруските сепаратисти в Източна Украйна, който може да се разсее, след като световните медии изяснят катастрофата.


Накратко, авиокатастрофата рязко промени мястото на Русия в глобалния световен ред. Но възниква въпрос: защо анексирането на Крим не донесе почти никакви последствия за Русия, докато случайно изстреляната ракета по граждански самолет от зле контролирани от Москва сепаратистки сили имаше такъв резонанс?


Никой не пророни сълзи за Крим


Първата част от този въпрос е защо анексирането на Крим – грубо нарушение на международното право – беше сякаш не-събитие и най-вече бе премълчано от големите незападни държави като Бразилия, Китай, Индия и ЮАР, които не подкрепиха усилията на Запада да накаже Русия. Те се въздържаха при гласуванията в Генералната асамблея на ООН за санкции срещу Русия.


След което използваха противопоставянето между Русия и Запада като възможност за сключване на големи търговски договори с Москва. За тях глобалният ред винаги е бил западен ред; принудени да се съобразяват с него, те въпреки всичко не се чувстват длъжни да го защитават, особено ако този отказ им носи немалки изгоди.


Редица неевропейски държави пък бяха разтревожени от сгромолясването на украинския лидер Виктор Янукович под напора на уличните демонстрации в Киев. Особено тревожен за тях бе фактът, че САЩ и ЕС не изпитаха никакви угризения да подкрепят масовите протести срещу демократично избрания лидер. Идеята, че западни правителства дестабилизират и свалят несътрудничещо с тях правителство, е за тези държави реминисценция от колониалното минало.


Освен това, щом стана ясно, че анексията няма да провокира открит военен сблъсък – режимът в Киев е твърде слаб, за да се съпротивлява, а западните страни не възнамеряват пряко да се намесят в конфликта – редица набиращи сила държави приеха това като знак, че мнението на САЩ и на Запада лесно може да се пренебрегне и в други области.


И най-накрая, анексирането на Крим изобщо не завладя въображението на незападните общества. Включително и поради това, че става дума за европейска история, а броят на жертвите в украинската криза е далеч по-малък от убитите и ранените в Сирия. Конфликтът се възприема като нещо прекалено отдалечено, несъществено и локално – така, както самите европейци реагират на поредната война в далечна Африка.


В същото това време разделенията вътре в ЕС, както и между Европа и САЩ направиха невъзможно изграждането на единен фронт срещу анексирането на Крим. Европейците се опасяваха, че слабите икономически връзки на САЩ с Русия прекалено облекчават задачата на Вашингтон да настоява за санкции, тъй като Вашингтон се бои, че правителствата на много страни - членки на ЕС, са прекалено зависими от доставките на петрол и газ, за да предприемат необходимите мерки спрямо Русия. Европейското обществено мнение също е разделено. Анексията на Крим от страна на Путин ужаси европейците, но те крайно предпазливо се отнесоха към идеята за вмешателство от страна на САЩ и ЕС в конфликта.


Земя и въздух


Втората част от въпроса: защо сваленият малайзийски самолет внезапно издигна конфликта на глобално равнище?


Насилието на територията на Източна Украйна е местна заплаха, а насилието в небето над тази територия може да има глобални последици. За съвременния глобален ред управляемостта и сигурността на транспортните коридори, въздушното пространство и морските пътища е не по-малко важно, отколкото контролът над територията.


Заплахата за международното корабоплаване от пиратството край бреговете на Сомалия предизвика енергичните и координирани действия на международната общност. Нещо повече, глобалната средна класа едва ли е в състояние да се отъждестви с интересите на сепаратистите и на гражданското население в Донецк, но тя лесно може да се постави на мястото на хората, намиращи се на борда на сваления "Боинг". Тяхната смърт се превърна в удар с нож в сърцето на взаимосвързания световен ред.


По тази причина свалянето на малайзийския самолет шокира западните бизнес класи, които дотогава бяха много по-заинтересовани от икономически отношения с Русия, отколкото от ненарушимостта на международните граници. Съвременните икономически отношения стават невъзможни, когато търговските въздушни коридори, по които летят бизнесмените, стават небезопасни. Сеейки хаос в Източна Украйна,
Путин видимо се опитваше да покаже, че Киев не е в състояние да контролира собствената си територия и се нуждае от Москва, която единствено може да установи там ред. Но той вероятно забрави, че пренебрежителното отношение към суверенитета на съседна държава сее анархия в тези места и в това пространство, на което икономически могъщите лица придават най-голямо значение. Ето защо не е изненадващо, че след трагедията с малайзийския самолет Германската търговска камара, представляваща интересите на фирмите, имащи бизнес на територията на Русия, внезапно смени позицията си и се изказа в подкрепа на нови санкции срещу Москва.


Въоръженият конфликт в Източна Украйна между сепаратистите, подкрепяни от Москва, и правителството в Киев е изпълнен с двойственост. На външните наблюдатели не им е лесно да разберат кой в случая е прав и кой е виновен. Инцидентът в небето обаче е нещо съвършено различно, това е ужасяващо престъпление, което е непростимо. Невинни пътници са били убити от безразсъдни групировки, неспособни да различат граждански от военен самолет. Моралното злодеяние се подсилва от гнусното отношение към труповете на загиналите, разпилени на огромна площ, от плячкосването и мародерството. Самият факт, че е свален азиатски самолет, е гаранция, че западният свят този път няма да остане безучастен.


Но основната причина, поради която международната общност се обърна срещу Русия след свалянето на самолета, е, че Русия, която някога се възприемаше като защитник на глобалната стабилност срещу явно дестабилизиращи намеси на Запада, сега се възприема като един от главните спонсори на глобална нестабилност.


На мнозина стана ясно, че Русия, бидейки велика сила, напълно безотговорно предава опасни съвременни въоръжения в ръцете на местни бандити, над които тя реално упражнява слаб контрол. Накратко, анексирането на Крим позволи на Путин да проектира над Русия образа на велика и ефективна сила. Катастрофата на полет MH17 го представи в съвършено различна светлина – като слаб и неефективен играч.


И накрая, катастрофата на малайзийския самолет откри очите на мнозина за съвременния световен ред. Социално-политическата нестабилност вътре в държавите може да бъде дори по-опасна от съперничествата между държавите. Както националните държави някога са мобилизирали вътрешни ресурси, за да се сдобият с глобално влияние, така днес те са длъжни да мобилизират глобални ресурси, за да гарантират вътрешната си социално-политическа стабилност. И тъкмо откритото безразсъдство на Путин, а не диктаторските му наклонности принуждават европейците и неевропейците да го възприемат като заплаха за мира и да го обвиняват в дестабилизация.


На Путин бързо бе простено създаването на опасен прецедент в областта на международното право, но няма да му бъде толкова лесно простено това, че той случайно съдейства за катастрофата на граждански самолет. В крайна сметка трагичната случайност, а не правният прецедент ще доведе до преосмислянето на глобалния ред.


Съавторът на статията Стивън Холмс е професор по право в Нюйоркския университет. Преподавал е политически науки и право в университетите Харвард (1979-1985), Чикагския университет (1985-1997) и Принстън (1997-2000). Главен редактор е на списание "East European Constitutional Review" (1993-2003). Той е автор на книгите: "Бенжамен Констан и създаването на модерния либерализъм", 1984; "Анатомия на антилиберализма", 1993; "Теория на либералната демокрация: желания и ограничения", 1995. Последната му книга "Мантията на матадора: американският безразсъден отговор на тероризма" е публикувана през 2007 г. Заедно с Иван Кръстев подготвят книга, посветена на политическите процеси в Русия.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (454)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Елцин беше добродушен, но за съжаление прекаляваше с алкохола. Инак едва ли щеше да определи за свой наследник бодигардчето на Собчак, съкратено поради непригодност от КГБ.

 3. 3 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 776 Любопитно

  В крайна сметка има ли неопровержими доказателства от кого точно и с каква ракета е свален малайзийският самолет?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 4. 4 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Пусин в момента повтаря афганистанската грешка на блатото - затънал си и най-правилното е да се оттеглиш. Колкото по-скоро си признаеш грешката , толкова по-леко ще се отървеш. Но от упоритост и самовлюбеност той продължава напред за да докаже на света ,че може да мине пеш по дъното.


  Искрено се надявам само , когато види ,че нито може да свали правителството в Киев , нито да спаси терористите да не тръгне да прави някоя глупост , която да предизвика глобален конфликт

  15.02.1989 - 07.02.2018
 5. 5 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Новорусия = Сомалия! Най-точното сравнение, което до сега съм прочел. А иначе рашките са тръгнали по нанадолнището с все сила https://www.facebook.com/365daysofrussianbanonfood

 6. 6 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  [quote#3:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]В крайна сметка има ли неопровержими доказателства от кого точно и с каква ракета е свален малайзийският самолет? [/quote]

  За какво са ти ? Другари за вашата вяра бронебойни патрони няма открити - и лично да те заведат да ги видиш ще кажеш, че са изфабрикувани от САЩ/ЦРУ/Евреите/Масоните/Рептилите и не-знам-кой-още

  15.02.1989 - 07.02.2018
 7. 7 Профил на Николай Тодоров
  Николай Тодоров
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Колко зле "едностранно" написана статия опитвайки се да прокара американската пропаганда в действие !!
  Да ама не !!!
  Путин има много силни козове,от които на США и ЕС им потреперват мартинките само при мисълта за тях !!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Niki_tailor
 8. 8 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Всички ракети земя въздух са произведени в Русия - това нищо не доказава. Важно е да се отбележи че всички тези догатки са мнение на Кръстев и някой си Холмс (кой е ли е ) - а не новини.

 9. 9 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Аз пък не съм готов да повярвам в лемата, че това е била една случайно изстреляна ракета.

  Не надценявайте, но и не подценявайте ЦРУ.

  Не казвам, че те са го направили, защото не зная.

  Казвам, че задължително трябва да са сред обичайните заподозрени и докато някой не покаже убедителни доказателства за противното е по-добре да не пишеме 300 реда статия базирана на една презумпция.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#4] от "Karelson":

  до момента не влиза гада в блатото - гледа отстрани

 13. 13 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 471 Неутрално

  [quote#3:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]В крайна сметка има ли неопровержими доказателства от кого точно и с каква ракета е свален малайзийският самолет?[/quote]


  .. какво значение има... комунетата ще престанат ли да целуват краката на Путин ... той ще накаже ли виновните ... или на такива като Путин им дреме за невинни жертви...
  ..като са такава воена сила да докажат че са украинците..

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  [quote#7:"Niki_tailor"]Путин има много силни козове,от които на США и ЕС им потреперват мартинките само при мисълта за тях[/quote]

  Рано сутрин е и за това ще направя изключение от правилото си да не говоря с потребители с под 700 рейтинг , понеже това значи трол 100%.

  Другарю , моля те обясни ми какви козове държи Путин ? ЯО ? Ама и ние имаме , при това повече. И между другото за разлика от Русия сме доказали ,че при нужда го използваме. Икономика ? Колкото и да падне стандартът на живот , все ще е по-висок от този в Русия.

  Русия може да тероризира страните около нея , но никога няма да посмее да докосне НАТО , Пусин нямам никакви козове - ген. Брийдлав ви го каза - а са се появили малки зелени човечета в страна членка на НАТО , а сме почнали война. Няма да търсим доказателства , няма да питаме кой ги праща , няма значение дали са зелени ,сини , негри , руси , кафяви , със или без обозначителни знаци.
  Ако такива се появят в страна членка на НАТО това се приема като агресия и се тръгва на война с този , който ги е пратил. Който и да е той

  15.02.1989 - 07.02.2018
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Сега на руските войски ще им се наложи открито да влязат в тази война, иначе Путин няма да успее да спаси сепаратистите.
  ===================================
  Господа Кръстев и Холмс, това е открито подстрекателство към започване на война!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 18. 18 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  Всъщност случайността със свалянето на боинга не е случайност. Рано или късно самочувствието на Путин, че е лъв сред кокошки и лумпените и ненормалните, върху които гради властта си и популярността си, щяха да свършат тази или подобна беля.

 19. 19 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 821 Неутрално

  "След което обаче "Боинг 777", изпълняващ полет MH17 на малайзийските авиолинии, бе свален, и то, както мнозина предполагат, от произведена в Русия зенитна ракета"
  Интересно внушение - "произведена в Русия". А ако ножът, с който ислямистите отрязаха главата на американския журналист беше произведен в Щатите? Тогава вероятно новината нямаше да бъде "ислямисти убиха американски журналист", а "журналист беше убит с нож, произведен в САЩ".

 20. 20 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 471 Неутрално

  [quote#11:"...1925..."]Потресен съм ,не предполагах ,че Путин е чак толкова силен!

  Мислех ,че е само силен![/quote]

  ... брей , да не се подмокриш...
  ..Силни са колкото една Сев. Корея със ядрени оръжия...
  всеки анализ за тая криза завършва с тях...за това да благославят Опенхаймер Ферви и другите дето я измислиха а те успяха да я откраднат както всичко което имат... подобно други държави и Русия дължи цялоста си на ядрените оръжия..

 21. 21 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Дневник трябва да открие нова рубрика "Пропаганда", в която да публикува подобни материали, щото в "Анализи", някак не са на място.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  На жужупути никой не му вярва. Това е основния извод от тази статия. А и защо да се вярва на пиян богат търговец на газ с много пистолети по рубашката?!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на siw46354308
  siw46354308
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#2] от "gianni":

  Какво значи да определи наследник. Значи, че в страната няма демокрация.

 28. 28 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  "...След което обаче "Боинг 777", изпълняващ полет MH17 на малайзийските авиолинии, бе свален, и то, както мнозина предполагат, от произведена в Русия зенитна ракета, като загинаха всички 298 души на борда. С това късметът изневери на Путин...."- от тук нататък няма защо да се чете!!
  ГЛУПОСТИ , основани на страхове на някои ''ястреби''!!

 29. 29 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Цялата украинска сага е замислена с цел да вкара Русия във военен конфликт. От финансирането на майдана с 5 млрд. долара, през преврата, до военния конфликт и санкциите - всичко е планирано. Не е трудно да се предположи, че ако предизвикат безредици и гражданска война в Украйна, Русия няма да стои безучастна поради милионите руснаци, живеещи там. Това е прекрасен повод за санкции и нова студена война, а мисля това е истинската цел на всичко, случващо се в Украйна. Ако успеят да въвлекат Русия в открита война, вероятно ще са още по-доволни, но засега Путин успява да се държи настрана от открити военни действия. Западът не му пука за Украйна, неговата цел е Русия и ресурсите й. Украйна е само инструментът, чрез който се опитват да сринат икономически Русия, да предизвикат недоволство, безредици, да разкъсат страната и да настанят компаниите си там.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 688 Весело

  [quote#19:"teridan"]Интересно внушение - "произведена в Русия". А ако ножът, с който ислямистите отрязаха главата на американския журналист беше произведен в Щатите? Тогава вероятно [/quote]

  Обидно ниска топка, нали?

  Много ми е чудно, уж мастит съавтор, а толкова евтина пропаганда.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 821 Весело

  [quote#3:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]В крайна сметка има ли неопровержими доказателства от кого точно и с каква ракета е свален малайзийският самолет?[/quote]
  Разбира се - статията на Кръстев и Холмс.

 36. 36 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1463 Любопитно

  [quote#30:"False Flag"]По-скоро, рубриката трябва да се казва Плювалник[/quote]

  ДОбре де , защо като е толкова упадъчна медия я четете ? Очевидно е ,че с вашия интелект няма как да убедите хора , които ви превъзхождат многократно в идеите ви ? Само се нервите - ей го форумът на вестник чума , там никой няма да ви казва ,че Пусин превръща ниския си ръст в глобален проблем , няма да има статии извън правата линия на Партията(докато я има де)

  15.02.1989 - 07.02.2018
 37. 37 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Пълно с путинофили таз сутрин у форума! Много любов, много нещо! От вътре ги гори, че сме в НАТО. Ама а, де! Бегайте комсомолци -- излизайте в нелегалност.

 38. 38 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  Няколко актуални РУСКИ анекдота:

  Какво отличава Русия от Хамас? Когато Хамас извършва терористичен акт, поема отговорност.

  Пуйло посочи виновните за свалянето на боинга от руските терористи: 1. Украйна, тъй като е свален над нейна територия. 2. Холандия - нейни пътници летели в самолета. 3. САЩ - произвели боинга.

  Тъй като след свалянето на боинга Гиркин е станал международен терорист, Русия настоява да му бъде издадена шенгенска виза.

  - Татко какво е Путин? - Ъхъмм, сине, още ти е рано да знаеш такива думи.

  След думите на Путин, че такива трагедии трябва да обединяват хората, на гробищата започнаха да копаят братски могили.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1463 Весело

  [quote#34:"Храбър"]но поради липса на факти на които да се опреш[/quote]
  При него е от липса на интелект.
  Липсата на факти никога не е била проблем за тия. Знаеш какво пише за такива - 2+2 е 5 , 6, 7, 1 , дори и 4. Фактите нямат значение - колкото каже Големият Брат , толкова.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 41. 41 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#32:"...1925..."]Свикнал съм с други журналистически похвати,тези не ми допадат![/quote]
  Защото "всеки ден" четеш новини САМО "за Путин,за руската армия, икономиката ,културата,спорта особено и не на последно място науката на Русия".

  Мога да ти дам примери за открития само за месец време, които имат огромно значение за цялото човечество, направени кой знае защо не в Русия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 42. 42 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 471 Гневно

  Украйна става втори Афганистан за Русия, и това Путин ще го разбере съвсем скоро!

 43. 43 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1047 Весело

  Историята, която дребничкия диктатор се опитва да повтаря се превръща във фарс, както винаги е било досега. Ще го разбрере по трудния начин. Но, така е винаги, когато смесваш политиката с избиване на комплекси - нещо твърде характерно за таварищите, управляващи в Кремъл от време оно.

 44. 44 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 453 Неутрално

  [quote#9:"Боби Колев"]Казвам, че задължително трябва да са сред обичайните заподозрени и докато някой не покаже убедителни доказателства за противното е по-добре да не пишеме 300 реда статия базирана на една презумпция. [/quote]

  ЦРУ винаги са виновни до доказване на противното? Доста непредубедено от Ваша страна...

 45. 45 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#30:"False Flag"]На мен за сега ми е забавно да гледам, колко ниско може да падне Дневник [/quote]

  Съгласен съм, аз съм озадачен от Иван Кръстев също така. Най-много да я е превел на български тази помия, не мога въобще да позная неговия стил.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#36:"Karelson"]ДОбре де , защо като е толкова упадъчна медия я четете ? [/quote]
  Та те стоят тук защото им се плаща за това. Те са на работа в момента.
  И нещо още по-важно. Те дори не четат статиите, а просто се водят по опорните точки.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 998 Весело

  Кръстев,Кръстев,не можеш да ме разлаеш.Има проблем,голям проблем,но ти го преразказваш бездарно.А и този Холмс не бил Шерлок Холмс,а някакъв друг,който се нуждае от представяне.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  [quote#19:"teridan"] ...А ако ножът, с който ислямистите отрязаха главата на американския журналист беше произведен в Щатите?[/quote]

  Много добър анализ! Няма никаква разлика между руската ракета и американския нож. Който иска може да си ги купи от кварталния супермаркет.

 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#30:"False Flag"]На мен за сега ми е забавно да гледам, колко ниско може да падне Дневник [/quote]
  Защо реши че е "паднал ниско"?
  Или за теб всичко написано срещу Русия е демонстрирано "падане"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на stive.
  stive.
  Рейтинг: 374 Весело

  Ако най-големият капацитет по-всички теми във всички вселени - "Отнесен" не е коментирал, всички дотук мнения не струват и мастилото с което са написани.

 52. 52 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 453 Неутрално

  [quote#19:"teridan"]Интересно внушение - "произведена в Русия". [/quote]

  Лидерите на сепаратистите също са "произведени" в Русия. Но на Вас това внушение не Ви е интересно, нали?

 53. 53 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "На мнозина стана ясно, че Русия, бидейки велика сила, напълно безотговорно предава опасни съвременни въоръжения в ръцете на местни бандити, над които тя реално упражнява слаб контрол."

  Добре казано и напълно вярно, но в името на професорската си титла Стивън Холмс е трябвало да добави, че както и САЩ, бидейки велика сила, напълно безотговорно предава опасни въоръжения в ръцете на местните джихадисти в Близкия изток. В противен случай наполовина изказаната истина се превръща в дълбока манипулативна лъжа. Точно войната за надмощие между Русия и САЩ са причина за сегашното състояние в горещите точки. САЩ даде рамо на украинските фашисти, а Путин в отговор организира сепаратистите в Украйна и ето ти гражданска война. Нещата до този момент не са толкова трудни, няма нищо по лесно от това да бъде разрушен гражданския мир, особено в нестабилни държави.
  Това е и причината и на останалия свят да заема плаха позиция според зависимостите си.За съжаление ЕС се оказа по неорганизиран дори от ислямистите на изток и бандитите в Украйна, защото в крайна сметка всички негативи се трупат на Европа - икономически и политически с налаганите санкции на Русия и милионите бежанци, с които е заливана. Вместо да заеме правилната позиция и да защити интересите си като атакува причинителят на болестта, лекува симптоми.

 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3414 Весело

  [quote#48:"...1925..."]Путин наистина е е най-великия държавник на нашето време[/quote]
  С думите си просто демонстрираш моята теза.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  След посещението на Меркел в Киев мисля,че ще вървиме към някакво нормализиране на нещата.Продължаването на нещата както до сега е ''no-win situation'' за всички !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 56. 56 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 636 Весело

  На милиционерите пак им набиха канчето и да влизат в обора

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 57. 57 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  [quote#43:"pterodaktil"]Историята, която дребничкия диктатор...[/quote]

  Историите на дребничките диктатори, кандидат-владетели на света завършват винаги зле, но първо разоряват страните си. Справка: Наполеон и Хитлер.

 58. 58 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  [quote#7:"Niki_tailor"]Путин има много силни козове[/quote]
  Не, Путин има ракети! И западът се страхува, че копчето е в ръцете на един луд...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на Чат Пат
  Чат Пат
  Рейтинг: 636 Неутрално

  ...бързо бе простено създаването на опасен прецедент в областта на международното право...

  Прецедент дръжки - Турция в Северен Кипър, Китай в Тибет и в областта на трудово-правните отношения - всичко е интересчийство, идеали всички тука оставете!

  Ситуацията с перченето на Лилипутин напомня на оня виц, дето рокер влиза в заведение, демонстративно гаврътва питието на един свит човечец и се оглежда да види какво впечатление е произвел! А човечецът почва да мърмори, че сутринта хванал жена си с друга, после закъснял за работа и го уволнили, а накрая някакъв му изпил отровата, с която смятал да се отърве...

 61. 61 Профил на alteration
  alteration
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Слаб анализ.Не им познава характера на другарчетата,за сметка на това мисли че познава мисленето на западния свят(дали не го подценява и обижда): можеш да простиш анексията,не можеш да простиш свален самолет.Несериозно е.Авторът да не забравя,че през 1938 светът така отписа Австрия.И после стана....
  Добро утро на всички.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#42:"protivbspdpsatak"]Украйна става втори Афганистан за Русия, и това Путин ще го разбере съвсем скоро! [/quote]

  Засега Украйна се очертава като икономически Виетнам за Запада. Беше удобно Путин да вкара войските в Украйна, запада да вдигне ръце и да каже - вижте какво направи, съсипа цялата държава.

  Путин, обаче, не постъпи така въпреки избитите руснаци и вътрешния натиск да го направи в продължение на месеци вече. Факт.

  Украйна вече е съсипана и дори след колапса и федерализацията й, ангажиментът на Путин ще остане много слаб, да не кажа никакъв. Украинците ги чака само разочарование и скоропостижен демократичен махмурлук.

  ЕС иска келепира на 40 млн. нов пазар, но интересно дали ще го получи.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 453 Неутрално

  [quote#3:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]В крайна сметка има ли неопровержими доказателства от кого точно и с каква ракета е свален малайзийският самолет? [/quote]

  Зависи какво имате предвид под "неопровержими доказателства." За про-Путинските хардлайнери едва ли съществува неопровержимо доказателство за вината на любимия вожд, дори да излязат записи от разговори на руски командири, дори и въпросните руски командири сами да се похвалят, че са свалили самолет.

 66. 66 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 776 Неутрално

  [quote#46:"Храбър"]Та те стоят тук защото им се плаща за това. Те са на работа в момента.
  И нещо още по-важно. Те дори не четат статиите, а просто се водят по опорните точки[/quote]
  Не си обективен и нито една дума от написаното от теб не е вярна!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 67. 67 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 821 Неутрално

  [quote#49:"gianni"]Много добър анализ! Няма никаква разлика между руската ракета и американския нож. Който иска може да си ги купи от кварталния супермаркет.[/quote]
  Ислямския халифат воюва с оръжие, получено от Щатите по времето, когато смятаха, че могат да ги използват срещу Асад. Уверявам те, че те имат нещо повече от американски ножове. Трябва ли новините да носят заглавия като "Израел беше бомбардиран с ракети произведени в САЩ?"

 68. 68 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Типични левичарски увъртания на Стивен и Иван, които се опитват да ни убедят, че погазването на международното право с анексията на Крим не е разтревожила Запада толкова, колкото сваленият самолет защото льошите глобални бизнес-елити искали свободни коридори да си летят и да има стабилност. С други думи, кръвопролитията в Украйна могат да си продължава стига да не засягат с нищо гадния егоистичен Запад - това, макар и завоалирано, ни казват двамата автори.

  Обясненията на авторите относно руските уродщини с мека либерална лексика как "мнозина предполагат", че "произведена в Русия зенитна ракета" незнайно как поразила горкия Боинг само наливат вода в пропагандната воденица на Кремъл и не заслужават друго освен презрение. "Либерал" му кажи и повече не го обиждай.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 776 Неутрално

  [quote#50:"Храбър"] всичко написано срещу Русия[/quote]
  Вече може да се издаде многотомник.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 71. 71 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  До коментар [#44] от "persifedron1":

  Че защо пък да е плоско.

  Няма изобщо да занимавам хората с това какви интереси има ЦРУ - тя самата статия ги изброява.

  Ролята на контра-разузнаването и контра-операциите са да направят онова, което може да не е популярно, но дава резултати.

  При положение, че САЩ (и западът като цяло) имат интерес от слаба Русия, защо да оневиняваме аксиоматично ЦРУ като източник на сериозен проблем пред руските власти?!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  До коментар [#49] от "gianni": " Много добър анализ!"
  Не и за този форум ... Тук е автогол.
  До коментар [#49] от "gianni": "Няма никаква разлика между руската ракета и американския нож."
  ... и в района на сваляне на Боинг- 777
  ... кой, Кой, КОЙ, К О Й ... има точно такива ракети ?
  Опълчението доказано няма нито зенитни ракети от този тип, нито щурмовик СУ-25 Кой остава ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 74. 74 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 776 Любопитно

  [quote#73:"dark'star"] ... и в района на сваляне на Боинг- 777
  ... кой, Кой, КОЙ, К О Й ... има точно такива ракети ? [/quote]
  Точно какви бе колега? Ами ако ракетката е Made in USA?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "както мнозина
  предполагат, от произведена в
  Русия зенитна ракета" късметът на автора да прочета цялата статия свърши с това нищо казващо изречение : D

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 77. 77 Профил на idenev
  idenev
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#3] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Aко питаш съфорумниците - има. Интересно как споменават факта, че ракетата е била руска. Ами то целият източен блок все още е въоръжен със съветски оръжия, това по никакъв начин не показва кой е виновен.

  До коментар [#4] от "Karelson":

  Ами всъщност Украйна е ключова за Русия, както държавите в близкия изток за САЩ. Това не е мерене на членове а отстояване на интереси. Огромна част от руският газ минава през Украйна.

  В други вестници има рубрики "Мнение", а под тях е съобщено, че това е личното мнение на автора, не на изданието. Жалко за Дневник.

  Зареждай в Лукойл, спри империалиста
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1766 Любопитно

  Другари в Украйна се бият чеченци.
  Сигурно тези са някакви добри чеченчи да се вгледаме.
  Леле ма тия са същите който ни режеха главите и ни убиваха бавно прострелвайки ни куршум след куршум.
  Какво се промени и защо се промени????

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 80. 80 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Тук подобава да изброим свалените пътнически самолети от военните

  -- 1955г България сваля израелски "Констелейшън-С 69" над Петрич (60 загинали)
  -- 1973 г. Израел сваля либийски Боинг 727 (113 загинали)
  -- 1983 СССР сваля корейски боинг 747 (269 загинали)
  -- 1988 САЩ свалят ирански Еърбъс А300 (290 загинали)
  -- 2001 Украйна сваля руски ТУ-154 над Черно море (78 загинали)

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  [quote#77:"idenev"]...как споменават факта, че ракетата е била руска. Ами то целият източен блок все още е въоръжен със съветски оръжия[/quote]

  Правиш ли разликата между "Произведено в Русия" и "Произведено в СССР". Ако се окаже, че ракетата е руска, последици за другаря Путин ще са катастрофални.

 83. 83 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2297 Весело

  До коментар [#75] от "False Flag":

  Единствените неонацисти на власт в света в момента са в Русия. Въпреки всичките ви "прогнози", в Украйна няма гонения срещу руснаци, евреи и т.н. Виж в Русия - много. Наскоро САЩ приеха цяла народност за да ги спасят от терора в Русия (прочетете нещо най-накрая).

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 84. 84 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 453 Неутрално

  [quote#63:"bibian"]Путин, обаче, не постъпи така [/quote]

  Я пак?
  Зелените човечета от къде дойдоха, от Марс?

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 605 Любопитно

  Активисты идентифицировали псковских десантников, разбитых под Луганском

  http://www.ua-today.com/modules/myarticles/article_storyid_70123.html

 89. 89 Профил на idenev
  idenev
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#82] от "gianni":

  Kакво мислиш, че ще стане? Ще си подаде оставката ли?

  Зареждай в Лукойл, спри империалиста
 90. 90 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 776 Неутрално

  [quote#34:"Храбър"]А ти се опитваш да кажеш нещо, но поради липса на факти на които да се опреш, пишеш глупости. [/quote]
  Дай факти, че Русия е замесена пряко в свалянето на самолета. Чакам.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 91. 91 Профил на naka2911
  naka2911
  Рейтинг: 434 Любопитно

  А ти се опитваш да кажеш нещо, но поради липса на факти на които да се опреш, пишеш глупости
  -цитат#34
  -----------------------
  Самата статия на какви факти се опира,стигайки до конкретни изводи?

 92. 92 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  [quote#85:"...1925..."]Какво точно ще се случи с реални последствия срещу величието на Русия?[/quote]

  Ще се случи дори това, че поради бюджетни ограничения от руската Амбасада ще спрат топлата бира и кебапчетата на сборището на Копринка.

 93. 93 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2183 Любопитно

  До коментар [#74] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ": "Точно какви бе колега? Ами ако ракетката е Made in USA?"
  За това не акцентирам на производителя, а на ръчичката натиснала копчето.
  - украинската армия има точно такива ракети
  - украинските Су-25 има и бордова картечница - има и такива следи по отломките на Боинга.
  - Запада мълчи ! Ако беше виновно опълчението дали щеше да се мълчи по въпроса?! Едва ли ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95 Профил на False Flag
  False Flag
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#83:"Тюфлекчия"]Единствените неонацисти на власт в света в момента са в Русия. Въпреки всичките ви "прогнози", в Украйна няма гонения срещу руснаци, евреи и т.н. Виж в Русия - много. [/quote]


  Я да видим? Аз всичките евреи дето познавам са и руснаци


  [quote#83:"Тюфлекчия"]Наскоро САЩ приеха цяла народност за да ги спасят от терора в Русия (прочетете нещо най-накрая). [/quote]


  Дай да видим де? Коя е тая народност?

  Ти прочете ли линка, или само заглавието?

  There is no greater tyranny, than that which is perpetrated under the shield of law and in the name of justice.
 96. 96 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2297 Весело

  До коментар [#93] от "dark'star":

  Знаем, знаем - и във Википедия се появиха "данни", че Су-25 (щурмовик създаден да бие танкове от 300 метра, с броня достатъчна за поне три изтребителя) може да лети и пуца на 10 000 метра, ефективно сваляйки не пътнически самолети, а направо "Stratofortress"- и.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 97. 97 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Русия е била открай време сравнявана с октопод, заплашващ Европа с пипалата си:

  http://www.bl.uk/learning/images/ideas/large1628.html

  http://bigthink.com/strange-maps/521-cartographys-favourite-map-monster-the-land-octopus

 98. 98 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2297 Весело

  До коментар [#95] от "False Flag":

  Линк не съм давал, но както и да е - предполагам коментарът ти е генеричен. Наричат ги "турки". Ама не на руски - не става въпрос за турците.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 99. 99 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3990 Любопитно

  В чизми или без, знаеш, че няма.

  Фактите, анализ и изводи в публикацията
  не зависят от вида доказателства,
  известни вам като засега неизвестни.

  Катастрофалният "случаен" атентат срещу международен граждански самолет над район инфестиран с въоръжени произточни сепаратисти - внасяни от Изток,
  и начините на реакция на трагедията, са доказателства,
  че голям Евразийски регион, в Украйна и Русия,
  е станал рисков за международната авиация,
  а ла пиратска Сомалия.

  "Спонтанността" на простотията "Крим всегда раш"
  остава все така неубедителна за световната общност.

  Путин няма как да скрие неадекватността на активните си
  действия по отношение на Украйна (и други държави),
  както и на бездействията си, невзимане на отношение и бягства
  от отговорност.

  На Връх 9 май - когато Обединена Европа още празнуваше 8 май
  (или лекуваше махмурлук от вчерашен празник),
  Путин остави Янукович да оглавява фамозния День Победы на Столичната Красна Национал-Социалистическа Площадь,
  изостави Масква и дезертира в Крим,
  за да оглави тамошен провинциален "День Победы".

  На Западни санкции срещу кликата,
  отговори със затягане на цензурата над российския народ
  с икономически и политически ограничения.

  Неопровержими доказателства,
  че кремльовският неоленинистки нацизъм,
  пънещ се да възродява ссср,
  или по-предишна "тюрма на народите",
  не е добре у главата.

  До коментар [#3] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  В крайна сметка има ли неопровержими доказателства от кого точно и с каква ракета е свален малайзийският самолет?

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK