Грешен ход на премиера

Кристалина Георгиева

© Анелия Николова

Кристалина ГеоргиеваКрайно неуместната стъпка на служебния премиер Георги Близнашки да прибере от публичното пространство и после твърде колебливо да коментира позицията на София по очевидната руска заплаха за България и евроатлантическата общност вероятно и в този момент е предмет на изясняване между него и работодателя му – президента Росен Плевнелиев. Но каквито и причини за нея да бъдат установени, такава стъпка с висока вероятност ще навреди на кандидатурата на Кристалина Георгиева за Върховен комисар на ЕС по външните отношения и сигурността.


Основна нейна съперничка е г-жа Федерика Могерини, министър на външните работи на Италия. Тя разчита на това да компенсира липсата си на дипломатически и управленски опит с принадлежността си към европейската левица. Сама по себе си практиката на такива политически споразумения е достатъчно нелицеприятна в момент, когато Европа е изправена пред най-сериозното предизвикателство към сигурността ни вследствие на руската анексия на Крим и военната подкрепа на Кремъл за наемниците му в източна Украйна.


Европа се нуждае не от водач на своята обща политика във външните отношения и сигурността, получил поста в резултат на сделки, а от оценен по достойнство човек с доказани качества. Кристалина Георгиева е такъв кандидат. Тя прояви големите си способности в досегашната Европейска комисия в област, която е пряко обвързана с твърде несигурния свят, в който живеем.
Като оставим настрана политическите пазарлъци в Брюксел, г-жа Могерини има още една съществена слабост – тя проявява склонност да се примирява с агресията на московските управници и да търси решения на проблема там, където те не могат да се намерят. Съществена част от лидерите на страните от ЕС виждат това и не приемат кандидатурата й.


Визия 2020. България в НАТО и в Европейската отбрана, разработена от експерти по отбраната, неутрализира досегашния подобен недостатък на българската позиция по агресивното поведение на Русия. Този недостатък се дължи на фактори, които са пределно ясно и точно изложени в документа. Визията активно действа като противотежест на колебливата италианска кандидатка и дава допълнително предимство на г-жа Георгиева.


Жалко би било, ако това предимство бъде лекомислено заличено с грешния ход на служебния премиер, който връща България към впечатленията у съюзниците ни за страна, която няма позиции по общите ни заплахи или дори не иска да има. Но това все още е поправимо, ако Съветът по сигурността при министър-председателя приеме идния понеделник визията такава, каквато е.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (117)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Захарий Стоянов : Кой?

  Кой въстана срещу нашето свещено дело — съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?

  Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин — Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете“. Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче“. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е!“ — Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.

  И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, афганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!

  Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа калугер излиза дързостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка! Не е крив той. Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му. То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия.

  Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александър III. Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим аладжака!…

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 3. 3 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  Каквото и да си говорим, факт е че Близнашки се у***! Рашистката агресия трябваше да получи в целият цивилизован свят, истинска и недвусмислена отпора!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на capricorn2014
  capricorn2014
  Рейтинг: 450 Весело

  колебливо да коментира позицията на София по очевидната руска заплаха за България и евроатлантическата общност вероятно и в този момент е предмет на изясняване между него и работодателя му – президента Росен Плевнелиев. Но каквито и причини за нея да бъдат установени, такава стъпка с висока вероятност ще навреди на кандидатурата на Кристалина Георгиева за Върховен комисар на ЕС по външните отношения и сигурността.
  га, га, га, (както пишеше един Грънчев, да вземем да обявим война на Русия, та да сложат как Кристалина за комисар, е толкова ли нещо друго не може да работи тази кака!

 6. 6 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1033 Весело

  Кристалина Георгиева е доказала качествата си и че е отличен кандидат за длъжноста!

  НИКАКВИ действия на никой български или чуждестранен политик не могат да променят този факт, още по-малко изказвания на един журналист като Асен Агов станал политик!

 7. 7 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  [quote#4:"sqrt"]Хм и какво точно е спечелила Българич от комисарстването на Кристалинка до сега, че да има значение какво ще стане с бабето от тук нататък? Че тя един лев не издейства за България от ЕС при всичките бедствия които се случиха у нас.[/quote]
  Най-голямото бедствие през последната година, беше "управлението" /грабежа/ на тройната коалиция... за такива бедствия, ЕС не предвижда помощи а наказания!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 8. 8 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 616 Любопитно

  До коментар [#1] от "BlueWater":Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си; достатъчно умен, за да спечели от тях и достатъчно силен, за да ги поправи. - Джон Максуел

  Айде сега в духа на цитатите си изтрий "умния" си коментар. Както и много други си доказателство, че не грамотността е признак за интелигентност, а мисленето.

  Navigare Necesse Est
 9. 9 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 733 Неутрално

  В интерес на истината остава сериозно съмнение в качествата на Близнашки да бъде премиер. Може да има и още гафое.

 10. 10 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Дори и да приемем , че Русия е заплаха за нас , пак няма да ни дадат външната политика.Пък и ми се струва , че не това е най-важното.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 11. 11 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Назначаването на "бивш" комунист за служебен премиер беше грешка.

 12. 12 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#6:"BlueWater"]един журналист като Асен Агов станал политик[/quote]

  Преди политик е "бил" и агент на ДС , но простено да му е , много негови колеги-политици също са били внедрени в СДС за наша най-голяма радост , за това прехода ни още си тече.

  А Криталина няма да стане комисар по външна политика , защото в ЕС по отношение на раша нямат доверие на българите , точно заради агентите-рубладжии на високи постове в държавата.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 13. 13 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5489 Неутрално

  Бившия комунист и настоящ министър се издъни с изказването си за опасността от Русия.

 14. 14 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Русия е враг на България. Грешен ход на Близнашки.

 15. 15 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Не мога да повярвам , че Асен Агов си мисли , че някой ще ни даде външната политика.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 16. 16 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4083 Неутрално

  До коментар [#10] от "drbbbb":

  Как ще ни дадат външната политика като и за слепеца е ясно че сме 16 та република! В ЕС няма друга такава държава която първо се грижи за руските интереси а сетне за тези на ЕС и своите.

  klimentm
 17. 17 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#1:"BlueWater"]Глупости на търкалета от един журналист! [/quote]
  Асен Агов си има спичрайтъри, стаията не е писана от него. Но по важна е тезата - за да не навредим на Кристалина Георгиева да обявим Русия за заплаха за цяла България. Дори като съюзник на Тртия райх България в лицето на цар Борис е много предпазлива (не от страх) когато става въпрос за пряк конфликт с Русия. Агов обаче в името на Кристалина Георгиева ни бута натам.

 18. 18 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Колебанието на Близнашки не беше много добро, но в никакъв случай не е навредило на България, защото той с действията си показва съпричастност към европейските ценности за разлика от предишните управници. Иначе от РБ се опитват с дребни заяждания със служебния кабинет да си правят предизборна кампания. Да пробват нещо по-смислено.

 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  [quote#11:"karen_walker"]Назначаването на "бивш" комунист за служебен премиер беше грешка.[/quote]
  Очевидно бивши комунисти няма.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на aytep
  aytep
  Рейтинг: 477 Любопитно

  Аман от колебливост, несериозност и потресаваща липса на твърдост - събирам колекция от интересни графити и надписи от столицата ни и това го коментирам със следния от тях "който се чуди, се чупи"! Горката жена на какъв народ е лице и с какви чукундури се разправя.....

  Яба-даба-ду
 21. 21 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#16] от "klimentm":

  Да де и аз това писах в капитал те ми сложиха 90 минуса.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 22. 22 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 673 Неутрално

  [quote#11:"karen_walker"]Назначаването на "бивш" комунист за служебен премиер беше грешка. [/quote]

  Чия? На Плевнелиев, или на Борисов?

 23. 23 Профил на swinging_pigs
  swinging_pigs
  Рейтинг: 410 Неутрално

  До коментар [#2] от "Много Съм Лоша!"
  Истината е,че винаги сме много лоши когато казваме ИСТИНАТА....
  Точно тази Истина която един очевидец е пресъздал в книга която всеки Българин трябва да прочете...(ако може да чете)

 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  До коментар [#18] от "ambros":
  Грешка!
  Заяждането със служебния кабинет започнаха от АБВ и Атака.
  Нещо повече!
  Както се рабра Бъгария до сега е платила за участието си в НАТО малко под 2 млрд. Благодарение на безхаберието на три мандат и нещо не сме успели да повишим отбранителната си способност.
  Докуметът "Визия-2020" имаше за цел да постави основата на точно такова, очевадно необходимо преобурудване на армията ни С ПОМОЩТА на съюзниците ни от НАТО и на базата на тази вноска.
  Намесата на просурките АБВ и Атака очевадно извадиха правителството от правилната насока. Сега благодарение на гореизброените партийки (чието обществено влияние е нищожно) България ще придължи да има слаба отбранителна способност.
  Действията на АБВ и Атака са оказват противонародни и предателски. Всъщност именно техните действия потвърждават заключенията направени в предварителния версия на документа "Визия 2020"!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1033 Весело

  До коментар [#8] от "Schopenberg":

  [quote#8:"Schopenberg"]Както и много други си доказателство, че не грамотността е признак за интелигентност, а мисленето. [/quote]За вас и такива като вас, които пишат коментари ad hominem, имам друг цитат:

  I always cheer up immensely if an attack is particularly wounding because I think, well, if they attack one personally, it means they have not a single political argument left.
  -- Margaret Thatcher

  Вашето мото не е цитирано точно, защото изразът е:
  "navigare necesse est vivere non est necesse"

  Отново твърдя, че Асен Агов НЕ е прав и действията на Близнашки не се отразяват по никакъв начин на кандидатурата на Кристалина Георгиева за поста в ЕК!

 26. 26 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 672 Любопитно

  За мен са напълно неясни политическите възгледи на Кристалина Георгиева, а за Вас?

  "Winter is Coming"
 27. 27 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  До коментар [#2] от "Много Съм Лоша!":

  +++++++++++++++
  +++++++++++++++
  +++++++++++++++

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  [quote#25:"BlueWater"]Отново твърдя, че Асен Агов НЕ е прав и действията на Близнашки не се отразяват по никакъв начин на кандидатурата на Кристалина Георгиева за поста в ЕК![/quote]
  Като повтаряш и потретваш едно твърдение не го правиш по вярно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1033 Весело

  [quote#26:"Катя"]За мен са напълно неясни политическите възгледи на Кристалина Георгиева, а за Вас?[/quote]Интересно ми е, дали сте наясно с политическите възгледи на Катрин Аштън или Федерика Могерини!

 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  Голяма грешка направи Плевнелиев.Дано поне се справят с изборите, ама губя надежда.

 31. 31 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Ххахаха, жорето нещо сгази лука тоз път. Много красиво се получи : роската жертва пешка, като назначи БСПар комунист за премиер и сега го пуснаха на публичен тест, че нещо много се беше сгушил с протестантите. жоре, ти си на ход

 32. 32 Профил на one
  one
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Плевнелиев пак не си изпипа служебното правителство на 100%. Нищо, като съставя следващото (защото май и такова ще има) да внимава и да премисли хубаво. Всъщност, може вече да започне да мисли по въпроса за следващото защото като слушам прокобите на Борисов и на Цветанов "Не приемам документа на военния министър" започвам да си стягам знаменцата и свирките за протести.

 33. 33 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  До коментар [#26] от "Катя":

  Тя е опортюнист като всички НДСВ-ейци

 34. 34 Профил на va1terego
  va1terego
  Рейтинг: 407 Гневно

  Сталинка по рождение, прекръстена на криСталинка след смъртта на тиранина...
  Комунист и ДС-ар по род, по възпитание и по кариерно развитие - това е Сталинка!

  Благодаря много, но аз не искам такова нещо като тази селска нагаждачка да ме компрометира повече, аз, ние, като българи, не заслужаваме такава гротеска!

 35. 35 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#4] от "sqrt":

  Представя България достойно,хората я оценяват и се отнасят с респект към нея,понякога стига и само това!Така се гради имиджа на една държава!Не всичко е пари!

 36. 36 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1033 Весело

  [quote#28:"Храбър"]Като повтаряш и потретваш едно твърдение не го правиш по вярно.[/quote]Вашето лично мнение също не става вярно от това, че не сте съгласни с моето.

  Факт е, че кандидатурата на Кристалина Георгиева е издигната първоначално не от българи и не защото е българка или поради политическата и ориентация, а поради нейните ЛИЧНИ качества, биография и репутация!

 37. 37 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 673 Неутрално

  За миналия ЕП нашите искаха поста на комисар по енергетиката, сега пък комисар на външните работи. Не си ли дават сметка нашите красавци, че това не са постове за "троянския руски кон"?

 38. 38 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#29] от "BlueWater":

  Да, напълно.

  "Winter is Coming"
 39. 39 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  Интересно каква е личната визия на Близнашки, щом не признава тази на експертите...

 40. 40 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Ето това е грешката на Сталинка . Европа се чуди как да се отърве от американските слуги. Та ако мисли ,че ще стане комисар по външните робати , много и здраве от мен.

 41. 41 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Кажи му Асен Агов и всичко е ясно, слаб 2 на "журналиста" Агов

 42. 42 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1033 Весело

  [quote#38:"Катя"]Да, напълно.[/quote]Можете ли да ни запознаете тогава, какви точно са
  [quote#29:"BlueWater"]политическите възгледи на Катрин Аштън или Федерика Могерини![/quote]и да го докажете с цитати и техни лични действия?

 43. 43 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#2] от "Много Съм Лоша!":

  +++++++++++++++++++++++++

  Колко прозорлив е бил З. Стоянов. Всичко написано е в пълна сила и за последните 25г., пък и за цялото време когато сме им били роби. Братушките направиха и всичко по силите си да ни съсипят, забранявайки вноса на български стоки, туряйки абсурдни мита, пречейки типично бюрократично на всякой опит за някаква дейност между български и руски фирми, бърникайки политическия ни живот и създавйки псевдо националистически партии на пряка издържка от Москва, набутвайки ни да правим безумни проекти на безумно високи цени. Та да стигнем до там, че от там да внасяме горива и суровини и да не изнасяме почти нищо, а нашите политици, когато отиват на официално посещение да се гаврят и подбъзикват се едно са от някое село, а не от министерския съвет на "братска" България.
  Такова е вашето братуване братушки. Вие сте кротък и добър народ, но тези в кремъл винаги са били кръвожадни подли клептомани, за които нито вашия нито нашия живот е струвал някога пукната копейка.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 44. 44 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#42] от "BlueWater":

  Малко се изхвърляте. Баронеса Аштън е лейбърист, Могерини от Демократическата партия. Те не са моят избор. Коментирах възгледите на г-жа Георгиева, защото политик от такъв ранг не може да бъде безпартиен. Това не е липса на патриотизъм, а убеждение, че ако някой уважава дадена публична личност заради конкретни постижения в област като икономиката например, това не означава, че тази личност е подходяща за върховен дипломат.

  "Winter is Coming"
 45. 45 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#26:"Катя"]За мен са напълно неясни политическите възгледи на Кристалина Георгиева, а за Вас?[/quote]

  Напълно , права си.
  Освен , че е добре за България да е в комисията нищо друго за нея не се пише...

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 46. 46 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  " между него и работодателя му – президента Росен Плевнелиев"

  Не мисля, че президентът е работодател на премиера. Дори и той да го е назначил , работодател му е суверенът, т.е. народът

 47. 47 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#44:"Катя"]Баронеса Аштън е лейбърист, Могерини от Демократическата партия[/quote]

  Единствената позната политическа дейност на Ред Кати е касата на КГБ за "спонтанните" протести срещу американските бази , а Могерини си е модерно европейско левичарче с превръзка на очите и бронирано ауди.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 48. 48 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Абсолютно съм съгласен със статията по въпроса за ясната позиция на България към Русия, без значение съдбата на Кристалина Георгиева

  chavo64
 49. 49 Профил на dejo
  dejo
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Кристалина Георгиева не е добър кандидат за дипломат на ЕС. Трябва някой с много повече опит и възможности, а и амбиции в сферата.

 50. 50 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  Тя разчита на това да компенсира липсата си на дипломатически и управленски опит с принадлежността си към европейската левица.
  -----------
  Интересно. Не знаех, че липсата на опит може да се компенсира с липса на акъл.
  Е-е-е-х, Брюксел ...

 51. 51 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#33] от "Един телефонист в окопа":

  Това е характер, не политически възглед.

  "Winter is Coming"
 52. 52 Профил на e.coli
  e.coli
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Близнашки е обиден червен кариерист. Пренебрегнат от своите, стана ренегат. С подобни политика не се прави. На кой му роди тъпата тиква да го прави служебен премиер? Заподозрените са двама Б.Б. и Р.П..

 53. 53 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 672 Весело

  [quote#47:"Много Съм Лоша!"]модерно европейско левичарче[/quote]

  Да, но поне знаем какви точно са. А нашите леви не са нито модерни, нито европейски.

  "Winter is Coming"
 54. 54 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 799 Весело

  [quote#2:"Много Съм Лоша!"]Захарий Стоянов : Кой?

  Кой въстана срещу нашето свещено дело [/quote]

  Не помня откога не съм ти слагал +. Напълно споделям казаното от З. Стоянов, но ако се замислиш чий е Варненския кмет дет се кефи на ЮП, кой мускулест юнак страхливо се гърчи пред руската пета колона, бърже ша смениш слогана си и вместо 'виолетови боклуци' ше сложиш 'шарените боклуци' ... ма не ти харесва да се числиш към тях, предполагам...само да ти пропомня че виолетовия Ваньо изгони навремето 3-ма руски 'дипломати' и показа на руснаците голям среден пръст.
  А що стори бабаита от Банкя? Некви кученца подаряваше и скимтеше около жужето .. да ти опресня спомените... http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_1861387_126.jpg

  Колкото повече, толкова повече!
 55. 55 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1033 Весело

  До коментар [#44] от "Катя":
  До коментар [#45] от "Много Съм Лоша!":

  Ако наистина искате да научите повече за Кристалина Георгиева, то поне прочетете биографията и.
  http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/georgieva/about_me/biography/index_bg.htm

  [quote#45:"Много Съм Лоша!"]Освен , че е добре за България да е в комисията нищо друго за нея не се пише.[/quote]За и от Кристалина Георгиева има много написано включителнио и в нейният блог стига човек да има поне малко желание да потърси информация. В европейската преса има информация за работата и почти всеки ден.
  http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/georgieva/index_bg.htm

 56. 56 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1033 Весело

  [quote#53:"Катя"]Да, но поне знаем какви точно са. А нашите леви не са нито модерни, нито европейски.[/quote]Точно защото се знае позицията на европейските леви, ще е глупаво да се сложи някой такъв и то без политически опит, да води политиката на ЕС точно в сегашният момент.

 57. 57 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#54:"Meчо Пух"]само да ти пропомня че виолетовия Ваньо изгони навремето 3-ма руски 'дипломати'[/quote]

  Е ББ им спря краденето и в Белене и за Б-А и за ЮП е на позицията на Европа , а ти си спомняй с умиление за великия ти вожд дето направил три жеста , ама подарил на рубладжиите 2/3 от България.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 58. 58 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Президентът наивник - това е действителността. Ако не беше такъв Бойко нямаше да го предложи. Ясно е, че му топли стола.

 59. 59 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#3] от "Георги":

  веднъж комунист, винаги комунист. на такива вяра не трябва да има човек.

  такива може да се подкрепят само и единствено, когато насочат разрушителната си сила и омраза към собствените им колеги и "другари" в корупцията на БКП-тата и ДПС-тата.

  но дори и тогава човек не трябва да очаква нищо добро от комунист. никога! това май вече е доказано за 45-години комунистически терор и за 25 години преход.

  РЕФОРМИ !
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 672 Любопитно

  [quote#53:"Катя"]Да, но поне знаем какви точно са.[/quote]

  Е , ако ти знаеш "ТОЧНО" какви са европейските леви , много те моля да ми обясниш.
  В ЕСССР понятията ляво/дясно са толкова вече размити , че само по навик ги определяме като някакви , пък и те самите си слагат уточнението "център" пред ориентацията , та да стане още по-енигматично.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 62. 62 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#9] от "bpcorp":

  това го знам от 1-вия ден, но малко му остава. дано изборите да минат ок

 63. 63 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Мине се вече месец от как новото правителство, чието първо решение беше да номинира КриСталинка, е на власт а какво направи тя за Мизия през това време - НИЩО. Доказа си качествата за пореден път.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  Позицията на служебния премиер е ясна; на мен ми е интересна обаче липсата на позиция на "десния" бивш бодигард на Царо и бае Тодар, който до момента не е обелил зъб по въпроса - заплаха ли е Русия за България, или не е заплаха.

  Как можеш да гласуваш доверие на такъв, след като няма мнение по най-важния въпрос за държавата ни?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#59] от "Rage Against":

  Ама как му се радвахте в началото, как не давахте дума да се обели че бил комунист, как само споменаването на миналото му било "атака срещу неудобните".

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 66. 66 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#55] от "BlueWater":

  Няма инфо за политическите ù възгледи , това питахме с колежката.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 67. 67 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 565 Неутрално

  кристалина е издигната заради личните си качества; тя беше лансирана от западните медии още при предишното правителство заради собтвените й достойснтва. в този смисъл какво прави което и да било българско правителство няма никаква значениев това отношение. никой отатък калотина не си прави илюзии за българските политици.
  грешен анализ

 68. 68 Профил на biser.i.borisov
  biser.i.borisov
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Що за сбъркана корелация на г-н Агов?
  Кристалина Георгиева е номинирана от българския кабинет (при това служебен), тя не е външен министър в този кабинет, докато г-жа Могерини е външен министър на Италия, и къде съответно е връзката между един служебен премиер и това какви са възгледите на Кристалина Георгиева, която в момента е евро-комисар?
  Ако г-жа Георгиева не бъде избрана на този пост, то това ще е преди всичко заради начина, по който той се търгува между политическите партии в евро-парламента отколкото от позицията на един служебен премиер...

  При това цяла статия е написал г-н Агов!? Боже мили!

 69. 69 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#2] от "Много Съм Лоша!":

  Благодаря, че публикувахте това и то на челно място в коментарите. Заслужава си, който не е наясно с вредите, които Русия ни е причинил през вековете да стане достояние на по-широк кръг български граждани, за да не се прехласват по упорито насажданите през последните 70 години ролята им на Освободителки.
  Нека не забравят също казаното от ВЛевски/той се цитира като автор/: Който ни освободи, той ще ни зароби. Което е жалко, но факт.
  За каква славянска обич говорим, като те анексираха територия на славянски народ и водят зле прикрита война срещу нея?
  Затова е много важна позицията на Българското правителство по докладът на г-н ВШаламанов, както и на основните политически партии, обществени организации и гражданите.
  Всяко подминаване или снишаване по въпросът ни прави по-слаби като съюзници в НАТО и като членове на ЕС.
  Трябва да се определим ясно и категорично, за да знаем накъде, с кого и за какво сме тръгнали. 70. 70 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 799 Весело

  [quote#57:"Много Съм Лоша!"]Е ББ им спря краденето и в Белене и за Б-А и за ЮП е на позицията на Европа , а ти си спомняй с умиление за великия ти вожд дето направил три жеста , ама подарил на рубладжиите 2/3 от България.[/quote]

  ... аз вождове нямам... абе тва гербавите, земете се стегнете и стига с теа вождове и индианци знаем че сте чели...
  ко земем да спорим за голямата приватизация тоа форум ше дойде тесен... не ти знам годините, какво помниш, и дали си ходила по люлки и пързалки преди 15 години, но влизането на България в Европа беше 'спазарено' точно от тоя Ваньо заради средния пръст към Масква в югославската криза, докат некои други са разтриваха ушите на Тато с топла партийна книжка до сърцето. От тогаз червени и шарено-червени се стряскате насън кат чуете нещо за СДС от онези години...

  Колкото повече, толкова повече!
 71. 71 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1033 Весело

  [quote#66:"Много Съм Лоша!"]Няма инфо за политическите ù възгледи , това питахме с колежката.[/quote]Пределно ясно е от биографията и, че тя не е изявен политик. Точно тази нейна политическа неутралност се счита от политически коментатори в Европа за още едно нейно предимство. Тя е била три години върховен представител на световната банка в Русия и никой не я е коментирал, тя да е имала някакви проруски или антируски действия.

 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  [quote#70:"Meчо Пух"]... аз вождове нямам... абе тва гербавите, земете се стегнете и стига с теа вождове и индианци знаем че сте чели...[/quote]

  Те съдят по себе си - ако в България понастоящем изобщо има партия, основана на култ към личността, това е ГЕРБ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Хора, Близнашки НЕ СТАВА.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 74. 74 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#71] от "BlueWater":
  "Тя е била три години върховен представител на световната банка в Русия и никой не я е коментирал, тя да е имала някакви проруски или антируски действия."
  ---
  Сакън, това не биваше да го споменавате, защото веднага ще се направи връзката с роднината си СДянков, който щеше да напляска Русия, а се намърда в Надзорният съвет на Газпром и сега е 'напляскан' с милиони рубли/обменени разбира се в долари или евра/.
  Важно е, че редовно си говорят и'случайно' се срещат във Виена с ББорисов. Уж беше направил грешка с неговото назначаване, а вчера пак: 'Ние с Дянков едва спасихме държавата'.
  Не ми харесва раздвоението на личността у хората, а най-вече у политиците.
  Лично нямам претенции към личността на г-жа КГеоргиева.
  Ако се издъни, ще имам.

 75. 75 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#19] от "Храбър":

  бойко борисоф е член на бкп!

 76. 76 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 561 Неутрално


  До коментар [#71] от "BlueWater":
  "Тя е била три години върховен представител на световната банка в Русия и никой не я е коментирал, тя да е имала някакви проруски или антируски действия."
  ---
  Сакън, това не биваше да го споменавате, защото веднага ще се направи връзката с роднината си СДянков, който щеше да напляска Русия, а се намърда в Надзорният съвет на Газпром и сега е 'напляскан' с милиони рубли/обменени разбира се в долари или евра/.
  Важно е, че редовно си говорят и'случайно' се срещат във Виена с ББорисов. Уж беше направил грешка с неговото назначаване, а вчера пак: 'Ние с Дянков едва спасихме държавата'.
  Не ми харесва раздвоението на личността у хората, а най-вече у политиците.
  Лично нямам претенции към личността на г-жа КГеоргиева.
  Ако се издъни, ще имам.

 77. 77 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#73] от "doneva_a":

  а защо тогава беше издигнат? И защо когато го заявявах преди това, разни хора ме наричаха "позитановец" ?

 78. 78 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 561 Неутрално


  Съжалявам за дублирането на коментарът ми, но не излезе на полето с коментари и го изпратих наново.
  Случвало е и преди и не само с мои коментари.

 79. 79 Профил на Рапона
  Рапона
  Рейтинг: 395 Неутрално
 80. 80 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  [quote#64:"Norman Granz"]Как можеш да гласуваш доверие на такъв, след като няма мнение по най-важния въпрос за държавата ни?[/quote] Той мнение си има,но може би смята, че не е необходимо да се квалифицира публично Русия като едва ли не основната заплаха за българската сигурност.В Русия Б.Б. минава за умерен русофоб...Едва ли минаването му в категорията на агресивните такива ще облекчи бъдещата му дейност и на редовното бъдещо правителство.Румънският премиер Понта се престара преди време и не пропусна самолета на Рогозин през Румъния и вчера чета, че са му забранили да прелети за Китай през руска територия.

 81. 81 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2724 Весело

  [quote#72:"Norman Granz"]партия, основана на култ към личността, това е ГЕРБ.[/quote]Ами..има личност, има култ.
  Що няма култ към личността на Радан?

 82. 82 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Защо тогава е тази безмилостна стрелба по правителството? Защо силите на мрака – от васалната на Пеевски съдебна власт, през медийните бухалки, та до глашатаите на Кремъл – са се втурнали в тотална война, все едно животът им зависи от нея?

  Защото са усетили, че в някаква степен, ако не животът, то благополучието им наистина зависи от това правителство. И ако то не може да бъде унищожено, трябва да бъде

  компрометирано и обезсилено

  Ако и това не може – поне да бъде забълбукано, омотано в паяжината на интригата и насочено в посоки, където ще си прахосва силите, без да постигне резултати.

  Кое прави това правителство с кратък мандат и стеснени правомощия толкова опасно за прословутото задкулисие?

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 83. 83 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#61] от "Много Съм Лоша!":

  Не сме другари с тях, нито с източните, нито със западните, за да обяснявам политическите им подбуди. От малцината западни левичари, които познавам, мога да обобщя нещо такова: в голямата си част са хора от заможни семейства, флиртуват с чистата идеология, но не симпатизират на днешна Русия. Понякога дори са потомци на изявени консерватори и решението да отидат в противоположната посока е някакъв бунт или съзнателен меркантилен избор в името на сигурна политическа кариера. Имах предвид, че при тях знаем какво претендират, че са.

  "Winter is Coming"
 84. 84 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#22:"shumkar"]Чия? На Плевнелиев, или на Борисов?[/quote]
  И трите, дядо попе, и трите.
  Не забравяй и Гоце Първанов.

 85. 85 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#39:"palav_nik"]Интересно каква е личната визия на Близнашки, щом не признава тази на експертите...[/quote]
  Какво значение има личната визия на Близнашки? Той сам по себе си да не би да е по-голям експерт по национална сигурност от експертите и анализаторите на М-во на отбраната.

 86. 86 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Ама АСЕН АГОВ ли е писал този срамен пасквил?! Този човек е топ-провокатор! Абсолютна руска подлога.

 87. 87 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#85:"choss"]Той сам по себе си да не би да е по-голям експерт по национална сигурност от експертите и анализаторите на М-во на отбраната. [/quote]

  абе вие четете ли какво пишете - Армията ли ще посочва враговете на България или ще служи ВЯРНО НА НАРОДА. Никой досега не е казал, че има ВОЕННА ЗАПЛАХА за БГ от Русия - нито НАТО, нито САЩ. Това са измишльотини на разни провокатори. Ако има информационна битка се отговаря по същия начин. Защо АГОВ не пише статии да руските и световни медии и да изобличи руския империализъм?! Защо напада БЪЛГАРИЯ и НЕЙНИЯ ПРЕМИЕР(ерго Президент, защото всичко това се прави, за да сложат ЧАТАЛА на Росен).

 88. 88 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Де го достойнството,абре ле Аго...?

 89. 89 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 672 Гневно

  До коментар [#72] от "Norman Granz":

  Култ кум личността (на Костов) имате болшевиците , другрю доносник , нормалните хора имаме политически предпочитания и критично мислене - все неща забранени във вашата секта!
  Сигурно аз блея "Радан е праАаАав , Костов е велииик" под всяко изказване на въпросните!?
  Престанете да гледате хората през собствените си червени очила и ми прочетете подписа най-сетне - за вас се отнася!

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 90. 90 Профил на enero
  enero
  Рейтинг: 395 Неутрално

  В обширен коментар по Дойчландфунк днес, бяха обсъдени кандидатурите. ``Единствено принадлежността на К.Г. към ЕНП ще и попречи да заеме поста.`` За тъпото Близне и русофилията му не споменаха.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  .
 91. 91 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Прави сте, че за политическите възгледи на Сталинка малко се знае. Това от линка си е автобиография, която спокойно може да си я редактира както иска. НО се знае, че е от червено семейство! А аз не познавам такъв, който после да е станал антикомунист или антиПутлерист. Да, много харесват Европа, но никога не казват нещо лошо за БКП и за СССР!
  А като си спомня, как от БСП след като рязко критикуваха първото предложение на ГЕРБ после с разтворени обятия приеха сталинка... Имайте едно на ум с нея. Дано да не съм прав! Възможно е да е и потенциален троянски кон на червените, и особено на КГБ..Какъвто май ще се окаже и Близашки!

 92. 92 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#57] от "Много Съм Лоша!":

  спря той, ама под солиден натиск, за ЮП позицията му е такава, като на тази част от Европа, която аз поне презирам, а в момента се ослушва.

  Костов вече се разкри с изказванията си по КТБ, че не можа да надскочи болшевизма в личен план.

  Но много от гласоподавателите и политиците в РБ имат много по-изразено дясно и европейско мислене от ББ.

  Няма партия в България без ченгета, ти си си избрала една малко по-дясна партия (Герб), аз - друга (РБ). Това е положението май.

 93. 93 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2462 Весело

  Цитат: " очевидната руска заплаха за България "
  Те тая руска заплаха само лакеите я виждат, а българите не я виждат ... Що тъй става ???

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 94. 94 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 506 Любопитно

  До коментар [#77] от "stefan111":

  А ти защо питаш мен!? Чунким аз съм го издигнала.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 95. 95 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#94] от "doneva_a":

  въпроса е риторичен, коментар...

 96. 96 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2345 Весело

  [quote#8:"Schopenberg"]Айде сега в духа на цитатите си изтрий "умния" си коментар. Както и много други си доказателство, че не грамотността е признак за интелигентност, а мисленето. [/quote]

  Прости му Господи, ми той си е само "прост" ГЕРБер, и за толкоз му стига акъла.

 97. 97 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Винаги сме си страдали от предатели.

 98. 98 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2345 Весело

  [quote#22:"shumkar"]Чия? На Плевнелиев, или на Борисов? [/quote]

  Всеки прави изборът си от собственото си "обкръжение" или "фамилия". При мафията е така!

 99. 99 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2345 Неутрално

  [quote#53:"Катя"]Да, но поне знаем какви точно са. А нашите леви не са нито модерни, нито европейски. [/quote]

  А "десните" ГЕРБ?!...

 100. 100 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#87:"nando"]абе вие четете ли какво пишете - Армията ли ще посочва враговете на България или ще служи ВЯРНО НА НАРОДА. Никой досега не е казал, че има ВОЕННА ЗАПЛАХА за БГ от Русия - нито НАТО, нито САЩ. Това са измишльотини на разни провокатори.[/quote]
  Нандооо, нандо. Службата ВЯРНО НА НАРОДА е баш посочване и борба с враговете на България. Кой, ако не военните трябва да върши тази работа, че нали това е основната им функция.
  Къде във Визията се говори за военна заплаха? Националната сигурност, пич, е много по-широка понятие от военната заплаха.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK