Истината и лъжата за листите на Реформаторския блок

Радан Кънев и Меглена Кунева

© Юлия Лазарова

Радан Кънев и Меглена КуневаДо изборите остава точно месец. Месец, който традиционно в политическите науки се нарича "същинска капания". В последните години изследванията показват нещо друго – че изборните резултати се влияят повече от действията, които партиите предприемат в месеците преди това. В този смисъл се намираме в най-горещата точка на кампанията.


Да видим какво направиха и какво не направиха Реформаторите дотук. На първо място положителното е, че ги имаше. Не изпаднаха в лятната летаргия, която сполетява много други партии, не отидоха на почивка в Куба и не се загубиха из мините на Бобов Дол. Това им даде политическата инициатива в кампанията.


С по-смесени чувства се приемат обаче действията им през тези 2-3 месеца. Те активно осцилираха между присъщи на коалиция, готова да се бори за някое от местата между второто и четвъртото, до
класически урок по сепуко.
Така например, когато излезе декларацията, от която става ясно, че реформаторите няма да са придатък на ГЕРБ в следващ парламент,


нещата изглеждаха сериозно – малка коалиция с големи принципи


Е, можеше на следващия ден да не излизат интервюта, в които се говори, че тя декларацията е така, ама не е точно така. Но това беше малкият проблем. Големият проблем дойде покрай "Зелените". Докато в декларацията си, реформаторите казваха в груби линии следното: ние сме тук, за да сме в голямата игра – или България ще се управлява на базата на принципи и ценности, или ще се управлява без нас. Просто и ясно. Покрай коалиционните преговори със "Зелените" казаха точно обратното: ние сме тук за едни пари, за едни субсидии, пък с малко късмет и за едни агенции и зам.-министерства. Това между другото ме подсеща, че на предишните избори в програмите на някои от партиите от РБ пишеше, че настояват позицията на зам.-министър да бъде премахната, така че предполагам, се подразбира, че няма да имат зам.-министри. Можеше да се мине и без 2 месеца в обяснение дали с ГЕРБ са приятели, конкуренти, врагове, сестрински партии, или там каквото друго им хрумваше.


Така криво-ляво реформаторите я докараха до тук. Не стана съвсем ясно колко точно са морални, но се потвърди, че са различни от ББ и ЦвЦв. Радан се извини за парите в КТБ, Кунева каза, че е щастлива, че е дала, а не е взела. Представяте ли си Борисов да каже, че е щастлив, че управлява в равностойна коалиция, а Цветанов да се извини, че се е срещал с Пеевски? Надали.


Така, малко като в онази песен,


Реформаторите се движиха две напред, две назад


Докато не дойде време да започнат да излизат листите. Без да претендира за обективност или пълнота, личният ми Фейсбук фийд изквича апокалиптично покрай първите официално представени водачи на листи. Медии, обикновено отразяващи Реформаторите положително, се втурнаха да пишат за скандалността на кандидат-депутатите, обикновени граждани си писаха на стената как са се отказали да гласуват за РБ и дори партийни активисти се питаха реторично "какво става, какво правим?". За това ако сте решили да гласувате за РБ или се колебаете дали да гласувате за тях, тук можете да се запознаете с


най-вероятните бъдещи депутати


А дали листите са "най-добрите възможни" или "пълен скандал" всеки може да прецени за себе си.


По-долу са изброени всички листи и всички вероятни депутати приблизително в реда на това колко голям шанс имат да се окажат в следващия парламент.


София, 24 район


Силно вероятно е в двадесет и четвърти район РБ да има най-висок резултат. Между традиционната сила на ДСБ и таргетът на Реформаторският блок, стига коалицията да е в парламента, районът със сигурност дава един депутат – Петър Москов. Ако изборите вървят добре, спокойно влиза и вторият в листата – Гроздан Караджов от Гражданския съвет. Въпреки че е малко вероятно, бившият лидер на СДС Мартин Димитров да стане депутат от трета позиция, двама други кандидати имат шанс да изненадат – подреденият на седмо място Веселин Пенев (от НПСД) би могъл да се възползва, ако избирателите отново се объркат и зачеркнат два пъти номерът на коалицията в бюлетината. На 23-та позиция е Иво Божков – едно от лицата и очите на протеста, за когото не е невъзможно да премине бариерата от 7% за преместване на втория в листата. В тази листа нищо скандално – дори обратното. Радан демонстрира лидерство като не взима най-силния район за себе си. На второ и трето място хора от Гражданския съвет също е освежаващо. Единствено не става ясно защо Божков не е по-напред.


София 25


Вторият най-вероятен депутат на коалицията изглежда Меглена Кунева от 25-ти район. Там също има и някои неизвестни – на второ място е Вили Лилков, харесван и известен в ДСБ. Въпреки че изместването на първия е изключително трудно на тези избори, защото всички бюлетини без преференция се броят за него, на предните парламентарни избори ДСБ бие ДБГ с голяма преднина. В тази листа големият въпрос е дали конкуренцията ще доведе до това първите двама да станат депутати или ще скандализира работата по изборите. Предстои да видим.


Иначе отново нищо скандално в листата, дори напротив. Меглена Кунева си живее в района и е близко до хората.


София 23


Тук ситуацията е близка до тази в 25-ти, а двата района имат приблизително еднакви шансове за представител. На първо място е Божидар Лукарски от СДС, а на второ е генерал Атанасов от ДСБ. По принцип в добрите години на "Синята Коалиция" от тази част на София влизаха двама депутати, но ако това не се случи сега е възможно да гледаме сериозна битка за първата позиция. На последните парламентарни избори ДСБ би СДС в отношение 5 към 1. Иначе дотук три листи – никакви скандали.


Варна 3


Варна е винаги една от най-дългите листи, така че и шансът първият да бъде избран е един от най-високите. Въпреки че на предишните избори ДБГ в лицето на Даниел Вълчев би Радан Кънев от ДСБ със значителна преднина, този път Радан води района, следван от Касим Дал. Шансът вторият да стане първи е малък, но възможността и двамата да влязат съществува. На трето място е бившият НДСВ-ар Стилиян Гроздев, за чието присъствие в листата не съм се натъкнал на някакво обяснение. Въпреки че приемам положително ходът на Радан да не води софийска листа, а да демонстрира, че блокът има желание за битка навсякъде в страната, не мога да кажа, че съм впечатлен от следващите кандидати.


Бургас 2


По същата логика както и във Варна, бургаската листа има голям шанс да излъчи депутат. Водачът - настоящият зам.-кмет на града, е Костадин Марков от СДС. Изборът на Марков, обаче, е нож с две остриета. От една страна на местно ниво работата му по строителството в кметството се смята за успех, но от друга резултатът на СДС в града на предните парламентарни избори беше около 1%, а отявленият му антикостовизъм може още да се помни сред някои избиратели.


Пловдив 16


На фона на въпросителните, които изникват в листите на двата морски града, Пловдив стои значително по-стабилно. Доктор Шишков от ДБГ води листата, а името му не се свързва с никакви политически скандали от миналото. Допълнителен плюс е, че докторът излиза като свежо и ново лице, което все пак е познато в града си.


Благоевград 1


С водачеството си на листата в южния град генерал Атанасов има шанс да влезе и оттам. Въпреки че ДСБ веднъж имаха депутат от Благоевград, това беше през далечната вече 2005-та година. Тогава бившият кмет на града Елиана Масева успя да влезе от местната листа. Доколко това може да се повтори и от родения на Север генерал е спорно.


Стара Загора 27


Друга листа, чието водачество е дадено на ДБГ, е тази в Стара Загора. Тук от партията на Меглена Кунева обаче поемат различна от линията в Пловдив – вместо да дадат на местно лице да води, на първо място е Димитър Танев, който беше представен в медиите предимно като главен секретар на министерството на образованието по времето на Даниел Вълчев. Въпреки че според мен не това е поантата в професионалната му кариера, а например работата, която свърши в реформата на системата, все пак отворен стои въпросът колко добре ще се представят парашутистите в местните листи. В случая сравнение между резултатите на блока в Пловдив и Стара Загора ще даде отговор.


Велико Търново 4


От всички вероятно великотърновската листа се оказа най-скандална, след като местната организация на ДБГ скочи едновременно срещу първия Иван Иванов по обвинение в парашутизъм и третия Станислав Благов заради връзки с Красьо Черния и заради доскорошното му членство в "Синьо единство". Въпреки че е малко вероятно математиците на блока да са стигнали до толкова дълбоки анализи, е интересно да се отбележи и специфичното свойство на Велико Търново на всички избори да изпраща поне по един депутат от всяка партия, която влиза в парламента. Като вземем предвид и това, че на последните парламентарни избори в Търново местната организация на ДБГ имаше добър резултат, ситуацията в старата столица наистина е тежка.


Плевен 15


В Плевен положението е много просто. Или Найден Зеленогорски ще си изкара мандат или няма да го направи. Листата в града е къса и шансът за двама депутати е минимален, а водачите на листи на другите партии се несъразмерно силни.


София област 26


Тази листа, водена от младия адвокат Димитър Делчев от ДБГ, има някои сходства с Плевен – преди всичко зависи от това каква работа ще свърши кандидатът, за да влезе.


Пловдив област 17


На местно ниво и тук имаше скандал, въпреки че националните медии не му обърнаха толкова внимание. Седесарите в областта останаха недоволни от водачеството на листата на лидера на земеделците Ненков. Въпреки че листата е една от най-дългите, личните ми математически умения не позволяват да изчисля колко точно дълга трябва да е, за да има РБ депутат оттам, ако Ненков повтори резултата си от предните избори – 265 гласа. Като имаме предвид това е силно вероятно преференцията да играе, без значение, че шансът за депутат не е твърде голям.


Хасково 29


Наред с Велико Търново и листата в Хасково скандализира по няколко различни направления. Като оставим настрана, че водач е Станислав Иванов, син на кмета на Хасково, Георги Иванов, по-големият въпрос е защо на второ място е Стефан Димитров, който официално обяви, че на тези избори ще участва от страната на ДПС. Нямам никакво обяснение какво се е случило в РБ за да подредят листата така.


Добрич 8


Билгин Якубов от НПСД води в Добрич и има съвсем реални шансове за депутатско място, ако партиите в блока играят организирано и заедно. Резултатът на НПСД на предните парламентарни избори в областта беше добър.


Кърджали 9, Разград 18, Силистра 20, Смолян 22, Търговище 28


Тези райони са оставени за кандидати на НПСД, като с най-голям шанс за влизане е Корман Исмаилов в Кърджали. Това са и районите с най-големи въпросителни за блока – доколко кандидатите на НПСД имат местно влияние трудно може да се каже преди изборите. Интересно е също, че Ариф Агуш, който до съвсем скоро беше в редиците на ДПС, води в Смолян. Напълно възможно е влиянието му все още да е силно в региона.


Габрово 7


В Габрово води местният лидер на ДБГ Нела Недева. За разлика от предните избори за парламент, на тези ясно личи желанието на партията на Кунева да ограничи парашутистите до минимум.


Пазарджик 13


В Пазарджик листата отново се води от местно лице на ДБГ – Бойка Маринска. Вероятно и тук а натежало мнението на структурите по места.


Перник 14


ДСБ отговарят на предизвикателството на ДБГ от Пловдив, Габрово и Пазарджик със своя местен човек в Перник – Валентин Павлов.


Русе 19


Бившият кандидат за президент от СДС Румен Христов води тук. Не зная каква е логиката на това решение, но не мога да не припомня президентските избори от 2011 г., когато Христов взе 1200 гласа в града. Меглена Кунева имаше 11 000. Струва ми се, че реформаторите можеха да изиграят ситуацията една идея по-умно и тук. Така както Радан води във Варна, можеше Кунева да води в един от най-силните си градове – Русе. По този начин можеше Прошко Прошков да води някоя от софийските листи например.


Монтана 12


Друг спорен кандидат-депутат се появява в Монтана. Борислав Великов, който за кратко дори беше председател на парламента от НДСВ, а в момента влезе в коалицията чрез БНД на Лидия Шулева и Николай Свинаров, ще води местната листа. От една страна Великов е уважаван в Монтана и има потенциал за сериозен резултат и сигурно депутатско място. От друга страна в биографията му има меко казано спорни моменти, включително и последното му явяване на избори заедно с "Лидер" на Ковачки.


Видин 5 и Враца 6


Двата северозападни района са оставени за парашутисти на традиционните десни партии – във Враца заменилият Христо Панчугов като председател на Младежкото СДС Филип Кирев се спуска в битката, а във Видин Вили Лилков от ДСБ има по-малък шанс да влезе отколкото през софийската листа.


Сливен 21


В Сливен е поставена младата надежда на ДСБ Димитър Сяров, който обаче преспокойно се брои за местен политик.


Ловеч 11


С Ловеч завършва триото на листите с младите надежди на големите партии в блока – този път Николай Вълков от ДБГ.


Кюстендил 10


Още една странна листа – на първо място застава лидерът на току-що присъединилата се към блока "Християндемократическа партия на България" Ирина Абаджиева-Репуц. Само по себе си нищо лошо. Проблемът е в това, че аз лично познавам поне пет дузини хора, които имат близки деца в Класическата гимназия и които няма да гласуват за РБ, само заради лошото си мнение за госпожа Репуц. А защо пет дузини? Защото е колкото гласовете, които Репуц има на предните избори в Кюстендил.


Шумен 30


Шуменската листа е поверена на шефа на Регионалния инспекторат по образованието и преподавател в Шуменския университет Добромир Добрев. Без да става напълно ясно коя партия представлява, доцентът е местно лице без политически опит, така че се брои за ново поколение политик. Ще видим как ще се представи в района си.


Ямбол 31


Малко конфузно се получи и в Ямбол. Първо официално от блока обявиха, че водач там ще е Николай Честов. После се оказа, че няма как да е той, защото никоя местна организация не го е номинирала. Малко по-късно се разбра, че е нормално никоя местна организация да не го номинира, тъй като такъв човек не съществува. В крайна сметка се оказа, че е станала грешка с имената, а младият местен мениджър Николай Чистов няма да води листата. За сметка на това Николай Ненчев ще бъде единственият партиен лидер в РБ, който води на две места. Предвид организираността на РБ в района показана дотук, вероятно и резултатът няма да е впечатляващ.


Листите обобщени


Силни листи с известни кандидати и голям шанс за депутатско място: трите района на София, Варна. Общо 4.


Добри листи с местни водачи: Пловдив град, Плевен, София област, Габрово, Пазарджик, Перник, Ловеч, Шумен. Общо 8.


Листи на НПСД: Добрич, Кърджали, Разград, Силистра, Смолян, Търговище. Общо 6.


Парашутисти: Благоевград, Стара Загора, Видин, Враца, Сливен, Ямбол. Общо 5.


Спорни листи: Бургас, Пловдив област, Русе, Монтана, Кюстендил. Общо 5.


Скандални листи: Велико Търново, Хасково. Общо 2.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (161)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Всъщност статията е анализ на РБ. Няма лошо, нека се пише повече за него.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 2. 2 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Времето ще покаже каква е истината за листите на РБ.Няма да се чака дълго..само до към края на октомври тази година!

 3. 3 Профил на dobrielenkov1
  dobrielenkov1
  Рейтинг: 213 Неутрално

  За първи път чета толкова сериозен анализ на кандидатски листи в медия. Браво! Дано и РБ го прочетат.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Неутрално

  [quote#1:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ - 7"]Всъщност статията е анализ на РБ.[/quote]
  по скоро аутопсия

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Е и ??!
  Щурм Константинов чел съм далеч по смислени статии от тази ви.
  Но, ако е заради самото писане, си го обяснявам.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  Само не разбрах къде е "лъжата" за РБ, след като е поставено такова заглавие. Когато кръстиш статията толкова претенциозно, би трябвало да съдържа някакви "разкрития"... а тази не съдържа нито едно.

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Дали Дневник е правил такива дълбоки анализи на листите на други участници в тези избори,или след като стана ясно,че реформаторите не искат безусловно да подкрепят пожарникаря прочел няколко страници от Винету станаха неудобни.
  Дневник да направят анализ на други листи,примерно ГЕРБ или някоя друга коалиция,като не пропускат някои факти около кандидатите за народни представители имащи нежелателни отношения със съдебната система,или на практика изключително трудно биха обяснили от къде и как са придибили огромното си състояние.

 9. 9 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Аз анализ не видях , само изреждане на имена. Скандално ли е Хасково наистина- ето това би било анализ. От местни хора разбирам , че този третият в листата всъщност е бил доста успешен кмет и е щял да спечели пак мандат ако се е бил кандидатирал. За водача обаче единственото инфо в медиите до сега е , че е син на баща си - това е несериозно....великов също е много харесван в региона - анализ би било ако се обясни защо

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 10. 10 Профил на генка стефанова
  генка стефанова
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Подобно на някои от по- горните коментари и аз се питам защо не излезе един подробен анализ и на кандидатите на ОПГ ГЕРБ!? Да видите наистина за какви скандални личности става дума! Не просто "синове на бащите си", а комунист до комуниста, бкп- секретар до бкп- секретар, милиционер до милиционера... Кандидатите на РБ били скандални, айде де! Много им е изгодна тая мъгла около гербавите депутати, в мътна вода и т.н и т.н...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 11. 11 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Резултатите на РБ са огледало на нормалността в Бг.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 12. 12 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2695 Любопитно

  [quote#4:"Митев"] А членската и фенската маса е съставена от умопомрачени сини комунисти. РБ ще използва феодално-корпоративния подход,[/quote]

  Всичко е верно, само че се отнася за БСП, не за РБ. Отдавна е известно - от футбол разбираш колкото да си шут на форума, но не знаехме, че си щурмовак на БСПк!

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  До коментар [#7] от "..да гласуваме с отговорност, разум и родолюбие...":
  Статията е щурм срещу РБ. Както се изразяват в едни среди-нищо лично, всеки трябва да яде.

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2780 Весело

  До коментар [#10] от "zorzaman":

  В Герб няма какво де се коментира.Там има само 2 личности./не са много лични ,ама ...карай!/

 15. 15 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Като гледам и си мисля че освем отрочета на бившите велики фамилии на БКП други няма.Ако някоя коалиция иска да спечели защо не остави това на месните организации да изберат правилния човек от своя регион който много добре го познават и знаят дали става или не а трябва да се налагат навлеци които бягат от районите където живеят и народа ги познава що за стока са.Докато се налагат водачи и кой какво е допринесъл напредък няма да има.На страната и трябват можещи и желаещи да работят за родината и народа а не да има само статисти за да е пълен парламента.И накрая защо ни е нужен парламент с 240 човека като над 2 500 000 са напуснали страната и 80% от тях са с еднопосочен билет.Един Мадрид който се води в момента с областта към 7 милиона се управлява от 120 човека.Колко ще спести държавата ако депутатите са примерно 140.Смятам за себе си че това ще е над 2 милиарда за годината като се има в предвид секретари,коли,офиси,обслужваш персонал,охрана,служебни апартаменти и какво ли не още след като има областни управители,месна власт и парламент и всичко това на гърба на около 1 милион производители.Защо е всичко това като половин територията на страната е станала пущинак.Но на никой не му се работи а иска да седи на бюро с държавна заплата която стига до няколко пъти на тази която взима производителя.Докато се кара по този начин ще ставаме от ден на ден все по бедни докато нацията се затрие и страната изчезне от атласите по света.

 16. 16 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Тази "статия" е един преразказ за известни на всички факти.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 17. 17 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Твърде много съм свързан с ДСБ,че никак не ми е безразлична участта на РБ,та затова и много критики им отправям,когато видя,че допускат грешки.
  Такава е сега кандидатурата за Русе.Определям,че загубата е предопределена и ме боли.
  И без ГЕРБ,настоявам.
  Заигравката с тях ще ни унищожи.

 18. 18 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2695 Гневно

  До коментар [#15] от "ahorra"
  "На страната и трябват можещи и желаещи да работят за родината и народа а не да има само статисти за да е пълен парламента."

  "Професионалисти" от БСПто, нали! Нямате наяждане! 18 години дърпате страната надолу и североизток и пак да сте вие отпред. Стига!

 19. 19 Профил на id5
  id5
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Доста безполезно писание, че пък се и казва "истината и лъжата"...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 20. 20 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1873 Любопитно

  Започна кампанията, а с нея и дълбоко аналитичните статии тип - Щурм.

 21. 21 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1873 Любопитно

  [quote#17:"dedo pepo"]Твърде много съм свързан с ДСБ[/quote]
  Предвид свързаността с Русия, това е една от скромните ти претенции.

 22. 22 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5284 Неутрално

  [quote#17:"dedo pepo"]Твърде много съм свързан с ДСБ[/quote]
  Четейки писанията ти, по-скоро си много свързан с БСП(к). Същият е и Котаракът в чизми (или руски сапоги - по избор). Такава е и др. чери, тъмния принц и още няколко подобни. Няма как да сте едновременно привърженици на ДСБ/РБ и на Путин. По-вероятно ролята ви във форума е да докажете, че има десни - привърженици на Путин и фашисткия режим в Кремъл.
  Много плоско. Не вървиш.

 23. 23 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5284 Весело

  До коментар [#21] от "Ще върнем България в Европа":
  Писали сме едно и също.

 24. 24 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#22] от "Blood Red Skies":

  Сложи в списъка културния Бойко и Пламен от Варна.

 25. 25 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#9] от "Батков-вън":

  "Скандалните" от Хасково са толкова скандални, че бащата на водача е кмет ЧЕТИРИ мандата, а втория е лицето с най-висок рейтинг в Димитровград и би спечелил всички местни избори! Чешат си езиците и търсят под вола теле!

 26. 26 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Много турци бе.Някои от тях са изключително компрометирани Няма бивша проститутка, няма и бивш депесар, а аз не мога да се сетя и за един депесар, който да не е бил сочен за част от схема.

  The things you own end up owning you
 27. 27 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Весело

  Листите на РБ са балансирани и не виждам, чак такива велики скандали....Ако помиришеш листите на ГЕРБ, ББЦ , ДПС и БСП , направо трябва а си запушиш носа ))

 28. 28 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 470 Неутрално


  Варна е винаги една от най-дългите листи, така че и шансът първият да бъде избран е един от най-високите. Въпреки че на предишните избори ДБГ в лицето на Даниел Вълчев би Радан Кънев от ДСБ със значителна преднина, този път Радан води района, следван от Касим Дал. Шансът вторият да стане първи е малък, но възможността и двамата да влязат съществува. На трето място е бившият НДСВ-ар Стилиян Гроздев, за чието присъствие в листата не съм се натъкнал на някакво обяснение. Въпреки че приемам положително ходът на Радан да не води софийска листа, а да демонстрира, че блокът има желание за битка навсякъде в страната, не мога да кажа, че съм впечатлен от следващите

  И какво общо имат с Варна и тримата че да се надяват на успех?

 29. 29 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 693 Неутрално

  бройте мен и семейството ми тук !

  Кюстендил 10

  Още една странна листа – на първо място застава лидерът на току-що присъединилата се към блока "Християндемократическа партия на България" Ирина Абаджиева-Репуц. Само по себе си нищо лошо. Проблемът е в това, че аз лично познавам поне пет дузини хора, които имат близки деца в Класическата гимназия и които няма да гласуват за РБ, само заради лошото си мнение за госпожа Репуц. А защо пет дузини? Защото е колкото гласовете, които Репуц има на предните избори в Кюстендил.

 30. 30 Профил на Barbarossa
  Barbarossa
  Рейтинг: 642 Неутрално

  в Хасково е играла парата.

  100 000 лв. от водача на листата и син на оялия се корумпиран кмет на Хасково, човек на БСП/СДС и там който дойде; синчето не си плаща дълговете, ама явно пари за РБ е извадило;

  70 000 лв. за втория в листата - от собственика на Неохим Димитровград, голям е недолюбван работодател там.

  В деня, в който си кажем "И така може", всичко е загубено.
 31. 31 Профил на brahms
  brahms
  Рейтинг: 367 Весело

  Бюлетина Номер 7...Само това ще ви кажа!

 32. 32 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#30] от "Barbarossa":

  същото и в Кюстендил 10 - $$$$$$ за 1-вото място...

  което е супер тъпо, ти остави даже Репуц, ама нали РБ са за нов морал, нови еди какво си, и изведнъж идва една партия спе4елила 2000 гласа ОБЩО на предишните избори, дава малко кеш - и хоп, ве4е има ПЪРВО място в листата, хехе

  нов морал my ass....

 33. 33 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Всъщност няма и до сега обяснение за листите в Хасково, В. Търново, Монтана. Явно пазарлъкът е бил много интензивен, иначе все някакво обяснение щяха да скалъпят.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 648 Неутрално

  досега ги критикувате, че били "талибани", "секта", "само в жълтите павета!" А сега като започнаха една по-прагматична политика - че са прагматични. И гербери и червени и ДПС се уплашиха и почнаха с поръчките! Избирателите на РБ са умни и ще оценят новата политика - в райони в които досега РБ е бил слаб поставят водачи, които могат да привлекат гласове извън твърдото ядро на РБ! Което е добра тактика! в Хасково РБ взе на евроизборите 2.73%! И да бе сложил най-светлия демократ там - РБ би взел до 4-5%, което трудно би дало място в НС! А този, ако успее да привлече повече гласове и да влезе в НС - ще е добре и за него и за РБ! Ясно! да се има предвид и че са много бедни!

 36. 36 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  До коментар [#33] от "kamenpavlov":

  Има обявени листи за всички райони бе колега. Виж тук.

  http://reformatorskiblok.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BA/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC/

  И ако не ти харесва водача на листата - гасувай с преференция.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 37. 37 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 470 Неутрално
 38. 38 Профил на ТОТО
  ТОТО
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Кметът на Хасково сигурно е най - корумпирания местен управник в България, а синът му се прочу с това, че на 19 години спечели търг за асфалтиране улиците на града.
  Аз съм за РБ, но очаквам повече почтеност от тяхна страна.Трябва да го докажат.

 39. 39 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1839 Весело

  До коментар [#15] от "ahorra":

  Браво за анализа. Банановите републики са така. Беднотия до шия, депутати за милиони, мутри и мутреси и матрял.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 40. 40 Профил на didco
  didco
  Рейтинг: 431 Любопитно

  Някой правил ли е сметка колко хора са необходими за депутат? Питам, защото ми е интересно да се погледне броя регистрирани за гласуване от чужбина https://www.cik.bg/foreign_registered_pi2014 - напрактика такива хора не гласуваха на предишните избори. Това са нови емигранти без постоянно гражданство, чиито гласове в предишните избори бяха убивани с административни тежести. Но сега броят им до изборите нищо чудно да стане 10 000....

 41. 41 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 616 Весело

  Ред Костов, ред Куневица и тук там некой местен тарикат за разкош
  Лъха свежест принципност и ясни идеи

 42. 42 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  Обичам анализите:№7 на изборите и продължаваме с анализите.

 43. 43 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3696 Неутрално

  Ангели белоснежни няма в страната ни.Каквито са такива. Най важно е какво ще се случи след изборите.

  klimentm
 44. 44 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 741 Неутрално

  И аз не разбрах къде е "лъжата" в статията. Нито пък разбрах внушението за "пълен скандал" след като дори авторът смята, че само 2 от общо 30 листи са скандални.

  Намекът, че избирателите отново може да се объркат е неуместен. Всички знаем, че двойното зачертаване на номера се случи в друга партия. Но аз лично така и не разбрах дали е било объркване или постановка.

  Също и постоянното напомняне за резултатите от предните парламентарни избори. Ами тогава ДСБ и ДБГ се явиха отделно. И всички знаем, че у нас масово се гласува за партии, а не за личности. Да не мислите, че някой помни кога Лукарски е бил от СДС и дали Атанасов е роден в Северна или Южна България? А и предпочитането на местен политик може да работи в малките градове, но не и в Пловдив.
  Още повече дори социолозите помнят неуспешните си прогнози на предните избори и в момента никой не смее да каже дали в следващия парламент ще влязат 4 партии или 7-8.

 45. 45 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 648 Неутрално

  този доста тенденциозен анализ е и погрешен! Давам по-точни прогнозни резултати за РБ:
  Благоевград, Бургас - 1 място; Варна-1 място (и К.Дал може да влезе само ако привлече поне 4-5000 гласа допълнително). Търново - 1 място (тук също само ако "спорния" си докара много, ама много гласове ще влезе); Русе, Пазарджик, Плевен, Пловдив,Пловдивски(17), Софийски(26) Старозагорски - 1 място; София23 - 3+1 места! София24 -3места! София25 -2 места!Масова ще е преференцията (над 70%) - така че и 1-ят не е сигурен (освен в София, където и да стане 2-ри ще влезе) Извод:"спорните"(+ корманци и БНД) ще са в НС само ако си докарат мнооого гласове над старите за РБ! Което ще вдигне % на РБ!!!

 46. 46 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 521 Неутрално


  По всички линии и медии тече явна или задкулисна атака срещу РБ. Най яростната напоследък е срещу листите им. Защо тези или онези били начело, а някои местни били поставени на по-задни позиции?
  Ако българските гласоподаватели не харесват статуквото, което всячески се опитва да бъде отново на власт и то безконтролно, имат възможност да променят това състояние на политическото пространство.
  Ако харесват идеите на РБ, ако са съгласни с тезите, идеите и програмата им/сигурно скоро ще я оповестят/, нека гласуват за тях. Тогава и поставените на по-задни позиции ще влязат в Парламента. Нали това е идеята - колкото повече, толкова по-добре. Както каза неведнъж и РКънев, че трудно се редят листи в коалиция от седем партии и само фактът, че поради листите не се разпръснаха като пилци, както се е случвало преди и то с по-малък брой партии в коалиции е обнадеждаващ и придава сигурност и предвидимост.
  Слушах го вчера при ДЦонев по БНТ, където отново подчерта, че промяната може да дойде само с вотът на хората. Ако не я желаят - никакви социолози, политолози и други оплетени като диви лози задулисни играчи не могат да им помогнат. Ще си ги избират както досега по популистки обещания, след това ще се самопроклинат, но годинките отминават и нищо ново под Слънцето. Ето на това е алтернатива РБ и е крайно време повече хора да се замислят преди да си пуснат бюлетината.
  Както се вижда от сметките на ПЩурм, депутатите на РБ в следващият Парламент ще са максимум: 4+8+6+5+5+2 = 30.
  Даже ги е подредил по райони.
  Но само от избирателите зависи дали сметките на авторът и на упоменатите по-горе са, или без кръчмар.
  От днес започна предизборната кампания и един месец не е малък период, за да се сложат на везните всички партии, да се анализират действията и бездействията им, обещанията и забравата им при вземане на властта, позициите им по важни за страната ни проекти, съюзи и т.н.
  Мисленето винаги е полезно.

 47. 47 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Само едно уточнение - водача на листата в Стара Загора не е Парашутист - той е роден и отрасъл в града! Моля Дневник да не заблуждава читателите си!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 48. 48 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Само не ми стана ясно, що смениха Москов в Русе, с Румен Христов. Обричат града да е без депутат!

 49. 49 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3812 Любопитно

  Аааа... напредна.

  Много напредна др. Кунева от времето когато била натоварена
  да грижи (некои) человечески права
  под крилото на тогавашна тоталитарна Живковистка диктатура.

  Под две крила - за историческа точност.

  Цела беше тя: Диктатурата.

  пп
  След щом полетя - Партии разпери
  над кукуви гнезда за Млади пионери.

  "Така, малко като в онази песен,

  Реформаторите се движиха две напред,
  две назад"

 50. 50 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 598 Неутрално

  [quote#38:"ТОТО"]Кметът на Хасково сигурно е най - корумпирания местен управник в България, а синът му се прочу с това, че на 19 години спечели търг за асфалтиране улиците на града.
  Аз съм за РБ, но очаквам повече почтеност от тяхна страна.Трябва да го докажат.[/quote]

  Не познавам кмета на Хасково и нищо не знам нито за него, нито за сина му.
  Става обаче въпрос за принципи! Не приемам определението "син на баща си или син на майка си", познавам достатъчно много които се изградиха като качествени личности не благодарение на родителите си а въпреки тях! И може би даже, познавайки системата (онази система) отвътре са по - склонни и по - способни да се борят против нея и рецидивите и.
  Не искам да посочвам никого, за да не пропусна случайно някого, но има много такива деца на така наречените номенклатурчици или придворни писатели и поети, които са в порядъци по - стойностни хора от много новодемократи, наследници на дисиденти и аристокрация.
  Съдете за хората по тях самите, по постъпките и приятелите им!
  Пак подчертавам, че не заставам в защита на точно тази кандидатура, (доколкото нищо не мога да знам за него), става въпрос само за принципа - нито да се кичат със заслугите на предците си, нито да се оправдават за делата им. Да говорят за тях самите, за собственото си минало, за успехите и провалите си, за неудачните познанства, които неизбежно са имали! И да са максимално искрени!
  В крайна сметка те се кандидатират за нашето доверие, не родителите или родата им.
  Повярвайте ми, много по - трудно е да останеш читав и да имаш чиста биография при едни влиятелни или богати родители, защото си имал достъп до изкушенията, но не си ги приел, не си се помамил по тях, отколкото да си отгледан в "бедно семейство на служещи" както се пишеше навремето в биографиите и като видиш депутатския мерцедес, да си готов да продадеш и душата си, само и само да не слезеш вече от него.

  За яснота, член и учредител съм на ДСБ.

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 51. 51 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 624 Неутрално

  "аз лично познавам поне пет дузини хора, които имат близки деца в Класическата гимназия и които няма да гласуват за РБ, само заради лошото си мнение за госпожа Репуц"

  Ето я лъжичката катран в привидно медения добронамерен тон на Константинов. Всичко хубаво, НО тази я знам - не струва.
  Е, аз не я знам и нямам деца в НГДЕК и не е там проблемът. Всеки сравнително популярен човек (особено в малките населени места) има врагове и поддръжници, нямам доверие в тези, които се харесват на всички. И тук и в наречените скандални райони имате преференциален вот и достатъчно дълга листа. Като не е цитираната по-горе госпожа, Мая Манолова ли да бъде?! Или във Велико Търново, ако са скандализирани от водача на листата, не е ли по-нормално да изберат втория, третия, петия от РБ, вместо Цветанов или ужасната бивша министърка от последния кабинет?!
  Четете пропагандата за забавление и непременно гласувайте. Най-добре с бюлетина номер 7 за когото ви влече!

  "Winter is Coming"
 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Неутрално

  Истинските поддържници на РБ от сега ще изберат за кой представител от блока ще гласуват и какво ще направят, така че да му дадат най-голям шанс.
  Ако искате да излезем със скок от статуквото, което ежедневно ни убива, гласувайте!
  Гласувайте за Реформаторския блок!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на 4ove4encence
  4ove4encence
  Рейтинг: 396 Неутрално

  ДСБ се излагат, ДБГ в случая се представят добре. Има спорни моменти, но като изключим най-вече Хасково, листата не е чак толкова лоша (мое мнение).

 54. 54 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#50] от "300g":

  Синът на кмета на Хасково спечели поръчка за строителство с фирма направена един ден след като детето навърши 18 години. Още беше ученик.

  Да, децата не отговарят за делата на бащите си, но определено могат да направят избори дали да продължават да по пътя на корумпираните си бащи или да изберат достойния път. Всички дела на детето до момента показват, че детето е израсло със съвест подобна на баща си т.е. без такава.

  Кметът на Хасково всеки път е избиран точно по една причина - Кметът си осигурява купени цигански гласове за първия тур. На втория тур вотът е етнически. Неизменно срещу кандидат на ДПС. В местната кабелна телевизия излизат с патриотични и националистични призиви и понеже гражданите мразят (точна дума за съжаление) повече употребата на влас от ДПС - гласуват с нескрито отвращение за Георги Иванов.

  Подобно е и положението в Димитровград. Спокойно името му може да се промени на "Нео-титан град" - фамилната фирма, която печели всичко и навсякъде. Местните слухове казват, че лично Ц.Ц. е заплашвал с поголовни проверки и разследване ако Стефан Димитров се кандидатира за следващ кметски мандат. А му беше гарантиран 100%. Самият факт, че се отказа от кметски стол, но създаде своя партия, издигна свой кандидат, който остана втори, а самия той стана Председател на ОС - говорят за силата на влиянието му и за нечистата сделка, заради която се оттегли от надпреварата.

 55. 55 Профил на blurred
  blurred
  Рейтинг: 461 Весело

  Дневник, излагате се с такива "анализи" ...

  Гешев е ПОЗОР. Оставка и ЗАТВОР!
 56. 56 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1710 Любопитно

  [quote#54:"agata_kristi"]Синът на кмета на Хасково спечели поръчка за строителство с фирма направена един ден след като детето навърши 18 години. Още беше ученик. [/quote]

  Може ли линк?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 57. 57 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Общината в Хасково има политика при смъртта на социално слаб гражданин да дава обезщетение от 200-300 лв. (ако не греша) за покриване на разходите за погребение и пр.

  За тази цел отиваш с фактура в общината и там ти я осребряват.

  Ха, познайте, кое е другото задължително условие - фактурата да ти е само на една определена фирма, занимаваща се с траурна дейност. Ха познайте сега на кого е тази една единствена траурна агенция. На кмета, разбира се. Лично секретарката му преглежда финансовите документи.

  Дори скръбта и смъртта се опитва да осребри.

 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Неутрално

  До коментар [#57] от "agata_kristi":
  Толкова ниско паднахте, че освен клюки и измислени обвинения нямате нищо в арсенала. Крушата не пада по-далеч от дървото.
  Маяма Нолова има прекалено много последователи!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 641 Неутрално
 60. 60 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#17:"dedo pepo"]Твърде много съм свързан с ДСБ,[/quote]

  Поредният десебар- фен на Путин и Орешарски!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 61. 61 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#58] от "Храбър":

  Какво да ви кажа. И аз това си помислих за кмета, докато премазан от мъка по загубата на любим човек и нагърбил се с всичко около погребението, за да го спестя на други страдащи мои близки, като в мъгла бродех из коридорите на общината и научавах тези чудни, чудни факти!

 62. 62 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#10:"zorzaman"]Подобно на някои от по- горните коментари и аз се питам защо не излезе един подробен анализ и на кандидатите на ОПГ ГЕРБ!? Да видите наистина за какви скандални личности става дума! [/quote]


  Остави ги ГЕРБ, ся, милициюнери!

  Кажи за чистите и неопетнени, автентично десни кандидати, събрани от останките на НДСВ, ЛИДЕР, ДПС и т.н.

  От цялата сбирщаин- листа аз бих гласувал само за К.Марков в Бургас- доказан специалист и убеден антикостовист!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 63. 63 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 880 Неутрално

  [quote#11:"Bulgerman"]Резултатите на РБ са огледало на нормалността в Бг.[/quote]


  Хм..звучи доста песимистично, като знаем болшивиките кого любят и как бързо се превацпват споре файдата.
  И аз мисля, че РБ на тези избори ще бъде лакмус за съотношението мислещи / немислещи българи у нас и в чужбина .

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 64. 64 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 598 Неутрално

  [quote#54:"agata_kristi"]Синът на кмета на Хасково спечели поръчка за строителство с фирма направена един ден след като детето навърши 18 години. Още беше ученик. [/quote]


  Ами лошо нема, както се казва. Но се пишат двете имена на кандидата за депутат и след това само "спечели поръчка за строителство с фирма направена един ден след като /детето/!! не "детето, а той!" навърши 18 години. Още беше ученик. " Думите "синът на", "ренегат" и други ваши си клейма си ги знаем от, както се казва, "време оно" .
  И накрая се задава въпрос (ако настина се пише коректно) - "Къде е прокуратурата?!"(къде е наистина?); "Само кмет ли има тази община или има и областен управител" (дали пък и двамата да не са със сърце отляво?); "А има ли обжалвали процедурата и какви са били аргументите на хасковския съд да ги отхвърли?" и така нататък.

  Ето, по този начин оформени, претенциите ви към която и да е кандидатура биха имали повече тежест. Пък даже и аз бих полюбопитствувал по въпроса.
  Но това - "татко му", "детенцето" - аре моля мини у лево!

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 65. 65 Профил на svlaykov2013
  svlaykov2013
  Рейтинг: 213 Разстроено

  още един човечец, който се интересува повече от собствения си виртуалено-идеален свят, вместо от поредната вълна кебап-и-монитор-четящи-орди-избиратели на тандема Боко-Пеевски.
  предполагам ще си затрие гласа я по зелени я по витковци...

 66. 66 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Някой неща имат по 2 дупки, отстоящи на разстояние само 2 см. Едната е вярната, другата не. Лесно се бъркат в тъмното и в зависимост от позата.

 67. 67 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Има надежда, но почти не се работи в малките градчета и селата.

 68. 68 Профил на ТОТО
  ТОТО
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#64] от "300g":

  Не мисля, че е много етично член на семейството на кмета да участва в обществени поръчки в управляваната от него община. Всички знаем как се провеждат търговете и се отстраняват неудобните противници.
  Както се казва: "По делата ще ги познаете".  До коментар [#64] от "300g":

 69. 69 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1710 Весело

  До коментар [#59] от "agata_kristi":

  Опитвате се да ни извъртите много елементарна манипулация дрюгарю/другарко!
  В линка става дума за ДРУГИЯ син на скандалния кмет, а не за този, който е кандидат за депутат. „Бета-П” ЕООД за която иде реч в дописката е с управител Павел Георгиев Иванов.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 70. 70 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#67:"yorddj"]Има надежда, но почти не се работи в малките градчета и селата.[/quote]

  РБ води кампания, както Слави Трифонов води шоу.

  Със същия успех!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 71. 71 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 641 Неутрално

  [quote#64:"300g"]И накрая се задава въпрос (ако настина се пише коректно) - "Къде е прокуратурата?!"(къде е наистина?); "Само кмет ли има тази община или има и областен управител"[/quote]

  Има, феодал има. Анклав има. Феодалът си има полиция, която отказва да го разследва и прокуратура, която отказва да образува досъдебно производство.

  Фактите не се борят със схоластични размисли. И ако имаше някакви реални такива - убедена съм г-н Кънев щеше да ги да даде, а не да завършва участието си в БНТ с пораженческото "РБ не е идеален, но е най-доброто на тези избори".

  Спечелил ли е обществени поръчки с фирма регистрирана докато е бил ученик дни непосредствено след 18-я му РД. Да.

  Печелил ли е и още обществени поръчки - да. Притеснява ли го това - явно не. Вижда ли някакъв конфликт на интерес - явно не, след като ги печели и реализира.

  Аз като гласоподавател на ДСБ харесвам ли подобен морал и начин на мислене - не. Вярвам ли на такъв кандидат - не, не, и не. Искам ли да ме представлява човек, за когото няма нищо неестествено в начина, по който баща му ползва властта - не.

  Разграничил ли се синът от баща си - не.
  Това ли е профила на моя кандидат - не, не и не!

 72. 72 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#69:"Shame you, BG!"]В линка става дума за ДРУГИЯ син на скандалния кмет, [/quote]


  Добре, че няма още 3-4 синове тоя кмет- юнак хасковски!

  Това с нищо не променя фактите- РБ в Хасково е семейна фирма!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 73. 73 Профил на Super GUAPO
  Super GUAPO
  Рейтинг: 418 Неутрално

  РБ - от Ракета-Бомба, на Ръждясал Буклук

  SUPERGUAPO te SALUDA
 74. 74 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#69] от "Shame you, BG!": И с това се изчерпват всичките ви претенции към кметската фамилия. Ок сте с останалите факти, далеч не изчерпателни, че кметът е оплел в роднинска мрежа целия град и няма обществена поръчка, която да не минава през него - тъст, син, зет, брат сестра, син, жена.

  Съжалявам, но няма местен десен симпатизант, който да не ви се изсмее. РБ ще борят местния феодализъм с...... двама синове на местни феодали!

 75. 75 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Димитровград и Хасково са на 15 км един от друг. За водачи в листата РБ са избрани синовете да двамата феодала от двата града.

  Синове, които всички в околността знаят, че са лоялни само на семействата си и личното забогатяване. Точка! И го пиша с яд, защото с месеци убеждавам баща ми, който живее между двата града да гласува за РБ, а сега нямам нито един аргумент "за"

 76. 76 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Последно за листата на РБ:

  От поне седмица форумите са пълни с факти и коментари за избраниците на РБ, поставени в кандидат листата.

  Нелицеприятни, някои от тях откровено отблъскващи,други- стари номенклатури.

  Нито един ред , нито полъх, нито намек за критика от страна от страна на привържениците на РБ. Партията винаги е права! Болшевизъм до шия!

  Е, да се сърдят на себе си след изборите!

  НЕ НА" ПРОСТИЯ " НАРОД !

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 77. 77 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#76] от "mr.easytobehard.":

  Аз и съм привърженик на РБ, и, като родом от региона Хасково-Димитровград не скривам отвращението си към тамошната листа.

 78. 78 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  До коментар [#38] от "ТОТО": Аз пък съм чувал, че кметът на Хасково е преизбиран многократно. Също съм чувал, че Хасково бил доста подреден град.

  Което, разбира е, изобщо не обяснява защо синът му е сложен за водач от ДСБ.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 79. 79 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Вглеждайки се , в едни листи , винаги могат да се намерят слабите места ...
  Важни са обаче, някой принципи и тактики ...Какво търси Корман , например , трети в 23-ти софийски ??Няма гласове турски в София и ако ИСКАШ ТРЕТИ мандат в София - най- малкото за това е да сложиш Корман - трети ..Можеше друга известна личност да е ..
  Какво търси Р,христов, вече с години в Русе и водач, като докара СДС до 1,5 % на президентските избори ?? ЗАЩО изобщо е зам,председател на СДС ?? НЕ СТАВА - и от години е ясно, че не става ...
  Тези избори са ВАЖНИ за Реформаторския блок - или ще го има , или няма да го има ...Трябваше да се търсят БОРБЕНИ, речовити, интелигентни хора , а не умни , но ........)
  Дори в район , в който нямаш никакви шансове, слагаш водач-от центъра , който да разбуни духовете, не е важно дали ще спечели , но да опонира , раздвижи блатото, да събужда гражданите по места - да е интересен , нов и убедителен и т.н...
  В Кюстендил- има черешова и друга МАФИЯ - червено борческа ..Как би разбунила духовете,г-жа Репуц , например ?? Не е време за учители - време е за яростни реформатори, юристи и икономисти ..САМО ТЕ могат да затварят устата на една мая- галева , наприемр ..Опонирайки и по същество и т.н...
  Ако няма радикални реформатори в РБлок- значи нищо нямаме ...
  Ще гласувам , разбира се, за Реф. блок, но личностите по места биха могли да бъдат и по- ярки ...и радикално настроени против статуквото ...
  Срещу комуно мутанти , милиционери, мутри и псевдопатриоти, се излиза с радикализъм и "речовити" оборвания ...))

  BIG AL
 80. 80 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1478 Любопитно

  [quote#43:"klimentm"]Ангели белоснежни няма в страната ни.Каквито са такива. [/quote]Така си е. Ама защо тогава РБ се тупаха в гърдите, че са представители на "нов морал"?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 81. 81 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 598 Неутрално


  [quote#69:"Shame you, BG!"]До коментар [#59] от "agata_kristi":

  Опитвате се да ни извъртите много елементарна манипулация дрюгарю/другарко!
  В линка става дума за ДРУГИЯ син на скандалния кмет, а не за този, който е кандидат за депутат. „Бета-П” ЕООД за която иде реч в дописката е с управител Павел Георгиев Иванов. [/quote]

  Май ви отговориха достатъчно аргументирано за конкретния случай (който аз пак повтарям - не познавам нито в детайли нито като предистория).
  Пак подчертавам - докато говорим с термина "син на баща си" или "син на майка си" осигуряваме регенерацията на старата комунистическа номенклатура, чиито понякога действително качествени внуци, необременени от идеологическите догми на родителите си (доколкото изобщо ги е имало а не всичко да е било плод на интерес, кариеризъм и страх) просто биват тикани отново в техните редици или пък тласкани към емиграция, там, където произхода им наистина е без значение.
  И само като реплика - аз като гласоподавател на ДСБ (както вие се изразихте) всъщност получавам листата на РБ - което не е същото. Да, има възможност за преференция, да, навярно ще се ползва. Да, и аз искам да гласувам в 24МИР а не в 23МИР, където почти дори и с преференция не мога да открия своя избор но... каквото ни се е паднало, това. В Хасково така са решили, така са подредили. Не вярвам да не са имали тактически съображения и да не са премислили достатъчно добре последствията и реакцията на подредбата им на листата.
  Но, да се върнем на овцете си, дайте на не се концентрираме върху конкретен казус, а да говорим за принципа!
  А той е, че синът (дъщерята) не наследяват греховете и негативите на баща си (или майка си) , те живеят собствен живот, имат своята публичност и отговарят за деянията си, изказванията си и евентуално лъжите си. САМО!

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 82. 82 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1478 Любопитно

  [quote#46:"desen"]По всички линии и медии тече явна или задкулисна атака срещу РБ. [/quote]Хайде пак "световния империализъм е в атака". Как пък за четвърт век не усвоихте нова лексика, а все до същите клишета опирате?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 83. 83 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#76:"mr.easytobehard."]форумите са пълни с факти и коментари за избраниците на РБ[/quote]

  Именно, а са напълно празни откъм негативна информация за кандидатите на фаворитите на социологическите агенции, тези "ангели небесни" прелитали над не един парламент.

  "Winter is Coming"
 84. 84 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ето защо ще гласувам за ДСБ независимо дали ще са в РБ или не http://www.segabg.com/article.php?id=715829

 85. 85 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  [quote#83:"Катя подкрепя номер 7"]а са напълно празни откъм негативна информация за кандидатите на фаворитите на социологическите агенции, тези "ангели небесни" прелитали над не един парламент.[/quote]Не бе, Катя. За другите по презумпция се смята, че имат гнили ябълки. Докато РБ цяла година повтаряше как те нямат нищо общо с българските политически нрави. За това иде реч - за разминаването между претенции и действителност.

  А иначе аз съм за това да се подложат на анализ избирателните листи и на останалите партии.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 86. 86 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 641 Неутрално

  [quote#81:"300g"]действително качествени внуци, необременени от идеологическите догми на родителите си [/quote]

  Каква идеология, какви 5лв. ви гонят? Тук единствено става въпрос за пари. Не четете ли! Деца наследили династично бащите си. Деца наследили единствено лоялност към семействата си и тяхното забогатяване на местна почва с обществени ресурси

  Ако не вярвате послушайте малко заседанията на местния ОС на Димитровград за да чуете Стефан Димитров.

  Как се става кмет на 20 г? М? Как се печелят поръчки на 18г? М? Със собствените възможности на децата? М? Или мощно финансово подкрепени от бащите, местни приватизатори и стари кадри от соц време. М?

  Или това е, по вашите думи, регенерация на старата номенклатура чрез техните деца.

 87. 87 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#79] от "BIG AL":

  Съгласен съм с много от над половината от нещата казани от вас.
  Но си мисля, че за една такава все още неоформена, неконсолидирана структура като РБ е по - важно не само колко, но и какво ще вкара в народното събрание.

  "Трябваше да се търсят БОРБЕНИ, речовити, интелигентни хора , а не умни , но ........"

  Аз съм на мнение, че трябва да вървим към един по - експертен и по - интелигентен вариант на НС. Надали ще го доживея, но мисля, че РБ (или партиите съставящи го) имат повече полза от дори и по - малко но по качествени - като експертност, компетентност и дори чистоплътност - представители в НС отколкото да се борят за брой места. Да, това рефлектира върху субсидията, но, нали не живеем за единия хляб?!
  Представете си просто един парламент с 240 Маи, Корнелии или пък Кирчо Добревци (като типология на характерни простаци и "борбени" личности ги визирам) Ами това си е гладиаторска битка, по - добре да се провежда на стадиона, отколкото в НС.
  Но, това си е само мое мнение.

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 88. 88 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#85] от "Николай Николов":

  Както "по презумция" се смята, така под строй се гласува и това е проблемът. РБ не може да бъде уличен в родство със съществуващите нрави, най-малкото защото не са управлявали. Като излъжат, аз ще бъда сред първите, които ще протестират пред парламента. Но да ги черним, защото "всички са маскари" е деструктивно поведение.

  "Winter is Coming"
 89. 89 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 641 Неутрално

  [quote#88:"Катя подкрепя номер 7"] РБ не може да бъде уличен в родство със съществуващите нрави, най-малкото защото не са управлявали[/quote]

  Всъщност дкато наследници на ОДС част от РБ е управлявала. Отделно председателя на третата влиятелна партия в РБ кунева е била част от правителството на НДСВ. Отделно много от хората в листите в определени моменти са били на различни висши държавни позиции. Някои пък са били кметове. Все пак цялото е съставено от множество части всеки със своята биография.

  И аз ви питам как РБ ще гарантира, че един Стефан Димитров, който публично се е изказвал многократно за различни партии ще запази своята лоялност към РБ в парламента и няма да настане великото роене, така познато от времето на ГЕРБ.

  Твърде много хора без принципи или идващи от различни партии, което показва липса на трайни такива. Това е моето основно притеснение - как РБ ще гарантират лоялност на тези личности със спорни принципи и как ще гарантират на мен, че вотът ми няма да бъде подменен.

 90. 90 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#86] от "agata_kristi":

  "Тук", "Тук", "Тук"....
  Ами моето тук не е там. И след като десетки пъти повторих, че коментирам не казуса а изказа "наследник на..." ми е малко все тая какво е във вашето "тук", аз за моето "тук" си го казах...
  Да не би аз да съм член на вашата местна организация (не знам каква е структурата ви - квартална, градска или областна) на ДСБ, ДБГ или някои от останалите? Нали вие по места ги обсъждате (кандидатите), знаете си ги, познавате си ги, ами да бяхте направили или пък сега направете нещо - има преференции, има и други начини да се снеме доверие от местното ръководство ако то ви е извило ръцете и е направило нещо срещу вашата воля!
  А и с един неизбираем кандидат - глас в повече за ДПС щеше ли повече да ви зарадва?!
  Но да прекратим, дискусията явно се превърна във вътрешнопартийна, да си я продължим на съответното място.

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 91. 91 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 418 Гневно

  Истинска досада.Ако това го наричаш анализ,при това с претенциозно заглавие,здраве му кажи.Проблемът е,че така е от двадесет и пет години.Журналистика от този тип,която нищо не казва,но мъти главите,манипулира,внасяйки съмнения и накрая трайно обърква народа,отврати го от политиката.Вместо да му помогне да мисли,да разбира,да се интерисува от съществените неща,го пързаля по повърхността до пълно опростяване и оглупяване.За това сме на този хал,пълна власт на посредствеността,простотията,безкритичността,така се помогна да се създаде т.нар.елит,от посредсвени хитрици,негодни да съграждат.Ако трябва нещо да се промени,трябва да почнем от посредствената журналистика!

 92. 92 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Смешният плач по листите на РБ продължава.Другите,онези с образцовите листи се подминават, защо ли? Любимият Дневник, преди 2 часа свали една статия по този въпрос и веднага запълни зейналата празнина.Посланието е ясно : избирайте от онези партии със светлите личности,а не някакви
  си Реформатори.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 93. 93 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#91] от "Чико":Аз я наричам поръчкова,но съм сигурен ,че не е журналистика.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 94. 94 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#8] от "anty":За това пише от дни и не само в Дневник.Душиците от другите листи да са спокойни.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 95. 95 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 598 Неутрално

  [quote#68:"ТОТО"]Не мисля, че е много етично член на семейството на кмета да участва в обществени поръчки в управляваната от него община. Всички знаем как се провеждат търговете и се отстраняват неудобните противници.
  Както се казва: "По делата ще ги познаете".
  [/quote]

  Аз също не мисля. И ако това се окаже така (да не стане, че не били компютри, ами били компоти, не бил Асан а бил брат му), местните структури трябва сериозно да се вземат в ръце и да си преподредят ръководството. Така че и местните структури "по делата ще ги познаете". Ако и там с надеждата да те издигнат, възнаградят по някакъв начин или само да не те порицаят, не смеят да се конфронтират с ръководството, значи с нищо не са се променили в сравнение на СДС от 90-те години. И си заслужават всичко, което си получават... Не могат 50 души ръководство в София (дали даже са и толкова) да огреят всички регионални клубове и да им помогнат, първо вниквайки (както аз например, даже не съм стъпвал в Хасково, та камо ли да знам клюките за кмета и синовете му) в проблемите им и после решавайки ги. Нали за това се създава "структура" - да има нива и не всичко да се прехвърля на централното ръководство?!

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 96. 96 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#89] от "agata_kristi":

  Не са управлявали като Реформаторски блок. Единици са били част от управлението на други партии. Името на г-жа Кунева се пише с главна буква от грамотните българи, независимо от отношението им. Виждам, че сте обсебен/а от хасковската листа, толкова ли е трудно да гласувате преференциално за някой от останалите 9 кандидати: Стефан Димитров Димитров, Диян Иванов Бояджиев, Филиз Ергюн Мехмед, Боряна Тошкова Ташева, Милена Георгиева Рангелова, Ангел Георгиев Ангелов, Иван Вълков Замов, Филип Димитров Симеонов, Тодор Александров Танев или всички са от семейството на кмета?
  На базата на какви данни класирахте ДБГ като трета партия в блока?!

  "Winter is Coming"
 97. 97 Профил на ТОТО
  ТОТО
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#78] от "Николай Николов"
  Но явно не сте чувал за това как всичко за многобройните корумпционни практики на хасковския кмет: да ги изброя няма да ми стигне времето.

 98. 98 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#79] от "BIG AL":

  ми и аз така си мисля.
  трябва много работа по места.
  отиване в затънтено село и ораторстване
  на мегдана, скандали, спорове.
  всеки да намери най-мерзкия и йезуитски
  говорещ комунист да започне да спори
  с него. ако трябва с дни. една кауза се гради
  с аргументи. ако не можеш да защитиш твоята,
  значи за нищо не ставаш. аз редовно споря с дървени
  комунисти, сталинисти, атакисти, розовеещи лукавци
  и объркани програмисти, които си мислят, че гласът им
  е нещо, като подаяние за бедните и се чудят на кого да
  го дадат.

 99. 99 Профил на ТОТО
  ТОТО
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#78] от "Николай Николов":
  Вярно е, че хасковския кмет е многократно избиран, но за начина прочетете коментар #54.

 100. 100 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#98] от "mihail_p":

  Колко ми е познато! Усмивка, но не е смешно

  "Winter is Coming"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK