Докога, бе хора, ще ни излагате с този битов фашизъм?

Протест на бежанци в София през юли

© Анелия Николова

Протест на бежанци в София през юлиКоментарът на политолога Евгений Дайнов е публикуван във "Фейсбук"


Срещу възмутителните битови фашисти, неграмотните, зле умити зад ушите човекомразци, които имат наглостта да се наричат община Ковачевци, държавата да направи това, което в Америка стори през 60-те години - да ползва монополното си право на насилие и със сила да настани бежанските деца по класните стаи. Там шерифи с пушки-помпи пазиха черните деца. И ги опазиха. И промениха света. В Америка проработи. Ако тогава държавата не беше упражнила насилие, не е ясно каква Америка щяхме да имаме днес.


Докога, бе хора, ще ни излагате с този битов фашизъм? Много ли добре и патриотично се чувствате? Щастливи и спокойни ли сте сега? В хармония със света и душите си? Защото сте дали добър пример на децата си - да мразят?
Или си мислите: България на три морета и мразим всички, които не са като нас, т.е. не са мрачни, глупави Андрешковци, без никакви интереси и без никакви амбиции за бъдещето? Които вечно хленчат някой да дойде и да ги оправи, както си седят и мрънкат? И мразят... И мразят... И мразят...


Вчера беше никому неизвестното презряно село Розово, днес - родното място на Георги Димитров. Утре?


Е, утре вашите деца ще се натъкнат на същото в някоя друга страна, а вие ще се възмущавате: Ама как така, нали ние сме на три морета били, такованката, от нас тръгва европейската цивилизация... Спете спокойно зимния си сън, който спите през всички сезони; аз нося срама и заради вас. Защото - слава на Аллах, Митра и Вишну - не съм като вас. И никога няма да бъда.


Срам от хората и страх от Бога.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK