Страх и омраза в Калище

Децата - бежанци, които трябва да тръгнат на училище

© Юлия Лазарова

Децата - бежанци, които трябва да тръгнат на училищеУспяхме да запазим човещината в себе си! За това свидетелстват множество бурни негативни реакции, провокирани от "протестите" на неколцина родители от село Калище (случаят стана по-известен като нежеланите бежанци в Ковачевци - съседното селище, в което има център за настаняване на бежанци, а децата им трябва да учат в Калище - бел.ред.). Тези родители и пред медиите ясно заявиха, че не искат да имат от "ония" деца в класните стаи. И ако тия родители са били само няколко двойки, то мнозинството се оказа оная възмутена маса българи, която не може да приеме подобни расистки изказвания от страна на наши сънародници.


Що се отнася до расизма на средностатистическия българин, с радост можем да говорим за широката употреба на думи като "негър" и "циганин", които с времето просто са престанали да бъдат обидни. Или поне аз така си мисля.


Що се отнася до расизма на жителите на село Калище,
искам да пожелая на патриотичните родители


и онези, които се чувстват застрашени от няколко деца, приятно изкарване в някоя чужда страна с български паспорт. Искам да им пожелая здраве и успех в търсенето на работа на техните синковци и дъщери, които ще се срещнат с голямото лошо око на развитите държави, което пет пари не дава за нашия национален флаг и пребогата история, ами е научило добре урока си и сочи с пръст нашата нация като мързелива и криминална.


Ужасно звучи, нали? Ужасно е да гледат на теб като на паразит, като на ненормален, нефункциониращ правилно човек. Ужасно е да ти се налага да се бориш за най-изконните си права на работа и образование в ситуация, в която те връщат на края на опашката, защото в паспорта ти пише "България".


България е за българите, нали? Може би България обаче няма да се окаже толкова специална, колкото ни се е искало. Може би


и в нашия малък заден двор ще започнат да се нанасят хора от целия свят в търсенето на един по-добър живот


Може би ще намерят тоя по-хубав живот. Стига да не са от Афганистан.


Интересно ми е какво знаят тия разсърдени госпожи и господа за Афганистан. Знаят ли за безкрайните кръвопролития, които са се случвали на тая земя? Знаят ли за мизерията, в която обикновени хора като нас са били принудени да живеят. Защото, ако знаеха, може би тая болка и тъга по невъзможният нормален живот би ги сплотила с тия невинни деца.


Защото децата са невинни! Или забравихте това, развълнувани госпожи и господа от село Калище? Забравихте ли, че те нямат нищо общо със самоубийствени атентати, терористическа дейност, религиозен фанатизъм, страшни болести, чиито имена вие не можете да произнесете? Нима паметта ви вече започва да изневерява?


Появи се пред камерата на телевизиите едно усмихнато младо момиче и защити тия деца и техните родители. Разказа това момиче как е прекарало време с тия хора и ги нарече "добри хора". И същото това момиче ще трябва да се прибере у дома и да слуша, че бежанците не заслужават да живеят. Същото това момиче може би ще се опита да говори с родителите си, с учителите си и същото това момиче може би няма да успее да промени каквото и да било. Защото младите, те ще си говорят, те ще са човеколюбците и те ще трябва да живеят в страна, в която старите, озлобени от възраст и незнание старейшини на племето ще взимат решенията.


Ще продължават тия озлобени и нищо незнаещи хора да говорят, че бежанците "не са за тоя регион".


Ще продължават да делят децата на българчета и пришълци


ще продължават да се страхуват от несъществуващи зарази и накрая ще стоят у дома пред телевизора, залостили прозорци и врати, за да не нахлува външният свят, и с ококорени очи ще си повтарят, че са постъпили правилно.


И ние няма как да ги спрем да говорят подобни тъпотии. Едва ли ще успеем да образоваме толкова изплашени и истерични хора. Единственото, което можем да направим, е да ги отстраним от пътя със сила и да пуснем тия невинни деца от оная далечна земя в класната стая. И да оставим тия деца поне да се опитат да намерят едно късче детство, колкото счупено и непълно да е то. Защото никое дете не заслужава да бъде ограбено от своето детство.


За жалост децата на тия родители ще бъдат изложени на техните зловредни идеи. Децата на тия родители може би ще възприемат, че цвета на кожата ни прави различни и че националностите ни правят различни и че българите са си най-добрите хора, пък всички останали, дето са черни и със странни имена, са самият дявол, дошъл тука да ни открадне хубавите домати и още по-хубавите булки.


А и вашите деца са невинни!


Но вие и това сте забравили! Забравили сте, че те имат невероятната способност да се сприятелят с всички ония, от които вас ви е страх. Вашите деца ще съумеят да се сближат с всеки, да му помогнат, когато падне, да го опознаят, да научат за една нова култура, за която не са подозирали, че съществува, и от това само да се обогатят. Но това звучи ужасно, нали?


Нека живеят разделени тия деца, нека слушат вашите глупости като толкова ви е акъла. После не чукайте на моята врата да се жалвате, че Веско не го искали да работи на строежа в Англия. И после не ми се жалвайте, че Нина не искали да я приемат в онова училище в Холандия. И после не ми плачете, че тука нямало бъдеще и децата ви бягали надалече.


Защото вие ги изгонихте тия деца. Изгонихте ги, като не им дадохте любовта си, като ги насъскахте едно срещу друго, като забравихте, че ние всички сме само за много кратък период на тая планета, че нищо не означаваме самите ние, та да си губим времето в страх и омраза.


Още имате време да се извините! Още имате време да постъпите правилно! Помогнете на децата! Те всички заслужават поне тая нищожна надежда, че в класната стая ще попаднат на своите най-добри приятели. Не ги лишавайте от тая надежда.


Не ги лишавайте от най-минималното късче любов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (183)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  Абе Кристалина Георгиева защо не даде пример като си вземе в къщи 5-6 сирачета на християни от Сирия да ги гледа.
  Тук идват предимно семейства на ислямисти - мъжете са здрави , жилести с белези по телата видимо са джихадисти какво да кажем за децата им ? Крушите падат ли по-далеч от дървото ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2569 Гневно

  Поредна статия която подготвя обиновенния български гражаданин да приеме без съпротива родината му да стане.....резерват !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 3. 3 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1238 Весело

  "България е за българите , нали?"

  Така е, съгласен съм...

 4. 4 Профил на Бенефициенто Корупционе
  Бенефициенто Корупционе
  Рейтинг: 402 Гневно

  Не ни стигат вътрешните разбойници, заради които ни вдигат цената на тока, ами опитвате да ни занимавате с глупости!

 5. 5 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "...с радост можем да говорим за широката употреба на думи като "негър" и "циганин", които с времето просто са престанали да бъдат обидни..."

  Специално обозначението "негър" в българския език никога не е имало негативно значение. Виж - с етнонима "циганин" нещата стоят малко по-различно и не съм съвсем съгласен, че е престанало да бъде обидно - напр. "циганска работа"...

 6. 6 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Изумително е колко много сънародници смятат невежата ксенофобия и страха от бежанците за нормални и обясними. Толкова невежество и емоционална незрялост наистина не могат да бъдат обяснени у хора, които считат себе си за цивилизовани и европейци. Няма по-голям фактор за неуспеха на българите от собствената им глупост и тесногръдие. Нашият враг е вътре в нас, в главите ни. Не ни е виновна нито Османската империя, нито комунистите, нито Великите сили, които уж ни мразят.... Мизерията е в главите и душите ни - в мързела ни, в невежеството ни, в бруталната ни незрялост. Време е да забравим клишетата, че българите са гостоприемни, милосърдни, трудолюбиви и честни. Докато не ги заслужим отново.

 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3735 Неутрално

  Калище - какво подходящо име за организмите, които живеят в него...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1478 Весело

  Страхотни разсъждения, Левчев! А някой зададе ли си въпроса като им осигурим правото (според нашата конституция, на която те не са контрагенти) на образование и ги запишем в училище те на какъв език ще учат след като говорят дари, пашту или Бог знае какъв език от многото разпространени в Афганистан? Ще могат ли те да се възползват от нашата демокрация в образованието или ще трябва да им намерим и учители по майчините им езици?

 9. 9 Профил на planovik
  planovik
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#3] от "palav_nik":

  България е за българите , нали?"

  Така е, съгласен съм...

  България на българите а като излезем в Европа и Европа става на българите,следователно и Европа е българска!

 10. 10 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  Поредната статия която се упражнява върху някакви хора които грам не могат да се защитят, по една или друга причина... поредната статия която излива омраза върху тях, обвинявайки ги в омраза... след онова гнусно писание на Дайнов, помията върху тия хора продължава, а иначе високоцивилизационните автори настояват за търпимост и толерантност ... аз в тези статии не виждам такава, не виждам и грам опит да се разбере нещо... просто хвърчат квалификации... същото е в сутрешните блокове и публицистични предавания...

 11. 11 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1423 Любопитно

  Напомня ми малко един филм в който дявола убеждаваше един човек да си продаде душата срещу куп фъшкии. В смисъл, "на голяма далавера си, пич, today is your lucky day, добре че съм аз да ти отворя очите".

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 12. 12 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1238 Весело

  [quote#9:"planovik"]България на българите а като излезем в Европа и Европа става на българите,следователно и Европа е българска[/quote]

  Разбира се.
  България е най-старата държава в Европа и е в основата на европейската цивилизация...

 13. 13 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Толкова млад,а вече и глупав.И облъчен.

 14. 14 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1897 Любопитно

  -Омръзнало ми е да чета "пропагандни" текстове, на тема, как съм мислел лошо ! -Как аз съм "лошият", защото не "мисля правилно", а тези ,които ни направиха на "луди", те са умни и мислят винаги "хубаво" и винаги "демократично" ! -Всеки който не е съгласен с тях е "лош", "не демократичен", "фашист", "расист", "глупав", "мързелив" и други епитети ! ! ! -Аман от такава демокрация дето ще ми дава наклон на "оная работа" ! -Единствената разлика между "нея и комунизма" е че сега (поне за сега) е разрешено да се критикува ! --Когато ни се отнеме и това право да критикуваме, с "демократични средства" разбира се, ще се върнем там където бяхме ! -"Комунизмът се завръща" !

 15. 15 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 581 Гневно

  Като гледам първите коментари очевидно най-активни са хейтърите. Откъде толкова омраза към другите, не мога да си обясня. Присъщо за озлобени лузъри.
  Относно статията: Хареса ми, но с една забележка. Няма госпожи и господа в село Калище, има примитивни селяни и селянки. Както и в Казанлъшкото село преди време. И заради такива полухора ставаме за резил пред целия свят. Човек, лишен от състрадание е повече животно, отколкото цивилизовано същество!

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 16. 16 Профил на planovik
  planovik
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#12] от "palav_nik":

  Аз май предпочитам да сме в основата на европейската икономика!

 17. 17 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Любопитно

  До коментар [#6] от "polux":

  Изумително е само как чак шестият коментар е анти-български, обикновено по-рано се включвате.

  Трета или четвърта статия поред е това?

  Защо няма представена и другата гледна точка?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 18. 18 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#8] от "SSmart":

  Второто.

  А после - и джамия в селото. Временно, разбира се.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 19. 19 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 845 Любопитно

  [quote#7:"Norman Granz"]Калище - какво подходящо име за организмите, които живеят в него... [/quote]
  Интересно ми е, в какъв свят си мислят, че живеят такива хора ... Не съм враг на никого, например познавам сирийци, които отдавна живеят в България, нищо лошо, съвсем читави хора. Даже работих за един от тях, в автосервиз в София - шефът - сириец, двамата работници - българин и циганин, обаче си работехме заедно, никакви конфликти. Като е читав един човек, няма значение от какъв произход е.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 20. 20 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 584 Неутрално

  страх и омраза в германия

  http://www.tagesschau.de/multimedia/video/video-25174.html

  Je suis дани кирилов
 21. 21 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#19] от "captainFill":

  Само че сирийците нямат нищо общо с темата.

  Става дума за афганистански и сомалийски нелегални имигранти с отказан статут, настанени "временно" в българска почивна станция за деца.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 22. 22 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 845 Весело

  [quote#9:"planovik"]следователно и Европа е българска!
  [/quote]
  Голям смях с това. Надявам се да си го написал на шега.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 23. 23 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4155 Неутрално

  Мразим бежанците но обичаме Оманският фонд!

  klimentm
 24. 24 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Аман от пишман националисти!

 25. 25 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 845 Любопитно

  [quote#21:"galio"]Само че сирийците нямат нищо общо с темата. [/quote]
  Съгласен, дотолкова, че всякакви хора влизат в България под предлог, че са сирийски бежанци, а всъщност не са никакви сирийци.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 26. 26 Профил на Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Рейтинг: 981 Любопитно

  Алекс Алексиев: Европа си затваря очите за ислямизма

  Г-н Алексиев, вие сте един от световните експерти по въпросите на ислямския радикализъм. Интересът рязко скочи след разпространените кадри с обезглавения американски журналист. Да очакваме ли промяна в политиката към Близкия изток?
  Екзекуцията на Джеймс Фоули стана голямо събитие, но ако влезете в интернет и напишете на английски „обезглавяване от джихадисти“ ще видите поне още сто случая. Това не е нещо ново, откакто радикалният ислям повдигна глава. Да не говорим за другите безчинства – хиляди жени са продадени на робските пазари, изнасилвани са. Най-старите православни вярващи в света, които говорят арамейски, тоест езика на Исус Христос, в момента са преследвани. Ислямистите им дават избор: или ставате мюсюлмани, или ви убиваме. За това също никой не говори. Християнството в Близкия изток, което съществува от времето на Христос, изчезва. Тези, които го изповядват, биват гонени като гяури. Явлението трябва да се погледне като цяло, да се види как се зароди и накъде върви. Как стана така, че хиляди мюсюлмански младежи, израснали в Европа, отиват в Сирия и Ирак и почват да колят и да бесят.

  Как наистина?
  Европа позволи на радикални ислямисти да превземат повечето джамии на Стария континент със саудитски пари. От 80-те години половината джамии в Европа са в ръцете на ислямисти. Можете да си представите какво проповядват?! Проповядват шериата. Според шериата неверниците имат три избора: или да станат мюсюлмани; или да плащат джизие – такса за неверници, каквато са плащали и нашите деди през турско време; или да бъдат убити. Подобни догми са директно подстрекателство за насилие и не трябва да се позволяват в никоя държава. В Европа не само че го позволяват, в Англия има 80 шериатски съдилища.
  Какво означава това?
  Ако си мюсюлманин, имамът ти казва: ти не подлежиш на британско правосъдие, ние ще те съдим. Получават се паралелни общества. В едното общество – мюсюлманското, няма зачитане на европейските норми и на европейската култура. Направо им се казва, че ще живеят по мюсюлманските закони, а шериатът е абсолютно реакционен закон. В Корана има лоши работи, има и добри. Въпрос на интерпретация. В шериата няма абсолютно нищо, което да е положително.

  Като казвате Европа, вие имате предвид Западна Европа. А каква е ситуацията в България? Имате ли опасение, че ислямският радикализъм прониква и у нас?
  Винаги съм уважавал българските турци. Служил съм в казармата с турци, бях трудовак. Светските турци са наши съюзници. Но преди година и половина ходих в циганската махала в Пазарджик. Бяха ме поканили да говоря в една протестантска църква. Седим на двора, минават петима младежи с големи бради, с чалми и обръщайки се към нас, ни правят жес та, че ще ни отрежат главите. В Пазарджик става война между мюсюлманите и циганите, които са бивши мюсюлмани. Саудитски фондации също са навлезли с парите си. Да погледнем към съседните държави. Миналата седмица арестуваха 40 джихадисти в Косово, които са подготвяли терористични актове. Всичките са били в Сирия и Ирак по една година. По всяка вероятност някои от тях са минали и през България. В Босна според техния вътрешен министър има най-малко 300 души от Сирия и Ирак. Има в Сърбия и в Албания. Ние отвсякъде вече сме обкръжени от подобни хора. Опасността е близо, дори в България все още да ги няма, в което се съмнявам. Помните, че за атентатите през 2004 г. в Испания бе задържан и българин.

  Следяхте ли делото срещу имамите в Пазарджик?
  Разгледах го внимателно. Нашата съдебна система няма понятие какво е ислямизмът. Ислямизмът е подстрекателство към насилие. В една държава може да има свобода на словото, но не може да има свобода да викаш, че има пожар в театъра. В САЩ през 1996 г. осъдиха Омар Абдел Рахман, слепия шейх, по закон за подстрекателство, който е от ХIХ в. (това е след първия атентат срещу кулите близнаци през 1993 г., когато в подземен паркинг бе поставена бомба – б.р.). В Европа си затварят очите. Но навсякъде на мюсюлманските демонстрации се веят вече черните знамена на джихада. Ако това не се спре, тежко й на Европа! Още повече че тя не може демографски да се състезава с мюсюлманите. Средната възраст на мюсюлманите в Западна Европа е 26 г., на европейците – 42 г. Поради тази разлика, когато мюсюлманите стигнат 20% от населението, хората на възраст под 18 години стават предимно мюсюлмани. Ясно е каква ще е картината след 20 години. В много градове тези 20% вече са надхвърлени – Ротердам, Амстердам, Утрехт, Марсилия, Лион, предградията на Париж, Брюксел. Правих документален филм в мюсюлманските квартали в Брюксел. Предупредиха ме, че след 18 ч. там е опасно за бели. Ако не се вземат мерки, бъдещето на Европа е несигурно. А ние сме част от Европа.

  Подценена ли бе ролята на Турция в проблемите с Близкия изток?
  Напълно. Ердоган е ислямист, който казва, че е слуга на шериата. Той създаде джихадистите, помагаше първо на „Ал Нусра“, после – на „Ислямска държава“. Пускаха хиляди чеченци без документи. Кюрдите в Северна Сирия си бяха извоювали автономия от Асад. Джихадистите, които сега са в „Ислямска държава“, започнаха да ги нападат. Ердоган им помагаше. Лидерът на кюрдите Селих Муслим официално го е казвал.

  Прилагат ли САЩ двоен стандарт в отношенията?
  Политиката на президента Обама към Турция е напълно погрешна. Той смята, че ислямът, който Ердоган проповядва, е модерен и умерен. В това отношение съм силно критичен към политиката на САЩ – Вашингтон не видя каква опасност представлява Ердоган.

  Тигърът не си губи съня, заради мнението на овцете http://pbs.twimg.com/media/BPEI_XHCYAAbG3P.jpg:large
 27. 27 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#17] от "galio": Имате нужда от образование. Повече образование - просветлява и дори успокоява.

 28. 28 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  В Калище редовно празнуват 9.9. .Сигурно и рождения ден на Тошо правешки. Афроамериканец и индобългарин звучат смешно.

 29. 29 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#24] от "dlagnikov":

  Каза болшевикът-интернационалист.

  Мулти-културалисти от всички страни - обединявайте се!

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 30. 30 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1897 Весело

  До коментар [#15] от "Емо":

  -Аха разбрах ! -Тези са "примитивни и полухора" !

 31. 31 Профил на Jean-Luc Picard
  Jean-Luc Picard
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#1:"comandante"]Абе Кристалина Георгиева защо не даде пример като си вземе в къщи 5-6 сирачета на християни от Сирия да ги гледа. [/quote]

  Що па на такива като вас все някой трябва да ви дава пример бе?!

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  "Още имате време да се извинете! Още имате време да постъпите правилно!"

  Много се съмнявам, че на някой от онези "госпожи и господа" и през акъла им минава да се извиняват или да променят поведението си. Хората са оскотели в мизерията си и са се отдали на първичните си страхове, забравяйки да бъдат човеци.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 34. 34 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Любопитно

  До коментар [#27] от "polux":

  Не е трудно да се пускат празни постове с препоръки.

  Какво точно имаш предвид? Понеже конкретно по темата вече трети ден пускам доста конкретни постове, но не получавам никакви конкретни отговори.

  Например:

  - според кмета ДАБ е имала ангажимент да организира шест-месечен курс по български език, но той е започнал преди месец; защо?

  - тези хора са с отказан статут, но вместо да се екстрадират, децата им се вкарват в училище; защо?

  - не се пускат снимки на моментното състояние на почивната станция; дали защото според кмета тези хора не знаят как да ползват тоалетна и имат навика да спат по земята, а част от материалната база е разрушена?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 35. 35 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Напулно съм съгласен със статията. За съжаление в България са останали само полу-хора.

 36. 36 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#25] от "captainFill":

  Именно.

  Ако погледнеш статиите при настанявнето им миналата година, ще видиш, че са предстасвени като сирийски бежанци и местните са положително настроени.

  Сега се оказва, че са сомалийци и афганистанци, а местните вече не ги искат. Има информация и за разни дребни инциденти по малки медии, но това не се споменава.

  Създава се истерия, че примитивните туземци не искат горките бежанци, а това всъщност изобщо не е така.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 37. 37 Профил на Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Рейтинг: 981 Любопитно

  [quote#14:"vagabond66"]"Комунизмът се завръща" ! [/quote]

  Kомунизмът си тръгна от изток и се премести на запад. Вярно, по-префинен, по-мек, в смисъл, че несъгласните със системата не ги вкарват в затворите нито ги отстрелват, просто ги съсипват - психически, икономически и социално. Веднъж като те заклеймят като расист, антиислямист и противник на демокрацията, животът ти е свършен. Колко много спортисти, актьори, певци, моделиери и прочие имали недоразумието на кажат на висок глас нещо неполиткоретно, бяха унижени, съсипани или уволнени? На гръцка спортистка и отказаха участие в олимпиада, защото гаджето и било от Златна Зора. Оперна певица е била уволнена от операта в Сидни, защото се изказала негативно за хомосексуалните... и още хиляди такива случаи има.
  http://goo.gl/RwchtT

  Тигърът не си губи съня, заради мнението на овцете http://pbs.twimg.com/media/BPEI_XHCYAAbG3P.jpg:large
 38. 38 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#6:"polux"]Изумително е колко много сънародници смятат невежата ксенофобия и страха от бежанците за нормални и обясними. Толкова невежество и емоционална незрялост наистина не могат да бъдат обяснени у хора, които считат себе си за цивилизовани и европейци. Няма по-голям фактор за неуспеха на българите от собствената им глупост и тесногръдие. Нашият враг е вътре в нас, в главите ни. Не ни е виновна нито Османската империя, нито комунистите, нито Великите сили, които уж ни мразят.... Мизерията е в главите и душите ни - в мързела ни, в невежеството ни, в бруталната ни незрялост. Време е да забравим клишетата, че българите са гостоприемни, милосърдни, трудолюбиви и честни. Докато не ги заслужим отново. [/quote]

  Изключително заслепени сте от лицемерието на западната преса и пропаганда. Нито британците, нито американците(особено в северните щати), не са толкова толерантни, колкото българите. Французите са световно известни шовинисти, само българите, от цяла окупирана европа, са спасили болшинството от евреите, приели са десетки арменци(болшинството, от които са цигани), но вие продължавайте да обобщавате, и се опитайте да пратите наследниците си да учат в Швейцарски колеж(там ще минете само с пари, ако не е супер елитен). С тези лъжи и манипулации, се опитват да ви направят "божикравички", а истината е, че ако на тези "селяни", не им беше отнета земята, не бяха обирани и крадени и манипулирани, нямаше да регират така, и щяха да имат възможност да си построят собствено училище. Не са виновни, нито селяните, нито бежанците, а тези, които им отнеха домовете и земята.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 39. 39 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Ако българия е в основата на европейската цивилизация( нещо измислено от патриотидиотите ) , то тя наистина трябва да се държи като цивилизована европейска държава. Реалността сочи друго.

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 40. 40 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Колко време ще отнеме някои хора да разберат, че тази реакция на хората от Калище и другаде не е от омраза, не защото са "примитивни селяни и селянки", или "полухора", а защото тези хора нямат доверие на държавата.
  Нямат доверие, че ще бъдат защитени и в безопасност, така както Конституцията уж им гарантира.
  Нямат и доверие защото страната е като разграден двор, законите имат само пожелателен характер, а службите, мвр, съд, прокуратура, гранична полиция и армията са в тотална кома.
  Но не, вместо да помислим върху някои други аспекти на проблема, дайте да кълнем тези хора както тази статия им "пожелава" или както вчерашното ужасно изляние на дайнов, без дори да се опитаме да разберем _наистина_ техните аргументи.
  Никой не мрази българина така както той сам себе си и както друг българин го мрази. Българинът е нихилист и мазохист.

  Я вижте тук лошите и полухора англичани и французи какво правят: - https://news.vice.com/video/britains-border-wars-dispatch-2

 41. 41 Профил на michepich
  michepich
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Децата просто искаха да учат !!!!!!

 42. 42 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#26] от ""За Независима България" с Nº10":

  +1000

  Абсолютно вярно, армиите на мрака настъпват по цяла Европа. Тоя път са заложили всичко на картата, няма да спрат пред Виена.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 43. 43 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ''Страх и омраза в Калище''

  Обърнете внимание какво казва детето между 1.00 и 1.12.

  http://btvnews.bg/article/tazi-sutrin/reportazhi/selo-kalishte-ne-iska-deca-bezhanci-v-uchilishteto-si.html

 44. 44 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#2] от "EREBUS":

  поредната статия която се опитва да подготви що годе нормални българи. Но забравя че нормалните вече са в Европа САЩ и т.н. а тук останаха скотове гласуващи за БСП и Разни мутри... говорещи неразбираем български и с доводи неприлягащи на възрастен човек!

  www.soundcloud.com/x2805
 45. 45 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#33] от "Jessika":
  [quote#33:"Jessika"]че на някой от онези "госпожи и господа" и през акъла им минава да се извиняват или да променят поведението си. [/quote]
  Извинявайте, но какви "госпожи и господа". Та те са си и сега по дух и разбирания "другарки и другари, ръководни кадри". Простотията и невежеството са само едната страна. Другата е в наслаждението да унижаваш и тъпчеш, да не работиш, а да получаваш. Характерно за другарките и другарите.

 46. 46 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#43] от "Дива Селянка":

  Когато западни политици наричаха българите "престъпници" и полу-хора, защо никой не създаде истерия като в момента?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 47. 47 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#4] от "boko_haram":

  Това с цената на тока, днес е някаква топ тема сред някои форумисти, да не ви плащат нещо?!

 48. 48 Профил на morev
  morev
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Този случай за пореден път доказа какви буклуци сме българите.

  Как ли се чустват същите тия прости хорица когато се молят за мизерна надничка някъде в европа?

  Срам за нацията!!!

 49. 49 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#5] от "ХЪ ХЪ ХЪ":

  За циганин не съм съгласен с теб, защото освен циганска работа има и българска работа. Не знам дали етимологично няма нещо обидно в думата циганин, но ако няма, аз не я намирам за обидна сама по себе си.

 50. 50 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#8] от "SSmart":

  Някога замислял ли си се, дали чужденците не могат да научат български език, или той е само дар богум за нас българите?!

 51. 51
  Дива Селянка
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 52. 52 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#49] от "Chubachubs":

  Епитетът "българска работа" сам по себе си е циганска работа, понеже циганите започнаха да го ползват след като понабраха смелост.

  Иначе "циганин" няма как да е обидно, понеже се ползва и в други езици, най-малкото в немския.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 53. 53 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1171 Весело

  До коментар [#5] от "ХЪ ХЪ ХЪ":

  има и израз "българска работа" за нещо не особено качествено, свършено на две, на три, недобре обмислено

 54. 54 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#17] от "galio":

  Коя е другата гледна точка? На ксенофобията ли?! Ами не се толерира ксенофобията сред здравомислещите хора

 55. 55 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#46:"galio"]българите "престъпници" и полу-хора[/quote]
  3ащото тартор им е баш българина;

  ББ-----------БЪЛГАРИТЕ СА КОФТИ /ЛОШ/ МАТР'ЯЛ.

 56. 56 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Грешката е, че са искали да сложат в един клас десет деца чужденци с две българчета. Така чужденците няма да се интегрират. Трябвало е да ги разпределят по различни училища.

  Безобразие е обаче, че афганистанските момичета, които в страната си не могат да учат заради талибаните, ще имат тук същите проблеми заради нашенски шовинисти.

 57. 57 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#54] от "Chubachubs":

  Какво значи "ксенофобия"?

  Кой решава да лепва етикети?

  Защо когато стана инцидента в Катуница и циганите крещяха пред репортери, че ще колят българи, никой не реагира, но сега всички истерясват от приказките на някакво хлапе, разбрало-недоразбрало какво го питат?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 58. 58 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#55] от "Дива Селянка":

  Може ли линк към цитата?

 59. 59 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#55] от "Дива Селянка":

  Пак опираме до нихилизма, да.

  Българският нихилизъм трябва да се учи по университетите - всяка подобна тема е учебникарски пример.

  Никой по големите медии не иска да коменира клипчето на Ахмед Муса Ахмед с тениските на ИДИЛ от тия дни, прави ли ти впечатление?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 60. 60 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  [quote#2:"EREBUS"]оредна статия която подготвя обиновенния български гражаданин да приеме без съпротива родината му да стане.....резерват ! [/quote]
  +++

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 61. 61 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Директно премествайте училището в това село, където искат "чуждите" даца да учат. А тия "госпожи" и "гопода" са идиоти.

 62. 62 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#56] от "anonymous_":

  Ти сериозно ли?

  Колко арабски момичета си видял в класове на български училища? Все едно тук няма установени отдавна араби?

  Това, за което говориш, зависи от семейната среда. Апропо, сигурен ли си, че има и едно момиче сред тези деца, или филмът си е само твой?

  И по план ДАБ е трябвало да организира курс по български преди повече от половин година, но е започнал август месец.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 63. 63 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  [quote#40:"grem"]ората от Калище и другаде не е от омраза, не защото са "примитивни селяни и селянки", или "полухора", а защото тези хора нямат доверие на държавата.
  Нямат доверие, че ще бъдат защитени и в безопасност, така както Конституцията уж им гарантира. [/quote]
  Мче реформаторите първото нещо което искат да променят е конституцията!
  Либерастията и толерастията ни завладяват !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 64. 64 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#62] от "galio":

  Тези, които видях по телевизията, говореха доста добър български и бяха от Афганистан. А и тук прочетох в някаква статия.

  В училище не работя и в класове не влизам, но не съм чула на някоя арабка да ѝ забраняват да ходи на училище в България.

 65. 65 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  [quote#54:"Chubachubs"]Коя е другата гледна точка? На ксенофобията ли?! Ами не се толерира ксенофобията сред здравомислещите хора[/quote]
  Абе стига с тази ксенофобия бе...това е нормална реакция никой не е виновен ,че има фобия от талибани !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 66. 66 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1423 Любопитно

  [quote#56:"anonymous_"]Безобразие е обаче, че афганистанските момичета, които в страната си не могат да учат заради талибаните, ще имат тук същите проблеми заради нашенски шовинисти.[/quote]

  Я чакай малко, около Афганистан има редица братски мюсюлмански страни - Киргизия, Узбекистан, Казахстан, Иран и др. Защо гОрките бежанци не идат там, а се навират в Европа, хм?

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 67. 67 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#34] от "galio":

  Относно статута, хората в момента обжалват решението и затова не са екстрадирани, а продължават да имат права.

 68. 68 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#66] от "Bulgarische Motoren Werke":

  Иран? Шегуваш ли се?

 69. 69 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1171 Любопитно

  До коментар [#40] от "grem":

  Нека позная за тези проблеми с беззаконието, полицията и т.н. са виновни чужденците, може би? Хората от селото нямат никава вина за положението? Те не гласуват в продължение на 25г доверие на разни авантюристи и нагли типове да ги грабят и да оставят полиция, съд и т.н. да не си вършат работата? Ония лоши управници, дето се вихрят по българската политическа сцена, са дошли без любезното съдействие/бездействие на горкото невинно население? Паднали са от небето, наложени са ни въпреки нашата воля?

 70. 70 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1028 Весело

  бе не му ли е името на туй село Калища... едно време ходех на ветроходство на един язовир наблизо и на таз гара слизахме...
  http://photos.wikimapia.org/p/00/02/98/54/42_big.jpg
  инак относно ксенофобията на българите го пиша под секи ми коментар - един народ дето си мрази циганите не го чака светло бъдеще...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 71. 71 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#66:"Bulgarische Motoren Werke"]Защо гОрките бежанци не идат там, а се навират в Европа, хм? [/quote]
  Щото нахаканите европейци ги канят.Да им па3ят правата и етническите особености.

 72. 72 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#64] от "anonymous_":

  А тези които не показват? Понеже те под предните статии пускаха снимки на бели сирийски момиченца, които нямат хич общо с темата.

  Разбира се, че никой не и забранява в училищата - просто арабинът не пуска дъщеря си на училище.

  Дори и в България съм засичал местни турчеещи се - баща, майка и дъщеря на ок.14-15 г., от които бащата ми заяви, че на момичетому стига да чете и това е - дръпнал я от училище след 5-6 клас.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 73. 73 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#70] от "tucker case":

  Покажи един народ, дето не си мрази гиганите.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 74. 74 Профил на Лилипутин
  Лилипутин
  Рейтинг: 343 Неутрално

  [quote#8:"SSmart"]правото (според нашата конституция, на която те не са контрагенти) на образование[/quote]

  Слава на Бога, правото на образование не се гарантира от родната ни конституция, а е универсално и неотменимо човешко право, гарантирано от документ, наречен „International Covenant on Economic, Social and Cultural Rights“. Съзнавам, че за да изкарате тройката в дипломата за средно не се е изисквало да четете такива „еретични“ документи на „упадналия“ Запад, но от имате на разположение цялата информация на света. Обаче вместо да се възползвате от това, уважаеми другарю, Вие сте предпочел да се отдадете на расова омраза и национална комплексарщина.
  Убеден съм, че също така мразите и роми, турци, американци, евреи и когато се разрази поредния конфликт в близкия изток, не можете да спите от вълнение и не знаете чия страна да вземете. Поради липса на опорни точки и елементарна обща култура, да не говорим за осъзнатост на свободен човек в информационната ера.

 75. 75 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#58] от "anonymous_":

  тцъ.Търси му3аписа в САЩ.Там се е отрехвал.

 76. 76 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#75] от "Дива Селянка":

  Записа съм го слушала и там цитираното от теб го няма.
  Значи или си си го съчинила, или си го чула или прочела другаде. Та къде е източникът на твоя цитат?

 77. 77 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#39:"InmoInvestments"]Ако българия е в основата на европейската цивилизация( нещо измислено от патриотидиотите ) , то тя наистина трябва да се държи като цивилизована европейска държава. Реалността сочи друго. [/quote]

  като се изравнят доходите, здравеопазването, социалните политики, след 2 поколения вероятно. В момента политиката на толерантност е на задна скорост в Европа, като започнете от карикатурите на Мухамед, кампанията срещу българи и румънци в пресата на някои държави................................................

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 78. 78 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#59:"galio"] Ахмед Муса Ахмед с тениските на ИДИЛ [/quote]
  Не ме е страх от затвора, не ме е страх от съда, не ме е страх от хората... Страх ме е от Аллах! И аз няма да се отрека от вярата. Каквото е писано, ще стане.
  Ахмед Муса Ахмед

 79. 79 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1085 Любопитно

  Въпрос до автора/ДНЕВНИК: Откога "негър" е обидна дума в българският език?

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%B3%D1%8A%D1%80

  Fail with honour then succeed by fraud
 80. 80 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#72] от "galio":

  Аха, значи двете афганистански момичета от 15те чужденци не са достатъчно представителни, но едното мюсюлманско семейство, което знаеш че си е взело дъщерята от училище след шести клас, позволява изводи за близо милион мюсюлмани, живеещи в България?

 81. 81 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#71] от "Дива Селянка":

  Не нахаканите европейци, а разни хора от сатанински кривозащитни организации. Но това, че Европа в момента е притисната в ъгъла е вярно. Всичко това предварително е "документирано" във "Властелина на пръстените".

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 82. 82 Профил на kamaelsh
  kamaelsh
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Тези хора собствената си нация не могат да оправят което значи че не заслужават въобще да имат отношения с цивилизационно живеене в държава. Щом си предават собствената държава, не може да им се вярва.

  https://radicotradico.wordpress.com/ Der Tradicionalist Blog
 83. 83 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#73] от "galio":

  Американците.

 84. 84 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#81:"Bulgarische Motoren Werke"]сатанински кривозащитни организации.[/quote]
  КОЙ ИМ ДАВА СТАТУТ НА ТЕ3И ОРГАНИ3АЦИИ?
  ЕВРОПЕЙСКОТО 3АКОНОДАТЕЛСТВО.
  Т.Е.ТО Е САТАНИНСКО.

 85. 85 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#49] от "Chubachubs":

  Сега, ако наречеш някого, който определено не е циганин, "циганин", предполагам няма да ти се зарадва. Но да, като цяло сама по себе си думата не е обидна, но ѝ се придават и пейоративни значения. Те циганите като се карат и те на "циганин" се обиждат.

  Винаги съм се чудел на политкоректното "ром", което ни натресоха.

  До коментар [#53] от "luda_krava":

  Има и такава, да.

  НО мен ме подразни най-вече американизирането на "негър" и придаването на негативен оттенък на значението ѝ без да има нужда от това.

 86. 86 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1423 Любопитно

  До коментар [#83] от "anonymous_":

  Нима?

  http://www.youtube.com/watch?v=BBCVLMqFzLk

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 87. 87 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#80] от "anonymous_":

  Не.

  Липсата на каквито и да е момичета с родители от Близкия Изток в български училища, позволява изводи.

  А семейството не е само едно - разходи се в Сърница да видиш семейния модел. Жените масово си стоят забулени и не излизат никъде, нежели да учат.

  Явно въобще не познаваш темата.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 88. 88 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#83] от "anonymous_":

  Ти сериозно ли?

  С оградите срещу мексиканци? Със зелените карти? Колко европесйки цигани могат избщо да стигнат дотам?

  Леле, поредният, който живее в Нарния.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 89. 89 Профил на Бенефициенто Корупционе
  Бенефициенто Корупционе
  Рейтинг: 402 Гневно

  До коментар [#47] от "Chubachubs":

  не ми плащат, а ми БЪРКАТ В ДЖОБА БЕ к*п*ле!
  И както на мен, така и на 90% от потребителите в тая територия!

 90. 90 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  И после не ми се жалвайте, че Нина не искали да я приемат в онова училище в Холандия
  ===============================
  в Холандия цените са такива че всички приемат. Даже ако са те приели и не отидеш ти звънят и питат защо си предпочел примерно Франция. Освен това във всяка западна страна искат сто документа, вкл. такъв за език и диплома, за да те приемат. По темата: Левчев е поредният автор който пише без да знае за какво става въпрос и клейми хората от позицията на някакви абстрактни "евроатлантически ценности". Така е политкоректно, но едва ли спомага за решаване на проблема. Става въпрос за това че в стермеж да "запазят" училището и да се харесат на някого властите са разпоредили класове, в които българските деца, 18 на брой трябва да учат с други, които са 12. В долните класове на 2 българчета се падат 8 бежанци. И какъв е този клас? Бежанците не знаят български език и изобщо друг освен родния си. Можеш ли да се запишешц да учиш в Англия например без да знаеш английски? Каквото и да е решението на този проблем в Калище, то не минава през "заклеймяващи" статии от София за висши принципи като горната.

 91. 91 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 458 Неутрално

  btw. бившите бежанци от Косово в Маденодия, точно на 15ти бяха да косъм да обяват автономна област Илирида. Целта на тия сърцераздирателни словоблудства е същото да се случи и в България след време

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 92. 92 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#89] от "Граждани за Европейски Цени на Тока в България":

  Като гледам не само в джоба, ами и в здравето ти бъркат. Безплатен обяд няма. Ти като/ако работиш на вересия ли го правиш?

 93. 93 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#57] от "galio":

  Типовете от Катуница им разтуриха седянката, сега въпросния "цар" Киро е в панделата. Разбира се, че за хората които искат да насаждат насилие и го правят, трябва да има затвор и да бъдат изключени от обществото. Но когато вкарваш един цял етност или няколко етнически групи под един знаменател и се опитваш да ги изключиш от обществото, ефектът е обратен. И тук идва момента, където общество и държава трябва адекватно да подходят към проблема, за да бъде разрешен. Социумът е това, което определя човека в много по-голяма степен, от колкото неговия етнически произход. Ако затвориш един индивид от малък в необразована среда, не очаквай той да стане пример за подръжание. Той пак ще е пример за подръжание, но не това, което е от полза за обществото.

 94. 94 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#93] от "Chubachubs":

  Да, бе.

  Никой от циганите с вили и ножове, дето искаха да колят българи не беше наказан по никакъв начин.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 95. 95 Профил на yourstruly
  yourstruly
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#59:"galio"]Пак опираме до нихилизма, да[/quote]

  Мисля, че по-скоро става въпрос за продажничество у определени хора, отколкото за масов нихилизъм.

 96. 96 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#35:"lordcris"]Напулно съм съгласен със статията. За съжаление в България са останали само полу-хора. [/quote]

  Как се нарчаше това, обобщаваща овърреакция или екстремно твърдение. Предлагам да сравним отношението на това българско село(единици от тях, което не представително) с отношението на израелците изтезаващи български деца, търговците на бели робини и наркотици от близкия изток, производителите и търговци на оръжия, експериментиращите върху хора с химикали, търговците на органи от Албания, манипулаторите от КГБ и медии, които бълват лъжи за българи и румънци, обобщаващи, режещи глави джихадисти, английски, скандинавски и германски неонацисти................... Каквото са посяли тов си жънат, гореспоменатите, а кои са по-добри?

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 97. 97 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#96:"carwindwrclir"]отношението на израелците изтезаващи български деца, търговците на бели робини и наркотици от близкия изток, производителите и търговци на оръжия, експериментиращите [/quote]

  български деца, да се чете палестински, извинявам се.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 98. 98 Профил на yourstruly
  yourstruly
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#70:"tucker case"] един народ дето си мрази циганите не го чака светло бъдеще...[/quote]


 99. 99 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#95] от "happysmile":

  Ами не знам за навън, но във виртуална среда (форуми, фейсбук) има доста сериозен и масов нихилизъм.

  Сърбите палиха сградите, определени за настаняване на имигранти, а тези в Ковачевци ги посрещнаха и сега като не искат повече, се сипят епитети по тях.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 100. 100 Профил на yourstruly
  yourstruly
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#99:"galio"]Ами не знам за навън, но във виртуална среда (форуми, фейсбук) има доста сериозен и масов нихилизъм. [/quote]

  Но една голяма част от коментарите са поръчани и платени.
  Палежите не ми допадат. Защо да разрушаваме нещо, което ние сме градили.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK