Съзаклятието КТБ

Главният прокурор Сотир Цацаров

© Анелия Николова

Главният прокурор Сотир ЦацаровЦветан Василев се е предал в полицията в Белград.
Цветан Василев е задържан.
Цветан Василев е на свобода в сръбската столица…

Цветан Василев ще иска политическо убежище в Сърбия...


Ей такива новини текат от телевизора втори ден. В България веднага се появиха твърдения, че силни връзки на банкера в съседната държава може да го спасят от екстрадиране. По-късно правосъдното министерство на Сърбия адресира тези подозрения със специално съобщение, че по техните закони наказанията за престъпленията, по които е разследван Василев, са по-строги. Издания в Белград пък допускат, че изненадващит ход на Василев е свързан с постигнато разбирателство в София.

Истинските причини банкерът да се предаде сам може би никога няма да узнаем, но ако отстраним конспиративните хипотези, логично, макар разнопосочно, звучат три:


- сръбската полиция вече е знаела къде е и е подготвяла арест;
- предаването му е добре пресметнат юридически ход;


- наистина се страхува за живота си и не вярва на българската прокуратура до степен, че предпочита сръбските власти да решават съдбата му, отколкото да прекара и 72 часа в ареста;

Иначе фокусът къде е Василев и какво ще се случи, удобно измества проблема с решенията за КТБ на отговорните институции насред предизборната кампания.


Една седмица по-рано, 10 септември

Главният прокурор се среща с шефове на работодателски и синдикални организации, експерти и министъра на финансите на тема оздравяване на КТБ. Официална информация липсва, докато не се наложи да се правят уточнения по изказванията на един от участниците. Между другото минава и новината за предшестващо посещение (или привикване?) в същия ден на управителя на БНБ Иван Искров в прокуратурата. Но тя не може да бъде оставена да отече в новинарския поток. Ако все още се интересуваме дали държавата ни функционира по някакви писани закони.

Защото срещата, която беше обявена заедно с изявлението на главния прокурор в Мизия на 3 септември - че поради "нестандартната ситуация" и "нетипичната криза" във връзка с КТБ се налага "надскачане" на закона, за да бъде оздравена банката, е венец на прегазващия всички правила фарс под наслов "КТБ", който се разиграва пред очите ни от четири месеца.


Може ли главният прокурор да медиаторства в сюжета "спасяване" или "ликвидиране" на банка?

Не, не може. Защото правото кой какво може е разписано ясно в конституцията и законите. И още:

- Неслучайно функциите на държавните институции в правовите държави са точно регламентирани.

- Неслучайно основен принцип в публичното право е, че държавните институции могат само онова, което е написано в закона.  За разлика от нас гражданите, които можем и всичко онова, което не е забранено от закона. Принципът за властта неслучайно е обърнат!

Да погледнем какво казва Конституцията за прокурор номер 1:

"Главният прокурор осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори."(чл. 126, ал.2 ). Точка!

Според първото изявление на председателя на БСК Сашо Дончев на срещата при Сотир Цацаров се обсъждало, че вече няма как да се стабилизира КТБ без публични средства (пари на данъкоплатците) и че на 21 септември БНБ ще има доклад за състоянието на банката. Според адвокат Тодор Табаков, представител на БТПП, цитиран от "Капитал", пък "не е ставало дума за покриване на проблемите в КТБ с публични средства".  На другия ден - сряда - президентът на "Подкрепа" д-р Тренчев направо се произнесе, неясно в какво качество, че "само прокуратурата може да накара БНБ да си свърши бързо работата по отварянето на КТБ".

Да погледнем какво пише и в Закона за БНБ:

"Управителят на БНБ и членовете на Управителния съвет са независими и нямат право да искат или да приемат указания на Министерския съвет и на други органи и институции. Министерският съвет и другите органи и институции нямат право да дават указания на Българската народна банка, на управителя или членовете на Управителния съвет." (Чл. 44). Точка!

Прокуратурата явно си дава сметка колко уязвима от конституционна и законова гледна точка е мисията дори само да свиква срещи на тема оздравяване на банки, тъй като тя, за разлика от свободните финансисти, работодатели и синдикалисти е държавен орган, та пусна съобщение, което с цялата му витиеватост все пак прозвуча като опровержение на Сашо Дончев. Но информация за визитата на управителя на БНБ в прокуратурата - най - "деликатната" част от операцията по оздравяването - пак липсваше: по своя инициатива ли е отишъл Искров при главния прокурор или главният прокурор го е поканил (извикал) не е маловажна подробност.

Вероятно по същата причина и представител на прокуратурата обясни неформално, че институцията и главният прокурор не били инициаторът на срещата, а "само осигурили терен". (Каква адекватна на уличния смисъл метафора -  на "терена" май участниците са възприели начините на обсъждане и убеждаване като не твърде-лицеприятни, щом като излизаха от там необичайно-сдържани - сякаш току-що са участвали в някакво неприлично съзаклятие. А на другия ден едни продължиха мълчанието си, други започнаха да убеждават населението колко важно е да се побърза с оздравяването на КТБ, та дори д-р Тренчев се срещна с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.)


За ролята на прокуратурата в казуса "КТБ", и то цялостната роля

- като се почне от средата на юни и от ареста и освобождаването на онези, които щели да убиват Делян Пеевски, мине се през признанието на наблюдаващите прокурори в началото на септември, че Цветан Василев е искал още в края на юни да бъде разпитан като защитен свидетел, но прокуратурата отказала, и се стигне до срещата на 10 септември, чието съдържание остава в тайна, та за тази "роля" в правовите държави се намира кой да потърси отговорност на главния прокурор.


Или поне да зададе въпроси, защото нашите (като медиа) прокуратурата ги подминава...

Мълчи Висшият съдебен съвет, който има право по закон да пита. Мълчат обществени лидери, а още по-натрапчиво е мълчанието на политическите водачи, и особено на предизвестения изборен победител Борисов и на лидера на ДПС Лютви Местан. Които сякаш са се заклели да не спомeнават причината за избухването на бомбата КТБ. Която нямаше да се взриви, или поне не сега, ако не беше се разиграла войната Пеевски - Василев.

Именно тяхното мълчание пред главния прокурор осигурява


подмяната на разделението на властите с олигархично-прокурорско-политическо съзаклятие

То е мълчание-признание, че държавата де факто се управлява от главния прокурор. Но мълчанието им е и надежда, а по-вероятно договорка, да им свърши работата главният прокурор и по тъй желаната актуализация на бюджета!

Сценарият е прост: Щом той, човекът с най-голямата процесуално-репресивна власт в държавата  смята (макар и да не го казва пряко и лично), че са необходими публични средства за спасяване на КТБ в името на невинните вложители и на финансовата стабилност, значи така трябва. Защото не го смята кой да е, а главният прокурор, Той най-добре знае и може (всичко!). Той е незаобиколимият фактор на власт, как тъй няма да се съобразим с мнението му.


Ако България беше правова държава, работата на прокуратурата щеше да бъде да следи безпристрастно за нарушениета на законите и да изправя на съд нарушителите. И никаква друга.

Ако България беше правова държава, Законът за банките щеше да респектира участниците в срещата на 10 септември  със своята яснота: Или акционерите си спасяват банката, или заедно с тях БНБ осигурява ликвидна подкрепа (каквато осигури на ПИБ), или обявяване в несъстоятелност и изплащане на законно гарантираните влогове до 200 хил. лв.

Нито един от вариантите обаче не устройва "Корпорацията Пеевски", заради която започна офанзивата - колкото и да се правят на ударени политиците с премълчаването на базовата причина.

Но инициативата на главния прокурор, обявена на 3 септември пред журналисти в Мизия,  потвържадава и далеч по-страшната  истина - че


с БНБ е свършено!

Впрочем БНБ, която единствена е оправомощена да решава съдбата на която и да е банка, си е подписала собствената присъда още през годините, когато, притискана и тогава задкулисно-политически, си е затваряла очите заедно с Комисията за финансов надзор пред превръщането на КТБ във финансов динозавър. А през тази година - пак по повод вездесъщата банка, БНБ се спомина на два пъти - на 29 юни и на 11 юли в присъствието на президента  -  и двата пъти заради скандалната и недопустима за БНБ роля, наложена на управителя Искров с неудържим натиск от политическия тил на "Корпорацията".


Е, как да си свърши бързо работата БНБ без намесата на прокуратурата (по д-р Тренчев), като


казусът "КТБ" не е банков, а олигархо-политически

видно от хаотичните, законово-недопустими действия на иснституциите, и най-вече видно от изявлението на главния прокурор в Мизия - че законите ще се четат нестандартно. И ще се надскачат - съвсем видимо. И до степен, че в България вече не може да бъде произведен скандал.

Това "надскачане" е мизансцена, отвъд който тече най-ожесточена война на олигархични групи, война с непозволено участие на държавни институции и на първо място прокуратурата, видно и от съдебното заседание в СГС на 12 септември по мярката за неотклонение на Василев (че Василев е искал да свидетелства, но свидетелстването му не е било желано от прокурорите).

Война, в която управители и подуправители на БНБ са подхвърляни като топчета за федербал от олигархичните акули, а ние чакаме от тях (от Искров) действия! Няма да ги дочакаме - самостоятелни и независими действия: Все едно да ви стиснат за гушата и да ви викат "действай" - злощастната съдба на един управител на БНБ, когато я няма институцията (прокуратура), която да го спаси от хватката и да възстанови закона. Воюващите искат от БНБ не отговор има ли капиталова дупка в КТБ и в какъв размер, а мотаене на квесторите и заблуждаване на обществото, докато бъде излъчен победителят. Което само означава, че живеем в подобие на държава - незащитени жертви на мафиотски интереси. Защото


държава, чията централна банка е обърната на слугинаж, си отива

И няма кой да спре разпада.

(Моля мнението ми за БНБ и управителя Искров да не се чете като съмнение за стабилността на банковата система в България, каквото нямам.)


Така БНБ информира, но не решава

Миналата сряда  привечер - ден след посредническата среща на терена на главния прокурор, БНБ информира с неприсъщо бъбриво съобщение, че Оманският фонд - съакционер в КТБ, в консорциум с "непосочени акционери и потенциални инвеститори" е отправил предложение до БНБ за таен план за преструктуриране на КТБ с държавна помощ, като писмото е изпратено от инвестиционен фонд EPIC (базиран във Виена - б.р.).

В понеделник БНБ пак информира, че "препоръчва EPIC възможно най-скоро да започне разговори с Министерството на финансите с оглед изясняване на реалните възможности и условия, при които биха могли да получат държавна подкрепа".

Подозрителната охота, с която БНБ осведомява за предложенията на посредника на Оманския фонд, с който, твърдят запознати финансисти, е свързан Цветан Василев, последвалото отворено писмо на Бойко Борисов до управителя на БНБ "да обърне сериозно внимание на всички инвеститори, заявили интерес да се включат в капитализирането на КТБ" и отговорът на Искров с фатално закъснялото му признание за "групи за натиск" над БНБ, плюс совалките и коментарите на д-р Тренчев, че "само прокуратурата може да накара БНБ..", и най-вече изначалното изявление на самия главен прокурор в Мизия, че се налага "надскачане" на закона - всичко това подкрепя хипотезата, че


кампанията за спасяване на КТБ с посредничеството на главния прокурор е договорена с най-силните политически фактори

Тоест БНБ е само изпълнител на решения, вземани другаде и от други. Което потвърждава  обобщената теза в началото на този коментар: че законодателството в България днес, в конкретния случай Конституцията, Законът за БНБ и законите за банките и банковата несъстоятелност, са само декоративна хартия.

С две думи,


нито ударът през юни срещу КТБ, нито оздравяването й през септември, имат нещо общо с принципи и върховенство на закона

Напротив - идеята беше да бъдат отнети материалните активи на банката и собственикът  елиминиран, но не заради нарушените правила при растежа и заякването й с наливане на държавни средства до превръщането й в трета по мощ банка в България; не заради изтичането на тези средства към кухи и свързани фирми, а защото орпорацията Пеевски" поиска това! Пък ако "блиц-крига" срещу противника зацикли, променя се само тактиката към повечко гъвкавост, за да остане непроменен моделът "Пеевски". Тъй че мястото и ролята на "Корпорацията", както в предишното, така и в бъдещото управление на държавата са договорени и осигурени с широко съзаклятие.

Най-важна в сюжета и най-смущаваща  е ролята на главния прокурор -  негово е задължението да пази закона!


Една седмица след срещата  в прокуратурата, 18 септември


Невероятно, но факт от последния час - една политическа организация - Реформаторкият блок, се осмелила и поискала главният прокурор да бъде отстранен от разследването по КТБ и то да се поеме от специализираната прокуратура.

И въпреки, че
според сегашното устройство на прокуратурата няма значение кой води разследването, поне поставя проблема на масата.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 3417 Любопитно

  Съзаклятието КТБ или КГБ?
  Или нема разлика...

 2. 2 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Да разбираме ли, че т.н. държава България е фалирала...???

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 3. 3 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2636 Неутрално

  Казусът КТБ ще го влачат доста дълго време, защото нема паре...

 4. 4 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 431 Неутрално
 5. 5 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Истината е че българската прокуратура още от самото начало имитира че Цв. Василев и трябва. Всъщност всички заедно правят каквото им е по силите за да стои далеч от България и да си държи устата затворена. Всичко това което уж бил го депозирал при нотариус той е длъжен да го каже на минутата в прокуратурата когато го приберат. Най-малкото е длъжен да го каже пред съда ако някой изобщо си направи труда да го попита обаче. Затова Цацаров и най-вече подсмихващият се Сарафов ще си го държат в Сърбия доколкото могат.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 6. 6 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 843 Любопитно

  "Орешарски и Искров са пионки" - Цв. Василев от Сърбия.
  Е, кои са кукловодите?

 7. 7 Профил на angel.manov
  angel.manov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Прокуратурата няма мяста в тази ситуация, нещата трябва да се решават според действащото законодателство/лош закон, но закон..../

 8. 8 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1566 Неутрално

  "Невероятно, но факт от последния час - една политическа организация - Реформаторкият блок, се осмелила и поискала главният прокурор да бъде отстранен от разследването по КТБ.."

  Вероятно, не е факт тогава... просто удар в празното пространство. И ГЕРБ, и протестиращите отвън хора роптаха една година от тройната ДС ламя, стиснала здраво златната ябълка, от която сега е налице само огризката. Да поставяш "проблема на масата", особено проблем за ограничаване властта на главния прокурор, съвсем не е достатъчно. Кучетата си лаят, керванът си върви. Утре същият РБ ще се вторачи в креслата, които иска да получи в парламента и в правителството и ще забрави за Цацаров, който пък умело ще обръща палачинката, както е изгодно на КГБ. Както заяви днес Атанас Атанасов, по възникнали обществени проблеми те работят, но "на първо място е личният интерес и мотивацията." Днес по подобни причини той се самопредложи за министър на МВР в правителството на ГЕРБ. Да не стане като при избирането на Пеевски за шеф на ДАНС - първата среща на др. Атанасов да е с другарите Цацаров и Писанчев?! Ще видим какви ще са "фактите" едва когато влизането на РБ в парламента стане факт. После ще преценяваме невероятни ли са или... очаквани.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 9. 9 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#2] от "Γαλλα":
  Не, държавността е абдикирала от България.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 10. 10 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#9:"ПАВЛА - SorryLol - 7"]държавността е абдикирала от България[/quote]

  Струва ми се, че грешиш...парите може и да ги нема, обаче, данъците никой не ни ги е спрял...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 11. 11 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3208 Неутрално

  [quote#3:"Ф.Нинов"]Казусът КТБ ще го влачат доста дълго време, защото нема паре... [/quote]
  Може пък да очакват дарител за изборите!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 12. 12 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#10] от "Γαλλα":
  Държавност не включва само финансови взаимоотношения.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 13. 13 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Цветан Василев не е сам, има "твърда връзка" с останалите...
  Доминото в тази игра е катастрофно за немалко от участниците...

 14. 14 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Много добър поглед .

  Happy face says, adios !
 15. 15 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#2] от "Γαλλα":

  Формално, засега държавата не е, но ние, българите, сме фалирали. Морално, тотално. След като допускаме тези далавераджии, мошеници и престъпници да ни правят на маймуни, уж ни управляват.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  [quote#3:"Ф.Нинов"]Казусът КТБ ще го влачат доста дълго време, защото нема паре...[/quote]
  Напротив, скоро ще го замажат а парите ще дойдат познай от кого... правилно, от нас. Чакай още от сега как ББ с трагична физиономия ти обяснява, че то трябвали 15-20 милиарда но понеже той е много печен ще ни се размине само с 5 милиарда. И че в крайна сметка пак ще станат 15-20 милиарда защото трябват още пари за НЕК, за Белене дето руснаците си ги искат, за Уестингхауз, за болници, училища, наводнения, армията и още десетки неща.

  Това мафията като отвори уста да иска спиране няма, досега лесно, запълвахме я устата с приватизиране но вече няма какво да се приватизира така че ще я пълним със заеми.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 18. 18 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#15] от "simval":

  Мдаа...за това написах ...т.н....

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 19. 19 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  [quote#16:"aircraft_carrier"]А капитал си е един обикновен парцал[/quote]
  По себе си ли съдиш?

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 20. 20 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 434 Неутрално

  до #8 от "непукистка"
  Изумява ме понякога способността на посредствените герберастки тролове да си променят самоличността!
  Хамелеонщина типична за ГЕРБ , в предвид червения произход на партията и зависимостта им от ДС и червенатабноменклатура!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  [quote#5:"emil"]Всичко това което уж бил го депозирал при нотариус той е длъжен да го каже на минутата в прокуратурата когато го приберат. Най-малкото е длъжен да го каже пред съда [/quote]
  Направо пред няколко медии включително западни ако иска да има ефект, тези които споменаваш ще го заметат под килима. Само че и той като останалите просто търгува с това което знае и няма интерес да го покаже.

  Ще има сделка, помнете ми думата и цената на сделката ще я платим ние. В момента двете мафии просто се пазарят и надцакват, базовите играчи се знаят а останалите се ослушват кой ще е победителя за да се присъединят към него. Според мен дори победител няма да има, просто ще си поделят плячката.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 23. 23 Профил на millton
  millton
  Рейтинг: 493 Неутрално

  А нашата търпимост към надскачане на законите е феноменална, огромна, пословична и утвърдена...дори и да се появи различен, той е или придърпан и "поправен" или не му е обърнато внимание и не е подкрепен..

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 24. 24 Профил на Thomas More
  Thomas More
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар(#23#) Направо в десетката. Много добре.

 25. 25 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Неутрално


  Владимирова,

  вече и коментари не можете да съберете ...... дори и негативни, да не говорим за "браво петяааа...."

  Имате лична "заслуга", че пренасочихте недоволството от съдебната система към тези които я сочиха с пръст и назоваваха нещата с истинските (макар и полу-доказуеми) им имена.

  Чудя Ви се на безочлиата упоритост с която пишете глупост, след глупост, след глупост ...... и в полу-времето прадни каламбури и призиви.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 26. 26 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  Прокурор Кокинов към Борисов в Банкя за Цацаров:
  ''ШЕФЕ, не се подсмихвай, ти си го избираше''

 27. 27 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Неутрално
 28. 28 Профил на tigivi
  tigivi
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Това което не мога да разбера е с какво Доган държи Главият прокурор за топките?

 29. 29 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "...живеем в подобие на държава - незащитени жертви на мафиотски интереси. Защото държава, чията централна банка е обърната на слугинаж, си отива. И няма кой да спре разпада."

  Браво, Петя Владимирова! Най-силното перо и единственото обективно в Дневник.

 30. 30 Профил на lulinfromshaolin
  lulinfromshaolin
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нема паре ни за оздравяване, ни за фалит. А цацаратурата лъсна като мафия още в Костинброд, но тогава (а и днес още) доста хора бяха доволни. А всъщност аферата си беше преврат, беше узурпиран народния суверенитет. Оттам тръгнаха всички простотии, а КТБ е само последица.

 31. 31 Профил на azyty
  azyty
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#16] от "aircraft_carrier": А Вие какво предлагате вместо прокопиадата ?

 32. 32 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2636 Неутрално

  До коментар [#17] от "Fred":

  Необходимата сума е толкова голяма за размерите на България, та никак няма да е лесно да се набави от раз. Мафията доста ще се озори... в крайна сметка всяко нещо си има граници.

 33. 33 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3281 Неутрално

  [quote#3:"Ф.Нинов"]Казусът КТБ ще го влачат доста дълго време, защото нема паре..[/quote]

  Затова трябва спешно да се налеят такива, за да бъдат и те откраднати...Търси се кеш парата.

  Не че фирмите на Пеевски ака Доган не са завлекли достатъчно активи, но те не са ликвидни. А партийните машини и техните подставени лица по съдебна власт, прокуратура, агенции, министерства, ДАНС, МВР и т.н. си искат заплатите на 1-во число от месеца... Това са няколко хиляди души с 5-цифрени заплати

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 34. 34 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  До коментар [#30] от "lulinfromshaolin":

  Няма пари за пенсионери (150 лв минимална пенсия) които ровят по кофите и просят, за здравеопазване, но ще се намерят за покриване на откраснатите милиарди от Пеевски (Доган), Василев, Борисов

 35. 35 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "Последните изявления на Делян Пеевски целят да повлияят на прокуратурата. Недопустимо е един и същи прокурор да разследва както производство, свързано с отправяне на закани за убийство спрямо Цветан Василев, така и производство, в което е привлечен като обвиняем." Това се казва в Отворено писмо на адвокат Лазар Карадалиев, защитник на Цв. Василев. От него става ясно как Пеевски и прокуратурата работят в пълна симбиоза."
  Толкова за независимостта на независимата ни прокуратура.

  Вижте целия текст на писмото:
  http://frognews.bg/news_76521/Zashtitnikat-na-TSv-Vasilev-Iziavleniiata-na-Peevski-vliiaiat-na-prokuraturata/

 36. 36 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  "Официална информация липсва..." - България се ОПравлява чрез СЛУХОВЕ... Т.е. МАНИПУЛИРА се...

  Коментиране на анализираното, вече...
 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8526 Неутрално

  "кампанията за спасяване на КТБ с посредничеството на главния прокурор е договорена с най-силните политически фактори".
  Иване,г-н Костов,кажете ги най-сетне тези имена.Кажете ги преди изборите,за да знаем/не че не се досещаме/кой,кой е в българската политика.Кой с лека ръка ще съсипе четвъртата по големина банка,заради собствените си амбиции,з да не върне взетитре гредити и да окраде българските вложители и данъкоплатци.

 38. 38 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2636 Неутрално

  До коментар [#33] от "cinik":

  Покрай КТБ ще се бастисат доста неща, като пеевските медии, финансиране на полититици и спортист.
  Егие волейболистите казват за тях, че те не били това, което са, защото си били сложили там кинтите на убаа лихва.
  Голям шок вкамени много заинтересовани страни, надащи се на лесни проценти.

 39. 39 Профил на Teaser
  Teaser
  Рейтинг: 381 Неутрално
 40. 40 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1153 Любопитно

  [quote#6:"tademan"]"Орешарски и Искров са пионки" - Цв. Василев от Сърбия.
  Е, кои са кукловодите? [/quote]
  Ти още ли не разбра, че конците се дърпат от Пеевски?

 41. 41 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Дебелият Цацаров никога не ми се е струвал по-антипатичен и корумпиран

  The things you own end up owning you
 42. 42 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1153 Разстроено

  Конците на Съдебна система, Банки, МВР, Медии, Парламент се дърпат от една крупна фигура. Това е напълно успяла Мафия от която другите могат само да се учат.

 43. 43 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Отново много силен анализ от Петя Владимирова!
  По тази тема рядко съм чела нещо обективно, но Петя е право в десятката.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 44. 44 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#3] от "Ф.Нинов":

  Защото ОТКРАДНАХА парите !!!

 45. 45 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#40] от "4i4oti":

  Сериозно ли мислите, че този безскрупулен мафиот има толкова мозък?

 46. 46 Профил на Мале, малеее....
  Мале, малеее....
  Рейтинг: 434 Неутрално

  През 96-та, политиците, пак така дълго и протяжно говореха празни приказки. От септември започнаха. но тогава нямаше фиксиран курс и доларът полека - лека, лека - полека си катереше...
  Сега няма полека лека, но приказките са си същите, празни, безотговорни, лъжовни и дано наивниците не лапнат въдицата.
  Но Валери Петров написа предупредително преди години:
  "който е извит значи е с кука" - имайки предвид червейчето на въдичката на гаднярите в борбата им с наивниците...

 47. 47 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  За съжаление Бойко се договаря с ДПС и се очаква да няма разследване, а нещата да се замажат и най-вече да се преразпределят активите. Прави ми впечатление, че по време на дебатите ГЕРБ и ДПС не се обвиняват, мълчат и не се нападат, прекалено толерантни са един към друг. И Цацаров, и Искров са прекалено зависими от ДПС, те просто се оказаха пионки, с което унищожиха институциите, които би трябвало да ръководят, т.е. те вършат престъпления.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 48. 48 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Хубава статия, но ми се струва, че Цацаров има известно право да се намесва, защото комплота КТБ е криминален по своята същтност и държавата е с двата крака намесена в това.

 49. 49 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  тъй като почти всички партии и институции в държавата са имали не дотам регламентирани отношения с КТБ ,истината за нейният възход и падение никога няма да излезе ?

 50. 50 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Казусът КТБ ще го влачат още дълго не само защото в момента влачещите нямат пари, а защото търсят подходящ момент да ги вземат от народа, както и да хванат за гушата всички, които имат пари в банката, както и да им ги вземат!
  Тоест, след изборите!
  Предполагам, обаче, че този път ще се излъжат от алчност!

 51. 51 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 701 Разстроено

  Протестите трябва да пламнат пред Проститурата, докато безполезната и силно вредна твар се измете оттам... в пандиза!

  the more we learn, the more we die...
 52. 52 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3720 Неутрално

  До коментар [#3] от "Ф.Нинов":
  .... Казусът КТБ ще го влачат доста дълго време, защото нема паре...

  Обратното, Нинов!
  Казусът КТБ го забъркаха и ще го влачат и въргалят още доста дълго време, защото в него има много, ама мнооого паре!

 53. 53 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#48:"lcj30372597"]но ми се струва, че Цацаров има известно право да се намесва[/quote]
  Цитира се контитуцията по-горе, това не оставя никогко от нас да дава тълкования на случката.
  Да, намеси се като ЧАСТ от криминалното деяние, веднага след като беше прясно изповядан от Хидроинжинера.
  Толкова е плоско, че определно пасва на Догановото епизодично надсмиване.

  the more we learn, the more we die...
 54. 54 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Главният прокурор все повече се превръща в задкулисен играч, посредник между мафиотските кланове, момче за поръчки на мафиите, и изобщо е общественоопасен.

 55. 55 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  "С две думи,
  нито ударът през юни срещу КТБ, нито оздравяването й през септември, имат нещо общо с принципи и върховенство на закона"
  "Невероятно, но факт от последния час - една политическа организация - Реформаторкият блок, се осмелила и поискала главният прокурор да бъде отстранен от разследването по КТБ"

  Цацаров, нали не си забравил, как грозно беше употребен и захвърлен Орешарски?
  Запази част от достойнството си на човек!
  Оставка!

 56. 56 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  [quote#43:"Jessika"]Отново много силен анализ от Петя Владимирова!
  По тази тема рядко съм чела нещо обективно, но Петя е право в десятката. [/quote]
  ++++++++++++++++++++++

  Да заслужава , както винаги, да ѝ благодарим!

  Факти - Анализ – Изводи!
  Поздравления!

 57. 57 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Хаиде пак гласувайте за Борисов, при когото мафиотската пирамида КТБ се разрастна, гласувайте за ДПС-то на Доган-Пеевски, които грабеха пирамидата и за БСП, които безмълвно гледаха грабежа. И се сетете кой сложи Искров за втори мандат в БНБ и кой си избра Цацаров за главен прокурор.

  vesela
 58. 58 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1272 Любопитно

  [quote#48:"lcj30372597"]Хубава статия, но ми се струва, че Цацаров има известно право да се намесва, защото комплота КТБ е криминален по своята същтност и държавата е с двата крака намесена в това. [/quote]
  Аха, пак рецидивите на социализма. По "целесъобразност", демек. А всъщност Цацов е един от участниците в комплота. Вместо да погне гуверньора на Централната банка за ред нарушения на закона, направени още в самото начало на аферата, самият главен прокурор призовава за действия по "целесъобразност", "надскачайки" закона. Кой каквото и да ми разправя, но за мене БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПРАВОВА ДЪРЖАВА, поне в общоприетия за цивилизования свят смисъл. А в нашенския, правова в смисъл ПРАВОТО на по-силния, нещо като джунгла. Кой може да проконтролира действията на главния прокурор? Ами Господ, кой друг?

 59. 59 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2636 Неутрално

  До коментар [#52] от "xm...":

  Тези паре, за които говориш и тях ги нема, щот са профукани от медии и спортисти.
  Те техният келепир е покрай влаченето да ги забуварят, че са длъжници...

 60. 60 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Главният прокурор" на една "държава" предлага публично да се погази закон. Въпросите каква банка, кой, с кого, как, кога, защо и пр. са абсолютно маловажни на фона на крещящия екзистенциален въпрос: "Това държава ли е, щом основният пазител на закона предлага той да бъде нарушен?"

 61. 61 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Силен анализ. Само идването на власт на РБ, или поне силното и представяне, би спряло номерата Пеевски-Доган и БСП. Боце им се пише противник, пък току си затрайва баш в най отговорния момент.

  chavo64
 62. 62 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4402 Неутрално

  Битката за пари излезе на повърхноста и освети обвързаноста на политици магистрати и чиновници в държавата.
  Няма и политическа воля за промяна.

  klimentm
 63. 63 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 662 Весело

  До коментар [#25] от "barcelonski":"Чудя Ви се на безочлиата упоритост с която пишете глупост, след глупост, след глупост ..."
  А бе палячо, оди и скачай пред Саградата, повече стотинки ще изкараш. Хем не е нужно да мислиш, не че можеш де...

 64. 64 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 683 Любопитно

  Ами той, юристът, поканен онзи ден по БТВ в предаването "Лице в Лице" на Цветанка Ризова обясни вероятния сценарий.
  Цацаров отправя препоръки в стил на разпореждания към БНБ. Сръбският съд приема това като намеса на прокуратурата, застрашаваща обективността на процеса и затова решава да не предаде Цветан Василев на Българското правосъдие.

 65. 65 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 754 Весело

  Я, даже Икономедия започнаха да пишат, че дяволът не бил Василев, а бил друг, косвено - ДПС.

  Да очакваме ли обръщане на палачинката?

  Само да видим кога и Плевенлиев ще се сети, че се остави да стане маша на Доган.

 66. 66 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2944 Неутрално

  До коментар [#59] от "Ф.Нинов":

  " Тези паре за които говориш и тях ги няма,щото са профукани от медии и спортисти "

  Че ги няма, си прав,но,че са профукани от медии и специалисти,мисля,че грешиш ! Те на са профукани все още,но мисля,че ще бъдат употребени целево - за купуване на гласове !

  ПП От медии и спортисти . Извинения !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 67. 67 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 773 Любопитно

  Хубаво де... и Европейската Комисия ще си каже тежката дума по казуса... под една или друга форма!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8526 Неутрално

  Цацаров направи каквото можа за КТБ.Сега е по-добре изобщо да се скрие и да не си отваря публично устата.По-добре ще и за него и за банката.И да дадат най-сетне списъка със заемоискателите,да видим,кой иска да я фалира,при това успешно.

 69. 69 Профил на zodim
  zodim
  Рейтинг: 221 Гневно

  Добра публикация, но....не вярвам институциите да се задвижат по подобаващ начин. Скоро ще отмине 5 октомври, новите управници ще поотложат още малко и послееееееееееее...всичко ще се забрави
  Както много пъти до сега!!!

 70. 70 Профил на galbi
  galbi
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Безсмислено е да се коментират тези герои!
  Липсата на държавност не тяхна вината.
  Те само използват тази липса!
  Както виждате,това се повтаря в различни варианти 25 години вече.
  И както винаги не може да различим причината от следствието!
  И от простотия или алчност го правим, след като винаги ние губим,а елита ни краде!!

 71. 71 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Много точна и смела статия! Поздравления за Петя!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 72. 72 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 705 Неутрално

  [quote#29:"abygale"]Браво, Петя Владимирова! Най-силното перо и единственото обективно в Дневник.[/quote]

  [quote#56:"Да бе да"]Да заслужава , както винаги, да ѝ благодарим!

  Факти - Анализ – Изводи!
  Поздравления![/quote]


  +++++ Присъединявам се категорично !

 73. 73 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Радан Кънев удари в десятката.Това не е останало незабелязано от тази смела и почтена жена,Петя Владимирова.
  Има надежда.Щом една политическа сила и един топ-журналист са се осмелили да назоват нещата със собствените им имена.

 74. 74 Профил на just
  just
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#40] от "4i4oti":

  Е най-после, дори авторката няма смелостта да го назове,
  истинския шеф/ главен прокурор е Пеевски, цацата е само
  изпълнител. А прасето е пионка на едни зелени човечета
  от....Москва.

 75. 75 Профил на just
  just
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#66] от "niksan1":

  Част от тях са изхарчени и се харчат за създаване и поддържане на партийки като ББЦ на дудука, Патрионичен фронт, преди това-Атака и т.н., друга част са в офшорки на другарите.
  След това тези офшорки ни се пробутват като чуждестранни инвеститори и ние трябва да цвилим от възторг, че са ни уважили
  и избрали да инвестират тук.

 76. 76 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  Отново страхотна статия на Петя! И отново да задам въпроса си от 4 месеца насам - кога Орешарски, Цацаров, Искров и Йовчев ще бъдат разследвани за погазване на българските закони и най вече на Конституцията?

 77. 77 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 773 Неутрално

  [quote#76:"GreenEyes"]...кога Орешарски, Цацаров, Искров и Йовчев ще бъдат разследвани за погазване на българските закони и най вече на Конституцията? [/quote]

  Само програмата на Реформаторският блок дава надежда това да се случи изобщо. при това в обозримо бъдеще.

 78. 78 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#2] от "Γαλλα":

  Държава не може да фалира, може да я окрадат, както вече се е случвало и да затъне.
  По въпроса специалисти са ДС и Позитано 20.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 79. 79 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 773 Неутрално

  [quote#69:"zodim"]Скоро ще отмине 5 октомври, новите управници ще поотложат още малко и послееееееееееее...всичко ще се забрави
  Както много пъти до сега!!! [/quote]

  Ако новите управници бъдат избрани с платен или контролиран вот - да, така ще стане. Но ако се грабнем всички да се юрнем към урните ще настъпи началото на края на прехода.

 80. 80 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 705 Весело

  [quote#78:"Captain Shakespeare"]Държава не може да фалира, може да я окрадат, както вече се е случвало и да затъне.
  По въпроса специалисти са ДС и Позитано 20.[/quote]
  Ако беше така,досега истината за КТБ щеше да излезе наяве,а не да се чакат изборите.Явно че и на други адреси в София едни специалисти имат едни офиси. Бих ги добавил,ако ги знаех.

 81. 81 Профил на galbi
  galbi
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#77] от "petyo9":
  Една партия държавност не може да оправи!!
  Още повече тези наследници на СДС-ти и Иван Костов!
  Никой не казва и дума за КОРУПЦИЯТА!
  и НЕ ЧЕ НЯМА В -Я!
  Ами защото всички те са вътре в корупционите схеми!
  И за тов няма и едно издание ,което да побликува против корупцията нещо,защото парите съм й от там.
  И всички тролове са инструктирани в тази насока!

 82. 82 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Браво Петя! Един истински журналист,който продължава да нарича нещата с истинските им имена!
  Държава в Бг отдавна няма - просто формална шапка за да осигурява някаква де юре форма на територията за плячкосване от различни кланове с червен произход.....

 83. 83 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 773 Неутрално

  [quote#81:"galbi"]Една партия държавност не може да оправи!! [/quote]

  Здравословният песимизъм е хубаво нещо. Той ни предпазва от глупави грешки. Но когато тоталното недоверие се превърне в твоя житейска философия, капанът щраква и ти се оказваш вътре в него. Тези които фактически управляват държавата дърпайки конците на когото се сетиш (примерно от Орешарски до Цацаров) искат точно това. Ако преди 1989-та ни управляваха като насила ни караха да вярваме в една идиотска идеология, сега ТЕ ни управляват яхнали нашето недоверие. Недоверието много по-лесно се пласира. Като троскота е - лесно пуска корени навсякъде. Невъзможността да осъзнаеш и да повярваш, че не всички са маскари те прави безпомощен и безсилен. Точно по този начин - възседнали победоносно недоверието ни ТЕ ни разделят като народ на враждуващи помежду си групи и ние се дърлим а ТЕ потриват доволно ръце.

 84. 84 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Ммм даа,
  Ето тук Цацата,пак е влязъл в играта.
  http://www.segabg.com/replies.php?id=245772

  С 2 думи -казал че при този казус ,не могло да се приложи нормален закон за вложителите , защото за въведената практика в тази банка са виновни държавните институции, замесене са политици , даже медии..Но в съда щяло да се каже истината
  Намеква , че при това положение за вложителите нямало сигурност . Поне така разбрах.
  Като прибавим и Искров че казал че без политичесто решение не може да се реши проблема ,изводите са ваши.Разбрах че май всички трябва да плащаме. Това е.

 85. 85 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Искров отговаря така, все едно е чистачката леля Пена от БНБ.
  А получава 50 000 лв. на месец?
  Да ги даде на чистачката и тогава да се прави на луд.
  Да кажел Цветан Василев какво правел с парите на вложителите?
  Същото, което прави Цеко Минев - купуват си предприятия.
  А какво е правил Искров в това време?
  Правил се на баровец в Кемпински...

 86. 86 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  в нашето законодателство няма действащи механизми за намеса на централната банка и правителството за предотвратяване и преодоляване на банкови кризи. В кризисната ситуация БНБ, правителството и президентът действаха напълно правилно. Просто законът не дава на нито една институция в изпълнителната власт правомощия да предприеме елементарните мерки, с които навсякъде по света усмиряват паниката, за да не избухне банкова криза. Законът трябва да се промени.
  БНБ трябва да има отделен фонд и механизъм да подкрепи със свежи пари всяка банка в случай на паника.

 87. 87 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не, че предишните Главни прокурори не участваха в принизяването и загубване на доверието в Прокуратурата, но сегашният Гл.прокурор надмина всички в използването на безграничната и неконтролируема власт която има, извън отреденото му от Конституцията
  ОСТАВКА, Цацаров !
  Разпускане на Висшия Съдебен Съвет заради бездействие при очевидно превишаване на конституционните правомощия на главния прокурор!
  Нова Конституция и пълна Реформа на Прокуратурата и преместването й от Съдебната в Изпълнителната власт.

 88. 88 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  ... пак да ви кажа... парите отлетяха с голееемия самальот на тов. лавров... а заебаните на местна почва се почесват около некви жалки "активи" (предимно хартиени)...

  ... а се почесват щото ше им замине имиджа на големи и сташни мафиоти...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 89. 89 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Поздравления, много добра статия!
  Мисля, че всички замесени и посочени /споменавани най-често в ефира/ лица са марионетки.
  Истинската мафия е сдружение на червените куфарчета и наследниците на Мултигруп и червените хиени. Сега не ги знам как се казват. Всеки пък, когато намалеят парите им, защото те, олигарсите /мафиотската клика/, имат големи разходи /еми то са яхти, къщи, реномирани училища за децата, коли, пък за жената, за дъщерята, пък ако са три деца х 3, то са почивки за семейството в скъпи курорти х 5, сафарита, Алпите, Африка, Малайзия и други, то са скъпи накити, часовници и т.н/ търсят начин да си ги възстановят и то винаги на наш гръб. Тогава си слагат правителство /обикновено БСП и ДПС, нали с тях са започнали навремето да изнасят парите на България/ удобно за кражбите и ползите, било в удобни законопроекти, директни кражби и от всичко, което може да се влачи. Те са циреят на нашето общество. Крайно време е да го изгорим.

 90. 90 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Къде са парите ли?
  Разбрахме, че са в раздадени в кредити, и то огромни необезпечени кредити.

  А кредитите са отишли за разплащания по големи корупционни сделки /например приватизационни като Булгартабак или други предприятия с доста добри активи, техника и съоръжения, придобиване на крупни общински и държавни имоти, създаване на фондове за набиране на различни активи или средства, фондове за земеделски земи, големи търговски вериги, които осигуряват поток от кеш средства, дружества за бързо кредитиране, затова се одобряват всички, никой няма да посмее да не върне - това може да ви обясни, защо ромите получават кредити без обезпечение по схемите за бързо кредитиране, запълване на офшорни сметки и т.н./или иначе казано по сделки, които масов потребител, масови оборотни средства, които носят и максимални приходи. Затова бе и сделката НУРТС, всички сделки където, по които държавни лица и служители не трябва да имат участия поради наличие на конфликт на интереси. Колкото по голяма част от обществото става потребител на една услуга или стока, толкова повече приходи и от там печалба. Иначе казано превръща се в монопол, въпреки, че на пазара са налице дребни конкуренти.

 91. 91 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Забравих да спомена, че за да се прикрият следите до реалния купувач, най-напред сделките се извършват чрез трети лица, а след известно време се прехвърлят чрез втора сделка за продажба или някаква замяна или нещо такова на реалния собственик. Все едно, че сделката била корупционна. Незнам дали има давност и дали въобще се следят тези сделки и прехвърлянето на активите и средствата по нея.

 92. 92 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4402 Неутрално

  [quote#85:"Култура ми Бойко"]Искров отговаря така, все едно е чистачката леля Пена от БНБ. [/quote]
  Знаеш ли, мисля че буля Пена е може би по умна от него.

  klimentm
 93. 93 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  Кризата в КТБ е като контролния изстрел в тила на България. Противниците на РБ се опитват да изместят темата като я обвързват с загубите ма Иван Костов. Но големия проблем е че се окрадоха парите на държавата и длъжниците в КТБ няма да си платят.
  Чест прави на РБ, че единсвени повдигат този въпрос.
  Аколкото до Иван Костов не го мислете, няма да умре от глад, нито ще спре да ви вади кирливите ризи.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 94. 94 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Стойностен анализ г-жо Владимирова само, че ние не живеем в конституционна република а в 'демокрация', където 51% могат да издевателстват над останалите 49. Целта на 'демокрацията' е точно ОТНЕМАНЕ ФУКЦИИТЕ НА КОНСТИТУЦИОННАТА РЕПУБЛИКА, където правата дори на един единствен индивид са защитени. Точно по тази причина, както правилно сте отбелязали, 'живеем в подобие на държава' или неуспешен опит за такава, където конситуционните закони са ''само декоративна хартия''. Тази тенденция се засилва с всяка измината година и в т. н. ''западни демокрации'' и най вече в Америка. Интересното е, че в американската конституция, а и, предполагам, в конституциите на европейските държави, никъде не присъства думичката - ''демокрация''. Чрез масовото внушение, че 'демокрацията' е синоним за 'ред и законност', една шепа международни банкери (в медиите ги наричате -инвеститори), чието притежание са МВФ, Европейската банка, Банката за развитие, Федералния резерв и т. н. и т. н., бавно и методично отнемат функциите на правовата държава създавайки марионетни правителства, а те от своя страна бюрократични институции, от лесно управляеми, корумпирани и низко-морални индивиди.
  Точно по тази причина, както и поради факта, че т. н. 'медии' са притежание на същата шепичка 'хора', т. е. зомбирането е повсеместно, ще става все по зле и по зле!!
  Спасението е;
  ПРОМЯНА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ И ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ!!

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 95. 95 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Заверата на финансово-политическата олигархия продължава...
  Ситуацията е невъобразима, но така и сама сочи изхода...
  Политически ни партии днес,
  като матросовци са го заприщили -
  за да се възвиси, една от тях е длъжна да "поддаде" -
  Суверенът ни /без андрешковците/, е длъжен да я сети...

 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4086 Неутрално

  Прокуратурата и БНБ работели за ДПС:
  http://tv7.bg/Добро-утро-България-/Прокуратура-и-БНБ-работели-за-ДПС_l.102_i.10175788.html#.VB3UuEsVT8u

  Вече четири мандата ДПС се превръща в българската "Ложа Б5"! Единствената цел на тази мафиотска организация е да заема отговорни ръководни места в държавата или да корумпира личности заемащи такива. Воплите на Местан за "разбирателство" и "единство" са вопли за запазване на техните хора по места. Заплахите на Местан с етническия мир са опити да се шантажират опитите за изваждане на некомпетентните и корумпирани техни хора от властта и изграждане на една истински жива и компетентна държавна машина, която да служи само и единствено на целия народ, а не на отделни части от него.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97 Профил на uji55375340
  uji55375340
  Рейтинг: 221 Неутрално

  моля всеки, който счита себе си за компетентен или просто има мнение да коментира дали функциите на държавните институции в България са точно регламентирани и ако не - в каква посока и степен могат да бъдат регулирани. благодаря

 98. 98 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Цитат:"Тъй че мястото и ролята на "Корпорацията", както в предишното, така и в бъдещото управление на държавата са договорени и осигурени с широко съзаклятие."

  Въпрос към журналистката: изборните резултати ще повлияят ли по някакъв начин на мястото и ролята на "корпорацията" в бъдещото управление на бг? Или, иначе казано, има ли партия, която не влиза в широкото съзаклятие? Няма да се обидя, ако ми кажете, че въпросите ми са тъпи, страхувам се, че са точно такива, защото не мога да очаквам някой да ми отговори, но да попитам все пак.

  Назови очевидното
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK