Чувство за непоносимост

Чувство за непоносимост

© ДневникВъпреки че поводът за тези редове е новината, че Делян Пеевски и Йордан Цонев (ДПС) написали законопроект за КТБ, този коментар не е банков, а социално-етически и можеше да се изчерпи - за читателите, които нямат търпение да го дочетат - с три думи:


Не може ли малко приличие!


Единият от двата варианта в законопроекта предвижда оздравяване на банката, която израсна до финансова пирамида чрез акумулиране на парите на най-важните сектори от държавата, да стане с държавни средства, тоест чрез одържавяване.
"Това е най-добрият, най-модерният начин и в Европа го правят навсякъде", обяснява Цонев пред "Преса". Законопроектът бил разширена версия на онзи извънреден закон, който управителят на БНБ Иван Искров  представи на знаменателната пресконференция на БНБ на 11 юли. Лично лидерът на ДПС Лютви Местан щял да внесе проекта в първия ден на новия парламент, за да се види как ДПС защитава публичния интерес - проектът предвиждал и разкриване тайната на влоговете на публичните личности с мотива, че трябва да се научи цялата истина за обвързаността на политици с КТБ - колко вкусно-удовлетворително за народа. За да не пита народът за друго, поне до момента, в който разбере, че конституцията не позволява разкриването на тайната.


А тайната как се одържавява здрава банка (нали "Креди Агрикол - България", сега банка "Виктория",  беше здрава, кога БНБ лъже - преди или сега!) при действаща конституция и Закон за банките не представлява ли публичен интерес?


А тайната  за кого са приготвени и вече се разпределят парчета от одържавената баница КТБ не представлява ли публичен интерес?


Предизвикателство към чувството за приличие е точно Пеевски да пише проектозакон за КТБ, тоест закон срещу мажоритарния собственик Цветан Василев, след като е публично известно поне едно обстоятелство: че атаката срещу банката започна не заради принципната политика на БНБ, а защото се сбиха довчерашните бизнес партньори Пеевски и Василев. (Дори всички да замлъкнат,  все ще има поне един досадник, който няма да спре да им го напомня!)


Провокация към обществения разум е БНБ да определя добри и лоши активи на една банка, след като управителният й съвет и самият управител са се самодискредитирали тотално след настояването им в онази среща при президента на 29 юни - според информацията на "Капитал" - за банкова ваканция, тоест за финасово-икономически срив на държавата само за да бъде удовлетворен държащият каишката на врата на управителя Искров! 


Циничен фарс е да ни успокояват, че ще бъде поканено "международно юридическо лице за финансово разузнаване да разследва всички и всичко в банката". Та нали "международното юридическо лице" ще получи заданието си или от доказано зависимата БНБ, или от прокуратурата и ще го решава под нейния надзор, за което ще получи съответното възнаграждение, чийто размер обществото надали ще научи някога! Или Пеевски ще плати от джоба си?


Питате какво от това? Ами всичко е точно "от това"! 


От това, че институциите на държавата са овладени от нелегитимната власт, която се формира в здрача и там взема решенията си. Така както БНБ се е самодискредитирала със слугинството си (до 17 юни КТБ била окей, след 20 юни КТБ трябва да умре, тоест да живее, но както посочат Пеевски и Цонев), така и дори по-страшно се е самодискредитирала прокуратурата по казуса КТБ (виж "Съзаклятието КТБ").


Тъй че нека не ни заблуждават Цонев и Местан - тяхното оздравяване на КТБ далеч не е онова, което "в Европа го правят навсякъде" (по Цонев), нито пък отговаря на публичния интерес - това последното "за публичния интерес" не само отблъскващо дразни, а предизвиква ярост.


Не че в Европа спасяването на банките се извършва  кой знае в каква обществена полза, обаче:


- В Европа си имат централни банки, а не слугински екипи, държани на къс повод и гледащи в очите господарите си.


- В Европа си имат прокуратури, които зорко следят за върховенството на закона, а не днес за интересите на Пеевски и прочие срещу Василев и прочие, утре на вторите срещу първите, според както са се обвързали с "корпорациите". В момента са се наредили в здрача "на старт" като чакали, надушили плячка, утрешните "Пеевци и Василевци", или същите - за нас е все едно, както казват циниците, щом моделът на олигархията си остава същият. 


С две думи - няма кой да спре либералните национализатори на КТБ  в болшевишко-европейски маниер (Борисов не проронва и дума). Но поне малко приличие да бяха проявили оздравителите - генерират у хората мъчително чувство за непоносимост. У хората с глави на раменете си.


"Извън нравственото това е и усещане за безизходица"


- цитирам писателя Георги Марков от краткото му есе, с което обяснява защо не е могъл да продължи да живее в България, озаглавено "Чувство за непоносимост".


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Никакво одържавяване на тая пирамида!!!
  Фалит и толкова.

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 2. 2 Профил на today
  today
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Точно Д. Ментата и Д. Пеевски да пишат законопроекти е като онзи виц за наглеца, който се изакал пред вратата на бокьора, и звъннал да поиска тоалетна хартия.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 3. 3 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Искров и Цацаров са за доживотен затвор.Но КОЙ да ги осъди?

 4. 4 Профил на stanimir62
  stanimir62
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Само като се появят имената на Пеевски и ДПС веднага предизвикват всеобщо възмущение. Каквото и да направят все ще е користно, за да прецакат всички, кой се съмнява в това? Тяхното е наглост безгранична и усещане за безнаказаност.

 5. 5 Профил на Dr.Jotker
  Dr.Jotker
  Рейтинг: 442 Неутрално

  това е чиста проба диктатура, напълно законна при това.

 6. 6 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До там ли стигнахме - ДПС да спасява България? Айде няма нужда.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  Искров, докато е там да вземе да ги изографиса на новата монета от два лева. От едната страна единия, от другата другия.

 8. 8 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 442 Неутрално

  След като корпорацията ДПС събори с такава лекота ''най-богатия''българин с активното съдействие на ''прокуратура'' и ''народна банка'',то какво остава за нормалния човечец и жалкото му имущество?КОЙ би го защитил пред распасаното узаконено беззаконие?

 9. 9 Профил на ИВАН ИВАНОВ
  ИВАН ИВАНОВ
  Рейтинг: 8 Гневно

  Ей хора!!!! Кой е Делян Пеевски????
  Кой Е Данчо Ментата? Къде са съратниците им????
  Христо Бисеров, Иван Костов, Стефан Софиянски??
  Вие хващали ли сте риба змиорка???? А!
  Знаете ли, че няма да можете, Тя се хлъзга и изтича от ръцете Ви като сопол!
  Как може да има толкова глупав и тъп народ да им вярва!??????
  Делян Пеевски е едно дете на комунистическа фаворитка, която в годините до 1989 е успяла да се впие като пиявица в някой от бившите големи, приближени на Тато и да направи състояние още по Татаво време!!!!!?????
  Каде беше равния старт в 1990 година!????

  promicer
 10. 10 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Да се търси несъстоятелност на КТБ, означава че се застава на страната на Пеевски, ментата, Доган. На страната на тези, които грабят банката и неискат да платят кредитите си. Това е залогът. Центъра който ръководи целият комплот обработва, бомбандира общественото мнение от различни части на света. Парите и връзките на комплотаджийте правят всичко възможно. Медий и жълти вестници, дължащи милиони кредити, услужливо пригласят. До сега нищо от обвиненията и лъжите не се доказаха. Сега те се превърнаха в нагли клевети. Жалкото е, че в тази страна няма сила коята да спре този гнусен театър и защити истината, почтеноста и интереса на обществото. Бандитите с помоща на държавни органи искат да ни поставят пред свършен факт, въпреки съпротивата. Въпросът е ще победът ли отново разбойниците облечени в кредитни пари и власт ?

 11. 11 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  "Не може ли малко приличие!"

  При ДПС няма приличие

 12. 12 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1370 Разстроено

  """ - В Европа си имат централни банки, а не слугински екипи,""
  --------------
  """ - В Европа си имат прокуратури, които зорко следят за върховенството на закона . . """
  --------------
  "Извън нравственото това е и усещане за безизходица"

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 13. 13 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "След като ДПС декларира, че няма нищо общо с банката, няма интереси, няма допирни точки и не познава акционерите, защо толкова бърза да я ликвидира? "

  Доста смислен отговор на горния въпрос в "Пеевски и Цонев в нов сезон на „Ликвидирай КТБ“
  http://www.miroivanov.com/2014/09/blog-post_93.html

 14. 14 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  проектът е сработил съдейки по охранените им розобусести физиономии

  veni vidi fugi
 15. 15 Профил на m4
  m4
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Това е една от малкото обективни статии по темата.

 16. 16 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 670 Неутрално

  [quote#2:"today "]Точно Д. Ментата и Д. Пеевски да пишат законопроекти е като онзи виц за наглеца, [/quote]
  Ха, все едно вълците да пазят агнетата.

 17. 17 Профил на boyan_h
  boyan_h
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#5] от "Busy":

  Диктатура? По-скоро геноцид.

  Акълът идва бавно и болезнено. Много е вероятно и изобщо да не дойде. Тогава остава само болката.
 18. 18 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Петя, защо се гневите? Тези двамцата, като гледам, май работят за "Протестна мрежа" и за развитието на гражданското общество в България Силно се надявам, след #ДАНСwithmе, да последва ясно и категорично: #НЯМАдаплатим! Благодарим ви, Пеевски, Цонев и т.н. паплач, че ни ръчкате, провокирате, предизвиквате...Крайно време е да разберем, че месиите НЯМА и САМИ трябва да си изчистим и подредим къщичката. Ще са нужни и време, и усилия, ама лесен и бърз път към успеха няма в която и да било област, нали така?

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 19. 19 Профил на pp90
  pp90
  Рейтинг: 225 Гневно

  Крадеца вика "дръжте крадеца". ****** нагледците!

 20. 20 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Нагли са. ДПС явно са решили да изпитат търпението на българите.

 21. 21 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1193 Весело

  очакваме хр.бисеров да напише закон против прането на пари, а волен сидеров - закон за психичното здраве.

 22. 22 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 886 Неутрално

  ''...Не може ли малко приличие!..."

  Приличие ли? Тези индивиди не разполагат с подобни глезотии. Качества от типа честност, искреност, благородство, патриотизъм, алтруизъм са в пълен дефицит в корпорацията БКП/БСП/ДС/КГБ, чийто верни служители са гореспоменатите персони. Лошото е, че и от ''съюза'' не докарват. По точно, докарват, ама други неща, директиви -- как се граби държава.

 23. 23 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1714 Весело

  Браво г-жо Владимирова. Точно в десятката този път!

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 24. 24 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4102 Неутрално

  Всичко е пределно ясно! Вече дори и не се опитват да играят скришом както през 1997 г. Лошото е че няма сила която да измете тези крадци.Посткомунистическата олигархия тика България извън влиянието на ЕС ,там където има ясни правила и закони,към сивата зона на беззаконие и грабеж.

  klimentm
 25. 25 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Повдига ми се от тия....

 26. 26 Профил на blondy2323
  blondy2323
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Няма, няма благоприличие

 27. 28 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Тези двамцата КОГА в затвора?
  Баси, разлях си кафето от отвращение. Не стига че ни грабят толкова години, ами всеки ден им гледаме мутрите.

 28. 29 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 767 Весело

  Плъх и нерез пишат закони

  (Източна народна приказка)

 29. 30 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 610 Любопитно

  "конституцията" с главно К, моля!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 30. 31 Профил на sarasota
  sarasota
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Пазете се от тандема БП - БългарскоПроизведено -БългарскаПартия - БългарскаПодлога - БарековПеевски - БългарскиПарцал = и т.н.

 31. 32 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Не знам защо се обсъжда толкова тоя проектозакон, след като няма дори и да бъде гласуван в следващия парламент? Там няма да има досегашната шведска тройка БСП- ДПС- Атака.

 32. 33 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Не можете да им гледате уж мутрите, а как ги гледахте през 2009-2012? Нали бяха приятели с Боце? Нали именно по гербаво време банката отбеляза най-големия си разцвет? Нали по това време големи държавни фирми бяха принудени да ползуват услугите именно на тази банка? Лицемери такива. Сега се правите на "ощипани", а тогава викахте "ура". Айде, омръзнахте на хората с мафиотските си номера.

 33. 34 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  Ако Пеевки и Цонев са елитния кадрови потенциал на ДПС, то тази клика е обречена на изолация и самоунищожение. Жал ми става като гледам как Лютвито се унизява покрай умствено ограничения Пеевски.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 34. 35 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 665 Неутрално
 35. 36 Профил на chinesedemocracy
  chinesedemocracy
  Рейтинг: 497 Любопитно

  [quote#0:"petiav"]С две думи - няма кой да спре либералните национализатори на КТБ в болшевишко-европейски маниер [/quote]
  Петя, абсолютен фен съм Ви: с всичко написано по темата досега – с пръст в раната сте, право куме в очи...
  Едно само не разбирам – точно тук как пускат статиите Ви. И се чудя какво ли Ви струва тая "политНЕкоректност" към ("този, чието име не трябва да изричаме гласно" тук, в Икономедия... )

  https://www.youtube.com/watch?v=faSBzYRnFdk
 36. 37 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1471 Любопитно

  Разбирам я госпожа Владимирова.
  Всички я разбираме. И можем да се подпишем под тази статия.
  Това дори не е статия.
  Това е Писък.
  Неистов и агонизиращ.
  Нашият писък.
  И все пак има нещо недоисказано. Правилно недоисказано от г-жа Владимирова. Правилно недоисказано, когато пишеш публично в публично СМИ.
  Да госпожо Владимиров, в Европа не е така. Но тук не е Европа.
  ЗАТОВА писъкът, крясъкът, гневът и ПРОТЕСТЪТ за грабежа КТБ трябва да са пред Американското посолство.
  "Играчите" са техни кучи синове!
  !

 37. 38 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  До коментар [#37] от "AzDebil":

  ОБЪРКАЛ си посоката дебил, питам, защо непищя, когато СССР подтисна икономиката на България с еднострано развитие на военна промишленост и забравиче има и друг свят и потреби, за сметка на политически лъжи парадигми и повсеместни лъжи и дни на престъпна обществена всеобща социална изкривеност?

  Може би за да оправдаеш "ника" си днес. Сигурно ще да е това знаел си, че краят ще дойде въпреки всичко!...

 38. 39 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  До коментар [#37] от "AzDebil":

  СОЦИАЛНИТЕ уродства са ни присъщи, някак ги приехме за безизходни, защото са спуснати от североизток, от Масква, могучая и непобедимая Масква изцяло пълна с управленски дебили и то не от вчера, а от почри един век насам.

 39. 40 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  ЗАКОНОПИСМЕНИТЕ упражнения на тези от снимките горе, неса американски, а съветски внушения за комунопреходност.

  Няма да се убеждаваме в очевидното, я!

 40. 41 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  Освен силно нараненото чувство за приличие, не става ясно точно какво предлага г-жа Владимирова?! Сякаш е заела кръгова отбрана с пистолет, опрян в собственото си слепоочие! Остава да разберем, защо още не е дръпнала спусъка?!
  Ясно е че т.нар. Законопроект на ДПС си е "гавра с труп"!
  Вероятно ще го предложат проформа в следващия парламент, както и сформиране на съответната комисия... Е, вероятно няма да я оглави самият Пеевски, за да не се тестват нервите на хората в началото на новия отоплителвн сезон.

  I Want To Believe
 41. 42 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  Е, открихме истината! ДПС била лобистка партия. Каква ти лобистка, та тя си е де факто една голяма корпорация. Но много особена - с цял един етнос обслужващ персонал. Има и болезнен въпрос, как по дяволите се е създал този етнос в иначе прекрасната ни родина? Или има и нещо гнило в тази история.

 42. 43 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  До коментар [#2] от "today ":
  Да де ама предполагам, че ако боксьора си е бил в къщи едва ли наглеца е оздравял скоро. Докато тези толупи си се разхождат и изхождат все по-нагло.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 43. 44 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1794 Неутрално

  Съгласен съм с повечето тези на автора и едно само не мога да разбера - къде се къса нишката.
  Визирам нишката на дългосрочната логика на автора и на една немалобройна група хора като него, които очевидно имат добре развито аналитично мислене и необходимия интелектуален багаж за да го извършват и представят пред нас.
  Та тези хора, ако си прегледат собствените творби, не може да не забележат, че внушават и засилват чувстото на безнадеждност, отчаяние и отвращение.
  И генералния въпрос е, толкова ли не разбират, че с подобни внушения, отварят перфектна писта точно пред хора, като въпросните герои на статията и автори на поредния "страхотен" закон.
  И аз разбирам, че фигури като Борисов и партии като ГЕРБ са много далеч от техните стандарти, но толкова ли не можаха да намерят и дори да подкрепят със собственото си присъствие, партия, група, формация, която да им вдъхва на тях, а чрез тях и на нас не само надежда, но дори и някаква увереност, че има все пак някакъв изход.
  Друг момент също не схващам - и автора и не малко анализатори, се чувстват длъжни само и единствено да критикуват, при това ако е възможно да е унищожително - не правя връзка с въпросните лица и закон обект на статичта, а говоря по принцип. И се питам, в нашия политически живот, не се ли появяват от време на време идеи и направления, та дори и решения, за които ако и да не става дума за хвалби, но поне някак да се отделят, да разберем и ние, по-обикновените хора, като накъде е все пак по-правилната посока.
  Това което чета, не само в Икономедия, страшно ми напомня оценките на дадено архитектурно решение - всички архитекти, които не са участвували, да не говорим за неспечелилите такива, ще докарат от девет планини вода, за да ни докажат колко е грешно, а в някои случаи вредно и опасно то.
  Е, то не орел, рак и щука, а направо като мравуняк от побъркани мравки, които тичат накъдето и да е, само да не е в една посока, та с такова мислене по високите интелектуални етажи, да не говорим за раята, за къде сме?

 44. 45 Профил на bladeroko
  bladeroko
  Рейтинг: 442 Неутрално

  смениха закона за ДАНС заради Пеевски, що сега да не си напише човека закон, за да налапа КТБ... следващият папламент трябва много да внимава какви решения взима, да не ги почнеме пак с протести от началото!

 45. 46 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 752 Неутрално

  А вий чели ли сте 'законопроекта за банките'?
  И какво точно е обективно в статията?
  Ок!
  Пеевски и Цонев са лошите.
  А с половин уста се съобщава, че искали да прецакат Цв. Василев.
  Та така!
  Борат стана автоматично девствена жертва само защото бил подхлъзнат от Пеевски!
  А пък с нито дума не се споменава, какво точно е правено с тази 'банка' от 'банкера на годината'.
  Не се споменава и дума по въпроса, какви отношения с тази банка са имали ред политици, съдии, прокурори и куп първенюта, 'интелектуалци' и 'обществници'.
  Сал Борисов е нахокан в края, щото 'дума не обелвал'
  В този ред на мисли, сигналите които дава РБ и 'говорителя' са повече от противоречиви/отчайващи!
  Та, май никой официално и без гадаене НЕ знае истинското състояние на КТБ и Виктория. Следователно воя, че квесторите ограбвали Виктория са меко казано съмнителни!
  Може и така да е, ама може и да не е

 46. 47 Профил на rebel11
  rebel11
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Крайно време е и Цацаров да си ходи, нито е независим нито е компетентен за длъжността която изпълнява! Пали пожари там където не трябва и после ходи да ги гаси с бензин!

 47. 48 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1163 Любопитно

  "....Не може ли малко приличие!...."

  Не, не може. Пък и за пред КОГО?
  За пред овченаселението, което пак чака "Дядо Иван" да дойде и да ни вдигне гащите, този път от Брюксел? Вместо да се вдигне и да прогони бандюгите. Е, няма да стане...

 48. 49 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 877 Неутрално

  [quote#11:"daam"]"Не може ли малко приличие!"

  При ДПС няма приличие [/quote]
  ДПС и приличие са думи оксиморони

  [quote#0:"статията"]"Извън нравственото това е и усещане за безизходица"[/quote]
  Най-страшното е, че няма промяна и във времената на т.нар. демокрация. Чувството за безизходица е еднакво гнетящо, както казва авторката, хората с глави на раменете си!

 49. 50 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 505 Неутрално

  На автора на материала Петя Владимирова:
  ++++++
  понеже изрази и моите мисли по повод факта, че точно Пеевски ще пише законопроект за КТБ!
  Не, нямат приличие!

 50. 51 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 505 Неутрално

  [quote#50:"danid"]++++++ [/quote]

  ПП. И за цялата статия, разбира се.

 51. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 53 Профил на vergil_stoo
  vergil_stoo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Фалитът е реален, трябва само да се признае. Любопитни портрети на споменатите лица -
  http://bio-astrology.com/polit-zodiac/

 53. 54 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Всичко е вярно, очевидно, очевадно, но нищо не се случва. От чувството за непоносимост вървим към чувството на тотална безпомощност и отчаяние. Ние си пишем, те си действат....

  Назови очевидното
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK