Кошмарът "червен ГЕРБ"

Настоящият и бившият лидер на БСП - Михаил Миков и Сергей Станишев на Бузлуджа

© Юлия Лазарова

Настоящият и бившият лидер на БСП - Михаил Миков и Сергей Станишев на БузлуджаПреди години доста се притесних, защото всяка нощ сънувах един и същ кошмар, макар с различни участници. В понеделник през нощта си бъбря с царя. Във вторник – с Надежда Михайлова (преди да стане Нейнски). В сряда пия уиски с Доган. В четвъртък любезнича със Софиянски. В петък ми писна, избягах на село, джапнах с комшиите и ми мина, милостив е Аллах.


В последните седмици ме преследва нов кошмар. Ако разпадът на СДС разчисти терена за появата на Бойко Борисов,


какво чудовище ще се породи от разпада на БСП?
Че БСП върви към погром – това е ясно от месеци за всеки, който може да мисли политически, а не си проверява знанията по аритметика, пресмятайки проценти, вадейки "твърди ядра" от "периферии" и подобни измишльотини. Позволих си няколко пъти публично да предупредя, че БСП отива към равенство с ДПС и че дори да остане отпред с 30-ина хиляди гласа (каквото е положението в момента) – това е сериозен трус за цялата политическа система, който изисква сериозни реакции, премисляния и дори катарзиси по домовете.


Цифрите са налице, катарзисите – не


Очевидно е, че намирайки се на онзи етап на разпад, на който се намираше СДС някъде през 2003 година, БСП днес реагира по подобен начин. Тоест никак. По-окомуш момчетата се оглеждат наоколо, за да видят къде другаде в политиката могат да акостират. Както навремето "необяснимо забогателите" висши седесари, заради които СДС загуби мача срещу царя, не след дълго цъфнаха в редиците на НДСВ и ДПС, а по-късно – и в ГЕРБ. А редовите социалисти са просто вцепенени като зайци, попаднали в светлината на автомобилни фарове.


Приликите с онова СДС са дори на ниво (не)мислене. Тогава, вцепенен от отлива на гласове, СДС доста бързо се затвори в едно само послание: "Да мразим комунистите!" (впоследствие съкратено до "Да мразим!"). Всички политики за превръщането на България в западна страна – онова, за което СДС се бореше и за което получаваше подкрепа – бяха отместени на заден план. Разумът напусна синята партия и на негово място дойдоха най-мрачните емоции, надигнали се от дълбините на историческото подсъзнание.


По време на кампанията за тези избори нещо такова се случи и при БСП. Опитвах се да чуя нейните послания, очаквайки разгръщането на някакви преди това заявявани леви политики – индустриализация, заетост, икономическа политика, насочена към растеж, справедливост и пр. Нищо подобно не чух до последната седмица, когато изплува някакъв клип по темата "бедност", илюстрирана с чичо, притежаващ два хладилника и две готварски печки. Единственото послание, което чувах в разгара на кампанията, беше:


"Да живее 9 септември, социализмът и братската дружба със Съветския съюз!"


Както в случая със СДС отпреди десетилетие, днес разумът (т.е. политиките и политиката) видимо е напуснал БСП. И на негово място се е настанило някакво колективно подсъзнание, изплувало от дълбините на историята. Ако това безразумно поведение продължи, краят е много близо.


Защо, ще питате, да се тревожим по повод БСП? Не е ли най-важното – питайте всяка "синя каска", понастоящем играеща адютант на Бойко Борисов – че най-сетне комунистите са изхвърлени на бунището на историята? Не трябва ли да се радваме, че Врагът е смъртно ранен?


Да си припомним някои аксиоми.


Демократичните общества (т.е. онези, които приемат, че хората са равни помежду си в качеството на граждани, а не са племе на някой вожд) са така устроени, че постоянно спорят. И се делят по някакви признаци. Цивилизованият признак на делене, както наскоро напомни Валери Найденов, е "ляво-дясно". Защото това делене е по повод бъдещето на обществото като цяло – т.е. дали за всички ще е по-добре да има десни политики (ниски данъци) или с леви (подпомагане на слабите)? Ако не се делим на леви и десни, ще се делим по някакви други, архаични и опасни теми – като например на християни и мюсюлмани.


Никой не бива да подценява предпазните функции на левите и десните партии по отношение на всички граждани. Представете си го като екшън филм с елементи на хорър.


Класическите леви и десни партии формират крепостни стени – едната отляво, другата отдясно. Отвъд стените вият тайфуни, в които се вихрят популисти, диктатори, бандити, фундаменталисти, вампири, зомбита и всякакви хищници. Между стените, на завет, се намира тихо слънчево оазисче, в което хората могат да водят мирен и прилично благополучен живот. Ако стените паднат, тайфуните и хищниците нахлуват в оазиса, размятат мебелировката и разкъсват на парчета живота на хората. Управлението е заместено от сила, мирът – от тормоз и насилие, а благополучието – от бедност.


От 2001 година, когато у нас започна да се руши дясната защитна стена (СДС), през нея проникнаха и "Атака", и РЗС, и всякакви по-дребни вампири и зомбита. ДПС заякна неимоверно и заедно с ГЕРБ (самият той плод на десния разпад) роди "модела Пеевски".


Харесва ли ви да живеете в това?


Или си беше по-добре, когато имахме двуполюсна система?


Разбира се, могат да ни пазят от хищници само такива леви и десни партии, които са автентични, системни и осъзнават своята отговорност към цялото. Отдясно в момента имаме хибрид между остатъчни пазители на крепостната стена и нахлули през нея хищници. На РБ предстои да покаже дали може да възстанови стената до степен да дава необходимия завет и закрила.


Отляво започналият разпад на стената преди дни вкара отвън видимо несистемни и непредсказуеми – затова деструктивни и опасни – субекти като Патриотичния фронт, АБВ и "Цензурата".


Въпросът, разбира се, е – дали БСП е (беше?) такава лява партия, която да изпълнява горепосочените защитни функции? Беше ли станала поне предсказуема и системна?


В момента на своето преименуване от "комунистическа" в "социалистическа" през 1990 година БСП се сблъска с определена историческа ситуация. Диктатурите в Европа изглеждаха обречени, а демокрацията и капитализмът – неизбежно бъдеще. БСП имаше избора да се включи в това бъдеще, за да остане определящ фактор в политиката и властта. Алтернативата беше – да бъде пречка за максимално дълго време. Колкото – толкова.


БСП избра да пречи


и, следователно, да не се променя така, че да стане градивен фактор в бъдещата демократична система. Цялата тежест за преместването на България от съветско към западно състояние падна върху СДС, защото БСП абдикира от отговорността да носи своя дял от товара отляво.


През 1994 година БСП реши, че е измислила спасителен план – хем да не се променя, хем да е на власт. Планът беше детински: хората си искат социализма, следователно им го връщаме, следователно те отново започват да ни харесват и следователно отново ни държат на власт за много време напред.


Когато тази заблуда рухна, през 1997 година БСП най-сетне започна бързо да се променя. Подписа парламентарната декларация за национално помирение, в която фигурираше членство в ЕС и НАТО. През 2000 година гласува Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен. С една дума – влезе в крак с времето и беше на ръба да стане полезна лява партия, подпомагаща цялото наравно с десните.


След което се случиха две много лоши неща. СДС се разпадна и веднага беше наследен от царския популизъм, насочен изрично против двуполюсната система – т.е. против онези крепостни стени, които пазеха обществото от тайфуни и хищници. В същото време ретросилите в БСП си дадоха сметка, че не са длъжни да влизат в крак с новото демократично-пазарно време. Защото на световния пазар на политически модели се беше появил съвършено нов продукт – путинизмът. Именно путинизмът вдъхна увереност у всички мераклии, че и в новите демократични условия има начин да продължи съветски тип олигархично управление.


Значителни групи в БСП решиха да прегърнат този нов модел. Към 2005-6 година в ръководството се оформи група, около Георги Първанов (тогава президент), която откровено се постави в услуга не само на "модела Путин", но и на самия Путин. Не друг, а Таня Дончева, тогава член на БСП, обвини Първанов в


"путинизиране на България"


Така се разбра, че в БСП се борят две тенденции – про-путинско и про-европейско (левият Валентин Вацев ги нарича, неправилно, "руска" и "американска"). Година-две по-късно, след като "путинистите" в БСП бяха станали ясни, Сергей Станишев реши да застане начело на про-европейците. И постави задачата на своята партия да се превърне в "европейска". Борбата между двете тенденции продължи, докато накрая основните фигури на про-путинския лагер напуснаха, формирайки АБВ.


Накъде гледа групата на Станишев в БСП стана ясно, когато дойде времето да се прави реален избор  - когато избухна украинската криза. Станишев като партиен лидер и Вигенин като външен министър заеха позицията на ЕС и застанаха срещу руската агресия в Украйна. Истина е, че и двамата формулираха позицията по възможно най-мекия начин – но я формулираха. С което си навлякоха гнева както на Кремъл, така и на изплувалото на повърхността "евразийско крило" на БСП, останало вътре в партията след напускането на основните путинисти.


Драмата е в това, че точно онази БСП, която заявяваше намеренията си да стане европейска (и следователно – полезна за България) лява партия направи


титаничния гаф с назначаването на Пеевски


с което се лиши от всякакво обществено благоразположение. Наново опакована в категорията "червени боклуци" и "троянски кон на Путин", точно тази БСП, отново разкрачена между Москва и Брюксел и между Станишев и Първанов, завинаги се лиши от онези допълнителни 200 000 гласа, които получи през 2013 година, за да прекрати безобразията на ГЕРБ. И точно тя влезе в онзи колапс, при който единствените разпознаваеми предизборни послания опираха до 9 септември и братска Русия.


В момента, в който Станишев престана да ги рита, дърпа и бута, за да се осмислят като "европейска партия", БСП с видимо облекчение се върна назад, в дълбините на своята история. И загуби половината си електорат.


Резултатът е, че днес българското общество няма защитна стена отляво. И е много лесно да си представим, как на терена нахлува някакво ново, откровено пропутинско, антидемократично и хищно червено чудовище, което да се влее в глутницата на вече нахлулите през разпадналата се стена отдясно.


Общественият интерес изисква в и около БСП да направят избор: дали отсега да започнат да участват в конструкцията на новото чудовище, така щото сетне да реализират лични печалби; или да решат да са отговорни към общото и да рестартират пропадналия проект "европейска лява партия". Отдясно, с всичките си грешки, Реформаторският блок прави второто. Опитва се да възстанови дясната защитна стена. Време е нормалните хора в БСП да си дадат сметка, че не е въпросът да си спасяват личните интереси, а – да обслужат обществения интерес, който е: да имаме автентична лява партия.

Георги Кадиев

© Георги Кожухаров

Георги Кадиев


Засега само обичайният смутител на реда Кадиев намира сили да пише: "нямаме друга съдба, освен да променим БСП". На десните отне десетилетие, за да започнат да правят това на тяхна територия. Отговорно би било БСП да не чака толкова дълго.


Защото от кошмара "червен ГЕРБ" никой няма да може да се спаси, като избяга на село и джапне с комшиите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (193)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Давай Генчо! Убий ги с вестник.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 2. 2 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Коалиция с БСП е най-доброто, което може да се случи на ГЕРБ. В Дясно нямат повече растеж, стагнират на 30%. Борисов е и ляв - изживява се като държавник, иска силна Държава, голям апарат.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 3. 3 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  За БСП няма какво да се страхува Дайнов - те имат потенциал на растеж. 51%, които не гласуваха не са нито неолиберали, нито либертарианци, нито нкоконсерватори, нито десни. Те са бедни, бедстващи хора.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 4. 4 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Разстроено

  БСП се сгромолясва, но лидерът и (Станишев) се издига!
  Този маниер е от времето на Тато - когато някой директор на значимо предприятие се издъни, го правят или министър или генерален директор на обединението; когато един министър се издъни, го пращат посланик в чужбина, защото на "нашите" хора отговорност не се търси, а се покриват, за да не издъня и други "наши" хора!!!!

 5. 5 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 439 Весело

  До коментар [#3] от "socialen":Бедна ти е фантазията!

 6. 6 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#2] от "socialen":

  Ако ще правим Германия на Балканите, първо си требе железен коалционен договор, който да бъде потвърден допълнително от членовете на двете партии чрез избори по пощата. Бюлетината се слага в малък плик, който после се слага в голям плик сподписана декларация и се пуска по пощата на адрес.
  Има една машина, която реже и отваря 30хил. писма за час <- и нея трябва да наемат.
  После трябва стотина доброволци да броят резултатите от гласуването.

 7. 7 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Любопитно

  Много е чувствителен и загрижен този Женя, бе.
  Направо се разплаках...

 8. 8 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  БСП се оформи като проруско хищно крадливо чудовище- горе долу това е сега партията на комунистите.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  "БСП ИЗБРА ДА ПРЕЧИ" - много добре казано, както и това:

  "В момента, в който Станишев престана да ги рита, дърпа и бута, за да се осмислят като "европейска партия", БСП с видимо облекчение се върна назад, в дълбините на своята история. И загуби половината си електорат."

  Европейската фразеология и дрешките "алафранга" отиваха на БСП, колкото на свиня звънец. Никой нормален човек не може да повярва, че наследниците на АБПФК (съкращение, обозначаващо облигатни престъпници, които могат да се прехранват единствено от нарушаване на закона) могат да бъдат европейци или да се поддават на какъвто и да било опит за цивилизоване. Вижте младия Боков, вижте Кирчо Добрев, Румен Спасов и т.н.

  Сега нещата сякаш си идват на мястото, остатъците от БСП ще се влеят в Атака или обратното, ще ближат рани и ще подплакват за изгубения рай на петилетките и "вечната дружба", на комунистическата кастова система и картите за "базата" на ЦК.

  От нас, останалите, зависи дали България ще догони поне една Словакия, или ще се изравни с Бурунди.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на kpenkov
  kpenkov
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Автора се е подвел в анализа, защото слага ГЕРБ в дясно, а всъщност те са център-ляво и са партия от "путкински" тип, тоест, нещо като по-голямо АБВ, тъй че намаляването на БСП отваря ниша в ляво, която ще се запълни от ГЕРБ.

 13. 13 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#6] от "Ф.Нинов":

  Политика се прави с доверие.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  [quote#12:"kpenkov"]Автора се е подвел в анализа, защото слага ГЕРБ в дясно, а всъщност те са център-ляво ...[/quote]

  Така е, а Атака са крайнолеви национал-социалисти, финансирани от Русия.

  По този повод циркулира един виц:

  Ако се събудиш в страна, където
  - лявата партия е на мултимилионерите;
  - в либералната цари казармена дисциплина и субординация;
  - националистите се издържат от чужбина; и
  - дясното бъка от леви популисти -
  значи си в България.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 733 Любопитно

  Страната на абсурдите най - бедните гласуват за десни партии и мразят левите , а най -богатите гласуват за леви партии.
  ДПС се оглавява от функционери на ДС , и са ту леви ту десни според келепира.

 16. 16 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Хубав анализ на Дайнов, но дали някой от ръковдството на БСП ще го прочете? За тези избори големите умници и стратези на БСП заложиха наистина на "братската дружба с Русия": то не бяха южни потоци, Белене, отричане отговорността на Русия за украинската криза и от тоя сорт.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#11] от "emil":

  Не е въпросът пасквилите да са написани кадърно, а да плюят ГЕРБ. Дайнов в това отношение няма равен.

 19. 19 Профил на kpenkov
  kpenkov
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#16] от "stein":

  Да, това обаче важи 1:1 и за ГЕРБ и те заложиха на същия "кон", а сега да се чудим, кои са с "леви" и "десни" политики и политици

 20. 20 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#13] от "socialen":

  Добре за какво доверие може да става дума след като предизборната борба на БСП се състоеше главно от "Изберете нас за да не дойде ГЕРБ да ви страхува!" , а пък Баце нонстоп се оплакваше какво наследство му бил оставил Станишев?

 21. 21 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Преди години Дайнов съветваше СДС, вече няма СДС. Сега взел да съветва БСП. Ако бях бесепар щях да се стресна.

 22. 22 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ф.Нинов":

  За никакво.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 23. 23 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  Благодарение на дясно-либералния англосаксонски Капитализъм по американски образец. Тука всички са десни. Сам го описа.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  [quote#23:"socialen"]... дясно-либералния англосаксонски Капитализъм по американски образец... [/quote]

  Ти човек ли си или спам-бот?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на Скандинавец
  Скандинавец
  Рейтинг: 418 Неутрално

  За първи път няма да се съглася с логиката на Дайнов.
  Защо от 25 години насам цял един народ е втренчил поглед с надежда в бсп? Да се била реформирала, да станела европейска лява партия. Това не се случи и едва ли ще ще се случи. Това е партия, съставена от дечицата на едни партизани с каскети и шмайзери, провалили България за 45 години. Естествено потенциалът на дечицата е ограничен, те не са възпитавани в европейски ценности и морал, а в преклонение към 9.9.44 и есесесере.
  Опасността от червен герб. Тази партия си е червена по същност и намеренията й са откровено болшевишки. Единственият, който може да я спре това е народът, а начинът е чрез избори. След като това упорито не се случва, съжалявам но и Господ не може да помогне (да вкара в кошарата).
  ...
  Ляво/дясно в България - виц номер 1 на последните 2 десетилетия.

 26. 26 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  До коментар [#2] от "socialen":

  Комуне,не съм съгласен с коментара ти,но освен,че ти поставих минус,несъзнателно с друг пръст съм натиснал и удивителната,с което те докладвах . Моля за извинение и теб и модераторите .

  Към Дневник : Няма ли начин,удивителната да се постави по-далече от плюса и минуса ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 27. 27 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  А сега, дечица дебилни, батко ви Генчо ще ви обясни що е то "опорна точка", как се прави, как се разпространява и как въздейства на мат'риала. Значи… статията е за разпада на БСП, но някак си не може да мине без да бъде оплют първом ГЕРБ. Требва така да се овържат нещата, че да се омаскарят всички "лоши" и да се намекне пак и отново, че "един е Бог и той е лаборант".

  Браво, бат Генчо! За пореден път показваш на нас-публиката, че ни смяташ за пълни дебили.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 28. 28 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  Не човек, а ламарина… - изсъскал агента-форумист.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 29. 29 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  Дайнов се разпростира надълго и нашироко за разпада на СДС,удобно забравяйки ролята на Дон Драгалевски !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 30. 30 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1902 Весело

  Цитат от коментар #0:"В петък ми писна, избягах на село, джапнах с комшиите и ми мина, милостив е Аллах."

  В "джапването" му е майката, Дайнов! Избистря съзнанието и не сънуваш кошмари.

 31. 31 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Уважаеми редактори на Дневник, с вашата поддръжка на конфронтацията между ГЕРБ и РБ, само ме убеждавате, че всъщност сте прикрити комунисти (какъвто е Иван Костов). Няма принципи, които да стоят над здравия разум. Пробвайте малко по-обективно да отразявате ситуацията в момента и по принцип, когато става въпрос за ГЕРБ!

  dame
 32. 32 Профил на stierlitz
  stierlitz
  Рейтинг: 213 Неутрално
 33. 33 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#26] от "niksan1":

  Извинен си от мене.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 34. 34 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  Човек. От плът и кръв.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 35. 35 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  " Станишев като партиен лидер и Вигенин като външен министър заеха позицията на ЕС и застанаха срещу руската агресия в Украйна."

  "Сергей Станишев реши да застане начело на про-европейците. И постави задачата на своята партия да се превърне в "европейска".

  Всичко това дрънкане на глупости плюс нападките срещу ГЕРБ, приравнени с"тайфуни, в които се вихрят популисти, диктатори, бандити, фундаменталисти, вампири, зомбита и всякакви хищници", за кой ли път ме убеждават, че Дайнов е отечественофронтовец.

  Необяснимо му е защо бивши седесари преминали в ГЕРБ?
  Ми ако това не му е ясно- къде е тръгнал?

  А обяснимо ли му е защо бивши десебари преминаха в ГЕРБ ?

  Или при Кунева?

  Трогателна е загрижеността му за БСП ! Бравос, Дайнов!

  Но що не се е загрижил и за другата комунистическа партия в България- ДПС ? Явно, според Дайнов, там всичко е наред!

  Ни дума за ДПС.

  Ако се разпадне ДПС- пак ли че се появи нов ГЕРБ?

  Загриженост за БСП, ни дума за ДПС, оплюване на ГЕРБ, похвала за малкия член на ОФ-то - РБ - това е т.н."анализ" на Дайнов.

  Само дет вече омръзна да четем все едно и също!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 36. 36 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  Какво е "спам-бот"? Аз не съм техничар и не разбирам какво искаш да кажеш.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 37. 37 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1001 Весело

  *Станишев като партиен лидер и Вигенин като външен министър заеха позицията на ЕС и застанаха срещу руската агресия в Украйна. Истина е, че и двамата формулираха позицията по възможно най-мекия начин – но я формулираха.*!!!!
  Якооо!От *мека китка* - мека формулировка.
  Генчо,това*джапване* нЕкакъв термин за комбинация от пърцуца + марихуана ли е?

 38. 38 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Този път, в статията на Дайнов има резон. Дясното мутира и се изроди във фуражките от ГЕРБ, и това доведе до закърняване на лявото. За да има прогрес в обществото, трябва дебат и участници с ниво. То липсва при Борисов и Цветанов.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 39. 39 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 470 Неутрално

  При 50% и повече от населението, което едва свързва двата края, червеният ГРОБ във формата на радикална лява партия тип Сириза чука на вратата и само му трябва социален катализатор (люта зима с високи сметки за тока, финансова нестабилност, и т.н.), за да се развихри. Добър анализ!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 40. 40 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Че, то изобщо нечервена партия в България има ли? Имам предвид някоя от големите, от които зависи нещо, а не малки, които дори и не влизат в Парламента? Само не ми споменавайте за РБ, щото и те са в червен нюанс, колкото и да се пънат почитателите им да ги изкарат най-чисто синьо.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 41. 41 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4017 Весело

  До коментар [#2] от "socialen":

  Колеги, забелязвате ли смекчения тон на социален от няколко дена след като Баце им пусна мухата, че ще разговаря с тях първо? Вече не говори за изчезването им от политическата сцена, а какво било добре за тях, коалиция с БСП, ала-бала...
  От целия пасквил стана ясно, че Сергей всъщност бил от добрите, мъчел се да европеизира БСП, ама путинистите успели някак си да го избутат. Гоце сега остава да се върне на бял кон и да обедини АБВ-БСП и напред към Евразийския...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 42. 42 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  [quote#2:"socialen"]Коалиция с БСП е най-доброто, което може да се случи на ГЕРБ.[/quote]


  Коалиция с БСП означава нови избори след някой и друг месец. Боце може да е тъп, ама не чак толкова, че да не го осъзнава това.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 43. 43 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  До коментар [#35] от "mr.wonderworld.":

  " Трогателна е загрижеността му за БСП . Бравос,Дайнов "


  Трогателна ли ? Не знаеш ли,че червената идеология,Дайнов е започнал да усвоява още от раждането си ? Още от времето,когато се е радвал на всички комунистически и номенклатурни привилегии,в това число и следването си в прогнилата и вражеска Англия !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 44. 44 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#38] от "socialen":

  Лявото не е закърняло, а се трансформира и преобразява, примери ББЦ, Атака, АБВ, дори ДПС е лява партия, ГЕРБ е на границата. Липсва другия полюс, а за крайно-дясна партия само може да си мечтаем.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 45. 45 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 421 Весело

  Дайнов, а кравата лилава ли е?

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 46. 46 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#44] от "Consumer":

  ДПС е либерална партия - дясна. За останалото, без ГЕРБ, да. ГЕРБ са популисти, имащи 17% от имащи правото на гласуване за електорат.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 47. 47 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Дайнов, всичко това щеше да е много вярно, ако БСП беше лява партия. А стените, за които говориш, отдавна са развалини. Да не забравим да благодарим на Сакскобурготски за това.

 48. 48 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#46] от "socialen":

  Аз от години се напъвам и не мога да припозная истинското ясно дясно, а и ние не сме представени политически

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 49. 49 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 518 Неутрално

  [quote#24:"Norman Granz"]Ти човек ли си или спам-бот? [/quote]

  Не знам кое от двете, но е отегчителен. Др. Иванов на моменти поне ни разсмиваше.

 50. 50 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#25] от "Скандинавец":

  Поздравления за коментара!

 51. 51 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#48] от "Consumer":

  Твоите хора са по-скоро Реформаторският Блок. Там има неолиберали и либертарианци. Ето, тарикатът Мартин Димитров влезна в НС. ГЕРБ са зелки, селяшка партия.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 52. 52 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#3] от "socialen":

  ,,Коалиция с БСП е най-доброто, което може да се случи на ГЕРБ. В Дясно нямат повече растеж, стагнират на 30%.,,

  Чеки бре мой чиляк, каква ти коалиция на БСП с Борисов закрил 250000 работни места, върнал България в родово общинния строй. Ена еропейска БСП с ена комунистическа ГЕРБ ми то си е жив оксиморон, тъй му викахте оксиморон

 53. 53 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#52] от "сидер":

  Таман щях да припомня брътвежите на "социалния". По последни му данни безработните са били 235 000. Не знам защо. Явно нещо сводките са се объркали. А сега - върл защитник РБ се извъди. Чак притеснително...

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 54. 54 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Каша, а? Продължителна вископарна либертарианска каша, самонаричаща се анализ.

  Никога повече мутри начело на България.
 55. 55 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3445 Весело

  До коментар [#38] от "socialen":

  ,,...За да има прогрес в обществото, трябва дебат и участници с ниво. То липсва при Борисов и Цветанов. ,,

  Викай, викай тавапищ Станишев, щотото май той предаде фронта на любимото ни лево кут избега в Брюксел. Па нал станишев бил на ниво, ( с неговата диплома за копчетата на шинелите и кокардите на шапките,без нито ден трудов стаж,) недостижимо за пожарникаря изгасил десетки пожари, пазил труда на земеделеца от крадци, изоставен по време на големата екскурзия

 56. 56 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#52] от "сидер":

  За да оцелеят. ГЕРБ се разпадат. Виж тенденциите.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 57. 57 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#51] от "socialen":

  Посланието, което търся:

  обществена йерархия на база квалификация, възможности, принос, талант
  свободна конкуренция в условията на пазарна икономика, като частната собственост е свещена и неприкосновена
  по-малко намеса на държавата в икономиката, а където я има единствено с цел стимулиране на бизнеса и развитие на инфраструктурни проекти
  оптимизирани социални функции на държавата - осигурява образование и квалификации, насочени към развитие на икономиката, засилен контрол и мониторинг на социалните плащания, изключване и ограничаване на определени групи

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 58. 58 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#53] от "moriarti":

  ,,...А сега - върл защитник РБ се извъди. Чак притеснително... ,,

  Не той е бил някакъв си там на небето нещо като неутрален коментатор ли, анализатор ли и язе не можах да го раозбера, преди време ми са обясняваше къф бил. Не бил РБ-ист, не бил комунист, не бил фашист кут ГЕРБ, бил там ут нибету най гулемиьот анализатор

 59. 59 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#58] от "сидер":

  Дето рекнаха във филма "Топло" - "Голем човек е дакела!"

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 60. 60 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3445 Весело

  До коментар [#56] от "socialen":

  ,,За да оцелеят. ГЕРБ се разпадат. Виж тенденциите. ,,

  Ма глеам, глеам, зори биноколот сум гудил, ма не видим тоа нящу. На, от Май 2013 независимо необявения ОФ от БСП, ДПС, АТАКА, ДБГ и ДСБ, които яростно започнаха да ни обядняват, че за доброто на България,ГЕРБ трябвало за бъде унищожена като партия, чи до сиге избори 2014 ГЕРБ бие наред и е първа политическа сила. Саму не ми излеай с ОТ, чи ГЕРБ си намалял резултата. Ми виж примерот със СДС 2001 година, без плюене по СДС без Костинбродски бюлетини, СДС, след избори 2001 направо са разпадна

 61. 61 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Вместо преговори за коалиции виждаме медийна битка между Генерала и Командира

 62. 62 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Разочарование.
  Очаквах повече за любимият си ГЕРБ.
  Цъфнал.

 63. 63 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#60] от "сидер":

  Ти гледай тенденциите. Не числата за БСП. При ГЕРБ, обаче, положението е трагично. Не са мръднали от 1 година и пак загубиха депутатски места. ГЕРБ си отива в политическото небитие.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 64. 64 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Да , бе Дайнов. И нито дума за крадците. Няма ляво , няма дясно. Има едни крадци които винаги се докопват до властта и крадат държавата.
  А иначе добре е че . БСП се отърва от Първанов. Обаче Станишев е върха на некадърността. Не го интересуваше какво става в България.Едни от кръговете отидоха при Борисов. Други наляха сила в ДПС
  Та така че трябва анализа трябва да се прави не наляво , дясно а къде отидоха кръговете на олигархията. Та къде отидоха?

 65. 65 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Само като прочете човек славословията едновременно към РБ и БСП и усети негативното отношение към ГЕРБ, веднага му става ясно кой е авторът на статията, без преди това да го е видял, защото такива анализатори са "редка плетка". Дайнов има точно същото родословие като Станишев и всички други наследници на висшата комунистическа номенклатура на БКП. Няма защо да се учудваме, че мисли като тях. Той има нужда от "стените", които му създават уюта да вирее в топлото и удобно политическо безвремие, но на останалите те не са необходими.

 66. 66 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 983 Весело

  [quote#18:"anonymous_"]Не е въпросът пасквилите да са написани кадърно, а да плюят ГЕРБ. Дайнов в това отношение няма равен.[/quote]Това е основната цел на шамана, да плюе по ГЕРБ. Той много добре знае, че в "Дневник" няма да го прочете никой от гласувалите за БСП, освен ТРОЛетариата.

 67. 67 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#25:"Скандинавец"]Ляво/дясно в България - виц номер 1 на последните 2 десетилетия. [/quote]

  Точно така. Просто България се управлява от кръгове на олигарсите. Кръговете на Първанов /АБВ/ - най облагодетелствани от приватизацията.После СДС - кръговете на Костов. НДСВ - кръговете на децата на комунистите. ДПС -кръговете на Доган.
  ГЕРБ - в него се преляха кръгове от всички други. Той е обединител на кръгове.
  Та какви са безобразията на ГЕРБ?
  Герб са кръгове които не са доволни от разпределението на държавните средства. За това е крехко мнозинството. Но все повече кръгове разбират че разпределението при Борисов е най справедливо. Кога в България ще се забрани едно лице да има 10 фирми. Лицето А има фирма,ползва преференции от държавата. Не може да участва повече в разпределението . Прави си друга и участва с нея.Така едни и същи хора все си седят на врата на държавата.

 68. 68 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Дайнов, срам нямаш ли?

  Либералните фундаменталисти погнаха българското село

  Изглежда се задава зловеща либерална диктатура

  Последната крепост, която най-силно пази българщината е българското село. Над него трудно се прилагат технологиите за промиване на мозъка и промяна на идентичността, тип налагане на отворено общество – разграден двор. На тези хора трудно може да се промени идентичността и да им се внуши, че трябва да изоставят хилядолетните си традиции и ценности, заради налагания нов стандарт. Това е причината хората от българското село да са най-мразени и обиждани от либералните фундаменталисти, които разпределят порциите на чуждестранното финансиране в неправителствения сектор. Неистовата злоба към носителите на традиционното българско начало стигна до заплахи и призиви към тях да се прилагат пушки-помпи и принудително да бъдат настанявани в училищата им нелегални емигранти обявени, незнайно защо, или по-скоро знайно, от властта за бежанци.

  След обругаването на хората от село Розово дойде редът на тези от Ковачевци, срещу които беше насъскана дори прокуратурата и ДАНС. Защо прокуратурата и ДАНС не се занимават с хора като Евгени Дайнов, който насажда омраза към хората от село, обсипва ги с обидни квалификации и призова към държавно насилие спрямо тях.

  Изглежда се задава свирепа либерална диктатура, при която всеки, който не е съгласен държавата да се развива по модела на държава без традиционни ценности, населена от най-различни индивиди придошли от различни краища на света, бива заплашван със затвор, обществено оплюване от медии и изолиране.
  Правят Кюрдистан в България

  Предстоят тежки сблъсъци и войни между кюрди, турци и Ислямска държава. Те ще обхванат не само територията на Сирия и Ирак, но и на съседна Турция. Щом започнат военни сблъсъци и на турска територия, Турция ще прехвърли у нас, освен големите общности от араби мюсюлмани, 2 000 000 (два милиона!) сирийски, иракски и турски кюрди под формата на военни бежанци. Тях Турция смята за тежко бреме за икономиката и заплаха за националната си сигурност. В турското общество има огромно напрежение срещу кюрдите. В 77 милионна Турция кюрдите са над 20 милиона. Голяма част от етническите турци смятат кюрдите за турските цигани, заради това, че традиционно семействата им са многодетни и повечето от тях са неграмотни.

  Така в България де факто ще се създаде първият Кюрдистан на европейска територия. Към общностите от цигани, турци, араби, афганистанци и африканци ще се присъедини огромна кюрдска общност. Българите ще станат малцинство и на избори няма да има значение за кого гласуват.

 69. 69 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Това жалба за младост, мечтата на перестройчика или избиване на червено подсъзнание е. Каквото и да е, дорисува Дайнов, като кривнал от пътя левичар.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 70. 70 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  "Червеният ГЕРБ" вече съществува: АБВ.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 71. 71 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2727 Неутрално

  До коментар [#56] от "socialen": ,,За да оцелеят. ГЕРБ се разпадат. Виж тенденциите."
  Май само аз и ти ги виждаме тенденциите - който не желае да види - НЯМА ДА ВИДИ !
  ГЕРБ депутати - 117 ... 97 ... 84 ... ?? ...?
  БСП предаде левите избиратели
  = искат да бъдат еврочорбаджии

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 72. 72 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2727 Весело

  Каквои следва в ляво= Чавес или Че ???

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2727 Весело

  До коментар [#70] от "grand funk railroad": "Червеният ГЕРБ" вече съществува: АБВ."
  Ти пък кога стана ляв , че и акъл да даваш?
  АБВ са социал-консерватори (дървен камък ловджийски) = Тежка соц олигархия ... нямат никакво бъдеще и за тях електорат няма ... за момента това е само протестен ляв вот ... иначе ще хванат по-малко и от Татяна - за нея ще гласуват поне левите занаятчии и самоосигуряващи се

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3358 Неутрално

  [quote#1:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Давай Генчо! Убий ги с вестник. [/quote]
  Като мухите и другите инсекти.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  Спам -бот не е , ама все едно че от Марс пада !

 77. 77 Профил на salavdor
  salavdor
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#3:"socialen"]51%, които не гласуваха не са нито неолиберали, нито либертарианци, нито нкоконсерватори, нито десни. Те са бедни, бедстващи хора. [/quote]

  Много се лъжеш - тези, които не гласуваха са много повече млади хора и такива на средна възраст, на които им е писнало от лъжливи политици и тотално са спрели да се интересуват от политическата ситуация, защото всички, които управляват са еднакви - крадат и само обещават.
  Гласуват много повече бедните, тези, които се продават за 20-50 лв на избори, а хората, които работят и уж са средна класа, се опитват някак си да свързват двата края.И заради това политиците ни се избират все повече от цигани и етнически турци, а българите само псуваме и кълнем.

 78. 78 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 518 Неутрално

  [quote#57:"Consumer"]Посланието, което търся: [/quote]

  И да го намериш като послание, то не може да се реализира без работеща и независима съдебна система. Ако не се започне от там, всуе си хабим времето да търкаме клавишите.

 79. 79 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#71] от "dark'star":

  +

  Това е първият смислен коментар, който днес прочетах! Браво!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 80. 80 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Какъв кошмар? Те са си червени по природа.

 81. 81 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Най-накрая си призна -не си у ред.Маниакална депресия и склонност към идолопоклонничестево.П.С.Що за човек сънува подобни отрепки,хвани си гадже?!

 82. 82 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#77] от "salavdor":

  Затова и ГЕРБ си отиват. Те се разпадат.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 83. 83 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Има чудесни попадения в статията! Все ми се струва, обаче, че "крепостна стена" вдясно, не е имало от 1944г. насам...Целия "политически спектър" е зает от комуноиди - били те русофили, полуприкрити русофили, ченгета и доносници, кротички наследници на активни борци, назначени бизнесмени и прочие червена сган....друго няма!

 84. 84 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#73] от "toffeetwr":

  Ти не разбираш света, в който живееш.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 85. 85 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#81] от "hmc12310991":

  Баща му, Бог да го прости, беше РабКор в Лондон. Достоен човек. Генчо, обаче, ...

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 86. 86 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  "Ако това безразумно поведение продължи, краят е много близо"

  А, дано !!!!

 87. 87 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#42] от "Barcelina":

  Тогава ще има 45 депутата. ГЕРБ се възнасят в политическото небитие. Мислех до 2017 година, но ще е много по-рано. Догодина.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 88. 88 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#77] от "salavdor":

  Напротив. 5% от пуснатите бюлетини са невалидни. От протест. Хората не искат нито Борисов, нито Реформатори. Борисов е най-големият пострадал от тези избори. Разбра се, че по-малко от 20% българи му вярват.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 89. 89 Профил на islamic_state
  islamic_state
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Айде, честито да ви е!

 90. 90 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2727 Весело

  До коментар [#73] от "Коки": "Целия "политически спектър" е зает от комуноиди - били те русофили, полуприкрити русофили, ченгета и доносници, кротички наследници на активни борци, назначени бизнесмени и прочие червена сган....друго няма!"
  Ти да не би да си "зелен" и да идваш от Марс ... след 45 г. соц +25 пост соц ... то други в БГ няма, няма и да има! Които са с най-червени корени сега най-много се пенят до посиняване = ВСИЧКИ
  'деснеещи' американоблизци са с червен корен

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 91. 91 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  Съгласен с Дайнов.
  Може да оспорим някои нюанси и отделни детайли, но принципно е прав. Няма и как иначе, защото статията му е де факто образно преразказан базовият модел за едно нормално общество.
  Можеше да се каже и по бабешки - с мъдростта, че на един крак не се стои дълго.

  Въпросът е к'во прайм сега и най-вече от тук нататък.
  Мощно се мълчи от медии и политици за боботенето, което се чува от около две години насам и на което сегашните избори бяха първите трусове - предвестници на много по-сериозен катаклизъм. В него "лявото" е най-застрашено, но и "дясното" хич не е устойчиво.
  Имате под 3,5 милиона гласували! Реално и вътре в страната са още по-малко.
  Политическата надстройка, всичките, са в малцинство!
  И в този наситен разтвор е решаващ въпроса за ядрата, които ще повлекат кристализацията около себе си или ще се сурне всичкото в някаквъ зол.

 92. 92 Профил на Папайа с коронавирус
  Папайа с коронавирус
  Рейтинг: 1230 Весело

  Дайнов дайнов много ги оплакваш тези комунисти ве кръвта вода не става а? Много точно разкриваш тезата обаче за мъката по двуполюсната синьо-червена мъгла. Докато има "десни" дето ще ми приказват врели-некипели за "реформация" на комунистите те винаги ще ни управляват. Сопа трябва за такива "анализатори" и анализирани и пълна и повсеместна лустрация.никакви реформи не ви оправят. Сопа му е майката.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 93. 93 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4501 Неутрално

  БСП няма да умре сама. През 1997 мислехме че си отиват и бяха в почти същото състояние като днес. БСП е изключително издръжлива и опасна партия , всякакви аналогии със СДС от миналото не са верни. Единственно евтаназията може да помогне на партията на истаблишмента и тайните служби да премине в небитието. Иначе след година две отново ще са възкръснали.

  klimentm
 94. 94 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#88:"socialen"]Борисов е най-големият пострадал от тези избори.[/quote]
  Верно?

  2013 - ПП "ГЕРБ"................30.535%
  2014 - ПП ГЕРБ...................32.667%

  БСП (в коалиция):

  2013 - КП "Коалиция за България".........26.609%
  2014 - БСП лява България......................15.398%

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 95. 95 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2569 Любопитно

  Сакрална мечта на червен Дайнов?

  ... "червен ГЕРБ"

  _______________________________________________
  Бекапе вреди на Вашето здраве и на другите около Вас

 96. 96 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3560 Неутрално

  Така е Дайнов, да беше доизчистил концепцията "на разпадите" с преразпределението на бизнес териториите и олигарсите и ... край...

 97. 97 Профил на tach0
  tach0
  Рейтинг: 216 Неутрално

  Добър анализ! Има много неща около които може да се спори и това го прави още по-добър! Дай Боже повече такива, с различни и добре аргументирани гледни точки! Истината се раждала в спора, казвал някой от древните умници...

 98. 98 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#82:"socialen"]Затова и ГЕРБ си отиват. Те се разпадат. [/quote]

  Тъкмо са се разпаднали напълно, и изведнъж се събуждаш и се оказва, че спечелили за трети пореден път парламентарните избори и нам-си-кои избори по ред... А колко хубаво беше... Другарят Станишев говореше пламенно на Бузлуджа за победата на комунизма, дружбата с Русия и за гадните соросоиди от ЕС и САЩ. Всички пеехте Интернационала, а Радан Кънев обещава, че няма да допусне Борисов до властта.

 99. 99 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#94] от "avatar":
  Присмял се хърбел на щърбел!

  Не се заигравайте с процентите, а погледнете абсолютните бройки.
  Спрямо 2009 година ГЕРБ губи половин милион гласа.
  Спямо 2013 си остава на същото ниво.
  2009 ... 1 678 641
  2013 ... 1 081 605
  2014 ... 1 100 000 (данни ан гро)

  При БСП е същото, но разместено.
  2009 ... 748147
  2013 ... 942 541
  2014 ... 500 000 (данни ан гро)

 100. 100 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 367 Разстроено

  С една дума да разбирам ли, не гласувайте за ББ, а гласувайте за Гоце или Кадиев. Щото аз това разбрах от горното, ама язе сум си тъп...дека, че ми я отбира акъло това големата политика...

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK