Нищо и коалиция

Бойко Борисов ще трябва да съставя правителство при тежки условия

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов ще трябва да съставя правителство при тежки условияТекстът е отпечатан в  портала "Култура" :
 

Видът на новия български парламент сякаш изпълва обществото с почуда.


Разнолик, фрагментарен, трудно сглобим като мнозинство: всички се питат каква ще е неговата съдба, а оттам и за краткосрочната участ на държавата.


Не смятам да се впускам в парламентарна комбинаторика. Тя отдавна бе подробно и щателно изяснена (напълно съгласен съм с очертаните от Даниел Смилов в "Дневник" четири варианта и половина).
Мисля, че е редно обаче да си зададем и други въпроси.


Първо, въпреки лошите и още по-лоши сценарии, въпреки дежурните медийни тюхкания и вайкания, нека се запитаме: представително ли е това 43-то НС за нагласите в българското общество? Изразява ли то тежненията на средния българин? Може ли да се приеме за рентгенова снимка на днешната българска нация?


Уви, да. За какво тогава се вайкаме? Всички що-годе познати партии са в парламента (ако изборната активност бе с петнайсетина процента по-ниска, току-виж вътре се бяха озовали и "Глас народен" на Светльо Витков, и "Движение 21" на Татяна Дончева). Тогава в следващия парламент щяха да липсват само проф. Вучков, Йоло Денев, Октай Енимехмедов, екстрасенска, фолкдива и ходжа, дето лее куршум.


Да, вярно е, че парламентът е пъстър като Женския пазар в петък (когато алъш-веришът върви с пълна сила), ала това е волеизлиянието на половината български граждани, направили си труда до отидат до урните. Другата половина явно не харесва нищо от родната политическа сцена. Тя би гласувала само за папа Франциск, Ангела Меркел, Дилма Русеф или в краен случай за Лили Иванова (последното е съмнително).


Накратко казано, тази втора половина от българските граждани е склонна да се представлява парламентарно единствено от самата себе си; тя вярва само на себе си и на най-близките си, а понеже такова самопредставителство е невъзможно, тя не гласува (ще им гласувам, а…). Това смълчано мнозинство е мнозинството, вярващо в българското нищо.


То се крепи на следното убеждение: нищо не може да се промени; а и да е може, пак няма да доведе до нищо; нищо по-лошо от това няма и т.н.


По-интересен в случая е изборът на гласувалата първа половина. Мисля, че той е разбираем само ако се възприеме по-скоро като "негатив", а не толкова като "позитив". Мнозинството от гласувалите (с изключение на най-твърдите партийни ядра) са гласували по-скоро срещу някого, отколкото за някого. С желанието да възпрат или парират определени политически сили и намерения, а не толкова да отдадат пълноценно доверие на избрания политически субект. Попадналите в парламента партии явно добре го разбират, щом се посмълчаха пред перспективата за нови избори.


Второ, новият български парламент е идеална картина на общите български умонастроения. В него наистина има всичко, по-точно от всичко по малко, тъй че е направо затруднително да се изброи. И все пак имаме:


Големи дози популизъм плюс патриотизъм и доста по-малко реализъм; склерозирал битовизъм (бивш пролетарски интернационализъм) и руски национализъм; масонство и фанфаронство; читалищна приповдигнатост, неподвластна на цензурата, и откровена гламавост; етнически евроатлантизъм и неприкрит корпоративизъм; реформатори, войводи, хурки, генерали (с пагони и епигони), президенти, икономисти и псевдоексперти, съмнителни лица, че вътре е и самият "кой?" (да не забравяме за него)… Къде другаде може да се открие такова многообразие?


И взели да се дивят, че можело да има такъв парламент.


Лично аз изобщо не съм учуден. Тъй като съм чел "Дневниците" на д-р Константин Иречек и помня как е изглеждал първият български парламент след Учредителното събрание в Търново.


Ето описанието на Иречек: "Парламентът: огромно губене на време, много патриотизъм и малко дела" (октомври 1879 г.).


С други думи, спазили сме традицията на българската държавност, което ни спестява усилието все да се връщаме чак до цар Самуил.


На трето място идва, разбира се, въпросът какво ще се случва оттук нататък. И това е важното питане.


Така стигаме до проблемите на малцинствата и мнозинствата (парламентарни или етнически).


По-горе казах, че това се избори в негатив.


И то особен. От осем парламентарно представени партии, седем открито се обявяват срещу ДПС (дори ББЦ, смятана за ДПС-2).


Това  – на ниво партии. Иначе другият негатив е личността на Бойко Борисов (лично срещу него, забележете, не срещу ГЕРБ).


Всъщност това са двете разделителни линии, от които зависи съставянето на следващото правителство.


ГЕРБ може с лекота да състави правителство на малцинството (със скритата или явна подкрепа на ДПС), но не иска, защото с основание смята, че би извършил политическо самоубийство.


ГЕРБ иска широка коалиция начело с Бойко Борисов (а не тройна, за да не го сполети лошата участ на БСП през 2005 и 2013 г.), толкова широка, колкото би могла да е една "коалиция на желаещите". Широка коалиция, която не предполага задължително да се подпише споразумение.


И трябва да кажем, че желаещи да влязат в нея изобщо не липсват, смущава ги само сянката на Генерала.


Ала при общото нежелание за нови избори много вероятно е в самите партии (без БСП) да се формират разни миникоалиции на властта.


Това също сме го виждали през изминалите години (в най-чист вид – при управлението на Любен Беров).


Спокойно мога да се позова отново на Константин Иречек: "В България има само една партия – тия, що са министри, и тия, които искат да станат такива."


Казано с езика на негласувалата черногледа половина от българското гражданство: подобна коалиция е нищо работа (сиреч напълно възможна).


Поне ако изборът е между нищо (нови избори) и коалиция (на желаещите).


Желаещи за власт в България винаги се намират. Ситуацията в страната обаче е наистина тежка и едва ли някой мисли сериозно за нови избори въпреки прехвърчащите искри между ГЕРБ и другите партии (най-вече РБ).


Става дума за компромис по изпълнението на правителствена програма с оглед на най-належащите държавни дела (съдбата на КТБ, колапса в енергетиката, "Южен поток", здравеопазването и т.н.).


И то с хоризонт до една година.


Ала в подобни ситуации и нищо е нещо.


Поне до местните избори.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Хората гласуваха с/у Борисов. Това е добре. Довиждане, ГЕРБ!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 2. 2 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 682 Весело

  До коментар [#1] от "socialen":

  Брей, доживях днес да ти сложа плюсчета на няколко коментара.
  Това си е ЧУДО ))))

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 3. 3 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  "Тогава в следващия парламент щяха да липсват само проф. Вучков, Йоло Денев, Октай Енимехмедов, екстрасенска, фолкдива и ходжа, дето лее куршум."

  Това доста ме разсмя.

  Другото обаче е съвсем сериозно - за онази "друга половина", негласуващата -" нищо не може да се промени; а и да е може, пак няма да доведе до нищо; нищо по-лошо от това няма и т.н."

  А който се интересува от Дневниците на Константин Иречек, ето тук могат да се четат онлайн, по мое мнение задължително четиво за всеки:

  http://old.omda.bg/biblioteka/irechek/koritsa_konstantin_irechek_dnevnik_tom_i.htm

  http://old.omda.bg/biblioteka/irechek/irechek_2_koritza.htm

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 4. 4 Профил на k.g.d.
  k.g.d.
  Рейтинг: 237 Любопитно

  До коментар [#1] от "socialen":

  От коя планета се обаждаш?

 5. 5 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Каква рентгенова снимка, това си е направо скенер...

 6. 6 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#1] от "socialen":

  Другарю, изборите бяха "за", а не "против". И един милион българи гласуваха за ГЕРБ. Само казвам.

 7. 7 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  До коментар [#4] от "k.g.d.":

  явно от планетата на тролетариата.

  да не е имало пълнолуние тези дни, нещо е във вихъра си...

 8. 8 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Алоу, политиците, всичките, тоя народ не може вечно да го лъжете. Както е казал един умен човек - може целия народ за кратко, може част от него вечно, но целия вечно да лъжете няма как да стане. Нещата са ясни. Няма нужда от дитирамби. Правите една програма от 10 точки. Ясни точки. Не реформа в това, усилия в онова, а-у. Кокретни неща за изпълнение:
  - Задължително гласуване;
  - Електронно гласуване;
  - Пряк избор на съдии и прокурори;
  - Разследване на Орешарски за теглените заеми;
  - и т.н. вие си ги знаете
  Давате срок една година за изпълнение. Ако са изпълнени - още десет точки, за още една година и т.н. Който иска да подкрепя - да подкрепя ... Какви са тия аритметики, алгебри и геометрии? Тоя+оня-тия двамата. Конкретни действия чака тоя народ, които да му дадат манджичка, пък от тая манджичка краднете малко, но с мярка, без да се вижда много, много ...

 9. 9 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Цветанка Ризова и Николай Бареков-рядко противен тандем с почти нулев интелект.В България ''журналистът'' е или послушен,или безработен.Гнус!

 10. 10 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Поредния булшит, който се опитва да втълпи, че негласуващите сме голямото зло.

 11. 11 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Ужас! Каква снимка! Респект към кадъра! "Кръсникът" с Марлон Брандо ли?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4791 Весело

  До коментар [#7] от "хм":Вчера бе пълнолунието с лунно затъмнение!

 13. 13 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1632 Весело

  Играем си на нищо и нещо, докато се опитваме да направим от нищо нещо и да стрием нещо на нищо!
  !

 14. 14 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#1] от "socialen":

  Ти днес като папагал повтаряш една и съща глупост. Вземи погледни, че ГЕРБ има повече мандати от БСП и ДПС общо. Народът не иска не само Борисов, а никой, затова половината не са гласували, но от тия, които са гласували, следва, че БСп е размачкана, смляна на кайма и това вече не е партия, а някаква смешна секта.
  Айде спри да повтаряш.

  Официално мандатите на партиите в 43-то Народно събрание са както следва: ГЕРБ – 84 депутата, „БСП лява България” – 39 депутата, ДПС – 38 зепутата, Реформаторския блок – 23 депутата, Патриотичен фронт – 19 депутата, „Атака” и АБВ – по 11 депутата.

 15. 15 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#4] от "k.g.d.":

  От планетата на мъртвата БСП, където жителите са някакви некрофили

 16. 16 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  РБ вече каза.
  Остава Боко да слуша.

 17. 17 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Не мога да разбера "бутането" на България - към НЯКАКВО правителство - започват сметките ...
  1.Това правителство НЯМА да е на идейна основа и дори на еднаквост или близост на програмите - с цялата условност на тези програми ...)
  2,Дори да приемем близост на ГЕРБ-а и РБлок- не им стигат депутатите ..
  3.За да е стабилно мнозинството - трябва депутатите да са поне - 140-160 ..Винаги има болни , отсъстващи , пътуващи , продаващи се и т.н..:
  4.С оглед на другите програми на малките партии, освен горните две- виждаме абсолютни аматьорско-популистки намерения ...
  5.Дори и ТЕ - да се съгласят - това ще бъде едно изкуствено ядро- противоречиво и несигурно , плаващо...), въпреки твърденията в обратното ..
  Като прибавим и личната непоносимост - КАКВО правителство ще бъде това ???
  Ще е сбор от ЛИЧНИ , неясни интереси - все за "общото благо" -с Патр. фронт. , ББЦ и АБВ , и дори без "атаката" и ДПС ..
  6.Тогава възниква въпросът - ТОВА , тази НЕ идейна група , депутати- с неясни въжделения , ЛИ Е ПО-ДОБРОТО от НОВИТЕ ИЗБОРИ ??
  Кого искат да заблудят сторожниците на тази ТЕЗА ??
  7.За подобна коалиция , може да се говори, АКО и на новите избори - се постигне същия резултат - ЕДВА тогава !!!
  8.Новите избори НЕ са нещо абсурдно , нито нещо непознато или изключително в Европа и по света ..
  ЗАЩО не се искат ???
  ПРОБЛЕМИТЕ могат да ИЗЧАКАТ 2-3 МЕСЕЦА , КОГАТО , МОЖЕ И ДА ИМА ПО- НОРМАЛНО ПРАВИТЕЛСТВО , ОТ ТАЗИ НЕАДЕКВАТНА КОНСТРУКЦИЯ ...)
  На катастрофичните идеи - гадания и прочие предсказания , ще кажа - а няма ли опастност от НОВИ катастрофи - сглобявайки това правителство ???
  Пътят към РЕФОРМИТЕ може и да ЗАПОЧНЕ - от януари , а не да се забави допълнително - за година - две- със сегашната 'сглобка" ...)
  А този парламент може да заседава 1 месец- за да приеме бюджета , например - най- належащото и ...толкова ...
  Защо някой БЪРЗА с Щжния и КТБ ????
  За пари ли става дума ??? За много пари в лични джобове ли ????
  :::::::))))))))))))))))))))))

  BIG AL
 18. 18 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 466 Неутрално

  /Другата половина явно не харесва нищо от родната политическа сцена./

  Или харесва еднакво всички!

 19. 19 Профил на Не ви вярвам !!!
  Не ви вярвам !!!
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Време е за четворната коалиция срещу ГЕРБ по предсказанието на Първанката .

  Мятам ще бъде съставена от ДПС (на чело) БСП клонинга АБВ и ланяния със неговата ББЦ

 20. 20 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#2] от "Rhapsody of Fire":

  О, въобще не е чудо. ДСБ си е клон на БСП.
  Иначе казано, ДСБ към БСП е както ББЦ към ДПС.

 21. 21 Профил на cezare
  cezare
  Рейтинг: 409 Неутрално

  В България партиите не са ляви и десни.
  В България партиите се делят на вече корумпитрани, и на желаещи да се корумпират.

 22. 22 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Анализът става, но с това не мога да се съглася:
  "Мнозинството от гласувалите (с изключение на най-твърдите партийни ядра) са гласували по-скоро срещу някого, отколкото за някого."

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 23. 23 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1632 Любопитно

  До коментар [#22] от "grand funk railroad":

  Защо. Формално се нарича наказателен вот. Реално у нас има много насъбрано... да го кажем обида, така че "обидените"гласуват срещу, чрез гласовете за някой друг.
  !

 24. 24 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#1] от "socialen":

  Нищо добро няма в гласуването "срещу". Когато гласуваш срещу - това означава че не виждаш никаква положителна перспектива. Само отрицателни, и искаш поне малко да намалиш отрицателността. А така просто продължаваме със затъването.
  Все пак, дано се завъртят няколко избора. Редица държави, които гледаме за пример - Полша например, минаха през такъв период - няколко избора за кратък период от време, след което следва по голям, или по малък прогрес.

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8551 Неутрално

  Ето го този на снимката,дето винаги бие.Този път обаче,съвсем недостатъчно.

 26. 26 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#24] от "biramore":

  Но е така. Причини бол.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 27. 27 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3119 Любопитно

  До коментар [#1] от "socialen":

  Кутев ти ли си бе ?
  Партията вече няма достатъчно субсидия да плаща на другите тролове и партийни протежета и ти лично си се заел да я вършиш тая тегоба ??
  Че и дупетат не успя тоя път да влезеш , ей да не си се поболял бе човек (в ментален смисъл) ???

 28. 28 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#27] от "SS":

  Какъв е проблемът? Къде да помогна!? Мисловен?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 29. 29 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3119 Весело

  До коментар [#28] от "socialen":

  А сега се светнах !
  Научната фантастика се сбъднала и ти просто си се събудил след изборите в паралелна реалност !!

  В твоята явно печели тази партия , която е постигнала най голям регрес , та там социалистите са съставили кабинет !!!

 30. 30 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#29] от "SS":

  Каква перспектива има ГЕРБ след като 83% от нас не искат Борисов? Реформаторският Блок започна да разчиства Дясното. Кажи.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 31. 31 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Досега си мислехме,че живеем в безвремие,а занапред ще трябва да заживеем в Нищо.Няма разумен човек,очакващ нещо,освен нищо от Нищото на снимката,смятащо се за нещо.Нещо,издигнато от нищото и запътило се пак натам.

 32. 32 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#30] от "socialen"

  Единственият реален антипаразитен лек с/у БСП/ДПС !

  БСП вече увяхна след толкова бой по чутурата , ДПС единствено след мандата на ГЕРБ загуби реално гласове (от максимума си около 600 хил. загуби около 200 хил.) поради една единствена причина - загуба на финансов ресурс за купуване на гласове - затова и му спретнаха "Костинброд" където изядохте няколко % от "Тиквун" , прибавихте си ги в БСП , сдушихте се пак Коалиционно барабар със златния пръст !!! След вашето съвместно управление , нагушилото се като пиявица ДПС ви изпи кръвчицата (изкупи циганите в борческия северозападнал край) и стана незаобиколим фактор , но ако трябва избори до дупка - докато им свършат мангизите да купуват мангалите , а на вас ви се споминат 60+ год. чугуни (уви всичко в природата си има край , дори чугуна накрая ръждясва) !!!

 33. 33 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Кой е казал на автора на тази статия, че умее да прави анализи? Именно анализи, не да се фука колко е начетен.

  Инак, какво му е лошото да бе влязъл в парламента Октай Енимехмедов? Трябва му само една картечница и повечко патрони.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 34. 34 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Остроумно... и вярно

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 35. 35 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3958 Неутрално

  Едва ли има по верен анализ от този в последните дни.Свободата липсва в основните черти на нашата народопсихология,от там и липсата на обща национа цел и посока и пълна деградация на ценностите в много голяма част на обществото.

  klimentm
 36. 36 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  Гласуването с пълни преференции и задължително посочване и на номера на кандидата, както и въвеждането на електронно гласуване ще намали броя на купените гласове не неграмотни и полуграмотни избиратели. Няма да има нужда от тест за интелигентност.

 37. 37 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1302 Весело

  До коментар [#1] от "socialen":

  "Хората гласуваха с/у Борисов. Това е добре. Довиждане, ГЕРБ!"


  Това сутрешна шегичка ли е ? А, за кого /какво/ гласуваха хората тогава, при положение, че вторите имат по-малко от половината от гласовете на ГЕРБ ? Не трябва да се прекалява особено толкова рано с каквото там се омайваш !

 38. 38 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2310 Весело

  До коментар [#4] от "k.g.d.":


  [quote#4:"k.g.d."]

  До коментар [#1] от "socialen":

  От коя планета се обаждаш? [/quote]
  От ЧЕРВЕНАТА ПЛАНЕТА МАРкС...

 39. 39 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#37] от "daam":

  Не е. По-малко от 17% гласуваха за Борисов. Това не е Бащица на Нацията. Това е Бащица на Провала.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 40. 40 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#38] от "BGman1":

  Цялото ръководство на ГЕРБ са членове на БКП. Цветанов, дори, беше старшина в ДС. Интелектуалното му ограничение не му позволи мечтаната кариера. Едва сега.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 41. 41 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#39] от "socialen":

  По-малко от 8% гласуваха за БСП, по-малко от 5% за другите партии. Комуняшката ви логика винаги е будела смях и съжаление

  Няма шики-мики.
 42. 42 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#41] от "Tъп и заблуден костовак":

  17% и спадаща тенденция. Това е тотален провал. 83% не искаме Борисов и Цветанов.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 43. 43 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#41] от "Tъп и заблуден костовак":

  Депутати ГЕРБ :

  2009 - 116

  2013 - 97

  2014 - 84

  Пълен провал.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 44. 44 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4006 Любопитно

  Sort Your Values

  Критики бол...

  Какво да се прави?

  НАЦИОНАЛНИ ПРИОРИТЕТИ ЗА БЪЛГАРИЯ

  Депутатите да си изяснят и сортират
  Националните Прироритети.

  След това ще знаят кои депутати или други лица
  биха служили най-добре за Националните Приоритети.

  От една, друга, трета или четвърта партия с най-голяма
  електорална подкрепа.
  Част от сегашното служебно правителство също.

  Равнение по Националните Приоритети...
  но те трябва първо да са ясно дефинирани и сортирани.

  Само "равни приоритети" са "приоритети" никакви.

  Sort Your Values

 45. 45 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Ала в подобни ситуации и нищо е нещо.

  Май това описва най-добре положението.

 46. 46 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1429 Любопитно

  Не разбирам авторът на този текст какво има против малките партии? Те с какво са по-лоши от големите?

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 47. 47 Профил на no_sense
  no_sense
  Рейтинг: 237 Весело

  Да ме извинява автора на свежата статия ама Аз като отговарям за себе си, съм вотирал целенасочено и убедително за малките партии, защото са големи!

 48. 48 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Някой знае ли какво ще правят ГЕРБ с правосъдие, банки, здравеопазване, образование....

  По-скоро знаем кой го е поздравил, ежедневните разходки и физическото Му състояние.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK