За преговорите, чалгата, сбиването и отговорността

"Като лидер на партия Бойко Борисов е онази част от задкулисието, която е излязла - поне частично - на светло, в сферата на политическото, публичното и законността"

© Велко Ангелов, Капитал

"Като лидер на партия Бойко Борисов е онази част от задкулисието, която е излязла - поне частично - на светло, в сферата на политическото, публичното и законността"Коментарът на културолога Александър Кьосев е публикуван във "Фейсбук". Заглавието е на редакцията


Онези, които казват Бойко Борисов е такъв и онакъв, част от задкулисието, компромис между СИК и Европа, че е чалгата на българската душа, може и да се прави.


Две неща трябва да се помнят обаче: като лидер на партия, той е онази част от задкулисието, която е излязла - поне частично - на светло, в сферата на политическото, публичното и законността, и която, под натиска на обществото, под контрола на институциите (макар и корумпирани, български) и под зоркото око на мразещата го политическа конкуренция, може, със сериозна вероятност, да бъде заставен да се държи "като на светло", това зависи от всички нас. За разлика от Пеевски например, който не излиза на светло, държи се, сякаш е отвъд законите, клати банковата система и демонстрира пренебрежение към гражданския натиск.
Второто е дори по-важно: за него и за ГЕРБ, искаме това или не, са гласували около милион гласоподаватели. Какво правим с този факт - те всички ли са СИК, всички ли са тъмни олигарси? Това, че те били манипулирани, че "не били граждани", че са "чалга" и не са "умни и красиви" и пр. няма никакво значение в случая, това са снобеещи, автоласкателни глупости, насочени всъщност към този, който ги говори. Фактът е, че въпросните хора са около нас, наши съседи, роднини, съотечественици и пр., че ги виждаме наоколо и сме принудени - все едно дали ги харесваме, или не - да живеем всекидневно с тях. Имаме равни права по закон и обитаваме общо пространство, еднакво сърбаме попарата на българската икономика и пр.


Как съжителствуваме, в гражданска война ли сме с тях? Или все пак намираме някакви пътища за диалог, кои са те, кой ще води диалога, на какъв език? Кога, в какви екстрени случаи прекратяваме диалога и минаваме в състояние на конфронтация, с всички опасности, които произтичат от това?


Политическите партии са представителства на социални групи, не са самостоятелни елитни групи от фокусници и интриганти. Най-важното за тях е да помнят онова, което гласоподавателите искат от тях, а не да развяват самовлюбени его-инициативи и да правят тъмни сделки. Засега разцепеният по ужасен начин български електорат е казал доста ясно какво очаква от изпокаралата се група от политически клоуни и играчи: искаме социален мир, искаме оправяне на хаоса в държавата, функциониране на институциите, оправяне на банковата система, излизане от икономическата криза, геополитическа ориентация към ЕС, елементарна почтеност и прозрачност във вашите игри. Това е мандатът, който тези политическите представителства са получили, друг нямат.


И нека бъдат така добри да действат - бързо! - в рамките на този временен мандат.


Веднага добавям - лично аз не смятам, че политическият и социален мир трябва да бъде пазен абсолютно винаги на абсолютна всякаква грозна цена. Има нетърпимости, които, ако се случат, не могат да бъдат търпени - политическата рамка се разпада, избухва истински конфликт с неговите непредвидими, тъмни перспективи, на края на които дебне гражданската война. Това е плашещо, но в момента нямам намерение да плаша никого.


В случая само отбелязвам, че онези, които казват, че основната политическа сила, спечелила 32% от гласовете, е абсолютно нетърпима, че е СИК, задкулисие, чалга и пр., казват всъщност, че този момент вече е настъпил. Тогава онези, които твърдят това, трябва да носят своята отговорност: по логиката на собственото си мнение те следва открито да призоват към конфликт (а не да правят само снобски намеци без никаква функция), трябва да предвидят всички последици от това. Трябва застанат зад възможните последици и да кажат "можем да управляваме конфликта, ще поведем народа" - ако само си говорят, просто защото са твърде умни и изтънчени, са истински фанфарони.


Има политика, изкуството на възможното (впрочем, това се признава и от ЕНП, която е приела ГЕРБ за свой член) - но има и общество, което пази неприкосновени норми, морални и законови, двете са в непрекъснато напрежение: нормите на обществото поставят граници на възможното.


И ако някой каже - дойде време на пълната невъзможност и нетърпимост, на тотално бламиране на корумпираната професионална политика, то той казва: край на всякакви глупави преговори между политическите представители, дошло е време на взаимно сбиване. Тогава нека този някой да бъде така добър да поеме отговорността за думите си и да стане лидер на конфликта - да развее байрак. Останалото са думи, думи.


Лично аз се надявам, че засега все още има пространство на възможното и преговорите - между политическите представители, между тях и техните електорати. Макар че, признавам, и за мен то се смалява.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Тъй де, не са от СИК и ще се разбягат кой накъдето види. Поне 30% от тия дето са му "гласували" ще гласуват за РБ. Той затова се дърпа от тях.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 2. 2 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 963 Неутрално

  "Как съжителствуваме, в гражданска война ли сме с тях? Или все пак намираме някакви пътища за диалог, кои са те, кой ще води диалога, на какъв език?"

  Тъщата не я каня вкъщи отдавна

  А иначе това, че са гласували над 1млн души за милиционерите, не ги прави по-добри. 90 година като спечелиха комунистите изборите, да не би да ни е било добре? Тогава бях готов на клона да ги закача.
  Е, гербаджиите не са баш за клона, ама майката дет ги е родила е ясна...

 3. 3 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Прав е Кьосев, дано от ГЕРБ и РБ прочетат текста и се замислят!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 4. 4 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 399 Весело

  Мда, авторът може би има подсъзнателна обсесия по мускулести и не особено умни мъже....

 5. 5 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Дясно правителство да, но без Бойко за премиер.......

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  Преговори се водят между равнопоставени.От позиция на силата няма преговори.Който се смята за силен да действа!

 7. 7 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  Статия в стил "Ребята, давайте жить дружно".
  Няма такъв филм. Трябва ни стабилно правителство и Баце може да го направи. Просто е - взема мандата, прави правителство, предлага го в НС, получава безусловната подкрепа на ДПС и ББЦ незабавно, както и тематичната подкрепа на БСП която тризначките договориха на първия ден от консултациите и работата "заспива". Завинаги.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3849 Весело

  Алелеййй!
  Значи за герб не може, защото гласували 1 милион души.
  А за червени и депесари как може?
  При това за тях са гласували общо над милион и половина души?
  Ами циганите, индианците на Болен? И те бая народ, спрямо които може ...

  Ами негласувалите, Кьосев?
  Тези три милиона и половина?
  С тях к'во прайм, м?
  С тях може или не може?

 9. 9 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Боже, каква евтина популистка демагогия е този текст!

 10. 10 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Какво разбрах от статията?
  Борисов е Пеевски с човешко лице. ЕвропЕЕвски. Или нещо подобно.
  Не ми стана по-спокойно.

  Миша
 11. 11 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Авторът на статията чудесно е описал същността на т.н. реформатори и най вече не момченцата от ДСб, за които важи един уличен лаф, Хем ги сърби, хем ги боли!

 12. 12 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  Имам чувство, че на моменти РБ и почитателите му припознават повече като враг ГЕРБ, нежели опонентите си от ДПС и БСП

 13. 13 Профил на finchybg
  finchybg
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Тук прозира нещо от сорта на: "Ние, умните, гласували за РБ - и онези, тъпите, гласували за ГЕРБ - дайте да се разберем".

  Тая елитарност на голяма част от избирателите на РБ откровено идва малко в повече.

  Абе няма оправия.

 14. 14 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1065 Весело

  [quote#1:"Николай Колев"]Поне 30% от тия дето са му "гласували" ще гласуват за РБ. Той затова се дърпа от тях.[/quote]Вие и РБ сте едни елементарни самовлюбени наивници, а не "умни и карасиви".

  Неопровержим факт е, че за последните три парламентарни избора формациите в които са участвали СДС, ДСБ и ДБГ са получавали винаги между 260 000 и 280 000 гласа, независимо отизбирателната активност! Наивно е да смятат, че след много избори, избори и пак избори ще получат над 1 600 000 - 1 800 000 гласа необходими за пълно мнозинство!

 15. 15 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Как съжителствуваме, в гражданска война ли сме с тях? Или все пак намираме някакви пътища за диалог, кои са те, кой ще води диалога, на какъв език? Кога, в какви екстрени случаи прекратяваме диалога и минаваме в състояние на конфронтация, с всички опасности, които произтичат от това?"

  Как съжителстваме с тях вече видяхме 2009-2013. Бяха хванали Началника за шлифера и не искаха акъл от никого. Всеки, който дръзнеше да им противоречи, беше следен и подслушван от милицията, мачкан, калян в Певските медии. На Орлов мост пуснаха жандармерията да бие, точно както БКП/БСП направи преди и след тях.

  Сега тези хора и милиционерските питекантропи, които продължават да подкрепят в политиката, настояват, че точно като през 2009 пак трябва да ги подкрепим безрезервно и на доверие, защото пак - както в 2009! - трябва да ни спасяват от комунистите.

  Не, другари мутро-милиционери. Може да сте повече, може и към момента все още да сте по-силни, но това не значи нито че сте прави, нито че ще успеете в замислите си пак да ни пробутвате соц-реставрация и кремълски слугинаж с етикет "европейско развитие". Гешефтари за Евразийско Разграбване на България, това значи ГЕРБ.

  Докато едни осъждани, подсъдими и криещи се от съда червени мутри са начело на ГЕРБ тази партия няма да е нито дясна (Защото дясното е индивидуализъм, а не казармено преклонение пред Вожда), нито проевропейска (защото в носталгията по соца и преклонението пред Тато няма нищо европейско), и ще продължи да бъде част от проблема, а не от решението.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 16. 16 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#13:"finchybg"]Тая елитарност на голяма част от избирателите на РБ откровено идва малко в повече. [/quote]

  КАква елитарност? Избирателите на РБ включват и много купени цигански гласове.

 17. 17 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  [quote#7:"Farewell BG!"]Просто е - взема мандата, прави правителство, предлага го в НС, получава безусловната подкрепа на ДПС и ББЦ незабавно, както и тематичната подкрепа на БСП която тризначките договориха на първия ден от консултациите и работата "заспива". [/quote]
  Колко удобно. А РБ през това време реформаторства в удобна опозиция.

  Gunter glieben glauchen globen
 18. 18 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#14] от "BlueWater":

  Така е. Тия са бита карта отвсякъде.
  Докато виж ДПС от избори на избори непрекъснато вдига процентите си. Има хляб в тях. Партия с потенциал, а пък и нямат претенции. Предложиха безусловна подкрепа. Просто ГЕРБ трябва да каже "да" и незабавно ще има стабилно правителство начело с Баце

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 19. 19 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Преговори между равнопоставени , ама нещо не са. ББ е дялан камък и пожарникар и главен секретар и кмет и премиер и се е справял. Кой е Радан , какво е направил досега освен да се кланя на господаря си и да е говорител в оставка. А, бил е на заплата (номенклатурка някаква) в младежкия червен кръст, по зле от Станишев

 20. 20 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#17] от "Blood Red Skies":

  Ама пък има стабилно правителство, което може да извърши така необходимите реформи, нали

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 21. 21 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Дневник" виждам почнаха да пускат статии, които призовават към сътрудничество на всяка цена между РБ и ГЕРБ. Трябва да им е ясно, че това би значело край на РБ, и скорошни нови избори, след които в парламента пак няма да има нито една прозападна сила в парламента.

  Всички възможности за бързо измъкване от блатото на ре-съветизацията ги изтървахме. Остава ни да спасим само надеждата, че това въобюе може да се случи в обозримото бъдеще. Тази надежда може да оцелее само чрез НУЛЕВ КОМПРОМИС И КОЛАБОРАЦИОНИЗЪМ с модела #КОЙ, който достигна пика на силата си при ГЕРБ и се самозабрави дотам, че веднага след падането на Тиквата от власт се опита да овладее държавата и съвсем явно. Всяко влизане в прегръдката на "по-малкото" зло ни гарантира продължаващото тържество и разрастване на злото. На този етап на мафиотизация на държавата може да ни помогне само отстояване до край на принципна цивилизационна позиция, лишена от криви лични сметчици.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 22. 22 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Знаете ли, че в нормалната държава политиците могат да седнат на една маса и да се разберат като хора? Вместо това сме свидетели на някакви си примадонски истории, всеки се фръцка и се прави на най-големия победител в изборите, независимо от реалните резултати. Тия хора сме ги вкарали в парламента да управляват държавата, а не да си правят кефа из медиите.

 23. 23 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2114 Неутрално

  Пределно ясен текст и (аз се надявам) посланието да стигне до адресатите.
  А от гледна точка на кои и какви хора са гласували за РБ и за ГЕРБ, данните са налице - на практика хора с еднакъв социален и образователен профил - в този смисъл размяната на ободо, между по същество хора на еднакъв хал е доста безмислена и работеща в полза на иначе обявяваните за врагове БСП и ДПС (клонингите не ги споменавам).
  И за това си мисля, че ние, все едно за от кои от двете партии сме гласували, би трябвало да се погрижим, да накараме нашите си партии, да направят това за което говори автора и което иска всеки средно нормален човек

 24. 24 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Макар че, признавам, и за мен то се смалява.
  ----------------------------------------------------------
  Да , с това съм съгласен.
  ДпСари,ДСбари,бесепари, деформатори......
  Барековци, Радановци, Сидеровци, Санишевци и прочие балони/бушони.....
  Писна ми.
  Времето на со кротце - со благо свършва.
  Продължението е ясно.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 25. 25 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#18] от "Farewell BG!":

  ГЕРБ винаги е казвал да на ДПС, но никога официално. Иначе щеше ли Пеевски да стане основен икономичекси и политически фактор именно през мандата на Тиквата?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 26. 26 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#24:"qwertqwert"]Продължението е ясно. [/quote]

  И какво точно ти е ясно? Защото на мен не ми е.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 27. 27 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#10] от "Миша":

  [quote#10:"Миша"]Борисов е Пеевски с човешко лице. ЕвропЕЕвски.[/quote]

  Ха-ха-ха. Бинго!!!

  #killwhitey
 28. 28 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#23] от "tsvetko_51":
  еднакъв социален и образователен профил
  ----------------------------------------
  За образователния долу-горе си прав.
  За социалния - не.
  Специално на костовашката орда социалния статус е в диаметрални противоположности - реститутски рай и гладно бездарие, спомнящо си с тъга за топлите местенца през миналия век....
  Еднакво безполезни са.....

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 29. 29 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  [quote#20:"Farewell BG!"]Ама пък има стабилно правителство, което може да извърши така необходимите реформи, нали [/quote]
  Вместо да ехидничиш, кажи кого вижда РБ за партньор в политиката, след като ГЕРБ са мутромилиционери?

  Gunter glieben glauchen globen
 30. 30 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#26] от "Настрадин Ходжа":
  Защото на мен не ми е.
  ------------------------------------
  Ами кво да те правя, като не си чел История на България.
  Костоф не единствения премиер, която тази територия е имала за последните 130 години.


  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 31. 31 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Тогава нека този някой да бъде така добър да поеме отговорността за думите си и да стане лидер на конфликта - да развее байрак."

  Гражданите вяха байрака и срещу Съсела, и срещу Тиквата, и срещу Олигарски. И ще продължат да го веят, защото мантрите "съпротивата е безсмислена" и "от нас нищо не зависи" бяха разобличени като пълни лъжи удобни на мафията, която въпреки опита да внуши обратното хич не обича сделките и да привличат внимание и около тях да се вдига шум.

  Ако политиците, на които е възложено да веят байрака и в парламента, предадат това доверие, скоро пак ще гледат НС отвън.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 32. 32 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#30] от "qwertqwert":

  Аз от опит знам, че това което мисля и говоря днес, другите ще го говорят след година-две.

  Затова нямам намерение да си играя на гатанки с теб. Надявай се, че поне на другите им е ясно, това което и на теб.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 33. 33 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 450 Неутрално

  автореее...."е всички ли са СИК, всички ли са тъмни олигарси? Това, че те били манипулирани, че "не били граждани", че са "чалга" и не са "умни и красиви" и пр. "
  http://ime.bg/bg/articles/parlamentarni-izbori-po-oblasti-etnos-vyzrast-mestojiveene-zaetost/

  да беше и прочел малко статистики нямаше да твърдиш това!

 34. 34 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Проблемът между 7 от парламентарните партии е, че не могат да си поделят баницата. Те идейни и ценностни различия нямат. Само 1 парламентрна партия има принципни различия с останалите 7. Да се твърди, че уеднаквяването на тази 1 партия с останалите 7, и превръщанетои в поредната шайка лапачи борещи се за парче от баницата, ще донесе полза на държавата, е меко казано наивно - то по-скоро мирише на умишлена користолюбива самозаблуда.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 35. 35 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1065 Весело

  [quote#23:"tsvetko_51"]И за това си мисля, че ние, все едно за от кои от двете партии сме гласували, би трябвало да се погрижим, да накараме нашите си партии, да направят това за което говори автора и което иска всеки средно нормален човек[/quote]Ами започнете Вие, като убедите Корман Исмаилов и другите от РБ да не поставят неизпълними ултиматуми, с кого да е не е тройната коалиция необходима за стабилно управление, а да гарантират че РБ ще води ЕДИННА ПОЛИТИКА основана на коалиционно споразумение между партиите в него!

 36. 36 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  "Това, че те били манипулирани, че "не били граждани", че са "чалга" и не са "умни и красиви" и пр. няма никакво значение в случая, това са снобеещи, автоласкателни глупости, насочени всъщност към този, който ги говори."

  При някои десебари мъглата се вдига макар и бавно... да не говорим че изначално глупостите за Борисов са си просто глупости.

  Няма шики-мики.
 37. 37 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "задкулисието, която е излязла - поне частично - на светло"
  "под контрола на институциите (макар и корумпирани, български)"

  И ние матряла трябва да сме доволно и щастливи от това?????

  Все по-хубаво става :)
 38. 38 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 229 Любопитно

  До коментар [#14] от "BlueWater":

  Практически в България електората на десните партии не би трябвало да има широка база като гледам социалното разслояване на населението. Не мислиш ли така?

 39. 39 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  До коментар [#8] от "xm...":


  [quote#8:"xm..."]Алелеййй!
  Значи за герб не може, защото гласували 1 милион души.
  А за червени и депесари как може?
  При това за тях са гласували общо над милион и половина души? [/quote]

  За червени и депесари са гласували общо по-малко отколкото за ГЕРБ. Просто да боцна опорната ти точка, другарю

  Няма шики-мики.
 40. 40 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1680 Весело

  Както казваше самият ББ повече от година: който си има проценти да си му търси поддръжката. А патерицата ако има акъл да мисли за последиците...

 41. 41 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 512 Неутрално

  снощи чаках доста да излязат преговарящите,за да разбера какъв аджеба е резултата ,само като погледнах трите лелки,с какви физиономии бяха,сякаш току=що са глътнали по 3 дози отрова , си казах : всичко е ясно,намериха дефекти, намериха кусури....Боко ще е доволен !!!!!!

 42. 42 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Няма как да не полуизлезеш на светло, ако се стремиш към формална власт!
  Та за това и Бойко!
  Предстои да видим доколко е реалист, че ще може да остане в полусянка!

 43. 43 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  "В Германия не може да съществува политик като Бойко Борисов"
  OFFNews | 15 октомври 2014 в 10:02

  В Германия не може да съществува политик като Бойко Борисов, нито пък в България е възможна германската голяма коалиция.

  Това обяви в интервю за БГНЕС Детлеф Кухенбекер от Асоциацията за инфраструктура и устойчивост "Инфраню". Той е специалист по политически маркетинг, социалната проблематика и трудови пазари.

  Кухенбекер е посещавал България 3-4 пъти, наблюдавал е как се провеждат избори, включително в етнически смесени райони.

  "Не мога да си представя, че канцлер в Германия може да стане такъв човек". Така Детлеф Кухенбекер отговаря на въпроса дали правителството в Берлин може да бъде оглавено от лице, което е било бодигард едновременно на комунистически лидер и на "оцелелия" цар, и в същото време е имало връзки с групи от подземния свят.

  "Абсолютно недостойно е хора с подобна история да кандидатстват в парламента. Нито една партия не може да допусне подобен кандидат в своите листи. Естествено, промъквали са се кандидати със съмнително минало, но те са били изключвани", допълни Кухенбекер.

  Това, което наблюдавам в България, е, че много хора говорят, а малко неща се правят, смята експертът.

  "И това е нещо, което гневи младите хора и ги кара да напускат страната. Практиката "Не гледай какво върша, а слушай какво говоря", не може да бъде приложена в Германия.

  По време на предизборните кампании партиите обещават много неща, но избирателите след това проверяват и като видят, че повечето неща не са изпълнени, после не отиват да гласуват. Последните 20 години наблюдаваме промяна в парламента, партии трябва да правят повече отпреди, защото избирателите проверяват в интернет изпълнението на обещанията им", поясни Кухенбекер.

  По думите му Германия се интересува от това, което се случва в България, дали се променят нещата срещу корупцията, за подобряване на икономиката, социалната политика, заетостта, усвояването на еврофондовете.

  "Искаме да ви помогнем, но не подкрепяме корумпираната система. ЕС е готов да ви подкрепя, но не и да дава пари на олигархията. И когато България не изпълнява ангажиментите си към ЕС, нещата се усложняват. Според мен всички лидери на партиите трябва да мислят за нуждите на хората – добри улици, добро образование, здравна система. Все още има много работа", коментира още германецът.

 44. 44 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1024 Весело

  Ами казал ви го е в прав текст - развяваш знамето и поемаш отговорност за ВСИЧКИ последствия.
  Ако ти стиска,разбира се.

 45. 45 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#14] от "BlueWater":

  Виж сега, по добре наивници, отколкото да знаеш, че си за модела "КОЙ ", който се видя от първите два дена от така наречените преговори, то не бяха : програмите ни се припокриват, ама моите не ги искат, до... Вижте, отмина времето, когато се водеше предизборна кампания! Сега е време за решителни действия, и то много бързи, сега е " време разделно ", и всеки ще си поеме отговорността, ти пред твоите деца, аз пред моите и т.н.
  Сега е времето!

  Happy face says, adios !
 46. 46 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Може и да е прав Кьосев. "Желязна"логика, едва ли не мафиот държащ се на светло е добър мафиот, Пеевски, мафиот, стоящ на сянка - лош мафиот. Както и да е, Кьосев е казал главното - имаме работа с мафиоти. Само не можах да разбера точно коя мафиотска част имаме насреща си - Борисов, самият гущер излязъл на припек ли е или опашката на гущера.

 47. 47 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 782 Весело

  ооо, я по-спокойно

  "Как съжителствуваме, в гражданска война ли сме с тях? Или все пак намираме някакви пътища за диалог, кои са те, кой ще води диалога, на какъв език? Кога, в какви екстрени случаи прекратяваме диалога и минаваме в състояние на конфронтация, с всички опасности, които произтичат от това?"

  Кьосев, я напиши нещо подобно за руснаците, тогава може и да те призная за мъж

 48. 48 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 782 Весело

  то и ти, Кьосев харесваш чалгата, но се свениш да я слушаш, за сметка на това я харесваш визуално, нали не е нужно да казвам откъде знам за това

 49. 49 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 782 Весело

  едно прислугване на Кръстева в аулата на СУ и вече преминахме към тъмните сили? оу? на мен обстановката там все ми напомня на този епизод от Матрицата, който съм гледала в периодите, в които явно не съм била заета с бг интелектуалска чалга

  https://www.youtube.com/watch?v=mPyLF7NxZyY

  how do you like the "handle" part

 50. 50 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1812 Гневно

  До коментар [#29] от "Blood Red Skies":

  РБ вижда ГЕРБ.
  ГЕРБ обаче НЕ ВИЖДА РБ като партньор, а като слуга, роб, безгласна буква, пето колело, патерица, бастун.
  Не ли?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 51. 51 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  [quote#50:"Farewell BG!"]РБ вижда ГЕРБ.
  ГЕРБ обаче НЕ ВИЖДА РБ като партньор, а като слуга, роб, безгласна буква, пето колело, патерица, бастун[/quote]
  как реши че е така? Това можеш да твърдиш, само ако си бил вчера на преговорите. Само че информацията и от двете страни беше, че е постигнато споразумение по 90% от въпросите.

  Gunter glieben glauchen globen
 52. 52 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1778 Весело

  [quote#31:"Настрадин Ходжа"]Ако политиците, на които е възложено да веят байрака и в парламента[/quote]
  Хаха... Възложено им било на милите да веят байряци... и то къде! Наистина ги бива, изберете си ги пак!

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 53. 53 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1065 Весело

  [quote#38:"abc"]Практически в България електората на десните партии не би трябвало да има широка база като гледам социалното разслояване на населението. Не мислиш ли така?[/quote]Не мисля, защото след 1990г. избирателите на десните партии успяха да изберат три правителства, на Филип Димитров, Иван Костов и Бойко Борисов.

  Освен това на тези избори в Хасковските села изведнъж се повиха огромно количество "десни" избиратели, които преди това са гласували за БСП и ДПС, а сега са подкрепили кандидата на РБ.

 54. 54 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Неутрално

  Или траем БоБо да ни разиграва или не!
  Това казва човека. Ако не го искаме можем да го изгоним само насила.

  klimentm
 55. 55 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Неутрално

  До коментар [#50] от "Farewell BG!":

  Не искам ни ГЕРБ ни вожда им!

  klimentm
 56. 56 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  [quote#51:"Blood Red Skies"]Само че информацията и от двете страни беше, че е постигнато споразумение по 90% от въпросите[/quote]

  След което тризначките отсякоха, че прекратяват преговорите. Nice, a?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 57. 57 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 561 Гневно

  Детлев Кухенбекер е казал всичко ясно и точно .Не е необходим коментар.В бандитска държава ,бандитско управлеие произлезло от бандитската БКП и ДС.

 58. 58 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  [quote#56:"Farewell BG!"]Nice, a? [/quote]
  Хич даже не е найс, но не е доказателство, че
  [quote#50:"Farewell BG!"]ГЕРБ обаче НЕ ВИЖДА РБ като партньор, а като слуга, роб, безгласна буква, пето колело, патерица, бастун. [/quote]

  Gunter glieben glauchen globen
 59. 59 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  Това, че те били манипулирани, че "не били граждани", че са "чалга" и не са "умни и красиви" и пр. няма никакво значение в случая, това са снобеещи, автоласкателни глупости, насочени всъщност към този, който ги говори.

  Костоваците, нещо а?

 60. 60 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  "ГЕРБ е СИК, задкулисие, чалга и пр.",
  а ЕНП не е права да ни я натрапва.

 61. 61 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3738 Любопитно

  [quote#60:"dedo pepo"]а ЕНП не е права да ни я натрапва. [/quote]
  А ти как така си виден Путинист и едновременно с това виден привърженик на РБ?

  Gunter glieben glauchen globen
 62. 62 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#15] от "Настрадин Ходжа":
  Мдааааа, значи много бързо забравяте КОМАНДИРА И КЛАСНАТА!

 63. 63 Профил на Quest
  Quest
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Гражданска война в БГ няма да има по две причини - първо, за целта трябва да има граждани, а такива няма, и второ, българите са страхливци и никога няма да се сбият. Виж, удари в гръб - няма проблем, но това не е гражданска война, а взаимно прецакване.
  Изборите в тази държава вече се решават от лумпените, които имат абсолютно мнозинство. Те не са хомогенна група - простите гласуват за Борисов (и вие сте прости и аз - ще се разберем.) Чугунените глави гласуват за БСП, а сега и за Първанов, турските крепосници гласуват за ДПС, патриотарите лумпени за Волен или Фронта, абсолютните балами този път се вързаха на лъжите на Дудука. Малкото останали с акъла си или не се връзват на ничии лъжи или гласуват за РБ с дълбока погнуса. Това е положението и ще е така до отзвучаването на този неуспешен опит за държава.

 64. 64 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Какво разбрах от статията?
  ББ трябва да остави РБ да направи правителство... ...или ако не РБ то, който може... На мястото на ББ мисля, че това е най-доброто, при тая сложна обстановка и зима, която ни чака, по-добре да се оттегли и да даде път на управления на по-достойните и можещите...
  ако не могат РБ да направят правителство и не искат с ГЕРБ, то тогава може да се направи една широка коалиция между РБ, БСП, ДПС, Атака, ББЦ и НФСБ.
  Но пък най-добре е да отидем пак на избори, примерно преди Коледа, тъкмо ще го съчетаем с коледните празници и веселие...

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 65. 65 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 672 Разстроено

  До коментар [#23] от "tsvetko_51":

  Ами, не, не стига. За жалост, въпреки достъпния език:
  "лично аз не смятам, че политическият и социален мир трябва да бъде пазен абсолютно винаги на абсолютна всякаква грозна цена"
  [quote#21:"Настрадин Ходжа"]Дневник" виждам почнаха да пускат статии, които призовават към сътрудничество на всяка цена между РБ и ГЕРБ[/quote]
  "нека този някой да бъде така добър да поеме отговорността за думите си и да стане лидер на конфликта"
  [quote#4:"polux"]авторът може би има подсъзнателна обсесия по мускулести и не особено умни мъже[/quote]

  ...така че засега има диалог с радиото.

  Аз не искам РБ да има общо правителство с ГЕРБ и ПФ, не искам и гражданска война, толкова много ли е това?!

  "Winter is Coming"
 66. 66 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#41] от "florencia":

  Идентично преживяване!

  "Winter is Coming"
 67. 67 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#2] от "SSS":Ясно ти си фанфарон (виж текста).


 68. 68 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#5] от "angevins": ≪Дясно правителство да, но без Бойко за премиер.......≫

  Все пак без премиер не може. Кого ще сложиш там – Радан Кънев или Петър Москов?

 69. 69 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#8] от "xm...": ≪Значи за герб не може, защото гласували 1 милион души. А за червени и депесари как може? При това за тях са гласували общо над милион и половина души?≫

  Добре е когато пише коментар, коментиращият да може не само да пише, но и да смята (събиране, изваждане, умножение и делене), и да мисли. Тогава няма да пише на ангро, че ако за ГЕРБ са гласували милион избиратели, то тогава общо за БСП иДПС са гласували милион и половина. Защото ако ГЕРБ има над 80 депутати, а ДПС и БСП общо под 80, това значи, че общо за БСП и ДПС са гласували по-малко от милион избиратели.


  è ѝ ò „” –

 70. 70 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Интересно дали авторът може да докаже в съда дали Бойко има нещо общо със СИК.

 71. 71 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#15] от "Настрадин Ходжа":

  Като говориш за осъждани от съда, се сетих за Мандела, който не стига, че бил осъден и в затвора лежал, нахалника му с нахалник, ми и президент на страната си взел, че станал, мутрата му с мутра.

 72. 72 Профил на tanturka
  tanturka
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Нещо не схванах посланието на автора. Кой казва, че 32% са СИК? И не прекъсна ли ГЕРБ преговорите?!

 73. 73 Профил на tanturka
  tanturka
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#68] от "glog":

  Що пък да не опитаме с Томислав Дончев? И той беше кмет!

 74. 74 Профил на tanturka
  tanturka
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#64] от "graoveca":

  Усладиха ли Ви се изборите?

 75. 75 Профил на tanturka
  tanturka
  Рейтинг: 229 Неутрално

  И защо всъщност РБ трябва да участват в правителството? ГЕРБ има достатъчно голям избор от партньори. Като провижда, че РБ ще се разпаднат, да намери по-надежни - ей ДПС - по-надежни от тях няма!

 76. 76 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#73] от "tanturka":

  Кои сте тези вие, дето искате да опитвате?

 77. 77 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Българският парламент е убежище на хора, които имат проблеми със съда. Затова стават депутати, имат си имунитет и продължават да си действат както си знаят. Тези хора не могат и не искат да направят нещо смислено. Те имат други критерии за разумно, порядъчно и т. н.

  Как стана така е дълъг разговор. Който по някое време трябва да се изговори.

 78. 78 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Неутрално

  До коментар [#77] от "regular_observer":

  Уви може и да не се изговори.За 25 години никой не каза че царят е гол ,така че можем да продължим още 50. Нищо от това което се случва сега и което наподобава гражданско недоволство а всъщност не е,нямаше да се случи ако хората които го предизвикаха бяха малко по умни и по малко алчни.Те онагляха до такава степен че извадиха на показ подмолните си борби и ни направиха свидетели на такива неща каквито няма и в най пропадналите държави.Всичко това е резултат на нашето мълчание и овчедушие,което сигурен съм ще продължи.

  klimentm
 79. 79 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3044 Весело

  Една година по-рано Кьосев друго говореше:

  "Впрочем моето определение за думата "народ" е твърде тясно – това не са всички, живеещи на една територия, не е "цялото население" , не са "изконните българи", не са дори всички онези, които имат граждански права. "Народ" за мен са само тази, които проявяват желание да живеят заедно и притежават политическата воля заедно да определят живота си. Понятието "народ" не е дескриптивно, а нормативно - казвам това, защото ми омръзна да слушам глупости за народа."

  М-мм, сега кво ше го правим Кьосев днес разкрачен между суверена в широкия смисъл и народа и в тесния. Трудно е да си професор.

 80. 80 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2107 Неутрално

  [quote#79:"Lemmy"]М-мм, сега кво ше го правим Кьосев днес разкрачен между суверена в широкия смисъл и народа и в тесния. Трудно е да си професор. [/quote]

  В този ред на мисли, колега, няма как да не напомня на читателите твоите думи, пак по повод изказване на Кьосев преди една година:

  "Следващият опит от теорията на протестите логично води към разграничаване на популацията на хора и на антропоморфно стадо непротестиращи."

  За което адмирации и тогава и сега....

 81. 81 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3044 Весело

  До коментар [#80] от "GreenEyes":

  За съжаление опитът до сега показва, че само с няколко счупени глави и запален парламент у нас се случват леки промени. Та се надявам демократичната професура по аналитичен път да достигне до извода по какъв начин ще станат големите промени, защото бутафорната "заедност" по жълтите павета очевидно е ялова, въпреки разголената дясна цица на свободата, която води народа (в тесния смисъл).

 82. 82 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  "...лично аз не смятам, че политическият и социален мир трябва да бъде пазен абсолютно винаги на абсолютна всякаква грозна цена."

  Това е диалектика! Когато едни противоречия станат антагонистични, цената за регулирането им е мирът - социален, а и етнически! Въпросът е каква е дефиницията за грозна цена? Защото през 1997 си въобразявахме че сме платили такава цена, а разглеждайки сега онези събития, нищо чудно да се окаже, че грозната сметка тепърва предстои...

  I Want To Believe
 83. 83 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Празни приказки. Или се работело или се развявал байряка и се правело... революция??? Бе вие нормални ли сте? Все някой друг ни е виновен. Никой не следи съседът дали си спразва правата и задълженията, чака на държавата. А държавата било корумпирана. И сега какво? Търсим нова държава? Или започваме от съседа?

 84. 84 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 825 Неутрално

  [quote#30:"qwertqwert"]Костоф не единствения премиер, която тази територия е имала за последните 130 години. [/quote]
  Да ,наистина Костов не е единствения премиер,която тази територия е имала за последните 130 години,но е премиера, който промени икономиката на България от планова в пазарна. Костов е премиера извадил страната от руската орбита и е с огромни заслуги за членството ни в ЕС и НАТО и ще бъде записан в историята с това.

 85. 85 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3147 Неутрално

  Г-на Кьосев е пропуснал да каже за Борисов, че много му се иска като Пеевски да узакони задкулисието, но то не го допуска все още. Мисля, че Борисов с радост би обрал плодовете на разклатената банка, ама не му дават. Случи се в неподходящ за него момент и сега се пробва все пак да седне на масата, пък било и за десерта.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 86. 86 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3849 Неутрално

  До коментар [#69] от "glog":
  Не ми брой дупетати, а погледни тезата на Кьосев.
  Каква е тя по същество?
  Тя се аргументира с избирателите, които били толкова много, че не можело да ги пренебрегнеш.
  Напълно съм съгласен по принцип.
  Но именно заради принципа не може за едните принципа да е валиден, а за другите - да не е валиден.
  Айде, да оставим настрана мат'ряла на червени, депесари, цензури и други болни.
  Но самата Бъчварова изплака по въпроса, че Кунева щяла да проведе референдум сред своите членове за коалиция с герб, като това било дестабилизиращо и внасяло неяснота въобще с кого си имали работа в РБ.
  Та за тях, избирателите на ДБГ, може ли или не може?
  И к'во прайм въобще с аршина на Кьосев?

 87. 87 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3849 Весело

  До коментар [#79] от "Lemmy":

  Вербата може да волант, ама пустата му скрипта ...

  Чудно ми е как господин Кьосев, като филолог, не я знае тая ...

 88. 88 Профил на iliander
  iliander
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Чалга музиката бележи упадъка на България и държавноста у нас.
  "Ориенталските ритми" на "Диапазон Рекърдс" и "Пайнер" тресът ограбваната ни държава,защото издаването на албумите на Васил Траянов -Азис,Тони Стораро става чрез изпиране на български левове от крадени метали(скрап).
  Продажбата на тези чалга албуми нямат икономическа обосновка(Търсенето определя предлагането на пазара),а се пласира музика за която не е ясно турска ли е или циганска-само Ориенталска.
  Цената на един концерт на Азис за една вечер е 4000 лв.,пари които се препират от незоконна дейност и мафиотски сделки.Както знаете Васил-Азис е търсен за неплатени данъци малко по-малко от 1 милион лева.

  В България,ако не те смачкат циганите ,психиатрите те правят на парцал!
 89. 89 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#2:"SSS"]90 година като спечелиха комунистите изборите, да не би да ни е било добре?[/quote]

  Същото важи и за 2002, когато народа гласува масово за царя и сгреши, сега никой не иска и да чуе за него. Тъпо е да се опитваш да изкараш "народа" непогрешим. Грешат и тези които не гласуват. За това сме и на това дередже, народни грешки.

 90. 90 Профил на va1terego
  va1terego
  Рейтинг: 406 Неутрално

  "И ако някой каже - дойде време на пълната невъзможност и нетърпимост, на тотално бламиране на корумпираната професионална политика, то той казва: край на всякакви глупави преговори между политическите представители, дошло е време на взаимно сбиване. Тогава нека този някой да бъде така добър да поеме отговорността за думите си и да стане лидер на конфликта - да развее байрак. Останалото са думи, думи."

  С горното, както и с целия си неособено оригинален и важен текст, Кьосев казва само следното:
  1) Аз няма да съм този, който ще развее байрака (аз мога, евентуално, като крайна смелост, да вея най-много книжката на конституцията, но при едни други обстоятелства, културно, възпитано, поради концептуални, идейни и т.н. причинности);
  2) Останалото, което Кьосев може са само - думи, думи, думи... от които никакви действия не произхождат, освен такива по обгрижване на собствения рейтинг... и, при добра сгода - някоя почетна държавна длъжност синекура...

  Еваллла професоре! Ти си гражданин с най-главно Г!

 91. 91 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  [quote#20:"Farewell BG!"]Ама пък има стабилно правителство, което може да извърши така необходимите реформи, нали [/quote]

  Начело с агент Сокол, агент Павел ,агент Петър???????

  Те всичките са за рИформи!!!! - България да изчезне!

  Чак ми е гнусно

 92. 92 Профил на putlernopassaran
  putlernopassaran
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Авторът можеше да напише само с 2 изречения тезата си. Многословието вреди читателят да разбере какво иска да каже този Кьосев! Лично аз нищо не разбрах от неговото безкрайно каканижене и увъртане...

 93. 93 Профил на Джонджо
  Джонджо
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#16] от "wallenstein":

  Аахахааа, крадецът вика...

 94. 94 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 827 Неутрално

  До коментар [#68] от "glog":

  Аз лично предпочитам жена с икономическо образование и международни контакти, ако е възможно. Защото на тази страна и трябват инвестиции...

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 95. 95 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#86] от "xm...": ≪Не ми брой дупетати, а погледни тезата на Кьосев.≫

  Аз броя депутатите защото ти си се заел да броиш избирателите. При това по начин, който не признава и не познава аритметиката. В този ти коментар пък не е ясно какво имаш предвид, а за да го разбера, трябва да търся някакъв си Кьосев. Извинявай, но няма да го търся. Намери си го сам и се разбери с него;. Аз съм пас.

 96. 96 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#2:"SSS"] Е, гербаджиите не са баш за клона, ама майката дет ги е родила е ясна... [/quote]
  Войната май е неизбежна, щом ДСБарите започнаха да говорят за майките ни...
  Лично ти, готов ли си да бъдеш жертва, защото има вероятност такива като теб да бъдат закачените за клона!
  НАРЦИСТИЧЕН ГЛУПАК!

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни,/пак "българи" ще се наричат,/но българи дали ще са? РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 97. 97 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3849 Весело

  До коментар [#95] от "glog":
  Трябвало да търсиш накакъв си Кьосев?

  Че нали в момента пишем под неговата статия и по неговите тези?
  Ти какво и доколко четеш преди да пишеш?
  А и "някаквият си Кьосев" хич не е "някакъв си", а достатъчно политически ангажирана фигура, формираща, (или опитваща се да формира), някакво обществено мнение.
  При това не от днес и не от вчера ...

 98. 98 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#84] от "registriran":

  Човече, добре ли си? Може би си с температура! Или страдаш от щама на ебола ДСБ? Прегледай се! Нищо от това не е вярно.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 99. 99 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#60] от "dedo pepo":

  Добро утро! ЕНП или изборите натрапиха ГЕРБ?

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 100. 100 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#82] от "2.5":

  Социалната ножица е прекалено разтворена, за да има възможност за социален мир! Ако "социалните" партии и политици искаха наистина социална хармония, нямаше да създадат днешната олигархия, малка прослойка като средна класа и огромното мнозинство бедстващи хора.
  Затова има демографска криза, масова емиграция и просто гурбет. Защото трудът на работника и специалиста тук е силно подценен.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK