Защо коалицията не е в Семейния кодекс

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

© Велко Ангелов, Капитал

Лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовАко човек следи отразяването на преговорите за съставяне на ново правителство в медиите, ще остане с впечатление, че става дума за поредица от сгледи на сватовници.


Дотук разбираме, че между ГЕРБ и БСП има известна родова вражда (повече за пред хората, отколкото истинска). Въпреки атрактивността на зестрите и сходството в характерите, до сделка логично не се стигна. Брак с ДПС би скандализирал обществото и здравните служби, но ентусиазирано се обсъждат възможности за конкубинат или по-инцидентни извън-брачни връзки в модерен стил. По отношение на РБ и ГЕРБ, медиите с радост се фокусираха на несходството в характерите и побързаха да обявят връзката за обречена, въпреки съвпадението на жизнените им планове и приемливостта на зестрите. Патриотите вече бяха медийно калесани за шафери. Бареков сам също се записа за шафер, но от време на време му се напомня , че е неудобен като извънбрачно дете на ДПС и БСП. А пък каква ще е тази сватба без пушка, та заради това и с ловната дружинка на Първанов ще се водят разговори, които ще бъдат обект на засилен медиен интерес.


От гледна точка на политиката, обаче, нещата не изглеждат толкова логично и стройно подредени. Ето няколко аномалии:
1) Не може несходство в характерите да бъде причина за провал на коалиционни преговори. Не може да кажеш, че програмите ти съвпадат на 95%, и това да няма решаващо значение за крайното решение. Партиите са пратени в парламента да представляват интереси на хора по начин, разписан в програмите им. Егото и характерът са важни, но все пак второстепенни;


2) Докато за един брак е решаващо дали подписваш с една или с пет персони, в коалиционната политика това не е водещо съображение и не създава притеснения за многоженство. Важното е всички ангажирани да са готови в нужния момент да си поставят подписа, с което да подкрепят общото правителство. В крайна сметка всяка една партия е коалиция от личности, които би трябвало да имат собствени глави и способност да вземат собствени решения. Това, че една партия е формално самостоятелна, не я прави задължително по-стабилна от друга формация, която е коалиция от пет субекта. Волен Сидеров, половината парламентарна група на който се е случвало да му избяга, може да бъде призован за свидетел по темата;


3) В живота браковете между полицай-уставняк и разсеян интелектуалец са рядкост и мнозина не биха ги препоръчали. В политиката подобни съображения са решително второстепенни. Една партия може да действа дисциплинирано като войник, да следва неотклонно лидера си, да не изнася вътрешните си противоречия на показ. Друга може да има пет лидера, които не винаги говорят на един глас, но по-важните въпроси все пак успяват да запазят единство. Да, втората партия ще създаде известни неудобства в някои моменти. Но трябва да се има предвид, че и казармената дисциплина има своите неудобства: води до обезличаване на депутатите, трудности да им се запомнят имената, а понякога дори до овчедушно следване на лидера. А съществуват и следните зависимости: колкото по-мълчаливи са депутатите, толкова по-приказлив им е лидерът; колкото по-малко те си противоречат, толкова повече той сам си противоречи. Това са първият и вторият термо-политически закони за запазването на количеството горещ въздух в системата;


4) В междуличностните отношения е хубаво връзките да приключват, като бившите партньори си останат приятели. В този смисъл, разбираемо е ГЕРБ и ДПС да се стремят към цивилизовано отношение и никой не иска от тях персонален и партиен реваншизъм, скандали, съдебен и прокурорски произвол срещу опозиционната партия. Напротив, исканията за съдебна реформа целят да се изключат по принцип такива възможности, да се осигури отговорно и законосъобразно поведение на магистратите.


Същевременно, обаче, запазването на цивилизовани отношения не бива да се разбира като чадър срещу разследване на евентуални нередности или престъпления, политическа индулгенция или замитане на следите от историята с КТБ под килима. Вярно е, че персоната на Пеевски не може да бъде превръщана в прицел за политическа атака в коалиционни договорености: политиката не бива да се персонализира. Но, проблемът е, че ДПС се е превърнала в корпоративна мрежа, в която всеки един от господата Доган, Местан, Пеевски, Цонев (а доскоро и Василев) имат своето важно място и тежест. Ние не знаем детайлите на техните отношения, но за всички е ясно, че подобно политико-медийно-корпоративно срастване е опасно. Политическият инструмент за това е оставането на образуванието в опозиция в реални граници, без скрити конкубинати и извънбрчни забежки. И ГЕРБ, и РБ, мисля, разбират важността на този проблем.


5) Етническият мир определено се засилва с междуетнически бракове и връзки. Но, това не може да прерастне в политически аргумент, че ДПС винаги трябва да е в управляваща коалиция. Тук има един чувствителен, но принципен елемент. За съжаление мнозина са готови да се съгласят с изключването на ДПС от властта по етнически причини: а това е политически, и морално погрешно. ДПС представлява българските турци и с това допринася съществено за политическия модел на страната. Това, което е проблематично в ДПС, е корпоративната й тъмна страна, както и прекалената употреба на патронажни практики за дисциплиране на електората. (За купуването на гласове е излишно да се говори – там нещата са ясни.) Изолацията на ДПС от властта в 43-то НС не трябва да има за цел да маргинализира или дискриминира определени етноси, а просто да даде въможност на тази партия да се справи с очевидните проблеми, които има.


И в една евентуална управленска коалиция, на ГЕРБ и РБ ще се падне най-голямата отговорност да намерят точния баланс в това отношение.


Като се абстрахираме от семейно-брачната метафорика, политическата реалност лъсва в оголен вид. Възможностите са основно две: за дясно-центристко управление между ГЕРБ-РБ-ПФ (с подкрепа на други партии по определени въпроси) или нови избори. Странни, широко-големи, скрити, екстравагантни и екзотични други варианти са също математически и физически възможни. Те дори биха могли да се опишат в брачно-любовна терминология.


Но политическата логиката не може да бъде насилвана до безкрай: тя си взема реванш, като превръща преставлението в шумен фарс. Така че не бързайте да се радвате, ако чуете сватбарска пукотевица.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Цялата история с тези пет подписа на РБ е най-глупавото и плоско извинение, което някога съм чувал и имаше за цел единствено да се шантажират хората от блока, без които е ясно, че не може да има правителство и да бъдат направени по-склонни към компромиси с настояванията си за определени реформи и промени, с които Борисов очевидно няма никакво желание да се занимава.
  Но след обявяването на първите разговори за безрезултатни дойде време за фалшивата и предсказуема театрална сценка, в която Боко се изяви като изключително добродушния и сговорчив бащица, който реши пак да ги извика на преговори. Елементарен и жалък герберски театър за пред елементарна и жалка герберска публика.

 2. 2 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ако РБ влязат в коалиция с ГЕРБ да са готови за това, че ГЕРБ и ДПС ще управляват държавата заедно, докато използват тях като един вид алиби. Надявам се да нямат илюзии по този въпрос, поне в ДСБ.

 3. 3 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 571 Неутрално

  ГЕРБ трябва да се вгледа в абревиатурата си и да повтори на глас какво значат тези букви.
  Тогава ще види, че единствен и естествен партньор реално е РБ.
  А, ако действително е за "европейско развитие на България" - да се вслуша в сигналите на Европа за проблемната ни съдебна система и да предприеме стъпки към промяната й.
  Отказът или желанието да направи реформи в съдебната система - ще покаже и на европейските й партньори, и на българските граждани, дали ГЕРБ е партия "за" европейско развитие.

 4. 4 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Ако сравним ГЕРБ и РБ с партньори в едно съвместно съжителство, то сбирането с ПФ под един покрив би било равносилно на някаква мормонска къща, където един мъж си има две жени, или с турски харем по същия модел.
  Не само че е противно за гледане, ами и ще доведе до разруушаване на къщата и изхвърляне на тримата на улицата.
  Ноовите избори са нормалният път, харемът - безумие.

 5. 5 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  РБ,достойнството е по-важно!

 6. 6 Профил на tonio26
  tonio26
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Големите партии трябва да заровят егото си и да мислят кое е най-доброто за народа.

 7. 7 Профил на todorina333
  todorina333
  Рейтинг: 233 Неутрално

  ГЕРБ изпълняват поръчки на олигарси.

 8. 8 Профил на emiromar
  emiromar
  Рейтинг: 402 Неутрално
 9. 9 Профил на anitamihaylova
  anitamihaylova
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Общо взето положението не е никак розово. Всеки си гледа в неговата посока и никой не преглъща егото си за едно стабилно управление на България!

 10. 10 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 534 Неутрално

  АКО СТАНЕ ПРАВИТЕЛСТВО ТО ЩЕ СИ Е МАФИОТСКО

  И НЕМА БУТАНЕ . ДОРИ РБ И ПФ ,ДА СА НЕДОВОЛНИ ,НА ХОД щЕ Е ДПС ЗА 4 г.

  ДА ВИЕ ЧЕСТИТО . И ТУРСКИ ЕЗИК РАЗБИРА СЕ.!!

  СВОБОДЕН
 11. 11 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  Зестрата на младоженката ГЕРБ е доста мижава,неприятности,скандали ,фалирали банки,Южен поток,скапано правосъдие и прочие !

  klimentm
 12. 12 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 1022 Весело

  Смилов хич не е в час , неслучайно е придворния костовашки "анализатор" , съвсем е подходящ за ролята - ич не включва , ама мели , достаъчно далеч е от реалността за истински и автентичен костовак.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 13. 13 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Дотук разбираме, че между ГЕРБ и БСП има известна родова вражда (повече за пред хората, отколкото истинска).

  Чиста проба внушение, доста елементарно при това.

 14. 14 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Не знам ГЕРБ или РБ са по-смешни и неадекватни

 15. 15 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#3] от "Walter_White":

  Не мога да разбера защо са ти писали толкова минуси, естествено че РБ е най-подходящия коалиционен партньор, има съвпадение на 95% от програмите, ако беше повече, една от двете партии трябваше да я закрият. И разбира се, че Герб трябва да направи реформи в съдебната система, на народа му писна. Аз вярвам, че ако няма такава реформа (това при положение, че има правителство де ) Герб ще има много по-нисък резултат на едни последващи избори.

 16. 16 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 580 Неутрално

  [quote#14:"comtec"]Не знам ГЕРБ или РБ са по-смешни и неадекватни[/quote]

  Така е, ама все пак е най-доброто на сергията в момента.

 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Този път, г-н Смилов, с цялото ми уважение, ако сте получили хонорар, дарете го. По-нищонеказващ анализ отдавна не бях чела.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1435 Весело

  От анализа разбрах, че блага ракия ще се пие...или изстудена...

 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  Във всички анализи се говори кое най-добре за партиите и как най-бързо да се скалъпи някакво правителство.Най-добре за България е да има стабилно правителство с ясна програма за реформи и срокове.Другото са недостойни пазарлъци.Ако не може-избори! По-добре ужасен край ,отколкото ужас без край.

 20. 20 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#2:"oos19355380"] докато използват тях като един вид алиби. Надявам се да нямат илюзии по този въпрос, поне в ДСБ.[/quote]


  Алиби?

  Купувачи на гласове и продавачи на места в листите не могат да са ничие алиби.

  Хора, уреждащи любовниците си на държавна служба, не могат да бъдат индулгенция за нищо.

  Активни участници в Костинброд не са желан партньор за никого.

  Партия, на която гуру е един зависим от Цв.Василев човек, не може да е морален стожер!

  Станахте смешни все някой друг да ви е виновен.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 21. 21 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#12] от "Karla Hanneman":


  До коментар [#17] от "dogwoman":

  Почвам да мисля, че след изчерпването на Дайнов, Смилов е цанен за заместник!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 22. 22 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Според мен, анализа на Смилов отразява това, което повеето хора гласували в дясно, биха желали, предвид рамките на възможното при полученото разпределение в НС. Извън желаното от някаква част от обществото, не по-малко и дори по-важно е, че ситуацията в страната изисква сравнително бързи и достатъчно решителни мерки.
  Затова всички които волно или неволно действат за провал на преговорите за съставяне на правителство, може и да вдигат рейтинга на партиите си ( не че има гаранции), но при всяко положение демонстрират ясно липса на това, което наричаме "национална отговорност".

 23. 23 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  "полицай-уставняк и разсеян интелектуалец са рядкост " -от статията. АКо Борисов беше полицай -уставняк, държавата щеще да е подредена като аптека! Но борисов е мутра-опортюнист! Затова държавата продължава да е разграден двор, източно правослвана олигархична реСпублика!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 24. 24 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 581 Любопитно

  Смилов: "Не може да кажеш, че програмите ти съвпадат на 95%, и това да няма решаващо значение за крайното решение. Партиите са пратени в парламента да представляват интереси на хора по начин, разписан в програмите им."

  Много хора наивно се (само)заближдават, че "охранителят" има някакво намерение да "развива" България по "европейски".
  Като обърнем внимание на "принципната" (задължителна) непостоянност на мненията на главния "гражданин", стряскащо се набива на очи, че само следните изказвания не са били никога "преосмислени":
  1. "Русия не е заплаха", затова
  2. "Пускам Южен поток Ноември", и понеже
  3. "Прокуратурата е независима", но
  4. "Доган е най-успешният политик и ....управлява съда", затова
  5. "Няма да подкрепим реформи".

  Обърнете внимание!
  По всякакви други въпроси "охранителят" има едно мнение сутрин и друго мнение вечер, но горните пет са постулатите на предстоящото "развитие".

  Сега, от РБ остро му поставят въпроса, по различнби поводи и различни начини, дали нещо от горното не е случайно пресомислено.
  Като реакция "охранителят" или призовава РБ да "се смирят" или да внимават да "не се разпаднат" или отказва да разговаря, защото в РБ "са твърде много", или избухва във "възмущение", че "оня от Драгалевци ги командва".

  Забележете - никога не се "възмущава" за "оня от сараите"!

  И сега, нека си спомним, че ТОЙ остави парите на държавата в КТБ, че КТБ от 10 стана 4-та по големина, че през неговото "европейско" "развитие" "мама" ( ДПС) придоби медиен монопол, ЛУКОйл принуди хиляди да протестират срещу цените на горивата, а Пламен се самоуби от отчаяние, че Цветанов играе с един ТИМ.

  Виждаме, че "охранителат" е много последователен САМО в едно - да не говори и действа ПРОТИВ модела на няКОЙ.*

  * Да не персонализираме - не било на Пеевски, а на няКОЙ .

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 25. 25 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 895 Весело

  До коментар [#1] от "oos19355380":

  Партиите в РБ са седем и подписите трябва да са седем, както стана ясно....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 26. 26 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 895 Весело

  До коментар [#19] от "Трябва съдебна реформа":

  С избори вече се пробвахме, не става... ще трябва с коалиции, като в Германия....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 27. 27 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 581 Весело

  [quote#9:"anitamihaylova"]Общо взето положението не е никак розово. Всеки си гледа в неговата посока [/quote]

  Не е така!
  РБ изговарят ясно проблемите на България, предлагат разбираемо как да се решат те и питат "гражданина" ДАЛИ ТОЙ е съгласен да действат заедно.
  ТОЙ отговаря нещо от рода на "Костов е виновен".
  РБ пак го питат:
  - Ти искаш ли реформи?
  ТОЙ пак:
  - Ама вие ще се разпаднете.


  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 28. 28 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#20:"mr.wonderworld."]Станахте смешни все някой друг да ви е виновен.[/quote]
  За сега са забравили да обвинят Путин и Русия но скоро ще се поправят, големия брат гледаааа.

 29. 29 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  Статията е прекрасен пример какво пише един костовист на щат за анализатор когато няма какво да каже. По-точно няма за какво да оплюе ГЕРБ, но пък и да признае че няма за какво хич не върви на натюрела на костовист затова търси под вола теле както е свикнал.

  Иначе за текущата политическа ситуация нищо изненадващо - след влизането в НС единственото което свързваше партиите в РБ изчезна и затова противоречията почнаха да стават явни. Също и напъните на ДСБ да си присвои правото на Говорител и Командир на останалите партии в РБ. Много глупава политика защото така ги обединява срещу себе си и това скоро ще си проличи.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 30. 30 Профил на nicks
  nicks
  Рейтинг: 233 Неутрално

  В момента е ясно че се търси вариант за коалиция популизъм така че РБ може да им е полезно да са опозиция

 31. 31 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 475 Весело

  Бош лаф! Каго нямат какво да кажат, пък и не могат, някои вият срещу луната. Сякаш оплакват несретата си. Но когато това правят добре отглеждани и охранени, тогава сигурно и на тях не им е ясно какво правят.
  Странен свят се навъди! Като не могат да направят нещо свястно, търсят върху кого да си излеят яда, че са такива.
  Изкуствено създаденото , разнородно по начало отроче все не може да си изясни какво е, какво иска и какво може.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 431 Неутрално

  [quote#6:"tonio26"]Големите партии трябва да заровят егото си и да мислят кое е най-доброто за народа.[/quote]

  Е кое е най-доброто за народа, и как да се постигне? Защото различния народ по различен начин си го представя.

 34. 34 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ... ето нещо мноооого поучително!

  Ряду венгерских чиновников и бизнесменов запрещен въезд в США
  18.10.2014 | 19:17

  США обвиняют правоконсервативное правительство Венгрии в коррупции и в связи с этим вводят санкции в отношении ряда венгерских официальных лиц и бизнесменов, запретив им въезд в страну.

  Подробности читайте на УНИАН: http://www.unian.net/world/997740-ryadu-vengerskih-chinovnikov-i-biznesmenov-zapreschen-vyezd-v-ssha.html

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 35. 35 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  И така, авторът иска да ни накара да повярваме, че ≪.... между ГЕРБ и БСП има известна родова вражда (повече за пред хората, отколкото истинска). Въпреки атрактивността на зестрите и сходството в характерите, до сделка логично не се стигна. Брак с ДПС би скандализирал обществото и здравните служби, но ентусиазирано се обсъждат възможности за конкубинат или по-инцидентни извън-брачни връзки в модерен стил. По отношение на РБ и ГЕРБ, медиите с радост се фокусираха на несходството в характерите и побързаха да обявят връзката за обречена, въпреки съвпадението на жизнените им планове и приемливостта на зестрите.≫. В което почти нищо не е вярна, освен може би това, което е казано за отношенията между ГЕРБ и ДПС.

  Всъщност ГЕРБ има двама смъртни политически врагове: БСП и ДСБ, който доминира РБ и се опитва чрез него да постигне своите политически цели да стане лидер ако не на цялата политическа класа, то поне на нейната дясна половина. БСП – защото през последните пет-шест години на всички избори ГЕРБ я бие, при това с увеличаваща се разлика в резултатите. Така че ако не иска да изчезне от политическата сцена и да се прехвърли в историята, БСП трябва да води бой на живот и смър за своето оцеляване. Иначе благинките на властта ще станат и ще останат недостъпни за нея и за нейния елит. Което е трудна зя преглъщане.

  ДСБ/РБ – по аналогична причина, но с малко по-различна конкретика. На времето, преди Иван Костов и СДС да загубят катастрофално изборите от 2001 година, СДС беше безспорен фаворит на българската политическа сцена. А следователно, и на дясната половина на политическото пространство. Но превърнато в партия само четири-пет години преди това от цяла сюрия десни по собственото им самоопределение партийки, сплотени само от жаждата за власт, а и като се възползваха от глупаво подадената от Иван Костов оставка, СДС-то запази своето име, но за няколко години напълно се разпадна са съставните си части, а и беше изоставено от мнозина властогонци, които емигрираха в други партии. На края останаха само Иван Костов и неговото малобройно ДСБ, които запазиха мечтата и вярата си, че отново ще си върнат лидерското място, ако не в цялото, то поне в дясната половина на политическото пространство.

  Но десетина години начело със своя демонизират от медиите и от противниците си лидер ДСБ постоянно регресира. Докато на края Иван Костов разбра, че с него като официален лидер ДСБ няма начин да успее, и подаде оставка. Така че сега наблюдаваме упорития натиск на ДСБ, без Костов, но по Костовски, да асимилира няколко малки партийки и да завладее дясното политическо пространство в България.

  Но там, в дясната половина на политическия спектър, е ГЕРБ. При това от 10.11.1989 година до сега нито една друга политическа партия, освен ГЕРБ, не е печелила два поредни парламентарни избора. Така че за да се осъществи мечттите на ДеСеБарите за власт и благинки от нея, на ДСБ му се налага заедно с другите партии на РБ да направи всичко възможно, за да използва ГЕРБ за влизане във властта, след което лекичко да го изпързаля така, че след подготвения му провал ГЕРБ да отстъпи и при следващите предсрочни избори ДСБ, заедно или без партиите от РБ, да стане лидер в дясното политическо пространство.

  Така че не ГЕРБ и БСП, а БСП и ДСБ/РБ имат общия интерес да превърнат ГЕРБ в това, което сега е ДСБ. Или да го изпратят в политическото небитие.

 36. 36 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 860 Весело

  "Ряду венгерских чиновников и бизнесменов запрещен въезд в США..." Ха,хаааа, сегодня в Венгрии, завтра в Губернистан...

 37. 37 Профил на Аспарух Танков
  Аспарух Танков
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Повече от ясно е, че правителство ще има при мандата на ГЕРп.
  Едва ли Тиквунчев ще повтори експеримента си от преди една година да предостави мандата на БСП ! Това, би означавало при следващи избори да инкасира половината от сегашните 84 депутатски банки.......
  Самият Боко е персонаж, който не може да живее без две неща:
  1) без да е във властта на върхът(това го доказа, и с опита си да е опозиция !)
  2) ако не е показван поне 2(два) пъти в една дата.....

 38. 38 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 591 Неутрално

  След като ДПС е обективно необходимата ни,
  "партия на българските турци",
  то никаква Политическа реформа ти не требе, Авторе -
  старателно забрави и всички останали...
  За да бъдат "български", българските турци и всяка друга етносоциална група в България, се нуждаят от мило "общуване" с Партии на всички български граждани...
  Само не ме убеждавай, че ДПС и Евророма са такива ...
  Етнополитическото в общуването ни е ялово-
  политическият ни Модел днес , е най-просто казано, скопен -
  такъв, той никога няма да роди ... Общество...
  А само това ли ??? ...

 39. 39 Профил на tanazius
  tanazius
  Рейтинг: 402 Любопитно

  До коментар [#2] от "oos19355380":

  "ГЕРБ и ДПС ще управляват държавата заедно, докато използват тях като един вид алиби. Надявам се да нямат илюзии по този въпрос, поне в ДСБ."

  М'чи КАК! Само ме смущава факта, че ДСБ и ДПС си в парламента си гласуваха закономерно срещу ГЕРБ...

  "Социализмът е философия на провала, люлка на невежеството, евангелие на завистта; неговата основна добродетел е равенство в мизерията, нищетата и немотията."
 40. 40 Профил на Трите будки на Буда
  Трите будки на Буда
  Рейтинг: 63 Весело

  "А пък каква ще е тази сватба без пушка, та заради това и с ловната дружинка на Първанов "

  Пушката ша пукне в последното действие, както учи Станиславски. Буда и Гоце си вършат услуги. Документирано от Цветанов.

  Цеца, Меца и Ру
 41. 41 Профил на Трите будки на Буда
  Трите будки на Буда
  Рейтинг: 63 Весело

  До коментар [#2] от "oos19355380":
  "Ако РБ влязат в коалиция с ГЕРБ да са готови за това, че ГЕРБ и ДПС ще управляват държавата заедно, докато използват тях като един вид алиби. Надявам се да нямат илюзии по този въпрос, поне в ДСБ."

  Ама никакви илюзии немам! Буда и Саво ша са цалуват без брак, Бюреков ще подумква тъпана, а Гоце ша думка сека вечер с чифтето и ще се дере, че Булчето е честно. Филийки с мас, шербет и блага ракия на корем ша има.

  Цеца, Меца и Ру
 42. 42 Профил на Трите будки на Буда
  Трите будки на Буда
  Рейтинг: 63 Любопитно

  "Егото и характерът са важни, но все пак второстепенни"

  А сега?! Искате да убиете Буда ли?

  p.s. Господин Смилов, операта "Мутренска чест" не сте ли гледали?

  Цеца, Меца и Ру
 43. 43 Профил на Трите будки на Буда
  Трите будки на Буда
  Рейтинг: 63 Неутрално

  "дясно-центристко управление между ГЕРБ-РБ-ПФ"

  Смилов, не мога да говоря от името на всички в Блока, не съм му домоуправител. Ама ще попитам като син човек от ДСБ. Как ни виждате с комунисти, мутри и доносници на ДС? С доносника Иван, син на доносник на ДС и депутат в комунистическите народни събрания ли? За каракачанката говоря. С мутрата Славчо Бинев ли? Мутра по учебник. С живковиста Бойко ли, още Буда, още Пунта Мара от мутренските години?

  Цеца, Меца и Ру
 44. 44 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  Какви ли не глупости се пишат около тези консултации !!!

 45. 45 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Две наричащи себе си патриотични партии легнаха по корем пред един бодигард, за да подпомогнат връщането му на бял кон във властта. Не че не се очакваше, не че не се знаеше. Но като стане, боли. Воеводи. Патриоти. Не зная нямат ли срам да се наричат с тези имена. Какви патриоти и какви воеводи?! Дадоха се без бой на един евроатлантически слуга от СИК, с надеждата да съберат някоя и друга троха от опосканата национална трапеза.

  А "реформаторските" охлюви, дето протриха жълтите павета да протестират и да надуват цяла година вувузели, сега набиват остатъците от кокалите и се тъпчат под масата с подхвърлени залъци. Един мазен подмазвач, допълзял на четири крака до премиерската службица, раздава агенции на любовниците им, купува лимузини S класа, докато другият ухилен предводител на нацията, дето са му се разцентровали тотално жиците на възприятията, се репчи и пъчи на Руската мечка с нелепото самочувствие на хлапак, неосъзнавайки, че може да бъде размазан от същата като муха в стъкло.

  Смях. И срам. Много срам. Светът е във война и вече е в хватката на ужасяваща епидемия, през границата ни нахлуват необезпокоявани пришълци от къде ли не, носещи със себе си дявол знае какво, а нашите умници се съвещават с трите лелки и нижат правителство, треперейки да не изпуснат кокала. България е в тотален морален апокалипсис. Почти цялото население е абсолютно зомбирано и невменяемо. И отказва да осъзнае какво се случва. Шепа будни мозъци се гърчат в невъзможността и безсмислието на всичко това. А плужеците, охлювите и мутрите дописват заедно финала на сценария...."

  http://avtorski.pogled.info/article/58998/Leka-nosht-robi

 46. 46 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Защо коалицията не е в Семейния кодекс

  За да не се размножават.

 47. 47 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#6:"tonio26"]

  Големите партии трябва да заровят егото си и да мислят кое е най-доброто за народа. [/quote]

  До коментар [#6] от "tonio26":

  „Слуги, слуги трябват на народа, не господари!" каза бедният Пурко...

 48. 48 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#32] от "Белият Негър":

  ... сори, ам си мноо смотан и "писнат"

  ... биби запомни ли кво му казаха хамериканските таваришчи

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 49. 49 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#33:"fribble"]Е кое е най-доброто за народа, и как да се постигне? Защото различния народ по различен начин си го представя. [/quote]

  народЪТ, батка, са ченгетата... т.н. "хранени хора" на хана...това е народът...четете повечко, бре

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 50. 50 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  "Дотук разбираме, че между ГЕРБ и БСП има известна родова вражда (повече за пред хората, отколкото истинска)."
  Дневник, да не би авторът на тези редове да се е напушил? Хората не са слепи! Всички бяха свидетели на какъв унизителен лов на вешици бяха подложени ГЕРБ при жалкарското правителство на Орешарски. Колко фалшиви дела бяха спретнати на Цветанов? Колко седмици трая хулиганската обсада на дома на Борисов, а полицията не си мръдна дори пръста? Колко служители бяха уволнени само поради факта, че са членове на ГЕРБ?...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 51. 51 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Ще се самоизядете. Тъпанари!

 52. 52 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  "В живота браковете между полицай-уставняк и разсеян интелектуалец"
  ---------------------
  Тук авторът се опитва да внуши, че ГЕРБ са полицаите, а РБ - разсеяните интелектуалци... Бих го попитал за уточнение - дали има предвид членската маса или симпатизантите? Щото ако става въпрос за симпатизантите, то би трябвало с. Узунджово да е пълно с интелектуалци. Е, то да се преброят едни пари, дадени от сина на хасковския кмет не се иска много интелект, ама все пак...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 53. 53 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  "Преговорите на реформаторите не са нищо повече от един театър на абсурда и опит за заблуда на публиката. Българските граждани, които очакват мелодрамата в синьо да приключи 25 години и държавата да има дясно управление са на път да почакат май до следващия сезон."
  Ива Оприкова - Фактор

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 54. 54 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#6:"tonio26"]Големите партии трябва да заровят егото си и да мислят кое е най-доброто за народа. [/quote]
  Е как да стане?

 55. 55 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "Не може да кажеш, че програмите ти съвпадат на 95%, и това да няма решаващо значение за крайното решение."


  Може , когато едната партия е съставна от крадци, мошеници и национални предатели - МОЖЕ и ТРЯБВА !

 56. 56 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  Отчайващо впечатление правят онези наблюдатели, и Смилов сред тях, които изхвърлиха на боклука борбата срещу задкулисието, разрушаването на статуквото и смяната на модела и се хвърлиха в отвратителни кръвосмешения с мутри, ченгета и олигарси. Дали Смилов лъжеше миналото лято, когато беше решил, че повече така не може да се живее и е необходима радикална смяна на прогнилата система или лъже днес, всеки може да реши за себе си. По време на протестите всеки, който беше наясно колко прост е българския народ и какви ще бъдат резултатите от паважния напън, беше заклеймяван от смиловци като комундел. Е, сега е време да си изпият горчивата чаша до дъно.

 57. 57 Профил на hashtag
  hashtag
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#24] от "Европейски гражданин ГЕРБ=БСП "десни"":

  Или здраво си се объркал, или умишлено се опитваш да заблудиш хората с тия коментари. Да не вадим думите на хората от контекста. Щото и Костов каза не много отдавна че "Пеевски е демонизиран". Колкото до това кой от какво се самоубил и кой с кого играел... несериозно е и кънти доста накухо. Това са опорните точки на комунистите, не се връзвайте на номерата им. Всички видяхме, че именно червените предложиха Пеевски за шеф на ДАНС, не беше толкова отдавна, че да забравим. За шеф на ДАНС! И една година гледахме цирка на тройната коалиция и златния пръст на болен.

  Крайно време е да се разберат десните и да се направи едно нормално правителство без комунисти и ДПС.

 58. 58 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7270 Неутрално

  Бойко трябва да продължи с консултациите и да не позволява да му извиват ръцете, един път отпусне ле ги няма спиране. Ако трябва да правят нови избори.

 59. 59 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Без съдебна реформа за която ЕС и предишният уса посланик Уорлик ни проглушиха и то с пълно право ушите няма смисъл да се пръква каквото и да е правителство.
  Четете как на Обама му блокират кредитната карта и в Англия за готови да използват закон от 1351г. срещу джихадистите и правете сметка възможно ли са подобни аналогии у нас сега.
  РБ, никаква коалиция без реална правосъдна реформа.

 60. 60 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 515 Неутрално

  доцент от СУ, виден НПО активист - пропагандист на една доказана мутра...ашколсун, "ентелктуалецо"...

 61. 61 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Предпремиерно

  Целокупната общественост у нашенско е втрещена и неподвижна. Пред очите й се случва някаква, никому неизвестна уйдурма, която се явява дълбоко съмнителна, крайно непристойна за нашенските разбирания и дълбоко позоряща автентичния ни социалистически морал! Брех, пущинята, вика си средностатистическия избирател и се почесва под капата, каква ще да е тая гяволия, дето ни я пробутват сега? Върти се наоколо, посръчква я със съвременната си гега - оная, с многото шарени бутони, дето отдалеко сменяш програмите на телевизора с нея, и не му вдъхва доверие, и туй то! Друго си е да излезе др. Станишев, да му дръпне една четиричасова реч, па да те унесе в сладка дрямка, да подпреш глава на дивана и да му удариш един здрав сън... Тъкмо като се събудиш, ще можеш да чуеш финалните му думи, как Партията още утре ще ти реши всичките проблеми, че даже и тия, дето не си сварил да ги изсънуваш!
  А тия днешните... нещо съмнителни идват. Събират се, съвещават се, че накрая излизат и ти разказват какво са си говорили. Нечестивост някаква ще да е туй, даже не е ясно дали е и по Христовите закони, ама то и тях кой ли ти ги гледа вече...
  Във връзка с гореизложеното, определени кръгове, гравитиращи около една леха с теменужки и прилежащи към нея няколко вади с градински зарзават - тиквички, корнишон, червено цвекло, цикория - с особена тревога алармират общността, щото случващото се в страната не е на хубаво! Шаманът им час по час се провиква от минарето у "Фейсбук" - "Косталлах, Косталлах, неверниците и днес ще ни предадат", подир което общността се надупва чинно над клавиатурите и изригва мощен залп от клетви, проклятия, заклинания и черни магии по адрес на споменатите неверници.
  Подир пладне, когато стане ясно, че Рамаданът (пърдьон, шаманът) пак нещо не е разчел правилно знаците на Косталлах, общността за пореден път се намирва в небрано лозе. Няма на къде, мятат килимчетата на пода и пак се надупват над клавиатурите - "Косталлах, Косталлах, благодарим ти, че и утре е ден".
  Тъй ще е още няколко недели. Подир туй, ако не дай си Боже се състави кабинет на ГЕРБ, ни чака още по-атрактивно ежедневие! Разправят, че социалистите реализират таен проект на Бузлуджа, който щял окончателно да промени представите ни за връзката между политиката и духовността.
  В мегаспектакъла са ангажирани всички крила на бившата БКП, но пълната сценична картина, както и клиничната такава, все още са пазени в дълбока тайна. Знае се само, че спектакълът ще започва с Гоцю, разпънат на петолъчката и въртящ се като скулптурата на Вера Мухина «Рабочий и колхозница», с която на времето започваха всички руски ленти. Подир туй, на специално монтирана, изнасяща се платформа, ще се появява Миков, в образа на многоръкия Шива, като съобразно с наличния в момента партиен апарат, броят на ръцете му може да варира. Единственото изискване е, предвид томителната мъжественост на другаря Миков, ръцете зад него да са само женски. С оглед материалното осигуряване на ежедневните представления, за ролята на жрици зад миковия гръб се готвят Манолева, Нинова, Станишев и Вигенин.
  На по-долно ниво и съответно с по-оскъдно осветление ще е пърформънса на Сидеров, който ще изпълнява сцени в стил соц реализъм - Маги Ташева с фризура на Адел скубе оредяващата четина на Вожда, дръзнал да озлочести невинна студентка по икономика в университета на Величко Адамов.
  Текат преговори с Косталлах Пръдакшън за смяна на репертоара на най-долната сцена, защото, както е видно от горния текст, текущият доста се поизтърка.
  Изобщо, очертава се много интересен сезон. Билетите са неограничени на брой, но за сега се разпространяват само на касите на КТБ. Който се уреди - уреди...

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 62. 62 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 419 Неутрално

  ХОДОВЕ И ТРИКОВЕ

  Напоследък наблюдаваме публичното падение на една зомбирана група партийни активисти и техните избиратели.
  Всичко започна далеч преди изборната кампания.
  По време на протестите през миналото лято някой каза за протестиращите, че били умни и красиви, и те повярваха. Своя партия не можаха да направят, затова се събраха около ДСБ, провалила се на последните избори. Паролата беше “ГЕРБ са глупави, а ние сме умни и трябва да ги изгоним от дясното пространство - то е наше". Обявяваха се за единствени във всичко - дори там, където бяха жалки и неуспешни епигони.
  А лидерите им се самоутвърждаваха чрез обиди към лидерите на ГЕРБ и симпатизантите им.
  И това продължава до днес.
  Стана ясно, че на преговорите за подкрепа на правителство поведението на пратениците на РБ не е било по-различно - колкото и да бяха деликатни представителките на ГЕРБ и да се опитваха да го прикрият. Не е било досега Петър Москов да говори назидателно и пет минути, без да обиди някого и да завърши проповедта си с победоносен поглед.
  Сега, при обсъждането на провала на преговорите, ”господата” продължават да се държат по същия надменен начин.
  Например Атанас Атанасов днес уверено заяви, че “реформаторите” влизат в управлението. Как влизат, като Борисов все още не е решил дали да се опита да състави кабинет?
  Тези хора не разбират ли, че ГЕРБ са единственият им шанс това да се случи? Кой е глупавият?
  “Любезностите”, които си разменят по интернет форумите двете групи на симпатизантите им, могат да докарат на всяка бандитска шайка комплекс за малоценност. Особено високо се котират личностните обиди към лидерите, като по мои наблюдения винаги “реформаторите” започват предизвикателствата. Като резултат 32% десни избиратели не могат да понасят 9% десни избиратели - и обратното.
  Тъкмо се канех да изразя надежда, че това нагло поведение е характерно предимно за представителите на ДСБ, и попаднах на интервю на Меглена Кунева.
  “Въпрос: - Ще има ли втора среща с ГЕРБ според вас?
  Меглена Кунева: - Предлагам да си разменим лозунгите с ГЕРБ и те да приемат този на РБ - всичко е във вашите ръце.”
  Смятам, че е редно трите железни дами на ГЕРБ да приложат към тях принципа, който приложиха към ББЦ – как ще обяснят на избирателите си коалиция с “глупавите”? Ще ги успокоят, че ще им прилагат ходове и трикове?
  Избори!

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 63. 63 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 796 Неутрално

  анализ на ситуацията може да се направи и без плиткоумни и напълно безпочвени аналогии със сгледи, сватби, бракове и незнам какво още.

 64. 64 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 673 Весело

  Нещата се изключително прости. Един, който в миналото е бил пазвантин на тато, "бивш" член на бкп и свързван с определена силова групировка, в днешни дни иска да бъде като Луций Корнелий Сула. Да бъде избран за Диктатор от сената(парламента), да разделя и владее.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 65. 65 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#62:"Hash"]По време на протестите през миналото лято някой каза за протестиращите, че били умни и красиви, и те повярваха. Своя партия не можаха да направят, затова се събраха около ДСБ, провалила се на последните избори. Паролата беше “ГЕРБ са глупави, а ние сме умни[/quote]
  горното е изумителна глупост, и показва с абсолютна сигурност едно - че ти не си измежду умните. Дано поне си външно красив.
  В протестите участваха нормалните хора - тези, които искат да живеят в нормална европейска страна управлявана според законите, а не от шайка престъпници. Нормалните хора са всякакви, симпатизиращи на различни партии, естествено в т.ч. РБ и ГЕРБ. Никога не са си поставяли за цел създаването на своя партия, защото политическите им разбирания са различни.
  Без всякакво съмнение, протестираше цвета на нацията - умните, инициативните, образованите, работливите. По-точно тази част от него, която все още не се е спасила в чужбина от комунистическата гнус. На това тандема ДПС-БСП се опита да противопостави т.нар. "контрапротестиращи" - докарани като добитък с рейсове и вагони орки, които нямаха никаква представа какво правят в София, докато вождовете им си разменяха страстни целувки на Орлов мост.

 66. 66 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3010 Неутрално

  РБ има програма и важни приоритети. Въпросът е как да осъществи своите приоритети! Очевидно не може да постигне изцяло своите приоритети без коалиционен партньор, защото никога няма да постигне мнозинство. Следователно трябва да намери партньор измежду наличните партии или да чака за нови след поредица от избори.
  Но започвам да се съмнявам, че зад приоритети се крият фантазии на самовлюбени лидери.

  подпис
 67. 67 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Отново сватовника с благия вид и манипулативния изказ.
  Смилов, истината е друга - земи едните, п аудари другите.
  Едните псевдо мачовци и лъжци, другите елементарни лъжци и фарисеи.
  Брака по сметка рядко е успешен, но Даниелчо не е този, който ще плати. Затова стремежа за копанката е толкова неудържим

 68. 68 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#65] от "Ментор":

  А това глупост ли е:
  "...то остава по-големият проблем – моралът на политиците, който продълажава да бъде

  прогнил и да вони на нечистоплътност,

  дори и когато са си присвоили марката „Реформатор”. Поне основание за подобни тълкования ни дава поведението на лидерите от Реформаторския блок по аферата с танцьорката Ива. Мълчат като комунисти на разпит – ни вопъл, ни стон, сякаш отровният дим не идва от тяхната къща. Реакциите им по скандала недвусмислено показват, че тези хора съвсем не искат да се разделят със старите практики или поне когато става дума за персонажи от тяхната „секта”, с които компромиси може да се правят.

  Как обаче тогава гневните граждани, които крещяха срещу Орешарски, Станишев, Местан и корпоративната им мафия да направят простата разлика – защо срещу назначението на Пеевски може да се бунтуваме, а когато задкулисието работи в името на някакви измислени силиконки на Реформаотарите - ще мълчим геройски?

  Скандалът с Ива Йорданова се вихри от няколко дни, но босовете на блока на реформите отказват да се ангажират с позиция. Научаваме от медиите, че въпросните лидери не си вдигат телефоните или отказват да ги питат по тази неудобна тема. С това мълчание водачите на Реформаторският блок, още преди да са влезнали в така мечтаната власт вече

  се оваргаляха в калта като шопарчета

  Кой ще повярва на мантрите им, че ГЕРБ назначавали калинки, че на ДПС кадрите им били неграмотни, а БСП трябвало да минат през лустрация? А какви са калинките на реформаторите – мутанти на ДС и задкулисието, амбициозни, но облепени с фалшив етикет от печатницата на Цар Киро - „демократи”, тоест, ментета. В случая лицемерието на Кунева и хората й е обяснимо и обичайно, но показателно е, че СДС издава признаци, че наистина е мъртво и е само едно кухо трибуквено означение, зад което няма съдържание. В противен случай до сега щяха да изхвърлят любовника Лукарски. Скандалът обаче показа, че и „страшилището” Радан Кънев, което щеше да чупи ръчичките на Бойко Борисов, се прави сега на слънчоглед и съзаклятнически подкрепя Лукарски, може би защото тъстовете им са агенти на Държавна сигурност.

  Моделът „Ива” е всичко друго, но не и реализация на програмното обещание на реформаторите - да се борят с политическата партизанщина в държавното управление. Издигането на девойката демаскира и илюзията, че реформаторите могат да решават проблеми. Моделът „Ива” е просто поредният

  позор на лакомите политици,

  но и обида за всеки в странство, който иска да носи ценностите и духа на българщината – чисти и святи, както ни ни ги завещаха Апостолите на нашето Възраждане.

  Назначението на Ива Йорданова беше тест и за героите от „Протестна мрежа”. Тяхното мълчание също обезсмисли гнева от последната година и половина. Чета статусите на активните протестъри във Фейсбук, но там няма и дума за „грозния танц” на служебното правителство. А инак тръбят по цял ден, че щели да демонтират модела „Кой”.

  „Кой” не е определен персонаж, не е конкретен човек, система или схема. „Кой” е философия на бруталността в родни условия, „Кой” е манталитет, „Кой” е ценностна система. „Кой”. А историята с Ива Йорданова просто доказа за пореден път, че мафията, независимо дали е Пеевска или Реформаторска, стимулира младите българи да се махат, отвратени, че държавата даже ни ги забелязва. Затова демонтирането на модела „Кой” не може да стане само с високопарни фрази и крясъци по улиците. Отстраняването на „Кой” изисква преосноваване на държавата, а за това са нужни нови строители на съвременна България."

 69. 69 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#68] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  естествено, че е глупост. И типична комунистическа помия. Въпросната "танцьорка" е с две висши образования. Плиткоумните опити да се правят паралели между назначаването на специалист на средна административна длъжност и назначаването на престъпник начело на ДАНС говорят единствено за умствено безсилие на авторите им.

 70. 70 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Толкоз посредствена статия отдавна не бях чела.

 71. 71 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#66] от "Иван К":

  РъБ не може да изпълни една троха от "програмата" си без коалиционен партньор.

 72. 72 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 577 Весело

  Писани десетки глупости, все едно че се дели чуждо наследство.
  Истината е че вследствие на липсата /или имитацията на реформи/ следващия изход ща бъде :Нека МВФ да дойде.
  С всичките последици.
  И тогава :Амин.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 73. 73 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 572 Любопитно

  До коментар [#69] от "Ментор":
  Глупост е за обсебените от мания за единственост, неповторимост и непогрешимост. Които веднага бързат първосигнално да омаловажат миризмата на екскремента със миризмата на друг такъв. Демек другия мирише по-вече, което си е просто ... глупост

 74. 74 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#6] от "tonio26":

  "Доброто на народа"? Доста абсурдно ми звучи самият израз. Доброто на народа няма как да дойде от корумпирани и затънали до шията във връзки с мафията политици. Тия хора са в "политиката" от много време, някои от повече от десет години. Те нямат да си променят начина на действие и мислене и именно в това е проблема с "големите партии".

 75. 75 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 558 Весело

  Ей тва на ГЕРБерските талибани жлъчките ще им изпопукат от мъка, че има РБ, с когото на всичко отгоре трябва да се съобразяват.

  "Я з москалями не балакаю!"
 76. 76 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#2:"oos19355380"]Ако РБ влязат в коалиция с ГЕРБ да са готови за това, че ГЕРБ и ДПС ще управляват държавата заедно, докато използват тях като един вид алиби.[/quote]
  Ако това се случи само РБ ще си е виновен. По-вероятно е ГЕРБ да управляват с ДПС, но да включи лакоми членове на РБ. Това ще даде на Борисов възможност да говори, че управлява с добрите от РБ. И публиката, поради безкрайното повторение на тази лъжа от страна на пеевската преса, ще остане свпечатлинието, че страната е доведена до поредната разруха от РБ. Както при Беровото правителство СДС беше виновно за всичко, докато БСП и ДПС управляваха. Дано и народът и РБ са поумнели, но не вярвам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK