Да послушаме Клайдерман с МВР

Захари Паунов

© Скрийншот от Нова телевизия

Захари ПауновРазбрахме, че и друг път е изчезвал по същия начин". Това безсрамно и безотговорно изречение беше първото, което назначеният неотдавна директор на полицията във Варна Николай Калчев каза по повод новината, че кинорежисьорът Захари Паунов е в неизвестност от 18 октомври т.г.  


Девет дни, след като съпругата на Паунов Ирена Муратова беше съобщила, че съпругът й не се е прибрал вкъщи, след като тръгнал от Варна за София, тези първи публични думи на Калчев бяха обидни. Още четири дни по-късно, на 30 октомври, Паунов бе открит мъртъв в колата си, излетяла от пътното платно край Ахелой.


Причината за недостойното поведение на началника на полицията във втория по големина град в страната стана ясна, уви в твърде печален контекст.
Според Муратова информацията, която е получила още в първите дни след изчезването на съпруга си гласяла, че полицията не е в състояние да каже дали той е напуснал града или не. Колата, с която пътувал не била засечена от камерите за видеонаблюдение във Варна. Така 12 дни жената очакваше новини за съпруга си и опровергаваше слуховете, разпространявани от полицията. А на тринайстия ден всички разбраха, че


"по този начин" се изчезва само веднъж...


Още през септември 2008 г., дни след прерязването на лентата на "най-модерната система за видеонаблюдение и контрол" в страната стана ясно, че нещо с нея не е наред.


За да похарчи 9.7 млн. лв., без да обяви за това обществена поръчка, тогавашният кмет на Варна Кирил Йорданов влезе в съдружие с австрийската компания "Ефкон АГ" - доставчик на камерите. След това плати само половината от стойността на системата, а в отговор партньорите му отказаха да предоставят на Община Варна собствеността върху нея.


По тази причина системата не е предадена и приета по надлежния ред, никой не е в състояние да каже дали тя е окончателно комплектована, настроена ли е за работа, поддържа ли се... Но това не пречи на МВР да я използва. Без договор и без да плаща за това. Но и без да може да даде отговор на въпроса как е възможно държавната институция, натоварена с гаранциите за сигурността на гражданите да позволи на частно дружество да събира данни със собствената си система за видеонаблюдение в град с над 350 хил. население. И да споделя събраното... в случая с МВР.


Заради абсурдността на цялата тази каша, забърквана


под носа на поне трима министри на вътрешните работи, ДАНС и пр.


без да изпита ни най-малко стеснение от поведението си, директорът на полицията във Варна предпочете да прехвърли проблема от болната глава на здравата. Да хвърли петно върху покойния Захари Паунов вместо да даде смислен отговор на въпросите: Защо съвършените камери, които ведомството му използва, не са засекли колата на режисьора при излизането й от Варна? И какво е пропуснала да направи полицията заради "слепотата" на камерите?


В търсенето на отговор "Дневник" влезе в странен комуникационен режим с пресцентровете на МВР във Варна и София.


Въпрос: "Защо камерите на системата за видеонаблюдение във Варна не са засекли колата на Захари Паунов?"


Отговор: "Камерите на системата за видеонаблюдение във Варна не са засекли колата на Захари Паунов"


Въпрос: "Хм, ясно, но... потърси ли Областната дирекция на вътрешните работи във Варна причината за това?"


Отговор: "Областната дирекция на вътрешните работи във Варна е само ползвател на камерите, не и техен собственик. Тя само получава "на екран" това, което системата й предоставя".


В първия си вариант този разговор бе проведен с говорителя на полицията във Варна и в него имаше дълги, мълчаливи паузи след въпросите.


За същия разговор в пресцентъра на МВР се включи "дежурната". В рамките на деня гласът зад тази анонимност се смени два пъти. Дори направи уговорката, че "името няма значение". След първия въпрос "дежурната" казва любезно "Моля, изчакайте така!". После от слушалката потече Ричард Клайдерман – приятно, но дълго.


Отговорът след клавирния етюд в слушалката беше копи – пейст на получения по-рано: "Камерите на системата за видеонаблюдение във Варна не са засекли колата на Захари Паунов".


След случая с "изчезването" на режисьора


гузно звучи и общинската администрация във Варна. Оказва се, че там още преди три години е оборудван "огледален" център за управление на системата за видеонаблюдение – същият като този, с който разполага и Областната дирекция на полицията. Най-вероятната причина за инсталирането на "втори монитор" е битката за информацията, събирана със системата. Въпреки това от общинския пресцентър препращат всички въпроси за състоянието й към... полицията. Така безотговорността се затваря в кръгова отбрана. Срещу нея остават гражданите.


В крайна сметка, камъчето за това защо видеонаблюдението във Варна не е сработило на 18 октомври, беше изплюто от Владимир Тонев, общински съветник и представляващ дяловете на община Варна в съдружието й с австрийския доставчик на системата.


"Поддръжката на камерите е за сметка на дружеството "Ефкон", в което общината е миноритарен собственик, обясни Тонев пред "Нова телевизия". Преди година мажоритарният собственик реши, че не може да поддържа за собствена сметка камерите и ги остави на доизживяване", каза той.


Тази новина стана повод за


още Клайдерман


От МВР отказаха да отговорят писмено на въпросите: Какви действия е предприела полицията във Варна във връзка с подадения сигнал за изчезването на Захари Паунов? Как и къде е бил издирван той? Проверен ли е бил при евентуалното търсене пътят Варна - Бургас и възможните му връзки с автомагистрала "Тракия"? Става дума за разстояние от около 120 км. в България - страна, заемаща осмо място в света по брой полицаи на глава от населението.


Устният отговор гласеше: "Въпросите касаят специализирана, стандартна процедура".


Но от цялата "стандартна процедура" става ясно ето какво:


Заради повредената и изоставена система за видеонаблюдение във Варна, полицията, която е ползвала данните от нея очевидно незаконно, не е разбрала, че "изчезвайки" Захари Паунов е напуснал Варна в посока Бургас.


По тази причина 13 дни тялото му е лежало в катастрофиралия автомобил край Ахелой.


В едно дере до мочурище на 20 м. от пътя


Ако системата за видеонаблюдение във Варна, за която до тук са похарчени 5 млн. лв. (и вероятно предстои да бъдат дадени още 5 млн. лв.) работеше, полицията щеше да знае, че Паунов е напуснал града в южна посока и щеше да го потърси там, където трябва. При това веднага след като е получила сигнал, че е изчезнал - още на 18 октомври. Дано не е имал нужда от помощ в първите часове след катастрофата...


Разстоянието от Варна до Бургас е 120 км. В подобни случаи по света облитат района, в който се предполага, че се намира изчезналият. Важна е всяка минута!


У нас е различно. За да замаже гафовете си, полицията разпространява слухове.


Например като този, че 15 годишната Деси е имала интимна връзка с полицая, когото прегръща на разплаканата си снимка от протестите #ДАНСwitme.


Или, че кинорежисьорът Захари Паунов, продуцент на три от награждаваните български филми през последните години - "Пазачът на мъртвите", "Сбогом, мамо" и "Омбре" "...и друг път е изчезвал по същия начин".


Когато въпросите станат повече от отговорите, а отговорите са камуфлаж за професионалните провали, разговорът прекъсва.


По-добре да послушаме Клайдерман с МВР...

Ключови думи към статията:

Коментари (105)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Некадърност и некомпетентност накуп.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 2. 2 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Много добър материал! Браво!

  Happy face says, adios !
 3. 3 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Всъщност полицията у нас не е нищо повече от една мафиотска организация , занимаваща се с рекет , подкупи , трафик на оръжия , наркотици и бяла плът. Разликата с другите организации е ,че МВР са доста по-бедни , но за сметка на това имат повечко власт.
  Напълно нормално е едни мафиоти да не се интересуват ,че някой бил изчезнал , отвлечен или нещо от тоя род.

  Не е нормално ,че ние ги търпим. Следващият протест трябва да е пред МВР и както се смятат за недосегаеми като видят "3000 човека" под прозорците си дето един път да се изплюят и те ще се издавят да видим как ще реагират

  15.02.1989 - 07.02.2018
 4. 4 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Ами .... нормална, кадърна полиция или даже хора без да са полицаи, ще тръгнат да търсят човека в посочената посока, докато го намерят или се уверят, че няма какво да търсят. Така се прави в нормалните държави, дори и без системи за наблюдение. Нали уж полицията е едно за цялата страна....

  Сега пиша бавно та полицаите дано някак си ме разберат :
  Значи на всички полицейски участъци покрай пътя Варна-Бургас се дрънва едно телефонче патрула да провери покрай пътя за кво става на въпрос...да си размърдат търбусите и да се огледат...

  Тоя Калчев няма ли вече да си подава оставката ? Също и примерно Министъра на вътрешните работи, понеже полицията пращи от некадърност под негово ръководство.

 5. 5 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 577 Неутрално

  [quote#3:"БСП(1896-2014)"]Всъщност полицията у нас не е нищо повече от една мафиотска организация , занимаваща се с рекет , подкупи , трафик на оръжия , наркотици и бяла плът. [/quote]

  Не само. Полицията у нас основно изпълнява политически поръчки. Тя е политическа полиция, а не организация която пази обществения ред и порядък. Разбира се на ниско ниво полицаите някак си гледат да я свършат някаква, но политическите им шефове им вързват ръцете.

  - Да не се закачат властимащи и тяхната рода
  - Да не се закача организираната престъпност и техните хора
  - Да не се закачат партиини и НПО организации, освен изрично посочените
  - Да не се и помисля да се закачат ромските партизански отреди. Те трябва необезпокоявано да върлуват.

  И кво им остава на обикновените полицаи ? Да си го изкарат на някой келеш или да дремят в патрулките

 6. 6 Профил на hristovbh
  hristovbh
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#4] от "Търкай здраво! Да не изтървеш нещо !!!":

  то да им дрънне, ама в храстите няма обхват...
  пък и кой ще поеме дежурството на кибиците?

  БХ
 7. 7 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  Не ми остава нищо друго освен от името на варненските данъкоплатци искам да се извиня на семейството на З.Паунов ,за това ,че нашите публични средства управлявани от хора ,като К.Йорданов и всички онези наши избраници в местния Парламент не бяха разходвани в полза на гражданите,за добро.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3428 Любопитно

  Момичето,което последно се оплака от полицията ,било “криминално проявено“ Има ли такъв статус? Има осъден и невинен. МВР не слушаше ли В.Маринов?

 9. 9 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 577 Любопитно

  Ава да ва питам една раота ся : то не е конкретно свързано с полицията, но е косвено все пак....


  Ние имаме ли осъден мафиот за 25 години "демокрация"...или айде не мафиот ами ръководител организирана престъпна група от голям мащаб ?

  Нещо пусто не мога да се сетя...нищо, че Цеци тръбеше, че и строшил гръбнакя... Как се троши гръбнак на организирана престъпност без тарторите им да се вкарат в затвора ми е абсолютно непонятно...

 10. 10 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Шефа на Варненската полиция да си подава оставката веднага.
  Явно тези камери се използват само за търгуване на информация и след това най - вероятно за изнудване а когато е за някой силен на деня действат светкавично нищо, че камерите не са узаконени още.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 11. 11 Профил на ivenco
  ivenco
  Рейтинг: 568 Разстроено

  Да така е и сега най-важния извод от тази история е че най-вероятно ще отидат още 5 мил.лв. за да оправят камерите. Пак от джоба на горкия данъкоплатец.

 12. 12 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 577 Неутрално

  И малко фантастика :

  Мисля, че в районите Варна и Бургас има малко авиация... пускат едно хеликоптерче (от тия, дето возят туристи...когато има) и моментално се вижда ако нещо около пътя не е наред...

  Обаче то трябва да искаш да си гледаш работата, за която си назначен и за която плащаме всички

 13. 13 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 417 Неутрално

  а дали са си платили, за да пускат Клайдерман? защото по принцип полицаите, като пазители на закона, гледат да не се изтърка и не го ползват много.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Ама то като смениш надписите от милиция на полиция,акъла не се променя.Полицията трябва да се поеме от офицери родени 1985-86г обучавани в САЩ и Великобритания.

 15. 15 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  "най-модерната система за видеонаблюдение и контрол" в страната..."

  Модел: Здравейте, терористи...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 16. 16 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 577 Весело

  [quote#14:"chicago514"]Полицията трябва да се поеме от офицери родени 1985-86г обучавани в САЩ и Великобритания. [/quote]  Те там са чисти и неопетнени. 17. 17 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  За мен статията е доста противоречива.
  Имам предвид, че в нея се забъркват няколко въпроса, които си кореспондират единствено през конкретния трагичен случай, но смислово, логично и като изводи и произтичащи някакви бъдещи действия не се връзват.
  Ако се спрем на трагичния случай и отношението на МВР началника към него, това си е безобразие, което се потвърждава многократно в последните години, при това някак подчертано в източната част на страната - спомняте си поведението на МВР, при изчезването на младата жена в Бургас, спомняте си поведението на МВР в Добрич, при серията изчезвания на хора и деца в района и последното е случая във Варна и грозните думи на въпросния МВР началник. Тези случаи би могло да станат обект на журналистически и да бъдат зададени важните и нужни въпроси към ръководството на МВР, защото този дефект не е "привилегия" на един или два района.
  Защо и как се свърза с другата сага, за похарчените пари и наличните но безполезни камери и сложните отношения между фирми, община и МВР, за мен остава неясно.
  Аз си мисля, че двата типа проблеми имат някаква механична връзка, макар че и да се знаеше и научеше посоката, нямаше да може да се предотврати трагедията и ползата от тяхното свързване е доста съмнително и дори бих казал разконцентриращо.
  Кажете ми коя институция, на кои от възможните елементи нуждаещи се от внимание и решение ще обърне, в резултат на този материал.
  На безсмислената грубост и не професионализъм на МВР началника ли, или на сложните отношения между фирмите изпълнител, експлоатираща и поддържащата общинска, самата община или МВР.
  Не трябва да се пъхат проблемите като вещи в циганска торба, защото повдигането на много и разнопосочни проблеми не води до тяхното решаване, а само оставя у нас чувството на неудовлетворение и недовършеност.
  Редно е да се структурират проблема, материала, точните и конкретни въпроси и настойчивост до получаване на необходимия отговор. И това се отнася не до една медия или един човек, а до създаване на "критична" маса от медии и отделни хора, за да има надежда, е макар и бавно и последователно, нещата ще вървят на оправяне.

 18. 18 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#16] от "Търкай здраво! Да не изтървеш нещо !!!":Чисти и неопетнени няма никъде.Отношението към гражданите не е милиционерско като на този варненски милиционер-"Разбрахме, че и друг път е изчезвал по същия начин".Голяма разлика.

 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  До коментар [#9] от "Търкай здраво! Да не изтървеш нещо !!!":

  Има един в Италия.Приятелчето на Мавродиев -Брендо.

 20. 20 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Застанете десет минути пред някое полицейско управление и ща видите какви тулупи работят там.Всички запасали пищов и белезници.От кого имат страх?Над половината ченгета са просто паплач и тарикати.Отделно яко се краде.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 21. 21 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Така и не разбрах от тази манипулативна статия:
  Обвиняват полицията, че не е засякла колата, или, че не е открила навреме трупа??
  Изобщо на нашенеца му дай да плюе и така докато се обезводни...

 22. 22 Профил на matanza
  matanza
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Направо ми се плаче. Живея във Варна. Мерси.

 23. 23 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Не ми е ясно само какво щеше да се промени, ако камерите работеха? Паунов щеше ли да е жив? Разбира се, подобни въпроси не вълнуват автора на статията. Важното е да се изкара някой лев от преразказване разговорите с МВР-Варна, което несъмнено има кусури, както и всичко в тази държава.

 24. 24 Профил на karak
  karak
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#17] от "tsvetko_51":


  [quote#17:"tsvetko_51"] но смислово, логично и като изводи и произтичащи някакви бъдещи действия не се връзват. [/quote]

  Напротив, връзват се съвсем логично. Има много явления и белези, привидно толкова несвързани, че човек се изненадва, когато разбере как от едното произтича другото. На времето по биология се учеше, че при животните, гълъбите например, определени белези вървят с втори, трети и т.н. Не може да имаш такава форма на човката и да нямаш еди-какво си.
  Та има много пряка причинно-следствена връзка между манталитета на този тулуп и състоянието на камерите. В друга държава камерите щяха да изпълняват предназначението си, а тулупът нямаше да е началник на полиция. Аз примерно виждам здраво съответствие между политическото състояние в тази страна и фактът, че населението й масово си хвърля боклуците по улиците и сред природата, че 70-80% слушат чалга, че си паркират колите по градинки и тротоари и т.н. и т.н.

 25. 25 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 718 Неутрално

  [quote#8:"Трябва съдебна реформа"]Момичето,което последно се оплака от полицията ,било “криминално проявено“ Има ли такъв статус[/quote]

  Има такъв статус. Цветан Цветанов е криминално проявен и отдавна трябваше да е в затвора.

 26. 26 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Хора, забравете камерите. Защо нищо не казват за моблния му телефон? Едва ли го е изключил, когато е тръгвал на път. Нали ще има информация, коя е била последната клетка към която е бил свързан. Това силно щеше да стесни обхвата на търсенето.

  Според мен в случая полицията е проявила пълно безхаберие.

 27. 27 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1255 Разстроено

  Нашата полиция ууупс милиция ни пази и се грижи за нас. Пълно е с висококомпетентни, суперобразовани (поне Харвард), суперинтелигентни и отговорни професионалисти.

  май по-добре да се върнем към дивия зЗапад и да си назначаваме сами шерифи и наместници. Аз не искам да плащам за такива. ОСТАВКА.

 28. 28 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  Горката Варна. Поредният стар европейски град в България, съсипван с десетилетия. И с почти никакви шансове за промяна заради нашата и чужда мафия, които са я задушили.

 29. 29 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Тя нашенската "полиция" си е всъщност едно-времешната милиция!
  По-младите не си спомнят, ама на времето имаше повече вицове за милиционери, отколкото всякакви други!
  Всъщност - сега вицовете изчезнаха, защото полицията е самият виц!
  Най-характерното определение за тях е: "К'о шъ пра'им с'я"?
  Във всякакъв контекст...
  Предвид "количеството" милиционери на глава от населението - очевидно: "Не става само с ядене (бройки), трябва и АКЪЛ!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 30. 30 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 722 Неутрално

  В полицията трябва психолози да поработят за мотивацията на служителите. Не е толкова важно да попълваш документи без правописни грешки, същественото е "Да пазя и служа", което нашите не го разбират.

 31. 31 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  "После от слушалката потече Ричард Клайдерман – приятно, но дълго."

  Сагата с камерите във Варна е проява на много лош вкус!
  Издирването на наш съгражданин завърши по възможно най-неприятния начин. Доколко проблемът с видеонаблюдението би спестил време на МВР - спорно?!
  ...Предпочитам Скот Джоплин, но кой ли те пита.

  I Want To Believe
 32. 32 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Клайдерман се явява като метафора на посредствеността ли, ако е така съм съгласен

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 33. 33 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Толкова дни да не се открие човек,означава че не е бил търсен.
  Срам за полицията!

 34. 34 Профил на Йосиф
  Йосиф
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ние им плащаме на полицаите, за да работят, но явно те като не си вършат работата изкарват много повече. Този извод се налага от естетвената икономическа логика, която движи човешкото общество.

  rakas
 35. 35 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#23] от "dombi":

  "Ако системата за видеонаблюдение във Варна, за която до тук са похарчени 5 млн. лв. (и вероятно предстои да бъдат дадени още 5 млн. лв.) работеше, полицията щеше да знае, че Паунов е напуснал града в южна посока и щеше да го потърси там, където трябва. При това веднага след като е получила сигнал, че е изчезнал - още на 18 октомври. Дано не е имал нужда от помощ в първите часове след катастрофата..."

 36. 36 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 718 Неутрално

  [quote#35:"Спас Спасов"] полицията щеше да знае, че Паунов е напуснал града в южна посока и щеше да го потърси там, където трябва.[/quote]

  За друго идеше реч, драги авторе. Най-вероятната причина за смъртта на Паунов е масиран инфаркт, който е довел до загуба на контрол над автомобила. Освен това, вследствие на обилните дъждове, колата е била под водата, край пътя и не е могла да бъде забелязана дори и при най-щателно търсене. Но да вземем идеалния вариант. Камерите работят, полицията действа експедитивно и го открива 5 минути след инцидента. Паунов е отново мъртъв, дори и в условията на най-перфектна работа от страна на полицията. Тогава щяхме да се задоволим само с едно кратко съобщение и нямаше да има нужда от подобна статия. Колкото до полицията, тя има много трески за дялане и най-чепатият чвор е корупцията. Според мен, там трябва да се съсредоточи разследващата журналистика и да разнищва конкретни случаи с конкретни имена. Както и при политиците. Така поне правят, разследващите журналисти на запад и съм уверен, че вие също можете. Надявам се да не съм ви обидил и ви желая хубав уикенд.

 37. 37 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 1008 Гневно


  "...У нас е различно. За да замаже гафовете си, полицията разпространява слухове..."
  Точно това ми се случва и на мен в момента,с КАТ! У нас,явно ,първо се хвърлят обвинения,базирани на измислици,после може би сработва някой и друг механизъм...Не за друго,ами да се замажат очите на потърпевшите,че УЖ нещо се работи...Толкова е обидно и обезсърчаващо,че на човек наистина му идва да извика:М..ната ви на всички в МВР и КАТ!...

  Джордж Оруел-1984
 38. 38 Профил на yado_san
  yado_san
  Рейтинг: 466 Неутрално

  По стар съветски навик, човешкият живот в България не струва и пукната пара.

 39. 39 Профил на yado_san
  yado_san
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#8] от "Трябва съдебна реформа":

  " Момичето,което последно се оплака от полицията ,било “криминално проявено“ Има ли такъв статус? Има осъден и невинен. "

  А,не,бъркаш, тази логика важи само в случая с Цв.Цв.

 40. 40 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  [quote#12:"Търкай здраво! Да не изтървеш нещо !!!"]пускат едно хеликоптерче (от тия, дето возят туристи...когато има) и моментално се вижда ако нещо около пътя не е наред...[/quote]
  Дори и по-евтин вариант има - пускат от тези малките квадрокоптор-дрони (струват по няколкостотин долара) - много телевизии на Запад ползват вече такива . Просто минава по маршрута и оглежда отгоре.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 41. 41 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 1008 Любопитно

  До коментар [#20] от "PETZL":++++++++++++
  От повече от месец съм свидетел на една изключително грозна картинка: повечето ни полицаи с дебели,непохватни,постоянно нещо млещещи,с изсулени панталони,понеже шкембетата им са големи... Вчера отново беше такава картинката,която видях в КАТ-млад мъж с наднормено тегло,с дидактичен тон ми обясни,че ТУКА Е ТАКА(в България)-просто гражданите не било възможно да ги накараш да спазват закона и аз съм била твърде наивна и дори луда да си мисля,че нещо може да се направи...
  По принцим най-мразя да правя генерални изводи,но покрай тия патила ще взема да си помисля,че всички в КАТ и МВР са ...!

  Джордж Оруел-1984
 42. 42 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  Много добър анализ на Спас Спасов, само така, това е то основната роля на журналистиката, да показва язвите на обществените органи и институции!
  Сега да видим ще има ли последствия - и за полицията, и за бившето ръководство на община Варна!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 43. 43 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 637 Разстроено

  За мъртвите се говори или добро или нищо...

  Филмът "Пазачът на мъртвите" загатва за софийски далавери с контрабанда на масови гробове по време на войната в близка Сърбия, за да не бъдат разкрити и съдени виновните за убийствата военни и политици.

  Лентата обаче съдържа и неприемлив спиритичен елемент нямащ нищо общо с Христовата вяра. Светото писание не потвърждава безсмъртие на душата. Ще има възкресения на праведни и неправедни, дотогава съзнанието временно престава да съществува. Така главният герой е представен де факто като врачка, т.е. запитвач на зли духове.

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 44. 44 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  МВР вече е опасно за сигурността на държавата.
  Сериозно.

 45. 45 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 544 Неутрално

  МВР вече не може да се реформира. Трябва да се закрие и да се изгради изцяло нова структура, например "Национална полиция" или нещо такова. За целта са нужни както политическа воля, така и топки у властимащите. На хоризонта не се вижда нито едното, нито другото...НУЖНО е обаче, да започне дебат по въпроса в обществото, и журналисти като Спас Спасов могат да свършат чудна работа.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 46. 46 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4871 Неутрално

  Истината е че не им пука!

  klimentm
 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9134 Неутрално

  Аз пък се чудя ,за какво ни е това МВР,което никога нищо не знае,само много добре се справя с харченето на пари.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#24] от "karak":

  Вероятно няма нищо в този свят което да не е подчинено на някакви причинно-следствени връзки. И ако забелязвате, аз не игнорирам поставените проблеми, а считам, че точното, да го наречем целево дефиниране на проблемите, би облекчило и реакциите за тяхното разрешаване.
  Както се казва може всякак да се действа, но колкото повече се смесват нещата, расте шанса нещо да се замаже и/или пропусне.

 50. 50 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  Едва ли наблюдателната система на Варна е виновна че някой тръгнал от Варна за София, София България, е излетял от пътя при Ахелой....
  Нещастието, нещастие, но не преигравайте....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 51. 51 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 637 Разстроено

  [quote#50:"boby1945"]Едва ли наблюдателната система на Варна е виновна че някой тръгнал от Варна за София, София България, е излетял от пътя при Ахелой.... [/quote]

  Но е виновна този някой да не бъде открит близо 2 седмици!!! А може би животът му е можел да бъде спасен няколко часа или дори ден-два след катастрофата. Ако знаеха в каква посока да го търсят. И ако са искали да го намерят. Ако им е пукало!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 52. 52 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Не знам даваме ли си сметка, че всеки от нас може един ден да е на негово място!

  Какво общество сме, след като при зов за помощ на изчезнал ЧОВЕК (отвлечен, убит, припаднал, получил удар...) "ползата" от 7,3 милиона души е откриване на трупа му след 12 дена! 12 дена самота (ако оживееш)! 12 дена отчуждение и охладняване между хората!!!

  Извод: да не се разчита само на институции (държава), трябва да има и мощни доброволчески групи! Сигналите да се предават и на такива успоредно с полицията.

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 53. 53 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 637 Разстроено

  "Проверен ли е бил при евентуалното търсене пътят Варна - Бургас и възможните му връзки с автомагистрала "Тракия"? Става дума за разстояние от около 120 км... В подобни случаи по света облитат района, в който се предполага, че се намира изчезналият. Важна е всяка минута!"

  Явно е нужна национална програма за безпилотни летателни апарати. Очевидно не можем да си позволим хеликоптери. Макар че сигурно и селскостопански двуплощник би свършил работа...

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 54. 54 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 810 Неутрално

  невероятна безотговорност и тъпота.
  Както и много други неща в държавата ни, полицията трябва да бъде много сериозно разритана и съкратена наполовина, като на мястото на преобладаващите днес тулупи се назначат отговорни и интелигентни хора с добри заплати.
  Във Варна камерите са повече от играчките в коледна елха, за какво са харчени милиони ако не вършат никаква работа? Вероятно информацията от камерите се използва единствено с криминални цели - незаконно следене и изнудване.

 55. 55 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3428 Весело

  До коментар [#39] от "yado_san":

  Kлан,клан,недоклан ;дран,дран,недодран ;съден ,съден ,Цветан

 56. 56 Профил на karak
  karak
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#49] от "tsvetko_51":

  далеч съм от мисълта да повтарям баналности като тази, че всичко е свързано. Статията посочва (според мен, разбира се) пряката връзка между неработещите камери и неефективната полиция. И тя се крие в отношението към работата, към проблемите на хората, което пък проличава в изказването на най-главния полицай. Авторът на статията много правилно насочва вниманието към това не толкова важно наглед изказване - позамисли ли се човек обаче над него, разбира защо много от нещата в полицията не са наред. И как могат да се променят към по-добро.

 57. 57 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2735 Любопитно

  [quote#26:"Калник"]Хора, забравете камерите. Защо нищо не казват за моблния му телефон? Едва ли го е изключил, когато е тръгвал на път. Нали ще има информация, коя е била последната клетка към която е бил свързан. Това силно щеше да стесни обхвата на търсенето.
  [/quote]
  Това наистина поражда много въпроси които трябваше да бъдат зададени на полицията. Загиналият се е бил обадил на жена си по телефона и след това е малко вероятно да го е изключил. При всички такива случаи се търси клетката където се намира мобилния телефон с помощта на оператора въпреки че точността не е много голяма, колата е забележим обект и би трябвало да бъде открита.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 58. 58 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Цялата ситуация се нарича престъпна небрежност.
  Трябва да следват не само оставки.
  Трябва да има ефективно наказани полицаи и общинари!
  Само че... КОЙ ли е им поиска наказания, след като данъкоплатеца спи овчи сън... за кое ли столетие поред....

 59. 59 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 718 Неутрално

  [quote#53:"Хитрата сврака - с двата крака!"]Явно е нужна национална програма за безпилотни летателни апарати. [/quote]

  За целта обаче ще трябва да бъдат наети свраки, защото в бюджета едва ли ще има пари за други летателни апарати.

 60. 60 Профил на senser
  senser
  Рейтинг: 412 Неутрално

  [quote#36:"dombi"]най-чепатият чвор е корупцията. Според мен, там трябва да се съсредоточи разследващата журналистика и да разнищва конкретни случаи[/quote]

  И кое те кара да мислиш, че в случая с видеонаблюдението на Варна, проблемът не е корупция?

  simple mind
 61. 61 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 861 Разстроено

  [quote#1:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Некадърност и некомпетентност накуп. [/quote]
  Забравяш безхаберието!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 62. 62 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 488 Неутрално

  първото,което си помислих е,че е паднал с колата в дере.и със сигурност не съм само аз...но не и полицаите.

  4itatel
 63. 63 Профил на ko_ma_gleash_sa
  ko_ma_gleash_sa
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#57:"Julian Mall"]При всички такива случаи се търси клетката където се намира мобилния телефон с помощта на оператора въпреки че точността не е много голяма[/quote]
  Да бе, търси се. Ама попускате, че има твърде много диви места в България, където няма покритие. За деретата около Варна пък 100% съм сигурен. Просто няма сигнал. Телефонът (респ. човекът) изчезват. Ченгетата изобщо не са чак толкова прости, колкото ви се иска. Дано не е имал нужда от помощ в първите часове...

 64. 64 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#12:"Търкай здраво! Да не изтървеш нещо !!!"]Мисля, че в районите Варна и Бургас има малко авиация... пускат едно хеликоптерче (от тия, дето возят туристи...когато има) и моментално се вижда ако нещо около пътя не е наред... [/quote]
  Звучи простичко и сме го гледали във филми, но за нас си е в сферата на фантастиката наистина.
  А България по територия хич не е голяма.

 65. 65 Профил на ko_ma_gleash_sa
  ko_ma_gleash_sa
  Рейтинг: 237 Любопитно

  Всички, дето си мислите, че фръква хеликоптерчето и хоп - намира нещото; црък клетката и хоп - намира телефончето: вие някога търсили ли сте нещо друго освен пишките си в зимен ден?

 66. 66 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#63:"ko_ma_gleash_sa"]Ченгетата изобщо не са чак толкова прости, колкото ви се иска. [/quote]
  Все пак са го намерили на 20 м. от пътя, щом друг е видял колата, значи и те, при претърсване на трасето, биха я открили. Говорим за едно от основните трасета, по които може да се тръгне от Варна. Когато не е имало мобилни телефони сигурно пак са търсили изчезнали хора. Вярно, Варна е голям град, не е било ясно дали човекът наистина е напуснал града, но ако колата му също я няма, значи търсят и кола. Предполагам има основни подходи, с които се започва едно търсене, предполагам, говорим за професионалисти.

  Затова за мен отговорът е- няма желание от страна на началниците да се направи. Въпрос на организация. Което означава, че хората, които трябва да издадат съответните заповеди не са съвсем професионалисти. Най- малкото, защото са забравили за какво работят в полицията.

 67. 67 Профил на ko_ma_gleash_sa
  ko_ma_gleash_sa
  Рейтинг: 237 Неутрално


  [quote#66:"danid"]Което означава, че хората, които трябва да издадат съответните заповеди не са съвсем професионалисти. [/quote]
  Вероятно сте права. Недопустимо е, за какъвто и професионалист да се представя директорът на полицията им, да прави изявления от типа "той и друг път така е правил". Най-малкото разгласява лични данни (или информация), които са му станали известни по повод функциите му.

 68. 68 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#36] от "dombi":
  Ако не Ви стана ясно - искаме полицията ДА РАБОТИ; Искаме ДАНС да си ВЪРШИ РАБОТАТА СИ СЪГЛАСНО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ПО ЗАКОН, а не да проверява лудницата в Карлуково; Искаме КВАЛИФИЦИРАНИ СЛЕДОВАТЕЛИ И КРИМИНАЛИСТИ ; ...

  Ако за Вас това е без значение, проблемът е Ваш / по-скоро Вие сте проблем за нас/!

 69. 69 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 581 Неутрално

  В статията става дума за безотговорност, похарчени едни големи пари без да е постигната ефективност, за това, че сме оставени сами да оцеляваме, независимо, че издържаме немалка по численост полиция в една малка страна. Думата ми е за безхаберието, самодоволството на всякакъв род началници, кметове, министри и др., от които зависи организацията на работа в органите на МВР.
  Много ми се иска да не съм права.

 70. 70 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#59] от "dombi":

  е, бюджета за технически средства на МВР е по-голям от бюджета на МО, а РЕЗУЛТАТИТЕ СА МЕКО КАЗАНО НИЩОЖНИ.

 71. 71 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#67] от "ko_ma_gleash_sa":

  ++++++

 72. 72 Профил на ko_ma_gleash_sa
  ko_ma_gleash_sa
  Рейтинг: 237 Весело

  [quote#70:"raytcho"]е, бюджета за технически средства на МВР е по-голям от бюджета на МО, а РЕЗУЛТАТИТЕ СА МЕКО КАЗАНО НИЩОЖНИ.[/quote]
  Е, това твърдение вече свидетелства за отчетливо малоумие. Между другото, бюджетът на министерството на просвещението е най-голям в цялата ни мила мамковина. Нещо да се изкажете компетентно по качеството му?

 73. 73 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Срам за българската полиция!
  Да не откриеш човек в нужда,изобщо търсили ли са Захари Паунов?
  Срам,срам,срам...

  Tony
 74. 74 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Бог ще прости Захари Паунов, но малоумното поведение на служителите от МВР в случая ... никога. За пореден път поради немарливост ще им тежи смъртен случай на съвестта.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 75. 75 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  МВР има нужда от сериозно прочистване и от назначение на кадърни хора.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 76. 76 Профил на sheldonm
  sheldonm
  Рейтинг: 409 Неутрално

  На мен друго ми е чудно ... след като се знае, че З.Паунов (лека му пръст) е тръгнал за София през Бургас трябва ли да го видят на камера за да го търсят по този път? Звучи ми като да си оправдават бездействието.

 77. 77 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 755 Весело

  По френските канали върви едно анимационно филмче, наречено Les Lapins Crétin - зайците кретени. Не мога да ви опиша каква невероятна прилика има между действията на тия бели зайчета и родните институции, а и българската държава като цяло!

  Защо "Титаник", а не "Аврора" ?!
 78. 78 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 758 Любопитно

  Във Варна властва ТИМ, а не държавата. По подобие на колумбийска провинция доминирана от наркокартел. Мафията се разпорежда, за какво МВР говорим изобщо...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар (#0):


  От кога Варна стана втори по големина град на България ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#43] от "Хитрата сврака - с двата крака!":

  " За мъртвите се говори или добро или нищо "


  Като чуя тази " максима " и ми става противно - това се казва лицемерие ! Сталин и Хитлер, мъртви ли са ? Айде,някой да ми каже нещо добро/хубаво за тези двамката ! А,не може да се мълчи,защото има една наука,която се казва " История " !

  " За мъртвите или ИСТИНАТА или нищо "

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 718 Неутрално

  [quote#68:"raytcho"]Ако за Вас това е без значение, проблемът е Ваш / по-скоро Вие сте проблем за нас/!
  [/quote]

  Ти май нещо изпадна в истерия, а? Лекувай се, или си намери приятел.

 82. 82 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#50] от "boby1945":

  " Нещастието,нещастие,но айде не преигравайте ..."


  Боби,от време на време би могъл да разсъждаваш,ако имаш с какво,разбира се . Журналиста не коментира нещастието на режисьора,а непукизма,непрофесионализма и пълното безхаберие на органите оторизирани да охраняват обществото от което получават заплатите си . Изразените по-горе мнения,че българската полиция е опасна и,че е необходима радикална промяна или ликвидация и нова структора - не са празни приказки ! В България върлува не само мафията,а и чисто криминалната престъпност,в това число и циганските кражби по селата,без полицията да предприема каквото и да било ! Тогава за какво ни е такава " полиция " ? За да има кой да се вози в служебните автомобили,да се опитва да рекетира гражданите и да получава заплати за бездействието си ...! Не, благодаря !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 83. 83 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3563 Неутрално

  В Румъния преди години беше прочистен 80 на сто от състава на полицията, а сега се готвят нови уволнения. В държава като Грузия беше подменен почти изцяло състава на полицията, чиито кадри бяха останали в наследство от съветските времена. Сега подобен процес тече и в Украйна. Тук обаче вече 25 години в това отношение не се прави нищо, само се сменят едни началници с други според интересите на определена клика. А сегашното недоразумение-министър Йордан Бакалов не си мръдна и малкия пръст поне да реагира адекватно на полицейския произвол и некомпетентност.

 84. 84 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2419 Неутрално

  фактите показват ,че МВР въпреки 60-70000 души ,няма никакъв потенциал от мислещи кадри ,които да организират дейността и като защитник на интересите и живота на хората ,всяка една ситуация ,свързана с полицаи ни показва ,че липсва елементарна подготовка ,липсва психологическа подготовка ,да не приказваме ,че ако се налага полицаи да помагат при спасяване на хора ,те много трудно се включват да участват с помощ или нещо друго ,лично съм присъствал ,когато човек умря в рейс и при присъствие на поне 15 полицая ,нито един не дойде даже да помогне да се премести човека ,за да му се започне реанимация ,пълно безхаберие ,същото е и по време на катастрофа ,също пълно безхаберие и неучастие ,все едно ,че този който му е заплашен живота вече трябва да се отпише ,а полицаите идват да участват в сътворения сеир и само да гледат ,крайно време е да се започне с някаква система на елементарна подготовка за различни ситуации ,защото така не може ,не може цяла Варна да е опасана с камери и антирадарите ни да показват ,че тези камери са бутафорни и никой от полиция ,местна власт ,партии и граждани да не се интересува защо тези камери не работят и ако не работят кой е предизвикал това след милиони разходи от нашия джоб

 85. 85 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  [quote#3:"БСП(1896-2014)"]Разликата с другите организации е ,че МВР са доста по-бедни , но за сметка на това имат повечко власт.[/quote]
  Колко да са бедни? Над 1 млрд им е издръжката

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 86. 86 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#82] от "niksan1":
  Не обобщавай в дълги постинги неща от които явно не разбираш....
  Плащаме на полицията най-малко за това да следи кой кога тръгнал от Варна за София, за по пряко през Айтос..... пък и да си записва и да отговаря на питания.....
  И в полцията има ред, както виждаш откриха го нещастника....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 87. 87 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Поредният добър материал на Спас Спасов.

  Така е мили мишленца. Плащайте над 1 милиард рекет на МВР и се молете да не ви се случи нещо лошо.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 88. 88 Профил на hashtag
  hashtag
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#78] от "Торбалан":

  Глупости и селски клюки. Всеки си измива ръцете с частниците, а фактите никой не чете. Министерството е трябвало да даде едни пари, не ги е дало. Дали по вина на общината или на държавата, само те си знаят. Обаче факта е че точно МВР ползва въпросните камери и точно МВР е трябвало да отпусне финансиране.

 89. 89 Профил на pavel717
  pavel717
  Рейтинг: 408 Неутрално

  хайде малко да си поговорим с факти, а ?
  МВР е уведомено ДЕВЕТ дни след изчезването
  някой да си спомня какво точно беше станало тогава ?
  ами ще ви кажа, цялото МВР в Бургаска област беше
  принудено да се справя с невижданите наводнения
  една от причините да не бъде видян автомобила в дерето
  е била, че той е бил огълнат от реката, напълно ...и едва
  след отръпване на водата се е виждал
  второ, никъде, ама никъде не става въпрос за извършено
  престъпление, ежедневно се обявяват за издирване хиляди лица
  хиляди !! тинейджъри, забегнали ромеовци и жулиети, деца от домовете, възрастни хора, психичноболни и т.н.
  кое точно прави нуждата от извънредни мерки за режисьора
  защото е VIP ли ?
  цялата статия явно е част от атаката към МВР, наблюдавана през последните седмици, добре подготвена и режисирана
  атака, не знам от КОЙ ...
  а към лицемерите, писали по-горе, като не ви трябва МВР
  защо се обръщате за помощ към него и за най-малкото ?
  катаджиите били не знам си какви, но за всяко, дори и най-малкото сменяне на боя се вика КАТ, що ли ?
  в омразата си към органите на реда вече се чудите какво да измислите, а не си давате сметка, че без тях положението би било направо трагично ! Иначе ревете , че не си вършели работата, а когато наистина я вършат, надигате вой до небето и сте по-склонни да вярвате на криминалния контингент, отколкото на тях ! То не бе демагогия, не бе чудо това вашето !!

 90. 90 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 956 Неутрално

  [quote#89:"pavel717"]ами ще ви кажа, цялото МВР в Бургаска област беше
  принудено да се справя с невижданите наводнения
  една от причините да не бъде видян автомобила в дерето [/quote]
  Ти вярваш ли си?

 91. 91 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 956 Неутрално

  [quote#50:"boby1945"]Едва ли наблюдателната система на Варна е виновна че някой тръгнал от Варна за София, София България, [/quote]
  Боби, както обикновено пишеш глупости. За какъв чеп е тогава тази система, след като никой не я гледа? И за какво са тези некадърни милиционери, след като те имат оргатизация единствено да клечат по храстите, или да бъркат в гащите на млади момичета през нощта?
  Между другото къде потъна оная от ІV софийско РПУ?

 92. 92 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#91:"shumkar"]За какъв чеп е тогава тази система, след като никой не я гледа? [/quote]

  и ако системата го беше засякла, че напуска Варна какво щеше да стане според теб? Щяха да започнат претърсване на дерета и канавки по пътя за София ли? А обясни ми, че на мен не ми е много ясно..

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 93. 93 Профил на swinging_pigs
  swinging_pigs
  Рейтинг: 409 Гневно

  Кой Носи Отговорноста за бездействие...
  Ако това е шефа на мвр( с малки букви защото там създанията са много малки) да си хвърля оставката.

  Но проблема в МВР е структурен...не можахме ли да копираме нещо немско или английско през тези 25г...от това преписване на руски учебници взе да ми се гади...

  НЕЗАБАВНО!!!
  НОВ ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ.... СЕРИОЗНИ НАКАЗАНИЯ ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА и ТОТАЛНА БЕЗОТГОВОРНОСТ...МИСЛЯ ,ЧЕ ТАКА БЕЗ ДА СЕ НАЛАГАТ СЪКРАЩЕНИЯ ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ЩЕ НАМАЛЕЕ ДВОЙНО

 94. 94 Профил на селянка
  селянка
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#4] от "Търкай здраво! Да не изтървеш нещо !!!":

  А Бакалов иска още 1500 полицаи да се назначат!
  Нямам думи от възмущение!

 95. 95 Профил на селянка
  селянка
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#93] от "swinging_pigs":

  Докато в държавната администрация се назначават на шуробаджанашки принцип нищо добро не можем да очакваме!

 96. 96 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  Не Клайдерман, а "Траурният марш" трябва да звучи. Само той може да опише предсмъртното състояние на българското МВР. Хора се стрелят по улиците, граждани изчезват безследно, коли се палят посред нощ, всеки ден взломаджии обират домовете ни. А МВР само вдига ръце и повтаря "не знам, не знам..." Преди време в един епизод на документална криминална поредица на Слави Ангелов по БНТ един интервюиран крадец (със скрита самоличност) каза, че плащал на полицаите да го "пазят" докато той тарашел апартаментите и да го известят, ако някой извика полиция, та да избяга по-бързо. Нашата полиция ни пази.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 97. 97 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Уважаеми колеги,
  От поне 35 години нямам спомен да съм виждал жив полицай да патрулира по улиците.
  Виж да дебнат в засада до някой безсмислен ограничителен знак - колкото искаш, да дремят в колите също....

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 98. 98 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 406 Неутрално

  "във втория по големина град в страната". ????Варна е третият. И винаги е бил.

 99. 99 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1566 Неутрално

  Този път chapeau, г-н Спасов.
  Не знаех, че родната полиция е падбнала дотам, че спряга девойчето с полицая от онази велика снимка.
  Воистина гнусотата на родните служби не знае ни дъно, ни граници..

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 100. 100 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1566 Неутрално

  До коментар [#89] от "pavel717":

  Павле, имам пациенти и приятели полицаи и знам че и вашата не е лесна, ама знаеш ли къде ви е проблема?
  ЧЕ ЛЪЖЕТЕ!
  И тия ми приятели пациенти ме лъжат, без изключение, случвало се е да ги хвана поне по веднъж, ама вече се научих че това ви е професионална деформация, както на мен ми е деформация да гледам кой накъде криви, като ходи.
  Че не можете нито да кажете истината в очите, нито да си понесете мъжки отговорността за нея.
  ОК, нека да е било така, както пишеш. За какво са тогава тия танцови стъпки, ми твоите колеги не си казаха честно това, което пишеш ти?
  Ще ти кажа защо. Защото и в законите ви и в изпълнението ви зеят пробойни по-големи от тия в корпуса на Титаник.
  Защото още от Симеоново ви възпитават как трябва да се лъжат и манипулират хората.
  Ама много левашки прилагате наученото, та вместо византийско извъртане се получава селска помия.
  А хората са го казали отдавна - като направиш гаф не се опитвай да го замзваш, защото се размазва.
  Колкото

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK