Господин Цацаров, хората не са идиоти!

Господин Цацаров, хората не са идиоти!

© Анелия НиколоваСлед няколкодневно мълчание прокуратурата явно се отърси от шока на най-големия скандал*, в който е попадала  - преправянето в прословутия тефтер на Филип Златанов на инициалите, и то не на кой да е - а на онзи успял млад мъж и неуспял шеф на ДАНС - Делян Пеевски, и разпространи през медии своята версия за случката:


А именно - "не Д.П. е преправено на 10, а обратното"!


Но ако приемем тази версия за вярна, то тогава:
- Какво означава "10"? Номер, адрес, улица, таен код, масонски знак, 10 милиона? Не се ли е питала прокуратурата какво прави 10 до И.Ф., с която трябва да се съгласува "Е. Димитров"? Разследвала ли е "десятката" и кого във връзка с нея? Има ли други "10" в тефтера? И въобще как тогава можем да сме сигурни, че всички инициали (включително ББ, ЦЦ, ИФ) в тефтерите са били именно тези.


- Това по-малко дискредитиращо ли е за прокуратурата? Някой да шари из веществени доказателства, докато те са под надзора на  прокуратурата - при господаря на разследването според Наказателно-процесуалния кодекс...


- Защо някой ще поправя от 10 на Д.П.? За да докаже онази недопустима обвързаност, за която отдавна се говори под сурдинка, между успелия млад мъж и неуспял шеф на ДАНС и ръководството на прокуратурата (дали има или няма някакви връзки, сигурно лесно може да се отговори и с един пример - държавното обвинение си позволи да задържи това лято под стража трима души за подготовка на убийство на Пеевски и после призна, че няма данни за това?!). Или числото се е превърнало в букви, за да се дискредитира "високия авторитет" на обвинението? Или за да дискредитира Д.П., или "Д. Пеевски" (което фигурира поне на още четири (!)  места в бележниците).


- Защо чак сега прокуратурата решава да провери изтичането на страници от тефтерите в някои медии (отново по "Труд"). Та те се появиха още през юни. Тогава автентичността им беше потвърдена от трима независими източници на в. "Капитал", а прокуратурата не реагира почти шест месеца ?!


Господин Цацаров, хората не са идиоти! Не ги подценявайте.


Вие сте отговорен за действията на единната и централизирана прокуратура и тя, да припомним, по конституция следи за върховенството на закона.


Не ни подценявайте! Международният авторитет на прокуратурата, от който всички са се стреснали и затова Ви критикуват (според "Труд"), няма стойност на фона на това, което се случва в държавата в резултат на дейността и на Вашата институция.


За пореден път (поне още три пъти преди това по различни казуси) днес ще има и протест пред Съдебната палата срещу ръководената от Вас институция, което почти не се е случвало през годините. А през септември проучванията на общественото мнение отчетоха спад с 10 пункта в одобрението на главния прокурор заради скандалите от лятотото и казуса КТБ.


Но да се върнем на въпроса по същество - на какво основание трябва да приемем за вярна версията "на разследващи органи", предавана анонимно през медии, че преправянето е било от 10 на ДП?


А ако преправянето все пак е било от Д.П. на 10?


Тогава, господин главен прокурор, като отговорен за единната и централизира прокуратура, питаме:


Какво е влиянието на депутата от ДПС, успял млад мъж и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевски върху работата на прокуратурата?


Надяваме се, че ще отговорите на въпросите не през анонимни "разследващи органи".


*Това е може би и най-големият скандал, който прокуратурата сама продуцира. Изчезването на тефтера (тефтерите) се случи в най-удобния момент и едва след това се появиха "преправените" варианти. Така че едва ли някога ще научим истината официално, което не пречи да продължим да я търсим сами.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK