Невероятната кариера на синдика Панайот Велков

Съдия Румяна Ченалова

© Bgnes

Съдия Румяна ЧеналоваПрепубликуваме текста от сайта "Съдебни репортажи" . Оригиналното заглавие е "Да си харесаш синдик по телевизията, или как как съдия Ченалова избра Панайот Велков".


В началото на миналата седмица в опит да опровергае обвиненията на френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, че участва в схема за кражба на фирми по делото "Белведере", съдията от Търговското отделение на Софийския градски съд (СГС) Румяна Ченалова обясни пред членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС), че не познава назначения от нея синдик Панайот Велков. По думите й тя се спряла на него след разговор с колеги и защото харесала стила му на работа по делото за несъстоятелността на ТВ7 (образувано по искане на "Ноу фрейм медия" и гледано първоначално от съдия Ивайло Родопски).


Думите й бяха светкавично опровергани – оказа се, че само месец преди да избухне скандалът "Белведере" съдия Ченалова е назначила Панайот Велков за временен синдик по друго дело на нейн доклад ("БДЖ- Трансимпекс"). Обяснението й е съмнително и заради друго – телевизионните новини за синдика би следвало да направят съдията по-предпазлива към него, а не обратното.
"Агресивният стил" на работа на Велков


(както го определи самата Ченалова) бе една от причините собствениците на двете телевизии да се оплачат от силовото им завземане – на 3 юли определеният за временен синдик нахлува в телевизиите заедно с охранители от "Делта гард", свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски (и тук се появява едно от съмнителните съвпадения – делото за несъстоятелността на "БДЖ – Трансинпекс" е образувано по молба на "Делта гард").


В същото време думите на съдия Ченалова, че колегите й предпочитат да работят с Панайот Велков, също увисват, защото до този момент на практика той е работил ефективно само по едно дело – точно това за несъстоятелността на ТВ7.


Справка в регистъра на адвокатите на Висшия адвокатски съвет показва, че  адвокат Панайот Велков е вписан през 2010 г. Според изданието "Флагман" през 2006 година той завършва право в Бургаския свободен университет (БСУ) със среден успех от следването 3, 82. Успехът му от държавните изпити е 3,33. Между 2006 и 2008 година Велков е бил сътрудник в нотариална кантора. Следващата година се явява на изпит за младши съдия и получава оценка 3.00.


На 29 май тази година е издържал изпита за синдици, организиран от Министерството на правосъдието (конкурсите за синдици попадат в ресора на бившия зам.-правосъден министър Сабрие Сапунджиева, кадър на ДПС). Кариерата му на синдик е съсредоточена по дела за несъстоятелност, заведени в Търговското отделение на Софийския градски съд. Справка в Търговския регистър показва, че


от май досега Велков е назначен за временен синдик по пет дела от трима съдии в СГС


(и тримата съдии са без опит в търговското право – съдия Румяна Ченалова, доскоро наказателен съдия, преди това прокурор и адвокат; командированият от Районен съд-Костинброд съдия Ивайло Родопски (чети тук);  и командированият от Районен съд-Димитровград Петър Петров.
Последните двама преди командироването си в СГС са гледали наказателни и граждански дела.)


На 3 юли Велков е назначен за синдик от съдия Ивайло Родопски на дружеството "ТВ Седем" (След отвод на съдия Родопски делото се пада на съдия Калинка Илиева, при която първоначално е разпределено делото за несъстоятелността на "КТБ", също командирована).
На 8 юли Велков е назначен от съдия Родопски за синдик на "Балкан българска телевизия", но определението му е отменено от Софийския апелативен съд.
На 10 юли съдия Петър Петров го назначава за синдик на "Балкан Българска телевизия", но през септември  определението му е отменено от Софийския апелативен съд.
На 9 октомври съдия Ченалова го назначава по делото "БДЖ-Трансимпекс", като на 16 октомври молбата за откриване на несъстоятелност от "Делта гард" е оттеглена.
Същия ден съдия Ченалова назначава Велков за синдик по делото "Белведере".


Сметката показва, че съдия Ченалова не би могла да получи препоръки от колеги за работата на Панайот Велков, тъй като на практика ефективно е работил като "обезпечителен" временен синдик по две дела – "ТВ Седем" и това, заради което Ченалова беше изслушвана от ВСС ("Белведере").


Адвокатът Велков


Въпросът към Ченалова, защо е назначила точно Велков, целеше да изясни как се е спряла на съвсем нов синдик, който е включен едва през май тази година в списъка, одобрен от Министерството на правосъдието. Серията съвпадения по делата – участието на един и същи синдик, съдии със спорна репутация и охранителната фирма "Делта гард", по дела само засилва необходимостта от ясен отговор на този въпрос.


Освен че е без опит, Велков има и съмнителни петна в репутацията като адвокат заради участието си в успешна схема, която измъква длъжници от задълженията им към кредиторите отново със съдействието на съдии от Търговското отделение на СГС. Конкретната случка касае бургаска фирма, която сменя седалището си (в София) и подава молба за откриване на производство по несъстоятелност в СГС. В молбата собственикът и управител на дружеството "Перчемлиев" Тодор Перчемлиев декларира, че през месец януари 2004 година фирмата сключва договор за консултантски услуги, "по който правоприемник на права и задължение, съгласно договор за цесия от 1.1.2004 година е Солидинго-САЩ", пише "Капитал". Стойността на контракта е 44.9 млн. лв. Тези твърдения не се подкрепят от никакви доказателства – такъв разход никога не е фигурирал в отчетите на транспортната фирма, а данните показват, че "Солидинго" е регистрирано през 2009 г. – т.е. пет години след сключването на договора.


Целта на фалшификацията е дружеството в несъстоятелност да симулира огромно задължение със задна дата, така че всички останали истински кредитори, които имат вземания след този момент, да бъдат възпрепятствани да пристъпят към изпълнение върху заложеното имущество. Фактите около фалшивия договор са изтъкнати по делото, но въпреки това съдия Ася Събева обявява неплатежоспособността на "Перчемлиев" със задна дата – осем години преди старта на производството. Пред съда бургаската фирма е представлявана от бъдещия успешен синдик в този съд – адвокат Панайот Велков. И още едно съвпадение в поредицата – справка на "Съдебни репортажи" показва, че след отвод на съдиите Ася Събева, Димана Йосифова и Лилия Илиева, делото "Перчемлиев" е разпределено на съдия Румяна Ченалова. Според справка в сайта на съда през май съдия Ченалова по доклад на синдика назначава охрана. На 22 юли по делото е записано, че пристига уведомление, касаещо фирмата "Делта гард" (според юристи, с които "Съдебни репортажи" разговаря, уведомлението е или за сключен договор с фирмата, или за първото плащане).


Опитите дружеството да бламира истинските си кредитори са дадени на прокуратурата в сигнал на банката, към която "Перчемлиев" има задължения. Въпреки очевидните данни за престъпления, прокуратурата прави няколко неразбираеми хода – преписката е препратена към Софийската районна прокуратура, която започва разследване по чл. 311 от Наказателния кодекс (създаването на официален документ с неверни обстоятелства с цел да се ползва като доказателство) – за договор за консултантски услуги на стойност от 44.9 млн. лв., а две години по-късно разследването е прекратено.


"Съдебни репортажи" разполага с постановлението на СРП, което бе определено от специалисти по наказателно право като "скандално". В него се посочва, че в сигнала на банката фигурират данни за пране на пари заради действия на управителя на дружеството Перчемлиев, адвокат Велков (сега синдик) и други лица. Вместо да провери тези данни обаче държавното обвинение се насочва да разследва престъпление, което изначално не може да се докаже, тъй като договорът не е официален документ. От постановлението става ясно, че единственото, което прокуратурата е направила за две години, преди да прекрати производството, е да разпита счетоводителите на дружеството и управителя му, който отрича да е сключвал договор с американската фирма за над 44 млн лв. (въпреки че в молбата му пред СГС пише точно обратното).


Постановлението завършва с извод, че макар деянието "формално" да покрива признаците на чл. 311, разследването трябва да се прекрати, "защото неговата (на престъплението – б.а.) обществена опасност е явно незначителна". Усилието на прокуратурата стига дотук – вместо истинските данни за престъпления обсъжда несъществуващо, сякаш за да отклони вниманието, но и дори по отношение на него бърка, като цинично и нелепо обявява, че случаят бил крайно незначителен, поради което не си струва да се разследва. Според юристи, с които "Съдебни репортажи" разговаря, държавното обвинение е имало възможност да провери данните за пране на пари и да обвърже действията на дружеството с резултата от производството по несъстоятелност – на първа инстанция съдията приема за напълно редовни всички аргументи на молителя и така подпомага схемата. А това може да е резултат само от две хипотези – от некомпетентност или корупция.


Справка в регистъра на адвокатите на Висшия адвокатски съвет показва, че като адвокат Панайот Велков е вписан през 2010 г. на адрес в Несебър – Транспортна база "Перчемлиев" ЕООД.


Синдикът Велков


Скромната кариера на Велков като синдик също е белязана с твърде противоречиви действия, част от които са определени от съда като превишаване на правомощия.


С определение от 10 юли съдията Петър Петров заменя назначения вече от него синдик по делото за несъстоятелността на "Балкан българска телевизия" с нов – Панайт Велков. Като основание за замяната е посочено, че синдикът Даниела Куцева е в отпуск. Любопитното е, че новото произнасяне на съдия Петров е по молба на едно от дружествата кредитори в делото "Интерактив медиа сървисиз", компания, близка до Пеевски, според "Капитал", в която изрично е посочено името на Панайот Велков. "Поискания от молителя синдик следва да замени г-жа Куцева", пише в определението на съда, с което "Съдебни репортажи" разполага. Три месеца по-късно по частна жалба на дружеството ответник САС отменя определението на СГС.


Тричленният състав сочи, че "СГС е допуснал обезпечение на нередовна молба за откриване на производство по несъстоятелност", защото "Ню фрейм медия" се е позовала на задължение по рамков договор, в който не е уточнено до коя дата е дължима сумата по него. В договора било записано, че той представлява "намерение за съвместни дейности", но към молбата за откриване на производство по несъстоятелност не са представени последващи договори, които да удостоверят, че намеренията са се реализирали. Според определението на САС на 30 юни съдия Петров е констатирал нередовности в молбата и е дал указания за отстраняването им, но дружеството молител така и не изпълнило указанията на съда. Въпреки това СГС е удовлетворил искането за назначаване на временен синдик.


Според Апелативния съд (с председател и докладчик Людмила Цолова), освен че по делото липсват доказателства за възникнало вземане от страна на ищеца, липсват и предпоставките за налагане точно на тази обезпечителна мярка – назначаване на временен синдик. "Няма никакви конкретни твърдения, нито някакви данни, че е налице опасност от разпиляване на имуществото на ответното дружество, възникнала в резултат на действия на управителните му органи…", пише САС. И уточнява, че такива доказателства са задължителни, защото иначе назначаването на временен синдик "само би обременило ответното дружество". Именно затова съдът отменя определението на СГС, с което Велков е назначен за синдик.


В акта на съда обаче има още една съществена констатация. САС е категоричен, че "е недопустимо съдът да назначава персонално посочено от молителя лице за синдик, тъй като това нарушава принципа за равнопоставеност на страните в процеса, създава предпоставки за възникване на съмнения за пристрастност на това лице поради връзка с молителя и застрашава интересите както на молителя, така и на останалите евентуални кредитори". Това е изрично отбелязано, защото Панайот Велков "е предприел последващи действия в превишение на правомощията му", определени от закона – да осъществява контрол върху имуществото, но не и да сключва договори от името на дружеството и да запечатва офиси.


По делото, за което алармира френският посланик – за несъстоятелността на дружествата "Белведере дисктрибуция" и "Домейн Менада", Велков на практика прави същото, което вече веднъж САС му е казал, че не може да прави – в подготвителната фаза преди откриване на производството по несъстоятелност сключва договор за охрана (според думите на Ченалова пред ВСС – без цена, която обаче щяла да бъде определена в анекс) и изземва кореспонденция на управителните органи с адвокатска кантора.


Нелицеприятните поуки, които ВСС се прави, че не вижда


1. Правната сигурност е под въпрос – по два идентични казуса, два състава на един и същи съд – Софийския апелативен съд, решават различно.


2. Делата, по които Велков е назначен за синдик, показват идентични "агресивни" методи на намеса в управлението на дружествата-длъжници, които не са позволени във фазата преди откриването на производството по несъстоятелност. Това означава, че още преди да се разбере дали дружествата са неплатежоспособни с помощта на съда могат да бъдат буквално похитени.


3. Версията за завладяване или разсипване на дружества чрез дела за несъстоятелност изисква обяснение на данните за концентрация им при определени съдии, за избора им на синдика Панайот Велков и за преминаващата като червена нишка по делата охранителна фирма, свързана с Пеевски – "Делта Гард".


Бездействието на ВСС ги превръща в т. 4 в списъка на нелицеприятните поуки, за които вече е трудно да се оспори, че посочат свързани недъзи, съществуващи в организиран синхрон помежду си.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3665 Неутрално

  до стената

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 2. 2 Профил на dmarev
  dmarev
  Рейтинг: 458 Гневно
 3. 3 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  С две думи:
  престъпен бардак!

 4. 4 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 524 Неутрално

  И на "успелия" синдик, и успялата съдиика, мястото им е в затвора...

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 5. 5 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Тоя си е нагласен да съсипва другите , за да е добре Пеевски !От ясно по ясно , въпроса е - какво правим ние за да няма такива като Велков и Велковщината ?

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 6. 6 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 571 Гневно
 7. 7 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Но комент ! Трябват бързи и решителни действия. Трябва да се реже....

 8. 8 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Велков е от така наречените - гладните. Просто иска бързо да се наяде, след като има КОЙ да му даде на поднос лапачката.
  Затвор.

 9. 9 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5571 Неутрално

  Навързали са се като свински черва, и толкова са замирисали че трябва да се изрежат и изхвърлят на боклука. И синдика със съдийте му и охранителната фирма на прасчо.

 10. 10 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 515 Гневно

  Прокуратурата, Цацаров... спите ли? Четете ли Дневник и Съдебни репортажи?!? Какво правим сега?

 11. 11 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1028 Любопитно

  Тандемът Янева - Ченалова.
  ГЕРБ- ДПС
  БОСТАН

 12. 12 Профил на Радойчо
  Радойчо
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Ето ги част от откраднатите милиарди от съседната статия.

  Пред боговете и фактите мълчат.
 13. 13 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3712 Неутрално

  Не искам днес да ме баннат, защото има и други интересни статии.
  Затова ще се задоволя само с един голям БИИИИИП за всичките магистрати...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 14. 14 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 958 Гневно

  Лустрация !

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 15. 15 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3712 Неутрално

  [quote#10:"kki"]Прокуратурата, Цацаров... спите ли?[/quote]
  Живите трупове не спят. Те само светят с отразена светлина...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 16. 16 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Хора, Александър Морфов ви го каза - оттук нататък - или тежък и кървав преход към нормалност, или емиграция.

 17. 17 Профил на Петър Христов
  Петър Христов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  това трябва да е нещо като "30 годишен преуспял бизнесмен", сигурно бизнесмените се познават...

  Nulla tenaci inviа est via.
 18. 18 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 676 Гневно

  Няма вече въздух, задушават ни все отвисоко.
  Гадост.

 19. 19 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 571 Гневно

  В ДАНС, поне вестници не четат ли?
  Подписват се под заплати над 3 000 лв., а не вършат работа за 2 ст'инки!
  Пишман-експерти!

 20. 20 Профил на rrv
  rrv
  Рейтинг: 458 Весело

  Не разбирам много от право, но си представям правистите как четат, не вярват и си мислят за емиграция, на нормално място

 21. 21 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Неутрално
 22. 22 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1028 Любопитно

  Всичко в съдебната ни система от-до е Мафия.

  От политическите назначения на индивиди като Дребнорибков, завършилия школата в Симеоново шеф на ВАС - Г. Колев, Вл. Янева и мн. други, и се стигне до шефа на Следствието с категоричния прякор Еврото.

 23. 23 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1456 Гневно

  "Бездействието на ВСС ги превръща в т. 4 в списъка на нелицеприятните поуки,..."
  ----------
  Незабавна оставка на целия ВСС!!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 24. 24 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Тази съдебна система трябва да се разрита много яко, и да има наазани, при това с тежки наказания, да лежат с години по затворите и да са пример за останалите.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 25. 25 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Колко добре е обяснено всичко. Но сега ще се окаже, че тези, които трябва а го прочетат и да направят нещо по въпроса, са си забравили очилата

 26. 26 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Да формулираме нещата на "български".

  Синдикът Велков

  Тройкаджия некадърник, маша на подкупна съдийка.
  Купена от мазния, респективно от соПола.
  Проста и ясна схема.

  Затова трябва тотална промяна/ЗАМЯНА по цялото трасе на съдебната система.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 27. 27 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#23] от "virtual brain":

  Не може. Ще настъпи хаос.

 28. 28 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 735 Неутрално

  ''...Освен че е без опит, Велков има и съмнителни петна в репутацията като адвокат заради участието си в успешна схема, която измъква длъжници от задълженията им към кредиторите отново със съдействието на съдии от Търговското отделение на СГС...''.
  Ето къде е заровено кучето! Именно тези му способностти са направили впечатление на господарите му. Това е причината този индивид да ''работи'' като синдик. За тове е включен в екипа на ''съдийката'', та заедно да отиграват печелившите за мафията схеми. Не е ясно само те магистрати ли са или обикновенни разбойници?

 29. 29 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Гневно

  До коментар [#26] от "Росен (путлер капут)":
  [quote#26:"Росен (путлер капут)"]Купена [/quote]
  ================

  Роска , именно заради и от тази """правосъдна""" система съм на този хал !
  Ако тръгна да разправям и то само по документи. . .
  Отделно да не говорим , че нямам никакъв отговор от моя жалба до Соф.гр.прокуратура относно това , че една с която баща ми живееше при нея, с е представила за негова жена ! ? на 15.09.199та ( а татко бе вдовец от 21.12.91) и се разпорежда тялото му да бъде кремирано ! ! !
  А по закон САМО аз като единствено негово дете мога да наредя ! Това , че е кремиран не е против желанието на родителите ми- и мама бе кремирана ! НО когато татко почива тя не уведомява никой ! ! ! Нито мен , нито внуците му , нито братята и сестрите му , нито приятелите му ! А татко си имаше едно тефтерче в което бе записал всички които би поканил лично с телефоните им
  И аз разбирам твърде късно и случайно , че татко е починал и кремиран !
  А защо се е бързало с кремирането му и то в абсолютна тайна ?
  А бе както е написал по-горе :
  [quote#1:"Николай Теллалов"]до стената[/quote]

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 30. 30 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Всичко е съмнително,без съмнение.

 31. 31 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ченалова, Велков...краставите магарета през девет баира се надушват....

 32. 32 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#29] от "Чардо":

  Въпросът е ,защо ли е бързала тази персона да унищожи тялото...

 33. 33 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#29] от "Чардо":

  Съдебната система "работи" само и единствено срещу малкия човек.
  Ако малкия човек пък не е напълно невинен, а все пак съгрешил в нещо си получава максимума.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 34. 34 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  На тая по горе не и завиждам. Тоя път няма да се измъкне. Ако не беше френския посланник да вдигне шум, "правосъдните" и дружки щяха да си толерират безобразията и. На физиономията и е изписана досада от "тия пък, как не ми дават да си крам".
  Боклук.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 35. 35 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Проста, корумпирана, нагла, но пък с кожено палто и самочувствие на нобелов лауреат!
  Толкова типично за днешните нрави в България.
  Този боклук, Янева, Желявска, Марковска и разни подобни трябва да работят единствено проста селскостопанска работа. Всичко друго би било голям подарък за тях!

 36. 36 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#35] от "Gaijin":

  Те и за селскостопанска работа не стават....

 37. 37 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Гневно

  До коментар [#32] от "pentuer":

  Ами вече не й е бил нужен !
  Бяха изфабрикували две нотариални декларации от името на баща ми , но не са се усетили че бъркат адресната му регистрация !
  От 1949-та татко , мама и аз живеехме все на Лагера бл.24.
  Мама там и почина на 21.12.91. а татко се изсели при нея на 13.02. 1993 в Люлин , но никога не си смени адресната регистрация !
  Нерде Люлин , нерде Лагера , НО въпреки справките от МВР за това , съдиИте не обръщаха внимание на това , а на всичкото отгоре нотариуската която ги е изготвяла е нейна бивша бракоразводна адвокатка - приятелка на брат й !
  И на базата на тези фалшифи "документи" стана мам си джейс !Та за това не е казала и на никого за смъртта му, защото аз веднага щях да поискам съдебна аутопсия !
  А кремиран . . . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 38. 38 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1737 Неутрално

  И оня от ВАС твърдеше, че не познава Марио Николов докато не блеснаха снимки по вестниците!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 39. 39 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1478 Гневно

  Може да е кучи син ама е наш кучи син.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 40. 40 Профил на pozicia
  pozicia
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Проверете моля ви и адвокат Бисер , май Николов беше, от Горна малина, сключил договорите с дъщерната банка на КТБ за правна помощ! Твърдя, че е много прост и некомпетентен, не само за адвокат!

 41. 41 Профил на cardozo.e.sa
  cardozo.e.sa
  Рейтинг: 233 Гневно

  Точно заради такива като Ченалова и Велков не сме в Шенген. Непрекъснато ни сочат с пръст, непрекъснато търпим вредите на едни самозабравили се магистрати и техните валета. Всички сме в тази незавидна ситуация, заради едни прогнили хора.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK