Контра-власт се опитва да открадне България

Делян Пеевски в пленарна зала

© Велко Ангелов, Капитал

Делян Пеевски в пленарна залаТрадиция на "Дневник" е в края на годината да потърси мнението на социолози и политолози за важните  събития и процеси, за скандалите и личностите на отминаващите месеци. Всички мнения за 2014 може да намирате в специалната тема "Годината". След Нова година четете и прогнозите на анализаторите за 2015.
Днес четете оценките на политолога Евгений Дайнов: 


Какво показа "Скандалът КТБ"?


- Размера на бедствието "отвлечена държава". Два са основните моменти:
1) НяКОЙ реши да фалира банката, като междувременно отмъкне от нея, каквото може, за да си покрие други разходи (моделът КОЙ, от икономическа гледна точка, е пирамида – във всеки момент трябва да може да привлича нови ресурси, тъй като е неспособен да се възпроизвежда на собствена основа). И този няКОЙ очевидно успява в това си начинание.


2) В схемата се оказаха въвлечени ключови институции на държавата: БНБ, ДАНС, Прокуратурата и части от съда. С което демонстрираха реалността, наричана в литературата "отвлечена държава": това е държава, в която публичните институции са отвлечени от групи частни интереси, които ползват публичните институции не за благото на публиката, а за своето частно благо.


Допълнително, липсата на някаква смислена дейност от страна на държавата по разплитането на аферата създава реални рискове за националната сигурност: щом това може да се случи с една банка, без всякакви последствия за извършителите и без всякакви дейности на държавната власт по ограничаване на щетите – това може да се случи на всяка друга банка. Така прословутата стабилност на българската банкова система се дезавуира като лъжа.


Още утре може да падне още някоя банка; и ако моделът КОЙ не бъде разбит в открит бой, тази банка ще падне, абсолютно неминуемо, през 2015 година. Смешното е, че всички знаем, коя е банката; но поради откровено "путинския" по съдържание закон, излобиран от банкерите в техен собствен частен интерес – ние не можем да обсъждаме имена на банки, за да не се стовари върху ни същата Прокуратура, която инак работи за КОЙ без видими проблеми.


Законовата рамка на пазарната икономика също е дезавуирана като лъжа – което отекна в случая със съдебното рейдърство срещу френската винена компания.


Накратко: казусът КТБ показа, колко близо е стигнала България, по пътя си от европейските към евразийските нрави, до реалностите на Евразия, където ничий бизнес и ничия собственост не са защитени от апетитите на дерибеи и чиновници. А несигурността по отношение на собствеността е най-прекият път към разпад на икономиката и на цялостния ред – на връщане на обществото към "природно състояние", в което човешкият живот е "беден, гаден, брутален и кратък".


Какъв е отговорът Ви на въпроса КОЙ?


- Фактите са ясни: Пеевски се е самопредложил, чрез ръководството на ДПС, а Станишев го е приел, за да не клати току-що създаденото правителство на БСП и ДПС.


По-важен е широкият отговор на въпроса "кой е КОЙ?". КОЙ се разкри като колективен субект, включващ, освен Пеевски и ДПС, институции като БНБ, ДАНС, прокуратурата и части от съда (виж горе). Това е една контра-власт, многокомпонентна олигархия, която се опитва да се настани трайно на мястото на легитимната власт – да открадне България.


Главният въпрос на бъдещето е: ще се намери ли Някой, който да излезе на битка с КОЙ, от името на цялото общество, и да победи?


А на въпросите ЗАЩО е така и КАК може да не е така?


- ЗАЩО? Ами защото години наред висшата власт в държавата видимо си се радваше, как постепенно открадва публичните институции и публичните ресурси от публиката, за да ги ползва за себе си. Такива ситуации, обаче, винаги привличат, отвън, по-големи хищници от онези, които са създали ситуациите. И тези хищници – Пеевски и останалите от КОЙ (виж горе) – се наместват в системата, превръщайки нейните автори в своя прислуга.


КАК? Обичайната за посткомунизма комбинация от алчност и страхливост, съчетани с високомерно презрение към правилата и към обикновените хора.


С какво ще се запомни правителството на Орешарски?


- С това, как министър-председателят на Републиката, носител на най-голямата реална власт, не можеше да си позволи дори да се разходи из центъра на столицата на поверената му Република. А щом Орешарски не разполагаше дори с тази власт, която има всеки редови гражданин, значи – реалната власт е била съвсем другаде.


Какво сполетя БСП?


- Разплата за 25 години отказ да се превърне от наследник на комунистическата олигархия в легитимна политическа партия. Появиха се нови, по-мощни олигархии, които я изядоха; а в момента на падението си БСП вече нямаше възможността да се опре в стената (т.е. върху политическа подкрепа в обществото), за да излезе от кризата. Защото няма политическа подкрепа, тъй като не е политическа партия (виж началото на пасажа).

Евгений Дайнов

© Цветелина Николаева, Капитал

Евгений Дайнов


Как се прояви президентът Росен Плевнелиев?


- Като за човек, който трябваше просто да "топли креслото" за следващия президент на име Борисов, Плевнелиев още при зимните протести от 2013 година се изяви като корав държавен глава, способен да заема позиция, от името на общото благо, срещу различните хищници, търсещи начини да приватизират общото благо.


Впоследствие, при Протеста, Плевнелиев успя да се позиционира като представител на проевропейската част от българското общество. През 2014 година продължи тази линия, като я засили с отчетливи позиции, в посока на националния интерес, по отношение на рисковете, идващи от агресивната политика на Русия. 


Бележат ли тенденция предсрочните избори с резултатите и преговорите за правителство, които предопределиха?


- Крайно фрагментираният парламент наложи върху политиците нещо, което тя бяха забравили в своя захлас от собственото си величие: скромност, отговорност и прибраност на поведението. Засега поне, останаха в миналото дебелашките шеги, грозните крясъци, вечното "Аз!" и постоянното хлътване в греха на възгордяването.

Лидерите на ГЕРБ и Реформаторския блок подписват коалиционно споразумение. Меглена Кунева, Бойко Борисов, Радан Кънев

© Юлия Лазарова

Лидерите на ГЕРБ и Реформаторския блок подписват коалиционно споразумение. Меглена Кунева, Бойко Борисов, Радан Кънев


Покрай тази нова скромност, в политиката се върна – особено при преговорите за съставяне на правителството – политическото говорене: говоренето за политиките, необходими за обслужване на общото благо. Не бяхме чували нищо подобно поне 8-9 години.


Остава да видим, доколко трайни са тези тенденции; защото в крайна сметка доминиращият типаж, отгледан в българската политика, е нахалният, алчен, самовлюбен, но затова пък – глупав индивид, без чест и достойнство.


Урокът за политиците от 2014 трябва да е...


- Възгордяването е най-тежкият сред смъртните грехове и влачи след себе си най-страшните наказания.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  За мен Дайнов по-голям смъртен грях е единния фромт против ГЕР

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 2. 2 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#0:"статия"]доминиращият типаж, отгледан в българската политика, е нахалният, алчен, самовлюбен, но затова пък – глупав индивид, без чест и достойнство [/quote]
  Емииии, такива са. И наистина са глупави, защото в проспериращо общество и те биха се развивали по-успешно, но акълеца им стига само за далавери.

 3. 3 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  За мен Дайнов най-големия смъртен грях е единния фронт против ГЕРБ, който направи през 2012-2013г. голяма част от българската интелигенция с БСП, ДПС и руската пета колона и който ни върна 10 години назад. Борисов и ГЕРБ си признаха много от греховете, кога и Вие ще си признаете своите?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  "25 години отказ да се превърне от наследник на комунистическата олигархия в легитимна политическа партия. "

  Много добре казано.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Кой допусна КОЙ?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3233 Неутрално

  Доста верни работи говори г-н Дайнов.Разбира се ситуацията в момента в България е такава,че сигурно има седем милиона нюанса на истината.

 8. 8 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Впоследствие, при Протеста, Плевнелиев успя да се позиционира като представител на проевропейската част от българското общество." -------------------------------------------------------Той и сменилия бившия маоист Барозу(Жан-Клод Юнкер) и той с едни таквиЗ проевропейски ценности!?! Поредната "професорска" статия! Бог дано да опази България, както се е случвало винаги досега!!! Много попкръстьовци, нямат чет!!!

 9. 9 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  ПРОПУТИНСКА

  КОНТРА-БЪЛГАРСКА

  СТАРООБРЕДНО СЪВЕТСКА

  КЛЕПТОКРАЦИЯ се опитва

  ДА ОВПУТЯВА БЪЛГАРИЯ

 10. 10 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Гневно

  Всички ние допуснахме КОЙ, с политическото си лентяйство и кръчмарското си политиканство!!!

  chavo64
 11. 11 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  [quote#3:"beroe"]най-големия смъртен грях е единния фронт против ГЕРБ, който направи през 2012-2013г. голяма част от българската интелигенция с БСП, ДПС и руската пета колона [/quote]
  Защо говориш за ГЕРБ, БСП и ДПС като за нещо различно
  Това са взаимноревнуващите се проводници на ПУТИНИЗМА в България

 12. 12 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Тая контра-власт говори с русски акценть.

  The best way to predict the future is to invent it.
 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  Контра-власт се опитва да открадне България"
  хе,хе . ами нали за това бяхте изпращани , изучавани , обучавани по цял свят деца на проверена и лоялна номенклатура , бе авторе .или твърдиш че могъщата дс "управляваща и днес" е сбъркала с вас децата на "елита" като ви е пратила да учите ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":
  Грънчоо,Грънчо,точно ти,който хвалеше комуниста Близнашки и обясняваше колко бил свестен да ми говориш против комунизма звучи меки казано нелепо..
  Колкото до БСП,това е един политически труп,който най накрая намери смъртта си,напълно заслужено.Проблемът е,че на мястото на БСП ще се появят нови инженерни гмо леви проекти. Първата КДС креация,не по зловонна от БСП,наречена АБВ вече се роди...няма място за радост.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 15. 15 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Мисля ,че тази (на Е.Дайнов) бе най точната оценка от предложените ни до този момент от Дневник.Ако се запази тренд-а се надявам следваща да е още по колоритна.А израз като този "Като за човек, който трябваше просто да "топли креслото" за следващия президент на име Борисов"(на въпроса "Как се прояви президентът Росен Плевнелиев?" е повече от оракулски.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 16. 16 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#10] от "chavo64":
  ++++++
  И продължаваме в същия дух.
  Разграждането на КОЙ минава през разграждането на ДПС и неговите слуги от БСП и Герб.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#15] от "Чърчил":

  Аз мисля, че Плевнята отдавна и изцяло се еманципира от Борисов. Това си е мое мнение, не държа да го налагам на когото и да било.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  ДУругарю Дай Нов, да бЕхте споделяли така честно и открито тези ваши "размисли и страсти"'и преди. А вие и тълпата "честни и независими анализатори, журналисти и философ-коментатори се бяхте фокусирали САМО и единствено в плюенето на ВРАГА - ГЕРБ. Някак си пропускахте всичко останало, а сега сте едни обективниииииииии... Мамата си джаса, брат'чед! Кога най-сетне, освен персонажи, които се занимават със споделянето на празнословни "полуистини", поръсени с някаква си там полулогика, в публичното пространство ще се появят и хора, казващи смело Истината?!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 19. 19 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 822 Весело

  Достатъчно е човек да види какво доверие има Плевнелиев* според социологическите проучвания и да му стане ясно на човек колко са кухи думите на Дайнов.

  _____________
  * по последни данни е 32%

  Цензуриран от "Икономедиа"
 20. 20 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Анализът е точен, колкото и неприятно да е за четене. КОЙ е групов продукт на недозрялото ни народно съзнание. Неотдавна точно за това си говорихме с приЯтели - Британците строЯт велика империЯ с грижата си за общото благо, на което не може да се противопостави дори благото на Краля, ние си приватизираме сфери на влияние, като някакви средновековни феодали, или като съвременни руски олигарси.

  E PLVRIBVS VNVM
 21. 21 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Фактите са ясни: Пеевски се е самопредложил, чрез ръководството на ДПС, а Станишев го е приел, за да не клати току-що създаденото правителство на БСП и ДПС.

  Доста елементарно твърдение. Не мисля, че се е самопредложил.

 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  [quote#0:"Дайнов"]Главният въпрос на бъдещето е: ще се намери ли Някой, който да излезе на битка с КОЙ, от името на цялото общество, и да победи?[/quote]
  Не "Някой", а цялото общество трябва да бъде обърнато срещу този КОЙ. Само така победата може да бъде сигурна. Защото дори след победата само така може да се предотврати евентуалното възникване на нов КОЙ.
  Обществото (цялото общество) може да си изгради законите така, че да е невъзможно (или поне заплашено с най-строги и неотменими мерки) възникването на нов КОЙ.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 1908 Неутрално
 24. 24 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 1908 Неутрално
 25. 25 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Ей аман от нищо правещи философи. Политолози, социолози, журналисти, всички дъвчат една и съща тема вече 25 години...

  Дебилно племе ей. Седи и философства вместо да си налегне парцалите!

 26. 26 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#22] от "Храбър":

  Кауза пердута. В БГ няма общество. Има сбирщина индивиди, по случайност населяващи един ареал.

 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  [quote#21:"koko65bg"]Доста елементарно твърдение. Не мисля, че се е самопредложил. [/quote]
  По-скоро са го предложили личности, които благодарение на продължителния им и гарантиран престой в ръководството на властта са добили чувство за всесилие и ненаказуемост.
  Американците имат една поговорка, която ще цитирам за кой ли път:
  "Управляващите са като пелените на бебетата. Те трябва да се сменят често, защото се вмирисват."
  Хайде да си спомним колко поредни мандата ДПС остана във властта и коя беше причината. Тук му е мястото да си спомним, че основната причина за това бе ОВЧЕДУШИЕТО на някои избиратели (които постоянно и без никакви претенции към избираните гласуваха за ДПС) и нежеланието на едно огромно болшинство от потенциални избиратели да участват в изборите .

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на гинка христова
  гинка христова
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Путин,ДПС,Турция си искала Тракия,някой влизат в джамии с поставени турски знамена,КТБ, нищо не разбирам, каква е връзката между тези неща - искате да кажете ,че путин подкрепя турция за присъединяване на част от територията ни към тази държава и че дпс се подкрепя от путин

 29. 29 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#11] от "Hawaii":

  "Защо говориш за ГЕРБ, БСП и ДПС като за нещо различно .."

  Наистина ли не видяхте разлики между управлението на ГЕРБ и последващото управление на БСП - ДПС? Не знам какво повече може да се случи, за да направите разликата, но се опасявам, че чугунените глави в България се възпроизвеждат.

 30. 30 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 519 Любопитно

  До коментар [#3] от "beroe":

  Без основание?

  "Я з москалями не балакаю!"
 31. 31 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#10:"chavo64"]Всички ние допуснахме КОЙ, с политическото си лентяйство и кръчмарското си политиканство!!![/quote]
  +х10! и
  "Главният въпрос на бъдещето е: ще се намери ли Някой, който да излезе на битка с КОЙ, от името на цялото общество"

  Не, обществото самичко трябва да си свърши работата.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 32. 32 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5403 Неутрално

  То се знае КОЙ е ТОЙ, и кой го предложи и кой продължава да го крепи и бута напред за да се крие зад широкият му гръб.

 33. 33 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  КОЙ е основния продукт на заложения ни Модел на "преход"...
  Обективно, той е проникнал по всички нива и ниши на общия ни живот и не предполага общо Развитие, с което да го преодоляваме ...
  С КОЙ ние се набутваме в "археологията" на див капитализъм и "на думи и по подражание", само се утешаваме с Демокрация ...
  КОЙ е нейния антипод - можем да го преодолеем единствено, чрез реалното й налагане в структурите на общия ни живот...
  Днес "въртим" пред изключително необходимата, Политическа фаза на прехода - За модерна система на демократично общуване в Общество на 21-я век ...
  Не сещаме, че ни предстои дълбока Политическа реформа ???...
  Срещу дивия капитализъм и в името на обединена Европа ...


 34. 34 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 367 Неутрално

  ... бедствието "отвлечена държава"...

  Точно определение, точен анализ.

  Всички знаем кой е КОЙ, но нищо не можем да направим.
  Пак са си в НС, пак са си с охрана за наша сметка от НСО, пак ни подминават с кортежите си от бронирани коли...

  Чудо трябва да стане за да се изъкнем от тази мъртва хватка и оцелеем като народ.

 35. 35 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#33:"dimko"]КОЙ е основния продукт на заложения ни Модел на "преход"... [/quote]
  До коментар [#33] от "dimko":

  Много, много точно! Дано повече хора ви разберат. Моделът на "преход" най-вече е лидерски партии + партийно парламентарно управление. Демократичното може да навлезе или през партиите, или чрез замяна на партийно-парламентарното с демократично-парламентарно.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 36. 36 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#2] от "wiligri":

  То отглеждането става чрез избиране, а не знам тези изводи тогава какво говорят за избиращите. Лъжата, че, видите ли, ония в парламента сами се избират, е поредният механизъм да се смъкне отговорност от избиращите.

  Governments never learn. Only people learn.
 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  [quote#29:"beroe"]Наистина ли не видяхте разлики между управлението на ГЕРБ и последващото управление на БСП - ДПС? [/quote]
  Вместо да пишеш общи и нищо незначещи фрази, отговори конкретно каква беше разликата.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1185 Гневно

  Така прословутата стабилност на българската банкова система се дезавуира като лъжа. - Много обичаше бат Бойко да се хвали колко сНи стабиУни!? Може ли най бедната държава в ЕС с най ниските показатели по всички държавни сфери да бъде стабилна?

 39. 39 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ами, добре казано , с една забележка ...
  Не бих направил ГОЛЯМО разграничение между олигархията , мафията , произлязла от БКП ..
  и тази около ДПС и пеевски ...:..Последният е генералски внук на шумкар- т.е. произходът и на ТАЗИ мафия е ...пологът на БКП ...)
  Едни и същи са в компелкт с доносниците на ДС- от ДПС :))
  Просто се надлъгват помежду си - кой повече да открадне от ОБЩИТЕ, чуждите мангизи ...

  BIG AL
 40. 40 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  [quote#29:"beroe"]разлики между управлението на ГЕРБ и последващото управление на БСП - ДПС?[/quote]
  Разликата беше че при Герб КТБ не фалира при Бсп-Дпс фалира! И някои незначителни нюанси Иначе и двете правителства бяха ЗАСТОЙНИ!!!!! Бат Бойко се оправдаваше че имал САМО 117 дупетата затова не вършел нищо пък сега бил готов да управлява правителство на малцинството с 86!?

 41. 41 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#16] от "Cherrie:БоСтан краде пенсии":

  КОЙ е мафията и най-зловещото ѝ проявление е ДПС.

 42. 42 Профил на Ivan Stoyanoff
  Ivan Stoyanoff
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "...В схемата се оказаха въвлечени ключови институции на държавата: БНБ, ДАНС, Прокуратурата и части от съда. С което демонстрираха реалността, наричана в литературата "отвлечена държава": това е държава, в която публичните институции са отвлечени от групи частни интереси, които ползват публичните институции не за благото на публиката, а за своето частно благо..."
  Обаче в схемата умишлено не се включва четвъртата власт Медиите. По-точно нека кажем: БСП, ДПС и производните им, БНБ, ДАНС, Прокуратурата, Съда и Всички медии.
  Членовете на Горните институции "отвлякоха държавата", ограбиха държавата и продължават да лъжат, крадът и се облагодетелстват по всякакъв начин.
  Големите проблеми на държавата остават: бедността, безработицата, грохналата икономика, пробитите финанси,
  демографският проблем, демонстративният отказ на турците да се интегрират в обществото, бедственото/ужасното положение на циганите, липсата на свободни медии /сегашните са зависими, продажни, прокомунистическо-съветски/. Това показва, че отдавна сме стигнали дъното, но БСП, ДПС и производните им, БНБ, ДАНС, Прокуратурата, Съда и Всички медии упорито копаят надолу.

 43. 43 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#30] от "Инспектор Стрезов":

  Основанията за подобен единен фронт бяха козметични - някои словесни изрази вместо изящна риторика, походки или пречески на лидерите на ГЕРБ. Поне това беше на повърхността .Но фундаментални и навярно истински причини за участието на нашия елит навярно са силно ограничените възможности за злоупотреби с обществените фондове по времето на ГЕРБ, накърнените руски интереси и интересите на организираната престъпност. Жалко за елита ни.

 44. 44 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#40] от "dobrich":

  При тройната и тъпоглавата се наливаха пари в КТБ и след европейските избори мафията видя,че резултатите са непредвидими и побързаха да приберат паричките с помощтта на гл.прокурор, Искров,Писанчев ,2-те менти и Вл. Горанов.

 45. 45 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1185 Весело

  [quote#3:"beroe"]Борисов и ГЕРБ си признаха много от греховете[/quote]
  Какви грехове са признали? От Борисов и Герб лъха самодоволство!

 46. 46 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1185 Весело

  [quote#44:"Искам си референдума!"]При тройната и тъпоглавата се наливаха пари в КТБ[/quote]
  При Борисов не се наливаха пари нали? хехехехе

 47. 47 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1185 Весело

  [quote#31:"Иван55"]"Главният въпрос на бъдещето е: ще се намери ли Някой, който да излезе на битка с КОЙ, от името на цялото общество" [/quote]
  Човека е намерен! Само че трябва да се остави от дивия популизъм игра на ритнитопка тенис сръбските чалгаджийки и повтарянето аз аз аз и ще ще ще? Това и баба го може

 48. 48 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#43] от "beroe":

  Има далеч по-сериозни основания от походки, прически, и риторика. Самият ти споменаваш за грехове.

  "Я з москалями не балакаю!"
 49. 49 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#15:"Чърчил"]"Като за човек, който трябваше просто да "топли креслото" за следващия президент на име Борисов"[/quote]
  По-скоро да се сменят. Борисов е един самовлюбен паун, който успява да се хареса на доста хора. Има харизма, но не може да мисли, т.е. да управлява. Докато Плевнвлиев няма харизма, но може да върши работа.

 50. 50 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  С някои неща съм съгласен,
  с повечето-не.
  Все пак той пише, за да получи хонорар
  и напасва нещата според този, който го дава.

 51. 51 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Отдавна не съм бил толкова съгласен с Дайнов и особено с извода за тежкия грях "възгордяване".
  Но и аз, като "берое", не мога да пропусна греха на Дайнов и на много други, хора имащи възможността да влияят на обществото с текстовете си и изказванията си, с което волно или не работиха за създаването на единния анти-ГЕРБ фронт. И не защото ГЕРБ нямаха нужда от критика и озаптяване, а защото за пореден път дадоха възможност на най-откровените антиевропейски сили като БСП и ДПС ( покрай тях едва ли не и Атака), да дойдат на власт по легитимен начин.
  Да не говорим, за подаденото по този начин рамо и възможност, за поредното усилване на руското влияние и петата колона, до бързото развитие на проекта ЮП, чийто край и последствия за всички нас, далеч не са известни.

 52. 52 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#36] от "vladimirkarolev":

  Ми някои си плащат Владе. Каква лъжа съзря? Или ще търсиме отговорност от неграмотните в гетата за вота им?

 53. 53 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 521 Любопитно

  Генчо...25 години не им стигна ГРАБЕЖА на твойте поръчкови-господари!
  Червената-помия дет си е надробил оставам с впечатлението , ЧЕ "шайката" на Бойко е виновна за МЪРОДЕРСТВОТО което се извръшва над Отечеството!?
  БКП-бсп / ДпС / ДС и многобройната гнойна пасмина : Светци наследнци на Майка-Тереза!

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 54. 54 Профил на llq17382290
  llq17382290
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "Смешното е, че всички знаят коя е банката ... "
  Е пак ли Моята банка бе ?!

 55. 55 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Стстията е доста точна в по-голямата си част, за мен разминаването е в анализа за президентчето. То горкото се чудеше как да си оправдае къщичката в гръчко, вместо да застане прав и да каже просто "Не е ваша работа!". Позицията на хайвана срещу рашистите е добра, но до там, остана си една мрънкаща мека Мара, която топли креслото на баце. ПП А за феновете на герп, сега ще се оправдавате с коалиционните партньори ли за идсащия провал? Щото до като бяхте сами на власт ги сътворихте едни и си бихте камшика от страх, че ще се закопате под дъното... Българите не помнят, поне повечето, а ние дето помним и мислим емигрирахме, е сега искам да ви видя жалката партийка какво ще направи с мат'рял вместо граждани и подпряна отзад от ДПС!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
 56. 56 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 411 Неутрално

  "...Още утре може да падне още някоя банка; и ако моделът КОЙ не бъде разбит в открит бой, тази банка ще падне, абсолютно неминуемо, през 2015 година. "

  Днес или утре, вече е без значение..

  Лошото в случая е, че не знаем, коя ще е банката ..?

  ))

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  "Главният въпрос на бъдещето е: ще се намери ли Някой, който да излезе на битка с КОЙ, от името на цялото общество, и да победи?"
  Много трудна работа,но не невъзможна,Иска се само силни желание и здрави нерви.За всичко е прав Дайнов.Дано да убеди повече хора в това.

 58. 58 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#51] от "tsvetko_51":

  За провала на герБ търсете вината първо в себе си и тогава в критиците на правителството 2009-13 г! Аз съм се надпирал с гербери на форума че с политиката на крепене на статуквото те водят Бсп на власт! Те ме уверяваха че Герб ще има втори последователен мандат!? Вие създадохте у вашия лидер с този смешен култ към него чувство за непогрешимост И сега продължавата да го хвалите колко винаги бил велик!? Само че фактите за неговото величие липсват? Моят съвет към вас е - бъдете критични вътре в партията си и искайте дела! Чакаме?

 59. 59
  ****

  Този коментар е изтрит, защото съдържа информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции, предвиждащ глоби за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея.

 60. 60 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#36] от "vladimirkarolev":

  [quote#36:"vladimirkarolev"]Лъжата, че, видите ли, ония в парламента сами се избират, е поредният механизъм да се смъкне отговорност от избиращите. [/quote]
  На теория са виновни избирателите, ама практиката показва друго. Реално "ония в парламента" наистина сами си се избират. Кой пише партийните листи? Реално те определят кой да влезе в парламента. Доказват го точно конфузните изключения от типа 15-15.

 61. 61 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1185 Любопитно

  [quote#55:"z_zafirov"] феновете на герп, сега ще се оправдавате с коалиционните партньори ли за идващия провал? [/quote]
  И аз това питам но никой не ми отговаря? герБ имаха 117 дупетата и си проспаха мандата без никакви реформи а сега щели да управляват в малцинство и реформират държавата с 86!?

 62. 62 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#60] от "marker":

  Решаващи за резултатите на парламентарните избори се оказват купените гласове и негласуващите!

 63. 63 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4118 Любопитно

  секи 4ти км

  НЕОБХОДИМО Е ПОСТОЯННО ДА СЕ ПОДСЕЩАМЕ:

  НЯМА НИ!

  Няма #БКП сталетница.
  Няма #БКП на ссср.
  Няма #БКП Атака.

  Няма стар бардак на Ленин (точно както няма нов).

  Няма #БКП АБВ...

  Многа #БКП колони, #БКПети парламенти...
  Ту ни има ту ни няма.

  НЯМА!!!!

  НЯМА "КОЙ".

  Върви на напред!!!!


  "Какъв е отговорът Ви на въпроса КОЙ?

  - Фактите са ясни: Пеевски се е самопредложил, чрез ръководството на ДПС, а Станишев го е приел, за да не клати току-що създаденото правителство на БСП и ДПС.

  По-важен е широкият отговор на въпроса "кой е КОЙ?". КОЙ се разкри като колективен субект, включващ, освен Пеевски и ДПС, институции като БНБ, ДАНС, прокуратурата и части от съда (виж горе).

  Това е една контра-власт, многокомпонентна олигархия,
  която се опитва да се настани трайно..."


 64. 64 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#36] от "vladimirkarolev":


  [quote#36:"vladimirkarolev"]Лъжата, че, видите ли, ония в парламента сами се избират,[/quote]
  Като правило така е, освен когато от некадърност "изтърват сапунчето", по думите на Ляпчев от края на 20-те.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 65. 65 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  До коментар [#61] от "dobrich":

  Що да не управляват, Снежанка и седемте джузжета от политиката... а рИформи, ще минем и без рИформи.....
  От риформите досега, само бели.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  [quote#65:"boby1945"]От риформите досега, само бели..... [/quote]
  След като си изплещил тази мантра, дали ще успееш да я защитиш с аргументи и факти?
  Иначе, излиза че защитаваш именно споменатата по-горе контра-власт.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Че защо да се отказват от благините? Та това винаги е била целта - власт и богатство. Партиите ни, не само БСП, са с прекалено много средства и лостове - трябва да има ограничения. Защото всичко идва и излиза през партийните централи. И така се заобикалят и закони, и морал.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 68. 68 Профил на chuK
  chuK
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#59] от "Бай Иван":

  С тези "гнили ябълки" вече става БАНАЛНО. От параноя народа няма нужда!

 69. 69 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  [quote#14:"Cherrie:БоСтан краде пенсии"]комуниста Близнашки [/quote]
  Демек - твой човек.

 70. 70 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#3] от "beroe":

  И как ги поправиха? С Горанов за министър на финансите и поправки с гласувания с ДПС по меко казано "спорни" поправки в пенсионното осигуряване? За мен поне промяна в ГЕРБ НЯМА... Просто не са в позицията да си разиграват коня както си искат, макар че се опитват...

 71. 71 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  [quote#40:"dobrich"]Разликата беше че при Герб КТБ не фалира при Бсп-Дпс фалира! [/quote]
  всъщност ктб беше разграбена след като пърформанси , "протести"...... глътнаха ресурс и не дадоха резултат и след определяне дата за избори . а ктб ще фалира след решение на съда по време на герб , за да се узакони грабежа , нуждата от 4.5млрд кредити и 8млрд заложени за 2015 .толкова по фактите кой , кога и какво ще фалира

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#62] от "dobrich":

  Съгласен съм, но това не противоречи на моята теза, а само конкретизира определени детайли. "Ония в парламента" купуват гласовете за да се самоизбират, а тезата "всички са маскари" по принцип е насочена към останалите, за да ги отвратят и да увеличат бройката на негласуващите. Просто различни форми на манипулация.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Отвреме навреме някой се усеща за някои истини за държавата, управлението и за украса - и за хАла на "населението". Приличаме на застояла блатна вода - покой, понякога нещо пада, разплисква се, някоя вълничка около центъра и всичко отново затихва. В дълбините нещо стават неща, които остават само загатнати и оставени без разкриване. "Преходът" дойде с лозунга на Горби "Гласност и прозрачност". Забравихме го бързо. Медиите, винаги зависими, поднасят информация за ненужни прояви и хора, но важни новини, анализи и проблеми липсват. С едни и същи думи еднакви новини по всеки канал, радио, вестник. Ожълтяването е желано и повсеместно. Дори и да се промъкне нещо съществено важно, покрива се веднага. Гражданските инициативи експресно се инфилтират от неидентифицирани нелигитимни организации и като бъдът овладяни, почват да бранят статукво/то/.
  Всичко е позната тактика. Понижава са налягането на пАрата през предпазни клапани. Преди 1990 беше в-к"Стършел", комично-развлекателни радиопрограми и даже "комитети за народен контрол".
  Организираната престъпност не е тази, която официално е наричана така, а на най-високо ниво. То е над партиите,а те са изпълнителни органи. Събрали безконтролно власт, пари недвижимости, медии и мутроподобия. Те назначават и уволняват всички представители на всички власти. Постоянното говорене за реформи само показва нежеланието и неспособността, както и невъзможността да се нормализира държавата. Не се прави най-простото нещо - като видиш, че нещо в дома ти не е както трябва, да вземеш терк от съседа, който успешно е решил проблемите, които имаш и да направиш нужното. Но ние вземаме за образец точно онова, което е калпаво и провалено в практиката на други като нас. Надигащата се екокатастрофа и изострянето на геополитическите противоречия не са теми, които да ни изкарат от летаргията. А сме насред един водовъртеж от натиск и алчност, политики и намеси отвън, интереси на мощни страни и заговори като РФ, Турция, ИДИЛ, Разединен ЕС, където всеки гледа себе си, Китай и САЩ. Сега старите понятия и проблеми отмират пред нуждата от ресурси, територии и храни за все по-многобройното човечество. Апропо, през декември в Лима, Перу, имаше световен конгрес по екологичните проблеми, НО НИКОЯ ТУКАШНА МЕДИЯ НЕ КАЗА И ДУМИЧКА ЗА НЕГО!

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 76. 76 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#60] от "marker":

  Влез в партия, ако искаш ти да пишеш партийни листи. Или си създай партия.

  Governments never learn. Only people learn.
 77. 77 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Весело

  [quote#0:"Генчо Антипутин"]Още утре може да падне още някоя банка; и ако моделът КОЙ не бъде разбит в открит бой, тази банка ще падне, абсолютно неминуемо, през 2015 година. Смешното е, че всички знаем, коя е банката; но поради откровено "путинския" по съдържание закон, излобиран от банкерите в техен собствен частен интерес – ние не можем да обсъждаме имена на банки, за да не се стовари върху ни същата Прокуратура, която инак работи за КОЙ без видими проблеми.
  [/quote]
  Брей, тоя Путин бил вездесъщ щом и законът за банките ни не може да мине без неговото давление. Сигурно е виновен и за банковата криза през 90-те години ако и да не беше президент още.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 78. 78 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 939 Неутрално

  за важните събития и процеси, за скандалите и личностите на отминаващите месеци. за 2014 -снахата на И.Ф. от тефтера я назначиха за мис Балгариа! -също е пропуснал!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 79. 79 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Много добър текст, провокиращ задаването на въпроса не КОЙ, а КОГА? Кой е ''КОЙ'' знаят и децата. Кога институциите ще бъдат изчистени, проветрени и принудени да работят по предназначение в полза на обществото? Кога ГЕРБ ще изискат от Борисов най-накрая да заеме категорична и трайна позиция по операцията за пречупване на гръбнака на днешната ''правосъдна'' система, крепител на криминалитет и мафия?

 80. 80 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#63] от "dnevnikar":

  Да, само дето тайната власт е факт от преди прехода и Факторът от началото и сега, без прекъсвания. КГБ и ДС преди, сега ФСБ и масони, "служби" и какво ли не още, там са източниците на норми, концепции и модели. Залъгалки за глупаци са КОЙ, КОЯ, КОЕ; КОИ! Както и : "Вождът, който ще ни изведе от батака, е...!".

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 81. 81 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#58] от "dobrich":

  Явно има някакво недоразумение, нито съм гербер, нито съм заслепен от ББ.
  Това за което говоря и което няма как да не ни се набива в очите е, че след като се спря категорично Белене от ГЕРБ, се спретна историята със сметките на тока ( съвършено случайно разбира се) и че хора като Ангел Славчев ( Че Гевара, русофили и кой знае кои и какви??) се омешаха и поведоха хората, доведоха агитките, пукнаха се няколко глави и хоп-избори.
  А през цялото време в дружен хор се ругаеше и се спретна коалицията всички срещу ГЕРБ (това в което упрекваме и Дайнов е че и той стана доста деен член на тази коалиция), спретна се и Костинброд и като резултат - чудната коалиция БСП, ДПС и Атака.

 82. 82 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 983 Любопитно

  "....Контра-власт се опитва да открадне България...."

  За БОСТАН ли намеква "гуменият" професор? А е "гумен", защото много сполучливо огъва гумения си гръбнак пред Бандата, завзела властта.

 83. 83 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 965 Любопитно

  При "управлението" на БОКО и ГЕРБ, КТБ се наду като въшка и се превърна във Франкещайн. през периода 2009 - 2013 КТБ се надува от 2 млрд. лв до 6.7 млрд. лв.
  По същото време се е случило и ИЗТОЧВАНЕТО на КТБ.
  При ГЕРБ с пари от КТБ са закупени Булгартабак, БТК, финансирани Лафка, медиите но Прасчо и др.

 84. 84 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 482 Неутрално

  "Проблемът е,че на мястото на БСП ще се появят нови инженерни гмо леви проекти. Първата КДС креация,не по зловонна от БСП,наречена АБВ вече се роди...няма място за радост."
  https://www.youtube.com/watch?v=RVSWXIquUPA
  До коментар [#14] от "Cherrie:БоСтан краде пенсии":

 85. 85 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#83] от "stenli1":

  Това им беше "скритата лимонка" - бутнаха Орешарски, като го ползуваха за последен коз. Чакам народа да се освести, че се е предал в ръцете на мафията, ама гледам - бая им е промил мозъците селският пеливанин

 86. 86 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#7] от "chicago514":
  Истината винаги е една. Според ситуацията нюансите са в главите на хората, но от това губи истината.

 87. 87 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 818 Неутрално

  В България най- вероятно, може би, управлява МАФИЯТА! А при мафията 6-5 няма. Тя си има реални бизнеси, реални печалби и реална структура. Онзи бивш мафиоз, свидете срещу италианската мафия, защитен свидетел заяви, че в България трайно се е настанила и е заела ключови позиции в държавното управление италианската мафия " Ндрагета". Той каза още, че не е по силите на българското общество да се справи с който и да е клон на италианската мафия. В България имаме огромна безработица, никакво индустриално производство, ниско заплащане и малко свободни пари у хората. За да могат гражданите да купуват мафиотската стока: хазарт, наркотици и проституция , хората теглят кредити.

 88. 88 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#48] от "Инспектор Стрезов":

  "Има далеч по-сериозни основания от походки, прически, и риторика. Самият ти споменаваш за грехове."

  Да, признаха за здравеопазването, че не са успели нищо да променят, признаха за недостатъчно внимание към МСП от министър Трайков, признаха за нереализирани въможности за някои социални придобивки. Но не с тези грехове се занимаваха журналисти, политози и социалози, а с определени реплики на Борисов или Цветанов или с с някои аспекти от тяхното публично поведение.

 89. 89 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  [quote#87:"bobhunter"]В България най- вероятно, може би, управлява МАФИЯТА![/quote]
  В България сигурно управлява мафията, формирана още от времето на Тодор Живков.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#37] от "Храбър":

  "Вместо да пишеш общи и нищо незначещи фрази, отговори конкретно каква беше разликата."

  В този форум последната година беше анализирано обстойно управлението на БСП - ДПС- Атака особено преди и след изборите. Най-общо - правителство на "Южен поток", обслужващо руските интереси, с рекорден бюджетен дефицит в цялата история на България, с откраднати милиарди чрез КТБ, с нарушено доверие от ЕС. Достатъчно за да направите разликата с3,5 години управление на ГЕРБ.

 92. 92 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 572 Неутрално

  " Това е една контра-власт, многокомпонентна олигархия, която се опитва да се настани трайно на мястото на легитимната власт – да открадне България. "

  Констатацията на Дайнов би била по-правдоподобна в следния вид:

  Това е една власт, многокомпонентна олигархия, която се настани трайно на мястото на легитимната власт на България.

  Защото, няма как да има контра на нещо което не съществува..

  Stupid people make me sick
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Един негов колега-социопат (или социолог беше ) отговаря какво става в Украйна . Първо , отговаря той , ограбиха каквото имаше наследство от социализма , после унищожиха средния и дребен бизнес , сега се бият помежду си за преразпределение на страната.
  Остана ли някой да не е разбрал кой плаща на Генчо ? Отговор - олигархичният кръг противостоящ на КОЙ .
  Тази статия трябваше да я поместят с надпис :" Платено съобщение "

 95. 95 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#88] от "beroe":

  Това не са грехове. Това са пропуски, слабости и грешки. За тях не се иска и дава прошка. Греховете са по-дълбоко. Там все още няма воля да се слезе.

  "Я з москалями не балакаю!"
 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  [quote#91:"beroe"]"Вместо да пишеш общи и нищо незначещи фрази, отговори конкретно каква беше разликата."

  В този форум последната година беше анализирано обстойно управлението на БСП - ДПС- Атака особено преди и след изборите. Най-общо - правителство на "Южен поток", обслужващо руските интереси, с рекорден бюджетен дефицит в цялата история на България, с откраднати милиарди чрез КТБ, с нарушено доверие от ЕС. Достатъчно за да направите разликата с3,5 години управление на ГЕРБ.
  [/quote]
  При Борисов започна концентрирането на държавни пари в КТБ. Освен това защо тогава Борисов не спря "Южен поток", след като на всички бе ясно, че той е яма за крадене на държавни пари? Колко реформи направи ГЕРБ по време на първото си управление?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#76] от "vladimirkarolev":

  [quote#76:"vladimirkarolev"]Влез в партия, ако искаш ти да пишеш партийни листи. Или си създай партия. [/quote]
  Хайде, хайде, знаеш че не е необходимо.
  Достатъчно е да си платиш за избираемо място и ще се намери кой да те впише в листите на подходящо място.
  Колкото до писане на партийни листи, или по-скоро редактиране от страна на избирателите , и това става чрез едни истински преференции (редене на всички в листата). Ама партийните шефове ги е страх, защото могат и да не попаднат в парламента.

 98. 98 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Контра-власт се опитва да открадне България-до тук добре!
  По-лошото обаче е, че и властта, и "контра-властта" заедно крадат потребителите, данъкоплатеца! И това не вълнува никого! Вълнуващо е дали властта или "контра-властта" ще са във властови позиции да крадат!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 99. 99 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  До коментар [#15] от "Чърчил":

  Подкрепям.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 100. 100 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4118 Любопитно

  Нацизм "Ленин" 1914-2014
  ...

  Изпуснал нерви. Проявил нрав.
  "Крымнаш" аншлусдисал Ленин корав.

  Вихри враждебни внезапно завили!
  Шопи със сопи и вили... не били.

  Западът Санкции Демократически
  Треснал на фюрера неприличен!

  Сбъркал се Ленин.
  Изпуснал сапуна.

  ЕС виноват!
  Антикомуна!

  Грозни грузинци...
  Евро поляци...
  Белата рус...
  Антируснаци...
  Киевска гнус...
  Майдани беля...
  Болгария зла...

  пълен разпад.
  US разврат!

  Патока Южной зад гърба на Украйна,
  препращат на Исток към нечия майна!

  Проплакал-изплакал мъка поганска
  на рамо другарско еrr доганско...

  Окаял се Ленин.
  Покаял. Разкал.

  Сапунчето вдигнал.
  Смирено прибрал.

  Па почнал да трие - потрива се смело
  за чисто...такованка... по-свэто дело.

  До коментар [#64] от "boby1945":
  До коментар [#36] от "vladimirkarolev":

  Лъжата, че, видите ли, ония в парламента сами се избират,

  - цитат на коментар #36 от “vladimirkarolev”
  Като правило така е,

  освен когато от некадърност "изтърват сапунчето",

  по думите на Ляпчев от края на 20-те.....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK