Орешарски? #КОЙ с какво да се запомни ?!

Заключителната пресконференция на правителството на Пламен Орешарски

© Анелия Николова

Заключителната пресконференция на правителството на Пламен ОрешарскиТрадиция на "Дневник" е в края на годината да потърси мнението на социолози и политолози за важните  събития и процеси, за скандалите и личностите на отминаващите месеци. Всички мнения за 2014 може да намирате в специалната тема "Годината". След Нова година четете и прогнозите на анализаторите за 2015.


Днес четете оценките на политолога Геновева Петрова от социологическата агенция "Алфа Рисърч"


Какво показа "Скандалът КТБ"?
- Не бива да говорим за "Скандалът КТБ" в минало свършено време, защото той не е приключил с отнемането на банковия лиценз. Този скандал наподобява пиеса в три действия.


Действие първо – "Зависимост" – в което скандалът избухна като публична илюстрация на дълго подозирани и коментирани политически зависимости на независими по закон институции.


Действие второ – "Непрозрачност" – в което зад обилно коментирания одит в банката текат невидими за публиката действия по сключване на цесионни сделки, вместо отваряне на кредитни досиета и разкриване на истината за механизмите на зависимостта.


И действие трето – "(Без)отговорност" – чийто край все още изглежда далеч. В него би трябвало публиката да разбере ще понесе ли някой и ако да – кой, отговорност за действията и бездействието си.


Какъв е отговорът Ви на въпроса КОЙ? А на въпросите ЗАЩО е така и КАК може да не е така?


- Важно е не как ние си отговаряме на този въпрос, а кога и какъв ще бъде отговорът на политическия елит. Такъв до момента липсва, защото ако бъде даден би бил още един пример за зависимостите, непрозрачността и липсата на отговорност. Ясни правила и работещи в съответствие с тях институции са задължителните предпоставки за неутрализиране на модела "КОЙ". А отговорност за недопускането му имат както властта, така и гражданското общество.


С какво ще се запомни правителството на Орешарски?


- #КОЙ с какво да се запомни ?!


Какво сполетя БСП?


- След като допусна моделът "КОЙ" да заеме ключови позиции в управлението, БСП бе застигната от две сериозни загуби – на електорални и политически позиции. В електорален план загуби съществена част от привържениците си, които или не гласуваха, или подкрепиха по-малките леви формации. В политически – даде възможност на по-радикални, националистически и популистки партии да заемат оголените от нея позиции.

Геновева Петрова

© Асен Тонев

Геновева Петрова


Как се прояви президентът Росен Плевнелиев?


- Въпреки отделни колебливи прояви, президентът Росен Плевнелиев устоя на големите политически предизвикателства пред институцията за 2014г. - предсрочни парламентарни избори, назначаване на второто за мандата му служебно правителство. Особено важен успех е запазването на разклатената от правителство на БСП, ДПС и "Атака" проевропейска ориентация на страната, на което президентът Плевнелиев посвети съществени усилия и заради което на моменти бе яростно атакуван.


Бележат ли тенденция предсрочните избори с резултатите и преговорите за правителство, които предопределиха?


- Тези предсрочни избори бяха проявлението на отдавна откроила се тенденция на обществено недоверие към политическите партии и управленски елит. Те бяха ясен знак за стесняващата се социална база на сегашните партии в България и неспособността им да имат устойчиво обществено влияние.


Резултатите от вота обаче не могат да се тълкуват като индикатор, че тенденцията ще продължи да се развива в бъдеще. Дали ще се случи така или не, зависи от това с какво ще успее да се справи настоящото управление.


Урокът за политиците от 2014 трябва да е...


- Една от популярните сентенции на Сенека казва "несправедливата власт не е дълга". Вярно е, че историята познава много примери на дълги несправедливи управления, но политическата 2014 г. в България е пример за нетърпимостта на хората към тях.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 442 Неутрално

  На тази агенция може да се вярва ! Показват реалната обстановка на нещата в България ! Желая им здраве и успешна нова година !

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  Какво загуби БСП...

  Просто БСП се загуби!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  " Една от популярните сентенции на Сенека казва "несправедливата власт не е дълга".
  Добре е на политиците това да им се напомня често!

 4. 4 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Много вярна оценка за Президента. Имаше момент, когато само от там идваше нещо за пред хора.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 5. 5 Профил на azural
  azural
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Мисля, че повечето българи разбраха нещо много важно през 2014 г.: aгресивните политически изказвания на президента, на служебния премиер, на сегашния премиер, както и на някои министри срещу наши реални или потенциални големи външноикономически партньори се превръщат след време в неуспехи и щети за българската икономика. Тези загуби водят до постепенно обедняване на широки слоеве от българското население. Поредицата изказвания на президента Росен Плевнелиев бележат връх именно в тази насока. Българският външен министър Даниел Митов си позволи изказвания, които и Джон Кери не си позволява по отношение на Москва. Една от репликите на нашия дипломат №1 спрямо руския премиер Дмитрий Медведев бе квалифицирана от руска страна като «груб тон“ на нашето външнополитическо ведомство спрямо Русия.
  http://www.cross.bg/kitaii-ikonomicheski-bulgariya-1446216.html#axzz3NS7K9caE

  иновативни иновации
 6. 6 Профил на capricorn2014
  capricorn2014
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Дневник, е икономически вестник, такъв го знаем и харесваме, още когато беше хартиен! Политика, добре, но социолози, и писатели да дават преценка за ситуацията в страната ми се вижда пресилено! Пак ще кажа, ще приема вестника за безпристрастен, ако се напълни с таблици за покупателна способност през годините, или брой закупени жилища, а не че харчим по 6 милиона за час. А защо не и анализ на първия програмен период по европейските програми!

 7. 7 Профил на capricorn2014
  capricorn2014
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":
  Ха да ни е честото, а теб да не са те уволнили!

 8. 8 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  [quote#5:"azural"]Поредицата изказвания на президента Росен Плевнелиев бележат връх именно в тази насока. Българският външен министър Даниел Митов си позволи изказвания, които и Джон Кери не си позволява по отношение на Москва. [/quote]
  Абе ПРЕДАТЕЛ,

  Джон Кери не прави такива изказвания защото Руските управници не са им спретвали "Виденова зима", фалит на банките и загуба на парите на целия народ! Не са финансирали предателски партии на територията на САЩ, не са финансирали протести против проучвания за газ, не са организирали протести за сваляне на про-западно правителство! Не са организирали преврати Костинброд! Не са назначавали марионетно правителство, не са писали закони, които Сената да гласува в тяхна изгода!
  Не знам какво още трябва да се случи, че да си траем!
  СТИГА СМЕ ТРАЯЛИ! Руските мафиоти, умишлено ни направиха най-бедната страна в ЕС, с цел да ни дават за пример, колко е лошо в ЕС! И то с помощта на предатели като тебе!
  Айде-баста! И нека Новата година ви донесе още по-големи поражения, заради предателството ви!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 9. 9 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  Цитат от статията: " Важно е не как ние си отговаряме на този въпрос, а кога и какъв ще бъде отговорът на политическия елит. Такъв до момента липсва, защото ако бъде даден би бил още един пример за зависимостите, непрозрачността и липсата на отговорност. "

  Безпощадно вярно. Отговорите се чакат! От #Кой...

 10. 10 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2883 Неутрално

  [quote#5:"azural"]Мисля, че повечето българи разбраха нещо много важно през 2014 г[/quote]

  Ти за разлика от тях, не си разбрал нищо. Явно си един от феновете на Шишарски и неговите московски господари. Може би през новата 2015 година ще разбереш много повече неща.

  Пазете се от доносника vesolr
 11. 11 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Слаб анализ.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 12. 12 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1080 Весело

  [quote#8:"lz2"]Абе ПРЕДАТЕЛ[/quote]
  Браво ... разкри го и тоя ))

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 13. 13 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  Това че БСП върви към разпад е хубаво ама мисля,че ще се появят нови национал популистки партии.

 14. 14 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Какво се случи и оценка на случилото се през 2014 год. ще разберем през 2015 год. всъщност.
  Желая на всички новата 2015 г. да бъде по-щадяща,по-добра,ние да сме здрави,да приемаме предизвикателствата и да се справяме с тях,да станем по-толерантни,по-добри към слабите и нуждаещите се,да обичаме близките си и да имаме надежда!

  Tony
 15. 15 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3404 Весело

  До коментар [#5] от "azural":

  ,,Мисля, че повечето българи разбраха нещо много важно през 2014 г.,,

  Другарю азурал, Чуков, ние Българите вече разбрахме, че дойде времето когато можем да свалим от власт БСП и без революция. Също така показахме на Русия, че не може да се разпорежда в България като в Задунайска губерния. Също така разбрахме, че за доброто на България БСП и ЕООД ДПС трябва поне два мандата да бъдат в кишето, ей тва разбрахме ние Българите. Какво сте разбрали вие ком.социалистите си е ваша работа

 16. 16 Профил на azural
  azural
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#15:"сидер"]Другарю азурал, Чуков, ние Българите вече разбрахме, че дойде времето когато можем да свалим от власт БСП и без революция.[/quote]
  И в резултат на което станахме от страна от третия свят (с перспектива да влезе във втория) в страна от четвъртия свят с трайно положителна тенденция...

  иновативни иновации
 17. 17 Профил на azural
  azural
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#14:"Free person"]Желая на всички новата 2015 г. да бъде по-щадяща,по-добра,ние да сме здрави,да приемаме предизвикателствата и да се справяме с тях,да станем по-толерантни,по-добри към слабите и нуждаещите се,да обичаме близките си и да имаме надежда![/quote]
  То като пожелание е прекрасно, но докато се мразим безплатно, няма да ни огрее щастието и късмета... Ето защо на първо място да спрем да се мразим. Другото ще се нареди някак си.

  иновативни иновации
 18. 18 Профил на azural
  azural
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#8:"lz2"]И нека Новата година ви донесе още по-големи поражения, заради предателството ви![/quote]
  С оглед на горния ми пост няма да ти отвърна с: "Мерси, да ти се връща...", а ще те призова към смирение...

  иновативни иновации
 19. 19 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 695 Весело

  До коментар [#18] от "azural":

  А бе я бегай до нужДника на двора, че тука нещо много се ратмирисА...

 20. 20 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Имала мнение, Геновева -изразила го.
  Моето -обикновено се трие.

 21. 21 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Орешарски ще го запомня с това, че беше начело на най-омразната коалиция в България - ислямска партия + националистическа партия + комунистическа партия.

  Ще разкажа на децата ми как с майка им и приятелите ни сме ходили да протестираме в момент, в който всячески сме се мъчили да избягаме на запад, защото България е заприличала на бунище.

  Пожелавам му заслуженото страдание, което кликата му стовари върху народа ни.

  П.С. А да, също и задните входове Голям нещастник.

  The things you own end up owning you
 22. 22 Профил на Dimitar Grigorov
  Dimitar Grigorov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Желая на всички бьлгари през новата година много здраве,кьсмет и богатите да даряват на бедните.

 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  В България все още икономиката е силно зависима от политиката.От това какви закони ще се приемат,каква икономическа среда ще се постигне,какви правила ще се въведат,зависи икономиката напред ли ще върви или назад.
  Но прави впечатление,че много бързо спря да се говори за КТБ.
  Поднасят ни скандали,далеч по-маловажни и ние започваме да ги дъвчем дни наред.Какво казал Местан,какво казал Валери Симеонов или Бареков.А че някой умишлено фалира четвъртата по големина банка и вероятно ще си стопи максимално дълговете към нея е сякаш маловажно.

 24. 24 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3404 Весело

  До коментар [#16] от "azural":

  ,,И в резултат на което станахме от страна от третия свят (с перспектива да влезе във втория) в страна от четвъртия свят с трайно положителна тенденция... ,,

  Да другарю азурал (чуков) напълно съм съгласен с вас. Верно е, че начело с БКП и след това БСП ние отиваме към дъното. И трябва най после да го стигнем това дъно, та като свалим от главата си БСП и нейното производно ЕООД ДПС да са оттласнем от дъното та да станем една нормална капиталистическа държава

 25. 25 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  До коментар [#21] от "petergriffin":

  Най-некадърната кукла на конци в новата ни история. Едва избута 1 година и го изметоха. Феновете му във форума още леят крокодилски сълзи по този повод.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 26. 26 Профил на azural
  azural
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#24:"сидер"] Верно е, че начело с БКП и след това БСП ние отиваме към дъното.[/quote]
  Копаем дъното след като ЮП ни заобиколи... сега подсмърчаме ато излъгани мангалчета, ама на мангалите кой ли им обръща внимание?

  иновативни иновации
 27. 27 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 435 Весело

  Какво показа "Скандалът КТБ"?

  Ами, идва да покаже , че битият е бит !

  Останалото си го знаете...)

 28. 28 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 435 Неутрално

  "КОЙ?- Важно е не как ние си отговаряме на този въпрос, а кога и какъв ще бъде отговорът на политическия елит. Такъв до момента липсва, защото ако бъде даден би бил още един пример за зависимостите, непрозрачността и липсата на отговорност."
  Изборите: "Те бяха ясен знак за стесняващата се социална база на сегашните партии в България и неспособността им да имат устойчиво обществено влияние."

  Тези два пасажа малко ми се бият. Викам да започнем от стесняващата се социална база на политическата ни клика, да отръскаме гнилите ябълки там, без да чакаме какъвто и да е отговор от сегашната и съвокупност. Бесен съм и за КТБ и за КОЙ, и двете явни подигравки на задкулисието и политическите му лица с гражданите. Считам, че референдуми и избори с много повече мажоритарност биха били началото на що годе достоен отговор.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 29. 29 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Запомних орешарски с намалението цената на тока! Първото и единствено. С уж опитите за предоговаряне тока от честните частни офшорни ТЕЦ Марица 1 и 3. Уж, защото така и не започнаха! Запомних правителството Орешарски с планове ВЕИ-тата да продават на свободен пазар 50% от безбожно скъпия си честен частен ток!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 30. 30 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 435 Весело

  До коментар [#20] от "dedo pepo":

  ..Имала мнение, Геновева -изразила го.
  Моето -обикновено се трие. "


  Ами, защото не е "съгласувано" с нейното !
  Стар комунистически приом.

  Затова Те трият ))

 31. 31 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#9:"batzdravo"]" Важно е не как ние си отговаряме на този въпрос, а кога и какъв ще бъде отговорът на политическия елит. Такъв до момента липсва, защото ако бъде даден би бил още един пример за зависимостите, непрозрачността и липсата на отговорност. " [/quote]
  Не съм съгласен. От това как ние ще си отговорим на този въпрос, зависи как ще си отговори политическият елит. И отговорът на елита няма да е еднозначен. Някои ще са за пемахване на модела КОЙ, а други за неговото запазване. Т.е. ние трябва да подкрепим тази част от елита, която наистина иска да премахне модела КОЙ.

 32. 32 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Урокът за политиците от 2014 трябва да е..."

  Че не са си научили урока !

  По- скоро са го назубрили и то на коляно !

  Затова , че през Новата 2015 - на поправителен !

 33. 33 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Аман от придворни социолози. Само че тия са от "нашите", "правилните"...

 34. 34 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#33] от "comtec":

  Това клише за "нашите хора " и "правилните хора", го чуваме от 25 години...

  Като развалена плоча.

 35. 35 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#31] от "bawarec":

  "...От това как ние ще си отговорим на този въпрос, зависи как ще си отговори политическият елит. И отговорът на елита.."

  На това, как Ти или Ние, ще си отговорим на този въпрос ?

  На така нареченият ни , не знам от кого и защо "политически БГ елит " изобщо не им дреме за " НАС " !

  Поне към днешна дата !

  Това е истината !

 36. 36 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1399 Весело

  "С какво ще се запомни правителството на Орешарски?

  - #КОЙ с какво да се запомни ?!"

  Това е отговора

 37. 37 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#26] от "azural":

  виждал ли си договори и обосновки за ЮП, знаеш ли каква точно е ползата от този поток за нас? да/не е достатъчно..

 38. 38 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#35] от "Ерих Хартман":

  Може и да е клише, но е факт!

 39. 39 Профил на azural
  azural
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#37:"rio_tinto"]виждал ли си договори и обосновки за ЮП, знаеш ли каква точно е ползата от този поток за нас? да/не е достатъчно..[/quote]
  Когато това ти го съобщи сам министър-председателят Бате Бойко, защо да не му вярваме:
  Проектът за изграждането на руския газопровод "Южен поток" през страната ни "ще създаде нови работни места в България", а следващото правителство ще събира транзитни такси от транспортирането на газа и благодарение на тези средства "ще може да плаща по-високи пенсии и да построи музеи и стадиони". Това заявява премиерът Бойко Борисов пред британския вестник "Файненшъл таймс"
  http://www.mediapool.bg/s-taksite-ot-yuzhen-potok-shte-se-vdigat-pensii-i-shte-se-stroyat-muzei-i-stadioni-news199799.html

  иновативни иновации
 40. 40 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 551 Весело

  Мчи, ето кво ке запомним от политическите-САТРАПИ от 89-та насам! немат колор - хомогени са.

  Близо 60 български ДЕПУТАТИ изкарали Коледните празници в приказен Дубай. Повечето от тях ще останат там и за Нова година.От парламентарните групи на ДПС, ГЕРБ и БСП. Българското присъствие се допълвало от неколцина влиятелни МАГИСТРАТИ, БАНКЕРИ и ИЗДАТЕЛИ на медии с ДЪЛГОВЕ за десетки МИЛИОНИ...................

  Народните избраници пътували частно, но повечето минавали през ВИП-а на летище София и демонстративно показвали дипломатически паспорти.

  Най-масово били използвани чартърни полети с пет до осем нощувки в Дубай - предпочитан пакет от депутатите. Някои туристически фирми дори направили сериозни отстъпки за народните избраници, въпреки че пътуват индивидуално, а не с група.

  Депутатът от ДПС Делян Пеевски пък прекарал празничните дни в луксозната си вила в квартал „Емирейтс Хилс". Тя е закупена през 2012 година за малко под 10 млн. долара. Имотът от близо 3 хил. квадратни метра е съоръжен с басейн, фитнес, помощни постройки за прислугата, бар, три гаража и изглед към езерото „Бурж Халифа", в което се къпят само шейхове и чужди милиардери. През април 2012 г. "Булгартабак холдинг" открива свое задгранично дружество, базирано в Дубай.

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5690 Неутрално

  Дано никога повече избирателите -сиреч ние, не допуснем повече тази комбинация за управление комунисти с етническа партия и атакисти с тях.

 43. 43 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  [quote#40:"Бай Иван"]помощни постройки за прислугата[/quote]
  Май целта е цяла България да бъде страна на прислугата.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 44. 44 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До коментар [#13] от "chicago514":


  [quote#13:"chicago514"]Това че БСП върви към разпад е хубаво ама мисля,че ще се появят нови национал популистки партии. [/quote]
  Ами те вече се появиха и доста активно отстояват чужди интереси. Между другото не само у нас се появяват такива партии и сигурно няма да сте изненадан ако ви кажа, че са финансирани доста щедро с руски пари. ( Само за протокола - не съм русофоб ).

 45. 45 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  правителството на престъпния ДС конгломерат БСП-ДПС-Атака беше в много отношения по-пагубно от това на Виденов. Между другото, да го наричаме 'правителство Орешарски' е както смешно, така и подвеждащо - от тоя жалък човечец не зависеше абсолютно нищо. Правителството и стоящата зад него клика имаше две цели: основна - да прави каквото поискат от него кагебистите от Масква, независимо колко пагубно е то за България, и второстепенна - да открадне колкото може. По отношение на второто, както обикновено очакванията на всички бяха надхвърлени.

 46. 46 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#35:"Ерих Хартман"]На така нареченият ни , не знам от кого и защо "политически БГ елит " изобщо не им дреме за " НАС " ! [/quote]
  Ами трябва така да действаме, че не само да му дреме на т.н. елит, но и да трепери от нас. Както е в европейските демокрации.

 47. 47 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Правителството Орешарски предизвикваше единствено погнуса и отвращение у повечето хора ! С какво ли се занимават сега членовете му, големите "експерти"? На кои господари служат тези ......

 48. 48 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 335 Весело

  Сенека не е и сънувал за тиквата, маце... , нито за Орешарски нито за симеончо...

 49. 49 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#5] от "azural":

  заработваш ли копейките, рублофилче?

  it comes from inside, just listen ...
 50. 50 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#26] от "azural":

  айде първо да го видим тоя ЮП как ще го построят твоите любимци от мАсква, да видим и как ще ни "заобиколи" и тогава да плачем, а?

  it comes from inside, just listen ...
 51. 51 Профил на latinicabekreten
  latinicabekreten
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Орешарски? Най безличния и най продажния политик. Как по друг начин да го запомня? А #КОЙ стоеше зад него е ясно, БСП, ДПС и АТАКА, те си бяха там. И по почина на Виденов, започнаха да сриват банки, започвайки от КТБ. Те комунистите от БСП, ДПС и АТАКА могат ли да сътворят нещо я? И от 1945 година насам, още ли да им вярвам? Това е въпросът.

 52. 52 Профил на azural
  azural
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#50:"Kalin"]айде първо да го видим тоя ЮП как ще го построят твоите любимци от мАсква, да видим и как ще ни "заобиколи" и тогава да плачем, а?[/quote]
  Направо почвай да плачеш....

  иновативни иновации
 53. 53 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 666 Неутрално

  [quote#8:"lz2"]...Руските управници ... Не са финансирали предателски партии на територията на САЩ, ... протести против проучвания за газ..[/quote] По принцип си прав, но не е точно. СССР/КГБ финансираше Компартията на САЩ (знаеш ли за Гъз Хол -шеф на Компартията на САЩ) А също и някакви протести срещу шистовия газ в САЩ? КГБ активно подкрепяше протестите срещу войната във Виетнам, организираше разни уж антивоенни, пацифистки движения (които мълчаха за окупацията на Чехия, за Афганистан...). А вероятно и доста други движения, целящи деморализация на младите, са били рожби на някоя лаборатория на КГБ!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK