Борисов е в ролята на шофьор на джип, който изведнъж се е озовал в кокпита на хеликоптер

КОНСУЛТАЦИИ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ БОЙКО БОРИСОВ ГЕРБ

© Надежда Чипева, Капитал

КОНСУЛТАЦИИ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ БОЙКО БОРИСОВ ГЕРБКакво ни очаква в най-близкото бъдеще - 2015. "Дневник" отново се обърна към политолози и социолози за прогнозите и очакванията им за новата година. Четете всички прогнози в специалната тема "Бъдещето"


Днес представяме мнението на социолога Кольо Колев. 


Какви са надеждите и какви са опасностите за страната?
- Основание за някакви особени надежди няма! Българската и европейската икономика ще продължат влаченето си по дъното с всичко произтичащо от това – висока безработица, безперспективност, песимизъм, нарастващ скепсис по отношение на всичко политическо, в това число и по отношение на ЕС.


За сметка на това основание за тревоги има. Както по отношение на събитията в Близкия изток, така и по отношение на все по-ясно очертаващата се нова Студена война и противопоставянето САЩ-Русия. Война (макар и студена), от която основните губещи, в средносрочен план, ще са Русия и Европа – и България в това число. В дългосрочен план губещи ще са всички развити страни. Залисани във "войната", те няма да са в състояние да се противопоставят на глобалните предизвикателства пред света – запазване на мира, тероризма, климатичните промени, предстоящата криза с изчерпването на нефта и свързаният с това миграционен натиск.    


Каква година очаквате – на изненади, трусове, скандали или на спокойствие, развитие и ново поведение на публичните фигури?


- Спокойна година! Както е спокойно езерото в кратера на действащ вулкан. Отгоре всичко е спокойно, но отдолу ври и се трупа напрежение. Разбира се, ще има и трусове и скандали, и изненади, но обществото, като цяло, е твърде уморено и обезверено, че може да постигне нещо с пряко действие. Но напрежението ще се трупа и е възможно много малък повод, на пръв поглед незначителен, битов да предизвика огромно изригване. Но това е по-вероятно в края на 2015 или началото на 2016 година.


Ново поведение от публичните фигури – едва ли! Те ще продължат да се опитват да лъскат имиджа си с макроикономически фрази, "държавата", геополитически лакардии без да отговарят на основния въпрос на масите – "Какво правиш за нас – с какво си ни полезен?"


Ще остане ли актуален въпросът КОЙ?


- Именно този въпрос (и неговата актуалност) ще е в основата на споменатото напрежение. Въпросът "КОЙ засмуква нашите пари – от бюджета, данъците, акцизите, заемите – и ги превръща в свои?"; "Кой превръща нашата държава в своя държава – такава, която работи за него но не и за нас?"; "Кой ми открадна парите от КТБ; Кой ми краде природата; Кой превръща медиите в блудкави пропагандисти и трибуна за крясъка на колективното безсъзнателно – Кой (и защо) краде не само свободата на словото, но и разума на словото …"


Само, че няма да има кой да излезе на улицата и да постави тези вариации на въпроса "КОЙ!" Бившите протестъри са успокоени от пришествието на "нашата власт" или кооптирани в нея, а новите още не са набрали сила. Затова и мълчаливото, скрито напрежение ще расте. 


Какво е бъдещето на ДПС? Ще бъде ли изолирана наистина партията от централната власт? Добре ли е да бъде изолирана?


- Противник съм на сатанизирането на ДПС. Те са партия като всяка друга, но по-рафинирани в умението да пипат властовите лостове, да се превръщат в непреодолим фактор и да превръщат политическата власт в икономическа. Голямото ми съмнение е по отношение на тях е, че не виждам в ДПС визия за бъдещето, визия за развитие на страната. В този смисъл това е чудесна икономико-властова машина … но без цел, посока, идея за развитие на цялото общество. Партия загубена във властването и битката за властта. Но за кои ли български партии може да се каже, че са изключение от това!


Дали ще бъде изолирана от централната власт? Отговорът е – Видимо "да", реално "не"! Ще има много дитирамби за необходимостта от изолация на ДПС от властта и много внимание да не се настъпят реално. Дали е добре да бъде изолирана – НЕ! Трябва да бъде изолирана и минимизирана възможността на ДПС (а и на всяка друга партия) да осребрява политическата власт – или се връщаме към въпроса "КОЙ?", който в крайна сметка ще взриви обществото.  

Кольо Колев

© Красимир Юскеселиев

Кольо Колев


Колко стабилно може да бъде управление, крепящо се на толкова разнородни политически сили? Как наричате новата коалиция?


- Стабилността ще се определи не толкова от разнородността, а от реалните действия. Нека да си представим за миг, че новите управляващи намерят диалог с обществото, отговорят на въпроса "КОЙ?" и се откажат от порочните практики на същия този въпрос, минимизират кражбите и хищните напъни да се бръкне още по-дълбоко в джоба на хората … Накратко, заработят "на полза роду" и убедят хората, че правят именно това. Тогава то би имало бъдеще. Само че, това към момента изглежда непосилна задача – още повече, че всеки и в официалната и в неофициалната коалиция ще иска да осребри политическата власт. Така, че шансовете за дълготрайност на управлението не са добри.


Бих я нарекъл "Трудната коалиция" – както създадена трудно, така и бременна с огромно вътрешно напрежение.   


Каква роля пое Бойко Борисов и колко дълго може да я играе?


- Ролята на шофьор на джип, който изведнъж се е озовал в кокпита на хеликоптер. Гледа копчетата и не знае кое да пипне и дали да го пипне – че не е ясно какво ще се случи. Затова е заел позата на добронамерения шеф – "Ще ви наблюдавам как ще го вдигнете и ще поема прякото управление ако не се справяте!" Но навън веят бурни ветрове – от Русия, от САЩ, от Близкия изток. Все неща, които ще искат намесата на "командира". А той не знае как се кара това! На ко-пилотите също не може да се довери – едни сочат облаците на изток, други на запад, трети на юг и натискат несъгласувано копчетата. А командирът трябва да обоснове тези хаотични действия пред масите като "нормално пътуване към светли бъднини".


Колко ще издържи – трудно е да се каже! Но полезни действия няма, а полезно бездействие също! Не му е лесно!      


Ще го бъде ли Реформаторският блок?


- Много е проблематично бъдещето му. Когато започнат трусовете, вещаещи изригването, е много вероятно да се разцепи по въпроса за оставането във властта. Ясно се долавя разграничителната линия на плътно долепилите се до властта и ГЕРБ, и стремящите се да запазят дистанция – мислещите отвъд това управление. Предстоящите местни избори също ще бъдат тежко предизвикателство, което може да ги разцепи.  


Ще има ли интрига в средите на националистическите формации?


- Не, извън аналогичните трусове по въпроса за властта – във или извън властта. "Вътре" носи актуални бонуси. "Извън" – носи перспективи, но няма актуални бонуси, а съществува и опасност от разцепление. В момента "Атака" е в добра позиция. Тя чака краха на това управление, а заедно с него и срив на Патриотичния фронт, долепил се до него. Което би могло да ги изстреля нагоре. Бъдещето ще покаже чии сметки са по-добри.  


Кои политици ще следите с интерес?


- Министрите Петър Москов и Тодор Танев – на здравеопазването и образованието. С тях са свързани личните ми надежди за позитивна промяна, но и голяма доза скепсис, че ще успеят. Пожелавам им успех, въпреки че не съм особен оптимист.


Ще следя с особено внимание и младия американски кадър, оказал се ненадейно министър на външните работи на България -  Даниел Митов. Ще ми се да видя как ще приложи опита, придобит в Йемен, Конго, Либия, Ирак и Украйна (като представител на Демократичния институт на САЩ) у нас. Дано да съм прекалено мнителен!


Очаквате ли протести? Какви?


- Не очаквам политически протести до края на 2015 година. Ако има такива, то те ще са предимно синдикално-икономически или екологически. Разбира се, ще продължат сблъсъците с ромската общност по разнообразни поводи – което в крайна сметка може да прерасне и до нещо по-сериозно.


Какво очаквате от бъдещето (в по-общ план) ? 


- В глобален план – нищо оптимистично. Един свят в криза, търкалящ се по пътя на ирационалността, заслепен от грижата за непосредствената изгода и трудно виждащ собственото си самоизяждане и деградация. Бъдеще на конфликти, тотално следене, подчинени медии, задушаване на мисълта с пустословие и крясък. Свят от който все повече хора ще отвръщат поглед и ще търсят спасение в затварянето в семейството, близките, интимната среда, собственото си ежедневие. Докато светът не ги застигне и там!


И същевременно искрено, ама много искрено се надявам и очаквам, че греша, че Оруел е просто фантаст-мизантроп, че светът има сили да се отърси от безумието, а бъдещето (в по-общ план) ще е светло и прекрасно!   


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2871 Весело

  Колю не е гледал "Матрицата" на братя Уашовски !

  А е толкова просто - Баце казва - презареждане , и файлът за хеликоптера , пристига !!!

 2. 2 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7753 Неутрално

  На последното изречение ще добавя: ДАЙ БОЖЕ, АМИН.

 3. 3 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Е тоя много "обича" ББ и винаги е "познавал" колко % ще спечели на изборите.. а какво ще каже за социолог/от НЦИОМ изведнъж оказал се с голф игрище..?!

 4. 4 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Метафорите на социолозите стават все по-изтъркани. И те явно са уморени. Две години почти не млъкнаха, разбираемо е.

  Доброто е заразно
 5. 5 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  "Оруел е просто фантаст-мизантроп"

  Мизантроп? Задето ни е предупредил още едно време за опасностите от тоталитаризма? Бих потърсил по-подходящ епитет!

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 6. 6 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Най-голямата опасност за страната е Борисов. За 3.5 години "управление" на неконтролируемия хаос той забатачи абсолютно всичко. Всички днешни проблеми са основоположени в периода август 2009-март 2013 година.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 7. 7 Профил на kam27
  kam27
  Рейтинг: 757 Весело

  Кой е тоя ?БСП при пенсионирането си се оказва с няколко милиончета от БАН ...

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2871 Весело

  ...И същевременно искрено, ама много искрено се надявам и очаквам, че греша, че Оруел е просто фантаст-мизантроп...

  Колю дава препратка към Цецо Ушото излязъл от "1984" ама нещо не му се получава !

  Сигурно по му харесва "Прекрасният нов свят" на Хъксли, за щастие непостроен от архитектите дърпали конците на Орешко , а не би се отказъл и от малко цензура например излязла от перото на Бредбъри "451* по фаренхайт" - там горяха тука за негов кеф само имаше бой по "неправилните" информ. медии !!!

 10. 10 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Само, че няма да има кой да излезе на улицата и да постави тези вариации на въпроса "КОЙ!" Бившите протестъри са успокоени от пришествието на "нашата власт" или кооптирани в нея, а новите още не са набрали сила.

  В десятката.
  Може би требе да се допълни:
  Управлението не е като търкалянето на паветата. Всички приказки за компетентност, нов морал и т. н. се изпариха като лански сняг. С идването на трико-лъжците, Лукарски, Танев, Москов...

 11. 11 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Откак БСП се отече, голям песимизъм е налегнал червен Колю.
  Звучи като наркоман, който отказва дрогата и се намира в отчайваща депресия.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 12. 12 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Стремял се е да се придържа към истината.Няма вкус на пропаганда това,което е казал.А пропагандата има отвратителен вкус,който се усеща веднага.

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  младия американски кадър, оказал се ненадейно министър на външните работи на България - Даниел Митов. Ще ми се да видя как ще приложи опита, придобит в Йемен, Конго, Либия, Ирак и Украйна (като представител на Демократичния институт на САЩ) у нас. "
  тук е най вероятно да го "цопнат" борисов . трябва плътно и единствено за европа да се държи . това е начина в досието на митов да не се впише и мисия в България , преди следващото му назначение .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3108 Любопитно

  [quote#6:"socialen"]неконтролируемия хаос той забатачи абсолютно всичко. Всички днешни проблеми са основоположени в периода август 2009-март 2013 година. [/quote]
  Аз пък си мислех ,че Боко е манна небесна ! Ще хване лошите , ще помага на добрите и и ще ни оправя групово и персонално !
  А той к'Фо само за пернишките мутрафони и хамериканските си приятели мисли !?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  борисов в момента прави много силно интервю .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2985 Неутрално

  Отказвам да чета мнението на Червен Кольо.

 17. 17 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 774 Неутрално

  До коментар [#6] от "socialen":

  Като е опастност, предложи тоя, който не е опастност. Напиши му биографията, качи му фотото да го видим новото лице. При положение ,че на изборите хората гласуваха по тоя начин, чудно що такива като теб бият тая празна тенекия.

 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3108 Неутрално

  [quote#9:"SS"]
  Колю дава препратка към Цецо Ушото излязъл от "1984" ама нещо не му се получава !
  [/quote]
  Живеем в "демокрация" и признаци за ограничения и психиатрична експертиза на мислите и чувствата Ви се налагат само ако се съмнявате в ползите от демократурата и добрите намерения на посланиците на Северния Алианс у нас!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 661 Весело

  Кольо кажи нещо за икономиката от нея идват парите. Всички управляващи бягат от темата икономика , явно от незнание и некомпетентност, все пак са били милиционери, партийни и комсомолски секретари учили в академията на МВР, АОНСУ, а там не се и споменава дори като извънкласно занимание за икономика

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 21. 21 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4390 Неутрално

  Чета червен Кольо и не вярвам на ушите си...
  Чудя се шаманизмът наука ли е или диагноза?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 22. 22 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Току що гледах интервюто, което Д. Найднова даде на Б. Борисов.
  Б. Борисов беше блестящ и направо "разби" Найденова. Навре я на кучето у ауспуха.
  Хвала на такъва журналисти

 23. 23 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3575 Неутрално

  [quote#20:"RED MAFIA"]Кольо кажи нещо за икономиката[/quote]

  Каква икономика?

 24. 24 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Предишният премиер Орешарски уж имаше прехвалена професионална "експертиза", но не показа никакви лидерски качества, напротив- командореха го кой как си иска.

  Орешарски уж можеше да кара хеликоптера, ма чакаше някой да му каже кое копче да натисне.

  Кольо мълчеше тогава!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 25. 25 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3575 Неутрално

  "Ще следя с особено внимание и младия американски кадър, оказал се ненадейно министър на външните работи на България - Даниел Митов. Ще ми се да видя как ще приложи опита, придобит в Йемен, Конго, Либия, Ирак и Украйна (като представител на Демократичния институт на САЩ) у нас. Дано да съм прекалено мнителен!"
  За какво да говорим повече?

 26. 26 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Любопитно

  [quote#6:"socialen"]Най-голямата опасност за страната е Борисов. За 3.5 години "управление" на неконтролируемия хаос той забатачи абсолютно всичко. Всички днешни проблеми са основоположени в периода август 2009-март 2013 година.
  [/quote]
  Точно днес ли казваш това - 18 години от протестите срещу социалистическото правителство на Жан Виденов. Винаги, когато управляват социалисти, нещата завършват по един и същи начин - фалит, крах, провал, хиперинфлация, купонна система, национална катастрофа. Следва търсене на спасител.
  Проблемите не са отсега, а от 9-ти септември 1944 година, още не можем да се отървем от обирджиите на мандри, децата и внуците им.
  Аман, бей, аман ...

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2238 Неутрално

  Аз въобще не съм фен на Бойко но и тоя е един pompous fool пълен с топла пръдня и ... пустословие. Нито може да дефинира проблемите ясно нито да даде мнение за решаването им. Типичен Соц кадър пълен с напомпани фрази които не означават нищо.
  "Осмоъгълна къртица навява глуха непременност" - звучи купешки но нищо не значи ... точно като анализа на този тъпан.

  California Über Alles
 29. 29 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Тревогата на Червен Колю произтича от това, че капитализма у нас победи, но масата на материалното и духовно богатство на гражданите и обществото ни, не помръдва дори, да прорасте ...
  До това му изключително хпрозрение, неговия ханализ тече като при нормален комунист, докато всичко по-нататък следва, като дума на банален опортюнист от тротоарното ни ежедневие ...
  Навремето БКП е оцелявала чрез "реорганизации", докато БСП така и не усвои техния евфемизъм в понятието за "реформи"...
  Дневник жали Колю и не го пита за Мама по празниците - поне от благоприличие ...

 30. 30 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  До коментар [#10] от "ПРОРОК ИЛИЯ":Бившите протестъри са успокоени от пришествието на "нашата власт" или кооптирани в нея, а новите още не са набрали сила.

  -С неудоволствие споделям, че подкрепям изказаното от теб.
 31. 31 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#27] от "Радко":
  Мога ли си позволя да Ви помоля снизходително да укажете на всеки - къде да пише!
  Или ще дойдете с АК....
  Предварително благодаря

 32. 32 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 814 Весело

  Това е добре! Най - накрая да видим слънчевия образ на верния ученик на Райчев. Дезинформаторът К.К. не беше манипулирал само читателите на ''Дневник''. Сега кръгът е затворен.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тоя що е толкова червен? Кръвно ли има?

 35. 35 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3645 Неутрално

  За студената война и това, че ще патим е прав. И за миграционните потоци е прав. За обезвереното и уморено общество-също е прав.

  За това, че няма да има ново поведение на публичните фигури, не е прав. Нагаждачи са. Ситуацията ги промени.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1047 Любопитно

  До коментар [#33] от "comandante vs либертарианци и корпокративисти":

  Не бе Командире , просто ти и Пророка не сте за тук а за Сибир . И не защото ви мразя , а защото там виреят вашите идеи и учения и ще бъдете в мир с душите си , ако имате такива разбира се !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 38. 38 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4390 Неутрално

  [quote#32:"yorddj"]Дезинформаторът К.К. не беше манипулирал само читателите на ''Дневник''.[/quote]
  То като се видят хвалебствените коментари, човек веднага се ориентирва кои в този форум са ватници. А и те така се сбират на купчинка, само да им замирише на червен вомиторий...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Весело

  [quote#28:"Pontif А"]"Осмоъгълна къртица навява глуха непременност" - звучи купешки но нищо не значи ... точно като анализа на този тъпан. [/quote]
  Хе-хе, той и Местан така говори.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 43. 43 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 988 Весело

  ББ бил шофьор на джип: най-обикновен каруцар е, сложил е юздите на правителството и вика "Дииий". Това диалози, консенсуси, стратегии и други купешки думи не са за него. Ден да мине, друг да дойде, ручейчето да църцори в джоба и пей сърце

 44. 44 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Колко ще издържи – трудно е да се каже! Но полезни действия няма, а полезно бездействие също! Не му е лесно!
  ==================================
  Не е толкова трудно. Още няколко месеца.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 45. 45 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  ЧЕРВЕН КОЛЬО ОТКОГА СЕ НАМЕСТИ В ИЗДАНИЯТА НА ПРОКОПЕВ??????

 46. 46 Профил на elviejo
  elviejo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Голямото ми съмнение е по отношение на тях е, че не виждам в ДПС визия за бъдещето, визия за развитие на страната. В този смисъл това е чудесна икономико-властова машина … но без цел, посока, идея за развитие на цялото общество. Партия загубена във властването и битката за властта. Но за кои ли български партии може да се каже, че са изключение от това! "

  Не е трудно да се каже, защото има само една - Атака - но трябва да си непредубеден и обективен!

 47. 47 Профил на elviejo
  elviejo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Борисов е в ролята на шофьор на джип, който изведнъж се е озовал в кокпита на хеликоптер"

  Борисов е в ролята на мафиот, озовал се в премиерското кресло!

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  ''не виждам в ДПС визия за бъдещето, визия за развитие на страната. В този смисъл това е чудесна икономико-властова машина … но без цел, посока, идея за развитие на цялото общество. Партия загубена във властването и битката за властта.''

  ДПС не са партия, а корпоративна структура, кято паразитира върху властта. Държани за 2-3 години извън нея, ще клекнат.

 50. 50 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Кольо Колев е един честен и отговорен ляв социолог, който вече не се страхува от подигравки. Прогнозите му много рядко съвпадат с лошото настояще но със сигурност му помагат финансово да го преодолее.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Какво мога да кажа... Кольо си е червен Кольо. Не може да се надскочи.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 54. 54 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#52] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Е те това сте вие комунистите , само провокирате и после тихичко се измъквате за да не ви гледат срама и простотията домъкната от партизанските землянки , а бас хващам , че ако в момента аз съм пред теб а ти с АК срещу мен ще ме гръмнеш на секундата ! Това сте вие комунистите НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ и гъзолизци на КРЕМЪЛ ! Бъди здрав , знам че не си толкова умен!

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 55. 55 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Весело

  Покорно благодаря, др. партиен секретар и комуне по душа

  ПП
  И споко, че ще вземете да дигнете кръмното.
  И какво ще правим после, без такъв демократичен и възпитан политагитатор

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8462 Неутрално

  Трябва да бъде изолирана и минимизирана възможността на ДПС (а и на всяка друга партия) да осребрява политическата власт – или се връщаме към въпроса "КОЙ?"
  Е,с това вече съм съгласна.Рядко ми се случва да се съглася с Кольо Колев.Искам само да го питам,защо те винаги управляват с ДПС.

 57. 57 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Весело

  [quote#55:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Покорно благодаря, др. партиен секретар и комуне по душа [/quote]
  Ха-ха, най ми е весело, когато някой доказан комуняга вземе да обвинява противниците си в комунизъм ... Също като офицерите от ДС, които фабрикуват досиета на неудобните - тоя агент, оня агент ... а "забравили" те самите какви са. Наглоооост.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 58. 58 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#57] от "G-man":

  Така де . Ама думата наглост трябва да се преведе на руски , за да я разбере Пророчето . Поздрави .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#17] от "man_un":

  Всеки с образование. Например, Орешарски. Олигархията го свали.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 61. 61 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Разстроено

  До коментар [#57] от "G-man":
  А пък на мен ми е тъжно да говоря с комунист по манталитет.
  Но все пак се опитвам да им помогна - отнасям се великодушно и разбиране: бъдете озарен от благодатта

 62. 62 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Червен Кольо няма умора да бълва змии и гущери. Що не си играе голф с Райчев и да си ги разтегат лакърдиите

 63. 63 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#59] от "Радко":
  Бъдете жив и здрав! Още дълги, дълги години

 64. 64 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Въобще не обърнах внимание на името на автора, и затова го прочетох до някъде, след което се усъмних и погледнах малките сиви буквички горе вдясно.

  Явно, опитен манипулатор. Пробутва миризливата си манджа под слой от свежи зеленчуци.

  Дневник, много ви моля, при статии от тази личност, както и материали от Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Хитлер - сложете предупреждение с голям червен мигащ шрифт.

  Предварително благодаря.

  И още нещо. Ще е много полезно освен оценка на коментарите да може да се оценява статията - не с брой на коментарите, а по същество.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 65. 65 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#14] от "comandante vs либертарианци и корпокративисти":

  Мина тази мантра.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 66. 66 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#16] от "chicago514":

  и аз,червен кольо освен да манипулира друго няма какво да направи

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 67. 67 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Добре, че още в началото видях с кого е интервюто и не с згубих времето даго чета.

 68. 68 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  Като прочета името Кольо Колев и си спомням "прогнозата" му за евроизборите. И след това преставам да чета. За лесно забравящите ето я: Кольо Колев - ГЕРБ 32%, БСП 31.5%. Резултати - ГЕРБ 30.54%, БСП 26.61%.

  Единственото което ме учудва е защо Дневник пуска на страниците си такива отдавна известни червени манипулатори. Да имало разнообразие на мненията казват някои. Ами на същото основание поканете и "Ислямска държава" да си правят пропагандата, много разнообразно ще е. Особено ако решат да минат и към показни изпълнения.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 69. 69 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 555 Неутрално

  би било добре да се каже на читателите какъв анализатор е интервюиран: червен, консервативен, атако-съветски и т.н. Тогава читателите биха могли по-лесно да разберат защо казва това което казва.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK